UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION"

Transkript

1 UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

2 HVAD ER KMD SOCIAL PENSION?

3 KMD Social Pension KMD Social Pension er et system til håndtering af ydelser vedr. Pensionister og Førtidspensionister. Det er et tidligere kommunalt IT-system, som i forbindelse med etableringen af Udbetaling Danmark overgik til Udbetaling Danmark. Systemet er i dag ejet af Udbetaling Danmark. Der er en mindre del af KMD Social Pension, som understøtter kommunale arbejdsprocesser og kommunerne har derfor stadig adgang til dele af KMD Social Pension.

4 KMD Social Pension KMD Social Pension er adskilt imellem Udbetaling Danmark og Kommunerne via forskellige rettigheder, men i systemet er der tæt sammenhæng på sagsniveau. Ved delingen af KMD Social Pension har man afskærmet visse dele af Udbetaling Danmarks andel af løsningen for de kommunale sagsbehandlere, men de kommunale sagsbehandlere har bibeholdt se adgang til mange dele som ikke direkte vedr. den kommunale del.

5 KMD Social Pension I kommunerne anvendes KMD Social Pension blandt andet til: Udbetaling af Helbredstillæg, Udvidet helbredstillæg og Personligt tillæg Tilbageholdes og træk i pensionisters pensionsudbetaling, til fx madlevering, linned og tøj vask, udgifter forbundet med ophold på plejehjem mv. Mellemkommunal afregning for førtidspensionister Udskrivelse af helbredskort Beregning af helbredsprocent.

6 HVORFOR SKAL KMD SOCIAL PENSION UDFASES NU?

7 Hvorfor skal KMD Social Pension udfases nu? Udbetaling Danmark udfaser deres del af KMD Social Pension. De har gennemført et udbud og der er fundet ny leverandør. Udbetaling Danmark nye løsning er bedre og giver samtidig en væsentlig driftsbesparelse. Kommunerne kan ikke fortsætte i KMD social Pension, og er nød til også at udfase den kommunale del.

8 Hvorfor skal KMD Social Pension udfases nu? KOMBIT gennemfører udfasningen for kommunerne og etablerer en ny digital understøttelse af de områder, som i dag håndteres i kommunernes del af KMD Social Pension. Udfasningen sker i samarbejde med Udbetaling Danmark.

9 UDFASNINGSMODEL

10 Udfasningsmodel Ændringen af den kommunale del af KMD Social Pension til interimsløsningen vil træde i kraft ultimo Udbetaling Danmark udfaser fra til ca Udfasningen vil ske kommunevis over flere omgange. Indledningsvis vil Udbetalings Danmark udfase en kommune, og efterfølgende vil udfasningen sker med flere kommuner pr. gang.

11 Udfasningsmodel Der er valgt en model hvor Udbetaling Danmark først udfaser deres del af KMD Social Pension i 2017 og hvor kommunerne efterfølgende udfaser vores del af KMD Social Pension i Den kommunale del af KMD Social Pension ændres således at den kan fortsættes uden Udbetaling Danmarks del. Dette er en større ændring af KMD Social Pension. Den indebærer ændringer af brugergrænsefalden, etablering af snitflader til Udbetaling Danmarks nye pensionsløsning, nye snitflader ud af KMD Social Pension mv.

12 KMD Social Pension i dag KMD Social Pension Social Pension kommune del

13 Interimsløsning ultimo 2016 KMD Social Pension Interimsløsning Social Pension kommune del

14 Ny Udbetaling Danmark pensionsløsning fra UDK Social Pension Interimsløsning Social Pension kommune del

15 Tidsplan KMD Social Pension Kommunal KMD Social Pension Interimsløsning Ny Kommune løsning Ny UDK løsning

16 UDFASNING AF PENSIONSGUIDEN

17 Udfasning af Pensionsguiden I dag deler kommunerne og UDK selvbetjeningsløsningen Pensionsguiden. I forbindelse med UDKs udfasning af KMD Social Pension, som forventes påbegyndt , kan kommunerne ikke fortsætte deres brug af pensionsguiden. KL s Social- og Sundhedsudvalg har den 8. april 2015 besluttet, af den kommunale del af Pensionsguiden udfases medio 2016.

18 Udfasning af Pensionsguiden Det betyder at ansøgning om helbredskort skal ske via en kommunal selvbetjeningsløsning efter medio Alle kommuner skal købe en løsning til ansøgning om helbredskort inden 1/ Udfasningen af den kommunale del af Pensionsguiden sker samtidigt for alle kommuner medio Den enkelte kommune skal vurdere, hvornår de vil gøre deres nye løsning til ansøgning om helbredstillæg tilgængelig.

19 Udfasning af Pensionsguiden Der er i forbindelse med ansøgning om helbredskort behov for at borgeren kan bekræfte deres formueoplysninger. Formueoplysningerne skal selvbetjeningsløsningerne hente via Serviceplatformen. Formueoplysningerne vil være tilgængelige pr fra serviceplatformen for de nye selvbetjeningsløsninger

20 Udfasning af Pensionsguiden Ansøgning om Personligt tillæg Ansøgning om Helbredstillæg Ansøgning om Udvidet helbredstillæg Ansøgning om Helbredskort via Pensionsguiden Ansøgning om Helbredskort via kommunal selvbetjeningsløsning

21 INTERIMSLØSNING

22 Interimsløsning Interimsløsningen er en midlertidig videreførsel af KMD Social Pension. Da Interimsløsningen er midlertidig vil der som udgangspunkt ikke bliver lavet forbedringer i interimsløsningen, ud over ændringer som følge af lovkrav. Der kan også være funktioner hvor vi må acceptere en mindre effektiv løsning i en periode. Som udgangspunkt vil interimsløsningen dog have samme funktionalitet som den nuværende løsning.

23 Interimsløsning Kommunerne forventes at overgå til Interimsløsningen ultimo Overgangen sker inden Udbetaling Danmark opstarter deres udfasning. Dermed vil kommunernes adgang til KMD Social Pension ændres inden Udbetaling Danmarks udfasningen påbegyndes. Interimsløsningen medfører at kommunerne ikke længere har adgang til samme information og funktionalitet som tidligere.

24 Interimsløsning Kommunerne vil opleve den samme brugergrænseflade, men med flere skærmede dele. Med overgangen til Udbetaling Danmark blev dele af løsningen ændret til se adgang. Flere af disse se adgange vil nu blive fjernet helt fra løsningen. Der vil ske en implementeringsindsats, som forventes at ske fra Her vil der være fokus på evt. ændre arbejdsprocesser i kommunerne, som følge af ændringerne i løsningen.

25 Interimsløsning Den største ændring fra i dag vil formentlig ske i forhold til træk og tilbagehold i pension, hvor der formentlig vil være mindre adgang til at se muligheden for at lave træk i pension / simulering af træk. Det er ikke endeligt afklaret endnu hvordan muligheden for simulering af træk skal være, men efterfølgende eksempel viser hvordan ændringerne af brugerfladen til interimsløsningen kan se ud. Løsningen vil være genkendelige, men sagsbehandlernes arbejdsprocesser vil evt. skulle ændres.

26 Interimsløsning Brugergrænseflade, principper og skitse - eksisterende sagsdel (udbetalingsoversigt)

27 Interimsløsning Brugergrænseflade, principper og skitse - Tilretning af eksisterende sagsdel (udbetalingsoversigt)

28 Interimsløsning Brugergrænseflade, principper og skitse - Ny sagsdel (udbetalingsoversigt)

29 UDFASNING AF UDBETALING DANMARKS DEL AF KMD SOCIAL PENSION

30 Udfasning af Udbetaling Danmarks del af KMD Social Pension Kommunernes del af KMD Social Pension vil kun minimalt blive påvirket af Udbetaling Danmarks udfasning. Der vil evt. komme nogle orienteringer i interimsløsningen, men i forhold til den kommunale sagsbehandler vil forskellen være lille. Den primære ændring for sagsbehandleren vil være sket ved overgangen til interimsløsningen.

31 NY KOMMUNAL LØSNING

32 Ny kommunal løsning Det er endnu ikke afklaret hvordan erstatningen for KMD social Pension bliver. KOMBIT vil lave en udfasning som sikre at de funktioner som i dag understøttes i KMD Social Pension også fremadrettet kan understøttes effektivt digitalt. Vi har en forventning om at understøttelsen vil ske fordelt på flere systemer. Herunder blandt andet via KY og SAPA.

33 Ny kommunal løsning Der kommer ikke selvbetjeningsløsninger i den nye digitale understøttelse af Social Pension, som vil håndtere bølge 4 i forhold til hhv. Personligt tillæg, Helbredstillæg. Udvidet helbredstillæg eller ansøgning om helbredskort.

34 KMD Social Pension i dag KMD Social Pension Social Pension kommune del

35 Interimsløsning ultimo 2016 KMD Social Pension Social Pension kommune del

36 Ny Udbetaling Danmark pensionsløsning fra UDK Social Pension Social Pension kommune del

37 Ny kommunal understøttelse XX UDK Social Pension XX KY SAPA

38 Ny kommunal løsning Der er mulighed for at se mere på: Her kan du også tilmelde dig nyhedsbrev omkring Social Pension, samt tilmelde dig vores arbejdsgruppe.

39 Ny kommunal løsning Den kommunale arbejdsgruppe består af: Nette Høstmark Andersen, Københavns Kommune Lisbeth Hald, Slagelse Kommune Medin Glusac, Brøndby Kommune Anne Jürgensen, Esbjerg Kommune Mette Rasmussen, Aarhus Kommune Birgitte Henriette Nielsen, Rødovre Kommune Dianna Dyrmose Wilson, Lyngby-Taarbæk Kommune

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Almindeligt helbredstillæg, udvidet helbredstillæg samt personligt tillæg til pensionister

Almindeligt helbredstillæg, udvidet helbredstillæg samt personligt tillæg til pensionister Almindeligt helbredstillæg, udvidet helbredstillæg samt personligt tillæg til pensionister Effektiv Digital Selvbetjening KL/KOMBIT Januar 2015 1 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Indledning...

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice 13. december 2013 Ref. nr.: 4-2013 Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød www.atp.dk CVR-nr.: 33 23 62 39 Indhold

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes Borgerservice marts 2015 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Boligstøtte... 2 Beregning af boligstøtte... 2 Efterregulering... 3 Ændring af udbetalingsform

Læs mere

Frederiksberg Kommunes ESDH-strategi

Frederiksberg Kommunes ESDH-strategi Frederiksberg Kommunes ESDH-strategi Dokumentet beskriver den fremtidige strategi for anvendelse af ESDH (Elektronisk Sags- og DokumentHåndtering). Det omfatter ESDH-systemet og fagsystemer med ESDH-funktionalitet

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Introduktion Den 1. oktober overgår familieydelserne til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmeside skal

Læs mere

R E S U L T AT K O NT R AK T

R E S U L T AT K O NT R AK T R E S U L T AT K O NT R AK T Effektiv digital selvbetjening Projekt 1.2 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Det er projektets formål at sikre, at der på alle de obligatoriske

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Indhold Introduktion... 2 Standardsiden om folkepension... 3 Formålet med standardsiden...

Læs mere

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 UDKAST Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening Status Den centrale indgang Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunernes fusion januar 2007. I Randers

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Version 1.0, maj 2014 Denne vejledning til en lokal business case suppleres af følgende dokumenter: Instruktion til udfyldelse af business

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Projektbeskrivelser af projekter i handlingsplanen for Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi September 2011

Projektbeskrivelser af projekter i handlingsplanen for Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi September 2011 Projektbeskrivelser af projekter i handlingsplanen for Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi September 2011 Side 1 Digital borgerbetjening... 3 Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service...

Læs mere

Vejledning om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v.

Vejledning om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 25. november 2014 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold,

Læs mere

EDS Lå n til betåling åf ejendomsskåtter processer, regler og informåtion

EDS Lå n til betåling åf ejendomsskåtter processer, regler og informåtion EDS Lå n til betåling åf ejendomsskåtter processer, regler og informåtion Indhold 1. Indledning... 1 Rapportens indhold... 1 2. Kontekst for ansøgning om lån til ejendomsskat... 3 Livssituationer... 3

Læs mere

Forord. God læselyst.

Forord. God læselyst. Forord Kontanthjælpsreformen træder snart i kraft. For jer medarbejdere betyder det, at I skal sætte jer ind i en stor og gennemgribende reform på relativ kort tid. For de tusindvis af unge på kontanthjælp,

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice Marts 2014 Ref. nr.: 3-2014 Indhold Boligstøtte... 2 Anvendelse af oplysninger fra huslejeregistret ændring af Din Boligstøtte...

Læs mere

GENHUSNING. Information om genhusning af beboere i afdeling 7

GENHUSNING. Information om genhusning af beboere i afdeling 7 GENHUSNING Information om genhusning af beboere i afdeling 7 BoligKorsør marts 2013 INDHOLD Genhusningspjecen...1 Hvad betyder genhusning?...3 Muligheder for genhusning...5 Udgifter i forbindelse med flytningen...10

Læs mere

UDKAST. Orienteringsskrivelse om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ydelser på det sociale område (bølge 3)

UDKAST. Orienteringsskrivelse om bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ydelser på det sociale område (bølge 3) Departementet Til Udbetaling Danmark, kommuner, mfl. UDKAST Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk www.sm.dk Orienteringsskrivelse om bekendtgørelse om obligatorisk

Læs mere

Vasketøjsprojekt i Varde Kommune ~ analyse

Vasketøjsprojekt i Varde Kommune ~ analyse Vasketøjsprojekt i Varde Kommune ~ analyse Indholdsfortegnelse 1. Konklusion...1 2. Indledning...2 3. Brugerundersøgelsen...2...2 Resultater af brugerundersøgelsen...2 Hvordan håndteres vasketøj, hvis

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 33 92 93 00 Fax. 33 93 25 18 E-mail sm@sm.dk www.sm.dk Ministerredegørelse til Statsrevisorerne

Læs mere

Projektbeskrivelser af projekter i handlingsplanen for Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi September 2011 Sammenhængende it og konkurence

Projektbeskrivelser af projekter i handlingsplanen for Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi September 2011 Sammenhængende it og konkurence Projektbeskrivelser af projekter i handlingsplanen for Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi September 2011 Sammenhængende it og konkurence Side 1 Indhold: Projektbeskrivelse 6.1: Program for sammenhængende

Læs mere

Nye regler for folkepensionister

Nye regler for folkepensionister Nye regler for folkepensionister Den 1. juli 2008 trådte der to nye regler i kraft, der gør det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Ændringerne er blevet vedtaget som en del af den såkaldte

Læs mere

Bilag A. Opsummering af foranalysens centrale konklusioner og perspektiver

Bilag A. Opsummering af foranalysens centrale konklusioner og perspektiver Bilag A Opsummering af foranalysens centrale konklusioner og perspektiver Den nuværende telefonbetjening af borgerne Borgerne kontakter i dag de offentlige myndigheder for at få råd og vejledning, fx om

Læs mere

Citizen-projekterne og service- og kanalstrategi har baggrund i to forhold:

Citizen-projekterne og service- og kanalstrategi har baggrund i to forhold: Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2014. Citizen.2016 Dette katalog beskriver den overordnede ramme og målet med de effektiviseringsforslag, der indgår i Citizen.2016 og som er input til budgetforhandlingerne

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige, der modtager folkepension og førtidspension HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MODTAGER AF FOLKEPENSION ELLER FØRTIDSPENSION? Som modtager af sociale ydelser

Læs mere

Du kan nu skifte førtidspension

Du kan nu skifte førtidspension Du kan nu skifte førtidspension Derfor kan du skifte førtidspension Du får førtidspension efter de gamle regler. I 2003 blev der indført nye regler for førtidspension. Folketinget har nu besluttet, at

Læs mere

Du kan nu skifte førtidspension

Du kan nu skifte førtidspension Du kan nu skifte førtidspension Derfor kan du skifte førtidspension Få hjælp på borger.dk Du får førtidspension efter de gamle regler. I 2003 blev der indført nye regler for førtidspension. Folketinget

Læs mere

Aktstykke nr. 63 Folketinget 2009-10. Afgjort den 17. marts 2010. Skatteministeriet. København, den 1. december 2009.

Aktstykke nr. 63 Folketinget 2009-10. Afgjort den 17. marts 2010. Skatteministeriet. København, den 1. december 2009. Aktstykke nr. 63 Folketinget 2009-10 Afgjort den 17. marts 2010 63 Skatteministeriet. København, den 1. december 2009. a. Skatteministeriet orienterer hermed Finansudvalget om IT-systemet eindkomsts drift,

Læs mere