Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalgetudvalget kr. Nr. Social- og Sundhedsudvalget M.SSU1 Forbedring af tilgængelighed - handicappede M.SSU2 Udvide midlertidig boliger med 1 bolig M.SSU3 Klippekort på plejecentrene M.SSU4 Tandplejen - opnormering Udvidelser i alt M.SSU5 Hjemtagelse af korte familierådgivningsforløb (Ishøj område) M.SSU6 Hjemtagelse og omplacering af borgere (Ishøj område) (se M.SSU7) M.SSU7 Bo-netværk for borgere med handicap (Ishøj område) (se M.SSU6) M.SSU8 Aflastning - reduktion af serviceniveau (Ishøj område) M.SSU9 Mad i plejeboliger - øget brugerbetaling (se M.SSU10) M.SSU10 Mad i plejeboliger - maksimal brugerbetaling (se også M.SSU9) Besparelser i alt Anlæg i alt Social- og Sundhedsudvalget i alt

2 M.SSU1 Forbedring af tilgængelighed - handicappede Forslag fra Handicaprådet: For Handicaprådet er tilgængelighed et vigtigt fokus område. Gennemførsel af et pilotprojekt med systematisk gennemgang af tilgængeligheden i fremtidens borgerhus af God Adgang, gav en række anbefalinger, som succesfuldt blev anvendt som beslutningsgrundlag og uden videre blev implementeret indenfor driftsbudgettet. Handicaprådet vil gerne sikre, at andre faciliteter i kommunen også kan få foretaget en effektiv gennemgang af tilgængeligheden og på en systematisk måde kan arbejde med forbedring af tilgængeligheden, helt i tråd med Vallensbæk kommunes handicappolitik. For at kunne fortsætte med arbejdet ønsker Handicaprådet at få en bevilling på kr. i 2019.

3 M.SSU2 Udvide midlertidig boliger med 1 bolig Forslag fra Center for Pleje og Omsorg: Der er stigende behov for de midlertidige boliger, da flere borgere udskrives tidligere fra hospitalet og derfor er der udfordringer med at opfylde behovet med den nuværende kapacitet. Der er for tiden 6 midlertidige boliger i Rønnebækhus. Derudover er der en bolig (APV-bolig), som tilbydes borgere, som ikke kan være i eget hjem i en periode med funktionstab og hvor borgerens bolig ikke kan indrettes til borgerens behov. Borgere i denne bolig modtager hjælp fra hjemmeplejen, og indgår derfor ikke i normeringen for de midlertidige boliger. Det foreslås, at der udvides med en ekstra midlertidig bolig, så der fremover bliver 7 midlertidige boliger. Den nye midlertidige bolig kan indrettes i APV-boligen. Der kan tilbydes mulighed for ophold til flere borgere efter hospitalsophold. Der er behov for en ekstra aftenvagt, da det i øjeblikket er vanskeligt at løse alle opgaver med den nuværende normering af aftenvagter, idet aftenvagten som en naturlig del af opgaven har dialog med pårørende, som ofte kommer om aftenen. En aftenvagtstilling er beregnet til kr. Indretning af midlertidig bolig med plejeseng, bord og stol m.v., svarende til kr. Kan etableres hurtigt.

4 M.SSU3 Klippekort på plejecentrene Forslag fra Center for Pleje og Omsorg: Vallensbæk Kommune har i 2017 og 2018 modtaget puljemidler afsat i økonomiaftalen til klippekortordning for borgere, som bor i plejeboliger. Fra 2019 tilføres disse midler til kommunerne som en del af bloktilskuddet. Vallensbæk Kommune har hditil modtaget 1 mio. kr. årligt og med denne ordning haft mulighed for at give beboerne i plejeboligerne et særligt aktivitetstilbud 1 time ugentligt, hvor ordningen forudsatte et ugentligt aktivitetstilbud på ½ time. Det foreslås, at den nuværende ordning med klippekort til beboerne i plejeboligerne fortsætter, dog således at der afsættes et mindre beløb til ordningen, og dermed reduceres i tilbuddet til borgerne. I dette forslag indgår, at 2 medarbejdere på 30 timer er ansat til at varetage opgaven. Borgerne, som bor i plejebolig, vil modtage tilbud om ½-1 times aktivitet om ugen som supplement til centerets øvrige indsats. Med dette forslag reduceres indsatsen lidt i forhold til indsatsen i 2017 og Der vil være lidt færre personaletimer, men det vil ikke få konsekvenser for enkelte medarbejdere, idet der vil ske en tilpasning i forbindelse med opsigelser. Ingen. Ingen. Implementeres straks.

5 M.SSU4 Tandplejen - opnormering Forslag fra Center for Sundhed, Kultur og Fritid: Vallensbæks kommunale tandpleje arbejder for, at børn, unge samt voksne med specielle behov kan bevare sunde tænder hele livet. I 2017 var der knap børn og unge tilknyttet inkl. udenbys borgere, mens der var ca. 50 omsorgspatienter og ca. 100 specialtandplejepatienter. Sundhedsstyrelsen anbefaler en minimumsnormering i den kommunale tandpleje på 1,2 årsværk tandlæger, 0,7 årsværk tandplejere og 3,0 årsværk tandklinikassistenter for at kunne varetage et befolkningsgrundlag på borgere. Normeringen gælder samlet set for både børn- og ungetandplejen og for omsorgs- og specialtandplejen. I Vallensbæk Kommune er normeringen i 2018 på 1,1 årsværk tandlæger, 0,7 årsværk tandplejere og 2,3 årsværk tandklinikassistenter omregnet til borgere (1. kvartal 2018 var der borgere). Tandplejen lever dermed op til minimumsnormeringen for tandplejere, men ligger 0,1 årsværk under minimumsnormeringen for tandlæger og 0,7 årsværk under minimumsnormeringen for tandklinikassistenter pr borgere. For at leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger er det nødvendigt, at Tandplejen opnormeres med 0,16 årsværk tandlæge og med 1,14 årsværk tandklinikassistent (omregnet til borgere) svarende til en gennemsnitslønudgift på i alt ca kr. pr. år i 2019, 2020, 2021 og I og med at Tandplejen via tildelingsmodellen tilføres kr. i 2019 pba. af et forventet stigende børnetal, trækkes dette beløb fra de kr. svarende til merudgifter kr. pr. år. Ingen. Ingen. Det forventes, at dette kan iværksættes fra januar 2019.

6 M.SSU5 Hjemtagelse af korte familierådgivningsforløb (Ishøj område) Forslag fra Ishøj: Vallensbæk varetager i dag Åben Familierådgivning (jf. Servicelovens 11, stk.2). Forslaget er, at Vallensbæk Familierådgivning bliver udførende på forebyggende samtaler under Servicelovens 11, stk.3. Det er i dag familierådgiverne i Center for Børn og Forebyggelse, som henviser til denne indsats, hvorefter det er Familieværkstedet i Ishøj, som varetager samtalerne. Der lægges i forslaget op til, at det som regel er Vallensbæks Familierådgivning, som bliver udførende på disse henvisninger. Forslaget vil samle de forebyggende, familierådgivningstilbud i Familierådgivningen i Vallensbæk og skabe en effektivisering/synergi for de to tilbud. Den forventede besparelse er et estimat, som kan justeres afhængig af, hvor stor en økonomisk ramme, som Vallensbæk Familierådgivning skal have til rådighed. Der anvendes i dag kr på disse forløb på Familieværkstedet i Ishøj. Forslaget indebærer en besparelse på dette område på kr pr. år. Familierådgivningen i Vallensbæk tilføres de resterende midler. Forslaget vil indebære en serviceforringelse for borgerne i Vallensbæk der kan blive øget ventetid og forløbene kan blive kortere, end de er i dag. Personalet i Familierådgivningen skal håndtere og prioritere mellem forældre, som henvender sig anonymt og forældre, som er henvist via familierådgiverne i Center for Børn og Forebyggelse. Det vil kræve en opnormering i Familierådgivningen. Det har væsentlig betydning for personalet i Vallensbæk Familierådgivning, da det ændrer den målgruppe, som rådgivningen varetager i dag. Det vil kræve klare arbejdsgange mellem Vallensbæk Familierådgivning og Center for Børn og Forebyggelse i Ishøj. Det forventes, at dette kan iværksættes fra januar Forslaget skal yderligere afdækkes, herunder arbejdsgange og snitflader.

7 M.SSU6 Hjemtagelse og omplacering af borgere (Ishøj område) (se M.SSU7) Forslag fra Ishøj: Der hjemtages borgere fra botilbud til egen lejlighed med støtte fra hjemmevejledningskorpset. Det omhandler sager, hvor en forebyggende og målrettet indsats skal sikre, at borgere, som er lettere udviklingsudhæmmede, kan flytte fra et botilbud til egen lejlighed med høj socialpædagogisk støtte fra hjemmevejledningskorpset. Det kan også omhandle borgere, der har boet i længere perioder på forsorgshjem. Den enkelte sag kræver, at borgeren giver sit samtykke til at flytte samt, at Vallensbæk finder ledige lejligheder. Forslaget er et alternativ til M.SSU7 om Oprettelse af bo-netværk for borgere med handicap, og begge forslag kan derfor ikke iværksættes. Borgerne tilbydes egen lejlighed og får støtte af hjemmevejledningskropset. Borgeren skal give sit samtykke til flytningen. Der vil være udgifter til socialpædagogisk støtte. Der kan være engangsudgifter til etablering af lejlighederne. Der skal anskaffes 2 lejligheder i Vallensbæk. (Udlejning skal foregå på alm. lejevilkår). Der vil umiddelbart efter budget 2019's vedtagelse blive igangsat en proces for at udvælge og motivere de pågældende borgere til flytning. Forudsætningen for flytning er, at borgeren skal give samtykke til at flytte til egen lejlighed.

8 M.SSU7 Bo-netværk for borgere med handicap (Ishøj område) (se M.SSU6) Forslag fra Ishøj: Det påtænkes at oprette et bo-netværk for borgere med handicap. Formålet er, at borgere, der på nuværende tidspunkt bor på et botilbud eller i forældrehjem, kan tilbydes en fast bolig i rammer, der modsvarer borgernes behov for socialpædagogisk støtte og vejledning. Netværket oprettes i tæt samarbejde med et boligselskab i Vallensbæk, så borgerne tilbydes selvstændig lejlighed, med mulighed for at få pædagogisk støtte og vejledning fra en base (fælleslejlighed uden bopælspligt), hvor det pædagogiske personale vil opholde sig efter behov, og hvorfra der kan arrangeres fælles vejledning, individuel vejledning og fx. tilbud om andre aktiviteter. Center for Voksne og Velfærd vurderer, at der over en periode kan findes 5 konkrete borgere, der kunne nøjes med en mindre indgribende støtte (billigere), såfremt borgerne havde mulighed for at få tildelt en lejlighed i Vallensbæk Kommune. Hvis bo-netværket oprettes i 2019, vil det ikke nødvendigvis være de samme borgere der peges på, men ifølge vores erfaring vil billedet også passe på fremtiden, hvorfor der fortsat vil være borgere, der kan benytte tilbuddet. Kendetegnende for de 5 borgere der pt. peges på er: - Tre borgere borgere, der pt. bor på et midlertidig botilbud ( 107) i forbindelse med deres STU, der vil kunne klare sig i egen lejlighed med støtte. Disse borgere er unge mellem år og lettere udviklingshæmmede. De modtager uddannelseshjælp - To borgere, der har boet på et botilbud i en årrække. Disse borgere mellem år. De modtager førtidspension. Ideen med bo-netværket er netop en fleksibel ordning, hvor støtten kan skrues op og ned, afhængig af det individuelle behov. Det er dog afgørende at borgerne kan betale egen husleje da de tildeles lejligheden på almindelige lejevilkår. Det kan også være en mulighed at oprette akutværelser, såfremt det er midlertidigt, at borgeren ikke kan få sin egen lejlighed i kommunen. Udfordringen er endvidere, at borgerne i flere sager vil skulle give samtykke til at flytte i et bofællesskab. Forslaget er et alternativ til M.SSU6 om Hjemtagelse og omplacering af borgere, og begge forslag kan derfor ikke iværksættes. Borgerne tilbydes en fast bolig med tilknyttet hjemmevejleder og mulighed for at komme i fælleslejligheden, som danner udgangspunkt for fælles sociale aktiviteter og vejledning efter behov. Lejlighederne skal som udgangspunkt have et lavt huslejeniveau således, at en borger på kontanthjælp kan betale huslejen. Bo-netværket vil have en takst til en social vicevært, som i etableringsfasen skal samarbejde med boligselskabet, borgerne og det omkringliggende samfund. Det er en vigtig funktion hvis bo-netværket skal komme til at fungere, viser erfaringer fra Ishøj Kommune. Oprettelse af et bo-netværk forudsætter, at Vallensbæk Kommune kan stille et relevant antal lejligheder samt fælleslejlighed til rådighed for de borgere, der indvisiteres til støtte i bo-netværket. De relevante borgere er bosat på botilbud, hvorfor der betales døgntakst for disse ophold. Bo-netværket er en billigere foranstaltning. Der er dog etableringsudgifter til fælleslejligheden, samt løbende driftsudgifter til fælleslejlighed. Desuden kan der være tomgang. Engangsudgiften til etablering kan forventes at udgøre ca. 100 t t. kr. Det er dog afhængig af hvilken bygning/bolig, der anvendes. Denne udgift er ikke medregnet forslaget til mulighedskataloget.

9 Der skal anskaffes foreløbig 5 lejligheder samt 1 fælleslejlighed i en bebyggelse i Vallensbæk (Udlejning skal foregå på alm. lejevilkår). Lejlighederne skal stå klar primo 2019, så borgeren har mulighed for at se lejligheden før indflytning. Bo-netværket forventes opstartet i medio 2019 og etableres over årene , herefter tilbuddet vil være i drift.

10 M.SSU8 Aflastning - reduktion af serviceniveau (Ishøj område) Forslag fra Ishøj: Aflastning gives til borgere, der bor hos forældre eller pårørende efter en konkret og individuel vurdering. Kommunens serviceniveau er i 2018 er på 90 døgn om året. Dette kan nedsættes til 70 døgn om året, hvorfor der vil kunne foretages en udgiftsreduktion i 2 konkrete sager. Dette vil give en udgiftsreduktion op til på ca. 125 t. kr. Et serviceniveau på 70 døgn vil være på niveau med de andre omegnskommuner. De pårørende vil få mindre hjælp til aflastning end tidligere. Ingen. En nedsættelse af antallet af dage i aflastning kan medføre, at de pårørende beslutter, at borgeren skal flytte på botilbud i stedet for blive boende hos forældre/pårørende. Ingen. Serviceniveauændringen kan blive vedtaget fra 1. januar 2019.

11 M.SSU9 Mad i plejeboliger - øget brugerbetaling (se M.SSU10) Forslag fra Center for Pleje og Omsorg: Madproduktionen i kommunens plejeboliger kostede årligt ca. 1,4 mio. kr. i varekøb og ca. 1,3 mio. kr. i lønninger i en samlet udgift på ca. 2,7 mio. kr. årligt. Brugerbetalingen for fuld forplejning er godt 80 kr. i døgnet og ca kr. pr. måned. Dette giver en årlig indtægt (brugerbetaling) på ca. 1,3 mio. kr. Madproduktionen kostede dermed kommunen ca. 1,4 mio. kr. årligt. Hvis man sammenligner med andre kommuner i området eller kommuner som er sammenlignelige med Vallensbæk Kommune, så er egenbetalingen for mad i plejeboliger væsentlig billigere i Vallensbæk Kommune. Prisen lyder på 2420 kr. i Vallensbæk Kommune, mens den i gennemsnit er 37,7% dyrere i kommunerne i sammenligningsgruppen. Det foreslås at forøge brugerbetalingen med ca. 20 kr. pr. døgn svarende til ca. 600 kr. pr. måned, og dermed en månedlig betaling på ca kr. Dette vil give en årlig indtægt på ca. 1,7 mio. kr. Det kommunale tilskud til madordningen vil dermed blive reduceret med kr. Forslaget er et alternativ til M.SSU10 "Mad i plejeboligere - maksimal brugerbetaling", og begge forslag kan derfor ikke iværksættes. Borgere i plejebolig vil få en øget udgift på ca. 600 kr. pr. måned. Den 1. januar 2019 Anbefales.

12 M.SSU10 Mad i plejeboliger - maksimal brugerbetaling (se også M.SSU9) Forslag fra Center for Pleje og Omsorg: Madproduktionen i kommunens plejeboliger kostede årligt ca. 1,4 mio. kr. i varekøb og ca. 1,3 mio. kr. i lønninger i en samlet udgift på ca. 2,7 mio. kr. årligt. Brugerbetalingen for fuld forplejning er godt 80 kr. i døgnet og ca kr. pr. måned. Dette giver en årlig indtægt (brugerbetaling) på ca. 1,3 mio. kr. Madproduktionen kostede dermed kommunen ca. 1,4 mio. kr. årligt. Hvis man sammenligner med andre kommuner i området eller kommuner som er sammenlignelige med Vallensbæk Kommune, så er egenbetalingen for mad i plejeboliger væsentlig billigere i Vallensbæk Kommune. Prisen lyder på 2420 kr. i Vallensbæk Kommune, mens den i gennemsnit er 37,7% dyrere i kommunerne i sammenligningsgruppen. Kommunen må maksimalt opkræve kr. pr. måned for fuld forplejning. Dette vil give en samlet indtægt på ca. 2,0 mio. kr. årligt. Det kommunale tilskud til madordningen vil dermed blive reduceret med ca kr. Forslaget vil betyde, at det kommunale tilskud til madproduktionen i plejeboligerne reduceres til ca. 0,7 mio. kr. Forslaget er et alternativ til M.SSU9 "Mad i plejeboliger - øget brugerbetaling", og begge forslag kan derfor ikke iværksættes. Borgere i plejebolig vil få en øget udgift på ca kr. pr. måned. Den 1. januar 2019

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget Social- og Sundhedsudvalgetudvalget 1.000 kr. Nr. Social- og Sundhedsudvalget 2018 2019 2020 2021 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.SSU1 Træningscenter (Ishøj område) -300-300 -300-300 M.SSU2 Oprettelse af bo-netværk

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 30. september 2019 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Social- og Sundhedsudvalget/50.54

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefaling: Det anbefales at alle botilbud i socialpsykiatrien uden døgndækning samles under 1 ledelse, idet der vil

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 SSU s beslutning Sundhedsudgifter 2300 Velfærdsteknologi

Læs mere

Allerød Kommune. Botilbudsanalyse

Allerød Kommune. Botilbudsanalyse Allerød Kommune Botilbudsanalyse Senest opdateret: maj 2018 Indledning Børn- og Skoleudvalget, Sundheds- og Velfærdsudvalget og byrådet godkendte i marts 201 analyserne på de specialiserede områder. Endvidere

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner VEJ nr 9235 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. marts 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr 1807168 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 7. juni 2019 Tlf. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for plejebolig. Hvem kan få en plejebolig?

Plejebolig. Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for plejebolig. Hvem kan få en plejebolig? Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for tilbud om plejebolig. Hvem kan få en plejebolig? Du kan blive optaget

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Uddybende PP til Temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Indhold: Ø Præsentation af Kildebjerget og anvendelses muligheder i voksenhandicap Ø Midlertidig botilbud SEL 107 Ø Aflastning SEL

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. september 2018 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: pebr@balk.dk Kontakt: Pernille Bruun-Guassora Sagsid: 00.30.14-G01-4-18 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Støtte til voksne. Kvalitetsstandarder 2020

Støtte til voksne. Kvalitetsstandarder 2020 Støtte til voksne Kvalitetsstandarder 2020 Indholdsfortegnelse FORORD...3 HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS JEG HAR BEHOV FOR STØTTE?...4 PRAKTISKE INFORMATIONER...4 HVAD ER EN KVALITETSSTANDARD?...6 PERSONLIG

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG REDUKTION Lb. Nr. BFU-OM-01 Tildelingsmodel til Dagplejen Udvalg: Børne- og Familieudvalget Område: Dagtilbud, dagplejen Funktion: 5.25.11 Dagplejen bliver i dag tildelt ressourcer med udgangspunkt i en

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Sagsnr.: 2012/ Dato: 13. november 2012

Sagsnr.: 2012/ Dato: 13. november 2012 Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed. Sagsnr.: 2012/0013299 Dato: 13. november 2012 Titel: Udmøntning af Budget 2013 Sagsbehandler: Tina Juel Højager I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017

Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget. Byrådet 30. august 2017 Oplæg for Byrådet til temadrøftelse om Kildebjerget Byrådet 30. august 2017 Dagsorden: Ø Spørgsmål til politiske afklaring Ø Opsummering i forhold til: ü Midlertidig botilbud SEL 107 ü Aflastning SEL 84

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser)

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser) Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1807168 Dok. nr.: 806992 Dato: 24-01-2019 UDKAST Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold på krisecentre efter Lov om Social Service 109

Kvalitetsstandard for ophold på krisecentre efter Lov om Social Service 109 Kvalitetsstandard for ophold på krisecentre efter Lov om Social Service 109 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i krisecentre efter Lov om Social Service 109. Kvalitetsstandarden for krisecentre

Læs mere

Strategisk blok - S01

Strategisk blok - S01 14. Myndighed SSU S01 udmøntning af budgetaftalen 2017-2020. Ændring af tildeling på 103 og 104 dag- og beskæftigelsestilbud Ændring af tildeling på dag-og beskæftigelsestilbud med 5 % -1.011-1.011-1.011-1.011

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales.

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - 2015 Ændringer p.gr.a. SSU 17.8.16: 2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 3.1.2 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet

Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet Kombinationsmodeller og mulig pulje Indhold Indledning...3 Stenild Omsorgshjem kombineret med en delvis ældrecenterfunktion...3 Stenild Omsorgshjems perspektiv...3

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2016 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser

Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser 2007 2008 2009 2010 Besparelser vedtaget i forb. m. budget 2007 (1.000 kr.) Allerede udmøntede besparelser i alt 20.854 36.894 45.039

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandlere: Christine Gyldenhof og Martine Greve Hansen Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato:05.11.2014 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår

Læs mere

Kvalitetsstandard: Afløsning og aflastning

Kvalitetsstandard: Afløsning og aflastning Kvalitetsstandard: Afløsning og aflastning Målgruppe Målgruppen for afløsning eller aflastning er forældre, ægtefælle eller andre nære pårørende, der passer børn eller voksne borgere i en af følgende målgrupper:

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

BØU kr kr kr kr.

BØU kr kr kr kr. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Brugerbetaling Betaling af udgifter i forbindelse

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Favrskov Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.004.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet 18 år, og hva så? Når du fylder 18 år bliver du myndig. Det betyder, at du har nogle andre muligheder, rettigheder

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet 8.198.000 kr. Indsatser Ansøgt 2014 Forventet forbrug 2014 Ressourcebehov

Læs mere

Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr P Dato: Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr P Dato: Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato: 26.11.2015 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår 2015 1 Indhold Politikområde:

Læs mere

Bolig og hjælp i seniorlivet. Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene

Bolig og hjælp i seniorlivet. Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene Bolig og hjælp i seniorlivet Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene Bolig Det er af meget væsentlig betydning for alle at have en god bolig, men

Læs mere

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals 1. Indledning Byrådet har godkendt etableringen af 100 nye plejehjemspladser i det nye Plejecenter

Læs mere

I Næstved Kommune ydes aflastning efter servicelovens 107. Der henvises til særskilt servicedeklaration på området.

I Næstved Kommune ydes aflastning efter servicelovens 107. Der henvises til særskilt servicedeklaration på området. Lov om social service 107, midlertidigt botilbud Serviceloven 107: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget

3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget 3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget Prognosen indeholder følgende elementer: a) 1. Opfølgning på budgettet for 2009 for de enkelte udvalgs politikområder. 2. Konsekvensberegning

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Specialtandpleje 15.12.2015 Specialtandpleje er et specialiseret tandplejetilbud til børn og voksne, der på grund af psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse (handicap)

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget den 6.juni 2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig...

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed 06. Ældre og 07. Sundhed Rammen 3.370.000 Tiltag Beløb Alternativt Beløb 01 Klippekort Frit Valg 1.080.000 Konsekvensskema anvender allerede udarbejdet fra runde 1 02 Klippekort Frit valg 500.000 Nyt Konsekvensskema

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Januar 2012 1 Socialpsykiatrisk støtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med

Læs mere

Udmøntningsinitiativer om Værdighed (Høring)

Udmøntningsinitiativer om Værdighed (Høring) Indledning I dette bilag findes de initiativer, som Social- og Sundhedsudvalget har peget på skal igangsættes via Værdighedspuljen for 2016. Forslagene styrker/understøtter dels igangværende indsatser,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv.

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv. Godkendt 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Formål...

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Notat. Etablering af bofællesskab for sindslidende på Rungstedvej nr. 6.

Notat. Etablering af bofællesskab for sindslidende på Rungstedvej nr. 6. Notat Etablering af bofællesskab for sindslidende på Rungstedvej nr. 6. I budgettet for 2008 for politikområdet social og psykiatri indgår et nyt mål: Der skal udarbejdes en redegørelse over fremtidige

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppen om analyse af hjemtagelser

Kommissorium for arbejdsgruppen om analyse af hjemtagelser Kommissorium for arbejdsgruppen om analyse af hjemtagelser Baggrund Med budgetaftalen for 2017 er det besluttet, at der skal foretages en analyse af hjemtagelser. Der forventes hjemtagelser, der giver

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne.

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne. Kvalitetsstandard Overskrift Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne Handic ap Lov om almene boliger 105 og Servicelovens 85 Modtagere Botilbud i

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau

Egne borgere Mulighed for besparelser Bemærkninger. Pris pr. enhed/serviceniveau Bilag 2: Politikområde Handicappede - Oversigt Frihedsgrader og bindinger på udvalgets område Politikområdet handicappede består af følgende delområder: Budget 2015 Egne borgere Egne borgere Mulighed for

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation August 2018Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om egenbetaling - midlertidigt botilbud - integreret del af botilbuddet

Ankestyrelsens principafgørelse om egenbetaling - midlertidigt botilbud - integreret del af botilbuddet KEN nr 10332 af 20/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2016-2126-01628 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

1.000 kr. 2016 2017 2018 2019

1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Samlet oversigt over driftstemaer for Social- og Sundhedsudvalget: SKP til unge sindslidende 500 500 500 500 Mødrerådgivningen Tandpleje til særligt udsatte 173 173 173 173 borgere 750 750 750 750 Weekend

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv

Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv - juridiske og praktiske udfordringer DemensKoordinatorer i DanmarK Årskursus 2015 Flytningen til et passende botilbud skal medføre en klar

Læs mere

Bedre forhold for børn og voksne med handicap

Bedre forhold for børn og voksne med handicap BUDGETFORSLAG FRA SF Bedre forhold for børn og voksne med handicap - Aarhus Kommune bruger langt færre penge på børn og voksne med handicap, end mange andre kommuner. Det kan Aarhus Byråd ganske enkelt

Læs mere

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Introduktion Greve Kommune bevilger aflastning efter Lov om Social Service 84. Kvalitetsstandarden for aflastning beskriver det politisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Socialpædagogisk

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere