LOV FOR POLITIFORBUNDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOV FOR POLITIFORBUNDET"

Transkript

1 LOV FOR POLITIFORBUNDET AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD Organisationen 1 Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Politiforbundet. 2. Forbundets hjemsted er, hvor forbundskontoret er beliggende. 3. Forbundet er stiftet under navnet Politiforbundet i Danmark den 24. marts 1998 ved en sammenlægning af Dansk Politiforbund (stiftet den 3. juli 1902) og Politiets og Domstolenes Tjenestemandsforening (stiftet den 29. juni 1929). 4. Forbundet er den 1. januar 1999 udvidet ved optagelse af Dansk Kriminalpolitiforening (stiftet den 14. marts 1920). Hoved- og Centralorganisation 2 Tilhørsforhold Forbundet er tilsluttet Centralorganisationen af 2010 (CO10), og herigennem tilsluttet FTF. Opgaver 3 Organisationsområde Forbundet organiserer kontor- og politipersonale m.fl. ansat under det af Centralorganisationen af 2010 til forbundet delegerede forhandlingsområde, for hvem centralorganisationen i henhold til bekendtgørelse af lov om tjenestemænd og gældende hovedaftaler udøver forhandlingsretten, eller personale, der ved ansættelse er omfattet af kollektiv overenskomst indgået mellem Finansministeriet og Centralorganisationen af 2010, eller med Centralorganisationen af 2010 som aftalepart, eller personale ansat på andre vilkår inden for forhandlings- og ansættelsesområdet i øvrigt. Formål Forbundet har blandt andet til formål: 1. At virke som faglig landsorganisation for medlemmerne. 2. At varetage medlemmernes faglige, sociale og økonomiske interesser. 3. At erhverve og udøve forhandlingsret for medlemmerne gennem en forhandlingsberettiget centralorganisation. 4. At fremme og styrke samarbejdet mellem de tilsluttede foreninger. 5. At fremme samarbejdet med andre faglige organisationer i Danmark og beslægtede faglige organisationer i Norden og i det øvrige udland. 6. At tilbyde medlemmerne den bedst mulige, relevante information gennem anvendelse af en bred vifte af informations- og kommunikationsmedier. 7. At tilbyde medlemmerne forsikringer samt velfærdsydelser i øvrigt.

2 Stk. 3 Partipolitisk placering Forbundet er partipolitisk uafhængigt. AFSNIT 2 MEDLEMSFORHOLD Medlemmer 4 Ordinære medlemmer Alle, som kan henføres under forbundets organisationsområde, og som vil efterleve forbundets love og ikke er i restance til en anden faglig organisation, er berettiget til optagelse i forbundet som ordinære medlemmer gennem en af de i 8 nævnte foreninger. Ekstraordinære medlemmer Hovedbestyrelsen kan godkende, at personer, der opfylder betingelserne i stk. 1, optages direkte i forbundet som ekstraordinære medlemmer uden tilslutning gennem en af de i 8 nævnte foreninger. Ekstraordinære medlemmer er ikke valgbare til tillidsposter i forbundet og har ikke stemmeret i spørgsmål, der henhører under forhandlingsretten, men har i alle henseender normale medlemsrettigheder og medlemspligter. Kontingentet for ekstraordinære medlemmer fastsættes af hovedbestyrelsen. Stk. 3 Passive medlemmer Alle tidligere ordinære medlemmer kan fortsætte som passive, kontingentfrie medlemmer af forbundet, hvis de pensioneres eller afskediges på grund af tilskadekomst eller svagelighed. Passive medlemmer har ingen medlemsrettigheder, men kan efter anmodning modtage forbundets fagblad. Stk. 4 Æresmedlemmer Æresmedlemmer kan udnævnes efter skriftlig afstemning på kongressen. Æresmedlemmer er kontingentfrie og har ingen medlemsrettigheder. Medlemsrettigheder 5 Optagelse i forbundet Tilslutning til forbundet sker gennem foreningen på det sted, hvor den pågældende er fast tjenestegørende, eller den forening i øvrigt, hvortil medlemmer jf. vedtægt herfor kan henføres. Herfra er dog undtaget medlemmer, der optages direkte i forbundet som ekstraordinære medlemmer jf. 4, stk. 2. Finder indmeldelse som ordinært medlem sted senere end 3 måneder, dog for politistuderende 9 måneder, efter, at vedkommende har opnået ret til almindeligt medlemskab, indtræder muligheden for at opnå juridisk og økonomisk bistand først efter 2 års ubrudt medlemskab. Forflyttelse og tjenestefrihed Medlemsoverflytning mellem 2 foreninger i forbindelse med forflyttelse, forfremmelse, og ind- og udtræden i forbindelse med tjenestefrihed uden løn m.v., sker ved forbundets foranstaltning, og er uafhængig af en eventuel bestemmelse om udmeldelsesfrist i foreningens lov. 2.

3 Stk. 3 Udmeldelse Medlemmers udmeldelse sker via foreningen med det varsel, der er fastsat i denne forenings lov. Stk. 4 Genindmeldelse efter udmeldelse Ved genindmeldelse efter udmeldelse betales kontingent for hele den periode, medlemmet har været udmeldt, dog max. det i indeværende år samt det i de 2 forudgående år forfaldne kontingent. Ved en sådan genindmeldelse kan der ikke meddeles medlemmet juridisk og økonomisk bistand i sager opstået før eller med relation til perioden, hvor medlemmet har været udtrådt, og indtil 6 måneder efter genindmeldelse. Hvis udmeldelsen var begrundet i forhold, der gav medlemmet adgang til optagelse som ekstraordinært medlem, jf. 4, stk. 2, eller var begrundet i, at den udmeldte i den mellemliggende periode ikke har været ansat i et job under forbundets forhandlingsområde, skal medlemmet dog ikke betale kontingent for den mellemliggende periode, ligesom den pågældende kan meddeles økonomisk bistand allerede fra genindmeldelsestidspunktet. Stk. 5 Eksklusion Eksklusion af medlemmer kan kun finde sted med hovedbestyrelsens samtykke. Medlemspligter 6 Medlemmets loyalitetsforpligtelse Medlemmerne er forpligtet til at overholde forbundets love og til at leve op til forbundets formålsbestemmelse. Kontingent Medlemsforholdet administreres af forbundet, der herunder opkræver kontingent m.m., jf. 10, stk. 9. Medlemmerne er forpligtet til at betale det til enhver tid gældende kontingent månedsvis forud. Et medlem, der har undladt at betale kontingent for mere end 3 måneder i træk, udelukkes som medlem. Hovedbestyrelsen fastsætter regler om medlemmernes eventuelle adgang til kontingentfritagelse. Stk. 3 Indgåelse af aftaler Medlemmerne må ikke indgå aftaler om løn- og ansættelsesvilkår i strid med de beslutninger, forbundet træffer. AFSNIT 3 ORGANISATORISK OPBYGNING Forbundets opbygning 7 Organer Forbundets virksomhed udøves gennem følgende organer: 1. Foreningerne 2. Hovedbestyrelsen 3. Kongressen 3.

4 Politik og strategi Med henblik på at sikre den fortsatte udvikling af forbundets politik og strategi skal der midtvejs i kongresperioden afholdes en forbundskonference. Foreningerne 8 Opbygning Forbundet består af nedennævnte foreninger: Nordjyllands Politiforening Østjyllands Politiforening Midt- og Vestjyllands Politiforening Sydøstjyllands Politiforening Syd- og Sønderjyllands Politiforening Fyns Politiforening Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforening Midt- og Vestsjællands Politiforening Nordsjællands Politiforening Vestegnens Politiforening Københavns Politiforening Bornholms Politiforening Rigspolitiforeningen Politilederforeningen Domstolenes Tjenestemandsforening Kontorbetjentforeningen Føroya Politistafelag Kalaallit-Nunaanni Politiit Peqatigiiffiat Opgaver Foreningernes opgave er med udgangspunkt i forbundets formålsbestemmelse blandt andet: 1. At styrke sammenholdet og kollegialitetsfølelsen i medlemskredsen. 2. At virke for oplysnings- og kursusvirksomhed blandt medlemmerne. 3. At forestå forhandlinger om lokale spørgsmål med de lokale arbejdsgiverparter. 4. At virke som bindeled mellem medlemmerne og forbundet. 5. At udbrede kendskabet til forbundets virksomhed. 6. At udpege deltagere til forbundets kongres. 7. At vælge det antal hovedbestyrelsesmedlemmer og suppleanter for disse, som foreningen er berettiget til jf. 9, stk. 2. Stk. 3 Bestyrelse Foreningen ledes af en bestyrelse, hvis størrelse fastsættes af den enkelte forenings generalforsamling. Stk. 4 Formand Foreningens formand, der er delegeret til forbundets kongres, vælges af og blandt foreningens medlemmer. Foreningens formand er hovedbestyrelsesmedlem i det omfang foreningen er repræsenteret i forbundets hovedbestyrelse, jf. 9, stk

5 Stk. 5 Foreningernes vedtægter Foreningernes vedtægter samt ændringer og tilføjelser skal for at have gyldighed være godkendt af hovedbestyrelsen. Stk. 6 Henvendelse til ledelse m.v. Forbundet skal straks ved kopi orienteres om foreningernes eventuelle henvendelse til Folketinget, ministre, Justitsministeriet og Rigspolitiet. Stk. 7 Deltagelse ved sagers behandling En forening, der ønsker en sag til behandling i forbundet, skal ved fremsendelsen redegøre for sagen og afgive en indstilling med hensyn til afgørelsen. Forbundet kan til sagens behandling indkalde repræsentanter fra foreningen. I sådanne tilfælde afholder forbundet de herved forbundne udgifter efter de af kongressen fastsatte regler for udbetaling af rejsepenge og diæter. Hovedbestyrelsen 9 Opgaver Hovedbestyrelsen har til opgave at varetage forbundets løbende anliggender, herunder at fastsætte retningslinjer vedrørende sekretariatets funktion, træffe bestemmelse om fordeling af kontingentet, lægge retningslinjer for regnskabsførelsen, administrere forbundets fonde, træffe bestemmelse om anbringelse af fondsmidler og sikre at forbundets midler er tilstrækkelige til at dække udgifterne. Hovedbestyrelsen skal virke i overensstemmelse med de på kongressen vedtagne retningslinjer. Sammensætning Hovedbestyrelsen består af forbundsformanden, næstformanden og det antal hovedbestyrelsesmedlemmer, der svarer til 1 hovedbestyrelsesmedlem for hvert påbegyndt antal medlemmer, fra hver af nedennævnte foreninger: Nordjyllands Politiforening Østjyllands Politiforening Midt- og Vestjyllands Politiforening Sydøstjyllands Politiforening Syd- og Sønderjyllands Politiforening Fyns Politiforening Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforening Midt- og Vestsjællands Politiforening Nordsjællands Politiforening Vestegnens Politiforening Københavns Politiforening Bornholms Politiforening Rigspolitiforeningen Politilederforeningen Domstolenes Tjenestemandsforening Beregningen sker hvert år på grundlag af medlemstallet den 1. januar. 5.

6 Stk. 3 Konstitution og forretningsorden Hovedbestyrelsen bestemmer selv sin forretningsorden og nedsætter de nødvendige arbejdsudvalg. Stk. 4 Møder Hovedbestyrelsesmøde afholdes mindst 6 gange årligt. Stk. 5 Afstemninger Hovedbestyrelsen er beslutningsdygtig, når formanden eller næstformanden og 10 af hovedbestyrelsens øvrige medlemmer er til stede. Alle beslutninger træffes med simpelt stemmeflertal. Står stemmerne lige bortfalder et forslag. Stk. 6 Forhandlingsudvalget Hovedbestyrelsen vælger blandt sine medlemmer et forhandlingsudvalg til at varetage forbundets daglige ledelse. Forhandlingsudvalget består af forbundsformanden, næstformanden, og et antal medlemmer valgt af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer. Kongressen 10 Myndighed Forbundets højeste myndighed er kongressen. Sammensætning Kongressen sammensættes efter følgende regler: 1. Hovedbestyrelsens medlemmer. 2. Hver forening har ret til at lade sig repræsentere med 1 delegeret for de første 50 ordinære medlemmer og yderligere 1 delegeret for hver hele efterfølgende 75 ordinære medlemmer. Beregningen sker på grundlag af medlemstallet pr. 1. januar det kalenderår, kongressen afholdes. 3. Bornholm, Föroya Politistafelag, Kalaallit-Nunaanni Politiit Peqatigiiffiat og Politiets Kontorbetjentforening har ret til at lade sig repræsentere med hver 2 delegerede. 4. En delegeret kan ved skriftlig fuldmagt lade sig repræsentere ved en anden navngiven delegeret fra samme forening. 5. De delegerede skal være forsynet med en skriftlig bekræftelse på deres mandat fra vedkommende foreningsformand. Hovedbestyrelsen kan efter forudgående begæring tillade observatører adgang til deltagelse i kongressen. Sådanne observatører kan, med kongressens samtykke, deltage i forhandlingerne uden stemmeret. Forbundets medlemmer har ret til at overvære kongressen uden tale- og stemmeret. 6.

7 Stk. 3 Ordinær kongres Kongressen afholdes hver 4. år, almindeligvis i årets 2. kvartal. Kongressen indkaldes med mindst 3 måneders varsel med angivelse af foreløbig dagsorden. Kongressens dagsorden skal som minimum indeholde følgende punkter: 1. Beretning om virksomheden 2. Regnskaberne 3. Behandling af forslag 4. Fastsættelse af kontingent 5. Fastsættelse af diæter, befordringsgodtgørelse og honorarer 6. Valg: a. Valg af forbundsformand b. Valg af næstformand c. Valg af 2 interne revisorer og 2 suppleanter for disse. Kongressen fastsætter selv sin forretningsorden. Stk. 4. Dobbelt tillidshverv Forbundsformanden og næstformanden kan ikke samtidig varetage hvervet som foreningsformand. Stk. 5 Ekstraordinær kongres Ekstraordinær kongres indkaldes og afholdes, når hovedbestyrelsen finder det påkrævet, eller på begæring af et antal foreninger, jf. 8, der samlet repræsenterer 1/10 af forbundets medlemstal. Beregningen sker på grundlag af medlemstallet pr. 1. januar det kalenderår, hvor mødet afholdes. En ekstraordinær kongres afholdes senest 4 uger efter beslutningen eller lovlig begæring herom er modtaget. Indkaldelsen skal indeholde forslag til dagsorden. Stk. 6 Forslag For forslag, som ønskes behandlet på den ordinære kongres gælder: 1. At forslag skal indsendes gennem en forening. 2. At forslag skal være forbundet i hænde senest 6 uger før kongressen - dog undtaget forslag, der fremsættes af hovedbestyrelsen. 3. Alle forslag skal sammen med dagsordenen for kongressen sendes til foreningerne senest 3 uger før kongressens afholdelse. Stk. 7 Afstemninger Afstemninger på kongressen foretages efter følgende regler: 1. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed. 2. Ved afstemninger kan stemmes med fuldmagt, jf. 10, stk. 2, nr Afstemninger finder sted skriftligt eller ved navneopråb, når mindst 10 delegerede forlanger det. Stilles der i samme sag forslag om såvel skriftlig afstemning som afstemning ved navneopråb, anvendes den afstemningsform, som får størst tilslutning fra kongressen ved en almindelig afstemning herom. 7.

8 Stk. 8 Urafstemning Hvis Hovedbestyrelsen eller et antal delegerede, der repræsenterer mindst 1/3 af forbundets samlede medlemstal, ønsker det, kan et af Kongressen vedtaget forslag sendes til urafstemning blandt forbundets medlemmer. Til forslagets bortfald kræves, at et flertal af de i urafstemningen deltagende medlemmer dog mindst 1/3 af samtlige stemmeberettigede har stemt mod forslaget. Stk. 9 Kontingent Regulering og fordeling m.v. af kontingent fastsættes efter følgende regler: 1. Kongressen fastsætter et grundkontingent til forbundet og regler om regulering af kontingentet således, at det kan følge løn- og prisudviklingen, jf. 12, stk En forening kan fastsætte og opkræve ekstrakontingent. 3. Kontingentet opkræves af forbundet, der fordeler andelene til de tilsluttede foreninger. Stk. 10 Substitution Afgår én af de på kongressen valgte tillidsrepræsentanter i utide foretages substitution efter nedenstående regler: 1. Substitution af forbundsformanden sker ved nyvalg på en ekstraordinær kongres. 2. Substitution af næstformanden sker efter hovedbestyrelsens beslutning enten ved nyvalg på en ekstraordinær kongres eller ved konstitution af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer frem til førstkommende ordinære kongres. Stk. 11 Mødested Hovedbestyrelsen bestemmer stedet for kongressens afholdelse. Kongressen tilrettelægges efter nærmere anvisning fra forbundet af den pågældende stedlige forening. Bevillinger i forbindelse med kongressens afholdelse forelægges hovedbestyrelsen til godkendelse. Stk. 12 Omkostningsdækning Diæter og befordringsgodtgørelse til de delegerede afholdes af de respektive foreninger. Diæter og befordringsgodtgørelse til de af hovedbestyrelsen godkendte observatører afholdes af forbundet. AFSNIT 4 AFTALEFORHANDLINGERNE Aftaleresultatet 11 Behandling og stillingtagen Den endelige behandling af et aftaleresultat og den efterfølgende stillingtagen foretages af Kongressen. Hovedbestyrelsen kan dog ved enstemmighed træffe beslutning om godkendelse eller forkastelse af et aftaleresultat. I så fald skal der ikke ske indkaldelse af Kongressen. 8.

9 Urafstemning I tilknytning til forbundets stillingtagen til et aftaleresultat kan et af Kongressen vedtaget aftaleresultat sendes til urafstemning: 1. når mindst 1/3 af de delegerede, eller 2. et antal delegerede, der sammenlagt repræsenterer mindst 1/3 af forbundets samlede medlemstal stemmer herfor. Til forslagets bortfald kræves, at et flertal af de i urafstemningen deltagende medlemmer dog mindst 1/3 af samtlige stemmeberettigede har stemt mod forslaget. Stk. 3 Praktiske forhold Hovedbestyrelsen fastsætter nærmere regler for urafstemningen, herunder for foreningernes medvirken. AFSNIT 5 ØKONOMIFORVALTNING Økonomi 12 Regnskabsår Forbundets regnskabsår er kalenderåret. Regnskabsførelsen Regnskaberne føres efter de af hovedbestyrelsen og revisorerne fastlagte retningslinjer. Stk. 3 Revision og godkendelse Efter regnskabsårets afslutning revideres regnskaberne efter de for foreningsregnskaber gældende regler, og forsynes med revisorernes underskrifter og eventuelle bemærkninger, hvorefter de forelægges for hovedbestyrelsen til underretning. De afsluttede og reviderede regnskaber forelægges førstkommende ordinære kongres til godkendelse. Stk. 4 Anbringelse af forbundets midler Forbundet må ikke have større kassebeholdning end nødvendigt til afholdelse af løbende udgifter. Midlerne her ud over anbringes efter kongressens og hovedbestyrelsens bestemmelse. Stk. 5 Indtægtsregulering Hvis kontingentet og forbundets øvrige indtægter er utilstrækkelige til bestridelse af administrationen og de almindelige udgifter, påhviler det hovedbestyrelsen at fremsætte forslag til forbedring af økonomien, jf. 10, stk. 9. Stk. 6 Administrativt ansvar Den økonomiansvarlige har ansvaret for, at reglerne om regnskaberne, formueanbringelsen og indtægtsregulering følges. 9.

10 Stk. 7 Fonde Hovedbestyrelsen administrerer forbundets fonde under ansvar over for kongressen. Stk. 8 Tegningsberettigelse Formanden, næstformanden og den økonomiansvarlige kan to i forening tegne forbundet udadtil i alle økonomiske anliggender. AFSNIT 6 LOVÆNDRINGER OG OPLØSNING Lovændringer 13 Vedtagelse af lovændringer Ændringer i disse love kan kun vedtages af kongressen med 2/3 majoritet af samtlige afgivne stemmer - dog at ændringer af foreningsinddelingen i henhold til 8 kan vedtages af kongressen med simpelt stemmeflertal. Forbundets opløsning 14 Vedtagelse af opløsning Forbundet kan kun opløses, hvis kongressen og efterfølgende mindst 3/4 af medlemmerne ved urafstemning stemmer derfor. Kongressen træffer samtidig beslutning om afvikling af forbundets aktiver. Medlemmer, der er udmeldt eller ekskluderet af forbundet, har intet krav på dette eller dets midler. AFSNIT 7 LOVMÆSSIGE TVISTER Afgørelse af tvister 15 Voldgift Stridigheder om anvendelsen af disse love afgøres ved voldgift. Voldgiftsretten skal bestå af 2 voldgiftsmænd, hvoraf hver af stridens parter vælger én, samt en af disse i fællesskab valgt opmand. Skulle voldgiftsmændene ikke kunne enes om valget af opmand, udpeges han af dommeren i den retskreds, hvori foreningen ligger. I øvrigt henvises til lov nr. 553 af 24. juni 2005 om voldgift. 10.

11 AFSNIT 8 LOVENS IKRAFTTRÆDELSE Ikrafttrædelse 16 Stiftelse og ikrafttræden Denne lov er vedtaget på Ombudsmøde i Politiforbundet i Danmark den 30. marts 2006 til ikrafttrædelse med virkning ved politireformens implementering den 1. januar Denne lov er vedtaget med ændringer på ordinær kongres i Politiforbundet den maj Denne lov er vedtaget med ændringer på ekstraordinær kongres i Politiforbundet den 21. marts Denne lov er vedtaget med ændringer på ordinær kongres i Politiforbundet den maj Sign. Claus Oxfeldt Forbundsformand Claus Peter Hartmann Næstformand 11.

LOV FOR POLITIFORBUNDET

LOV FOR POLITIFORBUNDET LOV FOR POLITIFORBUNDET AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD Organisationen 1 Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Politiforbundet. 2. Forbundets hjemsted er, hvor forbundskontoret er beliggende. 3. Forbundet

Læs mere

LOV FOR POLITIFORBUNDET

LOV FOR POLITIFORBUNDET LOV FOR POLITIFORBUNDET AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD Organisationen 1 Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Politiforbundet. 2. Forbundets hjemsted er, hvor forbundskontoret er beliggende. 3. Forbundet

Læs mere

Lov for Midt- og Vestjyllands Politiforening Stiftet den 22. august 2006

Lov for Midt- og Vestjyllands Politiforening Stiftet den 22. august 2006 Lov for Midt- og Vestjyllands Politiforening Stiftet den 22. august 2006 AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD 1 Navn. Stk. 2 Tilslutning til foreningen. Formål og tilhørsforhold. Stk. 4 Opgaver. AFSNIT 2 MEDLEMSFORHOLD

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Foreningen Nyord Havns vedtægter

Foreningen Nyord Havns vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Nyord Havn og hjemstedet er Nyord, 4780 Stege. 2 Formål Foreningens formål er at drive og vedligeholde Nyord Havn i funktionsmæssig, lovlig og forsvarlig

Læs mere

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark GÆLDENDE FRA 27. MAJ 2015 1 INDHOLD AFSNIT 1. ORGANISATIONSFORHOLD... 3 1. NAVN... 3 2. FORMÅL... 3 AFSNIT 2. MEDLEMSFORHOLD... 3 3. MEDLEMSKAB... 3 4. IND- OG

Læs mere

Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening:

Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening: Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening: 1 NAVN OG HJEMSTED. 1. Foreningens navn er Sydøstjysk Fugleforening. Foreningen er stiftet den 27.oktober 2009 ved en sammenlægning af Vejle Fugleforening, Give

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 1 Navn 1.1. Foreningens navn er Uddannelseslederne af 2018 i daglig tale benævnt Uddannelseslederne. 1.2. Foreningen har hjemsted i Københavns kommune. 2. Formål

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK 1. NAVN Foreningens navn er Make-A-Wish Ønskefonden Danmark. 2. HJEMSTED Foreningens hjemsted er i Danmark. 3. FORMÅL 3.1 Foreningen har til formål at opfylde

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København.

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR PERSONALEFORENINGEN I FTF/A 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. 2. Personaleforeningen er en sektion

Læs mere

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark GÆLDENDE FRA 1. JUNI 2017 1 INDHOLD AFSNIT 1. ORGANISATIONSFORHOLD... 3 1. NAVN... 3 2. FORMÅL... 3 AFSNIT 2. MEDLEMSFORHOLD... 3 3. MEDLEMSKAB... 3 4. IND- OG

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Vedtægter. Stationen, Uglev

Vedtægter. Stationen, Uglev Vedtægter for den selvejende institution Stationen, Uglev Navn, hjemsted og formål: 1 Institutionens navn er Stationen, og hjemsted er Uglev, Odby Sogn, Thyholm. Institutionens adresse er Saturnvej 3,

Læs mere

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28.

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6 Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Vedtaget på stiftende generalforsamling 29. juni 2006 Ændret på ordinær generalforsamling 28. marts 2007

Læs mere

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER Af 23. maj 2016 VEDTÆGTER 1 FORMÅL Textil & Tøj, Brancheforeningen for im og eksportører har til formål at fremme sammenholdet indenfor branchen og i enhver henseende at varetage medlemmernes erhvervsmæssige

Læs mere

for Atletikforeningen Fremad Holbæk

for Atletikforeningen Fremad Holbæk atletikforeningen Fremad Holbæk Vedtægter for Atletikforeningen Fremad Holbæk Stiftet den 21. marts 1930 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Atletikforeningen Fremad Holbæk. Dens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004 Bech-Bruun Dragsted Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C Tlf. 89 31 00 00 Fax 89 31 01 01 J.nr. 021577-0010 jbs/spe/jn V E D T Æ G T E R for IT-foreningen Alexandra Maj 2004 standardbreve1 K A P

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "SKIVE SØSPORTS HAVN". Foreningens hjemsted er Skive Kommune. Foreningens adresse er Strandvejen 26, 7800 Skive. 2 FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark GÆLDENDE FRA 22. maj 2019 1 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1. ORGANISATIONSFORHOLD... 1. NAVN... 3 2. FORMÅL... 3 AFSNIT 2. MEDLEMSFORHOLD... 3. MEDLEMSKAB... 3 4.

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

The Danish Association of Cosmetics and Detergent Industries. Vedtægter

The Danish Association of Cosmetics and Detergent Industries. Vedtægter 1. Navn og Hjemsted Foreningens navn er BRANCHEFORENINGEN SPT SPT Vedtægter Interesseorganisation for fabrikanter, importører, og leverandører af sæbe, vaske- og rengøringsmidler, parfumerivarer, frisør-

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening:

Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening: Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening: 1 NAVN OG HJEMSTED. 1. Foreningens navn er Sydøstjysk Fugleforening. Foreningen er stiftet den 27.oktober 2009. Dens hjemstedsadresse er den til enhver tid fungerende

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Vedtægter for Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland. Navn og hjemsted

Vedtægter for Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland. Navn og hjemsted Vedtægter for Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland 1. Navn og hjemsted Partiets navn er Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland. Partiet har hjemsted i Nuuk, Grønland.

Læs mere

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Kiropraktik & sundhed. 1.2 1.3 Foreningen kan anvende binavne og kaldenavne efter bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Helsingør Kommune, i daglig tale Konservative i Helsingør. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for B NAVN OG FORMÅL 2 MEDLEMMER

Vedtægter for B NAVN OG FORMÅL 2 MEDLEMMER Vedtægter for B1950 1 NAVN OG FORMÅL Foreningens navn er Boldklubben af 1950 og hjemsted er Ryparkens Idrætsanlæg, Lyngbyvej 110, 2100 København Ø. Klubben er stiftet d. 19. januar 1950 på Nørrebro. Boldklubben

Læs mere

Vedtægter for Køge Tri Team 2000

Vedtægter for Køge Tri Team 2000 Vedtægter for Køge Tri Team 2000 1 Navn og hjemsted Foreningen Køge Tri Team 2000, der har hjemsted i Køge Kommune, er stiftet pr. 2. januar 2001. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlon Forbund under

Læs mere

Brønderslev Familie OR Firma Idræt

Brønderslev Familie OR Firma Idræt Brønderslev Familie OR Firma Idræt Vedtægt Brønderslev Familie og Firmaidræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Brønderslev Familie og Firmaidræt Initialer: BFFI Stiftelsesår og -dato: 24. marts

Læs mere

Vedtægter for. Midt- og Vestsjællands Politiforening POLITIFORENING. Navn og formål. Navn og hjemsted. Stk. 2. Tilhørsforhold. Stk.

Vedtægter for. Midt- og Vestsjællands Politiforening POLITIFORENING. Navn og formål. Navn og hjemsted. Stk. 2. Tilhørsforhold. Stk. Navn og formål Midt- og Vestsjællands Politiforening Vedtægter for under politiforbundets forhandlingsomrde i Midt- og Vestsjællands Politikreds. tjenestemandsansat kontorpersonale ansatte, samt andre

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU)

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Vedtægter for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og formål ( 1-2) Kapitel 2: Medlemmer og kontingent ( 3-5) Kapitel 3: Årsmøde og bestyrelse ( 6-8) Kapitel 4:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 5

Vedtægter for. Side 1 af 5 Vedtægter for Side 1 af 5 1. NAVN HJEMSTED FORMÅL. Foreningens navn er: Forsikringsforbundet i Skandia i daglig tale Personaleforeningen. Dens hjemsted er Danmark. Den er en sektion af Forsikringsforbundet,

Læs mere

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 VEDTÆGTER For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vesterled beboerrepræsentation efterfølgende kaldet Foreningen.

Læs mere

Vedtægter for Bønnerup Strand Sejlklub Bønnerup havn

Vedtægter for Bønnerup Strand Sejlklub Bønnerup havn Vedtægter for Bønnerup Strand Sejlklub Bønnerup havn 1 Klubbens navn er Bønnerup Strand Sejlklub. Hjemsted er Bønnerup Havn, Norddjurs kommune, adressen er formandens. 2 Klubbens formål er at fremme medlemmernes

Læs mere

Roskilde Damebridgeklub Vedtægter

Roskilde Damebridgeklub Vedtægter Roskilde Damebridgeklub Vedtægter 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Damebridgeklub med hjemsted i Roskilde kommune. Klubbens er stiftet den 7. januar 1937. 2. Formål Stk. 1. klubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING 1 Foreningens navn er Tingsted Skytteforening. Stiftet d.9/4-1893. Hjemsted er Guldborgsund Kommune, region Sjælland. 2 Foreningens Formål er ved skydning som idræt

Læs mere

VEDTÆGTER DMF. 1. Navn

VEDTÆGTER DMF. 1. Navn VEDTÆGTER DMF 1. Navn 1.1. Forbundets navn er Dansk Motions Forbund (DMF). 2. Formål 2.1. Forbundets formål er på almennyttigt grundlag at udbrede interessen for, i den frie natur, at udøve utvunget samvær

Læs mere

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Frederikshavn Blackhawks Floorball Stiftelsesdato: 2. Klubbens hjemsted: Klubben er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforeninger Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Ringkøbing-Skjern kommune, i daglig tale Konservative Ringkøbing Fjord. Herefter benævnt

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

Love for Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub

Love for Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub Navn 1 Dommerklubbens navn er Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub (FAF). FAF er stiftet den 7. august 1948 og er medlem af Sjællands Fodbolddommer-Union (SFU). Hjemsted 2 FAFs hjemsted er den by, hvori

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse:

Vedtægter. for Christiansbjerg Idrætsforening. Indholdsfortegnelse: Vedtægter for Christiansbjerg Idrætsforening Indholdsfortegnelse: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab 4 Indmeldelse 5 Udmeldelse 6 Kontingent 7 Restance 8 Udelukkelse og eksklusion 9 Ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

Vinterbade klubben Nødebo Vikingerne

Vinterbade klubben Nødebo Vikingerne Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningen, der har hjemsted i Nødebo i Hillerød Kommune, er stiftet den 14. oktober 2010. 2. Formål Foreningens formål er at varetage og fremme interessen for vinterbadning

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

Vedtægter for PRIMO DANMARK

Vedtægter for PRIMO DANMARK Vedtægter for PRIMO DANMARK Foreningen til fremme af risikoledelse i den offentlige sektor som vedtaget den 27. maj 2005. Ændret på den ordinære generalforsamling den 6. december 2006. Ændret på den ordinære

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri Maj 2015 Vedtægter for Gulvsektionen under Dansk Byggeri 1 / 8 Indhold 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Medlemmets forpligtelser 6 Eksklusion 7 Generalforsamling 8 Bestyrelsen 9 Regnskab

Læs mere

SKALBORG SPORTSKLUB VEDTÆGTER

SKALBORG SPORTSKLUB VEDTÆGTER SKALBORG SPORTSKLUB VEDTÆGTER Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling 1983 Ændret på generalforsamling 1984 Ændret på ekstraordinær generalforsamling 1990 Ændret på ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for PRIMO DANMARK

Vedtægter for PRIMO DANMARK Vedtægter for PRIMO DANMARK Foreningen til fremme af risikoledelse i den offentlige sektor som vedtaget den 27. maj 2005. Ændret på den ordinære generalforsamling den 6. december 2006. Ændret på den ordinære

Læs mere

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner VEDTÆGTER for foreningen Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Private golfbaner Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage fælles interesser

Læs mere

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub 1 Navn og hjemsted: Klubbens navn er Viborg Jiu Jitsu Klub. Klubben, der er en amatørklub, er hjemmehørende i Viborg. Viborg Jiu Jitsu Klub er stiftet pr. 23.1.2013 i Viborg. Klubbens adresse er formandens

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune.

1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune. LOVE FOR DRAGØR HÅNDBOLD KLUB (Stiftet 14. september 1979) 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune. 2 - Formål Foreningens formål er at give medlemmerne

Læs mere

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse.

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningen København Karateklub er stiftet i 1985 og har hjemsted i Frederiksberg kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Karate Forbund, Frederiksberg Idræts-Union, Landsforeningen

Læs mere

Kerteminde Jollehavn

Kerteminde Jollehavn Kerteminde Jollehavn 1 Navn og hjemsted Vedtægter Foreningens navn er Kerteminde Jollehavn og har hjemsted Jollehavnen 1, 5300 Kerteminde 2 Formål Foreningens formål er at drive og udvikle en jollehavn

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER 1. 1 Klubbens navn 1.1 Klubbens navn er Roskilde Flyveklub (RFK). Dens hjemsted er Roskilde lufthavn. 2 Klubbens formål 2. 2.1 Klubben, som er upolitisk, har til formål at

Læs mere

Klublove for Vestegnens Rideklub

Klublove for Vestegnens Rideklub Klublove for Vestegnens Rideklub Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 23. februar 1967 og senest ændret på den ordinære generalforsamling den 25. februar 2019 1 Navn og hjemsted Klubbens navn

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter, forslag Rev 7 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub.

Læs mere

Vedtægter for Brønderslev familie og Firma Idræt

Vedtægter for Brønderslev familie og Firma Idræt Vedtægter for Brønderslev familie og Firma Idræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Brønderslev Familie og Firma Idræt. Initialer: BFFI. Stiftelses år: 24. marts 1952 2. Foreningens hjemsted: Foreningen

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Dato: 19-03-2013 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vindmølleindustrien. Stk. 2. Foreningens bestyrelse kan registrere yderligere navne, såfremt dette findes

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for Hillerød esport

Vedtægter for Hillerød esport Vedtægter for Hillerød esport 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hillerød esport, der har hjemme i Hillerød Kommune, og er stiftet den 22. august 2013. 2 Formål Det er foreningens formål, at udbrede

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til eventuel tilknyttet firma.

Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til eventuel tilknyttet firma. 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Foreningen Vestas Shareholders". Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til

Læs mere