Svar på spørgsmål til Gribskov Kommune 31. marts 2016 Vedr. udbud af daglige bankforretninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svar på spørgsmål til Gribskov Kommune 31. marts 2016 Vedr. udbud af daglige bankforretninger"

Transkript

1 Svar på spørgsmål til Gribskov Kommune 31. marts 2016 Vedr. udbud af daglige bankforretninger 1) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.3 Trækningsret og forretning + Kontraktbilag 4b Tilbudsliste + Kontraktudkast afsnit 1.6 eregning og tilskrivning af renter samt renteregulering Nationalbankens ændringer af NI offentliggøres normalt via diverse medier (TV mm) og kommunen kan altid se den aktuelle sats via fx Nationalbankens hjemmeside. Vil kommunen ændre udbuddet, så tilbudsgiver ikke skal advisere kommunen i tilfælde af at Nationalbanken regulerer NI? Gribskov Kommune fjerner kravet, og uploader en ny version. Vil kommunen ændre udbuddet, så det også bliver tilladt at tilbyde forrentning på basis af CIOR 3M - udover Nationalbankens Indskudsbevisrente/NI? - CIOR vil på samme måde som NI give gennemskuelige og sammenlignelige tilbud til kommunen, - og er en mere retvisende referencerente i forhold til markedsprisen end NI. - CIOR rentersatsen kvoteres dagligt og oplyses blandt andet på denne hjemmeside: Reglerne for fastsættelse af CIOR fremgår af hjemmesiden fakta/pages/satser/regler-for-fastlaeggelse-af-cibor.aspx Gribskov Kommune ønsker ikke at ændre dette krav. C Vil det være konditionsmæssigt i orden for kommunen henset til det aktuelle renteniveau at det bliver tilladt for tilbudsgiver at beregne negativ rente for en del af kommunens indestående? Det vil ikke være konditionsmæssigt i orden. D Vil kommunen ændre udbuddets Kontraktbilag 4b Tilbudsliste, så der kan tilbydes forskellige rentesatser for henholdsvis indestående 0-20 mio. kr. og indestående mio. kr., hvilket måske vil bevirke bedre rentesatser for kommunen? Gribskov Kommune ændrer i Kontraktbilag 4b Tilbudsliste, og der bliver uploadet en ny. 2) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.1 Kommunens kontostruktur + Udbudsbetingelser afsnit 1.2 Kort beskrivelse af anskaffelsen Vil det være konditionsmæssigt i orden, at særlige kontotyper som fx deponeringskonto (i forbindelse med grund-/ ejendomshandel) ikke tilbydes samme rentesats som kommunens løbende konti - og at forrentningen heraf ikke behøver at blive oplyst i tilbuddet, men ligger uden for den aktuelle licitation? Ja det vil være konditionsmæssigt i orden at, kontotyper som deponeringskonti eller lignende ikke tilbydes samme rentesats som kommunens løbende konti, så derfor behøves forrentningen ikke oplyst i tilbuddet.

2 3) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.7 Transmission af ind- og udbetalinger + afsnit 1.8 Udveksling af data + afsnit 1.9 Online anking System eskrivelse af kommunens IT-miljø Gebyrer og øvrige vederlag Ønsker kommunen at sende udbetalingsfiler direkte til tilbudsgiver (hvis ja, i hvilket format?) eller sendes filer altid via KMD/NemKontosystemet? Udbetalingsfiler sendes via KMD Ønsker kommunen at modtage indbetalingsfiler direkte fra tilbudsgiver (hvis ja, i hvilket format?) eller alene via andre som fx KMD og Nets? Indbetalingsfiler sendes via KMD C Ønsker kommunen afstemningsfiler fra tilbudsgiver? - Hvis ja, hvilke typer filer inkl. formater? og ønskes filerne via KMD eller direkte fra tilbudsgiver? For nuværende benytter Gribskov Kommune ikke afstemningsfiler, men vil gerne hvis det er muligt. I så fald skal filerne afleveres som PTX filer og skal overholde snitfladen CMKXKSX. D Er kommunen indforstået med, at tilbudsgiver (alle andre end nuværende bankforbindelse) ikke på forhånd kan vide om Gribskov Kommunes opsætning af systemer umiddelbart kan håndtere filer direkte til og fra tilbudsgiver eller om en eventuel tilretning af kommunens systemer er nødvendig? E Er kommunen indforstået med at eventuelle tilretninger af kommunens nuværende systemer (eller andre, hvis kommunen skifter system) vil foregå i et samarbejde med kommunens leverandører heraf? F Er kommunen indforstået med at eventuelle omkostninger internt i kommunen, til 3. parter som Nets og KMD samt til leverandører af fx økonomisystem, lønsystem og operativsystem for eventuelle tilretninger vil være for kommunens regning? G Kan kommunen acceptere, hvis tilbudsgivers system ikke længere understøtter Windows XP og internet Explorer 8? Ja. Det kan accepteres.

3 4) d Kontraktbilag 2 afsnit 1.3 Trækningsret og forrentning Vil det være konditionsmæssigt i orden, hvis rentenetting tilbydes i form af en cash pool-løsning? Med en cash pool-løsning optimeres saldo ved at ind- og udlån/træk samles på nettobasis på én topkonto, og Kommunen opnår at få fuld renteoptimering (rentenetting), da renten beregnes af nettobeløbet. Det er konditionsmæssigt i orden. I udbuddet står, at kommunen forbeholder sig ret til at anvende et andet pengeinstitut, hvor dette vurderes mere hensigtsmæssigt af kommunen. Vil det være konditionsmæssigt i orden, at tilbudsgiver for de tilbudte priser og betingelser forudsætter, at alle kommunens udbudte daglige bankforretninger inkl. indlån, udlån og betalinger undtagen kontanthåndtering, hvis kommunen ønsker at anvende andre banker pga. fx filialdækning samt evt. mobilindbetalinger alene placeres hos tilbudsgiver? Gribskov Kommune ønsker at lave en aftale, hvor vi kun benytter en leverandør til de i udbudsmaterialet beskrevne ydelser. Kommunen har ingen interesse i, eller hensigt om, at benytte en anden bank end den vindende tilbudsgiver. Derfor kan tilbudsgiver godt i sin tilbudsberegning, forudsætte at omtalte daglige bankforretninger bliver placeret alene hos den vindende tilbudsgiver. Men tilbudsgiver skal ikke tage et forbehold i sit tilbud angående dette, da det er interne grunde, ønskes at man ikke har en eksklusiv aftale kun med en bank. 5) d udbudsbetingelser afsnit 1.2 Kort beskrivelse af anskaffelsen Er kommunen indforstået med, at tilbudsgiver kun tilbyder udstedelse af danske checks frem til 31. oktober 2016, - da de danske banker i regi af Finansrådet har besluttet, at checksamarbejdet mellem pengeinstitutter i Danmark ophører ultimo 2016? Er kommunen indforstået med, at tilbudsgiver ophører med indløsning af danske checks i løbet af aftaleperioden da de danske banker i regi af Finansrådet har besluttet, at checksamarbejdet mellem pengeinstitutter i Danmark ophører ultimo 2016? 6) d Udbudsbetingelser afsnit kontraktudkast afsnit 1.4 Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel? Vi fastholder kravet på ni måneder grundet at kommunen skal have tid til at gennemføre et nyt udbud og have tid til implementering, hvis en af parterne ønsker at opsige den nuværende aftale. 7) d Kontraktudkast afsnit 1.2 ftalegrundlaget Er kommunen enig i, at også spørgsmål-svar, som kommunen udsender under tilbudsfasen vil være en del af kontraktgrundlaget og at den prioriterede rækkefølge i tvivlstilfælde er følgende? Kontrakten, dateret den [xx.xx-20xx] Kommunens offentliggjorte spørgsmål-svar pr. DTO måned år Kontraktbilag 1: ESPD som udfyldt af tilbudsgiver

4 Kontraktbilag 2: Kravspecifikation Kontraktbilag 3: Udgået Kontraktbilag 4a & 4b: Leverandørens tilbud, dateret den [xx.xx-20xx] Det er Gribskov Kommune enige i. Spørgsmål-svar bliver efterfølgende selvfølgelig en del af kontraktgrundlaget. Vil Kommunen accepterer at følgende udgår under punkt 1.2? Såfremt andet ikke er bestemt i kontrakten, gælder Købelovens regler. Leverandørens almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder således ikke anvendelse, medmindre det aftales konkret mellem kontrakthaver og kommunen. Vil Kommunen accepterer at følgende i stedet indsættes? Er andet ikke bestemt i kontrakten, gælder dansk rets almindelige regler. ankens lmindelige forretningsbetingelser finder anvendelse mellem parterne i denne kontrakt med mindre andet fremgår af det øvrige licitationsmateriale. Gribskov Kommune fastholder kravet og punktet udgår ikke. Der er dog i punktet åbnet op for en diskussion af betingelserne i kontraktens løbetid, hvis kommunen og kontrakthaver kan blive enige. 8) d Kontraktudkast afsnit 1.4 Opsigelse af kontrakten I kontraktudkast punkt 1.4 står Såfremt kommunen gennem lovgivning eller via frivillige aftaler indgår i nye samarbejdsstrukturer med andre kommuner, kan kontrakten opsiges med et varsel på 6 måneder til udløb af en kalendermåned uden omkostninger for/erstatningskrav mod kommunen i den forbindelse. Kan Kommunen uddybe hvad der menes med samarbejdsstrukturer og vil Kommunen tilføje at det er banken, og ikke kommunen, der kan opsige med forkortet varsel? Samarbejdsstrukturer med andre kommuner, kunne f.eks. være kommunesammenlægninger, hvor kontraktens genstand ville ændres væsentligt fra dens oprindelige udgangspunkt. Det kan accepteres at banken også kan opsige kontrakten med varsel på 6 måneder i sådanne situationer. Dette ændres og ny version bliver uploadet. 9) d Kontraktudkast afsnit 1.22 Misligholdelse Vil kommunen acceptere at tekst i afsnit 1.22 udgår og følgende tekst tilføjes i stedet? Misligholdelse foreligger, hvis en part ikke opfylder en eller flere af sine forpligtelse under aftalen. I tilfælde af en parts misligholdelse, er den anden part berettiget til at ophæve aftalen, med mindre misligholdelse afhjælpes hurtigst muligt. I tilfælde af en parts væsentlig misligholdelse af aftalen er den anden part berettiget til at ophæve aftalen uden varsel. Dansk rets almindelige regler om misligholdelse, væsentlig misligholdelse og erstatning finder anvendelse. Det accepteres ikke at afsnit 1.22 udgår, og Gribskov Kommune fastholde kontraktteksten. 10) d Kontraktudkast afsnit 1.24 Ophævelse af kontrakten Vil kommunen acceptere at hele afsnit 1.24 udgår, idet banken ikke udleverer intern information og data til tredjemand jf. bankens retningslinjer på området?

5 Gribskov Kommune accepterer ikke at afsnit 1.24 udgår. Men det pointeres at der ikke kræves, at tilbudsgivers interne information og data skal udleveres. Hensigten med afsnit 1.24 er, at der samarbejdes om at afslutte samarbejdet bedst muligt, og at begge parter bidrager til dette. 11) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.4 Gebyrer og øvrige vederlag Kan kommunen acceptere, at banken i forbindelse med kommunens evt. bankskifte til en anden bank, ikke påtager sig at afholde omkostninger af nogen art, men ej heller opkræver kommunen et gebyr for et sådant evt. bankskifte. Det kan Gribskov Kommune godt acceptere. 12) d udbudsbetingelser afsnit 8.3 Økonomisk og finansiel formåen + ESPD udbudsdokument Kommunen kræver jf. udbudsbetingelser afsnit 8.3 oplysninger om tilbudsgivers soliditetsgrad. Vil det være konditionsmæssigt i orden i stedet at oplyse solvensprocent, da banker ikke beregner eller oplyser soliditetsgrad i forbindelse med regnskabsaflæggelser? Der er i udbudsbetingelsernes afsnit 8.3 bedt om tilbudsgivers solvensgrad og ikke en soliditetsgrad, netop af den grund der beskrives i spørgsmålet. Gribskov Kommune formoder at der er tale om en fejl fra spørges side, og der bliver ikke ændret noget. 13) d Kontraktbilag 4a Tilbudsbesvarelse punkt 4 Jf. Kontraktbilag 4a Tilbudsbesvarelse pkt. 4 skal tilbudsgivers system stilles til rådighed fra tilbudsfristens udløb. - Vil kommunen ændre udbuddet, så kravet kan opfyldes ved at tilbudsgiver tilbyder en grundig gennemgang i anvendelse af systemet under et besøg hos kommunen. Det kan accepteres. Dog forventes det at mødet finder sted hurtigst muligt efter kontraktunderskrivelse, og at systemet derefter er til rådighed. 14) d Udbudsbetingelser afsnit 1.2 Kort beskrivelse af anskaffelsen + Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.1 Kommunens kontostruktur Vil Kommunen mht fonde og legater, der administreres af kommunen uddybe følgende?: forventet antal fonde og legater samt tilhørende konti hvorvidt de ligger under kommunens cvr-nr. eller egne cvr numre hvor store de enkelte legater er i værdi fordelt på henholdsvis likvider og depotværdi hvorvidt der ønskes rådgivning / assistance fra en godkendt forvaltningsafdeling eller via de daglige kontaktpersoner hos tilbudsgiver - - eller om kommunen alene ønsker at kunne følge og handle til og fra legatkonti og tilknyttede depoter via tilbudsgivers netbank. (- Dette også under hensyntagen til den nye fondslov fra 1. september 2014, der bl.a. bevirker, at fonde med en kapital under 1 mio. kr. ikke er forpligtet til at have midlerne anbragt i en godkendt forvaltningsafdeling.) Der er pt. Ingen fonde og legater som administreres i kommune. Og det forventes ikke at ændre sig i aftalens løbetid, men muligheden skal foreligge. Kan kommunen acceptere, at disse særlige konti tilknyttet legater og fonde ikke nødvendigvis får samme

6 forrentning som kommunens egne løbende konti og at forrentningen af disse særlige konti ikke fremgår af tilbuddet, men lægger udenfor licitationen? Der er pt. Ingen fonde og legater som administreres i kommune. Og det forventes ikke at ændre sig i aftalens løbetid. Skulle kommunen administrere disse igen, kan det accepteres at disse ikke tilbydes samme rentesats som kommunens løbende konti, så derfor behøves forrentningen ikke oplyst i tilbuddet. 15) d Kontraktudkast punkt 1.5 ftalens omfang + punkt 1.7 Gebyrer Vil det være konditionsmæssigt i orden, hvis supplerende ydelser, der ikke er efterspurgt i udbuddet eller beskrevet i dette tilbud, som udgangspunkt vil være underlagt kontrakthavers almindelige forretningsbetingelser og priser, - med mindre andet aftales med kontrakthaver? Hvis ydelserne ikke er efterspurgt i udbuddet eller beskrevet i dette tilbud, vil det afhænge af ydelsens karakter. Det må komme an på en konkret vurdering. 16) d Udbudsbetingelser afsnit 18 Foreløbig Udbudstidsplan Er Kommunen enige i, at spørgefristen for tilbudsgiver er 3. april, og at denne dato derfor ikke er Kommunens svarfrist som opgivet i afsnit 18. Foreløbig Udbudstidsplan? Korrekt. Det ændres og en ny version uploades. 17) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit Kontraktbilag 4a Tilbudsbesvarelse punkt 4.0 Med henvisning til Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.9 og Kontraktbilag 4a Tilbudsbesvarelse punkt 4.0 fremgår det, at online banking system ikke indgår i tilbudsvurderingen. Med henvisning til den fokus der er på IT og elektronisk kommunikation generelt, og idet udviklingen her går rigtig hurtig, mener vi, at det er et område, der fremover vil blive vigtigere for samarbejdet mellem kommunen og tilbudsgiver. Vil kommunen derfor overveje at ændre tilbudsvurderingen, således at online banking systemet indgår? Gribskov Kommune ændrer ikke i tilbudsvurderingen. 18) Udveksling af data Kan Kommunen uddybe hvad der menes med udveksling af informationer/data til brug i eksterne ledelsesinformationssystemer? Der menes ikke et egentligt ledelsessystem, men derimod mere specifikke data vedr. transaktioner i forbindelse med antal udbetalinger ved sociale ydelser mv. 19) ad Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.9 Online anking System Kan Kommunen acceptere at bilagssøgning med betalingsdetaljer alene kan ses indeværende måned + 12 måneder tilbage i tiden, mens kontobevægelser kan ses indeværende måned + 24 måneder tilbage i tiden?

7 Det kan Gribskov Kommune godt acceptere. Kan Kommunen acceptere at tilbageførselsmulighed for PS-overførsler alene kan foretages ved kontakt til banken? Det kan Gribskov Kommune godt acceptere. 20) ad kontraktbilag 4a Det fremgår af kontraktbilag 4a, at tilbudsgiver skal dokumentere en rating fra Moody s, Standard & Poors eller Fitch. Vi går udfra at dokumentationen af rating, har til formål at udelukke pengeinstitutter med forhøjet risiko. Til det formål fører finanstilsynet tilsyn med de danske banker og udarbejder årligt tilsynsdiamanten. Tilsynsdiamanten opstiller en række pejlemærker for, hvad Finanstilsynet som udgangspunkt anser for pengeinstitutvirksomhed med forhøjet risiko. Finanstilsynet opgør pengeinstitutternes overskridelser af tilsynsdiamantens grænseværdier hvert halve år pr. 30/6 og 31/12. Vil ordregiver genoverveje sit krav om dokumentation af rating og eventuelt ændrer kravet til, at pengeinstituttet skal dokumentere, at det ikke har overskredet tilsynsdiamantens grænseværdier? Gribskov Kommune ændrer kravet, så dokumentation af rating fra Moody s, Standard & Poors, Fitch eller tilsvarende, dermed også tilsynsdiamanten, er konditionsmæssigt i orden, da det giver ordregiver et billede af bankens position på markedet. 21) Serviceydelser/servicegebyr Der er i udbudsmaterialet lagt op til at omkostninger i forbindelse med anvendelse af bankens serviceydelser indgår i rentemarginalen og/eller afregnes som et årligt samlet servicegebyr. Vil et eventuelt tilbud blive betragtet som ikke konditionelt såfremt omkostninger for anvendelse af banken er afhængig af det reelle forbrug? Tilbuddet vil ikke være konditionsmæssigt hvis man tager dette forbehold. 22) d Kontraktbilag 2 afsnit 1.13 Servicering af borgere + afsnit 1.4 Gebyrer og øvrige vederlag Vil Gribskov Kommune være indforstået med, at tilbudsgiver i forbindelse med oprettelse af disse konti - henholder sig til reglerne om god skik for almindelige indlånskonti (ekendtgørelse nr af 14/9/2015 om god skik for finansielle virksomheder), der bl.a. giver tilbudsgiver mulighed for at opkræve sædvanlige gebyrer hos kontohaveren/borgeren/flygtningen i forbindelse med kontoen? Ja.

8 Vil det være i orden at et gebyr for borgerens konto der alene opkræves hos borgeren og ikke vedrører kommunen ikke anføres i tilbuddet? Ja. Det vil være i orden. C Vil det være konditionsmæssigt i orden, hvis tilbudsgiver tillader sig at afvise borgere, der ikke kan opfylde de gældende lovgivningsregler til legitimeringskrav, som banken er underlagt (i forbindelse med oprettelse af konti) eller hvis borgeren via sin adfærd er truende eller voldelig overfor bankens medarbejdere eller andre kunder - eller på anden måde (f.eks. hærværk i bankens lokaler) er årsag til, at kundeforholdet ikke kan etableres eller opretholdes i bankens regi? Såfremt de gældende lovgivningsregler til legitimeringskrav er opfyldt, så kan tilbudsgiver ikke afvise borgeren. Såfremt der opstår en truende eller voldelig adfærd, så er det bankens egen vurdering om denne skal afvises, på lige fod med bankens øvrige kunder og politik. 23) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.12 Servicering og rådgivning Vil kommunen ændre kravet om at tilbudsgiver skal kunne svare inden for maksimalt 2 arbejdsdage på alle henvendelser vedrørende daglige bankforretninger til at henvendelser til tilbudsgiver besvares inden for 3 bankdage (selv om det oftest vil ske inden for 1-2 dage) efter kommunens henvendelse, - og at det i nogle tilfælde, hvor andre banker skal involveres, kan tage længere tid før kommunens spørgsmål besvares, fx ved fremskaffelse af informationer om indbetalinger via Fællesindbetalingskort? Der ændres ikke på kravet om at der skal svares inden for maksimalt 2 arbejdsdage. Svaret kan jo i det konkrete tilfælde, hvor flere banker er involveret, være en information om hvornår man vender tilbage, hvis det drejer sig om større sag. Men det er vigtigt at vi i kommunen får et svar hurtigst muligt, med en status på situationen. 23) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.15 Lokale Filialer Hvad forventer kommunen såfremt banken ikke er repræsenteret med en filial/afdeling i kommunen herunder: 1a. Daglig servicering af kunder (Nemkonto etc.)? Gribskov Kommune skal have daglig adgang til telefonisk kontakt og mail med banken. Forstået på den måde at ved opståede problemer/spørgsmål m.m. skal Gribskov Kommune hurtigt kunne komme i kontakt med bankens kontakt person. Se endvidere i kravsspecifikationen afsnit I forbindelse med modtagelse af flygtninge til kommunen, skal der være mulighed for hurtigst muligt at få adgang til kontanter såfremt der ikke er oprettet en nemkonto på borgeren. Tilbudsgiver beskriver bl.a. dette i Kontraktbilag 4a. Kontanthåndtering (herunder døgnboks)? Gribskov Kommunes institutioner skal have mulighed for at have en døgnboks aftale, hvor pengene inden for en overskuelig afstand kan afleveres. En overskuelig afstand kunne f.eks. være et fælles opsamlingssted i kommunen eller andet. Det skal i begrænset omfang være muligt for kommunens institutioner at afleverer kontanter i form af mønter til optælling.

Spørgsmål og svar. Udbud af bank og kapitalforvaltning 2016 (opdateret den ) Spørgsmål 1. Finansiel politik pkt. 4.4

Spørgsmål og svar. Udbud af bank og kapitalforvaltning 2016 (opdateret den ) Spørgsmål 1. Finansiel politik pkt. 4.4 Spørgsmål og svar Udbud af bank og kapitalforvaltning 2016 (opdateret den 19.4.2016) Spørgsmål 1. Finansiel politik pkt. 4.4 Er det tilladt at investere i Danske obligationer via investeringsforeninger

Læs mere

Assens Kommune Spørgsmål & Svar I

Assens Kommune Spørgsmål & Svar I Assens Kommune Spørgsmål & Svar I Spørgsmål 1 Vedr. punkt 1.4 Opsigelse Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel uden særlig årsag, også i en eventuel

Læs mere

Kravspecifikation Daglig bankforretning og kapitalforvaltning

Kravspecifikation Daglig bankforretning og kapitalforvaltning Kravspecifikation Daglig bankforretning og kapitalforvaltning Indholdsfortegnelse 1 Kommunens kontostruktur... 2 1.1 Kommunens nuværende kontostruktur... 2 1.2 Krav til fremtidig kontostruktur... 2 2 Likviditetsforhold

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune Udbud af bankforretninger Spørgsmål & Svar I

Faaborg-Midtfyn Kommune Udbud af bankforretninger Spørgsmål & Svar I Spørgsmål 1 - Vedr. punkt 1.4 Opsigelse Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel uden særlig årsag, også i en eventuel forlængelsesperiode? Svar: Kommunen

Læs mere

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: "Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter.

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter. Spørgsmål og svar vedr. EU-udbud - køb af bankydelser i Region Hovedstaden (opdateres løbende) Frist for spørgsmål til udbudsmaterialet: 7. august 2015. Spørgsmål 1 Kravspecifikation Bilag 1, afsnit 3.1.3

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Spørgsmål & Svar I

Ikast-Brande Kommune Spørgsmål & Svar I Nedenfor er de indkomne spørgsmål gengivet i anonymiseret form. Svarene til spørgsmålene findes efter hvert spørgsmål. Punkt 1.14 - Bod. 1) Det ønskes oplyst om boden i stedet kan omregnes til en økonomisk

Læs mere

Nationalt udbud. Lejre Kommunes. Daglige pengeinstitutforretninger

Nationalt udbud. Lejre Kommunes. Daglige pengeinstitutforretninger Nationalt udbud af Lejre Kommunes Daglige pengeinstitutforretninger Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Formkrav til indhold m.m. 3. Tidsplan 4. Udvælgelseskriterier 5. Tildelingskriterium

Læs mere

Helsingør Kommune - Udbud Spørgsmål / Svar

Helsingør Kommune - Udbud Spørgsmål / Svar fsnit 1.3 Opsigelse samt bilag 1 4 Kontraktperiode og opsigelse Jævnfør udbuddets afsnit 1.3 kan begge parter opsige aftalen med et varsel på løbende måned plus 9 måneder, mens der i bilag 1 4 alene står

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud vedrørende bankydelser

Spørgsmål & Svar. Udbud vedrørende bankydelser 1 Spørgsmål & Svar vedrørende bankydelser Region Syddanmark har modtaget nedenstående spørgsmål vedrørende udbud. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Nr. Spørgsmål

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune. . 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på?

Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune. . 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på? Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune NR SPØRGSMÅL. 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på? 2 Er der tal på hvor mange anmeldelser der her været i

Læs mere

BEGRÆNSET UDBUD AF FINANSIELLE TJENESTEYDELSER 2011/S-223-362275

BEGRÆNSET UDBUD AF FINANSIELLE TJENESTEYDELSER 2011/S-223-362275 BEGRÆNSET UDBUD AF FINANSIELLE TJENESTEYDELSER 2011/S-223-362275 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 1.1 Indledning... 4 1.2 Kontraktperiode... 4 1.3 Udbudsmaterialet... 5 2. UDBUDSBETINGELSER...

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 pr. 21. marts 2012 vedr. EU-udbud nr. 2012/S Udbud af bankydelser med option på kapitalforvaltning

Spørgsmål / Svar 1 pr. 21. marts 2012 vedr. EU-udbud nr. 2012/S Udbud af bankydelser med option på kapitalforvaltning Spørgsmål / Svar 1 pr. 21. marts 2012 vedr. EU-udbud nr. 2012/S 39-063362 Udbud af bankydelser med option på kapitalforvaltning Spørgsmål 1: Jeg vil høre om det er muligt, at byde på kapitalforvaltningsdelen

Læs mere

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. -23-4-82--3 Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål og svar vedrørende UDBUDSMATERIALET (Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken): HUSK

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

Udbud på daglige bankforretninger 2010

Udbud på daglige bankforretninger 2010 Udbud på daglige bankforretninger 2010 Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/25386308.aspx Tender type Tender Publish date 8/11/2010 1:22 PM Bid due date 8/27/2010 12:00 PM Document due date

Læs mere

Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam

Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam Kontraktudkast Oktober 2017 1. PARTERNE 1.1 Ordregiver Ordregiver er KLAR Forsyning på vegne af SelskabA/S. Kontaktperson på kontrakten: Gitte Birch

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009 Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.9.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 15. oktober 2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra

Læs mere

Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder

Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder Nærværende standardvilkår er tænkt som et neutralt udgangspunkt for samarbejdet mellem medico- og designvirksomheder omkring

Læs mere

Frivillig Konkurrenceudsættelse. Dragør Kommunes daglige bankforretninger. Udbudsmateriale. Dragør Kommune

Frivillig Konkurrenceudsættelse. Dragør Kommunes daglige bankforretninger. Udbudsmateriale. Dragør Kommune Frivillig Konkurrenceudsættelse af Dragør Kommunes daglige bankforretninger Udbudsmateriale Dragør Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Definitioner:...3 3. Ordregivende myndighed...3 4. Opgavens

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren,

Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren, Ja Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? 1 24.02.16 angående HR Manager. Ja Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? 2 24.02.16 angående HR Manager. Nej Er der omkostninger der på falder leverandøren,

Læs mere

RAMMEAFTALE OM FLYTNING AF INDBO

RAMMEAFTALE OM FLYTNING AF INDBO [dato] RAMMEAFTALE OM FLYTNING AF INDBO 1. Parterne Denne kontrakt er indgået mellem: BSB Svendborg, afd. 7502 [eller] afd. 7504 c/o Domea.dk s.m.b.a. Oldenburg Allé 3 2630 Høje Taastrup CVR: 56 71 01

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren,

Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren, 1 24.02.16 angående HR Manager. Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? 2 24.02.16 angående HR Manager. Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren,

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.09.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 29.09.2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra Udbudspræsentationen

Læs mere

EU-UDBUD 2017/S-XXXXXX

EU-UDBUD 2017/S-XXXXXX EU-UDBUD 2017/S-XXXXXX Udbudsbetingelser Offentligt udbud På levering af befordring til Dragør Kommune Indhold 1. Indledning...3 2. Ordregiver...4 3. Tidsplan...4 4. Spørgsmål og svar...4 5. Udbuddets

Læs mere

Annonceringsmateriale

Annonceringsmateriale Annonceringsmateriale Holbæk Forsynings daglige bankforretninger Annoncering af aftale vedrørende daglige bankforretninger Herved annoncerer Holbæk Service A/S (CVR nr. 33 03 28 38) aftale vedrørende varetagelse

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 VS. 2 Nielsen & Thomsen Advokatpartnerselskab Østbanegade 55 2100 København

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde

BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER. Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde BILAG 2 til UDBUDSBETINGELSER Vejledning til det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) og dokumentation for udelukkelsesgrunde Version 4.0 af 6. juni 2017 Indholdsfortegnelse 1. ANVENDELSE AF DET FÆLLES

Læs mere

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed Spar Nord Bank A/S Att.: Bestyrelsen og direktionen cc: Intern og ekstern revision 21. maj 2019 Ref. SBP J.nr. 6252-0158 Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk.

Læs mere

Udbudsbetingelser. for Innovationsfondens genudbud af iværksætterpilotprogrammet

Udbudsbetingelser. for Innovationsfondens genudbud af iværksætterpilotprogrammet Udbudsbetingelser for Innovationsfondens genudbud af iværksætterpilotprogrammet Offentligt udbud af kontrakt om drift af iværksætterpilotprogram Disse udbudsbetingelser indeholder en kort beskrivelse af

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Dagsorden for orienteringsmøde om nyt udbud af SKB/OBS. Moderniseringsstyrelsen den 30. april 2012 kl

Dagsorden for orienteringsmøde om nyt udbud af SKB/OBS. Moderniseringsstyrelsen den 30. april 2012 kl Dagsorden for orienteringsmøde om nyt udbud af SKB/OBS Moderniseringsstyrelsen den 30. april 2012 kl. 13.00-15.00 1 VELKOMMEN 2 Dagsorden for orienteringsmøde om udbud af SKB/OBS den 30. april 2012 1.

Læs mere

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. -23-4-82--3 Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål og svar vedrørende Udbudsbetingelserne Pkt. 2 (Tjekliste): Udbudsgiver bedes venligst, og for god ordens skyld, bekræfte

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S 1 Spørgsmål & Svar Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i 2011/S 50-082163 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark Systemunderstøttelse

Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark Systemunderstøttelse GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: 2367 3106 e-mail: anmc@kl.dk ref: : anmc Bilag 1 29. september 2015 Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Notat. Modtagne tilbud. Udvælgelseskriterier. Minimumskrav. Vurdering (tildelingskriterier) Valg af tilbudsgiver

Notat. Modtagne tilbud. Udvælgelseskriterier. Minimumskrav. Vurdering (tildelingskriterier) Valg af tilbudsgiver Notat Vedrørende: Bankudbud 2017-2020 (rammer for udbud) Sagsnavn: Bankudbud 2017-2020 Sagsnummer: 00.01.00-A00-18-16 Skrevet af: Brian Hansen E-mail: brian.hansen@randers.dk Forvaltning: Budget Dato:

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN EU-UDBUD NR. 2016/S 209-378451 (Version 1 af 10. december 2016) Page 1 of 6 1. Underbilag 3G, case 3 I underbilag

Læs mere

vedrørende til ] Kunden) [Region en Part) Side 1 af 6

vedrørende til ] Kunden) [Region en Part) Side 1 af 6 Kontraktbilag 8 SERVICEAFTALE vedrørende support og service til hardware til præhospitale køretøjer (ambulancer, akutlægebiler m.v.) til ]Region Midtjylland] [Region Nordjylland] [Region Syddanmark] ]

Læs mere

Vilkår for betalingskonti

Vilkår for betalingskonti Vilkår for betalingskonti Vilkår for betalingskonti Erhvervskunder Gældende fra den 18-08-2014 1. Indledning Disse vilkår gælder for betalingstjenester tilknyttet betalingskonti oprettet med henblik på

Læs mere

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Torsdag d. 3. juli 2014 Informationsmøde: Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Sagsnr. 13/39222 Agenda Velkomst og praktiske detaljer

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler?

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler? Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbetingelserne pkt. 3.1,

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Side 1/7 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, Fredericia Informationsmøde, Fredericia, onsdag d. 23. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Kort præsentation af

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag

Tilbudsliste (TBL) Post Ydelse Enhed Antal Enhedspris Samlet pris 1 Teknisk-biologisk. Stk. 1 forundersøgelse / projektforslag Tilbudsliste (TBL) Tilbudslisten skal suppleres med besvarelse af bilag 1-8. Tilbudsgiver er bekendt med indholdet af udbudsmaterialet af 1. oktober 2012 samt eventuelt udsendte rettelsesblade og spørgsmål

Læs mere

spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese

spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese spørgsmål / svar 1 34 pr. 9. november 2011 vedr. EU-udbud nr. 2011/S 187-305564 Osteosyntese Spørgsmål 1 Skal der afgives ens priser for skinner, skruer, søm m.m. jvf. Punkt 1.21.1. Svar 1 Spørgsmål 2

Læs mere

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe

På Delaftale 1 Legetøj skal tilbudsgiver endvidere tilbyde minimum 2 varelinjer indenfor hver produktgruppe Ordregivers svar på de spørgsmål der er indkommet vedr. legetøj og institutionskøretøjer. Spørgsmål er - i anonymiseret form - markeret med sort og svar er markeret med blåt. 1. I Tilbudslistens fane 1

Læs mere

Vilkår for betalingskonti

Vilkår for betalingskonti Vilkår for betalingskonti Gældende fra den 01.01.2017 01.01.2017/03 Side 2/6 1. Indledning Disse vilkår gælder for betalingskonti oprettet med henblik på at gennemføre betalingstjenester. En betalingskonto

Læs mere

Påbud for overtrædelse af bekendtgørelse om god skik for boligkredit 11, stk. 2

Påbud for overtrædelse af bekendtgørelse om god skik for boligkredit 11, stk. 2 Handelsbanken Kredit, filial af Stadshypotek AB, Sverige Att.: Filialledelsen 21. maj 2019 Ref. SBP J.nr. 6252-0158 Påbud for overtrædelse af bekendtgørelse om god skik for boligkredit 11, stk. 2 FINANSTILSYNET

Læs mere

Kontraktbilag D Spørgsmål & svar

Kontraktbilag D Spørgsmål & svar Kontraktbilag D Spørgsmål & svar Vedrørende EU-udbud af kontrakt på elektroniske dørlåse til Skanderborg Kommune, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 131-234577 Dokumentet er opdateret den. Tilbudsgiver skal

Læs mere

VILKÅR FOR BETALINGSKONTI GÆLDENDE FRA DEN 1. JULI 2015

VILKÅR FOR BETALINGSKONTI GÆLDENDE FRA DEN 1. JULI 2015 VILKÅR FOR BETALINGSKONTI GÆLDENDE FRA DEN 1. JULI 2015 1. Indledning Disse vilkår gælder for betalingskonti oprettet med henblik på at gennemføre betalingstjenester. En betalingskonto er fx en lønkonto,

Læs mere

Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Copenhagen Business School Handelshøjskolen Copenhagen Business School Handelshøjskolen Annoncering af køb af digitale penne, papir til digitale penne samt software vedligeholdelse og service af digitale penne Annonceringsbetingelser November 2016

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

N O T A T. om forvaltningsafdelingernes rente- og gebyrpolitik for kontantindestående

N O T A T. om forvaltningsafdelingernes rente- og gebyrpolitik for kontantindestående Dato: 25. juni 2012 Sagsnr: 11-309-00096 N O T A T om forvaltningsafdelingernes rente- og gebyrpolitik for kontantindestående 1. Baggrunden I slutningen af marts 2011 fremgik det af medierne, at flere

Læs mere

EU-udbud 2006/S157-169657. Daglige bankforretninger i. Viborg Kommune

EU-udbud 2006/S157-169657. Daglige bankforretninger i. Viborg Kommune EU-udbud 2006/S157-169657 - Daglige bankforretninger i Viborg Kommune AUGUST 2006 1 Indholdsfortegnelse 1. Udbudsbetingelser... 4 1.1 Ordregivende myndighed... 4 1.2 Udbudsform... 4 1.3 Formål og specifikation...

Læs mere

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver.

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver. Sagsnr. 1-3-4-101-10-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Op-beklædning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vedr. teknisk kapacitet:

Læs mere

teleradiologiske undersøgelser

teleradiologiske undersøgelser Indkøb af teleradiologiske undersøgelser til Sygehus Lillebælt, Kolding Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indkøbet og Indkøbets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Annonceringsmateriale...

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland 26-05-2015 Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende

Læs mere

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk. 1 og 5

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk. 1 og 5 Sydbank A/S Att.: Bestyrelse og direktion cc: Intern og ekstern revision 21. maj 2019 Ref. SBP J.nr. 6252-0158 Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk. 1 og 5

Læs mere

Kontrakt Daglige bankforretninger for Odsherred Kommune

Kontrakt Daglige bankforretninger for Odsherred Kommune Kontraktudkast Kontrakt Daglige bankforretninger for Odsherred Kommune 1 Kontraktens parter Ordregiver: Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Tlf.nr. (+45) 59 66 66 66 CVR-nr. 29 18 84 59 www.odsherred.dk

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN

SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN SPØRGSMÅL & SVAR TIL UDBUD AF EOJ-SYSTEM TIL HJØRRING KOMMUNE FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASEN EU-UDBUD NR. 2016/S 209-378451 (Version 3 af 24. januar 2017) Page 1 of 8 1. Underbilag 3G, case 3 I underbilag

Læs mere

Rammekontraktbilag C Tilbudsbesvarelse

Rammekontraktbilag C Tilbudsbesvarelse Rammekontraktbilag C Tilbudsbesvarelse 1 1 Indledning I nærværende kontraktbilag indføres de udbedte forhold jf. annonceringsmaterielet. Tilbudsgiver skal således indføre besvarelser til de enkelte elementer

Læs mere

Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser

Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser Rammeaftale 2013-1118-03 Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser Februar 2014 Indhold: 1 Generelle oplysninger 1 3 1.1 Ordregiver 1.1 3 1.2 Udbudsprocedure 1.2 3 1.3 De udbudte ydelser 1.3 3 1.3.1

Læs mere

September 2014. Udbud af bankforretninger for Himmerland Boligforening I henhold til tilbudslovens afsnit II 15

September 2014. Udbud af bankforretninger for Himmerland Boligforening I henhold til tilbudslovens afsnit II 15 September 2014 Udbud af bankforretninger for Himmerland Boligforening I henhold til tilbudslovens afsnit II 15 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsbetingelser 4 2.1. Udbudsform 4 2.2. Ordregiver

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af logistikydelse. Den 10. januar Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af logistikydelse. Den 10. januar Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af logistikydelse. Den 10. januar 2013. Indkøb & Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Referat af mødet vil blive offentliggjort

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør www.regionmidtjylland.dk Dagens program Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Indhentning af tilbud på digital pas-, kørekort- og legitimationskort-løsning

Indhentning af tilbud på digital pas-, kørekort- og legitimationskort-løsning Indhentning af tilbud på digital pas-, kørekort- og legitimationskort-løsning 1. Indledning Halsnæs Kommune inviterer interesserede tilbudsgivere til at afgive tilbud på en koncessionsaftale om levering

Læs mere

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K www.biofos.dk CVR nr. 25 60 19 20 AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE MELLEM OG BIOFOS A/S [LEVERANDØREN] AFTALE OM LEVERING,

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR PR. 27. JULI 2016 TEKNISK BESTILLERRÅDGIVNING, OPP SUNDHEDSHUS

SPØRGSMÅL OG SVAR PR. 27. JULI 2016 TEKNISK BESTILLERRÅDGIVNING, OPP SUNDHEDSHUS SPØRGSMÅL OG SVAR PR. 27. JULI 2016 TEKNISK BESTILLERRÅDGIVNING, OPP SUNDHEDSHUS Udbudsbkg. nr. 2016/S 100-178292 offentliggjort den 26. maj 2016 i EU-tidende/TED 1. Spørgsmål 1 ESPD del IV, litra B-C

Læs mere

Særskilt bilag med kontraktvilkår

Særskilt bilag med kontraktvilkår Særskilt bilag med kontraktvilkår Udbudsmaterialet anvender følgende terminologi: Ønsker/optioner/ tildelingskriterier, de ønsker tilbudsgiverne kan konkurrere på inden for udbudsbetingelsernes underkriterier,

Læs mere

Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer

Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer (spørgsmål og svar pr. 21. november 2012 findes nederst i dokumentet) Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmateriale Besvarelse af spørgsmål modtaget indtil

Læs mere

UDBUD AF COMMITTEDE LÅNE- FACILITETER

UDBUD AF COMMITTEDE LÅNE- FACILITETER UDBUD AF COMMITTEDE LÅNE- FACILITETER GARANTIFONDEN FOR INDSKYDERE OG INVESTORER UDBUDSBETINGELSER EU UDBUD 2014/S ------ 3. FEBRUAR 2014 Dok 1318843 Indhold 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Nordjyske Bank, Prisbog del 2 - pr. 16.11.2015

Nordjyske Bank, Prisbog del 2 - pr. 16.11.2015 11. Rentesatser indlån 11.1 Transaktionskonti (lønkonto m.v.) Produkttype Nominel årlig rente i % Bemærkninger Fakkel- og Fakkel+konto 1) 0,000% Privatkonto m/u kredit 0,000% Checkomkostning pr. indløst

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Annoncering af Afgørelsesdatabasen

Annoncering af Afgørelsesdatabasen Annoncering af Afgørelsesdatabasen 1. Indledning Annoncering af opgave vedrørende etablering, drift og vedligeholdelse af Afgørelsesdatabase for Landsskatteretten og Skatterådet og anonymisering af afgørelser

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.:

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1 af 6 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere