VEJLEDNING I WEBTILBUD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJLEDNING I WEBTILBUD"

Transkript

1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AUGUST / Tina L. Lauritzen VEJLEDNING I WEBTILBUD Thomas Helsteds Vej 11 Postboks Skanderborg vd@vd.dk EAN Telefon CVR

2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 af OPRETTELSE AF BRUGERE OG UDBUD ANVENDELSE AF WEBTILBUD OPSÆTNING AF TBL FIKTIVE MÆNGDER OPSÆTNING AF TAG REVISION AF TBL OPRETTELSE AF BYGHERREOVERSLAG INDTASTNING AF LICITATIONSRESULTATER HJÆLP... 29

3 1. OPRETTELSE AF BRUGERE OG UDBUD SIDE 3 af 29 Adgang til Webtilbud får man ved at åbne en internetside og skrive: webtilbud.vd.dk Herefter logger man på med sit brugernavn og password. Er det første gang man logger på, bruger man sit brugernavn og password: ny_bruger Har man endnu ikke fået et brugernavn og password bedes man sende en mail til webtilbud@vd.dk. Alternativt kan man kontakte en af nedenstående direkte på følgende mailadresser: Tina L. Lauritzen, TLL@VD.DK Peter Lund Hansen, PLH@VD.DK Jørgen Nielsen, JN@VD.DK Send en mail med navn, mailadresse og firmanavn på de nye brugere. Derefter oprettes brugerne, og der sendes en mail retur til de nye brugere med oplysning om brugernavn og password til første log-in. Derefter skal man oprette sit udbud. Det kan man vælge selv at gøre se afsnit 2. Ellers kan man kontakte ovennævnte postkasse webtilbud@vd.dk, hvorefter udbuddet oprettes. I mailen angives alle oplysninger om projektet som nævnt i afsnit 2. Man skal så også huske at meddele hvilke personer der skal gives adgang til udbuddet. Webtilbud i en overgangsfase Webtilbud er egentlig oprettet med henblik på en forventet fremtidig situation, hvor et udbud oprettes af bygherre/ rådgiver og klarmeldes, hvorefter et antal entreprenører har eller får adgang til at oprette tilbud på udbuddene. Tilbuddene bliver så tilgængelige for bygherren på licitationstidspunktet altså som elektronisk tilbud. Hele juraen omkring sikkerheden for denne del er endnu ikke på plads og indtil det er tilfældet anvendes Webtilbud udelukkende som værktøj til at udarbejde tilbudslister, som vedlægges udbudsmaterialet som Excel-filer. Men samtidig giver det mulighed for at standardisere Vejdirektoratets tilbudslister, så det bliver muligt at lave statistik på de enkelte poster/ underposter, og derved medvirke til på sigt at forbedre overslagssystemets prisgrundlag. Vedrørende Webtilbuds TAG-tekster: Se afsnit 5 Opsætning af TAG

4 2. ANVENDELSE AF WEBTILBUD SIDE 4 af 29 Når man har åbnet Webtilbud og tastet sit password, klikker man på udbud og bagefter opret nyt udbud Nu ser skærmbilledet ud som nedenfor: Entreprisenummer: Det unikke nummer, som tildeles alle entrepriser. F.eks eller H Nummeret må kun indeholde tal og enkelte store bogstaver. (max. 20 karakterer) Entreprisebeskrivelse: tekstbeskrivelse af entreprisen (max. 50 karakterer) Entreprisedelsnummer: Hvis der er flere entreprisedele i samme entreprise (f.eks. 2 broer med i en jordentreprise) angives entreprisedelsnummeret som består af entreprisenummeret efterfulgt af endnu et nummer. F.eks (=bro 105) (max. 20 karakterer) Entreprisedelsbeskrivelse: tekstbeskrivelse af entreprisedelen (max. 50 karakterer) Entreprisetype: Vælges fra listen (for mindre anlæg vælges entreprisetyper der starter med MA for større anlæg vælges entreprisetyper der starter med SA) Landsdel: kan vælges fra listen er ikke nødvendigt. Postnummersystem: Vælges på nye entrepriser til 2014 (default). På igangværende projekter skal overvejes, om den gamle standard struktur (STD standard) skal vælges.

5 Beskrivelse: Her kan der angives yderligere beskrivende tekst. Licitationsdato: Her kan licitationsdatoen anføres. Status: aktiv SIDE 5 af 29 Herefter skal man angive hvilke personer der skal gives adgang til udbuddet: Dette gøres her: Her kan man så vælge hvilke brugere der har adgang ved hjælp af pilene forneden: Projektmedarbejdere fra de forskellige fagområder i entreprisen kan gives adgang til udbuddet. Når brugerne er valgt klikkes på Data igen, hvorefter man kan trykke på Opret for at oprette udbuddet. Eksempler på udbud:

6 6 af 29 Eller Her er der kun én entreprise derfor står der det samme i Entreprisenummer og entreprisedelsnummer. Generelt om opbygning af tilbudslister:

7 7 af 29 I entrepriser, hvor der indgår broer, oprettes særskilt udbud og tilbudsliste for hver enkelt bro. Dette gælder også ved kombinerede entrepriser, hvor der f.eks. indgår både jord- og belægningsarbejder og broer. Fiktive mængder skal fremgå af de enkelte tilbudslister i form af et foranstillet 10-tal før hovedpostnummeret se nærmere i afsnit 4. En entreprise (i dette tilfælde entreprise 9999) skal navngives således: Entreprisenummer Beskrivelse Jord- og belægningsarbejder Broarbejder Bro Broarbejder Bro 105 Nu kan man begynde at udvælge de poster, der skal være i udbuddet. Det gør man ved at trykke på vælg poster. Hvorefter følgende skærmbillede kommer (se næste side):

8 8 af 29 Man vælger de poster man skal bruge og trykker på pilene, så de valgte poster kommer over i feltet til højre. Hvis man får en post for meget over i den højre spalte kan man tage den tilbage ved at bruge pilene den anden vej. I stedet for at vælge alle de poster man skal bruge, kan man trykke på knappen overfør fra andet udbud. Herefter kan man så fra en liste vælge de udbud man selv har lavet tidligere (eller udbud andre har lavet, og som de har givet tilladelse til, at man skal kunne se). Dette betyder, at man får en masse poster over i sit nyoprettede udbud, og man er derfor nødt til at sortere i disse. Der kan være tilfælde hvor man skal have flere poster med eller hvor der er poster, der skal fjernes. Dette gøres på samme måde som nævnt ovenfor. Knappen Import bruges til at importere mængder fra f.eks. Vejvand.

9 9 af 29 Hvis der er behov for poster, der ikke findes i bruttolisten har man 2 muligheder: 1. Hvis man synes, at der mangler nogle poster i bruttolisten, kan man kontakte webtilbud@vd.dk eller en af administratorerne, hvorefter der vurderes som der er behov for at oprette nye poster eller om der er en eksisterende post, som kan anvendes. Ved henvendelse ang. oprettelse af nye poster, bedes man komme med forslag til overskrift, enhed samt placering. 2. Hvis man mangler en meget projektspecifik post, har man mulighed for at oprette en ny post specielt til det pågældende udbud. Herefter kommer man ind på følgende side:

10 10 af 29 Her angives det ønskede UP-nummer samt beskrivelse og enhed. Bemærk at alle projektspecifikke poster skal nummeres fra 900 og opefter. Derved kan posterne identificeres i den færdige tilbudsliste. Posterne vil kun komme med i det aktuelle udbud. Man kan derfor opleve, at det samme.900- nummer fremkommer i flere tilbudslister med forskellig beskrivelse. Systemet opretter automatisk den nye post i det postnummersystem entreprisen er oprettet i (2014 eller STD). Indeks anføres til A(Asfalt), B(Beton), E(El), J(Jord) eller S(Stål). Der gøres kraftigt opmærksom på, at projektspecifikke poster kun skal anvendes, hvor andre muligheder ikke forefindes. Dvs. hvis det er tvingende nødvendigt at angive f.eks. et stednavn i posten eller arbejdet på anden måde er så specielt, at bruttolisten ikke kan anvendes. Man bør også overveje om bruttolisten kan anvendes, hvis den projektspecifikke ting i stedet nævnes i TAG eller SAB. Ligeledes bør man overveje, om den ønskede post er en mangel i bruttolisten og i stedet bør tilføjes denne. Udbudsspecifikke poster kan rettes/ slettes ved at gå ind i Bruttoliste og Vis bruttoliste i menuen til venstre på projektets forside: Herefter vinger man af i Udbudsspecifikke poster og finder derefter den relevante post i listen: Den udbudsspecifikke post kan herefter redigeres eller slettes ved at bruges hhv. og.

11 11 af 29 Når man er færdig med at vælge poster klikker man på indtast mængder og får nedenstående skærmbillede: Mængder indtastes i de grønne felter. Det er en fordel at bruge tabulator-tasten frem for Enter, da programmet gemmer hver gang man trykker Enter, og så kan det tage lang tid at taste alle mængderne. Husk dog at bruge Enter engang imellem, så der gemmes undervejs. Når man har indtastet mængderne trykker man gem og herefter bliver felterne hvide. Er der grønne felter tilbage, er det fordi der mangler at blive sat mængder ind, eller fordi de ikke er gemt. Man kan også se ovenover listen, hvor der er angivet hvor mange poster der mangler mængdeangivelse. Valg af poster og mængder kan ændres lige så ofte man har behov for indtil udbuddet er færdigt. Generelt er der ikke noget i vejen for at flere arbejder på at udvikle et udbud samtidigt, når blot man har aftalt hvem der tager sig af hvad. Det meste af det man gør indtil udbuddet klarmeldes, er reversibelt, så risikoen for at lave uoprettelige skader er ikke stor! Når alle mængder er sat ind, og udbuddet er gemt, kommer der en knap hvor der står klarmeld udbud. OBS! Det er vigtigt at man først trykker på klarmeld udbud, når man er helt færdig med at udvikle udbuddet, da visse dele af udbuddet derefter er låst. Man kan dog altid låse udbuddet op igen på udbudsforsiden, hvor klarmeldt kan ændres til aktiv.

12 12 af 29 Det er ikke nødvendigt at klarmelde udbuddet for at lave en tilbudsliste, men det anbefales for ikke at risikere at flere udgaver af TBL kommer i cirkulation. Det bør aftales i projektgruppen hvem der udskriver den endelig TBL. Derimod kan det være en idé at lave en sikkerhedskopi af TBL i Excel-udgave engang imellem, da flere brugere har oplevet at miste tidligere indtastede data på grund af hidtil ukendte fejl i systemet.

13 3. OPSÆTNING AF TBL SIDE 13 af 29 Når udbuddet er færdigt, skal man oprette tilbudslisten. Først går man tilbage til udbudsoversigten. Foroven er der et filter, hvor man skal angive det aktuelle udbuds entreprisenummer. I dette tilfælde hedder udbuddet , og det har 4 entreprisedele. Derefter trykkes på knappen Filtrer. Så får man vist alle de entreprisedele, som skal med i udbuddet. Derefter trykker man på Excel-ikonet. Der bliver nu dannet en Excel-fil indeholdende de enkelte entreprisedeles tilbudslister og dertil hørende samlesider. Desuden dannes faneblade med samleside 1 og 2. Når entreprenøren henter Excel-filen på Vejdirektoratets udbudsside på Internettet, kan han indtaste sine priser direkte i Excel-arkene, og tallene overføres direkte til samleside 1 og 2. På de følgende sider vises de faneblade, der kommer ud af ovenstående entreprise :

14 Samleside 1: SIDE 14 af 29 OBS! Husk at rette (xx) og (yy) i samleside 1 til relevant måned og år. Samleside 2: Ved udskrift bør man vælge at udskrive hele mappen på én gang, så der dannes en fortløbende sidenummerering.

15 15 af 29 Samleside for TBL : TBL for :

16 4. FIKTIVE MÆNGDER SIDE 16 af 29 Fiktive mængder er tidligere blevet skrevet ind i en selvstændig tilbudsliste med navnet entreprisenavn.xxx.tillæg. Fiktive mængder angives nu i samme tilbudsliste som øvrige mængder. Dette gøres således: Når der vælges poster fra bruttolisten til udbuddet, kan man samtidig vælge fiktive poster ved at vinge poster af. De valgte poster medtages herefter i tilbudslisten. Der er dog adderet 1000 til hovedpostnummeret, således at f.eks. post nu bliver til Alle fiktive poster placeres derfor automatisk særskilt nederst på tilbudslisten.

17 De fiktive poster bliver også summeret særskilt. SIDE 17 af 29

18 18 af 29

19 5. OPSÆTNING AF TAG SIDE 19 af 29 Der arbejdes på, at Webtilbuds TAG-tekster generelt gøres så anvendelige, at de vil kunne anvendes i alle udbud og derved gøre det nemt og sikkert for vore entreprenører at afgive tilbud på et ensartet grundlag I nogle hovedposter er TAG-teksterne gennemset og færdige. Dette betyder, at hvis du bruger poster fra en af de nedenstående hovedposter, så SKAL de TAG-tekster du kan finde i Webtilbud bruges (ved at kopiere dem over i dit TAG-dokument). For øvrige hovedposter skal man selv formulere TAG-teksterne som hidtil. Følgende hovedposter har godkendte TAG-tekster: HP 14 Afvanding HP 16 Fremmede ledninger HP 31 Afmærkningsmateriel HP 32 Autoværn HP 34 Hegn HP 38 Kørebaneafmærkning HP 41 Belysningsmateriel HP 42 Signalanlæg HP 45 Variable tavler HP Alle hovedposter angående broarbejder Dette gøres således: Til posterne i tilbudslisten er tilknyttet faste TAG-tekster. Disse tekster vises ved at trykke på knappen TAG: Der vil derefter blive vist TAG-tekster for alle de poster der er valgt til det pågældende udbud. Læg mærke til, at der for visse poster er lagt op til at posten specificeres yderligere ved tilføjelse af en tekst i Tillæg til TAG f.eks. hvilken arbejdsbredde, w, et autoværn skal have. Husk derfor altid at trykke på Tillæg til TAG. Det vil ofte være beskrevet i Vejledning hvorfor denne knap også bør være aktiveret.

20 6. REVISION AF TBL SIDE 20 af 29 Hvis der skal laves en revision af tilbudslisten pga. udsendelse af rettelsesblad, skal der gøres følgende i Webtilbud: På skærmbilledet med udbudsdetaljer ændres status til aktiv og feltet med revision til 1 : Herefter trykkes på Gem. Herefter kan der vælges poster og mængder ligesom normalt. Når alle rettelser er lavet og man har gemt, så vælges Klarmeld udbud. På oversigten med udbudsdetaljer er der nu kommet en knap med Send mail Den er egentlig beregnet til at sende en mail til de bydende ang. revisionen, men eftersom VD ikke laver elektroniske udbud endnu, kan den kun bruges til at give et overblik. Hvis der er mange

21 21 af 29 rettelser kan det være en god ide at angive sin egen (og evt. resten af projektgruppens) mailadresse, så man får tilsendt en oversigt over de rettelser der er i den pågældende revision. Et eksempel på en mail er vist nedenfor: Herefter fortsættes som beskrevet under afsnit 3 ang. filtrering osv. Husk dog at angive revisionsnummeret efter entreprisenummeret i sidehovedet.

22 22 af OPRETTELSE AF BYGHERREOVERSLAG Hvis man ønsker at oprette et bygherreoverslag efter færdiggørelse af tilbudslisten, gøres det på følgende måde: Man klikker på opret tilbud på siden med udbudsdetaljer. Når dette er gjort vil skærmbilledet se ud som vist på næste side:

23 23 af 29 Tilbudsnavn udfyldes med entreprisenummeret efterfulgt af bygherreoverslag. Felterne Bruger og Entreprenør udfyldes med ens brugernavn. Når felterne er udfyldt klikker man opret, hvorefter man får følgende skærmbillede: Man vælger det tilbud, hvor bygherreoverslaget skal tastes ved at klikke på luppen ude til højre. Er tilbuddet oprettet ved en fejl kan man slette det ved at klikke på skraldespanden ved siden af.

24 24 af 29 For at taste priserne ind i tilbuddet skal man vælge priser. Herefter får man sin tilbudsliste nu med en kolonne til enhedspris. Når man har indtastet alle priser trykker man på printer-ikonet, hvorefter listen kan printes og gemmes som pdf.

25 25 af INDTASTNING AF LICITATIONSRESULTATER Find det relevante udbud via udbudsoversigten Tast entreprisenummeret ind. Det er vigtigt at licitationstidspunktet ikke er overskredet, da udbuddet ellers er spærret. Det kan rettes her. Husk at ændre status til AKTIV og Gem derefter. Derefter ændres licitationsdatoen ud i fremtiden. Gem derefter. Så kommer du ind hvor du kan oprette det nye tilbud til udbud Hxxx.xx.

26 26 af 29 Opret tilbuddet ved at taste Tilbudsnavn efterfulgt af tilbudsgivers navn i parentes. Skriv dig selv på som Bruger og find Entreprenørens navn og tryk Hent, hvis den er oprettet. (Skulle entreprenøren ikke være oprettet kan alle oplysningerne tastes ind manuelt). Når alle oplysninger er skrevet ind, tryk så på Opret.

27 27 af 29 Du kommer her efter ind til udbudsdetaljerne, tryk på luppen og herefter kommer du til Tilbudsdetaljerne (Er du kommet til at oprette en forkert kan den slettes ved at trykke på skraldespanden).

28 28 af 29 Her kan du se alle Tilbudsdetaljerne. Det eneste du her skal gøre er at trykke på Priser. Herefter tastes enhedspriserne fra det relevante tilbud ind i de grønne felter. Skift linje med TAB Tryk på Enter, når du er færdig med en hovedpost, så du får total på hovedposterne. Har du lavet en indtastningsfej er det nemt at finde og få rettet fejlen. Det samme kan så gentages for øvrige bydende på entreprisen.

29 29 af HJÆLP Denne vejledning ligger under det blå spørgsmålstegn øverst på alle sider i Webtilbud. Ellers er man altid velkommen til at kontakte en af administratorerne: Tina L. Lauritzen (TLL@VD.DK) Peter Lund Hansen (PLH@VD.DK) Jørgen Nielsen (JN@VD.DK)

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 AFGIV TILBUD ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument.

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument. Når du skal oprette en ny bruger på din lønpartneraftale, starter du på forsiden af DataLøn, hvor du i topmenuen vælger Opsætning og klikker på Brugeradministration. Herefter skal du vælge Mine brugere

Læs mere

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt.

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt. Indhold Login 2 Udsendelse af besked Udsendelsesmetoder 3 Udsendelse via vejeudvælgelse 4 Udsendelse Send via niveau opdeling (afhængig af abonnementsform) 11 Udsendelse søg på tværs af postnummer 12 Udsendelse

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Velkommen til DK Beton s kundeportal

Velkommen til DK Beton s kundeportal Velkommen til DK Beton s kundeportal DK Beton har udviklet en kundeportal, hvor du som kunde kan finde de følgesedler der har relevans for dig. Du finder portalen på følgende adresse: https://portal.dkbeton.dk/

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

OPRET OG IGANGSÆT JOB

OPRET OG IGANGSÆT JOB DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. maj 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 OPRET OG IGANGSÆT JOB ENTREPRISESTYRER Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Professionel håndtering af klinikregnskab

Professionel håndtering af klinikregnskab Professionel håndtering af klinikregnskab Kom godt i gang med TDfinans. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge TDfinans, og hvordan du løser de daglige

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

OPRET OG IGANGSÆT JOB

OPRET OG IGANGSÆT JOB DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. maj 2016 Version 1.1 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 OPRET OG IGANGSÆT JOB ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til.

I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til. Tolkeportalen Brugervejledning til brug af tolkeportalens administrationssider Brugerroller I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til. Der findes i

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Vejledning Brug af Paveman programmet

Vejledning Brug af Paveman programmet Dato 31. januar 2018 Sagsbehandler René Hvidbak Sørensen Mail rcs@vd.dk Telefon +45 7244 2075 Dokument 16/10715-1 Side 1/16 Vejledning Brug af Paveman programmet Indhold Log ind på Paveman... 2 Generelle

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19 Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19 INDHOLD ÅBNE 4 OPRET ELEVPLAN 4 REDIGERE - / SKRIVE I ELEVPLAN 6 VEJLEDNING 7 ERSTAT INDHOLD MED HØJRE SPALTE 7 OFFICIELLE MÅL 8 KOPIERE

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

DigiMatch Elektronisk Kamprapport

DigiMatch Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 17.08.2015 v.0.3 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart Link til vejledning, login data, og Digimatch kan findes her: http://boxerligaerne.dk/klubsider/kamprapport/ Det er

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges Huskeseddel til uv-evaluering 1. Sådan oprettes en undersøgelse Klik på ikonet Surveys og dernæst det grønne plus Ny undersøgelse. Navngiv din undersøgelse og vælg under Basic options, om der skal være

Læs mere

Introduktion til Indholdsredigering

Introduktion til Indholdsredigering Sitecore Foundry 4.0 Introduktion til Indholdsredigering 18. oktober 2013 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til National sprogscreening af EUD-elever ved anvendelse af skolens egne logins Sprogscreeningen tilgås via et link Indhold

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Vejledning i brug af Skolepenge

Vejledning i brug af Skolepenge Vejledning i brug af Skolepenge Velkommen til Skolepenge. Skolepenge er fremtidens kontantløse betalingssystem til skoler og uddannelsessteder. Skolepenge består af et Skolepenge kort, hvor der kan indsættes

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 8 Har du glemt dit kodeord?... 10 Sådan redigerer og ser

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2018 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 7 Indhold SKOLER

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2017 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 6 Indhold SKOLER

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7 Klient Indholdsfortegnelse Login 1 Glemt password 2 Ændre personlige oplysninger 2 Min side 3 Global meldingsboks 5 Administrerede sager 7 Sagsoversigt 9 Oversigt sager 11 Statistik sager 12 Beskeder 14

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger 1. Adgang til kemidatabasen Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Marts 2014 Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger Her kan du skrive dit brugernavn og adgangskode Brugernavn: Adgangskode: Kemidatabasen finder

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING

KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 5 Principper... 6 Opbygning... 7 Projektinfo - Entreprenør... 7 Opsummering

Læs mere

Vejledning. BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner. Version 1.0 August 2011. Byggecentrum

Vejledning. BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner. Version 1.0 August 2011. Byggecentrum Vejledning BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner Version 1.0 August 2011 Byggecentrum Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...4 Formålet med denne vejledning...

Læs mere

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2

IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer. 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 IT-vejledning til kompetencemodulet i HR-systemet hvis du selv opretter lokale kompetencer 1. Sådan kommer du ind i HR-systemet Side 2 2. Opret kompetencer, der passer til din arbejdsplads Side 3 3. Opret

Læs mere

Vejledning til brug af SKI's kataloger

Vejledning til brug af SKI's kataloger Vejledning til brug af SKI's kataloger 1 Indhold Indledning... 3 SKI-kataloget... 4 Lister... 4 Mulighed for private og låste lister... 5 Sådan opretter du en liste... 5 Sådan vælger du produkter til din

Læs mere

Dynamic Order Kom godt i gang

Dynamic Order Kom godt i gang Dynamic Order Kom godt i gang Projektstyring Ressourcestyring Kompetencestyring - Timeregistrering Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Dynamic Order Kom godt i gang... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion...

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

DaluxFM vejledning til leverandører

DaluxFM vejledning til leverandører DaluxFM vejledning til leverandører Indhold Introduktion til DaluxFM... 2 Hvorfor har vi valgt DaluxFM?... 2 Sådan bruger du DaluxFM... 3 Brug af DaluxFM app... 4 Behandling af opgaver... 6 Ansvarlig for

Læs mere

QUICK GUIDE. til E-handel

QUICK GUIDE. til E-handel QUICK GUIDE til E-handel QUICK GUIDE Via vores hjemmeside www.ecolab.dk får du adgang til vores E-handel. Her kan du bl.a. finde produktbeskrivelser, sikkerhedsdatablade samt se hvilke produkter, der er

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger 31. august 2017 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI-systemet

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2014 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

TILBUDSLISTE ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE:

TILBUDSLISTE ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUDSLISTE ENTREPRISE 6620.771 Levering af CE-mærket vejautoværn Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: # Anlægsdivisionen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg LICITATION

Læs mere

Brugervejledning. Aftalesystemet

Brugervejledning. Aftalesystemet Brugervejledning Aftalesystemet Revideret den 01.08.2013 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan logger jeg på?... 2 1.1 Login... 2 1.2 Startside... 2 1.3 Brugernavn og Kodeord... 2 1.4 Glemt kodeord... 2 1.5 Skift

Læs mere

UDFØR, OPGØR OG AFREGN JOB

UDFØR, OPGØR OG AFREGN JOB DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. maj 2016 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 UDFØR, OPGØR OG AFREGN JOB ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk Elev vejledning Denne vejledning omhandler ansøgning til ungdomsuddannelse eller 10. klasse og beskriver, hvordan du som elev skal udfylde felterne i din uddannelsesplan på Optagelse.dk. Vigtigt! Der er

Læs mere

GENERELT OM EGNE DISTRIKTER... 3 EGNE DISTRIKTERS OPBYGNING... 3 OPRETTE/RETTE EGNE DISTRIKTER... 5 VEDLIGEHOLDELSE AF EGNE DISTRIKTER...

GENERELT OM EGNE DISTRIKTER... 3 EGNE DISTRIKTERS OPBYGNING... 3 OPRETTE/RETTE EGNE DISTRIKTER... 5 VEDLIGEHOLDELSE AF EGNE DISTRIKTER... Vidensdeling vejledning til Egne distrikter m. tilhørende rapporter. Side 1 af 6 GENERELT OM EGNE DISTRIKTER... 3 EGNE DISTRIKTERS OPBYGNING... 3 OPRETTE/RETTE EGNE DISTRIKTER... 5 VEDLIGEHOLDELSE AF EGNE

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 9. marts 019 Sagsbehandler Peter Sveistrup Kristensen Mail pks@vd.dk Telefon 744 537 Dokument 18/03076 Side 1/5 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 H04007 Ombygning TSA 59, Fredericia

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk. Vejledning til elever

Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk. Vejledning til elever Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk Vejledning til elever Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk Vejledning til elever UNI C UNI C, 03.02.2011 Indhold 1 Kom godt i gang... 5 1.1 Start

Læs mere

Dalux Field Brugermanual

Dalux Field Brugermanual Dalux Field Brugermanual Brugerstyring Version 2.0 Dato: 11. Juli 2014 Dalux Field Brugermanual - Brugerstyring Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Om denne brugermanual... 3 Registrering af bruger... 3 Indstilling

Læs mere

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Handlingsplan Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk 1. Indholdsfortegnelse Handlingsplan... 3 Overblik på indsatsområder på handlingsplan...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Afregning af rejser på Mit HK

Afregning af rejser på Mit HK Afregning af rejser på Mit HK HK 28-06-2018 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. 2. INDLEDNING 3 2.1 Find afregning på Mit HK 3 3. UDFYLDNING AF AFREGNING 4 3.1 Kørsel i egen bil 5 3.2 Udgiftsposter 8 3.3 Intet

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang

Når du skal logge på Digital Post systemet første gang Brugervejledning Indhold Når du skal logge på Digital Post systemet første gang... 3 Manual til Admin... 4 Manual til Min side... 6 Manual til oprettelse af indkaldelse i patientindkaldelsessystemet...

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos Dusager 4 8200 Århus N Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskPortalen hos INDHOLD Login på ServiceDeskPortalen...

Læs mere

Online status. Brugervejledning

Online status. Brugervejledning Online status Brugervejledning Side 1 Om Onlinestatus Online Status har til formål at lette den årlige lageroptælling hos små og store virksomhedder. Der indtastes antal og pris på smartphone, tablet eller

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere