UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION"

Transkript

1 UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

2 HVAD ER KMD SOCIAL PENSION?

3 KMD Social Pension KMD Social Pension er et system til håndtering af ydelser vedr. Pensionister og Førtidspensionister. Det er et tidligere kommunalt IT-system, som i forbindelse med etableringen af Udbetaling Danmark overgik til Udbetaling Danmark. Systemet er i dag ejet af Udbetaling Danmark. Der er en mindre del af KMD Social Pension, som understøtter kommunale arbejdsprocesser og kommunerne har derfor stadig adgang til dele af KMD Social Pension.

4 KMD Social Pension KMD Social Pension er adskilt imellem Udbetaling Danmark og Kommunerne via forskellige rettigheder, men i systemet er der tæt sammenhæng på sagsniveau. Ved delingen af KMD Social Pension har man afskærmet visse dele af Udbetaling Danmarks andel af løsningen for de kommunale sagsbehandlere, men de kommunale sagsbehandlere har bibeholdt se adgang til mange dele som ikke direkte vedr. den kommunale del.

5 KMD Social Pension I kommunerne anvendes KMD Social Pension blandt andet til: Udbetaling af Helbredstillæg, Udvidet helbredstillæg og Personligt tillæg Tilbageholdes og træk i pensionisters pensionsudbetaling, til fx madlevering, linned og tøj vask, udgifter forbundet med ophold på plejehjem mv. Mellemkommunal afregning for førtidspensionister Udskrivelse af helbredskort Beregning af helbredsprocent.

6 HVORFOR SKAL KMD SOCIAL PENSION UDFASES NU?

7 Hvorfor skal KMD Social Pension udfases nu? Udbetaling Danmark udfaser deres del af KMD Social Pension. De har gennemført et udbud og der er fundet ny leverandør. Udbetaling Danmark nye løsning er bedre og giver samtidig en væsentlig driftsbesparelse. Kommunerne kan ikke fortsætte i KMD social Pension, og er nød til også at udfase den kommunale del.

8 Hvorfor skal KMD Social Pension udfases nu? KOMBIT gennemfører udfasningen for kommunerne og etablerer en ny digital understøttelse af de områder, som i dag håndteres i kommunernes del af KMD Social Pension. Udfasningen sker i samarbejde med Udbetaling Danmark.

9 UDFASNINGSMODEL

10 Udfasningsmodel Ændringen af den kommunale del af KMD Social Pension til interimsløsningen vil træde i kraft ultimo Udbetaling Danmark udfaser fra til ca Udfasningen vil ske kommunevis over flere omgange. Indledningsvis vil Udbetalings Danmark udfase en kommune, og efterfølgende vil udfasningen sker med flere kommuner pr. gang.

11 Udfasningsmodel Der er valgt en model hvor Udbetaling Danmark først udfaser deres del af KMD Social Pension i 2017 og hvor kommunerne efterfølgende udfaser vores del af KMD Social Pension i Den kommunale del af KMD Social Pension ændres således at den kan fortsættes uden Udbetaling Danmarks del. Dette er en større ændring af KMD Social Pension. Den indebærer ændringer af brugergrænsefalden, etablering af snitflader til Udbetaling Danmarks nye pensionsløsning, nye snitflader ud af KMD Social Pension mv.

12 KMD Social Pension i dag KMD Social Pension Social Pension kommune del

13 Interimsløsning ultimo 2016 KMD Social Pension Interimsløsning Social Pension kommune del

14 Ny Udbetaling Danmark pensionsløsning fra UDK Social Pension Interimsløsning Social Pension kommune del

15 Tidsplan KMD Social Pension Kommunal KMD Social Pension Interimsløsning Ny Kommune løsning Ny UDK løsning

16 UDFASNING AF PENSIONSGUIDEN

17 Udfasning af Pensionsguiden I dag deler kommunerne og UDK selvbetjeningsløsningen Pensionsguiden. I forbindelse med UDKs udfasning af KMD Social Pension, som forventes påbegyndt , kan kommunerne ikke fortsætte deres brug af pensionsguiden. KL s Social- og Sundhedsudvalg har den 8. april 2015 besluttet, af den kommunale del af Pensionsguiden udfases medio 2016.

18 Udfasning af Pensionsguiden Det betyder at ansøgning om helbredskort skal ske via en kommunal selvbetjeningsløsning efter medio Alle kommuner skal købe en løsning til ansøgning om helbredskort inden 1/ Udfasningen af den kommunale del af Pensionsguiden sker samtidigt for alle kommuner medio Den enkelte kommune skal vurdere, hvornår de vil gøre deres nye løsning til ansøgning om helbredstillæg tilgængelig.

19 Udfasning af Pensionsguiden Der er i forbindelse med ansøgning om helbredskort behov for at borgeren kan bekræfte deres formueoplysninger. Formueoplysningerne skal selvbetjeningsløsningerne hente via Serviceplatformen. Formueoplysningerne vil være tilgængelige pr fra serviceplatformen for de nye selvbetjeningsløsninger

20 Udfasning af Pensionsguiden Ansøgning om Personligt tillæg Ansøgning om Helbredstillæg Ansøgning om Udvidet helbredstillæg Ansøgning om Helbredskort via Pensionsguiden Ansøgning om Helbredskort via kommunal selvbetjeningsløsning

21 INTERIMSLØSNING

22 Interimsløsning Interimsløsningen er en midlertidig videreførsel af KMD Social Pension. Da Interimsløsningen er midlertidig vil der som udgangspunkt ikke bliver lavet forbedringer i interimsløsningen, ud over ændringer som følge af lovkrav. Der kan også være funktioner hvor vi må acceptere en mindre effektiv løsning i en periode. Som udgangspunkt vil interimsløsningen dog have samme funktionalitet som den nuværende løsning.

23 Interimsløsning Kommunerne forventes at overgå til Interimsløsningen ultimo Overgangen sker inden Udbetaling Danmark opstarter deres udfasning. Dermed vil kommunernes adgang til KMD Social Pension ændres inden Udbetaling Danmarks udfasningen påbegyndes. Interimsløsningen medfører at kommunerne ikke længere har adgang til samme information og funktionalitet som tidligere.

24 Interimsløsning Kommunerne vil opleve den samme brugergrænseflade, men med flere skærmede dele. Med overgangen til Udbetaling Danmark blev dele af løsningen ændret til se adgang. Flere af disse se adgange vil nu blive fjernet helt fra løsningen. Der vil ske en implementeringsindsats, som forventes at ske fra Her vil der være fokus på evt. ændre arbejdsprocesser i kommunerne, som følge af ændringerne i løsningen.

25 Interimsløsning Den største ændring fra i dag vil formentlig ske i forhold til træk og tilbagehold i pension, hvor der formentlig vil være mindre adgang til at se muligheden for at lave træk i pension / simulering af træk. Det er ikke endeligt afklaret endnu hvordan muligheden for simulering af træk skal være, men efterfølgende eksempel viser hvordan ændringerne af brugerfladen til interimsløsningen kan se ud. Løsningen vil være genkendelige, men sagsbehandlernes arbejdsprocesser vil evt. skulle ændres.

26 Interimsløsning Brugergrænseflade, principper og skitse - eksisterende sagsdel (udbetalingsoversigt)

27 Interimsløsning Brugergrænseflade, principper og skitse - Tilretning af eksisterende sagsdel (udbetalingsoversigt)

28 Interimsløsning Brugergrænseflade, principper og skitse - Ny sagsdel (udbetalingsoversigt)

29 UDFASNING AF UDBETALING DANMARKS DEL AF KMD SOCIAL PENSION

30 Udfasning af Udbetaling Danmarks del af KMD Social Pension Kommunernes del af KMD Social Pension vil kun minimalt blive påvirket af Udbetaling Danmarks udfasning. Der vil evt. komme nogle orienteringer i interimsløsningen, men i forhold til den kommunale sagsbehandler vil forskellen være lille. Den primære ændring for sagsbehandleren vil være sket ved overgangen til interimsløsningen.

31 NY KOMMUNAL LØSNING

32 Ny kommunal løsning Det er endnu ikke afklaret hvordan erstatningen for KMD social Pension bliver. KOMBIT vil lave en udfasning som sikre at de funktioner som i dag understøttes i KMD Social Pension også fremadrettet kan understøttes effektivt digitalt. Vi har en forventning om at understøttelsen vil ske fordelt på flere systemer. Herunder blandt andet via KY og SAPA.

33 Ny kommunal løsning Der kommer ikke selvbetjeningsløsninger i den nye digitale understøttelse af Social Pension, som vil håndtere bølge 4 i forhold til hhv. Personligt tillæg, Helbredstillæg. Udvidet helbredstillæg eller ansøgning om helbredskort.

34 KMD Social Pension i dag KMD Social Pension Social Pension kommune del

35 Interimsløsning ultimo 2016 KMD Social Pension Social Pension kommune del

36 Ny Udbetaling Danmark pensionsløsning fra UDK Social Pension Social Pension kommune del

37 Ny kommunal understøttelse XX UDK Social Pension XX KY SAPA

38 Ny kommunal løsning Der er mulighed for at se mere på: Her kan du også tilmelde dig nyhedsbrev omkring Social Pension, samt tilmelde dig vores arbejdsgruppe.

39 Ny kommunal løsning Den kommunale arbejdsgruppe består af: Nette Høstmark Andersen, Københavns Kommune Lisbeth Hald, Slagelse Kommune Medin Glusac, Brøndby Kommune Anne Jürgensen, Esbjerg Kommune Mette Rasmussen, Aarhus Kommune Birgitte Henriette Nielsen, Rødovre Kommune Dianna Dyrmose Wilson, Lyngby-Taarbæk Kommune

SOCIAL PENSION. Udfasning og etablering af ny løsning. v/martin Palm Krener, projektleder

SOCIAL PENSION. Udfasning og etablering af ny løsning. v/martin Palm Krener, projektleder SOCIAL PENSION Udfasning og etablering af ny løsning v/martin Palm Krener, projektleder HVAD ER KMD SOCIAL PENSION? Hvad er KMD Social Pension? KMD Social Pension er et system til håndtering af ydelser

Læs mere

BILAG 1 BAGGRUND OG PROJEKTETS FORMÅL. Tilslutning til udfasning fra KMD Social Pension og etablering af ny digital understøttelse

BILAG 1 BAGGRUND OG PROJEKTETS FORMÅL. Tilslutning til udfasning fra KMD Social Pension og etablering af ny digital understøttelse MIV BILAG 1 BAGGRUND OG PROJEKTETS FORMÅL Tilslutning til udfasning fra KMD Social Pension og etablering af ny digital understøttelse Den 3. oktober 2016 Baggrund og projektets formål Tilslutningsmateriale

Læs mere

Lukning af den kommunale brug af Pensionsguiden

Lukning af den kommunale brug af Pensionsguiden Til borgerservicechefer Lukning af den kommunale brug af Pensionsguiden Pensionsområdet er i dag delt opgavemæssigt mellem kommunerne og Udbetaling Danmark. Kommunerne varetager primært opgaver, som forudsætter

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION Mellem Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København

Læs mere

MØDE MED LEVERANDØRER. Udbud af social pension

MØDE MED LEVERANDØRER. Udbud af social pension MØDE MED LEVERANDØRER Udbud af social pension Agenda Velkommen Sagens kerne v/ KOMBIT Intro til leverandør Dialog om: Løsningen og udviklingsplanen Kontraktens form og omfang Ressourcer og kompetencer

Læs mere

KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN. V/ Chefkonsulent Morten Hass

KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN. V/ Chefkonsulent Morten Hass KOMBITS UDMØNTNING AF RAMMEARKITEKTUREN V/ Chefkonsulent Morten Hass Tre budskaber Rammearkitekturen er kommunernes fælles krav og infrastruktur Hvert fælles projekt udbygger rammearkitekturen Når ny fælles

Læs mere

SAPA. Kommunenetværk. KMJ, d. 24. november 2013

SAPA. Kommunenetværk. KMJ, d. 24. november 2013 SAPA Kommunenetværk KMJ, d. 24. november 2013 P R O J E K T S T A T U S 1. Integrationer til sagsbærende it-systemer 2. Kravspecifikation for SAPA 3. Interessenterne 4. Tidsplan 2 1. Se data fra sagssystemer

Læs mere

YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE

YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE YDELSESREFUSION NY LØSNING TIL KOMMUNERNE V/ Projektleder Tom Bøgesund, KOMBIT It-konsulent Abdi Haibeh, KOMBIT Specialkonsulent Morten H. Olsen, Ringsted Kommune 1. HVAD ER YDELSESREFUSION? 2. BEREGNING

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice August 2014 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indholdsfortegnelse Boligstøtte... 1 Mellemkommunal refusion af boligstøtte... 2 Afregning

Læs mere

AFREGNINGSMODEL FOR ANVENDELSE AF DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR

AFREGNINGSMODEL FOR ANVENDELSE AF DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR AFREGNINGSMODEL FOR ANVENDELSE AF DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR Beskrivelse af afregningsmodellen for anvendelse af infrastrukturen. KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

1. Overordnet beskrivelse af processen

1. Overordnet beskrivelse af processen NOTAT Udbetaling af andre ydelser (merudgifter) - Børn & Unge, Pension, Social & Handicap, Diverse 1. Overordnet beskrivelse af processen Denne forretningsproces beskriver, hvordan sagsbehandlere på andre

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi DECEMBER 2016 Vejledning til kommunens snitfladestrategi Dette notat introducerer arbejdet med kommunens snitfladestrategi. Snitfladestrategien beskriver kommunens strategiske beslutninger vedr. snitflader

Læs mere

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Mange kommuner har opdateret deres hjemmesider, da myndighedsansvaret for boligstøtte, folkepension og udbetaling af førtidspension

Læs mere

SAPA OG STØTTESYSTEMERNE. V/ projektleder Kenneth Møller Johansen

SAPA OG STØTTESYSTEMERNE. V/ projektleder Kenneth Møller Johansen SAPA OG STØTTESYSTEMERNE V/ projektleder Kenneth Møller Johansen I dag 1. KMD Sag: Konkurrence hvordan? 2. Kort om SAPA og om Støttesystemerne 3. Samspil med kommunernes sagsbærende løsninger 4. Hvad gør

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Indhold Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ November 2015 Oplys venligst ved henvendelse Boligstøtte... 2 Nye regler for Boligstøtte i 2016... 2 Kommunikation til

Læs mere

Underbilag 2.19: Målepunkter og succeskriterier Kommunernes Ydelsessystem

Underbilag 2.19: Målepunkter og succeskriterier Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.19: Målepunkter og succeskriterier Kommunernes Ydelsessystem Underbilag 2.19 Målepunkter og succeskriterier Indholdsfortegnelse Vejledning... 3 1 Indledning... 3 2 Målepunkter og succeskriterier...

Læs mere

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET Vicedirektør marked, Poul Ditlev Christiansen Kommunedagene januar 2016 Dagsorden 1. Status på de 25 % omkostningsreduktion 2. Hvad er med i de 78 kr? 3. Snitflader - KOMBITs

Læs mere

SAPA S BETYDNING FOR ESDH. IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen

SAPA S BETYDNING FOR ESDH. IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen SAPA S BETYDNING FOR ESDH IMPULS 2015, 17. september 2015 Kenneth Møller Johansen I dag 1. Kort om KOMBIT 2. KMD Sag: Monopolbrud hvordan? 3. Samspil med ESDH-systemer 4. Hvad gør kommunerne nu? 5. Etablering

Læs mere

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause SERVICEPLATFORMEN v. Stephanie Pause spa@kombit.dk Agenda En introduktion til den fælleskommunale Serviceplatform 1) Formålet med Serviceplatformen 2) Hvor er vi? 3) Afregningsmodel 4) Hvordan gør man?

Læs mere

Opkrævning af egenbetaling i Ældre- og Handicapforvaltningen - orientering.

Opkrævning af egenbetaling i Ældre- og Handicapforvaltningen - orientering. Punkt 7. Opkrævning af egenbetaling i Ældre- og Handicapforvaltningen - orientering. 2011-31131. Administrationsafdelingen indstiller, at rådmanden godkender At At At Ældre- og Handicapforvaltningen som

Læs mere

MONOPOLBRUDDET OPDATERING AF BUSINESS CASEN

MONOPOLBRUDDET OPDATERING AF BUSINESS CASEN MONOPOLBRUDDET OPDATERING AF BUSINESS CASEN V/Poul Ditlev Christiansen KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Dagsorden Udgangspunktet ift. tilslutningen til monopolbruddet Økonomien efter udbuddene og de

Læs mere

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET HOLDER DEN STADIG?

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET HOLDER DEN STADIG? ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET HOLDER DEN STADIG? Kommunedage 30.-31. maj - 1. juni 2017 Vicedirektør marked, Poul Ditlev Christiansen Dagsorden MONOPOLBRUDDET Status Forlig med KMD den 13. marts 2017 Alternativ

Læs mere

KONTRAKTER, LEVERANDØRER OG FORHANDLINGER. Projektleder Louise Dalby Markedschef Jesper Seidler

KONTRAKTER, LEVERANDØRER OG FORHANDLINGER. Projektleder Louise Dalby Markedschef Jesper Seidler KONTRAKTER, LEVERANDØRER OG FORHANDLINGER Projektleder Louise Dalby Markedschef Jesper Seidler Kommunedage januar 2016 Videncenteret er Overblik Vejledninger Inspiration Videncentret samler trådene Økonomien

Læs mere

SIDSTE NYT FRA KOMBIT. V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen

SIDSTE NYT FRA KOMBIT. V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen SIDSTE NYT FRA KOMBIT V/ Markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen Gevinster KOMBIT Besparelser på de direkte it-omkostninger Kommunen Effektiviseringer gennem omlægning af arbejdsgange Baseline for

Læs mere

Konkurrenceudsættelsesprogrammet

Konkurrenceudsættelsesprogrammet Konkurrenceudsættelsesprogrammet Dagsorden Tidsplan Status Konkurrenceudsættelsens effekt på IT-driftsomkostninger Budgetprocessen for det årlige Administrationsbidrag UDK Kommunernes IT-driftsomkostninger

Læs mere

MONOPOLBRUDDET ØKONOMI & TRANSITIONSAFTALEN. v/poul Ditlev Christiansen Vicedirektør - Marked

MONOPOLBRUDDET ØKONOMI & TRANSITIONSAFTALEN. v/poul Ditlev Christiansen Vicedirektør - Marked MONOPOLBRUDDET ØKONOMI & TRANSITIONSAFTALEN v/poul Ditlev Christiansen Vicedirektør - Marked Kommunedage, november 2016 Agenda 1. Status på de 25 % omkostningsreduktion i forhold til forsinkelse 2. Status

Læs mere

CPR/CVR-PROJEKTET: ARBEJDET MED UDFASNING AF BETALING TIL KOPIDATA, HERUNDER P- OG V-DATA

CPR/CVR-PROJEKTET: ARBEJDET MED UDFASNING AF BETALING TIL KOPIDATA, HERUNDER P- OG V-DATA CPR/CVR-PROJEKTET: ARBEJDET MED UDFASNING AF BETALING TIL KOPIDATA, HERUNDER P- OG V-DATA Jesper Norup, Århus Kommune Mette Kurland, projektleder, KOMBIT Kommunedage januar 2016 CPR/CVR-projektet Formål:

Læs mere

Borgere må gerne sende papirdokumentation, selvom de søger om boligstøtte digitalt

Borgere må gerne sende papirdokumentation, selvom de søger om boligstøtte digitalt Til alle kommuner 11. juli 2013 Ref. nr.: Oplys venligst ved Nyhedsbrev fra Boligstøtte Udbetaling Danmark henvendelse Dette er det første nyhedsbrev om boligstøtte fra Udbetaling Danmark. Vi vil fremadrettet

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen. Kommunedage, november 2014

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen. Kommunedage, november 2014 TILSLUTNINGSVILKÅR V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen Kommunedage, november 2014 - MONOPOLBRUDDETS TILSLUTNINGSVILKÅR - HVAD ER MED OG IKKE MED I DE 25 % BESPARELSE? - AFREGNINGSMODELLER

Læs mere

SOCIAL PENSION. Markedsdialog 2019

SOCIAL PENSION. Markedsdialog 2019 SOCIAL PENSION Markedsdialog 2019 Agenda Præsentation og Introduktion til markedsdialog Præsentation af scope for løsning jf. høringsmateriale Feedback fra leverandører Økonomi og prisstruktur Tidsplan

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

CPR/CVR-PROJEKTET: ARBEJDET MED UDFASNING AF BETALING TIL KOPIDATA HERUNDER P- OG V-DATA

CPR/CVR-PROJEKTET: ARBEJDET MED UDFASNING AF BETALING TIL KOPIDATA HERUNDER P- OG V-DATA CPR/CVR-PROJEKTET: ARBEJDET MED UDFASNING AF BETALING TIL KOPIDATA HERUNDER P- OG V-DATA Jonas Gundersen Lundberg, Bornholm Regionskommune Mette Kurland, projektleder, KOMBIT Kommunedage januar 2016 CPR/CVR-projektet

Læs mere

Projektbeskrivelse. Adgang til egne data

Projektbeskrivelse. Adgang til egne data Projektbeskrivelse Adgang til egne data 1. Formål og baggrund 2.1 Baggrund Målsætningen i den fælleskommunale digitaliseringsstrategi er, at digitalisering styrker og underbygger nær og tilgængelig, sammenhængende

Læs mere

BUSINESS CASEN FOR MONOPOLBRUDDET HVAD RØRER SIG LIGE NU?

BUSINESS CASEN FOR MONOPOLBRUDDET HVAD RØRER SIG LIGE NU? BUSINESS CASEN FOR MONOPOLBRUDDET HVAD RØRER SIG LIGE NU? Kommunedage 30. maj 1. juni 2017 Chefkonsulenter Iver Winther og Tomas Volf Dagsorden 1. Økonomi i Rammearkitekturen (ØiR) 2. Buffetpris 3. Fjernprint

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice Oktober 2014 Uge 41 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Undtagelsesmodel... 2

Læs mere

Afregningsmodel for brug af Serviceplatformen

Afregningsmodel for brug af Serviceplatformen Afregningsmodel for brug af Serviceplatformen Detaljeret beskrivelse af elementerne i afregningsmodellen April 2016 KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk

Læs mere

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013

Opsamling på kommunal høring. Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Opsamling på kommunal høring Vejle & Roskilde Den 18. Juni 2013 Dagsorden Velkommen Høringsprocessen frem til udbuddet på KY Resultater fra høringen Udbudsmaterialet kapitel 1 4, 5 og 6 Temaer: EDSH, opgavelisten,

Læs mere

Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015. Version 1, 3. Juli 2014

Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015. Version 1, 3. Juli 2014 Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015 Version 1, 3. Juli 2014 Områder i bølge 4 Sygedagpenge - Indberetning af oplysninger i forbindelse med udbetaling af sygedagpenge Alm. helbredstillæg - Ansøgning om almindeligt

Læs mere

Mellemkommunal udligning

Mellemkommunal udligning Mellemkommunal udligning Udligning mellem kommuner vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit Udbetaling Danmark, 23. december 2011 Version 1.4 1 overordnet opgavedeling For en række

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Målsætning bag aftalen Det er kommunernes målsætning, at 80 % af alle ansøgninger/anmeldelser fra borger til kommuner sker digitalt

Læs mere

Rammearkitektur. Konkurrence og sammenhængende digitalisering

Rammearkitektur. Konkurrence og sammenhængende digitalisering Rammearkitektur Konkurrence og sammenhængende digitalisering Agenda Hvorfor er Rammearkitekturen nødvendig? Hvad indeholder Rammearkitekturen? Hvilke støttesystemer bringer KOMBIT i udbud nu? Status og

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

NETVÆRKSDAGE MARTS 2015. Michel Sassene

NETVÆRKSDAGE MARTS 2015. Michel Sassene NETVÆRKSDAGE MARTS 2015 Michel Sassene Emner Baggrund Ibrugtagning af Støttesystemerne Hvorfor dette initiativ? Dialog og opfølgning Status på udviklingsprojektet BAGGRUND Lidt historie I forbindelse med

Læs mere

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat Indstilling Det indstilles, at det her fremsendte overblik over omstillingsomkostninger godkendes som grundlag for

Læs mere

1. Overordnet beskrivelse af processen

1. Overordnet beskrivelse af processen 19.12.2012 KY projektet NOTAT Administration af person (Beskæftigelsesområdet, Pensionsområdet) 1. Overordnet beskrivelse af processen Denne forretningsproces angår opstart og behandling af administrationssager

Læs mere

UDFASNING AF ESR OG EJENDOMSSKAT & -BIDRAG. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015

UDFASNING AF ESR OG EJENDOMSSKAT & -BIDRAG. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 UDFASNING AF ESR OG EJENDOMSSKAT & -BIDRAG KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 Projektet i KOMBIT Udfasning af EjendomsStamRegistret (ESR) Anskaffelse af en ny fælleskommunal it-løsning

Læs mere

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen

TILSLUTNINGSVILKÅR. V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen TILSLUTNINGSVILKÅR V/ Forretningsudviklingschef Poul Ditlev Christiansen -MONOPOLBRUDDETS TILSLUTNINGSVILKÅR -HVAD ER MED OG IKKE MED I DE 25 % BESPARELSE? -AFREGNINGSMODELLER -BASELINE FOR KOMMUNERNES

Læs mere

Kontraktoverblik og anvendervilkår

Kontraktoverblik og anvendervilkår Kontraktoverblik og anvendervilkår Hvad skal kommunen bruge kontraktoverblikket til? Kontraktoverblikket skal hjælpe kommunen med sikre, at kommunens it-løsninger kan kommunikere med monopolbrudsløsningerne

Læs mere

Projektledelse Ud af KMD Sag Ind i SAPA. Analyse Strategi Plan Eksekvering

Projektledelse Ud af KMD Sag Ind i SAPA. Analyse Strategi Plan Eksekvering for anskaffelse ) - og dokument-/esdh-strategi Exit-strategien) KMD Exit-strategi og journalnotater, der i dag findes i KMD, for flytning af sager og brugere fra KMD ) for anskaffelse ) Plan for anskaffelse

Læs mere

Pensionsmeddelelse - folkepension

Pensionsmeddelelse - folkepension Afsender Kongens Vænge 8, 3400 Hillerød Modtager Kasper BarsteX SkomagerloddeX 70 65 DannemarX Pensionsmeddelelse - folkepension Du får udbetalt 5.97 kr. for januar 208. Udbetalingen sker den 29. december

Læs mere

Monopolbrudsprogrammet. Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune

Monopolbrudsprogrammet. Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune Monopolbrudsprogrammet Fra monopol til konkurrenceudsættelse Egedal Kommune 1 Programleder, MPP Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Direkte Telefon: 7259 6858 Mobilnummer: 7259 6858 E-mail:

Læs mere

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart

SAPA Kommunenetværk Øst & Vest. KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart SAPA Kommunenetværk Øst & Vest KMJ 28. august 2013, Værløse 29. August 2013, Middelfart P R O J E K T S T A T U S 1. Kravspecifikation A. Kommuner B. Leverandører 2. Faglige afklaringer i workshops 3.

Læs mere

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer UdbudsVejledning Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog,

Læs mere

1. Baggrund Feedback fra leverandørerne Scope for løsningen Tidsplan for løsningen Økonomi og prisstruktur...

1. Baggrund Feedback fra leverandørerne Scope for løsningen Tidsplan for løsningen Økonomi og prisstruktur... Social Pension: Opsamling fra leverandørmøder Indhold 1. Baggrund... 1 2. Feedback fra leverandørerne... 1 2.1 Scope for løsningen... 1 2.2 Tidsplan for løsningen... 3 2.3 Økonomi og prisstruktur... 4

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige, der modtager folkepension og førtidspension HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MODTAGER AF FOLKEPENSION ELLER FØRTIDSPENSION? Som modtager af sociale ydelser

Læs mere

Serviceydelser. Glostrup Kommune. Center for Sundhed og Velfærd 2016

Serviceydelser. Glostrup Kommune. Center for Sundhed og Velfærd 2016 Serviceydelser Glostrup Kommune Center for Sundhed og Velfærd 2016 Informationer for Ældrecenter Dalvangen, Ældrecenter Hvissinge, Ældrecenter Sydvestvej om Arrangementer Kost Rengøring Toiletartikler

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Introduktion Den 1. oktober overgår familieydelserne til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmeside skal

Læs mere

Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem (KY) Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem

Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem (KY) Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem Arkitekturrapport: Kommunernes Ydelsessystem 1 Indholdsfortegnelse Baggrund for projekt... 3 Resultat af gennemført arkitekturanalyse... 5 Anvendelse af forretningsservices... 9 Baggrund for projekt Baggrund

Læs mere

FAGCHEFSEMINAR OKTOBER Gruppearbejde - Monopolbrud

FAGCHEFSEMINAR OKTOBER Gruppearbejde - Monopolbrud FAGCHEFSEMINAR OKTOBER 2017 Gruppearbejde - Monopolbrud 11-10-2017 GRUPPEARBEJDE Formål og output: Sikre at fagcheferne får overblik over projektaktiviteterne herunder KOMBIT versus DIGIT (STS, SAPA, KY,

Læs mere

Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring for brugere

Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring for brugere 1 Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring for brugere Tre af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemerne Administrationsmodul, Adgangsstyring for systemer og Adgangsstyring

Læs mere

Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne

Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne Til: SAPA kontaktperson / Monopolbrudsansvarlig og KOMBIT kontaktperson i kommunen Instruktion til brug af SAPA Budgetstøtte redskabet

Læs mere

Indstilling. Hjemtagelse af lønopgaver fra KMD samt udbud af systemer. Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 19.

Indstilling. Hjemtagelse af lønopgaver fra KMD samt udbud af systemer. Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 19. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2014 samt udbud af systemer 1. Resume Indstillingen beskriver forslag til beslutningsprocesser for hjemtagelse af lønopgaverne fra

Læs mere

Denne forretningsproces angår behandling af en indstilling til revalideringsydelse.

Denne forretningsproces angår behandling af en indstilling til revalideringsydelse. 19.12.2012 KY projektet NOTAT Behandling af forsørgelsesydelser, Revalideringsydelse 1. Overordnet beskrivelse af processen Denne forretningsproces angår behandling af en indstilling til revalideringsydelse.

Læs mere

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 USER EXPERIENCE GUIDELINES (UX-GUIDELINES)... 5 3.1 GENERELLE UX-GUIDELINES... 5 3.1.1

Læs mere

Fælleskommunal infrastruktur - SAPA-seminar, marts Michel Sassene, KOMBIT

Fælleskommunal infrastruktur - SAPA-seminar, marts Michel Sassene, KOMBIT Fælleskommunal infrastruktur - SAPA-seminar, marts 2014 Michel Sassene, KOMBIT Agenda 1. Hvorfor fælleskommunal infrastruktur? 2. Hvad kan man med infrastrukturen? 3. Brug af infrastrukturen i kommunen

Læs mere

KOPI. 1. KOMBITS forretningsmodel Kommunernes aftaleperiode for den nye valgløsning Afregningsmodel for den nye valgløsning...

KOPI. 1. KOMBITS forretningsmodel Kommunernes aftaleperiode for den nye valgløsning Afregningsmodel for den nye valgløsning... TILSLUTNINGSAFTALE TIL DEN NYE VALGLØSNING - BILAG 2 ØKONOMI OG AFREGNINGSMODEL Indholdsfortegnelse 1. KOMBITS forretningsmodel... 2 2. Kommunernes aftaleperiode for den nye valgløsning... 2 3. Afregningsmodel

Læs mere

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter.

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter. Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Digitale blanketter 100% Dato for ansøgning 1. august 2011 Startdato 1. januar 2012 Slutdato 31. december

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Start Slut Kvittering Udbetaling Danmark har nu fået din ansøgning. Hvis vi har spørgsmål, kontakter vi dig. Ellers får du et brev, når vi har behandlet din ansøgning.

Læs mere

UDBETALING DANMARK STATUS OG PORTEFØLJE

UDBETALING DANMARK STATUS OG PORTEFØLJE UDBETALING DANMARK STATUS OG PORTEFØLJE V/ Hans Christian Jelstrup, UDK KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Udbetaling Danmarks Konkurrenceudsættelsesprogram Kommunedagene 1. - 3. juni 2015 1. juni 2015

Læs mere

Lov og aftaler for digital kommunikation

Lov og aftaler for digital kommunikation Lov og aftaler for digital kommunikation Agenda Hvad er digital kommunikation? Selvbetjening hvad er aftalt og hvad er økonomien? Digital post hvad er aftalt og hvad er økonomien? Hvad er digital kommunikation?

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere

SAPA PÅ KOMMUNEDAGE. November Kenneth Møller Johansen

SAPA PÅ KOMMUNEDAGE. November Kenneth Møller Johansen SAPA PÅ KOMMUNEDAGE November 2014 Kenneth Møller Johansen Person- og sagsoverblik SAPA Overblik SAPA Advis Sagsbehandling og sagsstyring Sagsbærende løsninger (Fagsyst. & ESDH) Infrastruktur Legacy (KMD

Læs mere

SAPA overblik på et øjeblik. Kenneth Møller Johansen, KOMBIT

SAPA overblik på et øjeblik. Kenneth Møller Johansen, KOMBIT SAPA overblik på et øjeblik Kenneth Møller Johansen, KOMBIT 1 Om forprojektet for SAPA Hvorfor? Del af Udbudsplanen for monopolområderne (ejes af KL, udføres af KOMBIT) Udbudsplanen skal iværksætte it-projekter,

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Indhold Introduktion... 2 Standardsiden om folkepension... 3 Formålet med standardsiden...

Læs mere

SPOR 2: SNITFLADER FRA KOMMUNERNES SYSTEMER PRAKTISK PLANLÆGNING AF KOMMUNENS INDSATS. Ved Lone Høltzer og Annette Due

SPOR 2: SNITFLADER FRA KOMMUNERNES SYSTEMER PRAKTISK PLANLÆGNING AF KOMMUNENS INDSATS. Ved Lone Høltzer og Annette Due SPOR 2: SNITFLADER FRA KOMMUNERNES SYSTEMER PRAKTISK PLANLÆGNING AF KOMMUNENS INDSATS Ved Lone Høltzer og Annette Due AGENDA GODE NYHEDER FORMÅL MED SPORET KATEGORISERING AF SNITFLADER CASES EKSEMPLER

Læs mere

Serviceydelser. Glostrup Kommune. Center for Sundhed og Velfærd 2017

Serviceydelser. Glostrup Kommune. Center for Sundhed og Velfærd 2017 Serviceydelser Glostrup Kommune Center for Sundhed og Velfærd 2017 Informationer for Ældrecenter Dalvangen, Ældrecenter Hvissinge, Ældrecenter Sydvestvej om Arrangementer Kost Rengøring Toiletartikler

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Om politikområdet Der er ikke beskrevet fokusområder for politikområdet, pensioner og boligstøtte, i. I stedet beskrives uddrag af vision, opgaver og opgavefordeling i forbindelse med etablering af Udbetaling

Læs mere

at bestyrelsen tager orientering om udfasning af trykte køreplaner til efterretning.

at bestyrelsen tager orientering om udfasning af trykte køreplaner til efterretning. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 4. april 2013 Mads Lund Larsen 16 Proces for udfasning af trykte køreplaner Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orientering

Læs mere

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder.

Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor Selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder. Overgang til obligatorisk digital kommunikation i den danske offentlige sektor på Udbetaling Danmarks områder November 1 Om dette materiale Denne powerpointpræsentation er udarbejdet af Boston Consulting

Læs mere

Hvornår får du svar?

Hvornår får du svar? Hvornår får du svar? I denne pjece kan du læse mere om svarfrister og sagsbehandlingstider på social- og sundhedsområdet i ishøj Kommune Ishøj Kommune 1 Nyttige adresser Ishøj Rådhus Ishøj Store Torv 20

Læs mere

Udarbejde standard for samlivserklæring til borger Udarbejde standardbrev der kan medsendes til borger sammen med folder og samlivserklæring

Udarbejde standard for samlivserklæring til borger Udarbejde standardbrev der kan medsendes til borger sammen med folder og samlivserklæring Jørgen Harbøll har løbende kontakt til KMD i hele perioden for at sikre færrest manuelle Udgangspunktet for arbejdsgruppens tids- og handleplan er Kontanthjælpsreformens lovtekst. Den fastslår, at kommunerne

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

STS NETVÆRKSDAGE. Spor 3: Beskedfordeler. 11. og 12. marts 2015. Christian Callsen

STS NETVÆRKSDAGE. Spor 3: Beskedfordeler. 11. og 12. marts 2015. Christian Callsen STS NETVÆRKSDAGE Spor 3: Beskedfordeler 11. og 12. marts 2015 Christian Callsen SPOR: BESKEDFORDELER PRÆSENTERES AF: Christian Callsen, KOMBIT (ekstern) BAGGRUND: It-arkitekt, bl.a. speciale i hændelsesorientering

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

FØRTIDSPENSIONER OG PERSONLIGE TILLÆG (48)

FØRTIDSPENSIONER OG PERSONLIGE TILLÆG (48) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.6 - side 1 FØRTIDSPENSIONER OG PERSONLIGE TILLÆG (48) Under denne hovedfunktion registreres personlige tillæg m.v. til offentlig pension. Desuden registreres

Læs mere

NETVÆRKSMØDE KY & KSD. Tirsdag den 5. og onsdag den 6. november

NETVÆRKSMØDE KY & KSD. Tirsdag den 5. og onsdag den 6. november NETVÆRKSMØDE KY & KSD Tirsdag den 5. og onsdag den 6. november Program 09.15 09.45 Status på Kommunernes Ydelsessystem 09.45 10.45 Succeskriterier og gevinstrealisering på Kommunernes Ydelsessystem 10.45

Læs mere

Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling)

Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 05.08.2013 KY Projektet NOTAT Behandling af forsørgelsesydelser, Fleksydelser (bidrag og udbetaling) 1. Overordnet beskrivelse af processen Fleksydelse er en ordning for Personer, der er visiteret til

Læs mere

Informationsmøde om NemRefusion. Torsdag den 15. april 2010

Informationsmøde om NemRefusion. Torsdag den 15. april 2010 Informationsmøde om NemRefusion Torsdag den 15. april 2010 Velkomst Dagsorden Baggrunden for NemRefusion Præsentation af NemRefusion Informationskampagnen Spørgsmål Baggrunden for NemRefusion Mie Skovbæk

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice November 2014 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indholdsfortegnelse Boligstøtte, Mellemkommunal refusion, ændring i processen for

Læs mere

Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering

Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering Periode: 1. januar til 31. december Hvem er vi? Center for Borgerservice og Digitalisering er ansvarlig for personlig og telefonisk kontakt med borgere

Læs mere

Vejledning 6. november 2014

Vejledning 6. november 2014 KOMMUNESPECIFIKKE SNITFLADELISTER Vejledning 6. november 2014 1. Formål Monopolbruddet medfører, at en eksisterende KMD-monopolløsning udfases til fordel for en fælleskommunal løsning. Kommunerne skal

Læs mere

Kommunernes forventninger til samarbejdet med Udbetaling Danmark

Kommunernes forventninger til samarbejdet med Udbetaling Danmark Kommunernes forventninger til samarbejdet med September 2012 Effektiv forandring Indhold Om undersøgelsen Undersøgelsens spørgsmål Udvalgte resultater fra undersøgelsen Kontaktinformation Side 2. Om undersøgelsen

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice November 2014 Uge 48 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Giv besked til Udbetaling

Læs mere

Almindeligt og udvidet helbredstillæg samt personligt tillæg til pensionister

Almindeligt og udvidet helbredstillæg samt personligt tillæg til pensionister Almindeligt og udvidet helbredstillæg samt personligt tillæg til pensionister Effektiv Digital Selvbetjening KL/KOMBIT [ Version: Leverandør- og kommunekommentering december 2014] 1 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK -

- FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - - FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK - Modtager: Til kommunernes Borgerservice Marts 2014 Ref. nr.: 3-2014 Indhold Boligstøtte... 2 Anvendelse af oplysninger fra huslejeregistret ændring af Din Boligstøtte...

Læs mere

Rammearkitekturer der hænger sammen

Rammearkitekturer der hænger sammen FDA2018 FÆLLESOFFENTLIG DIGITAL ARKITEKTUR Rammearkitekturer der hænger sammen Erfaringer fra udrulning og implementering af rammearkitekturen i kommunerne Henrik Brix Formand for kommunernes it-arkitekturråd

Læs mere

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune

JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER. Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune JOBMULIGHEDER FOR FØRTIDSPENSIONISTER Information fra Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune Job med løntilskud Hvem kan få job med løntilskud Du har mulighed for at få et job med løntilskud, hvis

Læs mere