Årsrapport for tilsyn 2011 voksenområdet (handicap)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsrapport for tilsyn 2011 voksenområdet (handicap)"

Transkript

1 Årsrapport for tilsyn 2011 voksenområdet (handicap) Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn: Gramrolighed Tilbudstype/typer/form: Almennyttige boligbyggeri, hvor den pædagogiske støtte gives efter SEL s 85 Adresse: Gramrolighed 12, Kolding Telefon: adresse: ejch@kolding.dk Lederens navn: Ejgild Christensen Samlet antal Pladser: 15 Belægningsprocent: 100 % Personalenormering: Døgntakst: 437 kr. Oplysninger om tilsynets kontakt til stedet i løbet af perioden: Anmeldte tilsyn: 1 anmeldt tilsyn Uanmeldte tilsyn: Ingen Anden form for kontakt: Andet: Oplysninger vedrørende det aktuelle tilsyn: Tidspunkt for tilsynets start og afslutning: 27. sept. kl Hvornår og hvordan er tilsynet varslet: Tilsynet er varslet pr. mail senest 4 uger forinden tilsynet og dagens program er tilrettelagt sammen med lederen. Deltagere i tilsynet: Pæd. konsulenter, Charlotte Holmen og Lone Christensen Materiale der har indgået i forberedelse:

2 Oplysninger fra Kolding.dk, Tilbudsportalen og tidligere rapporter Afvikling af tilsyn/metodevalg: Tilsynet har gennemført strukturerede interviews med både enkeltpersoner og gruppevis. Kl Interview med lederen Kl Interview med medarbejdere Kl Interview med pårørende Der laves aftale om tilsynets deltagelse i et brugerrådsmøde. Tilsynet har haft følgende fokuspunkter: Arbejdsmiljø og trivsel Pædagogisk praksis Faglig udvikling Pårørendesamarbejde Sygefravær Beboerinddragelse i hverdagen Præsentation: Gramrolighed: Gramrolighed er et botilbud til 15 unge sent udviklede borgere i alderen år, der har behov for socialpædagogisk støtte og vejledning. Beboerne bor i egne lejligheder, og der gives individuel støtte efter 85. Samlet vurdering: Tilsynet vurderer, at Gramrolighed er et støttecenterlignende tilbud, som lever op til at give brugerne et individuelt tilpasset tilbud og yder en støtte og vejledning, der tager sit udgangspunkt i den samarbejdsaftale, der er udarbejdet sammen med bruger og pårørende. Der følges løbende op på mål og delmål og medarbejderne er opmærksomme på at inddrage og motivere, så mål og delmål opleves så vedkommende for brugerne som muligt. De unge på Gramrolighed er i kontakt med mange tværgående forvaltninger som ex. jobcenter og skole- og uddannelsesområdet. Medarbejderen er meget opmærksomme på at være aktive og koordinerende i forhold den tværsektorielle indsats, så de unge oplever en så koordineret indsats som muligt. Det er tilsynets vurdering, at der arbejdes med brugerinddragelse og på at skabe rammer for størst mulig selvbestemmelse i eget liv. At arbejde med STIBO-projektet, har på Gramrolighed betydet, at beboerne selv har valgt at sætte fokus på kost, fester og mobning ved at formulere sociale spilleregler for fællesarealer. Da der på Gramrolighed primært bor helt unge, og der ikke er personaledækning i alle timer, er personalet meget opmærksomme på mobbeproblematikker. Det har løbende været et fokus- og arbejdspunkt sammen med brugerne.

3 Gramrolighed er et vigtigt netværk for beboere, der flytter videre egen bolig i byen. Det opleves som en vigtig del af arbejdet, at styrke fællesskabet og netværket både for nuværende og tidligere beboere. Det er tilsynets vurdering på baggrund af interviews med både leder, medarbejdere og pårørende at trivslen og tonen på Gramrolighed er både positiv og understøttende for de unges udvikling i retning af større selvstændighed. Medarbejderne er tydeligvis meget optagede af at skabe pædagogiske rammer for det gode og udviklende ungeliv. Det er tilsynets vurdering, at pårørendesamarbejdet er højt vægtet. Holdningen til at inddrage og samarbejde med pårørende er, at den bedste udvikling sker, når den pædagogiske indsats er koordineret med både pårørende og øvrige samarbejdspartnere. Samlet set beskriver den interviewede pårørende sin oplevelse med Gramrolighed og personalet som: et rigtig godt sted for unge, der har behov for pædagogisk støtte og vejledning en engageret medarbejdergruppe, der brænder for opgaven en synlig og nærværende leder Opfølgning på sidste års tilsynsrapport: Tilsynet anbefaler, at samarbejdsplaner/pædagogiske planer drøftes med beboerne evt. på et brugerrådsmøde for en nærmere undersøgelse af betydningen af en samarbejdsaftale/pædagogisk plan set i et brugerperspektiv. Det kunne være vigtigt i en mere overordnet evaluering af samarbejdsaftalekonceptet at sikre, at brugernes stemme også høres. Det oplyses at indholdet i samarbejdsaftalerne drøftes kontinuerligt med de enkelte brugere og på personalemøderne. Ved udformningen af den første aftale, der laves indenfor de første 2 måneder, gennemgår kontaktpersonen og bruger indholdet i samarbejdsaftalen for at sikre brugeren størst mulig indflydelse på aftalen. Efterfølgende udformes den endelige aftale, hvor brugeren, kontaktpersonen, rådgiver og leder deltager. Der ud over opfordres brugerne til at inviterer deres forældre/pårørende. Det sker yderst sjældent, at brugerne ikke ønsker deres deltagelse. Kontaktpersonen gennemgår den endelige samarbejdsaftale med brugeren inden den bliver underskrevet af begge parter. Anbefalinger/bemærkninger: Tilsynet anbefaler, at der arbejdes videre med de udfordringer som IT systemet, Bosted giver, så systemet udnyttes optimalt. Tilsynet anbefaler, at der følges op på punkterne under forældreinterviews. Leders kommentar: leder har læst og godkendt rapporten.

4 Baggrundsmateriale: Målgruppen: Målgruppen for Gramrolighed er beskrevet som sent udviklede unge mellem 18 og 25 år, der har behov for socialpædagogisk støtte fra 1 3 år med henblik på en afklaring af den unges videre forløb både i forhold til sociale kompetencer og i forhold til arbejdsmarkedet og fremtidige bomæssige behov og muligheder. Målgruppen skifter lidt fra tid til anden, men p.t. bor der en gruppe unge mennesker, der gerne vil stedet og som søger det sociale fællesskab, Gramrolighed kan byde på. I visitationen er der opmærksomhed på, at de unge der visiteres skal være motiverede for at bruge fællesskabet. Interview mede leder: Arbejdsmiljø og trivsel: Arbejdsmiljøet og trivslen på Gramrolighed beskrives af lederen som velfungerende. Lederen deltager som udgangspunkt i alle personalemøder. Fast punkt på samtlige personalemøder er Trivselspunktet, som tager sit udgangspunkt i den gode historie. Der er efterhånden skabt en så stor åbenhed, at også mere personlige udfordringer kan italesættes, hvis det har betydning for indsatsen på jobbet. Ift. brugerne er der stor fokus på at fortælle succeshistorierne, ud fra tanken: at sproget skaber virkeligheden. At fortælle succeshistorier er et skridt på vejen til, at personalegruppen bliver mere klar til, at tage åbne drøftelser i et samlet forum. De kendte konflikter løser personalegruppen på p. møderne. Åbenheden på personalemøderne betyder i praksis, at medarbejderne er blevet meget stærkere i på fællesplanet at drøfte pædagogik, metoder og tilgange. Lederen oplever også, at beboerne er gode til at sige til, hvis de ikke oplever at få den rette støtte, eller at få støtten på den rigtige måde. At arbejdsmiljø er godt afspejles i et lavt sygefravær. Der er ingen eller meget lav udskiftning i personalegruppen. Sygefraværet er 2,4 %. Adspurgt hvordan, der bringes forstyrrelser ind i en meget stabil gruppe, siger lederen, at det kan være en ny beboer med fx en psykiatrisk diagnose. Her oplever medarbejderne, at de skal tænke nye tilgange og metoder, og måske kan de ikke i så høj en grad kan bruge tidligere erfaringer, men skal være i stand til at tænke nye og uprøvede tilgange. Det giver gode drøftelser i personalegruppen. Brugerinddragelse er mere præcist beskrevet under interview med medarbejdere fra Gramrolighed. I forhold til brugergruppen nævner lederen, at brugerne er inddraget i at

5 opstille og formulere egne mål i samarbejdsaftalerne. Til understøttelse for brugerinddragelse og mest mulig selvbestemmelse i eget liv har været, at arbejde med STIBO-projektet, hvor beboerne selv har valgt at sætte fokus på kost, fester og mobning. Da der på Gramrolighed primært bor helt unge, og der ikke er personaledækning i alle timer, er personalet meget opmærksomme på mobbeproblematikker. Det har løbende været et fokus- og arbejdspunkt sammen med brugerne. Interview med 2 medarbejdere Gramrolighed: Pædagogisk praksis og metoder På Gramrolighed har man siden sidste tilsyn indført brug at IT systemet Bosted, og arbejder i systemet med mål og delmål. Bosted er nyt, og det opleves som brugbart. Der er dog fortsat en del udfordringer med fx, at få lagt skabeloner til samarbejdsaftaler ind i bosteds system. Dagbogssystemet er godt og har afløst kinabøgerne. Bosted har bevirket, at det er nemmere at kigge samarbejdsaftalerne igennem, og på den måde virker de mere aktive og vedkommende. 1 gang om ugen gennemgås mål og delmål med brugerne. En ny rutine er, at der nu oftere skrives i Bosted sammen med brugerne og flere brugere skriver selv omkring mål og delmål. Der arbejdes typisk med 1 3 mål ad gangen. Delmål formuleres sammen med brugerne, og bliver efterfølgende drøftet på p. møder ift. relevante metoder. Der arbejdes med primær/sekundær kontaktpersoner, men da personalegruppen er så forholdsvis lille, betyder det i praksis, at brugerne kontakter de medarbejdere, de ønsker at drøfte en evt. problematik med. Medarbejderne spørger løbende ind til om brugerne er tilfredse med kontaktpersonen og relationen til denne, hvilket brugerne som oftest bekræfter, at de er. De interviewede oplever, at brugerne generelt er rigtig gode til at sige til og fra, og indgåede aftaler indskrives i samarbejdsaftaler. Det kan være et dilemma for en bruger, hvis aftaler om fx besøg hos forældre er aftalt og brugeren efterfølgende alligevel ikke ønsker det i praksis. Her må medarbejderen støtte op om brugerens reelle ønsker og hjælpe med at sikre, at mål og delmål løbende justeres. Da Gramrolighed har en meget stabil medarbejdergruppe med få udskiftninger, har stedet haft stor glæde af skiftende pædagogstuderende. Medarbejderne sætter pris på studerendes friske input, og at de er nysgerrige og udfordrer pædagogikken,

6 Arbejdsmiljø: Såvel det fysiske som det psykiske arbejdsmiljø opleves som godt. Der er gode kollegaer, som støtter op om hinanden. Også medarbejderne beskriver, at der er fast trivselspunkt på personalemøde. Punktet har betydning for specielt trivsel og det psykiske arbejdsmiljø, da medarbejderne oftest arbejder alene, så det er på møderne der er mulighed for drøftelser med både kollegaer og leder. Det er en styrke, at medarbejderne på det pædagogiske plan tænker forskelligt, og fordi de har stor sympati for hinanden er der et godt grundlag for at anvende forskellighederne konstruktivt. Der er ligeledes en stor ansvarlighed ift. beslutninger, der er taget på p. møder. Så hvis der efterfølgende i praksis alligevel viser sig at være en forskellig opfattelse af en beslutning bringes den til dialog igen og beslutningen tilpasses. Kurser og kompetenceudvikling: Der afholdes som minimum en pædagogisk dag om året, hvor medarbejder og leder har mulighed for at gå i dybden med pædagogiske emner som opfølgning på samarbejdsaftaler eller hvordan laver vi en kvalificeret forvisitering, så medarbejderne sikrer, at beboere, der tilbydes et ophold på Gramrolighed også er omfattet af og matcher målgruppen bedst muligt. Medarbejderne oplever de pædagogiske dage som relevante og vigtige arbejdsdage til at komme mere i dybden med de pædagogiske tanker, som er grundlaget for den pædagogiske praksis og for en løbende udvikling. Der har ikke været anvendt ekstern konsulent på de pædagogiske dage. De interviewede kunne ønske sig flere eksterne kurser eller kurser i samarbejde med øvrige botilbud på handicapområdet i Kolding Kommune. Supervision: Medarbejdere fra Gramrolighed modtager supervision hver anden måned, og hver anden gang er supervisionen sammen med medarbejdere fra Grenen. Typiske temaer på supervision er beboerproblematikker, men emner kan også være interpersonelle udfordringer som forskelligheder i medarbejdergruppen. De interviewede oplever en stor åbenhed i gruppen - et løbende arbejdspunkt, som hele tiden skal udfordres. Faglig viden og kompetenceudvikling: Faglig viden erhverves på mange planer, dels via kurser, supervision og pæd. dage. Der er kultur for, at der fx på personalemøder drøftes relevant fagligt stof.

7 Der er planlagt et grundlæggende 4 dages kursus for alle medarbejdere i KRAP. KRAP betyder: Kognitiv, ressourcefocuseret, anerkendende pædagogik. Medarbejderne forventer at kurset giver redskaber til, at kvalificere beboerinterviews, så der skabes så optimale rammer for beboerinddragelse for at være så aktive som muligt. STIBO: Beboerne på Gramrolighed har valgt at sætte fokus på: Aktiviteter, fester og kost. Herunder er det blevet naturligt også at drøfte: Hvordan behandler vi hinanden i huset? Beboerne har vedtaget nogle indbyrdes sociale spilleregler vedrørende fester m.m. Herudover har beboerne arbejdet med mere struktur i forhold til fællespisning og planlægningen af dette, så rammerne og opgaverne er så overskulelige og tydelige som muligt. Samtlige beboere mener efterfølgende, at fællesspisningen fungerer bedre under de nye rammer. Medarbejderne beskriver, at det til tider kan være svært at få brugerne til at tage ansvar, men med de en rammer oplever medarbejderne, at beboerne udviser større ansvarlighed, fordi også kravene er tilpassede deres individuelle niveau. Beboerne spiser sammen i hver opgang 1 gang om ugen. Her er tilrettelæggelsen meget overladt til beboerne. Alle beboere har tilbud om at spise sammen hver søndag og lørdag formiddag. Pårørendesamarbejdet: De interviewede oplever samarbejdet med pårørende som meget vigtigt. Den bedste udvikling sker, når den pædagogiske indsats er koordineret med både pårørende og øvrige samarbejdspartnere. Medarbejderne oplever sig som ydmyge overfor forældrenes erfaringer og viden om den unge, men samtidig kan det være en udfordring at støtte op om en brugers beslutning, hvis forældrene er af en anden opfattelse. Brugerne er myndige og kan træffe selvstændige beslutninger, selvom forældrene kunne mene, at det evt. er en ufornuftig beslutning deres søn eller datter har truffet. Forældrene er med til samarbejdsmøder. Kun en beboer har fravalgt forældrenes deltagelse. Der følges jævnligt op på om samtykkeerklæringer stadig er aktuelle, så der ikke uden borgerens accept udveksles oplysninger på tværs af sektorer.

8 Samarbejde med eksterne samarbejdspartnere: P.t. frekventerer mange beboere CSV, hvorfor der med CSV er et stort samarbejde. Samarbejdsformen er beskrevet i beboernes samarbejdsaftale og aftalen bruges aktivt og koordinerende. Det opleves af de interviewede, at sagsbehandlerne er meget aktive omkring beboernes indflytning og udflytning. Her deltager de som oftest i statusmøder. Gramrolighed som netværk for tidligere beboere: Der er et godt flow i Gramrolighed, og de fleste beboere flytter videre til egen bolig. Kun få flytter til et mere indgribende botilbud. Gramrolighed er et vigtigt netværk for beboerne, når de flytter ud i egen bolig. Rigtig mange deltager stadig i weekendaktiviteter som hockey og fællesspisning. Medarbejdere har i samarbejde med beboerne inviteret til fælles aktivitetsdag (computerlørdag) med både nuværende og tidligere beboere samt beboere fra Grenen. Det opleves som en vigtig del af arbejdet at styrke fællesskabet og netværket både for nuværende og tidligere beboere. Medicin: Brugerne håndterer egen medicin. Økonomi: Hvis brugeren ønske det, støttes og vejledes omkring økonomi, men altid med et mål om, at den unge på sigt selv skal være ansvarlig for egen økonomi. Interview med pårørende: Den interviewede har en datter som har boet på Gramrolighed i flere år. Planen er, at hun skal flytte om ca. 1 år. Hun er lige tilkendt pension og søger nu et skånejob. Den interviewede forældre oplever det som rart at komme i huset og finder at omgangstonen er god, positiv og humoristisk. Tilbuddet og støtten er rigtig god, og der arbejdes ud fra en personlig handleplan. Den pårørende oplever, at datteren har fået den nødvendige støtte, og selv deltager den pårørende på handleplansmøde 1 gang årligt. Adspurgt om noget kunne være anderledes på Gramrolighed, oplever den

9 pårørende, at der er et stort pres på beboeren for at tage med på den årlige planlagt ferie med de øvrige beboere. Gramroligheds beboere tager i samlet gruppe på 1 uges sommerferie, og her forventes det, at alle beboere deltager. Den interviewedes datter valgte, at prioritere ferie med forældre, og den interviewede oplevede efterfølgende, at der kunne være en lidt fastlåst holdning til, at hun valgte den fælles ferie fra. Adspurgt om aktivitetsniveauet ellers, oplever den interviewede, at aktivitetsniveauet er meget passende. Den interviewede oplever, at medarbejderne på Gramrolighed er meget opmærksomme på det tværfaglige samarbejde omkring beoerne. Fx har medarbejderne hjulpet med at etablere et styrket samarbejde mellem jobcentret og CSV. Det har dog været frustrerende at opleve, at koordinationen mellem Jobcenter og CSV specielt omkring jobprøvninger ikke har fungeret optimalt. Den interviewede har oplevet, at datteren har skullet gennem flere jobprøvninger, fordi der ikke har været en fælles forståelse af det skriftlige materiales indhold som dokumentation for jobprøvninger. Adspurgt om der er mulighed for kontaktpersonskifte, udtrykker den interviewede forældre, at han ikke kender til, om det er en mulighed. Han og datteren er rigtig godt tilfreds med den kontaktperson, datteren har. De arbejder fint sammen, fordi der er en gensidig respekt for hinandens roller. Den interviewede oplever lederen som meget tydelig og tilstedeværende. Lederen deltager på alle statusmøder og opleves i det hele taget som en person, der er til at tale med. Samlet set beskriver den interviewede Gramrolighed som et rigtig godt sted for unge, der har behov for pædagogisk støtte en engageret medarbejdergruppe, der brænder for opgaven en synlig og nærværende leder Sundhedsmæssige forhold: Ingen bemærkninger Økonomi: Er underlagt det almindelige løbende økonomiske tilsyn med kontinuerlige budgetopfølgninger. Lokale forhold: Ingen bemærkninger Magtanvendelser: Lovlige: Ingen Ulovlige: Ingen

10 Klager og underretninger: Klager: Ingen Dato: 2. april 2012 Tilsynsførende: Pæd. konsulent, Lone Christensen

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn, adresse, tlf., mail: Organisationen Bramdrupdam, Centervej 7 19, 6000 Kolding. Tlf. 79797090 Org-bramdrupdam@kolding.dk

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne. Asperger-støttecenter Grenen

Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne. Asperger-støttecenter Grenen Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne Asperger-støttecenter Grenen Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Asperger-støttecenter Grenen, Ndr. Ringvej 6 st., 6000 Kolding Tlf.: 79 79 71

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet 1 Oplysninger om tilbuddet: Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet Tilbuddets navn: Vækststedet og Savværket Tilbudstype: Aktivitets og samværstilbud jf. SEL. 104. Åbent i dagtimerne og

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet 1 Oplysninger om tilbuddet: Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet Tilbuddets navn: Marielund Tilbudstype: 108 dag-og døgntilbud, til voksne mennesker med en psykiatrisk lidelse. Der er

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Tilbuddets navn: Kamelia, Levisonsvej 19, 6000 Kolding Tilbudstype/antal pladser/målgruppe: Botilbud oprettet efter 107 og almene

Læs mere

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Hjemmestøtte, afd. Støttecenteret for senhjerneskadede Agtrupvej 111, 6000 Kolding Lederens navn: Marianne Ries

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Tilbuddets navn: Organisationen Bramdrupdam, afd. Ungdomskollegiet, Skovvejen 1A, 6000 Kolding Tilbudstype/antal pladser/målgruppe:

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet 1 Oplysninger om tilbuddet: Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet Tilbuddets navn: Forsorgshjemmet Overmarksgården Tilbudstype: Overmarksgården indeholder følgende 3 tilbud: 110 -Midlertidigt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet (handicap)

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet (handicap) Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn: Organisationen Nordhøj Tilbudstype/typer/form: Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet (handicap) Aktivitets- og samværs tilbud og beskyttet beskæftigelse, 103

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet Opholdsstedet Lille Egholt Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Fonden Det Lille Opholdssted Egholt, Herredsvejen 7, 6064 Jordrup Tlf.: 75 55 81

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Smørhullet Vestergade 104 A 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Og Inger Marie Haukrogh. Tilsynsrapport

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet 1 Oplysninger om tilbuddet: Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet Tilbuddets navn: Åhaven botilbud og udslusningsenhederne Ndr. Ringvej, Fynsvej og Stemmegaflen. Tilbudstype/typer/form:

Læs mere

Hørsholm Kommune. Rapport. Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Højmose Vænge

Hørsholm Kommune. Rapport. Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Højmose Vænge Hørsholm Kommune Rapport Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Højmose Vænge 26. september 2013 1 Læsevejledning Der redegøres i det følgende for resultatet af det anmeldte tilsynsbesøg i bofællesskabet Højmose

Læs mere

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet STRUER KOMMUNE TILSYNSRAPPORT for Tilsynsførende: Tilsynet udført d. Forrige tilsyn udført d. Tilsynet var anmeldt / uanmeldt Tilsynsbesøgets struktur / Deltagere ved tilsynet Kontaktperson på tilbuddet

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbud Broen Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbud Broen Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbud Broen Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012 Indholdsfortegnelse Formalia... 3 Ledelsesrepræsentanter...3 Medarbejderrepræsentanter...3 Beboerrepræsentanter...3

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne. Kulturhuset

Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne. Kulturhuset Årsrapport for tilsyn 2012 / handicapområdet voksne Kulturhuset Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Kulturhuset, Levisonsvej 22, st., 6000 Kolding Tlf.: 75 54 34 43 E-mail: kulturhuset@kolding.dk

Læs mere

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer.

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer. 1. Indledning Dette er en beskrivelse af procedure for gennemførelse af uanmeldt tilsyn i kommunens botilbud efter 107 og 108. Tilsynet gennemføres i henhold til 16 i Lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den , kl

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den , kl Center for Psykiatri og Handicap Dato: 15.april, 2011 Acadre nr.: 11/ 9892 TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den 7.4.2011, kl. 15-17.15 Tilbuddets navn SPUC Kronborgvej 1C 3000 Helsingør

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Mandag den 12. december 2016 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Social- og sundhedsassistent Karina - ansat siden 2006. Fra Ringkøbing-Skjern Kommune: Rådgiver

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SOCIALAFDELINGEN

TILSYNSRAPPORT SOCIALAFDELINGEN 7 TILSYNSRAPPORT Botilbuddet Vesterbo UANMELDT TILSYN DEN: D. 22.11.2013 SOCIALAFDELINGEN Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst redigeret af: ssvimaj Seneste gemt: 10-05-2012 16:23

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Tårnly / Fjordblink, Sødisbakke, herefter blot kaldet Tårnly. Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde:, Region Nordjylland

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SKIVE KOMMUNE HUSET

TILSYNSRAPPORT SKIVE KOMMUNE HUSET TILSYNSRAPPORT HUSET Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Skive Kommune foretaget et uanmeldt tilsyn i Huset. BDO er kommet frem til

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD ROSENGÅRDEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD ROSENGÅRDEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD ROSENGÅRDEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn December 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønnegården

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønnegården Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønnegården Opsummering Plejehjemmet Grønnegården Vurdering: Godkendt Sted: Langrode 11, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 24.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Center for Mestring

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Center for Mestring Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Center for Mestring Uanmeldt tilsyn Oktober 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere

UANMELDT TILSYN DEN: D.

UANMELDT TILSYN DEN: D. SOCIALAFDELINGEN 7 Botilbud ved : Skredsande afdeling A UANMELDT TILSYN DEN: D. 27.11.2013 Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst redigeret af: ssvimaj Seneste gemt: 10-05-2012 16:23

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Botilbud ved Holstebro Kommune: Bofællesskabet Frøjkgården UANMELDT TILSYN DEN: SOCIALAFDELINGEN. Indsæt et billede her:

TILSYNSRAPPORT. Botilbud ved Holstebro Kommune: Bofællesskabet Frøjkgården UANMELDT TILSYN DEN: SOCIALAFDELINGEN. Indsæt et billede her: SOCIALAFDELINGEN 7 Indsæt et billede her: Bredde = 18 cm Højde maks. = 9,2 TILSYNSRAPPORT Botilbud ved : Bofællesskabet Frøjkgården UANMELDT TILSYN DEN: 26.11.2012 Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg

Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg 2 Indledning Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg Denne politik er en lokal politik for samarbejde

Læs mere

Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune. Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg

Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune. Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på CSV Kollegierne, Svendborg Kommune Bykollegierne i Jernbanegade og Vestergade i Svendborg & Carlsminde Kollegiet i Nyborg Mandag den 7. november 2011 fra kl. 13.00 Indledning

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Møllebo Markedsgade 120 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Afd.leder Britta Magnussen Tilsynsrapport af

Læs mere

Dato 25.10.2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21.10.2013.. Mødested Huset Trappebæksvej. Mødedeltagere

Dato 25.10.2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21.10.2013.. Mødested Huset Trappebæksvej. Mødedeltagere Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Huset Trappebæksvej. Psykiatrisk botilbud 107 Journalnummer Dato 25.10.2013 Udarbejdet af Hanne Karlskov

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapporter Voksenhandicap Konklusioner og anbefalinger

Tilsynsrapporter Voksenhandicap Konklusioner og anbefalinger Tilsynsrapporter Voksenhandicap Konklusioner og anbefalinger Tilbud drevet af Silkeborg Kommune: Arendalsvej Antal pladser: 30 Botilbud til voksne mennesker med et varigt nedsat fysisk/psykisk funktionsniveau.

Læs mere

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 GLADSAXE KOMMUNE Social- og handicapafdelingen Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Af: Malene Ravn Teksten nedenfor er kopieret fra den samlede konklusion af

Læs mere

Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune

Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune, oktober 2011 Indhold Konklusion og sammenfatning... 2 Opsamling på fokusområderne... 3

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD STRANDHJEM FRIPLEJEHJEM

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD STRANDHJEM FRIPLEJEHJEM TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD STRANDHJEM FRIPLEJEHJEM Uanmeldt tilsyn Juni 2018 1. UANMELDT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Sønderborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Interviewspørgsmål til brug for tilsyn 2013

Interviewspørgsmål til brug for tilsyn 2013 Stamdata: Sted: Bostedet Auktionsvej Leder: Lene Mouritsen Målgruppe: Voksne med varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne Antal beboere / brugere: 19 Antal ansatte fuldtidsstillinger: 8,5 Interviewspørgsmål

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Botilbud beliggende i Holstebro Kommune: SOCIALAFDELINGEN

TILSYNSRAPPORT. Botilbud beliggende i Holstebro Kommune: SOCIALAFDELINGEN 7 TILSYNSRAPPORT Botilbud beliggende i : UANMELDT TILSYN DEN: 18.09.2013 Bofællesskabet Lægårdvej og opholdsstedet Fyrtårnet SOCIALAFDELINGEN Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Det socialpædagogiske kollektiv Møllehuset Nordens Allé 35 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Firkløveren Mølholtvej 68 9330 Dronninglund (Frederikshavn kommune) Att. Leder Charlotte Grønning

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten.

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten. Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn ved Bo- og rehabiliteringscenter Fogedvænget, tlf. 76 74 12 90 Bocenteret Fogedvænget 25, 8722 Hedensted Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800

Læs mere

RAPPORT FOR ANMELDT BEGRÆNSET TILSYN I STØTTECENTRET FOR SENHJERNESKADEDE, KOLDING. d. 29. NOVEMBER 2007

RAPPORT FOR ANMELDT BEGRÆNSET TILSYN I STØTTECENTRET FOR SENHJERNESKADEDE, KOLDING. d. 29. NOVEMBER 2007 Område: Det sociale område Udarbejdet af: Mette Zierau Kudsk/Lena Nørregaard Afdeling: Afdelingen for social- og specialundervisning E-mail: Mette.Zierau.Kudsk@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/2701

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Viften, Huginsvej og To`eren Skive Kommune. Tirsdag den 2. september 2014 fra kl. 14 Og Onsdag den 3. september 2014 fra kl.

Uanmeldt tilsyn på Viften, Huginsvej og To`eren Skive Kommune. Tirsdag den 2. september 2014 fra kl. 14 Og Onsdag den 3. september 2014 fra kl. TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Viften, Huginsvej og To`eren Skive Kommune Tirsdag den 2. september 2014 fra kl. 14 Og Onsdag den 3. september 2014 fra kl. 14 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE TILSYNSRAPPORT LILLESKOLEN FOR VOKSNE Anmeldt socialfagligt tilsyn August 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn på Lilleskolen

Læs mere

Bofællesskaberne 2013-2015

Bofællesskaberne 2013-2015 En beskrivelse af målgruppe, metoder, tilgange og ydelser, der understøtter borgernes behov og udvikling i Bofællesskaberne 2013-2015 Målgruppen Bofællesskaberne består af 5 teams, Team Vesterbro, Team

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108)

Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108) Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 12. november 2013 Acadre doc. 150820-13 1. Indledning

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. Horskær

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. Horskær 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Oplysninger om tilbuddet Horskær Tilbudets navn: Bo-og levestedet Horskær Pottehusevej 7 6580 Vamdrup Tilbudstype: Horskær er et Socialpsykiatrisk Center oprettet

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Hylleholtcenteret den 18. april 2013 Centerleder Britt Kjærulf Jørgensen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent

Læs mere

Rapport for det kommunale tilsyn på daghjemsområdet 2017

Rapport for det kommunale tilsyn på daghjemsområdet 2017 Rapport for det kommunale tilsyn på daghjemsområdet 2017 Lovgrundlag og formål Med baggrund i Lov om social service 151 om tilsyn på daghjem, plejeboliger m.m. blev der i 2017 gennemført uanmeldt tilsyn

Læs mere

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune.

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. Drosthuset Rapport over anmeldt tilsyn 2013 Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse...

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 30. april 2013 Sagsnummer 2013040005EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 Å-CENTER SYD Å-Center Syd:

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Aktivitetshuset Skriversvej

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Aktivitetshuset Skriversvej Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Aktivitetshuset Skriversvej Uanmeldt tilsyn September 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter

Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter havde driftsorienteret tilsyn d. 10. 12. november 2015 fra Socialtilsyn, Hovedstaden, beliggende i Frederiksberg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn ved Gårdhaven, tlf Stokrosevej 3, 8800 Viborg. Udført af Bunk & Elkjær: Vivian Elkjær og Ruth Bunk den 14.

Uanmeldt tilsyn ved Gårdhaven, tlf Stokrosevej 3, 8800 Viborg. Udført af Bunk & Elkjær: Vivian Elkjær og Ruth Bunk den 14. Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn ved Gårdhaven, tlf. 86 61 46 66 Stokrosevej 3, 8800 Viborg. Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / voksen-handicapområdet

Årsrapport for tilsyn 2012 / voksen-handicapområdet Årsrapport for tilsyn 2012 / voksen-handicapområdet Trindvold/Rytterskolevej Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Trindvold afd. Rytterskolevej, Rytterskolevej 15, 6000 Kolding Tlf.:75

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. En sikker base

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. En sikker base 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet En sikker base Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn og adresse: En Sikker base, Aller Møllevej 34 6070 Christiansfeld. Tilbudstype: botilbud for voksne i

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense Område: Det Sociale Område Udarbejdet af Bettina Sørensen Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 14. januar 2008 Journal nr.: 08/2272 Uanmeldt tilsyn 2008 Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Til dig. på Rosenholm

Til dig. på Rosenholm Tlf. 96 284250 Til dig som skal være studerende på Rosenholm Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til dig som studerende med det formål at give dig nogle

Læs mere

Morsø Afklaringscenter. December 2018

Morsø Afklaringscenter. December 2018 Morsø Afklaringscenter December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Morsø Afklaringscenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / børn- og ungeområdet

Årsrapport for tilsyn 2012 / børn- og ungeområdet Årsrapport for tilsyn 2012 / børn- og ungeområdet Opholdsstedet Solsikken Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Opholdsstedet Solsikken, Stenskrovej 71, 6100 Haderslev. Tlf.: 74 56 32 02 E-mail:solsikken@mail.dk

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Akutinstitutionen Frederiksholm, Københavns Kommune. Tirsdag den 1. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Akutinstitutionen Frederiksholm, Københavns Kommune. Tirsdag den 1. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Akutinstitutionen Frederiksholm, Københavns Kommune Indledning Tirsdag den 1. december 2009 fra kl. 13.00 Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Akutinstitutionen

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Vækst huset Tilbudstype Aktivitetstilbud efter SEL 104 Der er herudover et u visiteret tilbud under væksthuset / Klubben

Læs mere

Generelt tilsyn 26.1. 2010

Generelt tilsyn 26.1. 2010 Social og Sundhed, Voksenservice Generelt tilsyn 26.1. 2010 Roskilde Lænkeambulatorium SUL 141,stk 2 Side2/11 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende konsulent Hanne Nielsen, Voksenservice og chefkonsulent

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.12.30

Uanmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.12.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Møllehuset og Guldbergshave, Københavns Kommune Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.12.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllehuset

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE FAMILIE -OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN UNGESPECIALET DAVIDS ALLÉ

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE FAMILIE -OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN UNGESPECIALET DAVIDS ALLÉ TILSYNSRAPPORT FAMILIE -OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN UNGESPECIALET DAVIDS ALLÉ Anmeldt socialfagligt tilsyn Marts 2018 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg Kommune

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Skovbakken, Sødisbakke. Godkendt af: Ledelsen

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Skovbakken, Sødisbakke. Godkendt af: Ledelsen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde:, Region Nordjylland Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker,

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Boligfællesskaberne i socialpsykiatrien Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Boligfællesskaberne i socialpsykiatrien Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Boligfællesskaberne i socialpsykiatrien Uanmeldt tilsyn Den 13. december 2012 Indholdsfortegnelse Formalia... 3 Ledelsesrepræsentanter...3 Medarbejderrepræsentanter...3

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet. Frørupskolen. Oplysninger om tilbuddet

Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet. Frørupskolen. Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 / børne- og ungeområdet Oplysninger om tilbuddet Frørupskolen Tilbuddets navn: Opholdsstedet Frørupskolen, Skovrupvej 6, Frørup, 6070 Christiansfeld. Tlf.:73 26 86 00 E-mail:fs@ungsommens-vel.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen

Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen Uanmeldt tilsyn 2017 Plejehjemmet Grønningen Opsummering Plejehjemmet Grønningen Vurdering: Godkendt Sted: Grønnevej 42, 6360 Tinglev Dato for tilsyn: 07.11.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn Page

Læs mere

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Juni 2009 Regional udmøntning af Danske Regioners kvalitetsstandard 1.3 om individuelle planer Indhold Hvorfor denne pjece? 4

Læs mere

Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013

Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013 Den 23. maj 2013 Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013 Der afholdes hvert andet år et dialogbaseret tilsyn med deltagelse af repræsentanter fra beboere, pårørende, medarbejdere

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Solsikken

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Solsikken Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Solsikken Uanmeldt tilsyn August 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg SOCIALAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg den 17. juni 2010. Juli 2010 Adresse: Telefon: 89 59

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret PH Pleje Tilsynsrapport 2013 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte tilsynsmetoder... 3

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Rønshave

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Rønshave Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Rønshave Opsummering Plejehjemmet Rønshave Vurdering: Godkendt Sted: Padborgvej 20, 6330 Padborg Dato for tilsyn: 20.11.2018 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn Boliger:

Læs mere

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. Dato 27.11.2012. Dato for Tilsynsbesøg 27.11.2012

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. Dato 27.11.2012. Dato for Tilsynsbesøg 27.11.2012 Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn Storskoven Dato 27.11.2012 Udarbejdet af Birgit Hindse Dato for Tilsynsbesøg 27.11.2012 Mødested Storskoven, Storskovvej

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER ELMEHØJ

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER ELMEHØJ TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER ELMEHØJ Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev Kommune

Læs mere

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010

Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Middelfart Kommune Tilsyn på Handicap- og Psykiatriområdet 2010 Indledning Middelfart Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de lovpligtige kommunale tilsyn med tilbud til kommunens brugere. Konkret

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Grønnegården

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Grønnegården Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Grønnegården Opsummering Plejehjemmet Grønnegården Vurdering: Godkendt Sted: Langrode 11, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 26.09.2018 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af Plus-2 Tilsynsrapport For Opholdsstedet Østergård Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther

Læs mere