Ledelsespakke 6 Cura. Tema Sundhedslovsopgaver i Cura

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ledelsespakke 6 Cura. Tema Sundhedslovsopgaver i Cura"

Transkript

1 Ledelsespakke 6 Cura Tema Sundhedslovsopgaver i Cura august 2019

2 Tema Sundhedslovsopgaver i Cura I denne ledelsespakke og i den næste læringspakke (4) tager vi hul på SUL den sundhedsfaglige del af Cura. Først næste gang har vi fokus på SEL altså den del af Cura, som handler om ydelser efter Serviceloven. Det kan måske undre, men det er helt bevidst. I Cura vil vi nemlig alle sammen i en eller anden grad få berøring med den sundhedsfaglige del af Cura. Det er altså ikke et spørgsmål, om vi skal arbejde med SUL i Cura men, hvordan vi skal arbejde med SUL i Cura. Derfor er det vigtigt, at det område får et særligt spot på sig. Dokumentation af sundhedsfaglige opgaver er primært en opgave for udførerne i ÆH. Du skal sikre, at medarbejderne hos dig kender dette budskab, så de er godt rustet til at møde de nye arbejdsgange i Cura. Sidst i denne ledelsespakke kan du læse om konvertering og perioden med papirjournal, som alle vil blive berørt af. Cristina Breinholt Larsen Projektchef og delprojektansvarlig for Cura Social Indhold Tema Sundhedslovsopgaver i Cura Aktuelt Læringspakke 4 Zoom på Cura tidsplan Forbered jer allerede nu Status i projektet Faktasiderne Tidsplanen og de vigtigste datoer og fakta. Tjeklisten Et bud på, hvad du lige nu bør have fokus på som leder.

3 Tema SUL i Cura Alt efter, hvad din rolle er, vil der være forskel på, hvor meget dokumentation fylder i din hverdag. Hvad enten det drejer sig om Servicelovs- eller Sundhedslovsydelser - SEL eller SUL - er vi alle omfattet af en dokumentationspligt i vores arbejde. Når vi dokumenterer, støtter vi borgeren og sikrer, at vi arbejder sikkert, målrettet og ensartet med bl.a. indsatsmål og delmål, så borgeren får den bedst mulige støtte til det levede liv. I læringspakke 4 folder vi SUL i Cura ud

4 Aktuelt Læringspakke 4 er på vej Læringspakke 4 forventes sendt ud i uge 35. Alle får en mail med link til uddannelse.aalborg.dk. Læringspakkerne er tilgængelige på Uddannelse.aalborg.dk vores digitale klasseværelse. Vi har planlagt i alt 6 læringspakker frem til, at Cura bliver taget i brug. En læringspakke tager imellem 45 min. og 2 timer at gennemgå. Læringspakkerne skal også bruges efter november, når nyansatte skal lære at bruge Cura. Læringspakke 4 indeholder noget om: Medicinoverblik og medicinadministration Helbredsoplysninger Helbredstilstande Ydelser og handleanvisninger Gennemgangen er udformet til den almindelige slutbruger i udførerleddet. De medicinansvarlige får senere en målrettet introduktion - relateret til deres opgaver (læringspakke og kursus).

5 Konvertering hvad betyder det? For at vi kan komme i gang med at bruge Cura, er vi nødt til at have vores data med fra EKJ. Det kaldes konvertering af data. Nogle data kan flyttes direkte over i Cura, mens andre data vil blive flyttet til Flexview, som er en stor lagerplads, hvor vi kan se dokumenter og noter fra EKJ. Vi kan ikke redigere i Flexview. Det betyder, at I selv skal taste de informationer ind i Cura, som flyttes fra EKJ til Flexview. I modtager deadlines for, hvornår noget skal være oprettet i Cura. Hvad betyder konverteringen for dig som leder? I modtager en konverteringsplan direkte på mail med klar besked om, hvad I selv skal taste i Cura. I modtager samtidig en plan med deadlines for, hvornår I skal være færdige med at taste de forskellige informationer direkte i Cura. Du skal afsætte personaleressourcer til den manuelle indtastning, som vil ligge i perioden efter den 13. november Vi kender ikke omfanget endnu. Når vi gør, får I et kvalificeret bud på ressourceforbruget.

6 Periode med papirjournal Inden I kan komme i gang med at bruge Cura, skal der overføres data fra EKJ. Mens data overføres, vil både EKJ og Cura være lukket. I den periode kan I kun se, hvad der står i EKJ ikke skrive. Da Cura på dette tidspunkt ikke er lukket op for jer endnu, vil der være en periode, hvor al dokumentation foregår på papir. Vi laver en beredskabsplan, som gør os i stand til at håndtere den periode, hvor vi skal bruge papirjournaler, så vi får dokumenteret det, vi skal. Det er Kvalitets- og Innovationsenheden, der sørger for, at Myndighed Voksen/Handicap og repræsentanter fra Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen også bliver inkluderet i beredskabsplanen. Hvad betyder perioden med papirjournal for dig som leder? I modtager en beredskabsplan, som udførligt beskriver, hvordan I skal forholde jer i perioden med papirjournalen. I modtager samtidig skabeloner, som skal bruges i perioden. I perioden vil der være mulighed for telefonsupport, hvor I kan få hjælp til, hvordan dokumentationen føres korrekt i papirjournalen. Du modtager telefonnummeret til supporten sammen med beredskabsplanen. Du skal sørge for at have indkøbt ekstra papir, printerpatroner og mapper/charteks. Du skal afsætte personaleressourcer til at gøre klar til papirjournalen. Der skal printes skabeloner og laves mapper for hver borger. I vil sammen med beredskabsplanen modtage forslag til, hvilke dele af dokumentationen I kan udsætte til efter perioden med papirjournalen.

7 Aktuelt Zoom på Cura tidsplan

8 Aktuelt Forbered jer allerede nu! Som I kan se på Zoom på tidsplan sker der rigtig meget lige nu, og der er gang i flere fronter. Hos jer kan I forberede jer ved, at: Lave et lokalt supporthold, så vagtlag er dækket. Få alle, der skal på Cura, oprettet i EKJ og sørg for, at de er aktive brugere, så får de nemlig automatisk adgang til Cura fra første dag. Sørge for at få bestilt mapper, papir, printerpatroner og kuglepenne nok til lukkeperioden se dias om Periode med papirjournal.

9 Aktuelt Status - hvad sker der lige nu i Cura projektorganisationen? En håndfuld instruktører er i fuld gang med at udarbejde undervisningsmateriale til undervisningsdagene sammen med Lærings- og implementeringsgruppen. Alle nøglepersoner, superbrugere og instruktører har fået en mail med information om alle de praktiske forhold i forbindelse med undervisningsdagene: Dagens forløb, parkering, materialer osv. Der holdes flere trekantsmøder for at sikre sammenhængen mellem praksis og systemudvikling. Det sidste trekantsmøde er planlagt til den 22. august. Cura projektorganisationen arbejder med de sidste ledelses- og læringspakker, der gør os klar til undervisningsdagene. De er samtidig ved at planlægge hele supportkæden og -organiseringen, der skal støtte op omkring go-live i Cura den 13. november.

10 Aktuelt Cura Cafémøder sæt X i kalenderen 11. september kl til oktober kl til Cura inviterer igen alle chefer, ledere og assisterende ledere til Cura Café-møder i Salen på Storemosevej 19 i Hammer Bakker. I har alle fået en invitation i Outlook.

11 Faktasiderne Vejen til Cura 2017 Systematic blev valgt som leverandør Medarbejdere blev udvalgt til projektorganisationen og til at implementere Cura. Frem til august 2019 Vi udvikler Cura sammen med Systematic. Vi har fokus på at modne organisationen, dokumentationskultur, læse- og skrivefærdigheder samt ipad-kompetencer. Juli 2019 oktober 2019 Vi udvikler Cura klar til start sammen med Systematic. Teknisk opsætning af Cura og pilottests. Udvikling af undervisningsmateriale. September 2019 november 2019 Vi underviser alle medarbejdere, der skal bruge Cura og flytter relevant data. 13. november 2019 Vi tager Cura i brug.

12 Faktasiderne Spørgsmål haves svar søges? Kig ind på Her finder du spørgsmål og svar, som kunne være relevante for dig og dine medarbejdere. Slutbrugeruddannelsen Starter 30. september og løber frem til, vi tager Cura i brug 13. november. ca medarbejdere skal på kursus. Cafemøder 11. september og 11. oktober kl begge dage. Næste ledelsespakke Er planlagt til september 2019

13 Tjeklisten Tal om SUL i Cura Udfører i Handicapafdelingen, hvor alle vil få berøring med SUL i Cura. Tal om, hvordan det er relevant for jer. Forbered jer helt praktisk til Cura Kig på, hvad I helt praktisk kan gøre for at være klar til 13. november. Gør klar til Læringspakke 4 Fortæl, at Læringspakke 4 er på vej og dan et indtryk af, om alle er igennem de tre andre læringspakker. På nuværende tidspunkt forventes alle at være i gang. Støt dine medarbejdere med Uddannelse.aalborg.dk og skab rum og tid til at gennemføre læringspakken. Husk læringsrejsen Genbesøg principperne om læringsrejsen og tal om Nybegynderen du finder dem på og i Ledelsespakke 3. Sæt X i kalenderen til de to cafemøder.

14 Feedback-ark til egne noter Vi har haft Cura på dagsordenen hos os, og vi har denne feedback: (Skriv helt kort i hvilket forum, I har talt om Cura hos jer og nævn lidt om de vigtigste pointer, I har drøftet.) Som leder har jeg denne feedback til Ledelsespakke 5: Principper for uddannelse : (Skriv helt kort, hvad du synes om ledelsespakken og indholdet. Kom gerne med konkrete forslag til næste lederpakker.) Hvilke temaer, synes du, vi skal tage op i næste ledelsespakke: (Skriv forslag til temaer her.) Andre spørgsmål, input eller bemærkninger? Feedback fordi Feedback er et godt udgangspunkt for dialog. Feedback styrker samarbejdet og opgaveløsningen omkring Cura. Vi kan spille hinanden gode ved at lære af og med hinanden. (Skriv bemærkninger her.)

Ledelsespakke 7 Cura. Tema Slutbrugerundervisningen

Ledelsespakke 7 Cura. Tema Slutbrugerundervisningen Ledelsespakke 7 Cura Tema Slutbrugerundervisningen august 2019 Tema Slutbrugerundervisningen Vi nærmer os uge 40 og dermed starten på slutbrugerundervisningen. I denne ledelsespakke sætter vi fokus på,

Læs mere

Ledelsespakke 5 Cura. Tema Principper for uddannelse

Ledelsespakke 5 Cura. Tema Principper for uddannelse Ledelsespakke 5 Cura Tema Principper for uddannelse Juni 2019 Tema Principper for uddannelse Så er der lidt mere end 4 måneder til, at vi sammen tager Cura i brug i ÆH Myndighed samt Myndighed og Bostøttekorpset

Læs mere

Ledelsespakke 4 Cura. Tema Cura organisation, opgaver og ansvar

Ledelsespakke 4 Cura. Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Ledelsespakke 4 Cura Tema Cura organisation, opgaver og ansvar maj 2019 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar I dette tema sætter vi spot på de mennesker, som kan hjælpe med Cura. Projektorganisationen

Læs mere

Ledelsespakke 1 Cura. Tema Din rolle som leder på vej mod Cura

Ledelsespakke 1 Cura. Tema Din rolle som leder på vej mod Cura Ledelsespakke 1 Cura Tema Din rolle som leder på vej mod Cura Ledelsespakker hvad er det? Værsgo her har du den første ledelsespakke med information om Cura. Pakkerne tager forskellige temaer op, holder

Læs mere

Datoer for instruktører, superbrugere og nøglepersoner. Instruktører Hvornår Hvor Aktiviteter Antal Noter

Datoer for instruktører, superbrugere og nøglepersoner. Instruktører Hvornår Hvor Aktiviteter Antal Noter Datoer for instruktører, superbrugere og nøglepersoner Info Læringsgruppen sender mails og Outlook invitationer til de enkelte aktiviteter. Der tages forbehold for, at aktiviteter til de enkelte møder

Læs mere

Ledelsespakke 1 Tema

Ledelsespakke 1 Tema Ledelsespakke 1 Tema Den nye vej mod Cura Ledelsespakker hvad er det? Værsgo her har du den første ledelsespakke, som hjælp på vejen til Cura. I månederne frem til vi tager Cura i brug, vil vi løbende

Læs mere

Ledelsespakke 4 Tema

Ledelsespakke 4 Tema Ledelsespakke 4 Tema Fuld fart på undervisningen i Cura Tema Fuld fart på undervisningen i Cura Ledelsespakke 4 er igen målrettet dig som leder og en hjælp til dig til at få dine medarbejdere klædt på

Læs mere

Ledelsespakke 3 Tema

Ledelsespakke 3 Tema Ledelsespakke 3 Tema I gang med undervisning Ledelsespakker Gør Cura til en del af hverdagen allerede nu Ledelsespakkerne er målrettet dig som leder, og skal hjælpe dig med at klæde dine medarbejdere på

Læs mere

Ledelsespakke 5. Tema Klar til Cura

Ledelsespakke 5. Tema Klar til Cura Ledelsespakke 5 Tema Klar til Cura Tema Klar til Cura sidste ledelsespakke inden den 13. maj Det er en stor glæde at sende dig Ledelsespakke 5 den sidste ledelsespakke, inden vi den 13. maj byder velkommen

Læs mere

Ledelsespakke 2 Tema

Ledelsespakke 2 Tema Ledelsespakke 2 Tema Fra FS3 til Cura metode til system Ledelsespakker Gør Cura til en del af hverdagen allerede nu Pakkerne er målrettet dig som leder og skal hjælpe dig med at klæde dine medarbejdere

Læs mere

Handlingsplan for Dragør Pleje Omsorg (privat leverandør) - som opfølgning på uanmeldt tilsyn i januar 2019 gældende for 2018

Handlingsplan for Dragør Pleje Omsorg (privat leverandør) - som opfølgning på uanmeldt tilsyn i januar 2019 gældende for 2018 Handlingsplan for Dragør Pleje Omsorg (privat leverandør) - som opfølgning på uanmeldt tilsyn i januar 2019 gældende for 2018 Nr. Tilsynets anbefalinger Handlingsplan Nuværende status Evaluering og ansvarlig

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige VEJLEDNING Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens

Læs mere

Status på projektet og arbejdet frem til nu. Projektorganisationen og præsentationer

Status på projektet og arbejdet frem til nu. Projektorganisationen og præsentationer Kick-off Velkomst Status på projektet og arbejdet frem til nu Projektorganisationen og præsentationer Pause 10.15 10.30 Fælles Sprog III ( FSIII) Demo af CURA Plan for de kommende uger Afrunding Velkommen

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

Ledelse og læring. / Signe Grauslund og Pernille Uhrenholdt. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 21. august 2017

Ledelse og læring. / Signe Grauslund og Pernille Uhrenholdt. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 21. august 2017 / Signe Grauslund og Pernille Uhrenholdt Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 21. august 2017 Formål og Agenda En guidet tur gennem de ideer der har været omdrejningspunktet i implementeringen

Læs mere

Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018

Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018 Punkt 6. Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018 2018-043733 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til s orientering afrapporteringen for 2018

Læs mere

Plan for implementering af indsatskatalog

Plan for implementering af indsatskatalog Plan for implementering af indsatskatalog Det indsatskatalog som er udarbejdet i samarbejde mellem de 45 kommuner og KL, skal implementeres i Aalborg kommune. Dette er en plan for implementering af indsatskataloget.

Læs mere

Håndtering af forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed i forbindelse med indførelse af Fælles medicinkort (FMK)

Håndtering af forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed i forbindelse med indførelse af Fælles medicinkort (FMK) Håndtering af forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed i forbindelse med indførelse af Fælles medicinkort (FMK) Helen Kæstel sygeplejechef Aalborg Kommune Kirsten Damgaard projektleder FMK Aalborg Kommune

Læs mere

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA implementeringen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA implementeringen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Implementering af FSIII - en integreret del af CURA implementeringen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Et nyt omsorgssystem i SUF Fælles Sprog III Cura I drift maj 2017 2 FSII FSIII version 1.0 FSIII.

Læs mere

Ny - handleplan i forhold til de uopfyldte målepunkter ved tilsyn aflagt for Døgnplejen Sygeplejen Stevns maj 2019 Sagsnr.

Ny - handleplan i forhold til de uopfyldte målepunkter ved tilsyn aflagt for Døgnplejen Sygeplejen Stevns maj 2019 Sagsnr. Ny - handleplan i forhold til de uopfyldte målepunkter ved tilsyn aflagt for Døgnplejen Sygeplejen Stevns maj 2019 Sagsnr.: 5-9011-4506/1 Handleplan udarbejdet af: Lena Svantemann og leder for sygeplejen

Læs mere

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Version 1.0, 4. april 2014 Dette notat indeholder en instruktion til kommunens udfyldelse af business caseredskabet for

Læs mere

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA - implementeringen. Aarhus og Københavns kommune

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA - implementeringen. Aarhus og Københavns kommune Implementering af FSIII - en integreret del af CURA - implementeringen Aarhus og Københavns kommune Status Aarhus kommune (MSO) Aarhus kommune, Sundhed og Omsorgs EOJ i udbud 2015 et af de gennemgående

Læs mere

//Læringsteams Uge Læringspakke 1 Modul 1.1 Læringsteamets rolle

//Læringsteams Uge Læringspakke 1 Modul 1.1 Læringsteamets rolle //s Uge 38-43 Læringspakke 1 Modul 1.1 ets rolle Kære Modul 1.1 ets rolle i implementeringen handler om, at I bliver klar til at føre jeres kolleger og medarbejdere gennem de kommende læringspakker. På

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Hvor er AHH 7 ½ måned før Go Live?

Hvor er AHH 7 ½ måned før Go Live? Sekretariat for Sundhedsplatformen Hvor er AHH 7 ½ måned før Go Live? Overlægeforsamlingen, 4.8.16 Erik Brouer 1 AHH implementeringsorganisation AHH Direktion Forretningsudvalg Referencegruppe r: VMU HDAL

Læs mere

Highlights opsamling af de vigtigste emner fra Fælles Sprog III 2. netværksmøde Bølge 1 H I G H L I G H T S

Highlights opsamling af de vigtigste emner fra Fælles Sprog III 2. netværksmøde Bølge 1 H I G H L I G H T S Highlights opsamling af de vigtigste emner fra Fælles Sprog III 2. netværksmøde Bølge 1 Tidspunkt: 18. september 2017 Sted: Uddannelsescentret Fredericia Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon:+45 6543

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018 Den kommunale hjemmepleje Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018 Tilsynet fandt sted d. 1.-2. november 2018 Handleplan er udarbejdet d. 11. december 2018 af Lederne

Læs mere

Læringspakke 1 Modul 1.5 Materiale om implementeringen

Læringspakke 1 Modul 1.5 Materiale om implementeringen //Læringsteams Uge 38-43 Læringspakke 1 Modul 1.5 Materiale om implementeringen OM FORANDRINGEN 2 Forandringen: Hvad venter? En stor forandring, der har betydning for alle enheder og medarbejdere men på

Læs mere

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse For at få gevinster ud af CURA og FSIII for borgere og medarbejdere, skal supporten og uddannelsen af slutbrugerne fungerer effektivt. Det kræver ledernes involvering.

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER

CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER Odsherred Kommune CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER Indhold Hvem skal arbejde med dette i Cura... 3 Hvad skal udføres i Cura... 3 Stamdata... 3 Medicin... 3 Helbredstilstande...

Læs mere

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Fase 2: Vejledning & Spørgeskema Vasketoiletter Parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der hjælper til at tydeliggøre konkrete udfordringer,

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Spørgsmål og svar til Fælles Sprog III og Cura (Q&A) Sidst opdateret: oktober 2016

Spørgsmål og svar til Fælles Sprog III og Cura (Q&A) Sidst opdateret: oktober 2016 Spørgsmål og svar til Fælles Sprog III og Cura (Q&A) Sidst opdateret: oktober 2016 Vi har her samlet en række spørgsmål og svar til den forandring, vi står over for med implementeringen af Fælles Sprog

Læs mere

Cura Hypercare. / Lone Hallgreen og Carolina von Veh. Industriens Hus

Cura Hypercare. / Lone Hallgreen og Carolina von Veh. Industriens Hus / Lone Hallgreen og Carolina von Veh Industriens Hus 21-08-2017 Efter frokost Emner i denne workshop Lukkeperiode Tavlemøder Opsamling og feedback med driften Prioritering af kritiske fejl I skal bryde

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere

Tilbud på Min Landsby App og Website.

Tilbud på Min Landsby App og Website. Sammen gør vi forskellen 1 Tilbud på Min Landsby App og Website. Til Randers Kommune og Landsbyklyngen Kronjylland. Tilbud udarbejdet d. 12. juli 2016 af Min Landsby I/S Version 2. Baggrund for tilbud.

Læs mere

Samarbejde om elevernes læring og trivsel En guide til at styrke samarbejdet mellem forvaltning og skoleledelse

Samarbejde om elevernes læring og trivsel En guide til at styrke samarbejdet mellem forvaltning og skoleledelse Samarbejde om elevernes læring og trivsel En guide til at styrke samarbejdet mellem forvaltning og skoleledelse Indhold 3 Hvorfor denne guide? 4 Data bedre data frem for mere data 7 SKOLE 2 12 4 10 6 Sparring

Læs mere

Introduktion til Læringspakke 2

Introduktion til Læringspakke 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for HR Introduktion til Læringspakke 2 Kære læringsteams Vi vil bede jer læse denne introduktion grundigt igennem, før I går i gang med at åbne

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

GODT FRA START MED KLARE FORUDSÆTNINGER

GODT FRA START MED KLARE FORUDSÆTNINGER GODT FRA START MED KLARE FORUDSÆTNINGER Kommunen har modtaget: Notat om organisatoriske konsekvenser af Løsningen Notat om potentiel effektivisering Business case redskab Vejledning og instruks til business

Læs mere

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Indledning En god modtagelse øger motivationen og engagementet i arbejdet og har betydning i forhold til fastholdelse. Modtagelse begynder allerede når medarbejderen

Læs mere

Drejebog til temadag med Tegn på læring

Drejebog til temadag med Tegn på læring Drejebog til temadag med Tegn på læring DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Drejebog til temadag med Tegn på læring Her finder I idéer til hvordan I i personalegruppen eller dagplejegruppen kommer godt i gang

Læs mere

Socialtilsyn For Stokholtbuens Aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017.

Socialtilsyn For Stokholtbuens Aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Socialtilsyn For Stokholtbuens Aflastningstilbud Torvevej den 1.12.2017 Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Indsats: Rekruttering: Gennem deltagelse i, og sparring med Stokholtbuens stående ansættelsesudvalg,

Læs mere

FSIII 1. Netværksmøde bølge 1. Nyborg Strand d. 4. maj 2017

FSIII 1. Netværksmøde bølge 1. Nyborg Strand d. 4. maj 2017 1 FSIII 1. Netværksmøde bølge 1 Nyborg Strand d. 4. maj 2017 2 Dagsorden - FSIII 10.00-10.20 Velkomst og status på projektet 10.20-11.20 Aktuelt fokus hvad optager jer som kommune lige nu? 11.20 11.30

Læs mere

CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER

CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER Odsherred Kommune CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER Indhold Hvem skal arbejde med dette i Cura... 3 Hvad skal udføres i Cura... 3 Stamdata... 3 Medicin... 5 Helbredstilstande...

Læs mere

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK KURSER gennemgang, eksempler og praktiske øvelser 1 KOMMUNERETTET KURSUS I BRUG AF POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK Få en gennemgang, lav eksempler og deltag i praktiske øvelser

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Jan Nielsen, Bo Blicher Pedersen, Ove G. Jensen, Annette Secher, Alice Aagaard Hagemann, Kirstine Kejser, Jørgen Hein, Niels Rygaard og Sólgerð Torp

Jan Nielsen, Bo Blicher Pedersen, Ove G. Jensen, Annette Secher, Alice Aagaard Hagemann, Kirstine Kejser, Jørgen Hein, Niels Rygaard og Sólgerð Torp #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Cura Styregruppe IT og Digitalisering. Tid 13. marts 2018 kl. 8:30 Sted Direktørens kontor Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

FORANDRINGS- LEDELSE OG PARATHED KOMMUNERNES SYGEDAGPENGE SYSTEM (KSD)

FORANDRINGS- LEDELSE OG PARATHED KOMMUNERNES SYGEDAGPENGE SYSTEM (KSD) FORANDRINGS- LEDELSE OG PARATHED KOMMUNERNES SYGEDAGPENGE SYSTEM (KSD) PARATHEDSANALYSE Kommunespecifikke produkter * Formulér SMARTe mål Udarbejd plan for uddannelse af øvrige brugere Udfør konfigureringsopgaver

Læs mere

Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen.

Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen. 1 Social og sundhedsassistenter Social og sundhedsassistenternes virksomhedsområde fremgår af Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen. BEK. Nr. 270 af 15/03/2016 https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=179139

Læs mere

De store forandringer med Sundhedsplatformen

De store forandringer med Sundhedsplatformen Herlev og Gentofte Hospital De store forandringer med Sundhedsplatformen At patienten deltager i egen behandling At der skal dokumenteres struktureret, tidstro og sammen med patienten At tidstro data bruges

Læs mere

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match CARENET Vikærgården 27. November 2014 Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match Områdeleder Rikke Bundgaard Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Plejecenter Skovhuset, Hillerød Centervænget

Læs mere

Udviklet af skoler. Realiseret af Frog.

Udviklet af skoler. Realiseret af Frog. Udviklet af skoler. Realiseret af Frog. Dit læringsmiljø Vi udvikler teknologi, der giver dig tid til at undervise og skabe læring. Vi tager det næste skridt inden for undervisning og læring Fremvisning

Læs mere

Sommernyt fra KOL-projektet

Sommernyt fra KOL-projektet Nyhedsbrev #3 Juni 2018 om Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Sommernyt fra KOL-projektet I dette nyhedsbrev får du en kort status på fremdriften i Midtjylland. Så kan du gå på sommerferie

Læs mere

Forebyggelse og tidlig opsporing for brugere af Rudersdal Aktivitetsog Støttecenter (RAS).

Forebyggelse og tidlig opsporing for brugere af Rudersdal Aktivitetsog Støttecenter (RAS). Forebyggelse og tidlig opsporing for brugere af Rudersdal Aktivitetsog Støttecenter (RAS). Kortlægningsprojekt i perioden 1. september 2012 31. 12 2012 Projektets baggrund Borgere med psykosociale handicap

Læs mere

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Nord. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 17. November 2015 kl

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Nord. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 17. November 2015 kl Hvidovre kommune Børn og Velfærd Sundheds- og Træningsafdelingen Visitationen visitationen@hvidovre.dk November 2015 Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn Hjemmeplejen Nord Dato og tidspunkt for tilsyn:

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017.

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den 1.12.2017 Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Status. Nærværende handleplan er udarbejdet i forlængelse af anmeldt tilsyn december 2017.

Læs mere

Nexus Guidelines Dokumentation Plan - Fælles Sprog III. Version 1

Nexus Guidelines Dokumentation Plan - Fælles Sprog III. Version 1 Nexus Guidelines Dokumentation Plan - Fælles Sprog III Version 1 Indhold KLs procesmodel... 3 Tilføj Grundforløb... 4 Tilføj Forløb... 5 Opret Organisationsenhed... 6 Tilknyt bruger... 7 Opret Årsager

Læs mere

Masterplan for Rødovrevej 382

Masterplan for Rødovrevej 382 2011 Masterplan for Rødovrevej 382 Kompetenceudvikling i botilbud i Rødovre Kommune og Hvidovre Kommune Introduktion Denne masterplan er udarbejdet på baggrund af det kompetenceudviklingsforløb, som personalet

Læs mere

Hermed fremsendes tilsynsrapporten for det kommunale tilsyn 2018 på Torstorp Plejecenter. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

Hermed fremsendes tilsynsrapporten for det kommunale tilsyn 2018 på Torstorp Plejecenter. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 14. december 2018 M-sag Ældre- og Sundhedsudvalget 06-02-2019 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2018 på Torstorp Plejecenter Hermed fremsendes tilsynsrapporten for det kommunale tilsyn

Læs mere

Artikel 6: Generisk implementeringsplan

Artikel 6: Generisk implementeringsplan Artikel 6: Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

Akkreditering i SOF 2015

Akkreditering i SOF 2015 Akkreditering i SOF 2015 Akkreditering i SOF - formål Vi arbejder med akkreditering i SOF, fordi vi har en ambition om at være en organisation, hvor vi sammen udvikler tilbud af høj kvalitet. Kvalitetsmodellen

Læs mere

HVOR TRYKKER SKOEN HOS OS? DIALOGKORT / ARK 1 - FORSIDE

HVOR TRYKKER SKOEN HOS OS? DIALOGKORT / ARK 1 - FORSIDE HVOR TRYKKER SKOEN HOS OS? DIALOGKORT / ARK 1 - FORSIDE HVOR TRYKKER SKOEN HOS OS? DIALOGKORT / ARK 1 - BAGSIDE Har vi en klar og fælles forståelse af, hvad vores kerneopgave er? Oplever vi, at vores tidsplaner

Læs mere

Tips & Trick. Indhold. Autosignatur Hjælpemiddel oversigt Besøgsnotat og Observation PN-medicin Medicin...

Tips & Trick. Indhold. Autosignatur Hjælpemiddel oversigt Besøgsnotat og Observation PN-medicin Medicin... Indhold Autosignatur... 2 Hjælpemiddel oversigt... 3 Besøgsnotat og Observation... 4 PN-medicin... 4 Medicin... 4 Advis / opgave... 4 Log-in overblik... 7 Pneumoni sygepleje intervention (Task force pneumoni)...

Læs mere

Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper)

Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper) Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper) Udarbejdet d. 04.04.17; 02.06.17; 23.02.18 (Version 1) Arbejdsgangene tager afsæt i en ny borger i ÆHF's Rehabiliteringsforløb,

Læs mere

Generisk implementeringsplan

Generisk implementeringsplan Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt, for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering

Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Uddannelse af administratorer og superbrugere Netcompany gennemfører følgende uddannelsesforløb inden

Læs mere

Scenarier til Norddjurs Kommunes nye hjemmeside (Bilag 1)

Scenarier til Norddjurs Kommunes nye hjemmeside (Bilag 1) Scenarier til Norddjurs Kommunes nye hjemmeside (Bilag 1) Kontakt: Webmaster Nis Hollesen Mail: nih@norddjurs.dk Hjemmeside: www.norddjurs.dk/nyhjemmeside Offentliggjort 14. maj 2012 (sidst redigeret 14.

Læs mere

Audit. Kaizenlederens vejledning. DI-version 2015-04-14

Audit. Kaizenlederens vejledning. DI-version 2015-04-14 DI-version 2015-04-14 Audit Alle rettigheder tilhører DI 3-2-1 - Audit - Kaizenlederens Vejledning - 2015-04-14 side 1 af 11 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder til denne instruktion.

Læs mere

FSIII og arbejdsgange. Konference Industrienshus 21. august 2017

FSIII og arbejdsgange. Konference Industrienshus 21. august 2017 FSIII og arbejdsgange / Konference Industrienshus 21. august 2017 Agenda for sessionen 1. Nyt sprog og nye måder at arbejde på hvordan gør vi? - udvikling og implementering i en programorganisering v/helle

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

EPJ implementeringsdrejebog fra Business Case til praktisk implementering. Region Nordjylland

EPJ implementeringsdrejebog fra Business Case til praktisk implementering. Region Nordjylland EPJ implementeringsdrejebog fra Business Case til praktisk implementering Region Nordjylland Agenda Metode til at udarbejde implementeringsdrejebogen Forankring af EPJ projektet i klinikken Kan det lade

Læs mere

Din læringsrejse. En guide til lederafklaringsforløbet Leder på spring. i Østjysk LedelsesAkademi

Din læringsrejse. En guide til lederafklaringsforløbet Leder på spring. i Østjysk LedelsesAkademi Din læringsrejse En guide til lederafklaringsforløbet Leder på spring i Østjysk LedelsesAkademi Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Samtale med nærmeste leder 4 3. Skabelon for samtale med nærmeste

Læs mere

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Principper for optimering af arbejdsgange I samtlige kommuner, hvor Rejseholdene har arbejdet med at beskrive og forbedre arbejdsgangen for udarbejdelse af husdyrgodkendelser,

Læs mere

Generelle Læreplaner - Forvaltning. Tabulex Daginstitution Børn Version

Generelle Læreplaner - Forvaltning. Tabulex Daginstitution Børn Version Generelle Læreplaner - Forvaltning Tabulex Daginstitution Børn Version 1.0 2016 Side 2 af 22 Indhold IST Læreplaner... 4 Om pædagogiske læreplaner... 4 Log på og arbejdsgang... 4 Opsætning... 5 Skabeloner...

Læs mere

Handleplaner for opfølgning på Uanmeldt helhedstilsyn v/ BDO Plejecentrene Lundehaven og Rosenhaven

Handleplaner for opfølgning på Uanmeldt helhedstilsyn v/ BDO Plejecentrene Lundehaven og Rosenhaven Handleplaner for opfølgning på Uanmeldt helhedstilsyn v/ BDO Plejecentrene Lundehaven og Rosenhaven Tilsynet i Lundehaven og i Rosenhaven fandt sted februar 2016 Handleplan er udarbejdet d. 13.04.2016

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering

december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Indhold Uddannelse af administratorer og superbrugere... 223 Uddannelse af institutionsadministratorer

Læs mere

VIDEN, NETVÆRK OG VÆRKTØJER TIL TOPLEDERE OG DRIFTSANSVARLIGE

VIDEN, NETVÆRK OG VÆRKTØJER TIL TOPLEDERE OG DRIFTSANSVARLIGE VIDEN, NETVÆRK OG VÆRKTØJER TIL TOPLEDERE OG DRIFTSANSVARLIGE DU ER IKKE ALENE Overalt i landets almene boligorganisationer arbejder ledere, der har ansvaret for driften, med alt, hvad det indebærer af

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dias 1 Formålet med i dag Klæde jer på til at varetage opgaven som ressourcepersoner i forbindelse med kvalitetsovervågning

Læs mere

PMO Manager uddannelse

PMO Manager uddannelse PMO Manager uddannelse Bliv bedre til at håndtere virksomhedens PMO Hvordan skaber du effekt via et project management office? Et project management office (PMO, på dansk et projektkontor) er den del af

Læs mere

Overvejelser ved valg af IT system

Overvejelser ved valg af IT system Overvejelser ved valg af IT system Teknologisk Institut v/: Tanya Sørensen, faglig leder Agenda Implementeringsproces og kravspecifikation Case Hvordan kommer vi videre? Implementeringsproces og kravspecifikation

Læs mere

Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring. praktikvejledning.dk

Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring. praktikvejledning.dk Til medarbejdere på virksomhederne med opgaver og ansvar i forhold til elever og deres læring Vejledning og forslag til anvendelse af materialet på praktikvejledning.dk 1 På hjemmesiden praktikvejledning.dk

Læs mere

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole 2016-2020 14. marts 2018 Formål Målet er, at børn og elever i Assens Kommune bliver kritiske undersøgere, analyserende modtagere, kreative producenter og

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 18. december 2014 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for individuelle planer og status til den kommunale myndighed Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

Generelle Læreplaner for Forvaltning. Tabulex Daginstitution Børn

Generelle Læreplaner for Forvaltning. Tabulex Daginstitution Børn Generelle Læreplaner for Forvaltning Tabulex Daginstitution Børn Indhold IST Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Opsætning... 4 Skabeloner... 6 Opret skabelon... 7

Læs mere

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. August 2019

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. August 2019 Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal oprette en postkasse og/eller mapper til postkasser. Du skal

Læs mere

Vejledning til Lederudviklingssamtalen (LUS)

Vejledning til Lederudviklingssamtalen (LUS) Vejledning til Lederudviklingssamtalen (LUS) I denne vejledning er proceduren for LUS i UCL beskrevet. Vejledningen suppleres af en brugervejledning til systemet Medarbejderplan 1, samt et afsnit i IT-politikken

Læs mere

Digitalisering af journalisering vha. talegenkendelse

Digitalisering af journalisering vha. talegenkendelse Digitalisering af journalisering vha. talegenkendelse Baggrund Kommunerne bruger meget tid på dokumentation og journalisering i flere jobfunktioner. Topledelsen i Varde Kommune så derfor gevinster ved

Læs mere

Tilsynsrapport Hjemmeplejen Kaas, Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn onsdag den 20. juni 2018 fra kl Opfølgende besøg torsdag den 21.

Tilsynsrapport Hjemmeplejen Kaas, Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn onsdag den 20. juni 2018 fra kl Opfølgende besøg torsdag den 21. Formålet med tilsyn Det overordnede formål er at sikre, at de kommunale opgaver efter SEL 83 og 83a løses i overensstemmelse med de afgørelser, kommunalbestyrelsen har truffet efter disse bestemmelser,

Læs mere