Bilag 4 Besvarelse af indsigelse fra den offentlige høring af lokalplanforslag nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 4 Besvarelse af indsigelse fra den offentlige høring af lokalplanforslag nr"

Transkript

1 Bilag 4 Besvarelse af indsigelse fra den offentlige høring af lokalplanforslag nr Side 1 af 8 I perioden fra den 10. februar 2016 til den 6. april 2016 er der gennemført en offentlig høring af Lokalplanforslag nr. 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour. Der er modtaget 8 høringssvar. Høringssvarene er modtaget fra Christiansbjerg Fællesråd og privatpersoner i nærområdet, samt en underskriftindsamling med 166 underskrifter. 2 høringssvar er overvejende for højhusbebyggelsen, mens 6 høringssvar er overvejende imod højhusbebyggelsen. Emnerne i høringssvarene omhandler: 1. Indflydelsen på det fredede vandtårn 2. Gener som følge af byggeriets højde skygger, indblik, refleksioner 3. Byggeriets udseende 4. Trafikale forhold 5. Miljøforhold 6. Byggestøj 7. Offentlig adgang til byggeriets øverste etage TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Planafdeling Kalkværksvej Aarhus C Telefon: Direkte telefon: byudviklingogmobilitet@aarhus.dk Direkte mtbr@aarhus.dk Sag: 14/ Sagsbehandler: Mathias Thinggård Brovall 1. Indflydelsen på det fredede vandtårn Det vil i fremtiden ikke være muligt at overhovedet at se det gamle vandtårn, når man kommer sydfra, og kommer man nordfra vil det nye byggeri voldsomt overskygge vandtårnet. Det undrer os noget, at det overhovedet kan komme på tale at bygge noget, der i byggestil og placering på ingen måde sikrer, at vandtårnet også fremadrettet er et vartegn for Christiansbjerg. Mange borgere på Christiansbjerg er rigtigt kede af, at vandtårnet ikke mere vil få den fremtrædende plads, som det har haft indtil nu. Visuelt voldsomt og maser vandtårnets status som markør for aarhus N. Det nye højhus spiller godt op til det gamle vandtårn, der får en storebror. Til sammen danner de en flot lille skyline, der kan ses viden om.

2 Som vartegn i Aarhus N har vi det unikke og bevaringsværdige vandtårn. Et nyt byggeri der er så visuelt voldsomt vil fuldstændig ødelægge vandtårnets status. Vandtårnet vil blive utroligt skæmmet af et højt byggeri klods op af. Størrelsen og beliggenheden er grotesk, idet det smukke vandtårn på Randersvej mister sin værdi som vartegn for området. Byggeriet er alt for højt og bliver meget dominerende, idet det anlægges på et af de højeste steder i Aarhus. Hvorfor højhus på denne placering? Side 2 af 8 Et højhusbyggeri som La Tour, der stiger fra 5 etager og op til 31 etager, kan ikke undgås at få indflydelse på vandtårnets status som vartegn. Højhuset vil være højere end vandtårnet og vil være mere synligt i landskabet fra lang afstand. Bebyggelsen forholder sig dog til vandtårnet ved at trappe ned mod tårnet, så vandtårnet i samspil med højhuset fastholdes som et landmark i området om end af mindre markant karakter i sig selv. Vandtårnet er det eneste, der er tilbage af det oprindelige kulturmiljø i området. Kommunens kulturmiljøråd har ikke haft bemærkninger til det foreslåede højhus. Byggeriets placering på et af de højeste steder i byen følger Aarhus Kommunes højhuspolitik, der fortæller at høje huse bør placeres højt i landskabet for at forstærke oplevelsen af stedets topografi i en by som Aarhus, der er præget af ådale. Det vurderes således at ny høj bebyggelse på bakkedragene omkring ådalene ikke vil bryde med landskabets karakter, men derimod i udgangspunktet styrke byens profil. 2. Gener som følge af byggeriets højde skygger, indblik, refleksioner. Et byggeri i den højde og i den relativt korte afstand fra boligbyggerier vil give mulighed for, at der er indkig fra altaner mm. I dag har altanerne og lejlighederne sollys året rundt i mange af de lyse timer. Hvis byggeriet bliver en realitet, vil disse timer blive til færre timer. Muligvis kan det opleves som kort tid, men hvis det er de timer, man er hjemme og har mulighed for at opholde sig på sin altan eller nyde sollyset gennem vinduerne, vil det opleves som en gene. Det virker ikke sandsynligt, at så massive glasbelagte facader ikke vil give genskin. Foreslår, at der kræves en hvis procentdel af facaden enten som pudset/murstenbelagt facade, eller begrønnet med grønne vægge. De grønne vægge kan vedligeholdes ved at

3 opsamle regnvand på byggeriets tage og så bruge solcelleanlæg til at drive pumper, der kan drive de grønne vægge. Skygge og indbliksgener i lejligheder, altaner og grønne arealer. Store indbliksgener i rigtigt mange lejligheder, altaner, haver og grønne områder. Skyggegenerne vil være væsentligst om eftermiddagen i det tidsrum, hvor folk kommer hjem fra skole og arbejde og har brug for at nyde lys og sol. Genskin til fare for trafikken på Randersvej. Med så mange vinduer tror vi ikke på, at man kan undgå refleksioner. Skygge på altan i perioder. Side 3 af 8 A. Skygger: I forhold til den eksisterende lave bebyggelse vil et højhus på op til 31 etager kaste markant længere skygger. Det er en konsekvens ved at bygge i højden. Skyggegenerne er blevet behandlet i miljørapporten og resultatet viser, at nabobebyggelse i området vil blive skyggepåvirket i ca. en time om dagen i forhold til den eksisterende situation. Højhusets slanke form er medvirkende til, at skyggepåvirkningen holdes nede på ca. en time om dagen, inden skyggen har bevæget sig videre. Et bredere byggeri ville kaste en bredere skygge med en påvirkning i længere tid. Skyggerne påvirker flest boliger om eftermiddagen og tidlig aften, hvor boligbebyggelsen øst for Randersvej rammes. Ved jævndøgn kl. 14 begynder skyggen at bevæge sig over mod boligerne og de tilhørende opholdsarealer på den modsatte side af Randersvej. Som skyggen bevæger sig, vil den skiftevis ramme en boligblok og et grønt areal mellem boligblokkene indtil kl. 18, hvor solen er gået ned. Der er altså et tidsrum på 4 timer om eftermiddagen, hvor højhuset vil kaste skygge mod boligerne. Denne skygge vil dog på grund at højhusets slanke udformning bevæge sig, således at den blot vil ramme en boligblok af gangen. Dette svarer til at en boligblok vil få skygge en enkelt time om eftermiddagen. Ved sommersolhverv vil skyggen ramme boligerne sydøst for lokalplanområdet kl. 17, 18 og 19, inden solen går ned. Skyggen vil bevæge sig langs bygningen, således at boligerne i boligstangen vil få skygge i hvad, der svarer til en time på den tidlige aften. Ved vintersolhverv vil der blive kastet skygge mod boligerne øst for Randersvej kl. 14, og allerede kl. 16 vil solen være gået ned. B. Indblik:

4 Indbliksgener kan forekomme ved højt byggeri. Det kan de også ved byggerier, der ikke er højhuse. Generne knytter sig nok nærmere til, at nye bygninger kommer til at ligge tæt på eksisterende boliger, end til, hvor høje de er. Side 4 af 8 Den 6 etager høje del af højhuset ligger mindst ca. 60 m fra boligerne øst for Randersvej. Den 31 etager høje del af højhuset ligger mindst ca. 120 m fra boligerne øst for Randersvej. Øst for højhuset ligger 2 boligbebyggelser tæt på højhuset. Pedelboligen på Gøteborg Allé 10 ligger ca. 20 m fra den højeste del af højhuset. Døgninstitutionen med boliger på Gøteborg Allé 8 ligger også ca. 20 m fra den højeste del af højhuset. Kollegiebygningerne på Gøteborg Allé 1a-c og 3 ligger mindst ca. 55 m fra den højeste del af højhuset. Kollegiebygninger på Gøteborg Allé 14a-e ligger mindst ca. 130 m fra den højeste del af højhuset. I forhold til den nuværende situation vil risikoen for indbliksgener være øget. Det vurderes dog ikke, at der vil være større indbliksgener fra et højt hus end fra eksempelvis en bygning i 5 etager, da der ikke vil være mulighed for væsentlig indblik til boliger/kollegieboligerne fra over 5. etage. C. Refleksioner: Lokalplanens bestemmelser angiver, at der til facade- og tagbeklædning samt energiproducerende paneler og glas ikke må benyttes reflekterende materialer, som kan give anledning til væsentlige gener for omgivelserne. Højhusbebyggelsen er udformet under hensyntagen til flere parametre, herunder hensyn til genskin. Den buede form bryder mulige refleksioner fra facadernes overflader. Sollyset vil således ikke blive reflekteret samtidigt af store overflader, men kun kortvarigt i mindre facadeelementer. Facaderne er udformet med en vis kompleksitet, hvor altaner og facaderammer opdeler og bryder overfladerne i mindre flader. Altanerne fremstår desuden som helt eller delvist integrerede altaner i bygningskroppene. Derved afskærmes og brydes genskin fra facadernes glaspartier, hvilket minimerer for lys og refleksioner over længere tidsrum. Højhusbebyggelsens lavereliggende tage udformes hovedsagligt som tagterrasser, som vil fremstå som rekreative opholdsarealer og med materialer, som ikke umiddelbart vurderes at reflektere lys. Projektet vurderes på denne baggrund ikke at give anledning til væsentlige gener fra refleksioner for de omkringliggende bebyggelser og for trafikken i nærområdet og på de nærliggende indfaldsveje. For at afhjælpe eventuelle små korterevarende gener, kan materialevalget være med til at minimere generne.

5 Det er Teknik og Miljøs erfaring, at almindeligt vinduesglas ikke er til væsentlig gene. Side 5 af 8 3. Byggeriets udseende Uattraktiv udsigt fra lejlighed og altan Udformningen af bygningen er meget grim med alt for meget glas ingen farver. Hvorfor skal endnu et pænt og velindpasset byggeri (det nuværende Hotel La Tour), som intet fejler, rives ned til fordel for en grim glas-kolos? Hvis man endelig skal bygge den øjebæ, kunne man så ikke flytte det et andet sted hen. Udseendet af et byggeri er som oftest en subjektiv størrelse. Teknik og Miljø vurderer, at byggeriet har store arkitektoniske kvaliteter. Den runde form adskiller sig fra andre standard byggerier, og de skråstillede altaner giver ligeledes facaderne karakter. Udformningen af byggeriet, der trapper op fra 5 etager mod Randersvej og ender i 31 etager mod Gøteborg Allé, har baggrund i den specifikke placering på stedet. Byggeriet er lavest nærmest vandtårnet for at influere mindst muligt på denne bygning. Den lave del af byggeriet mod Randersvej virker samtidig som støjafskærmning fra vejtrafikstøjen, således at højhuset længst væk fra vejen har reducerede støjgener. Placeringen af højhuset længst væk fra vejen minimerer samtidig skyggegenerne mest muligt mod boligbebyggelsen øst for Randersvej. 4. Trafikale Forhold Letbanen vil medføre, at det bliver vanskeligere at færdes på Oluf Palmes Allé, da de tilstødende ejendomme får begrænset adgang. Allerede i dag er der trafikalt kaos i området. Da der gives mulighed for at lave ejerlejligheder, vil bilejerskabet blive højere end forudsat i lokalplanen, og dermed er antallet af parkeringspladser ikke tilstrækkeligt. Foreslår, at der ikke bygges helt så mange etager, som der er planlagt, for at formindske antallet af biler. Vil være til gene for trafikken i området. Allerede nu er der store gener på grund af den forbandede togbane man er ved at bygge. Teknik og Miljøs bemærkninger:

6 Byggeriet er planlagt til at få kørende adgang via en tilslutning til den blinde del af Gøteborg Allé, der aktuelt er indrettet som en kombineret kørevej og parkeringsareal. Side 6 af 8 Gøteborg Allé er tilsluttet til Halmstadgade, hvor Halmstadgade slår et 90 graders sving. Tilslutningen er vigepligtsreguleret, oversigten er god, og hastigheden er på grund af svinget lav. Tilslutningen bliver ikke direkte berørt at etableringen af letbanen, da denne ikke får sit forløb på Halmstadgade. Etableringen af letbanen med et forløb i midten af Oluf Palmes Allé medfører, at tilslutningerne til de tilstødende ejendomme bliver berørt, idet de fremadrettet vil have begrænset adgang til Oluf Palmes Allé højre ind / højre ud. Konsekvenserne af anlæg af letbanen er nærmere beskrevet i VVM-redegørelse og miljørapport for Letbane i Århus-området etape 1. Det aktuelle byggeri forventes at medføre en øget trafikbelastning i området med cykler, gående og biler. Mængderne vurderes dog at være en størrelse, så de kan afvikles på vej- og stinettet i området, uden at der skal ske yderligere udbygning af dette. For biltrafikken skyldes det, at der trods anlæg af letbanen er tale om overordnede veje med en vis restkapacitet. Som andre steder på vejnettet vil der være tidspunkter med meget trafik og tidspunkter med mindre trafik. Trafikmønstret i området forventes at ændre sig fremover fra, at området i dag er præget af virksomheder og institutioner, der primært genererer trafik til området om morgenen og trafik bort fra området om eftermiddagen, til fremadrettet at være mere blandet, idet en udbygning med boliger skaber en trafikmængde, der orienterer sig bort fra området om morgenen og til området om eftermiddagen. Som andre steder i byen vil der også i området ved Halmstadgade/Oluf Palmes Allé være tidspunkter på døgnet myldretiden - hvor der for det aktuelle byggeri kan ske tilbagestuvning ind på Gøteborg Allé, da bilister og cyklister skal afvente et ophold i trafikken på Halmstadgade for at kunne foretage et sving ud på denne. Generelt forventes anlæg af letbanen dog at medføre, at trafikmønstret vil ændres sig i retning af, at flere ønsker at benytte den kollektive trafik. Og specielt for det aktuelle byggeri, der kommer til at ligge i umiddelbar nærhed til et standsningssted på letbanen, vurderes letbanen at være særligt attraktivt transportmiddel for de kommende beboere. Det til byggeriet fastlagte parkeringskravet er vurderet med afsæt i de af Byrådet vedtagne retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune samt den vedtagne parkeringspolitik, det konkrete byggeri og byggeriets centrale placering i forhold til den kollektive infrastruktur -

7 letbanen og uddannelsesinstitutioner. I den konkrete sag er det på den baggrund vurderet at de mindre lejligheder (under 50 m2) i byggeriet udløser et parkeringskrav på 1/6 P-plads pr. lejlighed. Lejligheder over 50 m2 udløser krav om 1 P-plads pr. lejlighed. Side 7 af 8 5. Miljøforhold Foreslår, at der arbejdes med muligheden for grønne vægge i byggeriet, at der er fokus på CO2-neutralitet, 0-energi, genindvinding af varme f.eks., og solceller på taget. Lokalplanens bestemmelser angiver, hvordan anlæg til solenergi og energiproducerende paneler skal placeres på byggeriets tage og facader, såfremt de anvendes. Ligeså angiver bestemmelserne, at facaderne må begrønnes. Tagterrasserne skal etableres med værn gerne kombineret med beplantning. Det grønne udtryk er derfor indtænkt i byggeriets udseende. Der stilles ikke direkte krav om grønne vægge, 0-energi, CO2-neutralitet, solceller på taget mv., men lokalplanen åbner mulighed for, at disse løsninger kan implementeres. 6. Byggestøj Voldsomme støjgener i den lange byggeperiode Gener ved byggestøj Byggepladser er omfattet af reglerne for virksomhedsstøj. Der er således grænseværdier, som skal overholdes. Der tillades normalt ikke byggeaktivitet om natten dvs. kl Teknik og Miljø vurderer det umiddelbart som en hensigtsmæssig løsning at etablere skurby. Der tages dog først endeligt stilling til dette forhold, når der fremsendes en konkret ansøgning. Og først på det tidspunkt stilles de relevante vilkår. Bygherre oplyser følgende: Den forventede opførelsestid er måneder, og der skal formodentligt piloteres, men ikke med 100 % sikkerhed. Alternativ metode er støbning af tyk betonplade som kontravægt til højhuset. Der er endnu ikke foretaget nok geotekniske undersøgelser til præcist at angive piloteringstid, eller om

8 der skal piloteres. Hvis der skal, kunne et gæt på piloteringstiden være 4 8 uger. Opførelsen følger de almindelige regler med hensyn til støj og rystelser fra byggerier, dvs. at hverdage kl lørdage og søndage arbejdes der inden for den lave støjgrænse, hverdage kl inden for den højere støjgrænse. Støjgrænserne er fastsat af kommunen. Med de støjgrænser, der er gældende, forventes påvirkningen at være minimal og i en relativ kort periode. Side 8 af 8 7. Offentlig adgang til byggeriets øverste etage Denne unikke udsigt fra toppen af La Tour bør være tilgængelig for offentligheden og vil sandsynligvis blive en attraktion af meget høj værdi. Byrådet besluttede ved lokalplanforslagets vedtagelse til offentliggørelse, at der skulle igangsættes en dialog med bygherre om muligheden for offentlig adgang til de øverste etager i højhuset. I offentlighedsfasen har konsekvenserne af et sådan adgangskrav derfor været undersøgt. Både hvad angår den arkitektoniske disponering og fremtoning, markedsgrundlag og økonomi, de tekniske projektændringer og trafikale forhold. Det vil være nødvendigt at etablere mindst en ekstra elevator til at servicere gæster til den offentlige funktion, da gæster og beboere bør holdes adskilt. Derudover vil skaktarealer og trappeopgange gennem hele bygningen skulle øges. Det betyder, at der mistes boligkvadratmeter hele vejen op gennem tårnet, hvilket vanskeliggør eller umuliggør realiseringen af projektet rent økonomisk. Forudsættes det, at omkostningen lægges over på øvrige boliger, vil det stride mod bygherres intention om at skabe boliger, der imødekommer den store efterspørgsel på attraktive boliger til acceptable og tilgængelige priser. De mistede boligkvadratmeter kan forsøges hentet ved at ændre på byggeriets fremtoning og arkitektoniske udformning, således at tårnet bliver både højere og bredere. Denne løsning kan imidlertid ikke anbefales. Lokalplanforslaget indstilles derfor til ikke at indeholde et krav om offentlig adgang til byggeriets øvre etager, da vurderingen er, at konsekvenserne er for omfattende.

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Forudgående offentlig høring om højhusbyggeri på La Tour, Randersvej 139 besvarelse af høringssvar I perioden fra den 13. august til de 3. september 2014 er der gennemført en offentlig høring om ændring

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A -

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 26. oktober 2015 Til: Teknisk Udvalg 21, oktober 2015 Side 1 af 5 Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - 1. Indhold Til mødet på Teknisk Udvalg

Læs mere

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 4 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 1012. Side 1 af 7 I perioden fra den 18. december 2015 til den 12. februar 2016 er der gennemført en offentlig høring

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Høringssvar vedr. La Tour

Høringssvar vedr. La Tour Til: Aarhus Kommunes folkevalgte byrådsmedlemmer Aarhus N d.2. april 2016 Fra: Christiansbjerg Fællesråd Høringssvar vedr. La Tour Generelt Til lokalplan nr. 1018, ang. forslag til lokalplan, i forbindelse

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. august 2016 Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1009,

Læs mere

Bilag 4 Besvarelse af høringssvar Østboulevarden 11a+b Forudgående off. høring

Bilag 4 Besvarelse af høringssvar Østboulevarden 11a+b Forudgående off. høring Bilag 4 Besvarelse af høringssvar Østboulevarden 11a+b Forudgående off. høring I perioden fra den 16. april til den 7. maj, 2015 er der gennemført en forudgående offentlig høring om ændring af kommuneplanen

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 1. december 2016 Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Den eksisterende erhvervsbebyggelse på Gøteborg

Læs mere

Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig

Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. marts 2016 Lokalplan 1012, Højhusbebyggelse ved Møllevangs Alle, Katrinebjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens.

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Plan og By Sagsbehandler: Sanne Wenzel Jespersen Sagsnr. 01.02.05-P16-16-15 Dato:23.5.2016 Notat om høringssvar Forslag til tillæg 28 og lokalplan 2015-24, Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Ved

Læs mere

Lokalplan 1056, Demens- og hjernecentrum, Skovvangsvej - Forslag

Lokalplan 1056, Demens- og hjernecentrum, Skovvangsvej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. juni 2017 Lokalplan 1056, Demens- og hjernecentrum, Skovvangsvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1056,

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 12. september 2017 sbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. januar 2017 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Østboulevarden 11a+b, etageboliger

Østboulevarden 11a+b, etageboliger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 16. april 2015 Østboulevarden 11a+b, etageboliger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t / _525...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t / _525... file:///c:/adlib%20express/work/20190314t133215.718/20190314t133215.898/6863689_525... Page 2 of 2 14-03-2019 Fra: 3 - Fællespostkasse Teknik- og Miljøforvaltningen Køge Kommune Sendt: 2. januar 2019 08:01

Læs mere

Supplerende MILJØVURDERING. af kommuneplantillæg 14 til Kommuneplan 2013 samt lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro i Hillerød

Supplerende MILJØVURDERING. af kommuneplantillæg 14 til Kommuneplan 2013 samt lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro i Hillerød Supplerende MILJØVURDERING af kommuneplantillæg 14 til Kommuneplan 2013 samt lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro i Hillerød By og Miljø, Februar 2016 Formål Byrådet besluttede den 28. oktober 2015

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014 Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre 9. november 2014 Rødovre Boligselskab, afdeling 15 v/ Susanne Mørck Voigt Næsbyvej 19, 3.tv. 2610 Rødovre Forslag / bemærkninger til

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø INDSIGELSER I FORBINDELSE MED: Kommuneplantillæg Høring Kpt. nr. 8 til Kommuneplan 2013-25 Lokalplan Høring Lokalplan GL80.5 for etageboliger og offentlige formål på hjørnet af Sydvestvej og Kildevældets

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.063 og Lokalplan 4-6-107 Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) 2018-058125 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Aarhus Kommune, Mathias Thingaard Brovall, cc Midtconsult, Bascon, Fra:

Aarhus Kommune, Mathias Thingaard Brovall, cc Midtconsult, Bascon, Fra: NOTAT 034 Projekt: LA TOUR Nummer: 1081 Dato: 24.11.2016 Til: Aarhus Kommune, Mathias Thingaard Brovall, cc Midtconsult, Bascon, Fra: 3XN Emne: Notat vedr. Byrådskommentarer om offentlig adgang i byggeriet.

Læs mere

Lokalplan 995, Erhverv ved Lægårdsvej - Endelig

Lokalplan 995, Erhverv ved Lægårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 995, Erhverv ved Lægårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 995. Erhvervsområde

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Side 1 af 8 Forslag til besvarelse af indkomne høringssvar i offentlighedsfasen om forslag til Lokalplan nr. 1072 Blandet boligområde ved Saltholmsgade og Hjortensgade, Aarhus C og tilhørende kommuneplantillæg

Læs mere

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. november 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en fritliggende

Læs mere

Indstilling. Cort Adelers Gade 17A-19, Århus N opførelse af etageboligbebyggelse i 5 etager. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Cort Adelers Gade 17A-19, Århus N opførelse af etageboligbebyggelse i 5 etager. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. december 2008 Cort Adelers Gade 17A-19, Århus N opførelse af etageboligbebyggelse i 5 etager Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1013-13 Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Afsender Høringssvar og indsigelser Forvaltningens kommentarer Ændringer 1. Bente Hansen, a. Bebyggelsen

Læs mere

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2018 Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1077, Arkitektskole

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Tillæg til Højhuspolitik for Aarhus Kommune for et område i midtbyen Tillæg nr. 99 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af Forslag til Tillæg til Højhuspolitik for Aarhus Kommune for et område i midtbyen Tillæg nr. 99 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. november 2017 Tillæg til højhuspolitikken for et område i midtbyen Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Tillæg til Højhuspolitik

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. november 2013

Indstilling. Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. november 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. november 2013 Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 953. Område til boliger ved Thit Jensens Gade,

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

Handicaprådet anmoder om at blive hørt og inddraget igen, når projektet skrider frem.

Handicaprådet anmoder om at blive hørt og inddraget igen, når projektet skrider frem. Resumé og vurdering af høringssvar ved offentlig høring af Forslag til tillæg 1 til lokalplan 132 for boliger og erhverv i Nimbusparken ved Finsens vej samt forslag til tillæg 3 til Kommuneplan 2013. Forslag

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet

Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. marts 2018 Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet Ansøgning om dispensation fra byggefelt H i delområde I i lokalplan

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Porthusgade, Vestbyen (2. behandling)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Porthusgade, Vestbyen (2. behandling) Punkt 6. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.046 og Lokalplan 1-3-119 Boliger, Porthusgade, Vestbyen (2. behandling) 2017-027562 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Side 1 af 7 Forslag til besvarelse af synspunkter og idéer indkommet i forudgående offentlig høring om ny bebyggelse på hjørnet af Ryhavevej og Klokkerbakken i Hasle TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH 23.05.2019 OVERSIGTSKORT SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER 4-6 ETAGER PROJEKTET Baggrund: CALUM A/S ønsker mulighed for at opføre boliger, kontor og liberalt

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Plangrund forud for lokalplansforslag

Plangrund forud for lokalplansforslag Plangrund forud for lokalplansforslag Udstillingsbygning i tilknytning til Legoland Dato: 16. Januar 2017 Forvaltning Planafdeling Lokalplangrundlag Lokalplanområdets beliggenhed Lokalplanområdet er beliggende

Læs mere

Forhøring 1064 Boligområde med etageboliger ogl rækkehuse ved Vikærsvej, Vejlbyl

Forhøring 1064 Boligområde med etageboliger ogl rækkehuse ved Vikærsvej, Vejlbyl Forhøring 1064 Boligområde med etageboliger ogl rækkehuse ved Vikærsvej, Vejlbyl Side 1 af 7 Forslag til besvarelse af synspunkter og idéer I perioden fra den 16. august 2016 til den 9. september 2016

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 2 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 993. Side 1 af 5 I perioden fra den 12. november 2015 til den 7. januar 2016 er der gennemført en offentlig høring af

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk Århus Kommune plaenlaegningogbyggeri@aarhus.dk Den 10. december 2009 Dokument nr.:

Læs mere

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å 06_12_2017 Lokalplan 1068 Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å Et projektforslag udarbejdet af Vandkunsten Historik Området beliggende mellem Fændediget

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper

Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 28. april 2016 Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. november 2017 Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1074,

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2016 Lokalplan 1014, Blandet byområde i Gellerup - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 14. Til Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 14. Til Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 14 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26. januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 14 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser

Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser Bilag 2 Side 1 af 7 Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser til Lokalplanforslag nr. 973. Forslag til Lokalplan nr. 973 har været offentligt fremlagt i perioden 29. april til

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Forslag til tillæg 1.015, udvidelse af Hotel Hvide Hus Den 22. august 2011 er et forslag

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej

Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 28. oktober 2015 Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Til Vejen Kommune Teknik og Miljø Højmarksvej 20 6670 Holsted Bemærkninger til Lokalplan 271, Boligformål

Læs mere

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. august 2015 Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1007, Boligområde

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Lokalplan 1063, Etageboliger på Gøteborg Allé - Forslag

Lokalplan 1063, Etageboliger på Gøteborg Allé - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. august 2017 Lokalplan 1063, Etageboliger på Gøteborg Allé - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1063, Etageboliger

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret

LOKALPLAN Udkast. Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret LOKALPLAN 1-4-111 Boliger, Karolinelundsvej, Ø-gadekvarteret 22.03.2018 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 5 Projektet 8 Til lokalplanforslaget

Læs mere