EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 17/ kl til ca på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej Espergærde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 17/ kl til ca på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej Espergærde"

Transkript

1 EG Bestyrelsesmøde Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej Espergærde EG Bestyrelsesmøde Mødet afholdes d. 17/ kl til ca på lærerværelset. Der vil være en let anretning i forbindelse med mødet.

2 EG Bestyrelsesmøde Dagsordenspunkt Sagsfremstilling Beslutning (referat). 1. Velkomst Afbud fra Hannah Ingen yderligere afbud 2. Godkendelse af dagsorden og referat. 3. Meddelelser a. Skolestart b. Bygningsarbejder i ferien c. De nye elever d. Skolens fødselsdag e. Ny sekretær Ad a. Skolestarten har været rolig og god. Skemaet var på plads i meget god tid i år og bemandingen var på plads inden sommerferien. Dog har Connie, vores løndame, opsagt sin stilling pr. 1/ , og vi er i overvejelser omkring, hvad vi vil gøre med administrationen i den forbindelse. Ad b. Bygningsarbejder hen over ferien blev heldigvis alle færdige inden skolestart. Vi har bl.a. fået nye toiletter i H-huset (men regnvandsskyl naturligvis), opdateret ventilationen i N-huset (især omkring kemiaffaldet), nye flotte glasskabe i indgangen til N-huset, nyt gulv på torvet og lyddæmpning i de to nabolokaler i kantinen. Ad c. Vi har taget imod 14 fantastiske klasser - fyldt med super glade og forventningsfulde elever. De har haft en begivenhedsrig introuge, der sluttede af med den efterhånden traditionelle farvefest. Farvefesten forløb også fint i år, omend idéen med at invitere overklasserne med nok skal tages til revision. Vagterne var i hvert fald noget mere på arbejde i forhold til rygning og medbragt alkohol. Alkohol er der intet af på Hytteturene, som også i år foregik i høj solskin og med et godt og stramt program. Alt i alt er alle de nye elever meget glade for at være startet på EG, og de synes vi har et rigtigt godt introprogram for vores nye elever. Ad d. Årets fødselsdagsfest bliver afholdt fredag d. 7/ som er den første fredag i november. Bestyrelsen vil snarest modtage invitation til middag med ledsager. Dagsorden og referat blev godkendt. Vedrørende pkt. c blev der spurgt til hvordan det gik med at have en klasse mere i bygningen. Svaret er at det går, men at det ikke er uden ofre - f.eks. har vi måtte lave det ene musiklokale om, så der også kan foregå anden undervisning i dette lokale. Derudover er der flaskehalse i hallen og i N-huset.

3 EG Bestyrelsesmøde 4. Reform af de gymnasiale uddannelser (eller service eftersyn) Ad e. Connie fået nye udfordringer pr. 1/10 i år. Hun er blevet tilbudt stilling på FG, og har takket ja pga. flere fordele ved skiftet - ikke mindst en kraftigt reduceret transport. Vi har omorganiseret en smule og slået en trekvarttidsstilling op på hjemmesiden. Regeringen varsler en reform af de gymnasiale uddannelser her i efteråret. Det er endnu uvist hvad den kommer til at indeholde, men politikkere bliver citeret for bl.a. at snakke om adgangskriterier (karakterkrav), nye regler om dannelse af studieretninger (for at begrænse GSK), afskaffelse af grundforløbet, samt øget anvendelsesorientering i undervisningen. 5. Socialt taxameter Med finanslovsforslaget for 2015, er der kommet forslag om et socialt taxameter til ungdomsuddannelserne. Det er tale om en såkaldt nul-løsning, altså en omfordeling af midler - ikke en ændring i den samlede tildeling. Det betyder at nogle ungdomsuddannelser skal have færre penge, sådan at andre kan få flere. Det styrende element for tildelingen bliver elevernes afgangskarakterer fra folkeskolen. Jo bedre karakterer, jo færre penge til ungdomsuddannelsen. EG må påregne at falde i taxametertilskud på denne baggrund. Hvor meget er svært at sige, men på UVM s hjemmeside taler man om en øvre grænse på 2% af taxametret. Alt i alt skal der omfordeles ca. 200 mio. kroner, hvoraf der skal fordeles ca. 60 mio. kroner fra stx til erhvervsskolerne. 6. Halvårsregnskab og budgetopfølgning Bilag 1 7. Studieretninger 2014/2015 Bilag 2 Halvårsregnskabet for 2014 vil kunne sammenlignes med halvårsregnskabet Den nyeste prognose for vores resultat 2014 gennemgås og sammenholdes med budget 2014 og regnskab Oplæg til studieretninger (bilag 2) fremlægges til godkendelse. Der er udvidet med en studieretning igen i år. Denne gang er det en studieretning med naturgeografi (samfundsfag A, matematik B, naturgeografi B). Geografi har ikke tidligere været repræsenteret i studieretningsudbuddet. Yderligere styrkes fagligheden i design i Bestyrelsen ser spændt frem til, hvad ministeriet kommer med af tiltag, i forbindelse med den varslede reform af de gymnasiale uddannelser. Bestyrelsen afventer finanslovens vedtagelse, og ser herefter på hvilke konsekvenser det måtte have for EG. Som forslaget er nu, vil det kunne betyde en reduktion i taxametertilskud på omkring 1,3 mio. kroner. Hvis det bliver tilfældet, skal det naturligvis indregnes i budgettet. Vi forventer dog, at dette vil kunne lade sig gøre uden store ændringer i driften. Regnskab og budget blev sammenlignet og der blev redegjort for de mindre afvigelser. Alt i alt var der stor tilfredshed med resultatet. Bestyrelsen godkendte studieretningsudbuddet. Der var enighed om, at den af ministeriet varslede ændring i studieretningsudbud er fornuftig, da den har til hensigt at reducere den store GSK aktivitet der er i øjeblikket. Hvilke rammer der bliver for studieretningsudbuddet

4 EG Bestyrelsesmøde 8. Strategi handleplaner Bilag 3 naturvidenskabsstudieretningen, idet C-niveauet hæves til B (matematik A, fysik B, mediefag B). Begge ændringer er markeret med rødt i bilaget. En større gennemgang af EG s studieretningsudbud må forventes til næste år, i forbindelse med ministeriets reformudspil (jf. pkt. 4). Som nævnt tidligere, udgør udvalgsarbejdet på EG bl.a. handleplanerne i forbindelse med EG s nye strategien. De nedsatte udvalg for indeværende skoleår er fremlagt i bilag Idrætshal Kommunen har været på besøg i forbindelse med det forestående halbyggeri. Der er et par ændringer i forhold til den oprindelige plan. Det være sig omkring økonomi og ejerforhold. 10. Resultatkontrakt 2013/2014 Bilag 4 Rektor fremlægger afrapporteringen af resultatkontrakten for skoleåret 2013/2014. Herefter afgør bestyrelsen opnåelsesgraden af de enkelte punkter i kontrakten. 11. Merarbejdstillæg Ifølge referatet fra sidste møde, ønsker bestyrelsen et punkt om rektors merarbejde på dagsordenen til dette møde. 12. Resultatkontrakt 2014/2015 Bilag 5 Resultatkontrakten er fremlagt i bilag 5 til bestyrelsens endelige godkendelse mht. afregningsmetoden. fremover vides ikke endnu, da dette er en del af den reform af de gymnasiale uddannelser der planlægges i ministeriet i øjeblikket. Bestyrelsen udtrykte stor tilfredshed med resultatet af det samlede strategiarbejde, som nu har fået struktur via udvalgsarbejdet. Kommunen har meddelt, at budgettet til hallen måske ikke bliver lige så stort som først antaget og at man regner med at hallen skal finansieres af kommunen - ikke af en fond som først planlagt. Det kan få betydning for brugen af hallen. Bestyrelsen gav rektor mandat til at standse halbyggeriet, såfremt EG ikke får råderet over den nye hal i dagtimerne. Samtidigt opfordrer bestyrelsen til, at rektor går i forhandling med kommunen om en gensidig brugbar løsning på halanvendelsen, så hallen kan blive realiseret. Resultatet af kontrakten blev fremlagt af rektor, hvorefter bestyrelsen drøftede opnåelsesgraden. Den endelige fastsættelse af opnåelsesgraden overlades til formandskabet. Bestyrelsen vedtog at yde rektor et merarbejdstillæg på ,- for skoleåret 2013/2014. Bestyrelsen vedtog den beskrevne afregningsmodel for indeværende års kontrakt, dog med en beståelsesgrad på 40%. Det betyder, at der mindst skal være en opnåelsesgrad på 40% af et punkt, før det udløser udbetaling. 13. Ferieplan 2015/2016 Forslag til ferieplan 2015/2016 er fremlagt i bilag 6. Ferieplanen blev godkendt.

5 EG Bestyrelsesmøde Bilag Datoer for kommende møder og underskrift af referat. Kommende mødedatoer: 10/12-14 Referatet fra sidste møde underskrives. Erklæring om overholdelse af klasseloftet underskrives. Kommende mødedatoer fastlægges på næste møde. Rektor orienterede, at EG overholder det fleksible klasseloft på 28 elever per klasse (dvs., at der maksimalt er 28 elever i gennemsnit i klasserne på en årgang). 15. Evt. Bestyrelsens studierejse Bestyrelsen besluttede, at et relevant emne for en inspirationstur kunne være kvalitetsarbejde i gymnasiet. Skotland er langt fremme på dette område. Rektor og Jens Dolin arbejder videre med planlægning af turen, der formodentlig kommer til at ligge i september 2015, hvor der afholdes en større uddannelsesmesse i Skotland.

6 Bilag 1 Halvårsregnskab og budget 2014 Regnskab Halvår Halvår 2014 Budget 2014 Budget Tusinder Tusinder Tusinder Tusinder opfølgning Indtægter Tilskud Øvrige indtægter 2) Ekestraordinær indtægt Indtægter i alt Undervisningens gennemførelse Løn (1) Pension Regulering feriepenge+skyldig løn Refusion Løn og lønafhængige omkostninger i alt Afskrivninger Undervisningsmidler Elevaktivitet -ekskursioner, studierejser, fester m.m Personale møder, kurser og eksamen og projekter Indbetaling til flexjobordning m.m Andet herunder aktiviteter m. særlige tilskud Øvrige udgifter i alt Undervisningens genneførelse i alt Ledelse og administration inkl. markedsføring Løn heraf markedsføring Pension heraf markesføring Regulering feriepenge Refusion -9 Løn og lønafhængige omkostninger i alt heraf markedsføring Øvrige udgifter i alt

7 heraf markesføring Ledelse og administration i alt Bygning Løn Heraf rengøring Pension Heraf rengøring Regulering feriepenge Refusion Løn og lønafhængige omkostninger i alt Afskrivninger Inventar m.v Forsyning og renovation Indvendig og udvendig vedligeholdelse Ejendomsdrift i øvrigt Ejendomsskat Rengøring Selvforsikring Øvrige udgifter i alt Bygning i alt Pulje jf. bestyrelsesmøde dec Driftresultat Finansielle poster Renteindtægter m.v Heraf kursregulering 48 Kreditforening rente+bidrag m.m udgift Øvrige finansielle omkostninger Finansielleposter i alt Resultat før ekstraordinære poster Ekstraordinære udgifter Overskud efter ekstraordinære poster Hensættelse udvendig vedligeholdelse Overskud efter hensættelse

8 Hensættelser ) Halvårsregnskab inkl. merarbejde udb. Juli 2) Verden i dine hænder ikke medtaget hverken under indtægter eller udgifter. Ved mødet i december 13 blev der vedtaget en ramme på en million til engangsudgifter i forbindelse med at opnå de indsatsområder, der er vedtaget Indsatsområder, der er blevet betænkt i den sammenhæng er: 1. Medarbejdertrivsel (og korpsånd) 2. Klasserumskultur / lærer-elevrelationer 3. Organisering af undervisningen ad 1 Her er dels brugt udgifter på forbedring af fysiske rammer dels arrangementer for de ansatte. Lærerværelset er shinet op med moderne kunst og en række depoter er blevet nyindrettet for at give en bedre ramme for lærernes arbejde på skolen. Anslået udgift i alt Lærerarrangementer i foråret og igen her i august og september ca ad 2 Uddannelse af to lærere pr. 1g i klasseledelse udgift til kursusholdere ca dertil kommer eklstra lærerressource ca ad 3 En bred palet af forsøg med undervisningsmetoder og vidensdelin g er sat i gang. Ikke alle er knyttet direkte til udviklingsseminaret, men mange er - anslået udgift I alt er budgetteret med :

9 Bilag 2. Oplæg til studieretninger 2015/2016 Nr. Fag Navn 1 Matematik A- fysik B - kemi B Naturvidenskab 2 Bioteknologi A - matematik A - fysik B Bioteknologi 3 Biologi A - idræt B - matematik B Kroppen i fokus 4 Matematik A - informationsteknologi B - fysik B Informationsteknologi 5 Matematik A - fysik B - design B Naturvidenskab med design 6 Matematik A fysik B musik B Naturvidenskab med musik 7 Biologi A- psykologi B - matematik B Psykologi og sundhed 8 Samfundsfag A - engelsk A - matematik B Internationalisering og politik 9 Samfundsfag A - matematik A - erhvervsøkonomi C Samfund og økonomi 10 Samfundsfag A - matematik B - mediefag B Det mediebårne samfund 11 Samfundsfag A - matematik B - naturgeografi B 12 Engelsk A - samfundsfag B - psykologi C Identitet, samfund og kultur 13 Engelsk A - samfundsfag B - retorik C Sprog, samfund og kommunikation 14 Engelsk A - spansk A Sprog 15 Engelsk A - billedkunst B - samfundsfag B Kultur og kunst i et internationalt perspektiv 16 Musik A - engelsk A - samfundsfag B Musik, kultur og samfund

10 Bilag 3 Udkast til kommissorier Udkast til kommissorier på EG Indhold Indhold... 1 Studiecafé/fraværsudvalget:... 1 Det internationale udvalg:... 2 Ny Nordisk Skole:... 2 Trivselsudvalg... 3 Sprogudvalg / AP-udvalg... 3 Udvalget om skriftlighed... 4 AT-udvalget... 4 HF-udvalg:... 5 Introudvalget... 6 Undervisningsdifferentiering... 6 Evalueringsudvalget... 7 CO2 udvalget... 8 Overordnet for alle udvalg: Udvalget skal løbende relatere sit arbejde til skolens værdier, og i denne forbindelse forholde sig kritisk og konstruktivt til dette værdisæt. Studiecafé/fraværsudvalget: Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i de overordnede værdier faglighed og engagement. Værdier: Via trivsel og engagement vil vi optimere studiemiljøet for at sikre en høj faglighed. Alle er bevidste om at man går på EG for at styrke sin faglighed. Vi prioriterer initiativer der kan højne fagligheden i undervisningssituationen Konkrete tiltag. Alle elever skal minimum have et skrivemodul i studiecaféen. Studievejledningen og ledelsen (LH) kan visitere elever til studiecaféen. Vi skal fortsat have eksterne oplægsholdere til eksamensteknik. Den virtuelle studiecafé styrkes yderligere rent fagligt og ressourcemæssigt. Det skal strammes - så 10% fravær automatisk giver advarsel.

11 Bilag 3 Udkast til kommissorier Generel evaluering af EG s fraværsregler i samarbejde med elevråd og studievejledning. Benchmarking ved morgensamling fribilletter til næste fest til den klasse der har det laveste fravær, samt den klasse der har rykket sig mest. Det internationale udvalg: Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Værdier: Vi styrker fagligheden gennem en høj grad af anvendelsesorientering og oplevet meningsfuld undervisning I den faglige dannelse indgår globalt udsyn og internationalisering. Konkrete tiltag. Der skal udarbejdes og fremlægges en Internationaliseringsstrategi, som vil være den pædagogiske og faglige retningspil for fremtidige tiltag på internationaliseringsfronten. Der skal tidligt i skoleåret fremsættes et konkret forslag for PR om en flytning af studieturen fra 3g til 2g. Fra uge 39 til uge 17. Der skal udarbejdes klare rammer for afviklingen af udvekslingsrejser mv. Det samlede beløb til studierejser og udvekslingsrejser på de tre år må stadig ikke overstige 8000 kr. Ny Nordisk Skole: Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i de overordnede værdier engagement og rummelighed. Værdier. Alle engagerer sig i den enkelte elevs læring og trivsel, med udgangspunkt i elevens aktuelle niveau. Vi udvikler og afprøver nye tiltag inden for undervisning, herunder anvendelsen af ny teknologi. Vi prioriterer initiativer der kan højne fagligheden i undervisningssituationen Konkrete tiltag. Fortsat samarbejde om forløb og ekskursioner i mellem tysk- og franskfaggrupperne på gymnasiet og i folkeskolerne MUNior - EGMUN for folkeskoleelever fortsættes og styrkes, så eleverne fra folkeskolerne oplever det som et par dages konkret praktik på EG. Koncert for folkeskoleeleverne. Vi vil inden for Ny Nordisk Skole skabelonen, skabe en forandringsteori (handleplan) for en bedre overgang fra folkeskolen til gymnasiet. Vi vil komme med en samlet rapportering til undervisningsministeriet.

12 Bilag 3 Udkast til kommissorier Trivselsudvalg Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i de grundlæggende værdier om engagement og rummelighed, da god personaletrivsel generelt fremmer engagement og rummelighed. Værdier: Alle elever og medarbejdere engagerer sig i skolens samlede aktiviteter og udvikling baseret på et tæt og åbent tillidsfuldt samarbejde. Alt samarbejde på EG er præget af åbenhed, indflydelse og gensidig respekt for at skabe optimal læring og udvikling af EG i forhold til skolens værdier og mission. Konkrete tiltag/indsatsområder: Fortsat forbedring af fysiske arbejdsforhold, fysisk trivsel: o Opgradering af fagdepoter o Opgradering af lærerværelse: kunst og akustik Personalearrangementer: o DHL (august) o Tur til Hven (september) o Efterårsarrangement (faggruppebaseret) o Musikquiz (ca. februar) o Forårsarrangement (faggruppebaseret) o Personalefrokost i spisepausen sidste dag før efterårsferien, vinterferien og påskeferien o (Julefrokost og sommerfrokost arrangeres fortsat af faggrupper.) Andre fokuspunkter: Fortsat opmærksomhed på psykisk arbejdsmiljø Sprogudvalg / AP-udvalg Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i de overordnede værdier om høj faglighed og - mere specifikt - globalt udsyn og internationalisering. Sprog rummer også centrale faglige dannnelseselementer, herunder forberedelse til samfundsdeltagelse og videregående uddannelse. Værdier: Vi prioriterer initiativer der kan højne fagligheden i undervisningssituationen Vi styrker fagligheden gennem en høj grad af anvendelsesorientering og oplevet meningsfuld undervisning I den faglige dannelse indgår globalt udsyn og internationalisering.

13 Bilag 3 Udkast til kommissorier Konkrete tiltag/indsatsområder: Fortsat styrket AP-samarbejde, konkret: o to planlagte møder i august 2014 for at styrke samarbejde og videndeling o aftale om afprøvning af nyt materiale Synliggørelse af sprog som praktisk kompetence og dannelseselement, konkret: o Deltagelse i DM i sprog, september-oktober 2014 o Kortfilm/videoer om protest for 2. fremmedsprog 2.g på halv sprogdag september 2014 o Totalsprogdag nov. 2014, 1.g og 2.g, baseret både på egne kræfter og på gæster: sprog brugt i virksomheder og på universiteter Sprogpædagogik på fælles lærerdagsorden Sprogs status i studieretningerne. Arbejde for at få oprettet sproglig studieretning Udvalget om skriftlighed Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Værdier: Vi prioriterer initiativer der kan højne fagligheden i undervisningssituationen Målet med pædagogisk udvikling er øget faglighed. Vi styrker fagligheden gennem en høj grad af anvendelsesorientering og oplevet meningsfuld undervisning Alle engagerer sig i den enkelte elevs læring og trivsel, med udgangspunkt i elevens aktuelle niveau. Vi udvikler og afprøver nye tiltag inden for undervisning, herunder anvendelsen af ny teknologi. Konkrete tiltag/indsatsområder: Opfølgning og fortsat udvikling af evalueringsformer, herunder IT-baserede I fællesskab med eleverne: rammer og normer for skriftlighed (afleveringer) Fortsat inspiration til øget brug af skrivemoduler Udvikling af skriveportal Synliggørelse af skriftlighed som andet end afleveringer. AT-udvalget Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i primært i den overordnede værdi høj faglighed, men også til værdierne engagement og rummelighed. I forhold til faglighed handler det især om at skabe et forløb der opleves som meningsfulde for eleverne med innovation som et konkret udviklingsmål. Værdier: Vi prioriterer initiativer der kan højne fagligheden i undervisningssituationen

14 Bilag 3 Udkast til kommissorier Målet med pædagogisk udvikling er øget faglighed. Vi styrker fagligheden gennem en høj grad af anvendelsesorientering og oplevet meningsfuld undervisning Alle engagerer sig i den enkelte elevs læring og trivsel, med udgangspunkt i elevens aktuelle niveau. Vi udvikler og afprøver nye tiltag inden for undervisning, herunder anvendelsen af ny teknologi Konkrete tiltag/indsatsområder: Forsat fokus på innovation i AT. Sidste år tog vi hul på at få innovation gjort til en del af ATundervisningen, idet eksamensopgaven som noget nyt giver mulighed for at eleverne skal arbejde med et innovativt løsningsforslag. AT-udvalget forsætter dette arbejde med det mål at flere klasser får et AT-forløb med innovation i løbet af det samlede treårige forløb. Fokus vil være på: o Skabe fælles forståelse for hvad innovation er i AT- og stx-sammenhæng på en måde så fagenes teori og metode naturligt fastholdes. o Inspirere lærere til at udvikle og gennemføre konkrete AT-forløb med innovation, herunder planlægge kursus efter behov og facilitere videndeling og erfaringsudveksling. Implementering af den nye AT-vejledning. Ministeriet har udmeldt at AT-vejledningen vil blive justeret så den bliver mere præcis i forhold de faglige mål, brug af fagenes metoder og synopsisgenren. Udvalget skal sikre udbredelse af disse nye retningslinjer fx gennem: o Afholdelse af pædagogisk arrangement for lærergruppen. o Justere og udvikle skolens lærer- og elevvejledninger omkring AT o Sætte fokus på den gode vejledning fx gennem et pædagogisk arrangement og gennem en analyse af vejledningsprocessen med brug af lærer- og elevevaluering. o Fokus på undervisning i metode, også i de enkelte fag o Fokus på fælles forventninger til synopsis, fremlæggelse m.m, HF-udvalg: Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i de overordnede værdier faglighed, rummelighed og engagement. Det handler både om faglighed (gøre eleverne studieegnede), rummelighed i forhold til en meget mangfoldig elevgruppe og engagement i forhold til at undervisningen i HF er udfordret af at eleverne kommer med meget forskellige forudsætninger og motivation for at tage uddannelsen. Værdier: Via trivsel og engagement vil vi optimere studiemiljøet for at sikre en høj faglighed. Alle er bevidste om at man går på EG for at styrke sin faglighed. Alle engagerer sig i den enkelte elevs læring og trivsel, med udgangspunkt i elevens aktuelle niveau. Vi udvikler og afprøver nye tiltag inden for undervisning, herunder anvendelsen af ny teknologi. Undervisningen tager både udgangspunkt i klassen som helhed og i den enkelte elevs situation og udviklingsmuligheder. Konkrete tiltag/indsatsområder: Den nuværende tilrettelæggelse af HF-tænkt forfra skal tilpasses den kommende HF-årgang (2015) uden tilskud af eksterne udviklingsmidler. Tilpasse informationsmaterialet om HF-uddannelsen Udvikle HF-kulturen på EG og styrke uddannelsen mhp. på igen at få to HF-spor fra 2015 eller 2016.

15 Bilag 3 Udkast til kommissorier Introudvalget Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i den overordnede værdi rummelighed som forudsætning for engagement og faglighed. Udvalgets arbejde ligger i forlængelse af det omfattende udviklingsarbejde der har været sat i gang de sidste par år omkring etablering af en god klasserumskultur fra skolestart med inddragelse af tutorelever fra ældre klasser. Værdier: Undervisningen tager både udgangspunkt i klassen som helhed og i den enkelte elevs situation og udviklingsmuligheder. Via trivsel og engagement vil vi optimere studiemiljøet for at sikre en høj faglighed. Konkrete tiltag/indsatsområder: Evaluerer årets introforløb gennem spørgeskema til elever og deltagende lærere samt efterfølgende møde med elever og lærere. Og på den baggrund udvikle og justere forløbet frem mod Udvikle ideer til at der fastholdes fokus på den gode klasserumskultur efter selve introforløbet er afsluttet ved bl.a. forsat at inddrage tutoreleverne. Afholde kursus om konfliktløsning for klasseledere og andre interesserede lærere. Drøfte og planlægge afholdelse af kursus for kommende klasseledere til 2015 Undervisningsdifferentiering Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i den overordnede værdi faglighed, med fokus på ønsket om at den enkelt elev skal rykkes mest muligt fagligt uagtet elevens udgangspunkt. Udvalget er nystartet som en udløber af at vi sidste år havde et udvalg der arbejdede med bedre undervisning. I forhold til dette skal udvalget udelukkende have fokus på undervisningsdifferentiering med det mål at favne det brede elevoptag. Værdier: Alle engagerer sig i den enkelte elevs læring og trivsel, med udgangspunkt i elevens aktuelle niveau. Undervisningen tager både udgangspunkt i klassen som helhed og i den enkelte elevs situation og udviklingsmuligheder. Konkrete tiltag/indsatsområder: Sætte sig ind i feltet både teoretisk og praktisk med udgangspunkt i gode erfaringer fra EG og fra andre skoler. På den baggrund skal udvalget drøfte konkrete opgaver og tiltag at sætte i værk i det kommende skoleår. Stikord til denne drøftelse kan

16 Bilag 3 Udkast til kommissorier o Elevaktiverende arbejdsformer, herunder brug af cooperative learning o Bedre udnyttelse af IT som læringsresurse/værktøj o Særlig indsats over for elever med skrivevanskeligheder o Fokus på de tre store opgaver: DHO, SRO og SRP o Læring og fysisk aktivitet, fx idekatalog med små aktiviteter der kan give ilt til hjernen o Organisering af supervision i relation til undervisningsdifferentiering, fx den vellykkede opgave/arbejdsform o Inddrage faggrupperne, fx ved faggruppens medlemmer byder ind med relevante forløb, øvelser og opgaver der duer o Give inspiration til større udviklingsprojekter der kan sættes i gang skoleåret 2015/16 Hvordan arbejdet skal udmøntes er i første omgang op til udvalget. Der kan være fx være tale om: o En halv pædagogisk dag o Workshops o Idekatalog udviklet i faggrupperne o Ugens idé publiceret i Ugenyt Evalueringsudvalget Bemærk: Udvalget udskydes ind til ledelsen og FU har drøftet et kommissorie for arbejdet. Nedenstående er oplæg til denne drøftelse. Efterfølgende annonceres kommissoriet så alle har mulighed for at melde sig: Oplæg: Udvalget prioriterer nedenstående forslag og udarbejder modeller til konkret implementering og evaluering heraf. Udvalget udarbejder yderligere forslag til tiltag på området. Dette med afsæt i værdien engagement, fordi et stort engagement i forbindelse med evalueringerne, både fra elev- og lærerside forhåbentligt vil fremme læringen og gøre læringsrummet bedre og dermed også styrke fagligheden. Udvalget har derfor til opgave, at skabe en fælles forståelse af, at evalueringerne er vigtige og brugbare og at de skal bruges aktivt, f.eks. i forbindelse med den enkelte klasse, undervisningen og på et mere organisatorisk plan, f.eks. i forbindelse med nye udviklingsaktiviteter på skolen. Værdier: Alle engagerer sig i den enkelte elevs læring og trivsel, med udgangspunkt i elevens aktuelle niveau. Vi udvikler og afprøver nye tiltag inden for undervisning, herunder anvendelsen af ny teknologi. Alle elever og medarbejdere engagerer sig i skolens samlede aktiviteter og udvikling baseret på et tæt og åbent tillidsfuldt samarbejde. Konkrete tiltag /indsatsområder: Udvalget skal udvælge nøgleområder, som skal evalueres (kunne f.eks. være arbejdsformer, studieplaner, lærernes efteruddannelse, elevernes lektielæsning, det skriftlige arbejde, lærerroller) Udvalget opstiller en plan for og en beskrivelse af, hvordan EG kan gennemføre evalueringerne (gennem hvilke processer og hvornår) Udvalget skal finde metoder, hvorpå udmøntningen af evalueringen kan dokumenteres. Synliggøre, hvem der er ansvarlig for, at evalueringsprocesserne udmøntes

17 Bilag 3 Udkast til kommissorier CO2 udvalget Udvalget består af pedeller, sikkerhedsrepræsentant, elever og lærere. Vi holder frokostmøder med dagsorden og referat ca. hver 3. uge samt enkelte længere møder. I starten af året planlægges hvilke områder og projekter, der skal arbejdes med i løbet af skoleåret, og de udvalgsmedlemmer der har lyst, går i gang med nogle af projekterne. Eleverne rapporterer til elevrådet om CO 2- arbejdet og til skolens elever via skolebladet. Pedellerne orienterer om CO 2 arbejdet til skolens bestyrelse og samarbejdsudvalg. Lærerrepræsentanterne orienterer resten af lærerkollegiet og udvalgets referater ligger også på skolens hjemmeside. Værdier: Alle engagerer sig i et optimalt fysisk arbejdsmiljø for alle ansatte og elever. Vi udøver rummelighed, idet vi samarbejder på tværs af instanser på skolen - det være sig pedeller mht. skoledrift, lærere mht. undervisningen og elever mht. undervisning og læring. Vi reducerer skolens ressourceforbrug til energi, så ressourcerne kan bruges til noget andet. Konkrete tiltag /indsatsområder: Udarbejde forslag til reduktion/optimering af skolens energi- og ressourceforbrug Formidle resultater af arbejdet til elever og ansatte Udvikle idéer til hvordan der på EG kan skabes en større fælles ansvarlighed for et bæredygtigt miljø. Udvikle konkrete undervisningsforløb om bæredygtighed og evt. bistå omkring dette i undervisningssammenhæng.

18 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG 2013 / 2014 Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport

19 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for rektor Henrik B. Bæch. Bestyrelsen for Espergærde Gymnasium og HF har besluttet, at der udarbejdes resultatkontrakt for rektor, for perioden Rammen for rektors resultatløn fastsættes til maksimalt kr., på baggrund af skolens elevtal, som i perioden er Bestyrelsen for Espergærde Gymnasium og HF, har på møde d. 25/ besluttet, at der udarbejdes resultatkontrakt for rektor på Kr. Indsatsområderne for rektor er fremkommet som en drøftelse mellem rektor og bestyrelsen. Resultatopgørelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af rektors indsats og redegørelse for de vedtagne områder. Resultatkontrakterne for den øvrige ledelse er delegeret til rektor efter gældende retningslinjer, og vil følger samme model som rektors kontrakt, således at der bliver tale om en kaskademodel for alle kontrakterne. Rammer Institutionsstyrelsen har i brev af (bilag 1) bemyndiget bestyrelsen for Espergærde Gymnasium og HF til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens ledelse (bilag 1 s.1ø og s.2ø). Ligeledes fastsætter brevet rammen for rektors resultatløn til (bilag 1 s.3m), mens rammerne for den øvrige ledelse formuleres som et niveau, der afspejler institutionens hierarki og målenes karakter (bilag 1 s.7n). Der tages forbehold for eventuelle nye retningslinjer fra styrelsen til implementering i januar Indsatsområderne for rektor fastsættes ud fra en basisramme og en ekstraramme. Basisrammens indsatsområder besluttes af bestyrelsen og afspejler institutionens udfordringer. Ekstrarammens indsatsområder skal indeholde krav om markante resultater som fører til synlige ændringer for institutionen og skal bl.a. indeholde en målsætning om en indsats mod frafald. (bilag 1 s.2n og s.3ø). Der er ingen krav vedrørende indsatsområderne for den øvrige ledelse, men bestyrelsen kan beslutte at anvende samme model for den øvrige ledelse, som der anvendes for rektor (bilag 1 s.2ø). 1

20 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG Indsatsområder for rektor Basisramme: kr. 1. Udviklingsstrategi (30 %). Beskrivelse: Udvikling af ny vision, mission og værdier. Mål: Senest ultimo maj skal der foreligge ny vision, mission og værdier. Vision, mission og værdier skal være resultatet af en proces, hvor personalet, eleverne og bestyrelsen er blevet inddraget. Målsætningerne skal være i overensstemmelse med ministeriets mål for uddannelsen og være i forlængelse resultatet af visionsseminaret i foråret Resultatet: Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående to ligestillede punkter vurderes. Overpræstation i det ene punkt kan udligne underpræstation i det andet. En vision, mission og værdier formuleret i en klar og kommunikerbar form. Inddragelsen af eleverne, lærerne og bestyrelsen. Dette vurderes af formand og næstformand efter en samtale med elevernes og lærernes to repræsentanter i bestyrelsen. Rapport: I udarbejdelsen af EG s nye strategi, valgte vi en buttom-up proces, hvor et udviklingsseminar med bestyrelse, alle ansatte og elever identificerede vigtige udfordringer for EG (ud fra modellen: hvad vil vi have mere af, hvad vil vi have mindre af, hvad vil vi eliminere og hvad vil vi skabe). På baggrund af produktet nedsatte vi 4 udvalg med ledelse, ansatte og elever, der dels arbejde på at løse lette udfordringer (lavt hængende frugter) og dels arbejde på at koge alle udfordringerne ned til nogle overordnede indsatsområder. Alle andre udviklingsudvalg fik dette år samtidigt til opgave at identificere med hvilken værdi de bidrog til løsning af skolens opgaver. Værdisætningerne blev samlet under tre overordnede værdier (så man kan huske dem) og med udgangspunkt i det nye værdigrundlag, blev missionen og visionen formuleret. Strategien er fremlagt på bestyrelsesmødet d. 3/ og fremgår af referatet. Fremover skal alle de fælles drifts- og udviklingsudvalg formulere hvilken værdi deres arbejde har for strategien. På den måde kan der hvert år komme nye værdisætninger til under de tre hovedværdier, der fortæller hvordan EG aktuelt efterlever sin strategi. Det betyder, at de ansatte og elevrepræsentanterne i udvalgene altid arbejder med strategien og derfor ikke glemmer den. Udvalgsarbejdet er således blevet til handleplaner for strategien. Resultat: Strategien, i form af vision, mission og værdier, er udarbejdet i et samarbejde mellem bestyrelse, ansatte og elever, og den er sat i gang på EG bl.a. via udvalgsarbejdet. 2

21 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG 2. Medarbejdertrivsel (30 %). Beskrivelse: Udvikling af tiltag til fremme af medarbejdertrivsel. Mål: I løbet af kontraktperioden har rektor implementeret to tiltag til forbedring af medarbejdertrivslen inden for hvert af de tre følgende områder nævnt i Medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU): 49. Den opmærksomhed min faglige og personlige udvikling får. 38. På Espergærde Gymnasium og HF er vi gode til at dele viden og erfaringer. 32. Det sociale samvær Resultatet: Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående tre ligestillede punkter vurderes. Overpræstation i nogle punkter kan udligne underpræstation i andre. En forbedring på 5 % - point i MTU 2014 sammenlignet med MTU 2013 vedrørende punkt 49. En forbedring på 5 % - point i MTU 2014 sammenlignet med MTU 2013 vedrørende punkt 38. En forbedring på 5 % - point i MTU 2014 sammenlignet med MTU 2013 vedrørende punkt 32. Rapport: Formålet med punktet er, at skabe et bedre arbejdsmiljø og -trivsel blandt de ansatte på EG. Der var klare indikationer på, at trivslen blandt medarbejderne kunne blive bedre. En af disse indikatorer var medarbejdertilfredshedsundersøgelserne. I disse lå EG på flere punkter væsentlig under gennemsnittet af de gymnasier som anvendte samme MTU, og som EG derfor benchmarker sig imod. Derfor udvalgte bestyrelsen 3 områder som de ønskede forbedringer på, nemlig Det sociale samvær, Den opmærksomhed min faglige og personlige udvikling får, og På Espergærde Gymnasium er vi gode til at dele viden og erfaringer. Vi har på den baggrund foretaget os flere forskellige ting. For det første har ledelsen omlagt sine arbejdsmetoder, med henblik på at opnå et udtalt ønske om tættere ledelse, så der blev en øget kontakt mellem ledelse om medarbejdere. Det har bevirket, at vi i ledelsen hurtigere har kunnet reagere på medarbejderønsker og -krav, ligesom vi har kunnet hjælpe med retnings- og rammesætning hvor det var nødvendigt. Yderligere nedsatte vi et trivselsudvalg, som har lanseret en række tiltag for at forbedre trivslen, herunder medarbejderture, medarbejderarrangementer, opmærksomhedsevents mm. Arbejdet med trivsel har høj prioritet i ledelsen, og vi ser det som et løbende arbejde. Derfor har vi valgt at trivselsudvalget fortsætter i år, så vi hele tiden får input om trivslen på EG. Den samlede forbedring på de tre punkter er i gennemsnit 4,7%, der fordeler sig som vist i nedenstående tabel. 3

22 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG Punkt i MTU EG 2014 Landsgns Fremgang EG Fremgang landsgns. Det sociale samvær Vi gode til at dele viden og erfaringer Den opmærksomhed min faglige og personlige udvikling får Samlet Samlet er der tale om en fremgang på 14 procentpoint, hvor landsgennemsnittet samtidigt viser et fald på 10 procentpoint. Vi har altså flyttet os 24 procentpoint i forhold til landsgennemsnittet, og haft en klar fremgang, hvor landsgennemsnittet har haft en tilsvarende tilbagegang. Målsætningen tager ikke højde for landsgennemsnittet, men fordrer en fremgang på 5 procentpoint for hvert område, altså 15 procentpoint i alt. Resultat: Der er opnået en markant fremgang på det sociale samvær på 10 procentpoint, en pæn fremgang m.h.t. vidensdeling på 4 procentpoint og status quo på det sidste spørgsmål om opmærksomhed på min faglige og personlige udvikling. Samlet er der tale om en fremgang på 14 procentpoint 3. Grøn udvikling (20 %). Beskrivelse: EG ønsker at være en foregangsskole i relation til bæredygtig drift. Mål: At EG s samlede CO2-udledning reduceres gennem en reduktion af energiforbruget med 4 %. Udviklingen i energiforbrug opgøres ud fra skolens grønne regnskab. Resultatet: Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående punkt vurderes. Opnåelse af en 4 % reduktion i det samlede energiforbrug. Rapport: Skolens samlede energiforbrug udgøres af forbruget i gas, el og vand. Forbrugsrapporterne for årene ses nedenfor. Kvartal: Kvartal 1 Juli-September , varmecentral (ID: 20976) Naturgas [m3-ngas] Kvartal 2 Oktober- December Kvartal 3 Januar-Marts Kvartal 4 April-Juni År til dato I alt: Graf: 4

23 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG Forbrug 11/ , , , , , ,7 Forbrug 12/ , , , , , ,0 Forbrug 13/ , , , , , ,9 Kvartal: Kvartal 1 Juli-September , bygning Administration (ID: 20978) Kvartal 2 Kvartal 3 Oktober- Januar-Marts December Kvartal 4 April-Juni År til dato Vand [m3] I alt: Graf: Forbrug 11/12 569,3 490,5 475,4 380, , ,0 Forbrug 12/13 356,2 664,7 580,8 456, , ,7 Forbrug 13/14 317,5 397,7 387,3 303, , ,5 Kvartal: Kvartal 1Juli- September , bygning Sportshal (ID: 20980) Kvartal 2Oktober- December Kvartal Kvartal 4April- 3Januar-Marts Juni År til dato Vand [m3] I alt: Graf: Forbrug 11/12 101,6 118,6 154,0 78,9 453,1 453,1 Forbrug 12/13 71,6 89,4 94,5 57,7 313,2 313,2 Forbrug 13/14 84,4 73,6 107,0 56,0 321,0 321,0 Kvartal: Kvartal 1 Juli-September , varmecentral (ID: 20977) Kvartal 2 Kvartal 3 Kvartal 4 Oktober- Januar-Marts April-Juni December År til dato El [kwh] I alt: Graf: Forbrug 11/ Forbrug 12/ Forbrug 13/ Forbruget af gas er faldet med 11,5 % fra m3 i 2012/2013 til m3 i 2013/2014. Produktionen af en kubikmeter gas udleder ca g CO2 (kilde:lokalenergi.dk). Tallene er graddagskorrigerede. Faldet i gasforbrug skyldes 5

24 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG væsentligst to tiltag. For det første har vi ikke længere en fremløbstemperatur på 80 grader i alle rør på skolen. Nu styres fremløbstemperaturen elektronisk, så der kun fremføres de temperaturer der er nødvendige. For det andet har vi skiftet ventilationen i H-huset og dermed fået varmeudveksling på ventilationen. Det samlede forbrug af vand i hallen og i hovedbygningen er faldet med 27,7 % fra = 2388 m3 i 2012/2013 til = 1727 m3 i 2013/2014. Produktionen af 1 m3 rent vand inklusiv fremledning til tappested udleder ca g CO2 (kilde: energistyrelsen). Faldet i vandforbrug skyldes hovedsageligt overgangen til regnvandstoiletter. Forbruget af el er steget med 0,6 % fra kwh i 2012/2013 til kwh i 2013/2014. Produktionen af en kilowatt time udleder ca. 547 g CO2 (kilde:lokalenergi.dk). Når vi ikke opnår fald i elforbruget trods flere tiltag som overgang til LED belysning, bevægelsescensorer, mm., skyldes det et stadigt øget forbrug af IT. Lige nu afbalancerer disse to faktorer hinanden, hvorfor der er status quo i elforbruget. Resultat. Udledningen af CO2 er faldet med 5,24% fra kg i 2012/2013 til kg i 2013/2014. Tallene tager ikke højde for en det øgede elevtal i perioden. 4. Samarbejde med folkeskolerne (20 %). Beskrivelse: Der ønskes mindst 3 konkrete samarbejder med folkeskoler i optageområdet. Mål: At sikre den bedst mulige overgang mellem grundskole og gymnasium med henblik på at fastholde flest mulige og kvalificere valget af STX/HF. Resultat: Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående punkt vurderes. Opnåelse af 3 konkrete samarbejder med folkeskoler i optageområdet. Rapport: EG har startet en række samarbejder med de folkeskoler i området, hvor vægten er lagt på etableringen af et godt samarbejde med de tre afdelinger under Espergærde skole. Det drejer sig både om samarbejder inden for specifikke fag, ligesom der også er startet ekstracurikulære samarbejder. Mange af disse er af mindre omfang, hvor en årlig gentagelse ikke er sikker. Men flere er af varig karakter. Her kan f.eks. nævnes: 1. MUNior Et spin-off af vores EGMUN, som var direkte målrettet 8. og 9. klasserne i alle de omkringliggende folkeskoler. Vores elever arrangerede, besøgte de lokale folkeskoler og afholdte flere besøgsdage og en lang MUN-konferencedag onsdag d. 23. april Her kunne folkeskoleeleverne prøve at være EG elev for en dag og samtidig deltage i en af vores største profilarrangementer. 2. Fælles undervisning i tysk 6

25 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG Tysk faggruppen har haft et samarbejde hvor de lavede fællesforløb, både med fælles ekskursioner og fælles undervisning med folkeskoleklasserne i lokalområdet. Ud over den normale tyskundervisning, blev der afslutningsvis lavet en guidet tur på tysk i Helsingørs middelaldercentrum, hvor elever på EG underviste folkeskoleelever. Dette for at sikre at læringskurven i tysk bliver mindre stejl, og for at skabe en klar forventningsafstemning til de faglige mål og krav i overgangen mellem folkeskole og EG. 3. Fælles undervisning i fransk I et fælles samarbejde mellem faggruppen i fransk på EG og vores lokale folkeskoler, blev der udarbejdet et fælles undervisningsforløb i fransk. I dette forløb indgik virtuel undervisning samt undervisning via Skype til fransktalende lande. Folkeskoleelever fulgte undervisningen på EG samt stiftede bekendtskab med vores udvekslingsskole i Metz. Dette, så folkeskoleeleverne fik et klart indblik i, hvad de kan forvente fagligt når de skal have fransk som sprogfag på EG. 4. Stjerne for en aften Vi afholdte et koncertarrangement med fri adgang for alle folkeskoleelever i Espergærde og omegn. Dette velbesøgte arrangement blev afholdt kort efter vores orienteringsaften, så folkeskoleeleverne på egen krop kunne stifte bekendtskab med de kunstneriske og musiske tiltag vi har på EG. Efterfølgende kunne folkeskoleeleverne snakke med gymnasieeleverne om mulighederne for musik - og andre kunstneriske fag - på gymnasiet. Resultat: Mindst 4 større, årligt gentagne, samarbejder med forskellige folkeskoler i EG s optageområde. Ekstraramme: kr. 5. Fravær (50 %) Beskrivelse: Der ønskes et fald i fraværsprocenten for både fremmøde og skriftlighed på 10 % (fra eks. 10 % til 9 %). Mål: Målet er en opretholdelse af skolens lave fraværsprocenter, såvel som høje gennemførelsesprocenter fra skoleåret 2012/2013. Resultatet: Opgøres ud fra statistikker ved sammenligning mellem skoleåret 2013/2014 med skoleåret 2012/2013. Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående to ligestillede punkter vurderes. Overpræstation i det ene punkt kan udligne underpræstation i det andet. En reduktion på 10 % - point af fraværsprocenten for fremmøde. En reduktion på 10 % - point af fraværsprocenten for skriftlighed. Rapport: 7

26 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG EG har valgt at opretholde en skærpet kurs over for fravær, både med hensyn til fremmøde og skriftlighed. Dvs., at skolen meget tidligt melder bekymringsbreve ud til elever, der opnår mere end 10% fravær. Ligeledes følges den skærpede opmærksomhed op af en mere konsekvent sanktionering af gentagende overtrædelser af fraværsreglerne. Endvidere har der i løbet af skoleåret været en løbende holdningspåvirkning af eleverne til vores morgensamling, så alle elever på skolen har været klar over vores skærpede retningslinjer. Som det ses af nedenstående tabel, har det opretholdt en positiv udvikling i fraværet, der fortsat er nedadgående. Klasse Fravær (procent) Fremmøde Fravær (procent) Fravær (procent) Skriftligt Fravær (procent) 1g 5,62 4,74 6,4 6,48 2g 7,23 6,49 7,94 7,28 3g 8,78 7,7 9,99 8,14 1 HF 10,98 10,78 17,76 9,85 2 HF 12,92 26,92 15,55 18,4 HF samlet 11,85 17,04 16,79 13,38 Gym. samlet 6,97 6,16 7,88 7,22 Hele EG 7,22 6,56 8,2 7,54 Resultat: Fraværet i fremmøde faldt med 8,05%, mens fraværet i skriftlighed faldt med 9,14 %. Dette giver et samlet fald på 8,59%. 6. Studieparathed (25 %) Beskrivelse: Der ønskes et konstant fokus på elevernes studieparathed. Mål: Målet er en fremgang på 0,1 karakterpoint for karaktererne fra hhv. SRP (studieretningsprojektet på STX), SSO (større skriftlig opgave på HF) samt AT (almen studieforberedelse), idet disse afspejler elevens udbytte af undervisningen frem mod selvstændigt at behandle og løse en kompleks problemstilling ved afslutningen af deres uddannelsesforløb. Resultatet: Opgøres ud fra statistikker ved sammenligning mellem skoleåret 2013/2014 med skoleåret 2012/2013. Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående to punkter vurderes. Karakterfremgang for SRP og SSO vejer ca. 3/5, mens karakterfremgang for AT vejer de resterende 2/5. Overpræstation i det ene punkt kan udligne underpræstation i andet. 8

27 Bilag 4: Resultatkontrakt for rektor 2013/2014 EG En fremgang på 0,1 karakterpoint i det vægtede snit efter antal elever for karaktererne fra SRP og SSO. En fremgang på 0,1 karakterpoint i AT-eksamenskarakterer. Rapport: Med hensyn til SRP (studieretningsprojektet på STX) og SSO (større skriftlig opgave på HF), er der foretaget en række reguleringer i det vejledende materiale, med henblik på at gøre arbejdet med de to opgaver så gennemskueligt som muligt for elever og vejledende lærere. Dette arbejde foregår løbende og baserer sig på de samlede evalueringer vi har på området. Omkring AT (almen studieforberedelse), der er et meget stort område der løber over alle 3 år på stx. Her har vi nedsat et særligt AT udvalg, der arbejder med udviklingen af den undervisning der er flerfaglig. Nyeste tiltag er et innovationsforløb, der er lagt ind i AT. Af nedenstående tabel ses udviklingen i karakterer i AT, SRP og SSO de sidste tre år. Som det ses er der en god stabil karakterfremgang for AT. En lige så stabil tilbagegang er der for SRP - dog er den noget mindre. Det bliver en indsats at ændre denne negative udvikling for SRP. SSO svinger noget, hvilket umiddelbart nok skyldes, at der her er tale om en meget lille population (en enkelt hf klasse). Sidste år hoppede karakteren voldsomt op, mens den i år er faldet lidt tilbage fra dette nye høje niveau. Prøve 2011/ / /14 Antal elever Forskel 2011/ / /14 11/12-12/13 12/13-13/14 AT 8,14 8,53 8, ,40 0,13 SRP 7,78 7,73 7, ,05-0,06 SSO 5,08 7,24 6, ,16-0,54 Resultat: Fremgangen i AT karaktererne er på 0,13 karakterpoint. Den vægtede (i forhold til antal elever) tilbagegang i karaktererne for SRP og SSO er på 0,1 karakterpoint. 7. Udvikling af et ledelsesteam (25%) Der ønskes en udvikling af ledelsesteamet, der af de ansatte opfattes som tydelig og udviklingsorienteret. Mål: Målet er, at EG på dette punkt skal nå landsgennemsnittet for ledelsesvurdering i medarbejdertilfredshedsundersøgelsen. Resultat: Den samlede procentvise opnåelse af nedenstående to ligestillede punkter vurderes. Overpræstation i det ene punkt kan udligne underpræstation i det andet. 9

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport 2013 / 2014 Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for rektor Henrik B. Bæch. Bestyrelsen for Espergærde Gymnasium

Læs mere

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch 2015 / 2016 Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for rektor Henrik B. Bæch. Bestyrelsen for Espergærde Gymnasium og HF har besluttet,

Læs mere

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011 Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde, tirsdag den 22.marts 2011 kl. 1800. Mødet afholdes på restaurant Bolettes Gæstebud, Gl. Strandvej 7, 3050 Humlebæk (samme sted som

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

[BESTYRELSESMØDE] Espergærde Gymnasium og HF

[BESTYRELSESMØDE] Espergærde Gymnasium og HF 2012 Espergærde Gymnasium og HF [BESTYRELSESMØDE] [Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt en kort beskrivelse af dokumentets indhold. Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt For rektor Kirsten Danving for 2019 Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2015 kl. 16.00 ca. 18.00. 1. Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra møde 8.juni 2016. Referat vedlagt som bilag 1.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for blandt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2011-2012 Sagsfremstilling: Bestyrelsen

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl. 15.00 17.00. Tilstede fra bestyrelsen: Biskop Elisabeth Dons Christensen, Skoleinspektør Ina Krarup Nielsen, Direktør

Læs mere

EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 11/9 2012 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde

EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 11/9 2012 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde EG Bestyrelsesmøde Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde EG Bestyrelsesmøde Mødet afholdes d. 11/9 2012 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Der vil være en let anretning i forbindelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2016

Rektors Resultatlønskontrakt 2016 Rektors Resultatlønskontrakt 2016 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 10/12 2014 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde

EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 10/12 2014 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde EG Bestyrelsesmøde Mødet afholdes d. 10/12 2014 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Der vil være en let anretning i forbindelse med mødet.

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Sønderborg Statsskole

Sønderborg Statsskole Sønderborg Statsskole Alment Gymnasium og HF-kursus Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2018-2019 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013 Bestyrelsesmøde den 4. december 2012 Dagsordenens pkt. 4, bilag 3 27. september 2012 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2012 2013 1. Formål med og gyldighedsperiode for

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret 2016-2017. Indsatsområder

Læs mere

3 årig STX uddannelse

3 årig STX uddannelse 3 årig STX uddannelse Forår 2010 Efter 9. klasse afgangsprøve i: OPTAGELSESKRAV til gymnasiet Fem bundne prøver dansk (mundtlig og skriftlig) matematik (skriftlig) engelsk (mundtlig) fysik (mundtlig) To

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Josefine Bastrup Jensen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til At skabe synlighed og gennemskuelighed omkring gymnasiets

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret 2018-2019 Baggrund og indledning: Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og undervisningsministeriets

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber.

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. Rosborg Gymnasium & HF Resultatlønskontrakt 2018-19 Formål Formalet med resultatlønskontrakten er at understøtte dialogen mellem bestyrelsen og gymnasiets daglige ledelse om hvilke indsatser, der skal

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG

2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG 2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG Indholdsfortegnelse STX: Matematik A Bioteknologi A Fysik B... 3 STX: Matematik A Fysik B

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium 2017-18 Bestyrelsen for Christianshavns Gymnasium har formuleret 5 indsatsområder i rektors resultatlønskontrakt gældende for

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 17. december 2018 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Rapport om rektors resultatlønskontrakt,

Rapport om rektors resultatlønskontrakt, Rapport om rektors resultatlønskontrakt, 2013-2014 Ved kontraktens udløb udarbejder rektor en rapport, der beskriver realiseringen af de angivne mål i kontrakten. På baggrund af rapporten og efter bestyrelsesformandens

Læs mere

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport EG Resultatkontrakt 2014 15 med rapport 2014 / 2015 Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch med rapport EG Resultatkontrakt 2014 15 med rapport Espergærde Gymnasium og HF

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2017-2018 29.09.2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 Til stede: Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Steffen Lange, Britta

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Kalundborg den 3. december 2018 Resultatlønskontrakt 2018-2019 1. Grundlag og rammer for kontrakten Kvalitets- og tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelsen af selvejede

Læs mere

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET 2015-16 Formål med kontrakten Resultatkontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors arbejde i skoleåret

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen Resultatlønskontrakt: - og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse 1. Undervisning 1.1 Lektieintegreret HF Basisrammen Formålet med udviklingsarbejdet er at styrke læringen i HF-uddannelsen

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2016 kl ca

Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2016 kl ca Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2016 kl. 16.00 ca. 18.00. Til stede: Kirsten Bundgaard, Peter Hansen, Adam Dam, Lærke Dalgaard, Susan Vonsild, Malene Gram, Steen Madsen,

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Hvem er vi Mette Rude (MR@norreg.dk) Teamleder for klassen i Grundforløbet Kemi (A, B og C niveau) Erhvervsøkonomi (c niveau) Tutorer: Mathilde og Katrine

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 - 1. Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber.

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl. 17.00 21.00 Afbud: Arne Kjær, Viggo Norn og Patrick Strunge Andersen (2b). Mødet indledtes med en præsentationsrunde

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2017-18 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Hvem er vi, hvem er I?

Hvem er vi, hvem er I? Velkommen 1Gu!! Hvem er vi, hvem er I? Teamleder: Sarah Thorsøe Wind (Biologi, Biotek, Engelsk) Tutorer: Emil og Nynne (nuværende 1u-studieretning) Kommende 1Gu: 29 elever Struktur omkring klassen teamleder,

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet:

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet: Resultatlønskontrakt 2012 2013 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Torsdag den 4. oktober2018, kl. 16.15-18.15 Mødelokale 318 (på 2. sal) Dagsorden Punkt 0. Underskrift på referat fra bestyrelsesmøde den 19.6.2018 Bilag 1. Referat fra

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Mødedato: 10. september 2018 Mødested: Århus Katedralskole Mødetidspunkt: kl. 16:15 Sluttidspunkt: kl. 19.00 Til stede: Per Krogh Hansen (formand), Niels Erikstrup

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2013-2014 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2011-2012 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Lotte Thøgersen kom som meddelt senere til mødet. 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 8. september

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 07. december 2011 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup,

Læs mere

Netværk om ny praksis

Netværk om ny praksis 7. februar 2011 Netværk om ny praksis Opfølgning på evaluering og revision af studieretningsgymnasiet I) Formål Nørresundby Gymnasium og HF, Faaborg Gymnasium og Odder Gymnasium ønsker gennem fortsat samarbejde

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2014-2015 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl. 16-19. Afbud: Ingen. 1. Underskrivelse af referat fra bestyrelsens møde den 7. september 2017 Referatet blev underskrevet.

Læs mere