Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,"

Transkript

1 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 17. juni 2015 kl KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07 Mia Dabelsteen KØBENHAVN S TLF Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, phdschool@hum.ku.dk REF: MD Trine Schreiber, IVA, Catharina Raudvere, TORS, Kristin Veel, IKK, Michael Lerche Nielsen, NFI, Klemens Kappel, MEF, Bettina Perregaard, INSS, Sniff Andersen Nexø, SAXO, Afbud: Frederik Tygstrup, IKK, Inge Birgitte Siegumfeldt, Engerom. Mødet var indkaldt med følgende dagsorden: Dagsorden: 1) Godkendelse af dagsorden.

2 2) Kl. 10:00 - Præsentation af ny vejledningstjeneste for ph.d.-studerende, der skal på udlandsophold hos International Staff Mobility i Nørregade ved Daniel Thomas Mosbæk Jensen. 3) Kl. 10:30 - Præsentation af nyt ph.d.-mentorprogram ved Marie Møgelvang, Uddannelsesservice, Alumnesekretariatet. 4) Meddelelser. 5) Hvordan er det gået med at afholde første runde af GRUS? Erfaringsudveksling. 6) Evt. SIDE 2 AF 7 Ad. 1) Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af dagsorden. Ad. 2) Kl. 10:00 - Præsentation af ny vejledningstjeneste for ph.d.- studerende, der skal på udlandsophold hos International Staff Mobility i Nørregade ved Daniel Thomas Mosbæk Jensen. Daniel Thomas Mosbæk Jensen orienterede om, at vejledningstjenesten hos International Staff Mobility for ph.d.-studerende, der skal på udlandsophold, åbnede den 1. April De kan vejlede de ph.d.-studerende om en række vigtige ting angående skat, social sikring, forsikring og visum i forbindelse med længerevarende udlandsophold. Ph.d.-studerende kan læse om udstationering under medarbejderguiden på intranettet samt på KU s ph.d.- hjemmeside. De har mulighed for at skrive, ringe eller møde op personligt. Daniel kommer endvidere gerne ud på institutterne og fortæller om vejledningstjenesten både til administrativt ansatte og ph.d.-studerende. Vil gerne høre om hvad deres behov er for, at ISM kan målrette vejledningen fremadrettet. Daniel har blandt andet været på besøg på SAXO, og vil inspireret af dette, arbejde videre med at udvikle vejledningen til ph.d.-studerende med henblik på at skrive bedre fondsansøgninger. Desuden arbejder de på at udvikle forskellige pakker til forskellige lande, at udarbejde en brochure med de vigtigste informationer mm. Ph.d.-koordinatorerne blev opfordret til at læse mere om tjenesten, at informere om den til vejledere, administrativt ansatte og ph.d.-studerende - og gerne også komme med input eller feedback. Bettina, INSS og Michael fra NFI meddelte allerede, at de godt kunne tænke sig et besøg fra Daniel for en bredere kreds på hhv. INSS og NFI. Vedlagt referatet et Daniels power point præsentation.

3 Ad. 3) 10:30 - Præsentation af nyt ph.d.-mentorprogram ved Marie Møgelvang, Uddannelsesservice, Alumnesekretariatet. SIDE 3 AF 7 Marie Møgelvang orienterede om det nye ph.d.-mentorprogram, der skal starte op nu henover sommeren. Hun har erfaring fra mentorprogrammet for kandidatstuderende, hvor de har godt 240 kandidatstuderende gennem mentorprogrammet hvert år. Ph.d.-mentorprogrammet skal have fokus på en karriere uden for universitetet og er primært rettet mod det private arbejdsmarked, men også enkelte offentlige arbejdspladser. Mentorerne skal mindst have to års arbejdserfaring og er primært KUalumner. De vil ofte være på virksomheder med mange ph.d.-er ansat. Programmet er af seks måneders varighed og det er tanken, at der skal være 4-5 fysiske møder af 1-1,5 times varighed. Mentorparret kan selv definere frekvensen med start og slut. Der er tale om en fortrolig relation mentor og mentee i mellem og der bliver ved forløbets start indgået en kontrakt. Den er ikke juridisk bindende men skal hjælpe til at afklare forventningerne gensidigt. Alumnesekretariatet er værter for et kick off-arrangement og også for en afsluttende afskedsreception. Ved kick off-arrangementet vil nogle konsulenter, der er eksperter i mentorskab/mentorrollen klæde dem på til dette. Alle mentorer skal være meldt ind til alumnesekretariatet inden den 1/9. De ph.d.-studerene skal søge om at være med inden den 26/10. Der vil være ca pladser for første gang (pilot) for hele KU. Efter piloten vil det blive justeret efter hvad erfaringerne viser der er brug for. Kick off-arrangementet vil ligge i januar Det er ph.d.-skolerne og alumnesekretariatet, der står for det. Hvert fakultet er overordnet ansvarlig og hvert fakultet har en kontaktperson, som Marie kan kontakte. På HUM er dette Mia Dabelsteen. Markedsføringen af ph.d.-mentorprogrammet: Alumnesekretariatet vil udfærdige mails på dansk og engelsk, som ph.d.-skolerne sender ud og lægger på hjemmesider mm. Alumnesekretariatet vil også udarbejde interviews og

4 små film + bannere mm. SIDE 4 AF 7 De første to år er det Alumnesekretariatet, der står for afholdelse af kick off. Erfaringerne fra kandidatmentorprogrammet viser, at det er godt med en ramme at drøfte mentorrelationen indenfor. Det er også vigtigt at samle op med afskedsreception til sidst. Alumnesekretariatet vil videre bidrage med informationsmateriale og guidelines, og mentorparrene, ph.d.-koordinatorer m.fl. kan altid søge råd hos dem omkring ph.d.-mentorprogrammet. Til kandidatmentorprogrammet bruger de en ny database og det er også planen at bruge denne i forbindelse med ph.d.-mentorprogrammet. (Catharina kom kl.10:52). De ph.d.-studerende, der skal søge om at medvirke skal være ph.d.- studerende i januar når programmet starter og derudover skal de indsende en motiveret ansøgning vedlagt deres CV. Ph.d.-mentorprogrammet kan hjælpe dem med at afklare: Kompetencer Karriere Hvilket arbejdsliv vil jeg gerne have? Rammer Hvad betyder noget? Samt evt. give mulighed for at få feedback på ansøgninger og jobshadowing. Marie vil sende link til hjemmesiden for programmet i slutningen af juni. Ph.d.-koordinatorerne blev også opfordret til at kontakte Marie hvis de gerne vil have tidligere ph.d.-studerende ud at fortælle om deres nuværende karriere til arrangementer på deres institutter for de ph.d.-studerende. Klemens Kappel ønsker selv at opbygge et mentorprogram specifikt for folk med en ph.d. i filosofi og bad Marie om råd i den forbindelse. Den service yder de gerne og har også hjulpet Sociologi på SAMF med noget lignende gennem de sidste fem år. Marie Møgelvang kan kontaktes via mrie.mogelvang@adm.ku.dk eller på telefon:

5 Sune understregede afslutningsvis, at input til mentorer gerne modtages og at de kan sendes til Sune eller Mia. SIDE 5 AF 7 Ad. 4) Meddelelser: Sune meddelte, at direktionen på mødet den 15. juni har besluttet at indføre et ph.d.-vejlederkursus i god videnskabelig praksis + antiplagiatkontrol af ph.d.-afhandlingerne med start pr. 1/ Desuden har direktionen og ph.d.-udvalget haft et forslag til et nyt regelsæt for medforfatterskab og artikelafhandlinger til behandling. Der var enkelte kommentarer, som skal indarbejdes og derefter vil det blive udsendt. Meningen er, at det nye regelsæt skal træde i kraft til den 1/ Desuden roste Sune ph.d.-koordinatorerne for deres gode arbejde. Organiseringen af ph.d.-uddannelsen fungerer rigtig godt og det er dejligt at kunne berette om både ifht. nordiske kolleger og til de andre fakulteter på KU og i Danmark. Endelig meddelte Sune, at de frie stipendier nu er tildelt og at vi er pænt på vej mod at opfylde årets måltal. Ad. 5) Hvordan er det gået med at afholde første runde af GRUS? Erfaringsudveksling. Catharina, TORS: På TORS har vi haft GRUS tidligere også, men første gang på denne måde med samtaleguide og deltagelse af institutleder. Der var et relativt godt fremmøde, men det er svært at samle hele gruppen p.g.a. feltarbejde og studieophold. Det er dog rigtig interessant for de ph.d.-studerende at komme i dialog med ledelsen og det blev også arrangeret at der skal være flere uformelle møder med ledelsen fx. frokostmøder rigtig godt. Det blev også arrangeret, at der skal være en bedre introduktion på instituttet og der bliver nu spist fælles frokost med de danske og de internationale ph.d.-studerende for at give dem en mere uformel introduktion. Det blev nævnt, at der har været flere problemer ifht. de internationale i forbindelse med deres opstart fx vanskeligheder med visum. Der vil blive udarbejdet en liste som vil blive sendt til Henriette Beck Dijkstra i HR og personale om dette. Bettina, INSS:

6 Institutleder deltog også hos os i hele gruppesamtalen. Det var svært at samle ret mange og det er desværre et tilbagevendende problem. SIDE 6 AF 7 Bettina vil udarbejde en manual på 10 sider til nye ph.d.-studerende som introduktion til instituttet. På INSS er det indført, at den første evalueringssamtale gennemføres med vejleder, ph.d.-studerende og ph.d.-koordinator og at den ph.d.-studerende derefter har en samtale med institutlederen selv. Fungerer rigtig godt. Klemens, MEF: Ph.d.-udvalget mangler at modtage referaterne fra de fire GRUS på MEF, og Klemens vil sørge for at det bliver sendt til Mia. På Filosofi havde de en rigtig god samtale, men Klemens ønsker næste år at samle alle de ph.d.-studerende fra alle fire afdelinger og gennemføre én samlet GRUS. Det vil han foreslå institutlederen. Sniff, SAXO: På SAXO var institutlederen med på en lytter og det er både godt og sundt. Der er stor forskel internt i ph.d.-gruppen på instituttet og derfor også stor forskel på hvad de forskellige ph.d.-studerende ønsker sig. Der er mange gode ideer til aktiviteter, men problemet er, at folk ikke kommer. Der er meget stor utilfredshed med den manglende godkendelse af evalueringerne i ph.d.-administrationen. Sune svarede, at der var ved at være rettet op på dette og at det også godt må indskærpes over for de ph.d.-studerende, at de selv skal tjekke det hele igennem inden det bliver sendt af sted og at ph.d.-koordinator også skal gøre dette, så ph.d.-administrationen ikke skal bruge unødig tid på at indhente manglende dokumentation. Håbet er, at det nye ph.d.- kursusadministrationssystem Frontplanner vil kunne afhjælpe dette når det engang bliver indført til efteråret. Trine, IVA: På IVA holder Trine et møde om trivsel en gang pr. måned med de ph.d.- studerende, men det nye med dette format, som GRUS er, er, at viceinstitutlederen også deltager. Positivt. Trivslen er godt, men kan forbedres specielt ifht. registrering af arbejdstimer ifht. undervisning.

7 Der er etableret nye forskningsnetværk, hvilket er meget positivt for de ph.d.-studerende. SIDE 7 AF 7 Kristin, IKK: Institutleder var også med på IKK. Positivt. Der blev peget på flere ting, der kan forbedres bl.a. forbedring af organiseringen af teoriseminarerne, introduktionen til instituttet for nye ph.d.- studerende evt. i form af en mentor og så ifht. undervisningen, hvor koordinationen og planlægningen af dette ønskes forbedret. Derudover er der usikkerhed om karriere som for mange også postdoc er er et presserende spørgsmål. Michael, NFI: Også På NFI var institutlederen med og det var positivt. De eksterne ph.d.-studerende har behov for mere information måske i form af en velkomstmappe. Lille fremmøde, men de forhindrede havde gode grunde. Der er tilstrækkeligt med fagligt netværk for de ph.d.-studerende. Angående de af instituttet ubrugte arbejdstimer hos de ph.d.-studerende meddelte institutlederen, at de kunne bruges på de ph.d.-studerendes projekt. Den udmelding er de ph.d.-studerende glade for at få. Det fungerer godt, at institutlederen er med på ph.d.-koordinators initiativ. Mere uformelt. Måske næste gang spørge mere eksplicit til de eksterne ph.d.-studerendes trivsel. Ad. 4) Evt. Der var ikke noget til dette punkt. Sune takkede for et godt møde.

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 4. november 2015 kl :30. 15b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 4. november 2015 kl :30. 15b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 5. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. november 2015 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 9. oktober 2013 kl

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 9. oktober 2013 kl PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 28. OKTOBER 2013 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 9. oktober 2013 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13B.0.27

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 14. december 2016 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 14. december 2016 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. DECEMBER 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 14. december 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 15B.0.07. Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 15B.0.07. Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 28. september 2016 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen.

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 28. september 2016 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. OKTOBER 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 28. september 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatormøde. Forum. Møde afholdt: 1. oktober 2014 kl B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatormøde. Forum. Møde afholdt: 1. oktober 2014 kl B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 10. OKTOBER 2014 Forum Møde i Ph.d.-koordinatormøde PHD SCHOOL Møde afholdt: 1. oktober 2014 kl. 10.00-12.00 KAREB BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 9. September 2015 kl Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 9. September 2015 kl Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. SEPTEMBER 2015 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 9. September 2015 kl. 10.00-12.00 Sted: 27.0.09

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 22. november 2017 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 22. november 2017 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. NOVEMBER 2017 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 22. november 2017 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENS PLADS 8, Sted: 13b.0.15 2300

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 17. maj 2017 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 17. maj 2017 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2017 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 17. maj 2017 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. december 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. december 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 7. DECEMBER 2016 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 7. december 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 19. februar 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 19. februar 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 27. FEBRUAR 2014 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 19. februar 2014 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 18. Maj 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 18. Maj 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. Maj 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Møde afholdt: 18. januar 2017 kl :00.

Møde i ph.d.-udvalget. Møde afholdt: 18. januar 2017 kl :00. PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. FEBRUAR 2017 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. januar 2017 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15B.0.07 Mia

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. januar 2015kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. januar 2015kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. JANUAR 2015 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 21. januar 2015kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4,

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 4. juni 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 4. juni 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 12. JUNI 2014 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. juni 2014 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 22. oktober 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 22. oktober 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 24. OKTOBER 2014 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 22. oktober 2014 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 5. marts 2014 kl. 10.00-12.00 13B.0.27. Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 5. marts 2014 kl. 10.00-12.00 13B.0.27. Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 7. MARTS 2014 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 5. marts 2014 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. september 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. september 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 7. september 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 5. oktober 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 5. oktober 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 25. OKTOBER 2016 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 5. oktober 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 17. september 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 17. september 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2014 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 17. september 2014 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Konstituerende møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 16. januar 2018 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen.

Konstituerende møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 16. januar 2018 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. JANUAR 2018 Forum Konstituerende møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 16. januar 2018 kl. 10.00-12:00. KAREN

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 14. marts 2018 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 14. marts 2018 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2018 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 14. marts 2018 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENS PLADS

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 28. november 2017 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 28. november 2017 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 4. DECEMBER 2017 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 28. november 2017 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENS PLADS

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 12. september 2017 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 12. september 2017 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2017 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 12. september 2017 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENS

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 20. April 2016 kl :00. (Ændret fra den 6/4) Sted: Mia Dabelsteen.

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 20. April 2016 kl :00. (Ændret fra den 6/4) Sted: Mia Dabelsteen. P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 27. APRIL 2016 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. April 2016 kl. 10.00-12:00. (Ændret fra den 6/4)

Læs mere

P H D S C H O O L. Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 21. marts 2018 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen.

P H D S C H O O L. Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 21. marts 2018 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 27. MARTS 2019 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 21. marts 2018 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENS

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. september 2017 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen.

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. september 2017 kl :00. 13b Sted: Mia Dabelsteen. P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. OKTOBER 2017 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. september 2017 kl. 10.00-12:00 KAREN

Læs mere

Handleplan for ph.d.-udvalgets opfølgning på APV 2012 i relation til fakultetets ph.d.-studerende. Godkendt af direktionen den 12. januar 2015.

Handleplan for ph.d.-udvalgets opfølgning på APV 2012 i relation til fakultetets ph.d.-studerende. Godkendt af direktionen den 12. januar 2015. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 15. JANUAR 2015 Vedr.: Sagsbehandler: Mia Dabelsteen Handleplan for ph.d.-udvalgets opfølgning på

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 8. maj 2018 kl :00. Sted:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 8. maj 2018 kl :00. Sted: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 10. MAJ 2018 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 8. maj 2018 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENS PLADS 8, Sted:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE Før du søger Gør dig det klart, hvad du gerne vil have ud af mentorforløbet Der er masser af gode grunde til at indgå i et mentorforløb. Men inden du søger om at få en mentor,

Læs mere

Forum. Møde afholdt 27. november 2018, kl. 10:00-12:00. Sted. Olivia Mortensen, HRSC. Referent

Forum. Møde afholdt 27. november 2018, kl. 10:00-12:00. Sted. Olivia Mortensen, HRSC. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalgsmøde på HUM Møde afholdt 27. november 2018, kl. 10:00-12:00

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 27. oktober 2010.

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. JUNI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 26. APRIL 2010 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde afholdt: 19. april 2010 Sted: 22.2.56 NJALSGADE 120 LOKALE 22.2.45

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 22-01- Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Mogens H. Greve; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Jørgen Eriksen; Tommy Dalgaard (deltog

Læs mere

TRIVSEL Københavns Universitet HUM Fakultetsrapport. Antal besvarelser: 855. Svarprocent: 67%

TRIVSEL Københavns Universitet HUM Fakultetsrapport. Antal besvarelser: 855. Svarprocent: 67% Københavns Universitet Antal besvarelser: 855 TRIVSEL 2013 Svarprocent: 67% SVARPROCENT OPDELT PÅ INSTITUTTER 01 Inviterede CAS Søndre 37 65 EnGeRom 142 51 Fak.service 89 84 IKK 150 68 IMF 174 56 INSS

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ/PIA Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. februar 2009. Til

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 19. JULI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser

Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser 79 Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser Marianne Ellegaard, Institut for Plante- og Miljøvidenskab Mette Burmølle, Biologisk Institut, begge Københavns Universitet Kommentar

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 08. MAJ 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 08-05-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.3.24, mødelokalet,

Læs mere

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl. 13.30 15.00 Tilstede: Allan, Mia, Michael K., Nikolai, Daniel, Thomas, Lars A Fraværende: Per F, Bjarne Referent: Thomas Ordstyrer (Vælges

Læs mere

Referat for FEJ bestyrelsesmøde

Referat for FEJ bestyrelsesmøde Referat for FEJ bestyrelsesmøde 6. Marts 2017, Klokken 18.30 Howitzvej, Frederiksberg 1. Formalia 1.1. Tilstedeværende Lukas Eeken, Mia Hansen Iversen, Sebastian André Elbert Sønke, Henriette Storr Andersen,

Læs mere

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU MUS for ph.d.- studerende på AU Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en årligt tilbagevendende udviklingssamtale mellem leder og medarbejder. MUS tager udgangspunkt

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted:

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 1 Forum: FAMU Møde afholdt: 7. september 2011 Sted: 10.1.30 HR- & PERSONALEAFDELINGEN DET HUMANISTISKE

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

FOKUS-rådsmøde

FOKUS-rådsmøde Mødet holdes på Brittas kontor. 1. MUS forår 2016 samt GRUS efterår 2016 (15 minutter) : Orientering omkring tanker med MUS forår 16 og GRUS efterår 16 og dialog omkring oplæg til MUS/Ny løn. Punktet er

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet ARBEJDSMILJØSEKTIONEN, AARHUS UNIVERSITET Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet Analyse af AU, hovedområder og køn December 2009 2 Indholdsfortegnelse Svarprocenter...3

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

Ledelsen KomU. 1. Dagsorden Til godkendelse

Ledelsen KomU. 1. Dagsorden Til godkendelse Ledelsen KomU Mødedato: D. 19. august 2015 Starttidspunkt: kl. 9.00 Sluttidspunkt: kl. 13.00 Mødested: Asylgade Mødelokale: Pouls kontor Journalnummer: 7000-14093-2015 Deltagere: Poul Skov Dahl, Kirsten

Læs mere

Mentor er et medlem, der tilbyder sin viden, indsigt og erfaringer indenfor ledelse til en leder-mentee

Mentor er et medlem, der tilbyder sin viden, indsigt og erfaringer indenfor ledelse til en leder-mentee Mentor Mentor er et medlem, der tilbyder sin viden, indsigt og erfaringer indenfor ledelse til en leder-mentee Som mentor skal du have lyst til at sparre, vejlede, rådgive, udfordre og inspirere med henblik

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Anbefaling Ansvarlig Prioritet

Anbefaling Ansvarlig Prioritet Rapport om brug af engelsk som administrativt sprog Endelig handleplan efter behandling på LT-møde den 30. april 2014 1 Anbefaling Ansvarlig Prioritet 1. Udmøntning af parallelsprogspolitikken 1.1 Kommunikationen

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Rækker Mølle Skolen Skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmøde den 22. februar kl i personalerummet

Rækker Mølle Skolen Skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmøde den 22. februar kl i personalerummet Rækker Mølle Skolen Skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmøde den 22. februar kl. 19.00 i personalerummet Mødeleder: Ove Fraværende med afbud: Helle, elevrådsrepræsentaterne Fraværende uden afbud: Michael

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 24. SEPTEMBER 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA)

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere

Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Opsamling på workshop for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-studerende og forskere Om opsamlingen Her er opsamlingen på workshoppen for administratorer med ansvar for udenlandske ph.d.-

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Sagsbehandler: Gitte Duemose Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere