Økonomi- og Planudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomi- og Planudvalget"

Transkript

1 Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den kl i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (V) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob Thune (A)

2 Side 623 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side ØP7. Ansættelse af ny direktør ØP8. Statusrapport på rengøring og vinduespolering juni ØP9. Budgetopfølgning 3/ egne konti ØP10. Budgetopfølgning 3/2007 samlet for alle udvalg ØP11. Anlægsrapport 3 - September ØP12. Årsregnskab og Revisionsberetning for ØP13. Aftalestyring - Økonomiske styringsregler ØP14. Udbud af revisionsopgaven i ØP15. Ansøgning til Fonden Realdania om støtte til helhedsplan for Greve Midtby Sager fra Børne- og Ungeudvalget ØP16. Udmøntning af 2,5 mio. kr. besparelse på Børne- og Ungeområdet ØP17. Daginstitutionskapaciteten ØP18. Tilbud om sprogvurdering og sprogstimulering af 3-årige børn i dagtilbud Sager fra Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget ØP19. Godkendelse af midlertidige vedtægter for Køge Bugt Turistråd Sager fra Kultur- og Fritidsudvalget ØP20. Revision af retningslinier for folkeoplysende voksenundervisning ØP21. Revision af Retningslinjer for Idrætspuljen Sager fra Social- og Sundhedsudvalget ØP22. Forslag til 10-årig udbygningsplan for plejeboliger i Greve Kommune Sager fra Teknik- og Miljøudvalget ØP23. Oversvømmelser juli 2007 Uvildig ekspertvurdering ØP24. Forslag til lokalplan for Greve Landevej Behandling af indsigelser og vedtagelse ØP25. Strandparken I/S Regnskab 2006 til godkendelse ØP26. Strandparken I/S Godkendelse af nye vedtægter ØP27. Strandparken I/S Budget 2008 til godkendelse ØP28. Oversvømmelser juli 2007 Redegørelse af 16. august 2007 og forslag til hurtige indsatser Sager fra Børne- og Ungeudvalget og Social- og Sundhedsudvalget ØP29. Rammeaftale 2008 mellem Region Sjælland og kommunerne i regionen Sager fra Kultur- og Fritidsudvalget ØP30. Kulturaftale København Syd...678

3 Side 624 Ikke til stede: René Milo og Bo Johansen der er offentligt tilgængeligt ØP7. Ansættelse af ny direktør edoc sagsnummer: Baggrund Direktør Jan Michelsen har opsagt sin stilling til fratræden med udgangen af oktober måned Det foreslås derfor, at der igangsættes en rekrutteringsproces for ansættelse af ny direktør. Idet gennem de seneste direktøransættelsesforløb har gode erfaringer med at anvende KL s Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse (KLK), er der taget kontakt til disse med henblik på udarbejdelse af oplæg og tidsplan til rekrutteringsproces, såfremt udvalget beslutter at anvende KLK. Angående varetagelsen af direktionsansvaret frem til ansættelse af ny direktør henvises til sag på lukket dagsorden. Bilag Oplæg om rekrutteringsproces fra KLK. Borgmesterens indstilling: Borgmesteren indstiller, at 1. KLK bliver konsulent på ansættelsen, og at rekrutteringsprocessen baseres på det af KLK udarbejdede oplæg herom. 2. Der nedsættes et ansættelsesudvalg bestående af en repræsentant for hver af de i Økonomi- og Planudvalget repræsenterede partier samt Dansk Folkeparti, 3 repræsentanter fra Direktionen, 1 centerchef og 2 medarbejderrepræsentanter udpeget af CHSU. 3. De samlede udgifter i forbindelse med ansættelse, herunder særligt konsulentbistand og annoncering anslås samlet til kr. Der søges om en tillægsbevilling på kr., finansieret af kassen (konto 101). De resterende midler finansieres inden for budgettet. Beslutning: 1. Borgmesterens indstilling godkendt. 2. Borgmesterens indstilling godkendt. 3. Borgmesterens indstilling anbefales overfor Byrådet. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

4 Side 625 ØP8. Statusrapport på rengøring og vinduespolering juni 2007 edoc sagsnummer: Baggrund Status pr. 30. juni 2007 på rengøringskvaliteten i. Beslutningsgrundlag Formålet med rapporten er at give status over rengøringskvaliteten i kommunens institutioner og leverandørsamarbejdet. Der har i foråret 2007 været behov for ekstra mange kontrolbesøg og stor mødeaktivitet fra kommunens side omkring kvalitetsfastholdelse og forståelse for kontraktindholdet. Som det fremgår af bilag 1, har der i perioder været en negativ udvikling i rengøringskvaliteten. Juni måned har vist, at den negative kurve er knækket, og dermed er tilfredsheden på vej op. Der har i foråret været en del mødeaktivitet for at fastholde en acceptabel rengøringskvalitet. Der har specielt været problemer i region 2-3-4, hvilket har resulteret i, at driftsledelsen hos Forenede Rengøring (som havde ansvaret for ) blev skiftet ud. Juni måned viser, at udskiftningen havde en positiv indflydelse på tilfredsheden med rengøringskvaliteten i de berørte regioner. Indsatsområdet for efteråret 2007 vil primært være at stabilisere rengøringskvaliteten, så rengøringskontrakten bliver overholdt, og tidsforbruget for institutionspersonalet minimeres. Der er et rimeligt samarbejde med firmaerne. De problemer, der har været, er blevet diskuteret i et positivt miljø, selv om situationen til tider, har været noget anspændt. Næste statusrapport vil blive fremlagt i januar Bilag Statusrapport juni Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget tager statusrapporten til efterretning. Beslutning: Taget til efterretning. I fremtidige statusrapporter medtages de institutioner, der har fastholdt tidligere aftale om rengøring. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

5 Side 626 ØP9. Budgetopfølgning 3/ egne konti edoc sagsnummer Baggrund Direktionen fremlægger Budgetopfølgning 3/2007 opgjort pr. 31. juli 2007 til udvalgenes behandling. Budgetopfølgning 3 lægger vægt på at beskrive udsving i s økonomi i forhold til det budgetlagte. Opfølgningen er først og fremmest en gennemgang af kommunens budgetområder, hvor konkrete udsving i forhold til det budgetlagte udpeges. Endvidere er det en beskrivelse af de generelle tendenser for den kommunale økonomi, der har betydning for. Opfølgningen følger de retningslinjer, som er beskrevet i notat om Budgetstyring 2007 i. Det overordnede mål med budgetstyringen er, at det fastlagte budget og servicerammen vedr. driftsområdet skal holdes. Det vil sige, at der skal findes kompenserende besparelser på eget område ved konstatering af merforbrug. Budgetopfølgningen har fokus på overholdelse af det korrigerede budget, der er udtryk for Byrådets beslutninger. Endvidere er der fokus på overholdelse af det oprindelige budget i forhold til overholdelse af servicerammen samt de økonomiske rammer, der har været ved budgetvedtagelsen for Overholdes servicerammen ikke, kan det medføre modregning i bloktilskuddet. Beslutningsgrundlag Det oprindelige nettodriftsbudget for 2007 er på ,9 mio. kr. ekskl. forsyningen. Resultatet af den ordinære driftsvirksomhed var i det oprindelige budget et underskud på -8,65 mio. kr. Resultatet af Budgetopfølgning 3/2007 er en mindreudgift på driftsområdet på netto 0,11 mio. kr. Der er tidligere givet tillægsbevillinger på netto -14,48 mio. kr. Det giver et samlet forventet regnskab for den ordinære drift på -23,02 mio. kr. og dermed et yderligere underskud på den ordinære drift på -14,37 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget. Dette er under forudsætning af, at overførslerne fra 2007 til 2008 har samme niveau som overførslerne mellem 2006 og Ved budgetopfølgning 1/2007 blev der bevilget driftsoverførsler på -23,16 mio. kr. fra 2006 til Ved Budgetopfølgning 3/2007 er der en forventning om driftsoverførsler til 2008 på 2,62 mio. kr. Det er administrationens erfaring, at de reelle overførsler altid er højere end det første bud. Det vurderes dog, at overførslerne mellem 2007 og 2008 ikke vil have samme niveau, som overførslerne mellem 2006 og 2007 grundet besparelser på budgetterne. Hvis overførslerne eksempelvis bliver 15 mio. kr., vil det betyde, at det forventede resultat af den ordinære drift efter Budgetopfølgning 3/2007 i stedet er -31,18 mio. kr. Nettomindreudgiften på 0,11 mio. kr. på driftsområdet i Budgetopfølgning 3/2007 er sammensat af et merforbrug på driftsområdet på -2,39 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 2,5 mio. kr. Ses der isoleret på overholdelse af servicerammen, er der ved Budgetopfølgning 3/2007 et merforbrug på -12,97 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 2,5 mio. kr. Det svarer til et ufinansieret merforbrug på servicerammen på -10,47 mio. kr.

6 Side 627 Hertil kommer tidligere givne tillægsbevillinger på -2,8 mio. kr., i alt -13,27 mio. kr. Grunden til, at der er stor forskel på det samlede resultat og resultatet på servicerammen, er dels, at en stor del af mindreudgifterne ligger uden for servicerammen, hvorimod alle merudgifter ligger inden for servicerammen samt at merindtægterne som følge af midtvejsreguleringen, ligeledes ligger uden for servicerammen. Ved Budgetopfølgning 2/2007 besluttede Byrådet på Social- og Sundhedsudvalgets område rammebesparelser på hhv. 2,5 mio. kr. og 1,83 mio. kr. for 2007 og overslagsårene. Besparelsen er ikke udmøntet, hvorfor den er anført som afvigelse under budgetområde 5.03 Hjemmepleje, det vil sige, at den indgår i resultatet af Budgetopfølgning 3/2007. Udmøntningen kan ske på følgende måder: 1. Forslag fra BO1 og BO2, som ikke blev politisk godkendt 2. Forslag fra Budget 2008, som ved fremrykning også kan få effekt i Udvalget drøfter yderligere tiltag Udvalget valgte på mødet den 13. september 2007 at afvente stillingtagen til udmøntningen af rammebesparelse. Ved Budgetopfølgning 2/2007 vedtog Byrådet ligeledes en rammebesparelse på 2,5 mio. kr. på Børne- og Ungeudvalget for 2007 og overslagsårene. Udmøntningen af denne blev forelagt Børne- og Ungeudvalget på mødet den 12. september 2007 i en særskilt sag, hvorfor besparelsen ikke indgår som en afvigelse i Budgetopfølgning 3/2007. Udmøntningen for 2007 blev godkendt, mens udvalget afventer stillingtagen i forhold til udmøntning i overslagsårene. Økonomi- og Planudvalgets budgetopfølgning På Økonomi- og Planudvalgets budgetområder forventes der afvigelser for i alt -2,5 mio. kr. På budgetområde 1.01 Administration skyldes afvigelsen et udgiftspres på it-området på -2,5 mio. kr. Der er fundet modgående foranstaltninger indenfor it-området svarende til udgiftspresset. På 1.01 forventes endvidere en mindreudgift på -0,08 mio. kr., der modsvares af en tilsvarende merudgift på budgetområde 1.02, idet der er tale om flytning af samme beløb imellem de to budgetområder. Det betyder, at der alt i alt på Økonomi- og Planudvalgets budgetområder forventes en afvigelse på -2,5 mio. kr., hvortil der er fundet modgående foranstaltninger på 2,5 mio. kr. På Økonomi- og Planudvalgets budgetområder forventes der afvigelser for i alt 5,49 mio. kr. Afvigelserne skyldes dels merindtægter vedr. midtvejsreguleringen på 4,8 mio. kr., dels mindreudgifter til afdrag på langfristet gæld på 0,69 mio. kr. Konsekvenser Hvis Budgetopfølgning 3/2007 godkendes, indarbejdes de forventede afvigelser i form af både mer- og mindreforbrug i Budget 2007, og de modgående foranstaltninger igangsættes. Bilag Budgetopfølgning 3/2007 for Økonomi- og Planudvalget. Liste med godkendte tillægsbevillinger.

7 Side 628 Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget anbefaler overfor Byrådet 1. at tage Direktionens Budgetopfølgning 3/2007 til efterretning. 2. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af det konstaterede merforbrug svarende til -0,08 mio. kr. i Tillægsbevillingerne dækkes af kassen. 3. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af det konstaterede mindreforbrug svarende til 5,57 mio. kr. i Tillægsbevillingerne tilgår kassen. 4. at godkende, at afvigelser med effekt i årene indarbejdes i Budget Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Byrådet. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

8 Side 629 ØP10. Budgetopfølgning 3/2007 samlet for alle udvalg edoc sagsnummer Baggrund Direktionen fremlægger Budgetopfølgning 3/2007 opgjort pr. 31. juli 2007 til udvalgenes behandling. Budgetopfølgning 3 lægger vægt på at beskrive udsving i s økonomi i forhold til det budgetlagte. Opfølgningen er først og fremmest en gennemgang af kommunens budgetområder, hvor konkrete udsving i forhold til det budgetlagte udpeges. Endvidere er det en beskrivelse af de generelle tendenser for den kommunale økonomi, der har betydning for. Opfølgningen følger de retningslinjer, som er beskrevet i notat om Budgetstyring 2007 i. Det overordnede mål med budgetstyringen er, at det fastlagte budget og servicerammen vedr. driftsområdet skal holdes. Det vil sige, at der skal findes kompenserende besparelser på eget område ved konstatering af merforbrug. Budgetopfølgningen har fokus på overholdelse af det korrigerede budget, der er udtryk for Byrådets beslutninger. Endvidere er der fokus på overholdelse af det oprindelige budget i forhold til overholdelse af servicerammen samt de økonomiske rammer, der har været ved budgetvedtagelsen for Beslutningsgrundlag Det oprindelige nettodriftsbudget for 2007 er på ,85 mio. kr. ekskl. forsyningen. Resultatet af den ordinære driftsvirksomhed var i det oprindelige budget et underskud på -8,65 mio. kr. Resultatet af Budgetopfølgning 3/2007 er en mindreudgift på driftsområdet på netto 0,11 mio. kr. Der er tidligere givet tillægsbevillinger på netto -14,48 mio. kr. Det giver et samlet forventet regnskab for den ordinære drift på -23,02 mio. kr. og dermed et yderligere underskud på den ordinære drift på -14,37 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget. Dette er under forudsætning af, at overførslerne fra 2007 til 2008 har samme niveau som overførslerne mellem 2006 og Ved budgetopfølgning 1/2007 blev der bevilget driftsoverførsler på -23,16 mio. kr. fra 2006 til Ved Budgetopfølgning 3/2007 er der en forventning om driftsoverførsler til 2008 på 2,62 mio. kr. Det er administrationens erfaring, at de reelle overførsler altid er højere end det første bud. Det vurderes dog, at overførslerne mellem 2007 og 2008 ikke vil have samme niveau, som overførslerne mellem 2006 og 2007 grundet besparelser på budgetterne. Hvis overførslerne eksempelvis bliver 15 mio. kr., vil det svare til, at det forventede resultat af den ordinære drift efter Budgetopfølgning 3/2007 er -31,18 mio. kr. Nettomindreudgiften på 0,11 mio. kr. på driftsområdet i Budgetopfølgning 3/2007 er sammensat af et merforbrug på driftsområdet på -2,39 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 2,5 mio. kr. Ved Budgetopfølgning 2/2007 besluttede Byrådet på Social- og Sundhedsudvalgets område rammebesparelser på hhv. 2,5 mio. kr. og 1,83 mio. kr. for 2007 og overslagsårene. Besparelsen er ikke udmøntet, hvorfor den er anført som afvigelse under budgetområde 5.03 Hjemmepleje, det vil sige, at den indgår i resultatet af Budgetopfølgning 3/2007. Udmøntningen kan ske på følgende måder:

9 Side Forslag fra BO1 og BO2, som ikke blev politisk godkendt 5. Forslag fra Budget 2008, som ved fremrykning også kan få effekt i Udvalget drøfter yderligere tiltag Udvalget valgte på mødet den 13. september 2007 at afvente stillingtagen til udmøntningen af rammebesparelse. Ved Budgetopfølgning 2/2007 vedtog Byrådet ligeledes en rammebesparelse på 2,5 mio. kr. på Børne- og Ungeudvalget for 2007 og overslagsårene. Udmøntningen af denne blev forelagt Børne- og Ungeudvalget på mødet den 12. september 2007 i en særskilt sag, hvorfor besparelsen ikke indgår som en afvigelse i Budgetopfølgning 3/2007. Udmøntningen for 2007 blev godkendt, mens udvalget afventer stillingtagen i forhold til udmøntning i overslagsårene. Pasningsbehovet på området for dagtilbud har vist sig at være større end hidtil forudsat, og derfor forventes der merudgifter på budgetområde 3.02, Dagtilbud. Beløbet kendes ikke pt., men det vil medføre en overskridelse af budgettet. Pt. arbejdes der med at udvikle forskellige forslag til at udvide antallet af pladser, og en særskilt sag er forelagt Børne- og Ungeudvalget. Eventuelle merudgifter vil blive indarbejdet senest ved Budgetopfølgning 4/2007. Ses der isoleret på overholdelse af servicerammen, er der ved Budgetopfølgning 3/2007 et merforbrug på -12,97 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 2,5 mio. kr. Det svarer til et ufinansieret merforbrug på servicerammen på -10,47 mio. kr. Hertil kommer tidligere givne tillægsbevillinger på -2,8 mio. kr., i alt -13,27 mio. kr. Indeholdt i dette merforbrug er en overskridelse på -7,83 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifter. Dog er det med aftalen om kommunernes økonomi for 2007 specificeret, at en eventuel stigning i kommunernes udgifter til medfinansiering ud over det aftalte ikke vil indgå i opgørelsen over de aftalte udgiftsrammer. Det vil sige, at når kommunerne bliver målt på niveauet af serviceudgifter, fraregnes eventuelle merudgifter til medfinansieringen. Dermed bliver det ufinansierede merforbrug -5,44 mio. kr. Dette er under forudsætning af, at overførslerne fra 2007 til 2008 har samme niveau som overførslerne på 23,16 mio. kr. mellem 2006 og Da størstedelen af driftsoverførslerne mellem årene ligger indenfor servicerammen, vil det få betydning for overholdelse af servicerammen, hvis niveauet for overførslerne ændres. Hvis overførslerne mellem 2007 og 2008 eksempelvis bliver 15 mio. kr., vil det betyde, at resultatet på servicerammen forværres med -8,16 mio. kr., og for Budgetopfølgning 3/2007 vil resultatet være -13,6 mio. kr. Grunden til, at der er stor forskel på det samlede resultat og resultatet på servicerammen, er dels, at en stor del af mindreudgifterne ligger uden for servicerammen, hvorimod alle merudgifter ligger inden for servicerammen samt at merindtægterne som følge af midtvejsreguleringen, ligeledes ligger uden for servicerammen. Byrådet besluttede ved Budgetopfølgning 2/2007 at flytte 6,9 mio. kr. fra drift til anlæg som følge af drøftelser i forbindelse med Budgetopfølgning 1/2007 og aftale med revisionen. Flytningen er indarbejdet i resultatet for Budgetopfølgning 3/2007. På Forsyningsvirksomheden er der på driftssiden pt. ingen afvigelser, men i forbindelse med oversvømmelserne den 5. juli 2007 kommer der et merforbrug. Dette gælder ligeledes på andre områder så som Miljø og Vandløb på budgetområde 2.01

10 Side 631 samt Beredskabet. Til Budgetopfølgning 4/2007 forventes et overblik over de økonomiske konsekvenser at kunne opgøres. På anlægssiden vurderes det ved Anlægsrapport 3, at det forventede regnskab bliver -7,08 mio. kr. inkl. jordsalg og anlæg på Forsyningsvirksomheden. Afvigelsen dækker dels over forventede overførsler, mindreforbrug samt merindtægter vedr. jordsalg. På finansieringssiden er der forventning om, at afdragene på langfristet gæld bliver mindre end budgetteret. Dette skyldes, at låneoptagelsen i 2006 blev budgetteret som serielån men optaget som annuitetslån. Mindreudgiften forventes at blive 0,69 mio. kr. Derudover er der i forbindelse med midtvejsreguleringen en forventning om en merindtægt på 4,8 mio. kr. I det oprindelige budget var der en ændring i de likvide aktiver på -3,12 mio. kr. dvs. et kasseforbrug. Det forventede regnskab som følge af Budgetopfølgning 3/2007 betyder en ændring af de likvide aktiver på 28,93 mio. kr. inkl. overførsler mellem 2006 og Forventes samme niveau i driftsoverførslerne mellem 2007 og 2008 som i overførslerne mellem 2006 og 2007, bliver det forventede regnskab en forøgelse af kassen på 49,47 mio. kr. svarende til en forbedring på 52,59 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget. Konsekvenser Hvis Budgetopfølgning 3/2007 godkendes, indarbejdes de forventede afvigelser i form af både mer- og mindreforbrug i Budget 2007, og de modgående foranstaltninger igangsættes. Bilag Budgetopfølgning 3/2007 Udvalgenes budgetopfølgninger Liste med godkendte tillægsbevillinger Liste med tillægsbevillinger der søges ved Budgetopfølgning 3/2007 Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget anbefaler Byrådet 1. at tage Direktionens Budgetopfølgning 3/2007 til efterretning. 2. at meddele tillægsbevilling vedrørende det konstaterede merforbrug svarende til -9,697 mio. kr. i Tillægsbevillingerne dækkes af kassen. 3. at meddele tillægsbevilling vedrørende det konstaterede mindreforbrug svarende til 14,834 mio. kr. i Tillægsbevillingerne tilgår kassen. 4. at meddele tillægsbevilling vedrørende de modgående foranstaltninger svarende til 0,0 mio. kr. i Tillægsbevillingerne tilgår kassen. 5. at behandle Social- og Sundhedsudvalget indstilling vedrørende tiltag til udmøntning af rammebesparelse for 2007 og overslagsårene besluttet af Byrådet ved Budgetopfølgning 2/2007 på hhv. 2,5 mio. kr. og 1,833 mio. kr. 6. at godkende, at afvigelser med effekt i årene indarbejdes i Budget Udvalgenes behandling: I det følgende anføres udvalgenes indstillinger i forhold til den andel, som udvalget har af ovennævnte beløb m.v.

11 Side 632 Teknik- og Miljøudvalget Administrationens indstilling anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Teknik- og Miljøudvalget havde punkt 1 til behandling. Børne- og Ungeudvalget Administrationens indstilling anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Børne- og Ungeudvalget havde punkterne 1-4 samt punkt 6 til behandling (punkt 6 fremgik som punkt 5 i fagudvalgets dagsorden). Kultur- og Fritidsudvalget Udvalget godkendte indstillingen, men foreslår, at lokaletilskud afventer budgetopfølgning 4. Kultur- og Fritidsudvalget havde punkterne 1-4 til behandling. Social- og Sundhedsudvalget Spørgsmål fra udvalgsformanden er besvaret på mødet. 1. Administrationens indstilling anbefales. 2. Administrationens indstilling anbefales. 3. Administrationens indstilling anbefales. 4. Administrationens indstilling anbefales. 5. Social- og Sundhedsudvalget afventer stillingtagen. Administrationen udleverede notat vedrørende budgetområde 5.03 Hjemmeplejen samt forbrugsrapport vedrørende budgetområde 5.03 Hjemmepleje. Notat om budgetområde 5.03 hjemmepleje Forbrugsrapport 5.03 hjemmepleje Social- og Sundhedsudvalget havde punkterne 1-5 til behandling. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 1. Administrationens indstilling anbefales 2. Administrationens indstilling anbefales 3. Administrationens indstilling anbefales 4. Det anbefales, at der meddeles tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af de modgående foranstaltninger svarende til 1,0 mio. kr. i 2007 byggende på mindreforbrug på 1,0 mio. kr. i 2007 på Produktionsskolen. Tillægsbevillingerne tilgår kassen. René Milo undrer sig over, at der ikke er peget på kompenserende besparelser svarende til 2,95 mio. kr. Administrationen udleverede følgende notat: Notat om budgetopfølgning på produktionsskoler Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget havde punkterne 1-4 til behandling.

12 Side 633 Beslutning: Administrationens indstilling med udvalgenes bemærkninger anbefales overfor Byrådet. Udvalget tilkendegiver endvidere, at Social- og Sundhedsudvalget tager udmøntningen af besparelsen på 4,3 mio. kr. op på førstkommende udvalgsmøde. Kai O. Svensson bemærker, at Social- og Sundhedsudvalget har udmøntet deres besparelser i 2008 og overslagsårene med baggrund i de ændringsforslag, der er vedtaget. Økonomi- og Planudvalget forudsætter at besparelsen på 2,5 mio. kr. i Børne- og Ungeudvalget og 4,3 i Social- og Sundhedsudvalget også udmøntes i 2008 og overslagsårene. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

13 Side 634 ØP11. Anlægsrapport 3 - September 2007 edoc sagsnummer: Ø10 Baggrund: Ifølge beslutning i Økonomi- og Planudvalget skal der som led i budgetstyringen i 2007 udarbejdes fire anlægsrapporter med behandling i fagudvalgene i marts, juni, september og december måned. Rapporterne videresendes til Økonomi- og Planudvalget og Byrådet med udvalgenes bemærkninger. Beslutningsgrundlag: Formålet med anlægsrapporten er løbende at få et samlet overblik over: I hvilken takt de budgetterede anlæg vil blive gennemført i årets løb Det enkelte udvalgs anlægsprogram og realiseringen heraf De forventede indtægter og udgifter på jordsalg og køb sammenholdt med det budgetterede. Kommende forelæggelser af regnskab for afsluttede anlægsarbejder Anlægsprojekterne for det enkelte udvalg er opdelt ud fra Igangværende anlæg (anlæg med bevilling) Ikke igangsatte anlæg (anlæg uden bevilling) Jordsalgslisten er opdelt ud fra Køb/salg af jord/fast ejendom, som er overført fra tidligere år Budgetteret køb/salg af jord/fast ejendom Efterfølgende byrådsbevilgede køb/salg af jord/fast ejendom Det samlede billede af denne anlægsrapport er at der p.g.a. korrektioner i overførslerne mellem 2006 og 2007 gives tillæg til rådighedsbeløb på i alt 1,650 mio.kr. (mindreudgift) at der overføres 44,057 mio.kr. mellem 2007 og 2008, hvilket er kr mere end indarbejdet i budgetoplægget for at det samlede nettobeløb på 45,7 mio.kr. tilgår kassen i 2007 at hovedparten af anlægsprogrammet for 2007 herefter ser ud til at blive gennemført som forudsat i budget 2007 at dette også gælder, når man tager hensyn til overførte anlæg fra 2006 at alle budgetterede jordsalg/- køb ser ud til at blive gennemført som forudsat dog med enkelte usikkerheder, jfr. ovenfor og at kommunen fortsat sælger jord også ud over budgettet. Udvalgenes behandling: Teknik- og Miljøudvalget behandlede Anlægsrapport 3 September 2007 på deres møde den Rapporten blev taget til efterretning og videresendt til den samlede behandling i Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Børne- og Ungeudvalget behandlede Anlægsrapport 3 September 2007 på deres møde den Rapporten blev taget til efterretning og videresendt til den samlede behandling i Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Børn- og Ungeudvalget ønsker forventede overførsler revurderet - gerne inden sagen behandles i Økonomi- og Planudvalget

14 Side 635 Kultur- og Fritidsudvalget behandlede Anlægsrapport 3 September 2007 på deres møde den Rapporten blev taget til efterrretning og videresendt til den samlede behandling i Økonomi- og Planudvalget og Byrådet med følgende bemærkninger: 1. Udvalget ønsker notat om nuværende stade på etablering af kunststofbanen. I øvrigt findes det utilfredsstillende, at udvalget fra brugerrepræsentanter skal erfare eventuelle problemer. Hvis projektet udsættes, skal afledte konsekvenser på anlægssiden medtages under anlægsrapport Hedelandshytten: Spørgsmål om projektet gennemføres i år. Udvalget orienteres og eventuelle konsekvenser indarbejdes i anlægsrapport Udvalget ønsker orientering vedrørende anvendte og forventede konsulentudgifter i forbindelse med GIC s udbygning. Social- og Sundhedsudvalget behandlede Anlægsrapport 3 September 2007 på deres møde den Rapporten blev taget til efterrretning og videresendt til den samlede behandling i Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Bilag: Anlægsrapport 3 - September Efter udvalgsbehandlingerne: På baggrund af ovennævnte indstillinger fra fagudvalgene er Anlægsrapport3 September 2007 revurderet, hvilket har resulteret i forslag til yderligere overførsel af udgifter fra 2007 til 2008 på 6,051 mio.kr. Oversigt over overførslerne vedlægges. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, 1. at der p.g.a. korrektioner i overførslerne mellem 2006 og 2007 gives tillæg til rådighedsbeløb på i alt 1,650 mio.kr. (mindreudgift) 2. at der overføres 44,057 mio.kr. mellem 2007 og 2008, hvilket er kr mere end indarbejdet i at der budgetoplægget for at det samlede nettobeløb på 45,7 mio.kr. tilgår kassen i at udvalget tager Anlægsrapport 3 September 2007 til efterrretning og videresender den til den samlede behandling i Byrådet og 5. at der overføres 6,051 mio. kr. yderligere fra 2007 til 2008, der tilgår kassen. Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Byrådet. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

15 Side 636 ØP12. Årsregnskab og Revisionsberetning for 2006 edoc sagsnummer: ØP15/ , By17/ Baggrund Regnskabet for 2006 blev forelagt Økonomi- og Planudvalget på mødet den 24. april 2007 og Byrådet den 2. maj 2007, hvor regnskabet er afgivet til revisionen. Kommunens ledelse har den 14. august 2007 gennemgået kommentarer og bemærkninger med revisionen. Revisionen har den 14. august 2007 fremsendt deres beretning for 2006 vedrørende årsregnskabet. Beslutningsgrundlag Revisionen har ikke givet anledning til forbehold, og revisionen konkluderer, at årsregnskabet giver et retvisende billede af kommunens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2006, samt at resultatet af kommunens aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 1. januar december 2006 er i overensstemmelse med Indenrigs- og Sundhedsministeriets Budget- og Regnskabssystem for kommuner. Revisionens gennemgang har givet anledning til seks områdespecifikke bemærkninger, heraf fem bemærkninger i revisionsberetningen vedrørende de sociale udgifter og én bemærkning, der vedrører opfølgning på tidligere års bemærkning til Årsregnskabet. I forhold til det på april og maj møderne fremlagte regnskab, skal det oplyses, at regnskabsoversigten for drift og refusioner (fra side 165) er udskiftet. Administrationen har udarbejdet notat til besvarelse af revisionens bemærkninger (vedlagt). Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets behandling Revisionsberetning vedrørende de sociale udgifter, særligt: Revisionsbemærkning nr. 1 i Beretning vedrørende sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion, afsnit 4. Revisionsbemærkning nr. 3 og 4 i Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet, Bilag 2, afsnit 5. Revisionsbemærkning nr. 5 i Redegørelse til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Bilag 3, afsnit 5. Social- og Sundhedsudvalgets behandling Revisionsberetning vedrørende de sociale udgifter, særligt: Revisionsbemærkning nr. 2 i Redegørelse til Socialministeriet, Bilag 1, afsnit 4. Børne- og Ungeudvalgets behandling Revisionsberetning vedrørende de sociale udgifter, særligt: Revisionsberetning nr. 2 i Redegørelse til Socialministeriet, Bilag 1, afsnit 4. Tidsplan Revisionsberetningen med tilhørende bilag og besvarelser forelægges de enkelte udvalg således: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. september 2007 Social- og Sundhedsudvalget den 11. september 2007 Børne- og Ungeudvalget den 12. september 2007.

16 Side 637 Årsregnskabet og Revisionsberetninger med tilhørende bilag og besvarelser forelægges Økonomi- og Planudvalget den 25. september 2007 og Byrådet den 2. oktober 2007 til godkendelse og videregivelse til de respektive ministerier og myndigheder. Konsekvenser Byrådet skal ifølge styrelsesloven godkende årsregnskabet og revisionsberetning med besvarelser og indsende disse til Statsforvaltningen Sjælland, der er tilsynsførende for og Indenrigs- og Sundhedsministeriet senest den 30. september har den 26. juli 2007 bedt om udsættelse med indsendelse af kommunens godkendte årsregnskab og revisionsberetning for 2006, da Byrådet først holder møde den 2. oktober Anmodningen er imødekommet. Bilag s Årsregnskab 2006 (tidligere uddelt til Byrådet). Revisionsberetning for 2006 vedrørende årsregnskabet Revisionsberetning for 2006 vedrørende sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion, herunder diverse redegørelser Notat af 21. august 2007 fra Økonomi & Analyse vedrørende besvarelse til revisionens bemærkninger til beretninger og redegørelser. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Børne- og Ungeudvalget, Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget og Social- og Sundhedsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at beretninger med tilhørende redegørelser og besvarelser til revisionens bemærkninger inden for udvalgenes områder godkendes. Partner i Deloitte, statsautoriseret revisor Peter Meisner deltager under Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets behandling af punktet. B7/ Børne- og Ungeudvalgets indstilling: Administrationens indstilling anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. E7/ Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets indstilling: Administrationens indstilling anbefales. Deloitte udleverede plancher:, Socialberetningen S6/ Social- og Sundhedsudvalgets indstilling: Administrationens indstilling anbefales. Liselott Blixt deltog ikke i sagens behandling pga. fravær.

17 Side 638 Beslutning: Udvalgenes indstilling anbefales overfor Byrådet. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

18 Side 639 ØP13. Aftalestyring - Økonomiske styringsregler edoc sagsnummer: Ø10/ ; ØP2/ Baggrund har gennem årene haft stor fokus på effektiv styring, senest med iværksættelsen af en ny administrativ organisation fra 2007 og igangsætningen af aftalestyringen. Hensigten hermed er at forbinde Byrådets visioner og strategier med opgaveløsningen og serviceydelserne. Ledelsens opgave er at få disse elementer til at hænge sammen, og aftalestyringen er den praktiske udformning til støtte herfor. Direktionen har i forbindelse med aftalestyringens iværksættelse gennemgået de forskellige ledelsesmæssige rammer inden for økonomi, personaleforhold, IT, kommunikation og bygninger for at få klarlagt behovet for evt. justering af rammerne for ledelse på institutioner og i centre. Direktionen foreslår som resultat heraf en harmonisering - og en forenkling af de forskellige økonomiske styringsregler med henblik på at understøtte den fortsatte decentralisering og ledelsesbetingelserne på institutions- og centerniveau. At skabe tilstrækkeligt råderum for ledere og medarbejdere til at udvikle kommunens opgavevaretagelse, kan også ses som et middel til at tiltrække/fastholde personale i en tid, præget af mangel på arbejdskraft. Beslutningsgrundlag var én af de første kommuner til at iværksætte kontraktstyring af institutioner. Denne har nu virket i 10 år, og omfatter p.t. 10 større institutioner. Kommunen har i den periode indvundet en række positive erfaringer, som søges videreført i den nye aftalestyring. Blandt disse erfaringer kan nævnes, At det har øget kontraktstyrernes fokus på udvikling af effektivitet og servicekvalitet og samtidig givet øget effektivitet (mere for samme penge) At kontraktstyringen har givet øget fokus på ledelsesansvaret At kontraktstyringens øgede frihedsgrader har betydet større mulighed for valg af egne løsninger og prioriteringer i organisatorisk, personalemæssigt og budgetmæssigt henseende. Disse erfaringer videreføres nu i aftalestyringen med henblik på at understøtte resultater, ledelsesmæssigt råderum og medarbejderindflydelse. Indførelsen af aftalestyringen sker i 2 tempi med centrenes aftaler for 2007 og med, at institutionerne indgår aftaler for 2008 med de respektive centre. Indførelsen af aftalestyringen indebærer, at kontraktstyringen nu erstattes heraf som led i indførelsen af en generel styreform for hele kommunen. Den omfatter således alle centre og institutioner. De fokusområder, Byrådet har, omsættes i klare resultatkrav og underkastes løbende opfølgning, både på administrativt og politisk niveau. Aftalestyringen er i forhold til kontraktstyringen mere enkel og fleksibel, bl.a. i sin opbygning. Der har samtidig på det seneste fra centralt hold været fremlagt initiativer med sigte på den interne organisering og styring i kommunerne. Både Regeringen og andre partier har fremsat forslag vedrørende kvalitetsudspil, hvori indgår forslag til styrkelse af decentraliseringen, også internt i kommunen ved at lægge mere kompetence og ansvar ud til institutioner.

19 Side 640 Endvidere har Regeringen via økonomiaftalen for 2008 forpligtiget sig med 10 principper for decentral styring, heraf flere med fokus på rum for ledelse og medarbejdere i de udførende institutioner. På baggrund af alle disse forskellige forhold fremlægger Direktionen forslag til justering af de økonomiske styringsregler på følgende måde: Centre / institutioner har ét samlet budget til rådighed, hvor ledelsen kan disponere indenfor Centre / institutioner har mulighed for indtægtsdækket virksomhed inden for visse rammer Centre /institutioner har adgang til overførsel mellem årene, således at mindreforbrug kan overføres fuldt ud, og at merforbrug kan overføres op til 5 % af budgettet ledsaget af en handlingsplan for afviklingen af merforbruget. Centre / institutioner kan fremsætte forslag til effektivitetsfremme til politisk beslutning inden for eget område. De tre første justeringer skal ses som et skridt til at skabe bedre helhedstænkning i udnyttelsen af ressourcerne, bl.a. når den enkelte leder samtidig har en aftale med nærmeste chef om resultaterne for enheden. Som led heri indgår en udvidet overførselsadgang som en del af de justerede rammevilkår, udarbejdet bl.a. med inspiration fra andre kommuners tilsvarende regler. Endelig skal det sidste element om effektivitetsfremme signalere krav til organisationen om størst mulig effektivitet også selv om mulighederne herfor overstiger centrets / institutionens eget budget for det enkelte år. Endelig skal nævnes, at spørgsmålet om en yderligere decentralisering har været drøftet med institutionslederne i chefforum og med CHSU. Der har begge steder været opbakning til dette initiativ. Tidsplan De nye styringsprincipper iværksættes med virkning fra budgetåret Konsekvenser Den umiddelbare konsekvens af forslaget er, at der hermed sker en forenkling af nuværende økonomistyringsregler, når der kun gælder ét fælles regelsæt for alle. Dernæst vil alle centre / institutioner få vilkår, der i princippet svarer til de nuværende økonomiske styringsprincipper for kontraktstyringsinstitutionerne. Endelig forventes ændringerne at kunne anspore yderligere til udvikling af kvalitet og effektivitet, jfr. kommunens erfaring med kontraktstyring. Bilag Aftalestyring økonomiske styringsregler af 17. september 2007 Oversigt over benchmark kommunernes regler for overførsel af driftsmidler mellem årene af 14. september 2007 Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler følgende retningslinjer lagt til grund for aftalestyringens økonomiske styring med virkning fra 2008: 1. at centre / institutioner får en samlet budgetramme til rådighed med henblik på at opfylde de mål, som Byrådet fastsætter, og de mål, der fremgår af aftalerne for centre / institutioner (princippet om én-pose-penge ).

20 Side at centre / institutioner får mulighed for indtægtsdækket virksomhed inden for de rammer, der følger af den generelle lovgivning for kommuner, af den særlige lovgivning på de enkelte områder, af byrådets politikker - og af, at centres / institutioners hovedopgaver løses som forudsat. 3. at centre / institutioner får adgang til at overføre mindreforbrug fuldt ud fra regnskabsår til regnskabsår og merforbrug op til 5 % af budgetrammen. I sidste tilfælde udarbejder centre / institutioner samtidig en handlingsplan til afvikling af merforbruget. 4. at centre / institutioner får mulighed for at stille effektivitetsfremmende forslag til politisk behandling om merudgift i budgetåret, såfremt forslaget ledsages af mindst tilsvarende mindreudgifter over 3 år, dog max. 5 år. Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Byrådet. Jakob Thune, Kai O. Svensson og Jørgen Kristiansen afventer stillingtagen til efter afholdelse af temamøde i Byrådet den 2. oktober René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

21 Side 642 ØP14. Udbud af revisionsopgaven i edoc sagsnummer: Baggrund Aftalen med det nuværende revisionsfirma Deloitte udløber den 31. december Revisionsfirmaet har varetaget opgaven siden 1. januar 2002, hvor det efter en udbudsforretning i efteråret 2001 blev valgt som samarbejdspartner i 4 år for perioden Aftalen indeholdt en bestemmelse om forlængelse i op til 2 år. Denne bestemmelse er udnyttet, så aftalen udløber ved udgangen af 2007, dog således, at den nuværende revision reviderer årsregnskabet for Revisionsopgaven udbydes derfor på ny. Sagen forelægges med henblik på godkendelse af udbudsbetingelser og kontraktudkast. Beslutningsgrundlag Udbudsform Udbuddet sker som offentligt udbud i henhold til EU's tjenesteydelsesdirektiv. Det sker som forrige gang uden prækvalifikation, idet der kun forventes få tilbudsgivere til en opgave af denne art og omfang. Aftalen Aftaleperioden er fastsat til 4 år (1. januar 2008 til 31. december 2011). Det betyder, at regnskabsårene 2008 til 2011 er omfattet. Afslutningen af det sidste års regnskab 2011 færdiggøres af det valgte revisionsfirma i Dette er en normal praksis. I kontrakten er der på ny indført mulighed for forlængelse. Aftalen indgås med forbehold fra om tilsynsmyndighedens godkendelse. Kriterier for valg af leverandør Tjenesteydelsen vil blive tildelt tilbudsgiveren, som ud fra en helhedsbetragtning afgiver det økonomisk mest fordelagtige tilbud, idet tildelingskriterierne er: 1. Pris (40 %) 2. Servicering, sparring, evne til samarbejde, dialog og kommunikation (30 %) 3. Revisionsplan og metode (20 %) 4. Evne til at sikre kontinuitet i betjening af kommunen (10 %) Kriterierne er opstillet i prioriteret rækkefølge og vægtet. Fokuspunkter i udbudsmaterialet Den forøgede hyppighed af revisionsbesøg på institutioner m.v., der gennemførtes i forrige udbud, er fastholdt. Kravene til tilbudsgiver er som udgangspunkt opstillet i overensstemmelse med s revisionsregulativ fra 2002, dog under hensyntagen til de ændringer, der udspringer af senere beslutninger om fx organisationsændringer. Den nye styrelsesvedtægt fra 2006 har ligeledes dannet grundlag, og herigennem er der

22 Side 643 i udbudsmaterialet taget højde for den gennemførte organisationsændring i Greve Kommune. En række af de revisionsydelser, som kommunen i dag betaler som ekstraydelser, indarbejdes i den nye kontrakt. Derudover er der tale om mindre tekniske ændringer i revisionsydelsens omfang, blandt andet som følge af ændret lovgivning. Der vedlægges udbudsbetingelser og kontraktudkast. Det øvrige omfattende bilagsmateriale (organisationsplaner, tidligere års regnskaber m.v.), der indgår i udbudsmaterialet, ligger på sagen. Tidsplan Hovedpunkterne i tidsplanen for udbuddet er følgende: 25. september 2007 Sagen behandles i Økonomi- og Planudvalget 2. oktober 2007 Sagen behandles i Byrådet 3. oktober 2007 Udbudsbekendtgørelse sendes (Udbuddet starter) 1. november 2007 Sidste frist for tilbudsgivere til at stille spørgsmål om udbuddet 8. november 2007 Sidste frist for kommunen til at give svar på de stillede spørgsmål 19. november 2007 Frist for afgivelse af tilbud november 2007 Tilbuddene gennemgås 29. november 2007 Møde med repræsentanter for de firmaer, der er relevante for kontraktindgåelse 11. december 2007 Sagen behandles i Økonomi- og Planudvalget 18. december 2007 Sagen behandles i Byrådet 30. december 2007 Udløb af standstill-perioden og herefter kontraktunderskrivelse og brev til tilsynsmyndigheden om godkendelse af revision. 1. januar 2008 Den valgte revision starter Konsekvenser De økonomiske konsekvenser afhænger af udbuddets forløb. Bilag Udbudsbetingelser Kontraktudkast Administrationens indstilling: Det indstilles, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, at udbudsbetingelser og kontraktudkast godkendes. Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Byrådet. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

23 Side 644 ØP15. Ansøgning til Fonden Realdania om støtte til helhedsplan for Greve Midtby edoc sagsnummer: Baggrund På opfordring fra borgmesteren havde administrationen et møde med Fonden Realdania den 21. juni 2007 for at afklare, om fonden vil være interesseret i at gå ind i en udvikling af Greve Midtby. På mødet blev Byrådets mål for området (Fyrtårnsprojektet, i Kommuneplan- og Agenda 21-strategi 2007) forelagt. Fonden vurderede, at Greve Midtbyområdet har et stort udviklingspotentiale, og at der er mulighed for at gennemføre et eksempelprojekt for, hvordan der kan skabes mere by, kvalitet og liv i en moderne og planlagt bymidte, som vil have stor interesse både nationalt og internationalt. Fonden er meget positivt indstillet for at indgå et samarbejde med om en ny samlet plan for at udvikle og revitalisere området. Fonden opfordrer kommunen til at ansøge om støtte. Fonden Realdania ønsker at indgå i projektet fra idéudvikling, til der foreligger en ny samlet helhedsplan for området, som grundlag for en realisering. Fonden forventer at ville støtte et projekt med 50%. Beslutningsgrundlag Administrationen har udarbejdet vedlagte udkast til en ansøgning (bilag 1). Formålet med ansøgningen er at få Fonden Realdanias støtte til at udarbejde en ny helhedsplan for at udvikle Greve Midtbyområdet til et sammenhængende og dynamisk byrum med mere liv, større tæthed, variation og arkitektonisk kvalitet. Projektet skal tage afsæt i de mål og planer for området som Byrådet har angivet i Kommuneplan- og Agenda 21-strategi 2007 (Fyrtårn 1). Konkret er det hensigten at udvikle nye pladser, gadestrøg mv. og tilføre nye byggerier samt fjerne parkeringen fra terræn på udvalgte steder. Planer for udvikling af Greve Svømmehal, etablering af en Greve Rådhusplads, et Sundhedshus mv. og håndtering af vandafledning, vil indgå i planlægningen. Vedlagt er en grov idéskitse som illustrerer de umiddelbare udviklingsmuligheder i området (bilag 2). Projektet forventes at have følgende faser: Ideudvikling og visualisering af fremtidens Greve Midtby Konkretisering af udviklingsmuligheder og realisering. Afvikle arkitektkonkurrence. Efterfølgende skal projektet realiseres ved udbud af kommunale grunde og salg af byggeretter og ved at private grundejere i området udnytter nye udviklingsmuligheder, som fastlægges i nye lokalplaner for området. Økonomi Projektet har et samlet budget på 2,9 mio. kr. skal bidrage med 1,05 mio. kr. Der ansøges om 1,45 mio. kr. fra Fonden Realdania. Administrationen er i dialog med private grundejere i området om deres økonomiske deltagelse (forventet at udgøre 0,4 mio. kr.)

24 Side 645 Realisering af projektet forventes via salg af byggeretter og grunde at give en kommunal nettoindtægt. Fonden Real Dania har ikke tilkendegivet også at ville støtte realiseringen af projektet (anlæg af pladser mv.), men har heller ikke udelukket det. Tidsplan Der lægges op til et komprimeret planlægningsforløb. Projektet gennemføres på 14 måneder. Konsekvenser Ifølge s bosætningsanalyse fra 2005 har det negativ betydning for Greve som bosætningskommune, at bymidterne i dag mangler bykvaliteter og liv. Projektet vil rette op på dette og vil profilere regionalt som et attraktivt bysamfund i stadig udvikling. Projektet vil ifølge Real Dania have stor interesse som nyskabende eksempelprojekt både national og internationalt. Bilag 1. Ansøgning til Fonden Realdania 2. Idéskitse Udviklingsmuligheder i Greve Midtby Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Økonomi- og planudvalget anbefaler Byrådet, 1. At administrationens udkast til en ansøgning til Fonden Realdania om udarbejdelse af en helhedsplan for udvikling af Greve Midtby fremsendes til Fonden. 2. At bidrager med 1,05 mio kr. til projektet, finansieret af de i budgetoplægget for 2008 afsatte anlægsmidler til Fyrtårnsprojektet i det forudsættes, at disse midler vedtages som en del af Budget Beslutning: Administrationens indstilling anbefales overfor Byrådet. René Milo og Bo Johansen deltog ikke i sagens behandling på grund af fravær.

25 Side 646 Sager fra Børne- og Ungeudvalget ØP16. Udmøntning af 2,5 mio. kr. besparelse på Børne- og Ungeområdet edoc sagsnummer: ØP13/ , By13/ Baggrund I forbindelse med Budgetopfølgning 2/2007 vedtog Økonomi- og Planudvalget at pålægge Børne- og Ungeudvalget at finde yderligere besparelse på 2,5 mio. kr. (Samme besparelse blev Social- og Sundhedsudvalget pålagt). Denne beslutning blev efterfølgende godkendt af Byrådet. Af referatet fremgår: De nævnte.. 2,5 mio. kr. besparelse henholdsvis på Børne- og Ungeudvalget og på Social- og Sundhedsudvalget indlægges som en reduktion af den samlede udgiftsramme for de to udvalg. Udvalgene fremkommer snarest med forslag til udmøntning heraf og senest i forbindelse med budgetopfølgning 3/2007. Beslutningsgrundlag Administrationen har efterfølgende fundet nedenstående muligheder for at finansiere udmøntningen af de 2,5 mio. kr. i 2007: Budgetområde Besparelse 3.01 Skoler kr Dagpleje og daginstitutioner 0-6 år kr Forebyggelse og anbringelse kr Fritid Unge kr. I alt kr. På budgetområde 3.01 udskydes aktiviteter på Vision 2007 (0,1 mio. kr.). Efter den seneste genberegning på skoleområdet viser budgetopfølgningen et mindreforbrug på lærerløn. Det skyldes til dels de automatiske overførsler, som almindeligvis finansierer uforudsete udgifter på folkeskoleområdet, som opstår i løbet af skoleåret uafhængigt af budgetvedtagelsen. Derudover har der på skoleområdet været reserveret midler til pædagogiske tiltag, som besluttes af Børne- og Ungeudvalget efter budgetvedtagelsen, men som får konsekvens i det indeværende skoleår. Dette andrager (0,6 mio. kr.) Endelig udskydes en finansiering af en aktivitet på profilskoleprojektet (0,2 mio. kr. til finansår 2008). På budgetområde 3.02 arbejdes der ikke længere med sæsonpladser, således kan der fremlægges midler (0,26 mio. kr.), som tidligere har været anvendt dertil. Derudover er der et budget til vikarløn vedr. lærerplaner, som ikke blev brugt i 2006 pga. manglende vikarer (0,34 mio. kr.). På budgetområde 3.03 udmøntes besparelsen som en reduktion i institutionstilbuddenes rammer (herunder evt. reduktion i medarbejderkorpset), eventuel højere belægning på de takstfinansierede tilbud eller ved henvisning af børn med særlige behov til billigere tilbud end forudsat i budgettet. Dette gøres bl.a. ved at fastholde den tætte gennemgang af alle sager om anbringelse i dag eller døgntilbud; at fastholde den tætte visitationspraksis mellem PPR, kommunens tilbudsvifte til børn

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den 02.10.07 kl. 15.30 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (V) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune Økonomistyring i en kommune handler i bund og grund om at holde øje med, at udgifterne ikke overstiger indtægterne i en kommune vil det sige at udgifterne ikke overstiger budgettet. Næstved s retningslinjer

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE. fra 2010

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE. fra 2010 Acadre 09/28381 Lb. nr. 209844 REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING i HADERSLEV KOMMUNE fra 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Hvem er omfattet... 3 3. Èn økonomisk ramme pr. driftsenhed...

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik. 3. budgetkontrol 2012.

Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik. 3. budgetkontrol 2012. 3. Budgetkontrol 2012 Senest ajourført den 9. november 2012, Sagsident: 12/32620, lb.nr. 516493. Sagsbehandler.: Per Juhl Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik 3. budgetkontrol 2012. Side 1 af 6 1.

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Dato: 1. april 2014 Til samtlige udvalg, forvaltninger og centre Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Budgetcirkulæret omfatter retningslinjer, nettoudgiftsrammer,

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Principper for økonomistyring. Del 1: Overordnede principper for økonomistyring

Principper for økonomistyring. Del 1: Overordnede principper for økonomistyring Principper for økonomistyring Del 1: Overordnede principper for økonomistyring Allerød Kommune August 2018 Indledning Allerød Kommune er med en bruttoomsætning på mere end 2 mia. kr. og mere end 1.800

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - åben Torsdag den 07.06.07 kl. 16.00 i mødelokale 4 og 5 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Budgetopfølgning 2/2007...2 E2. Foreløbige prioriteringsforslag

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune.

Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune. Grundlag for rammestyring i Dragør Kommune. 5. april 2018. Løn og personaleafdelingen Budgetansvarlig Økonomiafdelingen Budget ramme Direktion Politikere Afdelingsleder Side 1 INDLEDNING Formålet med Grundlag

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Forslag til budget 2014-2017

Forslag til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 15. august 2013 Økonomibilag nr. 7 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1268 Dok.nr: 2013-140248 Forslag til budget 2014-2017 Baggrund

Læs mere

Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler

Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler Bilag 10.2 Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler Generelt Med udgangspunkt i budget- og regnskabsregulativets pkt. 3.2 og 3.3 beskrives i dette bilag processen omkring budgetlægningen, proceduren

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 2. budgetopfølgning for budget 2018 d. 3.8.2018 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2006 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2006 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 7. september Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet for pr. ultimo juni 1. Resume På baggrund

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Bilag 2 til 1. budgetopfølgning for budget 2018 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. september 2016 Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2016 1. Resume Magistratsafdelingerne har udarbejdet skøn over regnskabet

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

Med budgetforslaget opfylder kommunen pejlemærkerne i den økonomiske strategi.

Med budgetforslaget opfylder kommunen pejlemærkerne i den økonomiske strategi. ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 8 2016 Dato: 29. september 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.10-P19-2-16 Afsluttende tilretning af forslag til budget

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017. Bilag 2 til 3. budgetopfølgning for budget 2017 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER... 2 KOMMUNEOPLYSNINGER... 2 REGNSKABSOPLYSNINGER... 3 REGNSKABSBEMÆRKNINGER... 5 1 - TILSKUD OG UDLIGNING SAMT SKATTER,

Læs mere

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3 Vedrørende: Notat - budgetopfølgning og forventet regnskab pr. 30. juni 2013 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2013 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-12 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3

Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Økonomiudvalg Referat Møde 11. september 2012 kl. 08:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: - Mødet hævet kl. 10.00 Økonomiudvalget har møde med hovedudvalget kl. 10.00. Pkt. Tekst Side 102 Likviditet

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Bilag 1 Tillægsbevillinger til budgetoverførsler fra 2015 til 2016 (baggrundsnotat)

Bilag 1 Tillægsbevillinger til budgetoverførsler fra 2015 til 2016 (baggrundsnotat) Bilag 1 Tillægsbevillinger til budgetoverførsler fra 2015 til 2016 (baggrundsnotat) Indledning Overførselssagen består af to dele: 1) Den første del gennemgår, hvilke perspektiver der ligger til grund

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere