Projektbeskrivelse Kommunernes onboarding til nyt inddrivelsessystem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse Kommunernes onboarding til nyt inddrivelsessystem"

Transkript

1 Projektbeskrivelse Kommunernes onboarding til nyt inddrivelsessystem Formål og baggrund Side 1 af Resume SKAT har siden suspenderingen af EFI i efteråret 2015 arbejdet på at udvikle et nyt inddrivelsessystem. Det nye system, PSRM, forventes at håndtere inddrivelsen fuldautomatisk. For at kunne leve op til denne målsætning stilles der store krav til standardiserede processer i inddrivelsen, og der er i den forbindelse sket en forenkling af inddrivelseslovgivningen, så den i dag er mere digitaliseringsklar. For at understøtte en effektiv inddrivelse har SKAT valgt at udvikle et system, hvor fordringshaverne udelukkende kan overføre retskraftige fordringer til automatisk inddrivelse. Det betyder reelt, at retskraftvurderingen sker ved "fordøren" til SKAT dvs. i snitfladen mellem kommunens debitorsystem og PSRM gennem digital kontrol af, om fordringerne opfylder en lang række forskellige krav, som skal håndteres af debitor- og kildesystemerne. Fastlæggelsen af kravene til kommunernes fordringer sker med bistand fra Kammeradvokaten, og det foreløbige billede er, at der er mange nye krav til dokumentation mv. og til hvordan det skal håndteres i systemerne. SKAT har tidligere meldt ud, at PSRM er klar i foråret 2019, og at fordringshaverne herefter kan foretages tilpasninger. SKAT har også kommunikeret meget klart, at fordringshaverne selv skal stå for tilpasningen af kildesystemer og arbejdsgange. 2.1 Baggrund KL har gennem dialogen med SKAT, leverandører og kommunerne identificeret at kommunerne står overfor en større forandringsproces, der ikke kan isoleres til opkrævningsområdet.

2 Regningerne til borgere og virksomheder opstår i de enkelte fagområder, og håndteres af fagsystemer. Tidligere har det været praksis at sende ubetalte regninger automatisk videre til debitorsystemerne, og herefter videre til SKAT. Det er derfor en omfattende opgave kommunerne står overfor, idet der skal rettes til i både debitor og fagsystemer, og at arbejdsgangene i fagområderne skal tilpasses. KL vurderer, at den enkelte kommuner har ca. 10 systemer, som vil skulle tilpasses til de nye krav. System- og leverandørsammensætningen varierer dog på tværs af kommunerne, så samlet set skønner KL, at der vil være behov for ændring af tre debitorsystemer og 120 fagsystemer i kommunerne. Side 2 af Formål Formålet med projektet er at sikre, at kommunerne er i stand til at sikre inddrivelse gennem SKATs nye løsning med henblik på at få genoprettet inddrivelsen. Det er en kompleks opgave for kommunerne at blive tilsluttet, og SKAT kommer ikke til at gå i dialog med den enkelte kommune. Med dette projekt kan KL indgå som et bindeled i mellem kommuner, leverandører og SKAT, da parterne er indbyrdes afhængige for, at det kan lykkes. KL vil således organisere, forberede og understøtte den omfattende omstillingsproces i tæt dialog med parterne. Indledningsvist skal SKATs krav til kommunerne, når de oversender krav til inddrivelse udfordres. Formålet er at udfordre den model for retskraftvurdering, som SKAT har bygget. Det forberedende arbejde har vist, at kravene er designet så stramt, at der formentlig stilles flere krav end loven foreskriver. En kritisk gennemgang af kravene er derfor en vigtig indsats, fordi det får direkte indflydelse på, hvor meget der efterfølgende skal ske af systemtilpasning og ændrede arbejdsgange i kommunerne. For at det ikke er hver enkelt kommunale, der skal stille krav til egne leverandører, etableres et samlet setup for systemændringerne og styring af leverandørkontakten. Formålet med dette er også, at der opbygget en samlet plan for, hvornår de enkelte fagområder og fagsystemer kan være klar til at håndtere kravene fra SKATs nye inddrivelsessystem, og kommunerne kan blive koblet på. Kommunerne har igennem mange år fået opbygget en høj grad af automatisering af deres processer i opkrævningen. Der er meget få ressourcer i kommunerne til at håndtere opkrævningsopgaven, hvilket udfordres af udsigten

3 til i højere grad at skulle efterkontrollere de tilbagesendte krav fra SKAT manuelt. Det kan medføre et øget ressourcetræk for at løfte opkrævningsopgaven fremadrettet, hvis ikke der gøres en aktiv indsats for at forhindre dette. Endelig skal dette samarbejdsprojekt om implementering understøtte, at den enkelte kommune kan planlægge og få hjælp til at få løst de opgaver, der er forbundet med at få sikret deres individuelle tilkobling til SKATs nye inddrivelsessystem. Det kan værre en større opgave og enkelte kommuner har allerede etableret projektorganisering til at håndtere denne opgave i kommunen. Side 3 af Overordnet projektdesign Projektet organiseres i fire delelementer, der koordineres indbyrdes af projektledelsen, som også varetager kommunikationen med kommunerne og SKAT: Projektledelse: En helt primær projektlederopgave bliver at sikre at projektet i SKAT, og projektet i KL regi koordineres og at de forskellige spor i projektetprojektet koordineres. Projektsporene i nærværende projekt varetages af hhv. KL og KOMBIT, og det vil derfor kræve at løbende koordinering mellem sporene, samt løbende og tæt inddragelse af og information til alle kommuner. Endelig skal projektledelsen stå for løbende afrapporteringer mv.

4 Spor 1. Juridisk præcisering af SKATs krav til kommunerne Kammeradvokatens tolkning af kommunernes krav udgør et særligt problem, fordi det skaber krav om en lang række systemtilpasninger og ændring af forretningsgange i de mange kommunale fagområder. Derfor vil KL i samarbejde med de kommunale eksperter tilrettelægge en proces for at udfordre de juridiske nyfortolkninger fra SKAT og Kammeradvokaten. Det sker med henblik på at reducere SKATs krav til kommunernes oversendelser af fordringer til modregning eller inddrivelse i SKAT. Dette arbejde er et vigtigt fundament for den efterfølgende implementering af kobling til den nye løsning i SKAT. Side 4 af 10 Spor 2 Leverandørstyring og systemtilretning KOMBIT varetager leverandørstyring, og sikrer dermed en koordineret indsats i forhold til at få de ca. 50 leverandører til at foretage systemtilretning af de i alt 120 systemer. Indsatsen tilrettelægges i tæt samspil med de øvrige spor. Her vil det være særligt kritisk at vurdere, hvad der er mest optimalt henset til lovoverholdelse, udviklings/driftsomkostning og ressourcetræk i kommunerne. Spor 3: Tilpasning af ØIR-snitfladen ØIR-snitfladen har oprindeligt til formål at den enkelte kommune bliver uafhængig i relation til skift mellem Økonomisystemer og Debitorsystemer, og er en del af monopolbruddet og den nye fælles kommunale infrastruktur. Ved at få den tilpasset, så den lever op til SKATs krav, vil kravene som dannes i fagsystemerne blive kvalitetssikret ved oversendelse til debitorsystemet. Der vil betyde, at fejl hurtigt identificeres i systemet, og sendes retur til fagområdet, som så retter den, inden kravet igen fremsendes. ØIR-snitfladen gør det muligt hurtigt at reagere i forbindelse med for meget udbetalt ydelse. Det nye er, at kommunen så kan modregne direkte i en kommende ydelsesudbetaling, fremfor at det sendes videre til SKAT og bliver til et inddrivelseskrav. Tilpasning af ØIR snitfladen står KOMBIT for, som er ansvarlige for ØIR projektet. Spor 4: Tilpasning af arbejdsgange I takt med at de enkelte fagsystemer tilrettes til at håndtere de nye krav fra SKAT, skal kommunernes arbejdsgange på fagområdet ændres, og der er

5 behov for kompetenceudvikling af medarbejderne i fagområderne. En plan for dette arbejde skal koordineres med planen for systemtilretninger. 2.3 Gevinster Kommunerne lykkes med at få normaliseret inddrivelsen på trods af de vanskelige betingelser, der er tilstede. Understøtte at det ikke kun er de store systemleverandører, der kan håndtere de nye krav, og dermed skabe øget leverandørafhængighed. Reducere den enkelte kommunes omkostninger til systemtilretning mest muligt Side 5 af Resultatmål Resultatmål Etablere en for kommunerne acceptabel balancering mellem lovoverholdelse og rimelige betingelser for at kunne oversende krav til inddrivelse og modregning i SKAT At undgå omfattende tilbageløb i oversendelsen af krav til inddrivelse At gennemføre leverandørstyring med henblik på en hensigtsmæssig proces for systemtilretning af 120 fagsystemer At sikre kommunerne støtte til gennemførelse af tilretning af arbejdsgange i fagområder. At understøtte normalisering af inddrivelsen.

6 3.Leverancer og succeskriterier 3.1 Modnings- og analysefasen Opgaver i spor 1. Det skal afdækkes, hvilke krav hos SKAT der bør tilpasses. Det bør konkret ske i dialog mellem KLs projektledelse og de kommunale eksperter og leverandører. Der tages afsæt i at få gennemgået SKATs materialer, som udarbejdes på de enkelte fag/lovområder og i dialog mellem SKAT og KL. Side 6 af 10 Opgaver i spor 2. Kommunerne samles om sikring af nødvendige ændringer i eksisterende systemlandskab.. Det skal afdækkes hvilke kommuner, der har hvilke leverandører, og hvordan disse er koblet til de tre debitorsystemer. Endvidere skal der foretages analyser af, hvilke fagområder kommunerne ønsker rettet til først med henblik på senere implementering. Endeligt skal kontrakterne gennemgås med henblik på at få afdækket, hvor stor del af systemtilpasningerne der kan ske indenfor kontraktrammen under henvisning til lovmedholdelighed. Opgaver i spor 3: Forskellen mellem SKATs specifikationer og ØIR snitfladen afdækkes, med henblik på beslutninger om, hvor meget den skal tilpasses. Etablering af kontakt til debitorleverandører. Og gennemførelse af tilpasninger. Opgaver i spor 4: Der skal udvikles kompetenceudvikling i samarbejde mellem KL og COK, som kan anvendes på tværs af fagområderne, og som senere kan udfyldes med konkret indhold af undervisning/materiale, der er relevant for det enkelte fagområde.

7 Leverancer Sikre, at kravene til kommunernes systemtilretning reduceres i dialog med SKAT om at reducere deres krav til oversendelse af kommunernes fordringer Etablere overblik over leverandører af anvendte fagsystemer, og kobling til debitorsystemer Udarbejde en plan for leverandørernes tilretning af debitor og fagsystemerne og sikre opfølgning og styring i forhold til denne Side 7 af 10 Tilvejebringe en prioriteret rækkefølge af tilretningen af de 8-10 fagområder under hensyntagen til, hvad der er mest kritiske for kommunerne at få rettet først. Få afdækket forskellen mellem SKATs specifikationer og ØIR snitfladen Udarbejde en plan for tilretning af kommunernes arbejdsgange på fagområderne Udvikle et kursuskoncept til at understøtte ændringerne i arbejdsgange pr. fagområde Succeskriterier Reducere krav til fordringers oversendelse til SKAT De kommunale fagsystemer tilrettes og at det sker i en koordineret og styret proces Tilpasning af de kommunale arbejdsgange sker i overensstemmelse med tilretning af de kommunale fagsystemer Levering af kompetenceudvikling i forhold til nye krav og afledte nødvendige ændringer i arbejdsgange

8 3.2 Gennemførelses- og implementeringsfasen Kommunerne skal løbende orienteres om, hvad der forventes af dem, og de skal have mulighed for at kunne få sparring af projektledelsen. Opgaver i spor 1. Det sikres, at resultaterne af dialogen med SKAT om reducerede krav til kommunerne formidles videre til projektets del 2 "systemtilpasning" og del 3 "ændrede arbejdsgange". Opgaver i spor 2. Leverandørerne skal sikres information om krav til ændringer. Der skal forhandles med leverandører om pris for systemtilpasninger, og leverandørerne skal gøres opmærksomme på nødvendigheden af at systemerne tilpasses. Side 8 af 10 Opgaver i spor 3. Der skal foretages tilpasninger af ØIR til SKAT/PRSM, som skal sikre at ØIRs debitor funktionaliteter (oprettelse af debitorkonto, søgning efter konti, modtage indbetalinger, afsende opkrævning/faktura) er kompatibelt med SKATs system. Opgaver i spor 4. Der udvikles et koncept for udbredelse i kommunerne til at understøtte ændringen af arbejdsgange. Der udarbejdes vejledninger og orienteringer til kommuner. Desuden understøttes kommunerne med kompetenceudvikling til de kommunale sagsbehandlere opdelt på de relevante fagområder. Leverancer Forhandle juridiske tilpasninger med SKAT vedr. krav til kommunernes oversendelse til SKAT Forhandling af leverandøraftaler om systemændringer Foretage tilpasninger af ØIR snitfladen Undervisning af kommunale sagsbehandlere Succeskriterier Sikre, at kommunerne bliver klar til at kunne få inddrevet i SKATs nye system efter den tilrettelagte plan

9 3.3 Gevinstrealiseringsfasen I denne fase skal det afdækkes, om kommunerne rent faktisk bliver i stand til at oversende fordringerne til inddrivelse hos SKAT. Der skal indsamles systematisk information om kommunernes muligheder for at få inddrevet hos SKAT. Endvidere skal det her undersøges, hvor mange ressourcer kommunerne bruger på opgaven, og på dialogen med SKAT om evt. udfordringer. Side 9 af 10 Leverancer Sikre, at kommunerne igen kan få inddrevet deres gæld via en automatiseret og sømløs proces fra fagsystem til SKATS inddrivelsessystem Foretage opfølgning og måling på, hvor meget kommunerne bruger af ressourcer, og hvor mange penge der kommer i kassen. Beskrivelse af succeskriterier Succeskriterier Sikre opfølgning og evaluering af kommunernes ressourceforbrug og omkostninger 4.Tidshorisont Projektet løber i fra primo 2019 til medio 2021

10 5. Interessentvurdering Interessenthåndteringen i dette projekt er omfattende. De væsentligste parter er SKAT, som både omfatter den del af SKAT, som håndterer forretnings onboarding og den tekniske onboarding. Der er etableret en tæt dialog om tilrettelæggelse af den kommunale onboarding. Side 10 af 10 Der er tæt og god dialog med alle kommuner. Derudover er der i projektet behov for en meget tæt kontakt og dialog med leverandørerne. Endelig er der dialog med KOMBIT om, understøttelse af leverandørstyringen. 6. Organisering Projektet forankres i Center for Digitalisering og teknologi, hvor også projektledelsen forankres. Spor 1: Der foretages en projektansættelse af en kommunal ekspert med juridiske kompetencer til at arbejde for færre krav til de kommunale oversendelser. Arbejdet sker i tæt samarbejde med en kommunal referencegruppe og projektlederen, og i dialog med SKAT. Spor 2: Gennemføres med bistand fra KOMBIT, i samarbejde med KL, kommunerne, leverandører og SKAT. Spor 3: Gennemføres i regi af eksisterende ØIR projekt i KOMBIT Spor 4: Gennemføres ved, at KL sammen med kommunale eksperter udarbejder beskrivelse af nye arbejdsgange i kommunerne, og derefter foretager direkte præsentation til kommunernes sagsbehandlere på de 7-8 fagområder samt i opkrævningsfunktionerne.

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2:

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2: Projektbeskrivelse 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund Kommunerne har med FLIS fået nye muligheder for benchmarking og analyse på en række dataområder. FLIS er nu i drift med data på tre tværgående

Læs mere

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 4.4. Det fælles brugerportalsinitiativ for folkeskolen For at understøtte realiseringen af Brugerportalsinitiativet (BPI) for folkeskolen etablerede KL i 2015 et fælleskommunalt

Læs mere

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet Projektbeskrivelse 2.2 Sammenhæng og viden om effekt på socialområdet 1. Formål og baggrund Kommunerne har i de senere år styrket kvaliteten i det socialfaglige arbejde gennem udvikling og implementering

Læs mere

Projektbeskrivelse. Adgang til egne data

Projektbeskrivelse. Adgang til egne data Projektbeskrivelse Adgang til egne data 1. Formål og baggrund 2.1 Baggrund Målsætningen i den fælleskommunale digitaliseringsstrategi er, at digitalisering styrker og underbygger nær og tilgængelig, sammenhængende

Læs mere

Proces for mellemværender

Proces for mellemværender Proces for mellemværender i FBS Fælles Bibliotekssystem I dette dokument beskrives den nye proces for mellemværender, som implementeres i Fælles Bibliotekssystem (FBS) Martin Midtgaard 30. januar 2019

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

Proces for mellemværender

Proces for mellemværender Proces for mellemværender i FBS Fælles Bibliotekssystem I dette dokument beskrives den nye proces for mellemværender, som implementeres i Fælles Bibliotekssystem (FBS) Maibrit Georg 8. april 2019 Indhold

Læs mere

Informationspakke til kommunerne

Informationspakke til kommunerne Informationspakke til kommunerne 1 1 Om denne informationspakke Med denne informationspakke bliver I klædt på til, hvordan I korrekt og lovligt oversender fordringer til den nye inddrivelsesløsning. Informationspakken

Læs mere

Fremtidens kommune. Udbyhøj. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Fremtidens kommune. Udbyhøj. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Fremtidens kommune Årsrapport 2013 Opkrævningen Udbyhøj Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Formålet med årsrapporten... 3 Opsummering...

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Program for Velfærdsteknologi

Program for Velfærdsteknologi Program for Velfærdsteknologi 2017-2020 Delprojekt b: Understøttelse af implementering Side 1 af 7 1. Formål og baggrund 1.1 Baggrund og overordnet formål Dette delprojekt orienterer sig primært mod opfyldelsen

Læs mere

KONTRAKTER, LEVERANDØRER OG FORHANDLINGER. Projektleder Louise Dalby Markedschef Jesper Seidler

KONTRAKTER, LEVERANDØRER OG FORHANDLINGER. Projektleder Louise Dalby Markedschef Jesper Seidler KONTRAKTER, LEVERANDØRER OG FORHANDLINGER Projektleder Louise Dalby Markedschef Jesper Seidler Kommunedage januar 2016 Videncenteret er Overblik Vejledninger Inspiration Videncentret samler trådene Økonomien

Læs mere

Målbillede for kontraktstyring. Juni 2018

Målbillede for kontraktstyring. Juni 2018 Målbillede for kontraktstyring Juni 2018 1 Introduktion Opstilling af målbillede Målbilledet for kontraktstyringen i Signalprogrammet (SP) definerer de overordnede strategiske mål for kontraktstyring,

Læs mere

December December December

December December December 1. Udvikling på opkrævningsområdet. På landsplan er de samlede kommunale restancer steget siden 2006 med mere end 40 procent. Fra cirka 8,3 mia. kroner til 11,9 mia. kroner. Det er dog ikke alle 11,9 mia.

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Lønkontrol Implementeringsguide

Lønkontrol Implementeringsguide Lønkontrol Implementeringsguide Marts 2015 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund 3 3. Forandringsområder 4 4. Faser i processen 5 5. Forankring og videnressourcer 5 6. Hvordan kan det gribes an? 6 7. Hvor skal

Læs mere

Generel information Forsyningsselskaber

Generel information Forsyningsselskaber Generel information Forsyningsselskaber 1 1 Om dette dokument Med denne generelle information får I viden om, hvordan I korrekt og lovligt indsender fordringer til den nye inddrivelsesløsning. Den generelle

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Sagsnr. 00.30.00-P20-1-17P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektansvarlig Budgettemaanalyse af lokale

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1.2 Adgang til egne data. 1. Formål og baggrund

Projektbeskrivelse. 1.2 Adgang til egne data. 1. Formål og baggrund Projektbeskrivelse 1.2 Adgang til egne data 1. Formål og baggrund Udviklingen på borgerbetjeningsområdet er gået stærkt. I den foregående fælleskommunale strategiperiode har kommunerne flyttet store dele

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi Notat Vedrørende: Opfølgning pr. 2016 på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnavn: Opfølgning på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnummer: 85.13.00-G01-1-16 Skrevet af: Bent Højlund E-mail: bh@randers.dk

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.6: Optimering af Digital Post og Fjernprint KL, September 2011 Baggrund Kommunerne er i 2010 begyndt at levere breve til Digital Post. Den fællesoffentlige

Læs mere

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Baggrund for projektet Teknologiske løsninger og digitaliseringen udvikler sig eksponentielt og eksplosivt nu og i fremtiden. Vi ser med

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016 Programbeskrivelse 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning 1. Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde et acceptabelt

Læs mere

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Programbeskrivelse 5.5 Kommunal implementering af grunddata www.kl.dk Side 1 af 7 1. Formål og baggrund Det fælleskommunale program har til formål, at understøtte

Læs mere

Standard til økonomisk Politik: Opkrævningsstrategi

Standard til økonomisk Politik: Opkrævningsstrategi Standard til økonomisk Politik: (Vedtaget i Byrådet sammen med den Økonomiske Politik d. 23.06.2010) Kultur og Borgerservice juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Målsætninger for opkrævningsarbejdet...

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK V. PIA FÆRCH (PAH@KL.DK) KONTORCHEF, KL 1 FÆLLESKOMMUNAL DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 UDGANGSPUNKT FOR DEN NYE STRATEGI Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Fælles beslutnings- og

Læs mere

Kommunernes Sygedagpengesystem: Introduktion til organisatoriske konsekvenser

Kommunernes Sygedagpengesystem: Introduktion til organisatoriske konsekvenser København, den 4. april 2014 Til kommunens ydelses-/borgerservicechef (eller tilsvarende) Kommunernes Sygedagpengesystem: Introduktion til organisatoriske konsekvenser Dette notat giver kommunens ydelses-/borgerservicechef

Læs mere

Programbeskrivelse - Digitalt kompetente kommuner

Programbeskrivelse - Digitalt kompetente kommuner Programbeskrivelse - Digitalt kompetente kommuner August 2016 1. Formål og baggrund Programmets formål er at understøtte kommunernes arbejde med digital kompetenceudvikling. Det vil i første omgang ske

Læs mere

Projektbeskrivelse. 3.4 Bedre brug af åbne data. 1. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. 3.4 Bedre brug af åbne data. 1. Baggrund og formål Projektbeskrivelse 3.4 Bedre brug af åbne data 1. Baggrund og formål 1.1 Baggrund Den offentlige sektor skaber hver dag store mængder af data om fx trafik, parkering, forurening, kultur og demografi. Der

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

www.pwc.dk Sikker implementering af nye fælles it-løsninger

www.pwc.dk Sikker implementering af nye fælles it-løsninger www.pwc.dk Sikker implementering af nye fælles it-løsninger Udfordringer i monopolarbejdet i kommunerne Hvad er koblingen til andre systemer og UDK? Ansvarsfordeling mellem kommune og KOMBIT? Hvad kommer

Læs mere

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015.

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015. U D K A S T T I L R E SULTATKONTRAKT Den 23. august 2013 Ref XX Weidekampsgade 10 Implementering af FMK i kommunerne Projekt 4.2 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Det er

Læs mere

KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt om standardisering af opsætning og behandling af digitale underretninger i kommunerne.

KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt om standardisering af opsætning og behandling af digitale underretninger i kommunerne. Annoncering af opgave vedr. konsulentb i- stand til standardiseret opsætning og b e- handling af digitale underretninger (adviser) i kommunerne. KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt

Læs mere

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog.

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. MBBL 27. august 2013 Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. GD2/Adresseprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets projekter.

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

Informationsfoldere. Kontrakt- og leverandørstyringsværktøj. April 2018

Informationsfoldere. Kontrakt- og leverandørstyringsværktøj. April 2018 Informationsfoldere Kontrakt- og leverandørstyringsværktøj April 2018 KONTRAKTBIBLIOTEK 2 Kontrakt- og leverandørstyringsværktøj Kontor eller styrelse 1 Kontor eller styrelse 2 Kontor eller styrelse 3

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

Dette notat præsenterer tilbagemelding på den politiske aftale for 2015 for Økonomiudvalget i forbindelse med 2. budgetopfølgning 2015.

Dette notat præsenterer tilbagemelding på den politiske aftale for 2015 for Økonomiudvalget i forbindelse med 2. budgetopfølgning 2015. ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 30. juli 2015 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.14-S00-1-15 Opfølgning på politisk aftale 2015 Dette notat præsenterer tilbagemelding

Læs mere

Indledningsvis vil jeg gerne sige tak for invitationen til dagens samråd om SKATs inddrivelsesaktiviteter og restancesituationen.

Indledningsvis vil jeg gerne sige tak for invitationen til dagens samråd om SKATs inddrivelsesaktiviteter og restancesituationen. Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Tale 12. november 2014 J.nr. 14-4859372 Samrådsspørgsmål H og I - Tale til samråd den 13. november 2014 Spørgsmål H Vil ministeren

Læs mere

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011 1 Strategi for Danmarks Domstole 2011 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

Statusrapport : 6. sept. 2016

Statusrapport : 6. sept. 2016 Statusrapport : 6. sept. Region Midtjylland Organisering Styregruppe Der er nedsat en regional/kommunal programstyregruppe, der refererer til Sundhedsstyregruppen. Styregruppen holdt sit første møde den

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads

Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads 1. Baggrund Delprojektet Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads udspringer af det oprindelige projekt 11 om attraktive arbejdspladser.

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

ØIR (ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN) 26. februar 2019

ØIR (ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN) 26. februar 2019 ØIR (ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN) 26. februar 2019 1 Program for dagens præsentation om ØiR Målgruppen for webinaret er kommunernes leverandører af fagsystemer som kan få gavn af at benytte økonomisnitfladerne

Læs mere

Årsrapport 2012 Opkrævningskontoret

Årsrapport 2012 Opkrævningskontoret Fremtidens kommune Årsrapport 2012 Opkrævningskontoret Udbyhøj Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 Formålet med årsrapporten...3

Læs mere

KL SEPTEMBER 2019 BORGERBLIKKET GIV BORGEREN OVERBLIK SÅDAN!

KL SEPTEMBER 2019 BORGERBLIKKET GIV BORGEREN OVERBLIK SÅDAN! KL SEPTEMBER 2019 BORGERBLIKKET GIV BORGEREN OVERBLIK SÅDAN! 2 GIV BORGEREN OVERBLIK SÅDAN! Borgerne skal opleve en kommunal sektor, der skaber tillid og tryghed, hvor borgeren i højere grad oplever gennemsigtighed

Læs mere

Årsrapport 2017 for opkrævningsindsatsen

Årsrapport 2017 for opkrævningsindsatsen Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Årsrapport 2017 for opkrævningsindsatsen Side 1 af 6 1. Indledning Årsrapporten samler op på udviklingen af kommunens tilgodehavender og vil derved belyse

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

Sprogvurderinger i Danmark - og EVA s undersøgelser af dem

Sprogvurderinger i Danmark - og EVA s undersøgelser af dem Sprogvurderinger i Danmark - og EVA s undersøgelser af dem Center for Børnesprog Jubilæumskonference januar 2010 Specialkonsulent Helene Brochmann, EVA Lovgivningen 2004: Sprogstimulering af tosprogede

Læs mere

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Osvald Helmuths Vej 4 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet Faglig

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog.

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. MBBL 26. august 2013 Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. GD1/Ejendomsdataprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Høringsnotat over ny bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige

Høringsnotat over ny bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Notat 6. februar 2017 J.nr. 16-0682813 ICI, Jura BL, AC, NB, IN og EL Høringsnotat over ny bekendtgørelse om inddrivelse af gæld til det offentlige Med det vedlagte udkast til ny bekendtgørelse om inddrivelse

Læs mere

SPOR 2 - PROJEKTLEDERE

SPOR 2 - PROJEKTLEDERE SPOR 2 - PROJEKTLEDERE Kort om Yammer V. Mia Valentiner Opfølgning på snitflader V. Steen Pedersen Hedensted Kommune Networking walk n talk YAMMER Digital videndeling for projektledere på KY og KSD V/

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi) Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Ledelsessekretariatet 04-jun-2014 Udarbejdet af MTV Journalnummer Dokumentnavn 446432.Governance.docx Dokumentnummer 1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Fremtidens kommune. Udbyhøj. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

Fremtidens kommune. Udbyhøj. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: Fremtidens kommune Årsrapport 2011 Opkrævningskontoret Udbyhøj Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk INDLEDNING... 3 Formålet med årsrapporten... 3 UDVIKLINGEN PÅ OPKRÆVNINGSOMRÅDET

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse NOTAT Projekt Kunde Foranalyse Samarbejde om digitalisering og it Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune Økonomi og It Udbud og indkøb Bjarkesvej Allerød

NOTAT. Allerød Kommune Økonomi og It Udbud og indkøb Bjarkesvej Allerød NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Udbud og indkøb Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk Dato: juli 2016 Sagsbehandler: boju Tlf. +4548126131 Administrativ kontraktstyringsstrategi i Allerød

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice 1. Formål og baggrund Den digitale service skal gøre det lettere at være borger og virksomhed i Danmark. De skal opleve nærhed og sammenhæng i

Læs mere

Digitale ambassadører

Digitale ambassadører Digitale ambassadører 01-01-2013 31-12-2014 Politisk udvalg: Økonomiudvalg I juni 2012 vedtog Folketinget lov om digital post og lov om obligatorisk selvbetjening, som gør det obligatorisk for erhvervsliv

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Projekt 5.3 Digitale Vandløbsregulativer

Projekt 5.3 Digitale Vandløbsregulativer Projekt 5.3 Digitale Vandløbsregulativer 1. Formål og baggrund Baggrund Vandløb kan oversvømme byer og landbrugsarealer. Vandløb er samtidig levested for mange dyr og planter. Kommunerne og lodsejerne

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Samarbejde og udvikling

Samarbejde og udvikling Samarbejde og udvikling Benchmarking Læring Udvikling Effektivitet Februar 205 Indhold. Baggrund og formål 2. erne 3. BLUE modellen Benchmarking Læring Udvikling Effektivisering 4. Forløb 5. Spørgsmål

Læs mere

Digitalisering af opkrævning af kontanthjælpskrav

Digitalisering af opkrævning af kontanthjælpskrav Digitalisering af opkrævning af kontanthjælpskrav Baggrund Vallensbæk Kommune har en overordnet digitaliseringsstrategi og et ønske om at digitalisere manuelle processer. Et af stederne er opkrævning af

Læs mere

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir /

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir / F ORELØBIG BUSINESS CASE F OR PROJEKT VEDR. SAGER P Å TVÆRS AF IT - LØSNINGER O G ORGANISATORISKE S K E L 1. Ledelsesresumé Der anvendes i dag mange ressourcer på at integrere forskellige it-løsninger

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Etablering af national database om børns sundhed.

Etablering af national database om børns sundhed. Bilag A. Projektbeskrivelse for: Etablering af national database om børns sundhed. Indhold 1. Baggrund for Børnedatabase-projektet 2. Formål og metode 3. Projektets organisering 4. Den tekniske løsning

Læs mere

Nye partnerskabsinitiativer i Borgmesterens Afdeling

Nye partnerskabsinitiativer i Borgmesterens Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 2125 Jour. nr.: Ref.: LDP Nye partnerskabsinitiativer

Læs mere

Støttesystemet Beskedfordeler. Beskedfordeler Et af de otte Støttesystemer

Støttesystemet Beskedfordeler. Beskedfordeler Et af de otte Støttesystemer Støttesystemet 1 Et af de otte Støttesystemer 2 Kombit Støttesystemet Hvad er Støttesystemet Beskedefordeler? Abonnér på beskeder om forretningsmæssige hændelser Støttesystemet er det centrale beskedsystem,

Læs mere

SPOR 6: ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN

SPOR 6: ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN SPOR 6: ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN v. Peter Müller og Maibrit Georg Data- og infrastrukturdage 16. og 19. september 2019 Dagsorden for spor 6 1. Få indsigt i Økonomi i Rammearkitekturen (ØiR) - formålet

Læs mere

Program for Velfærdsteknologi

Program for Velfærdsteknologi Program for Velfærdsteknologi 2017-2020 Delprojekt a: Understøttelse af gevinstrealisering Side 1 af 6 1. Formål og baggrund 1.1 Baggrund og overordnet formål Dette delprojekt orienterer sig primært mod

Læs mere

Manual for metoder og processer på Synscenter Refsnæs

Manual for metoder og processer på Synscenter Refsnæs 21. april 2014 Manual for metoder og processer på Synscenter Refsnæs I udviklingsprojektet Det Nye Refsnæs ( Projekt 1 ) er der udviklet en række metoder og processer, der udgør grundstenen i arbejdsmetoder

Læs mere

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem

OS2KITOS. Kommunernes IT OverbliksSystem OS2KITOS Kommunernes IT OverbliksSystem Formål Leverancer Succeskriterier Moving target, men som de langt hen ad vejen er blevet kommunikeret indtil nu! Idé Fælles kommunal digitaliseringsstrategi Indsatsområde

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Principper for det specialiserede børneområde

Principper for det specialiserede børneområde Principper for det specialiserede børneområde 1. Indledning Med afsæt i tidligere temadrøftelser i Undervisnings- og Børneudvalget vedrørende det specialiserede område, herunder myndighedsområdet for børn

Læs mere

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018 Oversigt over væsentlige ændringer i Paradigme for styringsmanual I 4. udgave af Paradigme for styringsmanual for Region Hovedstadens Større Byggeprojekter er der foretaget to overordnede ændringer. For

Læs mere

Opkrævning i Varde Kommune 2015/2016

Opkrævning i Varde Kommune 2015/2016 Opkrævning i Varde Kommune 2015/2016 1 Indledning: Opkrævningsafdelingen er en del af Team Back i Borgerservice og udgør en normering på ca. 2,5 årsværk. De medarbejdere som arbejder med opkrævning i Varde

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab

Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Kommunernes Ydelsessystem: Vejledning til business caseredskab Version 1.0, maj 2014 Denne vejledning til en lokal business case suppleres af følgende dokumenter: Instruktion til udfyldelse af business

Læs mere

Notat om SKATs anvendelse af Ét Fælles Inddrivelsessystem

Notat om SKATs anvendelse af Ét Fælles Inddrivelsessystem 7511752 JKA/jka Notat om SKATs anvendelse af Ét Fælles Inddrivelsessystem (EFI) m.v. 1. Skatteministeriet har bedt mig vurdere, om de foreliggende undersøgelser af fordringsmassen og funktionerne i systemet

Læs mere

Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes

Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes kontrolindsats Baggrund Som en del af økonomiaftalen for 2016 blev det mellem KL og regeringen aftalt, at kommunerne fremadrettet skulle opgøre

Læs mere