Borgeren ved roret - fortsat fastholde og fremme den aktive beskæftigelsesindsats i Vejen Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgeren ved roret - fortsat fastholde og fremme den aktive beskæftigelsesindsats i Vejen Kommune"

Transkript

1 Arbejdsmarkedsafdelingen maj 2014 Borgeren ved roret - fortsat fastholde og fremme den aktive beskæftigelsesindsats i Vejen Kommune Budget 2015 beskrivelse af indsats/opgaver skal / skal ikke Med fokus på det gode hverdagsliv i Vejen Kommune er jobcentrets kerneopgave at borgeren er ved roret. Vi vil i samarbejde med den enkelte person understøtte lysten, vilje og ressourcer til at borgeren er ved roret og dermed selv står i spidsen for den indsats, der skal bane vej til uddannelse og arbejdsmarkedet. Vi vil i samarbejdet skabe forståelse for den lovgivning og de vilkår, der danner rammen for samtalen og indsatsen. Der vil være borgere hvor det er formålstjenligt at deltage i en aktivitet og for andre hvor det ikke vil give mening. Vi vil dog altid følge ret og pligt med en tæt opfølgning og en løbende vurdering af udviklingspotentialet og relevansen af, at igangsætte en aktiv indsats. Vi har i vores indsats taget udgangspunkt i en aktiv linje, der kan sikre at så mange borgere som muligt kommer i selvforsørgelse. For at vores indsats giver resultater der holder, er der mange veje til succes. Vores indsats har stor indflydelse på nogle af de øvrige velfærdsområder, hvilket er gensidigt. Principper og idégrundlag for aktiveringsindsatsen 1. Jobcentret stiller krav til alle jobcentrets målgrupper. 2. Borgere der kan selv, skal selv. 3. Udsatte borgere får en helhedsorienteret og tværfaglig indsats.

2 4. Alle unge motiveres til uddannelse. 5. Virksomhedsvendt indsats har første prioritet. 6. Serviceberedskab der har fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft og service. 7. Tidlig indsats for sygemeldte med fokus på arbejdsfastholdelse. 8. Den aktive indsats er medvirkende til at udvikle og vedligeholde faglige og personlige kompetencer, hvormed tilknytningen til arbejdsmarkedet vedligeholdes eller opnås. 9. Den aktive indsats bidrager også til forebyggelse. Når vi beregner antal og priser i vores samlede budget på beskæftigelsesområdet er det altid ud fra en vurdering i forhold til en resultatbaseret investeringstankegang, hvor vi indregner den forventede effekt i forhold til udgifter til forsørgelse. Nedenstående skema er en overordnet beskrivelse af de områder, der er skal og skal ikke-opgaver. Indsatsen vil dog i nogle sammenhænge være en delvis skal- ikke opgave, da der er krav om ret og pligt tilbud, som vi skal opfylde eksempelvis indsatsen på BUC. Udgiften er beregnet i brutto-tal, da det fælles driftstilskud fra Staten beregnes på store kontoområder for samtlige målgrupper i aktiveringsindsatsen. Det samlede driftstilskud beregnes ud fra de fælles udgifter vi har, op til et loft på 50%. Dette driftstilskud er i 2015 niveau på kr..

3 Målgruppe: Arbejdsløshedsdagpenge (borgere på særlig uddannelsesordning og arbejdsmarkedsydelse er ikke medtaget da der er tale om skal opgaver) Skal ikke opgave - dagpengemodtagere Jobnetværk Forløbet strækker sig over 8 samtaleforløb i løbet af de første 6 måneders ledighed. Jobsøgningsassistance, vejledning og monitoring. Forskellige elementer i jobsøgningsadfærden. Gennemføres 1 x hver 14. dag indtil 26. ugers ledighed kr. Der er ca på forløbet. Den hyppige kontakt tidligt i ledighedsforløbet med den intense fokus på arbejde bliver reduceret til 2 jobsamtaler. Vi mister den dokumenteret effekt af, at hyppige samtaler tidligt i ledighedsforløbet afkorter varigheden på offentlig forsørgelse. Personlig sparring Personlig udvikling og sparring mod at afhjælpe de problemstillinger, som øger risikoen for langtidsledighed for den enkelte kr. Lavere serviceniveau for de svageste af dagpengemodtagerne. Parrallelforløb til Jobnetværk. Specieltilbuddet til ledige der screens som potentiel langtidsledig og et af redskaberne til at forebygge langtidsledighed bortfalder. Gennemføres 1 x hver 14. dag. Antal samtaler vurderes

4 individuelt. KTU (Uddannelsesafklaring) Op til 4 uger Udvikling i forhold til at afdække og fokusere på egne fysiske, psykiske og sociale muligheder for indplacering i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet kr. Prisen dækker for borgere på sygedagpenge, kontanthjælp og dagpenge. Mister et meget målrettet og motiverende forløb for unge under 30 år. For dagpengemodtagerne vil den målrettede afklaringsproces bortfalde. Forberedende forløb på op til 4 uger, der danner grundlag til jobcentrets afgivelse af uddannelsespålæg. Jobafklaring 3 ugers forløb Forløbet fokuserer på personlig udvikling og sikre, at udviklingen hænger sammen med det krydsfelt, som man som ledig befinder sig i mellem ledighed og arbejdsmarked kr Bortfald af igangsætning af individuelle udviklingsprocesser i forhold til at genvinde fodfæste på arbejdsmarkedet. Forløbet anvendes også til sygedagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere. Jobcentret modtager særdeles positive tilbagemeldinger fra borgere der har været forløbet. Jobsøgning i praksis 2 ugers forløb Rådgivning og personlig udvikling mod det næste job. Et grundigt og yderst praksisorienteret forløb kr. Begrænser muligheden for sparring i forhold til udarbejdelse af CV og jobansøgninger.

5 Jobklub Borgere i offentligt løntilskud i Vejen Kommune Fastholde fokus på aktiv jobsøgning under ansættelsesforholdet med løntilskud med henblik på hurtigst muligt, at påbegynde ordinært job kr. Risiko for fastholdelseseffekten i kommunale løntilskud forøges. Træne netværksdannelse. LVU-indsats Op til 26 uger Borgere med længevarende uddannelse, tidligere ledere og professionsbachelorer kr. Kontakt og aktiveringsforløb samt særlig indsats for denne målgruppe skal varetages i reduceret form af jobcentret. Forløbet er i samarbejde med Kolding, Haderslev og Fredericia kommuner. Skal opgave -dagpengemodtagere 5. Jobcenteret har til opgave at bistå alle arbejdssøgende med at finde arbejde samt bistå arbejdsgivere med at finde arbejdskraft. Formidling af arbejdskraft til virksomhederne.

6 9. Information og vejledning - kontaktforløbet. Jobsamtaler hver 3. måned. Information og vejledning om mulighederne for beskæftigelse og uddannelse, Information og vejledning om indlæggelse af cv i Jobnet og Information om andre aktiviteter efter loven. Indsatsen kommer til at mangle kontinutert når der kun er kontakt hver 3. mdr. 21. Uddannelsespålæg Pålæg om at vælge uddannelse, søge optagelse og påbegynde forløbet for borgere under 25 år. Der er behov for tilbud der afklarer og motiverer. 22. Jobcenteret skal give tilbud (ret og pligt) Indsatsen over for beskæftigede Vejledning og opkvalificering, virksomhedspraktik, og ansættelse med løntilskud. Jobrotation. Kun som ret og pligt tilbud. 1. tilbud ved: <30 13 uger mdr. >60 6 mdr. Herefter tilbud hver 6. mdr. Omfanget er behovsafstemt. Opkvalificering ved ansættelse. Voksenlærlinge.

7 Målgruppe: Sygedagpenge Skal ikke Strandparkens Ressourcecenter Motivationsforløb for stress/ Depressionsramte borgere/ Efterværn/mentor Overvejende sygedagpenge, men også tilbud til andre målgrupper Samtaler (psykoterapeut) Temadage Netværk 3 ugentlige fremmødedage Mellem 15 og 20 borgere løbende Resultater i 1. kvartal. 20 ud af 28 er raske eller delvist raske. 3 i praktik og 5 under lægelig udredning. Disse resultater skabes netop fordi Strandparkens ressourcecenter besidder rette kompetencer. Quickcare Fysisk træning målrettet arbejdsmarkedet Sygedagpenge og i mindre omfang til kontanthjælp Vejledt fysiske træning af Fysioterapeut med jobfokus ofte sideløbende med praktik, delvist genoptaget arbejde. Screeningsmøder i Jobcentret hver uge (Sygedagpenge) (kontanthjælp) Mellem 25 og 35 borgere løbende Den målrettede træning til sygedagpengemodtagere må ophøre, ligesom sundhedsfaglig sparring til Jobcentret. Flere længerevarende sygeperioder, da Quickcare skaber gode resultater.

8 Arbejdsfastholdelsesagenter 2 fuldtidsansatte Forebyggende fastholdelsessamtaler inden sygemelding. Arbejdsfastholdelse i løbende sygedagpengesager. Etablerer praktikker på den ansattes virksomhed i forbindelse med genoptræning arbejdsevne Lavere serviceniveau overfor virksomheder og borgere. Obs på forventet lovændring pr med Fast-Track løsning, hvor vi lovgivningsmæssigt forpligtes på service i forhold til arbejdsfastholdelse. Evidens for virksomhedsvendt indsats har god effekt. Sund i job 3-årigt samarbejdsprojekt mellem Sundhedafd. og jobcentret fra Forløb for sygedagpengemodtagere Samtaler, smertemestring, kost og motion, efterværn i hele projektperioden. Et sundhedsfremmende tilbud med et beskæftigelsesfremmende mål. Jfr. Projektbeskrivelse. Kan der henvises til tidl. sagsfremstilling? Samarbejdsmodellen kan ikke opretholdes. Risiko for flere tilbagefaldssager. Der er tilknytttet 73 sager. Der er endnu ikke udarbejdet delresultater. Forløbskoordinatorer 2 koordinatorer ansat i sundhedsafdelingen. Varetager opgaven omkring Projekterne Lær at tackle Smidiggøre vejen gennem sundhedssystemet. Sundhedsfaglig sparring til medarbejdere i Jobcentret. Screeningsmøder i Team sundhed Sund i job er et nyt tværgående projekt mellem Arbejdsmarkedsafdelingen og Sundhed & Familieafdelingen. Projektets overordnede formål er at hjælpe sygedagpengemodtagere tættere på arbejdsmarkeder gennem trivsels- og Begrænser mulighed for sundhedsfaglig sparring samt afkortning af ventetider, dermed længere sygeperioder.

9 sundhedsfremmende tilbud. Kommunens borgere kan henvises via jobcentret. Alle borgere deltager indledningsvis i en motiverende samtale, som skal afdække behov og motivation for det videre forløb. Herefter vil borgeren have mulighed for at deltage i følgende tilbud: Motiverende samtale Smertehåndtering Psykologsamtaler Psykologsamtalerne vil have en terapeutisk tilgang med fokus på det narrative og kognitive Det er desuden muligt at deltage i følgende tilbud i et sideløbende projekt: Kostvejledning Motionsrådgivning Økonomisk rådgivning Virksomhedskonsulenter Målet er løbende 75 borger i virksomhedspraktik, svarende til Etablerer virksomhedspraktikker for borgere uden ansættelsesforhold til kr. Der vil ikke blive etableret virksomhedspraktikker i sygedagpengesager.

10 2 V-konsulenter genoptræning og nyorientering mod arbejdsmarkedet. Længere varighed på sygedagpengeperioder. Skal-opgaver - Sygedagpenge 15. På baggrund af den første samtale med den sygemeldte skal kommunen foretage en samlet vurdering af den sygemeldtes konkrete behov for behandling, indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats eller revalidering for at fremme arbejdsfastholdelse og hurtigst mulige raskmelding samt iværksætte den nødvendige indsats. 15 a. Kommunen kan kun iværksætte indsats, hvis det kan fremme arbejdsfastholdelse og en hurtigere tilbagevenden til arbejdet. Det er en individuel vurdering, hvad den beskæftigelsesrettede indsats skal bestå i, dog skal den fremme arbejdsfastholdelse og hurtigere tilbagevenden til arbejdet. Der er behov for tilbud der matcher borgerens individuelle behov.

11 Målgruppe: Uddannelses og kontanthjælp Skal ikke Motionskort Optræning af sociale kompetencer i forhold til f.eks svær angst enten inden eller sideløbende med beskæftigelsesfremmende tilbud kr. Hvis vi ikke gør det, går der længere tid før borgerne kan optrænes til beskæftigelsesfremmende foranstaltning og efterfølgende arbejdsmarkedet. Både det at komme frem og tilbage og det at være i situationen og bruge de kompetencer, der arbejdes med i behandlingsregi Vedligeholdelse og styrkelse af fysisk formåen vedligeholde træning for at kunne være i f.eks praktik ved smerterproblematikker i ryg, ben eller lignende

12 Motion er godt for den gruppe borgere, som har brug for en fast plan og dermed indarbejde rutine, da forventningerne er anderledes end ved BUC tilbud eller praktik Generelt er det påvist at motion er livskvalitetsforbedrende. En stor gruppe af kontanthjælpsmodtager er hovedsagligt kun via tilbud i kontakt med andre. Ungdomsuddannelsesguide/mentor Ungdomsuddannelsesguide /- mentor Målrettet opsøgende og opfølgende uddannelsesvejledningsindsats til årige skal fastholde de unge i uddannelse i stedet for på kontanthjælp. 2014: kr. Udgiften er delt mellem Jobcentret og UU. 2015: kr. 2016: kr., som følge af at ordningen overgår til at være jobcenter finansieret. Følgende opgaver kan ikke løses: Opgaver: Kontanthjælpssøgende unge skal gennem fælles infomøder med Jobcenter-ungeteamet og Ungdomsuddannelsesguide / - mentoren udfordres på om en ungdomsuddannelse ikke er en mulig og mere optimal vej for den unge. Ungdomsuddannelsesguiden /- mentoren skal være en central medspiller i hele Ungeindsatsen. Gennem en målrettet indsats skal unge, der ikke har gennemført eller er

13 i gang med en ungdomsuddannelse aktivt opsøges og tilbydes uddannelsesvejledning. Passive unge skal opsøges på deres adresse og bringes i aktivitet. Den unge skal gennem uddannelsesvejledningen afklares om fremtidig uddannelsesretning. Der hjælpes med tilmelding til uddannelse, ansøgning om SU, specialpædagogisk støtte, transport, m.v. Nogle unge skal ved en håndholdt indsats støttes i at magte mødet med et nyt uddannelsessted. Det kan være i tiden fra tilmelding til start, samt i den første tid på uddannelsen. Gennem mentorarbejdet søges barrierer bearbejdet, så den unge kan fastholdes i uddannelsen. Når det skønnes forsvarligt overdrages fastholdelsesarbejdet til uddannelsesinstitutionen. Når unge er ved at falde fra uddannelse, kan ungdomsuddannelsesguiden / - mentoren bistå med fastholdelsestiltag.

14 Målgruppe: Mentoruddannelse for ansatte i offentlige og private virksomheder indenfor Vejen Kommune Skal ikke Med det formål at sikre at flere unge påbegynder, fastholder og gennemfører en ungdomsuddannelse er der ansat en frivillig mentorkoordinator, som opbygger og faciliterer et korps af frivillige mentorer som vederlagsfrit yder støtte og vejledning overfor unge kontantanthjælpsmodtagere med problemer ud over ledighed, samt unge med særlig risiko for frafald fra uddannelse og arbejde. Opbygning af et mentorkorps af frivillige borgere som stiller sig til rådighed som en slags voksenvenner for unge, som ofte er ensomme og mangler et støttende netværk til at komme i gang med, fastholde og gennemføre en uddannelse mv. Koordinatoren afholder netværksmøder og kurser for de frivillige, samt matcher de frivillige mentorer med unge som har et erkendt behov for støtte og vejledning mv. - Løn: kr. - Kurser og netværksarrangementer: kr. - I alt: kr. Flere unge påbegynder, fastholder og gennemfører en uddannelse = færre modtagere af kontanthjælp. Hver gang det lykkes at få en ung kontanthjælpsmodtager i job eller uddannelse vil den kommunale gevinst udgøre ca kr.

15 Skal ikke Med henblik på at fremme integrationen af primært borgere på kanten af arbejdsmarkedet, tilbydes både ledere og medarbejdere indenfor Vejen Kommune en mentoruddannelse, som giver dem værktøjer til at fungere som mentorer når fx en borger skal i praktik eller ansættes i en virksomhed. Mentoruddannelsen i Vejen Kommune er opbygget af henholdsvis en 3 dages basisuddannelse indenfor kommunikation og samarbejde, konfliktløsning mv., samt overbygningskurser tilpasset behovet fx coaching, psykologi mm. Kurserne afvikles typisk i samarbejde med Vejen Business College som AMU-kurser. Der anvendes overvejende dobbeltlærerdækning for at sikre bedst mulig kvalitet af uddannelsen kr. Der er indtil videre uddannet ca. 270 mentorer indenfor Vejen Kommune. De virksomhedsansatte mentorer som tilknyttes borgere med problemer udover ledighed, har vha. en mentoruddannelse fået en række værktøjer, som bedre gør dem i stand til at støtte og vejlede borgerne, mens de er i et forløb i den pågældende virksomhed. Målgruppe: Ansættelse af _førtidspensionister med løntilskud ( Skånejob ) Skal ikke For førtidspensionister som ikke er i stand til at fastholde eller Kommunen kan yde løntilskud i henhold til LAB kap. 12 til både Timetilskuddet udgør pt. 26,15 kr. / time. (50 % refusion) Ordningen er svagt nedadgående idet det vurderes,

16 opnå beskæftigelse på nedsat tid på normale vilkår på arbejdsmarkedet, kan kommunen yde et løntilskud i forbindelse med ansættelsen. offentlige og private arbejdsgivere ved ansættelse af førtidspensionister. Løntilskuddet er i princippet tidsubegrænset. Der ydes løbende løntilskud til ca. 50 førtidspensionister. Der er i 2013 bevilget løntilskud til ca. 6 nye skånejob. Der vil kunne opnås en besparelse på ca kr. såfremt der gives afslag på løntilskud til nye skånejob (gns. timetal x gange 26,15 kr./time x timer/år x antal x 50 % statsrefusion) at førtidspensionister som i de senere år er bevilget en førtidspension, har en så begrænset arbejdsevne, at de har svært ved eller slet ikke vil kunne varetage et skånejob. Såfremt ordningen indstilles, vil det forringe livskvaliteten for de førtidspensionister, som har en begrænset arbejdsevne men gerne vil opnå beskæftigelse. Målgruppe: Alle jobcentrets målgrupper (BUC) Skal ikke Målsætningen vil være, at BUCs aktiviteter tilpasses den af Beskæftigelsesudvalgets trufne aktiveringsstrategi ift. det aktuelle indsatsbehov og kommende arbejdsmarkedsreformer. Den overordnede politiske ramme og det faglige aktiveringsindhold er fastsat i henholdsvis Beskæftigelsesplan 2014 og i den indgåede driftsog Udviklingsaftale 2014 Jobcentret kr. De henviste borgergrupper har ofte store sociale og andre problemer ud over det, at de ikke har noget arbejde. Med en aktiv og sammenhængende indsats vil det øge borgernes chance for at komme i arbejde eller uddannelse. Arbejdsmarkedschef Anneth Jensen

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

6. Serviceberedskab der har fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft og service.

6. Serviceberedskab der har fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft og service. Aktiveringsindsatsen i Vejen Kommune - revideret november 2013 (Aktiveringsstrategien er udelukkende revideret i forhold til principper og idegrundlag og termerne for målgrupperne som følge af kontanthjælpsreformen.

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2013 KORT FORTALT

BESKÆFTIGELSESPLAN 2013 KORT FORTALT BESKÆFTIGELSESPLAN 2013 KORT FORTALT 1. BESKÆFTIGELSESPLAN 2013 Jo længere tid man er ude af arbejdsmarkedet, jo sværere er det at vende tilbage. Derfor vil vi yde en tidlig indsats over for borgerne,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer:

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer: Oplæg til indledende drøftelse om Beskæftigelsesplan 2015 Kommunen skal årligt udarbejde en beskæftigelsesplan, der skal danne rammerne for det følgende års beskæftigelsesindsats. Planen skal bl.a. indeholde

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

FASTHOLDELSESTEAM SYGEDAGPENGE

FASTHOLDELSESTEAM SYGEDAGPENGE FASTHOLDELSESTEAM SYGEDAGPENGE 1 Fastholdelsesteam Jobcenter Guldborgsund Arbejdsmarkedskonsulent Lone Hemmingsen - kontor og administration Arbejdsmarkedskonsulent Anna Fridbjørg Olsen - udkørende konsulent

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne.

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Oplæg til revideret beskæftigelsesstrategi som følge af ændrede økonomiske rammebetingelser NOTAT Dato: 20. januar 2011 Af: Birgitte

Læs mere

Arbejdsmarkedsfastholdelse - Fokuspunkter og indsatser

Arbejdsmarkedsfastholdelse - Fokuspunkter og indsatser Arbejdsmarkedsfastholdelse - Fokuspunkter og indsatser Mere fokus på afslag på udbetaling af sygedagpenge eller udsættelse af påbegyndelsen af udbetalingen af sygedagpenge med henblik på at indhente oplysninger.

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02 Bevillingsområde 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger 1. Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne få job eller

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2010 MINI

Beskæftigelsesplan 2010 MINI Beskæftigelsesplan 2010 MINI Januar 2010 Forord Denne beskæftigelsesplan beskriver de overordnede mål, som Jobcenter Esbjerg skal nå i 2010. Udfordringerne for indsatsen i 2010 er i præget af, at konjunkturerne

Læs mere

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område er der i alt opstillet tre kvantificerbare mål

Læs mere

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Temadrøftelse 2018 Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Fastholdelse og tilbagevenden til arbejde Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygdomsforløbet Den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Sag 13-13482/Dok 13475-14 Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Nedenstående er den seneste version over Jobcenter Vardes samlede tilbudskatalog. Tilbuddene er inddelt

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2015 Indhold Beskæftigelsesplan 2015... 0 0. Resumé (tillæg 1)... 2 A. Unge uden uddannelse... 2 B. Personer på kanten af arbejdsmarkedet... 2 C. Langtidsledige...

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (apr.'13) 2.285 5,5% Ledige under 25 år 10 (apr. '13) 877 Aktiverede forsikrede ledige 2 409 Aktiverede

Læs mere

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpengelovgivningen, Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om Aktiv Socialpolitik er komplekse love, som indeholder forskellige tiltag og

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2016-2017 1) Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2016 2017 Strategisk skal Lejre, ved en prioriteret tidlig indsats, særligt for udsatte målgrupper,

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor

Ansøgningskema. Projektets succeskriterier. Come-Back ApS Odense C. Mette Stryhn. Job- og sundhedsmentor Ansøgningskema Ansøger Come-Back ApS Adresse Falen 24 Post nr. / By 5000 Odense C Telefonnummer 28 10 80 53 Email Kontaktperson Projekttitel Projektresumé ms@come-back.dk Mette Stryhn Job- og sundhedsmentor

Læs mere

Er sygdom et privat anliggende?

Er sygdom et privat anliggende? Er sygdom et privat anliggende? De første sygedagpenge krav om inaktivitet og sengeleje Den 3 delte førtidspension Den tidligere førtidspensionsreform & arbejdsevnemetoden Aktiv syg og ikke længere en

Læs mere

Besparelseskatalog for budget : Arbejdsmarked

Besparelseskatalog for budget : Arbejdsmarked Besparelseskatalog for budget 2011-2014: Arbejdsmarked Prioritet 1 Område Kode Forslag 2011 2012 2013 2014 Arbejdsmarked 70-5 Arbejdsmarked 70-2 Arbejdsmarked 70-3 Integration - sprogundervisning 50.000

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (jul.'13) 1.893 4,6% Ledige under 25 år 10 (jul. '13) 878 Aktiverede forsikrede ledige 2 266 Aktiverede

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Initiativer på beskæftigelsesområdet Fyraftensmøde med praktiserende læger i HTK 25. maj 2009

Initiativer på beskæftigelsesområdet Fyraftensmøde med praktiserende læger i HTK 25. maj 2009 Initiativer på beskæftigelsesområdet Fyraftensmøde med praktiserende læger i HTK 25. maj 2009 Borgere i HTK på offentlig forsørgelse Offentlig forsørgelse i alt ca. 5000 Førtidspension 2000 Sygedagpenge

Læs mere

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved 15. september 2016 Beskæftigelsesudvalget i Næstved Kommune har besluttet at gennemføre en strategiproces, som skal føre frem til formulering af

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Indsatsplan for Jobcenter Hørsholm (tillæg til Beskæftigelsesplan 2011)

Indsatsplan for Jobcenter Hørsholm (tillæg til Beskæftigelsesplan 2011) Indsatsplan for Jobcenter Hørsholm (tillæg til Beskæftigelsesplan 2011) Formålet med indsatsplanen er at konkretisere strategien i Beskæftigelsesplan 2011. Jobcentret har valgt at udarbejde en indsatsplan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Byrådet har i forbindelse med budget 2018 godkendt følgende mål på beskæftigelsesområdet. Målene med tilhørende handlinger og succeskriterier

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - september

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - september Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2016 - september 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge Byråd godkendte

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune 21. december 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling 1. Indledning Den økonomiske krise rammer også de unge, der oplever at blive afskediget

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Agenda Arbejdsgrundlagets ressourcesyn og politiske mål Finansieringsomlægning

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

Borgervendte indsatsområder:

Borgervendte indsatsområder: Borgervendte indsatsområder: Indsatsområde 2012-2015 Årsmål 2013 Hvorfor dette årsmål opfølgning Unge under 25 år skal være i uddannelse eller arbejde - alternativ formulering 1: Unge under 25 år skal

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Opsamling på introduktionsprogram for AMU, 1. halvår 2018

Opsamling på introduktionsprogram for AMU, 1. halvår 2018 Opsamling på introduktionsprogram for AMU, 1. halvår 2018 ORGANISERING I REBILD OG HELT OVERORDNET OM OPGAVEN UNDER AMU Rammer på beskæftigelsesområdet Over 30.000 siders lovgivning og 77 ændringer de

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Sygedagpengereformen 2014

Sygedagpengereformen 2014 Sygedagpengereformen 2014 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Den 10. september 2014 v/teamleder Charlotte Palkinn, Fastholdelse og ressourceudvikling Regeringen siger: Regeringen vil føre en aktiv

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato Jobindsats introduktion AMU Introduktion til Jobindsats Arbejder med: Dagpengemodtagere Borgere på uddannelsesydelse Borgere på arbejdsmarkedsydelse Vi arbejder efter: Tidlig, individuel og virksomhedsrettet

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE 2015

FORSIKREDE LEDIGE 2015 FORSIKREDE LEDIGE 2015 OVERORDNET STRATEGISK FOKUS 3-5 ÅR Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke kommunens brand

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Gladsaxe Kommune vil medvirke til, at borgere nu og i fremtiden kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til gavn for samfundet. For at bidrage

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Den 25. juni 20013 Lone Englund Stjer og Jakob Jensen Forløbet Oktober 2012 Budgetforlig for 2013 Nedsætte forbruget på området April

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 21-06-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet UDKAST Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 554 i lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.ansvaret for og styringen af den

Læs mere

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Præsentation for Karsten Fey Kristiansen d. 24. januar 2019 www.ballerup.dk Baggrund På Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde i oktober 2018 blev der

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere