STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål"

Transkript

1 STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål Statusrapporten skal give viden om Mailadressen er: resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Velfærdsministeriet. Resultatet af indsatserne skal danne grundlag for en øget Til denne mailadresse kan der alene sendes kvalitet af de sociale tilbud. rapporter. Regnskaber med mere skal sendes via almindelig post eller til Krav mailadressen Skemaet skal udfyldes elektronisk og sendes som en vedhæftet fil i en mail til Tilskudskontoret. I emnefeltet skrives kun journalnr. Hvis der sendes statusrapporter for flere projekter, deles deres journalnumre af semikolon. Generelle oplysninger Rapporten skal have et omfang på 6-10 sider med størst vægt på besvarelse af spørgsmål 3-5. Projektets titel: få smerten ud og livsglæden ind Journalnummer: Pulje (udfyldes kun for ansøgningspuljer): INSLEV Ansøger: Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter Ansvarlig for tilskuddet: Ole Dahl Kontaktperson (er) og person, der har udfyldt skemaet: Navn: Asta Bisgaard og Camilla Koldsø Gadenavn, nr. : Slotsgade 22 Postnr. & By: 6000 Kolding Tlf. nummer: Påbegyndt: d. 01 / 08 år: 2007 Afsluttet: d. 31 / 12 år: 2008 Tilskuddets størrelse: CVR-nr.: eller CPRnr.: Rapporttype: Afsluttende Årsrapport Emneord (udfyldes af Tilskudsadministrationen):

2 Projektår for rapport: 2008

3 1 Beskriv projektets målgruppe: Hvem er målgruppen?: Unge af begge køn i alderen år, der benytter selvskade. Selvskade definerer vi ved at: - skære i sig selv, eller på anden vis udføre fysisk selvskadende handlinger. - udføre ikke-fysiske selvdestrutive handlinger, som følge af ondt i livet. - have selvmordstanker, som følge af ondt i livet. Hvor stor er målgruppe? Alle unge borgere i Kolding Kommune i alderen år, med ondt i livet og som anvender selvskadende adfærd som strategi. Jf. Kolding Kommunes undersøgelse "Sundhed i Kolding 2007", hvoraf fremgår at der er udarbejdet en sundhedsprofil på baggrund af en aldersstratificeret stikprøve for unge mellem 16 og 24 år. Andelen af adspurgte i denne aldersgruppe udgør 959 borgere. Citat fra ovennævnte sundhedsprofil: "I Kolding Kommune er der en større andel, der føler sig nedtrykt, deprimeret eller ulykkelig end i Danmark som helhed. Andelen, der føler sig nedtrykt, deprimeret eller ulykkelig, er større blandt kvinder (16-19 år 22,7 %) end blandt mænd (16-19 år 17,2%). Blandt mænd falder andelen med stigende alder, mens andelen stiger med stigende alder blandt kvinder." Er der i projektperioden sket afvigelser i målgruppen og dennes størrelse? Ja. Hvis Ja, oplys hvorfor og hvordan? Projektet modtager også brugere fra de omkringliggende kommuner Hvor mange brugere er der i projektet? 54 Hvor mange af hvert køn? Hankøn 8 Hunkøn 46 2 Beskriv projektets formål: Hvilket problem skal projektet løse? Citat fra ansøgningen: "At undgå at selvskadende adfærd hos sårbare unge udvikler sig til selvmordstruende adfærd. At opløse hemmeligheden om selvskadende adfærd og indadreagerende adfærd hos unge. At en voksen kan rumme den unges smertefulde virkelighed. At skabe netværk blandt unge som udviser en selvskadende adfærd. At de unge ved at Kolding Selvhjælp har tilbud til unge." Er der sket afvigelse i projektets formål? Nej Hvis Ja, oplys hvorfor og hvordan?

4 3 Beskriv projektets resultater: Hvilke resultater har projektet nået? Projektkoordinator har siden projektets påbegyndelse i august 2007 arbejdet tværfagligt opsøgende, og haft kontakt til følgende med henblik på etablering af samarbejde: * Studievejledere på Koldings ungdomsuddannelsesinstitutioner * Personale på skadestue * Ungdomsuddannelsesvejledere i kommunen * Ungerådgivere på kommunen * Pædagogisk Psykologisk Rådgivning * Ungdomspsykolog * Praktiserende læger * Psykiatrisk hospital * Elevrådene på ungdomsuddannelserne * Natteravnene * Center for selvmordsforskning * Pædagogseminariet i Kolding * Projekt Livsmod * Kommunale embedsmænd * Kulturforvaltningen * Ventilen * Bedre psykiatri Listen ovenfor er ikke udtømmende. Visitations- og samarbejdsaftaler er udviklet efter aftale med hvert enkelt samarbejdsorgan. Samarbejdet er mangeartet, og vedrører: * Henvisning af nye brugere fra det front personale, som har kontakten med dem i hverdagen * Dialog og samarbejde om udbud af kurser til frivillige og kommunalt ansatte * Samarbejde med forvaltning og øvrige frivillige organisationer om distribuering af materiale for fremme af projektets synliggørelse * Sparring med profesionelle omkring "Du Bestemmer" metoden og dets anvendelse og udvikling * Forestået undervisning på byens ungdomsuddannelser i spiseforstyrrelser, selvskade og sundhedsfremme (anvendt "Du Bestemmer" metoden) * Visitation af brugere til kommunale samarbejdspartnere * Projektsamarbejde med Hansenberg (tidl. Teknisk Skole) omkring udarbejdelse af hjemmeside, reklamefilm og anden form for synliggørelse * Uddannet elevråd på Munkensdam gymnasium i ambassadørskab (for fremme af unges trivsel) Ambassadørene arbejder i skrivende stund på oprettelse af selvhjælpssattelit på gymnasiet. * Samarbejde om foredrag med øvrige frivilligorganisationer * Gæsteunderviser på Pædagogseminariet. Undervisning i spiseforstyrrelser, selvskade, selvmordsforsøg og metodeanvendelse. ("Du Bestemmer" metoden) Frivillige og ansatte har via deltagelse i foredrag, kurser og seminar, dygtiggjort sig i bl.a.: Ungdomsproblematikker, Selvskade, Spiseforstyrrelser, Sorgarbejde og Ungdomskultur.

5 Derudover har frivillige og ansatte uddannet sig i ovenfor nævnte "Du Bestemmer" metode - en sundhedsfremmende metode, som vi med stor succes har anvendt, udviklet og fortsat udvikler på. Projektet har fået medieomtale i: Jyske Vestkysten Kolding Ugeavis P4 - trekanten TV2 -Syd Tv Kolding Projektet havde som målsætning, at samtaler med brugerne i projektets målgruppe, for en stor del skulle varetages af unge frivillige projektmedarbejdere i alderen år. Som anført i projektansøgningen blev der udbudt opkvalificerende uddannelse i første halvdel af 2008 i anvendelse af "Du Bestemmer" metoden, med henblik på varetagelse af samtaleforløb med projektets målgruppe. Af de unge frivillige, der deltog i uddannelsesforløbet, er der kun én frivillig tilbage. De resterende unge frivillige ophørte af årsager som flytning, studiepres og arbejdsrelaterede problematikker. Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter er sig meget bevidste om vigtigheden af frivilligpleje. Det er vores erfaringer at plejen skal være konstant - ikke mindst når det gælder unge frivillige. Hvis ikke alle forventede resultater er nået, oplys da årsagen hertil: Hvilke forandringer har projektet medført for målgruppen? Ved hjælp af hjemmeside, foldere, reklamekondomer, vandflasker, youtube, facebook samt opsøgende formidlingsarbejde til de ovenfor anførte samarbejdsorganer, er der skabt større synlighed omkring Kolding Selvhjælps tilbud til selvskadende unge. Det er via opsøgende indsats tydeliggjort, hvilke forventninger samarbejdspartnere kan have til Kolding Selvhjælps tilbud til selvskadende unge. Der er etableret en åben netværksgruppe for målgruppen. Via projektmedarbejderes sundhedsfremmende undervisning på byens ungdomsuddannelser og pædagogseminarie, har vi søgt at opløse hemmeligheden bag selvskadende adfærd. Undervisningen medtager desuden ungdomskultur og ungdomsproblematikker. Hvor mange brugere oplever, at der er sket en forandring i deres situation? Samtlige - håber vi da. I Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter er brugerne, og dermed også projektets målgruppe, anonyme. Alt hvad vi registrerer er et fornavn. Varigheden af et samtaleforløb varierer i tid og omfang. Ved start og slutning af hver samtale med

6 brugeren, følges der mundtligt op på forandringer hos brugeren, samt relevans og behov for fortsættelse af samtaleforløbet. Samtlige brugere har udtrykt tilfredshed med forløbet. 4 Beskriv de centrale aktiviteter i projektet: Hvilke aktiviteter har projektet udført for at opnå formålet? Projektkoordinator har siden projektets påbegyndelse i august 2007 arbejdet tværfagligt opsøgende, og haft kontakt til de ovenfor anførte samarbejdsorganer med henblik på såvel synlighed som samarbejde. Der er uddelt brochurer, reklamekondomer og reklamevandflasker på byens ungdomsuddannelser og videregående uddannelser med henblik på synlighed. Natteravnene har distribueret projektets reklamekondomer. Der er etableret ÅBEN ungegruppe, som mødes én gang ugenligt. Der har været udbudt opkvalificerende kurser til projektmedarbejderne. Disse har bidraget med øget viden om bl.a. selvskade, spiseforstyrrelser, anderkendende samtaleteknikker og øvrig videnskabelig viden om ungdomsrelaterede problematikker. Projektmedarbejdere har sammen med projektkoordinator forestået undervisning af studerende på byens ungdomsuddannelser og pædagogseminarie. Undervisningen har om muligt fundet sted i egne lokaler, for på den måde, at introducere de studerende for stedet her. Frivillige fra Kolding Designskole har været involveret i arbejdet med grafisk designede plakater. Der stilles krav om supervision til de projektmedarbejdere, der har samtaler med de selvskadende unge. Projektkoordinator har haft en 10. klasses elev i erhvervspraktik en uge. Praktikanten skulle efterfølgende skrive en opgave om projektets arbejde, og fremlægge denne for klassekammeraterne. Projektkoordinator har stillet sig til rådighed med viden, ved skoleelever og studerendes projektopgaver om temaerne: selvskade, spiseforstyrrelser og unges selvmordsforsøg. Der har været opkvalificerende kursus til projektmedarbejderne i "Du Bestemmer" metoden. Metoden er en evidensbaseret sundhedsfremmende metode, som er let at anvende af alle, uanset faglig baggrund. "Du Bestemmer" metoden er en

7 ressourceorienteret metode snarere end en problemorienteret, hvorfor metoden må anses for relevant forebyggende, i forhold til at den selvskadende adfærd udvikler sig til selvmordstruende adfærd. Projektet eftersøger hele tiden nye frivillige, med særlig interesse for at arbejde med målgruppen via samtaleforløb, annoncering, IT-relateret annoncer samt nye idéer og tiltag og ikke mindst implementering af disse. Vi er meget interesseret i hvervning af alle interesserede frivillige, men har haft særlig interesse i at hverve frivillige unge i alderen år. Vores bevæggrundlag for dette, er en tilstræben efter ung-til-ung modellen. Der er etableret en sorggruppe for forældre, der har mistet børn ved selvmord. Metoden "Du bestemmer" og vores praktiske erfaringer med den, er fremlagt for Center for frivilligt socialt arbejde, som forventer at kunne udbyde kursus i metoden i 2009 til samtlige frivilligforeninger i DK Er der sket afvigelser i forhold til de planlagte aktiviteter? Ja. Oplys hvorfor og hvordan: Citat fra ansøgningen: " videreudvikle undervisningsprogrammet 'Traveller' til brug i det danske frivillige sociale arbejde." I projektets første spæde måneder, blev det os bekendt, at metoden Traveller, dels var under forskningsudvikling, dels er patenteret. Af den grund faldt vores valg istedet på undervisningsprogrammet. "Du Bestemmer" metoden, som på mange måder ligner Traveller. Metoden "Du Bestemmer" er præsenteret og fremlagt for Center for selvmordsforskning i Odense, der ligesom os ser mange ligheder med Traveller. 5 Beskriv om de opstillede mål i ansøgningen for succes er opnået: Hvordan er der foretaget måling af om målene er nået? Der er foretaget kvalitativ måling via interviewsamtaler med brugere og samarbejdsorganer. Der er endvidere foretaget fokusgruppeinterviews med projektets 6 ambassadører i forhold til metodisk anvendelse. Projektkoordinator har ved samtaler med projektets brugere, løbende fulgt op på om - og hvilke ændringer, der er sket i dennes situation. For undersøgelse af effekt med øget synlighed, er brugerne spurgt, hvorledes de er bekendtgjort med organisationens tilbud. Hvem har foretaget målingen og vurderet denne? Projektkoordinator har ved samtale med projektets målgruppe, løbende fulgt op på ændringer i den unges livssituation, og sammen med hver enkelt bruger vurderet

8 profiteringen af samtalerne. Det vurderes at effekten af projektets synlighedskampagne, herunder uddeling af reklamekondomer, vandflasker og info via hjemmeside og øvrigt internet, er virksomt. Brugerne oplyser overfor projektkoordinator, at de er bekendtgjort med organisationens tilbud via synlighedskampagnens tiltag. Projektkoordinator har via opsøgende samarbejdsvirksomhed med ungdomsuddannelsernes studievejledere, skabt dialog og synlighed omkring projektet. Den øgede synlighed vurderes at have positiv effekt på tilgangen af de unge brugere, som generelt er steget med projektets levetid. Vurdering er foretaget af projektkoordinator i samarbejde med daglig leder. 6 Beskriv fremtidige projektplaner (udfyldes kun, hvis der er tale om årsrapport): Hvad er planerne for resten af projektperioden? 7 Beskriv plan for forankring af projektet (spørgsmål 7 og 8 udfyldes kun, hvis der er tale om afsluttende rapport): Er der gjort tiltag for at projektet kan opnå forankring? I så fald hvilke? Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter har siden projektstart gjort sig overvejelser omkring projektets forankring. Belært af organisationens tidligere erfaringer, sammenholdt med øvrige frivillige organisationers erfaringer, var vi os bevidste om, at vi som udgangspunkt måtte satse på bæredygtighed igennem tæt samarbejde med samarbejdsorganerne nævnt i pkt. 3. Al erfaring viser, at primær forankring via ung-til-ung modellen er for sårbart i forhold til kontinuitet og forankring. Der synes nemlig at være tendens til at de unge frivillige er vanskelige at fastholde i et stabilt og kontinuerligt forløb. De unge frivillige begrunder selv ustabiliteten med årsager som: studiejobs, flytning, studieaktiviteter, eksamensperioder, etc. Det er projektets erfaringer at de unge frivillige foretrækker ad hoc opgaver af praktisk karakter, snarere end samtaleforløb, der strækker sig over en ukendt periode. Dertil kommer at hvervning af unge (frivillige) i alderen år, generelt udfordres af den demografiske udvikling. Ovenstående observans understøttes af Socialt udviklingscenter, SUS.

9 Der er etableret samarbejdsaftaler omkring sundhedsfremmende undervisning på byens ungdomsuddannelser og pædagogseminarie, der rækker udover den finansielle bevillingsperiode. Hvad har udfaldet af forankringstiltagene været? Kolding Selvhjælp får i stigende grad henvist brugere fra projektets målgruppe via praktiserende læger, studievejledere, kommunale aktiveringsmedarbejdere, UUvejledere, socialrådgivere og psykologer. Samarbejdsaftaler omkring sundhedsfremmende undervisning på byens ungdomsuddannelser og pædagogseminarie, der rækker udover den finansielle bevillingsperiode. 8 Beskriv om viden om projektets eksistens og/eller resultater er videregivet til andre: Er projektets eksistens og/eller resultater formidlet til andre? Til hvem, hvordan og hvornår? Projektkoordinator har siden projektets påbegyndelse i august 2007 løbende arbejdet tværfagligt opsøgende, og haft kontakt til følgende med henblik på kendskab til projektets eksistens samt etablering af samarbejde: * Studievejledere på Koldings ungdomsuddannelsesinstitutioner * Personale på skadestue * Ungdomsuddannelsesvejledere i kommunen * Ungerådgivere på kommunen * Pædagogisk Psykologisk Rådgivning * Ungdomspsykolog * Praktiserende læger * Psykiatrisk hospital * Elevrådene på ungdomsuddannelserne * Natteravnene * Center for selvmordsforskning * Pædagogseminariet i Kolding * Projekt Livsmod * Kommunale embedsmænd * Kulturforvaltningen * Ventilen * Bedre psykiatri Listen ovenfor er ikke udtømmende. Projektet derudover fået medieomtale i: Jyske Vestkysten Kolding Ugeavis

10 P4 - trekanten TV2 -Syd TV Kolding Projektets succes med anvendelse af "Du bestemmer" metoden er videreformidlet til Center for frivilligt socialt arbejde, som aktuelt arbejder på at kunne udbyde kursus i metoden i 2009.

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover. Formål

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover. Formål Formål STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Statusrapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Socialministeriet. Resultatet

Læs mere

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål Statusrapporten skal give viden om resultater af angivelse af journalnummer i dokumentets de projekter, der støttes via

Læs mere

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Formål Statusrapporten skal give viden om Mailadressen er: rapport@sist.dk resultater af de projekter, der støttes via tilskud

Læs mere

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover. Formål. angivelse af journalnummer i dokumentets titel og i emnefeltet.

STATUSRAPPORT. Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover. Formål. angivelse af journalnummer i dokumentets titel og i emnefeltet. Formål STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering fra 1. januar 2007 og fremover Statusrapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Socialministeriet. Resultatet

Læs mere

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER Styrelsen for International Rekruttering og Integration Januar 2016 Statusrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Styrelsen for

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Socialministeriet 15.74.15.50 Ansøgningsskema til puljen familier med børn med psykiske vanskeligheder Ansøgning sendes til: Socialministeriet, Tilskudskontoret,

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007

Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007 Socialministeriet Tilskudsadministrationen Holmens Kanal 22 1060 København K Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007 1. Projektets

Læs mere

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Standardrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne og Integrationsministeriet.

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pub-post@horsholm.dk

Læs mere

Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre

Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Social- og Omsorgsudvalget Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Statusrapporten er et led i erfaringsopsamlingen af de projekter der støttes via tilskud fra Socialministeriet.

Statusrapporten er et led i erfaringsopsamlingen af de projekter der støttes via tilskud fra Socialministeriet. STATUSRAPPORT Statusrapporten er et led i erfaringsopsamlingen af de projekter der støttes via tilskud fra Socialministeriet. Denne udgave af statusrapporten er til anvendelse for projekter med et tilskud

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 BØRN, UNGE & SORG Program Præsentation Børn, Unge & Sorg Projekt Unfair De frivillige fortæller deres historie Evaluering og implementering af Unfair Diskussion MÅLGRUPPEN

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER. Implementering af samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse et pilotprojekt

Standardrapport GENERELLE OPLYSNINGER. Implementering af samarbejdsmodellen Vejen til uddannelse og beskæftigelse et pilotprojekt Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Standardrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Social-, Børne

Læs mere

Ansøgningsskema A: Psykiatriaftale

Ansøgningsskema A: Psykiatriaftale Socialministeriet Tilskudsadministrationen Holmens Kanal 22 1060 København K 15.74.10.13 Psykiatriaftale 2007-2010 Ansøgningsskema A: Psykiatriaftale 2007 2010 Projekter til varetagelse af den sociale,

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning

Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning STATUSRAPPORT: LIVET TILBAGE, AFSLUTTENDE RAPPORT Skal bruges til rapportering for tilskud, hvor der ikke er angivet SMART-mål i ansøgningen Formål

Læs mere

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ministeriet for Ligestilling og Kirke Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ansøgning sendes med alm. post eller e-mail til: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Frederiksholms

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pob-post@horsholm.dk

Læs mere

Ung i Forandring. Center for Børn og Unges Sundhed

Ung i Forandring. Center for Børn og Unges Sundhed Ung i Forandring Hvad er Ung i Forandring? En støttende og forebyggende indsats Et psykologisk samtaletilbud til unge på forskellige ungdomsuddannelser, UUvejledningen samt jobcentre i Københavns kommune

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Evaluering Brobygningspuljen

Evaluering Brobygningspuljen Evaluering Brobygningspuljen Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med din evaluering på et senere

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde.

Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde. Slutrapport Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde. Rapporten udfyldes ved projektets afslutning. Det er en god idé at

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Skabelon for statusrapport

Skabelon for statusrapport Skabelon for statusrapport Projekter, der modtager tilskud fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skal i løbet af projektperioden sende statusrapporter til styrelsen indenfor de frister, der

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) 96Z0Z0 1. 6 l0l06 Z9 L FREDERICIAKOMMUNE Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Sundhed Rådhuset,

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Satspuljeopslag: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Ansøgningsfrist den 18. maj 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2018-2021 er der

Læs mere

STATUSRAPPORT FOR PULJEN:

STATUSRAPPORT FOR PULJEN: STATUSRAPPORT FOR PULJEN: Særlig indsats for børn og unge 1. Generelle oplysninger Journalnummer: Projektnavn: Efterskoler en indgang til det danske samfund Tilskudsmodtagers navn: Efterskoleforeningen

Læs mere

Ansøgningsskema Grundlovspuljen

Ansøgningsskema Grundlovspuljen Side 1 af 5 Ansøgningsskema Grundlovspuljen Ansøgning til 1. runde 25/2 25/4 2014. Ansøgninger på min. 100.000 kr. Ansøger Navn på ansøgerorganisation Skriv navnet på den enhed (forening, institution eller

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø)

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Ansøgning sendes til: Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk.

Læs mere

Evaluering Bland dig i byen puljen

Evaluering Bland dig i byen puljen Evaluering Bland dig i byen puljen Information Frist for aflevering af evaluering m.m er 6 uger efter projektets slutdato Sammen med evaluering indsendes kopi af de faktiske afholdte udgifter som ansøger

Læs mere

Kvalitetsstandard for På sporet af en løsning

Kvalitetsstandard for På sporet af en løsning Kvalitetsstandard for På sporet af en løsning Udarbejdet af: Ulrik Skyum Christensen Dato: 22-02-2015 Version nr.: 2.0 Kvalitetsstandard for På sporet af en løsning Område På sporet af en løsning i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg

Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg Minna Grunnet Pia Høgh Kirsten Bentsen Forebyggelseskonsulenter Center for Sundhedsfremme Årsrapport 2013 Lovgrundlag Lov om social service 79 a Målsætning

Læs mere

Evaluering af projekt Tidlig indsats for børn af psykisk syge og misbrugende

Evaluering af projekt Tidlig indsats for børn af psykisk syge og misbrugende Evaluering af projekt Tidlig indsats for børn af psykisk syge og misbrugende Fra marts 2009 til april 2010 gennemførte Ballerup Kommune i samarbejde med Region Hovedstaden projekt Tidlig indsats for børn

Læs mere

Ansøgningsskema for satspuljeprojektet:

Ansøgningsskema for satspuljeprojektet: Ansøgningsskema for satspuljeprojektet: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Frist for indsendelse af ansøgning: 18. maj 2018 kl. 12.00 Skemaet sendes til: E-mail:

Læs mere

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392 Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Også børn og unge har migræne

Også børn og unge har migræne Projektbeskrivelse fra Migrænikerforbundet Målgruppe Også børn og unge har migræne Projektet har to målgrupper: a) Børn og unge og deres familier b) Lærere og pædagoger og andre som via deres arbejde er

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Definition af et frivilligcenter

Definition af et frivilligcenter Definition af et frivilligcenter Et frivilligcenter arbejder lokalt, og almindeligvis dækker frivilligcentret en kommune. Der findes ca. 50 F.C i Danmark og 7 nye er på vej. Det er socialministeriets vision

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

STATUSRAPPORT. 1 Beskriv projektets målgruppe: Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning

STATUSRAPPORT. 1 Beskriv projektets målgruppe: Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Socialstyrelsen, Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering for tilskud, hvor der ikke er angivet SMART-mål i ansøgningen Formål Statusrapporten skal give viden

Læs mere

Det overordnede mål med puljen er at styrke indsatsen for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade.

Det overordnede mål med puljen er at styrke indsatsen for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade. Dato 01-02-2018 Sagsnr. 4-1613-260/1 Udmøntning af satspuljen Styrket indsats for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade delpulje om afprøvning af redskaber og andre indsatser til målrettet tidlig

Læs mere

Evaluering af headspace - BILAG Slutevaluering udarbejdet for headspace Danmark August 2015

Evaluering af headspace - BILAG Slutevaluering udarbejdet for headspace Danmark August 2015 Evaluering af headspace - BILAG Slutevaluering udarbejdet for headspace Danmark August 2015 1/14 Bilag 1 Følgende bilag indeholder den kvantitative databehandling af hhv. registreringsdata, herunder kendskab

Læs mere

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18)

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18) Dette dokument indeholder både informations- og formularfelter. For at læse oplysninger skal du bruge pil ned fra et formularfelt. Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup

Læs mere

Klinik for selvmordsforebyggelse

Klinik for selvmordsforebyggelse Klinik for selvmordsforebyggelse Information til samarbejdspartnere Regionspskyiatrien Vest Klinik for Selvmordsforebyggelse Selvmordstanker og selvmordsforsøg skal altid tages alvorligt Alle mennesker

Læs mere

Projekttitel: Livskvalitet på skemaet. Kommune/uddannelsessted: Kolding Kommune/ UCK. Journalnummer: /10 Livskvalitet på skemaet

Projekttitel: Livskvalitet på skemaet. Kommune/uddannelsessted: Kolding Kommune/ UCK. Journalnummer: /10 Livskvalitet på skemaet Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Sundhedsfremme for unge uden for eller på vej ud af uddannelse 2007-2011. Projekttitel: Livskvalitet på skemaet Kommune/uddannelsessted:

Læs mere

Statistik for skoleåret 2012-13

Statistik for skoleåret 2012-13 Ungdomsuddannelsernes Psykologiske Center Nordvestsjælland Statistik for skoleåret 2012-13 Indholdsfortegnelse Skoleåret 2012/13 statistik kort fortalt... 2 Sammenholdt med de sidste tre års statistik...

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration I samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri er anført: I alle kommuner skal medarbejdere, der arbejder med

Læs mere

Skema til slutafrapportering - for puljeprojekter under den Styrkede indsats for patienter med kronisk sygdom.

Skema til slutafrapportering - for puljeprojekter under den Styrkede indsats for patienter med kronisk sygdom. Skema til slutafrapportering - for puljeprojekter under den Styrkede indsats for patienter med kronisk sygdom. Tilskudsmodtageren skal i forbindelse med puljeprojektets afslutning besvare følgende spørgsmål

Læs mere

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER

Statusrapport GENERELLE OPLYSNINGER Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter August 2014 Statusrapport Formål med rapporten: Rapporten skal give viden om resultater af de projekter, der støttes via tilskud fra Ministeriet for By, Bolig

Læs mere

Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund

Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Sundhedsfremme for unge uden for eller på vej ud af uddannelse 2007-2011. Projekttitel: Du bestemmer du handler nye veje

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2016/3

Uddelte midler Opslag 2016/3 11 projekter har fået tilskud Uddelte midler Opslag 2016/3 Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 29. november 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/3. Rådet havde modtaget i alt 20 ansøgninger,

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

Forebyggelse og behandling af overvægt og fedme hos børn og unge

Forebyggelse og behandling af overvægt og fedme hos børn og unge SKABELON FOR MIDTVEJSEVALUERING Forebyggelse og behandling af overvægt og fedme hos børn og unge 2006 NB. Udfyldes midtvejs i projektforløbet. Spørgsmål, som er blå, skal kun udfyldes, hvis der har været

Læs mere

Ansøgning sendes til: Indenrigs- og Socialministeriet, Tilskudskontoret, Holmens Kanal 22, 1060 København K. Ansøgningsfrist 1.

Ansøgning sendes til: Indenrigs- og Socialministeriet, Tilskudskontoret, Holmens Kanal 22, 1060 København K. Ansøgningsfrist 1. Indenrigs- og Socialministeriet BILAG 1 15.64.08.10 Kompetenceudvikling i botilbud (STIBO) Ansøgning sendes til: Indenrigs- og Socialministeriet, Tilskudskontoret, Holmens Kanal 22, 1060 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Dato 24-02-2017 Sagsnr. 4-1613-205/1 bpse bpse@sst.dk Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Hermed inviteres regioner til at søge om midler

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for det kommunale beredskab/ behandlingskæde for unge under 18 år

Funktionsbeskrivelser for det kommunale beredskab/ behandlingskæde for unge under 18 år Funktionsbeskrivelser for det kommunale beredskab/ behandlingskæde for unge under 18 år Formål med det kommunale beredskab/behandlingskæde Standard for sagsbehandling vedrørende selvmordstruede børn og

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Ansøgning I har ansøgt om midler fra ansøgningspuljen til understøttelse af omlægning

Ansøgning I har ansøgt om midler fra ansøgningspuljen til understøttelse af omlægning Eigil Jensen Lemvig Kommune Vasen 10 7620 Lemvig Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats på området for udsatte børn og unge og

Læs mere

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Evaluering udarbejdet af sundhedskonsulenterne Julie Dalgaard Guldager samt Lene Schramm Petersen marts 2015. 1 I projekt Styrket indsats

Læs mere

Marie Lenstrup, 2018 Pårørende en bæredygtig ressource?

Marie Lenstrup, 2018 Pårørende en bæredygtig ressource? Marie Lenstrup, 2018 marie@paaroer.dk Pårørende en bæredygtig ressource? Hvorfor nu? Større efterspørgsel Længst muligt i egen bolig Hurtigst muligt hjem fra hospitalet Store nedskæringer i hjemmeplejen

Læs mere

Statistik for skoleåret 2010-11

Statistik for skoleåret 2010-11 Ungdomsuddannelsernes Psykologiske Center Nordvestsjælland Statistik for skoleåret 2010-11 Indholdsfortegnelse Skoleåret 2010/11 statistik kort fortalt... 2 Sammenholdt med de sidste to års statistik...

Læs mere

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Styrket SKP-indsats til isolerede sindslidende Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Vælg fra listen. Viborg Ansøger type

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Social-, Børne- og Integrationsministeriet STATUSRAPPORT Skal bruges til rapportering for tilskud, hvor der ikke er angivet SMART-mål i ansøgningen Formål Statusrapporten skal give viden om resultater

Læs mere

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år.

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år. Inge Marie Vestergaard, Handikap og Psykiatri Ringkøbing-Skjern Kommune Dato: 12.06.2017 Tilbud på etablering og drift af På Fode Igen - frivillig gældsrådgivning for brugere tilknyttet rådgivningsteamet

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen vedrørende tidlig indsats i forhold til børn og unge med behov for særlig støtte

Standarder for sagsbehandlingen vedrørende tidlig indsats i forhold til børn og unge med behov for særlig støtte Standarder for sagsbehandlingen vedrørende tidlig indsats i forhold til børn og unge med behov for særlig støtte Politisk målsætning vedr. tidlig indsats i forhold til børn og unge med behov for særlig

Læs mere

Statistik for skoleåret 2009-10

Statistik for skoleåret 2009-10 Ungdomsuddannelsernes Psykologiske Center Nordvestsjælland Statistik for skoleåret 2009-10 Indholdsfortegnelse Skoleåret 2009/10 statistik kort fortalt... 2 Sammenholdt med sidste års statistik... 3 Skoleåret

Læs mere

Hjerteforeningen. LK frivilligundersøgelse 2012

Hjerteforeningen. LK frivilligundersøgelse 2012 Hjerteforeningen LK frivilligundersøgelse 2012 Indholdsfortegnelse Indledende kommentarer... 2 Fordeling på køn og alder... 2 Lokalkomiteernes aktiviteter... 2 Hvervning af nye medlemmer... 3 Konklusion

Læs mere

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18

Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Evaluering støtte til frivilligt socialt arbejde iht 18 Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med

Læs mere

Oplysninger om psykiske problemer hos unge, indskrevet i U-turn 2004-08

Oplysninger om psykiske problemer hos unge, indskrevet i U-turn 2004-08 Oplysninger om psykiske problemer hos unge, indskrevet i U-turn 4- Studiestræde 47, 14 København K. Nedenstående gennemgås en række oplysninger om unge, der har været indskrevet i U-turn, Københavns Kommunes

Læs mere

STRATEGI. Social & Psykiatri i Vejle Kommune nye skridt - hele livet

STRATEGI. Social & Psykiatri i Vejle Kommune nye skridt - hele livet STRATEGI Social & Psykiatri i Vejle Kommune 2015-2017 nye skridt - hele livet NYE SKRIDT HELE LIVET vejen til ny velfærd i Social & Psykiatri I Vejle Kommune gentænker vi i disse år vores velfærd og innoverer

Læs mere

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Vejledning om Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Ansøgningsfrist: 14. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra udviklingspuljen til den frivillige integrationsindsats Ansøgningsfrist den 17.

Vejledning til ansøgning om støtte fra udviklingspuljen til den frivillige integrationsindsats Ansøgningsfrist den 17. Vejledning til ansøgning om støtte fra udviklingspuljen til den frivillige integrationsindsats 14.69.13.20 Ansøgningsfrist den 17. august 2018 Indhold 1. Formål... 2 2. Baggrund... 2 3. Krav til projektets

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015. Sidst revideret marts 2018 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Vejledning om ansøgning til projekteringsfase for etablering af nye frivilligcentre Ansøgningsfrist: 17. maj 2010

Vejledning om ansøgning til projekteringsfase for etablering af nye frivilligcentre Ansøgningsfrist: 17. maj 2010 Socialministeriet Vejledning om ansøgning til projekteringsfase for etablering af nye frivilligcentre 15.13.28.90 Ansøgningsfrist: 17. maj 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens formål og

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre. Ansøgningsfrist 13.

Social- og Integrationsministeriet Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre. Ansøgningsfrist 13. Social- og Integrationsministeriet 15.13.28.90 Projektbeskrivelse til etableringsfasen for nye frivilligcentre Ansøgning sendes til: Puljestyring, Holmens Kanal 22, 1060 København K. A Projektets/aktivitetens

Læs mere

Evaluering Udviklingspuljen

Evaluering Udviklingspuljen Evaluering Udviklingspuljen Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med din evaluering på et senere

Læs mere

Udmøntning af satspuljen Udbygning af de regionale selvmordsforebyggende

Udmøntning af satspuljen Udbygning af de regionale selvmordsforebyggende Dato 31-01-2017 Sagsnr. 4-1613-176/2 Udmøntning af satspuljen Udbygning af de regionale selvmordsforebyggende centre Hermed inviteres regionerne til at søge om midler til udbygning af de regionale centre

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 Ansøgningsskema til puljen til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Projektets/indsatsernes titel Skriv titel på projektet/indsatserne.

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgningsfrist: 1. november Svar på ansøgning: Ultimo december Ansøgningsskema sendes til:

Læs mere