AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. februar Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. februar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde"

Transkript

1 Møde den: 17. februar Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Helle S. Steffensen (HSS) Fraværende: Theresa Albøge Laursen (TAL), Sarah B. MacIntyre (SBM) 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelser? 2. Opfølgningspunkter - Opfølgning på spr. til IC vedr. procedure for udvekslingsstuderende - kort opfølgning ved MD. - Indstilling til afviste eksamensbesvarelser - status siden sidst ved HSS se bilag 1 - Opfølgning på digital eksamen - herunder pilottest ved HSS - Opfølgning på genudstedelse af bevis ved HSS se bilag 2 Dato: 17 februar 2014 Ref: Hss Side 1/7 3. Drøftelsespunkter Status på LMS samt kommende aktiviteter, som involverer UVA/EKA v/bjarne Randrup og Per Guldbæk Larsen. Bjarne Randrup og Per Guldbæk Larsen er inviteret til kl Bilag fremsendes inden mødet. Brainstorm på prioriteringsmodel til emnemanchetter v/sbm 4. Orientering fra - Det tværgående bånd for uddannelse Dagsorden og bilag til møde mandag d. 17. feb. er sendt ud til orientering - Dialogforum - SNUK-båndet - VEST-båndet Se vedhæftet referat se bilag 3 - UJS - Driftsenheden - - Andre? Aarhus Universitet Nordre Ringgade Århus C Tlf.: Fax:

2 5. Fremdriftsreform Drøftelse af udsendt materiale fra Birgit Andersen den 7. februar Se bilag 4 Side 2/7 6. Erfaringsudveksling/aktuelle spørgsmåltil afklaring fra HO 7. Pipeline Gennemgang og status på i gangværende opgaver - herunder tilbagemeling på spr. fra sidste møde. Drøftelsespunkter: - Seneste ansøgningsfrist i en optagelsestermin på kandidat fra UVA/EKAmøde d Emnemanchetter klar til prioritering: - Emnemanchet 'Oprydning i gamle jobs på STADS PRODUKTION, version 13.1' v/peter Herning. Dato for behandling er ikke fastsat endnu. Emnemanchetter som endnu ikke er beskrevet (pipeline til pipeline) - Emnemanchet: 'Brug af kaldenavn og visning af prøveform på Selvbetjeningen skal omskrives så problem skitses og der ikke forslås en løsning v/mar 9. Forslag til dagsorden for næste møde Næste møde er mandag d. 3. marts. 9. Eventuelt REFERAT AD 1: Godkendelse af dagsorden Følgende punkter fra SAA kommer ind under punktet: Opfølgning på digital eksamen: Digital eksamen: Hvilke former for anonymisering har vi brug for i forhold til DE? - Skal det være en anonymisering, der stammer fra STADS, eller vil vi kunne nøjes med en anonymisering, der alene genereres i det digitale eksamenssystem?

3 Eksamenslokale til studerende med særlige behov - Er der behov for, at vi på tværs af AU får etableret et eller flere eksamenslokaler, hvor studerende med særlige behov kan placeres ved stedprøver? o Særlige behov kan være kørestolsbrugere, studerende med social fobi (hvor skærme måske kunne klare behovet), særlige stole (kontorstole), ammerum osv. Side 3/7 Prioriteringsmodel udgår fra dagsorden. Referat fra UVA/EKA møde d. 3. feb. er ikke endelig godkendt. Der er mulighed for at sende kommentarer til HSS sammen med nærværende referat. Begge referater godkendes samtidig. AD 2: Opsamlingspunkter - Opfølgning på spr. til IC vedr. procedure for udvekslingsstuderende - kort opfølgning ved MD. MD har ikke haft held til at træffe Mette Brandenborg. MD tager kontakt til hende igen. SAA bemærkede, at det var vigtigt at finde ud af, hvornår de studerende er indskrevet af IC, men også hvilke kurser de ønsker. Dette skal afklare med den lokale Talent afdeling på hovedområderne. - Indstilling til afviste eksamensbesvarelser - status siden sidst ved HSS se bilag 1 UVA/EKA kan godt acceptere LIS koordineringsgruppens behov og derfor er følgende besluttet: Den oprindelige indstilling med flere registreringsmuligheder rettes til af SBM. HSS sørger for at den kommer videre på Chefmøde så snart så muligt. SNUK orienteres på møde mandag d. 17. feb. UVA/EKA har afstemt med SNUK via hovedområderne. - Opfølgning på digital eksamen - herunder pilottest ved HSS Vedr. pilottest: Der er udsendt skabelon til udvælgelse af prøver til test. Tidsplan for test er udestående. Projektstatus:

4 SOS rejste spørgsmålet om, hvorvidt tidsplanen for de kommende funktionsafklaringer i projektet er holdbar, og om AU selv kan levere de ressourcer og kompetencer ind i projektet, som er nødvendige for at projektet bliver en succes. Side 4/7 UVA/EKA ønsker følgende belyst: Hvem har truffet beslutning om, at AU skal lave pilottest til sommer? Hvad er begrundelsen for, at AU skal lave pilottest og hvad er formålet med testen? Er styregruppen klar over konsekvenserne i forhold til udviklingsforløbet af den nuværende beslutning? UVA/EKA gør følgende: MD snakker med Olga Grünberger om ovenstående bekymringer SOS sammenfatter bekymringen og sender videre til chefgruppen. HSS, SOS og MD arbejder på at få problemstillingen belyst for styregruppen gerne på styregruppemøde d. 19. feb Spørgsmål fra SAA til funktionsafklaring: SAA havde følgende spr. til funktionsafklaringsmøde tirsdag d. 18. feb. Hvilke former for anonymisering har vi brug for i forhold til DE? Har vi behov for at genere anonymisering-id i STADS (hvilket indebærer, at oplysningerne skal med i datastrømmen fra STADS til DE og tilbage)? Eller kan vi nøjes med et anonymiserings-id alene i DE? Har vi allerede et eller flere særlige lokaler til at afvikle eksamener for studerende med særlige behov, og hvis ikke, er det noget, som vi kunne overveje af få etableret? Tilgængelighed for kørestolsbrugere Studerende med social fobi (dvs. med mulighed for at sætte skillevægge op) Særlige stole (f.eks. kontorstole)? Uanset om vi har sådanne lokaler eller gerne vil have det etableret, skal det tænkes sammen med overvejelserne om en eksamensfabrik SAA modtager svar på mail fra UVA/EKA inden tirsdag d. 18. februar kl Opfølgning på genudstedelse af bevis ved HSS se bilag 2 Morten Bak Josefsen, Studiesystemer, har svaret på spørgsmålene om adresseændringer:

5 1. Kan den studerende via selvbetjeningen komme til at rette i den primære adresse (felt 1)? Svar: Nej, det kan den studerende ikke. Side 5/7 2. UVA/EKA vil gerne sikre, at de studerende ikke kan komme til at ændre i den første adresse og dermed overskrive adressefeltet, som ellers indeholder folkeregisteradressen. Svar: Det kan de studerende ikke. Den studerende indtaster en midlertidig adresse. Det er vigtigt at vide, at denne adresse styres via datoen. Dvs. den studerende sætter en slutdato for, hvor længe den midlertidige adresse skal gælde. Den studerende skal indtaste en dato, men den kan sætte til langt ud i fremtiden. 3. Er der en slutdato på den midlertidige adresse, kan der være en fare ved det eller kan den bruges til noget? Svar: Slutdatoen oprettes kun via STADS selvbetjening. På baggrund af ovenstående kan emnemanchetten snart afsluttes følgende actions mangler: HSS laver udkast til kort vejledning, som godkendes via mail hos UVA/EKA. HSS koordinerer med UJS i forhold til oversættelse. Den danske og den oversatte tekst sendes ud til alle hovedområder. AD 3. Drøftelsespunkter Status på LMS samt kommende aktiviteter, som involverer UVA/EKA v/bjarne Randrup og Per Guldbæk Larsen. Formålet med besøget var at give UVA/EKA overordnet information om projektet og skabe dialog i forhold til den kommende proces. LMS ønsker en tæt kontakt til UVA/EKA i den næste del af projektet. LMS er på programmet på lederkredsmøde d. 27. feb. Per samarbejder med Kim Kusk om at planlægge indholdet af mødet. Det primære budskab er, at LMS er et forandringsprojekt og ikke et it-projekt. Som det er nu, har der været for meget systemtænkning og for lidt fokus på organisatorisk implementering. Per ønsker, at UVA/EKA skal være meget aktive i analyse- og krav fasen. Herefter skal vi i gang med den organisatoriske implementering. Per havde en central pointe om, at LMS ikke løser alting. Det er væsentligt at få defineret, hvad LMS skal løse, og hvad LMS ikke skal løse.

6 MD sagde, at de enkelte hovedområder kører afsted med afklaringer, men MD stillede spørgsmålstegn ved, om afklaringerne sker på et oplyst grundlag, dvs. ved vi nok lokalt om, hvad det er LMS skal løse af udfordringer? Dette prøver projektet nu at løse ved at lave en iterativ proces de næste 3 måneder. Per fortæller, at det først er nu man har et tilstrækkeligt stort vidensniveau om Blackboard til, at man kan finde ud af, hvad man vil bruge, og hvordan man vil bruge det. Bjarne Randrup vil de kommende måneder komme rundt på hovedområderne med henblik på at få lavet disse afklaringer og for at få overblik over, hvordan behovene er i forhold til de mulige løsninger. Projektet er delt ind i 2 etaper: Første etape er til august hvor Blackboard kan tages i brug med første pakke af funktionalitet. Anden etape er til februar 2015 med næste pakke af funktionalitet. Formålet med den kommende proces er også at inddrage brugerne mere. Gennem den iterative proces udarbejdes der prototyper, som løbende bliver godkendt af projektlederteamet og UVA/EKA. Der mangler en afklaring af, hvordan man skal kommunikere og informere i Blackboard, samt hvordan Blackboard har snitflader til de øvrige informationskanaler, som AU bruger. AU KOM er involveret i projektet med et team, der hjælper med projekt- og programkommunikation. UVA/EKA fremhæver at VEST også er en vigtig del af denne afklaring. Per har planer om at spørge styregruppen om, hvor denne opgave er forankret. Side 6/7 På baggrund af dagens indlæg er der dannet grundlag for et tættere samarbejde med UVA/EKA der er en gensidig interesse i at hjælpe hinanden. Brainstorm på prioriteringsmodel til emnemanchetter v/sbm Punktet blev udsat til andet møde. AD 4: Opfølgning fra - Det tværgående bånd for uddannelse Dagsorden og bilag til møde mandag d. 17. feb. er sendt ud til orientering Dialogforum - SNUK-båndet - VEST-båndet Se vedhæftet referat se bilag 3 - UJS - Driftsenheden

7 - Andre? Side 7/7 AD 5: Fremdriftsreform Drøftelse af udsendt materiale fra Birgit Andersen den 7. februar Se bilag 4 Se endvidere dette bilag for orientering om hvad der er sket i UNIled og det tværgående bånd for uddannelse. Punktet blev ikke nået. AD 6: Erfaringsudveksling/aktuelle spørgsmål til afklaring fra HO Der var ingen punkter til drøftelse. AD 7: Pipeline Opfølgning fra sager siden sidst: Overdragelse af studiekortsproduktion Morten er blevet bedt om at gå i gang med opgaven/prioritere den. Fjernundervisning: HSS har rykket for den svar mangler Primære mailadresser: HSS har rykket for den svar mangler Betinget indskrivning: Status mangler fortsat Der er oprettet ny emnemanchet men der er ikke taget stilling til den. HSS tager den med på næste driftsledermøde. AD 8: Dagsorden til næste møde MAR og HSS laver ny dagsorden. HSS finder evt. en dato til nyt møde i uge 9. AD 9: Eventuelt Ingen punkter.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 26. februar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 26. februar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 26. februar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

Status på digital eksamen. Opfølgning på møde d. 28. januar samt dialog om øvrige aktiviteter.

Status på digital eksamen. Opfølgning på møde d. 28. januar samt dialog om øvrige aktiviteter. Møde den: 3. februar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

- Orientering af status på planlægningssystem efter møde i Chefkredsen /SBM.

- Orientering af status på planlægningssystem efter møde i Chefkredsen /SBM. Møde den: 25. november 3013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS)

Læs mere

Emnemanchet 'Fjernundervisning' v/pernille Lemming. Her ville jeg invitere Pernille til at komme og præsentere fra kl

Emnemanchet 'Fjernundervisning' v/pernille Lemming. Her ville jeg invitere Pernille til at komme og præsentere fra kl Møde den: 13. januar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. april Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. april Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 28. april 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. januar Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. januar Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 6. januar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 3. december 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA) Mariann Holmslykke (MAR),

Læs mere

Digital eksamen - drøftelse af implementering ud fra fastsatte kriterier (30 min)

Digital eksamen - drøftelse af implementering ud fra fastsatte kriterier (30 min) Møde den: 27. januar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 31. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 31. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 31. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM),, Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 18. november 2013, kl Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

REFERAT. Møde den: 18. november 2013, kl Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 18. november 2013, kl. 09.00 11.00 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter Møde den: 7. oktober 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

- Emnemanchet ' Analyse af muligheden for at benytte AUID som studienummer' v/helle Steffensen behandles d. 6. jan 2014

- Emnemanchet ' Analyse af muligheden for at benytte AUID som studienummer' v/helle Steffensen behandles d. 6. jan 2014 Møde den: 16. dec. 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 2. december Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 2. december Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 2. december 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 17. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Under eventuelt vil HSS kort drøfte møder efter sommerferien. Dagsordenen blev derefter godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Under eventuelt vil HSS kort drøfte møder efter sommerferien. Dagsordenen blev derefter godkendt. Møde den: 2. juni 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Søren Anker Andersen (SAA), Mariann Holmslykke

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. maj Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. maj Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 19. maj 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 9.dec Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 9.dec Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 9.dec. 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),,

Læs mere

1. Kommende design-reviews på Studerendes Rammer (Ejvin + BAN) 2. Indstilling til eksamenshåndtering (SBM)

1. Kommende design-reviews på Studerendes Rammer (Ejvin + BAN) 2. Indstilling til eksamenshåndtering (SBM) Møde den: 9. september 2013 Tandlægehøjskolen, bygn. 1611, lokale 121B UVA/EKA-båndet REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 14. januar 2015 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA) Mariann Holmslykke

Læs mere

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa.

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa. Møde d. 3. februar 2016 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Søren Anker Andersen (SAA), Terkel Rørkjær Sigh

Læs mere

1. Opfølgning på sidste møde (BAN) 2. Sharepointliste til opgaveoverblik en første præsentation (BAN)

1. Opfølgning på sidste møde (BAN) 2. Sharepointliste til opgaveoverblik en første præsentation (BAN) Møde den: 2. september 2013 1443/340 UVA/EKA-båndet REFERAT Til stede: Sarah B. MacIntyre (SBM), Solveig Sannem (SOS), Mariann Holmslykke (MAR), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen (SRJ) Fraværende:

Læs mere

- Indstilling til eksamenshåndtering v/sbm.

- Indstilling til eksamenshåndtering v/sbm. Møde den: 23. september 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA-båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen

Læs mere

Emnemanchet "Kaldenavn" Emnemanchetten lukkes/annulleres - på emnelisten. Den er ikke længere relevant.

Emnemanchet Kaldenavn Emnemanchetten lukkes/annulleres - på emnelisten. Den er ikke længere relevant. Møde d. 2. marts 2015 1443-413 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Søren Anker Andersen (SAA), Helle

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden SOS ønskede, at der kom et punkt på dagsorden ved nye regulativer for censorafregning. Punktet behandles under punkt 6.

1. Godkendelse af dagsorden SOS ønskede, at der kom et punkt på dagsorden ved nye regulativer for censorafregning. Punktet behandles under punkt 6. Møde den: 5. november 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA), Helle S. Steffensen (HSS)

Læs mere

Status omkring gæstefagsrammer v/saa SAAs skema for anvendelse af gæstefagsrammer, inkl. endelig praksisafklaring.

Status omkring gæstefagsrammer v/saa SAAs skema for anvendelse af gæstefagsrammer, inkl. endelig praksisafklaring. Møde d. 6. maj 2015 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Søren

Læs mere

Husk at sætte BAN på cc. ved mailkommunikation så BAN kan følge med i fremdriften på de enkelte handlingspunkter og om nødvendigt være behjælpelig.

Husk at sætte BAN på cc. ved mailkommunikation så BAN kan følge med i fremdriften på de enkelte handlingspunkter og om nødvendigt være behjælpelig. Møde d. 9. september 2015, kl. 10.00 12.00 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Jens Gerner-Smidt (JGS), Mariann Holmslykke (MAR), Mette Qvist Jensen (MQJ), Pia Behrens Gammelgaard (PBG),

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

2. Opfølgningspunkter

2. Opfølgningspunkter Møde den: 24. september 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Mette Dremstrup (MD), Sarah Barfoed (SB), Solveig Sannem (SOS), Søren

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden HSS ville gerne have en dialog om mulighed for møde samme dag for alle bånd. Dette tages op under eventuelt.

1. Godkendelse af dagsorden HSS ville gerne have en dialog om mulighed for møde samme dag for alle bånd. Dette tages op under eventuelt. Møde den: 8. oktober 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Mette Dremstrup (MD), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA) Helle S. Steffensen (HSS).

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 21. august /340 UVAEKA-båndet

REFERAT. Møde den: 21. august /340 UVAEKA-båndet Møde den: 21. august 2013 1443/340 UVAEKA-båndet REFERAT Til stede: Søren Anker Andersen, Mette Dremstrup, Sissel Johansen, Sarah B. MacIntyre, Mariann Holmslykke, Solveig Sannem + gæster under punkt 1

Læs mere

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2015 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 Kontroltrin 3 3. Indsatser i 2015 s. 5 Kontroltrin

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk

Netværksguide. sådan bruger du dit netværk. Danmarks måske stærkeste netværk Netværksguide sådan bruger du dit netværk Danmarks måske stærkeste netværk Step 1 Formålet med guiden Hvor kan netværk hjælpe? Netværk er blevet et centralt middel, når det gælder om at udvikle sig fagligt

Læs mere

Middle Management Program (MMP)

Middle Management Program (MMP) IBC Kurser og kompetenceudvikling Lederuddannelser Middle Management Program (MMP) Forberedelseshæfte til lederudviklingsprogram for nye og erfarne mellemledere Kære Leder Velkommen på IBCs Middle Management

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Mødet blev kortet ned til 1½ time, og enkelte punkter er derfor skubbet til næste møde.

1. Godkendelse af dagsorden Mødet blev kortet ned til 1½ time, og enkelte punkter er derfor skubbet til næste møde. Møde den: 17. februar 2014, kl.12.30-14-30 Bygn. 1443-313 SNUK Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Theresa Albøge Laursen

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter

Speciale på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde AAU CPH Sarah 20127119 & Matilde 20111134, September 2014 Bilagsdokumenter Bilag 1: Beskrivelse af Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Følgende redegørelse er baseret på skriftlig information fra DFUNK s sekretariat omkring deres ung-til-ung grupper, informationer fra organisationens

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

3. Drøftelsespunkter - Overlevering af produkter som resultat af emnemanchetter til hovedområderne (HSS) (10 min)

3. Drøftelsespunkter - Overlevering af produkter som resultat af emnemanchetter til hovedområderne (HSS) (10 min) Møde den: 20. januar 2014 1443-340 Arts Videlink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Hlmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Jhansen

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer

Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Middelfart Gymnasium, 26.august 2010 Lars Ulriksen Christine Holm Aase Bitsch Ebbensgaard Dias 1 Formål med mødet Når dagen

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Du indbydes til at deltage i MTU 2012. Det er nu, du har muligheden for at give din mening tilkende gennem den anonyme undersøgelse.

Du indbydes til at deltage i MTU 2012. Det er nu, du har muligheden for at give din mening tilkende gennem den anonyme undersøgelse. Løbenr. Region Syddanmark Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 2012 Kære Du indbydes til at deltage i MTU 2012. Det er nu, du har muligheden for at give din mening tilkende

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13.januar 2014, kl Bygn SNUK

REFERAT. Møde den: 13.januar 2014, kl Bygn SNUK Møde den: 13.januar 2014, kl.12.30-14.30 Bygn. 1443-313 SNUK REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Skriv en kommunikationskontrakt

Skriv en kommunikationskontrakt Skriv en kommunikationskontrakt Dette er et værktøj for dig, som vil Udvikle kommunikationen i din arbejdsgruppe Skabe klare rammer, roller og ansvar for dig og dine medarbejderes kommunikation Tydeliggøre

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00 Referat Mødeforum Handicaprådet Sagsnr. 2013-66612 Dokumentnr. 2014-97277 Mødedato 1.4.2014 Tid Kl. 16.00 Sted Mødelokale 3 i Rådmandshaven 20. (Indgang 3) Deltagere Tonny Ploug Pia Bakkegaard Bodil Klarskov

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN Sorø Kommune Byrådet Sorø Kommune - Politik for mødet med borgeren. Indledning og formålsbeskrivelse God servicering af borgerne handler om Mødet med borgeren

Læs mere

Mødedato. : 19.11.2015

Mødedato. : 19.11.2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : Ref.... : Administrativ styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 19.11.2015 Deltagere: Ulla Agerskov, Bjarne Holm Markussen, Pernille Holmgaard, Christian Rønn Østeraas,

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017

Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 Sagsforløb i forbindelse med ansøgning om særlig støtte og specialpædagogiske pladser 2016-2017 For private institutioner kan der søges om støttemidler til børn. For alle institutioner kan der søges om

Læs mere

Som foreslået i følg til nærværende dagsorden besluttede båndet at henlægge opfølgning på lynpejlingen for indeværende.

Som foreslået i følg til nærværende dagsorden besluttede båndet at henlægge opfølgning på lynpejlingen for indeværende. Møde d. 21. oktober 2015 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sissel Johansen

Læs mere

Programmering C. Casper Hermansen Klasse 2.7 Programmering C. Navn: Casper Hermansen. Klasse: 2.7. Fag: Programmering C

Programmering C. Casper Hermansen Klasse 2.7 Programmering C. Navn: Casper Hermansen. Klasse: 2.7. Fag: Programmering C Navn: Casper Hermansen Klasse: 2.7 Fag: Skole: Roskilde tekniske gymnasium Side 1 af 16 Indhold Indledende aktivitet... 3 Projektbeskrivelse:... 3 Krav:... 3 Målgrupper:... 3 Problemformulering:... 3 Diskussion

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Bilag 1 side 1. Pjece. Projektbilag 1/25 Psykosocial indsats i kræftramte familier med børn under 18 år

Bilag 1 side 1. Pjece. Projektbilag 1/25 Psykosocial indsats i kræftramte familier med børn under 18 år Bilag 1 side 1 Pjece Projektbilag 1/25 Psykosocial indsats i kræftramte Bilag 1 side 2 Projektbilag 2/25 Psykosocial indsats i kræftramte Bilag 2 side 1 AFSLUTTENDE TELEFONINTERVIEW 6 mdr. efter dødsfald

Læs mere

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera,

Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde. Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs. Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Referat fra ekstra ordinært bestyrelsesmøde Mandag den 11. marts 2013 i Asnæs Tilstede: Bettina, Karina, Liselotte, Lars, Marianne, Rikke, Vera, Afbud: Peter, Jutta (syg) Gæst: Lone Ref.: Eva Dagsorden

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt

LÆRINGSARK. Spørgsmål til samtale Luk 4,14-21. Historie. Bibel-oplæg (til dine notater under oplægget) Skabelse, syndefald og pagt Denne første samling handler om det store billede: Guds mission. Hvad er Guds mission og plan med verden? Og hvordan passer integreret mission ind i denne frelsesplan? Luk 4,14-21 Hvilken slags forandring

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 10.12. 2013, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 4,

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 03-03-2016

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde 03-03-2016 Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3. marts 2016 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

29. april 2014. DL-møde

29. april 2014. DL-møde DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte problemer og andre

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet

Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Referat Møde i Baggrundsgruppen for prioritering på medicinområdet Tid: 24. juni kl. 13.00 15.30 Sted: Danske Patienter,. Deltagere: Birthe Holm, Sjældne Diagnoser Jens Oluf Bruun Pedersen, Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Login til den digitale ansøgningsportal

Login til den digitale ansøgningsportal Login til den digitale ansøgningsportal Vejledning om login til den digitale ansøgningsportal for kandidatansøgninger Login til den digitale ansøgningsportal sker via WAYF (Where Are You From), som er

Læs mere

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.-3.-2013. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Frederiks Skole Gældende fra den 1.-3.-2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Børnene på Frederiks Skole siger: Vi vil forebygge mobning på Frederiks Skole, og så vil

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Sa dan udfylder du ansøgning om optagelse pa en 2- faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk, Religionsvidenskab eller Oldtidskundskab- Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget

Læs mere