Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 29. august 2013 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 29. august 2013 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C"

Transkript

1 Beskæftigelsesregion Syddanmark fra møde i Beskæftigelsesrådet torsdag den 29. august 2013 kl i rådssalen Dannebrogsgade 3, Odense C

2 I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib Haahr Christian Schultz Søren Johannesen Gitte Larsen LO, FTF og AC Thorkild Jacobsen Lone E. Thomsen Marita Geinitz Kurt Nissen Kent Madsen Palle Møldrup KL og Region Syddanmark Hans Jørgensen Morten Andersen Bjarne Nielsen DH Lisbeth Hansen OBSERVATØR for VÆKSTFORUM Kurt Adamsen OBSERVATØR for KL, LO OG DA Filip Dalengaard Der var afbud fra: Anne Jørgensen, Lis Ravn Ebbesen, Inger Nielsen, Thyge Nielsen, Hanne Nielsen Bonde, Jesper Thomsen, Ulla Poulsen, Annette Vittrup, Alice Boesen, Torben Andersen, Søren Wrang Fra Beskæftigelsesregionen deltog: Karl Schmidt, Peter Graversen, Vagn Jensen, Ulla Christensen (ref.)

3 Til medlemmer og suppleanter i Det Regionale Beskæftigelsesråd samt Embedsmandsgruppen Odense, den 23. august 2013 Dagsorden til møde i Det Regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark Torsdag den 29. august 2013 kl rådssalen, Beskæftigelsesregion Syddanmark, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Tema: Kontanthjælpsreformen en ny tilgang til indsatsen 1. Meddelelser fra formanden a. Formandskabets årlige møde med ministeren, BER-FU og AMS. - herunder orientering om den aktuelle beskæftigelsespolitiske situation. 2. Beslutningspunkter a. Rådets Strategiseminar udkast til program. - herunder Syddanmarks ungestrategi b. Rekruttering på det syddanske arbejdsmarked. c. Opfølgning på jobcentrene. d. Beskæftigelsesplan 2014: Proces og opfølgning. 3. Orienteringspunkter a. Løbende sager. b. Status for jobrotation. c. Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark. d. Offshore rapport fra konference den 18. juni e. Status på aktiviteter 1. halvår Beskæftigelsesregionen. f. Opfølgning på implementering af førtidspensions- og fleksjobindsats. g. Rigsrevisionens rapport om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. 4. Eventuelt Med venlig hilsen Vagn Jensen Sekretariatschef

4 Pkt. 2.a: Rådets Strategiseminar udkast til program Til beslutning Journal nr /GKB/uch Rådet drøftede på mødet i juni 2013 form og indhold for Rådets Strategiseminar den oktober På baggrund af drøftelserne er der udarbejdet et udkast til program. Strategiseminaret var sidste år programsat som et seminar, men i udkast til program for i år er 1. dagen programsat fra kl med morgenmad fra kl Det giver et mindre presset forløb og mulighed for at udvide antallet af emner. Bemærk at en Ungestrategi for Syddanmark er lagt ind som et af punkterne på seminarets 1. dag. I udkast til program er der indsat forslag til oplægsholdere, men de forudsætter, at aftalerne med oplægsholderne falder på plads. Rådets Strategiseminar - udkast til program Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet drøfter udkast til program og godkender det med evt. rettelser. Rådet godkendte udkast til program, og at programmet udsendes, når alle oplægsholdere er på plads.

5 Pkt. 2.b: Rekruttering på det syddanske arbejdsmarked Til beslutning Journal nr /EVE/ For at undersøge mangelen på arbejdskraft udarbejder Arbejdsmarkedsstyrelsen en spørgeskemaundersøgelse 2 gange om året. I alt deltager omring virksomheder, heraf godt virksomheder i Syddanmark. I foråret 2013 har virksomheder i Syddanmark oplyst, at der var forgæves rekrutteringer, svarende til 0,4 pct. af de beskæftigede i Syddanmark I tillæg til undersøgelsen er der lavet en stikprøve blandt de virksomheder som har forgæves rekrutteringer. Hensigten er til dels af at følge op på, om de har en korrekt forståelse af definitionen på forgæves rekruttering, dels mere uddybende spørgsmål om rekrutteringspraksis. Resultater af stikprøve blandt virksomheder med forgæves rekrutteringer - Virksomhederne har en korrekt opfattelse af definitionen på forgæves rekruttering - 63 pct. af virksomhederne havde under 10 ansøger pct. af stillingerne med under 10 ansøger var almindelige stillinger, mens 70 % af stillingerne med under 10 ansøger var stillinger, som adskiller sig fra fuldtidsstilling inden for normal arbejdstid - 41 pct. virksomhederne siger, at de kunne have gjort noget anderledes eller bedre for at besætte stillingen pct. af virksomhederne med forgæves rekruttering benyttede jobnet.dk, hvor alle ledige har lagt deres CV ind og, hvor de løbende følger op på relevante ledige stillinger På baggrund af undersøgelsen foreslås, at Rådet retter henvendelse til LBR og beskæftigelsespolitiske udvalg i de syddanske kommuner med opfordring til at drøfte, hvad der lokalt kan gøres for at synliggøre ledige stillinger og sikre, at ledige via deres jobsøgning er opmærksomme på alle typer af stillinger, både dem med almindelige arbejdstider såvel som skæve arbejdstider, for at imødegå forgæves rekrutteringer. Bilag: Rekrutteringsundersøgelse forår 2013, Tillæg til rekrutteringsundersøgelse, Notat om rekrutteringssituationen på arbejdsmarkedet, Brev til LBR og udvalg Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet drøfter og beslutter om der skal sendes et brev til LBR og beskæftigelsespolitiske udvalg med opfordring til lokalt at drøfte, hvorledes ledige stillinger i højere grad kan synliggøres, og hvordan det sikres, at ledige søger alle typer af relevante stillinger. Rådet vedtog at udsende brevet til LBR og beskæftigelsespolitiske udvalg med de bemærkninger, at det skal fremgå af brevet, at der ud over Jobnet er andre måder at rekruttere på. Det skal fremgå tydeligere, at der kan være flere årsager til forgæves rekruttering. Forinden udsendelse rundsendes brevet til godkendelse i formandskabet.

6 Pkt. 2.c: Opfølgning på jobcentrene Til beslutning Journal nr /TLL/ Opfølgningsrapporten til Det Regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark har til formål at sætte fokus på væsentlige udfordringer i beskæftigelsesindsatsen i Syddanmark. Denne rapport indeholder benchmark på de enkelte kommuner samt god praksis i kommunerne. I rapporten er der fokus på de 4 ministermål, med konkrete eksempler på indsatsen i jobcentrene. I rapporten fremgår det bl.a.: I perioden jan. - apr var uddannelsesgraden på 8,5 pct., en stigning fra januar, hvor uddannelsesgraden var 5,2 pct. Tilgangen til førtidspension er faldet med 32 pct. det seneste år. Antallet af ressourceforløb er foreløbig beskedent med 123 forløb i Syddanmark i juni 2013 Langtidsledige er faldet med 15 pct. fra juni 2012 til juni 2013 Antallet af personer i jobrotation er steget fra ca i juni 2012 til ca i juni Beskæftigelsesregionen udarbejder sideløbende et opfølgningsprodukt til de lokale beskæftigelsesråd og arbejdsmarkedsudvalg. Opfølgningsrapport Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet drøfter opfølgning på indsatsen med evt. supplerende bemærkninger. Opfølgningsrapporten blev godkendt med den bemærkning, at søjlen vejl./opkval. i tabel 8 opdeles.

7 Pkt. 2.d: Beskæftigelsesplan 2014: Proces og opfølgning Til beslutning Journal nr /CAL/uch Det Regionale Beskæftigelsesråd indgik i foråret kontrakt med ministeren om beskæftigelsesindsatsen for I den forbindelse udsendte RBR et brev til de politiske udvalg og LBR med en række anbefalinger til kommunernes arbejde med beskæftigelsesindsatsen for Beskæftigelsesregionen har ligeledes drøftet beskæftigelsesplanerne med kommunen i forbindelse med dialogmøderne i 1 og 2. kvt I juli måned modtog beskæftigelsesregionen kommunernes foreløbige beskæftigelsesplaner for Senest den 31. august skal Beskæftigelsesregionen og LBR afgive høringssvar til kommunernes beskæftigelsesplan for Beskæftigelsesplanerne er generelt kendetegnet ved: At have fokus på beskæftigelsesindsatsen i forhold til de 4 ministermål At have fokus på de anbefalinger, som RBR har udarbejdet til de politiske udvalg og LBR At have fokus på de beskæftigelsespolitiske udfordringer i den enkelte kommune At have fokus på at imødekomme planlagte indsatser, der understøtter de vedtagne reformer Kvantitative måltal Kravet til kommunerne er, at de senest den 31. januar 2014 offentliggør deres beskæftigelsesplan inkl. en kvantitativ målsætning for de 4 ministermål. Ca. halvdelen af kommunerne har dog allerede formuleret foreløbige måltal, men for nogle ministermål er der forholdsvis stor forskel i kommunernes ambitionsniveau især gældende for ministermål 1) flere unge i uddannelse og 2) færre personer på førtidspension. Dette skal dog ses i lyset af kommunernes forskellige udgangspunkt for at få en stor effekt på ministermålene. For ministermål 4 vedr. virksomhedssamarbejde gælder det, at der endnu ikke foreligger noget datagrundlag, hvorfor kommunerne heller ikke har formuleret måltal for dette. På baggrund af de foreløbige beskæftigelsesplaner må der forventes en variation i de enkelte kommuners ambitionsniveau. Tilsvarende kan der være beskæftigelsesplaner med mål, der ikke er fremlagt kvantitative måltal for. Årshjul 2013 Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet drøfter, hvordan man ved offentliggørelsen af de endelige beskæftigelsesplaner vil imødegå kommunernes forskellige ambitionsmål. Det blev besluttet, at punktet tages op på et senere tidspunkt, når kommunernes endelige måltal er kendt.

8 Pkt. 3.a: Løbende sager Til orientering Journal nr /DRN/uch Varsling: Beskæftigelsesregionen har siden sidste møde i rådet behandlet 5 sager i henhold til lov om varsling mv. af afskedigelser af større omfang. 1 sag skyldes lukning, og 4 sager skyldes indskrænkning. Sagerne omfatter i alt 122 personer. Arbejdsfordelinger over 13 uger: Beskæftigelsesregionen har siden sidste møde i rådet behandlet 3 sager om arbejdsfordeling, jf. bekendtgørelse nr af 21. november 2011 om supplerende dagpenge. Sagerne omfatter i alt 17 personer. Udlændingesager: I de første 7 måneder af 2013 har Sagsudvalget behandlet 45 arbejdstilladelser, fordelt på 43 virksomheder. I de første 7 måneder af 2012 blev der behandlet 67 arbejdstilladelser fordelt på 38 virksomheder. Der er således sket et fald på 22 arbejdstilladelser i 2013 i forhold til Årsagen hertil er, at der i 2012 var en enkelt virksomhed som ansøgte om arbejds- opholdstilladelse for 29 personer Godkendelse af samfundstjeneste: Sagsudvalget har siden sidste møde i rådet behandlet 3 sager. Oversigtsbilag. Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

9 Pkt. 3.b: Status for jobrotation Til orientering Journal nr //kcl Anvendelsen af jobrotation er i stærk vækst i Syddanmark. De fleste jobcentre i Syddanmark har integreret opgaven i det virksomhedsrettede arbejde, og jobcentrene har de seneste måneder oplevet stor interesse fra erhvervslivet især fra private virksomheder. Indtil 1. juli var det muligt at kombinere jobrotation med elev- og lærlingeforløb. Mange virksomheder benyttede sig af denne mulighed, men der bliver fortsat lavet mange projekter med ordinære efteruddannelsesforløb. Mange steder har elev- og lærlingeforløb fungeret som indgangen til et samarbejde med virksomhederne, som der nu kan bygges videre på i en anden retning. Beskæftigelsesregionens rotationskoordinatorer understøtter fortsat etableringen af endnu flere jobrotationsprojekter gennem tæt samarbejde med virksomhedskonsulenterne i jobcentrene og de private virksomheder i Syddanmark. Jobcentrene indberetter nye rotationsprojekter til Beskæftigelsesregionen hver måned. Antallet af igangværende projekter er i perioden 1. juni 2013 til 1. august 2013 steget fra 204 projekter til 295 projekter. Der er tale om en markant stigning hen over to måneder. De 295 projekter fordeler sig på 206 private projekter og 89 offentlige projekter. Det betyder, at der pr. august 2013 er beskæftigede på efteruddannelse, mens 992 er jobrotationsvikarer. Status Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning med den bemærkning, at den grafiske fremstilling over antal projekter, der tidligere var med i statusnotatet, igen kommer med fra næste gang.

10 Pkt. 3.c: Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark Til orientering Journal nr /hfp Der er flere indikatorer, der viser positive tegn på, at Danmark så småt kan være på vej ud af lavkonjunkturen. Erhvervenes konjunkturindikatorer viser bla. positive udviklinger for serviceerhvervet og detailhandlen samt uændret for bygge og anlæg. Danmarks eksport har vist fremgang i det meste af 2013, og forbrugertillidsindikatoren viser for første gang i længere tid en positiv tro på Danmarks og familiernes økonomi om et år. Ledigheden er fortsat faldende i Syddanmark, og der er fortsat stigning i stillingsopslag i jobdatabaserne. Selvom indikatorerne viser en positiv tendens, kan det endnu ikke aflæses i beskæftigelsen, som stadig er på et stort set uændret niveau i Syddanmark. I bilaget Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark belyses den aktuelle udvikling i beskæftigelsen, ledigheden og antal stillingsopslag på jobnet.dk for Syddanmark. Det er muligt at følge den aktuelle beskæftigelse og ledighedsudvikling frem til henholdsvis maj og juni Statusnotat Beskæftigelses- og ledighedsudviklingen i Syddanmark Primo august Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning med den bemærkning, at der i pressemeddelelsen tilføjes en tabel med ledigheden fordelt på alder.

11 Pkt. 3.d: Offshore rapport fra konference den 18. juni 2013 Til orientering Journal nr /MSO/uch Offshore sektoren er et forholdsvist nyt fokusområde for beskæftigelsessystemet. Efter konferencen er det tydeligt, at offshore sektoren også i en lang årrække frem må være et særligt fokusområde for beskæftigelsessystemet. Det potentiale af beskæftigelsesmæssig karakter, der blev præsenteret på konferencen, må og skal udnyttes til gavn for det danske samfund. Konferencen gav udtryk for, at offshore sektorens stillingsstruktur og uddannelseskrav ikke var nemme at overskue for udefra kommende. Konferencen har i høj grad været med til at gøre sektoren mere tilgængelig og forståelig for andre end de, der arbejder i sektoren i det daglige. Det landsdækkede element i konferencen kom klart frem i de forskellige indlæg (referat fra hvert oplæg kan læses i rapporten). Den fortsatte udbygning og udvikling af offshore sekoren er ikke en udfordring, der skal løses af eller i Esbjerg alene - det er en landsdækkende opgave, der skal løses i et tæt samspil mellem en lang række forskellige interessenter. Beskæftigelsesregionerne med Beskæftigelsesregion Syddanmark som tovholder vil være en aktiv part i et sådant tværfagligt og tværregionalt/landsdækkende samarbejde. Opfølgning Beskæftigelsesregion Syddanmark vil i første omgang følge op på konferencen med følgende konkrete initiativer: Drive og vedligeholde det jobcenternetværk vedr. offshore området, der er etableret. Indtræde som en aktiv part i DOA. Bruge de kontakter med virksomheder mv., der er etableret i forbindelse med konferencens planlægning og gennemførelse, til en dialog om andre konkrete initiativer. Bilag: Rapport fra beskæftigelsesregionernes virksomhedskonference i Esbjerg den 18. juni 2013 Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

12 Pkt. 3.e: Status på aktiviteter 1. halvår 2013 Til orientering Journal nr /cbn BER har efterspurgt en opfølgning på RBR/Beskæftigelsesregionernes understøttende aktiviteter ift. jobcentrenes indsats for at opfylde ministermålene i Opfølgningen bygges op om understøtningen af de fire ministermål samt tværgående aktiviteter, som har karakter af mere generel understøtning, der ikke direkte knytter an til et enkelt mål. Der medtages alle relevante aktiviteter ift. de enkelte mål dvs. også aktiviteter, der ikke direkte knytter sig til dialogen med jobcentrene. Og der kan både være tale om RBR-aktiviteter og Beskæftigelsesregion-aktiviteter. Det skal medvirke til at give et mere fyldestgørende billede af RBR/Beskæftigelsesregionernes samlede aktiviteter. Der tages udgangspunkt i de aktiviteter, der er beskrevet i de regionale kontrakter og/eller implementeringsplaner, men der kan komme nye til henover året som følge af nye politiske tiltag mv. Det første skema skal udarbejdes for 1. halvår 2013 og fremadrettet for hvert kvartal. Der udfyldes et selvstændigt skema for hver region. Regionerne planlægger erfaringsudveksling på tværs før indsendelse af skemaerne. Statusnotat Opfølgning på RBR/Beskæftigelsesregionernes aktiviteter, status 1. halvår 2013 Beskæftigelsesregion Syddanmark (BRS). Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning.

13 Pkt. 3.f: Status på førtidspension og fleksjobreformen Orientering Journal nr /amp/uch Som besluttet på rådsmødet den 27. juni 2013 følger en opfølgning på førtidspension- og fleksjobreformen på hvert rådsmøde. Der er nu tilgængelig data på antal ressourceforløb, og som nævnt i dagordenspunkt 2c, er det stadig forholdsvis få borgere, der har fået bevilget et ressourceforløb. De relativt få ressourceforløb skal ses i lyset af, at kommunerne nu, efter en periode hvor etableringen af rehabiliteringsteams har fyldt meget, begynder at arbejde med indsatser og tilbud i ressourceforløbet. Beskæftigelsesregionen har via de aktiviteter, workshops og kurser, der har været sat i værk i løbet af foråret 2013, oplevet, hvordan kommunerne har fået etableret de samarbejdsformer og -flader, der skal til for at få et velfungerende rehabiliteringsteam. Disse tværfaglige samarbejdsformer, er stadig under udvikling. Et velfungerende tværfagligt samarbejde i kommunen er også grobund for gode og udviklende ressourceforløb for borgerne. Kommunerne er lige nu i en proces, hvor der arbejdes på overblik over tilbud på tværs i kommunen. Desuden arbejdes der på, hvad der definerer et ressourceforløb i den enkelte kommune, samt på økonomimodeller for finansieringen af tilbuddene i ressourceforløbene på tværs i kommunen. Beskæftigelsesregionen har i den forbindelse udviklet en økonomimodel for tværfaglige tilbud i samarbejde med 4 kommuner i regionen og konsulentfirmaet M-Ploy. Økonomimodellen skal i løbet af efteråret 2013 præsenteres for alle kommuner i regionen. I forbindelse med opfølgning på førtidspension- og fleksjobreformen vil Beskæftigelsesregionen i den kommende kvartalsvise opfølgningsrunde få et overblik over status på reformen i de enkelte kommuner. Som nævnt i dagsordenspunkt 2c, er antallet af fleksjobvisiterede steget igennem det seneste år. En stor andel af de fleksjobvisiterede er dog uden fleksjob. Der er indtil videre få data på udviklingen i antallet af fleksjob på få timer. Men Beskæftigelsesregionen følger blandt andet fleksjobambassadørernes arbejde i kommunerne, hvis opgave er skaffe fleksjob. Det kan derudover nævnes, at 1. juli opstartede samarbejdet med klinisk funktion og sundhedskoordinatorerne fra Region Syddanmark. Den foreløbige status er, at sundhedskoordinatorerne har haft de første møder med rehabiliteringsteamet, samt at de første sager er sendt i klinisk funktion.

14 Der igangsættes nu fase 2 ift. understøttende implementeringsaktiviteter i forbindelse med reformen: Virksomhedscenterkampagne, generation 2 Målgruppe: borgere i ressourceforløb, samt udsatte kontanthjælpsmodtagere. Opstart august 2013 Workshops for koordinerende sagsbehandlere Målgruppe: de koordinerende sagsbehandlere for borgere i ressourceforløb Opstart november 2013 Netværksmøde for fleksjobambassadørerne Efterår 2013 Temadag for rehabiliteringsteamet Målgruppe: medlemmer af rehabiliteringsteamet Efterår 2013 Arrangement målrettet de praktiserende læger Efterår 2013 Intet Beskæftigelsesregionen indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning Orienteringen blev taget til efterretning.

15 Pkt. 3.g: Rigsrevisionens beretning om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats Til orientering Journal nr /GKB/uch Rigsrevisionen offentliggjorde den 21. august 2013 en beretning om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. Formålet med Rigsrevisionens undersøgelse er at sammenligne effekten af andre aktørers beskæftigelsesindsats under serviceudbuddet med jobcentrenes indsats og at undersøge, hvordan Arbejdsmarkedsstyrelsen understøtter kommunernes opfølgning på effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. Dette er undersøgt ved at besvare følgende spørgsmål: Er effekten af andre aktørers beskæftigelsesindsats under serviceudbuddet på niveau med jobcentrenes beskæftigelsesindsats? Understøtter Arbejdsmarkedsstyrelsen kommunernes opfølgning på effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats? Rigsrevisionen har igangsat undersøgelsen på eget initiativ i september (Beretningen er på ca. 30 sider) Beskæftigelsesregionen indstiller, at rådet tager orienteringen til efterretning. Orienteringen blev taget til efterretning.

16

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 22. oktober 2013 kl på Comwell Middelfart a-s, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 22. oktober 2013 kl på Comwell Middelfart a-s, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark fra møde i Beskæftigelsesrådet tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 9.00 på Comwell Middelfart a-s, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib

Læs mere

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl. 9.00 efter Strategiseminaret på Hotel Radisson Blu H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA

Læs mere

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 19. marts 2013 kl.14.00. i rådssalen. Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. tirsdag den 19. marts 2013 kl.14.00. i rådssalen. Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark fra møde i Beskæftigelsesrådet tirsdag den 19. marts 2013 kl.14.00 i rådssalen Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib Haahr Christian

Læs mere

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 6. september 2012 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C

Referat. møde i Beskæftigelsesrådet. fra. torsdag den 6. september 2012 kl i rådssalen. Dannebrogsgade 3, Odense C 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl.13.00 i rådssalen Dannebrogsgade 3, 2. 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA og Lederne Ib Haahr Christian Schultz Annette

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Assens Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I NYBORG KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Nyborg Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august Temadrøftelse fra kl til kl Rådsmøde starter ca. kl. 14.

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august Temadrøftelse fra kl til kl Rådsmøde starter ca. kl. 14. Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 29. august 2013. Temadrøftelse fra kl. 13.00 til kl. 14.00. Rådsmøde starter ca. kl. 14.00 Frokost fra kl. 12.30 2 Temadrøftelse: Status vedrørende førtidspensionsreformen

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013 Mødedato: 18. december 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: 16:15 Tilstede: Conni Andersen, Grethe Grønfeldt, Hans L. Hansen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske NOTAT 24. februar 2009 Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål for 2010 J.nr. 2009-0000659 2. kontor/kba Indledning Efter at ledigheden generelt har været faldende siden

Læs mere

Jobcenterchefseminar marts 2011

Jobcenterchefseminar marts 2011 Jobcenterchefseminar 3. - 4. marts 2011 2 PROGRAM 3. marts 2011 - formiddag 9.00-9.30: Ankomst og morgenkaffe 9.30-9.45: Velkomst v. Karl Schmidt, regionsdirektør 9.45-10.30: Nyt i beskæftigelsespolitikken

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 12:00 Sted: Scandic Hotel Aalborg Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 Resultatrevision 2013 3 18 Tilbud på virksomhedsanalyse 2014 5

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 30.08.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2008 for Jobcenter Greve...4 2. Ansøgning: Støtte

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 Jobcenter Halsnæs Job og Arbejdsmarked Halsnæs Kommune 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Jobcentrets generelle bemærkninger... 3 3. Ministermål... 4 Resultatoversigt for Jobcenter Halsnæs...

Læs mere

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Lejre 23.april 2013 Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Tirsdag den 23. april 2013, Kl. 15.00 17.00 Rådhuset i Hvalsø (kantinen), Møllebjergvej 4, 4430 Hvalsø. Deltagere: Christian

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd

Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20130318 Ref. bbhj Dato 16. april 2013 Mødedato: Mandag den 18. marts 2013 Mødested: Storsalen, Søndersø Rådhus Starttidspunkt: Kl. 15.00 Sluttidspunkt:

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Referat Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 15:30 Møde afsluttet: 17:00 Særlige forhold: Mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud:

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013 From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 213 Til Jobcenter Hermed fremsendes Beskæftigelsesregion opfølgningsrapport til Job- og Arbejdsmarkedsudvalget og det Lokale

Læs mere

Mission, Vision og Strategi. Det regionale Beskæftigelsesråd Hovedstaden & Sjælland

Mission, Vision og Strategi. Det regionale Beskæftigelsesråd Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Mission, Vision og Strategi Det regionale Beskæftigelsesråd Hovedstaden & Sjælland December 2012 1/9 Mission, Vision og strategi for arbejdet

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv.

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesrådets sekretariat Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Beskæftigelsesrådet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Mål 4. Måling af samarbejdsgraden med virksomhederne og survey af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats

Mål 4. Måling af samarbejdsgraden med virksomhederne og survey af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats NOTAT 17. juli 2013 Mål 4. Måling af samarbejdsgraden med virksomhederne og survey af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats J.nr. 2013-0005802 2. og 4. kt./kba, Rgr Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 23. april 2014

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 23. april 2014 Mødedato: 23. april 2014 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: 17:10 Tilstede: Susanne Linnet, Connie Andersen, Grethe Grønfeldt, Hans L. Hansen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense Beslutningsreferat af mødet torsdag den 13. december 2007 kl. 10.00 i Jobcenter Odense, Tolderlundsvej 2, mødelokale 0.12 i stuen. Fraværende: Ann Pedersen og Anne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 17. august 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP

Referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 17. august 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP Referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 17. august 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 041. Godkendelse af dagsorden 58 042. Godkendelse af referat 59 043. Opfølgning på brugen af

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens 15. maj 2014 1 Referat DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Vallensbæk/Ishøj Torsdag den 15.5. 2014 KL. 16.30 19.00 i lokale 068 Vallensbæk Rådhus Afbud: Merete Amdisen,

Læs mere

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens 29. august 2013 1 Referat DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Vallensbæk/Ishøj Torsdag den 29.08. 2013 KL. 16.00 19.00 i lokale 068 Vallensbæk Rådhus Afbud: Jan Larsen,

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 14. november 2013 kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Driftssituationen i Jobcenteret.... 2 3. Resultatmål for projekt: Ekstraordinære initiativer

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 4 kvartal 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Halsnæs Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Halsnæs Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011 Halsnæs Kommune Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535 Den

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 27.juni, kl Frokost fra kl

Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 27.juni, kl Frokost fra kl Dagsorden til Beskæftigelsesrådets møde den 27.juni, kl. 13.00 Frokost fra kl. 12.30 Tema (fra kl. 13.00 til 14.00): Mentorforsøget Der er tale om et kontrolleret forsøg, hvor blandt andet to nordjyske

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 i mødelokale 1 på Munkebo Rådhus

Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 i mødelokale 1 på Munkebo Rådhus side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 24.01.2008 kl. 14:00 i mødelokale 1 på Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Jesper Rasmussen og Lone Kiilerich Indholdsfortegnelse: 29. Bordet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

Forum for Rekruttering og beskæftigelse

Forum for Rekruttering og beskæftigelse Borger & Arbejdsmarked Jobcenter Referat Forum for Rekruttering og beskæftigelse Fredag den 20.02.2015 kl. 11:00-13:00 i Mødelokale A (3.etage), Jobcenter Esbjerg Exnersgade 33, 6700 Esbjerg Tilstede:

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 8. oktober 2009 Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll 1. Hvad er formålet med Arbejdsmarkedsbalancen? Formålet med Arbejdsmarkedsbalancen er at understøtte jobcentrene,

Læs mere

Referat af møde i LBR-Ballerup mandag d. 16. maj kl. 16.30-18.00. mødte

Referat af møde i LBR-Ballerup mandag d. 16. maj kl. 16.30-18.00. mødte Referat af møde i LBR-Ballerup mandag d. 16. maj kl. 16.30-18.00 Medlem Suppleant Kommunalbestyrelsen Formand Borgmester Ove E. Dalsgaard, afbud LO Næstformand Karen G. Nielsen, Dansk EL, afbud Kjeld Egebjerg,

Læs mere

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk

Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 5, 18. juli 2009 Ny konjunkturindikator følg udviklingen i arbejdsfordelinger på Jobindsats.dk, side 1 Nyt på Jobindsats.dk, side 4 Nøgletal, side

Læs mere

Referat af til Rådsmødet den 29. april 2010, kl ca , derefter afslutningsmiddag i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg

Referat af til Rådsmødet den 29. april 2010, kl ca , derefter afslutningsmiddag i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg Referat af til Rådsmødet den 29. april 2010, kl. 15.00 ca. 17.30, derefter afslutningsmiddag i Aalborgparken, Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg 2 Dagsorden: 1. Sager til beslutning... 3 1.1 Flaskehalsudvalgets

Læs mere

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 10.12.2012 kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 270. Bordet rundt... 3 271. Budget/regnskab

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 1. Indledning I henhold til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, udarbejder Jobcenter Kolding hvert år en resultatrevision, som viser indsatsen og

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges Notat om målfastsættelse i BP2015 Dette notat beskriver hvordan administrationen beregner og giver forslag til konkrete måltal for de politiske mål i beskæftigelsesplanen. Der tages udgangspunkt i tal

Læs mere

DAGSORDEN for DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD. Møde 6. Tirsdag den kl Erhvervscenter Espelunden Nord, Transformervej 17

DAGSORDEN for DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD. Møde 6. Tirsdag den kl Erhvervscenter Espelunden Nord, Transformervej 17 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Jobcenter Gladsaxe Det Lokale Beskæftigelsesråd DAGSORDEN for DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Møde 6 Tirsdag den 04.09 2007 kl. 16.30

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere