sommerdrinks perfekt til hygge og fest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sommerdrinks perfekt til hygge og fest"

Transkript

1 33 fantastiske sommerdrinks perfekt til hygge og fest

2 forord Velkommen til 33 fantastiske sommerdrinks. Sommeren byder på solrige dage under parasollen, hyggestunder med venner og fester hvor vi danser til langt ud på natten. Denne guide vil vise dig, hvor lidt der skal til, for at lave en lækker drink og dermed skærpe stemningen, på hvilket som helst tidspunkt af dagen. Pernille Florio, der har 20 års erfaring som bartender, har stået for at udvælge og skabe drinks der udelukkende er baseret på ingredienser, der kan findes i de fleste supermarkeder. Så lad propperne springe til sommerens bowler og kander, kom friske frugter i blenderen, ryst shakeren eller slå rommen i glasset. Vi ønsker dig en god sommer og god fornøjelse! Drinks: Pernille Florio, Produkter: Pernod Ricard, Hansen & Co., Carlsberg Danmark og Bargear.dk Foto: Thomas Andersen Foto Tak til: Restaurant Custom House, København for lån af lokation til foto.

3 index spiritus frugt & grønt + mixere udstyr under parasollen terrassevarmere dansedrinks drinks index... 48

4 2 spiritus Der findes mange slags spiritus og listen er lang. Produkterne i denne bog er valgt fordi de er originale, af god kvalitet og fordi de er gode til sommerdrinks! God kvalitet betyder først og fremmest gode råvarer og fremstillingsmetoden. For eksempel, at al rommen er lagret og derved blevet mere fyldig i smagen, eller at ginen er fremstillet ved en metode der tager 4 gange så lang tid som nogen anden gin. Kvalitet er ikke til at se - men det kan smages når du blander dine drinks! Originale produkter betyder for eksempel at man bruger en irsk whiskey til Irish coffee, men ikke kun det, vi bruger irernes foretrukne whiskey! Et andet eksempel er brugen af cubansk rom til Cuba Libre og Mojito, to drinks der er opfundet på Cuba. Sidst men ikke mindst, så smager sommer af eksotiske produkter som rom, kokos og kaffe, kombineret med forskellige frugter og bær.

5

6 4 frugt & grønt + mixere Det ville være kedeligt, hvis man ikke havde noget at vælge imellem, når man skal lave gode drinks. Frisk frugt og grønt hører sommeren til - også i drinks. Frugt bruges både som ingrediens og som pynt. Din smag bestemmer om det skal være danske jordbær, eksotisk ananas eller måske mynte i din Mojito. Der kommer stadig flere og flere spændende slags sodavand, sirup og juice til Danmark. Vi har valgt at benytte nogle af de mest spændende i denne bog. Blandt disse vil vi gerne fremhæve: Schweppes Ginger Ale Denne lidt krydrede sodavand er efterhånden til at finde mange steder. Den er fantastisk i mørk spiritus og sammen med lime. Ocean Spray tranebær Juice Tranebær er et nordamerikansk bær, der har en tør frugtsmag. Den kombineres ofte med appelsin eller andre søde frugter.

7

8 6 udstyr Ved at bruge bar udstyr kan du nemt fremtrylle endnu bedre drinks i en fart. Vi anbefaler disse som et godt udgangspunkt: Målebæger - 3 og 2 cl. Vigtigt - da forholdet mellem ingredienserne er udgangspunktet for en god cocktail. Shaker Vi anbefaler den mest tilgængelige - den klassiske i stål med en indbygget si. Blender Invester i en blender med gode knive og en kraftig motor. Det færdige resultat skal være en let sorbet. Bar-ske Vigtigt udstyr til at røre drinks, lægge i lag, knuse med eller dykke ned i et olivenglas. Morter Morteren skal være i træ, så den ikke slår glasset i stykker. Den kaldes også for en muddler. Du har måske disse redskaber allerede, men mangler du nogen, kan vi anbefale hvor du helt enkelt kan få leveret det rette grej til døren.

9

10

11 under parasollen Her finder du drinks, der smager af sol og sommer. Find eksotiske drinks, gode idéer til spændende velkomstdrinks eller bare dejligt svalende drinks til hygge under parasollen.

12 10 mojito Kom en limefrugt skåret i mindre stykker, 6 friske mynteblade og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas og mos med en morter. Tilsæt 4 cl. Havana Club Blanco rom, fyld glasset op med isterninger og danskvand, og rør rundt inden servering. Pynt med mynteblade. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Havana Club Blanco rom, limefrugter, mynte, rørsukker, danskvand og masser af isterninger. pineapple mojito Kom 1 skive frisk ananas skåret i stykker, 6 friske mynteblade og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas. Mos med en morter og tilsæt 4 cl. Havana Club Blanco rom. Fyld glasset op med isterninger og danskvand, og rør rundt inden servering. Pynt med et par ananasblade. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Havana Club Blanco rom, ananas, mynte, rørsukker, danskvand og masser af isterninger.

13

14 12 daiquiri Kom 1 kop isterninger i en shaker og tilsæt 4 cl. Havana Club Blanco rom, saften fra en limefrugt og ½ spsk. flormelis. Shake til det er iskoldt og si op i et cocktailglas m/knust is*. Pres saften af en frisk limebåd og læg i glasset inden servering. *Isterninger lagt i et rent viskestykke og knust med f.eks en kødhammer. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Havana Club Blanco rom, limefrugter, flormelis og masser af isterninger. fruity frozen daiquiri Kom 1 kop isterninger, 2-3 jordbær og 5 hindbær* op i en blender. Tilsæt 4 cl. Havana Club Reserva rom, saften af en ½ citron, ½ spsk. flormelis og smag til med jordbærsaft/sirup. Blend til det er en lind sorbet og hæld op i et stort cocktailglas. Pynt med hindbær/jordbær på pind. *Udenfor sæson kan frosne bær benyttes, men brug lidt ekstra flormelis og citronsaft. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Havana Club Reserva rom, jordbær, hindbær, citroner, flormelis, jordbær sirup/saft og masser af isterninger.

15

16 14 beejito Kom en ½ appelsin skåret i mindre stykker, 6 friske mynteblade, 1 stk. syltet ingefær og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas. Mos med en morter og tilsæt 4 cl. Beefeater gin. Fyld glasset op med isterninger og Schweppes Ginger Ale, og rør rundt inden servering. Pynt eventuelt med mynteblade. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Beefeater gin, appelsiner, syltet ingefær, mynte, Schweppes Ginger Ale, rørsukker og masser af isterninger. cosmopolitan Kom 1 kop isterninger, 4 cl. Stolichnaya vodka, 2 cl. triple sec sirup*, saften af en ½ citron, 3 cl. Ocean Spray tranebærjuice i en shaker. Shake til det er iskoldt og si op i et cocktailglas. Pynt med en appelsinspiral. *Hvis du ikke bruger en triple sec sirup, men triple sec likør eller anden orange likør, så tilsæt 1 tsk. Flormelis. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Stolichnaya vodka, triple sec, citroner, appelsiner, flormelis, Ocean Spray tranebærjuice og masser af isterninger.

17

18 16 grace of monaco 6-8 personer Skær en carambole frugt i tynde skiver. Rør 16 cl. iskold Malibu rom, saften af 5 hele citroner og 5 spsk. flormelis i en bowle. Læg frugtskiverne i og fyld op med kølig Jacob s Creek mousserende vin. Skænk op i vinglas. DET SKAL DU BRUGE: Malibu rom, carambole frugter, citroner, flormelis og Jacob s Creek mousserende vin.

19

20 18 malibu beach punch 8-10 personer Skær 2 limefrugter i tynde skiver. Rør 16 cl. Malibu rom og 8 cl. blå Curacao likør med saften af 3 hele citroner og 3 spsk. flormelis i en kande. Læg limeskiver i og kom isterninger i. Rør rundt og fyld op med Sprite. Skænk op i vinglas. DET SKAL DU BRUGE: Malibu rom, blå curacao, citroner, limefrugter, flormelis, Sprite og masser af isterninger. summer punch personer Skær 2 appelsiner i tynde skiver. Rør 20 cl. Stolichnaya vodka og 10 cl. koncentreret hyldeblomstsaft med saften af 2 hele citroner og 2 spsk. flormelis i en kande. Læg appelsinskiver i og kom isterninger i. Rør rundt og fyld op med Ocean Spray tranebærjuice. Skænk op i vinglas. DET SKAL DU BRUGE: Stolichnaya vodka, koncentreret hyldeblomstsaft, Ocean Spray tranebærjuice, appelsiner, citroner, flormelis og masser af isterninger.

21

22 20 coco smoothie Gnid kanten af et højt glas med lidt saft fra en citron, dyp i kokosmel og kom isterninger i glasset. Kom 4 cl. Malibu rom, 2-3 spsk. vaniljeis og 6 cl. ananasjuice op i en blender. Blend og hæld op i det høje glas med kokoskant. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Malibu rom, ananasjuice, god vaniljeis, kokosmel og masser af isterninger. blueberry smoothie Kom 6-8 blåbær, 4 cl. Stolichnaya vodka, 2-3 spsk. vaniljeis, og 6 cl. mælk op i en blender, Blend og hæld op i et højt glas med isterninger. Pynt med blåbær. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Stolichnaya vodka, god vaniljeis, mælk, blåbær og masser af is.

23

24 22 passion ice tea Kom 1 kop isterninger, 2 cl. Stolichnaya vodka, 2 cl. Beefeater gin, 2 cl. Malibu Mango rom, saften af en ½ citron og 1 tsk. flormelis i en shaker. Skrab kødet fra en passionsfrugt ned i shakeren og shake til det er iskoldt. Hæld hele indholdet op i et højt glas og fyld glasset op med Sprite. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Malibu Mango rom, Stolichnaya vodka, Beefeater gin, passionsfrugter, citroner, flormelis, Sprite og masser af isterninger. red light Kom en ½ lime skåret i mindre stykker, 6 hindbær og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas. Mos med en morter og tilsæt 2 cl. Pernod. Fyld glasset op med isterninger og Sprite. Rør rundt inden servering og pynt med hindbær. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Pernod, limefrugter, hindbær, rørsukker, Sprite og masser af isterninger.

25

26

27 terrassevarmere Den danske sommeraften er helt speciel og bør nydes. Her finder du varme drinks, som Irish Coffee, men også kolde drinks, der kan bruges som dessert eller blot til at forkæle gode venner.

28 26 irish coffee Hæld 4 cl. Jameson Irish whiskey i et rødvinsglas, tilsæt 1 spsk. brun farin og rør rundt med en bar-ske, samtidig med at varm kaffe fyldes ¾ op i glasset. Når farinen er opløst lægges letpisket kold fløde henover kaffen med bagsiden af bar-skeen. Nyd kaffen direkte fra glasset gennem den kolde flødeskum. DET SKAL DU BRUGE: Jameson Irish whiskey, farin, fløde og kaffe. exotic irish coffee Hæld 4 cl. Jameson Irish whiskey i et rødvinsglas, tilsæt 1 spsk. brun farin og rør rundt med en bar-ske, samtidig med at varm kaffe fyldes ¾ op i glasset. Rør i et separat glas 2 cl. Kahlúa i kold flødeskum til den er lind og læg Kahlúa flødeskummet henover kaffen med bagsiden af bar-skeen. Nyd kaffen direkte fra glasset gennem den kolde Kahlúa flødeskum. DET SKAL DU BRUGE: Jameson Irish whiskey, Kahlúa, farin, fløde og kaffe.

29

30 28 havana cooler Kom 1 kop isterninger, 4 cl. Havana Club Reserva rom, saften af en ½ lime og 1 tsk. flormelis i en shaker. Shake til det er iskoldt og si op i et whiskyglas fyldt helt op med knust is*. Rør rundt før servering. Pynt med en limeskive. *Isterninger lagt i et rent viskestykke og knust med f.eks en kødhammer. DET SKAL DU BRUGE: Havana Club Reserva rom, limefrugter, rørsukker og masser af isterninger. spicy fix Kom 1 citron skåret i stykker, 1 stk. syltet ingefær og 1 spsk. rørsukker i et whiskyglas. Mos med en morter og tilsæt 3 cl. Ballantine s whisky: Fyld glasset op med knust is*. Rør rundt inden servering. *Isterninger lagt i et rent viskestykke og knust med f.eks en kødhammer. DET SKAL DU BRUGE: Ballantine s Scotch whisky, citroner, syltet ingefær, rørsukker og masser af isterninger.

31

32 30 black russian Fyld et whiskyglas op med isterninger. Tilsæt 4 cl. Stolichnaya vodka og 4 cl. Kahlúa. Rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Stolichnaya vodka, Kahlúa og masser af isterninger. white russian Fyld en shaker halvt op med isterninger. Tilsæt 4 cl. Stolichnaya vodka, 4 cl. Kahlúa og 2 cl. mælk. Shake til det er iskoldt og hæld hele indholdet op i et whiskyglas. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Stolichnaya vodka, Kahlúa, mælk og masser af isterninger.

33

34 32 sweetheart Hæld 2-3 spsk. vaniljeis op i et højt glas. Tilsæt 10 cl. Cocio chokolademælk og til sidst 4 cl. Kahlúa. Server med en lang ske og sugerør. DET SKAL DU BRUGE: Kahlúa, Cocio chokolademælk og god vaniljeis. hot choco Hæld 3 cl. Malibu rom i et højt glas og rør rundt med en bar-ske, samtidig med at varm Cocio chokolademælk fyldes ¾ op i glasset. Top med kold flødeskum og pynt med bær. Server med sugerør. DET SKAL DU BRUGE: Malibu rom, Cocio chokolademælk og fløde. Cocktailbær til pynt.

35

36 34 blue hawaii Kom 2 cl. Malibu rom, 2 cl. Havana Club Reserva rom, 4 cl. ananasjuice, 2 cl. piskefløde og 2 cl. blå curacao likør i en blender. Blend og server i et rødvinsglas med isterninger. Pynt med ananas. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Malibu rom, Havana Club Reserva rom, blå curacao, ananasjuice, fløde og masser af isterninger. Ananas til pynt. piña colada Kom 2 cl. Malibu rom, 2 cl. Havana Club Reserva rom, 6 cl. ananasjuice og 2 cl. piskefløde i en blender. Blend og server i et rødvinsglas med isterninger. Pynt med ananas. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Malibu rom, Havana Club Reserva rom, ananasjuice, fløde og masser af isterninger. Ananas til pynt.

37

38

39 dansedrinks Sommeren skal fejres! Her finder du nemme drinks du kender, og hvem ved, måske nye favoritter? De kan alle laves i en fart, så festen kan forsætte til den lyse morgen.

40 38 rio de jameson Kom 1 kop isterninger, 4 cl. Jameson Irish whiskey, 1 cl. grenadine, saften af en ½ citron og 1 tsk. flormelis i en shaker. Shake til det er iskoldt og si op i et højt glas med isterninger. Top op med Sprite og rør rundt inden servering. Pynt med lime. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Jameson Irish whiskey, grenadine, citroner, flormelis, Sprite og maser af isterninger. Lime til pynt. mr. jj Hæld 4 cl. Jameson Irish whiskey og 1 tsk. vaniljesukker i et højt glas. Fyld glasset op med isterninger og Schweppes Ginger Ale. Rør rundt inden servering. Pynt med Lime. DET SKAL DU BRUGE: Jameson Irish whiskey, vaniljesukker, Schweppes Ginger Ale og masser af isterninger. Lime til pynt.

41

42 40 blitz Hæld 2 cl. Pernod i et højt glas med isterninger. Fyld glasset op med Sprite, og tilsæt forsigtigt 1 cl. blå curacao likør. Pynt med appelsin. DET SKAL DU BRUGE: Pernod, blå curacao, Sprite og masser af isterninger. Appelsin til pynt. pernod cosmo Hæld 2 cl. Pernod og 4 cl. Ocean Spray tranebærjuice i et højt glas. Fyld op med isterninger og Sprite. Rør rundt inden servering. Pynt med Lime. DET SKAL DU BRUGE: Pernod, Ocean Spray tranebærjuice, Sprite og masser af isterninger. Lime til pynt.

43

44 42 cuban ginger Hæld 4 cl. Havana Club Reserva rom i et højt glas med isterninger. Pres saften af ½ lime ned i glasset og fyld op med Schweppes Ginger Ale. Rør rundt inden servering. Pynt med lime. DET SKAL DU BRUGE: Havana Club Reserva rom, limefrugter, Schweppes Ginger Ale og masser af isterninger. cuba libre lux Skær en lime i små stykker. Hæld 4 cl. Havana Club Reserva rom i et højt glas med isterninger. Pres saften af limestykkerne og læg dem ned i glasset. Fyld op med Coca-Cola og rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Havana Club Reserva rom, limefrugter, Coca-Cola og masser af isterninger.

45

46 44 gt (gin+tonic) Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Pres saften af ½ lime ned i glasset og fyld op med Schweppes tonic water. Rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, limefrugter, Schweppes Tonic Water og masser af isterninger. gtt (gin+tranebær+tonic) Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Pres saften af ½ lime ned i glasset. Tilsæt 4 cl. Ocean Spray tranebærjuice og fyld op med Schweppes Tonic Water. Rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, limefrugter, Ocean Spray tranebærjuice, Schweppes Tonic Water og masser af isterninger.

47

48 46 london lover Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Tilsæt 4 cl. koncentreret hyldeblomstsaft og fyld op med danskvand. Rør rundt inden servering og pynt med carambole frugt. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, koncentreret hyldeblomstsaft, danskvand og masser af isterninger. Carambole til Pynt. coconut cooler Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Tilsæt 2 cl. Malibu rom og fyld op med Schweppes Bitter Lemon. Rør rundt inden servering og pynt med cocktailbær. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, Malibu rom, Schweppes Bitter Lemon og masser af isterninger. Cocktailbær til pynt.

49

50 48 index gin beejito passion ice tea gt gtt london lover coconut cooler vodka cosmopolitan summer punch blueberry smoothie.. 20 passion Ice tea rom mojito pineapple mojito daiquiri fruity frozen daiquiri. 12 havana cooler blue hawaii piña colada cuban ginger cuba libre pernod red light pernod cosmo blitz whisk(e)y irish coffee exotic irish coffee spicy fix rio de jameson mr. jj kahlúa exotic irish coffee black russian white russian sweetheart malibu grace of monaco malibu beach punch. 18 coco smoothie hot choco blue hawaii piña colada coconut cooler malibu mango passion ice tea... 22

51 cocktailguiden.dk Jeg håber denne guide har vist dig, hvor lidt der skal til for at mixe en lækker cocktail eller long drink. Har du lyst til mere sjov som bartender, så klik ind på cocktailguiden.dk og find opskrifter på alle de klassiske cocktails. Opskrifterne kan vises som tegnefilm på en bærbar computer til festen eller printes ud som en tegneserie - hurtigt og nemt. Du kan også få svar på, hvilke drinks du kan lave af indholdet i dit barskab, ved at klikke på tøm barskabet eller sende os en mail under kontakt. Festlig hilsen Pernille Florio Indehaver Florio Bar catering & Cocktailguiden.dk

52 Giv din Cafe Latte et ekstra pift med Kahlúa

MED ROM COCKTAILS KLASSIKERE OG NYFORTOLKNINGER 6 HJEMMELAVEDE SAFTER OG SIRUPPER SKOTLANDER RUM

MED ROM COCKTAILS KLASSIKERE OG NYFORTOLKNINGER 6 HJEMMELAVEDE SAFTER OG SIRUPPER SKOTLANDER RUM KLASSIKERE OG NYFORTOLKNINGER 20 COCKTAILS MED ROM 6 HJEMMELAVEDE SAFTER OG SIRUPPER SKOTLANDER RUM FORORD Du sidder her med 20 fantastiske cocktailopskrifter lavet af nogle af Danmarks dygtigste bartendere.

Læs mere

GIN & TONIC MONKEY 47 MED FEVER-TREE TONIC & LEMON PEEL 130 KR BEEFEATER 24 MED FEVER-TREE TONIC & GRAPEFRUGT PEEL 130 KR

GIN & TONIC MONKEY 47 MED FEVER-TREE TONIC & LEMON PEEL 130 KR BEEFEATER 24 MED FEVER-TREE TONIC & GRAPEFRUGT PEEL 130 KR Cocktailkort GIN & TONIC MONKEY 47 MED FEVER-TREE TONIC & LEMON PEEL BEEFEATER 24 MED FEVER-TREE TONIC & GRAPEFRUGT PEEL HENDRICK S MED THOMAS HENRY TONIC, AGURK & PEBER GIN MARE MED FEVER-TREE MEDITERRANEAN

Læs mere

GRATIS SERVERINGS FORSLAG SWEET ICE BLEND BABY BLOOM BLING MOJITO BUTLER SPARKLING SOUR HOT OR COLD WELCOME

GRATIS SERVERINGS FORSLAG SWEET ICE BLEND BABY BLOOM BLING MOJITO BUTLER SPARKLING SOUR HOT OR COLD WELCOME SERVERINGS FORSLAG SWEET ICE BLEND MOJITO BLOOM BLING BUTLER SPARKLING HOT OR COLD WELCOME BABY SOUR GRATIS Kolde drinks med alkohol Butler Baby 25 cl Butler Iced Tea med Hyldeblomst og citrusfrugter 4

Læs mere

Vi har samlet inspirationen her i denne lille ebog, som du kan lade dig inspirere af.

Vi har samlet inspirationen her i denne lille ebog, som du kan lade dig inspirere af. Lunt & lækkert Efterår og vinter er lig med varme. Hygge. Ild i pejsen. Bløde tæpper og mørke aftener. Og den kolde tid er også lig med varme drikke og masser af traditioner. Hos VINOBLE i Esbjerg er vi

Læs mere

Smirnoff red 3. - 16. JUNI UGE 23-24 2013. 70 cl.

Smirnoff red 3. - 16. JUNI UGE 23-24 2013. 70 cl. 75 SPAR 13% Smirnoff red Så er der festival! Kom tættere på Diageo sammen med Dagrofa S-Engros, når vi i 14 dage giver dig inspiration, gode idéer og en perlerække af gode tilbud. Rigtig god fornøjelse

Læs mere

DRINKS KORT. ÅBNINGSTIDER Hverdag... 09.00-23.00 Fredag... 09.00-24.00 Lørdag... 09.00-24.00 Søndag... 10.00-22.00

DRINKS KORT. ÅBNINGSTIDER Hverdag... 09.00-23.00 Fredag... 09.00-24.00 Lørdag... 09.00-24.00 Søndag... 10.00-22.00 DRINKS KORT ÅBNINGSTIDER Hverdag... 09.00-23.00 Fredag... 09.00-24.00 Lørdag... 09.00-24.00 Søndag... 10.00-22.00 BOBLER& MOUSSERENDE VIN, CAVA & CHAMPAGNE FRANKRIG MARQUIS DE LA COUR DEMI SEC. LOIRE Halvsød,

Læs mere

70,- 70,- BLACK LIQUORICE COCONUT A TOUCH OF BERRIES ABSOLUT RASPBERRI CHAMBORD LIME HYLDEBLOMSTSAFT

70,- 70,- BLACK LIQUORICE COCONUT A TOUCH OF BERRIES ABSOLUT RASPBERRI CHAMBORD LIME HYLDEBLOMSTSAFT DRINKSKORT A TOUCH OF BERRIES ABSOLUT RASPBERRI CHAMBORD HYLDEBLOMSTSAFT BLACK LIQUORICE COCONUT LYS ROM MALIBU AMARETTO LAKRIDSSIRUP AKACIEHONNING Chambord er en fransk likør med hindbær og brombær? lakridspiber

Læs mere

SMOOTHIE opskrifter. til Store og Små

SMOOTHIE opskrifter. til Store og Små SMOOTHIE opskrifter til Store og Små Indholdsfortegnelse Blåbær smoothie...3 Jordbær smoothie...4 Milkshakes...5 6 Røde smoothies...7 8 Grønne smoothies...9 13 Morgenmadsdrik...14 Gulerod smoothie...15

Læs mere

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Fresubin 2 kcal DRINK 2 Idéer med Fresubin 2 kcal DRINK Frugtsalat Skær dine foretrukne frugter og bær og hæld 1 afkølet flaske Fresubin 2 kcal DRINK Abrikos- Fersken

Læs mere

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 3327-Nestle-opskriftbog-DONE.ind1 1 05/12/08 12:25:22 Kom godt i gang Uanset hvad årsagen er til, at man har brug for ernæringsdrikke,

Læs mere

E-bog med inspiration til forfriskende sommerdrikke med Valleforce Vitality

E-bog med inspiration til forfriskende sommerdrikke med Valleforce Vitality E-bog med inspiration til forfriskende sommerdrikke med Valleforce Vitality Opskrifterne er indsendt af vores nyhedsbrevsabonnenter i foråret 2013 Banebryder indenfor Naturlig helse - siden 1923 Dorthe

Læs mere

C O C K T A I L K U R S U S. D K E N G E N N E M G A N G A F C O C K T A I L P O R T E F Ø L J E N F R A D E N S U R E T I L S Ø D E O P L E V E L S E

C O C K T A I L K U R S U S. D K E N G E N N E M G A N G A F C O C K T A I L P O R T E F Ø L J E N F R A D E N S U R E T I L S Ø D E O P L E V E L S E C O C K T A I L K U R S U S. D K COCKTAILS E N G E N N E M G A N G A F C O C K T A I L P O R T E F Ø L J E N F R A D E N S U R E T I L S Ø D E O P L E V E L S E E L S E W H E R E L I F E S T Y L E S Ø

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

75,- 85,- A TOUCH OF BERRIES AMARETTO SOUR AMARETTO CITRON SUKKER ÆGGEHVIDE ABSOLUT RASPBERRI CHAMBORD LIME HYLDEBLOMSTSSAFT

75,- 85,- A TOUCH OF BERRIES AMARETTO SOUR AMARETTO CITRON SUKKER ÆGGEHVIDE ABSOLUT RASPBERRI CHAMBORD LIME HYLDEBLOMSTSSAFT DRINKSKORT AMARETTO SOUR AMARETTO CITRON ÆGGEHVIDE A TOUCH OF BERRIES ABSOLUT RASPBERRI CHAMBORD HYLDEBLOMSTSSAFT 75,- Amaretto er en italiensk likør lavet af abrikos og har en kraftig smag af marcipan?

Læs mere

HURTIGT, ENKELT OG NATURLIGT

HURTIGT, ENKELT OG NATURLIGT HURTIGT, ENKELT OG NATURLIGT Som børn har de fleste en drøm om at kunne få fingrene i et overflødighedshorn af slik, kager, is eller sodavand. Og så en dag møder du SodaStream. Det går op for dig, at det

Læs mere

NYTÅRSAFTEN MED ØKOLOGISKE DRINKS Dagen hvor venner mødes i festligt lag.

NYTÅRSAFTEN MED ØKOLOGISKE DRINKS Dagen hvor venner mødes i festligt lag. NYTÅRSAFTEN MED ØKOLOGISKE DRINKS Dagen hvor venner mødes i festligt lag. På årets sidste dag må der kræses for maden og de våde varer. Her er vores bud på en vellykket nytårsaftensmenu, hvor alle ingredienserne

Læs mere

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE Skab fristende øjeblikke Pistaciekage med citrussalat 8 personer 1 pose ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag 150 g ODENSE Bagemarcipan 3 æg 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Opskrifter med ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi

Opskrifter med ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi Opskrifter med ernæringsdrikke fra Jordbærshake 704 kcal 200 ml Fresubin energy jordbær ernæringsdrik kold 100 g Jordbær evt. frosne 80 ml Friskpresset appelsinjuice kold 4 spsk Sukker 6 spsk Piskefløde

Læs mere

BRØD, KAGER, SNACKS. Cookie m. belgisk chokolade... 20,- Croissant m. chokolade... 20,- Brownies serveres m. creme fraiche eller flødeskum...

BRØD, KAGER, SNACKS. Cookie m. belgisk chokolade... 20,- Croissant m. chokolade... 20,- Brownies serveres m. creme fraiche eller flødeskum... BRØD, KAGER, SNACKS Kager Cookie m. belgisk chokolade... 20,- Croissant m. chokolade... 20,- Brownies serveres m. creme fraiche eller flødeskum... 25,- Kage se udvalg i baren serveres m. creme fraiche

Læs mere

Gode GIN drinks. White Lady

Gode GIN drinks. White Lady Gin er en destilleret alkoholisk drik, der er smagssat med enebær. Gin har primært været kendt som et produkt fra England, men produceres nu I det meste af verden. I Danmark alene produceres der over 50

Læs mere

Usødet, naturlig og op til 90% fortjeneste Særligt udviklet til kolde drikke bliver ikke bitter

Usødet, naturlig og op til 90% fortjeneste Særligt udviklet til kolde drikke bliver ikke bitter Usødet, naturlig og op til 90% fortjeneste Særligt udviklet til kolde drikke bliver ikke bitter Tilbyd dine gæster et forfriskende alternativ! Lipton lancerer en friskbrygget, usødet iste, som gør det

Læs mere

Usødet, naturlig og op til 90% fortjeneste Særligt udviklet til kolde drikke bliver ikke bitter

Usødet, naturlig og op til 90% fortjeneste Særligt udviklet til kolde drikke bliver ikke bitter Usødet, naturlig og op til 90% fortjeneste Særligt udviklet til kolde drikke bliver ikke bitter Tilbyd dine gæster et forfriskende alternativ! Lipton lancerer en friskbrygget, usødet iste, som gør det

Læs mere

OnLibri.dk. Cocktailguide. Moderne og Klassiske Drinks. Morten SØrensen Simon Hoffmeyer Boas. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.

OnLibri.dk. Cocktailguide. Moderne og Klassiske Drinks. Morten SØrensen Simon Hoffmeyer Boas. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon. Cocktailguide Moderne og Klassiske Drinks Morten SØrensen Simon Hoffmeyer Boas 2007 Morten SØrensen & Simon Hoffmeyer Boas og OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres

Læs mere

LAV ENKLE GODE DRINKS

LAV ENKLE GODE DRINKS Hav råvarerne i orden Hav altid gode og friske råvarer. Sørg for at have god spiritus som base, friske frugter og bær samt friskpressede juicer. Lav din egen sukkerlage Kog en sukkerlage af 40 % vand og

Læs mere

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Papaya morgen spark. 2 personer. 1 lille agurk. 1 spsk. frisk ingefær. 6 spsk. frisk Papaya. 1 tsk kanel

Papaya morgen spark. 2 personer. 1 lille agurk. 1 spsk. frisk ingefær. 6 spsk. frisk Papaya. 1 tsk kanel Papaya morgen spark 2 personer 1 lille agurk 1 spsk. frisk ingefær 6 spsk. frisk Papaya 1 tsk kanel 6 dl ufiltreret æblemost 2 spsk. mynte Find alle ingredienserne frem Stil blenderen frem Hæld æblemost

Læs mere

ØKOLOGISK. Opskrifter. Økologiske Safter & Juice fra Svane

ØKOLOGISK. Opskrifter. Økologiske Safter & Juice fra Svane ØKOLOGISK Opskrifter Økologiske Safter & Juice fra Svane ÅRETS FØDEVARE NYHED Smagen af sommer fra Svane Nydes iskold i et glas. Kan også blandes med hvidvin eller danskvand med citrus som en dejlig velkomst

Læs mere

Alkoholfrie Cocktails med friske Frugter og XS Lemon Blast:

Alkoholfrie Cocktails med friske Frugter og XS Lemon Blast: Alkoholfrie Cocktails med friske Frugter og XS Lemon Blast: Sweet Life (blød sød) 2 Bananer 50g Vanilleis 2 Spsk. Honning (valgfrit) 90ml Vand Yo Lemon Lover (frugtig frisk) 50g Naturyoughurt 100g Hindbær

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

BAR & CAFÉ. Algade 66 Vordingborg Tlf. 55 37 61 61 Se også: www.einstein-cafe.dk

BAR & CAFÉ. Algade 66 Vordingborg Tlf. 55 37 61 61 Se også: www.einstein-cafe.dk BAR & CAFÉ Algade 66 Vordingborg Tlf. 55 37 Brunch kl. 10-12 99,- Scrambled æg og bacon, brunchpølser, pålæg, ost, yogurt/mysli og sirup, frugt, pandekage, syltetøj, smør, 2 slags brød Ostemad 25,- Bagels

Læs mere

FORFRISKENDE SOMMERSHAKES. under 200 kalorier

FORFRISKENDE SOMMERSHAKES. under 200 kalorier FORFRISKENDE SOMMERSHAKES under 200 kalorier SOMMERSHAKES fra Turboslank Det er de færreste som orker at slanke sig om sommeren. Men derfor kan vi jo sagtens leve sundt. Sommershakes fra Turboslank er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til en verden af nye smagsindtryk, dufte og oplevelser. Brug denne bog, når du har købt en af vores 29 forskellige drinkspakker,

Læs mere

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier.

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. Glühwein Gløgg 1 ss honning 2 ss sukker 3 dl vand 2 nelliker 1 kanelstang 2 ss pomerans 1 flaske rødvin Lidt pomerans 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. 2. Læg låg på og lad det trække til

Læs mere

69,- VEGETAR 72,- LAKS. 88,- SKALDYR (Rejer og krebsehaler) 82,- LUFTTØRRET SKINKE/MOZZARELLA

69,- VEGETAR 72,- LAKS. 88,- SKALDYR (Rejer og krebsehaler) 82,- LUFTTØRRET SKINKE/MOZZARELLA 42,- 42,- KYLLING/BACON 69,- VEGETAR 72,- LAKS 88,- SKALDYR (Rejer og krebsehaler) 82,- LUFTTØRRET SKINKE/MOZZARELLA 76,- SPRØD SOMMERSALAT MED LUFTTØRRET SKINKE 86,- NACHOS Serveres fra kl. 10.30-17.30

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er der to, der

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

Søde traditioner med et twist!

Søde traditioner med et twist! Søde traditioner med et twist! 9 OPSKRIFTER MED SPÆNDENDE SMAG. Med Rørsukker som en eksotisk smagsforstærker. Forkæl dig selv med med noget lækkert. Nem bærknas 1 tærteform 1 l blandede bær 1 spsk. vaniljesukker

Læs mere

Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom. Navamedic 2016

Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom. Navamedic 2016 Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom Navamedic 2016 Renastart Tilberedningsanvisning Standardopløsning 20%: Opblanding af 1 måleske (7 gram) og 30 ml vand 1. Vask hænderne grundigt 2. Kog frisk

Læs mere

BLOMSTER COCKTAILS FRA MIDNATSHAVEN PÅ TAGET

BLOMSTER COCKTAILS FRA MIDNATSHAVEN PÅ TAGET BLOMSTER COCKTAILS FRA MIDNATSHAVEN PÅ TAGET I en taghave i London inviterer gartneren Lottie Muir til cocktailbar under åben himmel hver weekend i sommermånederne. TEKST & FOTO Hanne Gabel Christensen

Læs mere

Nyheder 2019 Topping & Dessert artikler

Nyheder 2019 Topping & Dessert artikler Nytårs- og Festmenu 2019 Nyheder 2019 Topping & Dessert artikler ( & opskrifter ) carefood@carefood.dk - tel: +45 76122100 Mobil: +45 41330102/07 www.carefood.dk Item No Dansk navn Antal pr enhed 190114

Læs mere

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme.

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. Bananer på druk Bananer med appelsinsauce Intet foto 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. 1. Gnid sukkerknaldene på den ene appelsin for at få appelsinolien

Læs mere

sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9

sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9 sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9 Det er sommer, himlen er blå, og havens frugtbuske bugner af bær... Vil du fryde dine smagsløg med hjemmelavet saft, marmelade og andre søde

Læs mere

Sodavands Kompagniet - Prisliste 2019

Sodavands Kompagniet - Prisliste 2019 Sodavand 25-33 cl. glas cl. Antal Pant Pris/stk Pris/kolli Carlsberg Kurvand 25 30 34,00 5,60 168,00 Carlsberg Kurvand Citrus 25 30 34,00 5,60 168,00 Ramløse Naturel 33 20 36,00 5,80 116,00 Ramløse Citrus

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager Eriks Mad og Musik. maj 009 Desserter, kager og søde sager Vanilleis dl piskefløde pasteuriserede æggeblommer ¾ dl flormelis stang vanille Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både stangen og kornene

Læs mere

Forretter. Serveres på sprøde salater. Dertil sprødt brød m. kørvel & rødløg & skaldyrsdressing.

Forretter. Serveres på sprøde salater. Dertil sprødt brød m. kørvel & rødløg & skaldyrsdressing. Forretter Rejecocktail.... Kr. 69,- Rejecocktail, med friske rejer. Serveres på sprøde salater. Dertil sprødt brød m. kørvel & rødløg & skaldyrsdressing. Indbagte kæmperejer. Kr. 65,- Serveres med blandet

Læs mere

VILD MED IS. Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs

VILD MED IS. Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs VILD MED IS Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs Elisabeth Johansson Gyldendal Saltlakridsis En portion lakridsis (se opskrift s. 37) 2 spsk saltlakridspulver 1 portion flade

Læs mere

Røget makrel med sommersalat. Pizza med pepperoni

Røget makrel med sommersalat. Pizza med pepperoni 78 Røget makrel med sommersalat Pizza med pepperoni 1 PERSON 400 KCAL 1 PERSON 400 KCAL 1 lille bundt radiser 100 g agurk 1 forårsløg 100 g rygeost 1 % 1 spsk fromage frais 1 spsk citronsaft salt og peber

Læs mere

Drinks. RAS Torvet 7 DK-6100 Haderslev Tel.: +45 74 52 28 24 www.rashaderslev.dk

Drinks. RAS Torvet 7 DK-6100 Haderslev Tel.: +45 74 52 28 24 www.rashaderslev.dk Drinks Bestil venligst i baren Enkelt 50.- / Dobbelt 80.- Chabeso Chill Brugal Anejo - mørk rom, lime, sirup, Chabeso. En RAS specialitet. DRINKS Hyldeblomst Collins... 65,- Maisør... 65,- White Russian....

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 33-40 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 33. FITNESS MORGENMADSSMOOTHIE 2 dl frosne hindbær En halv banan Drikkeyoghurt med vanilje Lidt juice 3-5 spsk FITNESS Put alle ingredienser i en blender, og blend

Læs mere

Drinkssamling Detslor.dk. 845 opskrifter. 12. december 2004-1 -

Drinkssamling Detslor.dk. 845 opskrifter. 12. december 2004-1 - 845 opskrifter. 12. december 2004-1 - Forord Kære læser Jeg prøver i denne drinkssamling at samle så mange forskellige drinks som overhovedet mulig. Du bør afprøve drinkssamlingen til din næste fest og

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

Sundhed, lethed, og alsidighed. Brug Bamix.

Sundhed, lethed, og alsidighed. Brug Bamix. Sundhed, lethed, og alsidighed. Brug Bamix. Appelsin Smoothie 2 dl. Appelsinjuice 50 g. banan i mindre stykker 1 spsk. friskpresset citronsaft 2 spsk. sukker 2 dl. Mælk Kom isterninger og de øvrige ingredienser

Læs mere

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret.

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret. Havregrynskager med karamelcreme 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. Havretærte med frugt 1. Rør smørret sammen med sukkeret. 2. Tril dejen til kugler, som trykkes flade på pladen. 3. Bag 8-10 min.

Læs mere

Snack n Snack. Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne

Snack n Snack. Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne Snack n Snack Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne Slik, kager, chips, saft og sodavand har første pladsen over populære valg til mellemmåltider.

Læs mere

Mandelrand. Mandelskaller. 1. Mal mandlerne i foodprocessoren og tilsæt det øvrige. 2. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den koldt 30 min.

Mandelrand. Mandelskaller. 1. Mal mandlerne i foodprocessoren og tilsæt det øvrige. 2. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den koldt 30 min. Mandelrand Mandelskaller 6-8 personer Intet foto 250 g mandler 250 g sukker 5 æggehvider 1 knsp bagepulver 250 g mørk chokolade 1. Mandlerne skoldes, smuttes og males i en blender. 2. Mandlerne blandes

Læs mere

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Nemme veje til mere energi i maden Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Kom smør eller olie i grød og kartoffelmos Kom fløde og pasteuriserede æggeblommer i færdigkøbt koldskål Kom fløde i kakaomælk

Læs mere

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010 Pressemeddelelse 25. februar 2010 Sød afslutning på påskefrokosten Den perfekte afrunding af påskefrokosten med sild eller den traditionelle lammesteg er en sød dessert. Lad dig inspirere af vores opskrifter,

Læs mere

INSTANT SURVIVAL GUIDE. Praktisk guide til, hvordan du overlever hverdagen, studiet og livet. Psssst. Det hurtige svar er instant-kaffe.

INSTANT SURVIVAL GUIDE. Praktisk guide til, hvordan du overlever hverdagen, studiet og livet. Psssst. Det hurtige svar er instant-kaffe. SURVIVAL GUIDE Praktisk guide til, hvordan du overlever hverdagen, studiet og livet. Psssst. Det hurtige svar er instant-kaffe. YOU ARE WRONG! Dette er ikke bare instant-kaffe - det er dit survival-kit

Læs mere

Grød Brød. med fuldkorn, frø og kerner

Grød Brød. med fuldkorn, frø og kerner udviklet af Grødgrisen Grød Brød med fuldkorn, frø og kerner grødboller med rug solsikkekerner, hørfrø og tranebær 14 stk. koldhævede grødboller En lækker og velsmagende fuldkornssnack også god til madpakken.

Læs mere

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk Fristende og nemme desserter Opskriftstema Tiramisu med hindbær, likør og mokkabønner 20 ladyfingers 1 dl hindbærlikør (hedvin, likør, dessertvin) 300 g hindbær 6 ¼ dl sødmælk 175 g Dr. Oetker Creme Tiramisu

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad Eriks Mad og Musik. juli 00 Sommermad Rejemousse med røget laks Rejemousse: 00 g pillede rejer spsk hakket kørvel spsk hakket dild dl creme fraiche 8% blade husblas 0 g røget laks Dressing: dl ymer eller

Læs mere

JAWBOX er en small batch gin der er håndlavet fra start til slut. Navnet JAWBOX stammer fra en sink. Det er den dybe Boxy Belfast sink man

JAWBOX er en small batch gin der er håndlavet fra start til slut. Navnet JAWBOX stammer fra en sink. Det er den dybe Boxy Belfast sink man LIDT UDENFOR DEN IRSKE STORBY BELFAST LIGGER EN 300-HEKTAR STOR EJENDOM, DER DATERER HELT TILBAGE TIL 1600-TALLET. DET ER HJEMSTEDET FOR JAWBOXS DESTILLERIER OG DE MARKER HVOR DERES KORN BLIVER DYRKET

Læs mere

Energien du behøver Smagen du vil ha

Energien du behøver Smagen du vil ha Energien du behøver Smagen du vil ha Fuldgyldig Mælkebaseret Fresubin energy DRINK Fresubin energy fibre DRINK Disse ernæringsdrikke er fuldgyldige. Det betyder, at de er særdeles egnet, hvis den normale

Læs mere

Brunch Kl. 10-12 109,- Albert burger 109,- Club sandwich 109,- Tapas-tallerken 99,- Lune sandwich. Pariserbøf 99,- Bagels. Nachos.

Brunch Kl. 10-12 109,- Albert burger 109,- Club sandwich 109,- Tapas-tallerken 99,- Lune sandwich. Pariserbøf 99,- Bagels. Nachos. Brunch Kl. 10-12 109,- Scrambled æg, bacon, brunchpølser, pålæg, ost, yoghurt med mysli, frugt, pandekage og 2 slags brød. Hertil en kop kaffe eller et glas juice. Ostemad 25,- Bagel med skæreost 40,-

Læs mere

Cocktails. Cairan Citron Vodka, Ananas Juice, Æblejuice og Jordbærsirup 80,- Ib s Cosmopolitaner Citrus Vodka, Contreau, Limesirup og Tranebær 80,-

Cocktails. Cairan Citron Vodka, Ananas Juice, Æblejuice og Jordbærsirup 80,- Ib s Cosmopolitaner Citrus Vodka, Contreau, Limesirup og Tranebær 80,- MENU Cocktails Cairan Citron Vodka, Ananas Juice, Æblejuice og Jordbærsirup 80,- Ib s Cosmopolitaner Citrus Vodka, Contreau, Limesirup og Tranebær 80,- Long Island Iced Tea Vodka, Gin, Tequila, Rom, Contreau

Læs mere

Bryllupsplanlægning. Vi holder alle de møder I har brug for. Både før og efter I har taget beslutningen om det er her I vil holde jeres bryllupsfest.

Bryllupsplanlægning. Vi holder alle de møder I har brug for. Både før og efter I har taget beslutningen om det er her I vil holde jeres bryllupsfest. Bryllup Huset på Holmen Restaurant 56 ligger på Charlotte Amalies Bastion i et ammunitionslager, som blev bygget i 1744 og var i funktion indtil 1970, hvor hæren rømmede Bådsmandsstrædes kaserner. Huset

Læs mere

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche Kaffechokolademousse Kirsebær med creme fraîche 6 personer 100 g mørk chokolade 3 ss pulverkaffe 2 ss vand 4 æggeblommer 2-3 ss rom ¼ l piskefløde Groftrevet chokolade 1. Chokoladen brækkes i mindre stykker

Læs mere

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille.

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille. Vafler Vafler med flødeskum 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 2. Melet røres i mælken til en jævn blanding. 3. En æggeblomme tilsættes. 4. Æggehviden piskes stiv. 1. Fløden piskes til skum. 2.

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

De små redskaber er vigtige

De små redskaber er vigtige De små redskaber er vigtige Jeg bruger det lille rivejern til ingefær som er en af mine ynglings ingredienser. Jeg bruger det også til hvidløg, nødder, og tusinde andre ting. En spiseske er altid handy

Læs mere

Skab gode sommerminder

Skab gode sommerminder Skab gode sommerminder Svalende sommerdrikke Hjemmebagt er bedst! Forkæl dig selv med noget godt efter maden 16 opskrifter fulde af sommer Bevar smagen af sommer Nu spreder sommeren sin solmodne smag blandt

Læs mere

På planen. 5 frugtariske sansevækkere. Ny ØKO saft. Køkkentip til nulspild. Forfriskende, lækkert og kræse-venligt. Opskrifter fra Rynkeby

På planen. 5 frugtariske sansevækkere. Ny ØKO saft. Køkkentip til nulspild. Forfriskende, lækkert og kræse-venligt. Opskrifter fra Rynkeby På planen Opskrifter fra Rynkeby Ny ØKO saft Køkkentip til nulspild Forfriskende, lækkert og kræse-venligt Pep op på planen: 5 frugtariske sansevækkere 23321_Pa _planen_gul_blandet_saft.indd 1 26/11/2018

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

Ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi. Opskrifter. Desserter Softdrinks

Ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi. Opskrifter. Desserter Softdrinks Ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi Opskrifter Desserter Softdrinks Opskrifter og kcal-angivelser er til 1 person med mindre andet er anført. Jordbærshake 704 kcal 200 ml Fresubin energy jordbær ernæringsdrik

Læs mere

Kim Gravenhorst Jacob Ljørring. havtorn. Nordens citron til forretter, hovedretter, desserter & drikke. muusmann forlag

Kim Gravenhorst Jacob Ljørring. havtorn. Nordens citron til forretter, hovedretter, desserter & drikke. muusmann forlag Kim Gravenhorst Jacob Ljørring havtorn Nordens citron til forretter, hovedretter, desserter & drikke muusmann forlag indhold 1 Forside 3 Titelblad 5 Forord 8 Indholdsfortegnelse 10 Basiskøkkenet 11 Råsaft

Læs mere

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Det dufter af midsommer derude. Netop nu står naturen i fuld flor det dufter af et væld af blomster og nyslået hø. Lige nu er naturen på sit højeste; råen har netop

Læs mere

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side 16 750 g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker Crumble : 75 g smør 75 g havregryn 75 g rasp 100 g

Læs mere

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter!

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 2011 Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 12 klassiske opskrifter med et twist www.santamaria.dk Der friskbagt dufter Duften af friskbagt kage er næsten hypnotisk.

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn

Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn Når man hører ordet popcorn, forbinder man det slet ikke med cheesecake. Men da jeg læste, at de på The French Laundry i San Francisco serverer en cheesecake

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade JUL T OG LÆKKERT KLASSISK MOZARTKUGLE (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade Skær marcipanen i skiver og sæt små stykker

Læs mere

ERNÆRINGSPRODUKTER. Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

ERNÆRINGSPRODUKTER. Ernæringen du behøver Smagen du vil ha ERNÆRINGSPRODUKTER Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Vi præsenterer Fresubin familien Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt,

Læs mere

Snaps Bornholm og Copenhagen Cocktail Academy ApS byder velkommen til resultatet af en fusion mellem otte unikke snapse og en umættelig kærlighed til

Snaps Bornholm og Copenhagen Cocktail Academy ApS byder velkommen til resultatet af en fusion mellem otte unikke snapse og en umættelig kærlighed til Snaps Bornholm og Copenhagen Cocktail Academy ApS byder velkommen til resultatet af en fusion mellem otte unikke snapse og en umættelig kærlighed til samt ekspertise inden for bartenderens univers. Vi

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola.

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola. Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg ca. 1kg lamme culotte 8 kviste rosmarin 2 citroner 6 spsk. oliven olie 1 bakke ruccola salt sort peber 1 citron og ½ dl olie til salat samt groft salt

Læs mere

Op på. Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids

Op på. Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids Op på Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids Lækre retter med lakrids Müsli med nødder, chokolade og lakrids Valnødde småkager med chokolade og lakrids Iste med lakrids, citron og mørk rom Rygeost med

Læs mere

Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter

Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter Hvis du har fået lavet en operation på kæben enten planlagt eller på grund af brud på kæben skal du spise flydende kost i en periode for

Læs mere

Nørregade 47, 7500 Holstebro Tlf. 9742 2020

Nørregade 47, 7500 Holstebro Tlf. 9742 2020 -1 Nørregade 47, 7500 Holstebro Tlf. 9742 2020 Sandwich alle serveres med frisk grønt og hjemmelavet dressing Café sandwich med kylling, bacon, revet ost og karrydressing Tun sandwich med hjemmerørt tunsalat

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 80-87 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 LAURAS BANAN PANDEKAGER MED GLUTENFRI CORN FLAKES OG BLÅBÆR 6 portioner Ingredienser: 3 bananer 6 æg 40 g knuste Glutenfri Corn Flakes 200 g blåbær 1 tsk vanillepulver

Læs mere

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringsdrikke og ernæringscremer Vi præsenterer Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt og

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 72-79 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 GRØN THAI PAPAYA SALAT Til 2 personer Ingredienser: 50g FITNESS 1 lille grøn papaya 2 gulerødder 1 håndfuld ristede peanuts 1 hvidløgsfed 1 lille chili 1 lime

Læs mere

Af TRINE JØRCK Foto PATRICK RALPH BENTLEY

Af TRINE JØRCK Foto PATRICK RALPH BENTLEY B A G V E D D E T U N G E G A R D I N E R På den hyggelige og intime cocktailbar Tata, på Hotel Sanders i indre København, hylder man klassiske cocktails fra cocktailfagets oprindelse. Her serveres byens

Læs mere

Er det engelske udtryk for at blande cocktailens ingredienser sammen.

Er det engelske udtryk for at blande cocktailens ingredienser sammen. Terminologi: I verdenen af mixology, vil du lære en del fagudtryk, der er nødvændig viden for bartendere. Vi har nævnt de mest basale. Shake: Dette betyder at du skal bruge en shaker. Når du skal bruge

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Slush-ice opskrifter til slushicemaskiner

Slush-ice opskrifter til slushicemaskiner Slush-ice opskrifter til slushicemaskiner Det er dumt at ødelægge 12 L. slushice... "Jamen, det er jo bare saft det kan sagtens drikkes..." Sådan lyder det engang i mellem til festerne rundt omkring, når

Læs mere

antastiske ødselsdage

antastiske ødselsdage F antastiske ødselsdage Sundhedsplejen Indhold Børnefødselsdage og festlige lejligheder 2 Forslag til sunde fester 3 Fødselsdagsopskrifter 4 - Spiselig bordpynt 4 - UFO er 4 - Frugtpizza med kakaobund

Læs mere