MED-Hovedudvalget. Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MED-Hovedudvalget. Referat"

Transkript

1 Referat Dato: 02. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henning Risager Thomas Jepsen Grete Andersen Lena Skjødsholm Lene Kirk Weibel Birgit Steensen Jette Poulsen Per Kronborg Christensen Annette Larsen

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af referat Evaluering af Lokal Med-aftale i Brønderslev Kommune Arbejdsmiljøarbejde Rammeaftale om Socialt kapitel Skabelon til orientering af arbejdsulykker Evaluering af MED-uddannelsen i Brønderslev Kommune Årshjul Forslag til ændring af MED-strukturen i distrikterne på ældreområdet Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Procedure for budget Status fra Trivselsgruppen Drøftelse af proceduren i forbindelse med beslutningen om nedlæggelse af Risagerlund Rammeaftale om seniorpolitik Drøftelse af overordnet lønpolitik Beregning af jubilæumsanciennitet Procedure for behandling af APV-arbejdspladser Gensidig orientering Eventuelt... 24

3 , den 02. december 2009 Side 1 01 Godkendelse af referat P35/dwopgg 08/14758 Åben sag Godkendelse af referat fra mødet den 9. oktober Referatet er tidligere udsendt. Referat godkendt. Lena Skjødsholm spurgte til information af Tillidsrepræsentanter vedr. multimedieskat. Inger Marie Nielsen kommenterede, at man på nuværende tidspunkt nærstuderede oplægget fra SKAT, og derefter vil tillidsrepræsentanterne modtage besked.

4 , den 02. december 2009 Side 2 02 Evaluering af Lokal Med-aftale i Brønderslev Kommune P27/dwopgg 09/9447 Åben sag Beslutning omkring proces til opstart for evaluering af den Lokale MED-aftale i Brønderslev Kommune. Medarbejderne fremlægger oplæg som udgangspunkt til drøftelsen af evalueringsproces. Bilag: Medarbejderoplæg til opstart af evaluering af den lokale MEDaftale Datoen i bilaget den 22. januar er forkert - det er den 20. januar. Hovedudvalget er enige om spørgerammen. Endelig udformning aftales mellem kommunikationskonsulent og næstformand. Organisation og Personale er tovholder for processen. Hvad angår tidsplanen besluttede udvalget, at spørgerammen skal sendes ud til alle udvalg og enheder med personalemøder med MED-status inden jul. Hovedudvalgets behandling af udvalgenes besvarelser fastsættes til den 17. marts 2010.

5 , den 02. december 2009 Side 3 03 Arbejdsmiljøarbejde A26/dwopmmo 09/30958 Åben sag Drøftelse af om arbejdet foregår sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt i Brønderslev kommune. Hovedudvalgets opgaver er: At varetage den overordnede koordinering af arbejdsmiljøarbejdet. At sikre vurderingen af kommunens sikkerheds- og sundhedsarbejde, bl.a. ved at fastlægge grundprincipperne for gennemførelse og opfølgning af de nødvendige tiltag for at forbedre sikkerheden og sundheden på kommunens arbejdspladser at drøfte om arbejdet udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Denne drøftelse skal ske mindst 2 gange årligt. Sikkerhedslederen fremsender status på forebyggende arbejdsmiljøarbejde. Bilag: Status på forebyggende arbejdsmiljøarbejde november 2009 Marianne Nelving spurgte til punktet i bilaget, hvor de to rådhuse, sikkerhedslederen og Sund By har afholdt informationsmøde omkring ergonomisk rigtige arbejdspladser. Om tilbuddet også kom til andre arbejdspladser. Inger Marie Nielsen oplyste, at Sund By har meldt ud, at de ikke kan hjælpe mere. Så andre alternativer må overvejes, evt. som løntilskudsjob. Lena Skjødsholm og Grete Andersen efterlyste kurser i magtanvendelse på børneområdet. Jette Poulsen kommenterede om retningslinjerne for psykiatriens område måske kunne hjælpe. Marianne Nelving spurgte til hvordan man sikrede sig implementeringen af de forskellige pjecer fx de om vold og trusler. Grete Andersen foreslog, at vold og trusler evt. kan være et tema for de fælles sikkerhedsmøder i Henning Risager kommenterede, at det må være en ledelsesopgave at klæde sine medarbejdere på i eget regi med fx implementeringen af pjecer, men også lokalt sætte fokus på voldsforebyggende arbejde, da der er forskellige vilkår indenfor de forskellige fagenheder. Jette Poulsen henviste til voldsforebyggende kurser på SOSU Nord. Søren Steensen kommenterede at implementeringen foregår igennem de lokale arbejdsmiljøgrupper.

6 , den 02. december 2009 Side 4

7 , den 02. december 2009 Side 5 04 Rammeaftale om Socialt kapitel P27/dwopimn 08/7987 Åben sag Drøftelse af rammeaftale om socialt kapitel. I drøftelsen inddrages specielle forhold begrundet i budgetaftalen Bilag vedlagt. Bilag: Uddrag af Personalepolitik Budgetaftale beskæftigelsesområdet 2010 Uddrag af Personale ABC Personale ABC bilag 5 Rammeaftale Socialt Kapitel Hovedudvalgets opgaver Inger Marie Nielsen orienterede om bilagene. Organisation og Personale har aftalt møde med Jobcentret for at kvalitetsteste det der står i Personale Abc en. De 168 løntilskudspladser, Byrådet har vedtaget, er en kvote kommunen er pålagt. Inger Marie Nielsen oplyste, at vi nu er oppe på ca. 90 pladser, og dermed mangler pladser. Organisation og Personale kigger derfor nu på, hvor der kan blive flere. Grete Andersen spurgte til fleksjobordningen. Hvad med de ti fleksjobbere, er det ekstra stillinger? Lene Faber kommenterede, at har en afdeling en fleksjobstilling finansieret af den centrale pulje, forpligter afdelingen sig til at finde varige midler til en fastansættelse efter 2 år. Grete Andersen spurgte til, hvad der ville ske med løntilskudsansatte ved nedskæringer. Inger Marie Nielsen oplyste, at det er vigtigt at understrege, at løntilskudsstillinger ikke må erstatte faste stillinger. Der er tale om ekstra hænder til ekstra arbejde. Skulle der ske nedskæringer løber den ansatte i et løntilskudsstilling sin ansættelsesperiode ud, og der må derefter ikke ske en nyansættelse i løntilskudsstillingen. Marianne Nelving spurgte til, om der var tænkt over den belastning, der bliver lagt på de fastansatte. Søren Steensen kommenterede, at det drejer sig om personer, der i den nuværende situation er arbejdsløse. Hovedudvalget vil gerne slå fast, at der er tale om ekstra hænder til ekstra arbejde, og at der lokalt indgås aftaler om pladserne mellem leder og TR.

8 , den 02. december 2009 Side 6

9 , den 02. december 2009 Side 7 05 Skabelon til orientering af arbejdsulykker P05/dwopgg 08/11431 Åben sag Organisation og Personale kommer med forslag til skabelon til fremadrettet orientering i MEDudvalgene om arbejdsulykker i Brønderslev Kommune. Organisation og Personale ønsker en godkendelse af skabelon. Bilag: Skabelon til orientering i MED-udvalgene af arbejdsulykker Sikkerhedslederen udleverede kopi af oversigten for 4. kvartal Marianne Nelving spurgte, om ikke der kunne tilføjes en kategori mere under årsag, som skulle hedde "andet". Assisterende sikkerhedsleder oplyste, at der ved anmeldelse af arbejdsulykker til Arbejdsskadestyrelsen kun kan vælges blandt kategorierne i skemaet. Grete Andersen spurgte til om ikke fagudvalgene stadig skulle have en mere detaljeret gennemgang af arbejdsulykkerne. Sikkerhedslederen svarede, at skemaet var tænkt som det der skal lægges ud til MEDfagudvalgene. Inger Marie Nielsen foreslog, at fagudvalgene fik orientering kvartalsvis og Hovedudvalget en gang om året. Hovedudvalget godkendte dette.

10 , den 02. december 2009 Side 8 06 Evaluering af MED-uddannelsen i Brønderslev Kommune G20/dwopgg 08/8108 Åben sag MED-uddannelsens Grundmodul er nu gennemført på 16 hold ca. 450 personer MED uddannelsens Samarbejdsmodul er gennemført på 6 hold ca. 200 personer Organisation og Personale har lavet et kort sammenskriv af de evaluerings skemaer, der er afleveret på uddannelsen, Organisation og personale har endvidere et mere omfattende sammenskriv for hvert hold, dette på ca sider. Ligeledes har de 3 undervisere lavet en lille evaluering af uddannelsesdagene. Dette som udgangspunkt for udvalgets drøftelse af evalueringen af MED-uddannelsen i Brønderslev kommune. Samtidig med har PUF, Parternes uddannelsesfælleskab bedt Hovedudvalget om at evaluere MED-uddannelsen i Brønderslev Kommune, se vedhæftede bilag. Bilag: Sammenskriv af evalueringsskemaer fra MED - uddannelsen PUF evaluering af MED-uddannelsen Underviseres Status på MED-uddannelsen Søren Steensen kommenterede evalueringen og konstaterede at den tid, der på uddannelsens første dag bruges på eget udvalgsarbejde er evalueret højt. MED underviserne Marianne Mortensen og Lena Skjødsholm kommenterede status på MED uddannelsen. De påpegede mødedisciplinen som et stort problem. Søren Steensen foreslog, at udleveringen af uddannelsesbeviser til kursister, der ikke har fulgt undervisningen 100% må være op til undervisernes individuelle vurdering, og ved tvivlsspørgsmål må underviserne vende sagen med Søren Steensen eller Inger Marie Nielsen. Hovedudvalget vedtog at udeblivelse og afbud på uddannelsesdagen betyder, at de decentrale enheder må betale for kurset kr. Afbud skal ske senest dagen før kurset afholdes. MED uddannelsen tilbydes fremover kun 1 gang om året og ellers ved pukler et par gange. Uddannelsen er fremadrettet et tilbud og kun obligatorisk for de, der ikke har uddannelsen og sidder i udvalg.

11 , den 02. december 2009 Side 9

12 , den 02. december 2009 Side Årshjul G01/dwopmmo 09/25100 Åben sag Forslag til årshjul for 2010 for MED - Organisationen i Brønderslev Kommune. Bilag: Årshjul for 2010 Fastsatte tidspunkter for årshjul til MED - udvalgene 2010 Søren Steensen kommenterede, at forslaget fra HR afdelingen er nemt og overskueligt. Lena Skjødsholm foreslog, at fristerne for indlevering af punkter til dagsordenerne skal fremgå af oversigten med tidsplanen for møderne. Inger Marie Nielsen foreslog, at fristen skal være 14 dage før for at sikre et bedre flow. Grete Andersen foreslog en ændring af dagsordensformen. Lene Faber kommenterede, at der er en fast dagsordensskabelon. Der er ændringer på vej og fremover vil formen være vendt om: sagsfremstilling, beslutning, indstilling osv. Thomas Jepsen kommenterede, at vores sagsfremstillinger er for dårlige, og opfordrede til at der bruges mere tid på forslagene. Jette Poulsen efterlyste mere dækkende overskrifter, så det bliver mere overskueligt for fx dem, der læser dem på hjemmesiden. Søren Steensen samlede op, og det blev besluttet at datoerne for indlevering af punkterne skal fremgå af oversigten over tidsplanen.

13 , den 02. december 2009 Side Forslag til ændring af MED-strukturen i distrikterne på ældreområdet A21/dwopmmo 09/25089 Åben sag Indstilling: Beslutning i Sektor-udvalg for Ældreområdet den 25. september 2009: Lene Svenningsen kommenterede, at forslaget ikke helt afspejler distrikterne. Forslaget om 1 dagvagt for OAOerne er for lidt i forhold antallet af medarbejdere. Medarbejderne foreslår dermed 2 OAO medarbejderrepræsentanter for dagvagterne. Sektorudvalget anbefaler forslaget med 3 medarbejderrepræsentanter for OAO - 2 for dagvagterne og 1 for aften-natvagterne. Gitte Barholt Martha Steffensen Beslutning i MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 28. september 2009: Udvalget godkender indstillingen fra Sektorudvalget for ældreområdet med 3 medarbejderrepræsentanter for OAO - 2 for dagvagterne og 1 for aften-nattevagterne. Bodil Christiansen Inge Tengnagel Ellen Badstue Lene Kirk Weibel Jette Poulsen Ann Cathrine Vestergaard Beslutning i den 9. oktober 2009: Punktet udsættes til næste møde. Lene Weibel, Jette Poulsen, og er fraværende Pga. ny struktur i distrikterne på ældreområdet har Organisation og Personale udarbejdet forslag om ændring af MED-struktur i distrikterne. Organisation og Personale foreslår følgende ændringer : Lokaludvalgene i D7 og D8 samt lokaludvalget i D 4 øst ændres til Lokaludvalget i ØST Lokaludvalgene i D1 og D2 samt MED -udvalget i D 4 vest ændres til Lokaludvalget i VEST

14 , den 02. december 2009 Side 12 Efter ændringen foreslås følgende sammensætning i de nye lokaludvalg: 2 ledere 2 Medarbejderrepræsentanter fra OAO 1 for dagvagter og 1 for aften nattevagterne 2 Medarbejderrepræsentanter fra FTF 1 for dagvagter og 1 for aften nattevagterne 2 Arbejdsmiljø repræsentanter 1 for dagvagter og 1 for aften nattevagterne Bilag: Notat om ændring af MED-struktur Hovedudvalget tog forslaget til efterretning og godkendte det.

15 , den 02. december 2009 Side Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Ø09/dwokhoc 09/11845 Åben sag Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 19. november 2009: Økonomiudvalget anbefaler Forretningsledelsens forslag. Budgetopfølgningen udsendes til fagudvalg til behandling. Steen Christensen var fraværende. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 24. november 2009: Udvalget kan ikke pege på besparende foranstaltninger. Udvalget tager derfor budgetopfølgningen til efterretning, men opfordrer fagenheden til tilbageholdenhed. Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 10. december 2009: Udvalget tager budgetopfølgningen til efterretning. Gitte Krogh og Marianne Jensen var fraværende. Beslutning i MED-udvalget for Teknik og Miljø den 10. december 2009: Thomas Jepsen orienterer generelt om budgetopfølgning 3 pr. 30 september 2009, Kommunen kommer ud med et underskud i 2009 på ca. 30 mill. kr. Det er anbringelsessager som giver de store problemer, samme tendens som i resten af landets kommuner, men der ligger her en stor og en svær opgave for det nye byråd. Thomas Jepsen orienterer om Teknik og Miljø området hvor man regner med at komme ud med en overskridelse på 5 mill. kr. i TJ. forklarer at energiområdet er blevet centraliseret, når ansvaret således flytter område burde budgetter ligeledes have været med for at dække udgifterne. Hvis man på de decentrakle enheder i årevis har haft et for lille budget til energi, har man kunnet dække via andre konti, så ad den vej er der kommet for få penge med til central dækning af opgaven. Der arbejdes på energioptimereing og besparelser, der er ansat folk til dette. Der er endvidere lige fastsat takster for store institutioner for 2010 her er taksten faldet hvilket yderligere kan hjælpe på budgettet. Ligeledes har man haft en stor pukkel af husdyrssager, det har været nødvendigt at ansætte folk for at løse opgaven, det var beregnet at disse kunne indtjene deres egen løn via finansiering af husdyrssager, det har dog vist sig at der ligger mange andre opgaver på området, dvs. de folk arbejder med andre sager, derfor et overforbrug her. Det har ikke været normeringsudgifter, det har været baseret på brugerbetaling. Ligeledes har der været manglende indtægter

16 , den 02. december 2009 Side 14 på byggesagsgebyrer. Politikkere ikke glade for denne situation. Rengøringsområdet som er blevet centraliseret er måske en dårlig ide, det koster penge og pengene har heller ikke her fulgt med opgaven. Stabschefen for Økonomi og IT fremsender budgetopfølgning 3 pr. 30. september Ifølge Principper for Økonomistyring udarbejder Center for Økonomi kvartalsvise budgetopfølgningsrapporter til Forretningsledelsen, der fremsender budgetopfølgningen til Fagudvalg og Økonomiudvalg/Byråd. Budgetopfølgningsmaterialet udarbejdes på alle politikområder. Budgetopfølgning 3 viser, at der pt. forventes følgende budgetafvigelser: Serviceudgifter... Overførsler... Anlæg... Finansiering... Netto kr kr kr kr kr. En uddybende forklaring på afvigelserne fordelt på politikområder og udvalg fremgår af vedlagte bilag over den samlede budgetopfølgning 3 pr. 30. september Der vedlægges ligeledes status vedr. opfølgningen på aftalepunkterne fra budget Det bemærkes endvidere at budgetopfølgning 3 har en afledt effekt på 2010 svarende til en merudgift på i alt 2,3 mio. kr. Endvidere sker der pt. omlægninger på beskæftigelsesområdet, ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov (STU), samt anbringelse af børn og unge. Der er derfor ikke foretaget konkrete 2010-vurderinger på disse områder. Budgetopfølgning 3 danner udgangspunkt for positive og negative tillægsbevillinger til budgettet for Stabschef for Økonomi og IT fremsender budgetopfølgningen til behandling, og foreslår at byrådet godkender positive og negative tillægsbevillinger på netto kr kr. til budgettet for Tillægsbevillingerne finansieres af kassebeholdningen. Forretningsledelsen behandlede den 10. november 2009 budgetopfølgning 3 med følgende bemærkninger: Det foreslås, at merudgiften på 1,5 mio. kr. til vikarpuljen dækkes af som en kollektiv ordning blandt de institutioner som deltager. Det forslås endvidere at det ændrede skøn over PL i 2009 indregnes, således budgetterne i 2009 nedsættes på de relevante driftskonti. I forbindelse med budget 2010 er der taget højde for mange af budgetopfølgningens forhold. Forretningsledelsen udtrykker dog bekymring over udviklingen i udgifterne på de

17 , den 02. december 2009 Side 15 specialiserede sociale områder og beskæftigelsesområdet. Specielt områderne STU/USB, anbringelser af børn og unge samt indsatsen for øget aktivering, herunder etablering af de ønskede kommunale løntilskudspladser, må ses som problematiske i forhold til at opnå de ønskede målsætninger der er indeholdt i budget Bilag: Budgetopfølgningsrapport til Økonomiudvalget.pdf Søren Steensen understregede, at budgetopfølgning 3 viser det samme, som politikerne vidste ved godkendelse af budget Forretningsledelsen arbejder på forslag til den vedtagne rammebesparelse på 4,5 mio., der i mindst mulig omfang berører stillinger. Grete Andersen spurgte til merudgiften på 1,5 mio. til vikarpuljen. Hvad dækker vikarpuljen. Søren Steensen kommenterede, at det gælder langtidssyge og barsel. Grete Andersen søgte en forklaring på, hvorfor det på STU området løber løbsk. Henning Risager kommenterede, at dette skyldes, at 55 brugere er langt mere end estimeret. Fremover regnes der med 10 brugere Ingen havde forudset puklen, og der var uoverensstemmelse om omkostningerne. Grete Andersen spurgte til om man er opmærksom på, om de private institutioner spekulerede i ordningen. Henning Risager oplyste, at man er opmærksom på det, og som situationen er nu, viser det at vi har formået at leve op til lovkravet.

18 , den 02. december 2009 Side Procedure for budget A26/dwopmmo 09/30876 Åben sag Medarbejderne foreslår, at der nedsættes en arbejdsgruppe med medarbejdere, ledere og politikere, der arbejder med en proces om budgettet, især med henblik på MED-aftalens 7 og 8 om medarbejdernes indflydelse på beslutningsgrundlaget for kommunens budget. Formålet med arbejdsgruppens arbejde er at danne grundlaget for udarbejdelse af en retningslinje for proceduren for drøftelse af budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold, jf. MED-aftalens 8. Hvis politikerne ønsker at deltage i denne arbejdsgruppe, skal der aftales kommissorium, tidsplan og tovholderfunktion. Grete Andersen fremlagde, at medarbejderne synes det har været svært at give sit besyv med i budget processen hidtil. Hun understregede, at det er vigtigt at få udarbejdet en retningslinje. Formålet for arbejdsgruppen er at danne grundlaget for udarbejdelse af retningslinjen. Henning Risager spurgte til om medarbejderne har undersøgt de kommuner, hvor medarbejderne har været yderst tilfreds med processen. Grete Andersen kommenterede, at det hele ligger på OAOs og FTF s hjemmesider. Medarbejderne udpegede Grete Andersen og til arbejdsgruppen. Forretningsledelsen udpegede Søren Steensen og Jens Davidsen. Søren Steensen vil tage kontakt til Økonomiudvalget.

19 , den 02. december 2009 Side Status fra Trivselsgruppen P05/dwopgg 09/1701 Åben sag Hvad er Status på Gruppens arbejde Hvilke opgaver varetager gruppen iht. Trivselsaftalen Hvilke tidsfrister har gruppen Status fra gruppen eftersendes Bilag: Trivselsgruppen status, nov Taget til efterretning.

20 , den 02. december 2009 Side Drøftelse af proceduren i forbindelse med beslutningen om nedlæggelse af Risagerlund A21/dwopmmo 09/30879 Åben sag Medarbejderne ønsker en drøftelse af processen og inddragelse af MED-udvalgene i forbindelse med Byrådets beslutning den 27. august 2009 om, at Risagerlund skal etableres som friplejehjem. Søren Steensen kommenterede på vegne af, at der har været et intenst informationsforløb undervejs i processen, men man erkender, at der ikke i rette tid har været drøftelse i MED organisationen, idet sagen først var på dagsordenen i MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 8. september Grete Andersen udleverede bilaget "Beskrivelse af proces i forbindelse med etablering af friplejehjem på plejehjemmet Risagerlund" og gjorde rede for processen, hvor medarbejderne ikke er inddraget tidsnok. Medarbejderne er bekymrede over det fremtidige samarbejde, da processen har været et brud på MED-aftalen. Grete Andersen udleverede et eksempel på retningslinje fra Lejre Kommune, med et ønske fra medarbejderne om, at lave en retningslinje over, hvordan proceduren skal ske fremadrettet. Medarbejderne har tidligere fremført kritik af processen i forbindelse med overvejelse om ændring af Risagerlunds køkken. Forretningsledelsen erkender, at den aftalte procedure ikke er fulgt og beklager dette. Det er vigtigt med den temadag, som og Inger Marie Nielsen planlægger om Hovedudvalgets opgaver. Hovedudvalgets drøftelser og konklusioner forelægges for byrådet.

21 , den 02. december 2009 Side Rammeaftale om seniorpolitik P22/dwopjcp 08/8130 Åben sag Hovedudvalget nedsatte den 27. maj 2009 en arbejdsgruppe til at komme med oplæg til Hovedudvalgets drøftelse af kommunens seniorpolitik, jfr. Rammeaftalen om seniorpolitik. Status på gruppens arbejde. Udsat.

22 , den 02. december 2009 Side Drøftelse af overordnet lønpolitik P22/dwopmmo 09/30980 Åben sag Brønderslev Kommunes overordnede lønpolitik fremgår af "Personalepolitik - rundt om værdierne". I HR-strategien er det forudsat, at der i 4. kvartal 2009 skal arbejdes med en lønstrategi. Det er stadig målet, at opgaven løses i Bilag: Overordnet lønpolitik Udsat.

23 , den 02. december 2009 Side Beregning af jubilæumsanciennitet P21/dwopbo 09/26825 Åben sag Organisation og Personale har meddelt revisionen, at man i 2009 har valgt at fokusere på opgørelse af jubilæumsancienniteten for ansatte ved Brønderslev Kommune. Beregning af jubilæumsanciennitet Afbrydelser i ansættelsesforholdet, der skyldes orlov uden løn, trækkes som hovedregel fra, når jubilæumsancienniteten beregnes. Dog gælder følgende undtagelser: For fastansatte, som i ansættelsesperioden har ansøgt og fået bevilget uddannelsesorlov uden løn, medregnes uddannelsesperioden i jubilæumsancienniteten. Har medarbejderen været ansat ved kommunen over flere perioder, kan ansættelsesperioderne lægges sammen. (se bemærkninger) Sæsonansatte medarbejdere, som udelukkende har været ansat ved henholdsvis Nordjyllands AMT, Brønderslev og Dronninglund kommuner i 25, 40 og 50 år,opnår jubilæum på lige fod som øvrige ansatte. Regler er fremadrettet, og er gældende fra Sammenlægningsudvalgets vedtagelse. Retmæssig forældreorlov betragtes ikke som afbrydelse af ansættelsesforholdet og medregnes i opgørelsen af jubilæumsancienniteten. Bemærkning: Medarbejdere ved henholdsvis Nordjyllands Amt, Brønderslev og Dronninglund Kommuner, der overdrages i forbindelse med kommunesammenlægningen får indtil den 31. december 2006 opgjort deres 25, 40 og 50 års jubilæumsanciennitet efter de regler, der har været for deres ansættelsesforhold inden kommunesammenlægningen. Dette gælder også medarbejdere der er fratrådt inden den 31. december 2006 og som bliver ansat ved Brønderslev kommune efter kommunesammenlægningen. Udsat.

24 , den 02. december 2009 Side Procedure for behandling af APV-arbejdspladser A26/dwopgg 09/27567 Åben sag Organisation og Personale orienterer om procedure i forbindelse med APV til videre behandling Bilag: Forslag til procedure for APV Udsat.

25 , den 02. december 2009 Side Gensidig orientering /dwopmmo Åben sag Dato for fælles sikkerhedsmøder 2010: Ny dato for MED-udvalget for Børn og Kultur: 10. marts 2010 ændres til 11. marts Temadag i henhold til kompetenceudvikling: 4. februar 2010 APV-vejlederuddannelse, 60 personer fra SOB-området er uddannet Udsat.

26 , den 02. december 2009 Side Eventuelt /dwopmmo Åben sag Udsat.

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Susanne

Læs mere

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol MED-udvalget for Børn og Kultur Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henning Risager, Formand Bente Kristoffersen Jill Joan Tubbert Mariane

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:30 Søren Steensen, Formand Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Thomas Jepsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 14. maj 2008 Mødelokale 120. Brønderslev Rådhus kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat... 1

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 9. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 18. juni 2008 Byrådssalen - Rådhuset i Brønderslev kl. 12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Hanne Sander Jensen Bodil Christiansen Ellen Badstue Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Børn og Kultur Referat Dato: 17. september 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 27. maj 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Henrik Aarup-Kristensen Thomas Jepsen Susanne Aabenhus

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 11. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 12.00-14.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Referat

Brønderslev Kommune. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 27/05-2008 Mødelokale 272 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat Brønderslev Kommune Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU Referat Dato: 26. juni 2007 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Drøftelse af forslag til forretningsorden...

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Administrationen. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Administrationen. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Administrationen Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 4. september 2008 Mødelokale 272 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1.

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: 2. aug. 2007 Lokale: Mødelokale 2 på Rådhuset i Dronninglund Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen - program Dag 1 Velkomst præsentation af program Deltagerpræsentation og forventningsafstemning Deltagernes

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen

DAGSORDEN. Områdeudvalget for Administrationen Områdeudvalget for Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Mødelokale 2, Rådhuset i Grenaa Dato : 14. maj 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jesper Kaas Schmidt (Ledelse) Ove

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001.

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Referat fra HovedMedUdvalgsmøde 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Arbejdsmiljø... 1 2. Gensidig information... 1/2 3. Uddannelse

Læs mere

Hovedudvalget. Referat

Hovedudvalget. Referat Hovedudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 26-06-2012 Starttidspunkt for møde: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Jørgen Christiansen, Anne-Lene Haveløkke, Kurt

Læs mere

Brønderslev - Kommune. MED-udvalget for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev - Kommune. MED-udvalget for Børn og Kultur. Referat Brønderslev - Kommune MED-udvalget for Børn og Kultur Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 6. marts 2008 Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 13. marts kl. 10.00-12.00 Mødested: Møderum 1 Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødelokalet er reserveret fra kl.9.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Lokale 428, Rådhuset Fraværende: Lone Sten, Jette Sten Jensen, Louise

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Dato: Onsdag den 9 december 2015 Start kl: 12:30 Slut kl: 15:00 Medlemmer: Fraværende: Eva Iversen (Formand) Kim Bruun Nielsen (Ledelse) Lars Toft Pedersen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen Dag 2 - Program Velkomst præsentation af program Opfølgning på arbejde i eget MED-udvalg Læringsmål: Information

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 5. september 2005 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

for behandling af budgettet

for behandling af budgettet Inspirationsnotat nr. 2b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for behandling af budgettet Budgettet har stor indflydelse på arbejds- og personaleforhold. Retningslinje

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Områdeudvalg børn og unge

BESLUTNINGSREFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 08/2011 Sted : Mødelokal 8, Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 13. september 2011 Start kl. : 9:00 Slut kl. : 11:15 Medlemmer (Ledelsen) Deltog

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget

Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Årshjul 2013 MED Hovedudvalget Ifølge MED-aftalen har MED-Hovedudvalget en række tilbagevendende Skal-opgaver hen over året. Derudover kan MED-Hovedudvalget tage alle andre relevante temaer inden for arbejds-,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- g Kulturudvalget Beslutningsprtkl Dat: 10. december 2009 Lkale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-16:45 Eskild Andersen, Frmand (A) Gitte Krgh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Teknik og Forsyning. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Teknik og Forsyning. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Teknik og Forsyning Referat Dato: 13/09-2007 Lokale: Mødelokale 2 på Rådhuset i Dronninglund Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppen. Opgaver HMU Fælles - MED Drøftelse. Lokal- MED

Arbejdsmiljøgruppen. Opgaver HMU Fælles - MED Drøftelse. Lokal- MED Bilag 12 til Lokalaftale Varde Kommune Oversigt over opgavefordeling Opgaver HMU Fælles - Aftale retningslinjer - (A)For indhold og opfølgning på trivselsmålinger* 1 - (C)For sygefraværssamtaler 1 - (G)For

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Valg til MED- og sikkerhedsorganisationen

Valg til MED- og sikkerhedsorganisationen Valg til MED- og sikkerhedsorganisationen Så er det igen blevet tid til valg til MED- og sikkerhedsorganisationen! Nu skydes valghandlingen for valgperioden 1. januar 2011 31. december 2013 i gang. I

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

I denne undersøgelse har fokus været at få belyst de administrative konsekvenser af MEDsystemet.

I denne undersøgelse har fokus været at få belyst de administrative konsekvenser af MEDsystemet. Bilag 2: Måling af administrativ tid VAKKS-metoden Det administrative tidsforbrug er i undersøgelsen målt med inspiration fra VAKKS-metoden. VAKKS står for Vurdering af Administrative Konsekvenser for

Læs mere

Lokalaftale om MED. INDFLYDELSE og BESTEMMELSE. i Odder Kommune

Lokalaftale om MED. INDFLYDELSE og BESTEMMELSE. i Odder Kommune Lokalaftale om MED i Odder Kommune INDFLYDELSE og BESTEMMELSE Forord Denne lokale MED aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i Odder kommune. Den skal medvirke

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 5

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 5 Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 13. juni 2016 kl. 9.30-12.00 på Odder Rådhus, møderum 5 Mødelokalet er reserveret fra kl. 08.00 til formøde for personalerepræsentanterne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 12. december 2005 Lokale: Dronninglund Slot Tidspunkt: kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

VILKÅR RETNINGSLINJER OG. Større organisationsændringer og reduktion af stillinger. omplacering rettigheder i opsigelsesperioden. lederforpligtelser

VILKÅR RETNINGSLINJER OG. Større organisationsændringer og reduktion af stillinger. omplacering rettigheder i opsigelsesperioden. lederforpligtelser Region Syddanmark Større organisationsændringer og reduktion af stillinger RETNINGSLINJER OG omplacering rettigheder i opsigelsesperioden regionsyddanmark.dk medarbejders rettigheder og pligter inddragelse

Læs mere

DAGSORDEN. Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet

DAGSORDEN. Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet Områdeudvalg handicap- og psykiatriområdet DAGSORDEN Møde nr. : 03/2010 Sted : Mødelokale 101 Dato : 16. september 2010 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 15:30 Medlemmer Margit Tang Møller (Ledelse) Birte Kousted

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 12/05 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 16.08.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 12/05 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 16.08.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00 Hovedudvalget Møde nr. : 12/05 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 16.08.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00 BESLUTNINGSREFERAT Medlemmer (Ledelse) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog Jesper Kaas Schmidt

Læs mere

Referat fra mødet i Midttrafiks Hoved-MEDudvalg den 12. juni 2008

Referat fra mødet i Midttrafiks Hoved-MEDudvalg den 12. juni 2008 Referat fra mødet i Midttrafiks Hoved-MEDudvalg den 12. juni 2008 Deltagere: Jens Erik Sørensen, Lars Peter Andersen, Jørgen Madsen, Torben Høyer, Morten Christensen, Bjarne Larsen, Flemming Mogensen,

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

DAGSORDEN. MTSU Administrationen. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 10. april 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. MTSU Administrationen. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 10. april 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12. MTSU Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 10. april 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer Keld Overgaard Jensen (Ledelse) Finn Mikkelsen (Ledelse)

Læs mere

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge

REFERAT. Områdeudvalg børn og unge Områdeudvalg børn og unge REFERAT Møde nr. : 2/09 Sted : Administrationsbygningen, Glesborg Dato : 4. maj 2009 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 15.55 Formøde for medarbejdersiden kl. 12.30 og ledelsen kl.

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet Dato: 16. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Mødested: Odder Rådhus, møderum 2 Medlemmer: Ledelsesrepræsentanter: Jette Lorenzen (formand) Anne Juul

Læs mere

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 03. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. november 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:10 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant REFERAT HOVED-MED Mødedato: 3. marts 2016 Mødested: Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 15:00 Deltagere: Bill Pharsen, Birgitte Høj Sørensen, Birthe Søndergård

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

I notatet er samlet svar på spørgsmål som ofte stilles til FTF og OAO. Spørgsmål med svar som har hjemmel i MED-rammeaftalen.

I notatet er samlet svar på spørgsmål som ofte stilles til FTF og OAO. Spørgsmål med svar som har hjemmel i MED-rammeaftalen. 4. maj 2011 I notatet er samlet svar på spørgsmål som ofte stilles til FTF og OAO Spørgsmål med svar som har hjemmel i MED-rammeaftalen. På hvilket niveau i MED-systemet skal ledelsens beslutninger drøftes?

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Jounalnr. 2010022758 Center for Økonomi og Personale Dato: 1.9.2012 HR og Personalejura

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Jounalnr. 2010022758 Center for Økonomi og Personale Dato: 1.9.2012 HR og Personalejura LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Jounalnr. 2010022758 Center for Økonomi og Personale Dato: 1.9.2012 HR og Personalejura Bilag 4 MED-uddannelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune Formål Det overordnede formål for MED-uddannelsen

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

DAGSORDEN. MTSU Voksen- og plejeområdet. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 19. marts 2007 Start kl. : Slut kl.

DAGSORDEN. MTSU Voksen- og plejeområdet. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 19. marts 2007 Start kl. : Slut kl. MTSU Voksen- og plejeområdet DAGSORDEN Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 19. marts 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : Medlemmer (Ledelsen) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog

Læs mere

Indhold. MED i Tønder Kommune

Indhold. MED i Tønder Kommune Indhold... 4 Formål... 4 Hvad er MED-indflydelse... 4 Hvad er MED-bestemmelse... 4 Arbejdsopgaver.... 5 MED-organisationen... 6 Flere niveauer... 7 Arbejdsmiljø... 9 Valg af tillidsrepræsentant... 9 Valg

Læs mere