Bemærkninger fra workshops 8. februar 2017 i Godthåb Forsamlingshus Boliger og Kulturarv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger fra workshops 8. februar 2017 i Godthåb Forsamlingshus Boliger og Kulturarv"

Transkript

1 Bemærkninger fra workshops 8. februar 2017 i Godthåb Forsamlingshus Boliger og Kulturarv Spørgsmål til workshop Der er plads til nye boliger flere steder i byen. Hvor skal vi starte boligudbygningen? Skal der bygges syd for Runesvinget? Hvordan ser fremtidens boligtyper ud? Hvordan holder vi liv i de ældre parcelhusområder? Hvilke bevaringsværdier har vi i byen? Hvordan kan vi bruge bevaringsværdige bygninger til nye formål? Er der potentielle omdannelsesområder f.eks. erhvervsarealer, som kan omdannes til boliger eller andre nye funktioner? Hvordan sikres kulturarven ved Hammerværket, og hvordan spiller området sammen med resten af byen? Borgernes input til workshop Generelt Ønsker at bevare landsby miljøet. OBS: Hærvejen igennem Godthåb. Fortætning frem for udvidelse. Hvis der skal bygges. Så plant læbælte/skovbælte, så nye og gamle områder skilles ad. Nye boliger betyder flere børnefamilier. Kommunale skoler (Højvang/Svenstrup) er pressede med for mange elever. Hvordan sikrer man kvaliteten af undervisningen mv.? Det lille gule hus (Ridemandsmøllevej 1) trænger til vedligeholdelse. Boliger tilpasset eksisterende arkitektur. Byudvikling i Andersens Maskinfabrik, Hammerværket og bussens endestation ved Bjergbanen Landbrugsareal mellem Guldbækken og Oldstien ca. 6 ha. udlægges til boliger med hensyn til natur og offentlighed. Boliger fordelt på 3 områder. Boliger på landbrugsarealet mellem Oldstien og Guldbækken. Bibeholde natur. Ingen boliger. Lad landevejen være en naturlig afrunding /afgrænsning af byen. Ingen boliger. Skov/Landbrugsjord. Træk nybyggeri ud af byen ikke ind i byen. Ingen boliger ved nuværende skov. God idé med nyt boligområde ved Birkagervænget, da der allerede er eksisterende nyt byggeri.

2 Samle byen. Begræns udbygning! Bevar landsbymiljø. Boligtyper Der mangler lejeboliger evt. rækkehuse. Der mangler mindre hus på små grunde. Fint med nye boliger evt. lejligheder som vi mangler til de unge. Gerne flere ældreboliger, så borgerne kan blive i Godthåb, når man bliver ældre. F.eks. den gamle trådvarefabrik eller lign./gl. skole. Evt. også ungdomsboliger i Godthåb, da der er gode busforbindelser til Aalborg. Ældreboliger. Lav bebyggelse. Ungdomsboliger. Lejeboliger. Alternative ældreboliger med fælles faciliteter. Oldekolle med fælles faciliteter. Parcelhusbyggeri frem for etagebyggeri. Større grunde ved ny udstykninger. Boligområder med rekreative forbindelser. Kulturarv, Andersens Fabrik, Tostrupvej Bevar de gamle fabriksbygninger, Tostrupvej 41. Udnyt de gamle fabriksbygninger på Tostrupvej (Trådvarefabrik) til fællesbygninger og fællesfaciliteter. Bevar Andersens Fabrik og modernisering til lejelejligheder og bycenter. Boliger kombineres med erhverv. Tro mod omgivelser. Handelshallen. Boliger giver bedre sammenhæng i byen. Centerområde ved Trådvarefabrik. Småerhverv, kontorer, Cafe, Galleri. Omgivelser kan inspirere. Ryd området ved Trådvarefabrikken det er forfaldent og er en skamplet på byen. Omdan og brug eksisterende erhvervsareal med bygninger, før der bygges på området bag ved, mod vest. Boliger i de gamle fabriksbygninger på Stålvarefabrikken. Først forskønnelse af Stålværk og derefter boliger bagved. Butikker ved trådvarefabrik. Center ved Trådvarefabrik. Nyt boligområde eller rekreativt område på den gamle trådvarefabriks grund. Hele området bør ryddes. Virkelig grimme lagerbygninger/garager m.v. Inden man tager nye områder til boliger, bør gammelt opryddes. Bevar gerne kulturværdier/ stemninger, hvis den gamle trådvarefabrik bygges om/rives ned Byfortætning ved busholdeplads Tostrupvej.

3 Ingen boligbyggeri på området der ligger uden for byen. Det passer ikke sammen med det ældre byggeri på Tostrupvej ud mod Tostrup. Kulturarv, Godthåb Hammerværk Betvivler, at der er plads til højere bebyggelsesprocent vest for åen/hammerværket specielt i forhold til boliger med anden placering herunder eksempelvis syd for Runesvinget. Dette i forhold til naturbevaring, infrastruktur m.v. Plejehjem og ældreboliger. Grim grå hal fjernes. Åen åbnes hele vejen. Gangbro bygges langs åen. Skaber mere sammenhæng mellem trampesti og bæk/åen. Bevar rød Tørrehal. Hammerværket grim grå hal fjernes. Det er vigtigt for at bevare Hammerværket/gl. industri og hele miljøet i gl. bydel. Det sidste gamle røde tørrehus bør væltes, da det står og forfalder (ved Oldstien). Den gamle tørrelade bør bevares evt. flyttes til Hammerværkets nærhed. Lokalhistorisk arkivs lokaler (Tostrupvej) er måske truet. Arkivet er vigtigt for det kulturhistoriske miljø. Uden arkiv intet Hammerværk. Hvad med byggeri omkring Museet Hammerværket? Hvad med fredede og bevaringsværdige bygninger? Ændre forløb af Hærvejen gennem Hammerværket. Lav den gamle tørrelade om til infocenter om Hammerværket, Bjergbanestien og Hærvejen og lav det til opholdssted med borde, bænke og vand samt aktivitet for unge. Hammerværkets røde tørrelade skal bevares og genopføres og bruges til noget Hammerværket eller også tørreladerne. Renovere tørrelade ved Hammerværk til mødested, kulturhus og kvindeværksted. Nye boliger Syd for Godthåb Ingen boliger syd for bykanten, syd for Volstrupvej. Nye boliger Syd for Runesvinget Imod: Boligområde, aldrig. Ingen udbygning ved Runesvinget. Ingen boliger her. Ingen boliger, gerne skov. For: Lav gode udsigtsboliger kombineret med natur, shelters m.m. Nye boliger.

4 Nye boliger ved Runesvinget, bevar naturen vi går/løber der ofte med familien. Vi skal ha boliger. Bedre med boliger syd for Runesvinget, da vejene (fx Tostrupvej) ikke kan bære mere trafik. Kun boliger i de vestlige del af området syd for Runesvinget. Gerne boliger på hele sydsiden af Runesvinget. De små udstykninger ved Hammerværket batter ikke nok. Bevar de grønne områder og byg nyt syd for Runesvinget. Ved nye boliger sydøst for Runesvinget opnås god infrastruktur og forbindelsesmuligheder til både Godthåb og Svenstrup. Nye boliger syd for Runesvinget. Nye boliger Vest for Godthåb Imod: Ingen nye boliger mellem Lille Volstrupvej og Sportsvænget. Plant skov i stedet for boliger. Udvidelse af grundvandsbeskyttelse vha. skov. For: Boliger mellem Lille Volstrupvej og Sportsvænget i nyere byggestil som Funkis/flad tag. Boliger på planteskolearealet. Boliger bag Lunden og vognmandsforretningen. Nye boliger Nord for Godthåb Imod: Plante skov i stedet for boliger. For: Fasthold til skovparceller. Udbyg mod Tostrup udbygges med mindre boliger til ældre. Boliger for enden af Påske/Pinsevej for at blande nye huse med eksisterende boligkvarter, så der skabes miljø. Nye boliger nord for byen. Nyt boligområde nord for byen. Nye boliger nord for Oldstien.

5 Rekreative værdier Spørgsmål til workshop Hvordan spiller natur og landsskabskvaliteterne sammen med byen? Udnyttes de rekreative muligheder godt nok? Hvad sætter I mest pris på i dag i forhold til det rekreative? Hvad betyder mest? Hvad er det bedste? Hvorfor? Hvad sætter I mindst pris på? Hvad er det værste mest dårligt fungerende? Hvorfor? (I forhold til ovenstående kan uddybning såsom om eks. stemningen, landskabet, gamle træer, udsigter, gode rolige afslappende hvilesteder, gode forbindelser, varierede funktioner, gode motionsruter etc. betyder noget, være en hjælp til at finde frem til hvad de mener) Hvilke områder og turruter bruger I mest og hvorfor? Hvor løber I, sidder de, går de med hunden etc. (tegn på kortet og fortæl og skriv ned) Er der forskel på hvilke ruter I bruger i hverdagen og i weekenden og hvorfor? Kunne I tænke Jer bedre forbindelser til og imellem områderne og hvor? Er der behov for andre rekreative funktioner og hvorfor? Hvad betyder mest for Jer når I går tur? Betyder det grønne (eks. gamle og nye træer) i bybilledet noget, og er der gode forbindelser imellem områderne? Hvordan synes I de nye boligområdet spiller sammen med det rekreative i området og understøtter det rekreative landskab i området? Kan vi gøre noget anderledes i forhold til dette samspil fremover eller er det godt som det er? Borgernes input til workshop Ved Guldbækken Bevar de grønne områder ved Guldbækken, som kendetegner Godthåbs natur. Ex. den sidste mark overfor Fenris Alle modsat side, nord for Oldsen. Udnyt marken rekreavt park! Rekreativ trampesti langs Guldbækken gøres mere attraktiv. Shelters, oplysningsposter, madpakkehus. Brugere: ældre, børnefamilier, skoler. Syd for Runesvinget Ikke boliger, men skov. Grønt område ved Runesvinget. Bevar naturen eller sæt skov syd for Runesvinget. Stisystem syd for Runesvinget, brug eksisterende tunneller, bibehold naturen. Må ikke bebygges! Grønt rekreativt område. Gå og vandrestier syd for Runesvinget.

6 Nord for Solskrænten Brug til beboelse. Brug til landbrugsjord. Synd at bygge længere ud af Solskrænten byen bliver for lang. Grønne kvaliteter Vi bruger de grønne områder, hvor der er træer det giver luft /energi Træer bevares!! Græssende dyr rundt omkring byen giver kvalitet. Store grønne områder er vigtige mellem alle boligområder. Guldbækken bruges meget af alle. Søen er en attraktion. Grønne kiler ved adgangsveje ved udstykninger. Bedre vedligehold af alle grønne områder i Godthåb. Husk grønne kiler i byområdet. Vi skal have renset Ridemandsmølle sø og renoveret parker og de grønne områder. Alle 3 områder stor og små skov områder skal på kort kvalitet ved Godthåb. Mangler i debatmaterialet. Der mangler bænke og borde i de grønne områder. En bænk i nærheden af købmanden evt. samme side ved åen. God plads til spejderne med bålhytte og shelters. Hensyn til de aktive landbrug på den nordlige side af by(erne). Tavler med beskrivelser af dyrelivet ved den gamle station. Lovede at plante træer i det nordlige boligområde for at gøre det bedre? Oprensnings af Ridemandsmøllesøen som er fyldt med mudder. Er Ridemandsmøllesøen bundløs? Kan der bades? Bro ud i Ridemandsmøllesøen til fx vandkikkerter. Brede korridor spredningskorridor mellem Godthåb og Svenstrup, LAR løsninger, grønne stier i område med boldbaner. Arealet over for kirken (Volstrupvej, adgang mellem nr. 21 og 23) bør bevares, da det har en stor værdi som åndehul. Bruges af FDF og af dagplejemødre. Udnyttelse af arealerne langs sydlige del af Oldstien. Evt. med adgang fra Svenstrup. Der bør sikres grønne/rekreative områder omkring de eksisterende boligområder. Giv plads til åbne og grønne områder f.eks. også marker, så alt ikke bliver tæt og kompakt bebyggelse. Stier Flere afmærkede stier. Opmærkede løbestier. Trampesti langs Guldbæk skal forstærkes. Godthåb/Guldbæk er hesteland lav sammenhæng i ride muligheder. Flere ridestier vi er mange hestefolk. Bænke og skraldespande ved stien langs Guldbækken og på Bjergbanestien.

7 Bedre stisystem til området ved Tostrupvej. Hærvejen: Flyt Hærvejens forløb, så den går forbi tørreladen syd for Oldstien, hvor stien møde Tostrupvej. Brug tørreladen som opholdssted/bivuak. Trampesti eller mountainbikerute rute langs Guldbækken syd ud af byen. Der skal ske vedligeholdelse af Ridemandsmøllestien. Sti omkring/over/mellem Hellekisten og de to rekreative ruter/stier Vigtigt med belysning på stier udnyttes rekreativt i stor stil. Pleje stier særligt bag Ridemandsmølle. De bliver mudrede ved regn og sne og ufarbare. Stier i Billeskoven. Pleje af stier i Billeskoven. Trampesti: Shelters, madpakkehus, oplysningstavler, QR koder, vandkikkerter ved søen. Gode vandrestier i den nye skov, som ikke er snorlige men hyggelige. Sti på tværs af de rekreative stier, jf. kort. Genåbning af sti fra Solskrænten til gammel jernbro over åen til Guldbækssti old sti. God Nord Syd sti. Når der bliver bygget i Godthåb, skal der været grønne stier forbundet fx som Oldstien. Gangbro bygges langs å mellem trampesti og Hammerværket. Skiltning ved Lille Volstedvej til Billeskolen og ved skoven med stiaftegning. Nyt grønt Areal i hjørne ved Ridemandsmøllevej og Tostrupvej (syd for forsamlingshus): opfyldes og forskønnes Lav Godthåb giftfri af hensyn til grundvand Ådalsprojekt med Lion, spejdere og skoler på nordlig del af Guldbæk Hundeskov i nordlig del af byen ved Guldbækken Hundeskov / lufteområde Gerne fitness / aktivpladser bag Ridemandsmølle Ny beplantning med træer efter massiv træfældning på areal mellem Ridemandsmøllestien og Tostrupvej Gl. Bennys planteskole højt beliggende nyt boligområde Ny grøn spredningskorridor og rekreativ forbindelse vest for Højvangsskolen. Shelters i Bille skoven ønskes. Legeplads Flere legepladser/naturlegepladser. Naturlegeplads/bålplads ved Ridemandsmøllesøen. Legeplads ved Ridemandsmølle. Legeplads ved Bjergbanestien. Legepladser.

8 Mobilitet og forbindelser Spørgsmål til workshop Fungerer trafikafviklingen i byen godt? Forslag til nye forbindelser/genveje. Er byen sikker for de bløde trafikanter? Borgernes input til workshop Generelt Se på de trafikale forhold, når der skal placeres nye boligområder i Godthåb. Byudvikling og de trafikale forhold skal hænge sammen og understøtte hinanden. Trafiksikkerhed Fortov og cykelsti langs Tostrupvej. Cykelsti ved Runesvinget Fodgængerfelt over Zinksvej ved krydset ved Ridemandsmøllevej Helleanlæg ved Ridemandsmølle Fortov på Ridemandsmøllevej. Generelt et ønske om trafiksanering i Godthåb pga. for høj hastighed, særligt ved Møllen. Hastighedsnedsættelse på Runesvinger fra 80 km/t til 60 km/t. Gøre Ridemandsmøllevej blind og etablere ny vejforbindelse Cykelsti til Højvangskolen fra Midgården, langs Tingstedet. Fokus på fortove og cykelstier pt farligt. Usikre indfaldsveje. Mangler cykelstier og fartdæmpning. Ikke mere trafik ind gennem boligområder. Fodgængerfelt til bump ved Børnehave, skole, Købmand, Mølle og Ridemandsmøllevej. Skoleveje ved Højvang, Lyngbjerggård. På Ridemandsmølle er der Spejder, TRIM og klub. Der skal gøres plads til cykelstier ved Ridemandsmøllevej, Solskrænten og Tostrupvej. Bedre trafiksikkerhed på Ridemandsmølle. Der er ingen rabat og mange børn og ældre. Trafikalt kaos på Ridemandsmøllevej. Der holder parkerede biler ved Købmand og der køres for stærkt. Det er en skole vej. Ikke mere gennemkørende trafik fra øst til vest trafik skal udenom Ridemandsmølle. Fartdæmpning på Ridemandsmøllevej. Fortov på Ridemandsmøllevej.

9 Trafiksikkerhed Ridemandsmøllevej. Fra møllen til Zinksvej. Fra kirke til møllen. Bump, chikaner, p båse og hastighedsbegrænsning. Sikker trafik gennem Ridemandsmølle. Trafiksikkerhed ved Krydset Danagården/Zinksvej/Ridemandsmøllevej (for skolebørn). Fortov på Tostrupvej. Cykelsti Tostrupvej. Fortov ved Lyngbjerggårdskolen. Fortov foran skole. Cykelsti ved Danagården. Hastighedsnedsættelse på Runesvinget til 50 km/t fra Langdyssen. Fartdæmpning Zinksvej. Zinksvej skal ikke laves til gennemkørsel. Mange parcelhuse. Chikaner eller cykelsti på Volstrupvej. For høj hastighed på Runesvinget 80 km/t er for meget!!!!! Der skal være lavere hastighed og fodgængerfelt omkring Danagården og Zincksvej der er mange farlige trafiksituationer. Brug for bump ift. bløde trafikanter på Tostrupvej den er farlig. Hvis der skal bygges på begge sider af omfartsvejen, skal der laves trafiksænkning/ dæmpning på omfartsvejen. F.eks. en rundkørsel, der hvor omfartsvejen går ind til Godthåb. Sikker skolevej. Kaotisk trafik omkring købmanden. Trafikløsning, der letter trafikken ad Danagården. Fortov foran skolen. Nye forbindelser Mobilitet og forbindelser er også internet. Bedre og hyppigere busforbindelse til/fra Svenstrup. Ny vej udenom Ridemandsmølle, syd og vest for den store sø. Bedre infrastruktur/flere veje der forbinder byen. Cykel/gangsti mellem øst og vest og Guldbækken. Sti fra Volstrupvej til Halvej. Flere cykelstier bedre forhold for cyklister. Ny forbindelsesvej fra Danagården henover Oldstien og Gulbækken mod den nordlige del af byen. Danagården forlænges over til Skipper Clementsvej. Trafik /indgangsvej er ideel til ny bydel mod syd. Vil lette byens trafik. Parkering Ny parkering bag købmand ved at lukke et lille stykke af vejen bag købmanden. Der mangler parkering ved Købmanden. Bedre parkeringsforhold ved Børnehaven Henny på Tostrupvej.

10 Parkeringsforhold ved købmand (luk evt. et lille stykke af vejen bag købmanden). Fremkommelighed Bedre vejnet, så man ikke skal hele vejen uden om for at komme fra A B. Rundkørsel Midgården/Runesvinget. Rundkørsel ved Langdyssen/Runesvinget. Rundkørsel ved adgang til Runesvinget fra Godthåb. Fremkommelighed i morgen og eftermiddags peak. Rundkørsel på Runesvinget to steder, ved Landdyssen og ved Danagården. Belysning Lygtepæle ved søen og Hammerværket virker ikke. Mødesteder og byfunktioner Spørgsmål til workshop Hvordan skaber vi mere byliv og centrale mødesteder? Mangler der nogle? Er der grundlag for flere butikker og byfunktioner? Hvordan fremmer vi etableringen af disse? Hvor skal bycentrum være, hvor nye butikker kan placeres? Borgernes input til workshop Mødesteder Multihal på den anden side af Lyngbjerggårdskolen tilpasset tunellen. Multihal syd for Runesvinget over for Lyngbjerggårdskolen. Ønsker multihal ved skolen. Multihal ved skolen (Lyndbjerggaard)/i byen. Kulturlokaler v/ Hammerværket. Værkstedplads til borgerne. Mødested til fritidsaktiviteter, f.eks. håndværk, klub for ældre. Multihus (foreningslokaler, idrætsfaciliteter, kreativt værksted, ungdomsklub, fitness til alle aldersgrupper m.v.) Svømmehal. Mulighed for indendørs idræt og fitness. Mulighed for at vinterbade i søen (faciliteter + sauna).

11 Aktivitets fitness og/eller naturlegeplads i anlægget bag ved Ridemandsmølle Grill plads med borde og bænke på sydsiden af søen. Badebro ved søen, evt. med glashuller, så man kan se ned i vandet/ naturundersøgelser. Tennisbaner på tom grund ved Ridemandsmøllevej. Øget belysning af Ridemandsmøllestien. Vedligeholdelse og renovering af Ridemandsmølle. Bazar ved Andersens lokaler. Svømmehal ønskes. Private kører til Støvring og skolebørn til Skalborg. Multihal. Vi vil gerne have en pub eller en portvinsklub. Der mangler indendørs idrætsplads. Gratis lokale til øllaug (Ridemandsmølle, Hammerværket, Trådvareområdet). Vi skal have en multihal til dans. Sport for unge om gamle både Svenstrup og Godthåb er fyldt op. Trådvarefabrikken burde rives ned, for at gøre plads til rekreativt område eller boliger. Bord bænke ved Mølledammen. Ved stier, hvor der f.eks. fiskes bør opsættes skraldespand og bænke. Ny hal ved Lyngbjerggårdskolen. Ny hal i Godthåb. Gymnastiksal på gammel skole renoveres. Den er en skændsel og så nedslidt. Multibane. Mødested for de unge. Bycenter Nye forretninger ved Midgården. Butikscentrum ved Andersens Fabrikker. Nyt bycentrum ved Andersens Fabrik? Udvidelse af området ved kødmanden (eksisterende), her skal de trafikale forhold løses. Syd for Runesvinget. Ved Trådvarefabrikken (Andersens). Bymidte ved den gamle skole. Evt sammentænkt med forsamlingshuset og videre til møllen. Ikke nødvendigvis med butikker men med cafe og lignende. Da byen udvikler sig mod nord vest, bør bymidten ligge ved trådvarefabrikken. Nyt bycenter syd for byen gode veje. Mulighed for en større dagligvarebutik ved Hammerværk. Mødested/center mellem Ridemandsmøllevej og Runesvinget. Handelscenter syd for Runesvinget. Der behøves ikke flere butikker end én købmand, da Svenstrup og Aalborg har stort udvalg. Bymidte ved den gamle skole. Bymidte omkring Ridemandsmølle/gl. skole/købmand. Nyt centrum mellem Runesvinget og Ridemandsmøllevej.

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb Punkt 5. Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb 2016-052150 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til

Læs mere

Velkommen til borgermøde i Godthåb

Velkommen til borgermøde i Godthåb Velkommen til borgermøde i Godthåb Velkommen v/ Rådmand Hans Henrik Henriksen Godthåb Samråd v/ Poul Tradsborg Byudviklingsplanen, byudviklingsprojekt og lokalplan for Døsebækparken v/ Lise Overby Nørgård

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebatten for byudviklingsplan for Svenstrup. Kommuneplantillæg 6.023

Godkendelse af opsamling på fordebatten for byudviklingsplan for Svenstrup. Kommuneplantillæg 6.023 Punkt 9. Godkendelse af opsamling på fordebatten for byudviklingsplan for Svenstrup. Kommuneplantillæg 6.023 2016-052148 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes et forslag

Læs mere

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer Bemærkninger fra Workshops den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter Byudvikling og fremtidens boformer Hvor synes du at byudviklingen skal ske i Vadum, når der også skal tages hensyn til andre

Læs mere

Input fra borgermøde den 16. maj 2018 på Højvangskolen, Svenstrup

Input fra borgermøde den 16. maj 2018 på Højvangskolen, Svenstrup Input fra borgermøde den 16. maj 2018 på Højvangskolen, Svenstrup Generelt Der skal sikres lufthuller mellem boligbebyggelserne. Bliver der lavet sti, der forbinder Lokeshøj med Sifhøj? Hvad sker der yderligere

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

Byudviklingsplan for Godthåb

Byudviklingsplan for Godthåb Opsamling på bemærkninger fra fordebatten 1. februar til 1. marts 2017 Byudviklingsplan for Godthåb 1 Oversigtsliste med navn og adresse på henvendelser i fordebatten 1. Nikolai Gjerløff, Ranunkelvej 13,

Læs mere

Forslag Byudviklingsplan. Godthåb. august 2018

Forslag Byudviklingsplan. Godthåb. august 2018 Forslag Byudviklingsplan Godthåb august 2018 Indhold Baggrunden for byudviklingsplan Byudviklingsplan Identitet og sammenhæng Det gode hverdagsliv Udvikling og omdannelse Grønne og rekreative kvaliteter

Læs mere

Referat. Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017

Referat. Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017 Referat Fra udviklingsmøde i Aabybro 11. oktober 2017 Fremtidige boligområder og byudvikling Hvor og hvordan? Fremtidige boligområder og byudvikling Positiv stemning overfor den nye bydel Ønsker en grøn

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup.

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. Punkt 6. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. 2018-024168 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til en

Læs mere

Kommentarer samlet ind ved borgermødet i Jyllinge 14.01.2013

Kommentarer samlet ind ved borgermødet i Jyllinge 14.01.2013 Kommentarer samlet ind ved borgermødet i Jyllinge 4.0.03 På mødet var der mulighed for at skrive sine kommentarer på postkort. I alt 35 kort blev udfyldt og afleveret. Nedenfor ses resultatet af meningsindsamlingen

Læs mere

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den 29.03.2017 til den 23.06.2017 Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Realisering af helhedsplanen...

Læs mere

Godthåb. Godthåb... 1 Strukturplan og kvarterinddeling... 2

Godthåb. Godthåb... 1 Strukturplan og kvarterinddeling... 2 Godthåb Godthåb... 1 Strukturplan og kvarterinddeling... 2 Byplanrammer Godthåb Strukturplan og kvarterinddeling Godthåb distriktscenter er inddelt i 3 kvarterer: - Godthåb Nord - Godthåb Vest - Godthåb

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx.2017 Helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Grundlaget for helhedsplanen... Fejl!

Læs mere

Byudviklingsplan for SVENSTRUP. Debatoplæg. Januar 2019 UDKAST

Byudviklingsplan for SVENSTRUP. Debatoplæg. Januar 2019 UDKAST Byudviklingsplan for SVENSTRUP Debatoplæg UDKAST Januar 2019 Indhold Indhold Proces og tidsplan 2 Baggrund 3 Borgermøde 4 Fremtid 6 Byen 7 Borgerne 8 Boligmassen 9 Virksomheder og erhverv 10 Centrale mødesteder

Læs mere

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Cafe nr. 1: Fjerritslevs udvikling Slagterigrunden : Området bør anvendes til grønt område. Et alternativ kunne være ungdomsboliger der bygges uden at fjerne alle

Læs mere

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI

OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI OVERSKRIFT RESEN LANDSKABSSTRATEGI Resen ligger nord for Skive i umiddelbar forlængelse af Skive by. Området skiller sig således ud fra de andre caseområder ved ikke at være en landsby men en bydel på

Læs mere

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange Referat fra tema2 Byudvikling og Bosætning Pilegårdsskolen, Langeskov 14.05 2007 Program 19.00 Musik og velkomst ved udvalgsformanden 19.15 Niras informerer om cafebordsmetode 19.20 Hanne fortæller om

Læs mere

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side Bredsten Balle Udvikling i fællesskab registrering af Bredsten Balle side Bredsten kirke Bredsten Balle registrering af side Bredsten Balle - INFO Indbyggertal 2008 Hjemmeside Bredsten og Balle 1622 pers

Læs mere

Vi har arbejdet med de punkter, som idegruppen lagde op til ved Borgermødet den 2/9 2015.

Vi har arbejdet med de punkter, som idegruppen lagde op til ved Borgermødet den 2/9 2015. Skive Kommune Teknisk Forvaltning, Plan og Support Rådhuspladsen 2, 7800 Skive eller tek@skivekommune.dk Civilingeniør Fejl! Hyperlinkreferencen er ugyldig. Teknisk Forvaltning - Plan & Support - Plan

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg nr Byudviklingsplan for Godthåb med miljørapport (2. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg nr Byudviklingsplan for Godthåb med miljørapport (2. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af kommuneplantillæg nr. 6.024 Byudviklingsplan for Godthåb med miljørapport (2. forelæggelse) 2016-052150 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

LUNDERSKOV BORGERPLAN

LUNDERSKOV BORGERPLAN LUNDERSKOV BORGERPLAN Sidst vi mødtes var opgaven at få ideer på bordet. I dag handler det om at prioritere. Ideerne fra sidst er samlet under otte emner. Start med at udfylde stemmesedlen for de emner,

Læs mere

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej.

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej. Løsning Elevtal: ca. 500. Klassetrin: 0. til 9. Lavet registreringer 6 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde

Læs mere

Gistrup Samråd. Borgermøde den 23. maj Gistrup 2025

Gistrup Samråd. Borgermøde den 23. maj Gistrup 2025 Gistrup Samråd Borgermøde den 23. maj 2018 Gistrup 2025 Oplandsbyer med særligt potentiale Frejlev, Svenstrup, Godthåb, Vadum, Vestbjerg, Vodskov, Vester Hassing, Klarup, Storvorde, Nibe og Hals er oplandsbyer

Læs mere

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012

Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 Udviklingsplan Nimtofte 2012-2020 - diskussionoplæg til borgermøde 30. november 2012 www.nimtofte.dk Nimtofte Håndværker-, Handels- og borgerforening og Nimtofte og Omegns Distriktsråd 2012 1 INDHOLD FORORD

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel Helhedsplan for Højene Øst Hjørrings nye bydel Indholdsfortegnelse En helt ny bydel Hvorfor byudvikle i Højene Øst? Området Helhedsplanen Scenarier Planen 3 4 4 6 8 9 2 En helt ny bydel Højene Øst er udviklet

Læs mere

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør Furesø fra 1850 til 2018 1850 2018 Område 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2018 Værløse 2.546 5.072 9.936 16.339 16.835 18.664 19.163 20.041 Farum 4.074 8.072 15.611

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR OG 21 MARTS. BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM TRAFIKALE FORHOLD VISION

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan for Vadum, kommuneplantillæg 5.026

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan for Vadum, kommuneplantillæg 5.026 Punkt 8. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan for Vadum, kommuneplantillæg 5.026 2018-027791 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes et forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Dispositionsplan for ByUdvikling HØJE STØVRING

Dispositionsplan for ByUdvikling HØJE STØVRING Dispositionsplan for ByUdvikling 11. december 2014 1 Støvrings Historiske Udvikling 1842-1899 1900-1960 1957-1976 1977-1992 1983-1997 I dag 2 Mod Nibe Støvrings Struktur Motorvej og Jegnbane Hovedveje

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Opsamling, Borgermøde i Gistrup 4. maj Workshop 1: Gateway. Omkring 200 borgere var mødt op. De 3 workshop omhandlede:

Opsamling, Borgermøde i Gistrup 4. maj Workshop 1: Gateway. Omkring 200 borgere var mødt op. De 3 workshop omhandlede: Opsamling, Borgermøde i Gistrup 4. maj 2017 Omkring 200 borgere var mødt op. De 3 workshop omhandlede: Workshop 1: Gateway Workshop 2: Ideer og ønsker til ny foreningshus/forsamlingshus Workshop 3: Ønsker

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder.

Emnerne i høringssvarene er meget enslydende og er sammenfattet og besvaret herunder. Bilag 2 Besvarelse af indsigelser fra den offentlige høring af Lokalplanforslag nr. 993. Side 1 af 5 I perioden fra den 12. november 2015 til den 7. januar 2016 er der gennemført en offentlig høring af

Læs mere

Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller

Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller Fjelsted-Harndrup Oplæg til til lokal udvikling Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller Fjelsted-Harndrup Lokaludvalg I samarbejde

Læs mere

Bilag til Byudvikling i Gl. Hasseris. Bemærkninger fra borgermødet d. 27. maj 2019, kl. 19:00-20:30, Hasseris Gymnasium.

Bilag til Byudvikling i Gl. Hasseris. Bemærkninger fra borgermødet d. 27. maj 2019, kl. 19:00-20:30, Hasseris Gymnasium. Bilag til Byudvikling i Gl. Hasseris. Bemærkninger fra borgermødet d. 27. maj 2019, kl. 19:00-20:30, Hasseris Gymnasium. Til borgermødet var der arrangeret en workshop, hvor de fremmødte have mulighed

Læs mere

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab VELKOMMEN Fortællinger og forbindelser i byens landskab workshop 01 RUNDE 1 Idéer til by- og landskabsplanen overordnet, placering af knudepunkter, ankerpunkter og forbindelserne imellem RUNDE 2 Idéer

Læs mere

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan Fællesmøde TU og KMU 22. okt. 2012 Kvalitetsmanual Arnbjerg Ved økonomiudvalgets behandling 19. sept. 2012 af kvalitetsmanualen for Arnbjerg blev der udtrykt ønske om et overblik over, de beslutninger,

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Opsamling på fordebat vedrørende byudvikling i Nibe.

Opsamling på fordebat vedrørende byudvikling i Nibe. Punkt 10. Opsamling på fordebat vedrørende byudvikling i Nibe. 2012-9609. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Anlægsoversigt, budgetoplæg, Budget

Anlægsoversigt, budgetoplæg, Budget Anlæg MPU i alt 11 Veje og grønne områder 44,245,600 23,546,600 19,449,400 13,978,700 8,860,200 005014 Udvikling af stationsområdet ved Rungsteed Kyst Station 900,000 0 0 0 0 020120 Badebroer 0 302,300

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen

Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen Resultat af borgerpanelundersøgelsen om Kvalitet i byudviklingen 204 af borgerpanelets medlemmer har svaret på det elektronisk udsendte spørgeskema. Af dem, er 65% fra Odder by, 67% er mænd og 60% er mellem

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Idekatalog for Hornstrup området

Idekatalog for Hornstrup området Idekatalog for Hornstrup området Forord Lørdag d. 13. januar 2018 inviterede Hornstrup Lokalråd borgerne i lokalområdet til et idémøde, hvor dagsordenen var at sætte fokus på hvad der gør vores lokalområde

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring.

Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring. Indkaldelse af idéer og forslag Hjørring Kommune Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring. Hjørring Kommune vil gerne høre dine ideer og forslag,

Læs mere

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR TINGHØJ Kommune 1 20. Tinghøj 20.01 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.10 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Borgerplan for Klejtrup

Borgerplan for Klejtrup Revideret november 2008 1 Foreningerne i Klejtrup afholdt et borgermøde den 3. november 2008 om udviklingen i lokalområdet jf.: Klejtrup borgerplan - Helhedsplan for Klejtrup by juni 2005, som opfølgning

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermødet på Hedehusene Fritidscenter begyndte kl. 19.30, omkring 130 deltagerne havde fundet deres pladser, da Borgmester Michael Ziegler og Viceborgmester

Læs mere

FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER

FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER Nordbyen Nordlige Østerbro Cementen Sundby Nykøbing Syd-øst Nordbyen Placering: Nyt byområde, hvor et plejecenter let kan placeres ind i området uanset

Læs mere

Dialogmøde 2007. Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd

Dialogmøde 2007. Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd Dialogmøde 2007 Mellem foreninger/institutioner og Skads/Andrup Lokalråd Dagsorden Velkomst og præsentation af lokalrådets arbejde i den forgangne periode. Forslag til opstart af Skads/Andrup info dag.

Læs mere

NOTAT. Herskindskolen forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Herskindskolen forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Herskindskolen Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen, Erik Gersdorff Stilling og Martin Splid Svendsen Herskindskolen

Læs mere

WORKSHOP TILBAGEMELDING GR 1- Midtbyen begge grupper

WORKSHOP TILBAGEMELDING GR 1- Midtbyen begge grupper WORKSHOP TILBAGEMELDING GR 1- Midtbyen begge grupper Hvorfor vender vi ikke byen om? Skal centrum være rundt om P-pladsen? Det ville give mulighed for mere liv i Byhaven en cafe? Grupperne ønskede, at

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag.

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag. 4.januar 2019 Bemærkninger til Hjørring Kommunes helhedsplan for Højene ny forbindelsesvej mellem Skagensvej og Ringvejen. Kære Arne Boelt Din forvaltning har udsendt en helhedsplan for udviklingen i Højene

Læs mere

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Dronningborg Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Byens bedste beliggenhed Kongelig udsigt Dronningborg Bydelen Dronningborg er beliggende i den nordøstlige del af Randers By og er et af de mest attraktive

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

KILDESKOVEN UDSTYKNINGSPROJEKT VED BENLØSE SKOVBY

KILDESKOVEN UDSTYKNINGSPROJEKT VED BENLØSE SKOVBY KILDESKOVEN UDSTYKNINGSPROJEKT VED BENLØSE SKOVBY RINGSTED KOMMUNE I RIVENDE UDVIKLING Kender man lidt til Ringsted, forstår man godt hvorfor det er en kommune i rivende udvikling. Erhvervslivet er i stærk

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning

Gruppe 1. Tog / Kollektiv trafik Yderligere butiksdød Lukning af Rådhus Urbanisering Manglende tilflytning Erhvervsvirksomhederne - lukning Gruppe 1 1. Ændring af planforhold i hovedgaden 2. Udvikling af Rådhus til kultur / Borgerhus 3. Søg prof. Hjælp - Studieprojekt Natcafe Medborgerhus Yderligere kulturliv Fibernet Velkomstpakke til tilflyttere

Læs mere

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan Vaarst Vaarst... 1 Illustrationsplan... 2 Rammeområder... 3 B1, Vaarst... 5 B2, Vaarst... 7 H1, Vaarst... 9 H2, Vaarst... 11 H3, Vaarst... 13 O1, Vaarst... 15 O2, Vaarst... 17 R1, Vaarst... 19 R2, Vaarst...

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Helhedsplanens indhold Med etableringen af de nye butikker på Posthusgrunden er det en oplagt mulighed at der samtidig ses på Virum Bymidte som helhed. Nedenstående

Læs mere

Farligt krydsningspunkt på Skolevej imellem Tryllefløjten og skolen. Det er placeret uhensigtsmæssigt og fremgår ikke særlig tydelig.

Farligt krydsningspunkt på Skolevej imellem Tryllefløjten og skolen. Det er placeret uhensigtsmæssigt og fremgår ikke særlig tydelig. Daugård Elevtal: ca. 125. Klassetrin: 0. til 6. Lavet registreringer 5 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 patrulje Farligt krydsningspunkt på vej imellem Tryllefløjten

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016 BYUDVIKLING TOMMERUP VEST November 2016 BYSTRUKTUR Skovstrupvej - Livet på landet i byen Skolevej - LandsBYmidten Vestervangen - Parcelhusområdet Tommerup Vest inddeles i tre bebyggede områder, som knytter

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter Fremtidens Skalborg Byudviklingsplanen for Skalborg skal skabe en fælles vision og rammen for en helhedsorienteret udvikling af Skalborg som bydel. Byudviklingsplanen har til formål at skabe rammerne for

Læs mere

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.295.000,- Side 1 Vindinge Byg din drømmebolig

Læs mere