Love og stambogsføringsregler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Love og stambogsføringsregler"

Transkript

1 Love og stambogsføringsregler Gældende fra den 18. marts 2017 DANSK KENNEL KLUB STIFTET 1. MARTS 1897

2 LOVE 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Dansk Kennel Klub (DKK). Stk. 2. Dens hjemsted er DKK s adresse. Klubben er organiseret således: Urafstemning ( 17, 18, 33, 34) Repræsentantskab ( 22, 23, 24) Bestyrelse ( 17, 18, 19, 20) Kredse ( 16) Specialklubber ( 6, 7, 8) Medlemmer ( 11) Formandsmøde ( 25) Disciplinærnævn ( 29) Klagenævn ( 31) 2 Organisation 3 Klubbens formål Stk. 1. Klubbens formål er at skabe interesse for typiske, fysisk og mentalt sunde FCI-anerkendte racehunde. Endvidere er det klubbens formål at varetage hundens og hundeejerens almene interesser i samfundet, herunder ansvarsbevidst deltagelse i friluftslivet. Stk. 2. Til opnåelse af dette skal klubben bl.a. varetage følgende almennyttige og foreningsrelaterede opgaver: a. føre Dansk Hundestambog den af FCI anerkendte stambog b. virke for fremavl af mentalt og fysisk sunde hunde i samarbejde med veterinære myndigheder og anden ekspertise c. fremme velfærden for hunden som familiedyr og brugsdyr d. gennemføre udstillinger, prøver, træning, mentalbeskrivelser samt andre aktiviteter til gavn for hund og ejer, herunder uddannelse og undervisning e. virke for bekæmpelse af sygdomme og arvelige defekter hos hunde i samarbejde med veterinære myndigheder og anden ekspertise f. fremme ansvarsbevidst færden med hund g. uddanne undervisere, dommere, instruktører, mfl. til gavn for hund og samfund h. varetage hundens og hundeejernes interesser over for myndigheder og offentlighed i. varetage andre almennyttige formål med relation til hunde j. udgive et medlemsblad k. medvirke til oprettelse af og samarbejde med specialklubber for de enkelte racer l. samarbejde med nationale og internationale organisationer og myndigheder 2.

3 4 Stambog Klubben fører Dansk Hundestambog. Stambogen er klubbens ejendom. Repræsentantskabet fastsætter retningslinier for optagelse i stambogen. Bestyrelsen bestemmer - med respekt for de af repræsentantskabet fastsatte retningslinier - de nærmere betingelser for stambogsføringen og fastsætter gebyrer herfor. Stambogsføring foretages også for andre end DKK s medlemmer. 5 DKK s aktiviteter Stk. 1. DKK s aktiviteter tilrettelægges i samarbejde med kredsene, specialklubber og andre samarbejdende organisationer på en sådan måde, at alle egne af landet søges tilgodeset. Stk. 2. Bestyrelsen udarbejder nærmere regler for klubbens aktiviteter og for uddannelse af dommere, instruktører, ringpersonale, officials, mfl., samt for disses virksomhed. 6 Samarbejdende specialklubber Stk. 1. En specialklub er en organisation, der i samarbejde med DKK varetager en eller flere navngivne hunderacers interesser. Til varetagelse af øvrige hunderacers interesser, dannes en eller flere særlige specialklubber, fællesklubber. Stk. 2. Mellem DKK og hver specialklub, herunder fællesklubberne, oprettes en overenskomst, hvori de nærmere regler for samarbejdet samt parternes rettigheder og pligter, herunder økonomiske relationer, fastlægges. 7 Oprettelse af specialklub ved udskillelse Stk. 1. Når en specialklub/fællesklub repræsenterer flere racer, kan udskillelse af en eller flere af disse racer til stiftelse af en ny specialklub finde sted. Udskillelse og stiftelse af ny specialklub skal godkendes af DKK. Stk. 2. For at opnå anerkendelse som ny specialklub fra førstkommende 1. januar, skal den nye klub senest den 1. oktober have mindst 40 medlemmer, der hos DKK pr. 1. januar i indeværende år er registreret som ejere af en eller flere hunde af denne nye klubs racer. Mindst 20 af disse medlemmer skal tillige være medlem af DKK. Udskillelsen skal være meddelt den oprindelige specialklub/fællesklub og DKK senest den 1. oktober. Stk. 3. Udskillelse finder sted efter afstemning blandt de medlemmer, der i specialklubben/fællesklubben den 1. januar det pågældende år var registreret som ejere af den eller de aktuelle racer. Afstemningen afgøres ved almindeligt flertal blandt de indkomne stemmer. Er der flertal for udskillelse, har specialklubben/fællesklubben pligt til at lade udskillelsen finde sted. Stk. 4. Specialklubben/fællesklubben har pligt til at afholde afstemning om udskillelse, når mindst 25 % af de i stk. 3 nævnte ejere, dog minimum 20 personer, fremsætter anmodning herom. Klubben har pligt til at afholde afstemningen inden 8 uger efter modtagelse af en sådan anmodning. Stk. 5. Specialklubben/fællesklubben har kun pligt til at afholde én afstemning om året for den eller de samme racer.. 3.

4 8 Overflytning af racer fra én specialklub til en anden Stk. 1. Når en specialklub/fællesklub repræsenterer flere racer, kan overflytning af en eller flere af disse til en anden specialklub/fællesklub finde sted. Overflytningen kræver accept fra den modtagende klub og skal godkendes af DKK. Stk. 2. Betingelserne for overflytning til anden specialklub/fællesklub skal være opfyldt og meddelelse herom givet til DKK til godkendelse senest den 1. oktober, for at overflytningen kan få virkning fra førstkommende 1. januar. Stk. 3. Overflytning finder sted efter afstemning blandt de medlemmer, der i specialklubben/fællesklubben den 1. januar det pågældende år var registreret som ejere af den eller de aktuelle racer. Afstemningen afgøres ved almindeligt flertal blandt de indkomne stemmer. Er der flertal for en overflytning, har specialklubben/fællesklubben pligt til at lade overflytningen finde sted. Stk. 4. Specialklubben/fællesklubben har pligt til at afholde afstemning om overflytning, når mindst 20 % af de i stk. 3 nævnte ejere fremsætter anmodning herom. Klubben har pligt til at afholde afstemningen inden 8 uger efter modtagelse af en sådan anmodning. Stk. 5. Specialklubben/fællesklubben har kun pligt til at afholde én afstemning om året blandt den eller de samme racer. 9 Avlsarbejde Sundt avlsarbejde og kontrol hermed søges fremmet gennem samarbejde med specialklubberne. Generelle regler for opdræt og kennelvirksomhed fastsættes af repræsentantskabet under hensyntagen til nationale og internationale forpligtelser. 10 Medlemsblad Stk. 1. Klubben udgiver et medlemsblad, der tilsendes medlemmerne gratis. Stk. 2. I bladet skal findes en særlig rubrik under DKK s mærke. Enhver meddelelse i denne rubrik anses herefter for at være lovlig og bindende. 11 Medlemskab Stk. 1. Som medlem kan optages enhver. Medlemmer, der ikke er myndige, har ikke stemmeret og er ikke valgbare. Stk. 2. Udelukket fra optagelse er bl.a. personer, der a. med videresalg for øje opkøber hunde b. behandler hunde på måder, der strider mod DKK s formål og interesser c. modarbejder DKK s eller en af denne anerkendt specialklubs interesser. Stk. 3. Afgørelse vedrørende medlemsoptagelse træffes af DKK s bestyrelse. Viser det sig efter medlemsoptagelsen, at betingelserne i stk. 2 ikke var opfyldt på optagelsestidspunktet, kan bestyrelsen annullere medlemskabet. Stk. 4. DKK s love er bindende for medlemmerne. 4.

5 12 Æresmedlemmer Stk. 1. Til æresmedlemmer kan udnævnes personer, der har ydet en særlig fortjenstfuld indsats for hundesagen. Stk. 2. Indstilling om udnævnelse af æresmedlemmer forelægges repræsentantskabet af bestyrelsen. 13 Kontingent Stk. 1. Medlemskontingentet fastsættes af bestyrelsen og erlægges årsvis forud. Stk. 2. Æresmedlemmer er kontingentfrie 14 Stemmeret Stemmeberettigede i klubbens anliggender er æresmedlemmer og ordinære medlemmer, der ikke er i kontingentrestance med mere end 2 måneder. 15 Udmeldelse Udmeldelse af klubben kan ske skriftligt med 1 måneds varsel. Eventuelt overskydende kontingent refunderes ikke. Manglende betaling af kontingent medfører automatisk ophævelse af medlemskab efter 2 måneder. 16 Kredse Stk. 1. DKK er geografisk opdelt i et antal kredse. Kredsenes formål er på lokalt plan at fremme klubbens formål og styrke forbindelsen mellem medlemmerne og DKK. Kredsene kan inden for eget område oprette lokalafdelinger/-foreninger i hver kommune. Den pågældende lokalafdeling/- forening skal varetage kredsens interesser samt kontakten til kommunen med henblik på anvendelse af arealer og lokaler i den pågældende kommune. Lokalafdelingen/-foreningen er underlagt kredsens bestyrelse og arbejder under retningslinier udstukket af denne. Stk. 2. Kredsdeling eller ændring af kredsgrænser kan behandles på den årlige kredsgeneralforsamling. Forslag herom indsendes i henhold til lovene. Såfremt forslaget vedtages, fremsendes dette til godkendelse af DKK s bestyrelse. Stk. 3. Ansøgning om flytning til en anden kreds sendes til DKK, som foretager en konkret vurdering af baggrunden for ansøgningen, og af om ansøgningen kan imødekommes. Stk. 4. Hver kreds ledes af en kredsbestyrelse på 7 medlemmer, der vælges på den årlige kredsgeneralforsamling, som afholdes i perioden 15. september til 15. oktober. For at være valgbar til kredsbestyrelser skal kandidater være og i mindst 6 måneder før valgdagen have været medlem af DKK. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for en 2-årig periode, idet der på lige årstal vælges 4 medlemmer og på ulige årstal vælges 3 medlemmer. Endvidere vælges hvert år 2 suppleanter samt en revisor og en revisorsuppleant. Stk. 5. Kredsen tegnes af kredsformanden i forening med et andet medlem af kredsbestyrelsen. Stk. 6. På første bestyrelsesmøde efter kredsgeneralforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med kredsformand, næstformand, kasserer og sekretær, der samtidig er kredsens repræsentanter på DKK s repræsentantskabsmøde. Bestyrelsen vælger samtidig suppleanter for repræsentanterne. Stk. 7. Den årlige kredsgeneralforsamling indkaldes i august-nummeret af HUNDEN. Dagsordenen skal indeholde følgende punkter:. 5.

6 a. Valg af dirigent b. Valg af stemmetællere c. Kredsformandens beretning om kredsens virksomhed d. Kassereren forelægger det reviderede regnskab (kredsens regnskabsår løber fra 1. august til 31. juli) til godkendelse og meddelelse af ansvarsfrihed e. Indkomne forslag f. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter g. Valg af revisor og revisorsuppleant h. Eventuelt Forslag, der ønskes behandlet på kredsgeneralforsamlingen, skal indsendes til kredsformanden senest 14 dage før kredsgeneralforsamlingen. Stemmeberettigede er alle kredsens medlemmer. Vedtagelser på kredsgeneralforsamlingen sker ved almindeligt flertal. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt eller pr. brev. Referat af kredsgeneralforsamlingen, bilagt regnskab, indsendes til DKK s bestyrelse inden årets udgang. Stk. 8. Repræsentantskabet kan fastsætte nærmere regler for kredsens virksomhed. 17 Bestyrelsen Stk.1. Bestyrelsen består af 7 medlemmer, 3 repræsenterende jagthunderacerne, 1 repræsenterende brugshunderacerne og 3 repræsenterende de øvrige racer. Stk.2. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for 4 år ad gangen ved urafstemning blandt bestyrelsesmedlemmer, der modtager genvalg, og kandidater foreslået af klubbens medlemmer, jf. dog 18, stk. 3. Stk. 3. De kandidater, der ikke opnår valg, indtræder i forhold til det opnåede stemmetal som suppleanter for 2 år ad gangen for jagthunderacerne og de øvrige racer og for 4 år ad gangen for brugshunderacerne. For hver valggruppe vælges der 2 suppleanter for brugshunderacerne dog kun 1. En suppleant, der ved vakance indtræder i bestyrelsen, følger den fratrådtes valgperiode. 18 Bestyrelsesvalg Stk. 1. I september-nummeret af medlemsbladet bekendtgøres navnene på de afgående bestyrelsesmedlemmer, samt om de pågældende er villige til at modtage genvalg. Samtidig indkaldes forslag fra medlemmerne til valg af nye bestyrelsesmedlemmer. Forslag skal være DKK s kontor i hænde senest den 31. oktober. Fortegnelse over samtlige til valget opstillede kandidater bekendtgøres i december-nummeret af medlemsbladet. Samtidig udsendes stemmesedler indeholdende kandidaternes navne. De udfyldte stemmesedler skal være klubbens revisor i hænde senest den 15. januar. Stk. 2. Stemmesedlerne optælles af klubbens revisor. Stk. 3. Er der ved opstillingsfristens udløb, jf. stk. 1, ikke opstillet det nødvendige antal kandidater til bestyrelsesposterne, skal bestyrelsen sørge herfor. Er der i en valggruppe ved opstillingsfristens udløb opstillet det antal kandidater, der svarer til antallet af ledige bestyrelsesposter, bortfalder afstemningen i den pågældende gruppe. I så fald vælges der suppleanter for gruppen på det følgende repræsentantskabsmøde. Stk.4. Valghandlingen kan afholdes som et elektronisk valg. Bestyrelsen er ansvarlig for, at valghandlingen finder sted under iagttagelse af forsvarlige principper om indkaldelse, afstemningsfrister, gennemsigtighed og sikkerhed. Stk. 5. Resultatet af bestyrelsesvalget bekendtgøres på det følgende repræsentantskabsmøde og i medlemsbladet. 6.

7 19 Bestyrelsens konstituering Stk. 1. Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand og kasserer, der samtidig udgør DKK s forretningsudvalg, og fastsætter selv sin forretningsorden, herunder hvem der skal befuldmægtiges til at disponere over klubbens midler. Stk. 2. Tegningsberettiget er formanden i forening med et andet bestyrelsesmedlem. Stk. 3. Af forhandlingerne skrives et referat, der underskrives af samtlige deltagende bestyrelsesmedlemmer. Stk. 4. Bestyrelseshverv er ulønnede, men bestyrelsesmedlemmerne modtager refusion af udgifter. 20 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen er i overensstemmelse med klubbens formål over for repræsentantskabet ansvarlig for klubbens ledelse og drift og træffer afgørelse i alle sager, der ikke udtrykkeligt er henlagt til repræsentantskabet eller urafstemning. I forbindelse hermed kan bestyrelsen nedsætte udvalg og ansætte nødvendig lønnet medhjælp. 21 Regnskab Stk. 1. Regnskabet følger kalenderåret. Stk. 2. Bestyrelsen er, indtil der af repræsentantskabet er meddelt ansvarsfrihed, ansvarlig for klubbens regnskab. Stk. 3. På det ordinære repræsentantskabsmøde forelægger bestyrelsen regnskabet for de 2 foregående år til godkendelse. Der forelægges endvidere budget for de kommende 2 regnskabsår til orientering. Stk. 4. Regnskabet revideres af en statsautoriseret revisor, der vælges af repræsentantskabet for en 2-årig periode. Stk. 5. Det reviderede regnskab offentliggøres hvert år i marts-nummeret af medlemsbladet, og regnskaberne for de sidste 2 år samt budget for de følgende 2 år tilsendes repræsentanterne senest en uge inden repræsentantskabsmødet. 22 Repræsentantskabet Stk. 1. Repræsentantskabet er klubbens højeste myndighed i alle sager, der ikke i henhold til lovene afgøres af bestyrelsen, er genstand for urafstemning eller er henlagt til de af repræsentantskabet valgte nævn. Stk. 2. Repræsentantskabet består af: - Bestyrelsen - Kredsrepræsentanter - 1 repræsentant for hver påbegyndt 500 medlemmer af hver samarbejdende specialklub/fællesklub. Stk. 3. Navnene på repræsentanterne, der skal være medlemmer af DKK, tilsendes DKK hvert år inden den 1. februar.. 7.

8 23 Ordinært repræsentantskabsmøde Stk. 1. Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert andet år (ulige år) så vidt muligt inden midten af marts måneden Bestyrelsen fastsætter datoen og mødestedet og indkalder i novembernummeret af medlemsbladet repræsentanterne til mødet. Stk. 2. Dagsordenen for repræsentantskabsmødet skal mindst indeholde følgende: a. Valg af dirigent b. Valg af 3 stemmetællere c. Formanden aflægger DKK s årsberetning for de sidste 2 år. d. Kassereren forelægger de reviderede regnskaber for de sidste 2 år til godkendelse og meddelelse af ansvarsfrihed samt forelægger budget for de kommende 2 år e. Fastsættelse af diæter, refusioner m.v. f. Bekendtgørelse af resultatet af bestyrelsesvalget samt eventuelt valg af suppleanter til bestyrelsen, jf. 18, stk. 3 og 4. g. Valg af revisor h. Valg af medlem(mer) og suppleanter samt jurist til disciplinærnævnet i. Valg af repræsentant og suppleant samt jurist til klagenævnet j. Indkomne forslag k. Eventuelt Stk.3. Kredsenes, specialklubbernes og DKK s bestyrelser kan fremsætte forslag til behandling på repræsentantskabsmødet. Sådanne forslag skal være DKK s kontor i hænde senest den 25. oktober, og DKK s bestyrelse skal lade foretage en vurdering, der belyser forslagenes organisatoriske, økonomiske og juridiske konsekvenser. Vurderingen forelægges repræsentantskabet sammen med forslaget. Stk. 4. Den fuldstændige dagsorden for mødet og eventuelle forslag med kommentarer bekendtgøres i december-nummeret af medlemsbladet. Stk. 5. Repræsentantskabet er beslutningsdygtigt uanset fremmødet Stk. 6. Vedtagelser på repræsentantskabsmødet sker ved almindeligt stemmeflertal med undtagelse af de tilfælde, hvor nærværende love udtrykkeligt foreskriver andet (jf. 32 og 33). Der kan ikke stemmes ved fuldmagt eller pr. brev. Stk. 7. Redigeret referat af mødet offentliggøres i medlemsbladet. Stk. 8. Repræsentantskabet afgør, om andre end repræsentanterne kan overvære mødet. 24 Ekstraordinært repræsentantskabsmøde Stk. 1. Ekstraordinært repræsentantskabsmøde indkaldes, når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller når mindst 25 % af repræsentantskabets medlemmer til DKK s formand indgiver skriftlig begæring herom med angivelse af de spørgsmål, der ønskes behandlet. Andre spørgsmål kan ikke behandles på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Stk. 2. Mødet indkaldes med angivelse af dagsorden senest 4 uger efter begæringens modtagelse og med mindst 3 ugers varsel til afholdelse senest 8 uger efter udsendelse af indkaldelse. 25 Formandsmøde Stk. 1. Formandsmøde afholdes hvert andet år (lige år) i første kvartal. Bestyrelsen fastsætter datoen og mødestedet og formændene indkaldes til mødet senest 1. december. Stk. 2. Ud over DKK s bestyrelse og direktør deltager formændene for DKK s kredse, de samarbejdende specialklubber og DKK s udvalg og nævn. Endvidere deltager relevante medarbejdere fra DKK s administration. Stk. 3. Formandsmødet er et forum, hvor aktuelle problemstillinger i klubben kan fremlægges og debatteres. Mødet har ikke nogen besluttende myndighed. 8.

9 26 Disciplinærsager Har et medlem 1. modarbejdet DKK s eller en samarbejdende specialklubs interesser 2. i et kynologisk anliggende handlet uredeligt eller tilsidesat gældende forskrifter 3. i forbindelse med udstillinger, skuer, prøver, konkurrencer eller andre af DKK s eller samarbejdende specialklubbers aktiviteter overtrådt de herfor gældende reglementer 4. handlet således, at betingelserne for optagelse som medlem, jf. 11, ikke længere er opfyldt 5. nægtet at modtage kennelbesøg eller -inspektion, undladt at opfylde et besøgs- eller inspektionspåbud eller nægtet at medvirke til udtagning af nødvendige blod- eller vævsprøver 6. undladt at fremkomme med alle relevante oplysninger om de af vedkommende ejede eller tilstationerede hunde, jf. stambogsføringsreglerne 7. efter bestyrelsens skøn mishandlet eller vanrøgtet en hund eller overtrådt gældende lovgivning vedr. hunde og hundehold 8. overtrådt lov om værn af dyr og er idømt straf herfor kan der træffes disciplinære foranstaltninger over for det pågældende medlem og over for den pågældendes hunde. 27 Disciplinære foranstaltninger Stk. 1. Sådanne foranstaltninger kan bestå i: a. Tildeling af misbilligelse eller advarsel b. Frakendelse af kennelmærke c. Frakendelse af tillidshverv i DKK og/eller samarbejdende specialklub d. Udelukkelse af den pågældende person samt af de hunde, som ejes af den pågældende, fra deltagelse i de af DKK og/eller samarbejdende specialklubber arrangerede udstillinger, skuer, prøver, konkurrencer og andre aktiviteter e. Udelukkelse fra adgang til stambogsføring f. Eksklusion af DKK og/eller samarbejdende specialklub g. Nedlæggelse af avlsforbud på den eller de hunde, som indehaves af den pågældende person. Stk. 2. Disse foranstaltninger kan bringes i anvendelse enkeltvis eller sammen. Stk. 1, pkt. a. - tildeling af misbilligelse eller advarsel - kan tillige bringes i anvendelse af DKK s bestyrelse, af DKK s kredsbestyrelser og af samarbejdende specialklubbers bestyrelser. Stk. 3. Alle sanktioner, bortset fra de under stk. 1, pkt. a., nævnte, kan ikendes for bestemt tid eller for stedse. Stk. 4. Sanktionerne kan gøres gældende over for medlemmets husstand og over for eventuelle medejere af kennelen. Stk. 5. Disciplinærnævnet kan knytte betingelser til en afgørelse. Stk. 6. Genindtrædelse i rettigheder, der er frakendt i medfør af stk. 1, kan efter udløbet af frakendelsestiden ske efter ansøgning fra den pågældende. Afgørelse om genindtrædelse træffes af DKK s bestyrelse. Bestyrelsen kan knytte betingelser til en genindtrædelse, ligesom den kan lade genindtrædelse ske med begrænsede medlemsrettigheder. Stk. 7. Klage over nægtet optagelse, genindtrædelse eller over genindtrædelse med begrænsede medlemsrettigheder kan indbringes for disciplinærnævnet. Stk. 8, Afgørelse om genoptagelse af en sag træffes af disciplinærnævnet.. 9.

10 28 Midlertidige disciplinære foranstaltninger Stk. 1. Bestyrelsen kan, når grundlaget for en disciplinærsag skønnes at være til stede, og når hurtig indgriben skønnes nødvendig, træffe beslutning om midlertidige foranstaltninger over for et medlem i overensstemmelse med 26 og 27. Stk. 2. En sådan foranstaltning har gyldighed, indtil disciplinærnævnets kendelse foreligger - dog højst i 6 måneder. 29 Disciplinærnævnet Stk. 1. Alle afgørelser i disciplinærsager inden for DKK og samarbejdende specialklubber træffes af et af DKK s repræsentantskab valgt disciplinærnævn. Undtaget er de beføjelser, der er tillagt DKK s bestyrelse, DKK s kredsbestyrelser og samarbejdende specialklubbers bestyrelser, jf. 27, stk. 2, 2. punktum. Eventuelle disciplinærsager i Dansk Jagthunde Udvalgs regi er ikke underlagt disciplinærnævnets myndighed. Stk. 2. Disciplinærnævnet er uafhængigt af DKK s bestyrelse og andre organer. Stk. 3., Disciplinærnævnet består af 3 medlemmer samt suppleanter. Der vælges på hvert repræsentantskabsmøde 1 eller 2 medlemmer til nævnet for en 4-årig periode. Der vælges endvidere på hvert repræsentantskabsmøde 3 suppleanter for en 2-årig periode. Antal stemmer er afgørende for, om den valgte er 1., 2. eller 3. suppleant. Juristen vælges for en 2-årig periode. Genvalg kan finde sted. Nævnets medlemmer modtager refusion af udgifter i forbindelse med nævnets virksomhed. Stk. 4. Disciplinærnævnet tiltrædes af en af repræsentantskabet valgt jurist, der ikke har stemmeret i nævnet. Juristen vælges på hvert repræsentantskabsmøde for en 2-årig periode. Genvalg kan finde sted. Stk. 5. Disciplinærnævnet konstituerer sig selv og bestemmer selv sin forretningsorden. Stk. 6. Nævnets medlemmer modtager refusion af udgifter i forbindelse med nævnets virksomhed. Stk. 7. Disciplinærnævnet kan pålægge eventuelle klagere sagsomkostninger. Stk. 8. Disciplinærnævnets afgørelser er bindende for medlemmerne. Stk. 9. Afgørelser i disciplinære sager kan offentliggøres i DKK s blad. 30 Ikke-medlemmer Reglerne i finder med fornøden tillempelse anvendelse på personer, der ikke er medlemmer af DKK. 31 Klagenævnet Stk. 1. Det af DKK s repræsentantskab valgte klagenævn kan behandle tvister vedrørende DKKstambogsførte hunde. Alle sager vedrørende handel med DKK-stambogsførte hunde kan indbringes for klagenævnet. Stk. 2. Nævnet består af 4 medlemmer: DKK s formand, 1 repræsentant for opdrættere og 1 repræsentant for hundeejere, 2 personlige suppleanter for disse samt en jurist. Formanden for DKK er født medlem og formand for nævnet. Der vælges på repræsentantskabsmøderne skiftevis 1 repræsentant for opdrættere og 1 repræsentant for hundeejere for en 4-årig periode samt en suppleant for den valgte ligeledes for en 4-årig periode. På hvert repræsentantskabsmøde vælges 1 jurist for en 2-årig periode. Genvalg kan finde sted. Nævnet kan knytte veterinærfaglig ekspertise til arbejdet. Nævnets medlemmer modtager refusion af udgifter i forbindelse med nævnets arbejde. Stk. 3. Klagenævnet bestemmer selv sin forretningsorden. 10.

11 Stk. 4. Klagenævnets afgørelser er bindende for medlemmerne. 32 Lovændringer Lovændringsforslag fremlægges for repræsentantskabet og kræver her to tredjedeles flertal af de afgivne stemmer. 33 Klubbens ophævelse Stk. 1. Evt. forslag om klubbens ophævelse skal optages som et særskilt punkt på dagsordenen på et repræsentantskabsmøde. Forslaget fremmes, hvis det vedtages med to tredjedele af det samlede repræsentantskabs stemmer. Stk. 2. Er forslaget vedtaget med to tredjedele af det samlede repræsentantskabs stemmer, afgøres det endeligt ved en urafstemning, hvor der til forslagets endelige vedtagelse kræves to tredjedele af de afgivne stemmer. Stk. 3. I tilfælde af klubbens ophævelse skal dens formue anvendes i hundesagens interesse eller til fremme af beslægtede formål. Bestyrelsen fremsætter forslag herom til behandling samtidig med forslaget om ophævelsen. 34 Urafstemning Stk. 1. Urafstemning i henhold til 17 og 33 foregår skriftligt blandt alle klubbens stemmeberettigede medlemmer. Udfyldte stemmesedler indsendes til klubbens revisor, der foretager optælling af stemmerne. Stk. 2. Urafstemning om lovændringer og klubbens ophævelse bekendtgøres i det nummer af medlemsbladet, der indeholder referat af det repræsentantskabsmøde, hvor vedtagelse har fundet sted. Afstemningsfristen skal være mindst 14 og højest 28 dage. 35 Ikrafttrædelse Stk. 1. Disse love træder i kraft den 18. marts

12 DKK S STAMBOGSFØRINGSREGLER Pkt. 1 Forældredyr, der skal være af samme race, skal inden parringen være optaget i Dansk Hundestambog eller anden anerkendt FCI stambog. Danskejede hunde skal være stambogsført i DKK. Pkt. 2 En hund kan være ejet af én eller flere personer. Hvis en hund ejes af flere personer, registreres det i DKK og på ejerbeviset for hunden, hvem der i forhold til DKK er dispositionsberettiget over hunden. Hvis der ved registreringer af ejerskifter, importer m.v. i DKK angives flere ejere af en hund, uden at én af disse angives som dispositionsberettiget, indfører DKK i Dansk Hundestambog den førstnævnte ejer som dispositionsberettiget. Pkt. 3 Alle hvalpe i et kuld skal anmeldes til stambogsføring samtidigt. Kuldets størrelse skal angives i registreringsanmeldelsen. Alle kuld skal stambogsføres, inden de er 8 uger gamle. Stambogen skal følge hunden, og ejerskifte skal foretages af opdrætteren, når hunden forlader denne. Kun myndige myndige personer kan stambogsføre hvalpe. DKK s bestyrelse fastsætter de nærmere betingelser for stambogsføring. Pkt. 4 DKK s bestyrelse kan fastsætte regler om ID-mærkning af stambogsførte hunde. Pkt. 5 Forældredyr skal før parring være godkendt til avl i overensstemmelse med nærværende stambogsføringsregler og eventuelt racespecifikke avlsrestriktioner. Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads, enten i form af en dyrlægeattest, udstedt tidligst når hunden er 8 mdr. gammel, eller af en FCI-anerkendt præmiering i officiel klasse. Importerede hunde, som ønskes stambogsført i DKK, vil få nedlagt avlsforbud, såfremt et af eller begge forældredyrene har en sundhedsstatus, der ville medføre avlsforbud i DKK. Pkt. 6 Opdrættere har pligt til at modtage kennelbesøg og -inspektioner, herunder for kontrol af hundenes sundhed og velbefindende. De har ligeledes pligt til at efterkomme påbud givet af DKK og pligt til på begæring at medvirke til udtagning af de nødvendige blod- eller vævsprøver til kontrol af hundenes slægtskabsforhold. Pligten til at medvirke til udtagning af de nævnte prøver gælder tilsvarende for alle ejere af DKKstambogsførte hunde. Omkostningerne ved en sådan kontrol betales af DKK, medmindre det viser sig, at slægtskabsforholdene ikke er som af opdrætter anført. I så fald betales omkostningerne af opdrætteren. 12.

13 Hvis en opdrætters manglende efterlevelse af et eller flere påbud givet af DKK nødvendiggør, at DKK aflægger opdrætteren mere end ét efterfølgende kontrolbesøg, kan DKK s bestyrelse pålægge opdrætteren at refundere DKK s udgifter hertil. Hvis en tæve i samme løbetid parres med flere forskellige hanner, skal der foretages DNA-test, inden hvalpene kan blive registreret. Viser det sig, at kuldet har flere fædre, vil kuldet blive registreret som flere kuld. Pkt. 7 Opdrættere og dispositionsberettigede ejere har på begæring pligt til skriftligt til DKK at fremkomme med alle relevante oplysninger om de af den pågældende ejede og tilstationerede hunde, f.eks. oplysninger om parringer, navne og adresser på hvalpekøbere, salgsdatoer m.v. Ligeledes har en dispositionsberettiget ejer ved udstationering af hunden oplysningspligt herom over for DKK. En hundeejer kan ikke modsætte sig en dyrlæges videregivelse af oplysninger til brug i DKK om lidelser, operative indgreb m.v. hos pågældendes hund. Pkt. 8 Opdræt, køb og salg af hunde til forhandler eller til forsøg, formidling ved køb og salg af hunde i strid med DKK s formål og interesser, såvel som opdræt, køb og salg af hunde, der ikke er stambogsført i DKK, er ikke tilladt, jf. DKK s love 11. Pkt. 9 Gebyr for stambogsføring fastsættes af DKK s bestyrelse. Pkt. 10 DKK s bestyrelse kan fratage en hund avlsretten, hvis den to gange på FCI anerkendte udstillinger får tildelt tildelt præmieringsgraden Disqualified pga. manglende type, manglende sundhed eller aggressivitet. DKK s bestyrelse kan fratage en hund avlsretten, hvis den to gange på en FCI anerkendt prøve diskvalificeres pga. aggressivitet eller anden uønsket adfærd. Pkt. 11 DKK s bestyrelse kan - eventuelt efter indstilling fra pågældende specialklub - fratage en stambogsført hund avlsretten eller opstille betingelser for hundens avlsret. DKK s bestyrelse kan, eventuelt i samarbejde med specialklubben, opstille betingelser for avlen inden for en bestemt race, når tungtvejende sundhedsmæssige, racemæssige eller overordnede hundepolitiske forhold gør dette nødvendigt. DKK s bestyrelse kan annullere en hunds stambog, hvis det viser sig, at betingelserne for stambogsregistreringen ikke var opfyldt på registreringstidspunktet. Pkt. 12 Dansk opdrættede, kuperede hunde kan ikke stambogsføres, medmindre der foreligger dispensation.. 13.

14 Pkt. 13 En opdrætter kan få nedlagt arveligt betingede avlsforbud for sit opdræt. Disse skal være motiveret og bekræftet af køberen samt anerkendt af DKK. Pkt. 14 DKK kan afslå ansøgninger om stambogsføring i tilfælde, hvor stambogsføring efter bestyrelsens skøn finder sted på måder, der strider imod DKK s formål, interesser og anseelse, eller som skønnes at have til formål at omgå trufne disciplinære foranstaltninger mod tidligere ejere af forældredyrene. Pkt. 15 DKK foretager indberetning og registrering til Dansk Hunderegister af DKK stambogsførte hvalpe. Pkt. 16 Dispensation fra ovennævnte regler kan gives af DKK s bestyrelse. Pkt. 17 Ikrafttrædelse Stk. 1. Disse regler træder i kraft den 18. marts

15 KENNELMÆRKE-BESTEMMELSER Et kennelmærke eller et kennelnavn er en form for varemærke, som angiver, at den pågældende hvalp kommer fra en bestemt opdrætter. Pkt. 1 Et kennelmærke kan kun have én underskriftsberettiget ejer. Et DKK-medlem, der er fyldt 18 år, kan mod betaling oprette et kennelmærke. Et kennelmærke skal erhverves ved avl af mere end to kuld hvalpe pr. år. Et kennelmærke kan kun bevares, så længe medlemskab af DKK opretholdes. Når kennelmærket er godkendt af FCI, kan det ikke ændres. Kennelmærket kan benyttes fra FCI s godkendelsesdato. Pkt. 2 En hund må kun bære opdrætterens kennelmærke, og andres kennelmærker må ikke indgå i navnet. Pkt. 3 En opdrætter må kun eje eller være medejer af ét kennelmærke. DKK skal på ethvert tidspunkt vide, hvilke racer kennelmærkeindehaveren opdrætter. Ændringer skal meddeles skriftligt. Pkt. 4 Ved en opdrætter forstås den/de, der i parringsøjeblikket ejer tæven. Når en drægtig tæve sælges, skal sælgerens skriftlige tilladelse være opnået før køberens kennelnavn må gives til hvalpene. Indehaves et kennelmærke af to eller flere personer, skal alle også eje eller disponere over avlstæven via en dispositionserklæring til avl. Ejes/disponeres tæven af to opdrættere med hver sit kennelmærke, kan afkommet efter tæven ikke stambogføres med kennelmærke. Pkt. 5 Før erhvervelse af kennelmærke skal kennelmærkeansøgeren have fuldført DKK s opdrætteruddannelse v/dansk Kennel Klub. Pkt. 6 Ved stambogsføring anføres kennelmærket foran hvalpens navn. Pkt. 7 Et kennelmærke skal registreres i det land, hvor kennelmærkeindehaveren har folkeregisteradresse. Hvis kennelmærkeindehaveren ændrer folkeregisteradresse til et andet FCI-medlemsland, skal indehaveren overflytte kennelmærket til det pågældende land. Pkt. 8 En ægtefælle, samlever eller et andet familiemedlem kan efter skriftlig ansøgning og dersom vedkommende er medlem af DKK optages som medejer af kennelmærket. Hvis flere personer er registreret på kennelmærket fra godkendelsestidspunktet, vil ingen af parterne kunne benytte kennelmærket alene f.eks. efter en skilsmisse medmindre parterne kan. 15.

16 blive enige om at underskrive en erklæring om, at kennelmærket overdrages til den ene part. Kan parterne ikke blive enige, slettes kennelmærket. Kennelmærket kan overdrages til andre, hvis disse opfylder betingelserne i kennelmærkebestemmelserne. Kennelmærket kan fortsat kun have én underskriftsberettiget ejer i forhold til DKK. Overdragelse af kennelmærket til ægtefælle, samlever eller børn (over 18 år) registreres efter ansøgning herom i DKK. Hvis kennelmærket på godkendelsestidspunktet kun har været registreret med én ejer, og der efterfølgende er optaget andre f.eks. en tilkommende partner/ægtefælle vil kennelmærket i forbindelse med skilsmisse automatisk blive overdraget til den oprindelige indehaver, medmindre parterne i fællesskab skriftligt tilkendegiver, at de ønsker noget andet. Ved overdragelse af kennelmærket til tredje person betales samme gebyr som ved køb af kennelmærke. Pkt. 9 DKK kan fratage indehaveren af kennelmærket retten til at benytte dette, hvis vedkommende ikke overholder DKK s love, DKK s regler for stambogsføring og kennelmærke samt bestemmelserne om kennelbesøg og kennelinspektion. DKK s bestyrelse fastsætter gebyrer. Pkt. 10 Pkt. 11 Ikrafttrædelse Stk. 1. Disse bestemmelser træder i kraft den 14. marts

17 Etiske anbefalinger for opdræt i Dansk Kennel Klub Pkt. 1 Det påhviler enhver, der udvælger en hund til opdræt, at vurdere, om avlsdyret fysisk og mentalt er egnet til avl, herunder at tæver ikke indgår i avlen før de er fuldt udviklede Pkt. 2 Det er opdrætterens ansvar, at der i avlen kun anvendes hunde, der kan parre sig naturligt samt føde og opfostre hvalpe på naturlig vis. Pkt. 3 En tæve bør maksimalt have 5 kuld i sin levetid og sidste kuld inden tæven fylder 8 år. En tæve på over 8 år kan dog benyttes i avl, hvis der sammen med registrering- anmeldelsen indsendes en dyrlægeattest på, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Det er opdrætterens ansvar, at tæven får passende pauser mellem kuldene. Pkt. 4 Det er opdrætterens og hanhundeejerens ansvar, at hunde med arvelige defekter ikke anvendes i avl. Parringer, der har givet hvalpe med alvorlige defekter, må ikke gentages Pkt. 5 Hvis en hund er DNA testet som bærer af en recessiv sygdom, bør avlspartneren være testet og fundet genetisk fri for den samme sygdom. Det påhviler ejeren af såvel tæve som hanhund, at oplyse om eventuelle DNA test resultater, før der indgås aftale om parring. Pkt. 6 Parring mellem nært beslægtede hunde bør undgås Pkt. 7 Det er opdrætterens og hanhundeejerens ansvar at sikre, at avl, hvor enkelte hunde antalsmæssigt dominerer avlen inden for en race, undgås. Pkt. 8 Så længe hvalpen er i opdrætterens varetægt, skal denne sikre hvalpene en fysisk og mentalt god opvækst, herunder en god prægning Pkt. 9 Opdrætteren skal give hvalpekøberne fyldestgørende oplysninger om forældredyrene og om racens egenskaber og behov Pkt. 10 Både opdrætter og hanhundeejer bør følge afkommets udvikling til voksne hunde og derudfra løbende vurdere deres avlsdyr. 17.

18 Gentagne og/eller markante tilsidesættelser af DKK s etiske anbefalinger vil medføre begrænsninger i en hunds avlsret evt. nedlæggelse af avlsforbud og/eller disciplinære sanktioner i henhold til DKK s love og stambogsføringsregler. Mellem Dansk Kennel Klub og en races specialklub kan der aftales særlige retningslinier for avlen af en given race. NB: Nogle specialklubber kan have supplerende etiske anbefalinger. Du kan finde specialklubberne på DKK s hjemmeside Klik på Om Dansk Kennel Klub. Klik herefter på DKK s specialklubber. 18.

19 DKK s etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde Inden for alle former for hundetræning og hundesport skal hensynet til hundens velfærd prioriteres over alt andet. Hundens velfærd skal gå forud for opdrætterens, trænerens, ejerens, sponsorens eller officials interesser og ønsker. Menneskets ambitioner må aldrig overskride hundens evner. De etiske anbefalinger vedrørende hundens behandling, velfærd og sundhedstilstand skal overholdes - ikke blot under deltagelse i udstillinger, prøver eller konkurrencer, men nok så vigtigt i den daglige træning og håndtering. DKK opfordrer alle hundeejere til, at man til stadighed forbedrer sin forståelse og uddannelse indenfor træning og håndtering af hunden. Adfærd For Dansk Kennel Klub er udgangspunktet, at al omgang med hunden skal baseres på respekt for hunden som et levende væsen og med forståelse for hundens naturlige adfærd. Hundens sociale tilpasning og glæde ved at samarbejde med mennesker skal stimuleres allerede i hvalpestadiet. Ved at motivere hunden, aktivere den hensigtsmæssigt, være konsekvent, vise imødekommende venlighed, tillid og ved at sætte hensigtsmæssige grænser for den unge hund tydeliggøres det sociale samspil med ejeren, samtidig med at hundens opmærksomhed og samarbejdsvilje udvikles. Når man har vundet hundens tillid og respekt gennem venlig, retfærdighed og konsekvent opførsel og håndtering, er der basis for at fremstå som hundens naturlige leder. Træningen skal tage udgangspunkt i hundens raceegenskaber, køn og alder, herunder om det er en hvalp, en ung hund under kønsmodning eller en voksen hund, der trænes. Træning Al vellykket hundetræning bygger på et harmonisk forhold mellem hunden og en venlig og respekteret lederfigur. Al indlæring og træning af hunden skal tage udgangspunkt i viden om hundens naturlige adfærd og skal baseres på hundevenlige metoder og teknikker, f.eks. positiv motivation og forstærkning af ønsket adfærd. Hunden skal altid håndteres og trænes på en måde, som sikrer, at dens fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov tilgodeses.. 19.

20 Straf og irettesættelse kan ikke benyttes under indlæring og kan derfor aldrig forme en hunds opførsel i positiv retning. Hvis en irettesættelse er nødvendig, skal irettesættelsen af hunden altid tilpasses til individet, forseelsen og situationen, og må aldrig være styret af hundeførerens følelsesmæssige tilstand i situationen eller af mangel på selvkontrol. Det er ikke acceptabelt at irettesætte en hund, der udviser angst eller tydelig underkastelse. DKK accepterer ikke, at hunden påføres smerte, ubehag eller angst under træningen. Enhver form for vold i omgangen med hunde er fuldstændig uacceptabelt og en overtrædelse af dyreværnsloven. DKK accepterer ikke brug af pighalsbånd. Visse hundetyper udsættes for en relativ hård belastning og risiko i deres træning og praktiske arbejde, men kravet til hundens tilpasning til forskellige former for aktivitet, miljø osv. må aldrig overskride hundens evner. Dansk Kennel Klub

21 Notater. 21.

22 22. Notater

23 Notater. 23.

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Pkt. Nuværende 1. Forældredyr skal inden parringen være optaget i Dansk Hundestambog eller anden anerkendt FCI stambog. Danskejede hunde skal være stambogsført

Læs mere

Love og stambogsføringsregler

Love og stambogsføringsregler Love og stambogsføringsregler Gældende fra den 14. marts 2015 DANSK KENNEL KLUB STIFTET 1. MARTS 1897 LOVE 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Dansk Kennel Klub (DKK). Stk. 2. Dens hjemsted er

Læs mere

Islandsk Fårehundeklubs Love!

Islandsk Fårehundeklubs Love! Islandsk Fårehundeklubs Love Revideret 2014 efter opfordring fra DKK. Enstemmigt vedtaget på Islandsk Fårehundeklubs Generalforsamling d. 16. marts 2014. Derefter også enstemmigt vedtaget ved urafstemning

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK)

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Stabyhoun Klub (forkortet DASK). Klubben er stiftet den 4. december 2004 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Love for BASSET KLUBBEN (Specialklub under Dansk Kennel Klub.) Af 1.juni 2017.

Love for BASSET KLUBBEN (Specialklub under Dansk Kennel Klub.) Af 1.juni 2017. Love for BASSET KLUBBEN (Specialklub under Dansk Kennel Klub.) Af 1.juni 2017. Basset Klubbens love 1:Navn og hjemsted. Stk.1: Klubbens navn er: BASSET KLUBBEN. Klubben er stiftet d. 15. november 1968.

Læs mere

DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove)

DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove) DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove) Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er ****klubben. Klubben er stiftet den dd.mm.åå. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Love for Welsh Corgi Klubben

Love for Welsh Corgi Klubben Love for Welsh Corgi Klubben Gældende fra 12.2.2010 Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er Welsh Corgi Klubben. Klubben er stiftet den d. 7.5.1974 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3.

Læs mere

Vedtægter for Broholmerselskabet

Vedtægter for Broholmerselskabet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet. Broholmerselskabet er stiftet den 20.04.1979. Stk. 2. Broholmerselskabets hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er anerkendt

Læs mere

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde

Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Klubbens navn er Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde. Vedtaget på stiftende generalforsamling d. 31. januar 1976. Stk. 2. Specialklubben

Læs mere

DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove)

DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove) DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove) Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er ****klubben. Klubben er stiftet den dd.mm.åå. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK

Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Bilag til love for Schæferhundeklubben for Danmark Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Kreds 30 Greve 1 Indholdsfortegnelse 1. Navn og hjemsted... 3 2. Kredsens formål... 3 3. Medlemskab...

Læs mere

Forslag nr. Nuværende ordlyd Ordlyd foreslås ændret til 1 1. Navn og hjemsted. 1. Navn og hjemsted

Forslag nr. Nuværende ordlyd Ordlyd foreslås ændret til 1 1. Navn og hjemsted. 1. Navn og hjemsted Motivation: Broholmselskabet fik pr. 1.1.2015 ny overenskomst med DKK og dermed et nyt ansvar som specialklub for Broholmerracen. På opfordring fra DKK ønsker Broholmerselskabet at så vid udstrækning det

Læs mere

PUDELKLUBBENS LOVE 2018

PUDELKLUBBENS LOVE 2018 PUDELKLUBBENS LOVE 2018 Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er Pudelklubben. Klubben er stiftet den 17. april 1948. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der

Læs mere

BEAGLE KLUBBEN S VEDTÆGTER 1 NAVN

BEAGLE KLUBBEN S VEDTÆGTER 1 NAVN 1 2.1 BEAGLE KLUBBEN S VEDTÆGTER 1 NAVN Klubbens navn er Beagle Klubben. Beagle Klubben er en specialklub under Dansk Kennel Klub. Klubbens hjemsted og værneting er formandens. 2 FORMÅL Klubbens formål

Læs mere

Love for Tysk Jagtterrier Klub (DK)

Love for Tysk Jagtterrier Klub (DK) Love for Tysk Jagtterrier Klub (DK) Navn & hjemsted 1 Klubbens navn er: Tysk Jagtterrier Klub (DK). Klubben er stiftet den 26. juni 2005. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Klubben er en specialklub,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER KLUB

VEDTÆGTER FOR DANSK NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER KLUB VEDTÆGTER FOR DANSK NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER KLUB Navn & hjemsted 1, stk. 1 Klubbens navn er: Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub (- i daglig tale kaldet Tollerklubben ). Klubben er

Læs mere

Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet den 9. september 2007.

Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet den 9. september 2007. Eurasier Klub Danmark Stiftet den 9. september 2007 Samarbejdende med Dansk Kennel Klub Love for Eurasier Klub Danmark 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet

Læs mere

Love for Dansk Polarhunde Klub.

Love for Dansk Polarhunde Klub. Love for Dansk Polarhunde Klub. 1. Navn & hjemsted. stk. 1. Klubbens navn er Dansk Polarhunde Klub (forkortet DPHK). Klubben er stiftet den 13.09.2009. stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

I forhold til FCI-standarden af de af klubben repræsenterede racer samt udbrede kendskabet hertil blandt medlemmerne og offentligheden.

I forhold til FCI-standarden af de af klubben repræsenterede racer samt udbrede kendskabet hertil blandt medlemmerne og offentligheden. Love Juli 2015 1. 1. Klubbens navn er SPIDSHUNDE- KLUBBEN stiftet den 4. juni 1968. 2. Dens hjemsted er hos den til enhver tid siddende formand. 3. Specialklubben er anerkendt af og samarbejder med Dansk

Læs mere

Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK

Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Bilag til love for Schæferhundeklubben for Danmark Kredsvedtægter for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Love for Schæferhundeklubben for Danmark revideret den 26.03.2011 Side 1 af 5 VEDTÆGTER for SCHÆFERHUNDEKLUBBEN

Læs mere

Pudelklubbens love 2016

Pudelklubbens love 2016 Pudelklubbens love 2016 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er Pudelklubben. Klubben er tilsluttet Danske Kennel Klub. Klubbens hjemsted og værneting er den til enhver tid siddende formand. 2 KLUBBENS FORMÅL

Læs mere

Love for. Dansk Leonberger Klub

Love for. Dansk Leonberger Klub Page 1 of 6 Love for Dansk Leonberger Klub 1. Navn og hjemsted Stk.1 Klubbens navn er Dansk Leonberger Klub (forkortet D.L.K) D.L.K. er en specialklub der er anerkendt af og samarbejder med Dansk Kennel

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Dansk Fåreavl

Vedtægter for Landsforeningen Dansk Fåreavl Vedtægter for Landsforeningen Dansk Fåreavl 1 Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Dansk Fåreavl. 2. Dens hjemsted er formandens adresse. 2 Foreningens formål Foreningens formål at varetage fåreavlen

Læs mere

Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK)

Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK) Vedtægter for Dværgschnauzerklubben (DvK) Indhold Side 1 Klubbens navn og hjemsted 3 2 DvKs organisation 3 3 DvKs formål. 3 4 Avlsarbejde... 3 5 Medlemskab 3 6 Kontingent 4 7 Ind- og udmeldelse. 4 8 Bestyrelsen...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er

Læs mere

Vedtægter for Klubben For Danske Schæfere

Vedtægter for Klubben For Danske Schæfere Vedtægter for Klubben For Danske Schæfere 1. Navn og hjemsted Specialklubbens navn er Klubben For Danske Schæfere. Specialklubbens hjemsted er den til enhver tid siddende formands postadresse. Specialklubben

Læs mere

LOVE, REGLER, PROPORTIONER OG FUNDATSER FOR DANSK POINTER KLUB

LOVE, REGLER, PROPORTIONER OG FUNDATSER FOR DANSK POINTER KLUB Love For LOVE, REGLER, PROPORTIONER OG FUNDATSER FOR DANSK POINTER KLUB 1. 2. Klubbens navn. 1.1 Klubbens navn er Dansk Pointer Klub (DPK). 1.2 Den har sæde og værneting fælles med formanden for DPK. 1.3

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FAIR DOG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FAIR DOG 1 Foreningens navn, hjemsted og målgruppe 1.1 Foreningens navn er Fair Dog og er stiftet d. 23.01. 2011. 1.2 Foreningens hjemsted er bopælsadressen For den til enhver tid valgte formand. 1.3 Foreningen

Læs mere

Hillerød hundevenner, der har hjemsted i Hillerød Kommune, er stiftet den 4. april 2002.

Hillerød hundevenner, der har hjemsted i Hillerød Kommune, er stiftet den 4. april 2002. Hillerød Hundevenners vedtægter, 2014 version 1 Navn og hjemsted Hillerød hundevenner, der har hjemsted i Hillerød Kommune, er stiftet den 4. april 2002. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

Vedtægter for Old English Sheepdog Klubben i Danmark

Vedtægter for Old English Sheepdog Klubben i Danmark Vedtægter for Old English Sheepdog Klubben i Danmark 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Old English Sheepdog Klubben i Danmark, der forkortes OES-klubben. Klubben er stiftet den 11. september 1965. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Love for Dansk Chow Chow klub Gældende fra 5. marts 2011

Love for Dansk Chow Chow klub Gældende fra 5. marts 2011 Gældende fra 5. marts 2011 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Klubbens navn er DANSK CHOW CHOW KLUB (forkortet DCCK) stiftet d. 4. marts 1972. Stk. 2 Klubbens hjemsted og værneting er hos den til enhver tid siddende

Læs mere

LOVE FOR DANSK TERRIER KLUB

LOVE FOR DANSK TERRIER KLUB LOVE FOR DANSK TERRIER KLUB Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Terrier Klub (DTK). Klubben er stiftet i 1927. Stk. 2 Stk. 3 Klubbens hjemsted er DTK s sekretariat. Klubben er en specialklub, der

Læs mere

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub Vedtægter for Ganløse Fitness Klub 1 Klubbens navn, hjemsted og hjemmeside Stk. 1 Klubbens navn er Ganløse Fitness Klub. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Egedal Kommune. Stk. 3. Klubbens hjemmeside er www.ganløsefitnessklub.dk

Læs mere

Vedtægter for Viborg Firmaidræt

Vedtægter for Viborg Firmaidræt Vedtægter for Viborg Firmaidræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Viborg Firmaidræt (VFI). Stiftet den 10. maj 1950. 2. Foreningens hjemsted: Foreningen er hjemmehørende i Viborg kommune. 3. Foreningens

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Motorbådsklubben af 1943

Motorbådsklubben af 1943 Love For Motorbådsklubben af 1943 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Motorbådsklubben af 1943 Randers Klubbens hjemsted og værneting er Bådevænget 14 8900 Randers 2. Organisation. Klubben er opbygget

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for Vedtægter for Grundejerforeningen Solvænget Hundige Stiftet den 5. august 1944 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kapitel 2. Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kapitel

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub 1 Navn og hjemsted: Klubbens navn er Viborg Jiu Jitsu Klub. Klubben, der er en amatørklub, er hjemmehørende i Viborg. Viborg Jiu Jitsu Klub er stiftet pr. 23.1.2013 i Viborg. Klubbens adresse er formandens

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012

Vedtægter for Jægerspris Sejlklub gældende fra 24. oktober 2012 Navn og formål 1 Foreningens navn er Jægerspris Sejlklub, forkortet JSK. Foreningen er hjemmehørende i Frederikssund Kommune. 2 Jægerspris Sejlklub har som formål at være ramme om et fællesskab af sejl-

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Love For SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK

Love For SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Love For SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK INDEKS 1. Navn og hjemsted:... 3 2. Organisation:... 3 3. Klubbens formål:... 3 4. Medlemskab:... 4 5. Familiemedlemmer:... 4 6. Ungdomsmedlemmer:... 4 7. Folkepensionister/invalidepensionister:...

Læs mere

Love. for. Dansk Gravhundeklub

Love. for. Dansk Gravhundeklub Love for Dansk Gravhundeklub Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Gravhundeklub (DGK). Klubben er stiftet i 1947. Klubbens hjemsted og værneting er formandens adresse. Klubben er en landsomfattende

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ 1. Foreningens navn og hjemsted. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødtjørnvej

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Rhododendronforeningens vedtægter

Rhododendronforeningens vedtægter 1 Navn, hjemsted og stiftelse Foreningens navn er Rhododendronforeningen, Chapter of The American Rhododendron Society (ARS) Foreningen er stiftet den 20. januar 1974 og har hjemsted i Egedal Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Stk. 1: Foreningens formål er gennem fællesskab, samvær og aktiviteter at støtte KIF- Fodbold.

Stk. 1: Foreningens formål er gennem fællesskab, samvær og aktiviteter at støtte KIF- Fodbold. 1. Navn og hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn: KIF-Support Stk. 2: Foreningen har hjemsted i Kolding Kommune. Stk. 3: Foreningen er stiftet d. 20. september 2014. Stk. 4: Foreningen er ikke organisatorisk

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Vedtægter 2018 NAVN OG HJEMSTED FORMÅL MEDLEMSKAB KONTINGENT

Vedtægter 2018 NAVN OG HJEMSTED FORMÅL MEDLEMSKAB KONTINGENT Vedtægter 2018 NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens/klubbens navn er KABE Club Danmark. Klubben blev stiftet den 17. januar 1985 Klubbens adresse er formandens adresse. FORMÅL 2 Klubbens formål er at samle KABE-ejere

Læs mere

Vedtægter for Assens Dykkerklub

Vedtægter for Assens Dykkerklub K L U B B E N 1: Klubbens navn er ASSENS DYKKERKLUB. Den er stiftet den 14. september 1989. Klubben er hjemmehørende i Assens kommune. 2: Klubbens formål er at fremme dykningen og sikkerheden under dens

Læs mere

Foreningens navn er Ishøj Karate klub. Dens hjemsted er Ishøj Kommune. Gensidig respekt er nøgleordet for samvær i foreningen.

Foreningens navn er Ishøj Karate klub. Dens hjemsted er Ishøj Kommune. Gensidig respekt er nøgleordet for samvær i foreningen. Vedtægter 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Ishøj Karate klub. Dens hjemsted er Ishøj Kommune. 2. Foreningens formål. Foreningens formål er at tilbyde karatetræning i såvel traditionel

Læs mere

DANSK GOLF UNIONS VEDTÆGTER

DANSK GOLF UNIONS VEDTÆGTER DANSK GOLF UNIONS VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Unionens navn er Dansk Golf Union (DGU). DGU s hjemsted er Brøndby Kommune. Stk. 2 DGU er medlem af Danmarks Idræts-Forbund og European Golf Association,

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub.

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Holstebro Speedway Klub, i det følgende forkortet HoSK. HoSK er tilsluttet Danmarks Motor Union (DMU), og er til enhver tid underlagt

Læs mere

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT 1 NAVN. Sammenslutningens navn: SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT. Hjemsted:Sønderborg. Signatur: SFS. Postadresse: SFS-Hallen, Borgmester Andersens Vej 100,

Læs mere

Love for klubber i SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK

Love for klubber i SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK Love for klubber i SCHÆFERHUNDEKLUBBEN FOR DANMARK INDEKS 1. Navn og hjemsted:... 2 2. Organisation:... 2 3. Klubbens formål:... 2 4. Medlemskab:... 3 5. Familiemedlemmer:... 3 6. Ungdomsmedlemmer:...

Læs mere

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK.

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Vedtægter for Toksværd Badminton Klub 1. Navn & hjemsted. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Klubben har registreret domænet: Stk. 3. Klubben er hjemmehørende i Næstved Kommune,

Læs mere

DTU ser det som sin naturlige opgave at tage aktiv del i den aktuelle fodboldfaglige debat.

DTU ser det som sin naturlige opgave at tage aktiv del i den aktuelle fodboldfaglige debat. LOVE Navn. 1. Unionens navn er: Dansk Træner Union. Forkortet: DTU. Unionen er stiftet under navnet Dansk Fodboldtræner Sammenslutning den 31. marts 1957. Dens hjemsted er formandens adresse. Stk. 2. Stk.

Læs mere

Love for - Folkekirkelig Mission i Afrika

Love for - Folkekirkelig Mission i Afrika Love for - Folkekirkelig Mission i Afrika 1. Navn og hjemsted Mission Afrika. Folkekirkelig Mission i Afrika (forkortet MA) er stiftet i Aalborg den 22. november 1911 under navnet Dansk Forenet Sudan Mission,

Læs mere

KONGELIG DANSK AUTOMOBIL KLUB Sport Fyn

KONGELIG DANSK AUTOMOBIL KLUB Sport Fyn Vedtægter for KONGELIG DANSK AUTOMOBIL KLUB Sport Fyn Klubbens navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn (KDAK/F). Hjemsted og værneting er Odense. Klubben holdt stiftende

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

Vedtægter for DTK s kredse

Vedtægter for DTK s kredse 1 Vedtægter for DTK s kredse 1 Navn og hjemsted Kredsens navn er og dens nummer er. 1. Kredsens hjemsted er kredsformandens adresse. 2. Kredsen er etableret jf. Dansk Terrier Klubs love 15. 2 Kredsens

Læs mere

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde.

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde. Vedtægter for Idrætsrådet i Silkeborg Kommune 1. NAVN OG HJEMSTED: 1. Sammenslutningens navn er IDRÆTSRÅDET I SILKEBORG KOMMUNE (IS) Idrætsrådets hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. FORMÅL: 2. IS skal varetage

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder.

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder. Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes forhold til foreningen 8-12 Kap.

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Vedtægter. Side 1 af 7

Vedtægter. Side 1 af 7 Vedtægter Side 1 af 7 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI Nordjylland Stk. 2. DGI Nordjylland er en forening og en selvstændig juridisk enhed. Stk. 3. Landsdelsforeningen er en sammenslutning

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger

Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger 1. Navn Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger (HSI) med hjemsted i Hillerød Kommune. Første vedtægtsgodkendelse: 10. april 1967 VEDTÆGTER 2. Formål: 2.1 HSI's formål

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8 VEDTÆGTER for Mino Danmark 1 / 8 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORENINGENS FORMÅL OG AKTIVITETER:... 3 3 MEDLEMSKREDS OG KONTINGENT... 3 4 EKSKLUSION... 4 5 GENERALFORSAMLING... 4 6 EKSTRAORDINÆR

Læs mere

Vedtægter. Helsinge Skytte- og Idrætsforening

Vedtægter. Helsinge Skytte- og Idrætsforening Vedtægter Helsinge Skytte- og Idrætsforening Version 7 Udarbejdet 10. Februar 2016 Vedtaget 23. Februar 2016 Vedtægter for Helsinge Skytte- og Idrætsforening 1. Foreningens navn. Foreningens navn er Helsinge

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

Transvestitforeningen i Danmark TiD

Transvestitforeningen i Danmark TiD Vedtægt for Transvestitforeningen i Danmark TiD I. Navn 1. Foreningens navn er Transvestitforeningen i Danmark forkortet TiD. Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Læs mere

LOVE FOR DANSK TERRIER KLUB

LOVE FOR DANSK TERRIER KLUB LOVE FOR DANSK TERRIER KLUB Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Terrier Klub (DTK). Klubben er stiftet i 1927. Klubbens hjemsted er DTK s sekretariat. Klubben er en specialklub, der samarbejder med

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere