TILLÆG TIL SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER VEDR. DYBTRYK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILLÆG TIL SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER VEDR. DYBTRYK"

Transkript

1 Dansk Total Distribution og Brancheforeningen af Danske Distributionsvirksomheder har besluttet, at deres medlemmer benytter følgende tillæg til de almindelige gældende salgs- og leveringsbetingelser ved alle tilbudsafgivelser og ordreroptagelser omhandlende distribution af toluenholdige tryksager. TILLÆG TIL SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER VEDR. DYBTRYK Navn: KUNDE Adresse: Postnr./by: Tlf.: Fax: Navn: DISTRIBUTØR Adresse: Postnr./by: Tlf.: Fax: AFTALEPERIODE (vedr. aftaleperiode se afsnit 12)

2 Underskrevne distributionskunde erklærer hermed, 1. Retsregler At jeg/vi er bekendt med gældende retsregler om håndtering af tryksager, hvori der er anvendt toluen eller andre organiske opløsningsmidler i fremstillingsprocessen, herunder Arbejdstilsynets cirkulæreskrivelser, angående foranstaltninger mod toluendampe fra reklametryksager. 2. Retsindhold af toluen, privat distribution At der inden tryksagernes levering til distribution er sket tilstrækkelig udluftning af de leverede tryksager, mindst svarende til gældende restregler, amt at alle her gældende regler og anvisninger om håndteringen af tryksager, hvor der er anvendt toluen og eller andre organiske opløsningsmidler i fremstillingsprocessen, er overholdt. Jeg/vi forpligter os til at levere dybtrykte brochurer og lignende med et max. samlet restindhold af toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler på 300 mg/kg med start 1. juli Parterne er enige om at måleusikkerheden er max. 15%, derfor vil måleresultater på op til 345 mg/kg blive betragtet som om de var på 300 mg/kg. For tryksager der har et indhold af toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler, der samlet overstiger 300 mg/kg, henvises til punkt 11 i nærværende handelsbetingelser. 3. Restindhold af toluen, posten Måleresultatet for tryksager, der leveres til distributøren for videre forsendelse via posten, må ikke overstige 300 mg toluen og andre organiske opløsningsmidler pr. kg tryksag. Med hensyn til måleusikkerheden henvises til reglerne i punkt 2. For tryksager der har et indhold af toluen, der overstiger 300 mg/kg, henvises til punkt 11 i nærværende handelsbetingelser.

3 4. Forskellige oplag Indeholder en leverance til distributøren to eller flere oplag f.eks. oplag hidrørende fra forskellige trykkerier eller forskellige produktioner, kan indholdet af toluen være meget forskelligt fra oplag til oplag. Indeholder leverancen således to eller flere forskellige oplag forpligter jeg/vi os til at informere distributøren herom, samt ved tydelig mærkning af de enkelt paller, at angive de forskellige oplag. En fortløbende nummerering af pallerne kan i alle tilfælde anbefales. Jeg/vi er indforstået med, at hvert af disse oplag skal overholde maksimum-kravene til indholdet af toluen. 5. Dokumentation af restindhold af toluen Jeg/vi forpligter os til, at der ved leveringen af tryksagerne medfølger en dokumentation for hvert leveret oplag på det konkrete restindhold af toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler. Medfølger der ikke en analyserapport med tryksagerne, er jeg/vi indforstået med at distributøren på mine/vore vegne og for min/vores regning rekvirerer en prøveudtagning, med mindre andet er skriftligt aftalt mellem parterne. Dog såfremt der er flere distributører, der hver for sig har en aftale med mig/os vedrørende distribution af tryksager fra det samme oplag, da kan parterne indbyrdes aftale, hvor prøveudtagningen finder sted og anføre dette i bilag 3.2. Medfølger der ikke en analyserapport skal prøveudtagningen ske straks efter leveringen til distributørerne. Såfremt dette tidspunkt er udenfor laboratoriets åbningstid, skal prøveudtagningen ske om morgenen den efterfølgende hverdag. Jeg/vi forpligter os i øvrigt til at sørge for, at analyserapporten fremkommer så hurtigt som muligt, og hvor det ikke er muligt at få resultatet samme dag skal prøven udtages, skal resultatet sendes pr. fax til distributøren senest kl den efterfølgende hverdag. For alle efterfølgende prøver, begrundet i en overskridelse af minimumsgrænserne jvf. punkt 2 og 3, skal resultaterne fremsendes indenfor samme døgn, hvor prøverne er udtaget. Dog senest følgende hverdagsmorgen kl Kopi af analyserapporten sendes til det fælles miljøkontor Brancheforeningen og Dansk Total Distribution har nedsat. Såfremt der er udtaget flere samtidige målinger på samme oplag, er det altid det højeste måleresultat, der afgør om hele oplaget kan omdeles.

4 6. Hvem må udarbejde dokumentation og hvem skal kende resultatet? Målingen og dokumentationen skal være udfærdiget af et af DANAK akkrediteret prøvningslaboratorium. Ligesom selve prøveudtagningen altid skal foretages af laboratoriets personale. Såfremt der til distributøren er leveret tryksager som skal omdeles af posten, skal der tages en separat prøveudtagning og foretages en separat måling på postoplaget, hvis dette er forskellige fra budoplaget, dog ikke hvis den eneste forskel er falsningen. Alle prøveudtagninger og afrapporteringer skal i øvrigt foretages i overensstemmelse med de retningslinier der er anført i bilag 2.1 og 2.2. Jeg/vi forpligter os til, at sørge for at distributionsvirksomheden og repræsentanter fra Brancheforeningen af Danske Distributionsvirksomheder eller Dansk Total Distribution, har uindskrænket adgang til supplerende oplysninger vedrørende de foretagne analyser hos laboratorierne både før og efter prøveresultaterne foreligger. 7. Målemetode Partnerne er enige om, at alle målinger skal foretages efter COWI II-metoden indtil videre. Metoden er beskrevet i bilag 2.2. Når en bedre metode foreligger, og parterne er enige derom, udskiftes COWI II-metoden. Ligeledes er parterne enige om, at restindholdsværdien 300 mg/kg vil blive udskiftet til andre tilsvarende restindholdsværdier, baseret på denne nye metode. 8. Folieindpakning Såfremt de dybtrykte tryksager leveres enkeltvis folieindpakket træder stykke 2 til 5 ud af kraft. Dog skal folien overholde sammen krav som ved indlevering af dybtrykte tryksager i folie til Post Danmark. Og der skal sammen med oplaget medfølge en dokumentation for at den benyttede folie overholder disse krav. Er plastikfolien ikke diffusionstæt, da skal der foretages en måling af tryksagerne. 9. Distributørens forpligtelser Distributøren forpligter sig til at opbevare og håndtere tryksagerne i rum, under forhold som foreskrevet af Arbejdstilsynet gældende for tryksager uden toluen på den enkelte arbejdsplads.

5 10. Kundens forpligtelser Under forudsætning af at distributøren opfylder pkt. 9 er jeg/vi forpligtet til at friholde distributøren for positive omkostninger forbundet med det pågældende oplag, som følge af, at distributøren må udskyde eller træffe særlige foranstaltninger (evt. helt at undlade distribution) på grund af forbud eller meddelt påbud fra offentlig myndighed, begrundet ensidigt i anvendelse af toluen og/eller som følge af, at distributøren på baggrund af en foretaget måling har konstateret, at det i ovennævnte pkt. 2 og 3 anførte maksimumsindhold af rest-toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler er overskrevet. 11. Vilkår for ordreoptagelse Jeg/vi bekræfter, at ordreoptagelsen på distribution af tryksager sker på følgende vilkår: a. At et oplag ikke anses for at være korrekt leveret, såfremt indholdet af toluen og eventuelt andre opløsningsmidler ifølge målerapporterne overstiger de i punkt 2 og 3 nævnte maksimumsgrænser. b. At det til enhver tid er kundens ansvar, såvel juridiske som økonomisk, at bringe indholdet af toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler med til de fastsatte niveauer. c. At udluftning eller andre foranstaltninger til nedbringelse af toluenindholdet og indholdet af andre organisk opløsningsmidler i tryksagerne ikke kan foretages på distributionsvirksomhedens lager eller i distributionsvirksomhedens regi i øvrigt. d. At distributøren først påbegynder ethvert arbejde med de leverede tryksager, når en måling har vist, at restindholdet er nede på eller under 300 mg. (+15%) mg./kg. Tryksagerne vil indtil videre henstå urørte på distributørens lager. e. At det står mig/os frit for, for egen regning, at fjerne tryksagerne fra distributøren, med henblik på at søge at nedbringe indholdet at toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler ved andres foranstaltning. Jeg/vi accepterer straks at fjerne tryksager med et for højt indhold af toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler fra distributørens lager, når denne forlanger det.

6 Distributørens udgifter, der er forbundet med fjernelsen og eventuel tilbagelevering af tryksagerne fra og til distributørens lager, dækkes efter regning af mig/os. Jeg/vi accepterer at der skal foretages målinger, som anført i bilag 3.1, såfremt både jeg/vi og distributøren beslutter at lade tryksager med et for højt indhold af toluen og eventuelt andre organiske opløsningsmidler stå på distributørens lager. f. Som medunderskriver af nærværende handelsbetingelser forpligter distributøren sig til at se bort fra en misligholdt leveringstermin, og til at gennemføre den pågældende distribution som planlagt, såfremt der foreligger et positivt måleresultat senest 2. dagen kl før 1. distributionsdag. Distributøren påtager sig denne forpligtelse mod at jeg/vi accepterer at skadesløsholde distributøren for ekstraomkostninger denne påføres ved en kortere håndteringsperiode end 6 dage forud for 1. distributionsdag. Overstiger det samlede antal tryksager ikke 100 mill. enheder på årsbasis jeg/vi lader husstandsomdelte, da accepterer jeg/vi, at det beløb, hvormed distributøren holdes skadesløs ved en afkortet håndteringsperioden, er et fast beløb kun varieret af afkortningens størrelse, og som det fremgår af bilag 3.1. punkt A. Overstiger det samlede antal tryksager derimod 100 mill. enheder på årsbasis jeg/vi lader husstandsomdele, da accepterer jeg/vi, at skadesløsholde distributøren for en afkortet håndteringsperiode med et fast minimumsbeløb varieret af afkortningens størrelse, jvf. Bilag 3.1., punkt B. Ifølge denne bestemmelse er distributøren berettiget til at få alle ekstraudgifter, der kan henføres til den afkortede håndteringsperiode for det pågældende oplag godtgjort hos mig/os, i den udstrækning de faktiske ekstraomkostninger overstiger det fastsatte minimumsbeløb. g. Foreligger der ikke et positivt analyseresultat seneste anden dag kl før første distributionsdag, accepteret jeg/vi, at distributøren er fritaget for enhver forpligtelse af enhver art. Eventuel ny aftale om at tryksagerne skal distribueres på et senere tidspunkt skal herefter indgåes mellem kunden og distributøren. h. Foreligger der et positivt analyseresultat på et senere tidspunkt end kl dagen før 1. distributionsdag, kan kunden og distributøren i enkelte tilfælde, hvor foreholdende muliggør det, træffe aftale om at

7 søge distributionen gennemført som oprindeligt planlagt, i den udstrækning det er muligt. Accepterer distributøren således alligevel at søge distributionen gennemført, da sker dette kun under den udtrykkelige forudsætning, at distributørens sædvanlige dækningsprocent ikke kan overholdes. Jeg/vi accepterer således at distributionen vil bliver mangelfuld, måske endda i meget udpræget grad, og uden af jeg/vi i den anledning kan kræve erstatning af nogen art hos distributøren. Distributørens vederlag for at søge distributionen gennemført aftales fra sag til sag, dog skal vederlaget for at skødesløsholde distributøren for en for sen korrekt levering i minimum svare til det beløb jf. bilag 3.1., der er fastsat til levering 2. dag før 1. distributionsdag. 12. Kunden skal oplyse trykkeriet På bilag 1 fremgår de trykkerier/producenter jeg/vi vil benytte i aftaleperioden. Jeg/vi forpligter mig/os til at gøre trykkerierne/producenterne bekendt med ovenstående vilkår og til at forpligte dem til at overholde ovennævnte vilkår. Jeg/vi forpligter os til at justere bilag 1, såfremt der sker ændringer i aftaleperioden ved seneste 3 hverdage efter ændringen at fremsende et nyt bilag Indleveringsfrister for dybtrykte tryksager Medfølger der en korrekt dokumentation, som viser at maksimumsgrænsen i punkt 2 er overholdt, skal leveringen foretages til distributøren senest 5 hele hverdage (mandag-fredag) før første omdelingsdag og senest 6 hele hverdage (mandag-fredag), såfremt der ikke medfølger en dokumentation for oplag, der skal omdeles af private distributionsvirksomheder. For tryksager der skal omdeles via Post Danmark er seneste leveringstidspunkt 3 hele hverdage (mandag-fredag), såfremt der medfølger dokumentation for at maksimumgrænser i punkt 3 er overholdt og henholdsvis 4 hele hverdage (mandagfredag) uden dokumentation, før seneste indleveringsdag. I overnævnte leveringsterminer er der taget hensyn til, at der sædvanligvis hengår 1 hverdagsdøgn med fremskaffelse af måleresultatet.

8 14. Offentlige myndigheders retningslinier Kunden og distributøren er enige om, at de til enhver tid gældende retningslinier og bestemmelser, givet af Arbejdstilsynet, skal overholdes uanset nærværende aftale. Parterne er ligeledes enige om at aftalen genforhandles, såfremt offentlige myndigheder stiller skærpede krav som ikke er kendt på underskriftstidspunktet. den (sted) (dato) (underskrift)

9 BILAG 1 Navn: TRYKKERI/PRODUCENT Adresse: Postnr./by: Tlf.: Fax.: Tryksagens navn: Leveringsdato(-er): Omdelingsdato(-er): Navn: TRYKKERI/PRODUCENT Adresse: Postnr./by: Tlf.: Fax.: Tryksagens navn: Leveringsdato(-er): Omdelingsdato(-er):

10 BILAG 1 side 2 Navn: TRYKKERI/PRODUCENT Adresse: Postnr./by: Tlf.: Fax.: Tryksagens navn: Leveringsdato(-er): Omdelingsdato(-er):

11 BILAG 2.1 Punkt 1 Analyserapporten fra det DANAK-akkrediterede laboratorium skal altid indeholde oplysninger om følgende: 1. Navnet på den tryksag der er blevet målt. 2. Metode. 3. Om den målte tryksag var plano eller falset. 4. Hvor der er udtaget prøver (adresse). 5. DAMAK-akkrediterings nummer. 6. En beskrivelse af forholdende prøven blev udtaget under, især hvis særlige forhold var gældende ved prøveudtagningen. 7. Øvrige indhold af organiske opløsningsmidler. I øvrigt henvises til bilag 2.2. Punkt 2. Prøveudtagningen finder sted hos distributøren på dennes lager eller efter aftale. Såfremt der er flere distributører der har aftale med samme kunde på samme oplag, aftaler parterne hvor prøveudtagningen finder sted. Ligeledes aftaler parterne antallet af prøver, såfremt parterne kan aftaler en prøve er denne gældende for hele oplaget. Punkt 3. Såfremt der udtages flere samtidige prøver på samme oplag, er det altid den højeste værdi, der lægges til grund for vurderingen af om det konkret oplag kan omdeles.

12 MODIFIED METHOD BILAG 2 SIDE 1 ud af 2 DETERMINATION OF RESIDUAL TOLUENE IN PRINTING PRODUCTS (COWI method No. 2) Principle The sample is placed in a 5 litre glass bottle with tight rubber stopper at room temperature. The toluene is stripped off and sampled on charcoal. The charcoal is analyzed by gas chromatograph with FID detection. The result is calculated as mg toluene /kg sample. Materials and Instruments Test chamber (5 litre glass flask) Rubber stopper with two glass inlets Low flow pump (1.5 litre/minute) Charcoal tubes (SKC ) Precleaned atmospheric air Carbondisulphide, p.a. grade (Aldrich) Gas Chromatograph (HP 5890) with FID Analysis See alto figure on next page. 1. The sample, ¼ of a brochure equivalent to grams, is placed in the test chamber, and the rubber stopped is mounted. The sample is handled quickly and with care in order to minimize the evaporation of toluene in the sampling phase. 2. A charcoal tube is placed at the inlet for precleaning. 3. The pump is connected to the outlet of the chamber trough a charcoal tube. 4. Over a period of 60 minutes, preheated air is sent through the chamber (flow 1.5 1/min.) Air temperature is 23ºC. 8. The charcoal tubes are desorbed with 1.5 ml carbon disulphide by 30 minutes of shaking. 9. The extracts are analysed by gas chromatography with FID detection. Results are given in mg toluene pr. kg paper. Uncertainty Decection Limit Typically 5-10% (RSD) 0.2 mg/kg

13 Modified method Determination of residual toluene in printing products ( COWI method no. 2) Figure: Pump 1,5l/min (60 min.) Charcoal Tube for sampling Charcoal Tube for precleaning 5 l glass bottle Sample, g Brochure

14 Prøveudtagningsplan For dybtrykte tryksager Til privatdistribution BILAG 3 Dybtrykte tryksager til en weekend-distribution leveres altid senest fredag, dvs. 8 dage før første distributionsdag. Fredag 8. dag før 1. distributionsdag Prøveudtagning af DTI eller andet af Danak akkrediteret prøvningslaboratorium Mandag 5. dage før 1. distributionsdag Prøveresultat foreligger senest kl Hvis under 300 mg/kg + 15% = max. 345 mg/kg er tryksagerne klar til distribution. Tirsdag 4. dag før 1. distributionsdag Prøveresultat foreligger senest kl Hvis under 300 mg/kg + 15% = max. 345 mg/kg er tryksagerne klar til distribution. Onsdag 3. dag før 1. distributionsdag Prøveresultatet foreligger senest kl Hvis under 300 mg/kg + 15% = max. 345 mg/kg er tryksagerne klar til distribution. Torsdag 2. dag før 1. distributionsdag Prøveresultatet foreligger senest kl Hvis under 300 mg/kg + 15% = max. 345 mg/kg er tryksagerne klar til distribution. Ekstraudgifter til handling og transport, faktureres kunden med nedenstående. Ekstraudgifter til handling og transport, faktureres kunden med nedenstående. Hvis over 345 mg/kg, udtages en ny prøve straks. Hvis over 345 mg/kg, udtages en ny prøve straks. Hvis over 345 mg/kg, udtages en ny prøve straks. Hvis over 345 mg/kg kan distributionen ikke foretages i den kommende weekend, da et evt. nyt resultat vil foreligge så sent, at handlingen og udkørsel af tryksagerne ikke er mulig før distributions start. A. Betaling for gener ved forsinkelser grundt for højt toluenindhold: B. Betaling for gener ved forsinkelser grundt for højt toluenindhold: Ingen betaling Ingen betaling Til endelige og fuld afgørelse øre pr. stk. dog min. 25% af distributionsprisen Ingen betaling Ingen betaling + 5 øre pr. stk. dog min. 15% af Til endelig og fuld afgørelse øre pr. stk. dog min. 35% af distributionsprisen + 7,5 øre pr. stk. dog min. 25% af distributionsprisen distributionsprisen Overstiger de faktiske omkostninger, der er forbundet med at håndtere oplaget i den afkortede håndterings-periode ovennævnte minimumsbetaling, da godtgører jeg/vi distributøren dette fuldt ud. Er 1. distributionsdag en anden ugedag end lørdag ændres skemaets dage blot tilsvarende.

15 BILAG 3.2 Parterne aftaler følgende vedrørende prøveudtagninger på tryksager, som skal omdeles med private bude: STED/STEDER FOR PRØVEUDTAGNINGEN Antal prøver pr. sted: Måleresultatet/måleresultaterne skal gæld følgende distributionsvirksomheder: 1. Fax: 2. Fax: 3. Fax: 4. Fax: 5. Fax: For tryksager der skal omdeles med Post Danmark og indleveres af private distributører, aftaler parterne følgende: 1. STED/STEDER FOR PRØVEUDTAGNINGEN Antal prøver pr. sted:

DAFA leverandørhåndbog

DAFA leverandørhåndbog DAFA leverandørhåndbog Kære samhandelspartner Følgeseddel skal indeholde: Vi fremsender hermed vores retningslinjer for vores fremtidige samarbejde. Vi vil bede jer tage godt imod og overholde disse retningslinjer,

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. 1.1. 1.2. Generelt Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

Adresseløse forsendelser. Sådan leverer du

Adresseløse forsendelser. Sådan leverer du Adresseløse forsendelser Sådan leverer du Indhold 3 Hvad er en adresseløs 4 Forskellige forhandlerversioner 4 Hvad kan pakkes maskinelt 5 Gratis test 5 Dybtrykte forsendelser og arbejdsmiljøet 6 Indlevering

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

dit budskab i fokus Office Supplies Denmark A/S Ladegaardsvej Vejle Att: Lars Mortensen

dit budskab i fokus Office Supplies Denmark A/S Ladegaardsvej Vejle Att: Lars Mortensen Office Supplies Denmark A/S Ladegaardsvej 3 7100 Vejle Att: Lars Mortensen København, den 5. september 2012 Kontrakt på distribution af adresseløse forsendelser via Post Danmark frem til 31.12.2013 Antal

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale Januar 2007 Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1 Driftsaftalen 1.1 Udbudsgrundlag Denne

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

ADRESSELØSE TRYKSAGER

ADRESSELØSE TRYKSAGER HANDELSKONDITIONER 2016 NORDJYSKE DISTRIBUTION ADRESSELØSE TRYKSAGER NORDJYSKE Distribution 1. Generelt Handelskonditionerne er gældende for distribution udført og arrangeret af NORDJYSKE Distribution.

Læs mere

Oplever du problemer, eller har du spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 31 38 11 30

Oplever du problemer, eller har du spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 31 38 11 30 Husk Når du udfylder følgesedlen - kan du udfylde den elektronisk - er det vigtigt at anføre prioritet for opgaven - vigtigt at skrive en gyldig email adresse - bør du udfylde fejlbeskrivelsen så godt

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS 1 Aftalens grundlag 1.1. Nærværende generelle salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem

Læs mere

ADRESSELØSE FORSENDELSER SÅDAN INDLEVERER DU DINE FORSENDELSER

ADRESSELØSE FORSENDELSER SÅDAN INDLEVERER DU DINE FORSENDELSER ADRESSELØSE FORSENDELSER SÅDAN INDLEVERER DU DINE FORSENDELSER NEM OG SIKKER INDLEVERING I denne brochure kan du læse, hvordan du nemt og sikkert indleverer dine adresseløse forsendelser til Post Danmark.

Læs mere

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax:

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax: SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. 1.2. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Anvendelse og gyldighed 1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle leverancer fra Walltec A/S (herefter benævnt Walltec ), medmindre andet er skriftligt aftalt. 1.2. Salgs- og leveringsbetingelserne

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Forretningsbetingelser - Trade conditions

Forretningsbetingelser - Trade conditions Forretningsbetingelser - Trade conditions Forretningsbetingelser Gældende pr. 13.06.2005 Firma oplysninger WB Electronics ApS Langelandsvej 1a 7400 Herning Danmark Telefon +45 96264520 Fax +45 96264409

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser.

Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. 1. Anvendelse Glashærderiet a/s salgs- og leveringsbetingelser er bindende indgået mellem parterne og tilsidesætter dermed alle aftaler og

Læs mere

GAVATEC A/S Januar 2016 Side 1 af 4

GAVATEC A/S Januar 2016 Side 1 af 4 Side 1 af 4 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER I.: Gældende for lagersalg (lagerførte varer) Side 1 og 2. II.: Gældende for skaffe- og forskrivningssalg (ikke lagerførte varer) Side 3 og 4. I Salgs-

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

Generelt... 3 Kundens forpligtelser... 3 SkabelonDesigns forpligtelser... 3 Priser... 3 Betalingsvilkår... 4 Betaling udenfor normal arbejdstid og

Generelt... 3 Kundens forpligtelser... 3 SkabelonDesigns forpligtelser... 3 Priser... 3 Betalingsvilkår... 4 Betaling udenfor normal arbejdstid og Generelt... 3 Kundens forpligtelser... 3 SkabelonDesigns forpligtelser... 3 Priser... 3 Betalingsvilkår... 4 Betaling udenfor normal arbejdstid og hastetillæg... 4 Hastetillæg... 4 Ændring af aftalen...

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

EWII Bredbånd A/S Kokbjerg Kolding EWII.com CVR-nr

EWII Bredbånd A/S Kokbjerg Kolding EWII.com CVR-nr Side 1 Denne aftale er gældende for indgåelse af aftaler om etablering og benyttelse af EWII Bredbånds fibernet til erhverv i EWII Bredbånds forsyningsområde. Vilkårene opdateres løbende, og de til enhver

Læs mere

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige udlejnings- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Trust Rental

Læs mere

Almindelige vilkår og betingelser vedrørende flytning og transport

Almindelige vilkår og betingelser vedrørende flytning og transport Almindelige vilkår og betingelser vedrørende flytning og transport I det nedenstående benævnt kaldes Flyttefirmaet for F. Ved kunden skal det forstås ejeren respektive den, der på ejers vegne er bemyndiget

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Modellering af lokaliteter til

Læs mere

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark Handelsbetingelser Virksomhedsoplysninger Grumsen Development ApS CVR: 37051373 Willemoesgade 50 2. Tv 6700 Esbjerg Danmark 1. Generelle betingelser 1.1. Disse handelsbetingelser gælder for alle leverancer

Læs mere

Vejledning til Rammeaftale 50.80 Vejsalt

Vejledning til Rammeaftale 50.80 Vejsalt - Om håndtering af forsinkelser ved en leverance - Om håndtering af forsinkelse ved en leverance Side 1 Indhold Hvornår foreligger der forsinkelse?... 3 Undersøgelsespligt (Særligt for det tilfælde at

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse og omdeling af Adresseløse Forsendelser til modtagere

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

Almindelige leveringsbetingelser

Almindelige leveringsbetingelser Såfremt der ikke er aftalt andet gælder følgende leveringsbetingelser for produkter, der bliver leveret af HAGENS FJEDRE A/S: Almindelige leveringsbetingelser Anvendelse 1.Nedenstående, almindelige leveringsbetingelser

Læs mere

HANDELSBETINGELSER. køb over internettet. NSH NORDIC A/S CVR-nr. 25472861 Virkefeltet 4, 8740 Brædstrup tlf.nr.: 75754270 e-mail: post@nshnordic.

HANDELSBETINGELSER. køb over internettet. NSH NORDIC A/S CVR-nr. 25472861 Virkefeltet 4, 8740 Brædstrup tlf.nr.: 75754270 e-mail: post@nshnordic. HANDELSBETINGELSER køb over internettet Følgende betingelser gælder for alle aftaler indgået med NSH NORDIC A/S CVR-nr. 25472861 Virkefeltet 4, 8740 Brædstrup tlf.nr.: 75754270 e-mail: post@nshnordic.com,

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

KGH S ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR TJENESTER

KGH S ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR TJENESTER KGH S ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR TJENESTER 1. Generelt 1.1 Disse almindelige forretningsbetingelser for tjenester ( Betingelserne ) er gældende for alle tjenester, der leveres af KGH til Kunden,

Læs mere

Gensidig hemmeligholdelsesaftale

Gensidig hemmeligholdelsesaftale Gensidig hemmeligholdelsesaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter samlet betegnet Parterne ) 1 Baggrund for hemmeligholdelsesaftalen I forbindelse med [beskriv her i hvilken anledning/hvorfor

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

1.3 Ved eventuel uoverensstemmelse med købers generelle handelsvilkår går PANDA PRINT s almindelige salgs- og leveringsbetingelser forud.

1.3 Ved eventuel uoverensstemmelse med købers generelle handelsvilkår går PANDA PRINT s almindelige salgs- og leveringsbetingelser forud. Panda Print ApS 1. Indledning: 1.1 PANDA PRINT s almindelige salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle tilbud, salg og leverancer, medmindre andet er aftalt skriftligt mellem kunden og PANDA

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER INDHOLDSFORTEGNELSE

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER INDHOLDSFORTEGNELSE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Anvendelse... 2 2 Tilbud... 2 3 Ordrer.... 2 4 Levering og leveringstid... 2 5 Særligt vedrørende rådgiveransvar... 2 6 Ansvarsbegrænsning... 2 7 Mangler...

Læs mere

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Nærværende salgs- og leveringsbetingelser er gældende ved enhver tilbudsgivning fra Madsen Maskinteknik, ved kundens ordregivning eller ved Madsen

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

At-VEJLEDNING. D Maj Opdateret april Erstatter At-meddelelse nr af april Arbejdshygiejniske målinger

At-VEJLEDNING. D Maj Opdateret april Erstatter At-meddelelse nr af april Arbejdshygiejniske målinger At-VEJLEDNING D.7.1-2 Maj 2001 - Opdateret april 2015 Erstatter At-meddelelse nr. 4.30.1 af april 1993 Arbejdshygiejniske målinger Vejledning om målingstyper, brug af målinger samt vurdering af måleresultater

Læs mere

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER Aftalegrundlag Enhver levering af tredjepartsprodukter fra DFF-EDB, vil ske i henhold til nærværende betingelse, der sammen med det underskrevne

Læs mere

Leveranceaftale. Bilag Mobil fødekasse med stakkebånd

Leveranceaftale. Bilag Mobil fødekasse med stakkebånd Bilag 5 31-01-2017 Leveranceaftale Mobil fødekasse med stakkebånd AFATEK A/S Selinevej 18 2300 København S Tel. 39 66 78 00 mail@afatek.dk www.afatek.dk Indhold 1 Aftalegrundlag 3 2 Leverandørens ydelser

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

(I det følgende samlet benævnt Parterne og hver for sig en Part )

(I det følgende samlet benævnt Parterne og hver for sig en Part ) København den XX SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Re-public ApS Dronningens Tværgade 30, 1 1302 København K CVR. 27224679 (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG XXXX (herefter benævnt Kunden ) (I det følgende

Læs mere

Hovedentreprisekontrakt

Hovedentreprisekontrakt Hovedentreprisekontrakt om levering og opsætning af speedgates Side 1 af 8 Indhold 1. Kontraktens genstand og parter... 4 2. Generelle betingelser... 4 3. Aftalegrundlag... 4 4. Vederlag... 5 5. Betaling...

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Vejledning til Rammeaftale Vejsalt - Om håndtering af mangler ved en leverance

Vejledning til Rammeaftale Vejsalt - Om håndtering af mangler ved en leverance Vejsalt - Om håndtering af mangler ved en leverance - Om håndtering af mangler ved en leverance Side 1 Indhold Undersøgelsespligt... 3 Hvornår foreligger der en mangel?... 3 Hvad skal du gøre hvis du som

Læs mere

Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt

Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt KONSIGNATIONSKONTRAKT mellem Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) og Region Midtjylland Afdeling eller tilsvarende CVR-nr.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indga ede samtykke mellem kunden (Dataansvarlig) og GSGroup Esbjerg (Databehandler)

Læs mere

Delaftale 1 Organisk affald

Delaftale 1 Organisk affald Miljøstyrelsens Rammeaftale vedrørende rådgivning og bistand Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand mellem: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K CVR-nr.: 25 79 83 76 og

Læs mere

Almindelige indkøbsbetingelser

Almindelige indkøbsbetingelser Almindelige indkøbsbetingelser 1. Generelle bestemmelser Disse almindelige indkøbsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle indkøbsordrer afgivet af AH Industries A/S ( AH ), CVR-nr. 33 85 93 41, til

Læs mere

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER Supplerende bestemmelser for certificering af sand til brug i sandkasser Dato 2012-11-15 Sign: Side 1 af 8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER 0. Generelt Nærværende

Læs mere

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Odder Kommune

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Odder Kommune Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Odder Kommune 1 Parterne Mellem Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder CVR: 32 26 43 28 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste Kontrakt Nr. 46-xxxx Kommentar [F1]: Korrigeres efter Vedrørende rettelse af søkort Mellem Forsvarets Materieltjeneste Lautrupbjerg 1-5 DK-2750 Ballerup Danmark Herefter benævnt

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Added Value Communication

Salgs- og leveringsbetingelser for Added Value Communication Salgs- og leveringsbetingelser for Added Value Communication 1. Generelt Følgende vilkår gælder for alle produkter og ydelser leveret af Added Value Communication. Vilkårene finder anvendelse medmindre

Læs mere

DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder

DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser (

Læs mere

Kontraktbilag 8 KONSIGNATIONSKONTRAKT. mellem. Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren )

Kontraktbilag 8 KONSIGNATIONSKONTRAKT. mellem. Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) KONSIGNATIONSKONTRAKT mellem Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) og [Region Midtjylland] [Region Nordjylland] [Region Sjælland] [Region Syddanmark] [Hospital/Afdeling]

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade 5 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Kunsulentydelser...

Læs mere

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 Sagsnr. 18/00 Dok.nr. 18/00/1 Side 1 af 8 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Affald A/S Haderslevvej

Læs mere

AFTALE November 2015. Kulstofapparatur. mellem. Institut for Agroøkologi Blichers Allé 20 8830 Tjele Danmark. (i det følgende benævnt "Kunden )

AFTALE November 2015. Kulstofapparatur. mellem. Institut for Agroøkologi Blichers Allé 20 8830 Tjele Danmark. (i det følgende benævnt Kunden ) AFTALE November 2015 Kulstofapparatur mellem Aarhus Universitet Institut for Agroøkologi Blichers Allé 20 8830 Tjele Danmark (i det følgende benævnt "Kunden ) og (i det følgende benævnt "Leverandøren )

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Aftalegrundlag Nedenstående bestemmelser er for så vidt ikke andet er skriftligt aftalt gældende for MILA Beslag A/S (MILA) leverancer af varer og går forud

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser Medmindre der foreligger anden skriftlig aftale, leverer ICS A/S, (herefter kaldet ICS) leverancer på følgende vilkår uanset eventuelle modstående eller afvigende bestemmelser

Læs mere

Sælger bekræfter ved sin underskrift, at have modtaget kopi af salgsbudget og underskrevet formidlingsaftale.

Sælger bekræfter ved sin underskrift, at have modtaget kopi af salgsbudget og underskrevet formidlingsaftale. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Lone Bülow Gram Søborg Hovedgade 14 2860 Søborg Sagen angår spørgsmålet, om der mellem parterne er indgået en gyldig

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser. Gældende pr. 4. maj 2016

Salgs- og leveringsbetingelser. Gældende pr. 4. maj 2016 Salgs- og leveringsbetingelser Gældende pr. 4. maj 2016 Salgs- og leveringsbetingelser Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse mellem bestilleren og leverandøren i det omfang, de

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S BEKIDAN MASKINFABRIK A/S ERHVERVSVANGEN 18 DK-5792 ÅRSLEV TLF. +45 6599 1635 CVR-nr. DK 10511038 e-mail: bekidan@bekidan.dk www.bekidan.dk Anvendelse Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1. Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Anntex s (herefter kaldet

Læs mere

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede 1 Behandlingsformål og behandlingsomfang Denne Databehandleraftale (Databehandleraftalen) er indgået som del af eller under henvisning til, at Parterne har aftalt en eller flere leveringer af it-ydelser

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud Udbud Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi Generelle betingelser og beskrivelser for udbud April 2019 1. Kontraktudkast - Leverancen Side 2 af 8 Miljømåleudstyr til Slagelse Affaldsenergi

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TØJPRODUKTIONSLAB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TØJPRODUKTIONSLAB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TØJPRODUKTIONSLAB 1. Anvendelse til at foretage modregning i nogen del af det fakturerede tid, eller må det anses for sandsynligt, at forsinkelse vil 1.1 Nedenstående

Læs mere

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning 2017-2021, Jammerbugt Kommune 1 Parterne Mellem Jammerbugt Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Sigsgårdsvej 14 9490 Pandrup CVR: 29 18 94 39

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse mellem Vestergaards Bogtrykkeri A/S og kunden i det omfang, de ikke fraviges ved udtrykkelig aftale herom imellem

Læs mere

FORBRUGERAFTALE. Til brug for indgåelse af aftale om håndværksarbejde

FORBRUGERAFTALE. Til brug for indgåelse af aftale om håndværksarbejde FORBRUGERAFTALE Til brug for indgåelse af aftale om håndværksarbejde Formålet med forbrugeraftalen er, at forbrugeren og virksomheden får gennemgået opgaven og efterfølgende får det aftalte ned på skrift.

Læs mere

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER Dato: 20. december 2013 J. nr.: 102907 RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER mellem Boligorganisationen Tårnbyhuse Saltværksvej 23C 2770 Kastrup (herefter bygherren ) og Og medundertegnede [indsæt

Læs mere

Kontrakt. mellem. Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter "kunden")

Kontrakt. mellem. Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter kunden) Kontrakt mellem Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter "kunden") og [navn] [adresse] [postnummer] (CVR-nr. [........]) (herefter "leverandøren") om informationsindsats om

Læs mere

Almindelige Bestemmelser

Almindelige Bestemmelser Almindelige Bestemmelser 1.Lejeaftalen 1.1. Ved nærværende aftale får kunden ret til i lejeperioden at opbevare gods i særskilt angivet depotrum. 1.2. Leje af depotrummet og opbevaringen sker på de vilkår,

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Firma Adresse Postnr. og By CVR-nr.: (i det følgende kaldet Gasforbrugeren)

Firma Adresse Postnr. og By CVR-nr.: (i det følgende kaldet Gasforbrugeren) Mellem Postnr. og By CVR-nr.: (i det følgende kaldet Gasforbrugeren) og Postnr. og By CVR-nr.: (i det følgende betegnet Gasleverandøren) er der dags dato indgået følgende KONTRAKT om levering af naturgas

Læs mere

Udkast til. Anvendelse og definitioner

Udkast til. Anvendelse og definitioner Udkast til Bekendtgørelse om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1 I medfør af 3, 6, 7, 8a og 12, stk. 2 og 3, 13, stk. 6, 14, stk. 3, og 15, stk. 2, i lov nr. 308 af 30. april 2008 om miljøvenligt

Læs mere

, ( Virksomheden ) salg og levering

, ( Virksomheden ) salg og levering Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Automation

Læs mere

Mobilize Me ApS. Salgs- og Leveringsbetingelser til erhvervskunder, kommuner, offentlige og private institutioner.

Mobilize Me ApS. Salgs- og Leveringsbetingelser til erhvervskunder, kommuner, offentlige og private institutioner. 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Mobilize Me s, CVR-nummer 34208077, ( Virksomheden ) salg og levering af serviceydelser

Læs mere

LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE

LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE KONTRAKTUDKAST LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE JULI 2012 LEVERING AF DIGITAL TRYKMASKINE MED BACK UP MASKINE OG SERVICEAFTALE KONTRAKT 1 Parterne Vejdirektoratet: Vejdirektoratet Ressource

Læs mere

KONTRAKT (EU) mellem. AMGROS I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø (herefter Amgros) ... CVR-nr... (herefter leverandøren)

KONTRAKT (EU) mellem. AMGROS I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø (herefter Amgros) ... CVR-nr... (herefter leverandøren) Kontrakt for følgende fastmængde udbudsgruppe udbud 2009 1.28.a KONTRAKT (EU) mellem AMGROS I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø (herefter Amgros) og......... CVR-nr.... (herefter leverandøren) om levering

Læs mere

Købsaftale. 1 Det overdragne. Ejendommen er en ubebygget landbrugsejendom beliggende i landzone.

Købsaftale. 1 Det overdragne. Ejendommen er en ubebygget landbrugsejendom beliggende i landzone. Købsaftale Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle, sælger herved til Navn: CPR / CVR nr.: Adresse : Postnr. + by: E-mail: følgende del af den Vejle Kommune ifølge tinglyst adkomst tilhørende ejendom matr.nr.

Læs mere

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort.

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. ERHVERVSAFTALE NR: i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. 1 Parterne Som sælger: Midttrafik Søren Nymarksvej

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

KONTRAKT OM MADLEVERANCER TIL VISITEREDE BORGERE I EGET HJEM I GENTOFTE KOMMUNE

KONTRAKT OM MADLEVERANCER TIL VISITEREDE BORGERE I EGET HJEM I GENTOFTE KOMMUNE Sted/ Dato.. Mellem Gentofte Kommune og Fritvalgs-leverandøren (Virksomhedens fulde navn og CVR-nr.): ----------------------------------------------------------------------- indgås herved følgende KONTRAKT

Læs mere