Århus Kommune. Lokalplan nr Århus Havn: Lokalplan for område øst for bassin 10 i Østhavnen. Del ophævet i henhold til lokalplan nr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Århus Kommune. Lokalplan nr Århus Havn: Lokalplan for område øst for bassin 10 i Østhavnen. Del ophævet i henhold til lokalplan nr."

Transkript

1 Århus Kommune Lokalplan nr. 131 Århus Havn: Lokalplan for område øst for bassin 10 i Østhavnen Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 724 September 1980

2

3 Om dette hæftes indhold Det indledes med beskrivelsen, der fortæller om lokalplanens hovedindhold og om de retsvirkninger, den har blandt andet for grundejere i området.til dette afsnit hører en illustrationsplan, der viser en af de måder, planen gør det muligt at udnytte området på. Derefter følger redegørelsen, som indeholder oplysning om forudsætninger for planen om områdets betjening med veje, skole, børneinstitutioner, kollektiv trafik og om dets forsyning med el, vand, varme og kloak. Til sidst kommer selve lokalplanen med tilhørende lokalplankort. Tekst og kort rummer tilsammen de nøjagtige bestemmelser om den fremtidige udnyttelse af lokalplanområdet. Her ligger lokalplanområdet Yderligere oplysninger om lokalplanen fås hos Stadsarkitektens Kontor, Byplanafdelingen Rådhuset, værelse Århus C. Tlf , 2641 og 2628 Lokalplanen kan ses og købes hos Kommune Information Rådhuset 8100 Århus C. Tlf Kortgrundlag Grundlaget for planens kortbilag i mål 1: og mindre målestoksforhold er Kort- og Matrikelstyrelsens 4 cm-kort. Supplerende tematisk information er påført af Århus Kommune. Kortene udgives af Århus Kommune med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse A.86 KMS. Lokalplanen er udarbejdet af Stadsarkitektens Kontor, Byplanafdelingen

4 ARHUS KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 131 ARHUS HAVN HAVNEOMRADE DST FOR BASSIN 10 I HA.V. NEN INDHOLDSFORTEGNELSE BESKRIVELSEN Lokalplanens begrundelse og Beskrivelse af lokalplanens konsekvenser indhold Illustrationsplan... bilag 1 Beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger REDEGØRELSEN RedegØrelse for lokalplanens forhold til 15-rammer- ne for Arhus kommune og for den Gvrige planlzgning for området Udsnit af 15-rammerne for Arhus kommune... bilag 2 LOKALPLANEN 1. $, l. Lokalplanens formål Lokalplanens område og zonestatus Lokalplanområdets anvendelse... fj 4. Udstykninger Vej- og parkeringsforhold Sporanlæg Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Eventuelle tilladelser eller dispensationer fra andre myndigheder Lokalplankort... bilag 3 Lokalplanområdet i tekst og billeder... bilag 4 (modelfotos)

5 1.1 TOKALPLAIJENS BEGRUNDELSE. I Arhus Psthavn er Elsam interesseret i at leje et areal på ml til lager for importerede kul til forsyning af kraftvarmeværker, fjernvarmecentraler og større industrier. StØrste aftager bliver Midtkraft, der i dag får sine kul o- ver Sydhavnen. Importanlzgget Ønskes indrettet til modtagelse af fuldtlastede skibe med indtil t kul og dellastede skibe med en lasteevne på indtil t. Fra gsthavnen skal kullene distribueres med pram, bane eller bil. En vzsentlig del skal ekspederes internt på havnen til I/S Midtkraft, og en anden betydelig del påregnes transporteret med bane til kraftvarmeværker m.v. I denne forbindelse kan bemærkes, at der under krigen og i årene frem til 1972 blev transporteret indtil t brunkul om året med bane til I/S Midtkrafts anlæg ved Arhus havn fra brunkulsområderne omkring Brande-Herning. LOKALPLANENS KONSEKVENSER. I forbindelse med indretning af kulgården vil der blive ført mindre kontor- og velfærdsbygninger. Herudover vil blive opført losse- og lasteanlæg for kul, hvis højde er afhængig af de skibsstdrrelser, der tænkes anvendt, og den hdjde, kulbunkerne lægges op til. Kulpladsen falder ikke ind under miljølovens kapitel 5, særligt forurenende virksomhed, sags behandling vil der blive kæmpende foranstaltninger, og vendigt, støvdzmpning af kullageret. op- der men i forbindelse med denne rejst krav om forureningsbe- i det omfang, det skdnnes nød-

6 1.2 BESKRIVELSEN. Beskrivelse af lokalplanens indhold Byrådet vedtog i 1973 et projekt til udvidelse af arhus havn mod Øst omfattende et dækmoleanlæg og ca. 51 ha. hav- neareal, hvoraf arealet langs dækmolen udgør ca. 17 ha. BØlgebryderne er færdige og arealerne i det væsentlige op- 2 fyldt. Lokalplanen omfatter et areal på ca m y- derst på molen samt en arealstrimmel til anlæg af vej- og 2 banespor langs med Østre bølgebryder på ca m. Arealet forudsættes anvendt til havneformål, og foruden kajanlæg med tilhørende kraner, løbebroer m.v. tillades opført bebyggelse til industri, værksteds-, håndværks-, handels-, fragtmands- og oplagsvirksomhed samt bebyggelse til offentlige formål og butiks- og restaurationsvirksomheder og lignende, som har naturlig tilknytning til havnen. 2 2 Af arealet på m forventes ca m udlagt til kullager. Toppen af kullagrene kommer h$jst 15 m op over færdigt terræn. På arealerne forventes opført mindre kontor-, værkstedsog velfærdsbygninger, udleveringsanlæg på indtil 25 m's højde samt kullosseanlæg for betjening af de store dybtgående fuldtlastede Panmax-skibe og partlastede skibe, der kan fragte op til tsns. Lokalplanområdet udlægges som erhvervsområde og opdeles i to delområder med betegnelserne E.9.51 og E.9.52 som vist på bilag 1 og 2. I område E.9.51 tillades en bygningshøjde p$ 25 m og en bebyggelsesmængde på 3 m3/m2 områdeareal. Område E ud- lzgges til vej- og sporanlaeg. Områderne forudszttes trafikbetjent ved anlzg af nye veje og banespor, der forbindes med det eksisterende vej- og sporanlæg i Sydhavnen som angivet på kortbilag 1.

7 1.3 På længere sigt forventes udført det på kortbilag 1 viste nye vejanlæg fra området til Marselis Boulevard via underføringen under Strandvejen.

8

9 1.4 Beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger Efter byrsdets endelige vedtagelse af lokalplanen Og Plan- styrelsens godkendelse af det nq5dvendige tillæg til $ 15- rammerne, samt efter offentliggørelsen,må ejendomme, der omfattes af planen if@lge kommuneplanlovens 31, kun udstykkes, bebygges eller i Øvrigt anvendes i overensstemmel- se med planens bestemmelser. Lokalplanen medfører ikke i sig selv krav lom etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen. Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsæt- ning af, at det ikke ændrer ved de forhold, der s@ges skabt ved lokalplanen. Vzsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

10 2.1 REDEGØRELSEN. RedegØrelse for lokalplanens forhold til 15-RAMMER FOR ARHUS KOMMUNE og til den Øvrige planlægning for området. Lokalplanen omfatter et nyindvundet havneområde på ca. 9 ha., Som ikke er indeholdt i 5 15-rammerne for Arhus kommune. I den anledning har man udarbejdet nedennzvnte tillæg til 5 15-rammerne. Såfremt tillægget til 15-rammerne godkendes af planstyrelsen, vil selve lokalplanforslaget normalt kunne vedta- ges endeligt af byrådet. Det nyindvundne havneområdes status som byzone skal tiltrædes af planstyrelsen. Med den endelige vedtagelse af lokalplanforslaget bliver arealet byzone, idet planstyrelsens tiltrædelse forudsættes at foreligge inden den endelige vedtagelse af lokalplanforslaget. De tilgrænsende områder mod landsiden er ikke omfattet af $ 15-rammerne, men er tznkt udlagt som erhvervsområder og vil blive søgt inddraget, når der bliver brug for arealerne. Trafikken til og fra området forudsættes primært afviklet over D.S.B. spornet samt over det bestående vejnet, med til- slutning til Marselis Boulevard gennem den niveaufri skæring med den tværgående Strandvejen. Der foreligger ikke byplanmæssige dispositioner for området.

11 2.2 Tillæg 53 til 15-rammer for Arhus kommune: For områderne E.9.51 og E.9.52 gælder følgende rammer for lokalplanlægningen: En lokalplan, der træffer bestemmelserfor områderne, skal sikre: a. at områdets anvendelse fastlægges til havneformål, således at der ikke åbnes mulighed for opførelse af bebyggelse til andre formål end sådanne, industri-, værksteds-, håndvzrks-, handels- og oplagsvirksomheder, som af byrådet efter indhentet erklæring fra havneudvalget skønnes at have naturlig driftsmæssig tilknytning til havnen, samt bebyggelse til offentlige formål, som har naturlig tilknytning til havneområdet. b. at byggeriet inden for område E.9.51 overholder bestemmelser: 1. Samlede rumfang af bygninger må ikke overstige 3 m 3 /m 2 områdeareal. 2. Maksimal byggeh$jde 25 m. (kraner, laste- og losseanlæg undtaget). c. at byggeriet inden for omr3de E.9.52 overholder følgende bestemmelser: 1. Området udlægges til vej- og baneformål og må kun bebygges med mindre huse beregnet for pumpestationer, transformere og el-målerrum til områdets forsyning med lys og kraft. 2. Maksimal byggehøjde 8,5 m. d. at områderne overføres til byzone.

12

13 LOKALPLAN NR ARHUS HAVN HAVNEOMRADE ØST FOR BASSIN 10 I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område: 1. LOKALPLANENS FORMAL Formålet med nærværende lokalplan er: at sikre området overført til byzone, at sikre områdets anvendelse til havneformål, at sikre området til erhvervsanvendelse, herun- der anvendelse til kullager for Elsam, og sikre denne anvendelses indpasning i det bestående havnemiljø OMRADE OG ZONESTATUS Stk, 1 Lokalplanområdet afgrmses som vist p2 vedheftede kortbilag 3 og omfatter et umatri-kuleret, nyind- vundet areal på ca. 9 ha., samt alle parceller, der efter den 1. februar 1980 udstykkes fra nzvnte e j entlom. Stk 2 Området opdeles i 2 underområder med betegnelsen E.9.51 og E.9.52 som vist på kortbilag 3. Stk. 3 Med byrådets offentlige bekendtgørelse af den endeligt vedtagne lokalplan, bliver det under stk. 1 nævnte nyindvundne, umatrikulerede havneområde til byzone. 3. OMRADETS ANVENDELSE Stk. l Det samlede lokalplanområde må kun anvendes til hav- neformå1, og ud over de egentlige kajanlæg med til- hørende kraner og 1Øbebroer m.v., må der ikke opføres bebyggelse til andre formål end til industri-, vzrksteds-, håndvzrks-, handels- og oplagsvirksomheder, som af byrådet efter indhentet erklæring fra havneudvalget skønnes at have naturlig driftsmæssig tilknytning til havnen samt bebyggelse til offent-

14 lige formål, som har naturlig tilknytning til hav- neområdet. 4- UDSTYKNINGER Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Området forventes i princippet opdelt i de på kort- bilag 3 angivne enheder. Udstykningen skal ske i overensstemmelse med udstykningslovens 1, hvorefter der skal ske matrikulering af grunde, som udlejes på længere åremå1 end 10 år. Ingen grund må udstykkes med mindre grundstq5rrelser end 100 m 2. I særlige tilfælde, hvor det drejer sig om grunde til transformere, pumpestationer og lignende mindre bygninger, skal det dog være muligt at tilla- 2 de en mindre grundstfirrelse end l00 m. 5. VEJ- OG PARKERINGSFORHOLD Stk. 1 Ve j anlæg I området anlægges nye veje efter de hovedretningslinier og med de tilslutninger til de bestående veje, som er angivet på kortbilag 3. Vejenes ende- lige placering og udformning vil blive fastlagt i takt med områdets udbygning. Stk. 2 Parkeringsanlæg I forbindelse med bebyggelse skal der, gældende for hele lokalplanområdet, anlægges 1 parkeringsplads for hver l00 m2 bruttoetageareal. Stk. 3 Ved lagerbygninger, siloanlæg og lignende bygninger kan parkeringskravet nedsættes af byrådet ef- ter indhentet udtalelse fra havneudvalget, ligesom nødvendige parkeringspladser vil kunne etableres som fælles anlæg efter en samlet plan.

15 6.. SPORANLIEG Der udlzgges jernbanespor i området i takt med udbygningen. Sporenes placering og tilslutning til bestående banelegeme er i princippet angivet på kortbilag BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING Stk. 1 Det samlede rumfang af bygninger må inden for hvert af de på kortbilag nr. 3 viste områder ik- ke overstige: områdeareal... 1 m 3 pr. m2 områdeareal i ornr5.de E m 3 pr. m* i område E.9.52 Rumfanget beregnes af alle de dele af bygninger- ne, som er over færdigt terræn, herunder even- tuelle kviste, fremspring, skorstene m.v. Stk. 2 Bygningerne må ikke gives en højde over det omgivende terræn, der målt efter reglerne i bygnings- reglementet overstiger: i område E m i område E ,5 m. OplagshØjden - herunder højden af kulbunkerne - må ikke overstige l5 m. (Kraner, laste- og losseanlzg undtaget). 8. BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN Stk. 1 Til udvendige bygningssider samt tagflader må ikke anvendes materialer, som efter magistratens 2. af- delings skøn virker skæmmende. Stk. 2 Skiltning og reklamering i over 10 m højde, må kun finde sted med byrådets samtykke. 9. EVENTUELLE TILLADELSER ELLER DISPENSATIONER FRA ANDRE MYNDIGHEDER Stk. 1 Lokalplanens virkeliggørelse kan forudsætte god- kendelse fra ministeriet for offentlige arbejder, nemlig hvis arealerne afhzndes eller udlejes på lzngere åremå1 end 3 år på andre vilkår end de i

16

17

18 3.4 ministeriet for offentlige arbejders standard- lejekontrakt fastsatte. Stk. 2. Iværksættelsen af kajarbejderne langs Bassin 10's Østside samt opfyldningsarbejderne i forbindelse her- med kræver ministeriet gående godkendelse. for offentlige arbejders forud- Således som vedtaget af Arhus byråd i mødet, den P.b.v. I henhold til 27 i lov om kommuneplanlægning har byrådet i sit møde, den vedtaget foranstående lokalplan endeligt. Arhus byråd, den 30 juli Den ovennævnte endeligt vedtagne lokalplan er offentligt bekendtgjort den 3. september 1980.

Århus Kommune. Lokalplan nr Århus havn. Havneområde i Østhavnen. Del ophævet i henhold til lokalplanerne nr. 685 og 724.

Århus Kommune. Lokalplan nr Århus havn. Havneområde i Østhavnen. Del ophævet i henhold til lokalplanerne nr. 685 og 724. Århus Kommune Lokalplan nr. 062 Århus havn. Havneområde i Østhavnen Del ophævet i henhold til lokalplanerne nr. 685 og 724 April 1979 Århus kommune Lokalplan nr.: Århus Havn 62 Havneomrade i Ost havnen

Læs mere

Til Kommuneplan , for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil.

Til Kommuneplan , for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil. Forslag til Til, for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil. Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. februar 2017 1 Forord Kommuneplantillægget

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Jysk Børnehaveseminarium, Jysk Fritidspædagogseminarium. Vejlby. April 1980 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Jysk Børnehaveseminarium, Jysk Fritidspædagogseminarium. Vejlby. April 1980 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 092 Jysk Børnehaveseminarium, Jysk Fritidspædagogseminarium ved Skejbyvej i Vejlby KONGSBAK INFORMATIK April 1980 Magistratens 2. afdeling Om dette hæftes indhold Det indledes

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg. August 1978 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg. August 1978 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 053 Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg KONGSBAK INFORMATIK August 1978 ~ ~~ ~~ ~~ ~~ Århus kommune Lokalplan n ~: Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg Statistikområde/distrikt

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Havn. Lokalplan for udvidelse af containerhavnen. Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 815

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Havn. Lokalplan for udvidelse af containerhavnen. Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 815 Århus Kommune Lokalplan nr. 154 Århus Havn. Lokalplan for udvidelse af containerhavnen Del ophævet i henhold til lokalplan nr. 815 KONGSBAK INFORMATIK Marts 1983 WLL - Århus kommune Lokalplan ne: ÅRHUS

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Område til offentlige formål ved Vidtskuevej. December 1979 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Område til offentlige formål ved Vidtskuevej. December 1979 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 072 Område til offentlige formål ved Vidtskuevej i Viby KONGSBAK INFORMATIK December 1979 Om dette hæftes indhold Det indledes med beskrivelsen, der fortæller om lokalplanens

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr Erhvervsområde ved Østhavnsvej, Århus. Del ophævet i henhold til lokalplanerne nr. 685 og 724

Århus Kommune. Lokalplan nr Erhvervsområde ved Østhavnsvej, Århus. Del ophævet i henhold til lokalplanerne nr. 685 og 724 Århus Kommune Lokalplan nr. 281 Erhvervsområde ved Østhavnsvej, Århus Del ophævet i henhold til lokalplanerne nr. 685 og 724 August 1986 Arhus kommune,lokalplan nv.: Erhvervsområde ved 281 Osthavnsvej,

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Et boligområde ved Abildgade, Århus. Oktober 1985 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Et boligområde ved Abildgade, Århus. Oktober 1985 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 214 Et boligområde ved Abildgade, Århus KONGSBAK INFORMATIK Oktober 1985 Århus kommune Lokalplan nk: Et boligområde ved Abildg.ade, Arhus '. Magistratens 2. afdeling Stadsarkitektens

Læs mere

K1~ NYBORG KOMMUNE. Lokalpian. for et område ved Avernakke. 2. ~ aug. 89. Dynen \. \

K1~ NYBORG KOMMUNE. Lokalpian. for et område ved Avernakke. 2. ~ aug. 89. Dynen \. \ K1~ \. \ érr~ ~ ~ ge\. Dynen NYBORG KOMMUNE Lokalpian nr.5 for et område ved Avernakke. 2. ~ aug. 89 NYBORG KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 5 FOR ET OMRÅDE VED AVERNAKKE. I henhold til kommuneplanloven (lov nr.

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Lokalcenter og offentlig legeplads m.v. ved Ryhavevej, Hasle. August 1982 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Lokalcenter og offentlig legeplads m.v. ved Ryhavevej, Hasle. August 1982 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 133 Lokalcenter og offentlig legeplads m.v. ved Ryhavevej, Hasle KONGSBAK INFORMATIK August 1982 Arhus kommune Lokalplan nr: Lokalcenter og offentlig legeplads m.v. ved Ry havevej,

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 9.013 for området ved Poul Smeds Vej i Gandrup Aalborg Byråd godkendte den 27.

Læs mere

Århus Kommune Lokalplan nr. 270

Århus Kommune Lokalplan nr. 270 Århus Kommune Lokalplan nr. 270 Århus Havn. Udvidelse af containerhavnen Del ophævet i henhold til lokaplanerne nr. 815, 816 og 859 Januar 1986 Århus kommune Lokalplan nv.: > - hhus Havn' Udvidelse af

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus. August 1979 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus. August 1979 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 088 Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus KONGSBAK INFORMATIK August 1979 hhus kommune Lokalplan nk: 88 Århus Amtssygehus Tage Hansens Gade i Arhus,. tatistlkområde/distrikt

Læs mere

Lokalplan nr. 18 (tidligere Holmsland Kommune) Lokalplan nr. 302 for et område til erhvervsformål vest for Fabriksvej, Hvide Sande Havn, Nord.

Lokalplan nr. 18 (tidligere Holmsland Kommune) Lokalplan nr. 302 for et område til erhvervsformål vest for Fabriksvej, Hvide Sande Havn, Nord. Lokalplan nr. 18 (tidligere Holmsland Kommune) er d. 18. januar 2011 delvis aflyst. Det aflyste område er i stedet omfattet af: Lokalplan nr. 302 for et område til erhvervsformål vest for Fabriksvej, Hvide

Læs mere

LOKALPLAN NR. 226 HOLSTEBRO KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 226 HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 226 for et centerområde ved Hostrupsvej HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 226 FOR ET CENTEROMaDE VED HOSTRUPSVEJ INDHOLDSFORTEGNELSE: S S 20-RedegØrelse 21-Beskrivelse Side

Læs mere

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Dato 10. juli 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Erhvervsstyrelsen sendte den 14. juni 2017 udkast

Læs mere

LOKALPLAN 400 kv.station NEFO VENDSYSSELVÆRKET LOKALPLAN 15-010, AALBORG- KOMMUNE LOKALPLAN 1.03, HALS KOMMUNE

LOKALPLAN 400 kv.station NEFO VENDSYSSELVÆRKET LOKALPLAN 15-010, AALBORG- KOMMUNE LOKALPLAN 1.03, HALS KOMMUNE LOKALPLAN 400 kv.station NEFO VENDSYSSELVÆRKET LOKALPLAN 15-010, AALBORG- KOMMUNE LOKALPLAN 1.03, HALS KOMMUNE DEC 1986 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens sammenhæng med anden planlægning

Læs mere

LOKALPLAN 150 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 FOR GRENAA LYSTBÅDE- HAVN PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001

LOKALPLAN 150 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 FOR GRENAA LYSTBÅDE- HAVN PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 Anmelder: Grenaa Kommune Teknik og Udvikling Torvet 3, 8500 Grenaa Telefon: 87 58 59 60 LOKALPLAN 150 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 FOR GRENAA LYSTBÅDE- HAVN PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 ORIGINAL

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 112

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 112 /-}-,ini ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 112 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 112 for et fritidsområde på Mosegård i Hedeland REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Formålet med lokalplanen er at fastlægge

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 55/4 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/293 af 1. marts 2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 850/2004 om persistente organiske miljøgifte for så vidt angår bilag I (EØS-relevant

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskyttelse af halvlederprodukters udformning (topografi) 1)

Bekendtgørelse af lov om beskyttelse af halvlederprodukters udformning (topografi) 1) LBK nr 105 af 24/01/2012 Udskriftsdato: 28. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 12/4 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

LOKALPLAN 05-017 ERHVERVSOMRADE, MASKINFABRIKKEN NORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1985

LOKALPLAN 05-017 ERHVERVSOMRADE, MASKINFABRIKKEN NORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1985 LOKALPLAN 05-017 ERHVERVSOMRADE, MASKINFABRIKKEN NORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING Ir JAN 1985 I I I N D H O L D S F O R T E G N E L S E -------------------------------------- REDEGØRELSE

Læs mere

Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne

Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Planlovsdage 2013 Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2013 godt i gang 25 planer i høring/behandlet Behandling afsluttet

Læs mere

Lokalplan for et lokalcenter i Sydbyen, Frederikssund. Vedtaget af Frederikssund Byråd 26. juni Lokalplan nr. 005

Lokalplan for et lokalcenter i Sydbyen, Frederikssund. Vedtaget af Frederikssund Byråd 26. juni Lokalplan nr. 005 Lokalplan for et lokalcenter i Sydbyen, Frederikssund Vedtaget af Frederikssund Byråd 26. juni 2007 Lokalplan nr. 005 Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Indledning...3 Områdets beliggenhed...3 Baggrund

Læs mere

rdiget af: Lars Bo Jensen Vedrłrende: Vurdering af konsekvenserne ved indfłrelse af krav om lavenergiklasse 1 byggeri fra 2012 jf Klimaplan 2030

rdiget af: Lars Bo Jensen Vedrłrende: Vurdering af konsekvenserne ved indfłrelse af krav om lavenergiklasse 1 byggeri fra 2012 jf Klimaplan 2030 Notat Forvaltning: Miljł og Teknik Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. maj 2010 Udf rdiget af: Lars Bo Jensen Vedrłrende: Vurdering af konsekvenserne ved indfłrelse af krav om lavenergiklasse 1 byggeri fra 2012 jf

Læs mere

Lokalplan 1.05. Ishøj Havn

Lokalplan 1.05. Ishøj Havn Lokalplan 1.05 Ishøj Havn Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE-LOKALPLAN 1.05 Lokalplanens indhold. Lokalplan 1.05 fastlægger retningslinier for Ishøj havns (havn nr. 3 f s) udformning og udnyttelse som lystbådehavn.

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Havn, Færgeterminal. Januar 1986 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Havn, Færgeterminal. Januar 1986 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 221 Århus Havn, Færgeterminal KONGSBAK INFORMATIK Januar 1986 c22 Om dette hæftes indhold Det indledes med beskrivelsen, der fortæller om lokalplanens hovedindhold og om de

Læs mere

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 64 til Aflysning af retningslinje for kabeltrace for 150 kv ledning til de kystnære vindmøller ved Harboør. Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Udbygningsprincipper for rækkehusbebyggelse. Se endvidere byplanvedtægt nr. 4 Ormslev-Kolt.

Århus Kommune. Lokalplan nr. Udbygningsprincipper for rækkehusbebyggelse. Se endvidere byplanvedtægt nr. 4 Ormslev-Kolt. Århus Kommune Lokalplan nr. 030 Udbygningsprincipper for rækkehusbebyggelse i 'Kolt Haveby' Se endvidere byplanvedtægt nr. 4 Ormslev-Kolt KONGSBAK INFORMATIK Marts 1979 .~.. I hhus kommune Lokalplan nr.:

Læs mere

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ M.V. SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26.juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i afsnit 2.1. nævnte område.

I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26.juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i afsnit 2.1. nævnte område. HOLMSLAND KOMMUNE Lokalplan nr. 12 omfattende et område til havnevirksomheder i Hvide Sande. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26.juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det

Læs mere

Udført af: DWB/MGB. Dato: 25/ SagsID: Bymiljø & Landskab Grønne områder x Landskabelig/byarkitektonisk værdi

Udført af: DWB/MGB. Dato: 25/ SagsID: Bymiljø & Landskab Grønne områder x Landskabelig/byarkitektonisk værdi Titel: Screening for Miljøvurdering i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (LBK nr. 448 af 10. maj 2017) af Forslag til Lokalplan 137 for Boliger på Præstefælledvej

Læs mere

LOKALPLAN 02-012. DALL - FERSLEV ldrætsanlæg AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 02-012. DALL - FERSLEV ldrætsanlæg AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 02-012 DALL - FERSLEV ldrætsanlæg AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUN 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE ----------- Oversigtskort Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens sammenhæng

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 2013/1 LSF 132 (Gældende) Udskriftsdato: 4. december 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 14/00941 Fremsat den 6. februar 2014

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Offentligt institutionsområde ved Kærgårdsvej. Marts 1980 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Offentligt institutionsområde ved Kærgårdsvej. Marts 1980 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 078 Offentligt institutionsområde ved Kærgårdsvej i Solbjerg KONGSBAK INFORMATIK Marts 1980 Århus kommune Lokalplan ny.: Offentligt institut ionsomrade ved Kærgardsvej i Solbjerg

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring Att. Carsten Thomsen. Hjørring den

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring Att. Carsten Thomsen. Hjørring den Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Att. Carsten Thomsen Hjørring den 15-10-2018 Sagsnr.: 09.08.26-P19-13-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø LE34 Att: Tommy Steen Nielsen Energivej 34 2750 Ballerup Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

Marts Lokalplan Boligområde ved Lænkebjerg

Marts Lokalplan Boligområde ved Lænkebjerg Marts 2006 Lokalplan 12.107.1-1 ved Lænkebjerg 2 Lokalplan 12.107.1-1 ved Lænkebjerg Ejsbølgård Lænkebjerg Lokalplanområdets beliggenhed vest for Haderslev ved Lænkebjerg Indhold Lokalplanens redegørelse

Læs mere

Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede

Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede Videbæk i marts 2000 J. Nr. 27-11 -85 Revideret i maj 2000. Revideret i Juni 2000 Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede Videbæk Kommune Tillæg nr. 7 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Studstrupværkets Havn

Studstrupværkets Havn Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 20-3-2017 Studstrupværkets Havn Sidste opdateringer Tekst: 13-6-2012 - Plan 1: 29-10-2010 Beliggenhed Kattegat, Århus Bugt, Kalø Vig 56 15,0'N 10 21,0'E - kort

Læs mere

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT C 836870 Anmelder: Advokatfirmaet Dalgaard- Knudsen & Jepsen, v/hogens Jepsen, Ringkøbing

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 131 SANKT HANS HOSPITAL. Vestervany Havekoloni

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 131 SANKT HANS HOSPITAL. Vestervany Havekoloni ROSKILDE KOMMUNE SANKT HANS HOSPITAL Vestervany Havekoloni LOKALPLAN NR. 131 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 131 for et område ved Vestergade REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål

Læs mere

LOKALPLAN NR.37 FOR ET INDUSTRIOMRÅDE NORDØST FOR GRENAA BYMIDTE

LOKALPLAN NR.37 FOR ET INDUSTRIOMRÅDE NORDØST FOR GRENAA BYMIDTE GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR.37 FOR ET INDUSTRIOMRÅDE NORDØST FOR GRENAA BYMIDTE GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 37 Lokalplan for et eksisterende erhvervsområde i Grenaa by, Nærværende lokalplan er udarbejdet

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Århus C Att. Steen Hestbæk Sendt pr. mail til shest@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02128-15 Ref. Lotte Beck Olsen 29-09-2017 Tilladelse til etablering af bølgeskærm

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler*)

Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler*) Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1109 af 15. december 1992 Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler* ) * ) Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører Rådets direktiv nr. 89/655/EØF.

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Boligområde ved Kirkevej og Sanovej i Viby. Juli 1982 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Boligområde ved Kirkevej og Sanovej i Viby. Juli 1982 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 181 Boligområde ved Kirkevej og Sanovej i Viby KONGSBAK INFORMATIK Juli 1982 Om dette hæftes indhold Det indledes med beskrivelsen, der fortæller om lokalplanens hovedindhold

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 15. Kommuneplan FORSLAG. Centervej. - Tæt-lav Boliger. Offentlig høring xx - xx. Kolding Kommune. Kringsgård.

KOMMUNEPLANTILLÆG 15. Kommuneplan FORSLAG. Centervej. - Tæt-lav Boliger. Offentlig høring xx - xx. Kolding Kommune. Kringsgård. KOMMUNEPLANTILLÆG 15 Ved Center - Tæt-lav Boliger Kirkely Nørregyde Center gård Julianelyst Bakkegård Bramdrupskov Løkken Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig hørg xx - xx Koldg Kommune Tillæg til Kommuneplan

Læs mere

Med endelig vedtagelse af lokalplan 598 for et område til kultur, kreative og maritime erhverv på den sydvestlige del af Frederiksø med plan

Med endelig vedtagelse af lokalplan 598 for et område til kultur, kreative og maritime erhverv på den sydvestlige del af Frederiksø med plan Med endelig vedtagelse af lokalplan 598 for et område til kultur, kreative og maritime erhverv på den sydvestlige del af Frederiksø med plan ID3122637 og annonceret d. 14. juni 2016 aflyses del af tidligere

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Område til offentlige formål. (Plantebælter langs Landevejen i Tranbjerg) Marts 1981 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Område til offentlige formål. (Plantebælter langs Landevejen i Tranbjerg) Marts 1981 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 124 Område til offentlige formål. (Plantebælter langs Landevejen i Tranbjerg) KONGSBAK INFORMATIK Marts 1981 Århus kommune Lokalplan nu,: 12.4 Omrade til offentlige formål (Plantebælter

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Vejle kommuneq Teknisk forvaltning ~ August 1985. Lokalpian nr.77 for et område ved Idrættens Hus

Vejle kommuneq Teknisk forvaltning ~ August 1985. Lokalpian nr.77 for et område ved Idrættens Hus Vejle kommuneq Teknisk forvaltning ~ August 1985 Lokalpian nr.77 for et område ved Idrættens Hus VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING AUGUST 1985 Lokaiplan nr. 77 for et område ved Idrættens Hus. Indhoidsfortegnelse:

Læs mere

Vejle Kommune Teknisk Forvaltning. Juni 1991. LOKALPLAN NR. 112 for et erhvervsområde ved motorvejen syd for Danmarks Transport Center.

Vejle Kommune Teknisk Forvaltning. Juni 1991. LOKALPLAN NR. 112 for et erhvervsområde ved motorvejen syd for Danmarks Transport Center. Vejle Kommune Teknisk Forvaltning Juni 1991 LOKALPLAN NR. 112 for et erhvervsområde ved motorvejen syd for Danmarks Transport Center. VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Februar 1991 Lokalpian nr. 112 for

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Et bolig- og erhvervsområde ved Frederiks Alle, Søgade, Valdemarsgade i Århus. November 1983 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Et bolig- og erhvervsområde ved Frederiks Alle, Søgade, Valdemarsgade i Århus. November 1983 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 206 Et bolig- og erhvervsområde ved Frederiks Alle, Søgade, Valdemarsgade i Århus KONGSBAK INFORMATIK November 1983 Arhus kommune Lokalplan'nr: Et bolig- og erhvervsområde ved

Læs mere

Lokalplan 3.8. For område til offentlige formål i Havnsø by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L30800

Lokalplan 3.8. For område til offentlige formål i Havnsø by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L30800 Lokalplan 3.8 For område til offentlige formål i Havnsø by Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 21.12.1985 3011501L30800 Bjergsted kommune Lokal plan n r. 3.8 for et område til offentlige formål

Læs mere

LOKALPLAN 07-005 GUG ØST, FJORD BLINK AFD. 16 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-005 GUG ØST, FJORD BLINK AFD. 16 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-005 GUG ØST, FJORD BLINK AFD. 16 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE --- - ------- - ---- ---- --- --- REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Side 1.

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

STEMPELMÆRKE. Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. for et område mellem Østergade og GrØnsgade.

STEMPELMÆRKE. Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT. for et område mellem Østergade og GrØnsgade. Holstebro kommune Matr. nr. 65 a m.fl., Holstebro bygrunde. Stempel: 25,OO kr. g- i733 LOKALPLAN NR. 115. Anmelder: STEMPELMÆRKE Mlfi$%bro KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Undervisningsinstitution ved Skejbyvej i Vejlby. Oktober 1981 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Undervisningsinstitution ved Skejbyvej i Vejlby. Oktober 1981 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 144 Undervisningsinstitution ved Skejbyvej i Vejlby KONGSBAK INFORMATIK Oktober 1981 l i I l U@,$ f ' / s kommune Lokalplan nr.: 44 ingsi nst i t u t ion ved Skejby vej I l

Læs mere

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev " ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev  ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et boligområde ved Øster Ulslev ^-*j&'alderdomshjem^ " ^ ' -18 ; Jordfmoderhus,' fi'j i ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s ^.^' LOKAL PLAN NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et område ved

Læs mere

LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979

LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979 LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979 Lokalplanens baggrund og område Lokalplan 14-001 er udarbejdet for at sikre arealer til udvidelse

Læs mere

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp

Frit leverandørvalg Skive Kommune. Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Frit leverandørvalg Skive Kommune Vejledning og vilkår for godkendelse som leverandør af Personlig og praktisk hjælp Marts 2011 1. Baggrund... 3 2. Leverandørmateriale... 3 3. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017 SALG AF SØNDERBORG KASERNE NOVEMBER 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 SØNDERBORG KASERNE 3 1.2 RETSGRUNDLAG OG UDBUDDETS TILRETTELÆGGELSE 5 1.3 UDBUDSMATERIALET 5 1.4 TIDSPLAN 6 2. PRÆKVAFIKATIONSBETINGELSER

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

Dato: 31. juli 2017 Sagsbehandler: mfels Sagsnr.: P

Dato: 31. juli 2017 Sagsbehandler: mfels Sagsnr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 101 for boligområde ved Strandvangen i Frederikssund og Kommuneplantillæg

Læs mere

[Lokalplan l 227 1. Lokalplan nr. 227 4dvidelse af Randers Havm

[Lokalplan l 227 1. Lokalplan nr. 227 4dvidelse af Randers Havm 1 Lokalplan nr. 227 4dvidelse af Randers Havm [Lokalplan l 227 1 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Lokalplanens område er beliggende ost for det eksisterende kajanlreg på sydsiden af Gudenå-lobet. Området har

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Depot for oprensningsfyld og landvinding, Se endvidere lokalplan nr Januar 1992 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Depot for oprensningsfyld og landvinding, Se endvidere lokalplan nr Januar 1992 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 458 Depot for oprensningsfyld og landvinding, Østhavnen Se endvidere lokalplan nr. 610 KONGSBAK INFORMATIK Januar 1992 hhus kommune Lokalplan nr: Depot for oprensningsfyld og.

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering

Tværgående økonomisk månedsrapportering Tværgående økonomisk månedsrapportering Koncernøkonomi og vækst Økonomi Marts 2015 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for marts 2015 1. Status marts 2015 grafisk

Læs mere

GRAVENE VIBORG TLF J. NR. VH BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup.

GRAVENE VIBORG TLF J. NR. VH BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup. Advokatfirmaet Dahl Koch & BolI ADVOKAT Vibeke Asmin Hansen GRAVENE 2 8800 VIBORG TLF. 87 27 11 00 J. NR. VH-44-033082-BA Matr.nr. 3 bk Studstrup by, Skødstrup. Beliggende: Digesvalevej, Studstrup. VEDTÆGTER

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Kejlstrupvej (Posthus) LOKALPLAN 20.11

Silkeborg Kommune. Område ved Kejlstrupvej (Posthus) LOKALPLAN 20.11 Silkeborg Kommune Område ved Kejlstrupvej (Posthus) LOKALPLAN 20.11 Lokalplan nr. 20.11 for et område @st for Ke jlstrupve j. INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS FORMAL... LOKALPLANENS FOLD TIL DEN 0VRLGE

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret LOKALPLAN 5-04.2.1 Institutioner i Holmebækcentret KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-04.2.1 INSTITUTIONER I HOLMEBÆKCENTRET, (TILLÆG TIL LOKALPLAN 5-04.2) REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

Lokalplan nr. 1.4.2-1

Lokalplan nr. 1.4.2-1 Lokalplan nr. 1.4.2-1 Boligområde, Grundtvigsvej, Ikast Ikast Kommune LOKALPLAN NR. 1.4.2/1.1.1-01 IKAST BY BOLIGOMRÅDE VED GRUNDTVIGSVEJ SAMT ET OMRÅDE TIL CENTER- OG BOLIG- FORMÅL IKAST KOMMUNE OKTOBER

Læs mere

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 LOKALPLAN 05-005 RIEKKEHUSE - FILLIPPAVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGøRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

Lokalplanlægning hvad siger loven. Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen

Lokalplanlægning hvad siger loven. Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Lokalplanlægning hvad siger loven Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Tværgående planlægning planlovsændringer planlovsadministration generelt kommune-/lokalplanlægning Fingerplanen og Hovedstaden bæredygtige

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN 41. For et område ved Stenrødgård i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 41. For et område ved Stenrødgård i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 41 For et område ved Stenrødgård i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Lokalplanens

Læs mere

D el ophæ vet i henhold til lokalplan nr. 849. Se endvidere lokalplan nr. 311,tillæ g til lokalplan nr. 311 og lokalplan nr. 591

D el ophæ vet i henhold til lokalplan nr. 849. Se endvidere lokalplan nr. 311,tillæ g til lokalplan nr. 311 og lokalplan nr. 591 Århus Kommune Lokalplan nr. 017 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Nørregade - Nørreport - Studsgade - Paradisgade D el ophæ vet i henhold til lokalplan nr. 849. Se endvidere lokalplan nr. 311,tillæ

Læs mere

EGEBÆK-HVIDING. Egeparken LOKALPLAN NR

EGEBÆK-HVIDING. Egeparken LOKALPLAN NR EGEBÆK-HVIDING Egeparken LOKALPLAN NR. 06.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål. 2 Område og zonestatus. 3 Områdets anvendelse. 4 Udstykninger. 5 Vej- og stiforhold. 6 Spor- og ledningsanlæg.

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGER VED KLARUPVEJ KLARUP

LOKALPLAN BOLIGER VED KLARUPVEJ KLARUP LOKALPLAN 04-016 BOLIGER VED KLARUPVEJ KLARUP AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING AUGUST 2002 Nærmere oplysninger Aalborg Kommune, Teknisk Forvaltning, Vesterbro 14, Postboks 765, 9100 Aalborg Tlf. 9931

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk I N D H O L D S F O R T E G N E L S E side Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING FEB 1980 I I N D H O L D S FO R T E G N ELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Bakkehusene Stenrosevej/Stokrosevej i Beder. Se endvidere byplanvedtægt nr. 9 Beder-Malling.

Århus Kommune. Lokalplan nr. Bakkehusene Stenrosevej/Stokrosevej i Beder. Se endvidere byplanvedtægt nr. 9 Beder-Malling. Århus Kommune Lokalplan nr. 326 Bakkehusene Stenrosevej/Stokrosevej i Beder Se endvidere byplanvedtægt nr. 9 Beder-Malling KONGSBAK INFORMATIK Februar 1989 \ Arhus kommune Lokalplan nk: BAKKEHUSENE 326

Læs mere

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL KOMMUNE NR. 3016 BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 3016 Lokalplan for et areal til boligformål. beliggende ved Blommevænget

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 313 FOR VENØ HAVN

LOKALPLAN NR. 313 FOR VENØ HAVN STRUER KOMMUNE AUGUST 2010 FOR VENØ HAVN PLANGRUNDLAG ORDLISTE LOV OM PLANLÆGNING Planloven blev vedtaget af Folketinget den 6. juni 1991 og trådte i kraft den 1. januar 1992. Planloven samler og erstatter

Læs mere