Oprindeligt budget 2015 pris- og lønniveau

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oprindeligt budget 2015 pris- og lønniveau"

Transkript

1 1 Udbud af tøjvask til hjemmeboende og på boformer med egenbetaling ,19% 0,62% 0,59% 0,61% Køge Kommune tilbyder tøjvask til hjemmeboende borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til 83 i Lov om social service (Serviceloven). Det er i dag hjemmeplejen, servicekorpset, en privat leverandør eller personalet på boformerne, der varetager opgaven. Hjælpen gives hovedsageligt hver anden uge op til 25 gange om året. Køge Kommune vil udbyde en vaskeriordning for visiterede borgere i eget hjem med bevilling til tøjvask og for beboerne på kommunens boformer. En vaskeriordning vil kunne blive udformet som en hente/bringe ordning, som inkluderer afhentning og levering på en fastsat dag, vask og tørring, evt. rulning og sammenlægning. I forbindelse med vaskeriordningen er der lovhjemmel til at opkræve en egenbetaling til dækning af faktiske forbrugsudgifter til vaskepulver, vand, el mv., mens udgifter til personale og transport ikke må medregnes. I beregningerne til forslaget indgår der en egenbetaling på 130 kr. pr. gang, hvilket er på niveau med andre kommuners takster for vask. Der vurderes, at udbuddet vil resultere i en årlig besparelse på ca. 0,7 mio. kr. Den primære besparelse vil ligge i servicekorpset og hjemmehjælpen, hvor opgaven er tidskrævende, mens boformernes vask i forvejen er omkostningseffektiviseret og til en vis grad må forventes bibeholdt grundet hygiejniske hensyn. Der regnes med at besparelsen først vil få fuld effekt fra 2016 som følge af gennemgang af eksisterende visiteringer samt udgifter til udbudsproces. Besparelsen i 2015 er derfor ca. 0,2 mio. kr. Den langsigtede besparelse vil udgøres af personaleressourcer, som primært vil ske igennem naturlig afgang. Fordelene er, at de visiterede borgere vil kunne opnå en mere differentieret og miljøgavnlig vask, samt mulighed for forskellige tilkøbsydelser. Brugen af egenbetaling kan dog resultere i et frafald i antallet af borgere, som ønsker tøjvask.

2 2 Lukning af cafeer % 8% 8% 8% Køge Kommune stiller lokaler til rådighed, for at KRAM/Det Danske Madhus kan føre cafédrift i kommunens ældrecentre. Caféerne er et tilbud, hvor hjemmeboende ældre kan komme og spise deres mad i fællesskab med andre. Kommunen betaler endvidere KRAM/ Det Danske Madhus for at bemande caféerne. Udover de hjemmeboende ældre, som kommer til caféerne, anvendes de også af beboerne på ældrecentrene. Der drives 7 caféer fordelt på kommunens ældrecentre. Nogle af dem har åbent på alle ugens dage, mens de øvrige har lukket i weekenderne. Caféerne har vigende besøgstal. Forslaget indebærer, at caféer med lavt besøgstal lukkes. Det drejer sig om Ølby (3 hjemmeboende), aktivitetshuset i Borup (5 hjemmeboende), Ejby (12 hjemmeboende) og Møllebo (19 hjemmeboende). Lukningen af disse caféer forventes at bidrage med en årlig besparelse på ca kr. Besparelsen ligger på ca kr. for hver café. Det er en forudsætning, at der samtidig indgås aftale med kommunens leverandør af madservice om levering af mad til daghjemmene, de steder, hvor caféerne lukker. Derer modregnet kr. i besparelsen som udgift hertil. Forslaget forventes at kunne implementeres med et halvt års virkning i 2015, således at caféerne lukkes med udgangen af juni Konsekvensen vil være, at nogle af de berørte borgere skal have leveret deres mad i hjemmet.

3 3 Genoptræning - justering af serviceniveau % 29% 29% 29% Forvaltningen foreslår at justere serviceniveauet i forhold til genoptræningsplaner. Forslaget svarer til det foreslag, som forvaltningen fremsatte i Syge ældre borgere, der visiteres til genoptræning, får tilbudt 17 timer i gennemsnit i stedet for 25 timer som idag. Borgere med knoglebrud, der visiteres til genoptræning, får tilbudt 12 timer i gennemsnit i stedet for 18 timer som idag. Borgere, der har haft hjerneskader og visiteres til genoptræning, får tilbudt 17 timer i gennemsnit i stedet for 25 timer som idag. Justeringen af serviceniveauet kan betyde, at borgerne ikke generhverver det højst mulige funktionsniveau i forhold til hvad, der med gældende serviceniveau er muligt. Der er forudsat virkning i 9 månederi 2015.

4 4 Afskaffelse af kørsel til daghjem % 100% 100% 100% Køge Kommune tilbyder borgere at komme på et af kommunes daghjem for at få støtte og udvikle borgernes egenomsorg med henblik på at udskyde eller forhindret behovet for yderligere hjælp i hjemmet eller flytning i plejebolig. Endvidere aflastes ægtefæller og der skabes et socialt samvær, der ligeledes kan bidrage til den gavnlige udvikling. Køge Kommune har valgt at tilbyde transport til og fra daghjem. Der er i dag placeret daghjem i Borup (heraf kørsler), på Møllebo (heraf kørsler) og på Tingstedet (1.106 kørsler). Egenbetalingen er i 2014 fastsat til 24,75 kr. pr. tur ud og hjem det vil sige 49,50 kr. i alt pr. gang. Kommunerne kan vælge at yde tilskud til personer, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har behov for befordring med individuelle transportmidler. Da opgaven er en kan-opgave, foreslås det at fjerne det kommunale tilskud til og administration af befordring til daghjem. Forslaget betyder, at det er borgeren, der selv skal arrangere transporten og afholde udgiften. Der kan være en risiko for,at dene nkelte borger oplever kørselsudgifter som en hindring for at tage imod tilbuddet om daghjem. Fra 2017 etableres et nyt centralt beliggende daghjem, hvilket kan mindske behovet for antallet af kørsler.

5 4b Afskaffelse af kørsel til daghjem 2 - varierende takststigninger Afhænger af valg af takst #VÆRDI! #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Køge Kommune tilbyder borgere at komme på et af kommunens daghjem for at få støtte og udvikle borgernes egenomsorg med henblik på at udskyde eller forhindre behovet for yderligere hjælp i hjemmet eller flytning i plejebolig. Endvidere aflastes ægtefæller og der skabes et socialt samvær, der ligeledes kan bidrage til den gavnlige udvikling. Køge Kommune har valgt at tilbyde transport til og fra daghjem med et kommunalt tilskud. Opgaven er en "kan-opgave", således, at der i princippet kunne kræves fuld egenbetaling for befordring til og fra daghjem. I 2015 opkræves en egenbetaling for kørsel til daghjem på 24,50 kr. pr. tur. I 2014, hvor taksten var 24,00 kr. gennemførtes i alt borgerkørsler med et samlet provenu" på kr. Køge Kommunes udgift til daghjemskørsel i 2014 var brutto kr. i Køge Kommune have altså en nettoudgift på kr. ( ), og yder således et tilskud. Kommunen kan aldrig opkræve mere i egenbetaling, end hvad der dækker de faktiske omkostninger. Dette forslag er et alternativ til forslag 4, hvor det vises, hvad provenuet vil være ved at hæve taksten med forskellige satser. Som nævnt er den p.t. gældende takst, vedtaget i forbindelse med budget 2015; 24,50 kr. pr. tur. Nedenfor er listet provenu ved forskellige takststigninger, startende med en stigning på 2 kr. pr. gang og løbende hævet. Det bemærkes, at der er tale om en alt andet lige opgørelse. Ved at hæve egenbetalingen kan det risikeres, at nogle ældre fravælger at komme i daghjem. Således kan provenuet ved en taktstigning blive neutraliseret ved, at der simpelthen køres færre ture. Takst pr. tur (kr.) // Provenu 24,5 Gældende , ,

6 5 Ophør af samarbejde med Roskilde Brandvæsen om ambulance % 100% 100% 100% Som følge af Region Sjællands ændring i det præhospitale beredskab indgik Køge Kommune i 2011 en 1-årig samarbejdsaftale med Roskilde Brandvæsen om etablering af en station på Borup Plejecenter med en ambulance. Formålet var at "sikre borgerne i Borup og omegn en hurtigere hjælp, både hvad angår sygdomme og skader, som kræver indlæggelse på sygehus, men også skader som umiddelbart kan behandles på en skadesklinik". Ordningen fungerer dermed som et alternativ til den hidtidige akutbil og er således ikke en del af kommunens akutberedskab. Ambulancen i Borup er bemandet af (minimum) en paramediciner og en ambulanceassistent/redder og er i drift alle ugens dage fra kl. 8 til 16. Ambulancepersonalet kan udføre en række opgaver for Køge Kommune i forbindelse med den primære sundhedssektor, f.eks. førstehjælpskurser til ansatte på ældreområdet, hjælp til tunge løft, akut udbringning af medicin m.v.. Samarbejdsaftalen er siden blevet forlænget to gange, hvoraf den seneste aftale har udløb pr. 1. marts Roskilde Brandvæsen har for leveringen af ydelserne vedr. kontrakten fra modtaget et vederlag på kr. ekskl. moms. Der sker prisregulering en gang årligt med udgangspunkt i KL's pris- og lønskøn. Baseret på KL's fremskrivningsfaktor for tjenesteydelser m.v. (2,4 %) vil Køge Kommunes samlede udgift til en forlængelse af samarbejdsaftalen med Roskilde Brandvæsen frem til 1. marts 2016 dermed beløbe sig til kr. ekskl. moms. Heraf vil den isolerede besparelse for de resterende 9 måneder i 2015 udgøre kr. svarende til 75 % af vederlaget. Det bemærkes, at udgifter til ambulancer ellers hører til i regionen.

7 6 Besparelse på boformer % 2% 2% 2% Forslaget indebærer en generel reduktion af rammen til driften af boformerne, svarende til 2 % af lønudgifterne. Dette svarer til omkring 11 stillinger på 30 timer om ugen. Personalereduktionen vil fortrinsvis blive lagt i dag-arbejdstiden, da det ikke er muligt at reducere på aften- og nat bemandingen. Det vil på de større boformer være muligt at reducere personaleomfanget i ydertimerne om aftenen mellem kl. 22 til kl. 23. Konsekvensen af forslaget kan være en nedsætte af serviceniveauet både på hverdage og i weekender. Nedsættelse af servicenieauet i form af mindre tid til personlig pleje, risiko for, at beboerne vil opleve mindre nærvær fra medarbejderne, risiko for længere ventetid på beboernes nødkald, risiko for større utryghed hos demente beboere og større arbejdspres for medarbejderne.

8 7 Forebyggende hjemmebesøg Omkostningsreduktion i % i forhold til bud % 35% 35% 35% Kommunerne skal i henhold til serviceloven tilbyde mindst et forebyggende hjemmebesøg hvert år for alle borgere over 75 år. Køge Kommune har hidtil skrevet til alle borgere over 75 år hvert år og i forhold til borgere der fylder 75 år har kommunen også foreslået et konkret tidspunkt, hvorefter borgeren skulle melde afbud. Forvaltningen foreslår, at serviceniveauet ændres, således at alle borgere fremover får samme skrivelse om mulighed for tilbud, men at borgerne selv skal kontakte kommunen og aftale et konkret besøg. Derved kan spares administrative ressourcer samt ressourcer til færre hjemmebesøg. Forvaltningen vil fortsat have særlig opmærksomhed på husstande, hvor en ægtefælle går bort. Forslaget indebærer en besparelse svarende til et halvt årsværk.

9 8 Specialiserede socialområde: Nedlæggelse af dagtilbuddet "Ved Kajen" % 95% 95% 95% Ved Kajen er et værested (dagtilbud) for stofmisbrugere, som drives efter 104 i Lov om social service. Der er i dag ca. 20 borgere, der gør brug af værestedet. Målgruppen er primært borgere i medicinsk behandling og er typisk ældre misbrugere. Tilbuddet er en "kan-opgave" for kommunen, og er ikke lovgivningsmæssigt bestemt. Det foreslås, at nedlægge dagtilbuddet og derved frigøre ressourcer for kr. årligt. Der er regnet med en vis implemeringstid, og det er derfor vurderet, at der i 2015 kan frigøres kr. Det bemærkes, at værestedet står ikke for den egentlige misbrugsbehandling, men udelukkende fungerer som et socialt tilbud. Konsekvensen ved nedlæggelse af tilbuddet kan være, at der sker en forværring af brugernes sociale og sundhedsmæssige situation, idet værestedets opgave er at støtte op om og følge op på brugernes sundhedstilstand, samt sikre samvær og kontakt med andre.

10 9 Hjemtagning af opgaver forbundet med kompressionsstrømper % 1% 1% 1% Det foreslås at hjemtage opgaven omkring opmåling og udlevering af kompressionsstrømper. Opgaven med opmåling hos borgeren og udlevering til borgeren foretages i dag af en privat leverandør. Ved at hjemtage opgaven kan der undgås et mellemled. Det vil betyde, at ventetiden reduceres, at der ydes en hurtigere indsats og at kommunens udgifter til kompressionsstrømper bliver lavere. Opgaven vil i forslaget blive varetaget af sårsygeplejerskerne.

11 10 Rengøring hver 3. uge % 3% 3% 3% Kommunen skal yde personlig pleje og praktisk hjælp efter Lov om Social Service 83, hvis borgeren på grund af nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne ikke kan klare opgaverne selv. Der er relativt vide rammer for den enkelte kommune til selv at fastlægge sit serviceniveau. Med dette forslag foreslås en ændring af serviceniveauet for ydelsen "rengøring" fra hver 2. uge, som der som udgangspunkt visiteres til idag, til hver 3. uge. Ifølge de senest tilgængelige tal havde ca. 25% af landets kommuner indført et serviceniveau med rengøring hver 3. uge i Der er i 2015 regnet med 8 måneders effekt og med helårseffekt for de efterfølgende overslagsår. Forslaget vil indebære, at langt hovedparten af modtagerne i dag vil få gjort rent hver 3. uge i stedet for hver 2. uge. Forslaget kan derfor have en betydning for det generelle hygiejneniveau i den enkelte modtagers hjem, herunder lugtgener og øget risiko for bakterier.

12 10b Reduktion i antal ange der årligt tilbydes rengøring - varierende potentiale Der er foreslået forskellige reduktionsniveauer Kommunen skal yde personlig pleje og praktisk hjælp efter Lov om Social Service 83, hvis borgeren på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne ikke kan klare opgaverne selv. Kommunen kan selv fastlægge sit serviceniveau. Dette forslag er et alternativ til forslag 10; "Rengøring hver 3. uge". Forslaget illustrerer potentialet for besparelser på omkostningerne ved forskellige antal reduktioner, som alternativ til de nuværende 25 gange årligt, der tilbydes rengøring. Reduktion 2015 (8 mdrs effekt) 2016 (helårseffekt) 2017 (helårseffekt) 2018 (helårseffekt) 23 gange gange gange gange gange gange gange Se forslag 10 Forslaget betyder, alt efter hvilket reduktionsniveau, der vælges, at der er visse tidspunktet på året, hvor der i en eller flere perioder vil være en periode på mere end 2 uger, hvorimellem der aflægges rengøringsbesøg. Som ved forslag 10 må det antages at have betydning for det generelle hygiejne niveau.

13 11 Besparelser på udbud Der gennemføres i 2015 en række udbud på Social- og Sundhedsudvalgets område, herunder udbud af visitering til indkøb. Det er forvaltningens vurdering, at der kan opnås en besparelse på 0,5 mio. kr. på udbuddene, og forslaget er at denne besparelse forbliver på Social- og Sundhedsudvalgets område. Det bemærkes, at det fremgår af udbudsstrategien, at besparelser som følge af udbud som udgangspunkt tilføres kommunekassen med mindre der træffes anden politisk beslutning

14 12 Rammereduktion på sundhedsfremme og forebyggelse Omkostningsreduktion i % i forhold til bud % 0% 0% 0% Budgettet til sundhedsfremme og forebyggelse blev i forlængelse af økonomiaftalen mellem regeringen og KL forøget med 3,2 mio. kr. fra 2014, samt yderligere med 3,5 mio. kr. fra Forvaltningen forventer, at der fra 2014 overføres omkring 3 mio. kr. i uforbrugte bevillinger til Overførslen skyldes hovedsageligt, at der er en vis implementeringstid for de initiativer, som er sat i gang. Der forventes også at være implementeringstid i forhold til initiativerne i Det foreslås derfor at reducere budgettet med kr. i Reduktionen er etårig.

15

16 13 Beskyttet beskæftigelse Omkostningsreduktion i % i forhold til bud % 16% 16% 16% Forvaltningen foreslår at ændre i serviceniveau i forhold til beskyttet beskæftigelse ( 103), således at der fremover alene tilbydes halvdagspladser til 25 brugere fra Køge Kommune. Tilbuddet retter sig primært mod udviklingshæmmede borgere og udgør for mange af brugerne den eneste faste tilknytning til samfundet. Såfremt forslaget vedtages kan konsekvensen derfor blive en stigning i den ufrivillige ensomhed for denne gruppe.

17 14 Omlægning af kørsel i hjemmeplejen ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Hvis kørsel skal mindskes, kræver det en organisatorisk omlægning til mindre grupper, der har base i geografisk nærhed af borgerne. I 2013 besluttede det daværende Social- og Sundhedsudvalg at omorganisere hele Fritvalgsområdet med henblik på at få indført det tværgående Rehabiliteringsteam, og det nye Akutteam. Samtidig blev der i forbindelse med budget 2013 vedtaget en reduktion i budgettet til Frit Valg på 9 mio. kr. svarende til en reduktion på mere end timer. For at få plads til de nye teams og for at tilpasse organisationen til det nye budget og de færre timer, reducerede forvaltningen antallet af teams og ledere. Der blev reduceret med 4 ledere. Følgevirkninger ved en omlægning til flere teams: - Ved oprettelse af flere grupper er det opfattelsen, at de bliver mere sårbare i forbindelse med bl.a. sygdom og ferie. - Der vil være behov for mere tid til ledelse, koordination og administrative støttefunktioner. - Antallet af daglige planlæggere vil skulle øges. - Aftenvagter og sygeplejersker vil skulle organiseres anderledes, da der ellers vil være for få (1-2 medarbejdere) i gruppen - Stordriftsfordele ved at udnytte den ledige tid der altid opstår begrænses. Ved oprettelse af flere teams vil der muligvis kunne undværes enkelte biler, da dagvagterne vil kunne cykle. Denne mindre besparelse vil dog blive mere end opvejet af de forøgede udgifter til drift af flere teams, herunder flere ledere. Der arbejdes hele tiden på at gøre den daglige planlægning bedre og mere rationel. Der har i den forbindelse været meget fokus på planlægning og optimering af ruterne, så der hver dag ses på, at den enkelte medarbejder kører så lidt som muligt. Dog vil der altid være behov for at se på den enkelte medarbejders uddannelse i forhold til opgaven, samt den enkelte medarbejders øvrige kompetencer i forhold til opgaven. Ændret geografisk placering af nuværende grupper: Hvis der er mulighed for (fysiske rammer) at placere de mere tværgående funktioner på tætliggende geografi f.eks. aftenvagter(sygepleje), Akutteam, Rehabteam, specialister, vil der formentlig kunne opnås en mindre besparelse (½ aftenvagt) ved, at bilerne står der hvor de skal anvendes. Det er vurderingen, en ændring på nuværende tidspunkt ikke vil resultere i besparelse. Der vurderes hele tiden på størrelsen på de enkelte teams. De fysiske rammer for en opdeling i mindre Teams er ikke umiddelbart tilstede.

18

19 15 Effektivisering af arbejdsgange ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Forvaltningen er løbende opmærksom på mulighederne for at ændre og effektivisere arbejdsgange. Eksempelvis resulterede effektivisering af arbejdsgange på genoptræningsområdet i, at ventetiden blev nedsat fra 20 til 5 dage i I forbindelse med vedtagelse af budget blev det vedtaget at foretage en rammereduktion på 1½% på de sociale institutioners budgetter og i den forbindelse bliver der også set på optimering af arbejdsgange. På samme måde foreslås i kataloget til udgiftsreduktioner, at budgettet til boformerne reduceres med 2% (forslag 6). Dette forslag indebærer også, at der skal ses på arbejdsgangene på de enkelte boformer. Efter tilsagn om midler fra Ældrepuljen den 15. januar 2015 igangsættes der et projekt, der bl.a. indebærer en stilling som hygiejnesygeplejerske. Når denne sammentænkes med de øvrige specialistsygeplejersker, og med overførsel af timer fra hjælpemiddelområdet til den nye opgave med måltagning til kompressionsstrømper, vil der kunne effektiviseres med kr. Derudover foreslår forvaltningen at arbejdsgangene omkring proteser ændres. Det har indtil nu været vurderingen fra K17 samarbejdet, at udbud på proteser ikke har kunnet lade sig gøre på grund af forskelligheden på proteserne. Derfor har dette område ikke været konkurrenceudsat. Erfaringer fra omlægning af praksis for bevilling af proteser fra andre kommuner viser dog, at der kan hentes 10 procent ved kontrolbud ved hver bevilling. I dag har Køge Kommune samarbejde med Sahva omkring proteser. Ved omlægning af praksis vil Køge Kommune få tilbud og en beskrivelse af opgaven fra den bandagist borgeren ønsker. Dette tilbud kan efterprøves hos en eller to andre bandagister for at få en ny vurdering af prisen. Såfremt produktet kan leveres billigere af en anden leverandør, er der grundlag for enten at sætte prisen efter det bedste bud eller anvende den billigste leverandør. Konsekvensen er, at borgeren kan blive bedt om at gå til en anden leverandør, hvilket for nogle borgere vil kunne opleves som en forringelse. Det har ingen personalemæssige konsekvenser i Køge Kommune. Besparelsen vurderes at være kr. i 2015 og kr. fremadrettet. Sidst foreslås en omorganisering af arbejdsgangene for Hjælpemiddeldepotet. Depotet drives af Brand og Redning efter et udbud i Depotet udfører alene opgaver for Social- og Sundhedsforvaltningen i forbindelse med levering, rengøring, køb og reparation af hjælpemidler. Forvaltningen vurderer at arbejdsgangene omkring håndteringen af hjælpemidler kan optimeres svarende til kr. årligt.

20 16 Besparelse på genoptræning ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Social- og Sundhedsforvaltningen har tidligere fremlagt spareforslag på området for genoptræning omhandlende servicereduktion for det geriatriske, ortopædkirugiske samt hjerneskader. Det fremlagte spareforslag vurderedes at indeholde en nettobesparelse på kr. i Ledelsen af træningsområdet tilkendegiver, at det efter deres opfattelse, ikke er muligt at omlægge til mere holdtræning eller instruere / udvisitere flere til selvtræning, uden at det går ud over kvaliteten og serviceniveauet.

21 17 Besparelse på ledelse ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Nedenstående tabel viser antallet af lederstillinger i Social- og Sundhedsforvaltningen i henholdsvis efteråret 2008 og Af differencen ses, hvor mange lederstillinger, som er blevet nedlagt i perioden. Samtidig bør det bemærkes, at antallet af ledere er i Social- og sundhedsservice i sammenligning med andre forvaltninger er begrænset. Således administrerer 9 ledere boformer og plejehjem fordelt på 11 matrikler. Disse lederne har ansvar for medarbejdere svarende til fuldtidsstillinger, fordelt over hele døgnet alle ugens dage, mens lederne i kommunens plejeteams har ansvar for ca. 50 fuldtidsstillinger, fordelt på dag og aften. Social- og Sundhedsservice står i de kommende år overfor et generationsskifte i ledelsen. Dette er ved at blive planlagt, og i den forbindelse vil der blive kigget nærmere på ledelsesstruktur og opgaveportefølje. Nedenstående tabel viser antallet af lederstillinger i Social- og Sundhedsforvaltningen i henholdsvis efteråret 2008 og det forventede antal for Af differencen ses, hvor mange lederstillinger, som er blevet nedlagt i perioden. Direktører Afdelingschefer Sektions-/driftsledere Team- og gruppeledere samt forstandere og Difference Samlet set har der været en nedgang i lederstillinger på 19 ledere i perioden. Forvaltningen kan ikke pege på forslag, der vil have effekt i budget 2015.

22 18 Besparelse på loftlifte ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Det er vurderingen, at der ikke umiddelbart er besparelser ved genbrug af loftlifte i boformer. Det bør fremhæves, at ved nybyggeri af f.eks. plejeboliger er det Ejendomscenteret, der står for finansiering af loftlifte. En loftlift består dels af individuelt udmålte fastmonterede skinner til den enkelte bolig dels af en løfteenhed, der kan flyttes fra bolig til bolig efter behov. Det er også muligt at flytte skinnesystemet fra bolig til bolig, hvis boligerne har samme mål, men dette vil medføre udgifter til leverandøren til opsætning af skinnesystem. Det er også muligt at flytte skinner fra en større bolig til en mindre bolig og dermed genbruge skinnesystemerne. Siden 2006 er nybyggede plejeboliger udstyret med skinnesystem i hver bolig og et antal løfteenheder, der anvendes efter behov. Da de nye plejeboliger generelt er større end de gamle plejeboliger kan skinnesystemerne fra de nedlagte plejeboliger ikke genbruges. Det er ikke alle skinnesystemer og løfteenheder, der kan bruges på tværs af fabrikat, men det har ikke givet problemer indenfor boformer, da der kun har været indkøbsaftaler med 2 leverandører siden 2006 og de pågældende produkter kan tilpasses hinanden ved små justeringer. Køge Kommune har imidlertid skiftet leverandør af loftlifte idet området for hjælpemidler har været i udbud i FUS(Fælles Udbud Sjælland) hvor der blev valgt en ny leverandør. Det kan selvfølgelig medføre at evt. genbrug fremover bliver mere besværliggjort. Derudover skal det nævnes, at der kun er ganske få plejeboliger i Køge Kommune, der ikke har skinnesystemer til loftlifte, hvorfor der her og nu ikke vil være store besparelser at hente selvom et eventuelt genbrug var muligt.

23 19 Besparelse på IT ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Ipad: Der er 144 Ipad i Social og Sundhedsservice med ca ansatte. Ipad er indkøbt over de sidste ca. 3 år. Af de 144 Ipad er ca. 50 til deling blandt sygeplejersker og plejegrupper De resterende er personlige og bruges medarbejdere og ledere. Ipad bruges som et hjælpemiddel til udførelse af de daglige opgaver, herunder adgang til borgeroplysninger, dokumentation af borgersager, træning, indlæring og kommunikation med bl.a handicappede borgere og beboere. Prisen for en ny Ipad med mobildata og WIFI er ca kr. Et mobil data abonnement koster mellem 11,5 og 16 kr. pr måned, afhængig muligheden for datadeling. Det er begrænset, hvad der vil kunne opnås af besparelser ved at reducere i eksisterende antal. Det er ligeledes begrænset hvad der vil kunne opnås af besparelser ved at begrænse udskiftning og anskaffelse. Smartphones: Til driften i Social- og Sundhedsservice er der ca. 400 smartphones. Langt hovedparten som arbejdsredskab for udekørende medarbejdere. Det er et arbejdsredskab til at få adgang til køreog besøgslister, borgeroplysninger, samt kommunikation ude i marken. Smartphones bruges også til mindre dokumentation og registreringsopgaver. En ny Samsung smartphone koster kr. og abonnement koster 18 kr. månedligt. Det er begrænset, hvad der vil kunne opnås af besparelser ved at reducere i eksisterende antal. Det er ligeledes begrænset hvad der vil kunne opnås af besparelser ved at begrænse udskiftning og anskaffelse. Det er vurderingen, at en begrænsning af smartphones, vil medføre mindre effektivitet, idet medarbejderne ikke kan kontaktes ved ændringer i besøg til borgere. Det vil også medføre, at medarbejderen vil langt oftere vil være nødt til at køre tilbage til basen for at foretage opkald til læge, kolleger mv.

24 20 Udskydelse af indsatser på sundhedsfremme og forebyggelse ,85% 0,00% 0,00% 0,00% Udvalget vedtog i december 2014 udmøntning af økonomiaftalen på sundhedsområdet. Det udmøntede sig i en række tiltag, hvoraf nogle allerede er i gang og andre ikke er opstartet endnu. Det er en mulighed at udskyde de indsatser, som endnu ikke er opstartet. Dette gælder: - Udskydelse af undervisning til psykisk syge ( kr.) - Samarbejde med praktiserende læger ( kr.) - Dele af aktivitetsmidler til borgere med hjerneskade, hvor budgettet er på 0,5 mio. kr. ( kr.) - Tværgående samarbejde om hygiejne ( kr.) Besparelse: 1,05 mio. kr. i 2015 Konsekvensen er, at der i 2015 ikke i samme grad som planlagt bliver iværksat undervisning for borgere med psykisk sygdom; at samarbejdet med de praktiserende læger omkring fast tilknytning til plejecentre ikke kan gå videre; at tværgående samarbejde omkring hygiejne sættes på hold; at der ikke i samme grad kan tilkøbes ekspertise, fx neuropsykologi, i forbindelse med rehabilitering til borgere med hjerneskade. Det har ingen personalemæssige konsekvenser.

25

26 21 Besparelse på udviklingsprojekter og ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Forvaltningen har gennemgået igangværende og planlagte projekter på social- og sundhedsområdet. De igangværende projekter er enten finansieret over ældrepuljen eller gennem anden ekstern finansiering, f.eks. ministerielle puljer. Forvaltningen kan dog pege på, at der i forbindelse med budget 2015 blev afsat kr. årligt til velfærdsalliancer. Disse midler er endnu ikke disponeret.

27 22 Besparelse på handicapbiler og ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Der er anvendt kr til afholdelse af udgifter til særlig indretning, reparation og ombygning af handicapbiler i Hvis der ifm. anskaffelse af handicapbil skal laves specialindretning og borgeren ikke er kendt i forvejen, bliver bevillingen sendt til PTU (Center for polio-, trafik- og ulykkesramte) til vurdering. PTU er konsulent på området, og det er dem der vurderer, hvilken indretning der er behov for og de indhenter tilbud samtidig med at de peger på billigst egnede bil som loven foreskriver. Deres tilbud vil altid være det billigste, da de indhenter oplysninger fra bilombyggerne. Er en borger kendt i forvejen og skal have samme indretning, som den bil de har i forvejen, indhentes tilbud direkte hos bilombyggerne (der er 3 steder på Sjælland der foretager ombygning, men priserne er stort set de samme). Der benyttes altid den billigste leverandør og det vurderes, at der ikke findes besparelser på ombygning af handicapbiler.

28 23 Forhøjelse af borgerrettede takster og Nettobes parelse ########## #DIVISION/0! #DIVISION/0! #DIVISION/0! Borgerrettede takster omfatter madordninger, cafépriser samt takster for egenbetaling vedrørende omsorgs og specialtandpleje. Herudover betaling for rengøringsartikler samt vinduespudsning og kørsel til og fra træning og daghjem. Takster vedr. kørsel behandles i andre reduktionsforslag. For de borgerrettede takster gælder at flere af dem er fastsat med en maksimal egenbetaling for borgere ved lov. Det gælder således borgernes egenbetaling for omsorgstandpleje og specialtandpleje. Endvidere er der en maksimal egenbetaling for borgernes betaling for fuld forplejning på plejehjem samt hovedret for hjemmeboende. Hvis leverandør omkostningerne overstiger den maksimale egenbetaling fastsættes taksten som den maksimale egenbetaling. For øvrige mad og cafépriser svarer de borgerrettede takster til leverandøromkostningerne. Herudover er der egenbetaling for rengøringsartikler som anvendes til rengøring af beboerarealerne på plejehjem og beboernes betaling for vinduspudsning. De borgerrettede takster beregning på baggrund af en fordelingsnøgle mellem servicearealer, fællesarealer og beboerstuer, hvor borgernes takster dækker udgifter vedr. fællesarealer og beboerstuer. Der vurderes ikke at være et besparelsespotentiale ved at forhøje ovenævnte borgerrettede takster.

Oprindeligt budget 2015 pris- og lønniveau

Oprindeligt budget 2015 pris- og lønniveau A Lukning af cafeer Det relevante budget ift. besparelsen 7.398.000 7.594.000 7.821.000 7.821.000 200.000 593.000 593.000 593.000 3% 8% 8% 8% Køge Kommune stiller lokaler til rådighed, for at KRAM/Det

Læs mere

Referat af Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Referat af Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Referat af Social- og Sundhedsudvalgets møde den 21.01.2015 kl. 16:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Jeppe H. Lindberg (V) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Jette W. Jørgensen (Ø) udvalgsmedlem

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

Til Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget Orienteringsnotat vedr. madservice til hjemmeboende Sundheds- og Omsorgsudvalget har budgettet

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed 06. Ældre og 07. Sundhed Rammen 3.370.000 Tiltag Beløb Alternativt Beløb 01 Klippekort Frit Valg 1.080.000 Konsekvensskema anvender allerede udarbejdet fra runde 1 02 Klippekort Frit valg 500.000 Nyt Konsekvensskema

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018 TAKSTER I Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Styrelseslovens 41a gælder:

Styrelseslovens 41a gælder: TAKSTER I Styrelseslovens 41a gælder: Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Bilag Analyse af ældrecentrenes kapacitet

Bilag Analyse af ældrecentrenes kapacitet Bilag Analyse af ældrecentrenes kapacitet Indhold Indledning...3 Et samlet dagcenter...3 De økonomiske konsekvenser...4 Et samlet aflastnings- og rehabiliteringscenter...5 De økonomiske konsekvenser...6

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2015

Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo December 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 331,8-6,8 Pleje og omsorg 188,8 198,7-9,9 Pleje

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 SIDE Forside 4 + 5 + 7 + 19 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 Ændringsoversigt vedrørende kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal

Læs mere

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg.

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Økonomi & Effekt Holbæk, den 25. maj 2016 Handlingsplan for at sikre overholdelse af Budget 2016 Kerneområdet Aktiv Hele Livet Økonomisk udvikling Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Budgettet

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder.

Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder. Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder. På Social- og Sundhedsudvalgets møde d. 31. januar 2008, blev kvalitetsstandarderne for praktisk hjælp og personlig pleje, hjemmesygeplejeydelser samt træning

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen reguleres ikke som følge

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2015

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2015 Økonomivurdering ultimo oktober måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo Oktober 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 332,9-7,9 Pleje og omsorg 188,8 195,8-7,0 Pleje

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering:

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering: Budgetanalyse for rengøringsopgaver på ældreområdet Formål Budgetanalyserne har til formål at skabe økonomiske potentialer, som kan bidrage til at nedbringe de økonomiske udfordringer i budget 2020-23.

Læs mere

Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet

Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet Høring Aktiv hele Livet Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet Fristen for høringen er 3. februar 2017 kl. 12.00. Høringssvarene

Læs mere

Økonomiske konsekvenser vedr. ansøgning af pulje til løft af ældreområdet

Økonomiske konsekvenser vedr. ansøgning af pulje til løft af ældreområdet Notat Sekretariatet Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Tlf. E-mail: Sagsnr. 450-2014-711 06-02-2014 Økonomiske er vedr. ansøgning af pulje til løft af ældreområdet

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Ældreområdet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 CRS 0 0-500 -500 Plejecentre - generel lønbesparelse - 1.900-1.900-1.400-1.400 I alt -1.900-1.900-1.900-1.900 + = udgift, - = indtægt 1: Hjemtagning af opgaver,

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/ Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger BUDGET 2016-19 SOCIAL- OG SUNDHEDSVALGET REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet: Rev.: 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 005.00.01 Ældreområdet -1.900-1.900-1.900-1.900

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Social- og Sundhedsudvalgets samlede besparelsesforslag: Ældreområdet: -1.400-1.900-1.900-1.900 1. CRS 0-500 -500-500 2. Plejecentre - generel lønbesparelse -1.400-1.400-1.400-1.400 Socialområdet: -1.100-1.100-1.100-1.100

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Ældre- og Sundhedsudvalget

Ældre- og Sundhedsudvalget Oplæg om udvalgenes driftsbudgetter Ældre- og Sundhedsudvalget Budgetorienteringsmøde den 18. august 2015 Økonomiske oversigter 2016 2017 2018 2019 Rammereduktioner (1,5%) Ældre- og Sundhedsudvalgets ramme

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Bornholms Regionskommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 10.620.000

Læs mere

Oversigt over handlekatalog på drift

Oversigt over handlekatalog på drift Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 ' Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Ajourført: 31.5.10 Servic eområ F1.F2.F3 Handlemuligheder på drift de UÆH-1-3 VS 05.32.32 Ændring af serviceniveau på praktisk

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

Personlig pleje og praktiskhjælp (SEL 83)

Personlig pleje og praktiskhjælp (SEL 83) KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg NOTAT 05-08-2014 Bilag 1: Forslag til harmonisering af serviceniveau - uddybende beskrivelse Personlig pleje og praktiskhjælp (SEL

Læs mere

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er:

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er: 1 Nr. : Budgetanalyse af hjemmeplejen Åben sag Sagsnr.: 15/27417 Sagen afgøres i: SU Bilag: Budgetanalyse af hjemmeplejen Indledning/Baggrund Med vedtagelsen af Budget 2016 besluttede Socialudvalget, at

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Roskilde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 15.396.000 kr. Tilskud

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm.

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139 mindst

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm.

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm. Økonomitilpasning, socialudvalgets område Endelig udgave, 30.8.2010 HHJ/- Nr. Forslag Konsekvens Del I, Direktionens forslag Helårseffekt Andre Kalundborg komm.* Bemærkninger 43 Socialpsykiatri og Misbrug:

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Der er tale om obligatoriske ydelser, som kommunen er forpligtet til at levere og opkræve betaling for. Beløb i 2013 (kr.)

Der er tale om obligatoriske ydelser, som kommunen er forpligtet til at levere og opkræve betaling for. Beløb i 2013 (kr.) TAKSTBILAG : Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Assens Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.832.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sønderborg Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 16.932.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg Årsager til budgetoverskridelser, 2015 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Årsager til budgetoverskridelse...3 Forbrugssiden 2015...3 Fællesområderne under Center Pleje og Omsorg...3 Elever...4

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014

Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014 Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014 Social- og sundhedsudvalget har valgt nedenstående 6 politiske indsatsområder gældende for 2014. Nedenstående notat er opfølgning på indsatser og/eller nøgletal for 1.

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015)

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015) SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Bilag vedr. sag om støtte fra puljen til løft af ældreområdet Byrådet Dato: 28.01.14 Sagsbeh.: DOSA Sagsnr.: 14/574 Nedenstående er en uddybning af de 6 foreslåede indsatser,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave.

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. (Pixie-udgaven er lavet på baggrund af rapport udarbejdet af Udbudsportalen i KL december 2013) Indledning: Den 1. april 2013

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet 26.02.2013 kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Ældrerådet 26.02.2013 Punkter på åbent møde: 25. Budgettjek 2013 1 26. Eventuelt 3 Medlemmer:

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Hvidovre Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.880.000 kr. Tilskud

Læs mere

Nødkald og sygeplejekald efter servicelovens 112

Nødkald og sygeplejekald efter servicelovens 112 Nødkald og sygeplejekald efter servicelovens 112 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for nødkald og sygeplejekald Denne pjece beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for tilbud om personlig hjælp eller

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2016

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2016 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2016 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2015. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Introduktion myndighed

Introduktion myndighed Introduktion myndighed Lov om social service Kvalitetsstandarder Rehabilitering Hjemmepleje Frit valg Private leverandører af hjemmehjælp Madservice Hjælpemidler (genbrugshjælpemidler mv.) Magtanvendelse

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Favrskov Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.004.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

1. Formålet med denne lov er

1. Formålet med denne lov er Ældrerådets høringssvar med administrationens bemærkninger: Nr. Høringssvar Forvaltningens bemærkninger 1 Ældrerådet anbefaler, med henvisning til nedenstående, at en vedtagelse af de foreliggende kvalitets

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg. Høring

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg. Høring Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg Høring 1. Resume Byrådet skal efter

Læs mere

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget Social- og Sundhedsudvalgetudvalget 1.000 kr. Nr. Social- og Sundhedsudvalget 2019 2020 2021 2022 M.SSU1 Forbedring af tilgængelighed - handicappede 50 0 0 0 M.SSU2 Udvide midlertidig boliger med 1 bolig

Læs mere

Indsatskatalog, Personlig og praktisk hjælp

Indsatskatalog, Personlig og praktisk hjælp Klippekort Målgruppe Målgruppen er de svageste ældre, der i forvejen modtager daglig hjælp til personlig pleje. Følgende kriterier skal være opfyldt: Borgeren kan ikke selv dække behovet for aktivitet/samvær

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 214-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Status på ældremilliarden Enhed: Ældreenheden Sagsbeh.: DEPSSK Sagsnr.: SJ-STD-DEPSSK Dok. nr.:

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler

Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til afprøvning af hjælpemidler Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information

Læs mere