INTERAKTIV UDSTILLING I NØRREBROHALLEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTERAKTIV UDSTILLING I NØRREBROHALLEN"

Transkript

1 INTERAKTIV UDSTILLING I NØRREBROHALLEN Motivation for at ansøge KØBENHAVNS KOMMUNE Hvordan kan vi tale om de store spørgsmål igennem kunsten? Det er et spørgsmål som har skabt grobund for mit arbejde som performancekunstner. Igennem 6 år har jeg bevæget mig i krydsfeltet mellem udstilling, performance, kulturforskning og live eksperimenter - med et ønske om at skabe dialog om menneskelige værdier igennem kunsten. Det gør jeg fordi jeg oplever at tiden kalder på italesættelse af hvad det vil sige at være menneske i Danmark. De store kulturelle og samfundsrelevante spørgsmål debateres jævnligt i medierne, men oftest kun af politikere og fagfolk. Jeg tror på at det er nødvendigt for samfundets udvikling, at der findes forum, hvor den brede befolkning af danskere kan mødes og tilkendegive deres holdninger. Jeg ser det derfor som min udfordring, at skabe kunstneriske værker i det offentlige rum, der samler og motivere mennesker til at indgå i en dialog om hvem vi er i Danmark. Det har givet anledning til at skabe min første solo udstilling A NATIONAL ROOM, som kan opleves i Nørrebros multihal i Oktober Her inviteres mangfoldigheden af danskere med forskellige nationale og politiske baggrunde til at opbygge en ultimativ nation.

2 A NATIONAL ROOM Når publikum bevæger sig ind i Nørrebrohallens Multisal, befinder de sig i et national museum med merchandise, bannere og reklamefilm, der promovere super nationalstaten: NEW NORDIC TIGERS. Baseret på fælles mål, økonomi, histore og kulturelle værdier, er Nordens 7 lande i denne udstilling, forenet i et stort fællesskab, som bryder alle reglerne for hvordan en nationalstat bør opbygges. I nationen er der f.eks ikke nogen landegrænser og alle kan frit rejse ind og ud. Den opbygges og ledes af almindelige mennesker i samfundet og ikke af politikere. Drømme og visioner er store når publikum inviteres til at skrive deres bud på nationens værdigrundlag på en stor tavle. I udstillingen står også et stort bord, hvor nye ideer og visioner kan udfolde sig. Her kan man blandt andet medvirke til at bygge en ny regeringsbygning i legoklodser. Hvad vil det sige at være en del af et nationalt fællesskab? Vi lever i en tid hvor vi konstant bevæger os ind og ud af hinandens lande. Vi besøger, bosætter, arbejder og uddanner os, erobre, flygter fra og krydser hinandens landegrænser på daglig basis. Mange mennesker rundt om i verden, bor ikke i det land de blev født i, og taler ikke deres modersmål. Set i et globalt perspektiv betegnes vi efterhånden som verdensborgere, der er afhængige af kulturel udveksling og samarbejde - særligt når det handler om klimakrisen. Så hvorfor er vi opdelt i lande, og hvorfor skaber vi ikke bare et stort nationalt fællesskab? Debatter om EU, indvandring, og den voksende splittelse som vi ser mellem de politiske fløje i Danmark, vidner om forskellige behov for at være en del af et nationalt fællesskab og danner grundlag for udstillingen: A NATIONAL ROOM.

3 Værkerne Udstillingen A NATIONAL ROOM består af 8 værker, der portrættere ideen om at skabe en ny type nationalstat. Værkerne debattere muligheder og udfordringer forbundet med at være en del af et nationalt fællesskab, og udfordre publikum til at tage stilling til, om de vil medvirke i den nye nationalstat. Det sker f.eks. når de inviteres til at bærer t-shirts med nationens logo, mens de befinder sig i udstillingen. Tilhørsforhold opstår i udvekslingen mellem mennesker, og det er omdrejningspunktet for udstillingen. I midten af multisalen kan publikum nemlig opleve 2 helt unikke live-eksperimenter. I 3 dage kan man observere 7 unge nordiske skræddere i færd med at samarbejde om at sy et nationalkostume, inde i et rum af plexiglas. Det gennemsigtige rum besøges yderligere af 7 dansere, som herefter skaber en nordisk nationaldans, baseret på folke- og moderne dansetraditioner i Norden. Eksperimenterne portrættere de udfordringer der er forbundet med at skabe et fællesskab på tværs af kultur og sprog og fungere som et levende værk der kan betragtes af publikum. Jeg vil arbejde med kunstnerne udfra en proces-orienteret metode, som blandt andet udfordre dem til at meditere undervejs. I udstillingen kan man også opleve foredrag med tre kulturaktører som debattere begrebet nationalitet, i en åben dialog med publikum. Udstillingen besøges blandt andet af historiker Gunnar Wettersberg som har skrevet bogen: Förbundstaten Norden - et værk som handler om de muligheder som åbner sig, hvis Nordens lande blev forenet i et nationalt fællesskab. Der afholdes også en koncert med et Grønlandsk kor, samt efterfølgende oplæg om relationen mellem Grønland og resten af Norden.

4 VÆRKER 7 dages udstillingsperiode i Nørrebro Multihal For visuel præsentation af udstillingen: SE LÆNGERE NEDE UNITED COMPANIES 8 bannere m. digitalt print 1,5 x 2,0 m Når publikum træder ind i Multisalen, mødes de af 8 hvide bannere som hænger fra loftet. Bannerne bærer hver mønstre sammensat af logoer, fra 8 af de mest succesfulde virksomheder i Norden. Under dem står en stand, med uddrag af virksomhedernes regnskaber, samt en oversigt der viser deres sammelagte omsætning og bud på hvad pengene kunne bruges til i et globalt perspektiv. TOOLS 12 Objekter lakeret i hvidt m. logo, opsat på hvide udstillingskasser og 2 plastik bolde (skovl, blæse horn, kuglepen, kugleramme, båd, indsamlings flaske, sværd, skakspil, klæde, flag, oplukker, pengeseddel) I rummet står hvide kasser med objekter som bærer logoet: New Nordic Tigers. På væggen kan man læse om hvordan redskaberne kan benyttes til at opbygge en ny nation. Hver af objekterne har en titel: Eks: A Shovel: Tool of community A Chessboard: Tool of hierarchy Objekterne er portrætteret i en kunstbog som kan købes i udstillingen (100 kr.) På gulvet er to mellemstore grønne bolde, beklædt med grønt plastikgræs. COMMERCIAL Video installation på væggen (min. 2,0 X 2,0 m.) 4 bænke Varighed: ca. 15 min. På væggen kan man opleve en reklamefilm som præsentere nationen: New Nordic Tigers. I filmen møder vi en repræsentant fra hver af de 7 nordiske lande i en kirke, som gifter sig ind et symbolsk ægteskab. Undervejs følger vi hvordan gruppen forsøger at leve sammen i et ægteskab. Samtidigt opbygges nationen af folk fra Norden, som kæmper for at blive færdige til den endelige dag hvor porten ud til verden skal åbnes. I filmen er over 100 medvirkende fra de nordiske lande. MONUMENTS Ca. 400 bundter med pengesedler (print på bomuldspapir), billede på væg (1,8 X 2,2 m) I udstillingen ses en stort arkitekttegning af en ny regeringsbygning og på væggen kan man læse om bygningens indretning og formål. Eks: I midten af bygningen er tegnet en arena, hvor statsfolk kan brydes. På gulvet ved siden af billedet ligger en bunke pengesedler med nationens logo.

5 MERCHANDISE Kopper og kasketter på væg hylder. Geværer på bord (Hvid lakering). T-shirts hængende på stand Alle med logo I rummet står også en bod med merchandise. Her ses kopper og kasketter på to hylder og en række geværer på et bord. Tableau består også af en stander med t-shirts. Publikum inviteres til at afprøve de forskellige salgs merchandise og tage dem med rundt i udstillingen. De kan også byde på udstillingens objekter og købe genstandene med hjem. Forslagene figurere på et skilt på væggen ved siden af værket. EXPERIMENT 1# *Skræddere og dansere fra 7 nordiske lande, (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island, Grønland) Skærme i plexiglas, 2 borde, 7 stole, symaskiner, materialer/tekstiler, giner 7 unge nordiske* skræddere iført hvide dragter vil befinde sig i udstillingen bag en plexiglasvæg. I løbet af 3 dage vil de sy et nordisk nationalkostume i fællesskab. De medvirkende skræddere vil udfordres til skabe kostumet uden at tale sammen, men vil få redskaber til at kommunikere, i form af skrive tavler som synliggør deres dialog. Nationalkostumet vil udstilles i rummet, som efterlades urørt når skrædderne er færdige. Ligeledes vil rummet besøges af 7 nordiske* dansere, som vil skabe en nordisk nationaldans i løbet af 3 dage.

6

7

8

9 EXPERIMENT 2# Video Installation på skræm (min. 0,5 m i bredden) Evt. bænke Varighed: cirka 12 min. I video installation følger man en gruppe politikere, aktivister og kunstnere, som er i gang med at finde fælles tilgange til fremtiden. I filmen befinder de sig i et rum som indeholder værket: Merchandise. Kopper og t-shirts, bannere og kasketter, benyttes eller forkastes af deltagerne og de udfordres blandt andet til at male et fælles symbol på et stort lærred. Filmen er dokumentaristisk, og følger gruppen under en eksperimenterende workshop i foråret I filmen oplever vi blandt andet hvordan gruppen til sidst brænder et banner med nationens logo. For visuel præsentation af udstillingen besøg også:

Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro

Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro 30. december 2014 Jeg ansøger hermed om støtte til mine udgifter i forbindelse med et udstillingsprojekt i Holstebro fra den 20. marts til den 17. april

Læs mere

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET Det er mandag den 19. februar 2015 på Præstemoseskolen i Hvidovre. Klokken er 8.30, og det klare vinterlys falder ind gennem vinduerne i den gamle aula. Her

Læs mere

Praktiske oplysninger om at ansøge og deltage som udstiller ved CPH ART WORKS februar 2017.

Praktiske oplysninger om at ansøge og deltage som udstiller ved CPH ART WORKS februar 2017. UDSTILLER MANUAL Praktiske oplysninger om at ansøge og deltage som udstiller ved CPH ART WORKS 4.-5. februar 2017. Tak for din interesse i en stand hos CPH ART WORKS! I denne udstiller manual finder du

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Læserute til Nordisk biblioteksuge 2016!

Læserute til Nordisk biblioteksuge 2016! Læserute til Nordisk biblioteksuge 2016! Litteratur og fysisk aktivitet passer bedre sammen end mange tror. Nordisk biblioteksuge har udarbejdet en læserute med sjove udfordringer og opgaver der hjælper

Læs mere

ARBEJSOPGAVER TIL DIG OG DIN NORDISKE FAMILIE

ARBEJSOPGAVER TIL DIG OG DIN NORDISKE FAMILIE ARBEJSOPGAVER TIL DIG OG DIN NORDISKE FAMILIE 1) SLÆGT OG FAMILIE 2) NORDEN OG DENS GEOGRAFI 3) MARGRETE 1.S LIV 4) PERSPEKTIVERING Indledende øvelse: Før I går i gang med at arbejde med Historiedystens

Læs mere

FORÅRSALON ANSØGNING Holmgårds galleria holder Forårssalon 2016 i BAGHOLD på Vesterbro i København 24 februar til 6 marts.

