Om Racoon. Vi hjælper i dag med at håndtere interne serviceopgaver. Vores kunder forventer, at vi lever op til de strengeste kvalitetskrav.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Om Racoon. Vi hjælper i dag med at håndtere interne serviceopgaver. Vores kunder forventer, at vi lever op til de strengeste kvalitetskrav."

Transkript

1 Om Racoon Racoon har stor erfaring med bl.a. rengøringsopgaver, ejendomsservice og graffitirens til mellemstore virksomheder, bolig- og andelsforeninger. Vi er en af Danmarks førende leverandører inden for serviceområdet og har siden 1998 haft som mål at gøre hverdagen lettere for vores kunder. Vi hjælper i dag med at håndtere interne serviceopgaver. Vores kunder forventer, at vi lever op til de strengeste kvalitetskrav. Vi vil gerne have, at vores kunder oplever vores ekspertise og opfatter os som en pro aktiv samarbejdspartner og ikke bare en leverandør. Vi har et team af dygtige og professionelle medarbejdere der kan rådgive og vejlede omkring, hvordan I opnår den mest optimale serviceydelse hos jer. Hvis I har spørgsmål eller ønsker en mere detaljeret uddybning af vores serviceområder også hvor I kan få fordele af vores ekspertise, er I meget velkommene til at aftale et uforpligtende møde. Kontakt: Racoon kan kontaktes dagligt mandag til fredag på telefon: fra kl Med venlig hilsen Thomas Rodenberg Administrerende direktør Racoon Islevdalsvej 182 DK-2610 Rødovre Tel info@racoon.dk

2 Mission. Vision. Kerneværdier. Vi vil give vores kunder rene og præsentable omgivelser, som skaber merværdi, tryghed og glæde i hverdagen. Når du er kunde hos os, skal du opleve, at vi frigør tid og skaber tryghed i dine omgivelser som privat person, ejendom og virksomhed. Vores kunder skal opleve, at vores ydelser blive leveret problemfrit og af høj kvalitet hver gang! Vores mission skal opnås gennem en række kerneværdier: Ærlig Vi skal og vil altid være ærlige over for os selv, vores kollegaer og kunder. Med ærlighed opnår vi tillid, hvilket er afgørende i et langt og godt forhold, det gælder både internt i virksomheden med sine kollegaer og ikke mindst med nuværende og kommende kunder. Med ærlighed kommer man som bekendt længst. Vi bestræber os på en fejlfri service til alle vores kunder, men skulle det ske, at vi begår en fejl, skal vi stå ved den indrømme at vi tog fejl og rette fejlen hurtigst muligt. Engageret, ansvarlig Vi vil give vores kunder stabilitet i vores leverancer og levere ydelser af høj kvalitet. Det skal opnås med vores generelle værdier i virksomheden samt ved gennemarbejdede systemer der også skal være gennemskuelige for vores kunder. Herunder nøjagtige arbejdsplaner, smarte rengøringssystemer, kvalitetskoncepter og gode arbejdsrutiner. Hos Racoon må intet være overladt til tilfældighederne. Imødekommende, flexibel Racoon skal være en god arbejdsplads, hvor det skal være rart at være. Vi skal behandle hinanden med respekt. Vi ønsker at skabe et godt arbejds miljø, hvor kolleger knytter venskaber. Vi vil være et godt og fasttømret team. Det skal være godt og trygt at arbejde i Racoon. Et godt arbejdsmiljø giver glade medarbejdere, hvilket giver god kundeservice. Vi skal altid møde vores kunder med et positivt og imødekommende smil. Racoon Islevdalsvej 182 DK-2610 Rødovre Tel info@racoon.dk Ansvarlig Alle ledere og mellemledere skal behandle deres medarbejdere med respekt. Der skal være en uformel og uhøjtidelig tone ledere og medarbejdere imellem. Alle skal tale pænt til hinanden. Er der behov for at påtale en fejl ved udført arbejde, skal det altid foregå i en god og saglig dialog. Vi vil have glade selvtænkende medarbejdere med en god arbejdsmoral og integritet. Vi skal altid tænke nyskabende, være klar med nye systemer, ideer og koncepter. Det skal sikre, at Racoon altid vil være i front på kvalitet og arbejdsmiljø.

3

4 Racoons kvalitetsprogram - Vi overlader intet til tilfældighederne! Racoon har opbygget et stærkt kvalitetsprogram, der sikrer rengøring og ejendomsservice af højeste kvalitet. Programmet består af nogle faste trin: Kvalitetskontrol Vores serviceledere udfører kvalitetskontrol hos alle vores kunder en gang om måneden. Her gennemgår servicelederen alle arbejdsrutiner, der udføres hos kunden, sammen med den faste medarbejder. Vi vil sikre, at der udarbejdes kvalitetsrapporter én gang om måneden eller efter aftale og dermed sikre en kvalitet, af højeste standard. Moderne teknologi sætter tingene i system Vi har fået udviklet vores eget kvalitetsprogram, som styres via en app på ipad en. Programmet fører statistik med observationerne, så vi har et klart overblik over hver enkelt medarbejder. Det betyder, at vi sammen med den pågældende medarbejder kan arbejde med de områder, hvor der er plads til forbedring. Det medfører samtidig en kontinuerlig kompetenceforbedring hos vores medarbejdere, lige som det giver os mulighed for at dokumentere og belønne de medarbejdere, som gør en ekstra indsats for kvaliteten. Årlig kundeundersøgelse en kvalitetscirkel Hos Racoon understøtter vi vores kvalitetsprogram, der har fokus på den enkelte kunde og arbejdsgang med en årlig kundeanalyse. Der taler vi med samtlige af vores kunder. Vi spørger kunderne, om de er tilfredse med vores ydelser og om de får inspektionsrapporterne som aftalt. Vi spørger også om deres tilfredshed med vores serviceleders indsats i situationer, hvor det er nødvendigt. Vores årlige kunde undersøgelse er et kvalitetsredskab, der sikrer, at vores medarbejdere lever op til forventningerne om god Ejendomsservice og rengøring, og at vores serviceledere og driftsledere udfører deres inspektioner og får leveret ydelserne til aftalt tid og sted. Kvalitet kommer af ordentlige forhold Hos Racoon giver vi en god løn og ordentlige ansættelsesforhold. Vi giver vores medarbejdere god tid til at udføre arbejdsopgaverne. Det betyder, at vi kan fastholde vores dygtige medarbejdere. Derfor kan vi tilbyde vores kunder en stabil kvalitetsservice med fast personale på ejendommene.

5

6 1 Rengøring 2 Excellent service SERVICEYDELSER 3 Ejendomsservice 4 Vinduespolering 1 Racoon er specialister inden for rengøring. Vi skræddersyr vores rengøringsløsninger så de modsvarer jeres forventninger herved opnår I den størst mulige tilfredshed og det mest optimale samarbejde. 2 Racoon tilbyder Excellent Service. Vi stiller ressourcer til rådighed som kan hjælpe med ekstra opgaver i en travl hverdag. Vi kan også hjælpe og agere hurtigt ved ferie pludseligt opstået sygdom/fravær, kursus eller andet. 3 Racoon tilbyder en vifte af serviceydelser inden for ejendomsservice. Vi uddanner selv vores personale, så hver enkelt medarbejder kan varetage alle funktioner inden for ejendomsdrift. Racoon tilbyder snerydning til både boligforeninger, virksomheder og butikker. Vi rykker ud med kort varsel. 4 Når vi pudser vinduer, arbejder vi ud fra nogle simple, men vigtige grundregler, der gør at vores kunder altid kan forvente helt rene vinduer.

7

8 Rengøring RENGØRING EXCELLENT SERVICE EJENDOMSSERVICE VINDUESPOLERING Tillid og tryghed er en forudsætning for et godt samarbejde Hos Racoon leverer vi fleksible og individuelle rengøringsløsninger, der er tilpasset jeres behov. Inden vi påbegynder en ny opgave, tager vi en altid en grundig snak omkring jeres behov og forventninger. Det sikrer, at I får en holdbar løsning - hver gang. Racoon s medarbejdere består af et yderst kompetent og veluddannet team, der sætter en ære i at yde den bedste service. Ærlighed, ansvar og engagement er i højsædet og blandt de nøgleord, der danner grundstammen for vores værdier. Vores medarbejdere kender deres ansvar, og udfylder selv stændigt de aftalte rammer. Racoon er mere end blot den daglige rengøring. Baseret på vores viden om rengøring og indeklima kan vi fungere som rådgiver i valg af metoder og frekvenser mv. Endvidere dækker vores kompetencer en lang række andre serviceopgaver, som fx vinduespolering, ejendomsservice, grafittirens mv. Racoon sætter fokus på: Kvalitet Fleksibilitet i hverdagen Fælles dialog og faste medarbejdere som kender rutinerne Konkurrencedygtige priser At vi er samarbejdspartner (ikke kun leverandør/kunde) Proaktiv indsats i forhold til økonomisk optimering For os handler rengøring om at sikre den bedste kvalitet hver eneste dag. Det handler om at tage ansvar og give hver kunde lidt mere end det, der forventes i det daglige. Vi imøde kommer alle opgaver, store som små, med professionalisme og respekt. Rengøring et spørgsmål om tillid. Racoon Islevdalsvej 182 DK-2610 Rødovre Tel info@racoon.dk

9

10 Excellent Service RENGØRING EXCELLENT SERVICE EJENDOMSSERVICE VINDUESPOLERING - giver mulighed for et fleksibelt og professionelt arbejdsmiljø når I har behovet. I en travl hverdag kan selv små ændringer være til stor irritation. Derfor koster det ofte både ærgrelser og ressourcer, når ferie, sygdom eller efteruddannelse bryder forstyrrende ind i rutinerne. Når I vælger et samarbejde med Racoon, får I et veludbygget backup system og garanti for, at der altid står en kvalificeret afløser parat, der kender virksomhedens krav og ønsker. Racoon er mere end den daglige rengøring. Vores kompetencer dækker en lang række serviceopgaver. Mange servicemuligheder Hvad med at lade vores medarbejdere udføre en lang række andre serviceopgaver, når de alligevel er i jeres hus? I får løst en række serviceopgaver og servicemedarbejderne får en mere afvekslende arbejdsdag. Eksempel på opgaver Anretning af frokost, service under frokost samt afrydning Skifte pærer + diverse praktiske opgaver Mødelokaler - opdækning og afrydning Brygge kaffe Kontakt til div. leverandører på frokost, alarm, håndværk, kopi Koordinator på andre Racoon serviceydelser som f.eks. - Ejendomsservice - Vinduespolering - Indendørsbeplantning Håndtering af post Håndtering af kopiopgaver Oprydning generelt Ekstra soignering af fokusområder i huset Exclusive car clean Racoon Islevdalsvej 182 DK-2610 Rødovre Tel info@racoon.dk Uanset hvilke og hvor mange serviceydelser I vælger fra Racoon, har I altid kun én kontaktperson, der kontrollerer og koordinerer, at aftalerne overholdes, og samarbejdet udvikler sig. I undgår den administrative byrde og kan i stedet koncentrere jer om kerneforretningen.

11

12 Ejendomsservice RENGØRING EXCELLENT SERVICE EJENDOMSSERVICE VINDUESPOLERING effektiv og professionel ejendomsdrift Racoon sikrer sig kvalitet til vores kunder ved bl.a. altid at benytte faglært personale. Det giver vores kunder tryghed og sikkerhed for et velfungerende og præsentabelt firmadomicil. Ejendomsservicedriften bygger på gennemarbejdede koncepter, der ligesom alle Racoons øvrige forretningsområder betyder, at intet bliver overladt til tilfældigheder. Samtidig får hver enkelt medarbejder en målrettet uddannelse i Racoons forretningsom råder, så hver enkelt kollega kan varetage alle funktioner inden for ejendomsdrift. Derfor kan vi tilbyde en meget bred vifte af serviceydelser: Anlægsgartneri Pasning og pleje af grønne områder Snerydning, når vinteren sætter ind Renholdelse af indendørs- og udendørsarealer Generelt tilsyn med ejendommens drift og tilstand Håndværksopgaver Håndværkerkontakt Styring af varmecentraler Døgnvagtordninger Racoon benytter sig at moderne maskinel og arbejdsmateriel, der skaber effektive arbejdsrutiner og gode resultater, til gavn og glæde for vores kunders driftsøkonomi og høje kvalitetskrav. Racoon Islevdalsvej 182 DK-2610 Rødovre Tel info@racoon.dk

13

14 Vinduespolering RENGØRING EXCELLENT SERVICE EJENDOMSSERVICE VINDUESPOLERING ingen opgave er for lille eller stor... Når vi pudser vinduer, arbejder vi ud fra nogle simple, men vigtige grundregler, der gør at vores kunder altid kan forvente helt rene vinduer. Racoon benytter erfarne vinduespudsere til alle opgaver, og for dem er det afgørende at: Undgå løbere og kanter De altid møder op til den aftalte tid og lægger vægt på imødekommenhed og effektivitet Altid være i virksomhedsuniform, så det er let at identificere vinduespudseren Vi udfører også gerne vinduespolering fra lift. Alternativt tilbyder vi vindues- og facadevask med vores vaskesystem. Det giver os mulighed for at nå i højden uden brug af liftsystemer. Samtidig bliver vinduesrammer rengjort i samme arbejdsgang. Racoon har ligeledes topmoderne hedvandsanlæg, der kan rense facader og fjerne graffiti. Et miljøvenligt sandblæsningsmateriale, i lukket kredsløb, der kan rense smudsede flader, også på indendørsarealer, hvor det ikke er hensigtsmæssigt med vand og kemi. Racoon Islevdalsvej 182 DK-2610 Rødovre Tel info@racoon.dk

15

16 Vi fejer bedst for din dør, fordi vi først har fejet for vores egen Trapperengøring Hovedrengøring FlyTTerengøring vinduespolering ejendomsservice grafittirens Hos Racoon er kvalitet et nøgleord. Det er vigtigt for os, at vores kunder altid føler sig godt behandlet, og at vores produkter og ydelser altid lever op til den højeste kvalitet på markedet. vi holder vores aftaler vi leverer rengøring til tiden vi er en moderne virksomhed med fornuftige priser vi garanterer kvalitetsarbejde gennem gode løn- og arbejdsvilkår for vores medarbejdere Kvalitetssikring er rygraden i Racoon. Derfor er alle vores inspektører uddannede til at varetage vores systematiske kvalitetskontrol. Alle arbejdsfunktioner er skemalagte, så den enkelte kunde, medarbejder og inspektør altid har et præcist overblik over, hvilke arbejdsopgaver der skal udføres og hvornår. Vores inspektører udfylder en inspektionsrapport, som udleveres til kunden efter hvert eneste besøg. På den måde er det let for vores kunder at følge med i arbejdsgangen for vores team. Alle vores medarbejdere har gennemgået et længerevarende oplæringsforløb. Vi håber du finder vores virksomheds tilbud, værdier og principper tiltalende og ser frem til et godt samarbejde. Venlig hilsen Racoon racoon Fjeldhammervej 17 dk-2610 rødovre Tel cvr nr info@racoon.dk

17

18 trapperengøring kvalitet trin for trin TRappeRengøRing HoVeDRengøRing FlytteRengøRing VinDuesPoleRing ejendomsservice grafittirens Vi leverer et unikt system til gulvvask, der garanterer det bedste resultat. metoden er simpel, men effektiv: Hver enkelt gulvklud bliver kun brugt på én etage eller ét areal! Derefter ryger kluden til kogevask og en ny klud tages i brug. Dermed er der aldrig nogensinde en beskidt gulvklud i det rene vand. når vi vasker trapper, er det en selvfølge at: trappen altid fejes også under beboernes måtter vores medarbejder altid ryster hoveddørsmåtten udenfor vi fjerner spindelvæv hver gang vi tilbyder periodisk rengøring, lagt i fast program. Få rengjort postkasseanlæg, vinduesplader, lampesteder, paneler m.m. trappevasken er sat i system, så kunden altid ved præcist, hvilken dag trappen bliver vasket, og hvornår i måneden, der bliver foretaget ekstra rengøring Racoon Fjeldhammervej 17 DK-2610 Rødovre Tel CVR nr info@racoon.dk

19

20 Hovedrengøring rengøring så du kan se det trapperengøring HoVeDRengøRing FlytteRengøRing VinDuesPoleRing ejendomsservice grafittirens af og til kan en ejendom trænge til en vaskeægte hovedrengøring. altså en rengøring, der går endnu dybere til bunds end den daglige rengøringsservice. Derfor har vi oprettet et særligt hovedrengørings-team, der kun består af erfarne medarbejdere. De har udover den grundlæggende uddannelse hos Racoon en særlig stor viden og indsigt i brug af kemi og effektive arbejdsmetoder. en Racoon hovedrengøring betyder bl.a.: nedvaskning og særlig pletbehandling af alle flader vinduespolering gulvbehandling af f.eks. linoleum, terrazzo, træ- og stengulve med nedskuring, slibning, afrensning og afkalkning. efterfulgt af lakering, polish eller oliebehandling. Denne ekstra grundige rengøring er med til at give ejendommen et præsentabelt udtryk og besparelser på vedligeholdelseskontoen og ofte ser vi også, at pæne og rene omgivelser er med til at forebygge både generel nedslidning og hærværk. Racoon Fjeldhammervej 17 DK-2610 Rødovre Tel CVR nr info@racoon.dk

21

22 Flyttelejlighed den sidste finish trapperengøring HoVeDRengøRing FlyTTeRengøRing VinDuesPoleRing ejendomsservice grafittirens problemfrit og effektivt. Vi overholder altid vores aftaler om tid, kvalitet og pris. når en flytning eller istandsættelse er overstået giver det altid god mening med en grundig rengøring, så den nye beboer eller modtager af lejligheden får det bedst mulige indtryk. også her kan Racoon hjælpe med en ekstra og professionel indsats. Vi har stor erfaring med: slutrengøring af flyttelejligheder rengøring efter håndværkere ved både små og store byggesager rengøring af skurvogne behandling af gulve inden overdragelse af lejligheder Racoon har opbygget særlige teams der håndterer rengøring af flyttelejligheder. til alle opgaver benytter vi kun produkter og maskiner af nyeste og højeste kvalitet. Vi lægger som altid vægt på kvalitet, stabilitet og fleksibilitet. Vi er stærke i kommunikation og planlægning. så du som kunde altid kan være sikker på at kvalitet og tidsplan overholdes. Rengøringen er trods alt den sidste der forlader lejligheden, inden den nye beboer flytter ind. Racoon Fjeldhammervej 17 DK-2610 Rødovre Tel CVR nr info@racoon.dk

23

24 graffiti vi sletter alle spor trapperengøring HoVeDRengøRing FlytteRengøRing VinDuesPoleRing ejendomsservice grafittirens Det er svært at undgå graffiti på en ejendoms facader ikke mindst i byområder. men Racoon kan hjælpe med hurtigst muligt at fjerne graffitien og få facaden til at fremstå pæn og ny igen. Det gør vi med vores graffiti-team, som har stor erfaring med netop denne type opgaver. Facaderne renses med: højtryksspuling hedtvandsrensning specielle kemiske hjælpemidler granulatblæsning efterfølgende kan man også tilvælge imprægnering af overfladerne med et middel, som gør facaden endnu mere robust og holdbar overfor både snavs og eventuel ny graffiti i fremtiden. er der behov for at få fjernet graffiti på områder, der ikke tåler vand, kan vi tilbyde at fjerne graffitien med en helt ny teknologi, hvor vi anvender granulat blæsning. med denne metode kan vi fjerne graffiti eller andre beskidte emner med granulat der angriber emnet ved højt tryk, som herefter bliver suget op i et lukket tanksystem, man undgår vand, kemi og smuds. Denne metode kan anvendes på stort set alle typer emner uden at skade underlaget. er også yderst velegnet til indendørs brug. Racoon Fjeldhammervej 17 DK-2610 Rødovre Tel CVR nr info@racoon.dk

25

26

FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed VORES STYRKE ER VORES ERFARING

FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed VORES STYRKE ER VORES ERFARING FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed KN Rengøring blev en realitet, da den jyske vinduespolerer Kaj Nielsen i 1983 valgte at udvide sin forretning til også at omfatte rengøring. Tilliden

Læs mere

vi er til for dig Men måske synes du, det bedste er, at vi er lokale og derfor kender dit område og kan rykke hurtigt ud.

vi er til for dig Men måske synes du, det bedste er, at vi er lokale og derfor kender dit område og kan rykke hurtigt ud. Dit Lok a L valg e vi er til for dig er du kommet til et tidspunkt i dit liv, hvor du har brug for hjælp til at klare hverdagens praktiske gøremål eller din egen personlige pleje så er hjælpen nær. Hos

Læs mere

Professionel rengøring og serviceydelser

Professionel rengøring og serviceydelser Professionel rengøring og serviceydelser Hvad kan vi tilbyde? Renice service er et rengøringsfirma der tilbyder serviceydelser til alle former for virksomheder. Vores kunder skal opleve os som en stabil,

Læs mere

DAGLIG RENGØRING VINDUESPOLERING EJENDOMSSERVICE

DAGLIG RENGØRING VINDUESPOLERING EJENDOMSSERVICE DAGLIG RENGØRING VINDUESPOLERING EJENDOMSSERVICE FA C I L I T Y SERVICES FACILITY SERVICES STABILITET OG KVALITET SAMMEN MED KONKURRENCEDYGTIGE PRISER GIVER VORES KUNDER DET BEDSTE PRODUKT Effektiv produkttionssstyring,

Læs mere

Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S S. 2 Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S Lars Knudsgaard startede Byggefirmaet Knudsgaard A/S som en traditionel tømrervirksomhed i 1997. Virksomheden har siden fastholdt en ekspansiv vækst og har

Læs mere

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune Job- og personprofil Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune 1 1. Indledning Vores nuværende afdelingschef i Natur og Miljø gennem de sidste godt otte år er blevet ansat som forvaltningsdirektør

Læs mere

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg

Strategi 2016-2018. Lars Stevnsborg Strategi 2016-2018 I Forsvarets Auditørkorps arbejder vi sammen med forsvarets øvrige myndigheder hver dag for Danmarks sikkerhed, interesser og borgernes tryghed. Auditørkorpsets unikke bidrag til forsvarets

Læs mere

BUILDING POSSIBILITIES

BUILDING POSSIBILITIES ROOF UNIKT KONCEPT BUILDING POSSIBILITIES NG ZINK A/S er en dansk salgs- og produktionsvirksomhed, som repræsenterer førende europæiske producenter af tag og facadeprodukter NG PRO - Roof sikrer at du

Læs mere

BUILDING POSSIBILITIES

BUILDING POSSIBILITIES ATTIC UNIKT KONCEPT BUILDING POSSIBILITIES NG PRO - ATTIC sikrer at du -uden specialuddannet personale og værktøj, kan levere professionelle kviste i zink, kobber og aluminium af højeste faglige kvalitet,

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads FOA Fag Og Arbejde Projektansvarlig politiker: Gina Liisborg køkken & rengøringssektoren Projektleder: Lea Groth-Andersen November 2005 1 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

- kontorindretning med omtanke

- kontorindretning med omtanke - kontorindretning med omtanke Omtanke Indretning med omtanke og sund fornuft Inventarland A/S er en landsdækkende kæde af professionelle kontorindretningscentre. Vi bygger bro mellem kvalitet til en god

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg

Værdier. Plejehjemmet Falkenberg. et godt sted at være! www.falkenberg.helsingor.dk 12. Center for Omsorg og Ældre. Plejehjemmet Falkenberg Center for Omsorg og Ældre Plejehjemmet Falkenberg Værdier på Plejehjemmet Falkenberg Center for omsorg og ældre Plejehjemmet Falkenberg Falkenbergvej 30 A 3140 Ålsgårde tlf.: 4928 1501 - fax: 4928 1512

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN Overlad trygt dine tavler til os Denne brochure handler om noget, de fleste industrivirksomheder helst vil undgå at bruge tid og tanker på. For ganske vist er el-tavler

Læs mere

Building possibilities

Building possibilities PROFILE Building possibilities NG ZINK A/S er en dansk salgs- og produktionsvirksomhed, som repræsenterer førende europæiske producenter af tag og facadeprodukter NG ZINK A/S er leveringsdygtig i både

Læs mere

Ydelserne består af en bred vifte af muligheder og administrative ydelser, f.eks.:

Ydelserne består af en bred vifte af muligheder og administrative ydelser, f.eks.: HVEM ER DALBO? Det lokale administrationsselskab for selvstændige boligorganisationer DALBO i daglig tale er stiftet den 27. juni 2007 af en række almene boligorganisationer i Syd- og Sønderjylland. Hovedformålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse giver merværdi Erfaringer viser, at manglende vedligeholdelse ofte koster

Læs mere

gladsaxe.dk Hjemmehjælp Det er dit liv, det handler om Tryghed i din hverdag

gladsaxe.dk Hjemmehjælp Det er dit liv, det handler om Tryghed i din hverdag gladsaxe.dk Hjemmehjælp Det er dit liv, det handler om 1 Tryghed i din hverdag Kære Gladsaxe-borger Du kan få praktisk hjælp, pleje og sygepleje i høj kvalitet døgnet rundt hos Gladsaxe Kommunes Hjemmepleje.

Læs mere

Specialist i services til erhverv, industri og bolig

Specialist i services til erhverv, industri og bolig Specialist i services til erhverv, industri og bolig Renex Gruppen A/S er grundlagt i 1981, og udfører både specialiseret rengøring, kontraktrengøring og arbejdsmandsopgaver for bl.a.: Industri- og produktionsvirksomheder

Læs mere

Hjemmepleje - Privat leverandør Tryghedsplejen

Hjemmepleje - Privat leverandør Tryghedsplejen INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Brøndby Kommune Ældre og pension Hjemmepleje - Privat leverandør Tryghedsplejen Anmeldt tilsyn Maj 2013 WWW.BDO.DK Anmeldt tilsyn, Hjemmeplejen - Privat leverandør

Læs mere

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen.

Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Denne serviceramme er et dialogværktøj til at skabe overblik over den grundlæggende service, som ejendomskontoret yder i afdelingen. Servicerammen indeholder fem servicetemaer. Under hvert servicetema

Læs mere

HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13

HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13 HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13 Forord: I 2008 er DTU s strategi blevet revideret og gælder nu for årene 2008-2013. HK-klubberne for kontor/laborant på DTU ønsker også denne gang at forholde

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 26. februar 2013 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START Hvad kan dagplejen tilbyde Når du vælger dagpleje, får dit barn en dagligdag i hjemlige trygge omgivelser, der er tid og ro til det enkelte

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Rene. Nyheder. Solen skinner på Søvangsgaarden EFTERÅR 2010. Ny TEC3MOP med lommer. Spar 7000 ltr. vand hver måned. Miljø-tip fra brugerne:

Rene. Nyheder. Solen skinner på Søvangsgaarden EFTERÅR 2010. Ny TEC3MOP med lommer. Spar 7000 ltr. vand hver måned. Miljø-tip fra brugerne: EFTERÅR 2010 Rene Nyheder Miljø-tip fra brugerne: Spar 7000 ltr. vand hver måned Solen skinner på Søvangsgaarden Ny TEC3MOP med lommer universal Din nye engangsklud Klar... Parat... Wipe! Vil du også gøre

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

KVALITETSKONTROL Februar 2012 SD-KARREEN

KVALITETSKONTROL Februar 2012 SD-KARREEN KVALITETSKONTROL Februar 2012 SD-KARREEN 1 GRUNDLAG Udført af Saxo Properties A/S Dato 6. februar 2012 Rapport udarbejdet af Modtagere af rapport Mikkel Skat Skov Investorer Vicevært Administrator Saxo

Læs mere

Frederiksberg Kommunes HR-strategi

Frederiksberg Kommunes HR-strategi Frederiksberg Kommunes HR-strategi FREDERIKSBERG KOMMUNES HR-STRATEGI 1 Forord I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj kvalitet, og samtidig skal vi være i front

Læs mere

Velkommen som ny beboer på Langagergård Plejecenter

Velkommen som ny beboer på Langagergård Plejecenter Velkommen som ny beboer på Langagergård Plejecenter Denne folder indeholder de vigtigste informationer om indflytning og dagligdagen på Langagergård Plejecenter til både dig og dine pårørende. Du skal

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når rent bliver grønt Rengøring med rengøringsmiddel eller grønt med rent vand? Hvorfor ikke begge dele - Nilfisk har tænkt fremadrettet og finpudset kunsten

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M4 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune Udarbejdet af SocialRespons, Juni 2015 Indhold Forløb, baggrund & introduktion

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8. PAU-studerende PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE den pædagogiske assistentuddannelse Buerup Skole og SFO BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse Postnr. og by. Tlf.nr. Mail- adresse. Hjemmeside.

Læs mere

PROFESSIONELT TOTALKONCEPT PÅ TAGRENDER

PROFESSIONELT TOTALKONCEPT PÅ TAGRENDER PROFESSIONELT TOTALKONCEPT PÅ TAGRENDER Om NG ZINK NG Zink er et dansk firma, der har specialiseret sig i tag- og facadeprodukter i kobber og zink, samt diverse relaterede produkter til professionelle

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS)

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) - med supplerende skemaer til brug ved seniorsamtaler (SUS) og lederudviklingssamtaler (LUS). I dette dokument er samlet alle skemaer, hjælpespørgsmål, vejledning

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for rengøring

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for rengøring Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for rengøring 2012 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal sikre,

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Indledning: Vores afholdte skolechef gennem 12 år har valgt at gå på pension. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse 1. april 2015

Læs mere

Dansk Miljørengøring

Dansk Miljørengøring Dansk Miljørengøring I over 30 år har vi leveret miljø- og kvalitetsbevidst rengøring til alle typer erhvervsvirksomheder, indenfor både den offentlige og private sektor. Alt hvad vi foretager os, både

Læs mere

BESKÆFTIGELSES -TILBUD

BESKÆFTIGELSES -TILBUD BESKÆFTIGELSES -TILBUD Aktivitetscentret Sundholm Til brugere INDHOLD VELKOMMEN 2 BYHAVEN 3 CYKELVÆRKSTEDET 4 GRUNDLÆGGERNE 5 KØKKENET 6 KØRESTOLSVÆRKSTEDET 7 Side1 MULTIVÆRKSTED/ - GALLERI 8 RENGØRINGSTEAMET

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Brønderslev Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

VELKOMMEN HOS OS! EN ARBEJDSPLADS MED ET PLUS FOR GODT ARBEJDSMILJØ

VELKOMMEN HOS OS! EN ARBEJDSPLADS MED ET PLUS FOR GODT ARBEJDSMILJØ VELKOMMEN HOS OS! EN ARBEJDSPLADS MED ET PLUS FOR GODT ARBEJDSMILJØ DIT NYE FÆLLESSKAB DET ER MIN OPGAVE AT SØRGE FOR, AT DU OG DINE KOLLEGER FØLER JER HJEMME OG FÅR ET GODT ARBEJDSLIV I ALLIANCE+ Hjerteligt

Læs mere

Børnehave- og vuggestuehjælperassistent

Børnehave- og vuggestuehjælperassistent Børnehave- og vuggestuehjælperassistent Hvad vil I sige til at kunne yde en endnu bedre service for kommunens yngste borgere og samtidig tage et socialt ansvar ved at ansætte nogle af landets mest pligt

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015

Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Udviklingsplan Dagplejen 2012-2015 Om udviklingsplanen Direktionen i Frederikssund kommune har udarbejdet en udviklingsplan. Efterfølgende har alle fagchefer udarbejdet en udviklingsplan den relevante

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDEMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDEMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDEMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Løftemagneter Svejsemagneter Magnetkroge i krom Magnetkroge i kunststof Magnetkroge

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade Virksomhedsgrundlag Specialområde Hjerneskade 2014/2015 Psykiatri og social Specialområde Hjerneskade 2 Forord Med dannelsen af Specialområde Hjerneskade er alle Region Midtjyllands tilbud til voksne med

Læs mere

PROJEKTFORSALG - GRF. GRØNAGERVEJ

PROJEKTFORSALG - GRF. GRØNAGERVEJ PROJEKTFORSALG - GRF. GRØNAGERVEJ 6. april 2016 LEGE- OG OPHOLDSOMRÅDET Grundejerforeningens Legeplads på Grønagervej er at af ældre dato, og lever på flere måder ikke og til EN1176, standarderne for legepladssikkerhed.

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Runde gummimagneter Rektangulære gummimagneter Gummimagneter med klæb Gummimagneter

Læs mere

Rengøringsservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Rengøringsservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Rengøringsservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Dedikeret til rengøring Rengøringsservice Danmark er en dedikeret rengøringsvirksomhed

Læs mere

Du er i gode hænder hos os

Du er i gode hænder hos os DIT LOK A L VALG E Du er i gode hænder hos os Er du kommet til et tidspunkt i dit liv, hvor du har brug for hjælp til at klare hverdagens praktiske gøremål eller din egen personlige pleje så er hjælpen

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre

Ældrepolitik 04.05.14. Center for Ældre Ældrepolitik 04.05.14 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre i kommunen. De ældre er i dag mere sunde og raske end nogensinde. Vi lever længere end tidligere, hvor levevilkårene

Læs mere

Fokusområde 2. Prioriterede indsatsområder for perioden 2012-2014. 2.1 Indsatsområde Inddragelse af forældrene i børnenes læring og udvikling.

Fokusområde 2. Prioriterede indsatsområder for perioden 2012-2014. 2.1 Indsatsområde Inddragelse af forældrene i børnenes læring og udvikling. 2.1 Indsatsområde Inddragelse af forældrene i børnenes læring og udvikling. Fra B & U `s Udviklingsplan: Med udgangspunkt i at forældrene er Børn og Unges vigtigste voksne, skaber vi konstruktive relationer

Læs mere

Her starter det gode købmandsskab

Her starter det gode købmandsskab Her starter det gode købmandsskab Varesikring Mærkning Kameraovervågning Kø-nummersystem Butiksindretning Kundetæller Skilte & Displays Service og support www.nordic-retail.com MÆRKNING Mærkning af varer

Læs mere

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu?

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? 100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse - fra en kommune der gerne vil kende sin besøgelsestid...

Læs mere

Prøv vores forening vi tilbyder bolignet til boligforeninger, kollegier og mange flere

Prøv vores forening vi tilbyder bolignet til boligforeninger, kollegier og mange flere Prøv vores forening vi tilbyder bolignet til boligforeninger, kollegier og mange flere bolignet-aarhus.dk Vi valgte Bolignet-Aarhus, bl.a. fordi prisen er så konkurrencedygtig sammenlignet med de andre

Læs mere

Fra sygefravær til produktivt nærvær

Fra sygefravær til produktivt nærvær Fra sygefravær til produktivt nærvær Vi har viden, metode og teknologi, der hjælper virksomheden med at reducere sygefravær og skabe produktivt nærvær VIRKSOMHEDENS EGET HR-BEREDSKAB WORKLIFE CARE BEREDSKAB

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 plejepersonaler fra henholdsvis afdeling A og B og gruppeleder, samt gennemført dialogmøde

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING. Kompetent. -ganske enkelt

KOMPETENCEUDVIKLING. Kompetent. -ganske enkelt KOMPETENCEUDVIKLING Kompetent -ganske enkelt Kompetenceudvikling handler om at gå fra at være kvalificeret til at blive kompetent Forord Er du nysgerrig efter at få ideer til, hvordan I på din arbejdsplads

Læs mere

KOMMUNALT ANSATTE PSYKOLOGERS ARBEJDSVILKÅR. Fastholdelse, udvikling og ændringer Guide til dialogmøder på arbejdspladsen

KOMMUNALT ANSATTE PSYKOLOGERS ARBEJDSVILKÅR. Fastholdelse, udvikling og ændringer Guide til dialogmøder på arbejdspladsen KOMMUNALT ANSATTE PSYKOLOGERS ARBEJDSVILKÅR Fastholdelse, udvikling og ændringer Guide til dialogmøder på arbejdspladsen Kommunalt ansatte psykologers arbejdsvilkår SIDE 1 SIDE 2 Kommunalt ansatte psykologers

Læs mere

Børnehaven Farveladen

Børnehaven Farveladen P ERSONALEHÅNDBOG 2014 Side 2 Indledning FORORD Denne håndbog er et supplement til medarbejderhåndbogen for Esbjerg Kommune, som du kan finde under EK-net. Vi ønsker med denne håndbog at fortælle hvilke

Læs mere

Hjemmepleje - Privat leverandør

Hjemmepleje - Privat leverandør INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Brøndby Kommune Ældre og pension Hjemmepleje - Privat leverandør Elite miljø Anmeldt tilsyn Maj 2013 WWW.BDO.DK Anmeldt tilsyn, Hjemmeplejen Privat leverandør

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

FACILITY SOLUTIONS. Hos BARUTREN tilbyder vi 360 facility solutions, så du har det hele samlet under ét tag.

FACILITY SOLUTIONS. Hos BARUTREN tilbyder vi 360 facility solutions, så du har det hele samlet under ét tag. 360 FACILITY SOLUTIONS Hos BARUTREN tilbyder vi 360 facility solutions, så du har det hele samlet under ét tag. RENGØRING med øje og hjerte Jeg startede med kost og spand i 2005, med kontor på mine børns

Læs mere

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag

AB mod Mission, Vision og Værdigrundlag AB mod 2020 Mission, Vision og Værdigrundlag Arbejdernes Boligforening AB mod 2020 AB har siden 1917 arbejdet målrettet på at sørge for gode boliger til alle. Denne mission er stadig gældende for os både

Læs mere

Vi er specialister i at afgifte farligt affald

Vi er specialister i at afgifte farligt affald for a cleaner tomorrow Vi er specialister i at afgifte farligt affald PART OF THE EKOKEM GROUP NORD a/s Lindholmvej 3 DK-5800 Nyborg Kundeservice Tel +45 8031 7100 Fax +45 8031 7300 Mandag til torsdag

Læs mere

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET Danske Malermestre Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET 2 Ansættelsessamtalen Tekst: Niels Håkonsen Layout: Henrik Terney Forsidefoto: Kirsten Bille 1. udgave, 1. oplag Danske

Læs mere

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren.

Vi lægger særlig vægt på, at kemien mellem jer og dagplejeren er god, og at I har tillid til dagplejeren. Dagplejen Nærmest hjemme En god begyndelse for barn og forældre Om kort tid skal jeres barn starte i dagpleje. Vi ved, at det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn til pasning første

Læs mere

Skema til kortlægning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i Valmuen Børnehaven

Skema til kortlægning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i Valmuen Børnehaven Skema til kortlægning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i Valmuen Børnehaven Fysisk arbejdsmiljø Nævn 3 ting der fungerer godt i dit fysiske arbejde Lokalerne Gode lokaler Dejlig lys og venlig inst.

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik Ringsted Kommune Indledning Byrådet i Ringsted har vedtaget en samlet børne- og ungepolitik som gælder alle de kommunale institutioner, der har kontakt med børn og unge samt deres

Læs mere

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune Besøgspakker i hjemmeplejen Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune April 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Involverede borgere og medarbejdere... 4 4. Pilotprojektets

Læs mere

lundhilds Tegnestue tegnestue LAVENERGIBOLIG

lundhilds Tegnestue tegnestue LAVENERGIBOLIG lundhilds Tegnestue tegnestue LAVENERGIBOLIG lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Hvordan skal din bolig være? Fra drøm til virkelighed... lundhilds

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2013 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Serop Vikar & Rekruttering ApS. Vil du slippe for den tid det ta r så vælg en vikar

Serop Vikar & Rekruttering ApS. Vil du slippe for den tid det ta r så vælg en vikar YDELSESKATALOG Vil du slippe for den tid det ta r så vælg en vikar 2016 Ydelseskataloget må ikke kopieres eller på anden måde anvendes uden skriftlig tilladelse fra. Indholdsfortegnelse Indledning... 2

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker.

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker. En eventyrlig begyndelse. Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Kræftens Bekæmpelses høringssvar på Region Sjællands udkast til Sundhedsaftale 2015-18

Kræftens Bekæmpelses høringssvar på Region Sjællands udkast til Sundhedsaftale 2015-18 14. september 2014 Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø Att.: Kvalitet og Udvikling Område Sjælland Område Sjælland Ringstedgade 71 4700 Næstved Tel +45 +45 2646 www.cancer.dk UNDER PROTEKTION AF HENDES

Læs mere

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk Sådan kan du arbejde med psykisk arbejdsmiljø på din arbejdsplads ww www.barhandel.dk w.de t d u m æ r ke r. d k Om psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads.

Læs mere

Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion.

Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion. Lautrupgårdskolens handleplan for inklusion. 1. Lautrupgårdskolen udarbejder handleplan for inklusion. Mål: Inklusionsstrategien skal implementeres som en naturlig del af hverdagen. Succeskriteriet: At

Læs mere