gode råd til at modtage internationale medarbejdere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "gode råd til at modtage internationale medarbejdere"

Transkript

1 københavns universitet gode råd til at modtage internationale medarbejdere

2 Modtagelse af internationale medarbejdere på KU Denne folder er til jer, som har fået en ny international kollega og som gerne vil have gode råd og ideer til hvordan I kan understøtte, at jeres nye kollega føler sig godt tilpas på KU og på lige fod med sine danske kollegaer kan indgå i fakultetets/instituttets aktiviteter. Sprog Skal jeg lære dansk? er et ofte tilbagevendende spørgsmål, som ikke har et entydigt svar. Dette afhænger bl.a. af, hvor den internationale medarbejder skal arbejde, hvor længe den pågældende skal være i Danmark og de krav fakulteterne og institutterne stiller til deres medarbejdere. Et godt råd du kan give videre til din nye internationale kollega er, at det aldrig kan skade at lære dansk og det er gratis de første år i Danmark. Du kan understøtte din internationale kollegas danskundervisning ved at tale dansk til vedkommende. Fordelene ved at lære dansk er, at de internationale medarbejdere på lige fod med de danske medarbejdere kan deltage både i arbejdspladsens sociale liv og med tiden sidde i forskellige råd og nævn som f.eks. studienævn, samarbejdsudvalg eller akademisk råd. Herudover vil den internationale kollega have mulighed for på lige fod at indgå med danske undervisere, såfremt stillingen omfatter undervisningsforpligtelser. Desuden er hverdagen i Danmark uden tvivl lettere, hvis man kan tale dansk. Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) på det Humanistiske Fakultet har mange gode tilbud og kan hjælpe med at besvare spørgsmål angående danskundervisning. 10 ideer De fleste institutter på KU har prøvet eller udviklet gode initiativer, som kan understøtte, at internationale kollegaer og deres familie bliver godt modtaget. Nogle af de gode råd og ideer er samlet i denne brochure til inspiration. Hvis du som læser er interesseret i at få mere information, nævnes forkortelsen af instituttet her i folderen. Du kan selvfølgelig også altid kontakte International Staff Mobility (ISM). Forhåbentlig bliver du inspireret af læsningen og får mulighed for at bruge nogle af de gode råd og ideer i praksis. Sociale arrangementer er en fantastisk måde at integrere nye medarbejdere på. Det giver en relation som ikke kun er baseret på formularer og komplicerede systemer, men også på gensidig forståelse og fælles oplevelser Anette Studsgård - Administrative Coordinator Niels Bohr International Academy (NBIA)

3 1 En Velkomstmail (ICMM, IGN, IKK, IKVH, ISM, JUR, MATH, stor del af den viden og information som danskere har om det danske samfund er indforstået. Når udenlandske forskere kommer til Danmark for at arbejde og bo, har de ikke samme viden om f.eks. en dansk arbejdsplads eller danske værdier. De fleste har aldrig hørt om tillidsrepræsentanter, fagforeninger, A-kasser, MUS-samtaler osv. Den information skal formidles. Når en international forsker bliver ansat på KU, sender ISM en velkomstmail med general information om registrering i Danmark og ansættelsesforhold. De fleste institutter på KU sender også velkomstmails. Forskerne får meget information og det er vigtigt, at vi ikke gentager hinanden. Institutterne skal helst fokusere på lokale forhold (som bygninger, ledelse, administration, sygefraværsregler, informationssikkerhed mm.). 2 Velkomstmøde (ICMM, ISM, MATH, NBIA) Førstehåndsindtrykket har stor betydning for hvordan KU opfattes som arbejdsplads og hvordan forskeren kommer til at trives. Derfor er det vigtigt at overveje hvordan man byder nye udenlandske forskere velkommen. Et velkomstmøde hvor flere nye forskere bliver introduceret til nogle kollegaer, deres arbejdsplads, og den pågældende arbejdskultur, er en god måde at gøre det på. Det kan med fordel være en blanding mellem danske og internationale ansatte. Institutleder eller dekan byder velkommen Mange udenlandske forskere kommer fra lande med en arbejdspladskultur med mere hierarkisk og autoritær ledelse end i Danmark. Udlændinge vil derfor ofte sætte stor pris, at institutlederen/dekanen byder velkommen til arbejdspladsen. Lokal rundvisning Hvert institut/fakultet har noget, der er interessant at vise frem til en ny forsker. Det kan være noget historisk, fortællinger om bygningerne/ stedet, praktisk information eller noget typisk dansk (f.eks. pausesnak ved kaffemaskinen). Dansk mad At fordøje en masse nye viden og indryk på et velkomstmøde kan være overvældende. Derfor er det en god idé at indbygge nok tid til pauser. Her kan dansk mad eller snacks være en god måde at komme ind på dansk kultur eller blot som emne man kan småsnakke om. 3 Husk familien En af de vigtigste faktorer til at fastholde udenlandske forskere er, at deres familier og ægtefæller også trives i Danmark. Derfor er det afgørende at gøre en indsats i forhold til at inddrage og invitere forskernes partner/ægtefælle (f.eks. til et velkomstmøde eller et social arrangement), så de også føler sig velkomne. Husk at henvise til ISM s Dual Career ~ Spouse Network, hvor spouses får mulighed for gratis individuelle samtaler, job coaching, netværksaktiviteter mm.

4 4 5 3-månederssamtale Mange udenlandske forskere oplever efter de første hektiske uger med mange indtryk, at der stadig dukker mange spørgsmål op. At tilbyde en standard 3-månederssamtale, kan sikre at der er en konkret mulighed for at stille yderligere spørgsmål. Det er ikke alle forskere, som kommer fra en kultur, hvor man plejer at stille spørgsmål. Desuden kan man her sikre, at den information der er givet tidligere, er forstået. Herudover kan der informeres om emner, der ikke er så vigtige lige efter ankomsten (f.eks. A-kasser). Velkomstsamtale (IKK, ICMM) Start MUS (TORS) Som beskrevet under Velkomstmøde, er det første indtryk vigtigt. Ved ankomsten til Danmark har udenlandske forskere og deres eventuelle familie mange spørgsmål. De er usikre på regler, forventninger og krav fra både de danske myndigheder og KU som arbejdsplads. Mange udtrykker at de er usikre på om de nu har stillet alle spørgsmål. En individuel velkomsttale (IKK), en start MUS (TORS) eller en velkomstkomité (ICMM) er gode måder at strukturere en velkomst- samtale om forskellige økonomiske, praktiske og administrative forhold. 7 6 Kulturfrokost (IGN, SNM) Der er adskillige institutter, der inviterer både danske og udenlandske forskere til f.eks. at spise en månedlig frokost sammen. Der er flere varianter, for eksempel torsdagskage (IGN) eller månedlige morgenmadsmøder (SNM). Der er ingen dagsorden, men det overordnede tema er (dansk) kultur. Det er en uformel sammenkomst, hvor danske og internationale forskere spiser sammen og hermed skaber et socialt netværk. Kulturmøder / kulturworkshops (ISM, TORS) På kulturmøder eller workshops vil omdrejningspunktet være forståelse af Danmark, dansk kultur og hvordan man håndterer interkulturelle møder, med henblik på at opdage udfordringerne før de forvandles til problemer. Der vil være stor fokus på den lokale arbejdspladskultur. På disse møder er det vigtigt at danske og udenlandske forskere er til stede både som deltagere og oplægsholdere. ISM tilbyder muligheden for at afholde skræddersyede kulturworkshops hos jer.

5 9 8 Skab netværk gennem sociale og faglige events Mentorordning (IVA, DIKU) En anden måde at komme i kontakt med en (dansk) kollega, er gennem en mentor- eller buddy-ordning. Her kan en lokal mentor hjælpe med integrationen og de praktiske forhold på arbejdspladsen. Der er mange muligheder, alt efter behov og afhængig af hvor mange ressourcer I har. ISM har indhentet erfaringer fra udlandet, hvor universiteter har afprøvet forskellige mentorordninger. Én af de væsentligste læringer er, at det er et afgørende succeskriterie, at en mentorordning bliver lokalt understøttet, især fra ledelsen. Mange internationale forskere ønsker at komme i kontakt med danskere. En spørgeskemaundersøgelse (> 200 internationale forskere) som ISM har lavet, bekræfter dette og fremhæver: 39 % of the respondents replied that social networks are difficult for them to establish in Denmark. When it comes to friendships, a large percentage of international research ers and families (73 %) agree that it is difficult to form friendships with Danes. Many note that they find Danes hard to approach and connect with socially. They also find that Danes in general do not have a positive attitude towards newcomers and that they are quite private. Sociale og faglige arrangementer på engelsk kan være en døråbner, hvor internationale og danske forskere kan mødes på en uforpligtende måde. Der kan skabes faglige og sociale netværk, hvor familien også har mulighed for at deltage. Julefrokosten er en god måde at inkludere alle medarbejdere på, konceptet skal dog forklares til nyankommne udenlandske forskere. Temaftener om et bestemt land (ISIM) er en anden god mulighed at invitere danske og udenlandske kollegaer. Et andet forslag er at organisere udflugter (ISM, NBIA) hvor forskere med deres familier har mulighed for at tage til f.eks. zoo, Kronborg eller Roskilde. Her får deltagerne en rundvisning eller en oplevelse, som er særlig organiseret til formålet. Det er mere ressourcekrævende at organisere udflugter, men en mulighed er at organiser en udflugt på tværs af forskellige afdelinger og institutter. ISMs events er altid åbne for alle udenlandske forskere og deres familier. 10 Social Junior Faculty Club (ICMM) Nogle institutter har prøvet at oprette Faculty Clubs for udenlandske ansatte. Initiativerne, som er brugerdrevne, ser ud til at fungere godt. Et konkret eksempel hos ICMM viser, at unge forskere (både danske og internationale) organiserer talrige aktiviteter, som er godt besøgt. De organiserer bl.a. Science and Cocktails, besøger teatret, laver is sammen, og de deltager i forskellige festivaler i København.

6 københavns universitet nørregade 10 postboks københavn k hr & organisation hr-info@adm.ku.dk Institutter og fakulteter på KU Denne folder er udarbejdet af ISM, som opfølgning på et HSU temaseminar om internationalisering. Herudover har forskellige medarbejdere fra KU s institutter og fakulteter givet input. CIP DIKU ICMM IGN IKK IKVH ISM IVA JUR MATH NBIA SNM TORS Center for Internationalisering og Parallelsproglighed Datalogisk Institut Institut for Cellulær og Molekylær Medicin Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab International Staff Mobility Det Informations- videnskabelige Akademi Det Juridiske Fakultet Institut for Matematiske Fag The Niels Bohr International Academy Statens Naturhistoriske Museum Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier December 2016, tekst: International Staff Mobility, design & produktion: Rumfang part of IDna Group

Bestyrelse. Rektor. Prorektor Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 3

Bestyrelse. Rektor. Prorektor Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 3 Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 6. Bilag 1 Bilag 1 Københavns Universitet: Organisationsdiagram* Bestyrelse Rektor Prorektor Direktør Ledelsesfora, råd og udvalg s. 2 FA Fællesadministrationen

Læs mere

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LT HSU S A G S N O T A T 19. APRIL 2011 Vedr.: Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ OG SAMARBEJDE Sagsbehandler:

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

International rekruttering på Københavns Universitet. v/hr vicedirektør Lisbeth Møller og specialkonsulent Mark de Vos

International rekruttering på Københavns Universitet. v/hr vicedirektør Lisbeth Møller og specialkonsulent Mark de Vos International rekruttering på Københavns Universitet v/hr vicedirektør Lisbeth Møller og specialkonsulent Mark de Vos Nye bygninger for 5,4 milliarder kroner Universitetets strategi Med udgangspunkt i

Læs mere

Inspiration hentes fra udlandet

Inspiration hentes fra udlandet 2014 tidsskrift om personaleledelse I 6 udgivet af Dansk HR Inspiration hentes fra udlandet HR til gavn for hele universitetet Lisbeth Møller, Vicedirektør for HR & Organisation på Københavns Universitet

Læs mere

Bestyrelse. Rektor. Prorektor for forskning og innovation Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 6

Bestyrelse. Rektor. Prorektor for forskning og innovation Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 6 Bestyrelsesmøde nr. 75, den 2. december 2014 Pkt. 9. Bilag 1 Bilag 1 Københavns Universitet: Organisationsdiagram* Bestyrelse Rektor Prorektor for forskning og innovation Direktør Prorektor for uddannelse

Læs mere

God start til udenlandske medarbejdere og deres familier

God start til udenlandske medarbejdere og deres familier Lærdansk Erhverv God start til udenlandske medarbejdere og deres familier Danskundervisning, modtageprogrammer, undervisning i dansk kultur og samfundsforståelse 2 Gode tilbud til erhvervslivet Har jeres

Læs mere

Model for danskkurser til internationale medarbejdere på Københavns Universitet udbudt af Center for Internationalisering og Parallelsproglighed

Model for danskkurser til internationale medarbejdere på Københavns Universitet udbudt af Center for Internationalisering og Parallelsproglighed D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Model for danskkurser til internationale medarbejdere på Københavns Universitet udbudt af Center for Internationalisering

Læs mere

Foreløbig generel rapport om KUBISbrugertilfredshedsundersøgelse

Foreløbig generel rapport om KUBISbrugertilfredshedsundersøgelse Københavns Universitets Biblioteksservice KUBIS STAB / Jesper Mørch 28. november 2013 Sagsnr... DET KONGELIGE BIBLIOTEK Foreløbig generel rapport om KUBISbrugertilfredshedsundersøgelse 2013 Indhold: 1.

Læs mere

Anbefaling Ansvarlig Prioritet

Anbefaling Ansvarlig Prioritet Rapport om brug af engelsk som administrativt sprog Endelig handleplan efter behandling på LT-møde den 30. april 2014 1 Anbefaling Ansvarlig Prioritet 1. Udmøntning af parallelsprogspolitikken 1.1 Kommunikationen

Læs mere

Den sprogstrategiske satsning

Den sprogstrategiske satsning Den sprogstrategiske satsning Flere sprog til flere studerende Sprog på Kryds og Tværs SDU Odense, 26.10.2016 Sanne Larsen og Joyce Kling, Center for Internationalisering og Parallelsproglighed 27-09-2016

Læs mere

REJS UD MED JOBBET. Staff Mobility

REJS UD MED JOBBET. Staff Mobility REJS UD MED JOBBET Staff Mobility Udveksling for lærere og administrative medarbejdere Denne brochure henvender sig til dig som overvejer at tilbringe et par dage på en af vores europæiske partnerskoler.

Læs mere

Her vil vi give nogle bud på bl.a. din rolle, dine arbejdsopgaver, hvordan kan du få støtte fra konsulenter, hvordan kan du bruge ledelse og kolleger

Her vil vi give nogle bud på bl.a. din rolle, dine arbejdsopgaver, hvordan kan du få støtte fra konsulenter, hvordan kan du bruge ledelse og kolleger G U I D E T I L M E N TO R E N G U I D E T I L D I G, S O M S K A L S TA R T E M E D AT VÆ R E M E N T O R, E L L E R A L L E R E D E E R I G A N G Her vil vi give nogle bud på bl.a. din rolle, dine arbejdsopgaver,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 92, d. 11. december 2017 Pkt. 10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. KU s organisation pr. 1. dec.

Bestyrelsesmøde nr. 92, d. 11. december 2017 Pkt. 10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. KU s organisation pr. 1. dec. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 92, d. 11. december 2017 Pkt. 10. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 4. DECEMBER 2017 Vedr. KU s organisation pr. 1. dec. 2017 Sagsbehandler

Læs mere

Bestyrelse. Rektor. Prorektor for forskning og innovation Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 6

Bestyrelse. Rektor. Prorektor for forskning og innovation Direktør SCIENCE. Fakultet s. 7. Fakultet s. 8. Fakultet. s. 6 Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 9. Bilag 1 Bilag 1 Københavns Universitet: Organisationsdiagram* Bestyrelse Rektor Prorektor for forskning og innovation Direktør Prorektor for uddannelse

Læs mere

12. SEPTEMBER 2012 TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNAITIONAL FORSKERMOBILTIET TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET 12.

12. SEPTEMBER 2012 TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNAITIONAL FORSKERMOBILTIET TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNATIONAL FORSKERMOBILITET 12. TAP-NETVÆRKSMØDE VEDR. INTERNAITIONAL FORSKERMOBILTIET DAGENS PROGRAM 10:00 Velkomst 10:15 Nyt fra IAS 10:45 Nyt fra andre? 11:00 Kend din nabo networking ved bordene 11:30 Danne grupper til vidensdelingen

Læs mere

GUIDE TIL VIRKSOMHEDER, DER VIL FASTHOLDE HØJTUDDANNEDE, UDENLANDSKE MEDARBEJDERE

GUIDE TIL VIRKSOMHEDER, DER VIL FASTHOLDE HØJTUDDANNEDE, UDENLANDSKE MEDARBEJDERE GUIDE TIL VIRKSOMHEDER, DER VIL FASTHOLDE HØJTUDDANNEDE, UDENLANDSKE MEDARBEJDERE Danske virksomheder har brug for udenlandsk arbejdskraft. Men det er dyrt at rekruttere udenlandske medarbejdere og derfor

Læs mere

Cultural Family Network - effektiv fastholdelse af udenlandske medarbejdere

Cultural Family Network - effektiv fastholdelse af udenlandske medarbejdere 10 virksomheder har bidraget til udvikling af et effektivt redskab til fastholdelse af udenlandske medarbejdere. I samarbejde med More than Relocation - Relocation Scandinavia har de etableret Cultural

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge A k a d e m i e t Program for foråret 2011 Årgang Akademiet Mørkhøjvej 78 2700 Brønshøj Tlf: 4454 4736 info@ungetalenter.dk www.ungetalenter.dk Akademiet er støttet af Region Hovedstaden Forår 1.g Akademisk

Læs mere

KU indsatsområde 3: Vi skal styrke det interne samarbejde og den fælles identitet

KU indsatsområde 3: Vi skal styrke det interne samarbejde og den fælles identitet KU indsatsområde 3: Vi skal styrke det interne samarbejde og den fælles identitet For at arbejde hen mod ét fælles fakultet og også ét fælles KU peger direktionen på disse indsatser i opbygningen af en

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende 1. marts 2012 31. marts 2015. Journalnummer: 13376222008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 4b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. NOVEMBER 2018 Vedr. Danske Universiteters og Danske Studerendes Fællesråds

Læs mere

TRIVSEL Københavns Universitet HUM Fakultetsrapport. Antal besvarelser: 855. Svarprocent: 67%

TRIVSEL Københavns Universitet HUM Fakultetsrapport. Antal besvarelser: 855. Svarprocent: 67% Københavns Universitet Antal besvarelser: 855 TRIVSEL 2013 Svarprocent: 67% SVARPROCENT OPDELT PÅ INSTITUTTER 01 Inviterede CAS Søndre 37 65 EnGeRom 142 51 Fak.service 89 84 IKK 150 68 IMF 174 56 INSS

Læs mere

Sammen om at lede folkeskolen

Sammen om at lede folkeskolen Sammen om at lede folkeskolen Dialog- og udviklingsmøder om at lede folkeskolen Hanne Bak Lumholt, afdelingschef, KL Erling Pedersen, skoleleder, skolerne i Nord, Odense Kommune 06-11-2015 1 En ny folkeskole

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP)

Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) Akademiske ordlister fra et sprogpolitisk perspektiv? Birgit Henriksen, Centerleder i CIP Og Anne Sofie Jakobsen, forskningsassistent i CIP

Læs mere

REJS UD MED JOBBET. Staff Mobility

REJS UD MED JOBBET. Staff Mobility REJS UD MED JOBBET Staff Mobility Udveksling for undervisende og administrativt personale Denne brochure henvender sig til dig som overvejer at tilbringe et par dage på en af vores europæiske partnerskoler.

Læs mere

Guide til en god introduktion

Guide til en god introduktion Guide til en god introduktion www.randers.dk Oktober 2013 - til alle arbejdspladser i Randers Kommune A5_8s_tryk_farve.indd 1 26-09-2013 13:35:52 Man skal føle sig velkommen i Randers Kommune. Derfor bestræber

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. KU s organisation, december Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. KU s organisation, december Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 6. DECEMBER 2016 Vedr. KU s organisation, december 2016 Sagsbehandler Rektorsekretariatet Københavns Universitet

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

JUR TEO SAMF SCIENCE HUM SUND. Formand institutleder

JUR TEO SAMF SCIENCE HUM SUND. Formand institutleder Bestyrelsesmøde nr. 73, den 10. juni 2014, Pkt. 8. Bilag 3. 1. Hvor mange institutråd er etableret (nævn rådenes navn, størrelse og sammensætning) JUR TEO SAMF SCIENCE HUM SUND Enhedsfakultet Enhedsfakultet

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen 1. Selve ansættelsen 2. Forbered modtagelsen 3. Den første dag 4. De første 3 måneder Drejebog for ansættelse og modtagelse af nye medarbejdere Yes! Sådan tænker

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE December 2013 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Velkomst og praktiske informationer Friendship Ambassador-initiativet Oplæg af en tidligere mentor Mentor-opgaven og cv et Underskrivning

Læs mere

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden januar 2011 til

Læs mere

Beskæftigelsesanalyse af ph.d.- dimittender fra Københavns Universitet

Beskæftigelsesanalyse af ph.d.- dimittender fra Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Beskæftigelsesanalyse af ph.d.- dimittender fra Københavns Universitet 2008-2014 Et registertræk over 7 år fra Danmarks Statistik 22. september 2016 Forskning & Innovation, Københavns

Læs mere

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske

Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for afholdelse af ph.d.-forsvar ved Det Humanistiske Fakultet Ifølge ph.d.-bekendtgørelsens 25, stk. 1, nr. 6), jf. 19, stk. 1 skal universitetet

Læs mere

Mentorordning for nyuddannede sygeplejersker

Mentorordning for nyuddannede sygeplejersker Mentorordning for nyuddannede sygeplejersker Få en flyvende start som ny sygeplejerske Fremtidens arbejdsplads for fremtidens sygeplejersker SYGEHUS THY-MORS Mentoring Redskab til faglig og personlig udvikling.

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D MANDAG BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

OFFENTLIG EVALUERINGSRAPPORT 27. OKTOBER 2011

OFFENTLIG EVALUERINGSRAPPORT 27. OKTOBER 2011 DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET OFFENTLIG EVALUERINGSRAPPORT 27. OKTOBER 2011 Vedr.: Sagsbehandler: Kurser udbudt af Datalogisk Institut ved det Naturvidenskabelige fakultet i studieår 2010/11

Læs mere

UNGEKULTURENS TOPMØDE

UNGEKULTURENS TOPMØDE Invitation til UNGEKULTURENS TOPMØDE Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur 5. - 6. oktober 2018 OPLEVE SKABE FÆLLESSKAB Når unge har medindflydelse på deres hverdags- og kulturliv, skaber det

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET

DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET 2014 2016 SUPPLEMENT TIL UDVIKLINGSPLAN 2012 2016 DET TEOLOGISKE FAKULTET 2014-2016 Supplement til UDVIKLINGSPLAN 2012-2016 Det Teologiske

Læs mere

KICK-OFF: PBL-LÆRINGSMÅL I ALLE STUDIEORDNINGER PÅ AAU

KICK-OFF: PBL-LÆRINGSMÅL I ALLE STUDIEORDNINGER PÅ AAU KICK-OFF: PBL-LÆRINGSMÅL I ALLE STUDIEORDNINGER PÅ AAU DEKAN RASMUS ANTOFT Dagens program 9.00-9.30 Morgenbrød 9.30-9.40 Velkomst v/inger Askehave, Prorektor 9.40-9.50 Rammesætning v/rasmus Antoft, Dekan

Læs mere

Job- og personprofil for institutleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Job- og personprofil for institutleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for institutleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Baggrund Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

FORSKNING & INNOVATION

FORSKNING & INNOVATION københavns universitet FORSKNING & INNOVATION Københavns Universitets overordnede principper for samarbejder med eksterne parter En praktisk guide til universitetets samarbejdspartnere Forskning & Innovation

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 17. juni 2015 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation.

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation. REFERAT Bestyrelsesmøde 5 / workshop Dato: 10.03.2009 Sted: Schleppegrellsgade 2, 1. Tv. Tid: 19.00 Tilstede: Klaus E. Jørgensen (KEJ), Ida K. F. Tinning (IKFT), Marianne Filtenborg (MF), Karin Elkjær

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen 1 Dagplejen er kommunens største daginstitution med 48 dagplejere, 3 deltidsansatte pædagoger, 1 leder og en administrativ medarbejder. Dagplejen arbejder ud fra et anerkendende børnesyn,

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. JANUAR 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0002/14-4000 Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 Sted: Referent: 15B.0.07 Susanne Kirst

Læs mere

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow

Byens Rum. The Meaningful City of Tomorrow Byens Rum The Meaningful City of Tomorrow The vision of the future is always changing, dependent of the technology and knowledge on all fields: If you design the best building you know to design, that's

Læs mere

Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP)

Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) Anne Holmen Professor i parallelsproglighed Om CIP Oprettet i 2008 efter beslutning fra bestyrelsen for Københavns Universitet for at understøtte

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET KLASSISKE STUDIER Side 1 af 7 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med

Læs mere

KIT for mentorer og mentees i Magistra Vitae Historisk Alumneforening

KIT for mentorer og mentees i Magistra Vitae Historisk Alumneforening KIT for mentorer og mentees i Magistra Vitae Historisk Alumneforening Indeholder: Handleplan for mentorforløb, side 2. Fem metaforiske eksempler på mentorrelationer, side 3. Øvelse, jobvalg, side 4. Refleksionsøvelse,

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

Oversigt over EAN-lokationsnr. på Aalborg Universitet pr. 15. november 2017

Oversigt over EAN-lokationsnr. på Aalborg Universitet pr. 15. november 2017 Oversigt over EAN-lokationsnr. på Aalborg Universitet pr. 15. november 2017 Afdeling/Institut EAN-nummer Adresse Postnr./By Fællesområdet Rektor 5798000417076 Fredrik Bajers Vej 5 9220 Aalborg Ø Universitetsdirektøren

Læs mere

Træningsforløb for HR konsulenter Coaching af ledere

Træningsforløb for HR konsulenter Coaching af ledere Træningsforløb for HR konsulenter Coaching af ledere Coaching i en organisatorisk sammenhæng Coaching af ledere et træningsforløb Formål Det overordnede formål er at styrke konsulenternes evne til at gennemføre

Læs mere

RUNDT OM DEN NETBASEREDE UDDANNELSE

RUNDT OM DEN NETBASEREDE UDDANNELSE NETVÆRKET FOR NETBASEREDE PROFESSIONS- UDDANNELSER I UCC, UC SYDDANMARK OG VIA UC Inviterer til konferencen RUNDT OM DEN NETBASEREDE UDDANNELSE 1. DECEMBER 2011 Some rights reserved by magical-world http://www.flickr.com/photos/magical-world/

Læs mere

Nøglen til det danske samfund for expats

Nøglen til det danske samfund for expats Nøglen til det danske samfund for expats De lokale idrætsforeninger er nøglen til at lære danskerne bedre at kende. DGI SportsGuides guider expats godt ud i foreningslivet. Expats bidrager med nyt syn

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP: 22. og 23. oktober 2019

Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP: 22. og 23. oktober 2019 Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP:. og 23. oktober 2019 G N I R E V L O V N I G O E G UN g hvorfor? hvornår o hvad, hvordan, ppe unge an og en stor gru rm u F n e B r te ia k Mød psy Unge og involvering

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C MANDAG FYSIK 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D1 9.00 9.30 Ankomst i Fysisk

Læs mere

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Udviklingsgruppen for intelligent energi omkostningseffektivisering under Innovationsnetværket VE Net inviterer til workshop.

Læs mere

på Institut for Statskundskab

på Institut for Statskundskab københavns universitet institut for statskundskab på Institut for Statskundskab 1 en samtale mellem studerende og undervisere Samtalen mellem studerende og undervisere, og studerende imellem, har altid

Læs mere

HUM TEOL JURA SUND SAMF SCIENCE BRIC. 8 institutter. 6 institutter. 12 institutter. 13 institutter. Bestyrelse. Rektorsekretariatet.

HUM TEOL JURA SUND SAMF SCIENCE BRIC. 8 institutter. 6 institutter. 12 institutter. 13 institutter. Bestyrelse. Rektorsekretariatet. Samarbejde i studiemiljøet Kim Lefmann, Niels Bohr Institutet Københavns Universitet MBU konference om teknikfag og gruppeeksamen Roskilde, 24/1-2013 Dias 1 Bestyrelse Rektorsekretariatet Direktion Uddannelsesservice

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

Magisterbladet - studerende på universiteter Summary Report

Magisterbladet - studerende på universiteter Summary Report Magisterbladet - studerende på universiteter Summary Report 2/13/218 Dit køn? Response Rate: 1% (N=117)Question Type: Choose one Mand 23 Kvinde 811 Andet 3 Total Responses 117 9 Dit køn? 8 7 6 5 4 811

Læs mere

Velkommen til statskundskab

Velkommen til statskundskab københavns universitet institut for statskundskab Velkommen til statskundskab 1 Velkommen til statskundskab 3 Bliv uddannet problemløser På Statskundskab i København bliver du uddannet til problemløser.

Læs mere

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder DM fagforening for højtuddannede DM Leder DM Leder Det er vigtigt, at DM har fokus på ledere, fordi mange medlemmer af DM før eller senere bliver ledere. Det er en meget naturlig karrierevej for mange

Læs mere

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektleder Jens Dolin, Institutleder, Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Øster Voldgade 3 1350 København K Telefon: +45 353-20420 Telefon

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalget i komparative kulturstudier 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalget i komparative kulturstudier 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalget i komparative kulturstudier 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel

Læs mere

Inspirationshæfte til workshop om strategisk kompetenceudvikling

Inspirationshæfte til workshop om strategisk kompetenceudvikling Inspirationshæfte til workshop om strategisk kompetenceudvikling Uddannelsesforbundets temakursus, Svendborg d. 23.04.15 Jens Henning Ravnsmed, jhr@kompetenceudvikling.dk Katja Munkholm Nielsen, kamni@kompetenceudvikling.dk

Læs mere

Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019

Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019 Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019 Velkommen! Baggrund og intentioner for naturvidenskabskoordinatorer og netværk Sidsel Hansen, Undervisningsministeriet Astra

Læs mere

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Forord Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Ilisimatusarfik Grønlands Universitet - er anerkendt som et arktisk universitet, der bedriver forskning og uddannelse med arktiske kultur-, sprog-, sundheds- og

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Anbefalinger for God Studieledelse

Anbefalinger for God Studieledelse Anbefalinger for God Studieledelse Overordnet anbefaling Studieledere skal være værdibærende i forhold til den faglige og pædagogiske ledelse af studiet Organisering og kommunikation af ændringer og værdisæt

Læs mere

BLIV CAREER PARTNER HOS AU HEALTH

BLIV CAREER PARTNER HOS AU HEALTH AU CAREER PARTNERSKABSBROCHURE 1 BLIV CAREER PARTNER HOS AU HEALTH OG FÅ DIREKTE KONTAKT TIL 2.300 SUNDHEDSVIDENSKABELIGE KANDIDATOG PH.D.-STUDERENDE 2 PARTNERSKABSBROCHURE AU CAREER VELKOMMEN TIL AU CAREER,

Læs mere

Are you hiring Newcomers?

Are you hiring Newcomers? Are you hiring Newcomers? Newcomer Service offers free support You are welcome to contact Newcomer Service when you wish to: Forward information on life in Esbjerg to attract newcomers Receive advise on

Læs mere

VELKOMMEN TIL MEDICINSK UDDANNELSESKONFERENCE

VELKOMMEN TIL MEDICINSK UDDANNELSESKONFERENCE VELKOMMEN TIL MEDICINSK UDDANNELSESKONFERENCE 7.-9. MAJ 2017 HOTEL OPUS I HORSENS VELKOMMEN TIL MUK 2017 PLENUM OPLÆGSHOLDERE FORELØBIGT PROGRAM FØLG MED I VORES KONFERENCE APP TILMELDING FORELØBIGT PROGRAM

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Indkaldelse til ordinær generalforsamling Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Foreningen af Naturresourcestuderende (FN) Dato: Fredag den 2.oktober 2015 kl 12.30. Generalforsamlingens dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formalia a. Valg

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D MANDAG - BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Om opsamlingen Her er opsamlingen på workshoppen for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere