Strategi Konsolidering og Stabilitet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi Konsolidering og Stabilitet"

Transkript

1 Strategi Konsolidering og Stabilitet Indledning 11. april 2019 runder AAB de 100 år. Det har været 100 begivenhedsrige år som har forbedret boligstandarden for mange mennesker. AAB har positioneret sig som en betydende faktor i Aarhus. Ligeledes har AAB været med til at forme BL, både lokalt og nationalt. Denne udvikling har kun kunnet finde sted fordi AAB gennem årene har forstået at udvikle sig i takt med tidens krav. Nedenfor ses temaerne i de seneste strategidrøftelser: : Byggeri, IT, Kapitalforvaltning, Dispositionsfond : Den almene sektor, samarbejdspartnere, bestyrelsesarbejdet : Forbedringer af boliger og afdelinger, Styrkelse af AAB som organisation : Bedre beboerdemokrati, Synlig service : Nærhed og ansvar Effektivisering og forandring De seneste par år har været særligt aktive. Organisationsbestyrelsen har vedtaget en række initiativer og organisationsændringer for at sikre fremtiden for boligorganisationen samt dens beboere og ansatte. I efteråret 2016 vedtog bestyrelsen, efter indstilling fra chefgruppen, en række effektiviseringstiltag: oprettelsen af fire servicecentre Nord, Syd, Midt og Vest indkøbsaftaler med en række leverandører rabataftale på beboernes indkøb af malervarer til indvendig vedligeholdelse maskinfællesskab for afdelingerne indførelse af nye digitale værktøjer som eksempelvis I-opgaver og I-syn Allerede nu kan vi se at vores effektiviseringstiltag er begyndt at virke. Vi har fordoblet antallet af afdelinger med en effektivitet på 100 %. På ministeriets liste over de 75 største boligorganisationer med over boliger og 15 afdelinger, er AAB rykket fra plads nr. 22 til plads nr. 14. Når listen næste gang offentliggøres på baggrund af regnskabsåret 2018, forventer vi at få en endnu bedre placering.

2 Måltal Bestyrelsen har vedtaget en række måltal for : Udgifterne på de konti der anvendes i ministeriets benchmarking skal formindskes i alle afdelinger (medmindre der er helt særlige forhold i en afdeling) Udviklingen i administrationsbidraget pr. lejemålsenhed skal holdes under pris/løntallet AABs placering på listen over store almene boligorganisationers effektivisering skal forbedres Det samlede mandskabsforbrug i forhold til antallet af lejemålsenheder skal formindskes Ledelsen vil løbende følge udviklingen i måltallene. Nyt ERP system AAB er i gang med den hidtil største omlægning af vores IT værktøjer. Vores binding til KTP har haft som konsekvens, at der har skullet anskaffes og udvikles en stor mængde af tredjepartsprogrammer. Valget af UNIK som ny IT leverandør betyder at mange funktioner nu er integreret i det samme system. Omlægningen vil betyde en forenkling og integrering af vores mange digitale værktøjer. En omlægning som vil forbedre dagligdagen for medarbejdere, folkevalgte og beboere. Der vil i en periode blive stillet store krav til medarbejderne før omlægningens gevinster bliver tydelige. Byggeri Når opgaven med at udarbejde PV og med at forestå bygningsgennemgangene er endeligt overdraget til Drift, er opdelingen mellem Drift og Projekt tilendebragt således at Projekt kan koncentrere sig om nybyggeri, renoveringer og de store PV-opgaver. Byggeaktiviteten i AAB er historisk høj. Risskovbrynet, Skæring Bæk, Godsbanekollegiet samt Psykiatrisk Hospital er alle meget omfattende nybyggerier. Dertil kommer blandt andet renoveringen af Klostervangen samt de kommende renoveringer af Herredsvang og Trillegården. Vi er klar til at vinde opgaver i de kommende kommunale udbud af Tage Hansens Gade, vi er klar til at opkøbe jord når markedet gør det interessant og vi er klar til at bygge i NYE når vores option kommer i spil. Nu er det på tide at samle sig Der er med andre ord nok at se til for ansatte og folkevalgte og det er vigtigt at vi sikrer at medarbejderne ikke føler sig hægtet af i processen. Samtidig er det vigtigt, at vi fastholder vores samfundsmæssige engagement og sociale ansvar overfor vores ansatte. Vi vil fortsat uddanne elever i administration og drift, således at der også er veluddannet arbejdskraft i fremtiden.

3 For at vi ikke skal miste pusten ovenpå de mange tiltag, og for at vi kan sikre at vi får alle de løse ender med, er det vigtigt at vi bruger en periode på at konsolidere og trimme organisationen. Dette skal primært ske indenfor følgende områder: Vedligeholdelse Forretningsgange og arbejdsprocedurer Nye digitale værktøjer til beboere og beboervalgte Vedligeholdelse Med snart 100 år på bagen er det nødvendigt at være særligt opmærksom på afdelingerne og boligernes stand. Samtidig er der gennem årene sket en lang række ændringer og tillæg til de eksisterende regler og aftaler i de enkelte afdelinger. Det kan derfor være ganske vanskeligt for beboere, ansatte og folkevalgte at overskue disse mange regler og aftaler. Der arbejdes i øjeblikket på at revidere og systematisere de gældende vedligeholdelsesregler. Konkret udarbejdes der tre regelsæt: Ordensregler Vedligeholdelsesregler Råderetskatalog Gennem mange år har det i flere af AABs afdelinger været muligt at anvende den indvendige vedligeholdelseskonto til nyanskaffelser af eksempelvis køkkenbordsplader eller blandingsbatterier. Denne praksis er ikke i overensstemmelse med lovgivningen og betyder at der ikke altid anvendes midler i boligerne på de allermest nødvendige vedligeholdelsesarbejder. Samtidig er der tegn på at der i mange af vores boliger langsomt er kommet et efterslæb i den indvendige vedligeholdelse. Der skal derfor ske en generel genopretning i forbindelse med fraflytning. For at sikre den fremtidige vedligeholdelse af vores kommende afdelinger, indføres der fremover A-ordning når en ny afdeling overgår til drift. Forretningsgange og arbejdsprocedurer Indførelsen af et nyt ERP system betyder at de eksisterende forretningsgange i højere grad bliver integreret i IT systemet. De mange nye digitale værktøjer er et stort spring fremad, men er også en udfordring for mange medarbejdere. Der skal indlæres nye procedurer og arbejdsrutiner og værktøjerne skal læres til bunds. Der vil derfor blive lagt en del ressourcer i oplæring og efteruddannelse.

4 Nye digitale værktøjer til beboere og beboervalgte Der vil med indførelsen af nyt ERP blive mulighed for at tilbyde en række nye digitale værktøjer til beboere og beboervalgte. Afdelingsbestyrelserne: o Økonomikontrol og budgetopfølgning o Dokumenter Beboerne: o Kontrakt og andre aftaler o Varslinger og opkrævninger o Forbrugsopgørelser Organisationsbestyrelsen: o Referater o Dokumenter Kerneværdier Vores kerneværdier ærlighed, fællesskab og bevægelse udtrykker hvad man kan forvente af os, og hvad vi forventer i samarbejdet med vores kunder og vores samarbejdspartnere. Værdierne skaber rammerne for vores arbejdskultur og skal afspejles i vores arbejde og den service vi yder. Ærlighed Vi er ærlige og åbne i vores forvaltning og tildeling af boliger, så det er tydeligt for alle, at vi overholder love og regler. Vi er ærlige og åbne i vores samarbejde med kommuner, samarbejdspartnere, afdelingsbestyrelser, beboere og det øvrige samfund, så vores ambitioner og vores etik ikke kan betvivles. Vi tilstræber, at AABs organiserings- og samarbejdsformer er præget af ærlighed og gennemsigtighed mellem medarbejdere, afdelinger og ledergruppen. Vi er overbeviste om, at det fremmer kvaliteten af vores arbejde. Fællesskab Vi prioriterer et velfungerende beboerdemokrati højt. Derfor står vi altid til rådighed med service, rådgivning og vejledning til både afdelingsbestyrelser og beboere, så rammerne for beboernes fællesskab opleves som retfærdige og velfungerende.

5 Vi er aktive i AARHUSbolig og bidrager til samarbejdets fortsatte udbygning og forbedring. Vi søger aktivt samarbejde med andre boligforeninger, private samarbejdspartnere og offentlige myndigheder, så AAB aktivt kan bidrage til fælles tiltag både for den almene boligsektor og hele samfundet. Vi mener, at vores arbejdsmiljø bliver bedst, når vi værdsætter det sociale samspil, er tolerante og giver plads til forskellighed. Bevægelse AAB skal til stadighed være i stand til at udvikle og omstille sig, så vi er sikret en fremtid i det danske samfund. Vi er fremsynede og sørger for at være klædt på, så vi kan imødekomme de udfordringer, vi stilles overfor af det omgivende samfund, personale, boligsøgende, beboere og afdelingsbestyrelser.

100 år er ingen alder

100 år er ingen alder Strategi 2015-2018 100 år er ingen alder 100 år er ingen alder AAB nærmer sig de 100 år, men det er ingen alder. Kompetente medarbejdere og beboervalgte, har skabt en udviklingsorienteret og værdibaseret

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE Kredsmøde 3. kreds 15. juni 2017 Dagsorden Effektivisering i den almene sektor Baggrund og indhold i aftalen Status på effektivisering Ledelsesrollen

Læs mere

Temamøde 21. februar 2017 Emne: Effektivitet det er din husleje

Temamøde 21. februar 2017 Emne: Effektivitet det er din husleje Temamøde 21. februar 2017 Emne: Effektivitet det er din husleje Dagsorden: Hvad betyder aftalen mellem ministeriet, KL og BL Benchmark, måltal og nøgletal Målet er lavere husleje hvad gør vi? Muligheder

Læs mere

boli.nu s kursusfolder for 2019

boli.nu s kursusfolder for 2019 boli.nu s kursusfolder for 2019 1 Indhold Kursusplan 2019... 3 Praktisk info... 4 Råderet... 5 Forvaltningsrevision og styringsdialog... 6 Det gode afdelingsmøde... 8 Budget og regnskab... 9 Udlejning,

Læs mere

boli.nu s kursusfolder for 2017/2018

boli.nu s kursusfolder for 2017/2018 boli.nu s kursusfolder for 2017/2018 1 Indhold Kursusplan 2017/2018... 3 Praktisk info... 4 Budget og regnskab... 5 Forvaltningsrevision og styringsdialog... 7 Det gode afdelingsmøde... 9 Flytteprocedure...

Læs mere

Vision At skabe de bedste rammer for beboerne ved: Boligen, beboerdemokratiet, organisationen, administrationen og arbejdspladsen.

Vision At skabe de bedste rammer for beboerne ved: Boligen, beboerdemokratiet, organisationen, administrationen og arbejdspladsen. Beboerindflydelse på udvikling af tidssvarende boliger Beboerindflydelse på udvikling af tidssvarende boliger Velfungerende beboerdemokrati Fremsynet Velfungerende ved åbenhed beboerdemokrati og samarbejde

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 19.03 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders

Læs mere

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag AB mod 2020 Mission, Vision og Værdigrundlag Arbejdernes Boligforening AB mod 2020 AB har siden 1917 arbejdet målrettet på at sørge for gode boliger til alle. Denne mission er stadig gældende for os både

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015

FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015 FællesBo 2015-2018 Kursusweekend for afdelingsbestyrelses- og repræsentantskabsmedlemmer 22. februar 2015 Hvor skal vi hen? Strategisk Overblik, vision, værdier, retning Taktisk Fokusområder, styring,

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Hovedbestyrelsens halvårlige beretning til repræsentantskabets møde torsdag den 21. maj 2015

Hovedbestyrelsens halvårlige beretning til repræsentantskabets møde torsdag den 21. maj 2015 Hovedbestyrelsens halvårlige beretning til repræsentantskabets møde torsdag den 21. maj 2015 En status på mødeafholdelser siden repræsentantskabsmødet i november 2014 er et repræsentantskabsmøde, 5 hovedbestyrelsesmøder.

Læs mere

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig 02 MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2015 ØSTJYSK BOLIG INDHOLD 4 5 6 8 9 11 12 13 14 15 Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning Udgiver Organisationsbestyrelsen

Læs mere

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter.

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter. 18.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl. 17.30 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Redegørelse styringsdialog AAB 2017 Mødedato: 28.september 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra AAB Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef

Læs mere

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed Repræsentantskabet vedtog på mødet den 16. juni 2012 handlingsplanen for Boligkontorets Danmarks indsatsområder i det kommende år. Repræsentantskabet vedtog samtidig Målsætning vedrørende almen social

Læs mere

Etiske spilleregler for samarbejde med eksterne samarbejdspartnere

Etiske spilleregler for samarbejde med eksterne samarbejdspartnere Boligkontoret Danmark 2014 Etiske spilleregler for samarbejde med eksterne samarbejdspartnere For organisations- og afdelingsbestyrelser Adam B. Andersen 01-07-2014 Etiske spilleregler for samarbejde med

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2018-2021 Målsætningsprogrammet er delt op i de værdier, som Bomidtvest driver virksomhed efter, samt en række målsætninger, som skal gøre det attraktivt at være lejer og ansat i Bomidtvest.

Læs mere

Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab

Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab Målsætningsprogram 2016-2020 Arresø Boligselskab Målsætningprogram 2016-2020 Indledning Arresø Boligselskab blev stiftet den 1. januar 2011, efter en sammenlægning mellem Ølsted Andelsboligforening og

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Inspektør hos Hobro Boligforening

Inspektør hos Hobro Boligforening Evald Eriksen 06-10-2017 Executive Search Professional Recruitment Talent & Leadership Advisory Worldwide Inspektør hos Hobro Boligforening JOB- OG KRAVPROFIL Inspektør hos Hobro Boligforening 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Strategi 2019 Århus Omegn

Strategi 2019 Århus Omegn Strategi 2019 Århus Omegn Overordnet mål med Strategi 2019: At sikre en fælles retning for alle i Århus Omegn. Det skal ske gennem kommunikation og åbenhed. 1. Idégrundlag Vi vil skabe gode sunde boliger

Læs mere

BSM_S1 MÅLSÆTNINGSPROGRAM

BSM_S1 MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM INDHOLD VÆRDIGRUNDLAG FOR BOMIDTVEST MÅLSÆTNING, OVERORDNET MÅLSÆTNING, NYBYGGERI MÅLSÆTNING, RENOVERING OG OMBYGNING MÅLSÆTNING, AFDELINGENS DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Standard Bestyrelses- evaluering. Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse

Standard Bestyrelses- evaluering. Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse Standard Bestyrelses- evaluering Udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening og sermo analyse 2012 Standardanalyse Bestyrelsesevaluering side 1 Evaluering af organisationsbestyrelser Indledning Denne

Læs mere

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Efter en udfordrende og spændende etablering af det nye administrationsfællesskab i BO-VEST er det nu tid til at udstikke en fælles kurs for det fremtidige

Læs mere

Visioner for. Bovia AAB Kolding Billund Boligforening

Visioner for. Bovia AAB Kolding Billund Boligforening Visioner for Bovia AAB Kolding Billund Boligforening 2013-2017 Indledning Det er stadig en større udfordring at samarbejde med moderne ledelse af virksomheder, og i den forbindelse er en boligforening

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016 - Kollegiekontoret Mødedato: 14. april 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Hack Kampmanns Plads 1 3, 1. th. Deltagere:

Læs mere

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed Strategi 2015-2020 - bolig med nærhed Indhold Før strategiplan 2015-2020...5 Missionen...6 Om BOLIGNÆSTVED...7 Værdierne Troværdighed...8 Nærvær og engagement...8 Handlekraft...9 Visionen...10 Målsætningerne

Læs mere

Oversigt over kandidater på valg i 7. kreds. Kredsvalgmøde den 18. april 2012, kl. 19.00. Hotel Legoland. Aastvej 10. 7190 Billund

Oversigt over kandidater på valg i 7. kreds. Kredsvalgmøde den 18. april 2012, kl. 19.00. Hotel Legoland. Aastvej 10. 7190 Billund Oversigt over kandidater på valg i 7. kreds Kredsvalgmøde den 18. april 2012, kl. 19.00 Hotel Legoland Aastvej 10 7190 Billund Formandskandidat: Per Nielsen Opstillet af: Bovia ANSAT i boligorganisationen

Læs mere

Effektiv drift Kredsmøde i 3. kreds den 2. februar møde

Effektiv drift Kredsmøde i 3. kreds den 2. februar møde Effektiv drift Kredsmøde i 3. kreds den 2. februar 2016 3. møde 1 1 Formålet med DriftsNet Mikkel Jungshoved ansvarlig for DriftsNet i BL Skabe ERFA Udveksling af Best Practice Formidle viden om driften

Læs mere

Salg af almene boliger - BYGGE- OG BOLIGADMINISTRATION

Salg af almene boliger - BYGGE- OG BOLIGADMINISTRATION Baggrund P Da VK-regeringen trådte til, blev det skrevet ind i regeringsgrundlaget, at man ville give de almene beboere mulighed for at købe deres bolig P Et embedsmandsudvalg blev nedsat for at forberede

Læs mere

Værdier og. målsætninger

Værdier og. målsætninger Værdier og målsætninger Vi har hermed fornøjelsen af at præsentere værdi- og visionsgrundlaget for AAB. Vi håber, at alle vil bruge det som inspiration og arbejdsredskab i den fremtidige udvikling af

Læs mere

Effektiv drift. En effektiviseringscase. Comwell, Roskilde 27. Maj 2015. Karin Fiskers, Domea 2015 Projektchef

Effektiv drift. En effektiviseringscase. Comwell, Roskilde 27. Maj 2015. Karin Fiskers, Domea 2015 Projektchef Effektiv drift En effektiviseringscase Comwell, Roskilde 27. Maj 2015 Karin Fiskers, Domea 2015 Projektchef Ambition - Forretningsmål Administration gns. 20 procent billigere Dertil besparelser i driften

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Vision 2020 er udarbejdet i efteråret 2008. Layout og grafisk produktion: Aakjærs a/s

Vision 2020 er udarbejdet i efteråret 2008. Layout og grafisk produktion: Aakjærs a/s vision 2020 2 Vision 2020 er udarbejdet i efteråret 2008. Layout og grafisk produktion: Aakjærs a/s VISION 2020 3 "Vi er lejernes første valg!"...sådan siger omverdenen om AAB, når vi kigger dybt i krystalkuglen

Læs mere

FUSION. -Fordele og ulemper. Hjørring, 25. april 2016

FUSION. -Fordele og ulemper. Hjørring, 25. april 2016 FUSION -Fordele og ulemper Hjørring, 25. april 2016 Fordele Ulemper Én butik; forvirrende med Bolig Hjørring, Hjørring Boligselskab m.v. Ingen moms på administrationsbidrag, vedligeholdelsesplaner og lovmæssige

Læs mere

Vision & Mission. Vision & Mission

Vision & Mission. Vision & Mission Vision & Mission Vision & Mission 2018-2022 Det gode liv som beboer Vi vil have fokus på det gode liv i afdelingen, social integration samt beboerdemokrati Det gode liv i afdelingen Det gode naboskab

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde Mødetid: Onsdag den 25. februar 2015 kl. 9.00 Af hensyn til mødedeltagernes planlægning tilstræbes det, at bestyrelsesmødet max. varer 2 timer. Mødested: Mødedeltagere: Afbud: Tværvej

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 13. oktober 2016 ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT til ordinært møde tirsdag 11. oktober 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 25. MARTS 2015

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 25. MARTS 2015 Tilstede: Afbud: Michael Korsholm Ole Østergaard Tonny Mikkelsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Niels Skov Nielsen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John Jensen Poul Ankersen Lone

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Organisationstype: Boligorganisation Organisationsnr: Navn: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: A. Konklusion Vurderer boligorganisationen

Læs mere

Evaluering af organisationsbestyrelsens arbejde

Evaluering af organisationsbestyrelsens arbejde Evaluering af organisationsbestyrelsens arbejde Bestyrelsesmedlem: Dato: Organisationsbestyrelsens størrelse og sammensætning 1) Har organisationsbestyrelsen den rigtige størrelse? Ja Sæt kryds Nej 2)

Læs mere

1. Godkendelse af referat Referatet fra mødet den 19. marts til godkendelse.

1. Godkendelse af referat Referatet fra mødet den 19. marts til godkendelse. Indkaldelse til bestyrelsesmøde, torsdag d. 23. april 2015, Harald Lunds Gade 15 Souschef Claus Thomsen deltager i mødet. Driftschef Jesper Nymark og udlejningschef Helle Dam Jensen deltager under punkt

Læs mere

Uprioriterede forslag

Uprioriterede forslag Billige boliger Uprioriterede forslag: Digital Post Persondataforordningen (dataofficer) Energimærkning Fakturering forbrug hvert kvartal Omdannelse af erhvervslejemål Parkering Depot- og opbevaringsrum

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet:

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet: Mødereferat Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 15. september 2014 Mødetid: 13.00 Mødested: Langelandsgade 50 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Erik Piilgaard

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 7. september 2016 Mødetid: 13.30 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Anders Rønnebro Projektchef

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018

Referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 side nr. 324 Referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Tilstede: Organisationsbestyrelse: Formand Chris Cully Næstformand Vicky E. Jensen Birthe Blach Morten Glud Kim Ribergaard Afbud Administration:

Læs mere

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk HANDLEPLAN 2016-2018 Indsatser på baggrund af Målsætnings- og Handleplan godkendt af Repræsentantskabet i Boligkontoret Fredericia på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 19. november 2015 Vesterbrogade

Læs mere

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus Mødedato: 29. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Adm. Direktør Palle Adamsen Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Styringsreformen og beboerdemokratiet udfordringer for proces og indflydelse? 9. kreds konference LO skolen 3 marts

Styringsreformen og beboerdemokratiet udfordringer for proces og indflydelse? 9. kreds konference LO skolen 3 marts Styringsreformen og beboerdemokratiet udfordringer for proces og indflydelse? 9. kreds konference LO skolen 3 marts Lotte Jensen Professor Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS lje.lpf@cbs.dk

Læs mere

Køge Boligselskab. Ravnborg Huse Det første beboermøde

Køge Boligselskab. Ravnborg Huse Det første beboermøde Køge Boligselskab Ravnborg Huse Det første beboermøde Køge Boligselskab Hvem gør hvad og hvorfor Selskabet Ansatte Bestyrelser Beboere Hvad regulere den almene sektor Lov om almene boliger Beboerdemokrati

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Styringsdialog 2016, Domi bolig

Styringsdialog 2016, Domi bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Domi bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Administrationsaftale med KAB (B)

Administrationsaftale med KAB (B) Administrationsaftale med KAB (B) Til - Organisationsbestyrelsen den 27. marts 2018 Dato og ansvarlig - 27. marts 2018 / Steffen Morild / Morten Boje FORTROLIG INDTIL OFFENTLIGGØRELSE Organisationsbestyrelsen

Læs mere

Oversigt over kandidater på valg i 6. kreds. Kredsvalgmøde den 26. april 2012, kl. 19.00. Herning Kongres og Kulturcenter. Østergade 37.

Oversigt over kandidater på valg i 6. kreds. Kredsvalgmøde den 26. april 2012, kl. 19.00. Herning Kongres og Kulturcenter. Østergade 37. Oversigt over kandidater på valg i 6. kreds Kredsvalgmøde den 26. april 2012, kl. 19.00 Herning Kongres og Kulturcenter Østergade 37 7400 Herning Formandskandidat: Karsten R. Håkonsen Opstillet af: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 21. september 2016 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 21. september 2016 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 24. oktober, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 21. september blev

Læs mere

Konti der er i spil. Hvilke konti:

Konti der er i spil. Hvilke konti: Lidt historie Konti der er i spil Hvilke konti: 109 Renovation 110 Forsikringer/falck 111 EL fælles 112.1 Administrationsudgifter 114 Løn, trappevask, sne, ejendomskontor, skadesforebyggelse 115 Løbende

Læs mere

Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B

Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Steen Egeberg fra organisationsbestyrelsen og drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm holdt af to omgange workshoppen Fremtidens Drift i 3B. På workshoppen

Læs mere

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 3Bs AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP 1031 Taastrup Torv I og II 1032 Taastrup Torv Plejeboliger Opførelsesår: 2014 33 boliger 1029 Møllegården Opførelsesår: 1975 10 boliger 1028 Kongsgården Opførelsesår: 1975

Læs mere

Protokol af møde den 24. juni 2014 blev godkendt.

Protokol af møde den 24. juni 2014 blev godkendt. 14.08. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. august 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Strategi AAB Silkeborg

Strategi AAB Silkeborg Strategi AAB Silkeborg 2016-2020 AAB Silkeborg- Attraktive Almene Boliger - Transparente i alle sammenhænge Vi er stolte af AAB Silkeborgs mission. Den inspirerer og forpligter. Fremtiden vil være præget

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 30. september 2016 ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde tirsdag 11. oktober 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 12. december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 12. december 2015 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. januar 2016, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen, Karen Rod Jensen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

4. Byggeri Formanden Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter og projekter under forberedelse ud fra de udleverede bilag.

4. Byggeri Formanden Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter og projekter under forberedelse ud fra de udleverede bilag. 18.02 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. februar 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Beretning for 2010/2011

Beretning for 2010/2011 Beretning for 2010/2011 Beboerdemokratiet Den forløbne periode har stået i samarbejdets tegn, men har også været præget af at boligkontorets fra september og frem til 1 maj har stået uden direktør. Bo83

Læs mere

Notat. Emne Bemærkninger til Revision af årsregnskabet for 2005 Direktøren Kopi til. Den 28. august 2006. Århus Kommune

Notat. Emne Bemærkninger til Revision af årsregnskabet for 2005 Direktøren Kopi til. Den 28. august 2006. Århus Kommune Notat Emne Til Direktøren Kopi til Den 28. august 2006 Det skal indledningsvis bemærkes, at der i revisionsberetningen ikke er forhold vedr. Magistratens 5. afdeling, som Byrådet skal tage stilling til,

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Fordi vores boligområder handler om menneskers hjem, skal

Læs mere

MÅ LSÆTNINGER FOR 2010-2013

MÅ LSÆTNINGER FOR 2010-2013 Målsætningsprogram 2010 2013 1 Overordnede målsætninger for organisationen At synliggøre for organisationen, såvel beboerdemokratiet som organisationens ansatte, hvad der er organisationens overordnede

Læs mere

Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B

Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Steen Egeberg fra organisationsbestyrelsen og drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm holdt af to omgange workshoppen Fremtidens Drift i 3B. På workshoppen blev deltagerne

Læs mere

Ny i afdelingsbestyrelsen

Ny i afdelingsbestyrelsen Ny i afdelingsbestyrelsen R Ø D E K R O A N D E L S B O L I G F O R E N I N G Kom godt i gang med arbejdet HVORDAN FUNGERER En Boligforening En Afdeling En Afdelingsbestyrelse Side 2 Tillykke med valget

Læs mere

Strategi. Version 2017

Strategi. Version 2017 Strategi 2020 Version 2017 Boligselskabet Sjælland vil være det bedste boligselskab i landet Det betyder at vi skal være: - Et boligselskab der sikrer trivsel og de bedst tænkelig rammer for beboerne -

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 25. juni 2013, kl. 10.00 i fælleshuset Mølleengen, Mølleengen 64, 4040 Jyllinge

Organisationsbestyrelsesmøde den 25. juni 2013, kl. 10.00 i fælleshuset Mølleengen, Mølleengen 64, 4040 Jyllinge #JobInfo Criteria=side1# Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde den 25. juni 2013, kl. 10.00 i fælleshuset Mølleengen, Mølleengen 64, 4040 Jyllinge Tilstede: Fra : Afbud fra: Indholdsfortegnelse Selskabet:...

Læs mere

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Østjysk Bolig 2018 Mødedato: Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Allan Søstrøm Bestyrelsesformand Katja Hillers Udlejningschef Connie

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde den 10. januar 2017 med

Referat fra styringsdialogmøde den 10. januar 2017 med Dato: 10.01.2017 Tid: 10:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Emilie Kejlberg Jensen Journalnr.: 16/20623 Referat fra styringsdialogmøde den 10. januar 2017 med Boligselskabet af 2014 Deltagere: Tommy E. Hansen

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Prisblad 2014. prisblad fsb 1/10

Prisblad 2014. prisblad fsb 1/10 Prisblad 2014 1/10 Faste bidrag, der dækker basisydelserne Administrationsbidrag 3.895 pr. lejemål Vedligehold af tilstandsrapporter 115 pr. lejemål 1 Økonomi Budget Budgetforslag for boligafdelinger Budgetmøde

Læs mere

KONFERENCE FOR TOPLEDELSEN I ALMENE BOLIGORGANISATIONER. 28. september på Bojesen, Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V.

KONFERENCE FOR TOPLEDELSEN I ALMENE BOLIGORGANISATIONER. 28. september på Bojesen, Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V. KONFERENCE FOR TOPLEDELSEN I ALMENE BOLIGORGANISATIONER 28. september på Bojesen, Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V Effektiv drift Effektiv drift AlmenNet har fornøjelsen at invitere til konference

Læs mere

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab Målsætningsprogram for 2017 2021 Herlev Boligselskab Herlev Boligselskab www.herlev boligselskab.dk v/kab Vester Voldgade 17 1552 København V Målsætningsprogram 2016 2020 1 Indledning Herlev Boligselskab

Læs mere

Til mødet var indkaldt fra bestyrelsen Marianne Schultz, formand Aase Jensen, næstformand Karin Thomsen, Domea

Til mødet var indkaldt fra bestyrelsen Marianne Schultz, formand Aase Jensen, næstformand Karin Thomsen, Domea Domea Randers Referat af organisationsbestyrelsesmøde, Mandag den 2. november 2015 kl. 16.00 Mødet blev afholdt ved Randers Arkitekten, Vestervold 2, Randers. Dagsorden var: side 1 Godkendelse af referat...

Læs mere

Priskatalog 2015. I Priskatalog 2015 har vi samlet priserne for de ydelser, 3B leverer. Kontering sker efter nærmere aftale med afdelingsbestyrelsen.

Priskatalog 2015. I Priskatalog 2015 har vi samlet priserne for de ydelser, 3B leverer. Kontering sker efter nærmere aftale med afdelingsbestyrelsen. PRISKATALOG 2015 I Priskatalog 2015 har vi samlet priserne for de ydelser, 3B leverer. Kontering sker efter nærmere aftale med afdelingsbestyrelsen. Administrationsbidrag 2014 2015 Bidrag Almen beboelse

Læs mere

Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo

Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo Målsætningsprogram 2014-2018 Fredensborg Boligselskab Et godt sted at bo Fredensborg Boligselskab Målsætningsprogram 2014-2018 Udgiver: Fredensborg Boligselskab, juni 2014 www.fbbs.dk Redaktion: Annette

Læs mere

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen Styringsdialog 2016, Lejerbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: Kl. 9.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen: Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge Køster Næstformand Connie

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

Boligselskabet BSB Gudme

Boligselskabet BSB Gudme Boligselskabet BSB Gudme 20. oktober 2015 af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 24. september 2015 kl. 09.30. Mødet finder sted i Servicecenter Svendborg, Mølmarksvej 155, 5700 Svendborg.

Læs mere

Ydelseskatalog. for Boligselskabet Sjælland

Ydelseskatalog. for Boligselskabet Sjælland Ydelseskatalog for Boligselskabet Sjælland Forord I dette ydelseskatalog kan du læse, hvor meget de enkelte ydelser koster, og hvad der f.eks. er en del af administrationsbidraget eller en del af den

Læs mere

Indkøbsstrategi

Indkøbsstrategi Indkøbsstrategi 2018 2018 2020 Indkøbsstrategi 2018 2020 Side 1 6 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Strategiske mål... 2 2.1 Effektivt og billigt til den rigtige kvalitet... 2 2.2 Samfundsmæssigt

Læs mere

EFFEKTIV DRIFT. Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1

EFFEKTIV DRIFT. Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1 EFFEKTIV DRIFT Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1 INDHOLD Indledning... 3 Baggrund... 3 Organisering.... 4 Organisationsbestyrelsen Afdelingsmødet Afdelingsbestyrelsen Driftspersonalet Driftschefen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

AABs afdeling i Høje-Taastrup. Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri

AABs afdeling i Høje-Taastrup. Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri AABs afdeling i Høje-Taastrup Afd. 51 Pælestykkerne Opførelsesår: 1966 147 boliger, etagebyggeri Baggrund Hvert år i april/maj afholdes et styringsdialogmøde mellem Høje-Taastrup Kommune og de enkelte

Læs mere

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor www.pwc.dk God virksomhedsdrift i den almene boligsektor Holstebro januar 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Regeringens ønske om en modernisering og effektivisering af den almene boligsektor Forslag

Læs mere