Danmarks Biblioteksskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks Biblioteksskole"

Transkript

1 Danmarks Biblioteksskole 30. september Projektplan Målbeskrivelse: Køgebibliotekerne består af et hovedbibliotek samt fem lokalbiblioteker hvoraf to af disse er af lidt mindre størrelse. Igennem de sidste par år har man i Køge Kommune sat mere og mere skarpt fokus på Ejby og Bjæverskovs biblioteker, for det første fordi Køge kommune er hårdt presset økonomisk og derfor skal spare, og disse penge kunne man måske hente ind ved at se på om disse to biblioteker, som jo er mindre biblioteker, er nødvendige. For det andet fordi, man gerne har villet tilpasse bibliotekerne noget mere til lokalbefolkningen. Det har flere gange været oppe og vende, at man måske blev nødt til at lukke de to biblioteker, men da lokalbefolkningen i begge byer hver gang har sat sig kraftigt imod det, er dette aldrig blevet realiseret. Herudaf kan man se, at i hvert fald lokalbefolkningen føler et nødvendigt behov for at bibeholde bibliotekerne. Som en mulig løsning af problemet har Kulturudvalget i Køge Kommune nu fremsat overvejelser omkring en ny biblioteksmodel, hvor materialebestanden på begge biblioteker vil blive reduceret, og åbningstiden halveret. Angående det sidste vil borgere der frivilligt går sammen i en gruppe dog kunne få tilladelse af biblioteket til at benytte dette efter den normale åbningstid til f.eks. at stå for arrangementer (pc-kurser o.a.). Denne nye biblioteksmodel har man valgt at kalde for et profilbibliotek, fordi det handler om at målrette biblioteket til lokalbefolkningen, hvor man her går ind og fokusere på nogle bestemte brugergrupper af biblioteket og så vidt muligt prøver at tilpasse bibliotekets indhold til disse. I dette tilfælde med Ejby og Bjæverskov har man valgt at fokusere på tre brugergrupper: de ældre (her ment som de ældre der er gangbesværet eller andet), børn og småbørnsfamilier, fordi det er dem, som man har vurderet til at have flest begrænsede muligheder for at komme ud til de andre biblioteker i Køge Kommune. I forbindelse med denne biblioteksmodel ønsker Køgebibliotekerne ny og faktuel viden omkring brugerne på bibliotekerne i Ejby og Bjæverskov både hvad det er for brugergrupper der kommer, samt hvordan de som helhed bruger bibliotekerne. Det sidste indbefatter især et kig på de ældres

2 Danmarks Biblioteksskole 30. september brug. Derudover ønskes der også viden omkring brugernes benyttelse af kommunens øvrige biblioteker. Projektets formål er altså igennem en analyse af belyse: Hvilke brugergrupper er det der benytter de to biblioteker? Hvordan bruger de forskellige brugergrupper, især de ældre, bibliotekerne (hvilke ydelser, hvornår, hvordan, hvorfor etc.)? I hvilken udstrækning benytter brugerne sig af bibliotekerne i Køge Kommune? Metodebeskrivelse: Denne undersøgelse er en kvantitativ undersøgelse, dvs. en spørgeskemaundersøgelse, og det centrale led i forberedelsen af undersøgelsen er udformningen af spørgeskemaet. Den måde vi vil gøre det på er, at vi selv deler spørgeskemaerne ud på de to biblioteker, hvorefter respondenter udfylder dem og giver os dem tilbage. Vi vil undervejs i svarprocessen hele tiden være fysisk til stede ved siden af respondenten og stå til rådighed for denne, hvis der skulle opstå nogle forvirringer eller tvivlsspørgsmål. For at effektivisere processen i forhold til tidsforbrug har vi valgt at dele os op, sådan så at den ene (Carina) tager Ejby bibliotek og den anden (Anne-Sophie) Bjæverskov. For at finde ud af, hvor mange respondenter, vi som minimum skal have, for at undersøgelsen skal kunne blive anset for værende repræsentativ, er vi gået ud fra den statistiske sandsynlighedsteori, der beregner det ud fra, hvor stor populationen i den pågældende by er 1. Da der i dette tilfælde er tale om en undersøgelse, der skal afdække de nuværende brugeres benyttelse af bibliotekerne, er det selve brugertallet, som vi skal regne med og ikke byens population som helhed. Vi har derfor henvendt os til projektstedet for at få det præcise brugertal for både Ejby og Bjæverskov; i Ejby er tallet: (og udlån) og i Bjæverskov: (og udlån) 2. Hvis man kigger på Kruuses skema 3, så kan man se, at hvis populationens størrelse som i vores tilfælde vil sige antallet af brugere på biblioteket - 1 Kruuse, Emil: Kvantitative forskningsmetoder, s Den originale mail fra projektstedet med oplysning om brugertal er vedlagt som bilag 3 Kruuse, Emil: Kvantitative forskningsmetoder, s. 52

3 Danmarks Biblioteksskole 30. september ligger på skal man have 368 respondenter, og hvis det samme tal ligger på skal man have 370 respondenter. Da brugertallet (= populationstallet) for både Ejby og Bjæverskov ligger tættest på de svare det derfor til 370 respondenter. Dette er altså det antal respondenter, vi som minimum skal have fat i. Mht. tidsforbrug så har vi i første omgang regnet med at bruge en uge på at indsamle dataene (hvor vi i den uge som sagt deler os op på henholdsvis Ejby og Bjæverskov bibliotek), men hvis vi efter denne uge kan se, at vi ikke har fået tilstrækkelig med respondenter, så fortsætter vi en uge mere. Den teknik vi vil benytte os af til udformningen af spørgeskemaet samt databehandlingen vil blive den af Ottar Hellvik: Forskningsmetode i sosiologi og statsvitenskapsamt (2003), den af Erik Jørgen Hansen og Bjarne Hjorth Andersen: Et sociologisk værktøj: introduktion til den kvantitative metode (2000), den af Lars Ørum Andersen og Karsten Ull Jakobsen: Introduktion til statestik med SPSS (2005) samt den af Erik Alstrup: Kan det være anderledes...? Metoder til at beskrive og analysere data (2008). Derudover vil vi benytte os af forskellige fritids- og kulturundersøgelser, der igennem årene er blevet lavet omhandlende forskellige brugergruppers interesser hvad angår litteratur og andre materialer på bibliotekerne. Disse vil vi i projektrapporten holde op imod vores egen undersøgelse omkring brugergrupperne i Ejby og Bjæverskov for at få en sammenligning og derudaf nogle forhåbentlig brugbare konklusioner. Vi vil undervejs i forløbet løbende komme med afrapporteringer til projektets kontaktpersoner om, hvilke opdagelser og konklusioner vi når frem til, og det hele vil til slut munde ud i en færdigskrevet skriftlig rapport (produktet), som vi også vil formidle mundtligt for personalet på Køgebibliotekerne. En evaluering af forløbet kommer i projektrapporten; dvs. den rapport der skal omhandler selve produktet, og som modsat den skal være rettet mod vejlederen og censor ikke projektstedet. Her vil vi i et afsnit for sig selv gennemgå, hvordan vi selv synes, at projektforløbet er gået i forhold til den problemstilling, vi har stået overfor, give en vurdering af formidlingen af produktet til projektstedet samt komme med overvejelser omkring de valgte metoder, og om der er noget, vi kunne havde gjort anderledes og muligvis bedre.

4 Danmarks Biblioteksskole 30. september Ressourcer: De teknologier/systemer der står til vores rådighed og som vi har tænkt os at gøre brug af til lige netop denne form for undersøgelse er programmet: SPSS, som vi skal bruge til selve databehandlingen. De medvirkende i dette projekt er os selv som studerende: Anne-Sophie Hagen Olsen og Carina Asboe Petersson samt de tre kontaktpersoner: Tine Brings (referende leder for de to teams der dækker vagterne i Ejby og Bjæverskov og kontaktperson på Køge Hovedbibliotek), Lena Hardis (kontaktperson på Bjæverskov bibliotek) og Linda Andersen (kontaktperson på Ejby bibliotek). Som projektstedet selv har gjort os opmærksom på både skriftligt og mundtligt, så vil de indenfor rimelighedens grænser betale de nødvendige udgifter til den offentlige transport, der vil komme i forbindelse med undersøgelsen. Budget: Carina: Kun undersøgelse: Fra Rødovre station til Ejby bibliotek: alle klip: Fra Rødovre station til Ejby bibliotek: 8 zoners klippekort: 8 zoner 390 kr. Undersøgelsen varer højst to uger, og da ét 8 zoners klippekort kun er nok til én uge, er det nødvendigt at købe to, så derfor: Fra Rødovre station til Ejby bibliotek: 2 x 8 zoners klippekort = 780 kr. Møder: klippekort alle zoner (8 klip): Et møde tur-retur: 94 kr. 188 kr.

5 Danmarks Biblioteksskole 30. september Grundet at Anne-Sophie bor i Jylland og at projektstedet har meldt ud, at deres dækning af transportudgifter kun gælder på Sjælland, så er Anne-Sophie ikke nævnt i kategorien budget. Slutprodukt: Undersøgelsens resultater vil fremgå af en skriftlig rapport, som afleveres til projektstedet på en fil. Derudover skal rapporten formidles mundtligt til alle der er interesseret fra personalet på Køgebibliotekerne. Forventet effekt af projektet(s gennemførelse) på projektstedet: Undersøgelsens resultater vil blive indlemmet i Køgebibliotekernes overvejelser omkring, hvordan den nye biblioteksmodel skal sammensættes. Tidsplan uge for uge: Angående de faste deadlines så skal projektplanen afleveres d. 30. september 2009 i 4 eksemplarer. Disse 4 eksemplarer skal opbevares henholdsvis hos os selv, projektstedet, vejlederen og studieadministrationen. Produktet skal afleveres d. 30. november 2009 og dette skal vi kun aflevere til selve projektstedet. Den mundtlige fremlæggelse som jo i og for sig også er en del af produktet skal gennemføres d. 8. december Endelig er der den sidste del projektrapporten, som skal afleveres d. 5. januar Dog er dette den samlede aflevering hvilket vil sige, at vi udover projektrapporten sammen med denne også skal aflevere projektplanen og produktet i én samlet pakke. Denne samlede pakke skal afleveres til studieadministrationen i to trykte eksemplarer og et elektronisk eksemplar. Møder: Det første møde med kontaktpersonerne fandt sted onsdag d. 12. august 2009 kl på Køge Hovedbibliotek, hvor vi fik snakket om, hvad det er, at projektstedet helt præcist gerne vil have undersøgt, samt hvordan vores egne idéer til, hvordan vi vil foretage undersøgelsen kunne flettes sammen med deres idéer til det samme.

6 Danmarks Biblioteksskole 30. september Det næste møde var torsdag d. 17. september 2009 kl på Ølby bibliotek. Vi havde sendt den foreløbige projektplan samt et udkast til det spørgeskema, vi skal bruge i undersøgelsen til alle tre kontaktpersoner dagen før mødet, sådan så de kunne gennemlæse det, før vi skulle snakke om det. Vi gennemgik både projektplanen og spørgeskemaet i detaljer, alt imens de tre kontaktpersoner hver især kom med deres kommentarer til begge dele, og vi blev i fællesskab enige om, hvilke ændringer der skulle laves. Eftersom projektstedet også skal skrive under på, at de endegyldigt har godkendt projektplanen, lavede vi en aftale om, at de beholdte de papirer, hvor underskriften skal sættes (forsiden til projektplanen), og når så vi har lavet de skriftlige ændringer (senest torsdag d. 24. september 2009) og sendt projektplanen og spørgeskemaet til dem igen via. mail, ville de sende papirerne med underskriften tilbage til os med posten. Vi har haft det første møde med vores vejleder Carl Gustav Johansson d. 4. september 2009 kl. 11:00, hvor vi fik snakket om indholdet i projektplanen, selve spørgeskemaundersøgelsen i forhold til respondentantal, hvilke teorier vi kan bruge m.m. Det næste møde er endnu ikke aftalt, da det afhænger af, hvornår i forløbet vi får brug for et direkte møde. Udover møderne har vi tæt kontakt via. (og eventuelt telefon, hvis det bliver nødvendigt). I forhold til vejleder skal det her lige nævnes, at vi undervejs har skiftet, sådan så at vi nu har Erik Alstrup til vejleder. Vi har endnu ikke haft et fysisk møde med ham, men har kommunikeret med ham via. mail. Tidsplan: Efter snak med projektstedet så er vi kommet frem til, at vi laver selve den praktiske del af undersøgelsen med at dele spørgeskemaerne ud i uge 43 og evt. uge 44 (dvs. 3. og 4. uge i oktober). Derefter skal vi i gang med databehandlingen og at analysere dataene, som vi regner med tager omkring en uge til halvanden, dvs. at det bliver i uge 45 og halvdelen af uge 46. Til sidst gælder det skrivningen af rapporten, som vi så har halvdelen af uge 46, uge 47 og 48 til. Mht. hvem der er ansvarlige for de forskellige ting, så har vi som studerende ansvaret for at projektplanen bliver godkendt af projektsted samt vejleder, og at den bliver afleveret. Ligeledes har

7 Danmarks Biblioteksskole 30. september vi ansvaret for at udføre undersøgelsen i forhold til den fastlagte arbejdsmetode samt at give løbende tilbagemeldinger til projektstedet omkring foreløbige resultater, tendenser osv. Det er også os, der har ansvaret for, at produktet bliver afleveret til tiden, at den mundtlige fremlæggelse bliver afholdt og at projektrapporten bliver afleveret (sammen med projektplanen og produktet i den samlede pakke til slut). Til gengæld har projektstedet ansvaret for at få godkendt projektplanen, at få afklaret de tvivlsspørgsmål der eventuelt dukker op og at få meldt ud, hvad det er, de helt præcist gerne vil have, at vi undersøger for dem. Danmarks Biblioteksskole har igennem den tildelte vejleder ansvaret for at projektplanen og spørgeskemaet bliver godkendt. Opfølgning: Det færdige produkt skal være projektstedet i hænde senest mandag d. 30. november 2009 kl Hvad den mundtlige fremlæggelse angår så skal denne afholdes tirsdag d. 8. december 2009 kl på Ølby bibliotek (reservation af lokale og de nødvendige remedier til fremlæggelsen står projektstedet for). Vi skal sende produktet til projektstedet elektronisk, og formidlingen af produktet skal ske via. et powerpointshow med dertilhørende mundtlige forklaringer.

Projektplan BILAG 1. Målbeskrivelse

Projektplan BILAG 1. Målbeskrivelse BILAG 1 Projektplan Målbeskrivelse Problemfelt og problemstilling - hvilken type behov er opstillet fra projektstedet, og i hvilket fagligt område befinder dette sig indenfor. Formålet for dette projekt

Læs mere

BILAG 2. Produkt. 1. Rapporten. Til Køgebibliotekerne. Fra min projektplan er der skrevet omkring produktet til KøgeBibliotekerne:

BILAG 2. Produkt. 1. Rapporten. Til Køgebibliotekerne. Fra min projektplan er der skrevet omkring produktet til KøgeBibliotekerne: BILAG 2 Produkt Til Køgebibliotekerne Fra min projektplan er der skrevet omkring produktet til KøgeBibliotekerne: Der er i projektets beskrivelse blevet fastlagt, at der afleveres en rapport over nytten

Læs mere

Anja Stepien Projektplan IVA, 30.9.2013 Det erhvervsrelaterede projekt

Anja Stepien Projektplan IVA, 30.9.2013 Det erhvervsrelaterede projekt Projektplan Formelle data Studerende: Anja Stepien a09anst@stud.iva.dk og a09stni@stud.iva.dk Projektstedet: Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 11, 7500 Holstebro Kontaktpersoner: Vita Debel vita.debel@holstebro.dk

Læs mere

Danmarks Biblioteksskole

Danmarks Biblioteksskole Danmarks Biblioteksskole 30. september 2009 1 Bilag 2 Undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskov bibliotek Vi er to kvindelige studerende fra Danmarks biblioteksskole begge på 24

Læs mere

Køge Kommunes Biblioteker. Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskovs biblioteker

Køge Kommunes Biblioteker. Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskovs biblioteker Køge Kommunes Biblioteker Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskovs biblioteker Rapport 3. december 2009 Udarbejdet af Anne Sophie Olsen

Læs mere

Projektrapport over projektet:

Projektrapport over projektet: Det erhvervsrelaterede projekt 2009 Projektrapport over projektet: Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov En undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker af Carina Petersson

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 21. april 8. maj Mundtlig årsprøve: Maj/juni 2015

Udarbejdelse af synopsis: 21. april 8. maj Mundtlig årsprøve: Maj/juni 2015 Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul på 7. semester. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt.

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul på 7. semester. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul på 7. semester. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Det Informationsvidenskabelige Akademi, marts 2011 Indledning

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Eksamensprojekt 2009 2010

Eksamensprojekt 2009 2010 Eksamen i teknikfag Eksamen i teknikfag består af et eksamensprojekt og en mundtlig prøve. I eksamensprojektet udarbejder den studerende/gruppen en rapport og et praktisk udført produkt på baggrund af

Læs mere

BA-projektet Foråret 2018

BA-projektet Foråret 2018 BA-projektet Foråret 2018 Information og gode råd Jan Møller Jensen, Department of Marketing and Management Agenda 1. Bibliotekets services! 2. Formalia (fagbeskrivelsen og faghjemmesiden) 3. Husk at melde

Læs mere

Erhvervsrelateret projekt Mikkel Thielemann & Ulla Berg. Projektplan

Erhvervsrelateret projekt Mikkel Thielemann & Ulla Berg. Projektplan Titel Et ekstranet til Håndværksrådet Indledning Projektplan Håndværksrådet har besluttet at oprette et ekstranet for medlemmerne af organisationenes seks politiske udvalg, bestyrelsen, formandsgruppen

Læs mere

Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole

Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole Indholdsfortegnelse Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole Evalueringer og opgaver i 1.g... 2 AP. Retningslinier på Mulernes Legatskole... 2 Slutevaluering af naturvidenskabelig grundforløb:... 2 NV.

Læs mere

BA-projektet Efteråret 2018

BA-projektet Efteråret 2018 BA-projektet Efteråret 2018 Information og gode råd Jan Møller Jensen, Department of Marketing and Management Agenda 1. Formalia (fagbeskrivelsen og faghjemmesiden) 2. Husk at melde jer til faget! 3. Emnevalg

Læs mere

Retningslinjer for afsluttende eksamensprojekt på laborantuddannelsen - Laborant AK.

Retningslinjer for afsluttende eksamensprojekt på laborantuddannelsen - Laborant AK. Side 1 af 5 Retningslinjer for afsluttende eksamensprojekt på laborantuddannelsen - Laborant AK. Laborantuddannelsen afsluttes med et eksamensprojekt. Det afsluttende eksamensprojekt kan gennemføres på

Læs mere

Det erhvervsrelaterede projekt 7. semester. Projekt plan

Det erhvervsrelaterede projekt 7. semester. Projekt plan Det erhvervsrelaterede projekt 7. semester Projekt plan Titel på projekt: TAKSONOM: PETER KRISTIANSENS ARKIV (SKRIVES MED BLOKBOGSTAVER) Projektsted: LARM AUDIO RESEARCH ARCHIVE (SKRIVES MED BLOKBOGSTAVER)

Læs mere

Eksamensprojekt for HF Enkeltfag

Eksamensprojekt for HF Enkeltfag Eksamensprojekt for HF Enkeltfag 2017/18 Rammerne for eksamensprojektet NB: hvis du har været til eksamen i mindst én af faggrupperne, skal du ikke skrive Eksamensprojekt. Faggrupperne er enten kultur-

Læs mere

DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig

DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig university of copenhagen Københavns Universitet DE STUDERENDES EVALUERING AF 3926-F17 STUDIEOPHOLD PÅ APOTEK Holmquist, Mette ; Nørgaard, Lotte Stig Publication date: 2017 Citation for published version

Læs mere

Elevbrochure 2013. Studieområdet 3. del. Det Internationale Område

Elevbrochure 2013. Studieområdet 3. del. Det Internationale Område Elevbrochure 2013 Studieområdet 3. del Det Internationale Område Indholdsfortegnelse Studieområdet 3. del... 1 Det Internationale Område... 1 Studieområdet 3. del Det Internationale Område... 3 Oversigt

Læs mere

Kære bachelor-opgaveskriver. Velkommen.

Kære bachelor-opgaveskriver. Velkommen. Kære bachelor-opgaveskriver Velkommen. Dette vejlederbrev i beskriver rammerne for min vejledning og for vores samarbejde omkring din bacheloropgave. I brevet kan du læse mere om, hvad jeg tilbyder i vejledningsforløbet,

Læs mere

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt.

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Opdateret den 29/3-2017 Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Det Informationsvidenskabelige Akademi Indledning

Læs mere

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt.

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Opdateret den 16/3-2015 Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Det Informationsvidenskabelige Akademi, marts

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 17. april 8. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 17. april 8. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt.

Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Opdateret den 21/3-2013. Vejledning for det erhvervsrelaterede projektmodul. For studerende, projektsteder og vejledere ved det erhvervsrelaterede projekt. Det Informationsvidenskabelige Akademi, marts

Læs mere

Køreplan AT-Årsprøve 2018

Køreplan AT-Årsprøve 2018 Køreplan AT-Årsprøve 2018 Kære elev i 2g. AT-Årsprøve er en forsmag pa næste a rs AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig a rsprøve i AT. Pa de næste sider fa r du den nødvendige

Læs mere

Brugernes benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker. Bilag 4

Brugernes benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker. Bilag 4 Brugernes benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker Bilag 4 Profil Skal være målrettet småbørnsfamilier, børn og ældre Skal have en målrettet materialebestand og indkøbsramme med fokus på målgruppen

Læs mere

Håndbog til Større Skriftlig Opgave. Aalborg Katedralskole Arkiv

Håndbog til Større Skriftlig Opgave. Aalborg Katedralskole Arkiv Håndbog til Større Skriftlig Opgave Aalborg Katedralskole 2017 Større Skriftlig Opgave (SSO) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig B- niveau-karakter med vægten 1,5 på eksamensbeviset.

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Evaluering af Nat501/507 F2011

Evaluering af Nat501/507 F2011 Evaluering af Nat501/507 F2011 Resumé af Marianne Holmer Diskuteret i projektudvalget 14. oktober 2011 Evalueringen af Nat501/507 viser fortsat at de studerende er meget tilfredse med kurset. Der er 134

Læs mere

Projektbeskrivelse: 2. undersøge de mest brugte undervisningsprogrammer mht. læsefaglige elementer og metoder samt bagvedliggende læsesyn.

Projektbeskrivelse: 2. undersøge de mest brugte undervisningsprogrammer mht. læsefaglige elementer og metoder samt bagvedliggende læsesyn. Projektbeskrivelse: Projekt IT og læsning Indledning: Fokus på læsning og undervisning i læsning og skrivning samtidig med et stærkt øget fokus på IT som hjælpemiddel i undervisningen og integrationen

Læs mere

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole Arkiv 6151

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole Arkiv 6151 Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2017 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere

HF SSO 2019 (Større skriftlig opgave)

HF SSO 2019 (Større skriftlig opgave) HF SSO 2019 (Større skriftlig opgave) 1 Den større skriftlige opgave HF 2018/2019 Hvad er Den større skriftlige opgave? Hvis du ønsker en fuld HF-eksamen, skal du skrive en Større Skriftlig Opgave - forkortet

Læs mere

Forældreskolen Projektopgaven Elevfolder. Projektopgaven. - Hvad skal du huske. Side 1 af 10

Forældreskolen Projektopgaven Elevfolder. Projektopgaven. - Hvad skal du huske. Side 1 af 10 - Hvad skal du huske Side 1 af 10 Hvad er projektarbejde? Du skal være nysgerrig, når du laver projektarbejde Du skal: Undersøge forhold i din omverden, samfundet, eller din hverdag Tænke over sammenhænge

Læs mere

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g - 2018 Til sommereksamen i 3.g - 2018 skal du op i AT (almen studieforberedelse). Det er en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i din afleverede synopsis (er

Læs mere

Specialekontrakt Studienævnet for Jordbrugsvidenskab Science and Technology, Aarhus Universitet Willemoesgade 15, bygning 2117, 8200 Århus N

Specialekontrakt Studienævnet for Jordbrugsvidenskab Science and Technology, Aarhus Universitet Willemoesgade 15, bygning 2117, 8200 Århus N Aftale om specialeprojekt mellem: Studerende: Navn: Årskortnr: Adresse: Telefon: Vejleder(e): Hovedvejleder Navn: Andre vejledere Navn Uddannelse: Specialets omfang i ECTS: Opgaveformulering: Arbejdstitel:

Læs mere

Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis

Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Det sidste AT-forløb i 3.g indebærer, at du skal udarbejde en synopsis, der skal være oplæg til den mundtlige eksamen i AT. Der er

Læs mere

Eksamensprojekt for HF-enkeltfag

Eksamensprojekt for HF-enkeltfag Eksamensprojekt for HF-enkeltfag 2014/15 Rammerne for eksamensprojektet NB: hvis du har været til eksamen i mindst én af faggrupperne, skal du ikke skrive Eksamensprojekt. Faggrupperne er enten kultur-

Læs mere

Rammer AT-eksamen 2019

Rammer AT-eksamen 2019 Rammer AT-eksamen 2019 Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Mandag d. 28. januar Kl. 10:00 i Festsalen Offentliggørelse af Undervisningsministeriets udmelding af emne,

Læs mere

P0 erfaringsopsamling. Dagens læringsmål. HVAD er refleksion. Hvad er refleksion. P0-erfaringsopsamling

P0 erfaringsopsamling. Dagens læringsmål. HVAD er refleksion. Hvad er refleksion. P0-erfaringsopsamling P0-erfaringsopsamling PV4 Efteråret 2012 Software, Datalogi, Bachelor i IT og Informatik Lone Stub Petersen Lars Peter Jensen lpj@es.aau.dk 1 Forelæsning om Refleksion Procesanalyse-skrivningskrivning

Læs mere

Projekt 9. klasse. Hvad er et projekt?

Projekt 9. klasse. Hvad er et projekt? Projekt 9. klasse Hvad er et projekt? Et projektarbejde handler om at finde forklaringer, tage stilling og finde løsninger på problemer. I skal ikke bare beskrive et emne eller fortælle om noget, som andre

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera ret 2015 Indhold Indledning... 2 Forretningsudvalget (FU)... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Møde den 9. oktober 2015... Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

Elevbrochure

Elevbrochure Elevbrochure 2018-19 Lemvig Gymnasium Studieområdet 3. del Det Internationale Område Studieområdet 3. del Det Internationale Område Studieområdet 3. del afvikles på 3. år af hhx-uddannelsen, og omfatter

Læs mere

K-opgave i faget multimedietekologi, foråret 2004 Fremstilling af multimediebaseret præsentation

K-opgave i faget multimedietekologi, foråret 2004 Fremstilling af multimediebaseret præsentation K-opgave i faget multimedietekologi, foråret 2004 Fremstilling af multimediebaseret præsentation 1. Tidsfrister og generelle krav Dette er den karaktergivende eksamensopgave (K-opgave) på kurset multimedieteknologi,

Læs mere

Bilag 1: Aftalebeskrivelse

Bilag 1: Aftalebeskrivelse Bilag 1: Aftalebeskrivelse Undersøgelse af læreres og forældres forståelse af Nye Fælles Mål Baggrund og formål Folkeskolens Fælles Mål er blevet justeret med den hensigt, at præcisere og forenkle dem,

Læs mere

Studieretningsprojektet

Studieretningsprojektet Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2016 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere

prøven i almen studieforberedelse

prøven i almen studieforberedelse 2015 prøven i almen studieforberedelse Der er god mulighed for at få vejledning. Du skal blot selv være aktiv for at lave aftale med din vejleder. AT-eksamen 2015 Prøven i almen studieforberedelse er som

Læs mere

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen.

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. 1. Indledning. 1.1. Familieafdelingen. Familieafdelingen i Svendborg Kommune tager sig af sager om børn og unge, der kræver særlig støtte. Familieafdelingen

Læs mere

Studieretningsopgaven

Studieretningsopgaven Håndbog til Studieretningsopgaven Aalborg Katedralskole 2013-14 Studieretningsopgaven (SRO) er en afleveringsopgave, som skal forberede jer på studieretningsprojektet (SRP) i 3g. Der er tale om en individuel

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

BACHELORPROJEKT FORÅR 2018

BACHELORPROJEKT FORÅR 2018 BACHELORPROJEKT FORÅR 2018 Orienteringsmøde for HA-studerende PROJEKTET Bachelorprojektet er den sidste studieaktivitet på HA-uddannelsen og bygger på den viden samt de færdigheder og kompetencer, den

Læs mere

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen Foreløbig eksamensplan sommer 2013 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. BA-uddannelsen 2. Eksamenssted ved de skriftlige oplyses på

Læs mere

Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014. Forår 2014. Rapport

Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014. Forår 2014. Rapport Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014 Forår 2014 Rapport Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014 Forår 2014 I undersøgelsen har borgerne fået en række udvalgte

Læs mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om synopsis og eksamen i faget Analyse af regnskabsdata

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om synopsis og eksamen i faget Analyse af regnskabsdata FAQ - Ofte stillede spørgsmål om synopsis og eksamen i faget Analyse af regnskabsdata I nedenstående forsøges at besvare mange af de spørgsmål, som der erfaringsmæssigt stilles i forbindelse med synopsis-eksamen

Læs mere

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole 2014. Arkiv 6151

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole 2014. Arkiv 6151 Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2014 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere

Kort sagt skal du opnå en forståelse, der rækker ud over din næsetip!

Kort sagt skal du opnå en forståelse, der rækker ud over din næsetip! Indledning Denne folder er lavet for at ensarte og sikre kvalitet i projektopgaven i udskolingen på Nørre Aaby Skole. Den er ment som en guide til lærere og som oversigt for forældre og elever. Linjerne

Læs mere

Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø. Temadag om. Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress

Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø. Temadag om. Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø Temadag om Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress Mål: At sætte fokus på væsentlige problemstillinger i f.t. det psykiske arbejdsmiljø. At give inspiration

Læs mere

EKSAMENSPROJEKTET. Oplæg 7. januar 2016.

EKSAMENSPROJEKTET. Oplæg 7. januar 2016. EKSAMENSPROJEKTET Oplæg 7. januar 2016. Oversigt: Tilmelding/regler. Arbejdsprocessen og vejledningen. Synopsens indhold. Den mundtlige eksamen. At det er en eksamen betyder, at regler og frister skal

Læs mere

Vejledning til strukturering af specialet

Vejledning til strukturering af specialet Vejledning til strukturering af specialet Skal du i gang med dit speciale, kan du herunder finde gode redskaber til at styre og planlægge din tid. Nedenstående er tænkt som en måde, hvorpå du kan holde

Læs mere

Fra idé til ansøgning - en vejledning

Fra idé til ansøgning - en vejledning LAG Nyborg Fra idé til ansøgning - en vejledning Hvordan laver jeg en ansøgning til LAG Nyborg? Mange mennesker går rundt med gode idéer til et projekt, men får aldrig realiseret idéerne, fordi arbejdet

Læs mere

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, 2009 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune FORMÅL Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune De overordnede formål med brugerundersøgelsen: 1. at

Læs mere

Projektguide (kandidat- og masterstuderende på DKM, INT, MMT og SWU samt diplomstuderende)

Projektguide (kandidat- og masterstuderende på DKM, INT, MMT og SWU samt diplomstuderende) August 2002 Projektguide (kandidat- og masterstuderende på DKM, INT, MMT og SWU samt diplomstuderende) Denne projektvejledning omfatter: 1. Projekttyper 2. Antal deltagere i projektgruppe 3. Hvad skal

Læs mere

24. maj 2013. Kære censor i skriftlig fysik

24. maj 2013. Kære censor i skriftlig fysik 24. maj 2013 Kære censor i skriftlig fysik I år afvikles den første skriftlig prøve i fysik den 27. maj, mens den anden prøve først er placeret den 3. juni. Som censor vil du normalt kun få besvarelser

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING AFKLAR: FORMÅL OG KRAV PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING Forventningsafstem med samarbejdspartnere og ledelse om, hvad der er formålet med din evaluering. Skriv 1 ved det primære formål, 2 ved det

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution International Business College Fredericia-Middelfart Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Eksamensprojekt

Eksamensprojekt Eksamensprojekt 2019 1 Eksamensprojekt 2018-2019 Om eksamensprojektet Som en del af en fuld HF-eksamen skal du udarbejde et eksamensprojekt. Eksamensprojektet er en del af den samlede eksamen, og karakteren

Læs mere

Dagsorden og referat, møde nr. 1, tirsdag 19.04.2011 (+ forts. mandag 02.05.2011)

Dagsorden og referat, møde nr. 1, tirsdag 19.04.2011 (+ forts. mandag 02.05.2011) - Dato: Tirsdag den 19. april 2011 (opr. og start) + fortsættelse: Mandag den 2. maj 2011, begge dage kl. 19:00 Sted: Hos Finn Hjortholm Bestyrelse: Finn Hjortholm, Ann Larsen, Kirstine Pepping, Linda

Læs mere

Nyhedsbrev om studieområdet på htx. Tema: Prøven i studieområdet

Nyhedsbrev om studieområdet på htx. Tema: Prøven i studieområdet Nyhedsbrev om studieområdet på htx Tema: Prøven i studieområdet Undervisningsministeriet Uddannelsesstyrelsen April 2011 1 Hvorfor dette nyhedsbrev? I juni 2010 kom der som bekendt en ny læreplan for studieområdet.

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

Praktikvejledning og information om 4 semester, foråret 2014

Praktikvejledning og information om 4 semester, foråret 2014 Multimedie Designer Uddannelsen Praktikvejledning og information om 4 semester, foråret 2014 Det overordnede tema for 4. semester er PRAKTIK OG PERSPEKTIVERING. Det betyder, at du på 4. semester har mulighed

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Tilfredshedsundersøgelse af Svendborg Kommunes erhvervsklima

Opgavebeskrivelse: Tilfredshedsundersøgelse af Svendborg Kommunes erhvervsklima Opgavebeskrivelse: Tilfredshedsundersøgelse af Svendborg Kommunes erhvervsklima Baggrund Svendborg Kommune har besluttet at gennemføre regelmæssige undersøgelser af kommunens virksomheders tilfredshed

Læs mere

Studieretningsopgaven

Studieretningsopgaven Elevhåndbog til Studieretningsopgaven Aalborg Katedralskole 2015-2016 Studieretningsopgaven (SRO) er en afleveringsopgave, som skal forberede jer på studieretningsprojektet (SRP) i 3g. Der er tale om en

Læs mere

Spørgsmå l og svår frå webinåret om ådministråtive forhold ved prøveåfholdelse

Spørgsmå l og svår frå webinåret om ådministråtive forhold ved prøveåfholdelse Spørgsmå l og svår frå webinåret om ådministråtive forhold ved prøveåfholdelse Når matematik uden og med hjælpemidler ligger lige op af hinanden tidsmæssigt, hvad gør man så med de elever, som skal have

Læs mere

Arbejdspladsvurdering om psykisk arbejdsmiljø blandt universitetsforskere. Vejledning til sikkerhedsgruppen i brug af spørgeskemaer

Arbejdspladsvurdering om psykisk arbejdsmiljø blandt universitetsforskere. Vejledning til sikkerhedsgruppen i brug af spørgeskemaer Arbejdspladsvurdering om psykisk arbejdsmiljø blandt universitetsforskere Sådan bruges værktøjet Vejledning til sikkerhedsgruppen i brug af spørgeskemaer 1. Om materialet Spørgeskemaer til APV om psykisk

Læs mere

Projektplan. Målbeskrivelse.

Projektplan. Målbeskrivelse. Projektplan. Målbeskrivelse. Problemfelt. Det centrale problemfelt er, at Litteraturfestivalen Ordskælvs målgruppe er unge mellem 15 og 30 år. Denne gruppe af mennesker har det været arbejdsgruppens primære

Læs mere

Projektopgaven på Forældreskolen

Projektopgaven på Forældreskolen på Forældreskolen Introduktion til lærerne Side 1 af 6 Projektopgave 7.-9. klasse Indledning: Denne folder er lavet for at ensarte og sikre kvalitet i projektopgaven i udskolingen på Forældreskolen. Den

Læs mere

Projektarbejde i naturvidenskabelig faggruppe vejledning.

Projektarbejde i naturvidenskabelig faggruppe vejledning. 1 Projektarbejde i naturvidenskabelig faggruppe vejledning. Introduktion Projektarbejde er en arbejdsform eller arbejdsmetode. Arbejdet forgår i dette tilfælde i grupper, ud fra en formuleret problemstilling

Læs mere

Elevvejledning til projektbaserede prøver på SOPU

Elevvejledning til projektbaserede prøver på SOPU : Formål med prøven Formålet er, at du får mulighed for at dokumentere i hvilken grad, du opfylder målene for prøven. Prøvegrundlag Forud for den mundtlige prøve skal du aflevere en individuel skriftlig

Læs mere

Bilagskatalog. til Biblioteket som partner i turismeindsats. Martin Rylander Petersen. Erhvervsrelateret Projekt. Danmarks Biblioteksskole

Bilagskatalog. til Biblioteket som partner i turismeindsats. Martin Rylander Petersen. Erhvervsrelateret Projekt. Danmarks Biblioteksskole Bilagskatalog til Biblioteket som partner i turismeindsats Martin Rylander Petersen Erhvervsrelateret Projekt Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Bilag 1. Projektplan... 3 Bilag 2. Tidsplan...

Læs mere

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Tysk

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Tysk Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Tysk Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Hvilke

Læs mere

Kort projektbeskrivelse formål, succeskriterier

Kort projektbeskrivelse formål, succeskriterier Udkast: Projektplan LARM WP 3 Digitalisering af de hvide programmer Kort projektbeskrivelse formål, succeskriterier Målet for WP3 er at frembringe datagrundlaget for en national bibliografi for radioprogrammer,

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt.

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt. Praktikindkald Praktikprøvetilmelding Praktikprøve d. 22-23.03 Udarb. af synopsis Påskeferie Multimedie Designer Uddannelsen Information om 4 semester, foråret 2012 Det overordnede tema for 4. semester

Læs mere

Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve. Radiografuddannelsen modul 7, overgangsordning University College Lillebælt

Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve. Radiografuddannelsen modul 7, overgangsordning University College Lillebælt Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve Radiografuddannelsen modul 7, overgangsordning University College Lillebælt Gældende efteråret 2016 Formål Formål med prøven er at bedømme i hvilken grad

Læs mere

Anbefalinger i forhold til eksamensvagter (antal og forberedelse)

Anbefalinger i forhold til eksamensvagter (antal og forberedelse) Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Anbefalinger i forhold til eksamensvagter (antal og forberedelse) Anbefalingerne tager udgangspunkt i eksamensreglerne

Læs mere

1 Metodeappendiks. Spørgeskemaet omhandler ledernes erfaringer med forældresamarbejde og indeholder både faktuelle spørgsmål og holdningsspørgsmål.

1 Metodeappendiks. Spørgeskemaet omhandler ledernes erfaringer med forældresamarbejde og indeholder både faktuelle spørgsmål og holdningsspørgsmål. 1 Metodeappendiks Om undersøgelserne Der er foretaget to spørgeskemaundersøgelser blandt hhv. forældre til børn, som går i daginstitution og daginstitutionsledere. Danmarks Statistik har stået for udsendelse

Læs mere

Hvad er et eksamensprojekt?

Hvad er et eksamensprojekt? EP EksamensProjekt Hvad er et eksamensprojekt? Det består af to fag efter eget valg Du skal skrive en synopsis til mundtlig eksamen Synopsen kan udarbejdes i grupper, men eksamen er individuel Tidsplan

Læs mere

Hold: bose14 J.nr. 4071

Hold: bose14 J.nr. 4071 Hold: bose14 J.nr. 4071 Modul: 9 Dato: 16. november 2016 Status: 11 ud af 16 har besvaret evalueringen (68,75%) Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag

Læs mere

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research.

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research. Markedsundersøgelse Metode Der skal foretages desk research såvel som field research. o Hovedvægten vil blive lagt på desk research til at skaffe alle nødvendige oplysninger. o Det vil blive suppleret

Læs mere

Aftalestyring. Norddjurs Biblioteker

Aftalestyring. Norddjurs Biblioteker Aftalestyring Marts 2007 Norddjurs Biblioteker Mellem Norddjurs kommune v/kultur- og udviklingsudvalget og Norddjurs Biblioteker v/bibliotekschef Birgit Årsnes er der indgået nedenstående aftale om drift

Læs mere

3. klasse. Arbejdsmarkedet

3. klasse. Arbejdsmarkedet 3. klasse Arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Forskellige jobtyper på arbejdsmarkedet Forberede besøg på en arbejdsplads Besøg på en arbejdsplads Evaluering

Læs mere

Målbeskrivelse. Ovenstående leder til følgende problemstilling. Problemstilling

Målbeskrivelse. Ovenstående leder til følgende problemstilling. Problemstilling Målbeskrivelse Dette projekt tager udgangspunkt i, hvordan børns indstilling til litteratur bliver udfordret gennem udstillingen Dyr du ville ønskes ikke fandtes (herefter DDVØIF). Det undersøges hvordan

Læs mere

Kort- og landmålingsteknikeruddannelsens

Kort- og landmålingsteknikeruddannelsens Semesterorientering Kort- og landmålingsteknikeruddannelsens 4. semester December 2014 2 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT... 3 2. VEJLEDENDE SKEMATISK OVERSIGT OVER FJERDE SEMESTER.... 5 3. VALGDELEN...

Læs mere

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster.

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster. Projekt edidaktik Forsøg med multimodal tekstproduktion På Viden Djurs er der I to klasser blevet gennemført et forsøg med anvendelse af Microsoft Office 365. Hensigten har været at træne de studerende

Læs mere

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen

Foreløbig eksamensplan sommer BA-uddannelsen Foreløbig eksamensplan sommer 2011 (Ret til ændringer forbeholdes) Retningslinjer BA-uddannelsen 1. Gyldigt studiekort skal medbringes til samtlige prøver. 2. Eksamenssted ved de oplyses på selvbetjeningen

Læs mere

Hvem er vi i KBHFF? Resultater fra den 1. Medlemsundersøgelse Evalueringskorpset

Hvem er vi i KBHFF? Resultater fra den 1. Medlemsundersøgelse Evalueringskorpset Hvem er vi i KBHFF? Resultater fra den 1. Medlemsundersøgelse Evalueringskorpset Svar indsamlet i perioden 8. til 17. januar 2014 Første resultater fremlagt på stormøde lørdag den 25. januar 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hvordan oplever patienterne patientstøtte- ordningen med Røde Kors frivillige på Sjællands Universitetshospital?

Hvordan oplever patienterne patientstøtte- ordningen med Røde Kors frivillige på Sjællands Universitetshospital? Hvordan oplever patienterne patientstøtte- ordningen med Røde Kors frivillige på Sjællands Universitetshospital? Indledning Det er en regional prioritet, at der skal være ansat frivillighedskoordinatorer

Læs mere

BACHELORPROJEKTET - sådan gør du!

BACHELORPROJEKTET - sådan gør du! BACHELORPROJEKTET - sådan gør du! Med trin for trin-vejledninger, tjeklister og masser af gode tips Trine Toft, 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INDLEDNING AT SKRIVE VIDENSKABELIGT De større, akademiske opgaver,

Læs mere

Sygeplejefaglige projekter

Sygeplejefaglige projekter Hæmatologisk afdeling X Sygeplejefaglige projekter - En vejledning Hæmatologisk afdeling X Sygeplejefaglige projekter Hæmatologisk afd. X Det er afdelingens ønske at skabe rammer for, at sygeplejersker

Læs mere

Projektarbejde vejledningspapir

Projektarbejde vejledningspapir Den pædagogiske Assistentuddannelse 1 Projektarbejde vejledningspapir Indhold: Formål med projektet 2 Problemstilling 3 Hvad er et problem? 3 Indhold i problemstilling 4 Samarbejdsaftale 6 Videns indsamling

Læs mere