Hovedpunkter fra censorseminarerne i november 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedpunkter fra censorseminarerne i november 2015"

Transkript

1 Hovedpunkter fra censorseminarerne i november 2015 Censorformandskabet for erhvervskommunikation og -sprog afholdt den 9., 11. og 12. november 2015 censorseminarer i henholdsvis København på CBS, i Odense på SDU og i Aarhus på AU. I alt deltog knap 100 censorer i møderne. Velkomst ved censorformanden Censorformand Ivan Sørensen bød velkommen med fremhævelse af en række udfordringer i censorernes univers lige nu, herunder digital censur/censur via videokonferencer, nye dimensioner af snyd- og plagiatsager via nettet, nye tiltag og kombinationsmuligheder på de videregående uddannelser, kampen for kvalitet i de videregående uddannelser samt kampen om økonomi i de videregående uddannelser. Der var endvidere nedsat et nyt udvalg til vurdering af censorinstitutionen - plusser og minusser. Det nye udvalg modtager gerne kommentarer og ideer til sit arbejde. Censorformandskabet vil med input fra censorerne, bl.a. på disse censorseminarer, forholde sig aktivt til denne mulighed. Målet med censorseminarerne var at nå hele vejen rundt med mulighed for at drøfte yderligere emner eller spørgsmål til sidst under punktet Eventuelt.

2 2 Indlæg fra dekanaterne På CBS præsenterede sekretariatschef Wilbert van der Meer dekanatets indlæg, på SDU dekan Simon Møberg Torp og på BSS/AU prodekan Peder Østergaard. Wilbert van der Meer omtalte CBS økonomiske situation. CBS har lavere bevillinger pr. studerende end de andre universiteter, men har større søgning. Fx kræver det nu et studentereksamensgennemsnit på 10,2 at komme ind på interkulturel markedskommunikation. Der er størst interesse for engelsk, mindre for spansk og fransk. Dimittendledigheden er 24 pct. på erhvervssprog mod 9 pct. på erhvervsøkonomi. Også kommunikationsområdet er beskæftigelsesmæssigt udfordret, og den gennemførte dimensionering, der har betydet en besparelse på 60 mio. kr., har i særlig grad ramt erhvervssprog og kommunikation. CBS er nu pålagt en yderligere besparelse på 56 mio. kr. i årene , hvilket vil medføre lukning af linjerne i tysk, fransk, spansk og japansk. CBS finder, at det ville være relevant at udarbejde en national plan for studierne i erhvervssprog. Simon Møberg Torp fortalte, at SDU har 2500 studerende på erhvervssprog. Dimensioneringen, der bygger på de historiske markedsandele, ramte sidste

3 3 år især humaniora og erhvervssprog. Beskæftigelsesfrekvensen for kandidater er omkring 75 pct. De nye besparelser betyder, at studier i engelsk og tysk bevares på negotstudierne, international virksomhedskommunikation, it- og webuddannelserne (engelsk), BA int. og cand.merc.int. i Sønderborg samt Erasmus Plus i turisme, mens fagene spansk, kinesisk og arabisk forsvinder senest fra SDU giver garanti for 12 timers ugentlig undervisning på bachelor og 8 timer på kandidatuddannelserne. SDU vil gerne måles på løfteevnen på hvor meget de studerendes niveau hæves på uddannelsen. Peder Østergaard oplyste, at ledighedsgraden for kandidater i sprog/kommunikation de sidste fem år har været mellem 15,8 og 22,4 pct. halvandet år efter dimissionen, afhængigt af fag. Der kan konstateres et stort fald i optaget på cand.ling.merc., især i tysk, fransk og spansk. En sammenlægning med de humanistiske sproginstitutter er under forberedelse. BSS/AU arbejder på at øge studieintensiteten, opnå bedre match mellem studerende og uddannelser samt mellem dimittender og arbejdsmarked.

4 4 Fremdriftsreformen har givet AU betydelige udfordringer. 53 pct. blanker, så der er mange reeksamener. Digital eksamen På CBS fortalte René Kramhøft Jakobsen, at CBS sammen med AU, AAU, KU og RUC indgår i et konsortium, der efter et EU-udbud har givet it-virksomheden Arcanic til opgave at udvikle et system til digital eksamen. En første version tages i brug ved vintereksamen 2015/16. Arcanic er på vej med et demomodul. Man vil kunne vælge det annoteringsværktøj, som man ønsker, og censor kan selv bestemme, om medbedømmer og den studerende skal kunne se kommentarer. CBS har besluttet, at censorer vil kunne få bacheloropgaver og specialer printet ud til og med sommeren Systemet omfatter også digital indtastning af karakterer til afløsning af eksamensprotokollerne. På SDU viste Christian Heyde-Petersen, hvordan han som lektor på engelsk arbejder med digitale opgaver. Han benytter kommentarfunktionen i Adobe Acrobat, som giver mulighed for at markere i opgaveteksten og samtidig tilknytte kommentarer, som kan ses samlet og printes ud.

5 5 Der er også mulighed for at hente et gratis annoteringsredskab til pc på På AU viste lektor Henrik Sørensen arbejdsprocessen med bedømmelse i Wiseflow, som Aarhus Universitet benytter i øjeblikket. Han læser opgaverne i Wiseflow og anfører kommentarer i hånden i et retteskema på papir. Wiseflow giver også mulighed for plagiatkontrol via Urkund. Der blev stillet forslag om, at universiteterne arbejder hen imod en koordineret landsdækkende løsning, som er fælles for alle. Der blev endvidere stillet forslag om, at censorerne får et forum for udveksling af erfaringer med digital eksamen. Hvor megen vægt skal der ved bedømmelsen lægges på sprogfærdighed og sproglig korrekthed - også på dansk? Oplæg til drøftelsen blev leveret af kontaktcensorerne: I København Elizabeth Pratt for CBS, i Odense Ivan Sørensen for SDU, og i Aarhus Anders Bundgaard for AU og Henning Nølke for AAU. Censorformandskabet skelner mellem prøver på fremmedsprog, hvor sproget er det centrale, prøver, hvor emnet er et andet, men præsentation og diskussion foregår på et fremmedsprog, og prøver, som aflægges på dansk.

6 6 Sprogfærdigheden er naturligvis særligt vigtig i de prøver, hvor sproget er det centrale, men der bør også ikke mindst i kommunikationsuddannelserne stilles generelle krav til de sproglige færdigheder på dansk i prøver, der aflægges på dansk. En eksamen på et dansk, der kan misforstås eller indeholder uforståelige passager, eller som er fejlfyldt, bør ikke kunne opnå beståelseskarakter. Et dansk med en række mindre fejl bør trække karakteren ned med et eller flere karaktertrin afhængigt af fejlenes mængde og karakter. Nogle studieordninger indeholder bestemmelser om, at det sproglige niveau højst kan rykke karakteren ét trin. Formandskabet er uenigt heri og vil gøre opmærksom på dette, når studieordninger kommer til høring. Flere censorer talte for, at den tidligere opdeling, hvor der blev givet karakterer dels for indhold og dels for sproglig formåen, burde genindføres. Der blev udtrykt forbavselse over, at nogle studerende ikke engang benytter stavekontrol inden afleveringen, hvilket også tyder på, at beherskelsen af dansk og kvalitet i sproget ikke har tilstrækkeligt fokus. Resultater af spørgeskemaundersøgelse blandt censorerne Der er gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse blandt censorerne. 193 censorer (52 pct.) svarede. Henrik Pers gjorde rede for hovedtendenserne:

7 7-16 pct. foretrækker den tidligere form for censorallokering (ved brev), 65 pct. foretrækker den nuværende metode (Censor-it) pct. af censorerne er tilfredse med universiteternes service, kun 5 pct. er utilfredse pct. af censorerne har oplevet snyd eller plagiat ved eksamen. Kun 5 pct. mener, at universitetet ikke reagerede tilfredsstillende på snyd. - Med hensyn til digital eksamen har en tredjedel endnu ikke fået tilsendt digitale opgaver, en tredjedel har prøvet at læse på skærm og en tredjedel printede selv ud. - Halvdelen af censorerne mener ikke, at det er OK at læse opgaver på skærmen pct. mener, at censorernes bedømmelseskvalitet er den samme ved digital eksamen, 17 pct. dårligere og kun 4 pct. bedre pct. oplever, at tidsforbruget ved digital eksamen er det samme, 28 pct., at det er større og kun 2 pct., at det er mindre pct. er tilfredse med censorsekretariatets hjemmeside, 2 pct. utilfredse. Resten kender den ikke. Adressen er: au.dk/censor - 14 pct. af censorerne har prøvet at deltage i eksamen ved videokonference. 13 pct. mener, at det er en god mulighed for eksamensafholdelse, mens 19

8 8 pct. er uenige heri. Sidstnævnte gruppe ser en væsentlig grund hertil i tekniske udfordringer. De samlede resultater af spørgeskemaundersøgelsen, herunder censorernes uddybende kommentarer, kan ses på sor/spskema.pdf Status på Censor-it Henrik Pers redgjorde for de foreløbige erfaringer med censorallokering via Censor-it, som har været i drift siden april Censorerne har i spørgeskemaundersøgelsen udtrykt tilfredshed med den nye form for censorudpegning. Efter hvad sekretariatet hører, er universiteterne også glade for Censor-it. Censor-it har ligeledes gjort brugen af hver enkelt censor mere overskuelig for sekretariatet. Der er lidt usikkerhed om, hvordan systemet virker. F.eks. tror nogle, at det gælder om at stå tidligt op om morgenen og være den første, der siger ja til opgaven. Sådan er det ikke. Man skal blot reagere i løbet af et døgn. Princippet er, at alle tilbud om censoropgaver udsendes til fem relevante censorer. 24 timer efter udsendelsen ser Censor-it efter, hvor mange der har meldt sig. Opgaven går derefter til den af de interesserede censorer, der har haft færrest studerende til eksamen.

9 9 På den måde sikres den censorrokering, som eksamensbekendtgørelsen kræver. Så hvis man ikke bliver valgt den ene gang, har man større chance næste gang. I det lange løb vil alle censorer få omtrentligt lige mange opgaver. Hvis der ikke skulle være nogen af de fem adspurgte, der har meldt sig som interesserede i løbet af det første døgn, går tilbuddet ud til yderligere fem censorer og så fremdeles, indtil der er fundet en censor. Når det gælder specialer, foretager formandskabet en manuel udpegning blandt de interesserede for at sikre, at specialets emne dækkes så godt som muligt. Vi tilstræber også, at specialer i første række går til censorer med en vis erfaring. Nogle skriver som kommentar i spørgeskemaundersøgelsen, at det ville være rart også at få besked, hvis man ikke bliver allokeret til en opgave, som man har budt ind på. Det har vi indtil videre valgt ikke at gøre for at holde mængderne af mail nede. Systemet fungerer sådan, at man normalt modtager bekræftelse af en allokering som censor 1-2 dage efter, at man har tilkendegivet sin interesse. Hvis man ikke får en sådan bekræftelse, kan man gå ud fra, at man ikke er allokeret til den pågældende opgave. Nogle enkelte kan opleve at blive allokeret til en opgave et stykke tid efter, at de har meldt sig. Det kan skyldes, at den censor, der i første omgang blev allokeret, er blevet forhindret. Hvis ens kalender i mellemtiden er blevet fyldt op, er man selvfølgelig velkommen til at melde fra.

10 10 Censor-it udsender også rykkere for censorrapporter. Nogle spørger, om rapporterne bliver læst. Det gør de. De bliver læst grundigt både på universiteterne og af censorformandskabet. I nogle tilfælde tages de problemer, der bliver rejst, op med studienævnene, og når der kommer skriftlige svar, sendes svarene til de censorer, der har rejst spørgsmålene. Censorrapporterne bliver også brugt som grundlag for censorformandskabets årsberetninger. Censorernes oplevelse af kvalitet på de videregående uddannelser Inden mødet havde censorerne modtaget et brev, som censorformandskabet har sendt til uddannelsesministeren, og hvori formandskabet giver udtryk for bekymring over udviklingen i kvalitetsniveauet over år i de uddannelser, censorkorpset beskæftiger sig med. Ivan Sørensen oplæste et svar, som formandskabet har modtaget fra uddannelsesminister Esben Lunde Larsen. Ministeren takker for henvendelsen, som vil indgå i hans videre politiske arbejde. Han finder det billede af situationen, som formandskabet tegner, noget dystert, men erklærer sig enig i, at de incitamentsstrukturer, der styres efter, er en mulig årsag til faldende uddannelseskvalitet, herunder bl.a. taxametersystemet. Han peger i den forbindelse på, at han ønsker at indføre et nyt tilskudssystem for de videregående uddannelser, så det i højere grad understøtter høj kvalitet i uddannelser og beskæftigelse.

11 11 Ministeren nævner også, at der er nedsat et censorudvalg, der bl.a. skal afdække censorsystemets bidrag til kvalitetssikring og udvikling af prøve- og eksamenssystemet. Censorudvalget blev nedsat, efter at et forslag fra Kvalitetsudvalget for de videregående uddannelser om at afskaffe den obligatoriske, eksterne censur blev mødt med kritik fra universiteter, arbejdsmarkedsorganisationer m.fl. Udvalget skal afslutte sit arbejde i august Formandskabet vil levere et input til udvalget, herunder også undre sig over, at de studerende, hvis retssikkerhed er et af hovedformålene med censorinstitutionen, ikke er repræsenteret i udvalget. Censorerne gav generelt udtryk for, at de var enige i, at der er problemer med udviklingen i kvalitetsniveauet på uddannelserne i erhvervskommunikation og sprog. Der har været et tydeligt politisk ønske om at få flere studerende igennem, og resultatet er, at der ganske vist stadig er mange gode studerende, men også mange dårlige. Det blev drøftet, hvordan udviklingen i kvalitet kan måles. Et forslag var at se på lærebøgerne, på flyvehøjden i pensum, hvor fornemmelsen er, at pensum er blevet indsnævret såvel kvantitativt som kvalitativt, og at lærebøgerne er blevet mindre udfordrende. Flere censorer fandt også, at syvtrinskalaen har gjort det vanskeligere at belønne den høje kvalitet hhv. differentiere.

12 12 Der kan konstateres en modsætning imellem de relativt høje karakterniveauer, forstærket af definitionerne på karaktertrinene i den nye karakterskala, og det efter censorernes mening gennemgående faldende kvalitetsniveau. Censorerne er nu som før forpligtet til at give den karakterer, der skal gives for en præstation i henhold til kravspecifikationerne i studieordningerne og den foreskrevne karakterskala. Censorernes bidrag til en hævelse af kvalitetsniveauet kan således ikke finde sted i selve eksamenssituationen, til hvilken krav og anvendelse af karakterskala er defineret på forhånd.

Årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og -sprog

Årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og -sprog Årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og -sprog 2014-15 2 16. årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog for perioden 1. januar 2014 til 31. december

Læs mere

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019 Fælles censorberetning 2018 for økonomi Censorformand Finn Lauritzen 1. Indledning Det landsdækkende Censorkorps for økonomi dækker økonomuddannelserne for Københavns Universitet (KU), Aarhus Universitet

Læs mere

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015 CENSORMØDE 2014-2015 Præsentationsrunde PROGRAM Siden sidst, beskikkelser, formandskabsvalg, nye tiltag, nyt lovstof, censorskik, censor IT Dialog, forslag, spørgsmål og debat NY BESKIKKELSESPERIODE 2014-2018

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 Side 1 af 6 Årsberetning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser med senere ændringer

Læs mere

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 kl. 14-17 Mødested Sekretariatet, Campus Emdrup Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen (fjerndetagelse),

Læs mere

Årsberetning. fra censorformandskabet for Diplomuddannelserne inden for det sundhedsfaglige fagområde for perioden 1. august 2011-31.

Årsberetning. fra censorformandskabet for Diplomuddannelserne inden for det sundhedsfaglige fagområde for perioden 1. august 2011-31. Årsberetning fra censorformandskabet for Diplomuddannelserne inden for det sundhedsfaglige fagområde for perioden 1. august 2011-31. juli 2012 1 Censorformandskabets årsberetning Formålet med årsberetningen

Læs mere

Censorformænd. Årsmøde med censorformandskaber. Forum. Mødedato: 23. september Festsalen, 11C.0.08, KUA. Sted:

Censorformænd. Årsmøde med censorformandskaber. Forum. Mødedato: 23. september Festsalen, 11C.0.08, KUA. Sted: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T KØBE N H A V N S U N I V E R S I T E T Censorformænd M Ø D E I N D K A L D E L S E 21. OKTOBER 2015 Forum Årsmøde med censorformandskaber UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog

Årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog Årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog 2011-13 ! 2 15. årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog for perioden 1. januar 2011 til 31. december

Læs mere

Censormøde Naturfag Dagsorden til fælles naturfagsmøde

Censormøde Naturfag Dagsorden til fælles naturfagsmøde Dagsorden til fælles naturfagsmøde 1. Velkomst og præsentation 2. Generelle forhold og udfordringer for naturfagene (fx konklusioner fra censorrapporterne) 3. Kompetencemålsprøverne - vurdering af kompetencer

Læs mere

15. årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog for perioden 1. januar 2012 til 31. december 2013

15. årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog for perioden 1. januar 2012 til 31. december 2013 15. årsberetning fra Censorformandskabet for erhvervskommunikation og sprog for perioden 1. januar 2012 til 31. december 2013 Udsendes til: Rektorerne for: Copenhagen Business School Syddansk Universitet

Læs mere

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og MØDENOTAT Formandskabsmøde HD 2.3.2016 14. marts 2016 /KL Formandskabsmøde HD 2.3.2016 Dagsorden 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD 26.11.2015 Orientering 2. a. Mødenotater fra formandsmøder

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 Side 1 af 5 Årsberetning 2017 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2017 For perioden 1. april 2016 til den 31. marts 2017

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2017 For perioden 1. april 2016 til den 31. marts 2017 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2017 For perioden 1. april 2016 til den 31. marts 2017 1 Indhold 1. Forord v. censorformand 2. Formandskabet 2.1. Sammensætning 2.2. Mødeaktiviteter samt censormøder

Læs mere

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3.

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3. 1 Marts 2013 Censorformandskabets beretning om virksomheden for 2011 og 2012 ved institutterne for statskundskab i Århus, København og Odense samt de til censorkorpset knyttede masteruddannelser. 1. Indledning

Læs mere

Vejledning til censor

Vejledning til censor Censorsekretariatet Vejledning til censor www.censorsekretariatet.dk Indhold Beskikkelsesansøgningsprocessen... 2 Vejledning til beskikkelsesansøgning... 2 Efter indsendelse af ansøgning... 7 Glemt at

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne. Årsrapport 2015

29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne. Årsrapport 2015 29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne og Diplomuddannelserne for IT og Teknik september 2014 september

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for uddannelsesfamilien Økonomi og finans for 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning herunder:... 2 2. Årets arbejde i

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018 1 Indhold 1. Forord v. censorformand Jon Stokholm 2. Indledning 3. Antal studerende 4. Formandskabets sammensætning

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 13. JUNI 2016 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

at anvende sådanne videnskabelige og faglige metoder, som danner grundlag for videregående studier inden for international erhvervskommunikation.

at anvende sådanne videnskabelige og faglige metoder, som danner grundlag for videregående studier inden for international erhvervskommunikation. OVERORDNET STUDIEORDNING PR. 1. FEBRUAR 2010 FOR BACHERLORUDDANNELSEN I ARABISK OG KOMMUNIKATION VED HANDELSHØJSKOLEN, AARHUS UNIVERSITET, OG DET TEOLOGISKE FAKULTET, AARHUS UNIVERSITET Med hensyn til

Læs mere

Indhold. Censor IT vejledning til censor. Opdateret

Indhold. Censor IT vejledning til censor. Opdateret Opdateret 6.9.2018 Censor IT vejledning til censor Indhold Censor IT vejledning til censor 1 Censuropgaver 1 Forespørgsel 1 Allokering 2 Censorrapporter 2 Eksaminatorrapporter 3 Brugermenuen 4 Min profil

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 1 Indhold 1. Indledning 2. Formandskabets sammensætning i beretningsåret 3. Antal studerende 4. Censorkorpset

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Indholdsfortegnelse Resume... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Høring over Censorudvalgets rapport

Høring over Censorudvalgets rapport Uddannelses- og Forskningsministeriet Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade 40 1260 København K censor@ufm.dk Høring over Censorudvalgets rapport Akademikerne har fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2015 2016 Indholdsfortegnelse Resumé... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2016 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret

Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret Til censorberetning 2017 fra tandplejeruddannelserne ved AU og KU og den kliniske tandteknikeruddannelse AU gældende for uddannelsesåret 2017-18 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2017 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Censorformandskabsmøde d. 22. august 2014

Censorformandskabsmøde d. 22. august 2014 Censorformandskabsmøde d. 22. august 2014 Referent: Melissa Dupont Molin Dato: 22. august 2014 Tilstedeværende: Annette Tristan, Arne Hosbond, Gert Johansen, Gunhild Brynning, Hanne Lunding Røhl, John

Læs mere

CENSORKORPSET FOR ERHVERVSØKONOMI

CENSORKORPSET FOR ERHVERVSØKONOMI CENSORKORPSET FOR ERHVERVSØKONOMI ÅRSBERETNING2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Formandskabet for Censorkorpset for de erhvervsøkonomiske universitetsuddannelser... 3 3. Censorkorpset sammensætning...

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016 1 Indhold 1. Forord 2. Indledning 3. Formandskabet 3.1. Sammensætning 3.2. Mødeaktiviteter 4. Antal studerende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 7

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 7 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Det Merkantile fagområde... 2 Første del... 3 Resume... 3 1. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9

Forord. Censorformandskabet. December 2015. Side 1 af 9 Censorvejledning For censorer ved eksamen i Tværfaglige projekter, som bedømmes ved en mundtlig prøve på Bygningskonstruktør-, Byggetekniker- og Kort- og Landmålingsteknikeruddannelsen Censorformandskabet

Læs mere

Censormøde oktober 2018

Censormøde oktober 2018 Censormøde oktober 2018 Kent Riis Censorformand og aftagercensor Forretnings Direktør Arla Foods Berit E. Simonsen Censornæstformand og intern-censor Lektor UCN Business Top-up Agenda 1. Generel information

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

Formandskabet for Produktion og Design

Formandskabet for Produktion og Design Formandskabet for Produktion og Design Censorformandskabet dækker følgende uddannelser: Autoteknolog Designteknolog E-designer Diplom i Design og Business PBA Design og Business PBA Smykker, Teknologi

Læs mere

Vejledning til uddannelsesnetværk/ fællesudvalg

Vejledning til uddannelsesnetværk/ fællesudvalg Censorsekretariatet Vejledning til uddannelsesnetværk/ fællesudvalg www.censorsekretariatet.dk Indhold Brug af hjemmesiden... 2 Log-in... 2 Rapporter og statistik... 2 Arbejdsopgaver... 2 Censorformandskabets

Læs mere

Censormøde

Censormøde Dagsorden Kl. 09.30-10.00 - Velkomst med morgenbrød, te og kaffe Kl. 10.00-10.30 - (Status, Censorårsmøde, Årsrapport, feedforward, Censorindberetning, Klagesager, Diverse spørgsmål) Kl. 10.30-11.00 -

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2007/08 Dækkende perioden 1. april 2007 til 31. august

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Censorformandskabet for Bioanalytikeruddannelsen September 2012

Censorformandskabet for Bioanalytikeruddannelsen September 2012 Årsberetning, 1. oktober 2011 30. september 2012 Censorformandskabet Censorformandskabets sammensætning, 1. august 2008 31. juli 2012 Sys Johnsen, Uddannelseskoordinator, Bioanalytikeruddannelsen i Region

Læs mere

Indledning. Kære censorer

Indledning. Kære censorer Indledning Kære censorer På vegne af censorformandskaberne udsendte vi fornyligt en survey, til deltagerne ved censormødet, og efterspurgte jeres feedback omkring det første fælles-afholdte censormøde.

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for. Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014. Resumé

Beretning fra censorformandskabet for. Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014. Resumé Beretning fra censorformandskabet for Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde 1.8.2013-31.7.2014 Resumé Censorformandskabet for Diplomuddannelsen inden for det sundhedsfaglige fagområde

Læs mere

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2018 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden. Møde mellem studielederne på AAU, AU, KU og SDU og Censorformandskabet idræt Dato: Onsdag den 13. januar, kl. 12.00 14.00 Referat Sted: Syddansk Universitet, Mødelokale 5. Klik HER for lokalets placering

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Censormøde Professionelle censorkorps

Censormøde Professionelle censorkorps Censorsekretariatet vil gerne byde velkommen på vegne af: Censorformandskaberne og censorsekretariatet Praktisk information Censormøde 2018 - Professionelle censorkorps Agenda Mødets første del: Rektor

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2017 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven Notat Modtager(e) > Universiteter Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Forskningsudvalget Spørgsmål nr. 94 (UFU alm. del) Kan ministeren, i lyset af Berlingske Tidendes artikel»censorer slår alarm: Fagligheden

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2015 Nedslag i årsberetningen for 2015 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

Mødet blev afholdt i sin helhed som fællesmøde for begge korps kl CBS, Solbjerg Plads, Augustinusfondens Bestyrelseslokale

Mødet blev afholdt i sin helhed som fællesmøde for begge korps kl CBS, Solbjerg Plads, Augustinusfondens Bestyrelseslokale Formandskabsmøde 26.2.2015 Mødet blev afholdt i sin helhed som fællesmøde for begge korps kl. 11.00-14.30. CBS, Solbjerg Plads, Augustinusfondens Bestyrelseslokale Deltagere: René la Cour Sell, Nina Fauerholdt

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Analyse. Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser. 27. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen

Analyse. Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser. 27. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen Analyse 7. august 5 Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser Af Kristian Thor Jakobsen Med indførelsen af fremdriftsreformen på de lange videregående uddannelser er det tydeliggjort,

Læs mere

Resumé Censorkorpsets sammensætning Årets arbejde i Censorformandskabet... 5

Resumé Censorkorpsets sammensætning Årets arbejde i Censorformandskabet... 5 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2016 2017 Indholdsfortegnelse Resumé... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen 2016 1 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Katastrofe og Risikomanager 2016... 3 Første del... 3 Resume... 3 1. Censorkorpset

Læs mere

På begge møder udfoldede der sig en livlig debat vedr. punkter fra dagsordenen som eks.:

På begge møder udfoldede der sig en livlig debat vedr. punkter fra dagsordenen som eks.: Referater fra censormøder i Århus og København foråret 2009. Deltagere i alt i de to censormøder: 27 censorer Århus den 27/1 2009. Deltagere i alt i 1. runde: 3 og 2.runde: 7 København den 24/2 2009. Deltagere

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for fysioterapeutuddannelserne 2012-2013

Beretning fra censorformandskabet for fysioterapeutuddannelserne 2012-2013 2012-2013 Beretning fra censorformandskabet for fysioterapeutuddannelserne 2012-2013 Indholdsfortegnelse Første del... 2 Resume... 2 1. Indledning... 2 2. Årets arbejde i Censorformandskabet... 3 3. Samarbejdet

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018

Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018 Beretning fra Censorformandsskabet for de farmaceutiske uddannelser i Danmark for perioden 2017/2018 Censorformandskab: Lars Hovgaard, (formand); lhvg@novonordisk.com Bo Kreilgaard, (næstformand); bo.kreilgaard@billevpharma.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Formandskabsmøde EØ Formandskabsmøde EØ kl Mødested CBS, Solbjerg Plads

Formandskabsmøde EØ Formandskabsmøde EØ kl Mødested CBS, Solbjerg Plads MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 19.4.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 19.4.2018 kl. 18.30-21.00 Mødested CBS, Solbjerg Plads Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen, Maria From, Mads

Læs mere

DET HUMANISTISKE FAKULTET :30 FAGBESKRIVELSE. Forandringskommunikation og ledelse i offentlige og private organisationer

DET HUMANISTISKE FAKULTET :30 FAGBESKRIVELSE. Forandringskommunikation og ledelse i offentlige og private organisationer DET HUMANISTISKE FAKULTET 12-01-2019 10:30 FAGBESKRIVELSE Forandringskommunikation og ledelse i offentlige og private organisationer Indholdsfortegnelse Fagnummer ECTS-point Fagtitel Antal undervisningstimer

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R September 1998 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

at anvende sådanne videnskabelige og faglige metoder, som danner grundlag for videregående studier inden for international virksomhedskommunikation.

at anvende sådanne videnskabelige og faglige metoder, som danner grundlag for videregående studier inden for international virksomhedskommunikation. 27-01-2011 OVERORDNET STUDIEORDNING PR. 1. FEBRUAR 2011 FOR BACHERLORUDDANNELSEN I INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION I ARABISK OG KOMMUNIKATION VED AARHUS SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES OG

Læs mere

CENSORKORPSET FOR DE ERHVERVSØKONOMISKE BACHELOR-, MASTER- OG KANDIDATUDDANNELSER

CENSORKORPSET FOR DE ERHVERVSØKONOMISKE BACHELOR-, MASTER- OG KANDIDATUDDANNELSER CENSORKORPSET FOR DE ERHVERVSØKONOMISKE BACHELOR-, MASTER- OG KANDIDATUDDANNELSER ÅRSBERETNING2015 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅRSBERETNING 2015... 3 Indledning... 3 1. Censorformandskabet... 3 2. Censorkorpset

Læs mere

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA

Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Forretningsgang for censorarbejde på KVU, AU samt PBA Formål Denne forretningsgang har til formål at identificere og beskrive arbejdsprocesser i forbindelse med censur på de merkantile korte videregående

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 16. MAJ 2017 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Det nye censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen 205 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Katastrofe og Risikomanager uddannelsen 205... 3 Første del... 3 Resume...

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 9. NOVEMBER 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Vejledning til censor

Vejledning til censor Censorsekretariatet Vejledning til censor www.censorsekretariatet.dk Indhold Beskikkelsesansøgning... 2 Oprettelse på www.censorsekretariatet.dk... 2 Efter indsendelse af ansøgning... 6 Glemt at indtaste

Læs mere

Årsberetning,

Årsberetning, 16. maj 2010 Årsberetning, 2009-2010 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Humanistiske Fakultet Afrapporteringsår 2016 for studieåret 2014-15 Årets uddannelsesevalueringer Dato for

Læs mere

Censormøde billedkunst

Censormøde billedkunst Censormøde billedkunst UC VIA Århus, den 18.april 2018 Professionshøjskolen København, den 19. april 2018 kl. 15.15 17.15 Censorformand for billedkunst Henrik Marxen, henrikmarxen@gmail.com Dagsorden 1.

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 16. DECEMBER 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 13

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 13 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for fagområdet Administration og forvaltning... Forord. 2 Resume... 3 Censorformandskabets anbefalinger. Digitalisering af eksaminer...4. Censorkorpset sammensætning

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Høringssvar til rapporten Censorinstitutionen under forandring. 1 Afsnit 2

Høringssvar til rapporten Censorinstitutionen under forandring. 1 Afsnit 2 Høringssvar til institutionen under forandring Nedenfor følger kommentarer til udvalgte afsnit i institutionen under forandring behøver justering 1 Afsnit 2 Side 6 anbefalinger 2 Afsnit 2/4 Side 6 og 14

Læs mere

Årsberetning, 2004-2005

Årsberetning, 2004-2005 Årsberetning, IIM, 2004-2005 11. maj 2005 Årsberetning, 2004-2005 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Ernæring og Sundhed Bachelor of Global Nutrition and Health

Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Ernæring og Sundhed Bachelor of Global Nutrition and Health Beretning fra censorformandskabet Uddannelse til Bachelor i Bachelor of 1.8.216 31.7.217 1 Indholdsfortegnelse 1. Censorformandskabet...3 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.):...4

Læs mere

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014

Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar til 31. december 2014 Censorformandskab Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34, 2000 Frederiksberg dragsted@privat.tele.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 10

Indholdsfortegnelse. Bilag ét faktaark pr. uddannelse... 10 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Det Merkantile fagområde... 2 Første del... 3 Resume... 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 5 2.

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for fagområdet Administration og forvaltning... Forord. 2 Første del Resume... 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4 2. Årets

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i

Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i Marts 2015 Censorformandskabets beretning om virksomheden i Censorkorpset for statskundskabs- og samfundsfagsuddannelserne i 2013 2014. 1. Indledning Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen

Læs mere

Afgørelse om foreløbig godkendelse

Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af kandidatuddannelsen

Læs mere

Notat fra intromøder for nybeskikkede censorer ved Sygeplejerskeuddannelsen afholdt 2. marts 2018 i København og 4. maj 2018 i Randers

Notat fra intromøder for nybeskikkede censorer ved Sygeplejerskeuddannelsen afholdt 2. marts 2018 i København og 4. maj 2018 i Randers Notat fra intromøder for nybeskikkede censorer ved Sygeplejerskeuddannelsen afholdt 2. marts 2018 i København og 4. maj 2018 i Randers Udover censorer fra Sygeplejerskeuddannelsen deltog: Steen Hundborg,

Læs mere