FORÅRSALON ANSØGNING Holmgårds galleria holder Forårssalon 2016 i BAGHOLD på Vesterbro i København 24 februar til 6 marts. 1 FORÅRSALON 2016 - ANSØGNING Holmgårds galleria holder Forårssalon 2016 i BAGHOLD på Vesterbro i København 24 februar til 6 marts. Forårssalonen bliver et slags epicenter for en række kunstneriske processer,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

HORSENS KUNSTMUSEUM 1

HORSENS KUNSTMUSEUM 1 1HORSENS KUNSTMUSEUM Internationale kunstnere Siden 1984 har Horsens Kunstmuseum koncentreret sig om indsamling af dansk samtidskunst, men ud fra et ønske om at perspektivere den danske kunstscene, er

Læs mere

Skisma. Ansøgning til Københavns Kommunes Råd for Visuel Kunst om støtte til realiseringen af en udstilling med Kristian B. Johansson og Magnus Vind

Skisma. Ansøgning til Københavns Kommunes Råd for Visuel Kunst om støtte til realiseringen af en udstilling med Kristian B. Johansson og Magnus Vind Ansøgning til Københavns Kommunes Råd for Visuel Kunst om støtte til realiseringen af en udstilling med Kristian B. Johansson og Magnus Vind Skisma 06. - 30. juni 2019 hos Bladr PROJEKTBESKRIVELSE Bladr

Læs mere

Konkurrence om FN s Verdensmål

Konkurrence om FN s Verdensmål Konkurrence om FN s Verdensmål v/ Verdensspejl Festival Målgruppe: alle trin I forbindelse med Verdensspejl Festival 2018 udskriver Verdensspejl Festival 2018 en konkurrence. Konkurrencen skal vise mange

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

NORDIC CULTURE CAMP 2018!

NORDIC CULTURE CAMP 2018! 19.-26. august Nykøbing Mors NORDIC CULTURE CAMP 2018 www.rn.dk/nordicculturecamp VÆR MED PÅ NORDIC CULTURE CAMP 2018! Er du ung kunstner? Og kunne du tænke dig at opleve Kulturmødet Mors og deltage i

Læs mere

1 I 1 1 1 I ddffe996-789b-434f-a637-8722ae46a1f2

1 I 1 1 1 I ddffe996-789b-434f-a637-8722ae46a1f2 Ansøgningsskema til udviklingspuljen I Il 01 I Il I Il Il 11111 III Il II III Il II 1 I 1 1 1 I ddffe996-789b-434f-a637-8722ae46a1f2 Dato 10-03-2015 22:35:19 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (ddffe996-7891,434f-a637-8722ae46a1f2)

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Vil du være med? Læs mere om hvordan på de næste sider.

Vil du være med? Læs mere om hvordan på de næste sider. Region Nordjylland inviterer 14 unge kunstnere fra de nordiske lande til en uges gratis nordisk camp på Kulturmødet - Danmarks største festival for kunst, kultur og kulturdebat. Vi har fokus på kreative

Læs mere

CENTER FOR KULTUR OG UDVIKLING IMAGES UNG 2015 AYA LEE AL@CKU.DK TLF. 33 38 97 35 WWW.CKU.DK

CENTER FOR KULTUR OG UDVIKLING IMAGES UNG 2015 AYA LEE AL@CKU.DK TLF. 33 38 97 35 WWW.CKU.DK CENTER FOR KULTUR OG UDVIKLING IMAGES UNG 2015 AYA LEE AL@CKU.DK TLF. 33 38 97 35 WWW.CKU.DK WORKSHOPS OG UNDERVISNING FOR UNGE I DK FOKUS PÅ KUNST OG KULTUR, KREATIVT SAMARBEJDE OG GLOBALE PROBLEMSTILLINGER

Læs mere

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik FØLG OS PÅ _ Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik WWW.SOLGYM.DK De kunstneriske fag Billedkunst I dit første år på gymnasiet skal du have ét af de fire kunstneriske fag, der bliver udbudt

Læs mere

Open Call 2015. Ansøgningsvejledning

Open Call 2015. Ansøgningsvejledning Open Call 2015 Ansøgningsvejledning OPEN CALL 2015 OPEN CALL 2015 Aarhus 2017 inviterer nye kulturprojekter til at blive en del af programmet et helt år med kulturelle oplevelser! Vi udvikler et program,

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

Foreløbige Ideer til fælles projekt, total installation vand i bryggergården genereret på møde d.28.4. -2015

Foreløbige Ideer til fælles projekt, total installation vand i bryggergården genereret på møde d.28.4. -2015 Foreløbige Ideer til fælles projekt, total installation i bryggergården genereret på møde d.28.4. -2015 Foreløbig titel: Ide, tanker bag! Idemager /tovholder Galla-ri Dialogprojekt Åbning af kunstnertræf

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

PETER LUNDBERG. Udstilling / foredrag i kunstforeninger

PETER LUNDBERG. Udstilling / foredrag i kunstforeninger PETER LUNDBERG Udstilling / foredrag i kunstforeninger Oliemaleri str. 210 x 320 cm. 2015 - Moving On - udsmykningsopgave Låsby Hallen A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg

Læs mere

Louisiana DET ARABISKE NU

Louisiana DET ARABISKE NU Louisiana DET ARABISKE NU Tekst: Dorthe Bendtsen, arkitekt MAA og journalist DJ Foto: Mathilde Schjerning Byens Netværk har været en tur i Arabien. Eller i hvert fald noget der ligner! D. 6. marts var

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

SelmaKunsten. Værd at vide som udstillende kunstner

SelmaKunsten. Værd at vide som udstillende kunstner SelmaKunsten Værd at vide som udstillende kunstner PR Udstillingsperioden varer 2-3 måneder. Det afhænger af kunstneren selv. Dog minimum en fuld måned. Denne periode aftales på forhånd, før udstillingen

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE EN KO? KUNSTNERINVITATION MOOVE OVER HERE COMES COWPARADE CowParade er verdens største rejsende kulturbegivenhed, hvor det overordnede formål er velgørenhed. I København skal

Læs mere

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Om projektet Grønland i Tivoli GiT afholder i sommeren 2018 en 2 dages kulturfestival, med samme navn som projektet, i Tivoli København. Over 2 dage inviteres grønlændere,

Læs mere

3.4 TERRITORIER MED SÄRSKILD STATSRÄTTSLIG

3.4 TERRITORIER MED SÄRSKILD STATSRÄTTSLIG 3.4 TERRITORIER MED SÄRSKILD STATSRÄTTSLIG STATUS 3.4.1 FORVALTNING I GRØNLAND. MELLEM NATIONALSTAT OG KOMMUNE. ANNE SKORKJÆR BINDERKRANTZ Et ofte overset aspekt i nordisk forvaltningsforskning drejer

Læs mere

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Sort mælk Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Museumsformidling og kunst Holocaust som erindringsbilleder i museumsformidlingen Med dette forløb tages der fat

Læs mere

ASSAK. Jessie Kleemann

ASSAK. Jessie Kleemann ASSAK Jessie Kleemann Rummet er fyldt med grønlandske symboler - det er ikke til at tage fejl af, mens man bevæger sig rundt. Men det er alt sammen lidt i overkanten. Den traditionelle grønlandske perlekrave

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Værkstedet:

LÆRERVEJLEDNING. Værkstedet: Værkstedet: Formål Værkstedet er den mere interaktive del af Klatværket, hvor eleverne selv kan afprøve billedkunstens virkemidler gennem små opgaver og film. Formålet er at eksperimentere med materialer,

Læs mere

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #10

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #10 OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #10 Super16 optager en ny årgang #10 med semesterstart primo august 2017. Årgang #10 kommer til at bestå af 6 instruktører, 6 producere og 4 manuskriptforfattere. Super16 favner

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

hvornår er du stærk?

hvornår er du stærk? eksperiment: hvornår er du stærk? Et eksperiment hvor du bliver klogere på det, der giver dig styrke. Eksperimentet der bygger på bogen I gang med styrkebaseret ledelse præsenteres i denne video: youtu.be/roajrb-db4o

Læs mere

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 Super16 optager en ny årgang #11 med semesterstart primo august 2019. Årgang #11 kommer til at bestå af 6 instruktører, 6 producere og 4 manuskriptforfattere. Super16 favner

Læs mere

Hvad er interkulturelle kompetencer? - Og hvad kan vi bruge dem til? Hanne Tange Kultur & Globale Studier, AAU

Hvad er interkulturelle kompetencer? - Og hvad kan vi bruge dem til? Hanne Tange Kultur & Globale Studier, AAU Hvad er interkulturelle kompetencer? - Og hvad kan vi bruge dem til? Hanne Tange Kultur & Globale Studier, AAU Interkulturel kompetence Det som alle vil have, og ingen ved hvad er Indhold Interkulturelle

Læs mere

Udstillingsperiode: 20/06/16-20/12/16

Udstillingsperiode: 20/06/16-20/12/16 Projektbeskrivelse Charlotte Thrane Titel på projekt: Løbende formationer (arbejdstitel) Udstillingssted: Byens Hegn Sønder Boulevard 47 1720 København V Udstillingsperiode: 20/06/16-20/12/16 Type udstilling:

Læs mere

VÆREN > < VÆRKET > < VERDEN Holstebro Kunstmuseum - Færch Fløjen RUM

VÆREN > < VÆRKET > < VERDEN Holstebro Kunstmuseum - Færch Fløjen RUM En udstilling af billedkunster Sophie Hjerl og historiefortæller Ingrid Hvass Holstebro Kunstmuseum 24. september - 1. december 2016 VÆREN > < VÆRKET > < VERDEN Holstebro Kunstmuseum - Færch Fløjen RUM

Læs mere

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival er en landsdækkende, flerkulturel filmfestival for skoler og ungdomsuddannelser. Vi rejser rundt med film og oplæg for skoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

P R O J E K T B E S K R I V E L S E Søren Bjælde Tilbyder udstillingen ERINDRING TRÆSNIT TEGNINGER BØGER FILM

P R O J E K T B E S K R I V E L S E Søren Bjælde Tilbyder udstillingen ERINDRING TRÆSNIT TEGNINGER BØGER FILM P R O J E K T B E S K R I V E L S E Søren Bjælde Tilbyder udstillingen ERINDRING TRÆSNIT TEGNINGER BØGER FILM Jeg arrangerede i 2012-13 sammen med Vejle Kunstmuseum udstillingen MUNDUS TINTINABULI, som

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015

Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015 Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015 Baggrund og idé Sommeren 2015 viser den tyske kunstner, Till Verclas, et udendørs installationsværk, Den Anden Havn, i Bouet på Læsø. Værket består af syv

Læs mere

Projekt i uge 47. Barnets alsidige personlige udvikling

Projekt i uge 47. Barnets alsidige personlige udvikling Projekt i uge 47 Målet med projektet er at få rystet børnene mere sammen med jævnaldrende børn fra de andre stuer, samtidig med at læreplanstemaerne er blevet integreret i aktiviteter. Nedenfor kan I se,

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand

Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand Sort/Hvid åbner NOMA på trods af brand Sort/Hvid er brændt, men det stopper ikke teatrets planlagte forestilling. Nu åbner NOMA på Kunsthal Charlottenborg i en forlænget periode fra den 31. januar 28.

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM)

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM) Årsplan for 5.B.T billedkunst 2016/2017- Malene von der Maase Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere,

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med:

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Skolen i samfundet. Byhaveskolen Ørbækvej 47 5700 Svendborg Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Tlf.: 62 23 61 40 Galleri DGV i villa Tårnborg omkring en event med en kunstner

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

NIKOLAI KUBEL NYE VÆRKER

NIKOLAI KUBEL NYE VÆRKER 2013 NIKOLAI KUBEL NYE VÆRKER FORORD Nicolai Kubel er født og opvokset i Skagen, hvor hans interesse for billedkunst startede i en meget ung alder. Med graffiti og tegning som et yndet udtryksmiddel udforskede

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015

RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts. Torsdag d. 26 februar 2015 RDS Rapport fra NA s Vinter EDM i Warszawa i 26 februar 1. marts Torsdag d. 26 februar 2015 1. Præsentationsrunde. 2. Dagsorden (godkendt) 3. Koncepterne 4. Bare for i dag 5. To medlemmer deler 6. Kassere

Læs mere

INNOVATION CAMP. 30. november - 4. december IDEER 50 UNGE INNOVATION NYE VENNER KREATIVITET INDFLYDELSE FRIVILLIGE NORDIC YOUTH BRAINSTORM KOMPETENCER

INNOVATION CAMP. 30. november - 4. december IDEER 50 UNGE INNOVATION NYE VENNER KREATIVITET INDFLYDELSE FRIVILLIGE NORDIC YOUTH BRAINSTORM KOMPETENCER IDEER 50 UNGE INNOVATION NORDIC YOUTH INNOVATION CAMP NYE VENNER KREATIVITET INDFLYDELSE FRIVILLIGE BRAINSTORM KOMPETENCER HELSINGØR & KØBENHAVN, DANMARK 30. november - 4. december INNOVATION WHAT? Lad

Læs mere

Urbanister. Trin for trin. Urbanister Niveau 2. Årstid: Hele året. Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning

Urbanister. Trin for trin. Urbanister Niveau 2. Årstid: Hele året. Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Trin for trin Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes rolle

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense Odense Dato Arrangement Brugerinvolvering 3. september 2018 Du bestemmer. Den gode bog og det gode bibliotek (signaturdebat) Optakt: Debat på Facebook og Instagram. Under arrangement: Debat med salen,

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

indretning af multirum vindinge kirke

indretning af multirum vindinge kirke indretning af multirum vindinge kirke placering rummet i dag hvælvet med de tværgående bjælker gitterværkets bagside, stengulvet og niveauforskellen mellem skib og korsarm vestvæggen med det afblændede

Læs mere

Rammerne omkring Rumrejsen Deltagerne på rumrejsen har fået fri tøjler til at tænke stort og kreativt inden for nogle udstykkede rammer.

Rammerne omkring Rumrejsen Deltagerne på rumrejsen har fået fri tøjler til at tænke stort og kreativt inden for nogle udstykkede rammer. Hospitarium Den 26. april 2018 mødtes rumrejsedeltagerne for første gang på Odder Parkhotel. 50 borgere fra alle alders- og samfundsgrupper, kommunalt ansatte og virksomheder, havde taget imod invitationen,

Læs mere

Den Gamle By. Antal besvarelser: 451

Den Gamle By. Antal besvarelser: 451 Den Gamle By beelser: 5 INDLEDNING Kære Den Gamle By Denne rapport præsenterer årsresultaterne for den nationale brugerundersøgelse 8 på Den Gamle By. Den nationale brugerundersøgelse sætter fokus på,

Læs mere

Bedømmelseskriterier og retningslinjer 2014

Bedømmelseskriterier og retningslinjer 2014 Bedømmelseskriterier og retningslinjer 2014 Formål Nordisk Kulturfond har til formål at fremme det kulturelle samarbejde mellem de nordiske lande Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige samt Færøerne,

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet INDENFOR - Aalborg

Læs mere

Indholdsfortegnelse: side 1. Indledning side 2. Målgruppe side 2. Problemformulering side 2. Emneafgrænsning og metodebeskrivelse side 3

Indholdsfortegnelse: side 1. Indledning side 2. Målgruppe side 2. Problemformulering side 2. Emneafgrænsning og metodebeskrivelse side 3 Indholdsfortegnelse: side 1 Indledning side 2 Målgruppe side 2 Problemformulering side 2 Emneafgrænsning og metodebeskrivelse side 3 Legekultur side 3-4 Børnekultur side 4-5 Børns kultur og børnekultur

Læs mere

FAG: Samfundsfag KLASSE: 8. kl A R: 14/15 Lærer: AS

FAG: Samfundsfag KLASSE: 8. kl A R: 14/15 Lærer: AS FAG: Samfundsfag KLASSE: 8. kl A R: 14/15 Lærer: AS Fagformål Eleverne skal i faget samfundsfag opnå viden og færdigheder, så de kan tage reflekteret stilling til samfundet og dets udvikling. Eleverne

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune Skanderborg Kommune 1 Visionen Kulturlivet bæres af fællesskaber og er med til at danne os som mennesker. Kulturen skubber til os, og favner os. Den byder på fællesskab, identitet, dannelse, indsigt, sejre,

Læs mere

AMAGER FÆLLED SKOLE. Workshop - Procesopstart for udviklingen af nye udearealer //Uredigeret opsamling - BY X

AMAGER FÆLLED SKOLE. Workshop - Procesopstart for udviklingen af nye udearealer //Uredigeret opsamling - BY X AMAGER FÆLLED SKOLE Workshop - Procesopstart for udviklingen af nye udearealer //Uredigeret opsamling - BY X 2 // AMAGER FÆLLED SKOLE AMAGER FÆLLED SKOLE// Udgivet af BY X 2010 Lay-out: BY X Fotos: BY

Læs mere

Til underviseren. Formålet med Sex er Guds idé

Til underviseren. Formålet med Sex er Guds idé Formålet med Sex er Guds idé Sex er Guds idé er blevet til for at imødekomme ønsket om et grundigt og nutidigt redskab til lærere, forkyndere, klubledere og ungdomskonsulenter, der skal vejlede kristne

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

LEDELSESRUM. Ledelsesrum. Velkommen til konference/workshop. IFLI Videnkonsortiet Innovationsledelse. Byder velkommen til konference / workshop om

LEDELSESRUM. Ledelsesrum. Velkommen til konference/workshop. IFLI Videnkonsortiet Innovationsledelse. Byder velkommen til konference / workshop om LEDELSESRUM - form eller fantasi Konference og workshops 8. November 2013 Velkommen til konference/workshop IFLI Videnkonsortiet Innovationsledelse Byder velkommen til konference / workshop om Ledelsesrum

Læs mere

et unikt kunstprojekt med plads til eftertanke

et unikt kunstprojekt med plads til eftertanke BøRnehjæLpSDAgen Og ARoS AARhuS KunStMuSeuM præsenterer 100 AnBRAgte BøRn + 10 DAnSKe KunStneRe = et unikt kunstprojekt med plads til eftertanke udstillingsperiode: 30. OKtOBeR 4. DeCeMBeR 2011 / på ARoS

Læs mere

Danmarks Designskoles biblioteks klassifikationssystem

Danmarks Designskoles biblioteks klassifikationssystem 3695211189 Danmarks Designskoles biblioteks klassifikationssystem A Forskelligt A 10.01 Ordbøger A 20.01 Håndbøger A 20.02 Legater A 20.04 Pædagogik A 20.05 Arbejdsmiljø A 20.06 Naturvidenskab/Zoologi

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

ucc plandisponering hulen

ucc plandisponering hulen plandisponering vandhullet hulen bjergtoppen laboratoriet bålstedet EKSTERNE FUNKTIONER INTERNE FUNKTIONER dato: 19.02.2013 vandhullet - uformelt SAMVÆR - FÆLLESSKAB - udveksling af erfaringer og ideer

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere