Bilag 1. Semi-struktureret interview Jan D. Johannesen, Director Environment & Climate, Arla Foods

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Semi-struktureret interview Jan D. Johannesen, Director Environment & Climate, Arla Foods"

Transkript

1 Bilag 1. Semi-struktureret interview Jan D. Johannesen, Director Environment & Climate, Arla Foods Generelle spørgsmål omkring konceptet: 1. Hvad er grunden til i valgte, at implementere Tættere på naturen konceptet? Grunden ligger mange år tilbage, da vi altid har anset os som værende en grøn virksomhed da vi har råvarer fra gården. Der udover har vi en lang tradition for grønne ting i virksomheden. Blandt andet Arla Gården. Ydermere er konceptet globalt, så det er et standardiseret koncept på alle vores markeder. Vi har haft miljøstrategier de sidste år. Vi fandt så ud af, at vi aldrig har anvendt det grønne aspekt i markedsføring. Altså har vi aldrig promoveret os, som noget vi i forvejen var. Men vi har altid været bevidst med det grønne aspekt og har i land tid anset os som værende en grøn virksomhed. 2. Hvad er jeres overordnede mål med konceptet? Der er flere mål, med konceptet. Closer to nature er blevet implementeret i hele værdikæden, hvilket betyder der er flere mål inden for de enkelte aktiviteter. Vi arbejder i hele værdikæden for at opnå mål i alle aktiviteter for at blive tættere på naturen. Målet er også vi gerne vil være åbne om budskabet og dermed være bevidst om udviklingen i samfundet. Målgruppen er både kunderne og forbrugerne på alle Arlas markeder, senest her i foråret 2012 ruller en ny reklame kampagne over skærmene globalt. 3. Hvornår begyndte i at overveje, der skulle ske ændringer i virksomheden? Mange konkurrenter begyndte at gøre tilsvarende. Der udover kunne vi se en trend i at promovere sig inden for bæredygtighed og CSR. Vi så flere efterspørgsler fra kunderne, altså inden for B2B der efterspurgte miljø bevidste produkter. 4. Er der nogle interne eller eksterne faktorer, der fremskyndte den strategiske ændring? Her tænker jeg på, om der var nogle faktorer der gjorde i følte det var nødvendigt med en strategisk ændring? Interne faktorer/intentioner der har påvirket os kunne være: - Minimere impackt - Reducere forbrug af ressourcer - Godt for bundlinjen

2 - Lean processer - Undgå spild - Være social ansvarlige - Skabe en bred profil for Arla, da vi gerne vil tiltrække de bedste medarbejdere til virksomheden. Det er vigtigt at tiltrække de bedste og få de unge med da konceptet skal være en del af vores rygrad. Eksterne faktorer: - Store virksomheder begyndte at profilere sig på det grønne - Der er en forventning om, at dem der levere gør det godt på området - Konkurrenter gør i stigende grad noget inden for området - Åbne virksomheder, vi kommunikerer meget med vores stakeholders som universiteter, Greenpeace mm. Deres forventninger overfor os, har også haft en betydning da vi bruger vores stakeholders meget. Implementering: 5. Hvornår er konceptet blevet implementeret i virksomheden? Har det været en lang proces? Konceptet blev introduceret i Det startede som et projekt, men er nu mere og mere blevet en proces med forbedringer hele tiden. Altså skal konceptet og er en del af vores rygrad internt i virksomheden. Alle skal biddrage til forbedringer. Det gør vi meget ud af, i form af workshops mm. Hvor vi skal finde ud af hvilke processer vi kan forbedre. Det vil sige, det hele tiden er under udvikling. Effekt/måling: 6. Hvad vil i gerne opnå med konceptet/ mål med konceptet? Vi vil selvfølgelig gerne fremtidssikre, sælge produkter og skabe resultater på bundlinjen. Men også at vi gerne vil være åbne om budskabet og tiltrække de bedste medarbejdere til virksomheden. 7. Hvilket budskab vil i gerne sende forbrugerne? Budskabet er, at vi vil bringe forbrugerne tættere på naturen via vores produkter. Vi gør noget for naturen men også sende budskabet til forbrugerne, at de skal gøre noget for naturen. Ex. Reducering af spild hos forbrugeren hvilket også af en af vores kerneområder at forbrugerne også skal tænke i de baner.

3 8. Kan i på nogen måde måle effekterne af konceptet? Vi bliver scannet på mange måder i form af forskellige målinger vi selv udfører men også målinger foretaget af medier. Vi kan se en forbedring i vores image, der udover har vi dialoger med vores stakeholders der kun har kommet med positive henvendelser. 9. Har i nogen fornemmelse, af forbrugeren indtryk af Tættere på naturen konceptet? Vi kan se det, i form af øget omsætning inden for vores kerneprodukter samt et bedre image for virksomheden.

4 Bilag 2. Semi- struktureret interview med andelshaver Erling Christensen Karin og Erling Christensen Parkvej Bredebro Interviewet er foretaget ud fra Arlas oprindelige koncept fra Hvor længe har i været leverandør til Arla Foods, samt hvor stor er jeres besætning? Vi har været leverandør, så længe vi har haft mælkekøer. Vi har ca. 400 malkekøer. Vi levere konventionel mælk tid Arla, dvs. mælken kan bruges til flere produkter bare ikke økologiske produkter og Arla Lærkevang. Der udover er vi besøgsgård eller Arla gård der er åben for befolkningen mod betaling. 2. I 2008 introducerede de konceptet Tættere på naturen som stiller en række krav til leverandører Har i mærket nogen forskel? Hvis hvad er de væsentligste forskelle? Vi har ikke mærket nogen store forskelle, da konceptet blev introduceret. Ikke udover øget kontrol fra Arla i forhold til forholdene på gården og kvaliteten på den mælk vi levere. Vores opfattelse af konceptet, er det er et overordnet koncept. Os landmænd gør hvad vi altid har gjort. I forhold til den øgede kontrol, kommer de oftere på uanmeldt besøg udover det obligatoriske besøg hvert 3 år. Det er vores opfattelse, at Arla besøger gårde oftere hvor der måske har slækket på kvaliteten eller der er behov for øget kontrol. Det er vores opfattelse, at Tættere på naturen er en koncept der er baseret på tidens trends i samfundet. Men, hvis du spørger flere landmænd vil alle nok svare noget forskelligt. 3. Hvor meget har i hørt om konceptet? Er i blevet givet nogen form for introduktion til konceptet inden det blev implementeret? Vi har ikke fået mere information eller introduktion end som så. Vi for årsrapporten tilsendt hvert år, hvor Arla skriver om deres mål og visioner. Det der er interessant for os, som andelshavere er om vi for noget ud af de tiltag Arla iværksætter. Eksempelvis, er det lige blevet godkendt at der i højere grad skal anvendes biogas hvilket genanvender gylle der derefter transformeres til energi. Arla har investeret mange penge i anlæggene, ved at gøre dette er vi naturligvis interesserede i at få noget ud af de penge der investeres. Altså, at vi som andelshavere ser helst resultater i det Arla investere vores penge i. Her tænker vi på afregningsprisen. Det samme, da Arla investerede en del i at gøre emballagen mere bæredygtige der er vi interesserede i om vi for noget ud af det.

5 4. Hvilke krav stilles der generelt, men også miljømæssige krav i forhold til produktionen? Kvalitetskontrollen er blevet højere, den mælk vi levere kontrolleres på alle mulige måder i forhold til hvad mælken indeholder. Så er der nogle kvoter hvor den mælk vi levere gerne skal ligge inden for kvoten. Hvis den ikke gør det, kan vi se det på den afregning der kommer 14 dage efter. Derfor går vi meget op i, at levere den bedste kvalitet. Så for vi også den bedste pris. 5. Har i skulle ændre nogle ting i forhold til tidligere? Her tænker jeg på øget kontrol internt i forhold til kvalitetskontrol? Der har ikke været nogen ting, vi skulle ændre. Vi har så valgt at investere i et robot system der malker vores køer. Systemet gør det nemmere for os at kontrollere mælken og hvordan vores køer her det. Udover det sparer vi folk ude ved køerne, da robotterne gør det hele for os. Vi kan sidde ved computeren og bede den om at sende en bestemt ko til malkning. Det gør det nemmere for os, samtid med forholdene for vores dyr er i orden. 6. Har i hørt om Arlas code of conduct? Ja, det er ikke noget vi som sådan har oplevet noget af. Vi har været leverandør i mange år og er omfattet det man kalder Arla Gården hvilket indeholder mange af de samme ting som Code of conduct i form af krav til os leverandører. Vi har flere mapper og dokumenter der indeholder hvilke ting vi skal overholde i forhold til vores medarbejdere, gården generelt, mælken, forhold, hygiejne, regnskaber osv. Alt dette, skal vi kunne dokumentere hvis Arla kommer på uanmeldt besøg. 7. Har i på nogen tidspunkter overvejet at levere jeres mælk til andre mejerier? Nej, men vi følger selvfølgelige med i hvilke tiltag Arla indfører da vi som sagt gerne vil se resultater i de investeringer Arla gør på vores veje. Der udover følger vi, da lidt med i konkurrenternes afregningspriser. Campina fra Holland, kan eks. Give en noget højere pris til deres landmænd da de er godt etableret i Asien i forhold til pulvermælk og landtidsholdbare produkter. Her er Arla ikke så etableret endnu, men har større fokus på markedet og investere store penge i markedet. Her håber vi selvfølgelig på at kunne se resultater i forhold til prisen hvis Arla opnår den ønskede vækst.

6 8. Besøgs landbruget, er det noget i selv har valgt at indføre? Hvis siden hvornår og hvorfor? Besøgs landbruget, er noget vi selv har valgt at indføre. Dette gjorde vi af tre grunde, dels fordi vi påvirker lokalsamfundet meget i forhold til de mange lastbiler osv. Der kommer her og kan genere naboerne, men også i forhold til den negative omtale landbruget har fået og stadig for i medierne og dels for vores egen skyld. På denne måde har vi mulighed for at vise naboerne, lokalsamfundet og folk fra Danmark hvad vi laver. Det bruger vi meget tid på, og besøgstallet har kun været stigende siden vi startede. Vi har valgt, at tage betaling for besøgene da vi bruger rigtigt meget tid på besøgene. Det har faktisk kun gjort det mere attraktivt.

7 Bilag 3. Spørgeskemaundersøgelse blandt andelshavere, sammendrag Undersøgelsen er foretaget efter optimeringen af konceptet i marts/april 2012 blandt 15 tilfældige udvalgte andelshavere. Der fremkom 6 besvarelser, svarende til 40 %. Svarprocenten er tilstrækkelig høj til at kunne anvendes som grundlag for et repræsentativt svar i undersøgelsen. Sammendrag ses herunder. Besvarelserne forholdes anonymt. 1. I 2008 introducerede de konceptet Tættere på naturen som stiller en række krav til leverandører Har i mærket nogen forskel? Hvis hvad er de væsentligste forskelle? Andelshaverne fornemmer ikke den store forskel, da mange af de krav der sættes til leverandøren, i forvejen var indopereret på gårdene. Der er kontrol ca. en gang pr. år, men som sagt, så føler mange, at de i forvejen lever op til kravene. 3. Hvor meget har i hørt om konceptet? Er i blevet givet nogen form for introduktion til konceptet inden det blev indført? Andelshaverne blev introduceret omkring konceptet på møder i Arla og gennem informations materialer, der blev udsendt før indførelsen. På første kontrolbesøg blev konceptet så igen gennemgået, hvorefter man kunne tilpasse sin produktionsmetoder efter konceptet. 4. Hvad er dit indtryk af konceptet? Det generelle indtryk er at det er et ok koncept og at den slags tiltag er nødvendige for at imødekomme forbrugerne. Det er også vigtigt i forhold til at Arla kan holde et godt image og brande sig selv. 5. Hvilke krav stilles der generelt, men også miljømæssige krav i forhold til produktionen? Der stilles krav om, at der skal være opryddeligt på gårdene, affald sorteres og bringes til genbrugs og affaldspladser, at lovmæssige forhold i stalden f.eks. i malke- og kølerum er i orden. 6. Har i skulle ændre nogle ting i forhold til tidligere? Her tænker jeg på øget kontrol internt i forhold til kvalitetskontrol? I forhold til mælkekvalitet forsøger andelshavere at holde den i bedste klasse, ikke blot pga. Arla kravene men også af egen interesse for at få størst udbytte. Omkring f.eks. hygiejne har mange ikke skullet ændre noget, da vi altid har tilstræbt høj hygiejne og kvalitet som helhed. 7. Har i hørt om Arlas code of conduct? Eller virksomhedens andre målsætninger, som a. Workshops, der afholdes blandt andelshavere for at diskutere emner som drivhusgasser, gårdens påvirkning af lokalsamfundet, dyrevelfærd, folder, spild mm b. Reducering af C02 forbrug i produktionen c. Reducering af spild bland forbrugere samt i produktionen

8 d. Øget fokus på besøgs gårde Ja, andelshaverne udtrykker at have hørt om ovenstående målsætninger. Specielt har der været megen fokus og pressedækning omkring besøgsgårde. Dyrevelfærd, foder, spild m.m. er der altid fokus på og i alles interesse. Mange landmænd er dog nok pressede pt. bl.a. omkring økonomi, så derfor har der på møder været diskuteret og opfordret til, at Arla bør være lidt tilbageholdende med at presse for meget på med alle målsætninger på en gang. Det er dog uundgåeligt, at der fremadrettet vil være fokus på CO2 forbrug og naturligvis også på reducering af spild også dette er jo i alles interesse.

9 Bilag 4. Optimering Tættere på naturen jfr. Tættere på naturen oprindelige 2008 Tættere på naturen optimeret 2012

10 Bilag 5. Oversigt - Valg af strategi Anvendt i faget Strategisk ledelse og organisationer HA 5. semester 2011.

11 Bilag 6. Udvalgte nøgletal 2011, finansielle samt u-finansielle 6.1 Virksomhedens omsætning Forbrugernes opfattelse af Arla Vurderes på en skala fra 1-100, hvor 100 er bedst. Energiforbrug Andelshaver udvikling

12 6.2 Omsætning fordelt på brands Omsætning fordelt på produkt kategorier

13 6.3 Arla notering 2011

14 6.4 Nettoomsætning fordelt på markeder

15 Bilag 7. Berlingske guldimage analyse Analysen er foretaget af IFO analyser for Berlinske Media. 2011

16 2008 udklip

17 Bilag 8. Udvikling logo

18

19 Bilag 9. Udvikling design (Ekspres/Arla Lærkevang)

20 /2010

21 Forårsdesign

22 Bilag 10. Omsætning udvalgte mejerier i Danmark

23 Bilag 11. Organisations struktur jfr. Arla Foods årsrapport

24 Bilag 12. Brand religion model

Vi handler Det forpligter!

Vi handler Det forpligter! Vi handler Det forpligter! Rundt om madspild en strategisk tilgang 29. Januar 2015 Helene Regnell CSR Direktør Dansk Supermarked Dansk Supermarked kort fortalt 1380 butikker 9 mio. indkøbsture om ugen

Læs mere

Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006

Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006 Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006 Hvad er god mælk for forbrugeren? Forbrugerkrav Sund og nærende (mager, næringsrig, forebyggende) God

Læs mere

17-05-2010 EKSPORT OG INTERNATIONALISERING

17-05-2010 EKSPORT OG INTERNATIONALISERING 17-05-2010 EKSPORT OG INTERNATIONALISERING 1 17-05-2010 DAGENS PROGRAM Introduktion til Eksport Tyskland + Holland Spredt gruppe med forskellig erfaring Prøv at gøre det praktisk anvendeligt Individuel

Læs mere

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald For virksomheden Flexiket A/S blev Region Midtjyllands projekt Rethink Business startskuddet til at give indspil til kundernes ressourcestrategier.

Læs mere

Når arbejdsmiljø og CSR giver bundlinje. DI Arbejdsmiljøkonference 2013 Gitte Krusholm Nielsen

Når arbejdsmiljø og CSR giver bundlinje. DI Arbejdsmiljøkonference 2013 Gitte Krusholm Nielsen Når arbejdsmiljø og CSR giver bundlinje DI Arbejdsmiljøkonference 2013 Gitte Krusholm Nielsen Lidt tal og kompetencer 2012: 660 ansatte 500 mio. omsætning 90 konsulenter i Ledelse, Sundhed & Arbejdsmiljø

Læs mere

Vedvarende energi i økonomisk perspektiv Peter Møllgaard Økonomisk Institut, CBS

Vedvarende energi i økonomisk perspektiv Peter Møllgaard Økonomisk Institut, CBS CO 2 reduktion hvorfor og hvordan? Vedvarende energi i økonomisk perspektiv Peter Møllgaard Økonomisk Institut, CBS CBS-Climate Strategies for Business Oversigt Hvorfor? Hvordan? CBS Climate Strategies

Læs mere

Den Globale Mælk 13 February 2012

Den Globale Mælk 13 February 2012 Den Globale Mælk 13 February 2012 Aktivt mærkevare-salg* I takt med at internationale markeder selv producerer og importerer flere animalske proteiner, opstår der i nicher behov for mærkevarer af virkelig

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

MALKNING MED ROBOT. En malkeløsning med høj kapacitet og brugervenlig betjening, som optimerer dit udbytte FOR KOEN, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.

MALKNING MED ROBOT. En malkeløsning med høj kapacitet og brugervenlig betjening, som optimerer dit udbytte FOR KOEN, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING. MALKNING MED ROBOT En malkeløsning med høj kapacitet og brugervenlig betjening, som optimerer dit udbytte FOR KOEN, MÆLKEN OG MALKEREN SACMILKING.COM MALKELØSNINGER AF HØJ KVALITET SAC tilbyder en komplet

Læs mere

Økonomisk bæredygtig udvikling af kvægbedriften: Muligheder vi har, og muligheder vi får

Økonomisk bæredygtig udvikling af kvægbedriften: Muligheder vi har, og muligheder vi får Økonomisk bæredygtig udvikling af kvægbedriften: Muligheder vi har, og muligheder vi får Tema 5 Udfordringer og muligheder for kvægbedrifterne Driftsøkonom Jens Norup LandboFyn Muligheder for kvægbedriften

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

CSR. 2. Semester 1. projekt http://s733l.dk/csr/index.php. Udarbejdet af MulA: Anders Lauridsen. Casper Christiansen Casper.christiansen1992@gmail.

CSR. 2. Semester 1. projekt http://s733l.dk/csr/index.php. Udarbejdet af MulA: Anders Lauridsen. Casper Christiansen Casper.christiansen1992@gmail. CSR 2. Semester 1. projekt http://s733l.dk/csr/index.php Udarbejdet af MulA: Anders Lauridsen Andrs.lauridsen@gmail.com Casper Christiansen Casper.christiansen1992@gmail.com Jonatan Nielsen Jonatantwn@hotmail.com

Læs mere

- og kan rådgivningssystemet levere

- og kan rådgivningssystemet levere Er produktivitet løsningen for landbruget? - og kan rådgivningssystemet levere varen? Martin Merrild, formand Landbrug & Fødevarer 23. november 2016 Efterspørgslen på lokale vare og specialprodukter stiger

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT KOMME I MÅL

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT KOMME I MÅL GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Slovakiet Mælkeproduktion Staldbyggeri Markbrug Køb af Mlyn Zahorie A/S

Slovakiet Mælkeproduktion Staldbyggeri Markbrug Køb af Mlyn Zahorie A/S Årsrapport 2007 Hovedpunkter i 2007 I regnskabsperioden er der realiseret en omsætning på 58,8 mio. kr., et EBITresultat på -3,8 mio. kr. og et resultat før skat på 6,3 mio. kr. Resultatet før skat er

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

Fremtidens konkurrenceparametre miljø og dyrevelfærd Senior Vice President Steffen Andersen

Fremtidens konkurrenceparametre miljø og dyrevelfærd Senior Vice President Steffen Andersen Kvægkongres Fremtidens konkurrenceparametre miljø og dyrevelfærd Senior Vice President Steffen Andersen 27 February 2014 1 EMG & Innovation/Marketing board Et stærkt lederskab kan External view on how

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort over virksomheden

Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort over virksomheden Foto: Inger Bertelsen, Videncentret for Landbrug Foto: Inger Bertelsen, Videncentret for Landbrugv Lars er driftsleder i stalden Bo står for marken Mads står for daglig vedligholdelse og reparationer Virksomhedsbeskrivelse

Læs mere

City Development Group

City Development Group PRÆSENTATION City Development Group INDHOLD Hvem er City Development Group? Albæk Kommunikation Realise Hvordan arbejder vi? Økonomi og marked Planprocessen Branding, kommunikation, PR og markedsføring

Læs mere

Her bliver dit brand til forretning

Her bliver dit brand til forretning Her bliver dit brand til forretning Velkommen GEMINI er specialist i brandede produkter Vores brandviden og omfattende sortiment styrker din virksomheds- og produktprofil, effektiviserer din markedsføring,

Læs mere

Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i

Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i Lars er driftsleder i stalden Bo står for marken Mads står for daglig vedligholdelse og reparationer Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

18. april 2016 Af Kristian Skov Økonomi & Virksomhedsledelse SURVEY FREMTIDENS STRATEGIUDVIKLING

18. april 2016 Af Kristian Skov Økonomi & Virksomhedsledelse SURVEY FREMTIDENS STRATEGIUDVIKLING 18. april 216 Af Kristian Skov Økonomi & Virksomhedsledelse SURVEY FREMTIDENS STRATEGIUDVIKLING FORDELING AF RESPONDENTER I alt er 17 besvarelser blevet indleveret Blandt disse er 983 beskæftiget som selvstændig

Læs mere

Datarapport for Modmil. 277 deltagere. Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen

Datarapport for Modmil. 277 deltagere. Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen Datarapport for Modmil 277 deltagere Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen Hvad er dit køn? Kvinde 35 Mand 5 2 Hvad er din alder? 2-29 2 3-39 35-9 3 82 5-59 23 6-69 33 Over 7

Læs mere

Bilag 3, Interview med Göcke

Bilag 3, Interview med Göcke Bilag 3, Interview med Göcke 21 år Bosiddende i Hedehusene Studerende: KEA og salgsassistent i Vila Interviewer: Hvor længe har du arbejdet som salgsassistent? Respondent: Det har jeg i tre år. Jeg arbejder

Læs mere

En kort præsentation 2014. VISION Vi vil sikre den højest mulige værdi for vores landmænds mælk og skabe muligheder for deres vækst.

En kort præsentation 2014. VISION Vi vil sikre den højest mulige værdi for vores landmænds mælk og skabe muligheder for deres vækst. VISION Vi vil sikre den højest mulige værdi for vores landmænds mælk og skabe muligheder for deres vækst. MISSION Vi skaber fremtidens mejeri for at bringe sundhed og inspiration ud i verden, på naturlig

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK INDLEDNING Turisme skaber arbejdspladser og vækst i hovedstadsregionen og er med til at gøre vores hovedstad og hele Greater Copehagen mere levende og mangfoldig. De

Læs mere

Digitalisering & E-handel 14. juni 2004

Digitalisering & E-handel 14. juni 2004 SIDE 1/8 Digitalisering & E-handel 14. juni 2004 Formålet med ovennævnte seminar var at sikre de nordjyske SMVers bevågenhed i forhold til udviklingen af digitalisering og e-handel indenfor markederne

Læs mere

Værditilvækstseminaret - d. 20. november

Værditilvækstseminaret - d. 20. november Værditilvækstseminaret - d. 20. november Stampenborg Specialkonsulent William S. Andersen Deltagere 6 landmænd 9 DLBR 3 Landbrugsskolerne 7 VFL Deltagere fra VFL i dag Gustaf Bock Birgitte Wulff Mikaelsen

Læs mere

Annette, Janni, Angelina og Louise Salg og markedsføring

Annette, Janni, Angelina og Louise Salg og markedsføring Ugeopgave Efter jeres analyse og beskrivelse af Georg Jensen Damask nuværende situation, skal I komme med et oplæg på hvordan I ser virksomheden udvikle sig de næste 3 år. Dertil skal I udarbejde en konkret

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til medarbejderne...5

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

30. NOVEMBER Tilpas dit navn og titel ved at tilgå Diasmaster under Vis i topmenuen

30. NOVEMBER Tilpas dit navn og titel ved at tilgå Diasmaster under Vis i topmenuen 1 HVAD AFGØR OM FORBRUGERE I IND- OG UDLAND VIL KØBE DANSK ØKOLOGI? Øget værditilvækst kræver, at produkter har noget ekstra at tilbyde forbrugerne sammenlignet med tilsvarende standardvarer Økologisk

Læs mere

TOPRESULTAT MED ENKLE METODER SÆSONKÆLVNING UNDER DANSKE FORHOLD PÅ SALSBJERGGÅRD. Kvæg kongres 2011

TOPRESULTAT MED ENKLE METODER SÆSONKÆLVNING UNDER DANSKE FORHOLD PÅ SALSBJERGGÅRD. Kvæg kongres 2011 TOPRESULTAT MED ENKLE METODER SÆSONKÆLVNING UNDER DANSKE FORHOLD PÅ SALSBJERGGÅRD Kvæg kongres 2011 Det er her det sker.. Hele Sjælland er ikke København Mælkeproduktion på Sjælland Ca. 200 besætninger

Læs mere

Hvad er bæredygtighed? Brundtland

Hvad er bæredygtighed? Brundtland Hvad er bæredygtighed? Brundtland 2... 24. januar 2014 Bæredygtighed Er ikke et videnskabeligt faktuelt begreb, men et normativt princip, ligesom f.eks. Lovgivning Er baseret på en grundtanke om naturlige

Læs mere

Markedet set fra købers synsvinkel. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA

Markedet set fra købers synsvinkel. Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Markedet set fra købers synsvinkel Morten Dahl Thomsen, cand.agro. HD(O)/MBA Agenda Landbrugets økonomi fremadrettet Krav til afkast og bremselængde i økonomien Muligheder for finansiering Kort om mulige

Læs mere

Fra ad hoc-tilgang til en struktureret CSR-indsats

Fra ad hoc-tilgang til en struktureret CSR-indsats Tryksag 541-643 Gode råd Her er nogle gode råd til, hvordan I griber CSR-processen an. Kom godt i gang med standarder > > Sæt et realistisk ambitionsniveau > > Sørg for, at CSR er en integreret del af

Læs mere

STYRK DIN TURISMEFORRETNING OG DIT LEDERSKAB

STYRK DIN TURISMEFORRETNING OG DIT LEDERSKAB STYRK DIN TURISMEFORRETNING OG DIT LEDERSKAB Her er forløbet du har ventet på! Et samlet forløb med de vigtigste elementer for at drive en god og bæredygtig forretning. Deltagere: Ledere/ledende medarbejder/indehavere

Læs mere

Erfaringer med forårssået vinterrug til afgræsning og Eliteafgræsning

Erfaringer med forårssået vinterrug til afgræsning og Eliteafgræsning Erfaringer med forårssået vinterrug til afgræsning og Eliteafgræsning NASJONAL ØKOMELK-KONFERANSE Hell 25. OG 26. JANUAR 2017 Ved Hans Lund, Kvægrådgiver ØkologiRådgivning Danmark Mobil 0045 2557 9863

Læs mere

Synergier mellem fødevaresikkerhed og bæredygtighed. Mejeritekniskselskab 26. maj 2016 Mejeriingeniør, Karin Hansen

Synergier mellem fødevaresikkerhed og bæredygtighed. Mejeritekniskselskab 26. maj 2016 Mejeriingeniør, Karin Hansen Synergier mellem fødevaresikkerhed og bæredygtighed Mejeritekniskselskab 26. maj 2016 Mejeriingeniør, Karin Hansen Om Karin Hansen MSc Dairy Science & Technology (Thesis: Microfiltration of cheese milk,

Læs mere

Helhedsorienteret Risikostyring

Helhedsorienteret Risikostyring Helhedsorienteret Risikostyring Resultater fra lead-user behovsanalysen Karsten Bove Markedschef Vækstlandbrug Udvikling, Salg & Marketing Baggrund Producenternes behov for er afdækket ved hjælp af lead-user

Læs mere

Distriktsmøder. Efterår 2019

Distriktsmøder. Efterår 2019 Distriktsmøder Efterår 2019 Brugsforeningerne Brugsforeningerne 2 Coop Danmark Coop Danmark 3 Trods modvind og forsat konkurrentetablering, vinder vores sammenlignelige butikker markedsandele Markedsandel

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til kunder og andre aktører...5

Læs mere

Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5

Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5 Notat SEGES P/S SEGES Økonomi & Virksomhedsledelse Forretningsudvikling i landbruget Ansvarlig GUB Oprettet 22.12.2015 Projekt: 7483 forretningsudvikling i landbruget Side 1 af 5 Forretningsudvikling i

Læs mere

Strategisk indsats: Hvorfor måle og synliggøre værdien af virksomhedens sociale ansvar?

Strategisk indsats: Hvorfor måle og synliggøre værdien af virksomhedens sociale ansvar? CABI/VFSA Strategisk indsats: Hvorfor måle og synliggøre værdien af virksomhedens sociale ansvar? Birgitte Kofod Olsen Partner, ph.d. Aarhus, den 17. april 2018 CSR er rygraden i sund forretning dialog

Læs mere

CSR workshop - sådan kommer du godt i gang. Danish Farmers Abroad 12. januar 2016

CSR workshop - sådan kommer du godt i gang. Danish Farmers Abroad 12. januar 2016 CSR workshop - sådan kommer du godt i gang Danish Farmers Abroad 12. januar 2016 CSR handler om at skabe værdi for både forretningen, mennesker og miljø At skabe sunde og sikre arbejdspladser At få mere

Læs mere

Kursus i PR & Markedsføring K U R S U S

Kursus i PR & Markedsføring K U R S U S Kursus i PR & Markedsføring Om PR & Markedsføring Hvad er PR? PR er en forkortelse for Public Relations. Public Relations handler om afdelingens relationer, som eksempelvis medlemmer eller samarbejdspartnere.

Læs mere

SUSTAINGRAPH projektet vil udvikle information og værktøjer, som jeres virksomhed kan anvende uden omkostninger:

SUSTAINGRAPH projektet vil udvikle information og værktøjer, som jeres virksomhed kan anvende uden omkostninger: SUSTAINGRAPH PROJECT Kære NAVN Vi beder jer om at bidrage til et europæisk projekt, der fokuserer på europæiske grafiske SME ers (Små og mellemstore virksomheder) miljøpræstationer gennem deres produktlivscyklus,

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Proces og organisation fra strategi til byggeri

Proces og organisation fra strategi til byggeri Proces og organisation fra strategi til byggeri 27. august 2009 William Schaar Andersen Konsulent fra, Økonomi, Virksomhedsledelse Udvikling Udvikling Færre bedrifter vil stå for investeringerne i dansk

Læs mere

Kend din fremstillingspris d. 27. nov. 2013. - Økologikongres 2013 Specialkonsulent William S. Andersen Videncentret For Landbrug

Kend din fremstillingspris d. 27. nov. 2013. - Økologikongres 2013 Specialkonsulent William S. Andersen Videncentret For Landbrug Kend din fremstillingspris d. 27. nov. 2013 - Økologikongres 2013 Specialkonsulent William S. Andersen Videncentret For Landbrug William Schaar Andersen - Specialkonsulent VFL Arbejdsområder! " Produktionsøkonomi

Læs mere

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016 Thomas Roland Coop CSR Oslo, 29. september 2016 Hvad vil jeg sige? Lidt om Coop Danmark Vores økologihistorie De økologiske forbrugere Kan I bruge vores erfaringer? Omsætning 45,2 mia. EBIT 632 mia. (Ex.

Læs mere

Introduktion... 3 Opsummering af hovedpointer... 3 Kort om metoden... 3

Introduktion... 3 Opsummering af hovedpointer... 3 Kort om metoden... 3 Side 1/16 Indhold Introduktion... 3 Opsummering af hovedpointer... 3 Kort om metoden... 3 Analysens resultater... 4 1. CSR i virksomheden... 4 Erfaring med CSR... 4 Forankring i organisationen... 4 Betydning

Læs mere

KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED

KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED SEGES tilbyder skræddersyede kurser til forskellige målgrupper, som giver større indsigt i malkeudstyr og

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus

Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus Resultater og indsatser 27. september 2019 KTU hele AffaldPlus Genbrugsafdelingen Transportørundersøgelse Om undersøgelsen 4000 inviteret via e-boks Svarprocent:

Læs mere

Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab. v/lars Hvidtfeldt Torsdag d. 21. november

Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab. v/lars Hvidtfeldt Torsdag d. 21. november Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab v/lars Hvidtfeldt Torsdag d. 21. november Forventninger til efterspørgslen i 2050 Befolkning 9,1 mia. Årlig kornproduktion 3 mia. t Årlig kødproduktion 470 mio.

Læs mere

ØKOLOGISK. OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken L I. Frugt Karl øko folder NY.indd 1

ØKOLOGISK. OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken L I. Frugt Karl øko folder NY.indd 1 ØKOLOGISK OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken Frugt Karl øko folder NY.indd 1 T AR FRU G L I OLOG K Ø K 17/02/15 10.33 ØKOLOGI fra sværmeri til sund fornuft De første mange årtier var

Læs mere

10. juni 2015 workshop hos Uffe Stougaard v. Anke Stubsgaard, SEGES økologi BÆREDYGTIGHED PÅ DUEHOLMS BEDRIFTER

10. juni 2015 workshop hos Uffe Stougaard v. Anke Stubsgaard, SEGES økologi BÆREDYGTIGHED PÅ DUEHOLMS BEDRIFTER 10. juni 2015 workshop hos Uffe Stougaard v. Anke Stubsgaard, SEGES økologi BÆREDYGTIGHED PÅ DUEHOLMS BEDRIFTER BÆREDYGTIGHED ER BLEVET EN GLOBAL TREND SSI report 2014: Bæredygtighedsmærkninger vinder

Læs mere

Dit Brand er din Kunde Magnet

Dit Brand er din Kunde Magnet Dit Brand er din Kunde Magnet Du gør klogt i at brande dig fra starten, så finder kunderne dig nemmere i vrimlen. Det kan lettere skelne dig fra andre og med det samme se og mærke, hvad der er unikt ved

Læs mere

Grønne Industrisymbioser

Grønne Industrisymbioser Grønne Industrisymbioser -til gavn for miljøet og for bundlinjen! 18. November 2014 Erik C. Wormslev, NIRAS De basale teser Vi arbejder med få hovedteser for energi og ressourcer: Kvalitet holder længere

Læs mere

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være:

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være: Beretning for 2018. Mission og Vision Grøn omstilling FN s verdensmål Bortfald af grundbeløb Status på Dupont leverancerne Jeg ved godt, at jeg havde dette med på sidste års generalforsamling, men da missionen

Læs mere

Svineafgiftsfondens strategi

Svineafgiftsfondens strategi Svineafgiftsfondens strategi 2018-2021 1 Fondens formål, ståsted og målsætninger Svineafgiftsfondens formål er at fremme aktiviteter, der styrker den samlede sektors udviklingsmuligheder og konkurrenceevne.

Læs mere

Strategi hvad vej vil du med din virksomhed? v/solvejg Horst Petersen, Virksomhedsrådgiver. Eftermiddagsmøde i SAGROS svinegruppe. 1.

Strategi hvad vej vil du med din virksomhed? v/solvejg Horst Petersen, Virksomhedsrådgiver. Eftermiddagsmøde i SAGROS svinegruppe. 1. Strategi hvad vej vil du med din virksomhed? v/solvejg Horst Petersen, Virksomhedsrådgiver Eftermiddagsmøde i SAGROS svinegruppe. marts 2017 Strategi, hvorfor det? Ved dine omgivelser, hvad du vil med

Læs mere

Salling Group & Verdensmålene

Salling Group & Verdensmålene Salling Group & Verdensmålene Salling Group 2 Vi bygger fremtiden på to søjler Vores fremtid Salling Group Strategi Formål Værdier 1. juni 2018 blev vi til Salling Group Det nye navn er en hyldest til

Læs mere

En miljøstrategi kan få lugten til at fordufte. Læs mere på Miljostrategi.dk

En miljøstrategi kan få lugten til at fordufte. Læs mere på Miljostrategi.dk Ikke ALLE elsker lugten af landbrug En miljøstrategi kan få lugten til at fordufte. Læs mere på Miljostrategi.dk Hvad skal vi med en miljøstrategi? Inddragelse af myndighederne Specialkonsulent Irene Wiborg

Læs mere

Virksomhedsprofil Variable omkostninger: Vælger løsningsforslag 2 Målgruppe:

Virksomhedsprofil Variable omkostninger: Vælger løsningsforslag 2 Målgruppe: Virksomhedsprofil Fur Bryghus ApS er et dansk mikrobryggeri som blev grundlagt d. 30. september 2004. Virksomheden er ejet af familien Fog og blev også grundlagt af denne. Virksomheden startede i 2004

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

Beslutningsgrundlag for Lars Landmand Bakkegårdsvej 44 1111 Strategiby

Beslutningsgrundlag for Lars Landmand Bakkegårdsvej 44 1111 Strategiby Beslutningsgrundlag, Dansk Landbrugsrådgivning Beslutningsgrundlag for Lars Landmand Bakkegårdsvej 44 1111 Strategiby Ændring af bedriften fra konventionel produktion til økologisk produktion Indhold Vurdering

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

Den sælgende vært. Tag styringen over dit salg. Lær at sælge på 5 workshops

Den sælgende vært. Tag styringen over dit salg. Lær at sælge på 5 workshops Den sælgende vært Tag styringen over dit salg Lær at sælge på 5 workshops Den sælgende vært Du arbejder sandsynligvis som vært eller medarbejder med salgsansvar på et hotel eller lignende. Måske synes

Læs mere

CSR Hvordan arbejder virksomhedernes ledere med samfundsansvar?

CSR Hvordan arbejder virksomhedernes ledere med samfundsansvar? CSR Hvordan arbejder virksomhedernes ledere med samfundsansvar? Lederne August 2009 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 2 Indledning... 3 Arbejdet med CSR... 3 Effekter af CSR-arbejdet... 5 Krisens betydning

Læs mere

Fra driftsoptimering til bæredygtig vækst!

Fra driftsoptimering til bæredygtig vækst! Fra driftsoptimering til bæredygtig vækst! 1 Steve Howard Chief Sustainability Officer, IKEA Group 2 Kært barn Energy Management omfatter planlægning og drift af energirelaterede produktion og forbrugsenheder.

Læs mere

16 tons trækkraft. Sådan laver I aftale: Ring til Kjeld Holm på mobil 20 23 40 48. Så finder Kjeld tid og sted, hvor der er mest at se for jer.

16 tons trækkraft. Sådan laver I aftale: Ring til Kjeld Holm på mobil 20 23 40 48. Så finder Kjeld tid og sted, hvor der er mest at se for jer. dyr i Ørsted 16 tons trækkraft Der er tyngde i landbruget i dag. Kjeld og Charlotte Holm driver en toptunet planteavlsgård. Ikke bare egen jord, men også dyrkningsaftaler med andre landmænd i området,

Læs mere

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gitte Krasilnikoff, 20. maj 2014 Dagens program 1. Hvorfor grøn omstilling og bæredygtig? 2. Grøn forretning som vejen til vækst 3. Virksomhedscases

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR 219 Et halvår med udfordringer Et halvår med udfordringer Hermed en status på første halvår af regnskabsåret 218/19, der på nogle områder ikke er gået, som vi havde

Læs mere

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar.

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar. KLAR MED ENERGI PAKKE Om 5 år taler vi ikke længere om klima og CO2 Om 5 år taler vi i stedet om bæredygtighed Det spår, som er klar med en bæredygtig energipakke. Bæredygtighed er det nye sort, der rydder

Læs mere

LELY NEWS KÆRE KUNDE. www.lely.com. innovators in agriculture

LELY NEWS KÆRE KUNDE. www.lely.com. innovators in agriculture LELY NEWS Nr. 1 - februar 2015 www.lely.com innovators in agriculture KÆRE KUNDE Vinteren og de dystre økonomiske udsigter for dansk landbrug er ikke noget som ligefrem giver et godt humør. Lely Center

Læs mere

KÆRE VÆRT. Vi har en fælles opgave i at sikre, at forbrugerne ikke bare træffer et valg foran køledisken, men at de træffer et bevidst valg.

KÆRE VÆRT. Vi har en fælles opgave i at sikre, at forbrugerne ikke bare træffer et valg foran køledisken, men at de træffer et bevidst valg. KÆRE VÆRT Foråret nærmer sig og det samme gør Økodag, der afholdes den 13. april. Det er dejligt, at så mange af jer har fundet tid og overskud til at åbne dørene for de mange forbrugere, der gerne vil

Læs mere

STRATEGI 2024. Der findes ikke affald - kun ressourcer

STRATEGI 2024. Der findes ikke affald - kun ressourcer STRATEGI 2024 Der findes ikke affald - kun ressourcer Juni 2014 Baggrund I perioden frem til 2024 vil der fortsat ske ændringer i samfundets udvikling, herunder i hvordan affalds- og energiopgaver defineres

Læs mere

Fremtidens Mælkeproduktion. Gitte Grønbæk Direktør Landbrug & Fødevarer, Kvæg

Fremtidens Mælkeproduktion. Gitte Grønbæk Direktør Landbrug & Fødevarer, Kvæg Fremtidens Mælkeproduktion Gitte Grønbæk Direktør Landbrug & Fødevarer, Kvæg Global Hvor står konkurrence vi? Hvor står vores konkurrenter? Vores Afregningspris styrker = Hvad Højværdiprodukter udfordringen

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 2015 Grønsted kommune Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Kommunikation... 3 Hvem er målgruppen?... 3 Hvad er mediet?... 3 Hvilken effekt skal produktet have hos afsenderen?...

Læs mere

Behovet for miljøfornyelse. Miljømæssige overvejelser for klogere virksomhedsbeslutninger

Behovet for miljøfornyelse. Miljømæssige overvejelser for klogere virksomhedsbeslutninger Behovet for miljøfornyelse Miljømæssige overvejelser for klogere virksomhedsbeslutninger Vi må alle tænke i nye baner, når det gælder miljøet Når 53 % af beslutningstagerne i Europa karakteriserer bæredygtighed

Læs mere

Ansvarlig iværksætterkultur spørgeskema

Ansvarlig iværksætterkultur spørgeskema Ansvarlig iværksætterkultur spørgeskema 1. Introduktion Dette spørgeskema kan hjælpe dig til at tænke over din virksomheds indsats hen mod ansvarlig iværksætterkultur ved at spørge til mulige måder hvorpå

Læs mere

E-handelspanelet foråret 2018

E-handelspanelet foråret 2018 Konsulent Joachim Nørgaard Strikert jons@di.dk, 77 4844 JUNI 218 E-handelspanelet foråret 218 6 pct. af medlemmer i DI Handel har digitalt salg og virksomhederne har højere forventninger til den digitaleomsætning

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

Det hele er meget mere effektiv og jeg får færre telefonopkald med spørgsmål fra mine medarbejdere. Nu kigger de i stedet på SOPén.

Det hele er meget mere effektiv og jeg får færre telefonopkald med spørgsmål fra mine medarbejdere. Nu kigger de i stedet på SOPén. SOPvideoer 1. Video: En landmand fortæller om sine erfaringer med SOP Tekst Udsagn (frivilligt om man vil bruge dem) Overskrift: SOP Standard Operating Procedures Brian introducerer sig selv: Mit navn

Læs mere

Værdimetoden. Baggrund for metoden. Metodebeskrivelse

Værdimetoden. Baggrund for metoden. Metodebeskrivelse Værdimetoden Hvordan bruger du bygherrens identitet som et aktiv for byggeprocessen? Hvordan sikrer du, at bygherrens strategiske behov og mål fastholdes igennem hele byggeprojektet? Hvordan kan du let

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING AT DRIVE VIRKSOMHED ER AT TAGE ANSVAR FOR SAMFUNDET Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift.

Læs mere

Den kødfrie trend. Dansk kvægkongres. Jakob Bernhard Knudsen

Den kødfrie trend. Dansk kvægkongres. Jakob Bernhard Knudsen Den kødfrie trend Dansk kvægkongres Jakob Bernhard Knudsen Hvorfor så meget fokus på at undgå animalske produkter? 2 Klima er strøget til tops på forbrugeragendaen På kun to år er klima-agendaen strøget

Læs mere