Besigtigelsesbog. Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Stationering Sektion Syd, Etape 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besigtigelsesbog. Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Stationering 19.260 27.720 Sektion Syd, Etape 1"

Transkript

1 Banedanmark Vejdirektoratet Besigtigelsesbog København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Forslag til tekniske bestemmelser 1 Anlæg af København-Ringsted over Køge Stationering Sektion Syd, Etape 1 Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd Stationering

2 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2

3 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 3 Besigtigelsesbog København-Ringsted Sektion Syd Etape 1 og 1052 Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Greve Syd til Solrød Syd Banens stationering Motorvejens stationering Dokumentnr. EKS_12_SAE_GRK_REP_0001 Version Udgivelsesdato 10. januar 2012 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt XCAHC (COWI) / ASP (LE34) JBE (COWI) / SL (LE34) XCVO.

4 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 4

5 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 5 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund København Ringsted Udbygning af Køge Bugt Motorvejen VVM-redegørelser Lovgrundlag Fælles besigtigelse Trafikale forbedringer og muligheder Nødvendige myndighedstilladelser Naboinformation og orienteringsmøder Sektionsopdelt besigtigelse Igangsætning af anlægsarbejderne 19 2 Tegningsoversigt 21 3 Projektbeskrivelse af København- Ringsted Generel beskrivelse Stationering Dimensioneringshastighed, linjeføring, kurveforløb og længdeprofil Banens tværprofil og fritrumsprofil Skærende veje og stier Afvanding Terrænreguleringer og beplantning Sneværnsbælter Beskyttede naturområder Støj og vibrationsforhold Kulturhistoriske forhold Særlige forhold vedr. Greve Kommune 35 4 Projektbeskrivelse af udbygningen af Køge Bugt Motorvejen Generel beskrivelse Stationering 37.

6 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Dimensioneringshastighed, linjeføring, kurveforløb og længdeprofil Vejens tværprofil og fritrumsprofil Skærende veje og stier Afvanding Terrænreguleringer Beskyttede naturområder Støjforhold 45 5 Ejendomsretlige forhold vedr. jernbanen og motorvejen Arealerhvervelser Afskårne arealer Servitutter Ledningsarbejder Arbejdsarealer og arbejdsveje Ekspropriationer Kulturhistoriske forhold Forventet anlægstakt Trafikafvikling i anlægsperioden 55 6 Særlige bestemmelser Stationeringslinjer Principper for stationering Greve Kommune Solrød Kommune 80 7 Oversigt over lodsejere Oversigt over brugere Bilag 1. Banens normaltværprofil Bilag 2. Motorvejens normaltværprofil 117

7 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 7 1 Baggrund Et velfungerende transportnet med høj fremkommelighed er afgørende for, at det danske samfund kan fungere optimalt. Et velfungerende transportnet bidrager til, at konkurrencen på markederne kan fungere, fordi der er mulighed for, at mange virksomheder kan udbyde deres varer overalt i Danmark og udlandet. Et velfungerende transportnet gør det også muligt for personer at arbejde langt fra, hvor de bor, hvilket skaber et fleksibelt arbejdsmarked. Desuden bidrager transportnettet til at skabe erhvervsmæssig dynamik, fordi virksomheder kan lokalisere sig langt fra de markeder, de sælger på. Det bevirker, at der sker en koncentration af virksomheder med specialisering af kompetencer, der kan bidrage til højere produktivitet. Endeligt medfører en velfungerende infrastruktur, at der ikke skal bruges så meget tid på transport. De tidsbesparelser, det indebærer, har en værdi i sig selv. Den økonomiske vækst, den øgede internationale samhandel, den demografiske udvikling, udviklingen på boligmarkedet og nye transportmuligheder har imidlertid medført øgede trafikmængder, hvilket har forringet fremkommeligheden på transportnettet. For at imødekomme ovenstående udfordring og de overordnede målsætninger om en grønnere transport og mindre CO 2 -udledning indgik VK-regeringen sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance den 29. januar 2009 trafikaftalen En grøn transportpolitik. To af trafikaftalens hovedprincipper for en grøn transportpolitik er, at den kollektive transport skal løfte det meste af fremtidens vækst i trafikken. Jernbanen skal være pålidelig, sikker og topmoderne. vejkapaciteten skal udbygges dér, hvor behovet er størst, dvs. dér, hvor der i dag er de største trængselsproblemer, men også dér, hvor den fremtidige trafikvækst som følge af erhvervs- og samfundsudviklingen vil kræve en udbygning af infrastrukturen. Aftalen om en grøn transportpolitik udmøntede sig senere i 2009 i transportaftalerne En jernbane i vækst og Bedre veje m.v...

8 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 8 To af de konkrete projekter, som de ovenstående transportaftaler indeholder, er etableringen af København Ringsted og udbygningen af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd. Figur 1. Fælles oversigtskort over København-Ringsteds tracé og udbygningen af Køge Bugt Motorvejen. 1.1 København Ringsted Den eksisterende jernbane mellem København og Ringsted udgør en central del af det danske jernbanenet og benyttes både i forbindelse med afviklingen af pendlerog fjerntrafik samt størstedelen af al godstransport. Banekapaciteten på strækningen er næsten fuldt udnyttet, hvilket betyder, at der kun er få muligheder for at øge fremkommeligheden på den eksisterende jernbane.

9 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 9 Med en ny dobbeltsporet jernbanestrækning fra København til Ringsted over Køge sker der en udvidelse af banekapaciteten på strækningen. Denne kapacitetsudvidelse muliggør attraktive togforbindelser og forbedrede tilbud til både passager og godstransportkunder. Den nye jernbane understøtter derigennem det overordnede princip fra den trafikpolitiske aftale En grøn transportpolitik om, at den kollektive transport skal løfte det meste af fremtidens vækst i trafikken. 1.2 Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd er en af landets mest befærdede motorvejsstrækninger med både international trafik, landsdelstrafik, regional pendling og lokaltrafik. Trafikken har i de senere år været præget af nedsat fremkommelighed i myldretiderne, hvilket har ført til trafikafvikling med hastigheder ned til 30 km/t i spidsbelastningstimerne. Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen betyder en forbedret fremkommelighed, som kommer hele det danske samfund til gavn. Køge Bugt Motorvejen er anlagt i 3 etaper. Den første strækning mellem Jersie og Ølby blev indviet i Strækningen mellem Jersie og Søndre Ringvej i Vallensbæk blev indviet i 1972, og slutteligt blev strækningen mellem Søndre Ringvej i Vallensbæk og Motorring 3 indviet i De to førstnævnte strækninger blev fra starten anlagt med 6 spor og den sidstnævnte med 4. En udbygning af strækningen mellem Vallensbæk og Motorring 3 til 6 spor blev afsluttet i Endvidere blev en udbygning af strækningen mellem Motorring 4 og Greve Syd fra 6 til 8/10 spor afsluttet i VVM-redegørelser De miljømæssige påvirkninger fra København-Ringsted og udbygningen af Køge Bugt Motorvejen er afrapporterede i to særskilte VVMredegørelser (Vurdering af Virkninger på Miljøet) VVM-redegørelse for København-Ringsted På baggrund af projekteringsloven fra marts 2007 har Trafikstyrelsen gennemført en VVM-undersøgelse og en indledende projektering af to mulige løsninger for en forbedring af banekapaciteten mellem København og Ringsted. VVM-undersøgelsen er afrapporteret i en VVM-redegørelse. Redegørelsen består af følgende hæfter: Hæfte 1 Samlet miljøredegørelse Hæfte 2 Miljøredegørelse for 5. sporsløsningen.

10 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 10 Hæfte 3, 4 og 5 Miljøredegørelse for geografiske delområder af Nybygningsløsningen Hæfte 6 Støj og vibrationer for begge løsninger VVM-redegørelsens hæfte 2, vedrørende 5. sporsløsningen, er ikke længere aktuelt, eftersom det i maj 2010 blev vedtaget at arbejde videre med Nybygningsløsningen. VVM-redegørelsen findes på følgende internetadresse: Banearbejde Sjælland København-Ringsted Miljøredegørelse På grundlag af VVM-redegørelsen var København-Ringsted til offentlig høring i Der blev afholdt 12 borgermøder, hvor der i alt indkom ca. 260 skriftlige høringssvar, som er refereret og behandlet af Trafikstyrelsen i et høringsnotat fra april Høringsnotatet findes på følgende internetadresse: Publikationer. I søgefunktionen vælges Baneprojekter som emne, årstallet indstilles til 2009 og under type vælges Høringsnotat. Det aktuelle høringsnotat står øverst og hedder København-Ringsted projektet VVM-redegørelse for Køge Bugt Motorvejen På baggrund af den trafikpolitiske aftale fra 26. oktober 2006 gennemførte Vejdirektoratet i perioden fra maj 2007 til september 2009 en VVM-undersøgelse for udbygningen af Køge Bugt Motorvejen. VVM-undersøgelsen er afrapporteret i en VVM-redegørelse. Redegørelsen består af følgende rapporter: Rapport 355 Sammenfattende rapport Rapport 356 Miljøvurdering Rapport 357 Arealanvendelsesanalyse Rapport 358 Støj Rapporterne findes på Vejdirektoratets hjemmeside: Veje og trafik Vejprojekter Større vejprojekter Her bygger vi Køge Bugt Motorvejen, Greve Syd til Solrød Syd. VVM-redegørelsen har i efteråret 2009 været fremlagt til offentlig høring, og i forbindelse hermed blev der afholdt et borgermøde. Vejdirektoratet modtog i alt 16 høringssvar. Resultatet af høringen er beskrevet i Vejdirektoratets høringsnotat VVMundersøgelse om udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Køge Notat om offentlig høring, april 2010.

11 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 11 Høringsnotatet findes på følgende internetadresse: Veje og trafik Vejprojekter Større vejprojekter Her bygger vi Køge Bugt Motorvejen, Greve Syd til Solrød Syd. Tryk på læs mere om den indledende offentlighedsfase. 1.4 Lovgrundlag København-Ringsted Den forberedende projektering af København-Ringsted er blevet gennemført i henhold til flere projekteringslove, hvoraf den første er fra den 20. maj 1997, og den seneste, Lov nr. 244 om projektering af jernbaneanlæg København-Ringsted, er fra den 21. marts I henhold til projekteringslovene er der siden 2001 gennemført forlods overtagelse af et antal boliger og erhvervsejendomme, der ligger i projekteringszonerne. København-Ringsted anlægges i henhold til Lov nr. 527 om anlæg af en jernbanestrækning København-Ringsted over Køge. Anlægsloven blev vedtaget den 26. maj Anlægsloven bemyndiger Transportministeren til at anlægge en dobbeltsporet jernbane fra København til Ringsted over Køge samt dertil hørende anlæg. Anlægsloven bemyndiger ligeledes Transportministeren til at ekspropriere de arealer, der er nødvendige for anlægsprojektets gennemførelse, samt til at pålægge ejendomme beliggende langs anlægget servitut om eldrift. I henhold til 2 i anlægsloven varetages beskyttelseshensyn efter naturbeskyttelsesloven samt bevaringshensyn efter museumsloven alene af Transportministeren. Transportministeren har herved mulighed for at foretage en vurdering af henholdsvis de beskyttelsesmæssige hensyn efter naturbeskyttelsesloven og de bevaringsmæssige hensyn efter museumsloven i forhold til den konkrete udformning af jernbaneanlægget. Herudover kan Transportministeren, ifølge anlægslovens 3, bestemme, at krav, påbud eller forbud efter miljøbeskyttelsesloven vedrørende støj under anlægsperioden ikke finder anvendelse i de tilfælde, hvor efterlevelse af støjkravet vil indebære en væsentlig fordyrelse eller forsinkelse af anlægget. Ovenstående bemyndigelser er videregivet til Banedanmark ved delegation ved bekendtgørelse nr af om Banedanmarks opgaver og beføjelser Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen gennemføres i henhold til Lov nr om udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Køge. Anlægsloven blev vedtaget den 21. december

12 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 12 Anlægsloven bemyndiger Transportministeren til at udbygge Køge Bugt Motorvejen fra seks til otte spor mellem afslutningen af den eksisterende ottesporede strækning ved tilslutningsanlæg 29, Greve Syd, og sammenfletningen mellem Sydmotorvejen og Vestmotorvejen ved Køge. På den gældende finanslov er der dog kun bevilliget penge til at udbygge Køge Bugt Motorvejen fra Greve Syd til Solrød Syd og et nyt tilslutningsanlæg ved Egedesvej. Anlægsloven bemyndiger ligeledes Transportministeren til at pålægge byggelinjer med en indbyrdes afstand mellem byggelinjen på henholdsvis motorvejens højre og venstre side på maksimalt 120 m. 1.5 Fælles besigtigelse På en del af strækningen er linjeføringen for København-Ringsted og udbygningen af Køge Bugt Motorvejen stort set parallelle og tilnærmelsesvis tilgrænsende. Af bemærkningerne til anlægsloven for udbygningen af Køge Bugt Motorvejen fremgår det, at: I det omfang anlægsperioden for jernbanen mellem København og Ringsted og motorvejsudbygningen kommer til at ske samtidig eller tidsmæssigt tæt på hinanden, tilstræbes det at koordinere ekspropriationsprocessen for så vidt angår mellemliggende arealer mellem banen og motorvejen. Dette er baggrunden for, at dette besigtigelsesmateriale er fælles for de to projekter og udarbejdet i fællesskab af de to anlægsmyndigheder. 1.6 Trafikale forbedringer og muligheder København-Ringsted Formålet med fra København til Ringsted er at udvide kapaciteten for jernbanetrafikken på strækningen mellem København og Ringsted, som i dag udgør en flaskehals på jernbanenettet. Samlet forventes det, at banen vil betjene 8-9 persontog og 2 godstog pr. time i hver retning. Hastigheden på den nye bane vil blive op til 250 km/t for persontog, men jernbanen anlægges således, at maksimalhastigheden nogle steder bliver mindre. Den forøgede kapacitet og hastighed muliggør flere afgange, kortere rejsetider og færre forsinkelser. Dette vil bidrage til at øge den overordnede fremkommelighed på transportnettet og gøre toget til et mere attraktivt transportalternativ end tidligere.

13 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 13 I alt forventes det, at den forbedrede fremkommelighed på strækningen, i forhold til 0-alternativet, vil medføre en stigning på ca. 13 pct. på rejserne over Storebælt og en stigning i den sjællandske regionaltrafik på ca. 4 pct. 0-alternativet beskriver trafikbetjeningen uden andre investeringer i transportnettet end dem, der allerede er besluttet. Den nye jernbane er desuden en forudsætning for at realisere Timemodellen. Timemodellen er en politisk vedtaget plan, der indeholder en overordnet målsætning om en rejsetid på 1 time på strækningerne København-Odense, Odense- Aarhus, Aarhus-Aalborg og på sigt Odense-Esbjerg samt Odense-Herning. Endelig er København-Ringsted af international betydning, idet den - sammen med en fast Femern Bælt forbindelse - forbedrer fremkommeligheden på det transeuropæiske jernbanenet mellem Skandinavien og Central- og Østeuropa Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen skal forbedre fremkommeligheden og trafiksikkerheden for den stigende trafik på motorvejen. Den forbedrede fremkommelighed kommer især pendlere og erhvervsdrivende til gavn. Udover den almindelige forventede trafiktilvækst, forventes udbygningen af motorvejen at medføre en forøget trafikbelastning i 2018 på 5-8 pct. i forhold til 0- alternativet. Den forventede stigning skyldes, at den forbedrede fremkommelighed på motorvejen vil få bilisterne til i stigende omfang at vælge motorvejen frem for alternative ruter, og flere ture vil foregå i bil frem for kollektiv trafik. Fravalget af alternative ruter vil medføre reduceret trafik på alternative, parallelle ruter. 1.7 Nødvendige myndighedstilladelser De to projekters gennemførelse forudsætter, at de to anlægsmyndigheder indhenter et antal tilladelser og dispensationer fra andre offentlige myndigheder. De væsentligste af disse tilladelser og dispensationer er anført herunder. Herudover skal der i mindre grad søges tilladelser og dispensationer fra anden lovgivning. Banedanmark har bemyndigelse til at varetage beskyttelseshensyn efter naturbeskyttelsesloven samt bevaringshensyn efter museumsloven og skal derfor ikke søge tilladelse eller dispensation fra museumsloven eller naturbeskyttelsesloven, jf. kapitel I den udstrækning de endelige projekter afviger væsentligt fra de oplysninger, der bliver fremlagt ved myndighedsbehandlingerne, vil de konkrete tilladelser og dispensationer blive søgt løbende. En række fysiske forhold, såsom skærende veje, stier, vandløb m.m., berøres af begge projekter. Der har derfor foregået en løbende dialog og koordinering mellem.

14 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 14 de to anlægsmyndigheder og de berørte plan-, vej- og naturmyndigheder i de berørte kommuner København-Ringsted Naturbeskyttelsesloven 3 og 16-19: Greve og Solrød Kommuner skal anmodes om udtalelse vedrørende naturbeskyttelseslovens 3, og skal orienteres om overtrædelse af beskyttelseslinjer jf. naturbeskyttelseslovens Udtalelse vedrørende 3 forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Museumsloven 29a: Solrød Kommune skal anmodes om en udtalelse vedrørende museumslovens 29a. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. Miljøbeskyttelsesloven 19: Greve og Solrød Kommuner skal søges om tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til udsætning af ren og lettere forurenet jord. Tilladelse forventes foreligge inden ekspropriationsforretningen. 27 og 28: Greve og Solrød Kommuner skal søges om tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 27 og 28 til udledning af evt. oppumpet grundvand og overfladevand. Tilladelse forventes foreligge inden ekspropriationsforretningen. Jordforureningsloven 8: Greve og Solrød Kommuner skal søges om tilladelse efter jordforureningslovens 8 ved oprensning af forurende grunde. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. 50: De påtænkte jordflytninger skal anmeldes til Greve og Solrød Kommuner jf. reglerne i jordflytningsbekendtgørelsen. Planloven 35: Greve og Solrød Kommuner skal søges om diverse tilladelser efter planlovens 35. Tilladelse forventes foreligge inden ekspropriationsforretningen. Vandløbsloven 16: Greve og Solrød Kommuner skal søges om tilladelse efter vandløbslovens 16 til omlægning af vandløb.

15 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 15 64: Der er i henhold til vandløbslovens 62, stk. 2 igangsat forhandlinger med hhv. Greve og Solrød Kommuner med henblik på afholdelse af vandsynsforretninger og udarbejdelse af vandsynsprotokoller. Lov om offentlige veje 23: Solrød og Greve Kommune er anmodet om principgodkendelse af projektet, jf. vejlovens 23 stk. 1. Principgodkendelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. 70: Solrød og Greve Kommune er anmodet om en principgodkendelse af projektet, jf. vejlovens 70 stk. 1. Principgodkendelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Vejdirektoratet er anmodet om en tilladelse af projektet, jf. vejlovens 70 stk. 2. Principgodkendelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. 71: Solrød og Greve Kommune er anmodet om en principgodkendelse af projektet, jf. vejlovens 71 stk. 1. Principgodkendelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. 103: Solrød og Greve Kommune er anmodet om en princip godkendelse af projektet, jf. vejlovens 103. Principgodkendelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Skovloven 6: Naturstyrelsen skal søges om tilladelse efter skovlovens 6. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. 11: Naturstyrelsen skal søges om tilladelse efter skovlovens 11. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen Statsekspropriationsloven 13: NaturErhvervstyrelsen (under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri) har den 5. januar 2012, jf. statsekspropriationslovens 13, stk. 2. udtalt, at gennemførelse af jordfordeling/magelæg i udvalgte områder langs med Den nye bane København-Ringsted vil mindske de jordbrugsmæssige gener, som baneanlægget giver anledning til Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Naturbeskyttelsesloven 20: Naturstyrelsen Østsjælland har i brev af den 11. januar 2010 givet en principgodkendelse af projektet efter naturbeskyttelseslovens 20. Den egentlige godkendelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen..

16 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 16 3 og 17: Greve Kommune er søgt vedr. dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og 17. Dispensationen forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. 3 og 17: Solrød Kommune er søgt vedr. dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og 17. Dispensationen forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. 33, jf. 50: Fredningsnævnet for Østsjælland er søgt vedr. dispensation fra naturbeskyttelseslovens 33, jf. 50. Dispensationen forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Museumsloven 29a: Solrød Kommune er søgt vedr. dispensation fra museumslovens 29a. Dispensationen forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Miljøbeskyttelsesloven 19, 27 og 28: Greve Kommune er søgt vedr. tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19, 27 og 28. Tilladelse efter 28 forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Tilladelse efter 19 og 27 forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. 19, 27 og 28: Solrød Kommune er søgt vedr. tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19, 27 og 28. Tilladelse efter 28 forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Tilladelse efter 19 og 27 forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. Jordforureningsloven 8: Greve Kommune er søgt vedr. tilladelse efter jordforureningslovens 8. Tilladelse efter udtalelse fra Regionen forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. 8: Solrød Kommune er søgt vedr. tilladelse efter jordforureningslovens 8. Tilladelse efter udtalelse fra Regionen forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. Planloven 35: Greve Kommune er søgt vedr. tilladelse efter planlovens 35. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. 35: Solrød Kommune er søgt vedr. tilladelse efter planlovens 35. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen.

17 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 17 Vandløbsloven 64, stk. 2: Der er i henhold til vandløbslovens 64, stk. 2 igangsat forhandlinger med hhv. Greve og Solrød Kommuner med henblik på afholdelse af vandsynsforretninger og udarbejdelse af vandsynsprotokoller. Udkast til vandsynsprotokoller forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Underskrevet udgave forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. Lov om offentlige veje 16: Greve Kommune er bedt om udtalelse om projektet, jf. vejlovens 16. Udtalelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. 16: Solrød Kommune er bedt om udtalelse om projektet, jf. vejlovens 16. Udtalelse forventes at foreligge inden besigtigelsesforretningen. Skovloven 6: Naturstyrelsen er søgt vedr. tilladelse efter skovlovens 6. Tilladelse forventes at foreligge inden ekspropriationsforretningen. Statsekspropriationsloven 11: Vejdirektoratet har anmodet Transportministeren om foretagelse af ekspropriation. Transportministeriet har d. 5. juli 2011 bemyndiget kommissarius til at forelægge sagen for ekspropriationskommissionen. 13, stk. 2: NaturErhvervstyrelsen (under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri) har den 18. november 2011,jf. statsekspropriationslovens 13, stk. 2. udtalt, at udbygningen af Køge Bugt Motorvejen ikke medfører behov for at udarejde en særskilt jordfordelingsplan. 1.8 Naboinformation og orienteringsmøder Banedanmark og Vejdirektoratet har igennem en række tiltag orienteret offentligheden og naboer om de to anlægsprojekter. De to anlægsmyndigheder har besluttet, at en række informationsaktiviteter sker i fællesskab. Der er således udarbejdet en fælles pjece om de to projekter. Pjecen findes på: Publikationer Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Vejprojekter Større vejprojekter Her bygger vi Køge Bugt Motorvejen, Greve Syd til Solrød Syd Ny bane København Ringsted den fælles folder.

18 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 18 Pjecen er blevet distribueret til de berørte lodsejere og naboer til de to anlægsprojekter København-Ringsted Efter vedtagelse af anlægsloven i maj 2010 udsendte Banedanmark et informationsbrev til alle grundejere indenfor et bælte på 200 m på hver side af linjeføringen. Informationsbrevet havde generel karakter om lovens ikrafttræden, og der blev henvist til efterfølgende lodsejerinformation om særskilte forhold. Herefter er der udsendt lodsejerbreve til de grundejere, som berøres af henholdsvis opmålingsarbejde, jordbundsprøver, pejle- og pumpeboringer, arkæologiske forundersøgelser samt midlertidige og permanente ekspropriationer. I januar og februar 2011 blev der afholdt 6 åbent hus arrangementer. Vejdirektoratet deltog i de to arrangementer, som blev afholdt i Solrød og Køge. I januar 2011 blev der udgivet en pjece om projektets aktuelle status samt en pjece om ekspropriationsforhold mv. Jernbanen og arealforhold. I maj og september 2011 blev der udgivet opdaterede udgaver af statuspjecen. Pjecerne er blevet distribueret dels til de kontaktede lodsejere dels til biblioteker og kommunernes borgerinformationskontorer. I løbet af første halvår 2011 har Banedanmark afholdt møder med de lodsejere, som berøres af projektet. I efteråret 2011 udgav Banedanmark en generel pjece om baneprojektet, og i slutningen af 2011 udgav Banedanmark en pjece om arkæologiske forundersøgelser i forbindelse med baneprojektet. Begge pjecer er blevet distribueret til de berørte grundejere og naboer til linjeføringen Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Udover de indledende borgermøder i forbindelse med VVM-proceduren har der løbende været afholdt både offentlige borgermøder og individuelle lodsejermøder samt møder med de øvrige offentlige myndigheder for orientering og afklaring af problemstillinger på så tidligt et stadium som muligt. På borgermødet i august 2011 blev der informeret om projektets omfang, herunder det forventede arealbehov som følge af projektet. Der er derudover ultimo 2011 afholdt opfølgende borgermøde vedr. støjforhold for særligt berørte lodsejere. Inden besigtigelsesforretningen vil der blive afholdt et informationsmøde for lodsejerne om projektet og ekspropriationsprocessen.

19 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Sektionsopdelt besigtigelse Anlægsprojekternes geografiske udstrækning har nødvendiggjort en opdeling af besigtigelsen København-Ringsted Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne har godkendt, at Banedanmark - grundet anlægsprojektets omfang - opdeler besigtigelsen af den samlede strækning i et antal sektioner. For den nye banes vedkommende omfatter dette besigtigelsesmateriale alene Sektion Syd Etape Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen fra Greve Syd til Solrød Syd er i sin helhed beskrevet i denne besigtigelsesbog. Anlægsloven omfatter desuden et tilslutningsanlæg ved Egedesvej samt en udbygning af Køge Bugt Motorvejen ned til Køgeudfletningen. Disse anlæg er ikke med i denne besigtigelsesbog Igangsætning af anlægsarbejderne Den fysiske nærhed mellem de to linjeføringer og den tidsmæssige nærhed mellem de to anlægsprojekters gennemførelse medfører, at der foregår en intensiv koordinering mellem de to anlægsmyndigheder. Som det fremgår i det efterfølgende, vil en del af de to anlægsperioder være sammenfaldende, og det er derfor nødvendigt, at der foregår en fortløbende dialog om tidspunkterne for arealanvendelsen af de respektive arbejdsarealer og koordinering af den fysiske afgrænsning deraf. Som eksempel på anlægsmyndighedernes samarbejde kan det nævnes, at der er indgået aftale om, at Vejdirektoratet gennemfører et antal broarbejder og vejændringer, som er indeholdt i baneprojektet, men som har tæt tilknytning til motorvejsudbygningen København-Ringsted På Sektion Syd Etape 1 forventes det, at vejomlægninger og konstruktionsarbejder påbegyndes i 2013, heraf vil udvalgte arbejder blive udført i samarbejde med Vejdirektoratet. Jordarbejderne forventes påbegyndt 2014, mens selve etableringen af jernbanesporene og kørestrømmen forventes påbegyndt i Hele banen vil være klar til ibrugtagning i december

20 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Anlægsperioden for motorvejsudbygningen forventes påbegyndt i 2012 og vil vare 3-4 år.

21 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 21 2 Tegningsoversigt 1 Besigtigelse - Oversigtsplan Banedanmark tegningsnummer TEKSX_1_017600_008 Rev Vejdirektoratet tegningsnummer Rev Besigtigelsesplan Ejendomsforhold Banedanmark tegningsnummer TEKSX_1_019000_310 Rev Vejdirektoratet tegningsnummer Rev Besigtigelsesplan - Ejendomsforhold Banedanmark tegningsnummer TEKSX_1_020600_311 Rev Vejdirektoratet tegningsnummer Rev Besigtigelsesplan Ejendomsforhold Banedanmark tegningsnummer TEKSX_1_022400_312 Rev Vejdirektoratet tegningsnummer Rev Besigtigelsesplan - Ejendomsforhold Banedanmark tegningsnummer TEKSX_1_024200_313 Rev Vejdirektoratet tegningsnummer Rev Besigtigelsesplan - Ejendomsforhold Banedanmark tegningsnummer TEKSX_1_026400_314 Rev Vejdirektoratet tegningsnummer Rev Bilag 1. Banens normaltværsnit på Sektion Syd Etape 1. Banedanmark tegningsnummer TARTR_3_S_S1 Rev - A 8 Bilag 2. Motorvejens normaltværsnit Vejdirektoratet tegningsnummer - Rev - A.

22 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 22

23 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 23 3 Projektbeskrivelse af København-Ringsted 3.1 Generel beskrivelse Det overordnede formål med København-Ringsted er at udvide kapaciteten for jernbanetrafikken på strækningen mellem København og Ringsted. Banen tilsluttes det eksisterende jernbanenet vest for Ny Ellebjerg Station på strækningen Københavns Godsbanegård-Vigerslev og øst for Ringsted på strækningen Roskilde-Ringsted. København-Ringsted bliver dobbeltsporet og elektriciferet. Trafikken med persontog vil blive afviklet ved hastigheder på op til 250 km/t, hvorved den nye bane bliver den første højhastighedsbane i Danmark. På strækningen anlægges en ny station ved Køge Nord. København-Ringsted bliver en del af det transeuropæiske jernbanenet og vil overholde alle relevante EU-normer. 3.2 Stationering Banens stationeringslinje har udgangspunkt (st ) i ca. km 2,85 på strækningen Københavns Godsbanegård-Vigerslev. Stationeringen stiger i retning mod Ringsted. Stationeringslinjen ligger i banens højre spor. Stationeringslinjen og stationeringer er vist på både oversigts- og besigtigelsesplanerne. Denne besigtigelsesbog omfatter Sektion Syd Etape 1, som starter ved Mosede Landevej, st , og slutter ved Cordozavej/Roskildevej, st Dimensioneringshastighed, linjeføring, kurveforløb og længdeprofil Banen dimensioneres på Sektion Syd Etape 1 til kørsel med persontog ved hastigheder op til 250 km/t, hvilket medfører, at følgende minimumsradier skal overholdes for at opretholde en vis komfort i togene ved den ønskede fart..

24 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 24 Mindste horisontalradius er 3000 m Mindste vertikalradius er m For at optimere togenes acceleration og passagerkomfort er det desuden tilstræbt at holde hældninger på banen under 12,5 promille. Der er ingen sporskifter, transversaler eller vigespor på Sektion Syd Etape Banens tværprofil og fritrumsprofil Banens normaltværprofil på Sektion Syd Etape 1 er vist på nedenstående figur. Figur 2, Banens normaltværprofil på Sektion Syd Etape 1, ej målfast. Se også Bilag 1. Som det fremgår af normaltværsnittet etableres skråninger som udgangspunkt med anlæg 1,5, hvilket betyder at en 1 m høj skråning er 1,5 m bred. På grund af store niveauforskelle og/eller begrænsede pladsforhold er det nødvendigt på 7 delstrækninger at etablere støttevægge eller særlige skråningskonstruktioner, som medfører, at banens tværprofil på disse lokaliteter vil afvige fra normaltværprofilet. Banens fritrumsprofil angiver, hvor langt faste genstande skal ligge fra sporet. Som udgangspunkt anvendes der to typer fritrumsprofiler på København-Ringsted: EBA-profilet, som er gældende i tunneler og under broer, og EA-profilet, som er gældende på strækninger uden for tunneler og broer. EAprofilet fremgår af nedenstående figur.

25 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 25 Figur 3, EA-fritrumsprofilet Profilerne er gyldige til og med 200 km/t, men forventes også at blive godkendt til 250 km/t. 3.5 Skærende veje og stier København-Ringsted krydser i alt 13 veje og stier på Sektion Syd Etape 1. Udover lukningerne af veje og stier, som er beskrevet i skemaerne herunder, vil der forekomme restriktioner i form af indsnævringer, hastighedsnedsættelser mv. Som en del af anlægslogistikken vil der blive gjort tiltag til at sikre den fortsatte trafikafvikling for både kørende og gående trafik. Ved bygning af broer og tunneler skal der i umiddelbar nærhed af bygværket eksproprieres arealer til midlertidig arbejdsplads. Tværprofilet på de skærende veje og stier, der ombygges, udformes principielt som den nuværende tværprofilsgeometri. Grundet den fysiske nærhed til udbygningen af Køge Bugt Motorvejen er ombygningen af et antal af de skærende veje og stier blevet drøftet med Vejdirektoratet. De fleste bygværker forventes udbudt i totalentreprise, hvor et af tildelingskriterierne vil være æstetik. I de efterfølgende afsnit findes en gennemgang af samtlige vej- og stiomlægninger, som foranlediges af denne delstrækning af København-Ringsted Overføring af veje og stier I alt skal 3 veje og 1 sti føres over banen..

26 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 26 Overføring Ombygningsaktivitet Trafikafvikling i udførelsesperioden Mosede Landevej st Centervej st For at optimere trafikafviklingen i det fremtidige rampekryds udvider Vejdirektoratet tværprofilet for Mosede Landevej. Udvidelsen foretages mod syd i forhold til nuværende vejprofil, og den nye bro over banen udføres med en vejbredde på 26,0 m mellem broautoværn. Der foretages ingen ændringer i Centervejs nuværende længde eller tværprofil. Mosede Landevej forventes lukket i ca. 3 måneder. Broarbejdet udføres i 2 etaper. Trafikken opretholdes med 1 spor til begge retninger styret af lysregulering. Engstrupstien st Engstrupstien føres over banen i forlængelse af den nye stibro over motorvejen. Broen udføres med en bredde på 5,0 m, og dimensioneres for landbrugskøretøjer og slamsuger. Stien etableres med 3,0 m grusbelægning og 1,0 m rabatter i den ene side. I den anden side etableres 1,0 m skillerabat, 2,0 m ridesti og 1,0 m yderrabat. Vejadgangen til restarealet mod syd mellem bane og motorvej sikres ved at etablere en ny skovvej med 3,0 m grusbelægning og 2,0 m brede yderrabatter. Skovvejen afsluttes med vendesløjfe. På strækningen mellem vendesløjfe og eksisterende sti langs Tåstrupvej anlægges en gangsti med 3,0 m grusbelægning og 1,0 m brede yderrabatter. Gangstien føres med Cementvej under banen som fortov i en bredde på 1,5 m. Fra Engstrupstien etableres der adgang for gående til arealet beliggende mellem banen og motorvejen nord for Engstrupstien. Der vil ligeledes blive adgang for gående via sti langs Karlstrup Møllebæk. Øvrige eksisterende skovveje og ridestier, som baneprojektet berører, retableres med deres nuværende tværsnit. Engstrupstien vil være lukket i ca. 10 måneder.

27 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 27 Solrød Byvej st Solrød Byvej forlægges nord for eksisterende tracé og hæves. Den eksisterende bro over motorvejen udskiftes med en ny 2 fags bro, og der etableres en ny bro over jernbanen. Over motorvejen og vest for motorvejen retableres vejen med 8,0 m asfaltbelagt kørebane og 1,5 m skillerabat, 2,5 m cykelsti samt 2,0 m yderrabat på begge sider af vejen. Øst for motorvejen retableres vejen med et tværprofil bestående af 8,0 m asfaltbelagt kørebane og 2,0 m brede yderrabatter. Forlagt Havbogårdsvej tilsluttes omlagt Solrød Byvej. Havbogårdsvej forlægges vest for banen og etableres med 4,0 m grusbelagt kørebane og 1,0 m brede yderrabatter i begge sider. Trafikken kan opretholdes på Solrød Byvej under hele byggeperioden, idet der udføres en permanent forlægning af Solrød Byvej nord for eksisterende tracé Underføring af veje og stier I alt skal 4 veje og 5 stier føres under banen. For stier, der føres under banen og tilsluttes eksisterende stier under motorvejen, er frihøjden og bredden tilpasset dimensionerne på eksisterende stitunneler under motorvejen. Underføring Ombygningsaktivitet Trafikafvikling i udførelses-perioden Fuglestien st Stien sænkes, føres i tunnel under banen og tilsluttes stiunderføringen under motorvejen. Stien retableres med 3,0 m asfaltbelægning, 0,5 m yderrabat i stiens sydlige side og 1,5 m i stiens nordlige side. Tunnelen udføres med en frihøjde på 2,53 m og en bredde mellem tunnelvæggene på 5,0 m. Stien lukkes under anlægsperioden, som forventes vare 4 måneder. Lette trafikanter henvises til Metalstien, idet Fuglestien og Metalstien ikke vil være lukket samtidig i anlægsperioden..

28 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 28 Metalstien st Omlægning af stisystem. st Mosevej st Stien sænkes, føres i tunnel under banen og tilsluttes stiunderføringen under motorvejen. Stien retableres med 3,0 m asfaltbelægning og 1,0 m brede yderrabatter. Tunnelen udføres med en frihøjde på 2,53 m og en bredde mellem tunnelvæggene på 6,0 m. Stien forlægges vest for banen. Ved Kildegangen føres stien under banen og tilsluttes eksisterende sti under motorvejen. Tunnel under banen udføres med en frihøjde på 2,53 m og en bredde mellem tunnelvægge på 6,0 m. Ved Notgangen føres stien ligeledes under banen, og føres herefter langs den østlige side af banen og tilsluttes eksisterende sti under motorvejen. Tunnel under banen udføres med en frihøjde på 2,53 m og en bredde mellem tunnelvægge på 5,0 m. Stierne retableres med 3,0 m asfaltbelægning, 0,5 m yderrabat i stiens østlige side og 1,5 m yderrabat i stiens vestlige side. Mosevej sænkes og føres under banen med en frihøjde på 4,33 m Vejen retableres med 7,0 m asfaltbelagt kørebane og 1 m yderrabat i den nordlige side. I den sydlige side 2,0 m skillerabat, 3,0 m asfaltbelagt sti samt 1,0 m yderrabat. Asfaltbelagt sti anlægges mellem Søhøj og forlagt sti til Rasteplads. Kommunevejen Søhøj sænkes og tilsluttes ombygget Mosevej. Vejen retableres med eksisterende tværsnit. Lokal grussti til Rasteplads forlægges og tilsluttes eksisterende sti til rasteplads. Stien retableres med 3,0 m grusbelægning og 1,0 m yderrabatter. Stien lukkes under anlægsperioden, som forventes vare 4 måneder. Lette trafikanter henvises til Fuglestien, idet Fuglestien og Metalstien ikke vil være lukket samtidig i anlægsperioden. Af hensyn til brugerne af stisystemet vil udførelse af underføringerne af stierne ved Kildegangen og Notgangen blive foretaget forskudt. Underføringerne lukkes i ca. 4 måneder. Vejdirektoratet udfører vejsænkningen. Vejen vil være lukket i ca. 6 måneder. Ny banebro udføres på et senere tidspunkt. Trafikken opretholdes mens banebroen udføres.

29 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 29 Sti til Søndergård Sti langs Karlstrup Møllebæk st Cementvej st Stien til Søndergård forlægges mod vest. På strækningen mellem Mosevej og vendeplads retableres stien med 2,0 og 1,0 m yderrabatter. På den resterende strækning retableres stien med 3,0 og 1,0 m yderrabatter. Intern stiforbindelse fra rasteplads til skoven afbrydes af banen. Der etableres en sti fra rastepladsen til skoven under kommende dalbro over Karlstrup Møllebæk. Stien langs Karlstrup Møllebæk forbliver uændret, idet banen føres over stien. Frihøjde over sti bliver min. 2,75 m. Cementvej forlægges mod nord, sænkes og føres under banen med en frihøjde på 4,63 m. Forlagt Cementvej tilsluttes Tåstrupvej i en rundkørsel. Vejen retableres med asfaltbelagt kørebane/midterrabat på 3,5 m, og på hver side af denne etableres der to asfaltbelagte kørebaner á 3,5 m, 2 kantbaner á 0,5 m og 2 yderrabatter á 1,6 m. Under broen udføres vejen med midterrabat på 3,5 m, og på hver side af denne etableres der to asfaltbelagte kørebaner á 3,5 m og 2 kantbaner á 0,5 m. I vejens nordlige side etableres 1,3 m skillerabat og 1,5 m fortov, og i vejens sydlige side etableres 2,5 m yderrabat. Der kan forekomme mindre justeringer af rundkørslens dimensioner ved en nærmere detaljering af projektet. Motelvej sænkes ved tilslutning til Cementvej. Vejen retableres med 8,5 m kørebane. Silovej forlægges mod nord og tilsluttes ny rundkørsel. Vejen retableres med eksisterende tværsnit. Stierne lukkes under anlægsarbejdet. Trafikken på Cementvej opretholdes i begge retninger i reduceret bredde under anlægsarbejdets udførelse. Under arbejdet sikres forbindelsen til Motelvej via. nuværende Cementvej. Mens tilslutning til forlagt Cementvej udføres, sikres brugere af Motelvej midlertidig adgang via Tåstrupvej.

30 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 30 Tåstrupvej st Åsvej st Tåstrupvej sænkes og føres under banen med en frihøjde på 4,33 m. Vejen retableres med et indsnævret profil bestående af 2 kørebaner á 4,0 m samt 2 cykelstier á 1,7 m adskilt af en 1,0 m rabat mod kørebane. Åsvej sænkes og føres under banen med en frihøjde på 4,63 m. Vejen retableres med 7,0 m asfaltbelagt kørebane og 2,0 m yderrabat i vejens sydlige side. I vejens nordlige side etableres en midterrabat med varierende bredde samt 3,0 m sti og en yderrabat på 1,5 m. Under broen udføres vejen med et nyt tværprofil bestående af 7,0 m asfaltbelagt kørebane, 1,6 m yderrabat i vejens sydlige side. I vejens nordlige side etableres 3,0 m midterrabat, 3,0 m sti samt 0,5 m yderrabat. Arbejdet udføres i 2 etaper, hvorved trafikken kan opretholdes i 2 spor på Tåstrupvej. For opretholdelse af trafikken under anlægsarbejdet etableres interimsvej. 3.6 Afvanding Et antal offentlige og private vandløb reguleres i fornødent omfang og føres under baneanlægget. Vandsynsforretninger vil blive afholdt i overensstemmelse med vandløbslovens bestemmelser. Overfladevandet fra selve banelegemet og baneskråningerne ledes via grøfter og dræn til nærliggende regnvandsbassiner. I regnvandsbassinerne bundfældes urenhederne og afstrømningen reguleres inden udledning til vandløb/regnvandsledning. På flere af strækningerne overvejes det at lede vandet til udvidede banegrøfter i stedet for almindelige regnvandsbassiner. Der kan som følge af den fortsatte detaljering af projektet forekomme mindre justeringer af de udvidede grøfters og regnvandsbassiners placering og udformning. Baneafvandingen består derudover af nødvendige rensebrønde, tætte ledninger ved skærende veje og stier samt enkelte pumpestationer. Ledninger og vejadgang til og fra regnvandsbassinerne vil blive sikret ved pålæg af servitutter. København-Ringsted gennemløber Greve og Solrød Kommuner på Sektion Syd Etape 1, hvor der forventes udledning til følgende recipienter.

31 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 31 Stationering Bassintype Recipient Regnvandsbassin Rørmoseløbet Regnvandsbassin Rørmoseløbet Regnvandsbassin Bæk/Hulbækken Regnvandsbassin Karlstrup Møllebæk Regnvandsbassin Ejre Bæk Regnvandsbassin Solrød Bæk Regnvandsbassin Skæringsstreget 3.7 Terrænreguleringer og beplantning På Sektion Syd Etape 1 skal der håndteres betydelige jordmængder. Indbygningsegnede jordmaterialer vil i vid udstrækning blive genanvendt ved etableringen af banens underbygning. Det forventes dog, at der vil være m 3 overskudsjord, og at ca. halvdelen heraf vil være muldjord. Overskudsjorden placeres i såkaldte udsætningsområder i form af terrænhævninger mellem bane og motorvej og jordvolde samt i jordformationer vest for banen. I Solrød Kommune, hvor afstanden mellem bane og motorvej er større end på den resterende del af strækningen, er der endvidere udsætningsområder i form af dyrkningsskråninger på begge sider af banen, som leveres tilbage til lodsejerne. Det er intentionen, at de store mængder jord på en gang tegner et nyt dynamisk landskabselement langs strækningen og på samme tid anvendes til at skabe erstatningslandskaber, rekreative områder mv. Terrænreguleringerne udformes som udgangspunkt med hældninger mellem 1:1,5 og 1:3. De steder, hvor der er plads til større skråningsanlæg, vil skråningerne dog kunne blive etableret med mindre hældninger. Beplantning etableres med de arter, som normalt findes på den givne beliggenhed, i en enkel og robust udformning med et ekstensivt plejeniveau. Kapaciteten af de udsætningsområder, som er reserverede for den nye bane, er ca m Sneværnsbælter På strækninger hvor banen går igennem åbne arealer og ligger i afgravning, skal der etableres sneværnsbælter. Sneværnsbælterne etableres som en 25 m bred beplantning i varierende højde i sammenhængende strækninger øst for banen. På Sektion Syd Etape 1 etableres ét sammenhængende sneværnsbælte fra st til i Solrød Kommune..

32 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen Beskyttede naturområder Grundet den fysiske nærhed til udbygningen af Køge Bugt Motorvejen er placeringen og udformningen af faunapassager og erstatningsnatur koordineret med Vejdirektoratet samt Greve og Solrød Kommuner Berørte naturområder På Sektion Syd Etape 1 findes der tre områder med særlige naturmæssige interesser: Rørmosekilen (st ) Karlstrup Skov/Karlstrup Mose (st ) Solrød Bæk/Solrød Eng (st ) I de tre områder berøres i alt 13 naturtyper, som er beskyttede i henhold til naturbeskyttelseslovens 3 (fem vandløb, to søer, tre enge og tre moser). I Rørmosekilen berøres to beskyttede vandhuller (beliggende ved st og st ) samt vandløbet Rørmoseløbet (st ). For et af disse vandhuller etableres der kompensationsvandhuller i Rørmosekilen. Disse nye vandhuller vil også fungere som afværgeforanstaltning for påvirkning af spidssnudet frø. I Karlstrup Skov/Karlstrup Mose berøres tre beskyttede mosearealer, to engarealer samt Bæk (Hulbækken) (st ) og Karlstrup Møllebæk (st ). Som kompensation for de berørte eng- og mosearealer etableres erstatningsnatur i tilknytning til Karlstrup Mose samt langs Karlstrup Møllebæk. Ved Solrød Bæk og Solrød Eng berøres en beskyttet eng og Solrød Bæk (st ). Der etableres nye engarealer dels omkring det nye forløb af Solrød Bæk og dels i tilknytning til Jersie Mose. Ved Solrød Byvej etableres der erstatningsbiotoper for firben. Erstatningsbiotoperne etableres som en spredningsvej fra Karlstrup Kalkgrav til banen og videre til Solrød Byvej. Der berøres fredskov i Karlstrup Skov (st ) og Firemileskoven (st ). I alt berøres ca. 9 ha fredskov permanent og ca. 5 ha fredskov midlertidigt. Der foreligger endnu ikke aftale med Naturstyrelsen om, hvor erstatningsskoven skal plantes Faunapassager På Sektion Syd Etape 1 etableres der 11 faunapassager. Herudover er der 6 stipassager, der udformes, så de også kan benyttes som faunapassager. Faunapassagerne suppleres med ledende beplantning, så dyrene kan følge bevoksningskanterne frem mod passagerne.

33 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 33 Stationering Navn Type Dimension Fuglestien Sti og faunapassage Se afsnit Rørmoseløbet Faunapassage 1,0 m høj og 6 m bred Metalstien Sti og faunapassage Se afsnit stien, Notgangen Sti og faunapassage Se afsnit stien Sti og faunapassage Se afsnit Bæk/Hulbækken Faunapassage 1,0 m høj og 6,0 m bred Karlstrup Møllebæk Faunapassage Se afsnit Firemileskoven Faunapassage ø 1,4 m Firemileskoven Faunapassage ø 1,4 m Sydlig del af Firemileskoven Faunapassage ø 1,4 m (forrest). Ejre Bæk Dykket underføring Solrød Bæk Faunapassage 1,0 m høj og 10,0 m bred Åsvej Faunapassage ø 1,2 m Åsvej Sti og faunapassage Se afsnit Åsvej Faunapassage ø 1,2 m Roskildevej Faunapassage ø 1,2 m Den endelige udformning af Rørmoseløbet er endnu ikke afklaret. Det forventes, at Greve Kommune godkender omlægningen inden besigtigelsesforretningen Støj og vibrationsforhold Støj og vibrationer i anlægsfasen Støjkonsekvenserne i anlægsperioden vurderes med udgangspunkt i de værdier, der anvendes af de kommunale myndigheder. Der er forskellig praksis for hvilke krav de kommunale myndigheder stiller. Eksempler på anvendte støjgrænser er db på hverdage mellem kl. 07 og 18, 40 db mellem kl. 18 og 07, db på lørdage mellem kl. 07 og 14, db på søn- og helligdage. For alle dage gælder en maksimalværdi af støjniveauet på 55 db i tidsrummet Anlægsarbejdets karakter taget i betragtning vil det dog ikke - medmindre anlægsarbejdet væsentligt forsinkes eller fordyres helt kunne undgås, at indsatsgrænserne for støj periodevis vil blive overskredet..

34 København-Ringsted og Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 34 På steder i nærheden af bebyggelse, hvor støjen forventes at overskride projektets indsatsgrænser, vil anlægsarbejdet dog blive tilrettelagt, så støjgenerne minimeres mest muligt. Anlægsaktiviteterne forventes ikke at give anledning til bygningsskader eller vibrationer over Miljøstyrelsens anbefalede grænseværdier. Forinden anlægsarbejderne igangsættes, vil der blive gennemført en fotoregistrering af nærliggende bygninger med henblik på at etablere et grundlag for vurdering af eventuelle vibrationsskader/bygningsskader. Under anlægsperioden vil der blive foretaget en løbende registrering af vibrationsniveauet ved særligt udsatte bygninger Støj i driftsfasen København-Ringsted er omfattet af Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj fra jernbaner. L den, som er udtryk for det gennemsnitlige støjniveau fra banen under et gennemsnitligt årsmiddeldøgn, må ikke overskride 64 db(a) L Amax, som er udtryk for den mest støjende forbikørsel, må ikke overskride 85 db(a) I henhold til Banedanmarks praksis, som er aftalt med Miljøstyrelsen, foretages der ikke støjbeskyttelse af eller ved bygninger, som anvendes til erhverv, kontor mv. Omfanget af støjskærme i projektet vurderes på baggrund af den samlede støjbelastning, som udtrykkes med støjbelastningstallet (SBT). SBT er beregnet på baggrund af Miljøstyrelsens anvisninger og kombiner antallet af støjbelastede boliger og graden af den støjbelastning, hver bolig bliver udsat for. Kriteriet for opsætning af skærme er SBT/km 8. Ved sammenhængende strækninger, hvor kriteriet for etablering af støjskærm ikke er opfyldt, vil enkeltstående boliger, som berøres af støj over grænseværdierne, få tilbudt støjisolering af støjbelastede facader - typisk i form af støjisolerede vinduer. Udpegningen af boliger, der skal facadeisoleres, og strækninger, der opfylder det objektive kriterium for opsætning af støjskærme, gennemføres på baggrund af en ny støjberegning, når banens endelige placering ligger fast Vibrationer i driftsfasen De vejledende grænseværdier for mærkbare vibrationer fremgår af Nyt fra Miljøstyrelsen nr. 2/1983 Retningslinier for måling og vurdering af vibrationer i det eksterne miljø.

Vi arbejder for bedre trafikforbindelser

Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd Mosede Landevej Greve Karlslunde Centervej 29

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionerne vedrørende anlæg af en ny jernbanestrækning København-Ringsted over Køge. 40. hæfte Besigtigelsesforretning den 20, 21., 26. og 27.

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionerne vedrørende jernbaneanlæg på Øerne. Anlæg af en ny bane København-Ringsted, Ringsted 2018 Ringsted Kommune 105. hæfte Besigtigelsesforretning

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde KØGE BUGT MOTORVEJEN Borgermøde PLANLÆGNINGSCHEF OLE KIRK PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Ole Kveiborg, COWI Leif Hald Pedersen, Vejdirektoratet 1 Ny jernbane over Vestfyn Linjeføring for Forslag Syd,

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Trafikale konsekvenser for dig i anlægsfasen Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Idéfasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderingkystbanen Forord Som led i Togfonden DK er det

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018 Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest Informationsmøde 16. maj 2018 Program Velkomst Gennemgang af projektet og tidsplanen Ekspropriation Støjbekæmpelse langs statsvejene 20

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Idefasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering gennem Ringsted Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-182-0 Forord Med den politiske aftale: En ny

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Ringsted Øst

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Ringsted Øst Idéfasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Ringsted Øst Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med Trafikaftalen af 24. juni mellem regeringen og Venstre,

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Banen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk

Læs mere

Borgermøde i Nørre Alslev Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Nørre Alslev Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Borgermøde i Nørre Alslev 30.03.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Svenstrup 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring September 2015 Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Udgivet af Banedanmark Grafisk tilrettelæggelse: Karen Krarup

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

3. LIMFJORDSFORBINDELSE

3. LIMFJORDSFORBINDELSE 3. LIMFJORDSFORBINDELSE PRÆSENTATION AF PROJEKTET BORGERMØDE I AALBORG 18. AUGUST 2011 VELKOMST Rådmand Mariann Nørgaard Aalborg Kommune INTRODUKTION Planlægningschef Ole Kirk Vejdirektoratet TIDLIGERE

Læs mere

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Svendborgmotorvejen færdiggøres og åbnes Svendborg er nu forbundet med det øvrige motorvejsnet anlæg af 35 km motorvej fra Odense til Svendborg er afsluttet. Trafikanterne

Læs mere

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25.juni 2012 M10-5123-007-0 Søren Ungstrup svu@ramboll.dk 5161 6255 M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL ST. 126.30

Læs mere

E45 Skærup - Vejle Nord Borgermøde

E45 Skærup - Vejle Nord Borgermøde E45 Skærup - Vejle Nord Borgermøde Program Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Leif Skov, Vejle Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder Niels Fejer Christiansen,

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Borgermøde i Eskilstrup Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Eskilstrup Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Borgermøde i Eskilstrup 16.03.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Danmarks hurtigste jernbane

Danmarks hurtigste jernbane Danmarks hurtigste jernbane Den nye bane København-Ringsted Danmarks hurtigste jernbane færdig i 2018 Flere togafgange, kortere rejsetid og færre forsinkelser I perioden 2010-2018 anlægger Banedanmark

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 4,0 7,70 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Borgermøde i Kastrup 07.06.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE)

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Dagsorden 1. Velkomst 2. Baggrund Anlægslov og VVM-undersøgelser 3. Status for Ringvejen v/holbæk Kommune 4. Tidsplan

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase Debatoplæg til idéfase Marts 2010 2 Indhold Indhold Forord 3 4 Nedlæggelse af overkørsler 5 Skørping 6 Ellidshøj 7 Svenstrup 8 Miljømæssige konsekvenser 9 Miljøundersøgelse 9 Vejtrafik 9 Støj 9 Det videre

Læs mere

Besigtigelsesbog Sektion Nord Etape 1 Stationering

Besigtigelsesbog Sektion Nord Etape 1 Stationering Besigtigelsesbog Sektion Nord Etape 1 Stationering 3.600 8.600 2 3 Banedanmark Besigtigelsesbog Den nye bane København-Ringsted Sektion Nord Etape 1 Stationering 3.600 8.600 Dokumentnr. EKS_12_SAE_HVK_REP_0001

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 2,40 4,00 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015 Tilslutningsanlægget ved Ødisvej Borgermøde den 24. marts 2015 Program Velkomst Udvalgsformand Knud Erik Langhoff, Kolding Kommune Projektgennemgang Projektleder Niels Koefoed, Vejdirektoratet Afdelingsleder

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionerne vedrørende jernbaneanlæg og vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne 32. hæfte Besigtigelsesforretningen den 9., 10., 11. og 17. april

Læs mere

Borgermøde i Næstved. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Næstved. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Borgermøde i Næstved 23.02.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Udskrift af Bro over Grenåbanen. Vejdirektoratet etablerer en vejbro over Grenåbanen og nedlægger dermed jernbaneoverskæringen.

Udskrift af Bro over Grenåbanen. Vejdirektoratet etablerer en vejbro over Grenåbanen og nedlægger dermed jernbaneoverskæringen. Side 1 af 7 Bro over Grenåbanen Ombygning af skæringen mellem Grenåvej og Grenåbanen Vejdirektoratet etablerer en vejbro over Grenåbanen og nedlægger dermed jernbaneoverskæringen. Jernbaneskæringen Trafikstyrelsen

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Holstebro og Mejrup (st. 10,2-16,6) og Nordre Ringvejs forlængelse Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen HOLSTEBRO Holstebro- motorvejen

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

Elektrificering og hastighedsopgradering Fredericia Aarhus

Elektrificering og hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Elektrificering og hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Fredericia og Vejle kommuner Borgermøde i DGI Huset i Vejle d. 24. maj 2017 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets

Læs mere

Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus

Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Aarhus Kommune Borgermøde i Ceres Park og Arena d. 29. maj 2017 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21.

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde 21. juni 2018 Indledende idé- og forslagsfase Dagsorden - Møde fra kl. 19-21 Velkomst

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Borgermøder Onsdag den 20. juni 2018 Randers Torsdag den 21. juni 2018 Hadsten Se tid og sted

Læs mere

Ny jernbane mellem København og Ringsted

Ny jernbane mellem København og Ringsted Aftale mellem regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance om: En moderne jernbane 22. oktober 2009 1

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en ny jernbanestrækning København-Ringsted over Køge. 11. hæfte Besigtigelsesforretningen den 13., 14., 22., 23.

Læs mere

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 PROGRAM 12.30 Velkomst og præsentation Formål med mødet Strategi for udbud og overvejelser - ved

Læs mere

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 2 DAGSORDEN FOR FREMLÆGGELSEN Kort introduktion v. Ole Sørensen, Letbanesekretariatet Status og tidsplan etape 1 v. Morten Springdorf, Letbanesekretariatet

Læs mere

Arealbehov. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen

Arealbehov. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Arealbehov -Fagnotat, juni 2011 Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Juni 2011 ISBN 978-87-7126-029-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø

Læs mere

Køge Bugt Korridoren. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt

Køge Bugt Korridoren. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Dato 14. april 2015 Sagsbehandler Peter Garborg Mail PG3@vd.dk Telefon 2070 7621 Dokument 15/06127-2 Side 1/19 Køge Bugt Korridoren Fremkommelighed

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Linjebesigtigelsesforretning den 30. og 31. marts 2006) 3. hæfte Torsdag den 30. marts 2006

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Ringsted-Femern Banen 30.10.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Areal- og Rettighedserhvervelse v/ Landinspektørerne

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN VVM- UNDERSØGELSE E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN DEBATOPL ÆG DEBATOPL ÆG OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN TYSKLAND OG DANMARK HAR INDGÅET EN TRAKTAT OM

Læs mere

Jernbane over Vestfyn

Jernbane over Vestfyn Jernbane over Vestfyn VVM-undersøgelse Borgermøde 2. december 2014 i Vissenbjerg Dagsorden for mødet kl. 19-21 Velkomst og indledning Borgmester Søren Steen Andersen,, Assens Kommune Borgmester Anker Boye,

Læs mere

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet Arealbehov Baldersbæk-Havbogårdsvej København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej. Det er udarbejdet

Læs mere

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Rute 54 Næstved - Rønnede VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Program for mødet Velkomst Borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune Overblik over resultaterne i VVM-undersøgelsen Projektleder

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2012 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Program for dagen Formiddag Velkomst og fælles gennemgang af projektet Spørgsmål og svar Ejendomsvis/personlig gennemgang af projektet Eftermiddag Besigtigelse af projektet

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg. Delstrækning Helstrupvej til Nørretanderupvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg. Delstrækning Helstrupvej til Nørretanderupvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg Delstrækning 47.6 49.94 Helstrupvej til Nørretanderupvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør

Læs mere

Borgermøde i Vordingborg Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Vordingborg Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Borgermøde i Vordingborg 22.03.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Borgmester John Schmidt Andersen Frederikssund Kommune Aftenens ordstyrer Trine Sick Erik Stoklund Larsen

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør (projekt)

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere