LOV FOR POLITIFORBUNDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOV FOR POLITIFORBUNDET"

Transkript

1 LOV FOR POLITIFORBUNDET AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD Organisationen 1 Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Politiforbundet. 2. Forbundets hjemsted er, hvor forbundskontoret er beliggende. 3. Forbundet er stiftet under navnet Politiforbundet i Danmark den 24. marts 1998 ved en sammenlægning af Dansk Politiforbund (stiftet den 3. juli 1902) og Politiets og Domstolenes Tjenestemandsforening (stiftet den 29. juni 1929). 4. Forbundet er den 1. januar 1999 udvidet ved optagelse af Dansk Kriminalpolitiforening (stiftet den 14. marts 1920). Hoved- og Centralorganisation 2 Tilhørsforhold Forbundet er tilsluttet Centralorganisationen af 2010 (CO10), og herigennem tilsluttet FTF. Opgaver 3 Organisationsområde Forbundet organiserer kontor- og politipersonale m.fl. ansat under det af Centralorganisationen af 2010 til forbundet delegerede forhandlingsområde, for hvem centralorganisationen i henhold til bekendtgørelse af lov om tjenestemænd og gældende hovedaftaler udøver forhandlingsretten, eller personale, der ved ansættelse er omfattet af kollektiv overenskomst indgået mellem Finansministeriet og Centralorganisationen af 2010, eller med Centralorganisationen af 2010 som aftalepart, eller personale tilknyttet på andre vilkår inden for forhandlings- og ansættelsesområdet i øvrigt. Formål Forbundet har blandt andet til formål: 1. At virke som faglig landsorganisation for medlemmerne. 2. At varetage medlemmernes faglige, sociale og økonomiske interesser. 3. At erhverve og udøve forhandlingsret for medlemmerne gennem en forhandlingsberettiget centralorganisation. 4. At fremme og styrke samarbejdet mellem de underliggende foreninger. 5. At fremme samarbejdet med andre faglige organisationer i Danmark og beslægtede faglige organisationer i Norden og i det øvrige udland. 6. At tilbyde medlemmerne den bedst mulige, relevante information gennem anvendelse af en bred vifte af informations- og kommunikationsmedier. 7. At tilbyde medlemmerne forsikringer samt velfærdsydelser i øvrigt. 8. Gennem de underliggende foreninger nævnt i 8, stk. 1 at varetage de i 8, stk. 2 oplistede opgaver.

2 Partipolitisk placering Forbundet er partipolitisk uafhængigt. AFSNIT 2 MEDLEMSFORHOLD Medlemmer 4 Ordinære medlemmer Alle, som kan henføres under forbundets organisationsområde, og som vil efterleve forbundets love og ikke er i restance til en anden faglig organisation, er berettiget til optagelse i forbundet som ordinære medlemmer gennem en af de i 8 nævnte foreninger. Ekstraordinære medlemmer Hovedbestyrelsen kan godkende, at personer, der opfylder betingelserne i stk. 1, optages direkte i forbundet som ekstraordinære medlemmer uden tilslutning gennem en af de i 8 nævnte foreninger. Ekstraordinære medlemmer er ikke valgbare til tillidsposter i forbundet og har ikke stemmeret i spørgsmål, der henhører under forhandlingsretten, men har i alle henseender normale medlemsrettigheder og medlemspligter. Kontingentet for ekstraordinære medlemmer fastsættes af hovedbestyrelsen. Passive medlemmer Alle tidligere ordinære medlemmer kan fortsætte som passive, kontingentfrie medlemmer af forbundet, hvis de pensioneres eller afskediges på grund af tilskadekomst eller svagelighed. Passive medlemmer har ingen medlemsrettigheder, men kan efter anmodning modtage forbundets fagblad. Stk. 4 Æresmedlemmer Æresmedlemmer kan efter indstilling fra hovedbestyrelsen udnævnes på kongressen. Æresmedlemmer er kontingentfrie og har ingen medlemsrettigheder. Medlemsrettigheder 5 Optagelse i forbundet Tilslutning til forbundet sker gennem foreningen på det sted, hvor den pågældende er fast tjenestegørende, eller den forening i øvrigt, hvortil medlemmer jf. vedtægt herfor kan henføres. Herfra er dog undtaget medlemmer, der optages direkte i forbundet som ekstraordinære medlemmer jf. 4, stk. 2. Finder indmeldelse som ordinært medlem sted senere end 3 måneder, dog for politistuderende 9 måneder, efter, at vedkommende har opnået ret til almindeligt medlemskab, indtræder muligheden for at opnå juridisk og økonomisk bistand først efter 2 års ubrudt medlemskab. Forflyttelse og tjenestefrihed Medlemsoverflytning mellem 2 foreninger i forbindelse med forflyttelse, forfremmelse, og ind- og udtræden i forbindelse med tjenestefrihed uden løn m.v., sker ved forbundets foranstaltning, og er uafhængig af en eventuel bestemmelse om udmeldelsesfrist i foreningens lov. 2.

3 Udmeldelse Medlemmers udmeldelse sker via foreningen med det varsel, der er fastsat i denne forenings lov. Stk. 4 Genindmeldelse efter udmeldelse Ved genindmeldelse efter udmeldelse betales kontingent for hele den periode, medlemmet har været udmeldt, dog max. for 24 måneder forud for genindmeldelsen. Ved en sådan genindmeldelse kan der ikke meddeles medlemmet juridisk og økonomisk bistand i sager opstået før eller med relation til perioden, hvor medlemmet har været udtrådt, og indtil 6 måneder efter genindmeldelse. Hvis udmeldelsen var begrundet i forhold, der gav medlemmet adgang til optagelse som ekstraordinært medlem, jf. 4, stk. 2, eller var begrundet i, at den udmeldte i den mellemliggende periode ikke har været ansat i et job under forbundets forhandlingsområde, skal medlemmet dog ikke betale kontingent for den mellemliggende periode, ligesom den pågældende kan meddeles økonomisk bistand allerede fra genindmeldelsestidspunktet. Eksklusion Eksklusion af medlemmer kan kun finde sted ved beslutning i hovedbestyrelsen. Medlemspligter 6 Medlemmets loyalitetsforpligtelse Medlemmerne er forpligtet til at overholde forbundets love og til at leve op til forbundets formålsbestemmelse. Kontingent Medlemsforholdet administreres af forbundet, der herunder opkræver kontingent m.m., jf. 10, stk. 9. Et medlem, der har undladt at betale kontingent for mere end 3 måneder i træk, kan udelukkes som medlem. Hovedbestyrelsen fastsætter regler om medlemmernes eventuelle adgang til kontingentfritagelse. Indgåelse af aftaler Medlemmerne må ikke indgå aftaler om løn- og ansættelsesvilkår i strid med de beslutninger, forbundet træffer. AFSNIT 3 ORGANISATORISK OPBYGNING Forbundets opbygning 7 Organer Forbundets virksomhed udøves gennem følgende organer: 1. Foreningerne 2. Hovedbestyrelsen 3. Kongressen 3.

4 Politik og strategi Med henblik på at sikre den fortsatte udvikling af forbundets politik og strategi skal der midtvejs i kongresperioden afholdes en forbundskonference. Foreningerne 8 Opbygning Forbundet består af nedennævnte foreninger: Nordjyllands Politiforening Østjyllands Politiforening Midt- og Vestjyllands Politiforening Sydøstjyllands Politiforening Syd- og Sønderjyllands Politiforening Fyns Politiforening Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforening Midt- og Vestsjællands Politiforening Nordsjællands Politiforening Vestegnens Politiforening Københavns Politiforening Bornholms Politiforening Rigspolitiforeningen Politilederforeningen Domstolenes Tjenestemandsforening Føroya Politistafelag Kalaallit-Nunaanni Politiit Peqatigiiffiat Foreningerne er en del af forbundet, men de enkelte foreninger kan selvstændigt i relation til den enkelte forening varetage, behandle og træffe beslutning om de i 8, stk. 2 oplistede opgaver. Dog kan de enkelte foreninger ikke træffe beslutning om forhold, som efter hovedbestyrelsens forretningsorden er henlagt til hovedbestyrelsen, og foreningerne skal agere indenfor de retningslinjer om administrative forhold som forbundet udstikker. Opgaver Foreningernes opgave er med udgangspunkt i forbundets formålsbestemmelse blandt andet: 1. At styrke sammenholdet og kollegialitetsfølelsen i medlemskredsen. 2. At virke for oplysnings- og kursusvirksomhed blandt medlemmerne. 3. At forestå forhandlinger om lokale spørgsmål med de lokale arbejdsgiverparter. 4. At virke som bindeled mellem medlemmerne og forbundet. 5. At udbrede kendskabet til forbundets virksomhed. 6. At udpege deltagere til forbundets kongres. 7. At vælge det antal hovedbestyrelsesmedlemmer og suppleanter for disse, som foreningen er berettiget til jf. 9, stk. 2. Bestyrelse Hver forening ledes af en bestyrelse, hvis størrelse fastsættes af den enkelte forenings generalforsamling. 4.

5 Stk. 4 Formand Foreningens formand, der er delegeret til forbundets kongres, vælges af og blandt foreningens medlemmer. Foreningens formand er hovedbestyrelsesmedlem i det omfang foreningen er repræsenteret i forbundets hovedbestyrelse, jf. 9, stk. 2. Foreningernes vedtægter Foreningernes vedtægter samt ændringer og tilføjelser skal for at have gyldighed være i overensstemmelse med lov for Politiforbundet og skal være godkendt af hovedbestyrelsen. Stk. 6 Henvendelse til ledelse m.v. Forbundet skal straks ved kopi orienteres om foreningernes eventuelle henvendelse til Folketinget, ministre, Justitsministeriet og Rigspolitiet. Stk. 7 Deltagelse ved sagers behandling En forening, der ønsker en sag til behandling i forbundet, skal ved fremsendelsen redegøre for sagen og afgive en indstilling med hensyn til afgørelsen. Forbundet kan til sagens behandling indkalde repræsentanter fra foreningen. I sådanne tilfælde afholder forbundet de herved forbundne udgifter efter de af kongressen fastsatte regler for udbetaling af rejsepenge og diæter. Stk. 8 Regnskab og administrative forhold De enkelte foreninger kan have opsparede midler, som alene kan anvendes af den enkelte forening, og som internt er adskilt fra de øvrige foreninger og fra forbundet. De enkelte foreningers driftsmæssige aktiviteter, aktiver og passiver indgår i forbundets samlede regnskab og de enkelte foreninger og disses bestyrelser skal sikre, at forbundet modtager de nødvendige informationer og regnskabstal, således at forbundet kan konsolidere foreningernes økonomiske forhold ind i forbundets samlede regnskab, og således at forbundet kan forestå indberetning til Skat. De enkelte foreningers midler skal fremgå særskilt af forbundets regnskab. Hovedbestyrelsen kan udstede interne retningslinjer om administrative forhold til foreningerne, og foreningerne skal til enhver tid overholde sådanne interne retningslinjer. Hovedbestyrelsen 9 Opgaver Hovedbestyrelsen har til opgave at varetage forbundets løbende anliggender, herunder at fastsætte retningslinjer vedrørende sekretariatets funktion, træffe bestemmelse om fordeling af kontingentet, lægge retningslinjer for regnskabsførelsen, administrere forbundets fonde, træffe bestemmelse om anbringelse af fondsmidler og sikre at forbundets midler er tilstrækkelige til at dække udgifterne. Såfremt en underliggende forening måtte være uden ledelse, kan hovedbestyrelsen midlertidigt overtage den daglige ledelse af foreningen. Hovedbestyrelsen skal virke i overensstemmelse med de på kongressen vedtagne retningslinjer. 5.

6 Sammensætning Hovedbestyrelsen består af forbundsformanden, næstformanden og det antal hovedbestyrelsesmedlemmer, der svarer til 1 hovedbestyrelsesmedlem for hvert påbegyndt antal medlemmer, fra hver af nedennævnte foreninger: Nordjyllands Politiforening Østjyllands Politiforening Midt- og Vestjyllands Politiforening Sydøstjyllands Politiforening Syd- og Sønderjyllands Politiforening Fyns Politiforening Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiforening Midt- og Vestsjællands Politiforening Nordsjællands Politiforening Vestegnens Politiforening Københavns Politiforening Bornholms Politiforening Rigspolitiforeningen Politilederforeningen Domstolenes Tjenestemandsforening Føroya Politistafelag Beregningen sker hvert år på grundlag af medlemstallet den 1. januar. Konstitution og forretningsorden Hovedbestyrelsen bestemmer selv sin forretningsorden og nedsætter de nødvendige arbejdsudvalg. Stk. 4 Møder Hovedbestyrelsesmøde afholdes mindst 6 gange årligt. Afstemninger Hovedbestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af hovedbestyrelsens medlemmer, herunder formanden eller næstformanden, er til stede. Alle beslutninger træffes med simpelt stemmeflertal. Står stemmerne lige bortfalder et forslag. Stk. 6 Forhandlingsudvalget Hovedbestyrelsen vælger blandt sine medlemmer et forhandlingsudvalg til at varetage forbundets daglige ledelse. Forhandlingsudvalget består af forbundsformanden, næstformanden, og et antal medlemmer valgt af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer. Kongressen 10 Myndighed Forbundets højeste myndighed er kongressen. 6.

7 Sammensætning Kongressen sammensættes efter følgende regler: 1. Hovedbestyrelsens medlemmer. 2. Hver forening har ret til at lade sig repræsentere med 1 delegeret for de første 50 ordinære medlemmer og yderligere 1 delegeret for hver hele efterfølgende 75 ordinære medlemmer. Beregningen sker på grundlag af medlemstallet pr. 1. januar det kalenderår, kongressen afholdes. 3. Hver forening er uanset ovenstående altid berettiget til at lade sig repræsentere med mindst 2 delegerede. 4. En delegeret kan ved skriftlig fuldmagt lade sig repræsentere ved en anden navngiven delegeret fra samme forening. 5. De delegerede skal være forsynet med en skriftlig bekræftelse på deres mandat fra vedkommende foreningsformand. Hovedbestyrelsen kan efter forudgående begæring tillade observatører adgang til deltagelse i kongressen. Sådanne observatører kan, med kongressens samtykke, deltage i forhandlingerne uden stemmeret. Forbundets medlemmer har ret til at overvære kongressen uden tale- og stemmeret. Ordinær kongres Kongressen afholdes hver 4. år, almindeligvis i årets 2. kvartal. Kongressen indkaldes med mindst 3 måneders varsel med angivelse af foreløbig dagsorden. Kongressens dagsorden skal som minimum indeholde følgende punkter: 1. Beretning om virksomheden 2. Regnskaberne 3. Behandling af forslag 4. Fastsættelse af kontingent 5. Fastsættelse af diæter, befordringsgodtgørelse og honorarer 6. Valg: a. Valg af forbundsformand b. Valg af næstformand c. Valg af 2 interne revisorer og 2 suppleanter for disse. Kongressen fastsætter selv sin forretningsorden. Stk. 4. Dobbelt tillidshverv Forbundsformanden og næstformanden kan ikke samtidig varetage hvervet som foreningsformand. Ekstraordinær kongres Ekstraordinær kongres indkaldes og afholdes, når hovedbestyrelsen finder det påkrævet, eller på begæring af et antal foreninger, jf. 8, der samlet repræsenterer 1/10 af forbundets medlemstal. Beregningen sker på grundlag af medlemstallet pr. 1. januar det kalenderår, hvor mødet afholdes. En ekstraordinær kongres afholdes senest 4 uger efter beslutningen eller lovlig begæring herom er modtaget. Indkaldelsen skal indeholde forslag til dagsorden. 7.

8 Stk. 6 Forslag For forslag, som ønskes behandlet på den ordinære kongres gælder: 1. At forslag skal indsendes gennem en forening. 2. At forslag skal være forbundet i hænde senest 6 uger før kongressen - dog undtaget forslag, der fremsættes af hovedbestyrelsen. 3. Alle forslag skal sammen med dagsordenen for kongressen sendes til foreningerne senest 3 uger før kongressens afholdelse. Stk. 7 Afstemninger Afstemninger på kongressen foretages efter følgende regler: 1. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed. 2. Ved afstemninger kan stemmes med fuldmagt, jf. 10, stk. 2, nr Afstemninger finder sted skriftligt eller ved navneopråb, når mindst 10 delegerede forlanger det. Stilles der i samme sag forslag om såvel skriftlig afstemning som afstemning ved navneopråb, anvendes den afstemningsform, som får størst tilslutning fra kongressen ved en almindelig afstemning herom. Stk. 8 Urafstemning Hvis Hovedbestyrelsen eller mindst 1/3 af de delegerede ønsker det, kan et af Kongressen vedtaget forslag sendes til urafstemning blandt forbundets medlemmer. Til forslagets bortfald kræves, at et flertal af de i urafstemningen deltagende medlemmer dog mindst 1/3 af samtlige stemmeberettigede har stemt mod forslaget. Stk. 9 Kontingent Regulering og fordeling m.v. af kontingent fastsættes efter følgende regler: 1. Kongressen fastsætter et grundkontingent til forbundet og regler om regulering af kontingentet således, at det kan følge løn- og prisudviklingen, jf. 12, stk Kontingentet opkræves af forbundet, der fordeler andelene til de underliggende foreninger. 3. En forening kan fastsætte og opkræve ekstrakontingent. Stk. 10 Substitution Afgår én af de på kongressen valgte tillidsrepræsentanter i utide foretages substitution efter nedenstående regler: 1. Substitution af forbundsformanden sker ved nyvalg på en ekstraordinær kongres. 2. Substitution af næstformanden sker efter hovedbestyrelsens beslutning enten ved nyvalg på en ekstraordinær kongres eller ved konstitution af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer frem til førstkommende ordinære kongres. 8.

9 Stk. 11 Mødested Hovedbestyrelsen bestemmer stedet for kongressens afholdelse. Kongressen tilrettelægges efter nærmere anvisning fra forbundet af den pågældende stedlige forening. Bevillinger i forbindelse med kongressens afholdelse forelægges hovedbestyrelsen til godkendelse. Stk. 12 Omkostningsdækning Diæter og befordringsgodtgørelse til de delegerede afholdes af de respektive foreninger. Diæter og befordringsgodtgørelse til de af hovedbestyrelsen godkendte observatører afholdes af forbundet. AFSNIT 4 AFTALEFORHANDLINGERNE Aftaleresultatet 11 Behandling og stillingtagen Den endelige behandling af et aftaleresultat og den efterfølgende stillingtagen foretages af Kongressen. Hovedbestyrelsen kan dog ved enstemmighed træffe beslutning om godkendelse eller forkastelse af et aftaleresultat. I så fald skal der ikke ske indkaldelse af Kongressen. Urafstemning I tilknytning til forbundets stillingtagen til et aftaleresultat kan et af Kongressen vedtaget aftaleresultat sendes til urafstemning: 1. når mindst 1/3 af de delegerede, eller 2. et antal delegerede, der sammenlagt repræsenterer mindst 1/3 af forbundets samlede medlemstal stemmer herfor. Til forslagets bortfald kræves, at et flertal af de i urafstemningen deltagende medlemmer dog mindst 1/3 af samtlige stemmeberettigede har stemt mod forslaget. Praktiske forhold Hovedbestyrelsen fastsætter nærmere regler for urafstemningen, herunder for foreningernes medvirken. AFSNIT 5 ØKONOMIFORVALTNING Økonomi 12 Regnskabsår Forbundets regnskabsår er kalenderåret. Regnskabsførelsen Regnskaberne føres efter de af hovedbestyrelsen fastlagte retningslinjer. Hovedbestyrelsen rådfører sig med forbundets interne revisorer. 9.

10 Revision og godkendelse Efter regnskabsårets afslutning revideres regnskabet af en registreret eller statsautoriseret revisor, og forsynes med revisors underskrift, hvorefter det forelægges for hovedbestyrelsen til godkendelse. De afsluttede og reviderede regnskaber forelægges førstkommende ordinære kongres til godkendelse. Stk. 4 Anbringelse af forbundets midler Forbundet må ikke have større kassebeholdning end nødvendigt til afholdelse af løbende udgifter. Midlerne her ud over anbringes efter kongressens og hovedbestyrelsens bestemmelse. Indtægtsregulering Hvis kontingentet og forbundets øvrige indtægter er utilstrækkelige til bestridelse af administrationen og de almindelige udgifter, påhviler det hovedbestyrelsen at fremsætte forslag til forbedring af økonomien, jf. 10, stk. 9. Stk. 6 Administrativt ansvar Hovedbestyrelsen har ansvaret for, at reglerne om regnskaberne, formueanbringelsen og indtægtsregulering følges. Stk. 7 Tegningsberettigelse Formanden, næstformanden og sekretariatschefen kan to i forening tegne forbundet udadtil i alle økonomiske anliggender. AFSNIT 6 FONDE 13 Administration af fonde I forbundet administreres visse midler som særlige reserver i forbundets regnskab. Sådanne midler benævnes fonde og administreres efter reglerne i dette afsnit 6. Hovedbestyrelsen administrerer forbundets fonde under ansvar over for kongressen. Fondene 14 Politiforbundets Særlige Fond Politiforbundets Særlige Fond kan anvendes til følgende formål efter hovedbestyrelsens nærmere beslutning: a) Styrkelse af forbundets økonomi. b) l en given situation at yde støtte til enkeltmedlemmer eller foreninger under konflikter om tjenstlige eller lønmæssige forhold. c) Til aktiviteter, som har til formål at styrke forbundets position i forhandlingsspørgsmål i forhold til andre organisationer set i relation til løndannelsen. 10.

11 Tilvejebringelse af midler Politiforbundets Særlige Fonds midler tilvejebringes gennem det månedlige kontingent til forbundet, hvis størrelse fastsættes af kongressen jf. 10, stk. 3, idet hovedbestyrelsen efter 9, stk. 1 beslutter, hvor stor en del af kontingentet, der fordeles til Politiforbundets Særlige Fond. Under ekstraordinære forhold kan en ekstraordinær kongres forhøje kontingentet til fondet. En sådan forhøjelse har længst gyldighed til førstkommende ordinære kongres. Kapitalen i Politiforbundets Særlige Fond oparbejdes til et beløb svarende til en månedsløn på skalatrin 29, stedtillægssats IV x antal medlemmer i forbundet (Maksimumbeløb). Når forbundets regnskab er godkendt overføres forudgående regnskabsårs resultat før renter på forbundets ejendom, H.C. Andersens Boulevard 38 og nettoafkastet på forbundets aktier i Lån & Spar Bank til Politiforbundets Særlige Fond. Der opbygges dog uanset ovenstående ikke kapital i Politiforbundets Særlige Fond udover Maksimumbeløbet. Anbringelse og anvendelse af midler Hovedbestyrelsen træffer beslutning om midlernes anbringelse og anvendelse til de i stk. 1 nævnte formål. Udbetaling kan ske i anledning af konflikter eller lignende samt med henblik på at styrke forbundets position i forhandlingsspørgsmål såvel i forhold til arbejdsgiver som andre organisationer, når beslutning herom er truffet af hovedbestyrelsen eller af en kongres. Støtte til enkeltmedlemmer kan højst udgøre det økonomiske tab, som disse reelt har haft som følge af en konflikt. Der kan dog ikke udbetales erstatning for mistet betaling for overarbejde eller særlige ydelser under en konflikt. Stk. 4 Regnskabsførelse Midler fordelt til Politiforbundets Særlige Fond aktiveres i forbundets regnskab som en særlig reserve, som kun kan anvendes i overensstemmelse 14, stk. 3. Der føres ikke et særskilt regnskab for Politiforbundets Særlige Fond. Opløsning Om opløsning af Politiforbundets Særlige Fond gælder reglerne i Politiforbundets Garantifond Politiforbundets Garantifond har følgende formål: a) Styrkelse af forbundets økonomi. b) Udbygning og forbedring af forbundets hjælpemidler. c) Afholdelse af udgifter til juridisk bistand til medlemmer, der i medfør af en tjenstlig begrundet handling direkte i medfør af tjenesten eller indirekte i medfør af stillingen - pådrager sig forhold, der efterfølgende medfører anmeldelse eller klage. Tilvejebringelse af midler Politiforbundets Garantifonds midler tilvejebringes ved, at der af forbundets andel af det månedlige kontingent overføres et beløb pr. medlem til garantifonden. Beløbets størrelse fastsættes af hovedbestyrelsen. 11.

12 Anbringelse og anvendelse af midler Hovedbestyrelsen træffer beslutning om midlernes anbringelse og anvendelse til de i stk. 1 nævnte formål. Ved afsked eller død vil det af vedkommende medlem indbetalte beløb til Politiforbundets Garantifond eller en del deraf uden renter blive udbetalt til medlemmet eller boet. Størrelsen af det beløb, der skal tilbagebetales, fastsættes af Kongressen. Stk. 4 Regnskabsførelse Midler fordelt til Politiforbundets Garantifond aktiveres i forbundets regnskab som en særlig reserve, som kun kan anvendes i overensstemmelse 15, stk. 3. Der føres ikke et særskilt regnskab for Politiforbundets Garantifond. Renter og udbytte af midler fordelt til Politiforbundets Garantifond tilskrives fondets kapital. Opløsning Om opløsning af Politiforbundets Garantifond gælder reglerne i Betty Kallerup Fondet Politiforbundet har den 2. august 1995 fra Betty Ellinor Wilhelmine Kallerup som arv modtaget midler, som skal uddeles som legater efter reglerne i 16. De pågældende midler benævnes Betty Kallerup Fondet. Formål Betty Kallerup Fondet har til formål at yde legater til ordenspolitiets personale i forbundet i Danmark efter følgende kriterier: Legaterne ydes til forbundets medlemmer, når disse har udført en særlig hensynsfuld og ansvarsbevidst indsats. Legatportionerne uddeles efter hovedbestyrelsens frie skøn under hensyntagen til følgende rangorden for uddelingskriterier: 1. Som godtgørelse i anledning af tilskadekomst ved udøvelse af politimæssig indsats i eller uden for tjenesten. 2. Som godtgørelse i forbindelse med sygdom eller rekreationsophold foranlediget af fysiske eller psykiske skader, fortrinsvis sådanne, som er opstået under udøvelsen af politimæssig indsats i eller uden for tjenesten. 3. Som hel eller delvis betaling af studierejser, kurser eller videreuddannelse, herunder sprogkurser, hvad enten det nævnte foregår i ind- eller udland. Legatuddeling af fondets midler sker i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning, herunder ved iagttagelse af rimelige henlæggelser til konsolidering af fondet. Ansøgning Ansøgning om tildeling af legater indsendes via den lokale politiforening til forbundet inden udgangen af februar måned, og legaterne uddeles inden udgangen af maj måned samme år. Det påhviler hovedbestyrelsen at forestå og motivere legatuddelingen, der eventuelt kan ske uden forudgående indgivelse af ansøgning. 12.

13 Stk. 4 Administration og anbringelse af midler Fondets bestyrelse skal bestå af 3 personer valgt af og iblandt medlemmerne af Politiforbundet i Danmarks forhandlingsudvalg. Indtil andet måtte blive besluttet i henhold til Politiforbundet i Danmarks vedtægter, består fondsbestyrelsen af Politiforbundet i Danmarks formand, næstformand og forbundskassereren. Formueanbringelsen sker med henblik på at opnå størst muligt afkast ved kontoindskud i et pengeinstitut eller ved investering i almindelige værdipapirer under iagttagelse af den til enhver tid gældende lovgivning. Regnskabsførelse Betty Kallerup Fondets midler aktiveres i forbundets regnskab som en særlig reserve, som kan anvendes i overensstemmelse 16, stk. 2. Der føres ikke et særskilt regnskab for Betty Kallerup Fondet. Renter og udbytte af Betty Kallerup Fondets midler tilskrives fondets kapital. Stk. 6 Opløsning Om opløsning af Betty Kallerup Fondet gælder reglerne i 17. AFSNIT 7 LOVÆNDRINGER OG OPLØSNING Lovændringer 17 Vedtagelse af lovændringer Ændringer i disse love kan kun vedtages af kongressen med 2/3 majoritet af samtlige afgivne stemmer - dog at ændringer af foreningsinddelingen i henhold til 8 kan vedtages af kongressen med simpelt stemmeflertal. Forbundets opløsning 18 Vedtagelse af opløsning Forbundet kan kun opløses, hvis kongressen og efterfølgende mindst 3/4 af medlemmerne ved urafstemning stemmer derfor. Kongressen træffer samtidig beslutning om afvikling af forbundets aktiver. Medlemmer, der er udmeldt eller ekskluderet af forbundet, har intet krav på dette eller dets midler. AFSNIT 8 LOVMÆSSIGE TVISTER Afgørelse af tvister 19 Voldgift Stridigheder om anvendelsen af disse love afgøres ved voldgift. Voldgiftsretten skal bestå af 2 voldgiftsmænd, hvoraf hver af stridens parter vælger én, samt en af disse i fællesskab valgt opmand. Skulle voldgiftsmændene ikke kunne enes om valget af opmand, udpeges han af dommeren i den retskreds, hvori foreningen ligger. I øvrigt henvises til lov nr. 553 af 24. juni 2005 om voldgift. 13.

14 AFSNIT 9 LOVENS IKRAFTTRÆDELSE Ikrafttrædelse 20 Stiftelse og ikrafttræden Denne lov er vedtaget på Ombudsmøde i Politiforbundet i Danmark den 30. marts 2006 til ikrafttrædelse med virkning ved politireformens implementering den 1. januar Denne lov er vedtaget med ændringer på ordinær kongres i Politiforbundet den maj Denne lov er vedtaget med ændringer på ekstraordinær kongres i Politiforbundet den 21. marts Denne lov er vedtaget med ændringer på ordinær kongres i Politiforbundet den maj Denne lov er vedtaget med ændringer på ordinær kongres i Politiforbundet den april Sign. Claus Oxfeldt Forbundsformand Claus Peter Hartmann Næstformand 14.

LOV FOR POLITIFORBUNDET

LOV FOR POLITIFORBUNDET LOV FOR POLITIFORBUNDET AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD Organisationen 1 Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Politiforbundet. 2. Forbundets hjemsted er, hvor forbundskontoret er beliggende. 3. Forbundet

Læs mere

LOV FOR POLITIFORBUNDET

LOV FOR POLITIFORBUNDET LOV FOR POLITIFORBUNDET AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD Organisationen 1 Navn og hjemsted 1. Forbundets navn er Politiforbundet. 2. Forbundets hjemsted er, hvor forbundskontoret er beliggende. 3. Forbundet

Læs mere

Lov for Midt- og Vestjyllands Politiforening Stiftet den 22. august 2006

Lov for Midt- og Vestjyllands Politiforening Stiftet den 22. august 2006 Lov for Midt- og Vestjyllands Politiforening Stiftet den 22. august 2006 AFSNIT 1 ORGANISATIONSFORHOLD 1 Navn. Stk. 2 Tilslutning til foreningen. Formål og tilhørsforhold. Stk. 4 Opgaver. AFSNIT 2 MEDLEMSFORHOLD

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Foreningen Nyord Havns vedtægter

Foreningen Nyord Havns vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Nyord Havn og hjemstedet er Nyord, 4780 Stege. 2 Formål Foreningens formål er at drive og vedligeholde Nyord Havn i funktionsmæssig, lovlig og forsvarlig

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 1 Navn 1.1. Foreningens navn er Uddannelseslederne af 2018 i daglig tale benævnt Uddannelseslederne. 1.2. Foreningen har hjemsted i Københavns kommune. 2. Formål

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening 1 Hvidovre Lærerforening, med hjemsted i Hvidovre Kommune, udgør kreds 14 af Danmarks Lærerforening, har til formål, - at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige samt pædagogiske interesser og at

Læs mere

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004 Bech-Bruun Dragsted Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C Tlf. 89 31 00 00 Fax 89 31 01 01 J.nr. 021577-0010 jbs/spe/jn V E D T Æ G T E R for IT-foreningen Alexandra Maj 2004 standardbreve1 K A P

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK 1. NAVN Foreningens navn er Make-A-Wish Ønskefonden Danmark. 2. HJEMSTED Foreningens hjemsted er i Danmark. 3. FORMÅL 3.1 Foreningen har til formål at opfylde

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København.

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR PERSONALEFORENINGEN I FTF/A 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. 2. Personaleforeningen er en sektion

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "SKIVE SØSPORTS HAVN". Foreningens hjemsted er Skive Kommune. Foreningens adresse er Strandvejen 26, 7800 Skive. 2 FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening:

Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening: Vedtægter for Sydøstjysk Fugleforening: 1 NAVN OG HJEMSTED. 1. Foreningens navn er Sydøstjysk Fugleforening. Foreningen er stiftet den 27.oktober 2009 ved en sammenlægning af Vejle Fugleforening, Give

Læs mere

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark

Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark Vedtægter for Fængselsforbundet i Danmark GÆLDENDE FRA 27. MAJ 2015 1 INDHOLD AFSNIT 1. ORGANISATIONSFORHOLD... 3 1. NAVN... 3 2. FORMÅL... 3 AFSNIT 2. MEDLEMSFORHOLD... 3 3. MEDLEMSKAB... 3 4. IND- OG

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

Vedtægter for Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland. Navn og hjemsted

Vedtægter for Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland. Navn og hjemsted Vedtægter for Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland 1. Navn og hjemsted Partiets navn er Kalaallit Nunaani Demokraatit, Demokraterne i Grønland. Partiet har hjemsted i Nuuk, Grønland.

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER Af 23. maj 2016 VEDTÆGTER 1 FORMÅL Textil & Tøj, Brancheforeningen for im og eksportører har til formål at fremme sammenholdet indenfor branchen og i enhver henseende at varetage medlemmernes erhvervsmæssige

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Vedtægter 1. Navn Kredsens navn er Allerød - Hørsholm Lærerforening. Den udgør kreds 29 af Danmarks Lærerforening. Kredsens dækker Hørsholm Kommune og Allerød

Læs mere

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU)

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Vedtægter for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og formål ( 1-2) Kapitel 2: Medlemmer og kontingent ( 3-5) Kapitel 3: Årsmøde og bestyrelse ( 6-8) Kapitel 4:

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere

Vedtægter. Stationen, Uglev

Vedtægter. Stationen, Uglev Vedtægter for den selvejende institution Stationen, Uglev Navn, hjemsted og formål: 1 Institutionens navn er Stationen, og hjemsted er Uglev, Odby Sogn, Thyholm. Institutionens adresse er Saturnvej 3,

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner VEDTÆGTER for foreningen Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Private golfbaner Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage fælles interesser

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK)

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Stabyhoun Klub (forkortet DASK). Klubben er stiftet den 4. december 2004 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til eventuel tilknyttet firma.

Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til eventuel tilknyttet firma. 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Foreningen Vestas Shareholders". Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til

Læs mere

Vedtægter. for Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn Stiftet den. 6. april 1899

Vedtægter. for Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn Stiftet den. 6. april 1899 Vedtægter for Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn Stiftet den. 6. april 1899 Foreningens navn og formål 1 Foreningens navn er Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn. Dens formål er at virke

Læs mere

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Dato: 19-03-2013 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vindmølleindustrien. Stk. 2. Foreningens bestyrelse kan registrere yderligere navne, såfremt dette findes

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter. for. Horsens Frisørlaug

Vedtægter. for. Horsens Frisørlaug Vedtægter for Horsens Frisørlaug 2 1.1 Laugets navn er: Horsens frisørlaug 1. Navn, formål og hjemsted 1.2 Laugets formål er at varetage laugsmedlemmernes interesser i økonomisk og faglig henseende, samt

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Vedtægter. Dansk Energi

Vedtægter. Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi, vedtaget på generalforsamlingen den 23. maj 2006. 05/401 Indholdsfortegnelse Vedtægter: 1. NAVN OG HJEMSTED... 3 2. FORMÅL OG VIRKEMIDLER... 3 3.

Læs mere

VEDTÆGTER DMF. 1. Navn

VEDTÆGTER DMF. 1. Navn VEDTÆGTER DMF 1. Navn 1.1. Forbundets navn er Dansk Motions Forbund (DMF). 2. Formål 2.1. Forbundets formål er på almennyttigt grundlag at udbrede interessen for, i den frie natur, at udøve utvunget samvær

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO

VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO Købmandsbo VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Københavns Handelsstandsklubs Understøttelsesselskab Købmandsbo, og foreningen er anmeldt i Foreningsregistret sammen med navnet

Læs mere

VEDTÆGTER SKIVEEGNENS LÆRERFORENING KREDS 143

VEDTÆGTER SKIVEEGNENS LÆRERFORENING KREDS 143 VEDTÆGTER SKIVEEGNENS LÆRERFORENING KREDS 143 1. Kredsens navn er Skiveegnens Lærerforening. Den udgør kreds 143 af DLF og omfatter Skive Kommune. Kredsens hjemsted er Skive Kommune. 2. Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter. 6. juni 2012

Vedtægter. 6. juni 2012 Vedtægter 6. juni 2012 Vedtægter for Øjenforeningen Værn om Synet KAPITEL 1 Foreningens navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Øjenforeningen Værn om Synet. Foreningens hjemsted er den kommune,

Læs mere

1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune.

1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune. LOVE FOR DRAGØR HÅNDBOLD KLUB (Stiftet 14. september 1979) 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune. 2 - Formål Foreningens formål er at give medlemmerne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NORDFYNS LÆRERKREDS 1. Kredsens navn er NORDFYNS LÆRERKREDS, Danmarks Lærerforenings kreds 83. Dens hjemsted er Nordfyns Kommune. Det er dens formål inden for sit område, som omfatter Nordfyns

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

Aarup Boldk lub Vedtægter

Aarup Boldk lub Vedtægter Sidst ændret: februar 2006. Side:1 af 7 Foreningens navn er Aarup Boldklub. Foreningen er hjemmehørende i Aarup Kommune. Foreningen har til formål at samle ungdom til udøvelse af boldsport og anden idræt.

Læs mere

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENINGS VEDTÆGTER

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENINGS VEDTÆGTER ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENINGS VEDTÆGTER Disse vedtægter for kreds 29, Allerød - Hørsholm Lærerforening er vedtaget på kredsens ordinære generalforsamling den 9. marts 2016. Vedlagt som bilag vedtægter

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Kiropraktik & sundhed. 1.2 1.3 Foreningen kan anvende binavne og kaldenavne efter bestyrelsens

Læs mere

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter, forslag Rev 7 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub.

Læs mere

Navn/Hjemsted 1. Formål 2. Medlemmer 3. Generalforsamlingen 4.

Navn/Hjemsted 1. Formål 2. Medlemmer 3. Generalforsamlingen 4. Navn/Hjemsted 1. Gladsaxe Lærerforening, som er stiftet den 20. november 1918, udgør tillige kreds 20 af Danmarks Lærerforening. Dens hjemsted er Gladsaxe kommune. Formål 2. Foreningens (kredsens) formål

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

Vedtægter. for. Frederikssund Erhvervs- og Turistcenter (FETC)

Vedtægter. for. Frederikssund Erhvervs- og Turistcenter (FETC) Vedtægter for Frederikssund Erhvervs- og Turistcenter (FETC) 1 Navn, hjemsted og adresse Foreningens navn er Frederikssund Erhvervs- og Turistcenter (FETC) Hjemstedet er Frederikssund Kommune per 1.1.2007.

Læs mere

1. Kredsens navn er Herlev Lærerforening og hjemstedet er Herlev Kommune. Den udgør kreds 23 af Danmarks Lærerforening.

1. Kredsens navn er Herlev Lærerforening og hjemstedet er Herlev Kommune. Den udgør kreds 23 af Danmarks Lærerforening. Herlev Lærerforenings vedtægter, Vedtaget på generalforsamlingen 14. marts 2018 1. Kredsens navn er Herlev Lærerforening og hjemstedet er Herlev Kommune. Den udgør kreds 23 af Danmarks Lærerforening. 2,

Læs mere

Fyns Svæveflyveklub - Love

Fyns Svæveflyveklub - Love Fyns Svæveflyveklub - Love NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Klubbens navn er FYNS SVÆVEFLYVEKLUB. 2. Klubbens hjemsted er Broby Kommune. Klubbens postadresse er formandens adresse. 3. Klubben er direkte eller

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 5

Vedtægter for. Side 1 af 5 Vedtægter for Side 1 af 5 1. NAVN HJEMSTED FORMÅL. Foreningens navn er: Forsikringsforbundet i Skandia i daglig tale Personaleforeningen. Dens hjemsted er Danmark. Den er en sektion af Forsikringsforbundet,

Læs mere

Vedtægter for Faldskærmsklubben Nordenfjords Navn, hjemsted og formål:

Vedtægter for Faldskærmsklubben Nordenfjords Navn, hjemsted og formål: Vedtægter for Faldskærmsklubben Nordenfjords Navn, hjemsted og formål: 1 Klubbens navn er: Faldskærmsklubben Nordenfjords, Klubbens hjemsted er Hjørring Kommune. Klubben er stiftet 1. marts 1989 og ændrede

Læs mere

Vedtægter for B NAVN OG FORMÅL 2 MEDLEMMER

Vedtægter for B NAVN OG FORMÅL 2 MEDLEMMER Vedtægter for B1950 1 NAVN OG FORMÅL Foreningens navn er Boldklubben af 1950 og hjemsted er Ryparkens Idrætsanlæg, Lyngbyvej 110, 2100 København Ø. Klubben er stiftet d. 19. januar 1950 på Nørrebro. Boldklubben

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds

Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds Vedtægter for Nordfyns Lærerkreds 1. Kredsens navn er Nordfyns Lærerkreds, Danmarks Lærerforenings kreds 83. Dens hjemsted er Nordfyns Kommune. Det er dens formål inden for sit område, som omfatter Nordfyns

Læs mere

Vedtægter. for. Tengslemark Ny Grundejerforening

Vedtægter. for. Tengslemark Ny Grundejerforening Vedtægter for Tengslemark Ny Grundejerforening O 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er TENGSLEMARK NY GRUNDEJERFORENING: Dens medlemsområde er ejere af parceller, udstykket af arealer beliggende på

Læs mere

Djurs Lærerforening. Vedtægter Djurs Lærerforening

Djurs Lærerforening. Vedtægter Djurs Lærerforening Djurs Lærerforening Vedtægter Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2012 Navn 1. Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs

Læs mere

Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF

Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hørning Idrætsforening HIF, og dens hjemsted er 8362 Hørning by, Skanderborg Kommune. Foreningen er stiftet den 27. maj

Læs mere

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede.

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede. 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er Bornholms Brand A.m.b.a. 2.0 HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er Bornholms Regionskommune. 3.0 FORMÅL 3.1 Selskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Borgerforening vedtægter

Borgerforening vedtægter Borgerforening vedtægter Vedtægter for Idom-Råsted Borgerforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Idom-Råsted Borgerforening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Idom-Råsted. 2. Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri Maj 2015 Vedtægter for Gulvsektionen under Dansk Byggeri 1 / 8 Indhold 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Medlemmets forpligtelser 6 Eksklusion 7 Generalforsamling 8 Bestyrelsen 9 Regnskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB 3 1. NAVNE OG HJEMSTED Den selvejende institutions navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere