Køb og salg uden momsberegning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Køb og salg uden momsberegning"

Transkript

1 Køb og salg uden momsberegning Der kan være køb og salg, hvor varen ikke er momspligtig, eller hvor varen er incl. moms, og der ikke skal beregnes moms, f.eks. fragt, fordi det blot er en viderefakturering af ydelsen fra transportøren. Det er muligt både at fakturere momspligtige og ikke momspligtige varer på samme faktura. Det følgende beskriver, hvordan du sætter Uniconta op til at håndtere varer, hvoraf der ikke skal beregnes moms. Forudsætning for at fakturere varer og ydelser uden momsberegning En momskode med 0%-sats, en for både indgående og udgående moms. En varegruppe, f.eks. Momsfri, med momskoderne med 0%-sats. Varenumre med momsfri varegruppe. Debitor- og kreditorgrupper er sat til kontering efter Vare. Omsætningskonti i momsfri varegruppe skal være salgskonti. Købskonti skal være omkostningskonti. Ellers fejler fakturaen. Finanskonti, som momsfri varer bogføres på (angives i varegruppen Momsfri), skal have Valgfri i feltet Tvungen moms. Herunder beskrives opsætning af Momskoder med 0%-sats. Momsfri varegruppe. Varenumre uden momsberegning. Kontering efter vare og ikke debitor/kreditor. Opsætning af købs- og salgskonti i momsfri varegruppe. Tvungen moms-feltet som Valgfri på køb- og salgskonti. I det følgende anvendes som eksempel Fragt uden momsberegning. Momskoder med 0%-sats Vælg Økonomi/Vedligeholdelse/Moms. Her er der oprettet to momskoder med 0%-sats. En til salg og en til køb. Salgsmomskode UM (Uden Moms)

2 Momstype: Udgående moms Beregningsgrundlag: Nettobeløb Sats: 0,00 Finanskonto: Skal angives for at faktura kan opdateres, selvom der ikke skal bogføres et beløb. Her er der anvendt konto for Udgående moms. Købsmomskode IUM (Indgående Uden Moms)

3 Momstype: Indgående moms Beregningsgrundlag: Nettobeløb Sats: 0,00 Finanskonto: Skal angives for at købsfaktura kan opdateres, selvom der ikke skal bogføres et beløb. Her er der anvendt konto for Indgående moms. Momsfri varegruppe Vælg Lager/Vedligeholdelse/Varegrupper. Her er oprettet varegruppen Momsfri.

4 Salgskonto: 1030, Momsfrit salg. Kontotype Indtægt, ingen momskode, Tvungen moms = Valgfri. Købskonto: 1311, Momsfrit køb. Kontotype Udgift, ingen momskode, Tvungen moms = Valgfri. Salgsmoms: UM (Uden Momskode) Købsmoms: IUM (Indkøb Uden Momskode) Du behøver ikke udfylde resten af momszonerne i varegruppen, hvis samme momsregel gælder der. Hvis du ikke udfylder noget, anvendes værdierne fra Indland som standard. Da fragt er en Ydelse, er der ikke udfyldt konti til Vareforbrug, Lagerafgang og Lager, tilgang (Lagerkladde) Varenumre uden momsberegning Under Lager/Varer er der oprettet et varenummer, Fragt momsfri, til momsfri fragt.:

5 Gruppe: Momsfri. Varenummeret anvendes både til køb og salg, idet der er angivet 0%-momskode på både køb og salg i varens varegruppe Momsfri. Kontering efter vare og ikke debitor/kreditor Køb og salg skal konteres efter Vare og ikke efter Debitor eller Kreditor for at fakturere differentieret moms. Det vil sige, at nogle varer skal momsberegnes og andre ikke. Eller at varer, der skal momsberegnes, skal momsberegnes med forskellige momssatser. Salgskontering sættes op i Debitorgrupper. Købskontering sættes op i Kreditorgrupper. Salgskontering Vælg Debitor/Vedligeholdelse/Debitorgrupper. Sæt alle debitorgrupper til salgskontering efter Vare. Som minimum de grupper, hvor du vil have mulighed for at anvende differentieret momsberegning på samme faktura (blande forskellige momssatser og momsfri). Vælg varegruppen og klik på Rediger-knappen i båndet. Varegruppen kan redigeres. Vælg Vare i feltet

6 Omsætningskontering: Købskontering Vælg Kreditor/Vedligeholdelse/Kreditorgrupper. Der gælder det samme som under salgskontering, her er det blot kreditorgrupper, der skal sættes til Vare: Opsætning af købs- og salgskonti i momsfri varegruppe I den momsfri varegruppe er det vigtigt, at købskonto er en udgifts-/omkostningskonto, og at salgskonto er en indtægtskonto. Ellers kan fakturaen ikke opdateres og bogføres.

7 Tvungen moms-feltet som Valgfri på køb- og salgskonti Ud over at køb- og salgskonti skal være hhv. omkostning/udgift og indtægt, så skal kontiene også være sat op således: Feltet Tvungen moms = Valgfri. Her f.eks. salgskonto 1030:

8 Brugtmoms Uniconta understøtter ikke Brugtmoms automatisk. Ønsker man at benytte Uniconta til afregning af brugmoms, skal dette udføres manuelt. EU Salg uden moms

9 EU-salg uden moms Unipedia Generelt EU-salg uden moms, bruges til at indberette EU-salg til SKAT. Oplysningerne hentes fra debitorfakturajournalen og kan om nødvendigt redigeres, før de indberettes. Opsætning Der er nogle få opsætninger der skal være på plads før rapporteringen kan foretages. Debitorer, der handles med inden for EU skal have angivet et momsnummer (CVR-nummer) og en landekode. EU-salg uden moms i Uniconta EU-salg uden moms findes under Økonomi/Rapporter/Momsrapportering Vælg det datointerval der ønskes og få en liste af dine posteringer. Gennemgang af kolonnerne i EU-salg uden moms Dato Denne kolonne indeholder fakturadatoen. Land Landet på posteringen beskriver hvilket EU-land der bliver handlet med. Hvis der bliver handlet med eget land, vil de blive sorteret fra. Konto Kontonummer på den debitor, som har modtaget fakturaen. Kontonavn Navn på Debitor. Momsnummer Momsnummer på firmaet der bliver handlet med. Fakturanummer Nummeret på den faktura, kunden har modtaget. Beløb Posteringsbeløb i standardvalutaen, hvor den aktuelle kurs er anvendt. Værdien af posten er baseret på nettobeløbet på ordrelinjen. Der vil være tre slags beløbsfelter. Den første beskriver beløbet på den vare der sælges, den anden beskriver beløbet på ydelsen der sælges og til sidst trekantshandels beløbet. Felter for trekantshandel vil først blive vist efter fil oprettelse. Trekantshandel Markering af at transaktionen indgår i en trekantshandel, vil medføre at varebeløbet vil blive noteret som et trekantshandelsbeløb ved fil oprettelse. Desuden vil et evt. ydelsesbeløb blive fjernet. SystemInfo Kolonnen udfyldes med informationer fra Uniconta. Det kan være informationer ifm. valideringen eller komprimeringen. Gennemgang af knapperne/funktionerne i EU-Salg uden moms Tilføj Der kan manuelt tilføjes linjer der skal rapporteres til SKAT. Slet Transaktioner der ikke ønskes rapporteret til SKAT kan slettes. Opret fil Udlæsning af EU-salg uden moms posteringerne. Alle posteringer der indeholder handel med samme momsnummer, vil automatisk blive komprimeret til en postering ved dannelse af filen. Resultatet af komprimeringen vil kunne ses i skærmbilledet efter udlæsning af filen. Posteringerne udlæses i en CSV (semikolon separeret fil), som herefter kan uploades til SKAT eller IDEP.web. Kontrollér Ved kontrolleringen af dine posteringer, vil der blive kigget på om posteringen indeholder fejl eller mangler, der gør, at filen ikke vil blive accepteret af SKAT. Eventuelle fejl vil kunne ses i Systeminfo-kolonnen. Redigering af EU-salg uden moms-posteringer Alle EU-salg uden moms posteringerne kan redigeres på skærmbilledet før den endelige rapportering. Generelle links Layout Skabeloner Søg Vedhæftede filer Filter/Ryd filter

10 Omvendt Momspligt Indledning Med virkning fra 1. juli 2014 er der indført nye momsregler ved handel med visse former for elektronik. Reglerne omhandler omvendt betalingspligt og vil medføre yderligere administration for såvel køber som sælger. Omvendt betalingspligt betyder, at sælger skal fakturere en række produkter uden moms, og at køber i stedet bliver ansvarlig for korrekt afregning af momsen. Ordningen minder meget om den metode, vi i flere år har anvendt til håndtering af erhvervelsesmoms ved handel imellem EU-lande. Den store forskel er, at de nye regler gælder ved handel indenfor Danmarks grænser. Produkterne som er omfattet af de nye regler er: Mobiltelefoner og smartphones Tablets Bærbare computere Spillekonsoller Chips og mikroprocessorer Reglerne har virkning ved Business-to-Business (B2B) handel, og IKKE ved handel med virksomheder som hovedsageligt handler med private (detail). Det betyder, at hvis man køber en bærbar PC hos sin IT-leverandør som led i en traditionel B2B handel, så skal momsen af PC en behandles på én måde. Går man derimod i en detailbutik, og køber den selvsamme PC, så skal momsen af købet håndteres på en anden måde, ene og alene fordi detailbutikken primært henvender sig til private kunder. Sælgers forpligtelser I førstnævnte eksempel skal sælger udstede en faktura uden moms. Sælger skal anføre købers momsnummer på fakturaen, ligesom han skal sikre sig, at momsnummereret er korrekt. Herudover skal der på fakturaen anføres at varen er solgt momsfrit efter reglerne om omvendt betalingspligt. Slutteligt skal værdien af salget angives i momsindberetningen i punkt C. Købers forpligtelser Køber skal i denne situation selv beregne, hvor meget købsmomsen ville have udgjort. Dette beløb skal køber medtage i sin momsafregning, både som købsmoms i det omfang han normalt vil have momsfradrag herfor og som salgsmoms. Værdien af købet skal ikke angives i rubrik A, da der ikke er tale om køb fra andet EU-land. Årsagen til at man indførte disse regler, er for at dæmme op for den type svindelsager der omtales som momskarruseller. Indførelsen af regelsættet vil uvilkårligt medføre en øget administrativ byrde i næsten alle virksomheder. For ikke-momsregistrerede virksomheder kan det betyde, at de nu skal momsregistreres, alene for at kunne anskaffe sig et af ovenstående produkter.

11 Opsætning i Uniconta Der skal oprettes momskonti og momskoder til styringen af omvendt momspligt. Derudover skal der oprettes momszoner og momskoder på debitor og varer. Denne vejledning tager udgangspunkt i en Uniconta standard kontoplan, hvor hele momsopsætningen er oprettet af en revisor, så man får beregnet korrekt moms ved omvendt momspligt. Uniconta standard kontoplan kan oprettes automatisk ved oprettelse af nyt regnskab. Vælg Firma/Vedligeholdelse/Opret nyt regnskab Vælg Kopier opsætning Standard: Dansk Kontoplan Selskab Udfyld Firmanavn og afslut med Opret firma i båndet Kontoplanen er sat op til handel med danske og udenlandske kunder, hvilket afspejler sig i antallet af momskoder og konteringsopsætning på momszoner. Momskonti i standard kontoplanen Der skal oprettes 2 konti til erhvervelsesmoms til styring af omvendt momspligt i nedenstående eksempel er det konto 6906 og 6907.

12 Momskoder i standard kontoplanen Der skal oprettes 2 momskoder til omvendt momspligt køb og salg

13 Momsoperationer salg og indkøb illustreret med angivelse s-nummer og k-nummer styrer udskrivningen af momsspecifikationen. Oprettelse af debitorgruppe Hvis man sælger til både erhvervskunder og private kunder, skal der oprettes grupper til de 2 kategorier, da konteringen af omsætningen og momsen styres forskelligt. Debitorgruppen tilknyttes kunden i debitorkartoteket Oprettelse af varegruppe På de varer, som er omfattet reglerne om omvendt momspligt, tilknyttes den varegruppe, der skal styre momshåndteringen.

14 Oprettelse af debitor Erhvervskunder oprettes i debitorkartoteket. Debitorgruppen vælges i feltet Gruppe og husk at vælge/tjekke momszonen alt efter kundetype. Momszoner, der kan vælges: Indland, EU-medlemslande, Udland, Ikke momsregistreret, Momsfri. Momszonen bestemmer håndteringen af moms ud fra den momskode, der sat på momszonen. Erhvervskunder oprettes uden kryds i feltet Priser inklusive moms i debitorkartoteket. Ved oprettelse af varerne indtastes salgspris 1,2 eller 3. Opret en salgspris uden moms og en salgspris med moms. Salgspris uden moms til Erhvervskunder. Salgspris med moms til Privat kunder. Private kunder oprettes i debitorkartoteket på samme måde som Erhvervskunder. Vælg debitorgruppen til private og husk at sætte kryds i feltet Priser inklusive moms i debitorkartoteket.

15 Husk at vælge den salgspris, der er oprettet med moms. Oprettelse af vare Varer, der er omfattet reglerne om omvendt momspligt, oprettes i lagerkartoteket. Husk at oprette 2 salgspriser pris med og uden moms. Husk at vælge varegruppen til varer med omvendt momspligt. Salgsordre til Erhvervskunde En erhvervskunde køber 2 varer hos os 1 vare med almindelig salgsmoms og 1 vare med omvendt momspligt. Fakturaen ser således ud. Moms bliver beregnet korrekt af varenummer Faktura layout og varens tekst skal tilpasses, hvor der gøres opmærksom på, at køber selv skal indberette momsen af mobiltelefonen, og at varen er solgt uden moms. Debitors momsnummer skal fremgå af fakturaen.

16 Bogføringen af fakturaen ser således ud. Momsspecifikation Momsopgørelsen ser således ud. Salget af mobiltelefon og en almindelig momspligtig vare Almindelig moms kr. 18,75 angivet som salgsmoms salget af en almindelig momspligtig vare. Værdien af salget af mobiltelefonen med omvendt momspligt angivet i rubrik C. Indkøb af mobiltelefonen Vi har købt mobiltelefonen hos leverandør uden moms. Vi skal derfor selv indrapportere momsen under udgående afgifter og under indgående afgifter.

17 Momsretning Uniconta kan håndtere almindelige ind og udgående moms samt moms med omvendt betalingspligt. Omvendt betalingspligt ved indenlandsk handel med visse typer af it-udstyr, men kun ved såkaldt B2B-salg. De nye regler gælder således ikke ved salg til private. Følgende produkter er omfattet af den nye ordning: Mobiltelefoner af enhver art, herunder smartphones

18 Tablets Bærbare computere Spillekonsoller Chips og microprocessorer Omvendt betalingspligt betyder, at sælger skal udstede en faktura uden moms. I stedet skal køber beregne erhvervelsesmoms, men har samtidig fradrag for et tilsvarende beløb som indgående moms, hvis køber efter de almindelige regler har fuldt momsfradrag. Hvis der er tale om telefoner eller computere, som medarbejderne også må bruge privat, er der kun delvist momsfradrag. Bogføringen af handlen afhænger af, om du er på køber- eller på sælgersiden: Hos køber anbefaler vi, at der oprettes en ekstra konto i balancen under momsgæld med en tekst i retning af Erhvervelsesmoms ved køb af it-udstyr med omvendt betalingspligt. Det vil nemlig lette afstemningen i forbindelse med momsangivelsen. På kontoen skal du kreditere momsen beregnet som 25 % af købsprisen ved køb af sådant udstyr, mens du debiterer kontoen for indgående moms. Posteringerne på de 2 momskonti kan laves ved hjælp af en særskilt momskode. Den kan oprettes på samme måde som momskoden for EU-køb. Kontoen for erhvervelsesmoms oprettes som en statuskonto i balancen. Når momsen angives til SKAT, medtages saldoen på kontoen i rubrikken udgående moms, der således bliver summen af den almindelige udgående moms og erhvervelsesmomsen. Hos sælger anbefaler vi, at der oprettes en ekstra salgskonto i bogholderiet. Den kan fx navngives Salg med omvendt betalingspligt. På kontoen krediteres salg af varer, der er omfattet af de nye regler, som på momsangivelsen skal indberettes i rubrik C. Dette styres på Moms operation, der kan adskille sig alt efter hvilket land firmaet har hjemsted i. (Sættes op under firmaoplysninger) Vælges Momstype Indgående moms, så SKAL Momsoperation Moms operation, Indkøb sættes. Vælges Momstype Udgående moms, så SKAL Momsoperation Moms operation, Salg sættes Oversigt. Moms operation, Indkøb

19 Moms operation, Salg

20 Salgslinjer uden varenummer I Uniconta er det muligt at lave ordre- og salgslinjer uden varenummer. Når det gøres skal brugeren være særlig opmærksom på konteringen. En varelinje uden varenummer må ALDRIG ramme en lager konto fordi der IKKE kan køres lagerstyring på en vare uden varenummer. Det anbefales at brugeren inden Indkøb eller fakturering checker om konteringen er sat rigtigt op. Den letteste måde at gøre det på er at Simulere et indkøb eller en faktura uden at sende eller vise ordren / fakturaen. Her vises det gjort i fakturaen.

21 En Varelinje uden varenummer vil aldrig ramme en varegruppe, da der ikke er et varenummer. Uniconta vil derfor springe videre i konteringen til Debitorgruppe kontering. Se eksempel. På Debitoren er der valg Gruppe Erhverv. Erhverv er Varegruppekontering. Røde bokse. Fordi der intet varenummer er på varelinien kan der ikke konteres på vare. Uniconta konterer efter Debitor. Lilla bokse.

22 Moms med flere satser Uniconta kan operere med moms med flere momssatser. Dette gøres ved at bruge både sats og sats 2. Nedenfor er vist opsætning. Kladdenposterne, Simuleret bogføring samt momskalkulationen.

23 Eksempel 1. Momssats 2 er sat til 18,75, som repræsentation. Der laves nu en kladde som trækker på momskoden IREP Simuleringen viser at Uniconta vil danne nedenstående poster. I feltet under Formel moms er det skitseret hvorledes momsbregningen laves, når der er to satser. Eksempel 1. Momssats 2 er sat til 10.

24 Der laves nu en kladde som trækker på momskoden IREP Simuleringen viser at Uniconta vil danne nedenstående poster. I feltet under Formel moms er det skitseret hvorledes momsbregningen laves, når der er to satser.

25 Kontoplan (Vælges under: Økonomi / Kontoplan) Kontoplanen Lokalmenu for kontoplan Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for kontoplan 1. Tilføj en ny finanskonto Tilføjer en ny finanskonto til kontoplanen 2. Rediger Redigerer en allerede oprettet finanskonto 3. Opdater Efter en ændring eller oprettelse af en ny konto, skal man trykke på Opdater, for at se de nyeste konti eller rettelser. 4. Layout Bliver beskrevet under Generelle funktioner 5. Fordelinger & Periodiseringer Fordeling & periodisering på den valgte konto 6. Budget Budget for den valgte konto 7. Kontoudtog Se kontoudtog for den valgte konto 8. Posteringer Se alle posteringer på den valgte konto 9. Kontosummer

26 Viser saldi per måned på den enkelte konto 10. Moms per Debitor/Kreditor Moms per Debitor/Kreditor, Resultatopgørelsen 11. Alle felter Viser alle felter, som kan vises i oversigten Fanen Rediger alle for Kontoplan Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for kontoplan for Rediger alle fanen 1. Rediger alle For at aktivere de næste knapper, skal man være i editerings tilstand. Det bliver man ved at trykke på knappen Rediger alle 2. Tilføj finanskonto Tilføjer en ny finanskonto til kontoplanen 3. Kopier finanskonto Kopierer den finanskonto man har markeret, og indsætter den lige under den konto man ønsker kopieret 4. Slet finanskonto Sletter den finanskonto man har markeret 5. Gem Gemmer de ændringer man har lavet Ved valg af Rediger alle får man mulighed for at redigere i alle konti, uden at skulle åbne hvert enkel, en af gangen, hvilket øge hastigheden hvis der er flere ændringer.

27 Se video guide på Tilføj finanskonto For at oprette en ny finanskonto, skal man udfylde de relevante felter.

28 Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for Tilføj finanskonto 1. Gem Gemmer din nye finanskonto, når du har udfyldt de relevante felter 2. Annuller Annullerer indtastningen og vender tilbage til forrige skærmbillede 3. Slet Sletter den aktuelle konto bliver slettet. Der kommer en advarsel inden kontoen slettes 4. Skabeloner (er beskrevet under Generelle funktioner) 5. Layout (er beskrevet under Generelle funktioner) Felter. Kontonummer.: Kontoen nummer. Alfa nummerisk rækkefølge. Kontonavn.: Navnet på kontoen Valutakode.: Kontoen Valutakode. Bruges f.eks til Bank konti i andre Valutaer, der så kan afstemmes via bankafstemning. Opslags-Id. Her er det muligt f.eks at skrive B or Bank til opslag Systemkonti.: Læs mere Kontotyper.: Læs mere. Kontosummer.: Læs mere. Momskoder og rapportering Underopdeling i indtægtstyper og udgiftstyper tjener to formål; Momskoder og Rapportering: Momskoder på konti med Tvungen moms angivet i kontoplanen:

29 På indtægtskonti med Tvungen moms kan der kun anvendes momskodetyper Udgående afgift. På udgiftskonti med Tvungen moms kan der kun anvendes momskodetyper Indgående afgift. Rapportering, der kan rapporteres på kontotyper. Statuskonti = Balancen Statuskonti er beholdninger, tilgodehavender og gæld, der videreføres fra år til år og danner en ny primo hvert år. Det er fuldstændig valgfrit, om du vil underopdele din kontoplan yderligere i aktiver, passiver og de respektive undertyper. Underopdeling tjener udelukkende et rapporteringsformål, det har ingen intern betydning i Uniconta. Tvungen moms og momskodetyper har ingen betydning for balancekonti. DK forslag Vælges DK Forslag forslag hoppes direkte til debet/kredit kolonnen Indstillinger Primo.: Indsæt kontonummer hvis kontoens sum skal overføres til anden primo konto end den i systemkonti angivne Spærret i kladde.: Sættes denne kan de ikke bogføres direkte på kontoen Blokkeret.: Der kan ikke bogøres på kontoen. Sideskift.: Sættes denne kommer der sidskift efter kontoen ved udskrift af balancer. Eksternt nummer.: Kan bruges til anden udskriftsrækkefølge i balancer. Eksternt navn.: Alternativt kontonavn til brug sammen med eksternt nummer. Anvendte Dimensioner Når dimensioner er sæt op, kan man vælge om de skal være Aktiv, Ikke aktiv eller Tvungen. Aktiv: Når en dimension er sæt til Aktiv under kontoen, er det muligt at vælge dimensionen, og værdien vises når en post bogføres Ikke aktiv: Når en dimension er sæt til Ikke aktiv under kontoen, er det ikke muligt at vælge dimensionen, og værdien vises ikke når en post bogføres Tvungen: Når en dimension er sæt til Tvungen under kontoen, er det ikke muligt at bogføre linjen, uden at sætte dimensionen på Læs mere her. Dimension Her kan man vælge dimensioner, som er sæt op under Økonomi/Vedligeholdelse/Dimensioner. Læs mere her. Systemkonti Systemkonti angives i kontoplanen. Systemkonti benyttes til automatiske posteringer af f.eks. kursdifferencer, øredifferencer, overført årets resultat osv. Mange vil nok genkende systemkonti fra Parametre i andre økonomisystemer.

30 Systemkonti kan kun angives på konti, der også kan bogføres på. Det vil sige konti under typerne drift og status. Du kan sagtens angive systemkonti på konti, hvor der i forvejen bogføres manuelt eller automatisk. For eksempel kan du anvende vareforbrugskontoen i driften til også at bogføre lager tab/vind. De kan ikke angives på konti af typen Overskrift, Sum og Beregningsudtryk. Systemkonto Beskrivelse Konto til overførsel af årets resultat Under Dan primoposter nulstilles driften og årets resultat overføres automatisk til denne konto. Typisk en konto under egenkapitalen. Afgiftskonto Konti til opsamling af afgifter. Enten manuel bogføring eller via en særlig opsætning af varenumre og varegrupper, der indeholder afgifter. Det er udelukkende en oplysning og kan anvendes til rapportering. Udgående moms Konto der opsamler udgående moms. Det er udelukkende en oplysning og kan anvendes til rapportering. Det har ingen betydning for momsrapporten. Indgående moms Konto der opsamler indgående moms. Det er udelukkende en oplysning og kan anvendes til rapportering. Det har ingen betydning for momsrapporten. Kursdifference Konto til bogføring af automatisk beregnede kursdifferencer ved køb og salg i fremmed valuta. Kursdifferencen opstår typisk, når kursen ændrer sig i tiden mellem fakturering og betaling. Øredifference Konto til bogføring af øredifferencer. Momsafrunding Konto til automatisk bogføring af momsafrunding. Ved fakturering beregnes momsen pr. linje, hvis der er mange linjer og nogle har skæve beløb, kan det hænde at momssummen af hver linje ikke er lig momsen af den samlede sum excl. moms. Der kan være en eller få ører til forskel. Forskellen er momsafrunding og typisk en konto under ind- og udgående moms. Lagerværdiregulering Konto til bogføring af bevægelsestype Regulering i lagerkladden. Systemkontoen anvendes typisk på en driftkonto, da den repræsenterer udgiften/indtægten. Hvis denne systemkonto ikke er anvendt på en konto i kontoplanen, bogføres bevægelsestype Regulering i lagerkladden ikke i Finans. Systemkontoen har en modkonto, der angives under Lager/Vedligeholdelse/Varegrupper: i gruppen Konti: feltet Lager, tilgang (Lagerkladde), der typisk er statuskontoen, der repræsenterer til/afgang. Kladde til indtastning af tab/vind Konto til bogføring af bevægelsestype Optælling, Tab/vind og Forældet i lagerkladden. Systemkontoen anvendes typisk på en driftkonto, da den repræsenterer udgiften/indtægten. Hvis denne systemkonto ikke er anvendt på en konto i kontoplanen, bogføres bevægelsestype Optælling, Tab/vind og Forældet i lagerkladden ikke i Finans. Systemkontoen har en modkonto, der angives under Lager/Vedligeholdelse/Varegrupper: i gruppen Konti: feltet Lager, tilgang (Lagerkladde), der typisk er statuskontoen, der repræsenterer til/afgang. Modregning af momspligtig import Indgår ikke i momsrapporten. Alle poster der har en momskode kommer med ud på momsrapporten. Det er 3 typer konti, der får en momskode: 1. Posteringeskontoen. 2. Selve momskontoen i momskartoteket, der typisk er ind- eller udgående moms. 3. Evt modkonto iå momskartoteket. Nr. 3 skal ikke med på momsrapporten. Den har ingen nytte der. Den fjernes fra momsrapporten ved, at angive at det er en Modregning af momspligtig import som systemkonto på kontoen i kontoplanen.

31 Udgift for importmoms Bruges til at beregne et procentbeløb (på nuværende tidspunkt 25%) af det anførte beløb, som bogføres på Udgift for importmoms og modposteres på modkonto af momskonto for importmoms Fejlkonto Fejlkontoen bruges til at opsmale de posteringer, hvor Uniconta ikke har en konto at aflevere konteringerne på. Skal altid oprettes Momsafregning

32 Eksemplet er afregning af 1. kvartal Spring til Layout Gå til Økonomi/Rapporter/Momsrapportering/Momsspecifikation Udfyld felterne Fra dato og Til dato med og og tryk på [Søg] Skabeloner Søg Hvordan afregnes din moms korrekt i Uniconta?Vi giver et ekspempel herunder, hvordan man kan afregne sin moms i Uniconta. Yderligere information Momsrapportering Betaling Klik på billedet for at se en større udgave I oversigten kan man se Udgående moms og Indgående moms, der skal afregnes. Åben en kladde, som vi vil benytte til at afregne momsen med. I eksemplet herunder, afregner vi fra konto 6902, Udgående (slag) moms og 6903, Indgående (Køb) moms Klik på billedet for at se en større udgave Vi laver en samlet momsafregning på konto 6917, Momsafregning Herunder ses de bogførte linjer Klik på billedet for at se en større udgave På kontoplanen kan man se det bogførte momsafregningsbeløb, der skal betales til/modtages fra Skat. Klik på billedet for at se en større udgave Ved betalingsfristen, 1. juni 2017, her i eksemplet, bogfører vi momsen ud af Momsafregningskontoen. Her i eksemplet har vi oprettet Skat som en kreditor, men der er også muligt at betale direkte fra kladden ved brug af felterne; Betalings måde og Betalings ID, og danne en betalingsfil fra kladden. Klik på billedet for at se en større udgave Her ses det bogførte afregning for kreditor. Klik på billedet for at se en større udgave Ved betaling via Kreditor/Rapporter/Betalinger, bliver betalingen til Kreditor, i dette tilfælde Skat, overført til banken, og momsafregning er afsluttet. Læs mere om betalinger her

33 Opsætning af bogføringskladder Spring til Layout, Skabeloner, Søg

34 Opsætning Kladde Der kan oprettes flere bogføringskladder med hver deres navn/betegnelse, og hver deres formål (daglige poster, betalinger, månedlige poster, bank, valuta osv.) Hver kladde kan opsættes individuelt mht. til håndtering af data og input. Herunder beskrives bogføringskladdernes opsætning og ikke deres layout (felter, rækkefølge mv.), der beskrives i et separat afsnit. Bogføringskladders opsætning gælder for alle brugere i modsætning til deres layout, der gælder pr. bruger individuelt i alle regnskaber og ikke alle brugere i alle regnskaber. En bogføringskladde kan benyttes til forskellige formål, og derfor kan den sættes op til at håndtere individuelle måder at bogføre på. For eksempel om bilagsnummer skal tælles automatisk op, om der må være momskode på både debet og kreditpostering osv. Hvor gælder opsætning af bogføringskladder Opsætningen gælder kun pr. kladdenavn i det aktuelle regnskab og for alle brugere. Opsætningen gælder ikke samme kladdenavn i andre regnskaber. I kladde oversigten kan de væsentligste valg i opsætningen ses. Herudover kan det ses, hvor mange linjer, der er i en kladde. Opsætning af bogføringskladder 1. Vælg regnskabet øverst i værktøjslinjen, hvori bogføringskladden skal sættes op. Det kræver, du har adgang til regnskabet, ellers vises det ikke i listen over dine regnskaber. 2. Vælg Økonomi/Bogføring. Markér kladdenavnet, der skal sættes op, og klik på Rediger i Båndet.

35 Felter i kladdeopsætning Kladde Kladde ID. Kan ændres frit. Alle bogførte kladder og deres posteringer ændres tilsvarende. Så det er intet problem at omdøbe en kladde. Navn Kladdenavn, en uddybende betegnelse for kladde ID. Nummerserie Nummerserie til tildeling af bilagsnumre i kladden. Der skal angives en nummerserie, og nummerserierne findes under Økonomi/Vedligeholdelse/Bilagsnummerserier. Flere kladdenavne kan godt dele samme nummerserie. Bemærk: Hvis flere bogføringskladder benytter samme nummerserie, og en kladde ikke bogføres med det samme, og man udfylder en anden kladde, vil posterne benytte samme numre. Hvis du f.eks. opdeler bogføring af finansbilag i flere kladder efter type eller bruger, kan de sagtens dele bilagsnummerserie. Du bør ikke anvende ordre- og købsbilagsserierne til bogføringskladder. En kladdes nummerserienavn bør heller ikke ændres, efter kladden er taget i brug. Manuel tildeling Bilagsnummer skal tildeles manuelt i kladden. Tildeling af bilagsnummer under bogføring af kladde Bilagsnummer tildeles automatisk pr. bilag ved bogføring af kladden startende fra Næste nr jfr. valgt bilagsserie. Når kladden er bogført, har hvert bilag fået tildelt et nummer automatisk. Du kan vælge at påføre numrene manuelt pr. bilag med pen bagefter det er lidt den omvendte verden, i forhold til at nummerere bilagene før eller under bogføring. Metoden sikrer, at der ikke bliver huller i bilagsserien. Feltet Bilagsnr. forsvinder fra kladden. Bogfør alle transaktioner i finans under samme bilagsnummer Som ovenfor under Tildeling af bilagsnummer under bogføring af kladde, her får alle bilagene samme bilagsnummer. Blokeret Kladden er blokeret for posteringer. Anvendes, hvis kladden ikke skal benyttes mere. Det er ikke muligt at slette en kladde, der er bogført i, så derfor skal den i stedet blokeres. Auto Gem Sættes denne gemmes kladden automatisk og løbende Slet linjer efter bogføring Alle linjer slettes når de er bogført. Hvis feltet ikke markeres, forbliver linjerne i kladden hvilket anses som en stående kladde, hvor posterne kan bogføres gang på gang (men med ny dato og nyt bilagsnummer), hvilket er praktisk ifm. med poster der går igen med faste intervaller. For eksempel en lønkladde. Momskode for både konto og modkonto Det er muligt at indtaste en momskode både for konto og modkonto. Praktisk ifm. med revisors omposteringer ved periodeslut, hvor poster skal flyttes fra en finanskonto til en anden og begge har momskode. Men en fælde at markere ifm. daglige poster, hvor oftest kun en af kontiene skal have momskode. Brug momskode fra Debitor & Kreditor Sættes denne bruges momskoden fra Debitor & kreditor i kladden. Generer beløb i modpostering Her kan vælges om en ny linje automatisk skal foreslå ubalancen i beløbskolonnen, således at linjen bringer kladden i 0 Vis tom dato ved ubalance Datofeltet på efterfølgende linjer efterlades blankt, hvis der er ubalance, og anses som hørende til første linje ovenover med en dato. Hop til Konto ved ubalance Hvis feltet markeres, hopper markøren udenom dato og bilag og direkte til feltet Konto på næste linje, hvis der er ubalance i kladden. Det er en hurtig måde at indtaste poster i kladden uden modkonto. Sæt tom konto felt på vent Hvis konto-feltet er tomt er linjen på vent og bogføres ikke og fejlmeldes ikke.

36 Kladde linje skal godkendes før bogføring Vælges denne kan kassekladden bruge godkendelse. Så vil alle linjer have en godkendt kolonne. Linjer vil så kun blive bogført, hvis de er godkendt Tilføj Reference til Fysisk bilag på betaling Sættes denne vil det fysiske bilag fra indbakken følge fakturaen til betalingen. Bogføringsdatoprincip Indtast dato : Bilagsdato skal indtastes Dags dato : Alle bilag bogføres pr. computerdato. Datofeltet er skjult i kladden. Valgt dato : Alle bilag bogføres pr. valgt dato, der indtastes ved bogføring. Datofeltet er skjult i kladden. Kontroller om fakturanummer er benyttet Sættes denne kontrollerer kladden og Faktura nummeret fra Kreditoren allerede er brugt og dermed måske betalt Sum per dato skal være 0 Kladden skal stemme per Dato Sum per bilag skal være 0 Kladden skal stemme per bilag Afstemningskonti Beholdningskonti viser løbende saldo for de angivne konti i kladden, efterhånden som der bogføres. Afstemningskonto vises på bogføringslinjen. Alle afstemningskonti vises i bunden af kladden. Beholdningen ændres linje for linje efterhånden som der bogføres eller bladres i kladden. Beholdningskonti gælder som al anden opsætning kun det aktuelle kladdenavn. Standardværdier Kontotype, konto og moms er standardværdier der autoudfyldes pr. linje i kladden. Praktisk f.eks. i forbindelse med bankimport at modkonto altid er bankkontoen. Eller ifm. med indbetalinger at Kontotype altid er Debitor. Standardværdier kan altid overskrives i kladden. Dimensioner Vises kun, hvis dimensioner er oprettet og aktiveret. Forslag til dimensioner og kan altid overskrives i kladden. Bogfør uden moms Bruges ved konverteringen hvor momsen er ført og momskoden ønskes vist. Sættes denne bogføres uden moms Andre funktioner vedr. Kladde opsætninger Indlæs bankkontoudtog Se Import af bankontoudtog Importer fra fil

37 Importerer en fil i den kladde markøren står på. Slet poster i kladde Sletter alle poster i den kladde markøren står på. Fasttekster Standardmodkonti (Fordelingsskabeloner) Under standard modkonti kan standardkonteringer oprettes. Ved at tilføje linjer på [Tilføj post] kan konteringen sættes op med den kontering der skal udligne konteringen fra feltet konto i kladden. Ved at trykke på [Tilføj] kan navnet på opsætningen gemmes. Ønskes navnet senere ændret trykkes på [Rediger Navn] Nye felter i finans: Antal og Referencenummer I kassekladden kan man vælge antal og referencenummer, som begge overføres til finansposteringerne. Desuden overføres antal også til projekt. I firmakartoteket skal man huske at slå til, at man vil benytte antal i finansposterne. Man kan ikke vise antal i balancer.

38 Slå antal til under Firma/Firmaoplysninger

39

Køb og salg uden momsberegning

Køb og salg uden momsberegning Køb og salg uden momsberegning Der kan være køb og salg, hvor varen ikke er momspligtig, eller hvor varen er incl. moms, og der ikke skal beregnes moms, f.eks. fragt, fordi det blot er en viderefakturering

Læs mere

Køb og salg uden momsberegning. Momskoder med 0%-sats. Salgsmomskode UM (Uden Moms)

Køb og salg uden momsberegning. Momskoder med 0%-sats. Salgsmomskode UM (Uden Moms) Køb og salg uden momsberegning Der kan være køb og salg, hvor varen ikke er momspligtig, eller hvor varen er incl. moms, og der ikke skal beregnes moms, f.eks. fragt, fordi det blot er en viderefakturering

Læs mere

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti Bank Management / Bankafstemning Ideen bag modulet er, at du importerer alle dine transaktioner fra din bank, og så forbliver disse transaktioner i Uniconta, på samme måde som alle andre transaktioner.

Læs mere

Periodisering. Opret en Fordeling/periodiering

Periodisering. Opret en Fordeling/periodiering Periodisering Periodisering kan benyttes når en postering f.eks. forsikring eller husleje skal fordeles over en periode. Opsætningen sker under Økonomi / Vedligeholdelse / Fordelinger & Periodiseringer

Læs mere

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder.

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. SALDI Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. 1. Systemdata: Opsætning af regnskabs- og brugerdata samt backup. 2. Finans: Bogføring og regnskabs relaterede rapporter.

Læs mere

INDLEDNING...3 OPSÆTNING AF MOMS...4

INDLEDNING...3 OPSÆTNING AF MOMS...4 Side 1 af 24 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 OPSÆTNING AF MOMS...4 Momskoder...5 Momsgruppe...6 Varemomsgrupper...8 Finanskonteringsgruppe...8 Momsafregningsperioder...9 Momsmyndighed...11 SÅDAN BEREGNES

Læs mere

Momsvejledning. ectrl Light

Momsvejledning. ectrl Light Momsvejledning ectrl Light Side 1 af 23 01-11-2011 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 OPSÆTNING AF MOMS... 4 Momskoder... 5 Momsgruppe... 6 Varemomsgrupper... 8 Finanskonteringsgruppe... 9 Momsafregningsperioder...

Læs mere

Opsætning og afregning af moms og afgifter

Opsætning og afregning af moms og afgifter Opsætning og afregning af moms og afgifter I Mamut Stellar er det muligt at opsætte en momsafregning, hvor du enten kan vælge Manuel indberetning/ periodeaflæsning (beløbene flyttes IKKE til Momsafregningskontoen),

Læs mere

AT BENYTTE VALUTA BETYDER... 2 VALUTAKODER... 2 VALUTAKURSER...

AT BENYTTE VALUTA BETYDER... 2 VALUTAKODER... 2 VALUTAKURSER... Valuta Du kan fakturere og bogføre i fremmed valuta og få det omregnet til regnskabets grundvaluta. I alle posteringsoversigter vises både beløbet i valuta og beløbet i regnskabets grundvaluta (standardvaluta).

Læs mere

Kontoplan. Lokalmenu for kontoplan. Vælges under Økonomi / Kontoplan. Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for kontoplan

Kontoplan. Lokalmenu for kontoplan. Vælges under Økonomi / Kontoplan. Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for kontoplan Kontoplan Vælges under Økonomi / Kontoplan Lokalmenu for kontoplan Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for kontoplan 1. Tilføj en ny finanskonto 1. Tilføjer en ny finanskonto til kontoplanen 2. Rediger

Læs mere

Finanskladden åbnes ved at klikke på menupunktet Finanskladde under fanen Dagligt.

Finanskladden åbnes ved at klikke på menupunktet Finanskladde under fanen Dagligt. Finanskladde Finanskladden åbnes ved at klikke på menupunktet Finanskladde under fanen Dagligt. Her vises en oversigt over kladder i det aktuelle modul. Du kan vælge mellem at få vist åbne eller lukkede

Læs mere

Årsafslutning, Dan primo. Hvad skal der gøres ved årsafslutning. Opret næste regnskabsår

Årsafslutning, Dan primo. Hvad skal der gøres ved årsafslutning. Opret næste regnskabsår Årsafslutning, Dan primo Når et regnskabsår er afsluttet, alle bilag er bogført og beholdningskontiene er afstemt, skal der dannes primotal i næste regnskabsår. Det vil sige, at årets resultat skal opgøres

Læs mere

Systemopsætning Finans

Systemopsætning Finans Systemopsætning Finans Under menuen Funktioner Systemopsætning Finans, indtastet Generelle oplysninger, Opsætning af kontoplan og Faste Konti vedrørende Finansmodulet. Indholdsfortegnelse Finansopsætning...

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Kontoplan.

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Kontoplan. . Under Fanen Økonomi/ oprettes og vedligeholdes firmaets kontoplan. Bogførte posteringer fra finanskladden samt finansposteringer fra de øvrige moduler ender som posteringer på finanskontiene. Opbygning

Læs mere

Det var et simpelt bogføringsprogram dengang, uden ret mange andre muligheder end bogføring og en resultatopgørelse.

Det var et simpelt bogføringsprogram dengang, uden ret mange andre muligheder end bogføring og en resultatopgørelse. Brugervejledning Bergstedt-IT Finans Indledning Programmet er udviklet siden 2003, hvor de første versioner blev skabt. Det var et simpelt bogføringsprogram dengang, uden ret mange andre muligheder end

Læs mere

Valutakurser. Herunder beskrives: Valutakoder og kurser Standardvaluta Bogføring i valuta Køb og salg i valuta Priser i valuta Kursdifferencer

Valutakurser. Herunder beskrives: Valutakoder og kurser Standardvaluta Bogføring i valuta Køb og salg i valuta Priser i valuta Kursdifferencer Valutakurser Hvis du handler i fremmed valuta, er det hensigtsmæssigt, at kunne indtaste beløb i fremmed valuta og få det omregnet automatisk til dagskurs. På den måde kan du nemt følge med i, hvad du

Læs mere

Moms. Moms. Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen.

Moms. Moms. Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen. Moms Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen. Navision håndterer flere landes momsregler bl.a. differentieret moms. Denne fleksibilitet

Læs mere

Indlæsning af bankkontoudtog

Indlæsning af bankkontoudtog Indlæsning af bankkontoudtog Der kan importeres bankkontoudtog to steder i Uniconta. Der kan importeres til Finanskladden eller fra Bankafstemning. Den store forskel på de to importer er, at bankafstemning

Læs mere

OBS.: Fysiske bilag (indbakken ) viser bilag som er bogført. Du kan IKKE slette bilag, der ikke er bogført, men som ligger i kladde.

OBS.: Fysiske bilag (indbakken ) viser bilag som er bogført. Du kan IKKE slette bilag, der ikke er bogført, men som ligger i kladde. Indlæs Fysiske bilag Spring til Layout, Skabeloner, Søg Relevante links.: Import af e-conomic bilag, Fysiske bilag Fysiske bilag (Indbakke) Fysiske bilag kan placeres på det enkelte bilag på mange måder.

Læs mere

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet.

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Bilagskladde Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Navigering i kladder flytter fra felt til felt.

Læs mere

B R A N D S O F T. Vejledning til brug af ny kontoplan med art og formål.

B R A N D S O F T. Vejledning til brug af ny kontoplan med art og formål. Vejledning til brug af ny kontoplan med art og formål. Denne vejledning er beregnet til brug for de personer, som skal i gang med det nye regnskabssystem, der introduceres af Kirkeministeriet pr 1. januar

Læs mere

Når der bogføres automatisk på momskontiene dannes der også momsposter. Momsposterne bruges til at danne et grundlag for momsafregningen.

Når der bogføres automatisk på momskontiene dannes der også momsposter. Momsposterne bruges til at danne et grundlag for momsafregningen. Moms Dannelse og bogføring af moms i Navision sker ud fra oplysninger fra kunde/leverandør og momsoplysninger fra varen. Navision håndterer flere landes momsregler bl.a. differentieret moms. Denne fleksibilitet

Læs mere

Professionel håndtering af klinikregnskab

Professionel håndtering af klinikregnskab Professionel håndtering af klinikregnskab Kom godt i gang med TDfinans. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge TDfinans, og hvordan du løser de daglige

Læs mere

Kursus for Kasserere K U R S U S

Kursus for Kasserere K U R S U S Kursus for Kasserere Indholdsfortegnelse 3 Dagens program 5 Kassererens arbejde og funktion 6 Forpligtelser og god regnskabspraksis 7 Grundlæggende regnskab 8 Regnskabsprogrammet Uniconta 10 Kontoplanens

Læs mere

LINK TIL FINANS E-CONOMIC. Sagsøkonomi, planlægning og prognose AutoPilot

LINK TIL FINANS E-CONOMIC. Sagsøkonomi, planlægning og prognose AutoPilot LINK TIL FINANS E-CONOMIC Sagsøkonomi, planlægning og prognose AutoPilot Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Opsætning af AutoPilot... 4 3. Opsætning i e-conomic... 6 3.1 Opret kassekladde til AutoPilot...

Læs mere

Handler du med udlandet?

Handler du med udlandet? Handler du med udlandet? Fakta om momspakken Sidste år vedtog EU et direktiv, den såkaldte Momspakke, som fra 1. januar i år har ændret den måde, din virksomhed skal håndtere og rapportere moms, hvis I

Læs mere

Kladde Plus... 3. Ekstra Felter i Kladde Plus... 3. Gentag modkonto... 3. Konteringsvejledning... 3. Konto... 4. Tekst... 4. Privat...

Kladde Plus... 3. Ekstra Felter i Kladde Plus... 3. Gentag modkonto... 3. Konteringsvejledning... 3. Konto... 4. Tekst... 4. Privat... Indhold Kladde Plus... 3 Ekstra Felter i Kladde Plus... 3 Gentag modkonto... 3 Konteringsvejledning... 3 Konto... 4 Tekst... 4 Privat... 4 Kontonavn... 4 Modkontonavn... 4 Plus Sag, Plus Medarbejder, Plus

Læs mere

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2...

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2... Kontoplan plus... 2 Felter i Plus+ kontoplanen... 3 Eksternkonto... 3 Effekt... 3 Primo... 3 MomsABC... 3 Årskode... 3 Prv... 3 KontoNavn2... 4 Funktioner i kontoplan plus... 4 Konteringsvejledning...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Registrer faktura som betalt Kreditnota Rapporter Resultatopgørelse Balance

Indholdsfortegnelse. Registrer faktura som betalt Kreditnota Rapporter Resultatopgørelse Balance BRUGERVEJLEDNING Indholdsfortegnelse Indledning Generelle bogføringsprincipper Kontoplan Installation af Abaque Slet Abaque Opret dit første regnskab Kassekladde Oprettelse af bilag Beskrivelse Dato Faktura

Læs mere

ectrl-vejledning ectrl Momsvejledning

ectrl-vejledning ectrl Momsvejledning ectrl-vejledning ectrl Momsvejledning Indholdsfortegnelse Indledning 3 Opsætning af moms 4 Momskoder 5 Momsgruppe 7 Varemomsgrupper 8 Finanskonteringsgruppe 8 Momsafregningsperioder 9 Momsmyndighed 10

Læs mere

Indholdsfortegnelse Lagermodulet

Indholdsfortegnelse Lagermodulet Navision Stat 3.6 - juni 2004 Indholdsfortegnelse Lagermodulet Lageropsætning... 4 Generelt... 4 Lokation... 4 Nummerering... 4 Dimensioner... 5 Vare-bogføringsgrupper... 6 Enheder... 7 Lokationer... 8

Læs mere

Årsafslutning i ectrl

Årsafslutning i ectrl Årsafslutning i ectrl Denne vejledning er en gennemgang af, hvordan man nemt og bekvemt kommer gennem årsafslutningen i ectrl. Opret nyt regnskabsår Det første man skal foretage sig er at oprette det nye

Læs mere

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 INTEGRATION OVERSIGT (STANDARD OPSÆTNING) Her er en kort gennemgang af integrationens workflow ved en standard opsætning: Funktion Fra Til Info Eksport

Læs mere

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op.

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Bankafstemning Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Aktivering af bankafstemning For at aktivere

Læs mere

Håndbog til E-conomic. Til brug ved bogføring i Mødrehjælpens lokalforeninger

Håndbog til E-conomic. Til brug ved bogføring i Mødrehjælpens lokalforeninger Håndbog til E-conomic Til brug ved bogføring i Mødrehjælpens lokalforeninger Håndbog til E-conomic undervisning Udarbejdet af Hanne Jakobsen, bogholderiet og Lone Sørensen, frivilligafdelingen Denne håndbog

Læs mere

Vejledning og kommentarer til opdatering

Vejledning og kommentarer til opdatering Vejledning og kommentarer til opdatering Program: SummaSummarum Version: 3.6 Frigivelsesdato: 21. december 2009 Nye momsregler pr. 1. januar 2010 Folketinget har vedtaget lovforslag (L19) om ændringer

Læs mere

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet.

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet. Small Business Lav en faktura Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man laver en faktura. Fremgangsmåden kan også anvendes til at oprette Et salgstilbud eller en salgsordre. Inden

Læs mere

Håndtering af webtilmeldinger i Supernova

Håndtering af webtilmeldinger i Supernova Håndtering af webtilmeldinger i Supernova Indhold Håndtering af webtilmeldinger i Supernova... 2 Navigation... 2 Import webordre F-CMS... 3 Gennemgang af ordrehoved... 3 Gennemgang af ordrelinjer... 4

Læs mere

Kom godt i gang med Easybooks

Kom godt i gang med Easybooks Kom godt i gang med Easybooks Easybooks er et brugervenligt og gratis regnskabsprogram, som betjenes direkte via internettet ved hjælp af en browser, for eksempel via Internet Explorer eller Mozilla Firefox.

Læs mere

Quick guide Finans bogføring

Quick guide Finans bogføring Quick guide Finans bogføring Registrering af posteringer Finansmodulet Finansmodulet i et bogholderisystem er det modul, der binder de øvrige moduler sammen. I finansen samles posteringer fra debitor og

Læs mere

Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE

Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE Indhold Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE... 2 Navigation... 2 Import webordre F-CMS... 3 Gennemgang af ordrehoved... 3 Gennemgang af ordrelinjer...

Læs mere

MENU. Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på. Forespørgselsrutiner

MENU. Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på. Forespørgselsrutiner MENU LOG PÅ? FINANS? DEBITOR? KREDITOR? BILAG? REVISOR UDSKRIFTER KONTOUDTOG RENTER RYKKER AUT.BETALING PERIODISK Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på.

Læs mere

Brugerdefinerede felter

Brugerdefinerede felter Brugerdefinerede felter Brugerdefinerede felter finder du under Værktøjer / Brugerdefinerede felter Brugerdefinerede felter giver dig mulighed for at oprette ekstra felter for Debitor, Salgsordre, Ordrelinjer,

Læs mere

Kassekladde. Fordi penge tager tid.

Kassekladde. Fordi penge tager tid. Kassekladde Fordi penge tager tid. Manual til Kassekladde 2012 Indholdsfortegnelse 1. Intro... s. 03 2. Kassekladde... s. 04 Opret bilag... s. 06 Redigere bilag... s. 07 Slet bilag... s. 08 Download bilag...

Læs mere

Avanceret budget. Budgetposterne registreres kun i Finans og kun på finanskontiene i kontoplanen. Budgettet vises på fanen Periodesaldi.

Avanceret budget. Budgetposterne registreres kun i Finans og kun på finanskontiene i kontoplanen. Budgettet vises på fanen Periodesaldi. Avanceret budget Avanceret budget udvider mulighederne for budget på dimensioner, likviditetsbudget og meget mere. Avanceret budget giver mulighed for ægte budgetposteringer, der indtastes og bogføres

Læs mere

Winfinans. Fakturering i Winfinans.NET. For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny

Winfinans. Fakturering i Winfinans.NET. For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny Fakturering i Winfinans.NET For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny Der vil nu blive dannet en ny tom faktura øverst i listen, og ved at klikke på

Læs mere

CB Retail Miniguide til bogføring

CB Retail Miniguide til bogføring CB Retail Miniguide til bogføring Indhold Start CB Retail 2 Tilpasning 3 o Finans 3 o Kunde/leverandør 6 Kartoteker 7 Nyt regnskabsår 11 Daglig bogføring 12 Start CB Retail For at starte CB Retail skal

Læs mere

Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering

Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering DLBR Ø90 Online Kasseregistrering Her beskrives hvordan du anvender kasseregistrering og de tilknyttede faciliteter til din løbende bogføring i Ø90 Online. Redigeret

Læs mere

Systemopsætning Faktura

Systemopsætning Faktura Systemopsætning Faktura Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Fanen Opsætning... 2 Fanen Momskoder... 3 Fanen Indbetalingskort... 4 Fanen e-faktura... 5 Fanen Indtastning... 6 Fanen Restordre... 7 Fanen

Læs mere

Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE

Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE Indhold Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE... 2 Navigation... 2 Import webordre F-CMS... 3 Gennemgang af ordrehoved... 3 Gennemgang af ordrelinjer...

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

Ordrebehandling og fakturering

Ordrebehandling og fakturering Ordrebehandling og fakturering I Mamut Stellar dannes en ordre. Ved bogføring af ordren dannes fakturaen. Indholdsfortegnelse Ordre/tilbud/faktura... 1 Indtastning i ordrehovedet... 2 Indtastning af varelinjer

Læs mere

Økonomistyringssystem

Økonomistyringssystem NIVEAU D Økonomistyringssystem Et økonomistyringssystem er et elektronisk system, hvori virksomheden opretter sin egen kontoplan og bogfører alle virksomhedens bilag. I lærebog og opgavesamling til Erhvervsøkonomi,

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Ændringer til Regnskabssystemet:

Ændringer til Regnskabssystemet: Ændringer til Regnskabssystemet: Generelt: Der er lavet nyt layout i alle skærmbilleder. Farveskalaen der er anvendt er ændret. De steder hvor der i øvrigt er lavet ændringer til layoutet, er dette nævnt

Læs mere

Dimensioner. Introduktion til dimensioner

Dimensioner. Introduktion til dimensioner Dimensioner Der kan tilføjes yderligere dimensioner på posteringer og stamdata. Der er fire typer til rådighed: Afdeling, Formål, Kostcenter og Projekt. Ved at benytte dimensioner kategoriseres posterne

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

Hvordan lægger jeg budget i C5 2012

Hvordan lægger jeg budget i C5 2012 Sådan lægger du budget i C5 I regnskabsprogrammet Microsoft Dynamics C5 er det muligt at arbejde med budgetter. Der findes en budgetkladde, hvor man manuelt indtaster sine budgetter, og der findes mere

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Demoguide. Indholdsfortegnelse. Kap Horn. Velkommen... 3 Installation... 3. Faste menuer... 4

Demoguide. Indholdsfortegnelse. Kap Horn. Velkommen... 3 Installation... 3. Faste menuer... 4 Demoguide Indholdsfortegnelse Velkommen... 3 Installation... 3 Faste menuer... 4 -menuen... 4 Arkiv-menuen... 4 Rediger-menuen... 5 Udvalg-menuen... 6 Vinduer-menuen... 7 Specialmenuer... 8 Kladde-menuen...

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C C5 vejledning C5 Online Finans-, debitor & kreditor Niveau D/C 1. udg. juni 2013 Indhold 1 Klar til C5 Online... 1 1.1 Installere opkaldsforbindelse (VPN)... 1 1.2 Logge på C5... 1 1.3 Indtaste e-mail

Læs mere

Kassekladden finder du under Afdelinger Økonomistyring Finans Finanskladder:

Kassekladden finder du under Afdelinger Økonomistyring Finans Finanskladder: Kassekladde Kassekladden finder du under Afdelinger Økonomistyring Finans Finanskladder: Generelt om kassekladden Kladdenavne En kassekladde identificeres ved kladdenavnet. Du kan oprette så mange kladder,

Læs mere

Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke.

Når du som fakturamanager er logget på IndFak, kan du oprette en manuel faktura ved at klikke på menupunktet Ny faktura, på den blå bjælke. Best Practice 6. juli 2011 ØKO/JMH J.nr. 2007-6211-111 Side 1 af 6 Oprettelse af udenlandske fakturaer i IndFak I IndFak kan en fakturamanager oprette manuelle fakturaer. Funktionaliteten bør kun anvendes

Læs mere

Salgsordre finder du under menuen Maskinhandel - Salg. Salgsordre er opdelt i et hoved- og et linje-skærmbillede.

Salgsordre finder du under menuen Maskinhandel - Salg. Salgsordre er opdelt i et hoved- og et linje-skærmbillede. Salgsordre maskiner Salgsordre finder du under menuen Maskinhandel - Salg. Salgsordre er opdelt i et hoved- og et linje-skærmbillede. Nederst på salgsordren er der 6 knapper med kald til undermenuer på

Læs mere

Regnskab. Mamut Kundskabshæfte nr. 1 2008. Årsafslutning i Mamut

Regnskab. Mamut Kundskabshæfte nr. 1 2008. Årsafslutning i Mamut Regnskab Mamut Kundskabshæfte nr. 1 2008 Årsafslutning i Mamut Årsafslutning i Mamut Indhold EN NEMMERE ÅRSAFSLUTNING... 2 Årsafslutning... 2 Årsafslutning i Mamut... 3 Bogføring i to regnskabsår... 3

Læs mere

// Visma Mamut Årsafslutning

// Visma Mamut Årsafslutning // Visma Mamut Årsafslutning Årsafslutning Indhold Indledning... 4 Årsafslutning... 4 Periodeafslutning... 5 Årsafslutning i Visma Mamut... 6 Bogføring i to regnskabsår... 6 Overfør midlertidig "Primo

Læs mere

Ændringer til Regnskabssystemet:

Ændringer til Regnskabssystemet: Ændringer til Regnskabssystemet: Generelt: Der er lavet nyt layout i alle skærmbilleder. Farveskalaen der er anvendt er ændret. De steder hvor der i øvrigt er lavet ændringer til layoutet, er dette nævnt

Læs mere

Udbetaling via finanskladde

Udbetaling via finanskladde Udbetaling via finanskladde Åbn Finans-modulet Vælg Finanskladde under Kladder Du kan afgrænse om du ønsker, at se: Alle, Åbne eller bogførte kladder Du kan afgrænse om du kun ønsker at se de kladder du

Læs mere

Version P12A-DB10. www.multilogik.dk

Version P12A-DB10. www.multilogik.dk Version P12A-DB10 www.multilogik.dk Indholdsfortegnelse Side Systemkrav og installation... 3 Generelt... 4 Indlæsning af kontoplan og momskoder... 5 Saldokonti... 6 Kassekladden... 7 Indtastning af debet/kredit-beløb...

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.00 Frigivelse: 30. november 2011 Med frigivelsen af denne nye hovedversion, SummaSummarum 4, følger en mængde ny funktionalitet

Læs mere

Maskinhandel - købsordre

Maskinhandel - købsordre Maskinhandel - købsordre Købsordre er opdelt i et hoved- og et linje skærmbillede. Nederst på købsordren er der 6 knapper med kald til undermenuer på købsordren. Følgende undermenuer kan kaldes: Ordre

Læs mere

Mamut Business Software. Om udgiftsføring. Regnskab, Produkt, Lager. Hvordan udgiftsføres produktomkostning når varer tages ud fra lageret?

Mamut Business Software. Om udgiftsføring. Regnskab, Produkt, Lager. Hvordan udgiftsføres produktomkostning når varer tages ud fra lageret? Mamut Business Software Regnskab, Produkt, Lager Om udgiftsføring Hvordan udgiftsføres produktomkostning når varer tages ud fra lageret? Mamut Enterprise E5 Hvordan udgiftsføres produktomkostning når varer

Læs mere

Årsafslutning, Dan primo. Hvad skal der gøres ved årsafslutning. Opret næste regnskabsår

Årsafslutning, Dan primo. Hvad skal der gøres ved årsafslutning. Opret næste regnskabsår Årsafslutning, Dan primo Når et regnskabsår er afsluttet, alle bilag er bogført og beholdningskontiene er afstemt, skal der dannes primotal i næste regnskabsår. Det vil sige, at årets resultat skal opgøres

Læs mere

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet.

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Dimensioner opsætning Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Eksempelvis kan man vælge at have en kontoplan med få konti og i stedet anvende dimensioner til rapportering.

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

Hvordan bogfører jeg via en gentagelseskladde Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5/NAV

Hvordan bogfører jeg via en gentagelseskladde Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5/NAV Sådan bogfører du via en gentagelseskladde i NAV/C5 Gentagelseskladde funktionen i NAV/C5 giver mulighed for at danne kladdelinjer, som gentages med faste intervaller. Det sættes op på de enkelte kladdelinjer,

Læs mere

Opgave 24.1c: Økonomistyring i Mikkels Dyrerige AXAPTAopgave SYSL7

Opgave 24.1c: Økonomistyring i Mikkels Dyrerige AXAPTAopgave SYSL7 Opgave 24.1c Økonomistyring i Mikkels Dyrerige For denne virksomhed foreligger følgende caseopgave SYSL7, der kan løses i tilknytning til kapital 24. Mikkel Ravn har i en årrække været ansat i en zoologisk

Læs mere

Vejledning i årsafslutning 2018 i Navision Stat Selvejer-udgave

Vejledning i årsafslutning 2018 i Navision Stat Selvejer-udgave Vejledning i årsafslutning 2018 i Navision Stat Selvejer-udgave 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af de aktiviteter, der skal/bør foretages ved årsafslutning i Navision Stat. Vejledningen

Læs mere

Vejledning i årsafslutning 2014 i Navision Stat Selvejer-udgave

Vejledning i årsafslutning 2014 i Navision Stat Selvejer-udgave Vejledning 10-12-2014 Vejledning i årsafslutning 2014 i Navision Stat Selvejer-udgave 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af de aktiviteter, der skal/bør foretages ved årsafslutning

Læs mere

Købsordre-billedet er opdelt i 6 oversigtspaneler:

Købsordre-billedet er opdelt i 6 oversigtspaneler: Maskinhandel købsordre Købsordre-billedet er opdelt i 6 oversigtspaneler: På oversigtspanelet Linjer er der 3 menuknapper med kald til undermenuer på købsordren. Følgende undermenuer kan kaldes: Linje

Læs mere

1. Tilføj en ny salgsordre Tilføjer en ny salgsordre med konti, reference, ordre, leveringsadresse, dimensioner og faktura.

1. Tilføj en ny salgsordre Tilføjer en ny salgsordre med konti, reference, ordre, leveringsadresse, dimensioner og faktura. Salgsordrer Her kan du oprette salgsordre, følgeseddel og fakturaer. Dine varer skal være opsat i lager modulet først. Lokalmenu for salgsordre Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for salgsordre. 1. Tilføj

Læs mere

Vejledning i årsafslutning 2017 i Navision Stat Selvejer-udgave

Vejledning i årsafslutning 2017 i Navision Stat Selvejer-udgave Vejledning i årsafslutning 2017 i Navision Stat Selvejer-udgave 1 Indledning Denne vejledning indeholder en beskrivelse af de aktiviteter, der skal/bør foretages ved årsafslutning i Navision Stat. Vejledningen

Læs mere

Vejledning til nyt regnskabsår

Vejledning til nyt regnskabsår Vejledning til nyt regnskabsår Skift til nyt regnskabsår... 3 Klar til at beregne og bogføre skolepenge i det nye regnskabsår.... 4 Bogfør det gamle år færdig og genberegn... 4 Fil til revisor:... 5 Bogføring

Læs mere

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012)

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012) Sådan laver du en faktura til en kunde Når du har solgt en vare eller en ydelse til en kunde, vil du naturligvis gerne sende en faktura, så du kan få betaling for det, du har solgt. Du kan lave en faktura

Læs mere

Du skal gøre følgende før du sender dine Winfinans Small Business data til konvertering:

Du skal gøre følgende før du sender dine Winfinans Small Business data til konvertering: Konvertering fra Winfinans Small Business til Winfinans.NET Denne vejledning er tænkt som en hjælp til dig som Winfinans Small Business bruger, som ønsker at skifte til vores internetbaserede løsning Winfinans.NET.

Læs mere

Digital Bogføring i Stackss (demo) Brugervejledning, Stackss

Digital Bogføring i Stackss (demo) Brugervejledning, Stackss Denne vejledning viser dig, hvordan du bruger løsningen Digital Bogføring (Bilagsscanning) i Stackss. Bemærk, vejledningen er henvendt til demo-versionen. Digital Bogføring i Stackss (demo) Når du logger

Læs mere

Moms på udlæg Brugervejledning

Moms på udlæg Brugervejledning Moms på udlæg Brugervejledning AdvoForum A/S MOMS PÅ UDLÆG...3 OPSÆTNING...3 Sagsopsætning...3 Udlægskonto...4 Ingen udlægsbogføring...4 Gl. udlægsmetode Tjek...4 Tekstkode...4 Momstype...5 Håndtering

Læs mere

EDI indkøb med parkering

EDI indkøb med parkering Modulet på følgende måde: 1. Filen med EDI-faktura indlæses dagligt. Vælg GENNEMFAKT og herefter 3-Postering EDI/xml-faktura Indsæt dags dato, og start med at sige NEJ til postering så udskrives blot en

Læs mere

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud:

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud: Afslutning af regnskabsår Overgang til nyt regnskabsår sker i flere faser, idet de sidste bilag, der vedrører det gamle regnskabsår, jo typisk først er bogført nogle måneder inde i det nye regnskabsår.

Læs mere

Der skal være oprettet en finanskonto til automatisk bogføring af debitorrenter.

Der skal være oprettet en finanskonto til automatisk bogføring af debitorrenter. Renter og rykkere debitorer For at kunne benytte renter og rykkere skal følgende være oprettet i systemet: Finanskonto til renteindtægter fra debitorer Finanskonto til kreditering af rykkergebyrer Konteringsregler

Læs mere

ASPECT4 Økonomistyring Øko opdatering 4.6.01 (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske) 1242 Bilagsregistrering

ASPECT4 Økonomistyring Øko opdatering 4.6.01 (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske) 1242 Bilagsregistrering 1242 Bilagsregistrering B 00384882 Kopiering af rentejournal giver fejl Da kopiering af Rentejournaler (1242 F15 kopiering af journal) ikke vil give mulighed for ny renteberegning på samme dato, og da

Læs mere

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på ikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet.

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på ikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Bilagskladde Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på ikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Navigering i kladder flytter fra felt til felt fremad.

Læs mere

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre. Først oprettes købsordrehovedet.

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre. Først oprettes købsordrehovedet. Køb af maskine Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Gå ind i menupunktet Maskinhandel Køb Købsordrer og placer markøren på ordrehovedet. Tryk Ny og tast Enter, så der udtages et nyt

Læs mere

Vejledning til bagersystemet version 3.0. Varer. Oplysninger om dine varer findes under Lager/Varer.

Vejledning til bagersystemet version 3.0. Varer. Oplysninger om dine varer findes under Lager/Varer. Oplysninger om dine varer findes under Lager/. Varetabellen anvendes til at oprette og vedligeholde stamdata for råvarer, varer og opskrifter. 08-02-2008 Side 1 af 10 Tryk Ctrl+N eller klik på ikonet for

Læs mere

17.2g Salon Hairstyle [S01]

17.2g Salon Hairstyle [S01] 17.2g Salon Hairstyle [S01] Tomas Haahr startede 1. januar 2011 sin egen frisørsalon under navnet Salon Hairstyle. Frisørsalonen ligger i Saksild, hvor Tomas Haahr har lejet et godt beliggende forretningslokale

Læs mere

Oprettelse af anlæg... 2. Oprettelse af Hoved- og underanlæg... 8. Bogføring via Anlægskladde... 11. Bogføring via Anlægskassekladde...

Oprettelse af anlæg... 2. Oprettelse af Hoved- og underanlæg... 8. Bogføring via Anlægskladde... 11. Bogføring via Anlægskassekladde... Anlægskartotek Anlægskartotek Indholdsfortegnelse Oprettelse af anlæg... 2 Oprettelse af Hoved- og underanlæg... 8 Bogføring via Anlægskladde... 11 Bogføring via Anlægskassekladde... 14 Bogføring af købsfaktura

Læs mere

CB Retail Miniguide til ekspedition

CB Retail Miniguide til ekspedition CB Retail Miniguide til ekspedition Indhold Start CB Retail 2 Start en ekspedition 2 En simpel ekspedition 3 Vis DB/DG for ekspedition 3 Rabat ekspedition 4 Arbejdskort ekspedition 5 Tilgodeseddel ekspedition

Læs mere

Ændring af momsloven pr. 1/1-2010

Ændring af momsloven pr. 1/1-2010 Microsoft Development Center Copenhagen, December 2009 White paper Microsoft Dynamics C5 Ændring af momsloven pr. 1/1-2010 Forslag til ændring af opsætning ved handel med EU samt 3.lande Indholdsfortegnelse

Læs mere