22. oktober 2014 Sag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "22. oktober 2014 Sag"

Transkript

1 Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Mandag den 29. september 2014 kl. 14:30 16:00. Erhvervsstyrelsen, Rådssalen, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø 22. oktober 2014 Sag /lonkle ERST Følgende medlemmer deltog: Preben Gregersen, Erhvervsstyrelsen (formand) Henning Gade, Dansk Arbejdsgiverforening Michael Koch-Larsen, Danske Regioner Anne-Marie Knuth-Winterfeldt, NaturErhvervstyrelsen Lise Thillemann Sørensen, Sammenslutningen af Danske Småøer Jan Eske Schmidt, Tekniq Lisbeth Fuglsang, Bornholms Vækstforum Dorthe Kusk, Syddansk Vækstforum Pia Fabrin, Vækstforum Midtjylland Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Følgende suppleanter deltog: Käthe Munk Ryom, Akademikerne Sine Worm Jensen, Finansrådet Axel Kristiansen, Miljøministeriet Hans Henrik Lomholt, Uddannelses- og Forskningsministeriet Kasper Westh, Syddansk Vækstforum Ulla Schack Christensen, Vækstforum Nordjylland Finn Jalris, Vækstforum Sjælland Ebbe Poulsen, Erhvervsstyrelsen Følgende repræsentanter fra EU-Kommissionen (observatører) deltog: Andriana Sukova-Tosheva, DG Employment Denis Genton, DG Employment Judith Sørensen, DG Employment Charlina Vitcheva, DG Regio Dorota Zaliwska, DG Regio Frank Elholm, DG Regio Herudover deltog: Lone Rosen, Erhvervsstyrelsen Annette Zeh, Erhvervsstyrelsen Ditte Hviid, Erhvervsstyrelsen Lone Klærke, Erhvervsstyrelsen (referent)

2 2/7 Kaspar Thue Andresen, Erhvervsstyrelsen May Kjems Eriksen, Erhvervsstyrelsen Ulla Lieberkind, Erhvervs- og Vækstministeriets departement Der var følgende observatører: Anne Assenholm Hansen, Finansministeriet Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Til orientering: Status på programgennemførelsen (n+2-status og opgørelse af restmidler vedlagt) 3. Til orientering: Status på finansielle instrumenter v/ Erhvervsstyrelsen og vækstforumsekretariaterne 4. Eventuelt, herunder orientering om o rapport fra Rigsrevisionen o skriftlig høring om teknisk assistance o næste møde 1. Godkendelse af dagsorden Formanden for overvågningsudvalget, Preben Gregersen, Erhvervsstyrelsen, bød velkommen. Mødet ville være fokuseret på udfordringerne med at gennemføre sidste del af programperioden , samtidig med at programmerne er i gang. For programperioden vil der fremover successivt blive taget stilling til, hvorvidt der skal holdes halvårlige møder, eller om kommunikationen kan foregå skriftligt. De vigtigste punkter på dagsordenen var derfor status på programgennemførelse og restmidler samt på finansielle instrumenter. Formanden konstaterede, at mødet var rettidigt varslet med mail af 29. august Dagsorden og materiale blev udsendt 8. september 2014 i overensstemmelse med forretningsordenen, hvorefter materialet skal være tilgængeligt senest 15 arbejdsdage før mødets afholdelse. Dagsordenens punkt 3 vedrørende status på de finansielle instrumenter foresloges behandlet først. Referat fra mødet 16. juni 2014 Referatet fra udvalgets seneste møde, den 16. juni 2014, blev sendt til udvalgets medlemmer og gjort tilgængeligt på det lukkede område den 18. august Høringsfristen blev sat til den 3. september Der kom nogle få, mindre bemærkninger til referatet, som blev taget til efterret-

3 3/7 ning. Det det blev sendt til udvalget 8. september samt lagt på overvågningsudvalgets lukkede område med status godkendt. Udvalgets beslutning: Udvalget godkendte dagsordenen med ovenstående justeringer i gennemførelsen af punkterne. 3. Til orientering: Status på finansielle instrumenter v/ Erhvervsstyrelsen og vækstforumsekretariaterne Styrelsen fremlagde en produktliste for finansieringsinstrumenterne (lånefondene) samt en planche over lånefondenes budgetter, disponeringsog udbetalingsgrader. For at der kan blive fuld hjemtagning af programmidlerne, skal udbetalingsgraden af fondsmidlerne være 100 pct. ved programmets afslutning. Generelt konstaterede udvalget, at disponerings- og udbetalingsgraden så fornuftig ud for fondene, idet udbetalingerne lå over 75 pct. af kapitalbudgettet. Der var dog enkelte undtagelser her fra. Udvalget udtrykte sin bekymring for disponerings- og udbetalingsgraden især for Midtjysk Iværksætterfond. En simpel analyse, forvaltningsmyndigheden havde foretaget af udbetalingerne, viste at fortsatte udbetalingsgraden med at være lineær, ville det betyde 1 pct. manglende hjemtagning på programmidlerne. Her blev henvist til, at også Rigsrevisionen havde udtrykt sin bekymring herfor. Repræsentanten fra Region Midtjylland fandt ingen anledning til bekymring, og redegjorde for at man i regionen fortsat står fast på, at der vil komme en eksponentiel udvikling i udbetalingen, samt at man var i tæt dialog med administrationsselskabet. Det blev oplyst, at der, som det fremgik af sliden, netop yderligere var blevet disponeret 12,5 mio. kr. EU-midler. For de to syddanske lånefonde redegjorde regionens repræsentanter for, at disponeringsgraderne nu var pæne, og at stigningen i udbetalingerne nu viste sig eksponentiel. Forvaltningsmyndigheden tilføjede, at det beror på en konkret vurdering i den enkelte sag, om en forlængelse efter indstilling fra et vækstfora er en løsning eller alternativt om der kan ske en beskæring, med henblik på at bruge midlerne til andre projekter. Enkelte repræsentanter for udvalget kvitterede for, at forvaltningsmyndigheden på gentagne OU-møder havde bragt risici på hjemtagningssiden på de nævnte fonde frem for OU s opmærksomhed, men savnede tidligere handling fx i form af budgetbeskæring. Forvaltningsmyndigheden henviste til de relevante vækstforas fastholdelse af de givne budgetter og at indstillingen til udbetalingstakten var behandlet og bekræftet på højeste regionale niveau.

4 4/7 Den 6. oktober 2014 skulle forvaltningsmyndigheden have møde med Region Midtjylland vedrørende fremdriften. Fra Kommissionen blev det bemærket, at den danske udvikling ikke adskilte sig væsentligt fra den gennemsnitlige gennemførelse af finansieringsinstrumenterne i de øvrige lande, og at det havde givet en læring i forhold til brugen af finansieringsinstrumenter i fremtiden. Rammerne for anvendelsen af instrumenterne i perioden var mindre fleksibel, da der var medlemsstater, der havde haft store problemer med instrumenterne i perioden. Desuden var brugen af instrumenterne i knyttet tættere op på resultatorienteringen. Udvalgets behandling: Udvalget tog orienteringen til efterretning. På baggrund af bekymring for den hidtidige disponering og udbetaling i Midtjysk Iværksætterfond bad udvalget forvaltningsmyndigheden om at tage kontakt til Region Midtjylland, bl.a. med henblik på at etablere en månedlig rapportering over disponering og udbetaling fra fonden. 2. Til orientering: Status på programgennemførelsen Notat med n+2-status og opgørelse af restmidler vedlagt fremsendt 8. september. Forvaltningsmyndigheden fremlagde status over opgørelse af restmidler pr. 25. september Det blev understreget, at der er tale om en meget dynamisk opgørelse over tilbagefaldsmidler, bevillinger til nye projekter og merbevillinger til eksisterende projekter. Det fremgik af statusoplysningerne, at begge programmer ved opgørelsesdatoen var fuldt disponerede. Det syntes totalt set, at efterspørgslen efter midler overstiger rammerne. Oversigter over opnåelse af den samlede og den regionale budgetforpligtigelse over for Kommissionen ultimo 2014 (n+ 2 - målet) viste, at måltallene for længst var nået for Regionalfonden og var tæt på at være opnået for Socialfonden. Overførsel af midler fra den konkurrenceudsatte pulje (KUP) Udvalget tiltrådte på mødet 16. juni 2014 et forslag fra ERST om, at overskydende KUP-midler kunne anvendes til regionale projekter ud fra følgende procedure: 1) ERST vurderer, hvilke regionale projekter der bør tilgodeses med de overskydende KUP-midler. Vurderingen vil ske efter de kriterier, som udvalget i november 2012 godkendte som grundlag for udmøntning af en eventuel fælles pulje af restmidler.

5 5/7 Kriterierne for udmøntning af en fælles pulje er: - At der er fokus på additionalitet og nyhedsværdi, samt projektets hidtidig fremdrift og evne til at skabe resultater. - Opfyldelse af minimumsforpligtigelse på mellem innovation / ny teknologi og etablering af nye virksomheder under Regionalfondsprogrammet, hvis indsatsen inden for etablering af nye virksomheder på landsplan vurderes at være for svag. - Opfyldelse af yderområdeforpligtigelsen hvis denne på landsplan er under 35 pct. 2) ERST prioriterer ud fra disse kriterier rækkefølgen for tilsagnsgivningen til projekter, som allerede er indstillet af vækstfora. I den skriftlige høring om overførsel af TA-midler godkendte udvalget samme procedure. Forvaltningsmyndigheden ville ud fra et overblik over projekterne på ventelisten set i forhold til, hvilke midler der er til rådighed, få Erhvervsstyrelsens direktions godkendelse af, hvilke projekter der kunne få støtte fra hhv. overskydende KUP-midler og TA. 5. Eventuelt, herunder orientering om o rapport fra Rigsrevisionen o skriftlig høring om teknisk assistance o næste møde Orientering om rapport fra Rigsrevisionen Den 22. august 2014 blev Rigsrevisionens beretning sendt til udvalget til orientering. Beretningen indeholdt anbefalinger om Danmarks udnyttelse af de finansielle rammer for blandt andet Regionalfonden og Socialfonden. For den nye programperiode anbefaler Rigsrevisionen: - At der fra begyndelsen sættes klare mål og milepæle for den finansielle gennemførelse af programmerne for perioden , herunder i hvilken grad Danmark skal udnytte de finansielle rammer for EU-tilskud - At fordele og ulemper, ved at give tilsagn for flere EU-midler end rammen forudsætter (overbooking), overvejes med henblik på at imødegå risici for reduktioner af rammen. Rigsrevisionen skriver i beretningen, at dens undersøgelse har vist, at Erhvervsstyrelsen aktivt løbende følger op og rapporterer på den finansielle gennemførelse af EU-programmerne for at undgå reduktioner af rammen. Desuden vurderer Rigsrevisionen, at Erhvervsstyrelsen har identificeret sine risikobilleder i forhold til at udnytte rammen. Erhvervsstyrelsen har en række instrumenter og styringsværktøjer, som anvendes aktivt for at imødegå identificerede risici. Det drejer sig fx om løbende opfølgning,

6 6/7 udvidelse af eksisterende projekter og omprioritering af midler mellem ordninger. For perioden konkluderer Rigsrevisionen, at der er risiko for, at hele rammen fra EU ikke vil blive udnyttet. Det anføres i beretningen, at Rigsrevisionen ikke har grund til at konkludere, at risikovurderingen i Erhvervsstyrelsen er utilstrækkelig, eller at styrelsens forvaltning i forhold til disse risici er uhensigtsmæssig, ligesom Rigsrevisionen finder det positivt, at Erhvervsstyrelsen handler i forhold til de risici, der er identificeret. Den endelige effekt af risikostyringen vil imidlertid først kunne vurderes efter programmernes afslutning. For programperioden viser ERST s prognose - baseret på de fremdrifts-rapporter udvalget løbende har fået - tentativt et hjemtag på ca. 98 pct. For programperioden er der indført nye redskaber for bl.a. at styrke hjemtagningen af EU-midler. Et af dem er de 8-handlingsplaner som vækstfora har modtaget bestilling på den 17. september I Erhvervsstyrelsen pågår der nu et arbejde med opfølgning på Rigsrevisionens anbefalinger. Orientering om skriftlig høring om teknisk assistance Ved mail af 18. august 2014 blev der sendt et notat til OU med en indstilling om, at OU godkendte, at forvaltningsmyndigheden kunne bede Kommissionen om flytning af midler fra TA-prioriteten til øvrige prioriteter i programmerne. Samtidig var der indstillet, at midlerne for Socialfonden kunne fordeles efter den samme fordeling som midlerne er fordelt på prioriteter i nugældende finansieringsplan. De ekstra midler til projektudvikling ville blive fordelt efter de samme kriterier, som OU har vedtaget for fordeling af overskydende KUP midler. Der er kommet en 9 høringssvar ind, som alle var positive Vækstforum Syddanmark har dog bedt om at midlerne primært blev lagt på prioritet 2 under Socialfondsprogrammet. Efterfølgende har Kommissionen, DG Regio, peget på, at der i forbindelse med afregning af programmerne accepteres op til 10 % overskridelse på en prioritet, blot dette modsvares af et tilsvarende underforbrug under en anden prioritet under programmet. Kommissionen finder således ikke, at der ville være behov for en formel ændring af finansieringsplanerne. Da den påtænkte omflytning af midler kan rummes inden for 10 % fleksibiliteten, vil forvaltningsmyndigheden derfor ikke bede Kommissionen om en formel ændring af finansieringsplanerne. Forvaltningsmyndigheden vil - efter samme kriterier som for de resterende KUP-midler - fordele midlerne til projekter indstillet fra vækstfora.

7 7/7 Udvalgets behandling Udvalget tog orienteringen til efterretning Næste møde Der vil løbende blive taget stilling til, om der er behov for at holde møde, jf. pkt. 1.

Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013

Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013 Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013 19. marts 2015 /MAYKJE Torsdag den 29. januar 2015 kl. 15:00-16:20 Følgende medlemmer deltog: Preben Gregersen, Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. 6. juli 2011 Sag 11/02508 /lok-ebst Torsdag den 16. juni 2011, kl. 10.00 17.00, Langelinie

Læs mere

Følgende suppleanter deltog: Jonas Skovsgaard Christensen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Følgende suppleanter deltog: Jonas Skovsgaard Christensen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Fredag den 15. november 2013, kl. 10:00 15:00. Erhvervsstyrelsen, Rådssalen, Langelinie

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. 20. december 2010 Sag 10/19799 ebst Mandag den 22. november 2010, kl. 11.00-17-30, Scandic

Læs mere

Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 23. januar 2012 Sag 11/04795 /lok-ebst Tirsdag den 15. november 2011, kl. 9.30 17.00,

Læs mere

Følgende repræsentanter fra EU-Kommissionen (observatører) deltog:

Følgende repræsentanter fra EU-Kommissionen (observatører) deltog: 15. august 2012 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Sag 12/02082 /lefrch-erst Onsdag den 13. juni 2012, kl. 10.00-17.00,

Læs mere

Følgende suppleanter deltog: Anne Gete Villefrance, Region Midtjylland Kasper Westh, Region Syddanmark Kim Bonne, Region Hovedstaden

Følgende suppleanter deltog: Anne Gete Villefrance, Region Midtjylland Kasper Westh, Region Syddanmark Kim Bonne, Region Hovedstaden Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse. Fredag den 7. juni 2013 kl. 10:00 16:00. Regionshuset, Regionsrådssalen, Niels Bohrs

Læs mere

18. januar 2013 Sag 12/05776

18. januar 2013 Sag 12/05776 Møde i Overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Torsdag den 15. november 2012, kl. 10.00-17.00, Hotel Scandic, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Mandag den 8. juni 2009, kl. 10.00 17.00 på Hotel Hvide Hus, Aalborg 1. oktober 2009 EBST

Læs mere

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet, Vækst via uddannelse og iværksætteri Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse.

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse. 15. februar 2008 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regionalkonkurrenceevne og beskæftigelse. /lok-ebst Tirsdag den 11. september 2007, kl. 10-16, Ferskvandscenteret,

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 10. december 2008 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse /lok-ebst Mandag den 15. september 2008 kl. 10.00 16.00, Erhvervs- og

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden 2014-2020 og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU s fonde. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU s fonde. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU s fonde December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 23/2013 om Danmarks

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 3. februar 2010 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse /mss-ebst Mandag den 9. november 2009, kl. 10.00 17.00, Region Sjælland,

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse

Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse 21. september 2010 Møde i overvågningsudvalget for strukturfondsprogrammerne under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse Mandag den 14. juni 2010, kl. 11.00 17.30, Region Bornholm, Uddannelsescenter

Læs mere

Referat fra møde i overvågningsudvalget for EFF den 14. sep. 2015

Referat fra møde i overvågningsudvalget for EFF den 14. sep. 2015 Miljø- og Fødevareministeriet Institution: Enhed/initialer: EU og Erhvervsudvikling/Andcla Sagsnr.: 15-8343-000005 Dato: 5. oktober 2015 Referat fra møde i overvågningsudvalget for EFF den 14. sep. 2015

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU s fonde. August 2014

Beretning til Statsrevisorerne om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU s fonde. August 2014 Beretning til Statsrevisorerne om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU s fonde August 2014 BERETNING OM DANMARKS UDNYTTELSE AF TILSKUD FRA EU S FONDE Indholdsfortegnelse 1. Introduktion og konklusion...

Læs mere

REGIONALFONDEN MÅLET OM REGIONAL KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE. Årsrapport 2007

REGIONALFONDEN MÅLET OM REGIONAL KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE. Årsrapport 2007 REGIONALFONDEN MÅLET OM REGIONAL KONKURRENCEEVNE OG BESKÆFTIGELSE Årsrapport 2007 1 DISPOSITION 1.0 INDLEDNING OG IDENTIFIKATION AF PROGRAMMET... 3 1.1 ÅRSRAPPORTERNES INDHOLD OG FORORDNINGSGRUNDLAG:...

Læs mere

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N.

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl. 9.00 11.00 hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. I mødet deltog både ny observatør fra Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 2. april 2014 J.nr.: 13/03872 /lonros Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 Udkast til nationalt program for EU s Socialfond og udkast til nationalt

Læs mere

Kapitel 1 Indledende bestemmelser

Kapitel 1 Indledende bestemmelser Bekendtgørelse om ansvar og kompetencefordeling m.v. i forbindelse med administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1 I medfør af 6, stk. 1, 6 a, stk. 1, 2 og

Læs mere

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter

Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter August 2014 Indkaldelse af tilbud på Gap-analyse vedr. finansielle instrumenter De fem danske regioner indkalder hermed tilbud på gennemførelse af en gap-analyse vedr. finansielle instrumenter. Baggrund

Læs mere

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Er vi på rette vej BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Hvad har vi lært og hvordan bruger vi den læring?

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden : Mål, virkemidler og resultater

Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden : Mål, virkemidler og resultater Opgavebeskrivelse: Temaevaluering vedr. strukturfondsperioden 2007-2013: Mål, virkemidler og resultater 1. Formål med temaevalueringen Ifølge Rådets forordning (EF) Nr. 1083/2006 er formålet med evalueringer

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Lønmodtagernes Dyrtidsfond (beretning nr. 13/2007)

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1)

Udkast til. Bekendtgørelse om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1) Udkast til Bekendtgørelse om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1) I medfør af 6, stk. 1, 6 a, stk. 1, 2 og 4, 6 b, stk. 1 og 2, 6 c, stk. 2, 9, stk.

Læs mere

God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden

God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden God tilskudsadministration Regionalfonden og Socialfonden Regionalchef Preben Gregersen Erhvervsstyrelsen Den strategiske tragt 2014-2020 EU 2020 EU s strategiske retningslinjer DK s nationale reformprogram

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 16. december 2015 kl hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 16. december 2015 kl hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 16. december 2015 kl. 9.00 11.00 hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C. Mødet indledtes med en orientering om Envision A/S v. adm. direktør

Læs mere

og Den Europæiske Socialfond:

og Den Europæiske Socialfond: BEK nr 1810 af 30/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2018-14537 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Notat. Bilag 9 - Guideline til fastsættelse af yderområdeprocent

Notat. Bilag 9 - Guideline til fastsættelse af yderområdeprocent Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Karsten Jensen, Anette Keller og Steffen With Afdeling: Erhvervsudvikling og udviklingsområder E-mail: steffen.with@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631960

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde. Torsdag den 14. januar 2016 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal

Ordinært afdelingsmøde. Torsdag den 14. januar 2016 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal Til beboerne Side 1 af 6 2720 RHS 2720 / Lejer 01-01-2015 00:00 01-01-2015 00:00 Referat af Ordinært afdelingsmøde Torsdag kl. 19.00 I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal På mødet var 57 lejemål repræsenteret.

Læs mere

Forretningsorden for Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF )

Forretningsorden for Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF ) Miljø- og fødevareministeriet Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: EU & Erhvervsudvikling / ANDCLA Sagsnr./dok.nr.: 15-8343-000011 Dato: 26. januar 2016 Forretningsorden for Overvågningsudvalget

Læs mere

Beslutningsreferat af det 24. møde i Danmarks Vækstråd den 8. november

Beslutningsreferat af det 24. møde i Danmarks Vækstråd den 8. november Beslutningsreferat af det 24. møde i Danmarks Vækstråd den 8. november 2012 18. februar 2013 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Carl Holst Vækstforumformand

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 4. juni 2015 kl. 14.00 til 16.00 hos Selandia-CEU Deltagere: Afbud: Svend R. Hartmann, Selandia CEU/Dansk Byggeri Michael Kaas-Andersen, Selandia-CEU Frank Tonsberg, EUC NVS

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af EU-midler i Danmark i 2011. Februar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af EU-midler i Danmark i 2011. Februar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af EU-midler i Danmark i 2011 Februar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

Referat fra møde i Vækstforum Hovedstaden torsdag den 29. november 2012 kl. 14-16.00 i Finansrådet, København K.

Referat fra møde i Vækstforum Hovedstaden torsdag den 29. november 2012 kl. 14-16.00 i Finansrådet, København K. Vækstforum Hovedstaden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød T +45 4820 5000 F +45 4520 5661 E vaekstforum@regionh.dk W regionh.dk Referat fra møde i Vækstforum Hovedstaden torsdag den 29. november 2012 kl.

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden Vækstforum Hovedstaden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød T +45 3866 5000 E vaekstforum@regionh.dk W regionh.dk/vaekstforum/menu/ Referat fra Vækstforums møde den 15. august 2014 kl. 9.00-12.00 Mødested:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne Regionalfonden og Socialfonden i Danmark 2014-2020 Resumé til borgerne 1. Indledning EU s Regionalfond og Socialfond (strukturfondene) investerer i perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 19. september 2012 kl. 14.00 til 15.00 hos Selandia-CEU Deltagere: Flemming Lassen, EUC NVS/3F Henrik Andersen, Selandia CEU/Dansk Byggeri Jørgen Kay, VUC VSS Lars Thore Jensen,

Læs mere

Randers Arbejderes Byggeforening af 1874

Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Referat fra generalforsamling Torsdag den 19. februar 2015 Mødested: Festsalen, Sjællandsgade 21, Randers Referat generalforsamling Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018.

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Syd Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev, Christian X s Vej

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Den nye styrelse: Mission og vision Mission I partnerskab med andre gør vi det enkelt og attraktivt at drive virksomhed

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet, tirsdag den 17-2-09.

Referat af bestyrelsesmødet, tirsdag den 17-2-09. Referat af bestyrelsesmødet, tirsdag den 17-2-09. Sted : Holbækvej 106 B 1 sal med møde fra 17.00. til 21.00. Mad fra kl. 16.30 Afbud : Lilian Lauge,.. Fraværende: Marianne Andersen, Peter Smidt. 1. Velkomst,

Læs mere

Aktstykke nr. 31 Folketinget Afgjort den 29. november Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 20. november 2012.

Aktstykke nr. 31 Folketinget Afgjort den 29. november Erhvervs- og Vækstministeriet. København, den 20. november 2012. Aktstykke nr. 31 Folketinget 201213 Afgjort den 29. november 2012 31 Erhvervs og Vækstministeriet. København, den 20. november 2012. a. Erhvervs Vækstministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Mandag den 29. marts 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Bente Sorgenfrey, Hans Stige (formand),

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 07-03-2017 MDR-2017-00012 Maren Munk-Madsen Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Emne 10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Mødedato Onsdag den 6. marts 2013 kl. 10.00 11.30 Sted Deltagere Steen Dalsgård Jespersen, (formand) Arne Cyron, Region Sjælland Britt Bergstedt,

Læs mere

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 1. november 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 - ekstraordinært møde Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Mette Hoff Gitte Kjær-Westermann Søren

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Fredenslund

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Fredenslund Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Fredenslund Andelsboligforeningen Fredenslund afholdt ordinær generalforsamling mandag d. 12. maj 2014 kl. 19.00 i foreningens fælleslokale i kælderen.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 26. marts 2014 kl. 16.30 18.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Erik B. Hansen, Britta Magnussen,

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt Koordinatormøde den 6. maj 2013 kl. 11.00 16.00 på hotel H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense. Referat Velkomst Formanden

Læs mere

Niels Hörup, Steen Sørensen og Per B. Christensen. 1. Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra rektor og bestyrelsesformand...

Niels Hörup, Steen Sørensen og Per B. Christensen. 1. Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra rektor og bestyrelsesformand... Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 24. maj 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige, Knud Henning Andersen, Bente Sorgenfrey,

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Byindsatsen i Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Hvad står der i forordningerne? (1) Rammer i forordningerne: Mindst 5 pct. af regionalfondsmidlerne

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( )

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( ) REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. februar 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl. 13.00-16.00 hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast. Der var afbud fra Margrete Bak. Referent var direktør Erik Krarup.

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Dato J. nr. 3. april 2017 2017-1012 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Vedr. Statsrevisorernes

Læs mere

Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 27. juni 2013 /stinyl Forslag til Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1 I lov om administration af tilskud fra Den Europæiske

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 12:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 12.30-14.00. Frank Borch-Olsen var forhindret i deltage

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. maj 2015 kl hos BM Silo ApS, Morrevej 7, Tvis, 7500 Holstebro.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. maj 2015 kl hos BM Silo ApS, Morrevej 7, Tvis, 7500 Holstebro. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. maj 2015 kl. 9.00 12.00 hos BM Silo ApS, Morrevej 7, Tvis, 7500 Holstebro. Udviklingschef Anna Maria Sønderholm, afdelingschef/konsulentchef Peter

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/04 om løntilskudsordningen Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014

Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Referat af det 28. møde i Danmarks Vækstråd den 23. maj 2014 Til stede fra Danmarks Vækstråd: Formand Lars Nørby Johansen Vækstforumformand Bent Hansen, Region Midtjylland Vækstforumformand Ulla Astman,

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Mødeart:: Repræsentantskabsmøde Mødested: BL s lokaler Afdeling: 0. Studiestræde 50, 1554 V. Deltagere:

Læs mere

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening.

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening. Høringsnotat 4. juni 2014 Høring over udkast til Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi Udkast til ny bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi og vejledning blev sendt i høring 11. marts

Læs mere

Landdistriktsudvalgets medlemmer.

Landdistriktsudvalgets medlemmer. NaturErhvervstyrelsen EU & Erhvervsudvikling/MMJ Den 27. august 2015 Landdistriktsudvalgets medlemmer. Medlem/Suppleant 1. Medlem: Sarah Børner (formand) Suppleant: Marie Guldborg Kontaktoplysninger Miljø-

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde. Mandag den 30. januar 2017 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal

Ordinært afdelingsmøde. Mandag den 30. januar 2017 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal Til beboerne Side 1 af 7 2720 RHS 2720 / Lejer 01-01-2015 00:00 01-01-2015 00:00 Referat af Ordinært afdelingsmøde Mandag kl. 19.00 I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal På mødet deltog beboere fra 43

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere