Forudgående høring om højhusbebyggelse på Møllevangs Allé 157 besvarelse af høringssvar. Sagsfremstilling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forudgående høring om højhusbebyggelse på Møllevangs Allé 157 besvarelse af høringssvar. Sagsfremstilling"

Transkript

1 Forudgående høring om højhusbebyggelse på Møllevangs Allé 157 besvarelse af høringssvar Side 1 af 14 Sagsfremstilling I perioden fra den 24. september til den 15. oktober 2014 er der gennemført indhentning af idéer og forslag til ændring af kommuneplanen og til projektforslaget. Høringsfolderen er vedlagt som bilag. Der er modtaget 32 idéer og forslag. Disse er vedlagt som bilag. Bemærkningerne er nummereret og kommenteret emnevis. Numrene før synspunkterne har kun praktisk betydning. Numrene i parentes er en henvisning til nummereringen af indsendte synspunkter. Nr. 1 er fra fællesrådet Nr. 4 er vedlagt 24 underskrifter Nr. 19 er vedlagt 83 underskrifter. Anvendelse Bemærkninger: 1. Gerne nybyggeri med boliger (1, 18, 19, 31) 2. Boliger er i orden, men det skal være ungdomsboliger (11) 3. Det gav mening at bygge et fyrtårn for IT-byen til IT-virksomheder i ITbyen. Det giver ikke mening at bygge højhuse med boliger. De kan ligge alle mulige andre steder i byen hvor de ikke generer. (9) 4. Der er fare for ghettodannelse med så mange ens boliger som måske ikke kan udlejes (15, 32) 5. Hvilken befolkningsgruppe er boligerne til? (19) 6. Er det eje- eller lejeboliger? (19) 7. Lejlighederne bliver for dyre for studerende. Byg lejligheder for almindelige mennesker (21) 8. Hvordan sikres at boligerne bliver til studerende? (27) 9. Er der tale om lejligheder eller ungdomsboliger? (11) TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Planafdeling Kalkværksvej Aarhus C Telefon: Direkte telefon: byudviklingogmobilitet@aarhus.dk Direkte mtbr@aarhus.dk Sag: 14/ Sagsbehandler: Mathias Thinggård Brovall Kommentarer fra Teknik og Miljø: Bygherren har indsendt følgende bemærkninger til synspunkterne med numrene 1-9: Efterspørgslen på studieboliger i Aarhus er fortsat meget stor, særligt i den nordlige del af bymidten med kort afstand til de store uddannelsesinstitutioner. På den baggrund har bygherre ønsket at etablere en bebyggelse med boliger, som er egnede for studerende.

2 De fleste af boligerne bliver 2-værelses lejligheder. Lejlighedsstørrelserne passer både til den enlige studerende, to studerende der deler bolig, og til et yngre par. Side 2 af 14 Byggeriet er dog ikke udelukkende tiltænkt studerende. Der er lagt vægt på, at boligerne primært henvender sig til unge mennesker, men gennem f.eks. materialevalg og boligudformning søges der indbygget kvaliteter i byggeriet, der sigter på at fastholde nogle af beboerne i længere tid, så beboersammensætningen bliver mere varieret, hvilket er med til at sikre et roligere miljø. Overordnet set forventes det at være unge mennesker under uddannelse, blandet med et mindre antal nyetablerede familier, som bliver boende efter endt uddannelse. Denne blanding er positiv for beboerne i den nye bebyggelse og for beboerne i Christiansbjergområdet som helhed, idet en vis blanding i beboersammensætningen gør, at det bliver nødvendigt og naturligt at tage hensyn til hinanden, fx i forhold til støj. Boligerne bliver solgt som ejerboliger, dog kan det ikke udelukkes, at en del af boligerne af markedsmæssige årsager i en periode vil blive udlejet. Bygherre har ønsket et højt kvalitetsniveau i byggematerialer, indretning og udearealer, bl.a. med henblik på at sikre at bebyggelsen fremtræder smuk og velvedligeholdt i lang tid fremover. Til facaderne bruges mursten, som desuden giver en god materialemæssig sammenhæng til de mange ældre murstenvillaer i området. Teknik og Miljø har ingen kommentarer til dette. Bygningsomfang/højde Bemærkninger: 1. Højden skal reduceres (1, 10) 2. 3 etager mod Katrinebjergvej og 4-5 etager længere væk er det rigtige (18, 24, 29, 31) 3. Der gøres indsigelse mod højhusbyggeri. 4 etager er det rigtige i området (3, 4, 7, 14, 15, 19, 20, 26, 28, 30, 32). 4. Bebyggelse på 16,5 m er det rigtige (8, 12) meters bygningshøjde svarer til 5-6 etager med etagehøjde på 3,1 m. Hvorfor 19 m? (23) 6. Hvorfor øge bygningshøjden fra 16,5 m til 19 m og fra 50 m til 51 m? (25) 7. Bufferzonen skal ikke sløjfes/reduceres (4, 14, 15) 8. Hvad er begrundelsen for at ophæve bufferzonen (11, 18, 19, 23) 9. Bufferzonen skal ikke ændres (12) bemærkninger går ind for højhusbebyggelsen (5, 6) 11. Kommuneplanen skal ikke ændres (12, 14) 12. Det er forkert at placere et højhus på en bakke skråning (18)

3 13. Det er ikke i overensstemmelse med højhuspolitikken at placere et højhus her (18) 14. I stedet for punkthuse foreslås sluttet bebyggelse i gadelinjen i 4-5 etager (32) Side 3 af 14 Kommentarer fra Teknik og Miljø: Bygherren har indsendt følgende bemærkninger til synspunkterne med numrene 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 og 14: Som situationen er nu, må man bygge i 50 meters højde på grunden, dog kun 16,5 meter i bufferzonen ind mod de eksisterende villaer på Katrinebjergvej. Disse højder ønsker bygherre at ændre til 51 meter, og 19 meter i bufferzonen ind mod de eksisterende villaer på Katrinebjergvej. Højden på den side af husene, der vender ud mod Katrinebjergvej, kommer dog reelt ikke til at overstige 16,5 meter. Det er kun på den side af husene, som vender væk fra Katrinebjergvej, at højden kommer op i 19 meter. Forøgelsen af højden på bagsiden af husene fremkommer ved, at husene for at skjule de nødvendige tekniske installationer som ellers ville stå frit på taget - forsynes med et skråt tag med énsidig taghældning, og dermed fremstår pænere i forhold til den omkringliggende bebyggelse. Dette er årsagen til den forøgede bygningshøjde i forhold til den nugældende lokalplan. Bygningerne er udformet som punkthuse for at give området en åben grøn karakter. Husenes stueplaner er hævet lidt i forhold til fortovsniveau for at undgå indblik i boligerne fra forbipasserende og tillige undgå, at der af denne grund efterfølgende bliver etableret forskellige uskønne hegn, hække eller lign. der lukker området af. Det har været et bevidst valg at undgå en lukket karrébebyggelse, der vender ryggen til omgivelserne. Det er hensigten, at området skal fremstå åbent i forhold til omgivelserne, således at de grønne arealer mellem husene giver hele kvarteret en grønnere karakter. Det let hævede niveau skal sikre en vis privathed på opholdsarealerne, samtidig med at man kan se ind på de grønne omgivelser. Teknik og Miljøs kommentarer til bygherrens synspunkter: Teknik og Miljø mener, at det er et principielt problem at fravige bufferzonen. Dette bekræftes af de mange synspunkter om, at bebyggelsen er for høj. Det er vanskeligt nu at reducere højden på bebyggelsen uden for bufferzonen, idet der er en gældende lokalplan for et kontorhøjhus her.

4 Teknik og Miljø har følgende bemærkninger til synspunkterne med numrene 8, 10, 11, 12, og 13: Side 4 af 14 Bygherren har ønsket at bygge højhuse inden for bufferzonen. På baggrund af de indkomne bemærkninger er projektet blevet ændret, så der ikke bygges højhuse indenfor bufferzonen. Punkthusene på 8-9 etager indenfor bufferzonen er blevet reduceret til 6 etager, så de ikke længere betragtes som højhuse. For at bevare det samme m 2 etageareal er fodaftrykket af punkthusene forøget umærkbart og højhusene er begge i 14 etager. Bebyggelsens udseende 1. Bebyggelsen er ikke køn. Foreslår i stedet grønne facader og solceller (1) 2. Der ønskes gerne et vartegn for bydelen men ikke som højhus (1). 3. Bebyggelsen er skæmmende (2) 4. Bebyggelsen er kedelig, grim, af dårlig kvalitet og dominerende (10, 13, 25, 29, 32) Kommentarer fra Teknik og Miljø: Bygherren har indsendt følgende bemærkninger til synspunkterne med numrene 1-4: Det høje sted for enden af Møllevangs Allé er et glimrende sted af markere Katrinebjerg. Et højt hus her vil synligt fra en meget stor del af byen fremtræde som et vartegn for bydelen. Det var da også den tanke, der lå bag det højhus, der blev givet tilladelse til i den eksisterende lokalplan. Bygherre ønsker at fastholde tanken om et vartegn, nu er der blot tale om en gruppe af slankere bygningskroppe, hvoraf nogle er højere end andre, mens et enkelt matcher højden fra den gamle plan. Bygherre er meget bevidst omkring, at projektet bliver synligt i byen, og har forsøgt at leve op til den forpligtelse, der ligger i at bygge et hus på dette sted. Bygherren har derfor allieret sig med ét af de førende arkitektfirmaer i byen. Der er i projekteringen lagt vægt på, at udformning og materialernes holdbarhed vil kunne få husene til at fremstå smukt uden at ældes synligt. Der er desuden lagt vægt på, at man materialemæssigt får skabt en sammenhæng med det omkringliggende boligområde, så signalværdien i at være et synligt vartegn bliver ægte overfor området. Husene har fået tage med hældning, både for at give dem karakter som huse, men også for at skjule de tekniske installationer på taget, der ofte forstyrrer indtrykket af et ellers pænt hus.

5 I facadeudtrykket er der gjort særlig meget ud af altanerne, som med deres forskudte placering giver varierede og spændende facader. Flere steder på facaderne etableres espalier med grønne klatreplanter, som yderligere giver bygningerne et venligt og grønt præg. Der vil næsten altid være delte meninger om udseendet af et hus, og om hvorvidt det er pænt eller ej; er det kedeligt eller nobelt derfor er udformningen lagt i de mest kvalificerede hænder, og bygherre er overbevist om, at tiden vil vise, at valget var det rette. Side 5 af 14 I modsætning til den gamle plan for området er hovedparten af p-pladserne nu lagt ned under jorden, så udearealerne imellem husene fremstår grønne med græs og beplantning, og ikke som en stor asfalteret parkeringsplads. Dette er også medvirkende til at forskønne området som helhed. Teknik og Miljøs kommentarer til bygherrens synspunkter: P-pladserne er nok primært lagt under terræn for at opnå tilstrækkeligt opholdsareal. Der er behov for at placere træer og buske i området for at undgå høje vindhastigheder. På grund af parkeringskælderen nedenunder skal træer og buske plantes i forbindelse med læskabende småbakker og volde omkring opholds- og legearealer. Vindforhold og foranstaltninger er under i miljørapporten og indarbejdet i lokalplanforslaget. Trafik 1. Indkørsel fra Møllevangs Allé er ok (31) 2. Bil- og cykelparkeringen er ok (31) 3. Der mangler en overordnet plan for trafikafviklingen i området (8, 11, 27) 4. Der er for meget trafik i området. Trafiksikkerhedsproblemer ift. daginstitutioner og skoler (24, 26, 30) 5. Bebyggelsen ønskes dimensioneret efter kapaciteten på vejnettet, når der er mest trafik (1, 15, 18) 6. Der ønskes fremsendt den trafikberegning, der ligger til grund for den foreslåede ændring af kommuneplanen (2) p-pladser er ikke nok (8, 9, 16, 18, 19, 22, 25) lejligheder à gennemsnitlig 75 m2 medfører et behov for 315 parkeringspladser. Hvorfor færre? (11, 23) 9. Der ønskes information om trafikproblemerne på baggrund af 158 p- pladser (2) 10. Villavejene bruges til parkering (13) 11. Vil status for de private veje blive ændret på baggrund af den forøgede trafikbelastning? (3) 12. Der køres for hurtigt på Katrinebjergvej. Det foreslås at Katrinebjergvej lukkes ved Åbovej (7)

6 13. Der er trafikafviklingsproblemer ved Dybkjærvej/Katrinebjergvej (13, 22) 14. Hvordan sikres krydset Møllevangs Allé/Katrinebjergvej? (19) 15. Vil der blive gennemført trafiktællinger før og efter byggeri (3) 16. Der er dårlig vedligeholdelse af veje mht. kantsten, ukrudt o.l. (7) 17. Hvordan kombineres projektet med supercykelsti på Møllevangs Allé (18, 19, 28) 18. Hvorfor er fortov på Katrinebjergvej inddraget til grønt område? (23) kr. husleje er for meget for studerende, hvilket vil betyde flere biler end forudsat. Det vil gå ud over villavejene (4) Side 6 af 14 Kommentarer fra Teknik og Miljø: Bygherren har indsendt følgende bemærkninger til synspunkter med nummer 18: Fortovet er en del af det offentlige vejareal, og dette inddrages ikke til grønt område i forbindelse med boligprojektet. Teknik og Miljø har følgende kommentarer til de øvrige synspunkter vedrørende trafik: 3 Der mangler en overordnet plan for trafikafviklingen i området (8, 11, 27) Ad 3 Byggeriet ligger på hjørnet af to af de overordnede fordelingsveje i området Møllevangs Allé og Katrinebjergvej. Begge veje har en udformning, der kan afvikle den trafik, som byggeriet forventes at skabe, uden at det er nødvendigt at foretage ændringer i vejprofilet. Der er generelt tale om et vejnet, der har en kapacitet, der kan afvikle den øgede trafik som en udbygning af området generer. Der er tale om brede tosporede veje med en stor restkapacitet. I forbindelse med planerne for supercykelstien til Lisbjerg forventes der at skulle ske en udbygning af Møllevangs Allé med cykelstier. 4 Der er for meget trafik i området. Trafiksikkerhedsproblemer ift. daginstitutioner og skoler (24, 26, 30) Ad 4 Byggeriet og trafik til og fra dette vurderes ikke at kunne kædes sammen med eventuelle trafiksikkerhedsproblemer ved skole og institutioner i området. Byggeriet ligger ikke i umiddelbar nærhed til skole og institutioner og med byggeriets placering ud til områdets overordnede fordelingsveje, der har god forbindelse til det overordnede vejnet i kommunen, vil det primært være disse veje, der belastes med yderligere trafik som følge af en udbygning af området.

7 Trafikforhold ved kommunens skoler behandles i forbindelse med skolevejsanalysen. Den seneste skolevejsanalyse er gennemført i 2011 og projekter fastlagt i tilknytning til denne udføres efter en prioriteret liste. Side 7 af 14 5 Bebyggelsen ønskes dimensioneret efter kapaciteten på vejnettet, når der er mest trafik (1, 15, 18) Ad 5 Senest i 2009 er der gennemført omfattende tællinger i området. Lokalplanområdet er beliggende ved Katrinebjergvej og Møllevangs Allé, der har en trafikbelastning på henholdsvis og biler pr. døgn. Der vurderes generelt ikke at være kapacitetsmæssige problemer på vejene i området, som på kommunens øvrige vejnet kan trafikafviklingen i myldretiden være forbundet med øget rejsetid. Som nævnt under ad 3 vurderes den trafik som byggeriet skaber umiddelbart at kunne afvikles på vejnettet i området. Både Katrinebjergvej og Møllevangs Allé indgår som en del af kommunens trafikvejnet, vejene skal som sådanne afvikle trafik til og fra området og mellem funktioner i byen. Da Møllevangs Allé er en del af kommunens primære cykelrutenet - supercykelstien til Lisbjerg kommer til at forløbe af denne rute - er der planlagt cykelstier langs Møllevangs Allé. I lokalplanen er fastlagt en byggelinje, så der senere er mulighed for en udvidelse af Møllevangs Allé med cykelsti. 6 Der ønskes fremsendt den trafikberegning, der ligger til grund for den foreslåede ændring af kommuneplanen (2) Ad 6 Til grund for en vurdering af, hvor trafikskabende et projekt er ligger de generelle erfaringer med turrater sammenholdt med kommunens egne erfaringer. Ved boligbyggeri regnes der med 4 ture pr. parkeringsplads, der til kommer ture med andre transportmidler cykel, gang og kollektiv trafik. Samlet set for alle transportmidler regnes der med 5 ture pr bolig. Fastsættelse af antallet af parkeringspladser til brug for den trafikale vurdering tager afsæt i de af byrådet vedtagne retningslinjer for anlæg af parkeringspladser i Aarhus Kommune. Området vurderes ikke at adskilles sig fra øvrige områder og giver derfor ikke anledning til at ændre parkeringskravet i forhold til retningslinjerne. Med de på nuværende tidspunkt oplyste lejlighedsstørrelse svarer det til et cirka antal parkeringspladser på 158. Det præcise antal kan først opgøres, når der sker en byggesagsbehandling af et konkret projekt.

8 Med udgangspunkt i at der opføres 315 boliger vurderes byggeriet med afsæt i ovenstående at generere i størrelsen ture hvoraf ca. 650 forventes at være bilture, resten er ture med cykel til fods og med kollektiv trafik. Side 8 af 14 Det er oftest bilturene, der giver anledning til ændret afvikling af trafikken generelt i et område, derfor tages der i vurdering af, hvor trafikskabende et byggeri er afsæt i biltrafikken. Da byggeriet som nævnt under ad 3 og 5 ligger ud til trafikvejnettet vurderes biltrafikken af en størrelse som beskrevet at kunne afvikles uden yderligere tiltag på vejnettet i området p-pladser er ikke nok (8, 9, 16, 18, 19, 22, 25) 315 lejligheder à gennemsnitlig 75 m2 medfører et behov for 315 parkeringspladser. Hvorfor færre? (11, 23) Ad 7-8 Det endelige antal parkeringspladser som skal svares i forbindelse med byggeriet kan først fastlægges når der søges byggetilladelse. Antallet af parkeringspladser er som nævnt under ad 6 på nuværende tidspunkt fastlagt med baggrund i den af byrådet fastlagte parkeringsnorm og det af bygherre oplyste antal lejligheder og deres størrelse. 9 Der ønskes information om trafikproblemerne på baggrund af 158 p-pladser (2) Ad 9 Se ad 3, 5 og 7 10 Villavejene bruges til parkering (13) Ad 10 Byggeriet kommer som nævnt under ad 6 og 7 til at svare parkering i henhold til de af byrådet ved tagne retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune. Hvilket vurderes at opfylde byggeriets behov for parkering. Parkering i området i øvrigt kan ske i henhold til den opsatte skiltning. Det vil typisk i et boligområde betyde, at der må parkeres langs kantstenen, hvis det kan ske uden væsentlige gener for trafikafviklingen. 11 Vil status for de private veje blive ændret på baggrund af den forøgede trafikbelastning? (3) Ad 11 Opførelse af byggeri som beskrevet i høringsmaterialet forventes ikke umiddelbart at udløse ændring af status på vejene i området.

9 De primære veje i området er i dag offentlige veje. Byggeriet forventes ikke at belaste de øvrige veje. Side 9 af Der køres for hurtigt på Katrinebjergvej. Det foreslås at Katrinebjergvej lukkes ved Åbovej (7) Ad 12 Det omtalte byggeri vurderes ikke at give anledning til et behov for at ændre det eksisterende vejnet i området. Som nævnt indgår Katrinebjergvej som en del af trafikvejnettet, der er derfor ikke planer om at lukke vejen. 13 Der er trafikafviklingsproblemer ved Dybkjærvej / Katrinebjergvej (13, 22) Ad 13 Det aktuelle projekt vurderes ikke at have umiddelbar indflydelse på trafikafviklingen ved Dybkjærvej. 14 Hvordan sikres krydset Møllevangs Allé/Katrinebjergvej? (19) Ad 14 Møllevangs Allé er tilsluttet Katrinebjergvej med ubetinget vigepligt. Byggeriet vurderes ikke at udløse et behov for at ændre krydsudformningen og vigepligtsforholdene. 15 Vil der blive gennemført trafiktællinger før og efter byggeri (3) Ad 15 Der er i 2009 foretaget omfattende trafiktællinger på vejnettet i området. Lige som på det øvrige vejnet vil der også på Katrinebjerg blive gennemført tællinger med jævne mellemrum. Da der er tale om et område, hvor der sker en del byomdannelse vil tællingerne blive tilrettelagt i forhold til en samlet vurdering af projekterne i området - herunder også færdiggørelsen af Paludan Müllers Vej - og ikke kun med afsæt i det aktuelle projekt. 16 Der er dårlig vedligeholdelse af veje mht. kantsten, ukrudt o.l. (7) Ad 16 Hverken ændring af kommuneplanens rammer eller en efterfølgende lokalplanlægning kan regulere vedligeholdelsen af fortov og rabatter. Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje giver kommunerne mulighed for at pålægge renholdelse herunder fjernelse af ukrudt de tilstødende grundejere. Aarhus Kommune har valgt at gøre brug af lovens mulighed og det påhviler således den tilstødende grundejer at renholde fortov ud for den enkeltes ejendom. Opretning af kantsten og ny belægning på kørebanen er forhold, der indgår som en del af kommunens løbende drift

10 og er ikke forhold der - ligesom renholdelsen - kan reguleres hverken med kommuneplanen eller lokalplanen. Side 10 af Hvordan kombineres projektet med supercykelsti på Møllevangs Allé (18, 19, 28) Ad 17 Projektet respekter den i den gældende lokalplan nr. 838 fastlagte byggelinje der sikrer muligheden for at anlægge cykelstier på Møllevangs Allé i forbindelse med projektet for supercykelstien og er således ikke til hinder for supercykelstiprojektet. I lokalplanforslaget er den med lokalplan nr. 838 fastlagte byggelinje blevet videreført. Byggelinjen er fastlagt for at sikre mulighed for udvidelse af Møllevangs Allé med cykelsti kr. husleje er for meget for studerende, hvilket vil betyde flere biler end forudsat. Det vil gå ud over villavejene (4) Ad 19 Den trafik byggeriet skaber tager - som nævnt under ad 6 - afsæt i parkeringskravet og de generelle erfaringer med turrater og ikke i huslejen eller beboernes profession. Størrelsen på huslejen har derfor ingen indflydelse på planlægningen af området. Desuden kan planlægningen ikke regulere størrelsen på husleje. Skygger m.m. 1. Højhusbyggeri vil give anledning til skygger og indblik (3, 7, 12, 26, 28, 30) 2. Skygger om vinteren er ikke vist. Skygger har betydning om vinteren (4, 7) 3. Skygger øges med 30 % i forhold til den gældende lokalplan (9) 4. Der bliver skygger ca. 3 timer om dagen ca. 3,5 måned om året (11) 5. Indbliksgener øges i forhold til gældende lokalplan (9) 6. Skygger medfører manglende lys og varme i naboboligerne (11) 7. Der ønskes skyggediagrammer for andre tidspunkter også (13) 8. Er de viste skygger det værst tænkelige? (19) 9. Højt byggeri betyder dårligere udsigt fra de eksisterende boliger (26) Kommentarer fra Teknik og Miljø: Bygherren har indsendt følgende bemærkninger til synspunkter med numrene 1, 3, 4, 5, 6 og 9: Når det er tilladt at bygge i 3 4 etager, kan det ikke undgås, at man i én eller anden grad kan kigge ind over hækken til villaerne på den anden side af vejen, uanset husene er under de tilladte 16,5 m. Katrinebjergvejs store vejbredde og det forhold, at husene er trukket tilbage fra vejlinjen, gør dog,

11 at afstanden fra de nærmeste punkthuse og hen til hækken omkring de yderste villahaver er ca. 23 meter, hvilket er relativt meget. Side 11 af 14 Det er kun punkthusene nærmest Katrinebjergvej, der reelt kan have en betydning med hensyn til indblik. Da bebyggelsen nemlig er trappet ned fra de høje huse i den sydlige del af grunden til de lave huse, som ligger ved Katrinebjergvej over imod villakvarteret, dækker de laveste huse for de højere bagvedliggende, så det i realiteten kun er fra de allerøverste etager på disse, man kan kigge over de foranliggende huse. Man kan naturligvis kigge skråt forbi de foranliggende huse, men i så fald bliver der alligevel tale om ganske lange kig og under alle omstændigheder er der tale om afstande på meter og derover. I betragtning af, at man befinder sig i et byområde, hvor indblik aldrig helt kan undgås, må generne i dette tilfælde anses for temmelig begrænsede. Uanset hvor lavt man bygger på grunden, vil skygger fra bygningerne altid ramme naboerne ved vintertide, hvor solen står lavest. Derfor kan det heller ikke undgås, at skygger fra bebyggelsen vil ramme nogle af naboerne. Der er dog i udformningen af bebyggelse lagt stor vægt på, at de gener der i denne forbindelse opstår, ikke skulle være større end de ville være blevet ved gennemførelse af det projekt, som den gamle lokalplan giver mulighed for. Den aftrappede bebyggelse, hvor de høje bygninger befinder sig i syd og de lavere mod Katrinebjergvej og villaområdet betyder, at skyggerne i høj grad holdes på egen grund og at de lave punkthuse dækker skyggen af for de høje punkthuse. Villaområdet mod nord vil grundet bebyggelsens komposition ikke blive berørt af skygger før ca. kl ved forårs- og efterårsjævndøgn. Ved den højtstående sol ved sommersolhverv vil der ikke blive kastet skygger fra den nye bebyggelse ind på villaområdet mod nord. Ved vintertid vil nogle naboer blive ramt af skygger fra en lavtstående sol, men det forhold, at bebyggelsen i det nye projekt består af slankere punkthuse i stedet for én enkelt større bygningskrop betyder, at skyggebilledet ikke længere bliver så massivt, idet sollys nu kan passere ind imellem de enkelte punkthuse. Teknik og Miljøs kommentarer til bygherrens bemærkninger: I den store oprindelige omdannelseslokalplan nr. 631 for Katrinebjerg fastlægges et maksimalt antal etager mod Katrinebjergvej på 2. I den gældende lokalplan nr. 838 for Olav de Lindes ejendom er det maksimale antal etager øget til 3 langs Katrinebjergvej. I den gældende kommuneplan er det maksimale generelle antal etager fastsat til 4 i rammeområderne i Katrinebjerg-omdannelsesområdet.

12 Der er ingen tvivl om, at en højhusbebyggelse vil have skyggekonsekvenser for nabobebyggelserne. Reduktionen i antallet af etager midt på grunden fra 8-9 etager til 6 etager har reduceret skyggegenerne tilsvarende. Side 12 af 14 Teknik og Miljø har følgende kommentarer til synspunkterne 2, 7,og 8: I den udsendte folder er der vist skygger på ét tidspunkt, som Teknik og Miljø mener kan have interesse for genboerne. Der har ikke været plads til mere. De, som har henvendt sig for at få flere skyggediagrammer tilsendt, har fået det. De længste skygger opstår om vinteren og i generelt først og sidst på dagen. Alle skyggediagrammer på baggrund af det tilrettede projekt kan ses i Miljørapporten. Andet (vind, hegn, høringsområde, procedure) 1. Flere træer er ok (31) 2. For at reducere indbliksgener og støj foreslås det at undlade altaner mod Katrinebjergvej (1) 3. Hvem bliver bygherren? (19, 27) 4. Højhusbyggeri vil give anledning til værdiforringelse i de omkringliggende boligområder (1, 26, 30) 5. Der skal tages hensyn til almindelige mennesker og ikke kun til bygherrer (9) 6. Betænkeligt at ændre planlægningen så tit (9) 7. Der skal etableres permanent hegn før byggefasen for bl.a. at undgå støjproblemer ved naboer. Samme højde som ved Lær dansk (17) 8. Der mangler redegørelse for vind og reflekser (18, 19) kommer 9. Hvordan sikres det, at 3 etager mod Katrinebjergvej ikke ændres? (23) 10. Christiansbjerg har kulturhistorisk værdi. Spørg Den Gamle By. (24) 11. Godt med mere grønt langs fortov (25) uger er for kort en høringsperiode (27) 13. For få er blevet hørt (27) 14. Håber på ændringer selv om det sjældent sker (31) 15. Højhusbebyggelse vil medføre vind- og skyggeproblemer (32) Kommentarer fra Byudvikling og Mobilitet: Bygherren har indsendt følgende bemærkninger til synspunkterne med numrene 2, 3 og 7: Bygherre bliver Byggeselskab Olav de Linde. Bygherre har forståelse for, at nogle af villaejerne føler sig generet ved tanken om, at der kommer bygninger på den anden side af vejen i 3 til 4

13 etagers højde. Katrinebjergvejs store vejbredde og det forhold, at husene er trukket tilbage fra vejlinjen, gør dog, at afstanden fra de nærmeste punkthuse og hen til hækken omkring de yderste villahaver er ca. 23 meter, hvilket er relativt meget. Side 13 af 14 Indbliksmulighederne herfra er dog ikke væsentligt forskellige, om de stammer fra en altan eller fra vinduerne. Forskellen består væsentligt i, om man nedefra kan se, om der er nogen på altanerne, der kan benytte sig af indsigtsmuligheden eller ej. Indsigtsproblematikken hænger derfor ikke sammen med altaner, men med byggemuligheden på den anden side af vejen i det hele taget. Det er ude af proportion at forlange, at alle boliger som vender ud mod de eksisterende villaer, berøves deres mulighed for udeophold, på grund af en følelse som reelt er uden betydning. Et højt hegn omkring de nye punkthuse vil gøre bebyggelsen lukket og afvisende og uden sammenhæng til kvarteret som helhed. Bebyggelsen er udformet som fritstående punkthuse med åbne grønne arealer omkring, som man ude fra vejen kan kigge ind på. Dette er bevidst gjort for at give området en grønnere og mere imødekommende karakter, som kan bidrage positivt til hele kvarteret. Teknik og Miljøs kommentarer til bygherrens bemærkninger: Der er i lokalplanprocessen blevet set nærmere på terrænforholdene ved skel. Mod Møllevangs Allé arbejdes der med 2 scenarier af terrænbearbejdning alt efter hvor stor en del af areal indenfor vejbyggelinjen, der anvendes til udvidelse af Møllevangs Allé og supercykelsti. Der bør ikke etableres permanent hegn om bebyggelsen. Teknik og Miljø har følgende kommentarer til synspunkterne 1, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 og 15: Planloven indeholder ingen bestemmelser om, at en grundejer kan få erstatning i anledning af gener som følge af en ændret planlægning. Lokalplanlægningen er udtryk for en erstatningsfri regulering af ejendomsretten, og en ejer kan som hovedregel netop ikke have berettigede forventninger om, at den eksisterende planlægning vil blive opretholdt. Retspraksis viser, at der skal foreligge ganske særlige forhold, før der gives erstatning til ejeren af en ejendom, der ikke er omfattet af ekspropriation. Ekspropriationserstatning kan alene komme på tale i helt særlige tilfælde, hvor en bestemmelse i en lokalplan har atypiske og meget væsentlige konsekvenser for den pågældende grundejer. Det er ikke tilstrækkeligt, at lokalplanen medfører en ringere handelsværdi af ejendommen. Sådanne særlige forhold vurderes ikke at være på tale i det foreliggende tilfælde, hvor

14 der alene drejer sig om, at nogle af indsigerne vil få en udsigtsforringelse på grund af de kommende byggerier. Side 14 af 14 Det giver ikke tiltro til planlægningen, hvis planerne ændres tit. Men efter finanskrisen har der ikke været nogen betydelig afsætning på byggeri til erhverv. Det er der derimod til boligbyggeri. Teknik og Miljø har anbefalet, at antallet af etager blev reduceret, hvilket er sket midt på grunden. I miljøvurderingen af planforslagene er indgået vurdering af vind- og skyggepåvirkning samt refleksioner af planområdet og omgivelserne. Vindanalyserne har blandt andet vist, hvor i området, der skal etableres afskærmende beplantning mv. for at skabe gode vindforhold både internt i området og på tilstødende arealer. 3 uger er den sædvanlige høringsperiode for indhentning af idéer og forslag. Høringsfolderen er sendt til 708 adresser. Teknik og Miljø mener, at det er tilstrækkeligt.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 4 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 1012. Side 1 af 7 I perioden fra den 18. december 2015 til den 12. februar 2016 er der gennemført en offentlig høring

Læs mere

Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig

Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. marts 2016 Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. august 2016 Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1009,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A -

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 26. oktober 2015 Til: Teknisk Udvalg 21, oktober 2015 Side 1 af 5 Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - 1. Indhold Til mødet på Teknisk Udvalg

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 HØRINGSNOTAT januar 2017 LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 12. september 2017 sbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Side 1 af 7 Forslag til besvarelse af synspunkter og idéer indkommet i forudgående offentlig høring om ny bebyggelse på hjørnet af Ryhavevej og Klokkerbakken i Hasle TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling

Læs mere

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 2 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 993. Side 1 af 5 I perioden fra den 12. november 2015 til den 7. januar 2016 er der gennemført en offentlig høring af

Læs mere

Notat. Lokalplan nr. 942 Marselisborg Gymnasium. Planlægning og Byggeri. Den 24. oktober 2012. Bilag 4 - Besvarelse af synspunkter og idéer

Notat. Lokalplan nr. 942 Marselisborg Gymnasium. Planlægning og Byggeri. Den 24. oktober 2012. Bilag 4 - Besvarelse af synspunkter og idéer Notat Emne: Lokalplan nr. 942 Marselisborg Gymnasium Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 24. oktober 2012 Bilag 4 - Besvarelse af synspunkter og idéer Byplanafdelingen Kalkværksvej

Læs mere

Østboulevarden 11a+b, etageboliger

Østboulevarden 11a+b, etageboliger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 16. april 2015 Østboulevarden 11a+b, etageboliger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Lokalplanen gælder for et område på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus, beliggende mellem Helsingforsgade, Finlandsgade,

Lokalplanen gælder for et område på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus, beliggende mellem Helsingforsgade, Finlandsgade, Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. marts 2017 Lokalplan 1052, Universitet og boliger, Katrinebjergvej/Helsingforsgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2015 Lokalplan 993, Bolig og erhverv ved Thorsvej 6A, Åbyhøj - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag

Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2014 Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 984 Etageboligbebyggelse

Læs mere

Bilag 4 Besvarelse af høringssvar Østboulevarden 11a+b Forudgående off. høring

Bilag 4 Besvarelse af høringssvar Østboulevarden 11a+b Forudgående off. høring Bilag 4 Besvarelse af høringssvar Østboulevarden 11a+b Forudgående off. høring I perioden fra den 16. april til den 7. maj, 2015 er der gennemført en forudgående offentlig høring om ændring af kommuneplanen

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Vi takker for det orienterende møde og svarene på de mange spørgsmål onsdag den

Vi takker for det orienterende møde og svarene på de mange spørgsmål onsdag den erik.bonderup@mail.dk Sendt: 11. februar 2016 21:46 Emne: Indsigelse til Lokalplan 1012 Vedhæftede filer: Indsigelse til Lokalplan 1012.doc Planafdelingen Center for byudvikling og mobilitet Vi takker

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Bilag 4 Besvarelse af indsigelse fra den offentlige høring af lokalplanforslag nr

Bilag 4 Besvarelse af indsigelse fra den offentlige høring af lokalplanforslag nr Bilag 4 Besvarelse af indsigelse fra den offentlige høring af lokalplanforslag nr. 1018. Side 1 af 8 I perioden fra den 10. februar 2016 til den 6. april 2016 er der gennemført en offentlig høring af Lokalplanforslag

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Forudgående offentlig høring om højhusbyggeri på La Tour, Randersvej 139 besvarelse af høringssvar I perioden fra den 13. august til de 3. september 2014 er der gennemført en offentlig høring om ændring

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1182 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 51 BOLIGER MELLEM SORØVEJ OG NØRREÅS, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN SEPTEMBER 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner,

Læs mere

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss Planafsnittet Adam Voss Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 47393 Brevid. 2195608 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar lp 517 for boliger ved Dalen Viby

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Side 1 af 8 Forslag til besvarelse af indkomne høringssvar i offentlighedsfasen om forslag til Lokalplan nr. 1072 Blandet boligområde ved Saltholmsgade og Hjortensgade, Aarhus C og tilhørende kommuneplantillæg

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene.

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene. Hvidbog om indkomne høringssvar til forslag til Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2016, nyt rammeområde 1A6 ved Landlystvej NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Leder af Plan: Henrik Nielsen Sagsnr.:

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 1. december 2016 Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Den eksisterende erhvervsbebyggelse på Gøteborg

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej

Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 28. oktober 2015 Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. november 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en fritliggende

Læs mere

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1013-13 Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Afsender Høringssvar og indsigelser Forvaltningens kommentarer Ændringer 1. Bente Hansen, a. Bebyggelsen

Læs mere

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø INDSIGELSER I FORBINDELSE MED: Kommuneplantillæg Høring Kpt. nr. 8 til Kommuneplan 2013-25 Lokalplan Høring Lokalplan GL80.5 for etageboliger og offentlige formål på hjørnet af Sydvestvej og Kildevældets

Læs mere

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2009 Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50 Emner i nabo-udtalelser Parkeringsforhold Forvaltningens bemærkninger I forbindelse med første naboorientering var der væsentlig flere bemærkninger angående parkeringsforhold. Der er modtaget færre bemærkninger

Læs mere

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. maj 2016 Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1036, Sønderhøj

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. marts 2017 Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 340 for et rådhus ved Prinsens Allé i Viborg og tillæg nr. 5/2008 til Kommuneplan 2006 Rammebestemmelser for Viborg Kommune Sammenfattende miljøredegørelse

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2018 Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1077, Arkitektskole

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem.

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. august 2016 Lokalplan 1044, Etageboliger og erhverv ved Godsbanen - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990 Side 1 af 8 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaf- tale og forslag til miljørapport har

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17.

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. april 2019 Havndal Dalbyover Udbyhøj Gassum Råby Gjerlev Øster Tørslev DEBATHÆFTE Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by Asferg

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. november 2013

Indstilling. Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. november 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. november 2013 Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 953. Område til boliger ved Thit Jensens Gade,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. december 2010 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 899 Erhvervsbyggeri ved Åboulevarden, Mindebrogade og Fiskergade, Århus

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19. Side 1/15

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19. Side 1/15 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19 Side 1/15 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar og forslag samt By og Miljøs vurdering Kopi

Læs mere

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. november 2017 Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1074,

Læs mere

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 14. januar 2015 Jægergårdsgade / Montanagade Den 19. februar 2014 godkendte Aarhus Byråd et kombineret bolig- og butiksprojekt på hjørnet

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov

Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov Plan Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 4. oktober 2018 Område til boliger og offentlige formål ved Agerbæksvej og Tretommervej, Risskov Aarhus Kommune Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere