EJENDOMSFONDEN HAMMERGÅRDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EJENDOMSFONDEN HAMMERGÅRDEN"

Transkript

1 Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax J.nr EJENDOMSFONDEN HAMMERGÅRDEN FREMTIDIG ORGANISERING AF HAMMERGÅRDEN 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Frederikssund Kommune har bedt Horten vurdere de retlige rammer for en mere hensigtsmæssig organisering af aktiviteterne på Hammergården. Hammergården ejes af Ejendomsfonden Hammergården (Fonden), mens driften varetages af Friluftsforeningen Hammergården (Friluftsforeningen). I afsnit 3 beskrives den nuværende organisering af aktiviteterne på Hammergården, baseret på de oplysninger vi har modtaget fra kommunen. Afsnit 4 beskriver de retlige rammer for organisering af aktiviteterne, og afsnit 5 indeholder vores vurdering af den nuværende organisering af Hammergården, en kort beskrivelse af tre modeller for den fremtidige organisering af Hammergården, samt en redegørelse for rammerne for at opløse Fonden, og hvem Hammergården i så fald kan udloddes til. Vi har i notatet ikke taget stilling til eventuelle skattemæssige konsekvenser, som en ændret organisering af Hammergården vil kunne medføre. Der er ud over afsnit 2 nedenfor udarbejdet en særskilt sammenfatning, der vedlægges som bilag SAMMENFATNING OG ANBEFALING Organisering Den nuværende organisering af Hammergården fremstår uhensigtsmæssig, da Fonden reelt er et organisatorisk mellemled uden særskilte opgaver. af 5. juni 2016 om Hammergårdens organisering.docx Horten Advokatpartnerselskab CVR

2 Det er vores anbefaling, at kommunen tager stilling til, hvilken rolle kommunen ønsker, at Fonden skal have i forbindelse med den fremtidige organisering af Hammergården, og at kommunen afventer med at tage stilling til Friluftsforeningens ansøgning om kr. til en ny pavillon, indtil der er klarhed over Hammergårdens fremtidige organisering. Side 2 Opløsning Den fremtidige organisering vil kunne være, at Hammergården forankres i kommunen (model 1), at Hammergården udloddes til en anden aktør (model 2), eller at Fonden sælger Hammergården (model 3). Hvis model 1 eller 2 skal gennemføres, skal der ske en opløsning af Fonden. Dette kræver Civilstyrelsens godkendelse. I denne sag har Fonden rimelige midler til at varetage sine opgaver. Det gør det vanskeligere at opnå tilladelse til en opløsning, og det vil derfor formentlig alene være muligt, hvis det påvises, at organiseringen er klart uhensigtsmæssig. Hvis model 3 skal gennemføres, kræver også dette Civilstyrelsens godkendelse. Da Fondens formål er at eje, drive og udvikle Hammergården, vil muligheden for at opnå samtykke til et salg skulle vurderes som muligheden for at opnå godkendelse til en opløsning. Vi anbefaler, at der hvis kommunen ønsker, at Fondens bestyrelse skal gå videre med en ny organisering tages kontakt til Civilstyrelsen for at drøfte udsigterne til at opnå tilladelse til at opløse Fonden (evt. sælge Hammergården) henset til ovenstående. Udlodning ved opløsning En fonds midler er uigenkaldeligt adskilt fra stiftere og gavegivere. Bestyrelsen må ved en ansøgning til Civilstyrelsen fremkomme med et begrundet forslag om fordeling af formuen (Hammergården/salgsprovenu, samt øvrige midler) i overensstemmelse med formålet. Skibby Kommune var medstifter af Fonden og indgik ved kommunalreformen i ny Frederikssund Kommune. Det giver derfor anledning til tvivl, om Civilstyrelsen vil godkende en udlodning til Frederikssund Kommune. Endvidere var Friluftsforeningen medstifter af Fonden, og Hammergården kan derfor ikke udloddes hertil. Vi anbefaler, at der hvis kommunen ønsker, at Fondens bestyrelse skal gå videre med en ny organisering tages kontakt til Civilstyrelsen for at drøfte muligheden for henset til ovenstående at udlodde ejendommen/midlerne til Frederikssund Kommune eller en anden aktør. Driftsaftalen Ændring af driftsaftalen kræver enighed mellem Fonden og Friluftsforeningen. Samlet set finder vi, at Fonden næppe har mulighed for at opsige aftalen med Friluftsforeningen, men vi kan dog ikke helt afvise, at aftalen evt. kan opsiges med et relativt langt - varsel.

3 Vi anbefaler, at driftsaftalen drøftes med Friluftsforeningen, hvis drøftelserne med Civilstyrelsen leder til, at Fonden vil kunne opløses, og at der vil kunne ske udlodning til en aktør, som Fondens bestyrelse finder egnet. Side 3 3. SAGENS FAKTUELLE OMSTÆNDIGHEDER 3.1 Beskrivelse af Hammergården Hammergården, matr. nr. 12 a, Vejleby by, Ferslev, er et grønt friluftsareal nær Skibby i Frederikssund Kommune. Selve Hammergården var oprindeligt en firelænget gård, som dels er nedbrændt dels nedrevet. Den sidste længe nedbrændte i I dag er Hammergården således et grønt areal med shelters til overnatning, toiletbygning med brusebad samt to kajak/bådehuse, der benyttes af Københavns Roklub. Der er offentlig adgang til arealet omkring Hammergården. Hammergården er fredet ved Overfredningsnævnets kendelse af 15. juli 1969, dog således at arealet kan benyttes til rekreative formål. Nye foranstaltningers art, udseende og beliggenhed skal godkendes af Naturfredningsnævnet. 1 Hammergården er omfattet af lokalplan nr. 79 af 18. august Lokalplanens formål er at sikre, at Hammergården fastholdes som et grønt/blåt støttepunkt for den regionale turisme. Lokalplanen indeholder også detaljerede bestemmelser om placering og udformning af velkomstcenter, driftsbygninger, hytteområde m.fl., på Hammergårdens arealer. Hammergården blev i 2000 solgt af Skov- og Naturstyrelsen til Fonden. Ifølge tingbogen udgør den offentlige ejendomsværdi kr , og grundværdien udgør kr Ejendomsfonden Hammergården Hammergården ejes af Ejendomsfonden Hammergården, (cvr.nr ). Fonden er stiftet 2. april 1998 af bl.a. den tidligere Skibby Kommune og Friluftsforeningen Hammergården. Fondens formål er at eje og drive Hammergården således, at der sikres adgang til frilufts-, sports-, jordbrugs- og kulturaktiviteter i et bæredygtigt omfang, jf. fundatsen 1. Fondens bestyrelse består på nuværende tidspunkt af tre medlemmer fra Frederikssunds Kommunalbestyrelse, to medlemmer fra Friluftsrådet og to medlemmer fra Friluftsforeningen Hammergården. Fondens bestyrelse afholder møde hvert kvartal. Samtlige Hammergårdens driftsaktiviteter varetages af Friluftsforeningen Hammergården, jf. afsnit 3.4 nedenfor. 1 Jf. Overfredningsnævnets kendelse af 15. juli 1969, sag nr. 1926/67.

4 Køb, salg og pantsætning af ejendommen (arealerne) kræver enstemmighed blandt bestyrelsesmedlemmerne og forudgående indhentet tilladelse fra Civilstyrelsen, jf. fundatsens 7. Side 4 Indgåelse og ophævelse af lejekontrakter samt andre væsentlige aftaler kræver 2/3 flertal. Ifølge Fondens fundats 17 kan fonden opløses, hvis 4/5 af bestyrelsens medlemmer stemmer for forslaget, opløsningen godkendes af fondsmyndigheden, og såfremt en eventuel nettoformue i forbindelse med fondens opløsning tilfalder beslægtede formål. Frederikssund Kommune skal forinden godkende, hvilke formål formuen kan tilfalde. Fondens årsrapport fra regnskabsåret 2014/15 viser årets resultat et mindre underskud på kr Fondens indtægter består af den forpagtningsafgift, som betales af Friluftsforeningen Hammergården. For regnskabsåret 2014/15 udgjorde forpagtningsafgiften kr Fonden har i regnskabsåret 2014/15 efter ansøgning betalt et tilskud til Friluftsforeningen. Derudover har Fonden udgifter til drift af ejendommen i form af renovationsomkostninger, ejendomsskatter, administrationsomkostninger og mødeudgifter. Fondens grundkapital udgør kr Grundkapitalen er indbetalt af 5 stiftere og fordeler sig således: Skibby Kommune (nu Frederikssund Kommune) Frederiksborg Amtskommune Lokale- og Anlægsfonden Friluftsforeningen Friluftsrådet kr kr kr kr kr. 3.3 Friluftsforeningen Hammergården Aktiviteterne på Hammergården varetages af Friluftsforeningen efter en overenskomst med Fonden ("driftsaftalen" se hertil nedenfor i afsnit 3.4) Friluftsforeningen er stiftet gennem kapitalindskud fra en række medlemmer, herunder Københavns Roklub, Hammerkrogens kajakklub m.fl. Bestyrelsen består af 5 medlemmer. Der er repræsentanter i bestyrelsen fra Københavns Roklub, Hammergårdens Hest, Hammergårdens Afgræsningslaug samt Hammerkrogens Kajakklub. Formålet med Friluftsforeningen er at drive og udvikle et blå-grønt center for friluftsliv på Hammergården, jf. 2 i foreningens vedtægter. Foreningen skal i denne forbindelse indsamle og formidle erfaringer med bæredygtige friluftsaktiviteter.

5 Ifølge Friluftsforeningens årsregnskab fra 2014 kommer størstedelen af Friluftsforeningens indtægter fra pladsudlejning. Indtægter fra pladsudlejning kommer fra teltliggere, Københavns Roklub, kvæglaug, kajak- og kajakhotel, pilelaug og hestefold. Derudover har Friluftsforeningen indtægter fra kontingenter samt tilskud fra Fonden og landbrugsstøtte. Side 5 Kommunen har oplyst, at Friluftsforeningen har ansøgt Fritidsudvalgets Støttepulje om kr. til en møde- og undervisningspavillon til Hammergårdens brugere. Eventuelle overskud fra Friluftsforeningen er bundet, således at disse som udgangspunkt kun kan anvendes til at indfri foreningens formål. Dog kan eventuelle overskud også anvendes til helt eller delvist at indfri de enkelte indskudshaveres kapital, jf. 3. Friluftsforeningen kan opløses på et repræsentantskabsmøde, hvis der er tilslutning til forslaget fra 2/3 af de tilstedeværende indskydere, jf. 15. Eventuel formue, ud over indskudskapitalen, overdrages i det tilfælde til Fonden eller til en anden fond/forening med et formål svarende til Friluftsforeningens formål. Friluftsforeningens vedtægter er tiltrådt af Fonden, og ifølge driftsaftalens 4 kan vedtægterne ikke ændres uden forudgående tilladelse fra Fonden. Det bemærkes, at denne begrænsning dog ikke fremgår af Friluftsforeningens vedtægter. 3.4 Driftsaftalen om Hammergården Generelt Driftsaftalen er indgået mellem Fonden og Friluftsforeningen. Aftalen trådte i kraft den 1. januar 2003 og udløber den 31. december 2028, jf. driftsaftalens 2. Hver part kan den 1. oktober hvert 4. år (2006, 2010 etc.) begære genforhandling af aftalen, næste gang senest 1. oktober Driftsaftalen er tinglyst på Hammergårdens matr. nr. 12 a i tingbogen. Aftalen kan opsiges fra Friluftsforeningens side med 1 års varsel til den 1. oktober. Driftsaftalen indeholder ingen bestemmelser om opsigelse fra Fondens side. Det følger af driftsaftalen bl.a., at: Formålet med Hammergården er at skabe et center for bæredygtigt friluftsliv ( 1), Friluftsforeningen betaler en årlig afgift til Fonden for brug af arealet. Afgiften omfatter alle faste og forbrugsafhængige afgifter samt Fondens indirekte udgifter ved revision, administration mv. Afgiftens størrelse skal sikre, at besiddelse af ejendommen er udgiftsneutral for Fonden ( 3),

6 Der er offentlig adgang til arealet, og drift af arealet skal foregå i overensstemmelse med lokalplan nr. 79 ( 4), Friluftsforeningen har overtaget arealet som beset. Eventuelle overskud ved driften skal anvendes i overensstemmelse med Friluftsforeningens formål ( 4), Side 6 Friluftsforeningen og Fonden afholder et årligt fælles syn ( 5), Forbedringer udført af Friluftsforeningen kan efter aftale faktureres til Fonden. De påtagne omkostninger betragtes som afdragsfrie lån, der som udgangspunkt forfalder til betaling ved aftalens ophør ( 6), og Friluftsforeningen har retableringspligt ( 9) Salg og pantsætning Friluftsforeningen er ifølge driftsaftalens 11 berettiget til at pantsætte de bygninger og faste anlæg, der opføres på ejendommen, samt det til Friluftsforeningen tilhørende løsøre. Eventuelle pantebreve skal tinglyses både på Hammergården og på de pågældende bygninger. Fonden kan tillade tinglysning af pantebreve i de Friluftsforeningen tilhørende bygninger, jf. 11, nr. 6. En gennemgang af tingbogen vedrørende Hammergården, matr. nr. 12 a, Vejleby by, Ferslev, viser, at der på nuværende tidspunkt ikke er tinglyst sådanne pantebreve på ejendommen. Salg og pantsætning af ejendommen (arealerne) kræver dels enstemmighed blandt bestyrelsesmedlemmerne, dels forudgående indhentet tilladelse fra Civilstyrelsen, jf. fundatsens 7. Det bemærkes, at for så vidt angår pantsætning af selve Hammergården, er følgende deklaration af 27. november 2002 tinglyst på matr. nr. 12 a, Vejleby by, Ferslev: "Undertegnede Ejendomsfonden Hammergården Som ejer ejendommen matr. nr. 12 a, Vejleby by, Ferslev erklærer herved, at der ikke kan rådes over ejendommen ved salg eller pantsætning eller på anden måde uden tilladelse fra Civilretsdirektoratet, Æbeløgade 1, 2100 København Ø." Påtaleret i henhold til deklarationen har den til enhver tid værende ejer af ejendommen samt (nu) Civilstyrelsen Forsikringer Friluftsforeningen har pligt til at holde alle bygninger, investeringer og interesser behørigt forsikret, jf. driftsaftalens 12. Det fremgår endvidere, at forpligtelsen udstrækker sig som følger:

7 "Forsikringspligten omfatter tillige ansvaret overfor trediemand, idet Friluftsforeningen samtidig er forpligtet til som medforsikrede at meddække Ejendomsfondens eventuelle selvstændige ansvar som ejer af arealet." Side 7 Derudover indeholder driftsaftalen bestemmelser om, at en eventuel forsikringssum fra ødelagte bygninger skal anvendes til genopførelse efter aftale med Fonden. 4. DE RETLIGE RAMMER FOR FONDEN 4.1 Lovlige aktiviteter i Fonden En kommune skal have et juridisk grundlag for at udføre aktiviteter. Et sådant hjemmelsgrundlag kan findes i den skrevne lovgivning eller i de uskrevne kommunalfuldmagtsregler. De uskrevne kommunalfuldmagtsregler er som udgangspunkt subsidiære og viger for den skrevne lovgivning. Det bemærkes, at kravet om hjemmel også gælder, hvis en kommune ønsker at varetage opgaver gennem en anden juridisk enhed, f.eks. en fond eller et aktieselskab. En kommune kan således ikke udvide kredsen af lovlige kommunale opgaver ved at indskyde et led mellem kommunen og udførelsen af opgaven, jf. mellemledsteorien. Hvis en kommune som Skibby Kommune har her har ydet indskud til grundkapital, kan indskuddet ikke øremærkes. Det indebærer, at Fonden i al fremtid alene må udføre lovlige kommunale opgaver. 4.2 De fondsretlige rammer Fondes karakteristika En fond er en selvstændig juridisk person. En fond er i juridisk henseende altid en selvejende institution. Selvejet medfører, at fondens formue er uigenkaldeligt adskilt fra stifteren og stifterens formue. En fond er enten erhvervsdrivende eller ikke-erhvervsdrivende. Vi lægger henset til aktiviteternes karakter og forudsætningerne i de eksisterende dokumenter til grund, at Fonden er en ikke-erhvervsdrivende fond. Fonde er underlagt en statslig fondsmyndighed, der skal godkende oprettelse, ændringer af formålet samt opløsning. For ikke-erhvervsdrivende fonde er denne myndighed Civilstyrelsen. Undtaget fra fondsloven som følge af offentligt tilsyn? En række fonde er undtaget fra fondsloven, jf. fondslovens 1, stk. 4. Det gælder bl.a. fonde, der må anses for at være omfattet af passende regulering andetsteds i lovgivningen. Fondsloven omfatter i henhold til 1, stk. 4, nr. 7, således ikke:

8 "selvejende institutioner, hvis drift overvejende dækkes af statslige eller kommunale midler, og som er undergivet tilsyn af det offentlige, hvis det i institutionens vedtægt er fastsat, at det offentlige træffer bestemmelse om anvendelse af institutionens midler i tilfælde af dennes opløsning." Side 8 Det fremgår af Fondens fundats 17, at en eventuel nettoformue efter godkendelse af Frederikssund Kommune skal tilfalde beslægtede formål. Efter Civildirektoratets praksis 2 er det imidlertid ikke tilstrækkeligt til at undtage en enhed efter 1, stk. 2, nr. 7, at en offentlig myndighed efterfølgende skal godkende midlernes anvendelse. Der stilles tillige krav om, at enheden er undergivet tilsyn af det offentlige. Fonden er ikke underlagt et særligt tilsyn fra Frederikssund Kommune. Det er på denne baggrund vores vurdering, at Fonden ikke er undtaget fra fondsloven efter lovens 1, stk. 4, nr. 7. Delvist undtaget fra fondsloven på grund af få aktiver? Derudover er fonde med aktiver på under 1 mio. kr. undtaget fra en række bestemmelser i fondsloven, herunder undtaget fra Civilstyrelsens tilsyn, hvorimod f.eks. reglerne om, at vedtægtsændringer skal godkendes af Civilstyrelsen, fortsat gælder. Fondens aktiver udgjorde i regnskabsåret 2014/15 kr Fonden er således i det hele omfattet af fondsloven. Bestyrelsens rolle i en fond Fondens bestyrelsen har det overordnede ansvar for fondens drift, økonomi og organisation. Bestyrelsen er underlagt Civilstyrelsens tilsyn. Bestyrelsen i en fond har en forpligtelse til at varetage fondes interesser, som disse er formuleret i fondens vedtægt (fundatsen). Fondsbestyrelsen skal være opmærksom på, at fondens interesser ikke nødvendigvis er sammenfaldende med myndighedernes herunder evt. den myndighed som udpeger fondsbestyrelsesmedlemmerne. Når bestyrelsen således står i en overvejelse om fundamentale ændringer i fondens organisation, eller ligefrem opløsning, er det bestyrelsens opgave at sikre, at disse ændringer er i overensstemmelse med fondens formål. Dette vil indgå i Civilstyrelsens vurdering ved behandlingen af en ansøgning om formålsændring eller opløsning. 5. VURDERING 5.1 Den nuværende organisering Den nuværende organisering indebærer, at Fonden ejer Hammergården, men som følge af driftsaftalen ikke har rådighed over eller opgaver i forbindelse med arealet. 2 Se hertil Civildirektoratets skrivelse af 7. december 2000, sag nr

9 Bestyrelsen i Fonden har således alene rolle som mellemled, og det er vanskeligt at se, hvori Fondens selvstændige rolle består og hvordan Fonden kan bidrage til værdiskabelse. Fonden fremstår derved som et administrativt mellemled, hvor bestyrelsesmedlemmernes indflydelse herunder de politisk udpegede fra kommunen er vanskeligt identificérbar, men hvor de dog er underlagt ansvar i forbindelse med deres udøvelse af hvervet. Herunder skal bestyrelsen sikre, at Fondens aktiviteter er i overensstemmelse med de regler, der gælder for kommuner, jf. afsnit 4.1 ovenfor. Side 9 Henset til ovenstående bemærkninger om organiseringen af Hammergården, er det vores anbefaling, at kommunen tager stilling til, hvilken rolle kommunen ønsker, at Fonden skal have i forbindelse med den fremtidige organisering af Hammergården, og at kommunen venter med at tage stilling til Friluftsforeningens ansøgning om kr. til pavillonen, til der er klarhed over Hammergårdens fremtidige organisering. Horten har ikke ved nærværende notat taget stilling til, om kommunen lovligt vil kunne yde den af Friluftsforeningen ansøgte støtte på kr. til en møde- og undervisningspavillon. 5.2 Modeller for fremtidig organisering af Hammergården Model 1: Hjemtagning Organiseres Hammergården efter model 1, opløses Fonden, og de opgaver, som Fonden varetager, udloddes til kommunen (kommunalisering). Fondens aktiviteter videreføres således i kommunalt regi, og kommunen indtræder i Fondens rettigheder og forpligtelser. Driften af Hammergården vil som udgangspunkt fortsat ske gennem en driftsaftale mellem Friluftsforeningen og (nu) kommunen. Det må vurderes, om der i den forbindelse bør ske ændringer i driftsaftalen Model 2: Udlodning til Friluftsforeningen eller en anden aktør I model 2 opløses Fonden også, men Hammergården udloddes her til Friluftsforeningen eller evt. en anden aktør, der kan opfylde de formål, der er angivet i Fondens udlodningsbestemmelse. Hvis Hammergården udloddes til Friluftsforeningen, er der ikke længere en driftsaftale, da ejer og driftsoperatør vil være den samme juridiske person. Skal udlodning ske til andre end Friluftsforeningen, må der tages stilling til, hvad der skal ske med driftsaftalen.

10 5.2.3 Model 3: Fonden sælger Hammergården Side 10 I denne model sælger Fonden Hammergården, og midlerne tilgår Fonden. Herefter vil det være naturligt, at Fonden opløses, da dens formål om at eje, drive og udvikle Hammergården ikke længere kan opfyldes. 5.3 Fælles spørgsmål Spørgsmål, der må afklares i forhold til modellerne For det første må det vedrørende alle tre modeller afklares, om Civilstyrelsen vil acceptere opløsning/salg (afsnit 5.3.2), og om der i så fald kan ske udlodning af Hammergården til hhv. kommunen (model 1), Friluftsforeningen (model 2), eller om der alternativt må ske udlodning til en anden aktør (model 2) (afsnit 5.3.3). Derudover må der tages stilling til betydningen for driftsaftalen med Friluftsforeningen, hvis organiseringen ændres (afsnit 5.3.4) Opløsning af fonden/salg af Hammergården Det er i princippet enhver fondsbestyrelses opgave at sikre fondens fremtidige overlevelse med henblik på bedst muligt at understøtte fondens vedtægtsbestemte formål. Bestyrelsen kan imidlertid under visse forudsætninger indstille til Civilstyrelsen, at fonden opløses. Fondsloven indeholder bestemmelser om fondes opløsning og vedtægtsændringer. Det fremgår således af lovens 32, stk. 1, at: "Fondsmyndigheden kan efter indstilling fra bestyrelsen tillade, at en bestemmelse i en vedtægt ændres. Det kan herunder tillades, at fonden sammenlægges med andre fonde, eller at en fond, hvis midler ikke står i rimeligt forhold til formålet, opløses ved uddeling af kapitalen." Civilstyrelsen har gennem årene taget stilling en række sager, hvor fondsbestyrelser har anmodet om (væsentlige) vedtægtsændringer, sammenlægning eller opløsning. Vurderingen af, om der gives tilladelse, er konkret og restriktiv. Som udgangspunkt kan opløsning af en fond tillades, hvis det er blevet umuligt eller klart uhensigtsmæssigt for fonden at efterleve formålet. I denne sag har Fonden rimelige midler til at varetage sine opgaver, og drift af Hammergården gennem tredjemand er en udtrykkelig mulighed i formålsbestemmelsen. Det gør det vanskeligere at opnå tilladelse til en opløsning, og det vil derfor formentlig alene være muligt, hvis det påvises, at organiseringen er klart uhensigtsmæssig. Driften af Hammergården varetages i dag af Friluftsforeningen. Der er ingen selvstændige aktiviteter eller uddelinger i Fonden, og der er ingen medarbejdere tilknyttet Fonden.

11 Fonden yder til tider tilskud til Friluftsforeningen, og det fremgår bl.a. af Fondens hjemmeside, at overskud anvendes til udvikling af aktiviteter på Hammergården. Da Fondens eneste indtægtskilde er forpagtningsafgiften, som betales af Friluftsforeningen, er uddeling af Fondens eventuelle overskud til Friluftsforeningen blot en administrativt bureaukratisk omfordeling af Friluftsforeningens midler. Der er således ikke tale om en uddeling, der kan sammenlignes med fonde, som består af "pengekasser". Side 11 Fonden har således ikke et selvstændigt liv ud over at eje, men ikke drive, ejendommen Hammergården. Vi anbefaler, at der hvis kommunen ønsker, at Fondens bestyrelse skal gå videre med en ny organisering tages kontakt til Civilstyrelsen for at drøfte udsigterne til at opnå tilladelse til at opløse Fonden henset til ovenstående. Et salg af Hammergården kræver enstemmighed blandt bestyrelsesmedlemmerne, samt at der skal indhentes forudgående tilladelse fra Civilstyrelsen. Da det er Fondens formål at eje, drive og udvikle Hammergården, vil et salg reelt svare til en opløsning, og der går sig derfor det samme som ovenfor anført gældende Uddeling af Fondens formue ved opløsning En tilladelse fra Civilstyrelsen, jf. ovenfor, vil forudsætte, at Fondens formue uddeles i overensstemmelse med formålet. Af 17 i Fondens fundats fremgår, at: "En eventuel nettoformue i forbindelse med fondens opløsning skal efter godkendelse af Frederikssund kommune tilfalde beslægtede formål." Formålet er at eje, drive og udvikle Hammergården, herunder at sikre offentligheden adgang til arealet, og i det hele taget fremme rekreative interesser i området. Bestyrelsen må ved en ansøgning til Civilstyrelsen fremkomme med et begrundet forslag om fordeling af formuen i overensstemmelse med formålet. Uddeling til andet end formålet tillades efter Civilstyrelsens praksis kun, hvis formålet ikke længere kan efterleves eller er blevet åbenbart uhensigtsmæssigt. I forhold til uddeling bemærkes endvidere, at en fonds midler er uigenkaldeligt adskilt fra stiftere og gavegivere. Betydningen heraf behandles nedenfor: Model 1 Skibby Kommune var medstifter. Det må drøftes med Civilstyrelsen, om Frederikssunds Kommune er indtrådt i denne retsstilling ved kommunesammenlægningen, eller om det vil være muligt at lade ejendommen blive udloddet til Frederikssund Kommune henset til sagens omstændigheder.

12 Model 2 Side 12 Friluftsforeningen var medstifter af Fonden. Det vil derfor ikke være muligt at udlodde ejendommen til Friluftsforeningen. Det må overvejes, om det vil være relevant at udlodde ejendommen til en anden aktør, hvis aktiviteter kan rumme Fondens formål. Også dette må drøftes med Civilstyrelsen. Samlet Vi anbefaler, at der hvis kommunen ønsker, at Fondens bestyrelse skal gå videre med en ny organisering tages kontakt til Civilstyrelsen for at drøfte muligheden for henset til ovenstående at udlodde ejendommen til Frederikssund Kommune eller en anden aktør Driftsaftalen med Friluftsforeningen Hvis Fonden vil ændre den driftsaftale, der er indgået med Friluftsforeningen, vil det som udgangspunkt kræve enighed med Friluftsforeningen. Kan der ikke opnås enighed, vil Fonden den 1. oktober 2018 kunne kræve aftalen genforhandlet. Driftsaftalen kan opsiges fra Friluftsforeningens side med 1 års varsel til den 1. oktober, hvorimod der ikke er bestemmelser om Fondens opsigelse. Det taler imod, at Fonden kan opsige aftalen, at den har en fast løbetid, at der er fastsat en udtrykkelig bestemmelse om Friluftsforeningens opsigelse, samt at Fonden gennem aftalen får dækket sine omkostninger til Hammergården, og aftalen derfor ikke er urimelig. Samlet set finder vi, at Fonden næppe har mulighed for at opsige aftalen. Det kan dog ikke helt afvises, at aftalen evt. kan opsiges med et relativt langt varsel. Vi anbefaler, at driftsaftalen drøftes med Friluftsforeningen, hvis drøftelserne med Civilstyrelsen leder til, at Fonden vil kunne opløses, og at der vil kunne ske udlodning til en aktør, som Fondens bestyrelse finder egnet. Hellerup, den 5. juni 2016 Horten *** Rikke Søgaard Berth

Friluftsforeningen Hammergården Støtteforeningen Hammergården CVR/SE-nr: www:hammergaarden.

Friluftsforeningen Hammergården Støtteforeningen Hammergården CVR/SE-nr: www:hammergaarden. Vedtægter for Friluftsforeningen Hammergården Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Friluftsforeningen Hammergården med binavnet Foreningens hjemsted er Skibby Kommune. Formål 2 Foreningen har til formål

Læs mere

Dette notat er en redegørelse for hensigterne bag, hvorfor den ene organisering er at foretrække frem for den anden organisering.

Dette notat er en redegørelse for hensigterne bag, hvorfor den ene organisering er at foretrække frem for den anden organisering. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer NOTAT 20-03-2014 Bilag 2: Organisering af kontraktholderenhed På et styregruppemøde mellem Frederiksberg kommune og Københavns kommune

Læs mere

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr

2. 1 Fonden er stiftet af Den Sociale Kapitalfond, CVR-nr og GM Holding ApS, CVR-nr Advokat Klaus V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup T!f +4533344000 J. nr. 171566 VEDTÆGTER for Cirkulær Nord Fonden CVR-NR. t ] l. NAVN 1. 1 Fondens navn er Cirkulær Nord Fonden. 1. 2 Fondens

Læs mere

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 173691 RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR 1. BAGGRUND Socialforvaltningen, Københavns

Læs mere

Fredensborg Kommunes Kunstfond. Fundats

Fredensborg Kommunes Kunstfond. Fundats Fredensborg Kommunes Kunstfond Fundats Indledning Nærværende fundats er oprindeligt vedtaget d. 28. oktober 2003 af Karlebo Kommunes byråd og senere ændret d. 5. december 2006 forud for sammenlægningen

Læs mere

UDKAST. VEDTÆGT for Design Society (fond) 1 Fondens navn og hjemsted

UDKAST. VEDTÆGT for Design Society (fond) 1 Fondens navn og hjemsted UDKAST VEDTÆGT for Design Society (fond) Stk. 1. Fondens navn er Design Society (fond). 1 Fondens navn og hjemsted Stk. 2. Fonden er stiftet af Erhvervs- og Vækstministeriet, Dansk Design Center (fond),

Læs mere

FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden.

FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden. 20.MAJ 2015 J.NR. 20963 EH/HJ FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN 1. Navn, hjemsted og stiftelse. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB 3 1. NAVNE OG HJEMSTED Den selvejende institutions navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er

Læs mere

Notat vedrørende overgangen fra ikke-erhvervsdrivende til erhvervsdrivende fond

Notat vedrørende overgangen fra ikke-erhvervsdrivende til erhvervsdrivende fond 31. maj 2018 Notat vedrørende overgangen fra ikke-erhvervsdrivende til erhvervsdrivende fond 1. Introduktion Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ( ISOBRO ) har løbende fokus på at sikre, at

Læs mere

FUNDATS FOR. Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune.

FUNDATS FOR. Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. FUNDATS FOR Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN 1. Navn, hjemsted og stiftelse. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. Fonden er stiftet den 26. september

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES

VEDTÆGTER. For. Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES VEDTÆGTER For Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES KROMANN REUMERT, ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5, DK- 2100 KØBENHAVN Ø, TELEFON +45 70 12 12 11 FAX +45 70 12 13 11

Læs mere

F U N D A T S VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS LUFTHAVN, VAMDRUP

F U N D A T S VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS LUFTHAVN, VAMDRUP F U N D A T S Undertegnede: Vamdrup Kommune Kolding Kommune og Lunderskov Kommune er d.d. enedes om at skifte en fond med følgende vedtægter: VEDTÆGTER FOR FONDEN DEN SELVEJENDE INSTITUTION KOLDINGEGNENS

Læs mere

Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012

Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012 Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012 Det danske Hedeselskab Vedtægter 2 1. Navne og hjemsted Selskabets navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er en selvejende institution

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA

VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA 223-102024 JTL/usk 24.05.2006 VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA 1. Navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er Fonden Boformen Gaia. 1.2 Fondens adresse og hjemsted er Bøgelunden 25, 9320 Hjallerup. 2. Stiftelse

Læs mere

Vedtægt for Fonden Geopark Odsherred

Vedtægt for Fonden Geopark Odsherred 1. Stiftelse Vedtægt for Fonden Geopark Odsherred 1.1. Fonden Geopark Odsherred er stiftet af Odsherred Kommune. 1.2. Der er ikke tillagt stifteren, væsentlige gavegivere/bidragsydere eller andre særlige

Læs mere

VEDTÆGTER. For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ *

VEDTÆGTER. For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ * VEDTÆGTER For Team Rynkeby Fonden, CVR-nummer [ * V E D T Æ G T E R FOR T E A M R Y N K E B Y FONDEN 1. NAVN H Fondens navn er Team Rynkeby Fonden. 1.2 Som binavne har fonden registreret følgende n a v

Læs mere

STIFTELSESOVERENSKOMST

STIFTELSESOVERENSKOMST STIFTELSESOVERENSKOMST Morsø Kommune og Region Nordjylland Jernbanevej 7 Niels Bohrs Vej 30 7900 Nykøbing Mors 9220 Aalborg Ø har d.d. stiftet en Selvejende Institution Kulturmødet Mors med hjemsted i

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 C:\Users\gbs\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSIKKENS HUS

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSIKKENS HUS VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION MUSIKKENS HUS 1 1 Navn, hjemsted og formål 1.1. Den selvejende institutions navn er Musikkens Hus. 1.2. Den selvejende institutions hjemsted er Fanø Kommune 1.3.

Læs mere

RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN

RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN NOTAT OM EJERAFTALE, FORANKRING AF EJERSKAB

Læs mere

Bilag A Vedtægter for Fonden Fristaden Christiania

Bilag A Vedtægter for Fonden Fristaden Christiania Bilag A Vedtægter for Fonden Fristaden Christiania VEDTÆGTER for Fonden Fristaden Christiania Fondens navn og hjemsted 1. Fondens navn er Fonden Fristaden Christiania. 2. Fondens hjemsted er Københavns

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Art Center Aalborg - MonAA

V E D T Æ G T E R. for. Fonden Art Center Aalborg - MonAA UDKAST 09. marts 2018 V E D T Æ G T E R for Fonden Art Center Aalborg - MonAA 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Fonden Art Center Aalborg - MonAA. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens

Læs mere

Fondens vedtægter skal godkendes af Københavns Kommune, der ligeledes fører tilsyn med fonden.

Fondens vedtægter skal godkendes af Københavns Kommune, der ligeledes fører tilsyn med fonden. VEDTÆGT for Ragnhildgadefonden Fondens navn og hjemsted 1 Fondens navn er Ragnhildgadefonden Fonden er stiftet af XXXX. Fondens hjemsted er Københavns Kommune. Fondens vedtægter skal godkendes af Københavns

Læs mere

UDKAST ( rev ) Vedtægter for Den Erhvervsdrivende Fond Copenhagen Film Fund (Københavns Filmfond) J.nr kas/aja 27.

UDKAST ( rev ) Vedtægter for Den Erhvervsdrivende Fond Copenhagen Film Fund (Københavns Filmfond) J.nr kas/aja 27. J.nr. 00750-0079 kas/aja 27. februar 2013 UDKAST ( rev ) Vedtægter for Den Erhvervsdrivende Fond Copenhagen Film Fund (Københavns Filmfond) 1. Navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende

Læs mere

Vedtægt for Fonden Bagsværd Rostadion

Vedtægt for Fonden Bagsværd Rostadion Præambel Bagsværd Rostadion trænger til en omfattende opgradering. Bygninger, Bagsværd Sø og udstyret på søen er nu i en tilstand, der ikke længere er tidssvarende i forhold til at facilitere træningen

Læs mere

Vedtægter. for. Fonden Rytmisk Musik Esbjerg

Vedtægter. for. Fonden Rytmisk Musik Esbjerg Vedtægter for Fonden Rytmisk Musik Esbjerg 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Fonden Rytmisk Musik Esbjerg. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

1.1 Foreningens navn er Dyvelåsen Regnvandslaug ("Regnvandslauget"). 1.2 Regnvandslauget har hjemsted i Smørumnedre, Egedal Kommune.

1.1 Foreningens navn er Dyvelåsen Regnvandslaug (Regnvandslauget). 1.2 Regnvandslauget har hjemsted i Smørumnedre, Egedal Kommune. Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 VEDTÆGTER J.nr. 172987 10. april 2017 FORENINGEN DYVELÅSEN REGNVANDSLAUG 1. NAVN, HJEMSTED OG GEOGRAFISK OMRÅDE 1.1 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Fonden Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum

VEDTÆGTER for den selvejende institution Fonden Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum UDKAST AF 13. JULI 2016 Advokatfirmaet Drachmann Advokatpartnerselskab CVR-nr. 36 89 79 61 Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster Telefon 54 84 50 50 www.drachmann.com J.nr.: MJ-17130-36 13. juli 2016 VEDTÆGTER

Læs mere

FUNDATS VEDTÆGTER-ADMINISTRATIONSAFTALE

FUNDATS VEDTÆGTER-ADMINISTRATIONSAFTALE FUNDATS VEDTÆGTER-ADMINISTRATIONSAFTALE FUNDATS for Den selvejende institution FONDEN TIL BEVARELSE AF JECKELS HOTEL Fondens stiftelse, navn og hjemsted 1 Fondens navn er FONDEN TIL BEVARELSE AF JECKELS

Læs mere

DISfonden. I henhold til de hidtidige vedtægters pkt. 12 har bestyrelsen godkendt, at vedtægterne fremover skal have følgende ordlyd: VEDTÆGTER FOR

DISfonden. I henhold til de hidtidige vedtægters pkt. 12 har bestyrelsen godkendt, at vedtægterne fremover skal have følgende ordlyd: VEDTÆGTER FOR DISfonden DISfonden blev under navnet Danmarks Internationale Studenterkomité stiftet den 26. marts 1946 af studenterorganisationer og foreninger samt lærerkræfter ved de højere læreanstalter i Danmark.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere.

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. Udkast Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. I medfør af 143 og 144, stk. 4 og 5 i lov om social service,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Vejlby-Risskov Hallen E/F STIFTERE NAVN, HJEMSTED OG SELSKABSFORM

VEDTÆGTER. for. Vejlby-Risskov Hallen E/F STIFTERE NAVN, HJEMSTED OG SELSKABSFORM 1. VEDTÆGTER for Vejlby-Risskov Hallen E/F 1 STIFTERE Den selvejende institution Vejlby-Risskov Hallen er stiftet af Vejlby-Risskov Kommune, Vejlby Idræts-Klub, Idrætsklubben Skovbakken, Vejlby-Risskov

Læs mere

Nyhedsbrev. Selskabs- og fondsret

Nyhedsbrev. Selskabs- og fondsret Nyhedsbrev Selskabs- og fondsret 22.10.2018 DET BLIVER LETTERE FOR IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE AT UDDELE TIL VELGØRENDE ARBEJDE 22.10.2018 Justitsministeren sendte den 10. oktober 2018 et forslag om at

Læs mere

VEDTÆGT. for BY- OG PENDLERCYKEL FONDEN. CVR-nr.. Stk. 3. Fonden er stiftet af Københavns kommune og Frederiksberg kommune.

VEDTÆGT. for BY- OG PENDLERCYKEL FONDEN. CVR-nr.. Stk. 3. Fonden er stiftet af Københavns kommune og Frederiksberg kommune. VEDTÆGT for BY- OG PENDLERCYKEL FONDEN CVR-nr.. 1 Fondens navn og hjemsted Fondens navn er By- og Pendlercykel Fonden. Stk. 2. Fonden er etableret i henhold til bekendtgørelse af lov om erhvervsdrivende

Læs mere

FUNDATS FOR HOLBÆK FONDEN

FUNDATS FOR HOLBÆK FONDEN Advokat Steen Marslew Sags nr. 800020.20.34 FUNDATS FOR HOLBÆK FONDEN 1 Navn Fondens navn er Holbæk Fonden. 2 - Hjemsted Fondens hjemsted er Holbæk kommune. 3 Stiftelse Fonden er stiftet den 17. november

Læs mere

UDKAST 27. maj 2015 VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE. 1. Navn, og hjemsted

UDKAST 27. maj 2015 VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE. 1. Navn, og hjemsted VEDTÆGTER KUNSTHALLEN DIAS - DIGITAL INTERACTIVE ART SPACE 1. Navn, og hjemsted Kunsthallen DIAS - Digital Interactive Art Space (herefter "DIAS") er en selvejende institution stiftet af Vallensbæk Kommune

Læs mere

nr. 166 af 24. marts 1999, lov nr. 428 af 6. juni 2005, lov nr. 552 af 24. juni 2005,

nr. 166 af 24. marts 1999, lov nr. 428 af 6. juni 2005, lov nr. 552 af 24. juni 2005, VEJLEDNING OM REVI SION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE - ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

VEJLEDNING OM. overgang mellem erhvervsdrivende og ikkeerhvervsdrivende

VEJLEDNING OM. overgang mellem erhvervsdrivende og ikkeerhvervsdrivende VEJLEDNING OM overgang mellem erhvervsdrivende og ikkeerhvervsdrivende fonde UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 1 Indhold 1. Indledning... 1 2. Overgang til LEF... 2 3. Overgang fra LEF... 3 3.1

Læs mere

Selvejende institutioners juridiske status

Selvejende institutioners juridiske status Selvejende institutioners juridiske status Aarhus, den 3. november 2016 2 Hvad er en selvejende institution, og hvorfor er status vigtigt? Selvejende institution er ikke en selskabsretligt beskyttet betegnelse

Læs mere

Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84. 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp. Kampmannsgade 1 1780 København V

Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84. 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp. Kampmannsgade 1 1780 København V Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp Baggrund Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har som fondsmyndighed for ebhfonden, CVR-nr. 15 63 60 84 foretaget undersøgelser

Læs mere

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen).

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Vedtægter for Den Selvejende Institution, Aarhus Scenekunstcenter 1 Navn, hjemsted og tilsyn Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Institutionen er stiftet af Aarhus

Læs mere

Vedtægter for Den Selvejende Institution Pulsen I Salling CVR-nr. 32 59 34 10

Vedtægter for Den Selvejende Institution Pulsen I Salling CVR-nr. 32 59 34 10 Vedtægter for Den Selvejende Institution Pulsen I Salling CVR-nr. 32 59 34 10 1. Navn Institutionens navn er: Den Selvejende Institution Pulsen I Salling institution kaldes i daglig tale: Pulsen. 2. Hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Kattegatcentrets Driftsfond

V E D T Æ G T E R. for. Kattegatcentrets Driftsfond V E D T Æ G T E R for Kattegatcentrets Driftsfond 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Kattegatcentrets Driftsfond. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL 2.01 Fondens formål er: 2.01.01

Læs mere

Vedtægt for Børneringens Fond

Vedtægt for Børneringens Fond Protektor Hendes Majestæt Dronning Margrethe II Vedtægt for Børneringens Fond Fondens navn er Børneringens Fond. Fondens hjemsted er Københavns Kommune. 1. NAVN OG HJEMSTED 2. FORMÅL Fondens formål er,

Læs mere

Udkast Vedtægter for den selvejende institution Næstved Hallerne

Udkast Vedtægter for den selvejende institution Næstved Hallerne Udkast 14.12 2016 Vedtægter for den selvejende institution Næstved Hallerne Navn, hjemsted og formål 1. Institutionens navn er Næstved Hallerne. Institutionens hjemsted er Næstved Kommune. Næstved Hallerne

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Bygningsfonden MonAA

V E D T Æ G T E R. for. Bygningsfonden MonAA UDKAST 9. marts 2018 V E D T Æ G T E R for Bygningsfonden MonAA 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Bygningsfonden MonAA. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 1.02 Fondens hjemsted er Aalborg. 2. FORMÅL

Læs mere

Vedtægter for BioenergiSyd

Vedtægter for BioenergiSyd Vedtægter for BioenergiSyd 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BioenergiSyd. Foreningen har hjemsted hos LandboSyd i Aabenraa kommune. 2 Formål Foreningens formål er under hensyntagen til

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendoms og Finansieringsfonden for Nordjyllands Videnpark

V E D T Æ G T E R. for. Ejendoms og Finansieringsfonden for Nordjyllands Videnpark V E D T Æ G T E R for Ejendoms og Finansieringsfonden for Nordjyllands Videnpark Navn 1. Fondens navn er Ejendoms og Finansieringsfonden for Nordjyllands Videnpark. Fondens binavn er NOVI Ejendomsfond.

Læs mere

STIFTELSESDOKUMENT FOR NY HOLMEGAARD FONDEN

STIFTELSESDOKUMENT FOR NY HOLMEGAARD FONDEN STIFTELSESDOKUMENT FOR NY HOLMEGAARD FONDEN Side 1 af 8 Undertegnede [NN] har den [00.00] 2018 stiftet NY HOLMEGAARD FONDEN på grundlag af nedenstående vedtægt. NY HOLMEGAARD FONDEN har som grundkapital

Læs mere

1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ).

1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ). 28. november 2014 Vedtægt for den erhvervsdrivende Fond dansk kyst- og naturturisme 1. Fondens navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ). 1.2

Læs mere

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 2 J.nr. 179870 15. august 2018 NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Den selvejende Institution Aalbæk Kulturhus. Dens hjemsted er Skagen Kommune under adressen Møldamvej 9 b, 9982 Aalbæk.

VEDTÆGTER. for. Den selvejende Institution Aalbæk Kulturhus. Dens hjemsted er Skagen Kommune under adressen Møldamvej 9 b, 9982 Aalbæk. VEDTÆGTER for Den selvejende Institution Aalbæk Kulturhus Navn, hjemsted og formål: l. Institutionens navn er: Den Selvejende Institution Aalbæk Kulturhus.. Dens hjemsted er Skagen Kommune under adressen

Læs mere

Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro

Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro Dybbølsgade 41, 1721 København V Tlf. 33 22 88 20 * Fax 33 22 40 16 CVR nr. 18 21 08 51 Bank 5331-0240301 settlementet@settlementet.dk Vedtægter for Fonden Settlementet på Vesterbro Navn og stifter 1 Stk.

Læs mere

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22.

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22. Kendelse af 27. juni 2006 (J.nr. 2005-0002442). Fond pålagt at indsende ny revideret årsrapport da den offentliggjorte årsrapport ikke indeholdt revisionspåtegning underskrevet af en statsautoriseret eller

Læs mere

VEDTÆGTER. for. BOTILBUDDET TOLSTRUPHUS cvr.nr

VEDTÆGTER. for. BOTILBUDDET TOLSTRUPHUS cvr.nr VEDTÆGTER for BOTILBUDDET TOLSTRUPHUS cvr.nr. 27 81 35 77 2 Botilbuddets navn er: Botilbuddet Tolstruphus. Botilbuddets hjemsted er: Skive Kommune. 1. Navn, hjemsted og formål. Botilbuddet er en selvejende

Læs mere

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION HVIDE SANDE MASTERCLASS. Institutionens navn er Hvide Sande Masterclass.

VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION HVIDE SANDE MASTERCLASS. Institutionens navn er Hvide Sande Masterclass. ADVOKAT JØRGEN IVERSEN MARKEDSPLADSEN 25 6800 VARDE Tlf. 75212121 J.NR. 555.037/DLA/jiv VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION HVIDE SANDE MASTERCLASS 1 Institutionens navn er Hvide Sande Masterclass.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Fonden Vimby i Hjortshøj

V E D T Æ G T E R. Fonden Vimby i Hjortshøj V E D T Æ G T E R for Fonden Vimby i Hjortshøj Fondens navn og hjemsted 1 Fondens navn er Fonden Vimby i Hjortshøj Fondens hjemsted er Aarhus Kommune. Stifter og grundkapital 2 Fonden er stiftet af Støtteforeningen

Læs mere

Reviderede vedtægter. for. Fonden Danhostel Faxe Vandrerhjem

Reviderede vedtægter. for. Fonden Danhostel Faxe Vandrerhjem V Niels W Fredsted Kjeld Fruensgaard Henrung Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen J nr 458 18-01

Læs mere

Norsminde Lystbådehavn Vedtægter gældende fra marts 2003. Kapitel 1. Fondens navn og formål

Norsminde Lystbådehavn Vedtægter gældende fra marts 2003. Kapitel 1. Fondens navn og formål Norsminde Lystbådehavn Vedtægter gældende fra marts 2003. Kapitel 1 Fondens navn og formål 1 Den erhvervsdrivende fond, hvis navn er Fonden Norsminde Lystbådehavn er stiftet af Norsminde Yachtclub i 1978,

Læs mere

Fonden er almennyttig og kan støtte andre teater- og kulturrelaterede initiativer og institutioner på Frederiksberg.

Fonden er almennyttig og kan støtte andre teater- og kulturrelaterede initiativer og institutioner på Frederiksberg. VEDTÆGTER for Aveny-T Fonden 1. Navn, hjemsted og stifter 1.1 Fondens navn er Aveny-T Fonden. Fondens binavn er Aveny Teatret ERF. 1.2 Fondens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 1.3 Fonden er stiftet af

Læs mere

D E K L A R A T I O N (Deklaration for Spildevandslaug)

D E K L A R A T I O N (Deklaration for Spildevandslaug) Matr.nr. :... Anmelder:... Ejerlav :... Tlf.... Kommune : Esbjerg Sagnr.... Afgift kr.... D E K L A R A T I O N (Deklaration for Spildevandslaug) Underskrevne ejer / ejere af den / de på vedhæftede kortbilag

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN ALMENNYTTIGE ERHVERVSDRIVENDE FOND DGI HUSET PANTEREN

VEDTÆGTER FOR DEN ALMENNYTTIGE ERHVERVSDRIVENDE FOND DGI HUSET PANTEREN VEDTÆGTER FOR DEN ALMENNYTTIGE ERHVERVSDRIVENDE FOND DGI HUSET PANTEREN 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Stk. 1. Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fonds navn er: Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond DGI Huset

Læs mere

Godkendelse af vedtægtsændringer for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland

Godkendelse af vedtægtsændringer for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland Punkt 13. Godkendelse af vedtægtsændringer for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland 2014-10888 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender vedtægterne for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland.

Læs mere

F U N D A T S FONDEN HAARBY HALLERNE

F U N D A T S FONDEN HAARBY HALLERNE 36810-NSK-BB 10.06.2014 Kaj Møller Nielsen Jan Hollmén Olesen Jørn Frøhlich Nis Stemann Knudsen Henrik Popp Hansen Annette Petersen Malene Raunholt Jeanette Lumby Johansen Pernille Bergholt Buhl Hans Vestergaard

Læs mere

Fonden til Støtte for Danske Soldater i Internationale Missioner

Fonden til Støtte for Danske Soldater i Internationale Missioner F U N D A T S for Fonden til Støtte for Danske Soldater i Internationale Missioner CVR/SE-nummer 39 95 74 00 Kredsen Mars og Merkur Danmark (Mars og Merkur) har for at styrke forsvarsviljen på et præsidiemøde

Læs mere

Vedtægter for Foreningen White Water Viborg

Vedtægter for Foreningen White Water Viborg Foreningen White Water Viborg Vedtægter for Foreningen White Water Viborg 1 Navn Foreningens navn er Foreningen White Water Viborg 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er Viborg Kommune 3 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 15.12.2015-1006953760 : Vedtægter Senest påtegnet: 15.12.2015 10:33:37 Ejendom: Adresse: August Wimmers Vej 12 Hovedejendom opdelt i ejerlejligheder

Læs mere

Vedtægter. for FONDEN TEKNOLOGIRÅDET

Vedtægter. for FONDEN TEKNOLOGIRÅDET Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12 L 79 Bilag 12 Offentligt 26. marts 2012 Poul Heidmann Partner Vedtægter Ref 3000196 Dok 1028932 for FONDEN TEKNOLOGIRÅDET 1 Fondens

Læs mere

Leg, læring og fællesskab

Leg, læring og fællesskab VEDTÆGTER for Fonden, Bjørnebandens Weekendkoloni 1 Fondens navn og hjemsted Fondens navn er Fonden for Bjørne Bandens Weekendkoloni. Fondens hjemsted er Slagelse kommune. 2 Fondens formål Fonden har til

Læs mere

4 Kapitalen kan forøges ved arv, gave, samt ved henlæggelser til fondens kapital, jf. 5, stk. 2 og 6, stk. 2.

4 Kapitalen kan forøges ved arv, gave, samt ved henlæggelser til fondens kapital, jf. 5, stk. 2 og 6, stk. 2. FUNDATS FOR LANDSKABSARKITEKTERNES REJSE OG UDGIVELSESFOND 1 Fondens stiftelse, navn og hjemsted Fondens navn er Landskabsarkitekternes Rejse og Udgivelsesfond. Stk. 2 Fondens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Fylla Fonden

Vedtægter for Fylla Fonden Fondens navn«hjemsted og formål Vedtægter for Fylla Fonden Fondens navn er Fylla Fonden, P Fonden er stiftet af: Ærø Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune Svendborg Kommune Skibets virkeområde er hovedsagligt

Læs mere

Overordnede betragtninger om relevante modeller for organisering af Ringsted Kongrescenter

Overordnede betragtninger om relevante modeller for organisering af Ringsted Kongrescenter Overordnede betragtninger om relevante modeller for organisering af Ringsted Kongrescenter Organisering Centrale politiske beslutningsprocesser Model 1 Rent kommunalt regi Model 2 Fond, med kommunale midler

Læs mere

NOTAT OM RINGSTED KONGRESCENTER

NOTAT OM RINGSTED KONGRESCENTER NOTAT OM RINGSTED KONGRESCENTER 1. INDLEDNING Som led i overvejelserne omkring den fremtidige drift af Ringsted Kongrescenter har Ringsted Kommune anmodet Horten om et notat, der kan danne baggrund for

Læs mere

Socialøkonomiske virksomheder. Organisa(onsformer fordele og ulemper Be(ngelser for at blive en registreret socialøkonomisk virksomhed RSV

Socialøkonomiske virksomheder. Organisa(onsformer fordele og ulemper Be(ngelser for at blive en registreret socialøkonomisk virksomhed RSV Socialøkonomiske virksomheder Organisa(onsformer fordele og ulemper Be(ngelser for at blive en registreret socialøkonomisk virksomhed RSV Program 1. Organisa(onsformer 2. Særlig mulighed kun for RSV 3.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ARBEJDSTITEL under stiftelse 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er Arbejdstitel (herefter benævnt Institutionen). Dens hjemsted er Tønder Kommune.

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Skal I være en forening, fond eller selvejende institution? Udskrevet: 2016 Indhold Skal I være en forening, fond eller selvejende institution?............................... 3 2 Guide Skal I være

Læs mere

Vedtægt for Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø

Vedtægt for Fonden Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø Præambel Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø trænger til en omfattende opgradering. Bygninger, Bagsværd Sø og udstyret på søen er nu i en tilstand, der ikke længere er tidssvarende i forhold til at facilitere

Læs mere

FUNDATS FOR BRYGGERIET VESTFYENS FOND

FUNDATS FOR BRYGGERIET VESTFYENS FOND FUNDATS FOR BRYGGERIET VESTFYENS FOND 1 Fondens navn Fondens navn er Bryggeriet Vestfyens Fond. Fondens hjemsted er Assens. 2 Fondens formål Fondens formål er at yde støtte til almen velgørende og kulturelle

Læs mere

Vedtægter. Fyrtårn Tommerup Fonden

Vedtægter. Fyrtårn Tommerup Fonden Fyrtårn Tommerup 4. oktober 2013 Vedtægter for Fyrtårn Tommerup Fonden 1. Fondens navn: 1.1. Fondens navn er FYRTÅRN TOMMERUP FONDEN. 1.2. Fonden er en erhvervsdrivende fond. 2. Fondens hjemsted: 2.1.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner.

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Skolens Venner og dens hjemsted er den til enhver tid valgte

Læs mere

2.3 Fonden vil gennem sin grundkapital, tilskud og donationer fra tredjemand samt optagelse af lån forfølge sit formål.

2.3 Fonden vil gennem sin grundkapital, tilskud og donationer fra tredjemand samt optagelse af lån forfølge sit formål. Lett Advokatfirma Adv. Jesper Knudsen J.nr. 267175-HUP VEDTÆGT FOR SØV-FONDEN KOLDING 1. Fondens navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er SØV-Fonden Kolding. 1.2 Fondens binavn er Socialøkonomisk Fond Kolding.

Læs mere

- - Grundejerforeningen Ville Heise

- - Grundejerforeningen Ville Heise - - Grundejerforeningen Ville Heise Afskrift af vedtægter Advokat Lone Refshammer Toldbodgade 37A, 1253 København K., Tlf. 3314 1438, Fax 3314 1944, Giro 766 9259 VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ville

Læs mere

Vedtægt for Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme

Vedtægt for Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme Vedtægt for Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme 1. Fondens navn og hjemsted 1.1. Fondens navn er Den Erhvervsdrivende Fond Dansk Kyst- og Naturturisme ( Fonden ). 1.2. Fonden er stiftet

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A.

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. 1 Foreningens navn Foreningens navn er Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. (forkortet FBL) 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er Brejning Strand

Læs mere

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ

DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163149 DE JURIDISKE RAMMER FOR 60- FÆLLESSKABET NORDSJÆLLANDS PARK OG VEJ 1. INDLEDNING I

Læs mere

Vedtægter. for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. Fondsregister nummer 1486

Vedtægter. for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. Fondsregister nummer 1486 Vedtægter for Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904 Fondsregister nummer 1486 1. Navn og hjemsted 1. Fondens navn er Fonden Børnehjælpsdagen af 6. maj 1904. 2. Fonden er en selvejende institution undergivet

Læs mere

S A M E J E O V E R E N S K O M S T

S A M E J E O V E R E N S K O M S T Følgende er et eksempel på en aftale om sameje af en grund på hvilken senere ønskes opført en bolig. Eksemplet er ikke udtømmende og bør tilpasses den konkrete situation med professionel bistand. S A M

Læs mere

Fundats for Fonden Danske Veteranhjem

Fundats for Fonden Danske Veteranhjem Fundats for Fonden Danske Veteranhjem Realdania stiftede den 19. maj 2010 en almenvelgørende fond (Fonden) efter forudgående samarbejde med Forsvarsministeriet, den daværende Forsvarskommando og Danske

Læs mere

Interessentskabskontrakt

Interessentskabskontrakt Interessentskabskontrakt Navn og hjemsted 1. Interessentskabets navn er Fælleskøkkenet I/S. Stk. 2. Interessentskabets hjemsted er Granitvej 1, 4990 Sakskøbing. Cvr. Nr. 34371970. Interessenter 2. Interessenterne

Læs mere

FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND

FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND I Fondets navn og hjemsted 1 Fondets navn er Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Fondet er opstået ved sammenlægning pr. 1. januar 1997 af: 1. Direktør, civilingeniør

Læs mere

FUNDATS. for RAMBØLL FONDEN. Rambøll, Hannemann & Højlund Fonden (Rambøll Fonden)

FUNDATS. for RAMBØLL FONDEN. Rambøll, Hannemann & Højlund Fonden (Rambøll Fonden) for RAMBØLL FONDEN 1 Fondens navn, hjemsted og oprindelse 1.1 Fondens navn er: "Rambøll Fonden". Fondens hjemsted er: Københavns Kommune. Fonden driver tillige virksomhed under navnet: Rambøll, Hannemann

Læs mere

Vedtægter. for. Københavns Tømrerlaugs. Lærlinge-, Uddannelses- og Legatfond

Vedtægter. for. Københavns Tømrerlaugs. Lærlinge-, Uddannelses- og Legatfond Vedtægter for Københavns Tømrerlaugs Lærlinge-, Uddannelses- og Legatfond 1 Indholdsfortegnelse For Københavns Tømrerlaugs lærlinge-, uddannelses- og legatfond vedtægter 1: Foreningens navn og hjemsted

Læs mere

LOVE ANDELSSELSKABET ROSENVANG

LOVE ANDELSSELSKABET ROSENVANG A D VO KAT OL E F ISCH E R Møderet for Landsret A D VO KAT H ENRIK RA VNILD Møderet for Højesteret Advokat Henrik Ravnild Frederikssundsvej 159 2700 Brønshøj Telefon: 38 28 43 12 Telefax: 38 28 67 12 www.brh-advokater.dk

Læs mere