Leverandør(er) søges til Vækstrettet Kompetenceudvikling 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leverandør(er) søges til Vækstrettet Kompetenceudvikling 2019"

Transkript

1 Leverandør(er) søges til Vækstrettet Kompetenceudvikling 2019 Dette er lagt på Udbud.dk Annonceringens titel: Samarbejdspartner til afvikling af Vækstrettet Kompetenceudvikling Udbyder: Projekt Vækstrettet Kompetenceudvikling, Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Dato: 20. december 2018 Deadline: 17. januar 2019 kl Spørgsmål og tilbud til: Væksthus Hovedstadsregionen (VHHR) Projekt: Vækstrettet Kompetenceudvikling Att.: Ole M. Meyer Fruebjergvej 3, 2100 København Ø 1. Baggrund for annoncering Vækstrettet Kompetenceudvikling programmet er skabt af VHHR i samarbejde med Vækstforum Hovedstaden, SMV Danmark og EU s socialfond. Programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling projektledes af VHHR. Siden projektstart i 2015 har mere end 180 SMV er gennemført programmet, og Vækstforum Hovedstaden har netop godkendt en forlængelse af forløbet frem til foråret Programmet har til formål at styrke væksten i SMV virksomheder i Hovedstadsregionen gennem et faciliteret og strategisk kompetenceafklarings- og udviklingsforløb målrettet både ledelse og medarbejdere. Projektet tager udgangspunkt i virksomhedernes strategi og består af flere elementer såsom: udarbejdelse af vækstplan med konkrete handleplaner for at skabe afklaring om de fremtidige kompetencebehov i ledelsen og blandt medarbejderne sparring, udvikling og undervisning af deltagende ejerledere og direktører om personlig ledelsesudvikling afklaring af eksisterende og manglende ledelsesmæssige kompetencer og færdigheder i den enkelte virksomhed kompetencekortlægning og efterfølgende kompetenceudvikling blandt mellemledere og øvrige medarbejdere i virksomheden køb af konsulentydelser der sikrer kompetenceløft samt eksekvering af de aftalte handleplaner. For yderligere oplysninger henvises til: 2. Opgavebeskrivelse Programmet har overordnet set følgende forløb, hvor den udbudte opgave er mærket med gul baggrund:

2 2a. Hovedopgave VHHR søger en samarbejdspartner, der kan være ansvarlig for afviklingen af faserne Afklaring og Udvikling som mærket med gult ovenfor. Omfang: Det forventes at der afholdes 3 hold á ca deltagere, i alt ca 75 deltagere fra 60 virksomheder i perioden første kvartal 2019 til 1 kvartal Forventet projektafslutning 2. kvartal Der ønskes tilbud på afvikling af et hold, med mulighed for forlængelse ved tilfredsstillende afvikling. Geografisk afgrænsning: Virksomhederne kommer primært fra Region Hovedstadsregionen, hvor alle aktiviteter foregår. VHHR opgaver: VHHR hverver deltagere, administrerer tilmelding til programmet samt betaling heraf, og koordinerer de enkelte eksterne aktørers involvering. VHHR administrerer invitation, styring af tilmeldinger til de enkelte aktiviteter, udsendelse af materiale mv og anden kursusrelevant kontakt med deltagerne. Tidsmæssig placering: Forløbet for første og andet hold starter i første halvår 2019, og hold 3 i andet halvår Alle aktiviteter placeres indenfor normal arbejdstid, dvs ikke weekend, og aften kun i forbindelse med ledercamps. I løbet af programmet tidsstyres aktiviteterne fleksibelt efter behov, men de generelle tidsrammer overholdes. Alle aktiviteter starter og slutter til aftalt tid. Pris: Der ønskes en samlet pris pr. deltager i programmet. Prisen skal indeholde: kursusmaterialer facilitering af ½ dags kick-off incl. lokaler og forplejning afholdelse af 2x2 dages ledercamp med internat i Region Hovedstadsregionen (standard som Comwell), incl. ophold, lokaler og forplejning

3 lederprofil og 360 graders analyse, incl 2 lederprofil-sparringsmøder á 1½ time pr. deltager kort slutrapport pr. deltager med anbefalinger til udvikling af ledelseskompetencer. 2b. Forventninger til leverandører: Der forventes et fagligt indhold som skitseret i stikord under Afklaring og Udvikling, markeret med gult. Det overlades til byder at komme med input og ideer til konkret indhold og afvikling. Erfaringsmæssigt skal der stilles med mindst 2 konsulenter, der kan matche og udfordre en meget krævende og motiveret flok deltagere primært ejerledere i virksomheder med mellem ansatte. Vi stiller høje krav til underviserne/facilitatorerne. De skal have hår på brystet, både med erfaring fra virksomhedsdrift, og med konsulentballast i form af værktøjer, modeller og empirisk indsigt. De skal have en stærkt engagerende formidlingsevne, være involverende - ikke docerende. Dvs ikke juniorkonsulenter og ikke teoretiserende tavleundervisning. Formen på kick-off og de to ledercamps skal være en vekselvirkning mellem korte teoretiske oplæg, action-learning med cases, og sparring i mindre grupper som medvirker til at skabe dynamik og engagement. Der lægges stor vægt på at VHHRs konsulenter indgår aktivt igennem hele forløbet og at planlægning foregår i en samskabende proces. For hver enkelt deltager udføres lederprofiler incl. 360 graders feedback fra deltagerens organisation. Hver enkelt deltager får adgang til 2 personlige sparringsmøder af 1 ½ timers varighed afholdt i VHHRs lokaler eller hos deltageren med udgangspunkt i lederprofilen. Her deltager programdeltageren, en repræsentant for leverandøren, og en konsulent fra VHHR. 2c. Forventninger til tilbud: Vi ønsker konkrete forslag til forløbets indhold og afvikling, herunder hovedindhold på kick-off, ledercamps, og sparringsmøder, og andre tanker om udnyttelse af den kollektive undervisningsmodel. Beskrivelsen tager udgangspunkt i det skitserede procesforløb, og skal som minimum indeholde følgende områder: Indhold Påtænkt lederprofilværktøj Fagligt modelapparat Hvilke ledelsesmæssige læringsbehov for SMV ledere adresseres? Anfør de foreslåede faglige hovedpunkter i forløbene Hvilke konkrete modeller, teorier og empiriske undersøgelser tænkes inddraget i undervisningen? Angiv sammenhæng mellem modellerne, og hvordan et naturligt forløb vil forme sig. Undervisningsform Hvem vil forestå undervisningen? Hvordan vil kick-off og ledercamps typisk forløbe længde af enkelte indlæg metode til præsentation af emner medievalg, aktiviteter gruppedynamik og samarbejde caseopgaver refleksion opsamling Hvordan sikres at alle deltagere involveres aktivt? Hvordan sikres forankring af læringen?

4 Hvordan sikres relevans for den enkelte virksomhed og den enkelte deltager Hvordan sikres deltagernes løbende arbejde med forløbet også mellem kick-off, ledercamps og sparringsmøder? Hvordan andre leverandører kan inddrages, jf. afsnit 3b om delopgaver? 3a. Delopgaver For at sikre en stærk og specialiseret kompetencemæssig repræsentation af eksterne konsulenter, og for at skabe afveksling i forhold til varetagelsen af hovedopgaven, annonceres adgang til at varetage delopgaver i forløbet. Der kan bydes separat på delopgaver, uden nødvendigvis at byde på hovedopgaven. Delopgaverne har form af korte indlæg eller aktiviteter, forventeligt i løbet af de to camps, og typisk af 1-3 timers varighed. Definitionen af delopgaverne er åben. Delopgaverne skal være relevante for SMV ejerledere, og afspejle temaerne på de to ledercamps. Delopgaverne kan eksempelvis være inspirationsindlæg, specialiserede indlæg om særlige ledelsesmæssige discipliner, og emner som har direkte praktisk relevans for SMV ejerledere. Der ønskes en samlet pris for afholdelsen pr. delopgave pr. hold, incl. eventuelle forbrugsmaterialer, redskaber eller andre tilknyttede omkostninger. VHHR forbeholder sig ret til ikke at benytte sig af de indkomne tilbud. 4. Tidsplan Frist for afgivelse af tilbud: 17. januar 2019 kl. 14:00 Shortlist af leverandører (incl. information til bydere): 21. januar 2019 Planlagt præsentation med udvalgte bydere på delopgaver: 24. januar 2018 Planlagt præsentation med udvalgte bydere på hovedopgave: 25. januar 2019 Valg af leverandør(er): 28. januar 2019 Aftale indgåelse: uge 5, 2019 Forventede programdatoer 2019: 5. Vilkår for tilbudsafgivelse VHHR er opmærksom på at handle i overensstemmelse med de forvaltningsretlige principper om saglighed, økonomisk forsvarlig forvaltning, forbuddet mod varetagelse af uvedkommende hensyn, ligebehandlingsprincippet og proportionalitetsprincippet.

5 VHHR gennemfører denne annoncering for at leve op til EU s krav om, at ydelsen er købt på markedsmæssige vilkår og for at finde en samarbejdspartner, der kan løse denne specifikke opgave på den bedst mulige måde. Indkøbet vedrører således en vare-/tjenesteydelser under tærskelværdierne og uden klar grænseoverskridende interesse. Projektforlængelsen er godkendt af Vækstforum Hovedstaden og afventer pt godkendelse af administrativ rammesætning i Erhvervsstyrelsen. Indkøbet kan ændres i overensstemmelse med de ændringer som måtte komme fra Erhvervsstyrelsen. Indkøbet kan bortfalde som følge af ændringer fra Erhvervsstyrelsen eller de pågående ændringer i Erhvervsfremmesystem, og VHHR forbeholder sig ret til ikke at benytte sig af de indkomne tilbud. Væksthus Hovedstadsregionen optræder som annoncør, men vil som aftalepart blive erstattet af Erhvervshus Hovedstaden, cvr , pr 1. januar 2019, jf den netop vedtagne lov om Erhvervsfremme. Tilbud fylder højst 15 sider incl. bilag, og suppleres med cv på de tilbudte konsulenter. Tilbud indsendes til ome@vhhr.dk. Vurderingen foretages ved en sammenvejning af pris- og kvalitetskriterier, med følgende vægtning: Pris: 35% Kvalitet: 65% Annoncering af denne opgave sker på udbud.dk og på startvaekst.dk/vhhr.dk/privat-radgiver Spørgsmål til annonceringen stilles skriftligt til projektleder Ole Meyer på ome@vhhr.dk. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på VHHR har lukket mellem jul og nytår.

3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse

3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse 3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse Spørgsmål 16) Er det rigtigt forstået, at bilag 2 er en oversigt over det samlede lederforløb, som påtænkes gennemført, og at det, indeværende udbud omhandler

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) Opgavebeskrivelse Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) 1 Bilag 1 til fastpriskontrakt: Kundens opgavebeskrivelse Indledning Kunden ønsker ekstern

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver 1 Politik for Bygge- og Anlægsopgaver Møde den hos Erhverv Væksthimmerland Side 1 2 Dagsorden: Indledning Præsentation af Politik for Bygge- og Anlægsopgaver ved Ole Helk og Jørgen Hansen Præsentation

Læs mere

Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver

Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver Aarhus December 2015 Anne Bergholt Sommer Specialistadvokat T +45 72 27 33 61 ase@bechbruun.com Sagsnr. 038345-0070 tbr/ase/dla Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver 1. Baggrund og opdrag Norddjurs

Læs mere

Forslag til model for kommunalt ejerskab i det nye erhvervsfremmesystem i Hovedstaden

Forslag til model for kommunalt ejerskab i det nye erhvervsfremmesystem i Hovedstaden Forslag til model for kommunalt ejerskab i det nye erhvervsfremmesystem i Hovedstaden Sagsfremstilling Med det nye erhvervsfremmesystem bliver det politiske ansvar for erhvervsudvikling entydigt forankret

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen 4. juli 2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Torsdag den 26. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen,

Læs mere

Lederen som facilitator af innovation og forandring

Lederen som facilitator af innovation og forandring Lederen som facilitator af innovation og forandring Styrk din facilitatorrolle Mange ledere faciliterer hver eneste dag, men de færreste har lært at benytte de grundlæggende teknikker, som skaber gode

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

GVK projektet kort. Bæredygtig energi velfærdsinnovation. Robotteknologi

GVK projektet kort. Bæredygtig energi velfærdsinnovation. Robotteknologi Beskæftigelseskonference RAR Fyn onsdag d. 19.09.2018 GVK projektet kort Mål Målet med Globale VækstKompetencer (GVK) er at bidrage til vækst gennem internationalisering i små og mellemstore virksomheder

Læs mere

KURSUS I. Løs problemer i det offentlige ET KURSUS FOR DIG SOM ARBEJDER MED INNOVATION I EN OFFENTLIG ORGANISATION

KURSUS I. Løs problemer i det offentlige ET KURSUS FOR DIG SOM ARBEJDER MED INNOVATION I EN OFFENTLIG ORGANISATION KURSUS I Løs problemer i det offentlige ET KURSUS FOR DIG SOM ARBEJDER MED INNOVATION I EN OFFENTLIG ORGANISATION Du får konkrete værktøjer til innovation i stor skala Som offentlig leder føler jeg mig

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Baggrund

Ydelsesbeskrivelse. Baggrund Ydelsesbeskrivelse Baggrund I foråret 2013 blev Væksthusene evalueret. Som led i opfølgningen på evalueringen blev der udarbejdet en ny vækstmodel for Væksthusene Væksthusene 2.0. (Bilag A) Som led i realisering

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm 19. maj 2014 Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm Baggrund I kommissoriet for arbejdsgruppen om Fremtidens erhvervsservice på Bornholm, står der overordnet som formål

Læs mere

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide Bliv leverandør til det offentlige Miniguide INDLEDNING Denne miniguide indeholder vejledning i, hvad du skal huske når du vil byde på opgaver i Gribskov Kommune. Miniguiden indeholder nogle generelle

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Train the Trainer-forløb i service og værtskab

Train the Trainer-forløb i service og værtskab Train the Trainer-forløb i service og værtskab Målrettet ledere og nøglemedarbejdere med ansvar for udvikling og forankring af en god servicekultur Perspektivrigt Oplevelsernes Academy kvalitetssikrer

Læs mere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere April 2015 Hvad ved vi om højtuddannede i SMV erne? Tre ud af fire private virksomheder i Danmark har færre end 10 ansatte. Af disse har 1 ud

Læs mere

Udbudsbrev: Konsulenthjælp til udbudsproces i relation til Ny Geodanmark Systemunderstøttelse

Udbudsbrev: Konsulenthjælp til udbudsproces i relation til Ny Geodanmark Systemunderstøttelse GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: 2367 3106 e-mail: anmc@kl.dk ref: : Udbudsbrev: Konsulenthjælp til udbudsproces i relation til Ny Geodanmark Systemunderstøttelse

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration i dit lederskab og til at få videndepoterne fyldt op? Vil du gerne udfordres på dit lederskab, styrke

Læs mere

Netværksmøde/Kolding D. 23.10.2013

Netværksmøde/Kolding D. 23.10.2013 Netværksmøde/Kolding D. 23.10.2013 I bydes velkommen af: Projektkonsulent Niels Bech Christiansen Projektkonsulent Leo Ebbesen Petersen Projektleder Lars Friis Christensen Status på projektet Processen

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING TIL OFFENTLIGT ANSATTE MED VIRKSOMHEDSKONTAKT

KOMPETENCEUDVIKLING TIL OFFENTLIGT ANSATTE MED VIRKSOMHEDSKONTAKT KOMPETENCEUDVIKLING TIL OFFENTLIGT ANSATTE MED VIRKSOMHEDSKONTAKT GREATER COPENHAGEN ACADEMY ER UDDANNELSER, KURSER OG SEMINARER TIL OFFENTLIGE LEDERE & MEDARBEJDERE MED VIRKSOMHEDSKONTAKT FORMÅLET MED

Læs mere

Udbud. Coaching- og træningsopgaver (merkantile områder) i forbindelse med det bevilgede socialfondsprojekt Fremtidens IT-kompetencer.

Udbud. Coaching- og træningsopgaver (merkantile områder) i forbindelse med det bevilgede socialfondsprojekt Fremtidens IT-kompetencer. Udbud af Coaching- og træningsopgaver (merkantile områder) i forbindelse med det bevilgede socialfondsprojekt Fremtidens IT-kompetencer til Akademikernes A-kasse CVR-P nummer 1001450820 Navn Akademikernes

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Karriere kvinder KU. Udviklingsforløb for kvindelige VIP ere på KU

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Karriere kvinder KU. Udviklingsforløb for kvindelige VIP ere på KU Karriere kvinder KU Udviklingsforløb for kvindelige VIP ere på KU Karriere kvinder KU - Vil du være med til at motivere og give brændstof til andre? - Vil du have indflydelse på KU s kommende retning og

Læs mere

1 Indledning Ordregiver Baggrund for udbuddet Rammerne for udbuddet Udbudsform Kontraktperiode...

1 Indledning Ordregiver Baggrund for udbuddet Rammerne for udbuddet Udbudsform Kontraktperiode... Udbudsbetingelser Annoncering af rammeaftale vedrørende konsulentbistand til Københavns Madhus vedrørende projektet, Fremtidens Madscene, den kreative og kompetente madscene Indhold 1 Indledning... 3 2

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 16. september Business Center Bornholm

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 16. september Business Center Bornholm Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 16. september 2015 Business Center Bornholm Opfølgning på BCB handlingsplan 16. September 2015 Overordnede aktiviteter En indgang Ombygning, istandsættelse CRM system

Læs mere

ANLÆGSINVESTERINGER I REGION SJÆLLAND (AiRS)

ANLÆGSINVESTERINGER I REGION SJÆLLAND (AiRS) STÅ STÆRKT TIL UDBUDDENE AF ANLÆGSPROJEKTERNE I REGION SJÆLLAND Deltag med din bygge-/anlægsvirksomhed i et nyt forløb med fokus på at udvikle og kvalificere din virksomhed til underentrepriser og leverancer

Læs mere

Submission #50 Roskilde Kommune

Submission #50 Roskilde Kommune Side 1 af 5 OPLYSNINGER OM ANSØGER Navn på ansøger Lisa Mailand / Frivilligcenter Roskilde Ansøgers adresse Jernbanegade 21A Vejnavn og nr. Postnummer og by 4000 Roskilde Telefonnummer 21169026 Mail frivilligcenter@roskilde.dk

Læs mere

Indkøb og samarbejde om administrative opgaver 2015

Indkøb og samarbejde om administrative opgaver 2015 Indkøb og samarbejde om administrative opgaver 2015 Indkøb og samarbejde om administrative opgaver Gennemgang af regnskab Formål og introduktion til udbud Risici og aktører indenfor indkøb pt. Fremtidige

Læs mere

ANBEFALINGER TIL RAMMEAFTALER FOR RÅDGIVERYDELSER

ANBEFALINGER TIL RAMMEAFTALER FOR RÅDGIVERYDELSER ANBEFALINGER TIL RAMMEAFTALER FOR RÅDGIVERYDELSER Denne pjece er målrettet offentlige myndigheder, der overvejer at udbyde en rammeaftale for rådgiverydelser 1. > Er der behov for at udbyde en rammeaftale

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

BILAG 1 OPGAVER OG LEVERANCER. DELAFTALE 1 og DELAFTALE 2 DANSK KYST- OG NATURTURISME

BILAG 1 OPGAVER OG LEVERANCER. DELAFTALE 1 og DELAFTALE 2 DANSK KYST- OG NATURTURISME SFD-15-0025 Side 1 af 5 BILAG 1 OPGAVER OG LEVERANCER DELAFTALE 1 og DELAFTALE 2 DANSK KYST- OG NATURTURISME SFD-15-0025 Side 2 af 5 Indhold 1 INDLEDNING... 3 2 OPGAVEBESKRIVELSE... 3 2.1 Delaftale 2 -

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Forretningsgrundlag & Strategi. Erhverv.net Krakasvej 17, 3400 Hillerød Telefon Mail CVR- nr.

Forretningsgrundlag & Strategi. Erhverv.net Krakasvej 17, 3400 Hillerød Telefon Mail CVR- nr. Forretningsgrundlag & Strategi Erhverv.net Krakasvej 17, 3400 Hillerød Telefon 45 27 10 10 Mail info@erhverv.net CVR- nr.: 3079 0723 Grundlaget for Erhverv.nets virke Udgangspunktet er Loven om Erhvervsfremme,

Læs mere

RAR-model, aftale, opgaver og organisering. Marts 2018

RAR-model, aftale, opgaver og organisering. Marts 2018 RAR-model, aftale, opgaver og organisering Marts 2018 Bedre match i brancher med regionale samarbejder Hvad opnås med RARmodel? Uddannelsesinstitutioner får lettere ved at gennemføre holdforløb på mangelområder.

Læs mere

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse Liselotte Stokholm, Direktør for Væksthus Hovedstaden Nyt erhvervsfremmesystem

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Til bestyrelsen for Væksthus Hovedstadsregionen Fruebjergvej København Ø Tlf.:

Til bestyrelsen for Væksthus Hovedstadsregionen Fruebjergvej København Ø Tlf.: Til bestyrelsen for Væksthus Hovedstadsregionen Fruebjergvej 3 2100 København Ø Tlf.: +45 3010 8080 Referat 4-2018 Tid: Onsdag d. 29 august kl. 10-13 29. november 2018 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

POLITIK FOR INDKØB OG UDBUD

POLITIK FOR INDKØB OG UDBUD POLITIK FOR INDKØB OG UDBUD FORORD 2 1 INDKØB OG UDBUD 3 2 BAGGRUND, FORMÅL OG MÅL 3 3 POLITIK, STRATEGIER OG RETNINGSLINJER 4 4 GENERELLE KRAV TIL INDKØB OG UDBUD 5 5 KRAV TIL REBILD KOMMUNES LEVERANDØRER

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Agenda Om Væksthuset Vækstudfordringer for virksomheder Det kan vi - det gør vi Ejerskifte Myter om væksthuset og erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Kompetenceforløb for Århus kommunes sprogvejledere i dagtilbud.

Kompetenceforløb for Århus kommunes sprogvejledere i dagtilbud. Kompetenceforløb for Århus kommunes sprogvejledere i dagtilbud. Struktur Indhold Tidshorisont Århus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Videncenter for Pædagogisk Udvikling Kirsten Sørensen Århus

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Forandringsledelse Lean Six Sigma -uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Dit udbytte

Læs mere

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation

stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation stærkt tilbud til ledere med vækstambitioner invitation Styrk din ledelse og skab øget vækst Vækst via Ledelse er et skræddersyet udviklingsprogram, hvor du får styrket din lederprofil lige nøjagtig der,

Læs mere

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Baggrund for Vækst via Ledelse Vækst via Ledelse Et nationalt

Læs mere

Temadag Onsdag d Ledelse & dokumentation & kvalitetsudvikling af ergoterapi

Temadag Onsdag d Ledelse & dokumentation & kvalitetsudvikling af ergoterapi Temadag Onsdag d. 10.11.2010 Modul 12 Teoretisk og Klinisk undervisning Ledelse & dokumentation & kvalitetsudvikling af ergoterapi Lektor Grethe E. Nielsen. Ergoterapeutuddannelsen. University College

Læs mere

Kontrakt - udkast. om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2016 31. december 2018 mellem

Kontrakt - udkast. om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2016 31. december 2018 mellem September 2015 Kontrakt - udkast om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2016 31. december 2018 mellem Ballerup kommune Center for by, kultur og erhverv Hold an vej 7 2750 Ballerup og Væksthus

Læs mere

Du får mest ud af kurset i forandringsledelse, hvis du står overfor eller er midt i en forandringsproces.

Du får mest ud af kurset i forandringsledelse, hvis du står overfor eller er midt i en forandringsproces. Forandringsledelse Succesfuld ledelse af forandringsprocesser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer sker hele tiden, og de sker hurtigere end nogensinde

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven.

Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. PARTNERSKABSAFTALE Mellem Faxe Kommune Adr Adr Og Business Faxe Industrivej 2 4683 Rønnede Om Udøvelse af lokal erhvervsservice og -udvikling i henhold til Erhvervsfremmeloven. 1 PRÆAMBEL 3 1 FORMÅL 3

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

Februar FGU - kompetenceudvikling

Februar FGU - kompetenceudvikling Februar 2019 FGU - kompetenceudvikling Kompetenceudviklingen skal styrke: Ledelsens kompetencer i pædagogisk ledelse, administrativ ledelse og forandringsledelse inden for en FGU-kontekst Udviklingen af

Læs mere

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager?

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager? Forandringsledelse Forandringsledelse Skab resultater gennem succesfulde forandringer Succesfuld ledelse af ser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer

Læs mere

13 Ansøgning om tilskud til vækstprogrammet "Bornholm ud i verden"

13 Ansøgning om tilskud til vækstprogrammet Bornholm ud i verden Åbent punkt 13 Ansøgning om tilskud til vækstprogrammet "Bornholm ud i verden" 00.03.04Ø39-0209 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Bornholms Vækstforum 29-09-2015 13 Hvem beslutter Vækstforum

Læs mere

Indkøb er noget, vi alle kan!

Indkøb er noget, vi alle kan! Indkøb er noget, vi alle kan! Sammen om driften Workshop om indkøb Workshop med fokus på hvornår forskellige former for indkøb og indkøbsaftaler med fordel kan benyttes. Hvordan undgår du at indgå en rigtig

Læs mere

Serviceoplevelser i biblioteket

Serviceoplevelser i biblioteket Serviceoplevelser i biblioteket Fagligt Udviklingsforløb, efterår 2011 Velkommen Agenda 9.00-10.30 Velkomst: Introduktion til forløbet tankerne bag udviklingsforløbet 10.30-10.45 Pause 10.45-12.00 Workshop

Læs mere

Et kursus i toplederens vigtigste kompetence

Et kursus i toplederens vigtigste kompetence Effektiv Uddelegering Et kursus i toplederens vigtigste kompetence Er du diktator eller facilitator? Vækst kræver et målrettet fokus på udvikling, samarbejde og innovation. Men hvordan skaber man som

Læs mere

Uddannelse - Efterår Region Hovedstaden Center for HR. Facilitator i interprofessionel læring og samarbejde Kompetenceudviklingsforløb

Uddannelse - Efterår Region Hovedstaden Center for HR. Facilitator i interprofessionel læring og samarbejde Kompetenceudviklingsforløb Region Hovedstaden Center for HR Facilitator i interprofessionel læring og samarbejde Kompetenceudviklingsforløb Efterår 2017 Facilitator i interprofessionel læring og samarbejde - Kompetenceudviklingsforløb

Læs mere

Ledernes Lederuddannelse. Få følgeskab som leder

Ledernes Lederuddannelse. Få følgeskab som leder Ledernes Lederuddannelse Få følgeskab som leder 1 2 Styrk din evne til at navigere i rollen som leder på en professionel måde Ledernes Lederuddannelse er et lederudviklingsforløb for dig, der ønsker at

Læs mere

Godkendelse af procesplan for fælles ledelse

Godkendelse af procesplan for fælles ledelse Punkt 3. Godkendelse af procesplan for fælles ledelse 2015-049805 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender procesplan for Fælles ledelse. Beslutning: Drøftet. Skolevæsnet har de sidste

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Indhentning af tilbud

Indhentning af tilbud Indhentning af tilbud Midtjysk Turisme ønsker at få tilbud på opgaveløsning vedrørende følgende opgaver i regi af Socialfondsprojektet Rethink Kulturturisme : Bistand til tilrettelæggelse og afvikling

Læs mere

Udbud. Konsulent-, rekrutterings- og træningsopgave i forbindelse med det bevilgede socialfondsprojekt Fremtidens IT-kompetencer.

Udbud. Konsulent-, rekrutterings- og træningsopgave i forbindelse med det bevilgede socialfondsprojekt Fremtidens IT-kompetencer. Udbud af Konsulent-, rekrutterings- og træningsopgave i forbindelse med det bevilgede socialfondsprojekt Fremtidens IT-kompetencer til Akademikernes A-kasse CVR-P nummer 1001450820 Navn Akademikernes A-kasse

Læs mere

Værktøjer til engagement i undervisningen

Værktøjer til engagement i undervisningen Værktøjer til engagement i undervisningen Gør dine deltagere engageret og involveret - variér din undervisning! Du kender det måske du skal undervise dine kollegaer i en af virksomhedens systemer, som

Læs mere

STORGRUPPE- PROCESSER

STORGRUPPE- PROCESSER STORGRUPPE- PROCESSER PKU100 FEBRUAR 2016 Mål og Rammer 4 Læringsmetoder 6 Deltagerinvolvering 8 Proceskonsultative redskaber 10 Struktur 12 Fysiske rammer 13 Evaluering 14 Denne folder er udarbejdet på

Læs mere

Eksamineret Scrum Master

Eksamineret Scrum Master Eksamineret Scrum Master Bliv en succesfuld Scrum Master Scrum er en metode, der hjælper organisationer med at få mest muligt ud af deres indsatser. Metoden er en af de mest udbredte til at styre komplekse

Læs mere

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Kommunerne er hver dag i berøring med virksomheder i hele Danmark og hjælper virksomhederne med at finde arbejdskraft, sørger for at infrastrukturen

Læs mere

Indkøb i Norddjurs Kommune. Lisbeth Krogh

Indkøb i Norddjurs Kommune. Lisbeth Krogh Indkøb i Norddjurs Kommune Lisbeth Krogh Program Organisering af indkøb Lovgivning vedr. offentligt indkøb SKI, JYFI og egne udbud Indkøbspolitik Lettere adgang til at blive leverandør Norddjurs Kommunes

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse med netværk

Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Handlingsbaseret ledelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer This player requires a modern web browser

Læs mere

Offentlige indkøb - Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud

Offentlige indkøb - Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud Offentlige indkøb - Udbud under tærskelværdien og andre ikke EU-udbud Offentliggørelse 1 Ønsket Dato Indsender 2 15. december 2003 Berigtigelse [ ] Ja [ ] Nej af annonce nr. Navn* Personalestyrelsen C/O

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på Aarhus Universitet

Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på Aarhus Universitet Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift på Aarhus Universitet 1. Ordregiver Aarhus Universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus C 2. Beskrivelse af den udbudte ydelse og omfang Aarhus Universitet udbyder

Læs mere

Kontrakt. om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar december 2015 i Rudersdal Kommune. mellem

Kontrakt. om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar december 2015 i Rudersdal Kommune. mellem 28. januar 2015 Kontrakt om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 i Rudersdal Kommune mellem Rudersdal Kommune Beskæftigelse, Beskæftigelsessekretariatet Stationsvej 36

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Dialogcafe i en forandrings tid Projektperiode : 1.11-15.12.09 Målgruppe

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

2012-2015 2012-2015. Kompetenceudvikling. Kompetenceudvikling. i Helsingør Kommune

2012-2015 2012-2015. Kompetenceudvikling. Kompetenceudvikling. i Helsingør Kommune 2012-2015 2012-2015 Helsingør Kommunes Strategi for Kompetenceudvikling Kompetenceudvikling i Helsingør Kommune Kompetenceudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse Kompetenceudvikling

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

strategi værksted kursusforløb for ledere på overordnet ledelsesniveau

strategi værksted kursusforløb for ledere på overordnet ledelsesniveau strategi værksted kursusforløb for ledere på overordnet ledelsesniveau fra teori til praksis skridt for skridt Strategiplan er afgørende I opgangstider prioriterer små og mellemstore virksomheder ofte

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst?

Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst? www.eva.dk Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst? Foreløbige evalueringsresultater Dagsorden Om evalueringen Hvornår fungerer den kollektive vejledning godt? Vejlederrollen: Fra underviser til

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Nordjyllands Trafikselskab, Specialkørsel

Nordjyllands Trafikselskab, Specialkørsel Projektaftale Projektaftalen mellem Mariagerfjord Kommunes Skoleforvaltning og NT sigter mod afvikling af Mariagerfjord Kommunes skolekørsel i samarbejde med NT. A. Indledning med baggrund Mariagerfjord

Læs mere

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik APRIL 2018 Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik Oplæg til processtøtte 1 Kerneelementer i udvikling af B&U politik Allerød Kommune igangsætter parallelt med visionsprocessen et arbejde med en ny Børne

Læs mere

Anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt

Anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt Anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt Januar 2013 Indholdsfortegnelse Vurdering af en opgaves grænseoverskridende interesse... 3 Kontrakter uden grænseoverskridende interesse... 5 Eksempler på

Læs mere

Anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt

Anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt Anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt Annonceringspligten ved køb af bilag II B-tjenesteydelser er på vej til at blive ophævet. Læs om regelændringen og anbefalinger til indkøb uden annonceringspligt.

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm

Opgaver og mål for Business Center Bornholm Handlingsplan, 2016 Opgaver og mål for Business Center Bornholm Arbejdet i 2015 med at kortlægge og identificere virksomhedernes behov fortsætter ind i 2016. Fokuseringen i 2016 og fremad fortsætter med

Læs mere

Partnerskabsprojekt om FLIS. Brug af FLIS i kommunerne

Partnerskabsprojekt om FLIS. Brug af FLIS i kommunerne Partnerskabsprojekt om FLIS Brug af FLIS i kommunerne Indhold Indledning... 2 Målet med partnerskabsprojektet... 2 Arbejdsform... 3 Deltagere og deltagerbetaling... 3 Tidsplan og sted... 4 Tilmelding...

Læs mere

Klar til ledelse? Invitation til alle nye ledere i staten. November 2006

Klar til ledelse? Invitation til alle nye ledere i staten. November 2006 Klar til ledelse? Invitation til alle nye ledere i staten November 2006 TILLYKKE MED DIT NYE LEDERJOB Staten har brug for gode ledere, for god ledelse er en forudsætning for en professionel opgaveløsning

Læs mere

Politik og vejledning for udbud i Nordsjællands Park & Vej

Politik og vejledning for udbud i Nordsjællands Park & Vej Politik og vejledning for udbud i Nordsjællands Park & Vej Indledning Sindshvile 16. november 2016 Nordsjællands Park og Vej er et tværkommunalt fællesskab mellem Fredensborg og Helsingør Kommuner og er

Læs mere