Afgørelse vedrørende klage over TDC s manglende imødekommelse af anmodning om ændring af samhusningsaftale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse vedrørende klage over TDC s manglende imødekommelse af anmodning om ændring af samhusningsaftale"

Transkript

1 GlobalConnect A/S Hørskætten Taastrup Afgørelse vedrørende klage over TDC s manglende imødekommelse af anmodning om ændring af samhusningsaftale GlobalConnect A/S anmodede med brev af 8. juni 2004 om i henhold til 65 i lov nr. 450 af 10. juni 2003 om ændring af lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet med flere love (teleloven) at behandle TDC s afslag på GlobalConnects anmodning om at få foretaget en række ændringer i parternes aftale vedrørende samhusning. Den indbragte sag behandles efter overgangsbestemmelserne i 7, stk. 4 i ovennævnte lov, dvs. efter de i overgangsbestemmelsen nævnte bestemmelser fra lov nr. 418 af 31. maj 2000 om konkurrence- og forbrugerforhold i telesektoren. bad med brev af 23. juni 2004 TDC om selskabets bemærkninger i sagen. TDC begrundede med brev af 9. juli 2004 til sit afslag på GlobalConnects anmodning med en henvisning til, at anmodningen angiveligt sker med henblik på installation og drift af udstyr i TDC s lokaler til at koble og transportere anden trafik end den, der vedrører GC s samtrafikaftaler med TDC. 26. oktober 2004 Holsteinsgade København Ø Telefon Telefax E-post itst@itst.dk Netsted CVR-nr Sagsbehandler Peter Møller Nielsen Telefon Telefax E-post pmn@itst.dk Sagsnr. M En række af de af GlobalConnect foreslåede ændringer søger at adressere en række praktiske forhold i forbindelse med den konkrete etablering af en intern kabling, eksempelvis hvilken af de to samhusede parter, der skal varetage bestilling af den interne kabling mv. mente derfor, at GlobalConnect og TDC på dette grundlag burde kunne gennemføre drøftelse af de af GlobalConnect ønskede ændringer i parternes samhusningsaftale. bad derfor TDC om forinden videre at bekræfte, at selskabet snarligt agtede at optage forhandlinger med GlobalConnect om de af selskabet foreslåede ændringer i parternes samtrafikaftale. TDC meddelte med brev af 21. juli 2004, at selskabet agtede at optage forhandlinger med GlobalConnect om de af GlobalConnect foreslåede ændringer i parternes samhusningsaftale.

2 TDC fastholdt dog selskabets grundlæggende synspunkter, som fremført ved sit brev til af 9. juli 2004, herunder selskabets ret til at afvise anmodninger om intern kabling. gennemgik herefter sagen med udgangspunkt i telelovens 65, stk. 5, om s bemyndigelse til i stedet for at træffe afgørelse at kunne henvise en sag til løsning ved andre hensigtsmæssige løsningsmekanismer. Med brev af 11. august 2004 meddelte parterne, at det var styrelsens vurdering, at følgende punkter i GlobalConnects anmodning til TDC af 1. juni 2004 (vedlagt ClobalConnects klage af 8. juni 2004) bedst kunne løses gennem en forhandling mellem selskaberne indbyrdes: a. Hovedaftalen, nyt pkt. 7, bemærkningen om samtykke fra tredjepart. b. Hovedaftalen, ændring af overskrift til pkt Side 2 c. Hovedaftalen, nyt pkt om koordinering af bestilling af intern kabling. De øvrige punkter vedrører forhold, hvor fandt, at styrelsen på det foreliggende grundlag ville kunne træffe afgørelse efter telelovens 65. Det drejer sig om følgende punkter: d. Hovedaftalen, pkt. 6. GlobalConnect ønsker, at følgende afsnit skal udgå: Det er en forudsætning for etablering af intern kabling på en lokalitet, at tredjeparten har aftale herom og samtykker for det enkelte anlæg e. Hovedaftalen. GlobalConnect ønsker indsat følgende nye pkt. 7: Operatøren kan anmode om intern kabling. TDC har pligt til at give tilladelse til enhver intern kabling under forudsætning af, at tredjeparten til hvem den anmodede intern kabling ønskes udført til, samtykker for det pågældende anlæg. Herudover kan TDC ikke stille yderligere krav for at tillade intern kabling, herunder ej heller krav om deklarering af trafik. f. Hovedaftalen, pkt. 6. GlobalConnect ønsker, at følgende afsnit udgår: Operatøren afgiver ved bestilling af samhusning på den enkelte lokalitet samt ved bestilling af intern kabling en erklæring om, hvad samhusning omfatter, samt erklæring om overholdelse af betingelserne i denne aftales pkt. 6. Erklæringen afgives herefter for hver samhusning hver den 1. januar. Ved afgivelse af erklæring anvendes en Deklarationsformular, som fremgår af Aftalens bilag 8 I fortsættelse heraf ønsker GlobalConnect, at bilag 8 udgår af aftalen.

3 GlobalConnect og TDC har med breve af 16. august 2004 begge givet samtykke til den af foreslåede opdeling af sagen, jf. telelovens 65, stk. 5. Teleloven Følgende bestemmelser i telelovgivningen er i nærværende sag af relevans for s afgørelse i henhold til lovens 65: 39, stk. 1, nr. 4 i lov nr. 418 af 31. maj 2000 om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet fastlægger, at bestemmelserne om samtrafik bl.a. omfatter: Fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr mv. i forbindelse med aftaler om samtrafikprodukter. Bestemmelsen er videreført og nærmere uddybet i bekendtgørelse nr. 830 af 19. november 2002 om samtrafik m.v. (samtrafikbekendtgørelsen.) 39 er efterfølgende ophævet. Ifølge 7 i lov nr. 450 af 10. juni 2003 om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet m.v. forbliver bekendtgørelse nr. 930 af 19. november 2002 om samtrafik m.v. i kraft indtil der er truffet endelig administrativ afgørelse for det relevante marked, og forpligtelserne for det relevante marked, er trådt i kraft, jf. 7, stk. 3, i lov nr. 450 af 10. juni Side 3 Det fremgår af 1, stk. 1, nr. 4, i samtrafikbekendtgørelsen, at bestemmelserne om samtrafik omfatter fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr mv. i forbindelse med aftaler om samtrafikprodukter. I samtrafikbekendtgørelsens 1, stk.7, er det videre uddybet, at der med fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr mv. forstås adgang til på en anden udbyders lokaliteter at placere egne centraler og andet udstyr, som giver mulighed for fremføring og styring af signaler mellem bestemte termineringspunkter i forbindelse med udveksling af trafik mellem udbydere af telenet eller teletjenester, leje af infrastrukturkapacitet, eller tjenesteudbyderadgang. Det bemærkes, at samtrafikbekendtgørelsens 1, stk.7, er en direkte gengivelse af 40, stk. 4, i lov nr. 418 af 31. maj 2000 om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, hvorfor bemærkningerne hertil er normerende for fortolkningen af samtrafikbekendtgørelsens 1, stk. 1. Af bemærkningerne til den hidtil gældende 40, stk. 4, i teleloven fremgår, at: Denne kategori af samtrafik omfatter fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr m.v., hvorved forstås adgang til samhusning. Det vil sige adgang til i centralbygninger eller andre lokaliteter, som en udbyder af telenet eller teletjenester ejer, lejer eller på anden måde har rådighed over, at opstille og vedligeholde centraler, det nødvendige transmissionsudstyr, koblingsudstyr, krydsfelter m.v., som i praksis giver mulighed for fremføring og styring af signaler mellem bestemte termineringspunkter i forbindelse med aftaler om samtrafik. Det fremgår således af teleloven og samtrafikbekendtgørelsen, at aftaler om samhusning indgås i forbindelse med aftaler om samtrafik, jf. 1, stk. 1, nr. 4, i samtrafikbekendtgørelsen. 1 Endelig administrativ afgørelse endnu ikke truffet.

4 Det er derfor en betingelse efter telelovgivningen, at en udbyder har en samtrafikaftale med SMP-udbyderen, for at udbyderen kan anmode om at indgå en samhusningsaftale med denne. Samtrafikaftalen kan være enten en aftale om udveksling af trafik, jf. samtrafikbekendtgørelsens 1, stk. nr. 1, en aftale om leje af infrastrukturkapacitet, jf. samtrafikbekendtgørelsens 1, stk. 1, nr. 2 eller en aftale om tjenesteudbyderadgang, jf. samtrafikbekendtgørelsens 1, stk. 1, nr. 4 og stk. 7. Af telelovens 65, stk. 1, nr. 1 og 2, fremgår de overordnede forhold, der kan begrunde en afvisning, nemlig 1) at anmodningen er fremsat af en part, der ikke har adgang til at påberåbe sig 42 eller 44, samt 2) at anmodningen vedrører et samtrafikprodukt eller samtrafikadgang, som den, anmodningen rettes mod, ikke er pålagt af give adgang til. har derudover i medfør af den dagældende telelovs 65, stk. 1, nr. 3, jf. lovens 47, stk. 1 og 2, udstedt bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni 2000 om visse forhold på samtrafikområdet. Bekendtgørelsen fastsætter udtømmende regler om, i hvilket omfang anmodninger om indgåelse eller ændring af aftaler om samtrafik mellem samtrafikberettigede parter kan afvises med henvisning til en række nærmere angivne væsentlige hensyn. Side 4 Disse væsentlig hensyn fremgår af bekendtgørelsens 2 og 3. Ifølge 7 i lov nr. 450 af 10. juni 2003 om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet m.v. forbliver bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni 2000 i kraft, indtil der er truffet endelig administrativ afgørelse for det relevante marked, og forpligtelserne for det relevante marked, er trådt i kraft, jf. 7, stk. 3, i lov nr. 450 af 10. juni Det fremgår ikke af telelovgivningen, at der kan stilles yderligere betingelser for, at en udbyder kan indgå en samhusningsaftale med en SMP-udbyder. Af samme bekendtgørelses 6, fremgår hvilken procedure, der skal følges, når en part ønsker at afbryde en allerede iværksat samtrafik. TDC har i sit høringssvar af 27. september 2004 anført, at en afbrydelse af samtrafik også kan finde sted som følge af en ophævelse af parternes aftale, som følge af væsentlig misligholdelse i form af manglende betaling. Indtil ændringerne i teleloven pr. 25. juli 2003 var sådanne forhold adresseret i lovens 47, stk. 3. Hovedindholdet i den tidligere 47 blev videreført i den nuværende 50, dog uden at nævnte bestemmelse fra 47, stk. 3, om afbrydelse på grund af manglende betaling eller lignende misligholdelse af den pågældende samtrafikaftale, blev videreført. må derfor lægge til grund, at telelovgivningen ikke mere indeholder nogen specifik hjemmel til, at den forpligtede udbyder kan afbryde en

5 allerede iværksat samtrafik begrundet i manglende betaling eller lignende misligholdelser af aftalen. Dette udelukker dog ikke, at i fremtiden kan adressere sådanne forhold i forbindelse med udformningen af forpligtelser i medfør af lovens 51. Med hjemmel i telelovens 40, stk. 6, er det i bekendtgørelse om hvilke grundlæggende bærertjenester, tjenester og faciliteter og fysiske eller logiske samtrafikgrænseflader, der indgår i samtrafikprodukter, jf. bekendtgørelse nr. 852 af 28. september 2001 med senere ændring, nærmere uddybet i bilag 4, hvad samtrafikproduktet fælles udnyttelse af bygninger, centraludstyr mv. i forbindelse med aftaler om samtrafik (samhusning) omfatter. Det fremgår således bl.a. af bilag 4, at samhusning omfatter: 1. Tilbud om adgang til fællesudnyttelse af bygninger, centraludstyr m.v. opstilles i eventuelt i forskellige varianter tilpasset forskellige kategorier af udbyderes behov, det være sig kapacitets-, kvalitets-, sikkerheds- eller placeringsmæssigt. Side 5 2. Tilbud som nævnt i nr. 1 skal give to samtrafikparter, der har indgået aftale med den forpligtede udbyder om samhusning på samme lokalitet, adgang til inden for lokaliteten at etablere direkte transmissionsforbindelser mellem de to samtrafikparters udstyr (intern kabling). 3. Tilbud om adgang til etablering af direkte transmissionsforbindelser som nævnt i nr. 2 skal gives både som tilbud om anvendelse af transmissionsforbindelser lejet hos den forpligtede udbyder, jf. bilag 2, nr. 1-3, og som tilbud om tilrådighedsstillelse/etablering af kabelbakker eller lignende til brug for fremføring af de berettigede samtrafikparters egne transmissionsforbindelser. GlobalConnects konkrete ønsker: d. Hovedaftalen, pkt. 6. GlobalConnect ønsker, at følgende afsnit skal udgå: Det er en forudsætning for etablering af intern kabling på en lokalitet, at tredjeparten har aftale herom og samtykker for det enkelte anlæg e. Hovedaftalen. GlobalConnect ønsker indsat følgende nye pkt. 7: Operatøren kan anmode om intern kabling. TDC har pligt til at give tilladelse til enhver intern kabling under forudsætning af, at tredjeparten til hvem den anmodede intern kabling ønskes udført til, samtykker for det pågældende anlæg. Herudover kan TDC ikke stille yderligere krav for at tillade intern kabling, herunder ej heller krav om deklarering af trafik. f. Hovedaftalen, pkt. 6. GlobalConnect ønsker, at følgende afsnit udgår: Operatøren afgiver ved bestilling af samhusning på den enkelte lokalitet samt ved bestilling af intern kabling en erklæring om, hvad samhusning

6 omfatter, samt erklæring om overholdelse af betingelserne i denne aftales pkt. 6. Erklæringen afgives herefter for hver samhusning hver den 1. januar. Ved afgivelse af erklæring anvendes en Deklarationsformular, som fremgår af Aftalens bilag 8 I fortsættelse heraf ønsker GlobalConnect, at bilag 8 udgår af aftalen TDC argumenter for afvisning: I sin udtalelse af 9. juli 2004 begrunder TDC sin afvisning af GlobalConnects anmodninger med, at selskabet har en forhåndsformodning om, at GlobalConnects anmodning angiveligt sker med henblik på installation og drift af udstyr i TDC s lokaler til at koble og transportere anden trafik end den, der vedrører GC s samtrafikaftaler med TDC. I sit høringssvar af 27. september 2004 understøtter TDC dette argument med et anbringende om, at GlobalConnect har etableret kabling i strid med parternes aftale.. Side 6 Til støtte for sin afvisning bringer TDC endvidere et citat fra s afgørelse af 28. april 2004 vedrørende en udbyders muligheder for at anvende sin samhusningsposition til at opstille udstyr, der håndterer trafik for en anden udbyder. I den sag ønskede en udbyder at transportere trafik for en anden udbyder, der ikke selv ønskede at etablere samhusning på det pågældende sted. TDC har ikke i sine høringssvar anført yderligere argumenter for sin afvisning af GlobalConnects anmodning om ændringer i parternes samhusningsaftale. For så vidt angår TDC s henvisning til s afgørelse i en anden sag, skal det understreges, at de to sager ikke er sammenlignelige, idet Global- Connects anmodning til TDC i nærværende sag vedrører adgang til at etablere og anvende intern kabling mellem to udbydere, der hver for sig har en samhusningsaftale med TDC, og som derfor begge er til stede på den givne position. skal i den forbindelse henvise til forannævnte bestemmelse fra bærertjenestebekendtgørelsens bilag 4, hvoraf det fremgår, at tilbud om samhusning bl.a. skal give to samtrafikparter, der har indgået aftale med den forpligtede udbyder om samhusning på samme lokalitet, adgang til indenfor lokaliteten at etablere direkte transmissionsforbindelser mellem de to samtrafikparters udstyr (intern kabling). TDC anfører i samme forbindelse i sit høringsbrev af 27. september 2004, at TDC kan ikke umiddelbart udlede af anmodningen, at denne kun vedrører situationer, hvor begge parter har en samhusningsaftale med TDC... I og med at samtlige omhandlede punkter vedrører intern kabling, lægger IT- og Telestyrelsen selvsagt til grund, at der er tale om intern kabling, jf. bærertjene-

7 stebekendtgørelsens bilag 1, pkt. 4, der klart forudsætter, at begge parter er til stede på den pågældende lokation. For så vidt angår TDC s anbringende om, at GlobalConnect skulle have etableret kabling i strid med parternes nuværende aftale, skal det bemærkes, at det er et aftaleretligt spørgsmål, som i givet fald må afklares parterne imellem via aftalens konfliktløsningsmekanismer. Det er ikke et spørgsmål, som kan tage stilling til. s vurdering af de konkret ønskede ændringer: I. GlobalConnects ønske om ændringer i formuleringen af aftalens pkt. 6 hhv. pkt. 7 omkring aftaleparternes accept af den interne kabling GlobalConnect anmoder om, at følgende afsnit udgår af aftalens pkt. 6: Det er en forudsætning for etablering af intern kabling på en lokalitet, at tredjeparten har aftale herom og samtykker for det enkelte anlæg Side 7 Samtidigt anmoder GlobalConnect om, at følgende afsnit indsættes i aftalens pkt. 7: Operatøren kan anmode om intern kabling. TDC har pligt til at give tilladelse til enhver intern kabling under forudsætning af, at tredjeparten til hvem den anmodede intern kabling ønskes udført til, samtykker for det pågældende anlæg. Herudover kan TDC ikke stille yderligere krav for at tillade intern kabling, herunder ej heller krav om deklarering af trafik. Da disse to anmodninger adresserer samme centrale forhold, nemlig forholdet mellem de tre parter, der er berørt af den interne kabling, har valgt at behandle begge anmodninger under ét. I.a. s vurdering af anmodningens rimelighed: Som nævnt ovenfor under afsnittet Teleloven er produktet intern kabling nærmere specificeret i bærertjenestebekendtgørelsen, jf. bekendtgørelsens bilag 4, pkt. 2. Bærertjenestebekendtgørelsens bestemmelser stiller ingen krav til den praktiske håndtering af bestillinger på intern kabling, herunder hvilke parter der måtte være TDC s aftaleparter i den konkrete situation. Dette forhold vil derfor skulle aftales mellem de berørte parter og TDC. Intern kabling kan som hovedregel tænkes udført under følgende to principielle grupperinger: a. Den ene samhusningspart bestiller hele forbindelsen mellem de to samhusningspositioner. Bestillingen afgives enten på egne vegne eller på

8 begge samhusningsparters vegne alt afhængig af den ønskede konkrete løsning, b. De to samhusningsparter er fælles om den interne kabling og har hvert deres aftaleforhold med TDC om kablingens udformning og etablering. TDC gentager i sit høringssvar af 27. september 2004 sine bemærkninger om selskabets behov for af hensyn til tredjeparten at kunne kontrollere, at begge parter er indforstået med en afgiven bestilling på intern kabling. Det er s opfattelse, at TDC i tilfælde a har et berettiget krav, ud fra almindelige aftaleretlige forudsætninger, om, at den bestillende part om nødvendigt kan dokumentere, at der eksisterer de nødvendige fuldmagtsforhold de to parter imellem, alt afhængig af den konkret ønskede udformning af den interne kabling og aftalte betalingsmellemværender mv. I tilfælde b følger det automatisk, at TDC vil kunne sikre sig, at de to parter har samme opfattelse af den interne kablings udformning. Side 8 finder imidlertid, at formuleringen af afsnittet, Det er en forudsætning for etablering af intern kabling på en lokalitet, at tredjeparten har aftale herom og samtykker for det enkelte anlæg. kan skabe unødig tvivl om, hvorvidt det tilkommer TDC i alle tilfælde selvstændigt at kontrollere overfor begge parter, om de har samme ønsker til den interne kablings udformning. Formuleringen kunne endvidere antyde, at TDC anser det for nødvendigt, at parter, der ønsker en intern kabling, begge skal have en aftale med TDC om den samme kabling, uanset hvilken af ovennævnte to situationer, der måtte være tale om. har noteret sig TDC s oplysninger i selskabets høringssvar af 27. september 2004, hvoraf det fremgår, at det er TDC s opfattelse, at det pågældende afsnit alene skal sikre, at det aftaleretlige grundlag for intern kabling er til stede, og således ikke giver TDC yderligere rettigheder i henseende til etablering af intern kabling. Desuagtet finder, at afsnittets nuværende formulering kan give anledning til fortolkningstvivl, og at GlobalConnects anmodning om at lade nævnte afsnit udgå af pkt. 6 derfor udgør en rimelig anmodning. I.b. s vurdering af GlobalConnects konkrete forslag til, at følgende nyt afsnit (placeret under aftalens pkt. 7): Operatøren kan anmode om intern kabling. TDC har pligt til at give tilladelse til enhver intern kabling under forudsætning af, at tredjeparten til hvem den anmodede intern kabling ønskes udført til, samtykker for det

9 pågældende anlæg. Herudover kan TDC ikke stille yderligere krav for at tillade intern kabling, herunder ej heller krav om deklarering af trafik,. Det af GlobalConnect foreslåede afsnit adresserer flere forhold. lægger til grund, at GlobalConnect først og fremmest ønsker at få fastslået, at selskabet har ret til at afgive bestilling på intern kabling på betingelse af, at tredjeparten samtykker for det pågældende anlæg, og at denne tredjepart derfor ikke selvstændigt behøver at have aftale med TDC om samme interne kabling. finder det rimeligt, at der skabes klarhed angående procedurerne for bestilling af intern kabling, der alene adresserer TDC s berettigede krav om, at den bestillende part om nødvendigt kan dokumentere eksempelvis i form af en fuldmagt at den anden part er indforstået med bestillingen, og at denne tredjepart derfor ikke selvstændigt behøver at have aftale med TDC om samme interne kabling. Side 9 Imidlertid ønsker GlobalConnect i det foreslåede nye afsnit tillige at fastslå, at TDC ikke kan stille yderligere krav for at tillade intern kabling, samt at enhver anmodning skal imødekommes på denne betingelse. skal gøre opmærksom på, at TDC ikke kan forpligtes ud over de regler, der følger af telelovgivningen, herunder de afvisningsgrunde der er hjemlet i lovgivningen, herunder bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni 2000 om visse forhold på samtrafikområdet. GlobalConnect har i sit høringssvar af 22. september 2004 i denne sammenhæng bl.a. anført, at s afgørelsesudkast alene tilsigter at fjerne bilag 8, men ikke tager stilling til indholdet af bilag 8, herunder TDC s praktisering af begrebet hovedsagelig i forbindelse med den type/mængde af trafik, der efter TDC s opfattelse kan føres via en intern kabling. Global Connect finder det derfor nødvendigt, at udtømmende præciserer hvilke krav TDC ( ) kan anføre overfor en operatør, for at afvise intern kabling. Såfremt to parter måtte være uenige om anvendelsen/betydningen af telelovgivningens bestemmelser om afvisning af en samtrafikanmodning i en konkret situation bør sådanne forhold i givet fald rejses overfor i den enkelte sammenhæng. kan derfor ikke i denne afgørelse adressere alle de tilfælde af konflikter over afvisningsgrunde, der kan tænkes at opstå mellem parterne. Hertil kommer, at en bestemmelse som foreslået af GlobalConnect set i sammenhæng med aftalens misligholdelsesbestemmelser i givet fald kunne betyde, at aftalen ville gå forud for lovgivningens regler, herunder s kompetence i medfør af telelovens 66 samt 6 i bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni 2000.

10 På den baggrund anser efter en samlet bedømmelse derfor ikke, at det af GlobalConnect foreslåede nye afsnit udgør en rimelig anmodning. II. GlobalConnects anmodning om, at følgende afsnit udgår af aftalens pkt. 6: Operatøren afgiver ved bestilling af samhusning på den enkelte lokalitet samt ved bestilling af intern kabling en erklæring om, hvad samhusning omfatter, samt erklæring om overholdelse af betingelserne i denne aftales pkt. 6. Erklæringen afgives herefter for hver samhusning hver den 1. januar. Ved afgivelse af erklæring anvendes en Deklarationsformular, som fremgår af Aftalens bilag 8 I fortsættelse heraf ønsker GlobalConnect, at bilag 8 udgår af aftalen. II.a. s vurdering af anmodningens rimelighed: Afsnittet set i sammenhæng med aftalens bilag 8 - vedrører først og fremmest afgivelse af erklæring om samhusningens omfang, nærmere bestemt den anvendelse aftaleparten ønsker at gøre af sin samhusningslokation. Side 10 Som det fremgår af det omhandlede afsnit, ønsker TDC erklæringen i bilag 8 afgivet ved bestilling af den konkrete samhusning på den enkelte lokalitet og dernæst hver den 1. januar. Manglende afgivelse af de pågældende oplysninger i henhold til bilag 8 kan således udløse to situationer, dels afvisning af en anmodning (erklæring før samtrafik iværksættes), dels afbrydelse af samtrafik (hvis den årlige erklæring måtte berettige dette). Det under pkt. II citerede afsnit vedrører herudover aftalepartens generelle overholdelse af alle bestemmelserne i aftalens pkt. 6, herunder bestemmelser, der adresserer telelovens regler for begrundet afvisning (telenettets driftsikkerhed, integritet mv. jf. bl.a. bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni 2000 om visse forhold på samtrafikområdet). skal bemærke, at oplysninger, der kan danne grundlag for kontrol af, om anvendt udstyr mv. måtte kunne skade telenettets driftssikkerhed mv. - vis a vis udbyderens grænseflade mod TDC - normalt vil komme til TDC s kundskab i forbindelse med oplysninger, der udveksles i medfør af de bagvedliggende samtrafikaftaler om transmissionskapacitet, rå kobber mv. Dertil kommer, at bilag 1 til samhusningsaftalen indeholder en produktspecifikation for samhusning, der bl.a. indeholder specifikation af tekniske krav til fremmed udstyr på TDC s centraler. anerkender, at TDC derudover kan have behov for at kunne kontrollere om en udbyders udstyr, der anvendes til en aftaleparts egen etablering af intern kabling, skal afvises under henvisning til reglerne i bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni TDC s eventuelle krav om afgivelse af oplysninger til dette formål, måtte i givet fald betragtes som rimelige.

11 Det er imidlertid s opfattelse, at bilag 8 ikke adresserer oplysninger til brug for TDC s kontrol af denne type forhold, men alene vedrører oplysninger om samhusningens anvendelse. Videre anerkender, at TDC kan have behov for at kontrollere, at selskabets aftalepart overholder sin eventuelle aftale om den aktuelle samhusnings anvendelse med henblik på at kunne konstatere en eventuel misligholdelse. Som ovenfor beskrevet under afsnittet Teleloven, fremgår det imidlertid af telelovens 65 samt 2 og 3 i bekendtgørelse nr. 572 af 22. juni 2000 i hvilke tilfælde, en SMP-udbyder kan afvise en anmodning fra en samtrafikberettiget part, herunder en anmodning om samhusning. Afvisningsgrundene er udtømmende angivet. TDC s krav om afgivelse af en forhåndserklæring om anvendelse og omfang af en given samhusning, jf. bilag 8, førend aftalen effektueres på den enkelte samhusningslokalitet, og TDC s deraf følgende afvisning af at indgå aftale om samtrafik, såfremt en sådan erklæring ikke afgives af aftaleparten, kan ikke baseres på en eller flere af de i lovgivningen nævnte afvisningsgrunde. Side 11 Hertil kommer, at ikke ser nogen grund til, at TDC s eventuelle kontrol ikke skulle kunne foretages i et bagudrettet perspektiv, eksempelvis hver den 1. januar eller eventuelt på ad hoc basis. Det er i den forbindelse væsentligt, at aftalens misligholdelsesbestemmelser (aftalens pkt. 14) set i sammenhæng med aftalens krav om deklareret anvendelse, ikke medfører automatisk adgang til at afbryde allerede iværksat samtrafik. Eventuelle tiltag om afbrydelse af samtrafik må selvsagt respektere bestemmelserne i 6 i bekendtgørelse nr. 527 af 22. juni 2000 om visse forhold på samtrafikområdet. finder således, at følgende forhold berettiger GlobalConnects anmodning om at lade nævnte afsnit og det samhørende bilag 8 - udgå af aftalen: at omfanget og indholdet af aftalens deklarationsbestemmelser benyttes af TDC til at praktisere en forhåndskontrol, der baserer sig på en fortolkning af samtrafiklovgivningens afvisningsgrunde, der er mere vidtgående end der er grundlag for i samtrafiklovgivningen, at nævnte afsnits bestemmelser om løbende deklaration af en samhusnings anvendelse set i sammenhæng med aftalens misligeholdelsesbestemmelser kunne indikere en adgang for TDC til at afbryde samtrafikken uden berettiget hensyntagen til de i lovgivningen anførte vilkår og procedurer herfor. s vurderinger i denne sag vedrører den helt konkrete anmodning og afgørelsen fratager selvsagt ikke TDC selskabets rettigheder i henhold til telelovgivningen.

12 Denne afgørelse afskærer således ikke parterne fra i en senere fase at forhandle, om at indsætte henvisninger til telelovgivningens bestemmelser på relevante steder i parternes aftale, herunder evt. at citere telelovgivningens bestemmelser om samtrafikforpligtedes adgang til at afvise samtrafikanmodninger eller at afbryde igangværende samtrafik. Afgørelse I henhold til 65, stk.1, i lov nr. 450 af 10. juni 2003, træffer hermed følgende afgørelse: Følgende dele i den af GlobalConnect A/S fremsatte anmodning til TDC A/S af 1. juni 2004 om ændring af parternes samhusningsaftale anses for at udgøre en rimelig anmodning: - at følgende afsnit udgår af aftalens pkt. 6: Side 12 Det er en forudsætning for etablering af intern kabling på en lokalitet, at tredjeparten har aftale herom og samtykker for det enkelte anlæg - at følgende afsnit udgår af aftalens pkt. 6: Operatøren afgiver ved bestilling af samhusning på den enkelte lokalitet samt ved bestilling af intern kabling en erklæring om, hvad samhusning omfatter, samt erklæring om overholdelse af betingelserne i denne aftales pkt. 6. Erklæringen afgives herefter for hver samhusning hver den 1. januar. Ved afgivelse af erklæring anvendes en Deklarationsformular, som fremgår af Aftalens bilag 8, herunder - at aftalens bilag 8 udgår i sin nuværende udformning. Følgende del af den af GlobalConnect A/S fremsatte anmodning til TDC A/S af 1. juni 2004 om ændring af parternes samhusningsaftale anses ikke for at udgøre en rimelig anmodning: - at følgende nyt afsnit indsættes - Operatøren kan anmode om intern kabling. TDC har pligt til at give tilladelse til enhver intern kabling under forudsætning af, at tredjeparten til hvem den anmodede intern kabling ønskes udført til, samtykker for det pågældende anlæg. Herudover kan TDC ikke stille yderligere krav for at tillade intern kabling, herunder ej heller krav om deklarering af trafik,

13 Klagevejledning Denne afgørelse kan påklages til Teleklagenævnet, sekretariatet for Telebrugernævnet, sekretariatet for Teleklagenævnet og Telebrugernævnet, Bredgade 43, 1260 København K. Klagen skal i givet fald indgives skriftligt inden 4 uger efter, at denne afgørelse er meddelt selskabet. Opmærksomheden henledes på, at der i medfør af bekendtgørelse nr. 569 af 18. juni 2004 om Teleklagenævnets virksomhed skal betales et gebyr på kr. for behandling af klager af denne type i Teleklagenævnet. Beløbet vil blive opkrævet af Teleklagenævnets sekretariat. Med venlig hilsen Henrik Brodersen Peter Møller Nielsen Side 13

Afgørelse i 65 sag om indførelse af et håndteringsvarsel i gensalgsaftalen mellem Tele2 og TDC

Afgørelse i 65 sag om indførelse af et håndteringsvarsel i gensalgsaftalen mellem Tele2 og TDC TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om indførelse af et håndteringsvarsel i gensalgsaftalen mellem Tele2 og TDC Tele2s indgav den 12. marts 2004 en klage til Konkurrencestyrelsen vedrørende

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

IT- og Telestyrelsens iværksættelse af høring omkring TDC s praktisering af aftaler om samhusning

IT- og Telestyrelsens iværksættelse af høring omkring TDC s praktisering af aftaler om samhusning TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om ændring af TDC's standardtilbud på Samhusning s iværksættelse af høring omkring TDC s praktisering af aftaler om samhusning Med brev af 28. april 2004

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København K Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse vedr. adgang til løbende opdateret oversigt over ledig dark fiberkapacitet 9. oktober 2007 Cybercity har ved

Læs mere

-J. L. j (J.oktober 2005. Teleklagenævnet

-J. L. j (J.oktober 2005. Teleklagenævnet ,,~ Teleklagenævnet TDC AIS Juridisk Afdeling Samtrafik - HJS Nørregade 21 0900 København C Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 33929700 Fax 3392 9988 Teleklagenævnets afgørelse af TDCs klage over IT-og

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob.

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob. Sonofon A/S Juridisk afdeling Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 63, stk. 3, vedrørende anmodning om ikke at offentliggøre dele af samtrafikaftale mellem Sonofon og CBB Sonofon A/S,

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity har i brev af 2. august 2004 anmodet om at træffe afgørelse efter telelovens 65, fordi

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

66 afgørelse om afbrydelse af strømforsyning til samhusningsokaliteter (intern

66 afgørelse om afbrydelse af strømforsyning til samhusningsokaliteter (intern Telia Danmark Holmbladsgade 139 2300 København S 66 afgørelse om afbrydelse af strømforsyning til samhusningsokaliteter (intern kabling)./. Telia har ved brev af 20. juli 2006 med bilag og i supplerende

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C Afgørelse efter telelovens 65 om Cybercity s anmodning om adgang

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København K TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Klage fra Cybercity A/S over bundtning af samtrafiktjenesterne indkobling af rå kobber i centraler, herunder

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende standardtilbud af 11. maj 2009 om udveksling af trafik mobil mellem udbydere af telenet og teletjenester på engrosmarkedet for

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Att: Juridisk afdeling Afgørelse efter telelovens 1 76 vedrørende TDC A/S markedsføring om opgradering af bredbånd over for gensolgte bredbåndskunder 20. maj 2008

Læs mere

Oversigt over forpligtelserne 1

Oversigt over forpligtelserne 1 Bilag 7 Oversigt over forpligtelserne 1 De forpligtelser, der i medfør af telelovens 51-51g, jf. 84 d, pålægges på markedet for fastnetaccess, er: Forpligtelse til at imødekomme alle rimelige anmodninger

Læs mere

TDC A/S Teglholmsgade København C. Hi3G Denmark ApS Arne Jakobsens Allé København S

TDC A/S Teglholmsgade København C. Hi3G Denmark ApS Arne Jakobsens Allé København S TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Hi3G Denmark ApS Arne Jakobsens Allé 17 2300 København S Afgørelse efter telelovens 63, stk. 3, vedrørende anmodning om ikke at offentliggøre dele af samtrafikaftale

Læs mere

i~ juni 2002 Teleklagenævnet TDC A/S Nørregade 21 0900 København C

i~ juni 2002 Teleklagenævnet TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Teleklagenævnet TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Bredgade 43 DK-1260 København K TIt 33929700 Fax 33929988 Afgørelse i klagesag indbragt af TDC A/S på vegne af TDC Tele Danmark A/S vedrørende IT-

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden)

Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden) TF2004-05 Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden) 1. Indledning Teleloven er blevet ændret med virkning fra den 25. juli 2003[1]. Dette betyder, at reglerne om samtrafik

Læs mere

,!~. maj Teleklagenævnet

,!~. maj Teleklagenævnet Teleklagenævnet Advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg Att.: advokat Niels Christian Ellegaard Amerika Plads 37 2100 København ø Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 3392 9700 Fax 3392 9988 Deres anmodning

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65 om skæv prisstruktur i forbindelse med etablering af fremskudte indkoblingspunkter

Afgørelse efter telelovens 65 om skæv prisstruktur i forbindelse med etablering af fremskudte indkoblingspunkter TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65 om skæv prisstruktur i forbindelse med etablering af fremskudte indkoblingspunkter Cybercity

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. 65 afgørelse vedr. anmodning om annualisering af betaling for opsætning af KAP-stik

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. 65 afgørelse vedr. anmodning om annualisering af betaling for opsætning af KAP-stik Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V 65 afgørelse vedr. anmodning om annualisering af betaling for opsætning af KAP-stik Cybercity har ved brev af 24. februar 2006 anmodet om at vurdere, hvorvidt

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65 om multipleksering af kredsløb i forbindelse med transmission

Afgørelse efter telelovens 65 om multipleksering af kredsløb i forbindelse med transmission Telia Danmark Holmbladsgade 139 2300 København S TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse efter telelovens 65 om multipleksering af kredsløb i forbindelse med transmission Telia Danmark (Telia)

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

: Konkurrenceankenævnets kendelse om TDC A/S mod Konkurrencerådet (Kompetenceforhold)

: Konkurrenceankenævnets kendelse om TDC A/S mod Konkurrencerådet (Kompetenceforhold) 2006-02-10: Konkurrenceankenævnets kendelse om TDC A/S mod Konkurrencerådet (Kompetenceforhold) K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10. februar 2006 i sag 2004-0000987 TDC A/S (advokat

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64

Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64 Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C 2. juli 2008 Afgørelse vedrørende klage over konkret misbrug af oplysninger i strid med telelovens 64 Cybercity har d.

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

Rimelig anmodning om samtrafik på Ethernet VPN og WDM bølge over søkablet

Rimelig anmodning om samtrafik på Ethernet VPN og WDM bølge over søkablet AFGØRELSE Sags nr. 2015-388 26-06-2015 Rimelig anmodning om samtrafik på Ethernet VPN og WDM bølge over søkablet N A L U N A A R A S U A R T A A T E Q A R N E R M I A Q U T S I S U T T E L E S T Y R E

Læs mere

Den 16. marts 2007 modtog IT- og Telestyrelsen fra TDC et revideret bilag 4 til det omhandlede standardtilbud.

Den 16. marts 2007 modtog IT- og Telestyrelsen fra TDC et revideret bilag 4 til det omhandlede standardtilbud. TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København K Afgørelse vedrørende standardtilbud af 13. marts 2006 om transmissionsydelser (engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb) Indledning

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 22. august 2011 1 Indledning har med henblik på

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. Tele2 A/S Gl. Køge Landevej Valby

TDC A/S Nørregade København K. Tele2 A/S Gl. Køge Landevej Valby TDC A/S Nørregade 21 0900 København K Tele2 A/S Gl. Køge Landevej 55 2500 Valby Afgørelse efter telelovens 69 om Tele2 s anmodning om ændring af parternes aftale om rå kobber Tele2 A/S (herefter Tele2)

Læs mere

Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet

Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet AFGØRELSE Sags nr. 2015-1893 26-06-2015 Fastsættelse af priser og vilkår for VOIP-grænseflader til det offentlige telenet N A L U N A A R A S U A R T A A T E Q A R N E R M I A Q U T S I S U T T E L E S

Læs mere

Den 19. juli 2007 indkaldte IT- og Telestyrelsen Cybercity og TDC til et møde om sagen. Mødet blev afholdt den 14. august 2007.

Den 19. juli 2007 indkaldte IT- og Telestyrelsen Cybercity og TDC til et møde om sagen. Mødet blev afholdt den 14. august 2007. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse efter telelovens 65 om online adgang til oversigt over EN-numre (kredsløb), der berøres af teknikhuse med DSLAM-udstyr

Læs mere

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at:

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at: Telenor Danmark Holding A/S Regulering og Samtrafik, Wholesale Frederikskaj DK- 1780 København V Tele2 DMT2 A/S Gammel Køge Landevej 55 2500 Valby Afgørelse efter telelovens 1 76 vedr. Telenor Danmark

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Afgørelse om fortsat anvendelse af oplysninger videregivet i strid med telelovens 64

TDC A/S Nørregade København C. Afgørelse om fortsat anvendelse af oplysninger videregivet i strid med telelovens 64 TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse om fortsat anvendelse af oplysninger videregivet i strid med telelovens 64 har modtaget TDC s brev af 24. januar 2008, hvori selskabet i henhold til s brev

Læs mere

Hi3G Denmark ApS. Fremsendes alene via . Afgørelse om Hi3G Denmarks ApS behandling og opbevaring af lokaliseringsdata

Hi3G Denmark ApS. Fremsendes alene via  . Afgørelse om Hi3G Denmarks ApS behandling og opbevaring af lokaliseringsdata Hi3G Denmark ApS 15. juni 2017 Fremsendes alene via e-mail /chtoch Afgørelse om Hi3G Denmarks ApS behandling og opbevaring af lokaliseringsdata til fejlsøgning Indledning På baggrund af en borgerhenvendelse

Læs mere

Forældreansvarslov. 1) den separerede mand ifølge anerkendelse eller dom anses som barnets far eller

Forældreansvarslov. 1) den separerede mand ifølge anerkendelse eller dom anses som barnets far eller Forældreansvarslov Kapitel 1 Indledende bestemmelser 1. Børn og unge under 18 år er under forældremyndighed, medmindre de har indgået ægteskab. 2. Forældremyndighedens indehaver skal drage omsorg for barnet

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser.

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Klage fra Cybercity (nu Telenor) over høje priser for strømydelser på samhusningslokaliteter træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage

Læs mere

Aftaler om samtrafik i telesektoren

Aftaler om samtrafik i telesektoren 1 af 5 06-08-2012 13:43 Aftaler om samtrafik i telesektoren Rådsmødet den 25. februar 1998 Jnr.: 2:800-6/TPH 1. Resume Samtrafikaftaler er reguleret i henhold til lov om konkurrenceforhold og samtrafik

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. TDC A/S Teglholmsgade København C

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. TDC A/S Teglholmsgade København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse efter telelovens 76 om klage fra Cybercity over TDC s påbegyndelse af anvendelse af tillægspriser for standardydelser

Læs mere

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S

Aftale nr.: Dato: Standardaftale om. Frit operatørvalg. mellem XXX TDC A/S Aftale nr.: Dato: Standardaftale om Frit operatørvalg mellem XXX og TDC A/S 1. Aftalens parter 1.1 Denne tillægsaftale er indgået mellem: XXX (Operatøren) og TDC A/S Wholesale Teglholmsgade 3 0900 København

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud.

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud. TDC A/S regulering@tdc.dk Telenor A/S regulation@sonofon.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende Telenor A/S (tidligere Cybercity A/S) klage over TDC A/S prissætning af ydelsen fall back 1

Læs mere

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar.

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 26. januar 2009 om samhusning Indledning Den 19. december 2008 traf afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 15.

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s standardtilbud af 16. maj 2008 1 om transmissionsydelser på engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion efter stempellovens 29 Udtalt, at den af skattedepartementet anlagte fortolkning af stempelafgiftslovens 30, 2. pkt., hvorefter afgørelser

Læs mere

Produkttillæg: Samhusning. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Produkttillæg: Samhusning. til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester - Produkttillæg: Samhusning til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s ydelse Samhusning. I henhold til

Læs mere

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen)

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) eijilli PERSONALESTYRELSEN FINANSMINISTERIET Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) 2011 Cirkulære

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V

TDC A/S Nørregade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC's afvisning af bestillinger af rå kobber-forbindelser, der efterfølgende genbestilles og bekræftes som BSA uden samproduktion

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

5.1. Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION

5.1. Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION 1994 Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til hovedaftalens

Læs mere

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven LBK nr 1820 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering Myndighed: Folketingets Ombudsmand Underskriftsdato: 26. oktober 2015 Udskriftsdato: 25. december 2018 (Gældende) Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. april 2016 (2016-2441). K ikke anset som part og anmodning

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 1. Indledning Med udgangspunkt i s afgørelser

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for STATSANSATTES KARTEL 4666.26 Sekretariatet 20. juni 1991 StK-afskrift HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Hovedaftalens område Denne hovedaftale har bindende

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65 om pålæggelse af begrænsninger på 392 teknikhuse

Afgørelse efter telelovens 65 om pålæggelse af begrænsninger på 392 teknikhuse TDC A/S regulering@tdc.dk Cybercity A/S regulation@sonofon.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse efter telelovens 65 om pålæggelse af begrænsninger på 392 teknikhuse Cybercity har ved brev af 8. maj

Læs mere

følger direkte af bestemmelserne i rammedirektivets artikel 7 og 7a.

følger direkte af bestemmelserne i rammedirektivets artikel 7 og 7a. Vejledning Hørings- og notifikationsprocedurer i forbindelse med s markedsundersøgelser 1 Indledning Med den telelovgivning, der trådte i kraft den 25. maj 2011, blev s hørings- og notifikationsprocedurer

Læs mere

Ikke aktindsigt i oplysninger om dronningens tildeling af storkorset til kongen af Bahrain. 15. oktober 2012

Ikke aktindsigt i oplysninger om dronningens tildeling af storkorset til kongen af Bahrain. 15. oktober 2012 2012-16 Ikke aktindsigt i oplysninger om dronningens tildeling af storkorset til kongen af Bahrain En journalist klagede over, at Udenrigsministeriet havde afslået aktindsigt i korrespondance mellem kongehuset

Læs mere

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015 2015-3 Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Undervisningsministeriet om anvendelsen af sanktioner over for elever i de gymnasiale

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Anvendelse af GPS og andre personlige alarm- og pejlesystemer over for psykisk handicappede voksne. 29. oktober 2013

Anvendelse af GPS og andre personlige alarm- og pejlesystemer over for psykisk handicappede voksne. 29. oktober 2013 2013-21 Anvendelse af GPS og andre personlige alarm- og pejlesystemer over for psykisk handicappede voksne En far klagede på vegne af sin voksne søn, som han også var værge for, over, at et kommunalt bo-

Læs mere

Dagpengeret, selvforskyldt ledighed. Lov om arbejdsløshedsforsikring 63, stk. 1.

Dagpengeret, selvforskyldt ledighed. Lov om arbejdsløshedsforsikring 63, stk. 1. Side 1 af 7 ARVID Stamoplysninger Titel Adir j.nr. 99-627-0338 Dokumenttype Dagpengeret, selvforskyldt ledighed AMA-afgørelse Dato(DD-MM-ÅÅ) 20-10-2000 Klassifikation Resumé Principiel Medlemmet havde

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag:

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 16-332 Klager: NN Indklagede: Kviknet.dk ApS Egelundsvej 18 5260 Odense S Danmark CVR: 35466924 Klagetema: Internet Aftaleforhold Forudbetaling for abonnement Nævnets

Læs mere

5. november 2017 EM2017/109 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

5. november 2017 EM2017/109 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om telekommunikation og teletjenester. (Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur

Læs mere

Høringssvar udleveret efter princippet om meroffentlighed

Høringssvar udleveret efter princippet om meroffentlighed 2015-18 Høringssvar udleveret efter princippet om meroffentlighed En journalist anmodede Justitsministeriet om aktindsigt i høringssvarene til lovforslag nr. L 72 om ændring af udlændingeloven (Midlertidig

Læs mere

IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø. jahs@itst.dk

IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø. jahs@itst.dk IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Sendt til: hvs@itst.dk og jahs@itst.dk 17. marts 2011 Vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring

Læs mere

Teleklagenævnet. ~~. maj 1998

Teleklagenævnet. ~~. maj 1998 Teleklagenævnet Bredgade 43 DK-1260 København K Tlf 3392 9700 Fax 3392 9988 ~~. maj 1998 Teleklagenævnets afgørelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 75 af 29. januar 1997 om radio- og fjernsynsvirksomhed 5d,

Læs mere

Afgørelse vedr. TDC s diskrimination af Tele2 i forbindelse med lanceringen af BSA uden samproduktion

Afgørelse vedr. TDC s diskrimination af Tele2 i forbindelse med lanceringen af BSA uden samproduktion TDC Totalløsninger A/S C/o TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse vedr. TDC s diskrimination af Tele2 i forbindelse med lanceringen af BSA uden samproduktion Tele2 har med brev af 27. februar

Læs mere

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven 2008-06-17. Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke var berettiget til at afslå anmodning om aktindsigt i dokumenter vedrørende

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia A/S Holmbladsgade 139 2300 København S Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia Danmark (herefter Telia)

Læs mere