Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. og 2. halvår 2012 til og med november

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. og 2. halvår 2012 til og med november"

Transkript

1 KMU 1. halvår 2010 Punkt Februar Nr. 17 Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. og 2. halvår 2012 til og med november Overskrift Beslutning om ekspropriation på Holbækvej 236 Byrådet besluttede d. 9. november 2009 at foretage ekspropriation til etablering af minipumpestation med tilbehør på Holbæk 236. Der har været afholdt åstedsforretning og ejerne har haft 3 uger til at fremkomme med yderligere bemærkninger i sagen. Der skal derfor nu foretages endelig beslutning om ekspropriation. Marts Nr. 3 Prioritering af vedligeholdelse med begrænsede midler for offentlige kommunale legepladser Landdistriktsudvalget besluttede på den 9.juni 2009 at henvende sig til Miljø- og Teknikudvalget og bede dem kigge på prioritering af vedligeholdelse med begrænsede midler for kommunale legepladser samt kriterier for vedligeholdelse og fordeling af midler mellem land og by. Sagen blev ved en fejltagelse ikke drøftet umiddelbart efter henvendelsen. Nr. 10 Vandopland Smålandsfarvandet Miljøministeriet har i brev af 16. februar 2010 til kommunerne redegjort nærmere for vådområde- og ådalsindsatsen. Redegørelsen omhandler etablering af vandoplandsstyregrupper og udarbejdelse af vandoplandsplaner. Bilagt brevet er en oversigt over økonomifordelingen for indsatsen. Heraf fremgår det bl.a., at der mellem KL og Miljøministeriet udestår en afklaring af forholdet med fosfor-indsatsen i ådale. Disse projekter indgår derfor ikke på nuværende tidspunkt i det videre arbejde. Da Ringsted Kommunens indsats især vil omfatte sådanne projekter, er det derfor uklart, hvordan og hvornår det vil ske. Brevet fra Miljøministeriet og økonomifordelingen er vedhæftet som bilag.

2 Maj Nr. 10 Trafikplan for Ringsted bymidte - anlægsetape 1 Byrådet vedtog den 12 april 2010 Trafikplan for Ringsted bymidte sag 07/6853, og som konsekvens heraf skal der tages stilling til de konkrete anlægsarbejder, som indgår i de tiltag som har højeste prioritet i Byrådets beslutning projekt 7 mv. Projekterne omfatter: Projekt 7, Opgradering af Kaserne Parkvej og Kaserne Allé. Projekt 5, Forøgelse af kapaciteten Nordre Ringvej og Sorøvej ved udbygning af krydsene Sorøvej/Sct. Bendtsgade og Sorøvej/Jyllandsgade. Projektet er under udarbejdelse Projekt 10 og 11 (kollektiv trafik) er igangsat Projekt 4, nedgradering af Bøllingsvej, Valdemarsgade, Dagmarsgade KMU 2. halvår 2010 Juli Nr. 5 Etablering af faunapassage ved Høm Mølle Stemmeværket ved Høm Mølle udgør en spærring for faunaen i Ringsted Å. Der er 2 meters fald ved stemmeværket og den eksisterende fisketrappe giver kun passagemulighed for få fiskearter. Kommunen har derfor siden 2007 arbejdet på at forbedre passageforholdene ved møllen. Teknik- og Miljøudvalget behandlede senest sagen den 20. januar 2009, hvor der blev givet en orientering om sagens stade, og det blev besluttet at genoptage sagen i oktober Da der har været og fortsat er en række uafklarede forhold, sker dette dog først nu. Nr. 9 Vurdering af diverse kørsler Ringsted Kommune I forbindelse med budgetbehandlingen for 2010 besluttede Byrådet, at der i foråret 2010 skulle ske en vurdering af Ringsted Kommunes kommunale kørsel, hvorvidt det var muligt at samarbejde om kørslerne og benytte disse i fællesskab. I den forbindelse er Movia blevet bedt om at vurdere disse muligheder, dette er i bilag 1 af 21. maj 2010.

3 August Nr. 10 Ombygning af krydset Sorøvej-Jyllandsgade-Vestervej I trafikplanen for Ringsted bymidte er forudsat en forøgelse af kapaciteten på Nordre Ringvej - Sorøvej ved udbygning af krydset Sorøvej/Jyllandsgade/Vestervej, samt en koordinering af signalanlæg på Nordre Ringvej / Sorøvej Sct. Bendtsgade. September Nr. 8 Bevilling til Ringsted Å-sti Ringsted Å-sti er en bynær, rekreativ sti som benyttes af mange borgere til motion, rekreation og transport. I perioder med meget nedbør eller efter afsmeltning af sne og is kan dele af å-stien være oversvømmet i et omfang, så det ikke er muligt at færdes på stien. Borgere og interesseforeninger har gennem årene henvendt sig til Teknisk Forvaltning om problemer med fremkommelighed på stien. Forvaltningen har selv konstateret periodevise problemer med oversvømmelser. Ringsted Å-dal rummer et stort rekreativt potentiale for borgerne. Formidlingen af muligheder for naturoplevelser, motion og rekreation i å-dalen tænkes ind i projektet. KMU 1. halvår 2011 Februar Nr. 8 Regelsæt for ophængning af lejlighedsplakater og bannere I maj 2010 besluttede Klima- og Miljøudvalget, at administrationen skulle udarbejde to nye regelsæt for ophængning af plakater i Ringsted Kommune. Et for ophængning af valgplakater og et for ophængning af festplakater m.v., regelsættene skulle genoptages i udvalget, når de var udarbejdet. Regelsættene fremlægges i hver sin sag. Denne sag omhandler alt andet end valgplakater. Marts Nr. 2 Orientering: Fremlæggelse af muligheder ved Funktionsudbud Asfalt Administrationen har inviteret Carl Bro til at holde et oplæg omkring funktionsudbud på asfaltområdet, for at få afdækket mulighederne samt hvad et funktionsudbud indebærer.

4 Nr. 6 Strategi for opgradering af stoppesteder Movia har fremsendt notat om strategi for opgradering af stoppesteder i tidligere Vestsjællands og Storstrøms Amter, således at stoppestederne i den kollektive trafik får en ensartet standard, som ligner den, der bruges i de øvrige kommuner i Trafikselskabet Movias område. April Nr. 3 Frigivelse af anlægsbevilling til legepladser Sagen omhandler frigivelse af anlægsbevilling til etablering af legepladser i landområderne. Nr. 4 Anmodning om fældning/opstamning af træer i Ringsted Ådal vest for Eriksvej Teknisk Forvaltning har d. 7. januar 2011 modtaget en anmodning fra Grundejerforeningen Møllemarksgård om fældning og opstamning af kommunal bevoksning på matrikel 22a, Ringsted Markjorder. Sagen behandles politisk, da Ringsted Ådal generelt er et område med mange modsatrettede interesser således også vedrørende kommunal bevoksning. Nr. 14 Signalreguleret kryds Næstvedvej/adgangsvej til nyt P-hus - anlægsbevilling Etablering af nyt parkeringsanlæg syd for Ringsted Station, som godkendt på byrådets møde 10. januar 2011, vil medføre at den trafikale situation ved den eksisterende udkørsel fra godsterminalen ændres betydeligt. Der skal derfor etableres et signalreguleret kryds med tilhørende kanalisering. Der er nu forhandlet en endelig aftale på plads med hensyn til omkostningsfordeling og udførelse af projekt. Maj Nr. 8 Frigivelse af anlægsbevilling til legepladser Sagen omhandler frigivelse af anlægsbevilling til etablering af legepladser i landområderne.

5 Nr. 11 Stibro Kaserneområdet - Kærup Erhverspark, anlægsbevilling Byrådet gav den 28. juni 2010 projekterings- og anlægsbevilling til etablering af stibro over Vestmotorvejen på baggrund af Plan- og Boligudvalgets anbefaling, som udover en anbefaling af et af fire alternativer, også indeholdt en beslutning om at istandsættelse af Fælledvej afventer en endelig licitation. Projektet er nu færdigt, og de relevante licitationer er afholdt, og skal derfor tages stilling til et revideret budget samt istandsættelsen af Fælledvej mm. KMU 2. halvår 2011 Juni Nr. 2 Beslutning om ekspropriation om nykloakering af Allindemagle Huse, Brenbjergvej og omegn Lukket sag. Nr. 6 Etablering af sommercafé på Ringsted Torv nord (stadepladsarealet Nørregade Syd) Forvaltningen har modtaget en ansøgning fra ejeren af Valde Take Away, Nørregade 5, Ringsted, der ansøger om tilladelse til at etablere udendørs servering på stadepladsområdet i Nørregade syd i sommer månederne. Nr. 9 Projekt flextur for unge MOVIA har fået bevilliget puljemidler til at forbedre mobiliteten for unge mennesker i landdistrikterne.

6 Nr. 3 Bestemmelser om at hunde skal føres i snor Med ændringen af Lov om hunde og dyreværnslov i juni 2010 blev det lagt over til de enkelte kommunalbestyrelser at bestemme, om der i kommunen skal fastsættes yderligere regler for om hunde skal føres i snor i nærmere bestemte områder. Før lovændringen var det politivedtægten, som fastsatte disse reguleringer. Politivedtægten for Ringsted har hidtil ikke fastsat særlig regler for at hunde skal føres i snor. De almindelige bestemmelser om at føreren af hunden skal have fuldt herredømme over den, har været gældende jf. Bekendtgørelse af lov om hunde 3 stk. 1. De nye bestemmelser kan læse i Lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven, hvor 3 stk. 2 og 3 overgiver bemyndigelsen til at fastsætte indskrænkende bestemmelser til kommunalbestyrelsen. September Nr. 4 Istandsættelse af broer I 2009 har Broconsult foretaget et generaleftersyn af alle broer, Der henvises til beslutning i Byrådet den , Byrådsdagsorden den Generaleftersyn gennemføres ca. hver 5. år, og det er dette eftersyn der danner grundlag, enten for et mere omfattende eftersyn (Særeftersyn) af enkelte broer eller udvælgelse af broer til istandsættelse eller udskiftning. Økonomisk oversigt over generaleftersynet kan ses i bilag 1. Nr. 12 Formidling af fortidsminder - Ansøgning om bevilling I Klima- og Miljøudvalgets møde den 16. maj 2011 blev udvalget orienteret om, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, med brev den 19. januar 2011, har meddelt tilsagn om et tilskud til forbedring af friluftsfaciliteterne ved Voldstedet ved Haraldsted Sø samt informationstavler ved fortidsminder. For at kunne gennemføre projektet søges om en ind og udgiftsbevilling.

7 Nr. 15 Bestemmelser om at hunde skal føres i snor Med ændringen af Lov om hunde og dyreværnslov i juni 2010 blev det lagt over til de enkelte kommunalbestyrelser at bestemme, om der i kommunen skal fastsættes yderligere regler for om hunde skal føres i snor i nærmere bestemte områder. Da høringssvarene ikke forelå ved sagens behandling på udvalgsmødet, fremlægges sagen på ny. Oktober Nr. 2 Orientering om klimatilpasning vedr. større regnmængder Konsekvenserne af klimaforandringerne er kommet mere og mere i fokus og vil bl.a. medføre, at klimaet i Danmark vil blive vådere, varmere og mere ekstremt. Behovet for en klimatilpasningsstrategi med fokus på regn, og hvor klimaforandringerne implementeres i de langsigtede beslutninger for Ringsted Kommune er dermed blevet mere og mere aktuelt. I sagen gives en orientering om det arbejde, der er sat i gang på dette område. Nr. 6 Orientering om: Trafiksikkerhedsplan 2010, Anlægsarbejder Ringsted Byråd besluttede den 12. september 2011 at frigive anlægsbevillinger til etablering af stier samt til trafiksikkerhed, herunder at Klima- og Miljøudvalget løbende orienteres om, hvilke arbejder der igangsættes. November Nr. 2 Selskabsform Ringsted Varmeforsyninger Lukket sag. Nr. 3 Vedligeholdelsesaftaler på private fællesveje Ringsted Kommune har tidligere indgået nogle aftaler om at foretage vedligeholdelsesarbejder på private fællesveje. Det er efterfølgende konstateret, at kommune ikke har lovhjemmel til at indgå sådanne aftaler. Nr. 4 Selandia Park nedlæggelse af vejareal Glunz & Jensen A/S ønsker at udvide deres aktiviteter omkring Selandia Park. I denne forbindelse er der udtrykt ønske om at nedlægge en del af vejarealet på den blinde vej Selandia Park således, at dette areal eventuelt kunne inddrages i udvidelserne.

8 Nr. 6 Oprensningspåbud i forbindelse med forurening fra villaolietank, Høedvej 15 På ejendommen Høedvej 15 er der i 2004 sket et udslip af olie fra villaolietanken. Kommunen udstedte først et undersøgelsespåbud og senere et oprensningspåbud. Oprensningspåbud blev anket til Miljøstyrelsen og afgjort i På nuværende tidspunkt er det nødvendigt at udstede et nyt og mere vidtgående oprensningspåbud. Forvaltningen er bemyndiget til at meddele påbud ved forurening fra villaolietanke. Men på baggrund af sagens omfang blev aftalt ved sidste politiske behandling af sagen, den 21. oktober 2008, at sagen skulle forelægges igen i forbindelse med et oprensningspåbud. Nr. 9 Renovering af Å-sti - Forslag til ændret prioritering Byrådet besluttede i møde den 11. oktober 2010 at meddele tilsagn til en bevilling på kr. til renovering af Å-stien og formidling af oplevelsesmulighederne i ådalen. Endvidere blev det besluttet, efter indstilling fra Klima- og Miljøudvalget, at der flyttes midler fra formidlingsområdet til en forlængelse af Å-stien mod Haralsted Sø. KMU 1. halvår 2012

9 Januar Nr. 4 Udstykning 42 Ringsted Kaserne - Orientering om drift og vedligeholdelse af grønne arealer Da der forholdsvis ofte stilles spørgsmål om vedligeholdelsesniveauet af grønne områder i Udstykning 42, Ringsted Kaserne, giver vi hermed en orientering. Byrådet vedtog i mødet den 16. december 2002 Bilag 1, Lokalplan nr. 129, Rammelokalplan for kasernen og Bilag 2, Kvalitetsprogram for en ny bydel ved Ringsted Kaserne. De to nævnte dokumenter indeholder rammer for de fremtidige ejerforhold af de grønne arealer på kasernen, samt beskriver intentionerne med hensyn til arealernes benyttelse, udseende og vedligeholdelse. Byrådet vedtog i mødet den 10. marts 2003 Revideret budget for udbygning af kasernen, herunder et budget på 2 mio. kr. årligt til Løbende drift og udvikling i årene 2003 til Endelig vedtog Byrådet den 11. april 2011, at de grønne fællesarealer, som oprindeligt var på-tænkt overdraget til den fælles grundejerforening, i videst muligt omfang bliver overdraget til de lokale grundejerforeninger. Februar Nr. 4 Vedligeholdelsesaftaler på private fællesveje Ringsted Kommune har tidligere indgået nogle aftaler om at foretage vedligeholdelsesarbejder på private fællesveje. Det er efterfølgende konstateret, at kommune ikke har lovhjemmel til at indgå sådanne aftaler. Nr. 5 Orientering nr. 3, Trafiksikkerhedsplan 2010, Anlægsarbejder Ringsted Byråd besluttede den 12. september 2011 at frigive anlægsbevilling til etablering af stier, samt at frigive anlægsbevilling til trafiksikkerhedsprojekter herunder, at Klima- og Miljø-udvalget løbende orienteres om, hvilke arbejder der igangsættes. Udvalget er blevet orienteret ved mødet den 24.oktober 2011 samt den 19. december 2011, og nærværende dagsordenspunkt er orientering nr. 3.

10 Nr. 6 Proces for Vand- og Naturhandleplaner Statens Natura 2000-planer blev vedtaget den 8. december Fra og med denne dato har Ringsted Kommune et år til at vedtage en Natura 2000-handleplan for hvert af de 3 Natura 2000-områder i kommunen. Statens vandplaner blev vedtaget den 22. december 2011 efter at have været i en kort supple-rende høring. Det er nu op til kommunerne at føre statens krav om bedre vandmiljø ud i livet ved først at udarbejde en vandhandleplan og dernæst udføre indsatser til at opfylde miljømålene. For både Vand- og Naturplaner har kommunen et år til at udarbejde og vedtage handleplaner-ne, og indsatserne skal være iværksat inden udgangen af Marts Nr. 3 Kollektiv trafik, bestilling af busdrift i 2013 Der skal foretages bestilling af busdrift for 2013 hos Movia senest 1. maj Da der er æn-dringer på skoleområdet i år, træder det meste af bestillingen dog allerede i kraft medio august 2012, svarende til det nye skoleårs begyndelse. Nr 4 Takster for stadepladser og udeservering Administrationen har kigget på taksterne for stadepladser i kommunen, samt mulighed for nogle takster for anvendelse af gadeareal til udeservering. KMU har (i.f.m Pølsevognen ved Haraldsted sø) givet udtryk for et ønske om nogle mere fleksible takster. I denne sag skal der træffes beslutning om takster for stadepladser og udeservering på gade-areal. Nr. 5 Behandling af sager om ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune Byrådet vedtog den 14. marts 2011 et regelsæt for ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune bilag 1. Administrationspraksis vedr. ophængning/opstilling af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune er på nuværende tidspunkt ikke indeholdt i regelsættet.

11 April Nr. 3 Plan for øget indsats på vandløbsområdet i 2012 Vandløbsområdet er fra 2012 bevilget øgede økonomiske midler, i alt kr/år. Forvaltningen fremlægger planen for brug af midlerne med henblik på at udvalget godkender den. Nr. 4 Tillæg 15 til Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 15 til Ringsted Kommunes Spildevandsplan 2005, omhandler en opdatering af de matrikler/ejendomme, som har ændret status i forhold til den gældende spildevandsplan. Derudover bliver Lokalplan 255 Boliger ud til Ådalen i Søndervang omfattet af spildevandplanen og Lokalplan 260 Erhvervsområde ved Eventyrvej giver anledning til etablering af regnvandsbassin. Tillægget forelægges med henblik på at blive sendt 8 uger i offentlig høring. Nr. 5 Ændring af tilvalgsydelse i forbindelse med igangsætning af nyt affaldssystem I forbindelse med indførelse af det nye affaldssystem for enfamiliehusstande i foråret 2013, indstiller forvaltningen at ekstraydelsen Ekstra 14-dages tømning af gråt affald, som Ringsted Kommune tilbyder sine borgere i det nuværende affaldssystem, blive afskaffet. Det betyder fremover, at kun ekstraydelsen Ugetømning vil blive tilbudt. Nr. 7 Nr. 11 Eventuel lukning af Mellem Broerne I Klima- og Miljøudvalgets møde den 20. februar 2012 blev forvaltningen bedt om at undersøge konsekvenserne af en lukning af Mellem Broerne ved Næstvedvej for biltrafik. Delegationsplan for Klima- og Miljøudvalgets område Delegationsplaner, i hidtidige dokumenter også kaldet bemyndigelser, findes i dag i flere udformninger og flere forskellige dokumenter. Det vil være hensigtsmæssigt med et samlet overblik over disse, hvorfor direktionen har fundet en model, som alle forvaltninger tager udgangspunkt i. Sagen forelægges med henblik på at få godkendt en delegationsplan for de fagområder, som hører under Klima- og Miljøudvalget.

12 Maj Nr. 2 Udsættelse af frist for affaldshåndteringsplan Den nye affaldsbekendtgørelse åbner mulighed for at kommunerne kan udsætte ikrafttrædelsen af den nye affaldshåndteringsplan til 1. januar 2014, og samtidig forlænge varigheden af den eksisterende affaldsplan til den 31. december Der er tidligere orienteret om at der er givet mulighed for at udsætte ikrafttrædelsen. Ændringerne Indstilles med henblik på beslutning. Nr. 3 Udkast til Vand- og Naturhandleplaner Statens Vand- og Naturplaner blev vedtaget i december 2011 og herefter har kommunerne et år til at udarbejde og vedtage kommunale handleplaner. På KMU-mødet d. 20.februar 2012 blev den komprimerede tidsplan taget til efterretning, med bemærkning om, at forvaltningen søger at indarbejde en længere høringsfrist. Administrationen har nu udarbejdet forslag til handleplaner, som hermed forelægges Klima- og Miljøudvalget. Forslagene skal sendes i høring senest 8. juni Administrationen foreslår, at høringsfristen for handleplanerne bliver 31. august Herved opnås 12 ugers høringsfrist og samme høringsfrist tilstræbes i hele Vandoplandet til Smålandsfarvandet. Nr. 4 Orientering om opgaver på natur-, vandløb- og landbrugsområdet Udvalget er tidligere blevet orienteret om sager på fagområdet. I den forbindelse blev det aftalt, at der skulle ske en løbende orientering om sager på fagområdet. Denne orientering vedrører 1. kvartal Nr. 5 Beslutning om revision af retningslinjerne for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Miljø- og Teknikudvalget tiltrådte den 20. april 2004 nyt regulativ for anvendelse af gågader også kaldet Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune. Retningslinjerne blev i april 2009 revideret hvor punkt 4 om renholdelse blev tilføjet - se bilag 1. Der ønskes beslutning om hvorledes forpligtigelserne om renholdelse af fortove kan håndhæves.

13 Nr. 6 Høringssvar vedr. det strategiske vejnet Vejdirektoratet har på baggrund af et møde med transportministeriet d. 2. aug. 2011, med fokus på trafikafvikling på vejene bl.a. på grund af de mange vejarbejder, udarbejdet et notat som indeholder beskrivelse af et Strategisk Vejnet i Danmark. Notatet beskriver vejdirektoratets forslag til hvorledes fremkommelighedsproblemerne kan løses og omhandler udpegning af strategisk vejnet. Det Strategiske Vejnet omfatter vejstrækninger med særlig fokus på fremkommelighed samt den del af vejnettet, der har den største samfundsøkonomiske betydning. Målsætningen er at sætte fokus på trafikanterne og sikre fremkommeligheden, således at man udnytter den eksisterende infrastruktur bedst muligt. Vejdirektoratet har sendt forslaget "Det Strategiske Vejnet" i høring, med høringsfrist d Vores svar er sendt med forbehold at det godkendes af udvalget d. 21. maj. Ringsted Kommunens svarudkast er vedhæftet som bilag 1. Den samlede beskrivelse af det strategiske vejnet findes i bilag 2, og kort resume i bilag 3. Nr. 7 Nr. 8 Navngivning af vej til nyt parkeringsanlæg syd for banen I forbindelse med etablering nyt parkeringsanlæg syd for Ringsted Station, ønskes vejstykket mellem Næstvedvej og parkeringspladsen navngivet. Delegationsplan for Klima- og Miljøudvalgets område Delegationsplaner, i hidtidige dokumenter også kaldet bemyndigelser, findes i dag i flere udformninger og flere forskellige dokumenter. Det vil være hensigtsmæssigt med et samlet overblik over disse, hvorfor direktionen har fundet en model, som alle forvaltninger tager udgangspunkt i. Sagen forelægges med henblik på at få godkendt en delegationsplan for de fagområder, som hører under Klima- og Miljøudvalget.

14 Nr. 9 Budgetrapportering 31. marts 2012 Med udgangspunkt i forbruget i årets første tre måneder er der udarbejdet budgetrapport ultimo marts Dette er årets første budgetrapport. Budgetrapporten omfatter alle bevillinger og dermed både drift og anlæg, og finansielle poster såsom renter, afdrag og likvide aktiver. Nr. 10 Regnskab 2011 Ringsted kommunes regnskab for 2011 foreligger som følgende 5 bilag til dagsordenen: Generelle bemærkninger. Specielle bemærkninger (regnskabsbemærkninger for de stående udvalgs politikområder samt afsluttede anlægsarbejder). Bilag: Oversigt over igangværende og afsluttede anlægsarbejder samt regnskaber for afsluttede anlægsarbejder Bilag: Regnskabsoversigt, som viser det budget Byrådet vedtog i oktober 2010 samt givne tillægsbevillinger Bilag: Øvrige oversigter og redegørelser bestående af: Personaleoversigt Arbejder udført for andre offentlige myndigheder Omkostningskalkulationer ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand Garantiforpligtelser

15 Nr. 11 Overførsel af uforbrugte bevillinger i 2011 Overførsel af budgetbeløb fra et budgetår til et efterfølgende har dels likviditetsmæssig virkning og dels virkning i forhold til budgetloven hvor kommunen bliver målt på de faktiske udgifter i forhold til det vedtagne budget til service i det enkelte regnskabsår. Serviceudgiftsrammen bliver ikke forøget, uanset om en kommune har et samlet mindreforbrug et givent år og ønsker at overføre disse midler til det efterfølgende år. Konsekvensen af et merforbrug i et regnskabsår er, at kommunen i efterfølgende år kan risikere at få en bøde af staten på et beløb på mellem 60 og 100 % af budgetoverskridelsen, afhængigt af om den enkelte kommune og kommunerne under et har overholdt den aftalte ramme for serviceudgifter. Det skal bemærkes, at den nye budgetlov skærper Regeringens mulighed for at foretage individuelle sanktioner overfor kommunerne. Det er derfor vigtigt, at de overførte budgetbeløb fra foregående år ikke giver mulighed for væsentlige ændringer af den samlede aktivitet i kommunens institutioner. Der foreslås overført netto 17,9 mio. kr. (udgiftsbudget vedrørende service) til Såfremt de overførte beløb på 17,9 mio. kr. samt hele det vedtagne budget bliver forbrugt i 2012, er der således en risiko for, at kommunen vil blive omfattet af sanktionslovgivningen. Det anbefales på ovenstående baggrund, at der opbygges en udisponeret pulje under Økonomiudvalgets budgetområde med henblik på håndtering af overførsler m.v., hvilket svarer til målsætningen i den økonomiske politik. Overførsel af positive budgetbeløb giver mulighed for at forbruge mere end der er afsat i det vedtagne budget. Omvendt skal områder der har fået overført negativer budgetbeløb forbruge mindre end der er afsat i det vedtagne budget. Negative overførsler er således med til at finansiere positive overførsler. Med herværende forslag overskrides den dog positivt med 17,9 mio. kr. Det er således vigtigt, at der er realiseret et mindreforbrug på minimum 17,9 mio. kr. når årets resultat foreligger. Med en stram økonomistyring er det dog direktionens vurdering, at det er muligt at finansiere overførselen. Økonomien følges under alle omstændigheder tæt, og i forbindelse med aflæggelse af halvårsregnskab i august 2012 vil det blive vurderet, om der er behov for initiativer der begrænser forbruget i 2012, med henblik på overholdelse af serviceudgiftsrammen. Juni Nr. 2 Korsevænget, ny gang -og cykelsti Der skal i denne sag tages stilling til anlæg af en forbindelsessti fra stien langs Ringsted Å direkte til Dagmarskolen.

16 Nr. 3 Eventuel lukning af Mellem Broerne I Klima- og Miljøudvalgets møde den 20. februar 2012 blev forvaltningen bedt om at undersøge konsekvenserne af en lukning af Mellem Broerne ved Næstvedvej for biltrafik. Nr. 4 Regelsæt for banner med valgagitation Byrådet vedtog den 14. marts 2011 et regelsæt for ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune (bilag 1). Derudover har Ringsted Kommune Regelsæt for ophængning af lejlighedsplakater og bannere (bilag 3). Disse 2 regulativer beskriver samlet set regler for ophængning af bannere i Ringsted Kommune. Folketinget vedtog den 7. april 2011 Lov om ændring af lov om offentlige veje og Lov om private fællesveje (Valgplakater på vejareal). Loven blev indsat som 103a og 103b i lov nr af den 3. november 2011 Lov om offentlige veje (Vejloven), samt som 66a og 66b i Lov om private fællesveje (bilag 2). Lov om valgplakater på vejareal er gældende for alle, der ønsker at ophænge valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, valg til Europa-Parlamentet, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag. Der er ikke lovhjemmel til at udarbejde regulativer, der stiller ophængerne ringere end lovens bestemmelser. Regelsættet om brug af bannere indeholder ikke en præcisering af udvælgelse i forbindelse med ansøgning om ophængning. Nr. 5 Delegationsplan for Klima- og Miljøudvalgets område Delegationsplaner, i hidtidige dokumenter også kaldet bemyndigelser, findes i dag i flere udformninger og flere forskellige dokumenter. Det vil være hensigtsmæssigt med et samlet overblik over disse, hvorfor direktionen har fundet en model, som alle forvaltninger tager udgangspunkt i. Sagen forelægges med henblik på at få godkendt en delegationsplan for de fagområder, som hører under Klima- og Miljøudvalget.

17 Nr. 6 Projektforslag for udnyttelse af overskudsvarme fra Ringsted Krematorium I henhold til Lov om Varmeforsyning, skal der ved etablering af fjernvarmeledninger udarbejdes et såkaldt Projektforslag, som skal sendes i høring hos berørte parter. Det er Klima- og Miljøudvalget, som skal udsende projektforslaget i høring og Byrådet, der foretager endelig godkendelse af Projektforslaget, efter høringssvar er modtaget. Nr. 7 Anlægsprojekter varmeforsyningen - anlægsbevilling I forbindelse med planlagte anlæg- og renoveringsprojekter for Ringsted Fjernvarme anmodes om godkendelse af projekterne og anlægsbevilling til projektgennemførelsen. Administrationen er blevet gjort opmærksom på, at der ikke er givet anlægsbevilling til projekter under varmeforsyningen, som er igangsat i foråret De manglende bevillinger skyldes en fejlvurdering af rækkeviden af byrådets principbeslutning vedrørende udskillelse af Varmeforsyningen fra november Der burde retmæssigt have været søgt anlægsbevilling til de anlægssager under Varmeforsyningen, som gennemføres indtil Varmeforsyningen er endeligt udskilt til Ringsted Forsyning A/S. Nr. 8 Selskabsdannelse af Ringsted kommunale fjernvarme Ringsted Kommune driver i dag Ringsted Kommunale Fjernvarme i kommunalt regi, mens kommunens vand- kraftvarme- og spildevandsforsyningsvirksomhed samt varmeforsyningens medarbejdere er udskilt til forsyningskoncernen Ringsted Forsyning A/S. Ringsted Byråd traf den 12. december 2011 principbeslutning om at udskille Ringsted Kommunale fjernvarmeforsyning i et selvstændigt aktieselskab, i forbindelse med sagen om erhvervelse af Ringsted Kraftvarmeværk fra DONG Energy Power A/S. Denne sag omhandler godkendelse af selskabsdannelse af Ringsted Fjernvarme A/S, som datterselskab under Ringsted Forsyning A/S. Nr. 9 Orientering om Tilsynsberetning indberetning til Miljøstyrelsen Kommunen skal hvert år indberette miljøindsatsen for det foregående år til Miljøstyrelsen. Ligesom de tidligere år forelægges årets indberetning for udvalget til orientering.

18 Nr. 10 Nr. 11 Orientering om status i udvalgets sager Ultimo 2010-Primo 2012 Udvalget har ønsket en halvårlig status for behandlede sager. Vedhæftet bilag er en oversigt over de sager, som ikke var afsluttet i perioden ultimo 2010 til ultimo 2011, samt alle behandlede sager fra november 2011 til og med april Af oversigten fremgår det, om sagerne er afsluttet eller stadig pågår. Orientering om offentliggørelse af projekt "Regn i Ringsted" Første fase af projektet Regn i Ringsted er færdig. Kortmateriale med angivelse af ekstrem regn hændelse er klar til offentliggørelse. KMU 2. halvår 2012 August Nr. 2 Overdragelse af regnvandsbassiner ifm Vandsektorloven I forbindelse med selskabsdannelsen af forsyningsområdet nærmere specifikt spildevandsområdet, er der regnvandsbassiner, som endnu ikke er overdraget eller handlet til Ringsted Spildevand A/S og ejerforholdet stadig er Ringsted Kommune. Det drejer sig om regnvandsbassiner på henholdsvis Kaserneområdet og Klosterparken. Nr. 3 Beslutning om der skal udformes en restaurationsforskrift Forvaltningen forslår, at der indføres et administrationsgrundlag i form af en restaurationsforskrift. Den skal regulere de miljømæssige forhold i forbindelse med indretning og drift af restaurationer samt indeholde generelle retningslinjer for enkeltstående arrangementer i Ringsted Kommune. Nr. 4 Administrationsgrundlag for administrationsgebyr for virksomheder i 2012 Udvalget skal beslutte grundlaget for administrationen af opkrævning af administrationsgebyrer for 2012, administrationen af fritagelsesansøgninger samt fastsættelse af ansøgningsfrist herfor. Nr. 5 Revideret regulativ for husholdningsaffald i høring I forbindelse med indførelsen af det nye affaldssystem i foråret 2013, skal der udarbejdes et revideret regulativ for husholdningsaffald. Regulativudkastet skal i offentlig høring i min. 4 uger. Udkastet til det reviderede regulativ forelægges hermed udvalget med henblik på at sende udkastet i høring.

19 Nr. 6 Nr. 7 Navngivning af vej til nyt parkeringsanlæg syd for banen I forbindelse med etablering nyt parkeringsanlæg syd for Ringsted Station, ønskes vejstykket mellem Næstvedvej og parkeringspladsen navngivet. Gebyr for tømningsordningen for olie- og benziudskillere Der skal træffes beslutning om størrelsen af gebyrerne for 2013, for tømning af hhv. olie- og benzinudskillere samt sandfang fra virksomheder i Ringsted Kommune. Nr. 8 Beslutning om etablering af en haveaffaldsplads i Jystrup Udvalget skal træffe en beslutning om, hvorvidt der skal etableres en ubemandet haveaffaldsplads i Jystrup. På pladsen kan borgerne i Jystrup og omegn aflevere haveaffald samt træstød og rødder. Nr. 9 Forslag om afskaffelse af Høm Høm poser I forbindelse med budget processen er det foreslået at afskaffe stativer med høm høm poser. Der skal i denne sag træffes beslutning om, hvorvidt stativerne kan afskaffes og hundeluftere selv skal medbringe poser til hundens efterladenskaber. Nr. 10 Regelsæt for banner med valgagitation Byrådet vedtog den 14. marts 2011 et regelsæt for ophængning af bannere med valgagitation i Ringsted Kommune (bilag 1). Derudover har Ringsted Kommune Regelsæt for ophængning af lejlighedsplakater og bannere (bilag 3). Disse 2 regulativer beskriver samlet set regler for ophængning af bannere i Ringsted Kommune. Folketinget vedtog den 7. april 2011 Lov om ændring af lov om offentlige veje og Lov om private fællesveje (Valgplakater på vejareal). Loven blev indsat som 103a og 103b i lov nr af den 3. november 2011 Lov om offentlige veje (Vejloven), samt som 66a og 66b i Lov om private fællesveje (bilag 2). Lov om valgplakater på vejareal er gældende for alle, der ønsker at ophænge valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, valg til Europa-Parlamentet, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag. Der er ikke lovhjemmel til at udarbejde regulativer, der stiller ophængerne ringere end lovens bestemmelser. Regelsættet om brug af bannere indeholder ikke en præcisering af udvælgelse i forbindelse med ansøgning om ophængning.

20 Nr. 11 Fodgængertrafik mellem Ringstedet og Outlet centret Teknisk Forvaltning har konstateret, at der er en del gående trafik mellem Ringstedet og Outlet centret på tværs af Klosterparks Allé, mellem den store rundkørsel på Nordre Ringvej og den lille rundkørsel på Klosterparks Allé. Teknisk Forvaltning ønsker, at udvalget træffer beslutning om etablering af midterhelle. Nr. 12 København - Ringstedbanen, Broer I perioden anlægger Banedanmark en ny dobbeltsporet, elektrificeret jernbane fra København over Køge til Ringsted. Banen bygges til hastigheder på op til 250 km/t. for persontog og er Danmarks første jernbane, som kan betjene højhastighedstog. Ændringen betyder at 5 broer i Ringsted kommune skal ombygges. Banedanmark har fremsendt udkast til nye bro- og vejprofiler for henholdsvis Bedstedvej, Adamshøj, Køgevej, Østre Ringvej og Humleorevej. Banedanmark ønsker Ringsted Kommunes bemærkninger til de fremsendte forslag, inden det videre projekteringsforløb sættes i gang. Nr. 13 Beslutning om ændringer til kommende indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo Ringsted Kommunes indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo udløber med udgangen af Forvaltningen forbereder derfor en ny indsatsplan gældende fra Der planlægges to større ændringer i forhold til den eksisterende indsatsplan. Der lægges op til beslutning om disse to ændringer, inden forvaltningen udarbejder udkast til ny indsatsplan. Nr. 14 Tildeling af midler fra Agenda 21 puljen 2012 Teknisk Forvaltning ønsker, at udvalget træffer beslutning om hvilke projekter, der skal tildeles støtte fra Agenda 21 puljen 2012.

21 Nr. 15 Bevillling til forundersøgelse af fosforvådområde ved Vetterslev Etablering af fosfor-vådområder (P-ådale) er et af virkemidlerne i Vandplanerne. Indsatsen følger af den indgåede aftale mellem Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening om vådområdeindsatsen. Ringsted Kommune er projektejer på det første af en række indmeldte fosforvådområde-projekter i Vandoplandet til Smålandsfarvandet. Ringsted Kommune skal derfor igangsætte en forundersøgelse. Forundersøgelsen er fuldt finansieret under landdistriktsprogrammet, hvilket dog betyder, at Ringsted Kommune skal lægge pengene ud, indtil forundersøgelsen er tilendebragt. Der anmodes derfor om en bevilling. Nr. 16 Udkast til mødeplan 2013 Udkast til mødeplan for 2013 til endelig vedtagelse i fagudvalg, Økonomiudvalg og Byråd. Nr. 17 Orientering om Tilsynsberetning indberetning til Miljøstyrelsen Kommunen skal hvert år indberette miljøindsatsen for det foregående år til Miljøstyrelsen. Ligesom de tidligere år forelægges årets indberetning for udvalget til orientering.

22 September Nr. 2 Opfølgning på mål, fastsat i kvalitetskontrakt Byrådet godkendte den 12. september 2011 mål for Ringsted kommunes kvalitetskontrakt. Sagen belyser målopfyldelsen og foreslår, at der fremover følges op på kommunens målsætninger på anden vis på grund af ny lovgivning. Nr. 3 Orientering om kvalitetsstyring - Ledelsens Evaluering 2012 Som et led i den fortsatte forbedring af kvalitetsstyringssystemet i Teknisk Forvaltning foretager ledelsen én gang om året en større evaluering af systemet. I Ledelsens Evaluering gennemgår ledelsen de væsentligste hændelser indenfor kvalitetsstyringsarbejdet i løbet af det sidste år, og der opstilles en handleplan for det videre arbejde. Særligt beskrives arbejdet med at udvide kvalitetsstyringssystemet til at omfatte hele administrationen i Teknisk Forvaltning. Den årlige ledelsesevaluering er et krav i såvel kvalitetsstyringsloven som i ISO 9001-standarden. Ledelsens evaluering 2012 er vedlagt som bilag 1. Sagen behandles sideløbende i Plan- og Boligudvalget. Nr. 4 Udnyttelse af overskudsvarme fra Ringsted Krematorium - projektforslag Klima- og Miljøudvalget besluttede i mødet den 18. juni 2012 at sende projektforslag for udnyttelse af overskudsvarme fra Ringsted Krematorium i høring til de berørte parter. Udvalgsbeslutningen er vedhæftet som Bilag 1

23 Nr. 5 Overdragelse af regnvandsbassiner ifm Vandsektorloven I forbindelse med selskabsdannelsen af forsyningsområdet nærmere specifikt spildevandsområdet, er der regnvandsbassiner, som endnu ikke er overdraget eller handlet til Ringsted Spildevand A/S og ejerforholdet stadig er Ringsted Kommune. Det drejer sig om regnvandsbassiner på henholdsvis kaserneområdet og Klosterparken. Nr. 6 Tillæg 15 til Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 15 til Ringsted Kommunes Spildevandsplan 2005 har været 8 uger i offentlig høring. Der er ikke indkommet bemærkninger til tillægget og det ønskes nu endeligt vedtaget. Nr. 7 Takster 2013 stadepladser og udeservering Teknisk Forvaltning har vurderet Klima- og Miljøudvalgets ønske om at gøre taksterne for stadepladser i kommunen og anvendelse af gadeareal til udeservering gratis fra budget år I denne sag skal der træffes beslutning om, at benyttelse af stadepladser og udeservering på gadeareal bliver gratis samt hvorledes den manglende indtægt skal finansieres. Nr. 8 Orientering om opgaver på natur-, vandløb- og landbrugsområdet Udvalget er tidligere blevet orienteret om sager på fagområdet. I den forbindelse blev det aftalt, at der skulle ske en løbende orientering om sager på fagområdet. Denne orientering vedrører 2. kvartal Nr. 9 Orientering fra formand og administration - September 2012

24 Nr. 10 Halvårsregnskab Fra 2011 skal kommunerne udarbejde halvårsregnskab pr. 30. juni og et forventet årsregnskab jf. styrelsesloven. Halvårsregnskabet skal understøtte en stærkere dialog mellem kommunerne med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. Regnskabet omfatter dels det skattefinansierede driftsområde, det brugerfinansierede driftsområde og bruttoanlæg. Renter, finansiering og finansforskydninger er således ikke en del af det obligatoriske halvårsregnskab. Der indarbejdes dog prognose også på disse områder, idet halvårsregnskabet erstatter den anden budgetrapport i kommunens interne styring. Der er udarbejdet halvårsregnskab ved udgangen af juni Oktober Nr. 2 Ringsted Biogas, kommunal forberedelse, anmodning til Ringsted Forsyning A/S og arbejde med kommunegaranti I Klima- og Miljøudvalgets har i en række sager behandlet et muligt biogas anlæg i Ringsted, senest den 24. oktober Den 22. marts 2012 blev der i Folketinget indgået et bredt energiforlig. Energiforliget indbefatter blandt andet en væsentlig forbedring af rammevilkår for biogas i Danmark, herunder forbedrede tilskud til anden anvendelse af biogas end el produktion, og mulighed for anlægstilskud. Energiforliget gjorde, at et biogasanlæg ved Ringsted ser ud til at kunne blive rentabelt, hvis det får en hvis størrelse og tilføres forskellige biomasser ud over gylle fra landbruget. Nr. 3 Regulering af maksimaltaksterne for taxier Ringsted Taxa søger om regulering af maksimaltaksterne for taxikørsel. Taksterne for Taxaområdet reguleres løbende i henhold til taxiindekset udviklingen i taxiindekset fra 1. kvartal 2009 til og med 1. kvartal 2012 svarer til en procentvis stigning på 8,06 %. Ringsted taksterne er ikke reguleret de sidste 4 år. Takstforhøjelser for taxikørsel fastsættes af Kommunalbestyrelsen jf. 28 i Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012 om taxikørsel m.v.

25 Nr. 4 Ændring til 9 stk. 5 i vedtægt for Ringsted Taxas Økonomiske Forening bestillingskontor Ringsted Taxa har ved personlig henvendelse på Teknisk Forvaltning den 21. august 2012 afleveret en revideret vedtægt for deres Økonomiske Forenings Bestillingskontor til godkendelse i kommunen (bilag). Vedtægten skal afløse de vedtægter, der blev godkendt af Klima- og Miljøudvalget den 18. november Nr. 5 Eventuel lukning af Mellem Broerne I Klima- og Miljøudvalgets møde den 20. februar 2012 blev forvaltningen bedt om at undersøge konsekvenserne af en lukning af Mellem Broerne ved Næstvedvej for biltrafik. Det er besluttet at der skal gennemføres en trafikanalyse. Der er i denne sag brug for at revurdere udførelsestidspunktet. Nr. 6 Ukrudtsbekæmpelse i Ringsted kommune I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2011 blev det politisk vedtaget at spare i alt kr. på renhold. Det ændrede renholdelses niveau er blevet meget synligt og har givet mange borgerhenvendelser. Besparelsen svare til ca. 30 % på renholdelsesområdet, hvilket betyder at det er svært at opretholde serviceniveauet. Nr. 7 Orientering nr. 4, Trafiksikkerhedsplan 2010 Ringsted Byråd besluttede den 12. september 2011 at frigive anlægsbevilling til etablering af stier, samt at frigive anlægsbevilling til trafiksikkerhedsprojekter. Klima- og Miljøudvalget holdes løbende orienteret om, hvilke arbejder der igangsættes. Udvalget er blevet orienteret i møderne den 24.oktober 2011, den 19. december 2011, og den 20. februar 2012, og i mødet den 19. marts 2012, blev der truffet beslutning om igangsætning af anlægsarbejder for Nærværende dagsordenspunkt er orientering nr. 4, indeholdende en status for igangværende arbejder og økonomi samt planer for kommende aktiviteter.

26 November Nr. 2 Klimatilpasning fase 2, Prioritering af fokusområde og orientering om tidsforløb Der skal udarbejdes en klimatilpasningsplan, som skal være godkendt inden udgangen af Klima og Miljøudvalget har den 16. juni 2012 godkendt fase 1. I første fase er der foretaget en kortlægning af problemets omfang i form af oversvømmelsesrisiko i forbindelse med ekstremregn (projekt regn i Ringsted ). Fase 2 tager afsæt i det eksisterende grundlag og skal resultere i en klimatilpasningsplan i maj I sagen fremlægges et antal mulige fokusområder, hvor der allerede i dag er problemer i forhold til ekstremregn. Oversigtskort fremgår af bilag. Det skal besluttes, hvilket område der skal prioriteres først. Endvidere orienteres overordnet om det forløb, der er påtænkt i forhold til politisk involvering i forhold til den endelige implementering af klimatilpasningsplanen. Nr. 3 Anlægsbevilling - planlagte større broarbejder i 2013 I årene 2009 og frem til år 2011 har det Rådgivende Ingeniørfirma Broconsult foretaget et generaleftersyn af alle broerne i Ringsted Kommune. Generaleftersyn gennemføres ca. hver 5. år, og det er disse generaleftersyn, der danner grundlag for enten et mere omfattende eftersyn (særeftersyn) af enkelte broer eller udvælgelse af broer til istandsættelse eller udskiftning. Økonomisk oversigt over generaleftersyn kan ses i bilag 1. Nr. 4 Udkast til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo sendes i høring Ringsted Kommunes indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo udløber med udgangen af Forvaltningen har derfor udarbejdet udkast til ny indsatsplan for perioden Inden endelig godkendelse i byrådet skal udkastet i 8 ugers høring. Der lægges i denne sag op til, at udkastet sendes i høring.

27 Nr. 5 Høring af tillæg 16 til Spildevandsplan 2005 Nærværende tillæg nr. 16 til Ringsted Kommunes Spildevandsplan 2005 omhandler sanering og fornyelse af den del af det gamle fællessystem i Ringsted midtby, der er opland til Kværkeby Bæk. Tillægget ligger som bilag 1, 2 og 3. Overordnet er fællessystemet i Ringsted i dårlig stand og har i vid udstrækning ikke tilstrækkelig kapacitet til at imødekomme de fremtidige krav til vandføringsevne / funktion. Formålet med dette tillæg er derfor at skabe lovgrundlaget for at forny og sanere den del af fællessystemet i Ringsted midtby, der er opland til Kværkeby Bæk. Den nuværende spildevandsplan indeholder ikke en detaljeret sanerings- og investeringsplan for Ringsted by. I bilag 1, Tillæg 16 til spildevandsplan, er der et kort over området i bilag 4. Sagen fremlægges med henblik på, at tillægget sendes i høring. Nr. 6 Høring af tillæg 17 til Spildevandsplan 2005 Nærværende tillæg nr. 17 til Ringsted Kommunes Spildevandsplan 2005 omhandler kloakering af Vejdirektoratets nye rasteplads Kongsted N, der indrettes med plads til ca personbiler, herunder 2 handicappladser og 35 lastvogne (sættevogne, SVT). Pladsen skal indeholde infoteria med toiletfaciliteter og placeres på et restareal mellem motorvejen og den kommende nye jernbane mellem København og Ringsted. I den forbindelse ønskes også at kloakere nogle ekstra ejendomme i området i forhold til den gældende spildevandsplan, ligesom 2 ejendomme ønskes ændret status i forhold til nuværende spildevandsplan. Endelig medtages i nærværende tillæg en politisk besluttet praksis fra den 14. april 2008 for strømafregning af minipumpestationer. Sagen fremlægges med henblik på, at tillægget sendes i offentlig høring. Nr. 7 Gebyr for erhvervs benyttelse af genbrugspladsen i 2013 Der skal træffes beslutning om størrelsen af gebyret for benyttelse af genbrugspladsen i 2013 for erhvervsvirksomheder i Ringsted Kommune. Der skal også træffes beslutning om størrelsen af gebyret for virksomhedernes aflevering af farligt affald på genbrugspladsen.

28 Nr. 8 Regulativ for husholdningsaffald til endelig godkendelse På Byrådsmødet den 10. september 2012 sendte byrådet et udkast til regulativ for husholdningsaffald i høring. Høringsperioden er nu afsluttet, og regulativet forelægges udvalget med henblik på, at sagen sendes til endelig vedtagelse i Byrådet. Nr. 9 Vedtagelse af vandhandleplan og naturhandleplaner Vand- og naturhandleplanerne foreligger nu til godkendelse. Disse er resultatet af det sidste års arbejde og Klima- og Miljøudvalgets behandling den 21. maj 2012 med vedtagelse af høringsudkast, som efterfølgende har været sendt i høring. Handleplanerne har været drøftet på et borgermøde og behandlet i Kommunens Grønne Råd. Handleplanerne har også været i samråd med statslige og kommunale forvaltninger for Natura 2000-områderne. Vand- og naturhandleplanerne i Ringsted Kommune har særlig fokus på vandløbene og Natura 2000 områderne: Allindelille Fredskov, Suså og området omkring Valsølille Sø. Sagen fremsættes med henblik på godkendelse af de endelige handleplaner i byrådet. Nr. 10 Orientering om opgaver på natur-, vandløb- og landbrugsområdet Udvalget er tidligere blevet orienteret om sager på fagområdet. I den forbindelse blev det aftalt, at der skulle ske en løbende orientering om sager på fagområdet.denne orientering vedrører 3. kvartal Nr. 11 Budgetrapport pr Med udgangspunkt i forbruget i årets første ni måneder er der udarbejdet Budgetrapport ultimo september Dette er årets sidste budgetrapport. Budgetrapporten omfatter alle bevillinger og dermed både drift og anlæg, og finansielle poster såsom renter. Budgetrapporten skal sikre opfølgning i forhold til udgiftsudviklingen og samtidig give en prognose for regnskabsresultatet.

29 Nr. 12 Overtagelse af Gyrstinge- og Haraldsted søer Københavns Energi (KE) erhvervede i starten af 70 erne Gyrstinge og Haraldsted Søer for at sikre drikkevandsforsyningen til København og omegnskommunerne. Behovet for at kunne hente drikkevand fra søerne er imidlertid ikke længere til stede. Der er derfor indledt en drøftelse mellem Ringsted Kommune og København Energi om en mulig overdragelse af søerne til Ringsted Kommune.

30 Status Tidsrum Sagen er ført til domstolene - sagen er Pågår anket til landsretten, dog er kommunen ikke længere sagsøgt, kun Natur og Miljøklagenævnet Pengene er frigivet og øremærket til legepladser i Jystrup, Ørslev og Vetterslev Pågår Vi venter fortsat, det er forsat uklart hvordan og hvornår det vil ske. Dette er nu på plads!

31 Realisering i gang.projekt 4 igangsættes nu, som det sidste af projekterne. Projektet tænkes sammen med et 40 - zone projekt fra trafiksikkerhedsplanen. Der kommeren samlet evaluering i forb. med processen - Trafikplan 2014 Pågår - mangler evaluering Sagen er med i vores vandhandleplan og forventes at være en af de første indsatser Opgaven ligger nu i indkøbsafdelingen, det kan være at TF bliver indblandet fremadrettet., dog er emnet dukket op igen

32 Krydset er færdiganlagt. Der observeres stadig på flow og kapacitet. Pågår, evaluering og 1 års gennemgang mangler Der er afholdt licitation på opgaven. Igangsætning afventer frost. Forventes afsluttet primo 2012 Pågår Er vedtaget og revideres forår 2012 Sagen forberedes i TF - og KMU for emnet til drøftelse /Behandling jan. Eller feb Pågår

33 Sagen er stoppet. MOVIA overvejer dog at genoptage den. Konkret i Ringsted er der løbende opfølgning med MOVIA med de count down standere vi har sat op. Pågår Pengene er frigivet og øremærket til legepladser i Jystrup, Ørslev og Vetterslev Forventes udført i vinteren Projektet er afsluttet og der er tilbage at lave en aflevering til drift. Pengene er frigivet og øremærket til legepladser i Jystrup, Ørslev og Vetterslev

34 Pågår - dog 1 års gennemgang Sagen er påklaget og venter på afgørelse Pågår De fik en tilladelse, men har ikke benyttes sig af den. Det forventes at projektet afsluttet og evalueres i feb Pågår

35 Skiltene mangler at blive sat op. Ny sag om vedligeholdelse af 4 nye broer har været på KMU i nov Forventes afsluttet september 12 Pågår

36 Der mangler skilte. Projektet er forsat i gang, når strategien er klar forelægges det igen Pågår Nyere orientering i Ny sag i feb afsluttet Vi afventer tilbagemelding fra Glunz & Jensen på status og færdiggørelse af sagen. Pågår

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. halvår 2012 til og med april

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. halvår 2012 til og med april KMU 1. halvår 2010 Punkt Februar Nr. 10 Nr. 17 Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 201 samt 1. halvår 2012 til og med april Overskrift Orienteringspunkt Busplan 2010 Orientering

Læs mere

4 Skattefinansieret anlæg

4 Skattefinansieret anlæg Bilag 3 - anlægsspecifikationer Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser angiver negative tal merudgifter/mindreindtægter og positive tal angiver mindreforbrug/merindtægter.

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 2010-2011

Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 2010-2011 Halvårlig status over sager behandlet i Klima- og Miljøudvalget 2010-2011 KMU 1. halvår 2010 Punkt Januar Nr. 4 Overskrift Valg af politikområde til visions- og strategiproces-sen Der er planlagt et visions-

Læs mere

4 Skattefinansieret anlæg

4 Skattefinansieret anlæg Bilag 3 anlægsspecifikationer Negative tal angiver indtægter. Positive tal angiver udgifter. For afvigelser Halvårs 4 Skattefinansieret anlæg 100.922 32.330 67.425 33.497 29.020 3.000 1 Økonomiudvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

4 Investeringsoversigter

4 Investeringsoversigter 4 Investeringsoversigter Investeringsoversigterne viser budgetter afsat til anlægsprojekter i årene 2017 2021 samt de bevillinger Byrådet har givet til de enkelte projekter. 4.1 Økonomiudvalget 4.1.1

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Natura 2000 handleplan - gennemførelse

Natura 2000 handleplan - gennemførelse Natura 2000 handleplan - gennemførelse type: Fagområde De kommunale Natura 2000-handleplaner skal gennemføres i perioden 2013 2015. Kommunen er ansvarlig for at handleplanerne gennemføres. Det drejer sig

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden

Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Miljø- og Planudvalget årsplanlægning 2018 og et blik ind i resten af valgperioden Politikområde 4: KLIMA OG ENERGI Forsyning (myndighed/planlægning) Renovation herunder bortskaffelse af olie og kemikalieaffald

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. august 2017 Nyt vinterregulativ 2017 Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Læs mere

Halvårsregnskab 2014

Halvårsregnskab 2014 Halvårsregnskab 2014 August 2014 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2014... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2014 (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2014 (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2014 (version 10042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Poltikker: Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde 4:

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger 2009 x x 2 Projektering krydset Næstvedvej/Jernbanevej 2016 x x 2 Projektering Sct. Knudsgade, Dagmarsgade og Pileborggade 2016 x x x x 2 Trafikhandlingsplan

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 25. okt DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 1. nov. 2016, Bragesvej

Læs mere

KOMPETENCEPLAN FOR KLIMA-, MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET I THISTED KOMMUNE

KOMPETENCEPLAN FOR KLIMA-, MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET I THISTED KOMMUNE KOMPETENCEPLAN FOR KLIMA-, MILJ- OG TEKNIKUDVALGET I THISTED KOMMUNE "Kompetenceplan for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget" i Thisted Kommune er udarbejdet med henblik på at skabe overblik over fordelingen

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan Bymidteplan Afsluttet

Trafiksikkerhedsplan Bymidteplan Afsluttet 2 Ringsted Næstvedvej (Køgevej- Opstramning af vejprofilet så vejen Jernbanevej) inklusive tilpasses hastighedsgrænsen. Evt. kryds med Køgevej - anlæggelse af en midterhelle på hele senere udvidet frem

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 06 Flexturtakster 2016. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 06 Flexturtakster 2016. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 2. september 2015 Jesper Nygård Kristensen 06 Flexturtakster 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at forslag til ny Flextur takst godkendes

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune Økonomistyring i en kommune handler i bund og grund om at holde øje med, at udgifterne ikke overstiger indtægterne i en kommune vil det sige at udgifterne ikke overstiger budgettet. Næstved s retningslinjer

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSRAMME 10.30

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSRAMME 10.30 Bevillingsramme 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. maj, Punkt 16, at sammenlægge bevillingsrammerne

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Økonomi og Personale arbejder frem mod en løbende rapportering, der understøtter kommunens samlede styringsbehov. Disse opfølgninger vil indeholde viden

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland 2015-2021 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Halvårsregnskab 2013

Halvårsregnskab 2013 Halvårsregnskab 2013 August 2013 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2013... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

Godkendelse af Spildevandsplan Overordnede mål, fokusområder samt status på opgaver beskrevet i den gældende spildevandsplan

Godkendelse af Spildevandsplan Overordnede mål, fokusområder samt status på opgaver beskrevet i den gældende spildevandsplan Punkt 11. Godkendelse af Spildevandsplan 2020-2031 - Overordnede mål, fokusområder samt status på opgaver beskrevet i den gældende spildevandsplan 2019-020043 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller at

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø I denne udviklingsaftale fremgår det, hvilke udviklingsmål vi i Teknik & Miljø vil arbejde med i 2018. Udviklingsmålene er opdelt i 2 dele. Del I der gennem vores

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 117. Køb af ejendom Sag 306-2017-179 Dok. 306-2017-184677 Initialer: THR Lukket Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Beslutning om strategisk opkøb af ejendom Sagens opståen I forbindelse

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005

Forslag. Tillæg nr. 15. Spildevandsplan 2005 Spildevandsplan 2005 Forslaget er offentliggjort den 23. maj 2012 Forslaget er i høring i perioden fra d. 23. maj 18. juli 2012. Forslaget kan ses på kommunens hjemmeside samt udleveres ved henvendelse

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Sagsnr. 00.01.10-Ø00-18-18 Dato: 14.09.2018 Teknik- og Miljø - Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Indstilling. Selskabsgørelse af Vand og Spildevand (3): Godkendelse af overtagelsesbalance og overdragelsesaftale. 1. Resume

Indstilling. Selskabsgørelse af Vand og Spildevand (3): Godkendelse af overtagelsesbalance og overdragelsesaftale. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. december 2009 Selskabsgørelse af Vand og Spildevand (3): Godkendelse af overtagelsesbalance og overdragelsesaftale Økonomiområdet Teknik

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan

Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilag 3: Administrationsmodel for vådområder og ådale, inkl. tidsplan Bilaget gennemgår de overordnede principper for den nærmere organisering af indsatsen for virkemidlerne vådområder og P-ådale under

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik

Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Muligheder for realisering af et tilpasningsbehov på 30 mio. kr. på kollektiv trafik Baggrund I budgetaftalen for 2015 indgår, at der i 1. kvartal 2015 træffes beslutning om rammerne for budgettet for

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Sag Tillæg 1 til spildevandsplan åbenland gl. Vallø mm - oplæg til nye kloakoplande Sagsnr. 12/3313 Initialer Heidkjae. Åben sag

Sag Tillæg 1 til spildevandsplan åbenland gl. Vallø mm - oplæg til nye kloakoplande Sagsnr. 12/3313 Initialer Heidkjae. Åben sag Sag Tillæg 1 til spildevandsplan åbenland gl. Vallø mm - oplæg til nye kloakoplande Sagsnr. 12/3313 Initialer Heidkjae Åben sag Resumé I forbindelse med udarbejdelsen og vedtagelsen af Spildevandsplan

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Tillæg nr. 17. Spildevandsplan 2005

Tillæg nr. 17. Spildevandsplan 2005 Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 17 Kloakering af Kongsted Rasteplads og Infoteria, ændring af status på enkeltejendomme og praksis for strømafregning for minipumpestationer April 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

VAND & KLIMATILPASNING

VAND & KLIMATILPASNING SAMARBEJDE MELLEM KOMMUNE OG FORSYNING hvordan sikres det i strategien for klimatilpasning? DANVA Temadag om vandhandleplaner Den 4. oktober 2012 Chefkonsulent Hans Chr. Jensen, Roskilde Kommune Plan-

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

Statusnotat nr. 1 vedrørende budget

Statusnotat nr. 1 vedrørende budget Allerød Kommune Statusnotat nr. 1 vedrørende budget 2013-2016 Godkendt i Økonomiudvalget den 6. december 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Overordnet tidsplan for budgetstrategi 2013 til 2016

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (Afskaffelse af

Læs mere