AKTIVITETER TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45."

Transkript

1 AKTIVITETER Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales. En omvisning varer cirka 1 time, og vi tilbyder også 3 timers workshopforløb i design (inklusiv omvisning). Alt er gratis for skoler i Kolding Kommune. Læs mere om tilbud på FASTE OMVISNINGER KUNST: Kunst og sanser: børnehavens storebørnsgruppe Billedoplevelser: klasse Billedforståelse: klasse Billedanalyse: klasse + ungdomsudd DESIGN OG ARKITEKTUR (også som workshop): Design og inspiration: klasse Arkitektur og sanser: klasse Mystery Design: klasse Arkitektur: klasse Arkitektur og adfærd: klasse Design og livsstil: klasse Design og smag: Ungdomsuddannelser PRIS: GRATIS FOR ALLE BØRNEHAVER, FOLKESKOLER OG UNGDOMSUDDANNELSER I KOLDING KOMMUNE. ANDRE KOMMUNER: 300 KR. FOR OMVISNING 700 KR. FOR WORKSHOP (INKL. OMVISNING). TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. DESIGN- OG ARKITEKTURWORKSHOPS TILBYDES TIRSDAG OG ONSDAG SAMT TORSDAG FORMIDDAG. Booking af omvisninger sker hos Katrine Stenum på tlf eller mail katmo@trapholt.dk Booking af designworkshop (inklusiv omvisning) sker hos Karen Bech på kbj@trapholt.dk

2 Særlige tilbud i forbindelse med særudstillinger i 2015/16: Frem til november 2017: DIN udstilling en udstilling, hvor gæsten selv er kurator (alle klassetrin). 12/03-15 til januar 2016: Fetishism obsessions in fashion and design - om identitet og genstande(mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser). 04/06-15 til januar 2016: Kvinder i design kvindelige designere gennem de sidste 100 år. En udstilling i anledning af 100 året for kvinders stemmeret i Danmark (alle klassetrin). 10/09-15 til april 2016: Ikke til salg om kunstneres tilknytning til egne værker, identitet og samhørighed. Februar til november 2016: When Things Fall Apart. Critical Voices on the Radar om samtidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten. UGE ARRANGEMENT TIDSPUNKT MÅLGRUPPE Hele Tirsdag - fredag Folkeskole og ungdomsuddannelser DIN UDSTILLING I DIN udstilling inviterer Trapholt eleverne til at kuratere til at sammensætte deres egne udstillinger med Trapholts samling. Vi lever i en verden fuld af billeder, og eleverne ser og benytter sig af billeder hele tiden på sociale medier som Facebook og Instagram. Målet med dette

3 undervisningsforløb er, at kvalificere og bevidstgøre elevernes tilgang til og brug af billeder i eget liv. I forløbet introduceres eleverne til at forholde sig til kunstværker fra Trapholts samling ud fra egne kriterier og præferencer. Gennem en samarbejds- og designproces sammensætter eleverne i mindre grupper deres egen kunstudstilling. Forløbet varer 1½ time Udstillingen henvender sig især til fag som dansk, billedkunst, religion, historie og samfundsfag marts til 24. januar 2016 Tirsdag fredag klasse og ungdomsuddannelser Fetishism obsessions in fashion and design Hvorfra stammer vores smag for design? Designfeltet byder disse år på objekter, der ikke har til formål at bidrage med funktion, men derimod i ekstrem grad udfordrer vores forståelse af omverdenen, os selv og hvad der på en og samme gang tiltrækker og frastøder os. Udstillingen Fetichisme sætter fokus på 11 tendenser i mode og design, og diskuterer hvad der bevæger os i mødet med mode og design, som udfordrer vores æstetiske forventninger og pirrer vores fantasier. I skoletjenesten sætter vi fokus på identitetsskabelse, selviscenesættelse og aflæsning af omverdenen. Både i omvisninger og workshops.

4 juni til januar 2016 Tirsdag fredag Folkeskole og ungdomsuddannelser Kvinder i design I anledning af 100 året for kvindernes valgret sætter udstillingen fokus på kvindelige designeres arbejde og plads i den danske designverden gennem de sidste 100 år. Hvorfor er det stort set kun de mandlige møbeldesignere vi kender? Er mænd bedre end kvinder til at møbler, eller er mænd bedre til at komme frem i verden? I skoletjenesten sætter vi fokus på kvinders rolle historisk er der stadig forskel på kvinder og mænd i dag? Er der også forskel på hvad piger og drenge ønsker for fremtiden? Kan man se på et møbel om det er lavet af den kvinde eller en mand. Formålet er at eleverne reflekterer over hvordan kønsroller og kønsspecifikke forventninger kan påvirke deres eget liv Sommerferie på Trapholt Tirsdag - søndag Familier august til 6. marts 2016 Martin Bigum min egen kunst Tirsdag til fredag 36,37 Skulpturjagt i Parken 9:15-11: klasse september Kulturcykeltur Tilmelding: Mona Brun, Kolding Kommune tlf Hele formiddagen 8. klasse

5 september til maj 2016 IKKE TIL SALG Alle kunstnere har et værk de ikke vil sælge. Et værk som betyder noget særligt. Hvordan tager man afsked med sit kunstværk? Betyder det noget hvem der køber det? Og hvorfor kan kunstneren ikke få sig selv til at sælge netop dette værk? Tirsdag til fredag Folkeskole og ungdomsuddannelser I skoletjenesten vil eleverne komme igennem billedanalyse med fokus på identitet og samhørighed. Eleverne vil via dialogbaseret undervisning og forskellige designpædagogiske øvelser, få faglig viden omkring forskellige værker og kunstnere, men også få indblik i deres egen identitet og hvilken samhørighed de selv har Kunstmusens Dag for børnehaver Mandag til fredag Storebørnsgruppen i børnehaven 42 Efterårsferie i IKKE TIL SALG Aktiviteter for børn mellem 6 og 12 år i forbindelse med udstillingen IKKE TIL SALG. OBS: Også åbent mandag Man-fredag Også velegnet til SFO er. Familier og SFO december Julekalender: afsløring af dagens kunstværk alle hverdage Mandag-fredag Børnehaver og børnehaveklasser 1-2 Juletræet uden pynt Samarbejde med Kolding Naturskole Februar til november 2016 When Things Fall Apart. Critical Voices on the Radar I forbindelse med Images (en biennale for samtidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten) viser Trapholt kunst fra forskellige kulturer. Images 2016 sætter fokus på kunstnerne og det samfund, de agerer i og kommenterer på med deres kunst. Gennem udstillinger, filmforevisninger og værker i det offentlige rum giver Images et indblik i kunstnernes værker og kommentarer til deres samtid. 9:15-12: klasse Tirsdag - fredag Folkeskolen og ungdomsuddannelser Skoletjenesten tilbyder omvisninger og workshops til alle klassetrin med fokus på identitet, historie og nationalitet.

6 5-6 Kunstmusens Dag for børnehaver og Storebørnsgruppen i børnehaven 7 Vinterferie Aktiviteter for børn alle hverdage. OBS: Også åben mandag! Man-fredag Også velegnet til SFO er. Familier og SFO marts til 6. april 2015 Påskeferie: Æggejagt for børn Kom på æggejagt i museets udstillinger. Hele dagen Familier OBS: Også åben mandag 2. påskedag 19,20,21,22 Skulpturjagt i Parken 9:15-11: klasse 23,24 Naturens egne farver 9:15-12: klasse Samarbejde med Kolding Naturskole

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017/18 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2018 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

DESIGN OG IDENTITET. Skoletjenesten. Mellemtrin: Design og identitet hvem er vi?

DESIGN OG IDENTITET. Skoletjenesten. Mellemtrin: Design og identitet hvem er vi? DESIGN OG IDENTITET Udstillingen Fetishism - Obsessions in fashion & design tager fat i de tidlige, sanselige barndomsoplevelser, der ligger i underbevidstheden og påvirker den personlige forkærlighed

Læs mere

Designpædagogik og Georg Jensen

Designpædagogik og Georg Jensen MUSEET PÅ KOLDINGHUS Postbox 91, DK - 6000 Kolding Telefon: + 45 76 33 81 00 Telefax: + 45 76 33 81 99 E-mail: museum@koldinghus.dk SE-nr.: 18 11 98 97 Internet: www.koldinghus.dk LÆRINGSEFTERMIDDAG PÅ

Læs mere

Design workshop på Trapholt 2015 2016

Design workshop på Trapholt 2015 2016 Design workshop på Trapholt 2015 2016 Der er masser af gode tilbud på Trapholt næste skoleår. Alle workshops kan bookes til Tirsdage 8 11.30 Onsdage 8 16 Torsdage 8 16 De kan bookes hos Karen Bech; kbj@trapholt.dk

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster KULTURTJENESTENS TILBUD FOR SFO 2012-2013 Middelaldercentret Teatret Masken Fuglsang kunstmuseum Museum Lolland-Falster Kurser og kulturtilbud for pædager i SFO og børn i SFO1 og SFO2 KULTURTJENESTEN giver

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Bestillingsskema - skolemad

Bestillingsskema - skolemad 05.01. torsdag 1 06.01. fredag 1 09. 01 mandag 1 10.01. tirsdag 1 11.01. onsdag 1 1.01. torsdag 1 13.01. fredag 1 16.01. mandag 1 17.01. tirsdag 1 18.01. onsdag 1 19.01. torsdag 1 0.01. fredag 1 3.01.

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

vision 2020 for VejleMuseerne

vision 2020 for VejleMuseerne vision 2020 for VejleMuseerne Det vi gør Vi skaber ny viden om kunst- og kulturarven, bevarer den og formidler den for at skabe identitet og selvforståelse. Det vi vil Vi vil være et museum, der er førende

Læs mere

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART PROCESORIENTEREDE FORMIDLINGSEKSPERIMENTERR Gennem Kunsten er en række formidlingseksperimenter, som afprøver rammerne for,

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

Fredagsbrev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Århus&Friskole&fredag&d.24/10&&2014!!

Fredagsbrev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Århus&Friskole&fredag&d.24/10&&2014!! FredagsbrevÅrhus&Friskole&fredag&d.24/10&&2014 Kamp%og%ofring%til%guderneAf#Asgerfoto$Anette Den$berømte$viking$Suin$Sax$besøger$2.klasse$og$kæmper'og'leder'en'ofring' I"2.klasse"har"de"om"vikinger"i"

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

LINJEdans, RUMlerier, FORM og ARKITEKTURfornemmelser

LINJEdans, RUMlerier, FORM og ARKITEKTURfornemmelser LINJEdans, RUMlerier, FORM og ARKITEKTURfornemmelser - Et GRATIS forløb for, af og med førskolebørn i Lolland og Guldborgsund kommuner. - Et Lolland Billedskole-projekt ved billedkunstner Mini Blume med

Læs mere

Hvem er vi & hvad gør vi?

Hvem er vi & hvad gør vi? Hvem er vi & hvad gør vi? KULTUR- OG SKOLETJENESTEN KULTUR- OG SKOLETJENESTEN MIDT- OG VESTSJÆLLANDS OPGAVER Kultur- og Skoletjenesten Midt- og Vestsjælland informerer om undervisningsmaterialer, pædagogiske

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

KULTURBUS tilbud forår 2016

KULTURBUS tilbud forår 2016 KULTURBUS tilbud forår 2016 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Fællesaktiviteter på

Læs mere

Arrangementer for børn. Biblioteket - Sommer 2012. Børn

Arrangementer for børn. Biblioteket - Sommer 2012. Børn Arrangementer for børn Biblioteket - Sommer 2012 Børn Arrangementer for børn Det er gratis at deltage i bibliotekets arrangementer for børn. Vær opmærksom på, at der skal hentes billetter i forvejen til

Læs mere

Månedsinformation. Karup skole og SFO

Månedsinformation. Karup skole og SFO Månedsinformation Karup skole og SFO April 2015 Siden sidst Ny organisering næste skoleår. Vi har i foråret gennemført en større intern proces med evaluering og udvikling af skolens nuværende organisering.

Læs mere

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et "SUPER FEDT museum " VELKOMMEN

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et SUPER FEDT museum  VELKOMMEN SOMMER/EFTERÅR 2013 VELKOMMEN INDHOLD Til et "SUPER FEDT museum " Fængselsmuseet VELKOMMEN Den 17. maj i år kunne Fængselsmuseet fejre 1 års fødselsdag. Og hvilket år det har været! Interessen har været

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

Aktivitetskalender 2013

Aktivitetskalender 2013 Aktivitetskalender 2013 Antal medlemmer for at arrangementer/ture kan/skal gennemføres: Arrangementer/ture alm. uger. Arrangementer/ture ferie uger Lokal handletur/besøg klub i Egedal Min.12 medlemmer

Læs mere

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune.

Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Mit museum Trapholt, Koldinghus og skolerne i Kolding kommune. Formål: 1. At sætte nye standarder for hvorledes museer og skoler kan samarbejde 2. at benytte samlingerne på en relevant og kreativ måde

Læs mere

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT SNEKKERSTEN SKOLE INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT temalinjer i udskolingen 14/15 VEL KOM MEN 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SNEKKERSTEN SKOLE Efter sommerferien skal vi, på Snekkersten Skole, i gang

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016

Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Vinterferieaktiviteter for børn og unge - 2016 Kultur og Fritid Kerteminde Kommune Indledning Vinterferien nærmer sig og det er igen tid til ferieaktiviteter. Der er masser af aktiviteter for børn og unge,

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

KULTURTJENESTENS TiLbUd for dagtilbud 2012-2013

KULTURTJENESTENS TiLbUd for dagtilbud 2012-2013 KULTURTJENESTENS TILBUD FOR DAGTILBUD 2012-2013 fuglsang KUNSTmUSEUm KUNSTNER mini blume børnekultur guldborgsund KommUNE KNUThENboRg SafaRiPaRK museum LoLLaNd-faLSTER Kurser for pædagoger og kulturtilbud

Læs mere

Side 1 af 7. Skolepolitik. Børn og Skole

Side 1 af 7. Skolepolitik. Børn og Skole Side 1 af 7 Skolepolitik Børn og Skole Godkendt i kommunalbestyrelsen 28. juni 2012 Side 2 af 7 Den bornholmske folkeskole er attraktiv, fordi skolerne lægger vægt på: 1. Fællesskab, relationer og samarbejde.

Læs mere

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking -Dag 2010 3. juni kl. 9.00-15.00 inspiration & networking I-Dag 2010: Invitation IntraNote inviterer alle kunder til I-Dag 2010 Torsdag den 3. juni i Odense På I-Dag vil vi inspirere, inddrage, lytte,

Læs mere

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen.

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. KULTURBUS tilbud Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART (2 aktiviteter) Fællesaktiviteter

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel udvikling trivsel Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed KOMPASSET projekter Kompasset- hop ombord i fremtidens skole Vi

Læs mere

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Mobil læring i autentiske rum understøttet af mobiler, ipads og andre tablets Projektet sætter fokus på læring i autentiske

Læs mere

KON FRON TATION KONFRONTATION. En lærerguide. 25. maj 23. juni 2013 KURATERET AF CLAUS EJNER & ZVEN BALSLEV

KON FRON TATION KONFRONTATION. En lærerguide. 25. maj 23. juni 2013 KURATERET AF CLAUS EJNER & ZVEN BALSLEV En lærerguide KON FRON TATION KONFRONTATION KURATERET AF CLAUS EJNER & ZVEN BALSLEV 25. maj 23. juni 2013 Introduktion Fra d. 25. maj til d. 23. juni 2013 kan I opleve KONFRON- TATION, en udstilling med

Læs mere

KulTUR for alle forår 2017

KulTUR for alle forår 2017 KulTUR for alle forår 2017 Undervisningstilbud på HEART Herning Museum of Contemporary Art og Carl-Hennings Pedersen & Else Alfelts Museum Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage: 25. april 27. april

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

JANUAR 2016. 21 Merete Krudtuglerne Tilbagemelding vedr. Husk i denne måned

JANUAR 2016. 21 Merete Krudtuglerne Tilbagemelding vedr. Husk i denne måned JANUAR 1 Merete ledelsen Udsendelse af sedler vedr. uge Merete Rævestuen 1 1 1 Personalemøde Merete Hjortestuen 1 Merete Krudtuglerne Tilbagemelding vedr. vinterferien Merete Grævling huset 0 1 Vinterferie

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

5-mands & Turnering 2010-11

5-mands & Turnering 2010-11 5-mands & Stævner Jyske 3-bold 2006 Turnering 2010-11 Fodbold for alle hele året www.jbu.dbu.dk Turnering 5-mands & Jyske 3-bold 2010-11 Dette hæfte indeholder en oversigt over de rækker, som Region 3

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER)

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Undersøgelse af forældres brugerhed med skolerne i kommunen April 2015 SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der står med fed

Læs mere

EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST

EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST Formidling og undervisning i Den Frie Udstillingsbygning DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART HVORDAN ARBEJDER VI MED SAMTIDSKUNST? Den

Læs mere

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv?

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Skovbørnehaven Søborgen Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Velkommen til Skovbørnehaven Søborgen Denne informations- og velkomstfolder er til jer forældre, som har barn/børn i Skovbørnehaven

Læs mere

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen I Kultur har vi et ønske om, at børn får smag for kunst og kultur i deres hverdag. Smag på kulturen er tænkt som en appetitvækker til

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. udvikling trivsel Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed udvikling trivsel KOMPASSET projekter Vi kvalificerer til fremtiden På Vestre Skole ønsker vi at kvalificere vores elever bedst muligt til det samfund, de

Læs mere

EngelsborgNyt LUCIAPIGERNE 12. DEC 2014 PÅ TRAPPEN I UDSKOLINGEN PIGERNE PÅ TRAPPEN I UDSKOLIN- GEN PÅ GANGEN I UDSKOLINGEN PÅ TRAPPEN I PILEHUSET

EngelsborgNyt LUCIAPIGERNE 12. DEC 2014 PÅ TRAPPEN I UDSKOLINGEN PIGERNE PÅ TRAPPEN I UDSKOLIN- GEN PÅ GANGEN I UDSKOLINGEN PÅ TRAPPEN I PILEHUSET EngelsborgNyt LUCIAPIGERNE 12. DEC 2014 PIGERNE PÅ TRAPPEN I UDSKOLIN- GEN PÅ TRAPPEN I UDSKOLINGEN PÅ GANGEN I UDSKOLINGEN PÅ TRAPPEN I PILEHUSET Engelsborgskolen Engelsborgvej 66 2800 Kgs Lyngby Skolens

Læs mere

CENTER FOR KULTUR OG UDVIKLING IMAGES UNG 2015 AYA LEE AL@CKU.DK TLF. 33 38 97 35 WWW.CKU.DK

CENTER FOR KULTUR OG UDVIKLING IMAGES UNG 2015 AYA LEE AL@CKU.DK TLF. 33 38 97 35 WWW.CKU.DK CENTER FOR KULTUR OG UDVIKLING IMAGES UNG 2015 AYA LEE AL@CKU.DK TLF. 33 38 97 35 WWW.CKU.DK WORKSHOPS OG UNDERVISNING FOR UNGE I DK FOKUS PÅ KUNST OG KULTUR, KREATIVT SAMARBEJDE OG GLOBALE PROBLEMSTILLINGER

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø ma ti on to fr lø sø 1kanin, høns 2 Billard 3 4 Svømning Dans 5 Fodbold Fifa 13 6 Film Kra 7 kanin, høns 8 kanin, høns 9 Billard 10 11 Bowling 12 Fifa 13 Turnering Fodbold 13 Film Kra 14 kanin, høns 15

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs om Sommerhold og CAMP TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2014 Billedskolens fritidsundervisning

Læs mere

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Mandag d. 1/9 kl.17-20: Rollespilssværd i latex (hold 1) og caféhygge med bagning Sværd: Nogle har prøvet at lave rollespilssværd med

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Fyraftensmøde Skads Skole Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Kl. 17.00-18.00. 1 2 Nye nationale mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn Skolestart 1 Kære børn og forældre At begynde i skolen er en stor begivenhed i et barns og en families liv. De fleste børn ser frem til dagen

Læs mere

VELKOMMEN. Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen

VELKOMMEN. Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen VELKOMMEN HH1C Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen Lidt om HH1C S T U D I E R E T N I N G : I N T E R N A T I O N A L & Ø K O N O M I 2. F R E M M E D S P R O G : T Y S K K L A S S E L Æ R E R : C A

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

Maglegårdens arbejde med børns overgang fra børnehave til SFO/børnehaveklasse.

Maglegårdens arbejde med børns overgang fra børnehave til SFO/børnehaveklasse. Maglegårdens arbejde med børns overgang fra børnehave til SFO/børnehaveklasse. Vores mål med at have disse arbejdspapirer er, at vi kan blive mere præcise i vores udførelse af opgaven. Vi ønsker at blive

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015

Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 Torsdag d. 1. januar Det sker i Skagen/Aalbæk - Januar 2015 kl. 13.00-16.30: Velkommen 2015 stor nytårsbrunch på Jakobs Café. Husk tilmelding på tlf. 98 44 16 90. kl. 13.30: Skagen OK og Motion arrangerer

Læs mere

Uger på tværs i ugerne 10 13 / 2. marts til 26. marts 2015. Børns vilkår i forskellige lande

Uger på tværs i ugerne 10 13 / 2. marts til 26. marts 2015. Børns vilkår i forskellige lande Uger på tværs i ugerne 10 13 / 2. marts til 26. marts 2015 Børns vilkår i forskellige lande Børns vilkår i andre lande, repræsenteret ved et land fra følgende kontinenter: Asien, Afrika, Nordamerika og

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

MOON SKIN LUCID WALK

MOON SKIN LUCID WALK EN LÆRERGUIDE MOON SKIN LUCID WALK 10. januar 2015-1. marts 2015 Evren Tekinoktay: Neon Relieffer - Egg, Bunny, Harlowe, Elektra, Crystal & Bambi, 2014. Introduktion Kære underviser I perioden 10. januar

Læs mere

Danmarksmesterskaber kano og kajak maraton 2016

Danmarksmesterskaber kano og kajak maraton 2016 Danmarksmesterskaber kano og kajak maraton 2016 Den 18. og 19. juni på Bygholm Sø Arrangør Horsens Kajakklub og Dansk Kano og Kajak Forbund Praktisk information Tilmelding Løbsudskrivning og afvikling

Læs mere

Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard. Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard. Fag: Dansk, billedkunst

Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard. Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard. Fag: Dansk, billedkunst Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard Målgruppe: Udskoling Fag: Dansk, billedkunst Materialet består af to dele: Lærervejledning med information

Læs mere

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Aftenens program Velkomst v/ln Folkeskolereformen i overordnede træk v/ln Ny lov om lærernes arbejdstid og konsekvenser heraf v/ln Pause

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

Nøglepersonkursus 2014 vedrørende

Nøglepersonkursus 2014 vedrørende Nøglepersonkursus 2014 vedrørende Børn af forældre med psykisk sygdom - eller udsatte af andre årsager Bevar Barndommen Regionspsykiatrien Vest Baggrund for kurset Det er naturligt, at børn påvirkes, når

Læs mere

DONORBARN I KLASSEN. Viden og inspiration til lærere og pædagoger. Storkklinik og European Sperm Bank

DONORBARN I KLASSEN. Viden og inspiration til lærere og pædagoger. Storkklinik og European Sperm Bank DONORBARN I KLASSEN Viden og inspiration til lærere og pædagoger 1 KÆRE LÆRER OG PÆDAGOG I 0. - 3. KLASSE VÆR NYSGERRIG OG AFSTEM FORVENTNINGER I disse år nærmer flere og flere donorbørn sig skolealderen,

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 9

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 9 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 75 39 20 99 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 9 KALENDER FOR JUNI: Tirsdag

Læs mere

Feldborg Skole samarbejder med HEART/undervisning: Hvordan kom samarbejdet i stand?

Feldborg Skole samarbejder med HEART/undervisning: Hvordan kom samarbejdet i stand? Feldborg Skole samarbejder med HEART/undervisning: UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Hvordan kom samarbejdet i stand? Outreach-projekt

Læs mere

Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer

Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer Første etape af Kulturarvsstyrelsens store projekt Danmarks oldtid i landskabet er nu gennemført. 15 fortidsminder er nyformidlet

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Dansk 4. klasse. Periode Emne Mål Evaluering Uge. Eleverne skal i 33. makkerpar lave OL OL London 2012. Lytte aktivt til andre og

Dansk 4. klasse. Periode Emne Mål Evaluering Uge. Eleverne skal i 33. makkerpar lave OL OL London 2012. Lytte aktivt til andre og Årsplan 2012-13 Dorte Schmidt Dansk 4. klasse Periode Emne Mål Evaluering OL emne Udtrykke forståelse af det Eleverne skal i 33 læste mundtligt og skriftligt makkerpar lave OL OL London 2012 Lytte aktivt

Læs mere