Projekttitel COME ON online genplacering (testforløb)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekttitel COME ON online genplacering (testforløb)"

Transkript

1 Model til ansøgning om LBR midler 2012 Projekttitel COME ON online genplacering (testforløb) 1. Ansøger af projektet De Universelle To Sekretariat: Alsgade 67, st Sønderborg CVR Mail: Konceptansvarlig De Universelle To Kreativ HR direktør Jan Blume m Mail: 2. Kort beskrivelse af baggrund for projektet Større opmærksom på jobskabelsesprocessen og dens metoder og mindre fokus på jobsøgningsaktiviteten. Langt større opmærksomhed på personlighed, mennesket i hele sammensatte elementer, og lidt mindre fokus på faglighed. At de lokale virksomheder oplever en mere kvalificeret henvendelse fra en jobkandidat, frem for henvendelser, som er kvantitative informationer, men mangelfulde i relevante data mv. At jobkandidaterne oplever, at den nye viden, de modtager, er livslang læring, som kan benyttes både internt og eksternt i organisationen/virksomheden. At jobkandidaten altid kan benytte mulighederne for online sparring på COME ON netværk og via jobskabelsescentret - jobkandidaten vil altid kunne få øje på et jobs potentialer.

2 3. Projektets formål I en 8 ugers periode ønskes det at teste på ledige om E-learningsmetoden (elektronisk læring/fjerneundervisning) kan fremme og målrette den personlige jobskabelsesindsats. Effekten ønskes synlig, samt om E-learningsmetoden kan styrke den personlige motivation på jobkandidatens henvendelser til virksomhederne og organisationerne på opfordrede og uopfordrede ansøgninger. (Læs venligst mere om E-learningsmetoden under kvalitet på side 33 i COME ON forløbs- og koncept beskrivelsen). Ud fra de 8 online moduler med følgende indhold, se nedenfor er opgaven at tilrettelægge et læringsforløb på E- learningsmetoden (elektronisk læring/fjernundervisning) således at effekten bliver målbar og organiseret samt redigeret på følgende mål: 1. Individuel indsats på at få flest mulige i job eller uddannelse af testgruppens jobkandidater deltagere i 8 uger. 2. Individuel indsats på at få flest mulige af testgruppens jobkandidater i tilknytning til arbejdsmarkedet. 3. Tilrettelæggelse af livslang læring på indholdet for jobskabelse: a. Udvidelse og igangsættelse af et personligt online netværk. b. Glemselskurve for indlæring bringes til størst mulig standsning, og en stabil balance mellem glemsel og at kunne benytte det lærte indhold fastholdes. 4. Er det hensigtsmæssigt at kombinere online e-learning undervisning og tilstede undervisning via consultations opsamlings- og netværksmøder - fremmer det læring og motivation hos den enkelte jobkandidat. 5. Kan selve konstruktionen af læringsforløbet bringe en tættere kontakt mellem jobkandidaten og de lokale virksomheders personale for en løbende dialog med et jobperspektiv for øje eller et socialt ansvar mellem de to. 6. Kan genplaceringsforløbet, som online læringsprogram, være et relevant værktøj/redskab at benytte overfor de borgere, der er udfaldstruede, som falder for grænsen i perioden, hvor borgeren har ret til dagpenge.

3 7. Hvilke driftmæssige resultater kan forløbet tilbyde med hensyn til, at den ledige jobkandidat kan få tilknytning til arbejdsmarkedet via beskæftigelseslovens muligheder om tilbud kap a og 13 b, samt bidrage til en grundet effekt og udbytte for jobcentrets og kommunens årlige driftsresultat. (Årsværk). 8. Kan der i perioden skabes innovation mellem jobcentrets personale og konceptets intention/metode, for en integration af læringsforløbets moduler ved eventuelt at indgå i jobcentrets forretningsgang og planlægning i og af sagsbehandler, virksomhedskonsulent eller beskæftigelsesmedarbejders jobsamtaler, for en ekstra hjælp og støtte til den ledige jobkandidat, til en mere konstruktiv, planlagt og målrettet jobskabelse. 9. Resultatet beskrives som et koncept, og der aflægges rapport på en igangsættelse af en forankrings- og formidlingsproces, hvis det ønskes af LBR. Det lærende indhold i forløbet COME ON forløbet er ikke kun tilrettelagt til at skabe kontakt til virksomhederne i lokalområdet, samt at jobkandidaterne bliver tilknyttet arbejdsmarkedet igen. Men at forløbet også er en mini uddannelse i HR, hvor jobkandidaterne bliver kvalificeret til at kunne benytte den lærte viden og færdigheder på en hvilken som helst arbejdsplads om de er medarbejdere i de selvstyrende teams (grupper), arbejder som mellemledere og/eller som souschefer i institutioner samt som medarbejdere i mindre virksomheder, vil de kunne støtte lederne med deres nye viden mv. Forløbet er således tiltænkt til at øge jobkandidaternes kompetencer og jobmuligheder. Enhver ledig jobkandidat, der er tilmeldt Jobcentret, kan tilmelde sig forløbet og/eller sagsbehandler, jobkonsulent eller beskæftigelsesmedarbejder kan være behjælpelig med tilmeldingen. o Tilmelding kan ske via De Universelle To s (DETO s) website, eller der sendes en mail til os. Tilmelding med jobkandidatens kontaktoplysninger, fødselsdato - navn - adresse - telefon samt en gyldig adresse, hvortil alle online genplaceringsmoduler sendes.

4 Jobkandidater, der er tilmeldt jobcentret, kan i princippet fra første ledighedsdag, blive tilmeldt forløbet og være i gang med jobskabelsesprocessen. Hvert online genplaceringsmodul bliver sendt ud mandag morgen inden kl. 9.00, og der er en udførlig, velbeskrevet og bred vejledning med i forhold til indhold, fremgangsmåde og alle opgaverne. Forløbet er tilrettelagt på individuel basis. Forløbet kan kombineres med andre jobskabelsesaktiviteter og/eller efteruddannelser. Samt for de jobkandidater, der er i praktik eller i job med løntilskud. Læsesvage og ordblinde jobkandidater kan også deltage. Konceptet har indbygget et oplæsningsprogram. (Adgang for alle, IT- og Telestyrelsen). Alt relevant indhold i den kreative jobskabelsesproces vil blive gennemgået, både online og via COME ON lokale opsamlingskonsultationer og netværksmøder. Jobkandidaterne optages i vores livslange online netværk COME ON online netværk job-/stillingsdata samt kontaktoplysninger leveres løbende med tips & kreative henvendelsesmetoder. Netværket kan benyttes til, at deltagerne mødes frivilligt for at hjælpe og støtte hinanden. Det vil vi hjælpe dem i gang med. Nyskabende elementer. 1. Forskeres viden indenfor flere områder, der også bliver benyttet af HR personalet i private virksomheder. 2. Analyser, MI analysen og FAFO-personlighedsanalysen, som direkte anviser, hvor jobkandidaten vil have størst succes med at finde og få jobbet. 3. Online undervisning via e-læring. 4. Indsigt i positiv psykologi og holistisk kommunikation (metoder og vores værdier). 5. Jobskabelsesprocessen og online forløbet kan benyttes overfor de lokale virksomheders medarbejdere, der kan være uheldige at skulle afskedige, både 50, 200, 500 og 1000 medarbejdere på en gang eller over en kortere periode. 6. At COME ON og jobskabelsescentrets fundament kan benyttes i relations til andre samarbejdspartnere, som jobcentret laver eller har aftaler med. Kan benyttes, når jobkandidaten er ved og i tilbud hos:

5 a. VUC/LOF/AOF/FOF sprogskoler m.fl. b. Virksomhedspraktik og job m./løntilskud, offentlig såvel som privat. c. Rotationsforløb. d. På efteruddannelse, teknisk- og handelsskole (specialskoler, specialforløb). e. Visiteret til specielle forløb for udvalgte målgrupper med en særlig jobindsats. - Eksempelvis til sociale foreninger i civilsamfundet. 4. Beskrivelse af målgruppen for projektet - Alle målgrupper kan deltage læsevenlige kapitler/opgaver, nem ord- og tekstforståelse. - Virkningsfulde metoder, som kan læres af alle. o Match 1 Langtidsledige såvel som LVU/MVU/UU/ungegruppen, fleksjobbere og ufaglærte m.fl. o Match 2 Sygemeldte, integrationsforløb og grupper med en særlig indsats. Dog ikke i målgruppen for indvandrere og deres eventuelle efterkommere på offentlig forsørgelse, hvis disse ikke kan læse eller forstå og skrive dansk på 9. klasses niveau. Der kan være en undtagelse, har denne målgruppe en mentor til at hjælpe sig. Beskrivelse af match og målgrupper Vi forventer, at alle, der har adgang til en PC, kan deltage, både matchgruppe 1 og 2 1.) Jobklar. 2.) Indsatsklar på alle målgrupper. Således beskrives her en karakteristik af et nogle jobkandidaters tilgang til ledighed indenfor hver gruppe, at være uden for arbejdsmarkedet. Tilgangen og livssituationen er meget vigtig at forstå og gøre synlig, at være bevidst om - netop for at kunne se, hvilke kvalifikationer og kompetencer en jobkandidat har og kan benytte og/eller beherske i de forskellige brancher. Målgruppebeskrivelserne er orienteret i forhold til beskæftigelsesloven 2 stk og ud fra vores opsamling af viden og erfaring på nogle af de mange mennesker, vi har betjent undervejs over en periode på over 10 år.

6 I bilag A COME ON online genplaceringsforløb på side 35 kan du læse om målgrupper og indsatsområder. Deltagere, jobkandidater. 5. Forventede succeskriterier for projektet I et forsigtigt skøn, ved brug af E-learningsmetoden, er, at 75 % af deltagerne har tilknytning til arbejdsmarkedet i form af: Ordinært arbejde eller ordinært uddannelsesforløb (SU) ved forløbets afslutning: 15 % I job med løntilskud ved forløbets afslutning: 15 %, heraf 5 % i privat løntilskud Virksomhedspraktik ved forløbets afslutning: 70 % Konkrete delmål i læringsforløbet de 8 uger 1. At jobkandidaten foretager mindst 4 målrettede henvendelser til lokale virksomheder, offentlige som private, og organisationer i civilsamfundet for jobskabelse. (Virksomhedspraktik og job/m løntilskud må gerne medtænkes i henvendelsen). 2. At jobkandidaten mindst 1 gang under forløbet orienterer sin sagsbehandler/jobkonsulent eller beskæftigelsesmedarbejder på Jobcentret om, hvad jobkandidaten benytter forløbet til. Forløbets udfald - om hvordan jobkandidaten kan benytte sin nye viden om jobskabelse fremadrettet. Orientering via mail eller telefon. o Det kan være nye kreative ideer til opstilling af CV. o Det kan være at få en større indsigt i, hvordan en kommunikation bliver optimeret ved henvendelse til virksomheden. o Det kan være et langt større overblik over, hvilke kvalifikationer og kompetencer jobkandidaterne selv kan se, de har og kan benytte. 6. Projektets indhold Indhold og metoder: Med udgangspunkt i det kreative arbejde samt læring om det kreative og tilgangen til jobskabelse, beskrives her indholdet i disse opgaver samt formål: Ved det kreative arbejde og læring forstås; 1. Kreativitet skaber nysgerrighed, og det driver os mennesker videre. 2. Kreativitet skaber fysisk nærhed og social relation

7 mellem mennesker. 3. Kreativitet skaber mental tryghed, ro og nye ideer. 4. Kreativitet og lærende samtaler skaber en behagelig trivsel og styrker vores helbred. Vi mennesker er kreative, når vi er hittepåsomme, idérige, kunstneriske, opfindsomme, produktive og skabende. Det er en karakteristik, som vi ønsker tillagt de fleste ting at være kreativ. Alle kan være kreative, og det kreative menneske er kendetegnet ved, at de mennesker, der bebor landet, har evner og kompetencer til at finde på nyt, at genfortolke det gamle, at sætte det kendte ind i nye sammenhænge, og at ændre det enestående. Kreativitet kan også rettes mod, eller bruges på, fejl og tilfældigheder det at have øje for, at ting, der ikke skulle ske, måske bærer kimen til fornyelse i sig, hvis det bearbejdes kreativt. Værdier Vores personale/konsulenter og organisationskultur bygger på 9 værdier: Beskrivelse: Gennem det seneste årti, fra vores samtaler, arbejde og erfaringer, har vi udtaget ni værdier, som vi lever efter, og som vi gerne vil give videre og dele i vores konstante udvikling af os selv i organisationen udleveres til vores konsulenter og personalet. Forpligtende engagement Ærlighed Mod Lidenskab Umiddelbarhed Åbenhed Modtagelighed Positiv holdning Tillid De ni værdier er ikke enestående. Alle, der ser på sig selv, vil opdage, at de allerede besidder dem i større eller mindre grad. Metoder Kvaliteten kommer ikke af sig selv. Vi lægger stor vægt på, at jobkandidater og samarbejdspartnere medvirker til opnåelse af konceptets formål, og dermed lægger kræfter i arbejdet. Så lægger vi vore kundskaber til og bringer viden og praktisk handling til - gennem vores værdier, sproget og kommunikationen, som bliver til via primær kommunikation. De metoder vi anvender til dette formål er følgende. Primære

8 kommunikation, AI (Appreciative Inquiry) modellen oversat til dansk "Den konstruktivistiske vejledning" / "Den værdsættende samtale og empowerment. Sekundær kommunikation, positiv psykologi, holistisk kommunikation, flow teorien samt de lægelige og forskernes resultater, der er fremlagt. Det er den teori og de resultater vi benytter som retningslinjer på genplaceringsforløbet koblet med de 9 ovennævnte værdier samt didaktisk tilrettelæggelse af læring online som tilstedeundervisning. Metoden E-learning (elektronisk læring/fjernundervisning) E-learningsmetoden kommer fra læringsindgangen, der kaldes brevskole, og handler om at tilrettelægge læring for eleven, således at denne undervisningsmetode giver mulighed for at gennemføre en standardiseret og centraliseret undervisning af et større antal elever løbende, og det muliggør anvendelse af eksperter som undervisere. Herunder kan gennemgående fejl tages op til drøftelse, principper kan slås fast og tvivlsspørgsmål afklares sammen med underviseren. Undervisningen gøres herved afvekslende og individuel, metoden får en højere grad af aktivitet hos deltagerne, det lærte vedligeholdes og stabiliseres, motivationen stiger som vi kender det fra at lære at køre på cykel, vi glemmer det aldrig igen, og vi som mennesker modtager erkendelse af, at vi kan noget og er gode til noget. Fjernundervisning Definition, Ved fjernundervisning forstås undervisning, hvor underviser og elever er adskilt i rum og tid eller i rum alene. Forståelse af hidtil beskrevne undervisningsmetoder i lærebøgerne, har underviseren og deltagerne været fysisk til stede samtidig i et klasseværelse eller i en anden form for undervisningsfacilitet, f.eks. i gymnastiksalen eller på et udendørs areal. Dialogen mellem underviseren og eleverne og mellem eleverne indbyrdes har været direkte ansigt til ansigt tilstede kommunikation. Undervisningen er blevet gennemført under anvendelse af de almindelige kendte undervisningsprincipper og -metoder og støttet af diverse undervisningshjælpemidler til understøttelse af budskabet og kommunikationen overfor eleven/deltageren. Ved fjernundervisning ændrer dette mønster sig, og da der er de undervisningsformer vi benytter, gives der her en kort forklaring til og gennemgang af fjernundervisningsmetoder. Metoderne er: brevskoleundervisning elektronisk baseret fjernundervisning

9 telefonsamtaler videokonference programmeret undervisning elektroniske undervisningsprogrammer, hvor de to sidstnævnte er selvinstruerende undervisningsmetoder. Brevskoleundervisning (- benyttes ikke her på forløbet). Brevskoleundervisning er en form for fjernundervisning, som har været kendt i rigtig mange år - også i forsvaret. Samarbejdet mellem underviser og elev foregår pr. korrespondance (via almindelige postforsendelser). Korrespondancen gennemføres ved, at eleven får tilsendt en række undervisningsbreve, der indeholder information om et givent emne samt en eller flere opgaver i stoffet, som kan være støttet af forskellige hjælpemidler og materielgenstande. Opgaverne løses af den enkelte elev og indsendes til rettelse. De rettede opgaver tilbagesendes med underviserens skriftlige bemærkninger. Samtidig hermed modtager eleven et nyt undervisningsbrev. Brevskoleundervisningen er i princippet individuel undervisning og hovedsagelig teoretisk. Undervisningen gennemføres, når den enkelte elev har tid og lyst, og stiller ikke krav om elevernes tilstedeværelse på et bestemt tidspunkt og et bestemt sted. Til gengæld er kommunikationen mellem elev og underviser ret langsommelig, og de to parters indtryk af hinanden skabes normalt alene ved hjælp af det skrevne ord. Begge parter får alligevel oftest et dækkende indtryk af hinanden i løbet af kursus. Visuelle hjælpemidler kan kun benyttes i begrænset omfang, og eleverne skal være i besiddelse af en vis karakterstyrke og fantasi for at gennemføre undervisningen. Kombinationer; Brevskoleundervisning kan derfor med fordel kombineres med f.eks. anvendelse af opgavemetoden. Dette gøres ved samlet indsendelse af alle elevers besvarelser og en efterfølgende gennemgang af besvarelserne, der foretages af den lokale underviser, men støttet af brevskolelærerens medsendte kommentarer. Brevskoleundervisning kan med fordel benyttes i en række fag som f.eks. førstehjælp og alle former for fag i sikkerhed, der med en fast styring og en omhyggelig og langsigtet planlægning fra den lokale undervisers side er nødvendig. Undervisningen forudsætter selvstændighed, energi og målbevidsthed hos den enkelte elev samt evne til at administrere sin personlige tid. Såfremt brevskole-

10 undervisning kombineres med tilstedeværelsesundervisning forøges undervisningens effekt. Traditionel brevskole undervisning er ikke velegnet for elever, som er læsehæmmede eller stærkt ordblinde (men her på forløbet anvender vi et software program, der kan læse teksten op). Elektronisk baseret fjernundervisning (- anvendes her på forløbet i kombination med fordelen fra brevskoleundervisningen) Den elektronisk baserede fjernundervisning, eller pc (personlig computer) konference, er en undervisningsmetode som i princippet minder om brevskoleundervisning, men i stedet for at sende informationer og opgaver mv. pr. brev anvendes elektronisk kommunikation, hvor eleverne og underviseren kommunikerer via elektroniske midler i form af pc, telefax, telefon og videokonferenceudstyr. Derudover er undervisningen ikke kun udelukkende individuelt organiseret. Fordelene ved metoden viser sig erfaringsmæssigt at bestå i: - stor fleksibilitet - stor motivation hos eleverne - mere praktisk betonet indlæring - færre udgifter til rejser og ophold - opnåelse af de samme karaktergennemsnit som ved den afsluttende eksamen ved traditionel tilstedeværelses- og ansigt til ansigt undervisning. Undervisningen er i princippet opbygget på den måde, at eleverne sidder i hjemmet eller på jobcenteret/biblioteket, mens læreren enten kan være på den skole/klasselokale, som har ansvaret for de pågældende emner - lærer eller mentor kan i princippet også sidde på en hjemmearbejdsplads eller eventuelt på kontoret. I systemet er oprettet en større computer, der kaldes en server. Via denne server kan elever og lærere tale med hinanden og føre dialog om de forskellige emner og indholdet. Elever og lærere er koblet sammen ved hjælp af personlige computere, som enten kan være på telefonnettet, kan kommunikere via telefonmodems eller har mulighed for at kommunikere via internettet. Den pædagogik, der er indbygget i vores elektroniske fjernundervisning, baserer sig på, at samtalen og jobcases er de bærende elementer for undervisningen. Det betyder, at indholdet og forløbet i en undervisning ikke er struktureret som traditionel brevskoleundervisning med opgaver og opgaveløsninger alene. Der er tillige indlagt jobcases på nettet mellem eleven og læren og eleverne indbydes til at deltage på opgaven. Alt lærestoffet henter eleverne selv under studiet efter behov på serveren eller på de biblioteker, der er adgang til på internettet.

11 Undervisningen suppleres derudover med links til online instruktionsvideoer. I disse tilfælde kommunikerer eleverne ikke direkte med underviseren, og kan altså ikke få ham/hende i tale, men såvel lærerrollen som pædagogikken er indbygget i selve videoprogrammet, og kommunikationen mellem underviser og elev er i højere grad en interaktion mellem eleven og stoffet. Anvendelse af elektronisk fjernundervisning kræver en særlig uddannelse i at optræde som lærer, da lærerrollen på væsentlige punkter er anderledes end ved traditionel tilstedeværelses- og ansigt til ansigt undervisning. Telefonkonference (- kan forekomme her på forløbet via Skype) Fjernundervisning kan også gennemføres alene via telefonen. Underviseren etablerer telefonforbindelser til en række steder, en gruppe på Skype, hvor et antal elever/deltagere er samlet i en gruppe i et lokale med PC ere eller hver for sig. PC erne er forsynede med højttalere, så alle kan høre, hvad der bliver sagt og mikrofon, så der opstår dialog. Mundtlig undervisning i telekonference gennemføres mundtligt af underviseren, og hjælpemidler former sig gennem skriftligt materiale, som eleverne har fået tilsendt i forvejen. Kommunikationen er tovejs, læreren gennemgår stoffet og stiller spørgsmål, som eleverne besvarer, ligesom der kan gennemføres gruppearbejde i undervisningen. Eventuelt kan den rene auditive telefonkonference suppleres med billeder eller andre former for visuelt materiale, som lægges ud på en platform via internettet. Videokonference (- kan forekomme her på forløbet via Skype) En videokonference svarer til det, som en telefonkonference kan formå nu er der blot visuelle billeder på, som når vi ser en nyhedsudsendelse, når der laves direkte interview med en person, der befinder sig i et tv-studie i en anden by. Denne teknologi kan selvfølgelig også bruges i forbindelse med undervisning, idet man kan forestille sig, at underviseren befinder sig i Århus, mens eleverne er i København og i Sønderborg. Med det rette udstyr kan læreren se og høre eleverne - og omvendt - mens der bliver undervist. Der er mulighed for at stille spørgsmål direkte til læreren, som kan svare med det samme.

12 Meget forenklet kan man sige, at anlæg til videokonference består af tv-skærme, et videokamera, en mikrofon i begge ender (modtager/sender) og en internetforbindelse. På uddannelsesområdet hjælper udstyret med til at løse mange praktiske hindringer både for underviser og elever. Der opnås bl.a. besparelser i rejsetid, men den største fordel består i, at man kan tilføre uddannelserne et højere niveau ved muligheden for at få eksperter til at undervise. Vi er alle klar over de begrænsninger, der f.eks. ligger i at få en bestemt fagekspert til at medvirke i et kursus, hvis den pågældende skal rejse to timer eller mere i forbindelse hermed. Disse ulemper overvindes ved at gennemføre den pågældende undervisning i form af et indlæg via videokonferenceudstyr. Videokonferencen er ligesom telefonkonferencen derfor eksempler på den del af fjernundervisningsdefinitionen, hvor adskillelsen mellem underviser og elever alene er en adskillelse i rum. Denne form for undervisning vil formentlig fremover komme til at foregå fra nogle centre eller undervisningslokaliteter fordelt rundt i landet. Her vil videokonferenceudstyret være opstillet, men derudover vil man også kunne råde over udstyr, som kan flyttes til andre lokaliteter, hvor der er internetforbindelse. Programmeret undervisning (- bliver delvist benyttet her på forløbet i en elektronisk form - begrænser glemselskurven for nedadgående og hæver niveauet for indlæring). Ved programmeret undervisning forstås: Definition En selvinstruerende undervisningsmetode, som karakteriseres ved, at: - lærestoffet er systematisk organiseret - der er indbygget feedback på opgaverne - undervisningsmaterialet er elevafprøvet, og der undervises med en i forvejen kendt effekt. Selvinstruerende vil sige, at undervisningen gennemføres uden underviserens direkte medvirken. Lærestoffet er ordnet i en pædagogisk struktur, idet der ved programmets tilblivelse arbejdes ud fra en målbeskrivelse. Feedback på elevens adfærd formes gradvist og under stadigt opsyn fra underviseren, idet der i programmet er indbygget opgaver, som skal løses undervejs. Efter hver opgave præsenteres eleven for det rigtige svar og får derved tilbagemelding på sin egen viden. På denne måde holdes eleven aktiveret og er hele tiden ajour med sine egne fremskridt i undervisningen, som er meget motiverende for at lære mere kreativitetens hovedpunkter er sat i gang, nysgerrighed osv.

13 Et læreprogram er betegnelsen for selve undervisningsmaterialet. Dette foreligger som oftest i form af centralt fremstillede hæfter (PU-hæfter) med tilhørende resultatopsyn (sluttest) og vejledning til underviseren. Før læreprogrammer udgives er de eksperimentelt afprøvet på et stort antal elever, hvis forudsætninger svarer til målgruppen. Herved opnår man at kunne give underviseren og eleverne oplysning om undervisningens resultat. Man er med andre ord ved denne undervisningsmetode i stand til på forhånd at udtale sig om undervisningens effekt. Disse oplysninger fremgår af indlæringskriteriet, som f.eks. kan være: Traditionelt indlæringskriterium for programmeret undervisning = 90/90 Dette betyder, at mindst 90 % af eleverne som minimum har 90 % af svarene rigtige i sluttesten. Der må advares kraftigt imod at betragte programmeret undervisning som en metode, der kan overflødiggøre underviseren. Selv om undervisningsmaterialet er selvinstruerende, må underviseren være opmærksom på, at tingene ofte skal følges op af praktisk undervisning. Programmeret undervisning kan således bruges til at gennemgå lærestof på en velstruktureret måde og bør dernæst efterfølges af praktisk indøvelse efter de øvrige undervisningsmetoder, der involverer både underviser og elever. Programmeret undervisning kan anvendes i en række fag som mediation (konflikthåndteringsfaser) og førstehjælpens sikkerhedsstruktur. Elektroniske undervisningsprogrammer Et elektronisk undervisningsprogram, som anvendes - hvor forskellige de end er indbyrdes har alle det til fælles, at der anvendes PC og måske også en PC projektor under en eller anden form. Forskellighederne i opbygningen af disse programmer indebærer, at det er vigtigt, at de anvendes efter hensigten, idet man herved sikrer sig, at de tanker om motivation, aktivitet, interaktion og læring, der er lagt i programmet, bedst kommer til deres ret. Nye veje i forfølgelsen af resultater Det er en konventionel opfattelse, at vi bedst udvikler os, når vi bruger vores energi på at blive bedre på de områder, hvor vi ikke er stærke. Det vil sige, at fokus er på det, vi ikke er gode til. I De Universelle To har vi et andet perspektiv. Vi retter blikket mod det, vi er gode til, for derefter at koncentrere os om arbejdet med at blive endnu stærkere.

14 "Den Værdsættende Samtale" er en arbejdsmetode, der bruges til at nå målsætninger med. Og målet er her det bedste job, ordinær beskæftigelse og/eller afklaring af, hvorledes fremtiden på arbejdsmarkedet skal forme sig. Afklaringen skal derfor være så konkret, at den kan fungere som arbejdsplan for den videre jobformidlings- og jobskabelsesproces. De 8 online moduler * Emner og opgaver, der vil blive gennemgået: Onlinemodul nr. 1 Velkomst og kursusvejledning samt vores kontaktoplysninger: Emne: En grundig gennemgang af, hvad jobkandidaten kan og skal medvirke til. Hvad vi forventer, og hvad jobkandidaten skal forvente af os. Opgave: At finde inspiration til kreative CV'er. Således starter du på din første opgave: 1. Du skal lave dit CV, som hvis du vil søge et job i en HR afdeling eller som personalekonsulent/hr chef derved kommer du i kontakt med dig selv, og du gør dig klar til resten af kursusforløbet. 2. Du skal downloade vores materiale, som ligger på vores website. Følg vejledningen på hjemmesiden, klik >>> her for at downloade - skabeloner på CV og databank. (Læs det og lav så din databank og et CV). 3. Det kan være en rigtig god idé, at klikke >>> her, for at finde inspiration til kreative CV'er - søg lidt rundt i de CV'er, som du finder på siden, det handler om mennesker. Se eventuelt om du kan holde øje med dine tanker, hvor de fører eller lokker dig hen, mens du arbejder. (Gør din observation og skriv det ned i stikord). Onlinemodul nr. 2 Repetition. Emne: Introduktion til jobskabelse. Introduktion til jobskabelse basis mind. Gode råd til jobskabelsesprocessen. Opgave: Jobkandidaten fortsætter med sin databank og det kreative CV. Onlinemodul nr. 3 Repetition. Emne: Grundlaget for effektiv jobskabelse og stillingsanalyse.

15 Inspiration til CV er, stillingsannoncer og ansøgninger. Grundlaget for effektiv jobskabelse. o Hvor er jeg nu? Hvad vil jeg egentligt med mig selv? Ret din opmærksomhed på det positive. Hvad kan jeg? Hvilke kvalifikationer/kompetencer har jeg? Hvilke ressourcer og resultater kan jeg forhandle mig frem til, og hvilke kan jeg tilføre virksomheden? Eksempler på SFU personligheds- og egenskabsanalyse. o Hvilken slags job, og i hvilke brancher søger du med størst chance for få jobbet? Introduktion til stillingsanalyse. Analyse af stillingsannonce. Eksempel på en stillingsannonce. Eksempel på jobprofil. Stillingsbetegnelse. Opgaver. Ansvarsområder. Referenceforhold. Organisationsplacering. Kompetencer. Samarbejde i forhold til andre. Fremtids-/udviklingsmuligheder. Almindelige data. Eksempel på personprofil. Opgave: Jobkandidaten skal, på baggrund af stillingsannonceeksemplerne, finde virksomhedernes ønsker og krav. Onlinemodul nr. 4 Repetition. Emne: Grundig gennemgang - hvor finder jobkandidaten jobbene? Introduktion til, hvordan finder du jobbene. Det formelle arbejdsmarked. Vikarbureauer og rekrutteringsvirksomheder. Jobsøgning via Internettet (alle links til jobportaler er oprettede og kan benyttes direkte). o Arbejdsmarkedsstyrelsens jobdatabase. o Hjemmesider med link til mange andre databaser. o Databaser med over 1000 jobs. o Databaser for nyuddannede samt elev- og lærlingepladser. o Dagbladenes jobdatabaser. o Offentlige jobdatabaser.

16 o Fagdatabaser. o Regional database. o Vikarbureauer. o Udenlandske databaser. o Det uformelle arbejdsmarked. At netværke. Hurtigt voksende (gazelle) virksomheder. Erhvervsblade og erhvervssektioner mv. Uopfordrede ansøgninger. Opgave: Ingen færdiggørelse af eventuelle tidligere opgaver. Onlinemodul nr. 5 Repetition. Emne: At skrive din egen stillingsannonce, det professionelle jobinterview og jobsamtalen for jobkandidater. Introduktion til at skrive din egen stillingsannonce. Stillingsbeskrivelse. Huskeliste for stillingsannoncer. o Stillingen. o JOBkandidaten. o Virksomheden. o Ansættelsesprocessen. Gennemgang af det professionelle jobinterview. Jobsamtalen for jobkandidater. Før samtalen. Forberedelse til jobsamtalen. Den personlige præstation. Ofte stillede spørgsmål i jobsamtalen. Personlige kompetencer. Faglige kompetencer. Arbejdsmetoder. Stillingens indhold og virksomhedens værdier. Familiesituation. Din uddannelsesbaggrund. Hvornår kan du starte, og hvad skal du have i løn? Forbered så mange spørgsmål som muligt. Få indsigt i virksomhedens værdier. Tøjvalg. Medbring ansøgning, CV og stillingsannonce i kopi. Transporten. Under samtalen. Kropssprog. De uskrevne regler. Formidl dig selv og kend din historie. Efter samtalen.

17 Hvis du får jobbet. Hvis du ikke får jobbet. Opgave: Jobkandidaten skal på baggrund af de informationer, denne har fået, producere og skrive en stillingsannonce. Onlinemodul nr. 6 Repetition. Emne: At jobkandidaten skal skrive sin ansøgning og lære om formålet med telefonsamtalen. Introduktion - at skrive din egen ansøgning. Den skriftlige ansøgning. Den opfordrede ansøgning. Analyse af en stillingsannonce. Eksempel på en stillingsannonce: o Produktionsmedarbejdere søges til aften- eller weekendarbejde. Jobbet. Kvalifikationer og kompetencer. Afklaring. Passer matcher stillingen til dig? Din personprofil. Udarbejdelse af ansøgningen. Ansøgningens struktur og opbygning. o En overskrift. o Indledning. o Din baggrund. o At matche de faglige- og personlige kvalifikationskrav og ønsker. o Dine fordele / udbytter i forhold til stillingen og virksomheden. o Afslutning. Vurdering af din ansøgning. Et eksempel på en opfordret ansøgning. Den uopfordrede ansøgning. Analyse af kompetencer og erfaring/definition af ønskejob. Identifikation af relevante målgrupper/modtagere. Ansøgningens struktur og opbygning. Vurdering af ansøgningen. Henvendelse til virksomheden. Et eksempel på en uopfordret ansøgning. Gode råd til den skriftlige ansøgning. Generelt. Personlig og målrettet. Layout.

18 Telefonsamtalen. Inden telefonsamtalen. Dine spørgsmål. Selve telefonsamtalen. o Indledning. o Afdæk behov. o Argumenter. o Afslutning. o Stemmeføring. o Tal tydeligt. o Smil i telefonen. o Brug dit kropssprog. o Forberedelse. Opgave: Jobkandidaten skal på baggrund af de informationer, denne har fået, skrive og sende en ansøgning. Onlinemodul nr. 7 Repetition. Emne: Hvordan jobkandidaten skaber sit eget netværk, og via den vej finder og skaber jobbet. Dannelse af dit personlige netværk med opmærksomhed på jobskabelse. Vær kreativ og tænk i skabelse mulighederne er mange. Networking og jobskabelse. Held opstår, når grundige forberedelser mødes med en gunstig situation. Netværk fremmer din karriere. Hvordan kan du bruge dit netværk? Strategier for at vedligeholde netværket. 80/20 reglen den gælder også i networking. Nøglen til udvikling af et effektivt netværk. Udbyg netværket - udvid dit mulighedernes rum. Fordele og udfordringer ved Networking. Fordele i netværket. Udfordringer i netværket. Viljen til at vinde. Opgave: Fortsætter med at skrive en eller flere ansøgninger. Onlinemodul nr. 8 Repetition. Emne: Ansættelseskontrakt og hvad jobkandidaten skal være opmærksomhed på. Vi takker for en god og hyggelig jobsamtale og sender dig dette brev i forlængelse af vores telefonsamtale om ansættelse i vores firma. Ansættelsesbetingelser lønpakken skabes.

19 Fastsættelse af lønpakken og vilkår for stillingen. Virksomhedens fastsættelse af lønpakken. Stillingens krav. Stillingsindehaverens kompetencer og præstationer. Lønnen kan bestå af mange forskellige faktorer, hvor de væsentligste gennemgås. Udarbejdelse af kontrakt. Arbejdsgiveren skal give lønmodtageren i forhold til kontrakt. Opgave: Jobkandidaten skal skabe sit job. * Jobkandidaten bliver kontinuerligt bedt om, at gøre sin refleksion nu og fortælle, hvad jobkandidaten fik ud af det, denne lige har været igennem? Vedr. milepæle læs venligst side 22 under opgaver der skal afleveres i COME ON forløbs- og koncept beskrivelsen. Læs venligst mere i COME ON forløbs- og koncept beskrivelsen samt bilag A. 6.a. hvordan er videreudviklingen af projektet ift. tidligere ansøgte projekt? Ingen tidligere projekter hos LBR Randers kommune. 7. Mål på kort / langt sigt hvordan tænkes projektet planlagt Forløbets aktiviteter 1. Tilmelding til online forløbet (3 hverdage før første online modul) 2. Tilmelding til online COME ON lokalnetværk. 3. COME ON lokale opsamlingskonsultationer og netværksmøder efter plan sparring med genplaceringskonsulent. Hver COME ON lokale opsamlingskonsultation og netværksmøde har et fast tema/emne, der kan spørges til. Dog bliver jobkandidaten bedt om, at sende nogle spørgsmål til kursusadministrationen inden deltagelse på vores COME ON lokale opsamlingskonsultationer og netværksmøder. Jobkandidaten bliver betragtet som og skal deltage, som var denne tilknyttet en virksomhed hvor jobkandidaten er i et genplaceringsforløb og er fritstillet. 4. Jobkandidaterne foretager refleksion hver fredag. 5. Jobkandidaterne bliver orienteret om og tilmeldt online COME ON netværket.

20 6. Jobskabelsescentrets personale og genplaceringskonsulent skaber kontakt til lokale virksomheder og benytter jobkandidaternes referencer med de kompetencer, den erhvervserfaring og den uddannelse, de nu måtte have med, formuleret i deres henvendelsesmetode. 7. Match og jobskabelsesprogrammet er i gang med løbende kontakt til jobcenteret. 8. Deltagernes evaluering af forløbet. Der følges op på delmålene således 1. Orientering til sagsbehandler/jobkonsulent eller beskæftigelsesmedarbejder. - Følges op ved, at jobkandidaten svarer på spørgsmål om, hvad denne har gjort og foretaget sig i den afsluttende forløbsevaluering og i sine refleksioner hver uge. 2. De 4 målrettede henvendelser til lokale virksomheder, offentlige som private, og organisationer i civilsamfundet for jobskabelse. - Følges op ved, at jobkandidaten gennem sin ugerefleksion skriver 4-6 liner om, hvad denne har gjort og foretaget sig i forhold til disse henvendelser, samt at kursusadministrationen får besked, når jobkandidaten foretager en henvendelse til en virksomhed. Læringsforløbet er didaktisk tilrettelagt på viden og færdigheder, således bliver forløbet også evalueret. Det vil sige, at jobkandidaterne skal have viden om jobskabelse og skal kunne udføre færdigheder, som gør, at jobkandidaterne foretager en praktisk handling i forbindelse med forløbets formål. De Universelle To bruger elektronisk evaluering, defgo.net og i testperioder eget formularsystem, som vi har gode erfaringer med. Evalueringsværktøjet er let tilgængeligt på en PC, og det er skrevet i et sprog, der er nemt at forstå og ikke kræver en særlig oplæring. Evaluering er et vigtigt parameter i vores måde at drive vores lærings- og kursusvirksomhed på. Vi sætter mål og underviser efter nogle bestemte koncepter, og det er således også vigtigt for vores kunder og for os selv, at vi kan måle flere effekter, netop for at kunne udvikle os personligt og udvise forandringsparathed i vores undervisningsform/-metode samt i lovmæssige forretningsgange for en fortsat proaktiv aktivitet. En del af vores evaluering er baseret på personlig læring om opsyn på egen læring, vi tager stikprøveundersøgelser af vores forløb og ser til at

21 vores konsulenter/instruktører udbreder vores koncepter, som de er beskrevne. Vi stiller krav om løbende møder med vores kunder for at høre, om de gensidige forventninger til vores samarbejde bliver opfyldt. Selve evalueringen, opsætningen, tilrettelæggelsen og spørgsmålene bliver til efter en ramme af 4 kvalitative og kvantitative målbare indsatser, således at et synligt og en optimal måling kan danne fokus på, hvad der skal forbedres løbende og giver et synligt resultat. Resultat-evaluering (resultatopsyn) Herved forstås en sammenligning mellem det faktisk konstaterede uddannelsesresultat og det forventede resultatmål. Løbende ugerefleksion Herved forstås en sammenligning mellem de planlagte/tilrettelagte aktiviteter, og de aktiviteter, der finder sted under gennemførelsen. Hvor skal vi gøre indsatsen større og mindre? Hvad skal vi bl.a. støtte jobkandidaten med? I testperioder er der minimum 8 refleksioner, som jobkandidaten skal svare og give sig tilkende på. Målevaluering På baggrund af beskrivelsen af, hvad kursisten/jobkandidaten skal kunne i, under og efter online forløbet, angiver denne jobkandidatens forventede slutadfærd efter endt forløb. Effektevaluering Herved forstås en vurdering af, om jobkandidaten konkret har ændret sin daglige adfærd i forbindelse med sin udøvelse på forløbet. Hvad blev effekten af de kontakter, som blev skabt til virksomhederne før, under og efter forløbet. 8. Organisering af projektet Efter de indsamlede data, forløbets forløb, i og på baggrund af evaluering er det tanken, at jobcentret i en driftmæssig forsvarlig balance vil kunne fører COME ON online genplacering videre sammen med initiativtagerne. Initiativtagerne De Universelle To ønsker efter afsluttede rapport, og ud fra denne, en drøftelse af alternativer og muligheder for at etablere COME ON online genplacering i LBR s indsatsområde, som en eventuel fortsat aktiv beskæftigelsesindsats i forhold til de resultater, som forelægges - målinger og resultater/succes m.v.

22 Sikring af progression i indsatsen/opgaven og i læringsforløbet Opgaver og ansvar i stillingerne Konceptansvarlig og forløbsleder o Ansvar for kvaliteten, økonomien og hele læringsforløbet samt personalet i organisationen, forløbet som beskrevet i konceptet og aftalt mellem alle parter/aktører i konceptet. o Ansvar for mobilisering og rekruttering af konsulenter/øvrigt personale. o Ansvar for at læringsforløbet er tilrettelangt på et didaktisk grundlag og en didaktisk model. o Ansvar for at milepæle, succeskriterierne og det endelige resultat opnår alles forventninger. o Ansvar for alle evalueringernes overordnede mål og data. o Kontakt til samarbejdspartner. o Ansvar for løbende efteruddannelse og opkvalificering af konsulenter og øvrigt personale. Administration/økonomi/kursuskoordinator o Ansvar for at online kurset har et naturligt flow overfor jobkandidaten info til tiden. o Ansvar for samt at holde styr på alle lister på kontaktoplysninger og databasen/it ansvarlig. o Ansvaret for at alle data indsamles til statistikken og årsrapporten, så disse kan leveres på rette tidspunkt. o Ansvar for at informationslogistikken tilrettelægges mellem alle parter. o Ansvar for alle evalueringer og online refleksioner. o Ansvarlig for den korrekte bogføring, udgiftsregistrering, løn og kontakt til revisor. o Er sekretær og personlig assistent for konceptansvarlig/forløbsleder. Online underviser/genplaceringskonsulent o Ansvar for, at der i situationer i online undervisningen, bliver leveret og formidlet en megen høj kvalitet, og at indlæringsrammen i COME ON og jobskabelsescentret. Sikring af at konceptet bliver tydeligt og synligt, samt at de fastsatte mål bliver nået på dagen. o Ansvar for at underviser/genplaceringskonsulent selv forbereder sig grundigt, enten til live eller online undervisning og formidling. Sikre sig at udstyr og internetforbindelser virker at der er billede på

23 skærmen/pc er. Sikre sig selv at have fuldstændig styr på sin formidlingsteknik og den næstkommende undervisningslektion både online og live formidling. For at optimere læringskvaliteten og - konceptet vil der altid være kontakt til træner/coach før underviser går på live. o Ansvar for at underviser selv får en kvalitativ sparring af mentor/coach i læringsteknikker, at tilrettelægge sine lektioner. o Ansvar for, at der altid er tid til spørgsmål på COME ON lokale opsamlingskonsultationer og netværksmøder fra jobkandidaterne, og at der kan henvises til online mentor i en struktur af samarbejde mellem online underviser og online mentor/genplaceringskonsulent. (Ansvaret er også givet, hvis der er en mentor tilknyttet forløbet). o Ansvar for, at der bliver svaret i henhold til konceptets værdier og metoder samt primær og sekundær kommunikation. o Ansvar for at jobkandidater, som er til stede på COME ON lokale opsamlingskonsultationer og netværksmøder opfordres og inspireres til at danne netværk, støtte og hjælpe hinanden i jobskabelsesprocessen. Online mentor/genplaceringskonsulent (Ansvaret er også givet, hvis der er en mentor tilknyttet forløbet) o Ansvar for, at der bliver svaret på alle spørgsmål i henhold til konceptets værdier og metoder samt primær og sekundær kommunikation. o Ansvar for, at der bliver svaret i et naturligt og ordentligt dansk sprog med respekt for de kulturelle forskelle. o Ansvar for, at alle benytter en værdsættende tone og sprog. (Et redaktøransvar). o Ansvar for, at spørgsmål bliver besvaret, og at der bliver givet relevante henvisninger indenfor 48 timer. Træner/coach for mentor og konsulent (Hvis denne træner/coach er engageret på et testforløb) o Ansvar for, at en ansvarlig og forskerbaseret viden opdateres for online mentor/konsulent og online/live underviser er i et løbende efteruddannelses- og kompetenceløft. o Ansvar for, at der bliver taget kontakt til personalet/konsulenterne for løbende træning

24 og kompetenceløft i konceptets værdier, metoder og kommunikation. Sproget, der anvendes, internt og eksternt, er særdeles vigtigt for at kunne levere en værdiskabende kvalitet. Genplaceringskonsulent/underviser o Ansvar for, at alle jobkandidater, deltagere og gæster på COME ON lokale opsamlingskonsultationer og netværksmøder befinder sig godt tilrette og bydes velkommen på dagen med de praktiske forhold, samt hvad de vil opleve på dagen der er lagt op til en god undervisning og spædende dialog. o Ansvar for, at undervisningslokalet og omgivelserne/huset er pænt og nydelig præsentabelt efter konceptbeskrivelsens krav og vilkår. o Ansvar for, at der er kontakt til underviser og kursusadministration, for at alt IT og AV udstyr virker, samt at kommunikationsforbindelser fungerer. Genplaceringskonsulent/jobskabelsescenter o Ansvar for, at der er løbende kontakt med de lokale private og offentlige virksomheder. o Ansvar for, at i et samarbejde med administration, at der registreres, hvad der er aftalt med virksomhederne, og hvad de har behov for af personale hvem der er talt med, og at deres kontaktoplysninger er registreret hos administrationen. o Ansvaret for, at der løbende følges op på alle de igangværende virksomhedskontakter. Forslag til forretningsgang mellem jobcentret og De Universelle To 1. Sagsbehandler/jobkonsulent eller beskæftigelsesmedarbejder præsenterer COME ON og jobskabelsescenter forløbet til den enkelte jobkandidat via folder og præsentationskort. 2. Sagsbehandler/jobkonsulent eller beskæftigelsesmedarbejder tilmelder jobkandidaten via vores forløbskoordinator. Forløbskoordinatoren sender jobkandidatens fulde navn, fødselsdato, kontakt telefonnr. og dennes adresse, hvortil forløbets online kursusmoduler ønskes modtaget, samt det oplyste forløbsnr.

25 3. Via forløbskoordinator sender jobcentrets personale ved løbende tilmeldingen på alle ugens deltagere til vores DETO kursusadministration inden næste uges torsdag morgen kl (Ingen løbende tilmelding på testforløb). 4. DETO s kursusadministration opretter således holdet til start mandag i den efterfølgende uge af tilmeldingen. Der føres statistik over, hvem der deltager på de forskellige hold i løbet af året. 5. Online forløbet starter hver mandag kl her modtager jobkandidaten det første genplaceringsmodul via den oplyste adresse, der er i tilknytning til en PC, som jobkandidaten har adgang til. (Der kan godt laves hold, som kan benytte jobbutikkens PC muligheder). a. Af hvilken årsag, at jobkandidatens adressen ikke er tilgængelig under forløbet oprettes en nød adresse, hvortil online mailen fremsendes og kontakten opretholdes. Så mailen kan åbnes på en anden, og hvilken som helst PC på biblioteket eller jobcentrets jobbutik. 9. Beløb, der ansøges om kr ,50 ex. moms

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

COME ON. online genplaceringsforløb De Universelle To. Læring om nye metoder og innovation i jobskabelse.

COME ON. online genplaceringsforløb De Universelle To. Læring om nye metoder og innovation i jobskabelse. COME ON online genplaceringsforløb (Testforløb) COME ON online genplaceringsforløb De Universelle To Læring om nye metoder og innovation i jobskabelse. De Universelle To. Side 1 af sider 57 COME ON online

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge betjener jobcenteret således jobkandidaten online via Jobskabelsescenter 2.0 i løbet af de 12 måneder,

Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge betjener jobcenteret således jobkandidaten online via Jobskabelsescenter 2.0 i løbet af de 12 måneder, Bilag: A1 * At etablere et online Jobskabelsescenter 2.0 i LBR udvalgets arbejdsmarkedsområde for alle målgrupper både i match 1 og 2. Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge betjener jobcenteret således 2.500

Læs mere

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse

+ RESURSE ApS. Ansøgning om LBR projekt. Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Ansøgning om LBR projekt Metodeudvikling til håndtering af borgere på ledighedsydelse Formål Projektets overordnede ide og mål er at få afprøvet en virksomhedsrettet model der kan være medvirkende til

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Målsætning: At styrke sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdsmarkedet At afklare sygedagpengemodtagernes

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder I 2007 fik CBR-Randers midler fra Integrationsministeriet til at gennemføre en beskæftigelsesrettet

Læs mere

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices GENEREL INDLEDNING Den foreløbige erfaring i initiativet Udvikling af god virksomhedsservice er, at der er fire områder, der i praksis er i fokus for udviklingen af god virksomhedsservice i de seks medvirkende

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 1. GENERELLE OPLYSNINGER a) Projektets navn Ung i Uddannelse b) Ansøgers navn, adresse, tlf., e-mail,

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden december

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden  december Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Oktober november december 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE Før du søger Gør dig det klart, hvad du gerne vil have ud af mentorforløbet Der er masser af gode grunde til at indgå i et mentorforløb. Men inden du søger om at få en mentor,

Læs mere

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService METAL A-KASSE MÅLRETTER INDSATSEN Se de konkrete indsatser og forløb under a-kasseforsøget i 00-03, der hjælper ledige hurtigere i job og uddannelse. Flere end 11.000 medlemmer har fået nyt job med Metal

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen Januar, februar & marts 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug

Læs mere

KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR. - Guidelines til personaleansvarlige

KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR. - Guidelines til personaleansvarlige KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR - Guidelines til personaleansvarlige REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR Hensigten med denne pjece er at kvalificere jeres virksomhed

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Det sker i. Jobboxen APRIL, MAJ & JUNI Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen APRIL, MAJ & JUNI Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen APRIL, MAJ & JUNI 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål I løbet af vores arbejdsliv, kan vi få brug for at skifte branche.

Læs mere

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010 Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk MENTOR company September 2010 Indhold Sammendrag af projektet Forudsætning for fortsat drift Elementer i fremadrettet strategi og handlingsplan

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. November december Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. November december Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen November december 2017 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- eller uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug for

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser og erhvervs- og jobmuligheder

Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser og erhvervs- og jobmuligheder Før, under og efter erhvervspraktik Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 8. - 9. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan vurdere sammenhænge mellem uddannelser

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: Rummelighed i forhold til psykisk sårbare på arbejdsmarkedet Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Søvej 1-3 8600 Silkeborg E-post:

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011

Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 Evaluering af indsats: Mentorkurser og netværk med lokal forankring Udarbejdet af lbr konsulent Lise Kragh Møller, oktober 2011 1.0 Baggrund Struer Lokale Beskæftigelsesråd har i perioden januar 2011 til

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK. Beskæftigelsesregionerne i Danmark. Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder. - Case fra Jobcenter Slagelse

BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK. Beskæftigelsesregionerne i Danmark. Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder. - Case fra Jobcenter Slagelse BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder Beskæftigelsesregionerne i Danmark - Case fra Jobcenter Slagelse AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA JOBCENTER

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB Dette hæfte beskriver de tolv indsatsfelter, som udgør vores Outplacement program. Indsatsfelterne inddrages alt efter dit behov. Fokus i programmet er, at bringe dig videre til et nyt

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Unge på kanten af arbejdsmarkedet.

Unge på kanten af arbejdsmarkedet. Unge på kanten af arbejdsmarkedet. Dette kursusforløb henvender sig til dig der arbejder med unge med særlige behov, som er på kanten af enten arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Dit job kan være,

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Udgivet af Faxe Kommune 2013 For mere information, kontakt: Faxe Kommune, Center for Kultur, Frivillighed og Borgerservice Telefon: 5620 3000 Email: kulturogfritid@faxekommune.dk

Læs mere

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg Jobcenter Skanderborg Vores udgangspunkt Med udgangspunkt i JobFirst projektet løbende i perioden 01.03.2016-31.12.2017. Har vi arbejdet målrettet med etablering

Læs mere

Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019

Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019 Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune har et stort fokus på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. august & september Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. august & september Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen august & september 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål I løbet af vores arbejdsliv, kan vi få brug for at skifte

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

Virksomhedernes Sociale Barometer

Virksomhedernes Sociale Barometer Virksomhedernes Sociale Barometer 1. Vi er en socialt ansvarlig og rummelig virksomhed Socialt engagement og rummelighed er en integreret del af vores virksomhed. Vi er åbne over for at ansætte personer

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. oktober, november & december Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. oktober, november & december Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen oktober, november & december 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål I løbet af vores arbejdsliv, kan vi få brug for

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune PARTNERSKABSAFTALE MELLEM [Indsæt virksomhedens navn] Jobcenter Ringkøbing-Skjern Gade: Gade: Finderupsvej 9 Postnr. og by:

Læs mere

Partnerskabsaftale. Jobcenter Slagelse:

Partnerskabsaftale. Jobcenter Slagelse: Partnerskabsaftale Mellem en virksomhed og Jobcenter Slagelse Virksomhedsnavn Adresse Tlf.nr. Hjemmeside CVR nr. P. nr. 1. kontaktperson i virksomhed 2. kontaktperson i virksomhed Aftalenr. - Jobcenter

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

D. 07/07-2008. Rasmus Schjermer. Nørholm kollegiet Afd. A1. 2. lønnede praktik Ikast Seminariet. Praktikvejleder Nørholm kollegiet: Richard Clark

D. 07/07-2008. Rasmus Schjermer. Nørholm kollegiet Afd. A1. 2. lønnede praktik Ikast Seminariet. Praktikvejleder Nørholm kollegiet: Richard Clark D. 07/07-2008 Rasmus Schjermer Nørholm kollegiet Afd. A1 2. lønnede praktik Ikast Seminariet Praktikvejleder Nørholm kollegiet: Richard Clark Praktikvejleder Ikast Seminariet Karsten Johansen ! "# $ %&

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Projekt Jobcoach Konceptbeskrivelse. Jobcoach-konceptet

Projekt Jobcoach Konceptbeskrivelse. Jobcoach-konceptet Jobcoach-konceptet Håndværksrådet ser gode perspektiver for, at andre aktører kan have gavn af at arbejde videre med det grundlæggende koncept for Jobcoach. Det konkrete arbejde med jobcoach-projektet

Læs mere

Kvalitetsaftale om social- og sundhedselevers praktikforløb i Sundhed og Omsorg

Kvalitetsaftale om social- og sundhedselevers praktikforløb i Sundhed og Omsorg Kvalitetsaftale om social- og sundhedselevers praktikforløb i Sundhed og Omsorg 1 Indledning Denne kvalitetsaftale fastsætter fælles retningslinjer for, hvordan praktikforløb for elever på social- og sundhedsuddannelserne

Læs mere

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god undervisning, og hvordan vi understøtter læring

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: FREMTIDENS MEDARBEJDER Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Drewsensvej 58-60 8600 Silkeborg E-post: lc@silkeborg.dk Tlf. 8970

Læs mere

TRUE NORTH S LÆRINGSSYSTEM

TRUE NORTH S LÆRINGSSYSTEM Kompetenceudvikling indenfor klasserumsledelse, relationsopbygning og levering af faglighed, så alle lærer med engagement og glæde. Dette kursus kobler al den vigtigste og bedste viden vi har om læring,

Læs mere

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencer i University College Lillebælt University College Lillebælt er en institution, hvor viden er den afgørende faktor for eksistensgrundlaget,

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats 2016

Handlingsplan for læseindsats 2016 Handlingsplan for læseindsats 2016 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2015... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

Finder potentialet frem i alle. Hånd i Hånd. jobmatch af borgere visiteret til fleksjob. LAS 70 tilbud

Finder potentialet frem i alle. Hånd i Hånd. jobmatch af borgere visiteret til fleksjob. LAS 70 tilbud Finder potentialet frem i alle Hånd i Hånd jobmatch af borgere visiteret til fleksjob LAS 70 tilbud Kommunens udbytte Costeffective Kvalitet Ekstra udbytte for borgeren Empowerment Udvikling / Genopdagelse

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

Anja Stepien Projektplan IVA, 30.9.2013 Det erhvervsrelaterede projekt

Anja Stepien Projektplan IVA, 30.9.2013 Det erhvervsrelaterede projekt Projektplan Formelle data Studerende: Anja Stepien a09anst@stud.iva.dk og a09stni@stud.iva.dk Projektstedet: Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 11, 7500 Holstebro Kontaktpersoner: Vita Debel vita.debel@holstebro.dk

Læs mere

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter.

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoint Mål og succeskriterier 2011 Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoints målgruppe er generelt

Læs mere

MOTIVATION. Når samarbejdet starter

MOTIVATION. Når samarbejdet starter MOTIVATION Når samarbejdet starter SAMARBEJDSAFTALE OM DIT UDDANNELSESFORLØB Samarbejdsaftalen med din kliniske vejleder og dig er en forudsætning for, at I sammen får et fælles ansvar og forståelse

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i Jobboxen 2016 januar februar marts Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Til LBR Syddjurs Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 21.5.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse < < støtte og hjælp på vejen til ordinær beskæftigelse 2 3 En attraktiv arbejdsplads Beskæftigelsesindsats drevet som socialøkonomisk virksomhed et lærings- og udviklingsmiljø

Læs mere

Job- og personprofil for leder af nyoprettet integrationsafdeling

Job- og personprofil for leder af nyoprettet integrationsafdeling Job- og personprofil for leder af nyoprettet integrationsafdeling Jobcenter Horsens søger pr. 1. marts 2017 en leder til nyoprettet integrationsafdeling. Integration af flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Hvor er du? Hvem er du? Hvad vil du? Hvordan gør du?

Hvor er du? Hvem er du? Hvad vil du? Hvordan gør du? 1 I Curia Management har vi gennem årene hjulpet flere hundrede opsagte medarbejdere videre i nyt job. Denne bog er udarbejdet af Curias konsulenter og bygger på vores solide erfaringer inden for rekruttering

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer 1 Indsatsgrupper med risiko for eller med langtidsledighed Indsatsgruppe Mål og delmål for indsatsgruppen Indsatser og tilbud Forventede effekter 1) Ved ikke

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Danske Bank 9402 4800 1976 86

Danske Bank 9402 4800 1976 86 ANSØGNINGSSKEMA Pilotprojektet - Samtaler og indsatser, der modvirker langtidsledighed Ansøgningen må maksimalt fylde 6 sider i alt. Ansøgning sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering elektronisk

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model

Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model Frivillighed i Odense Bibliotekerne- en model 02-01-2017 Odense Bibliotekerne Kamilla Geisler 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Organisering og fordeling af ansvar i arbejdet med frivillige.... 3 3. Interne

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til gymnasielærere. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Når I anvender redskabet sammen

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling Holmstrupgård Retningslinje for kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Formål...3 Holmstrupgårds definition af kvalifikationer og kompetencer...3 Hvad er kompetenceudvikling?...3 Hvorledes foregår kompetenceudvikling

Læs mere

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU - Arbejdsgange og rollefordeling Indholdsfortegnelse 1. Formål med opkvalificering 2. Rollefordeling omkring opkvalificering

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 26.+27.+28. april 2016 Intensivt certificering-kursus Max. 10 deltagere Motivation Factor Job & Education er for dig, der Målgruppe Arbejder med ledige,

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

8500 Undervisningsteori

8500 Undervisningsteori Hjemmeværnsskolen 8500 Undervisningsteori Studiemateriale 2 HVS 8500-002-46 FEB 2011 Lektion 2: Ydre faktorer Undervisningsprincipper Gennemførelse af undervisning og undervisningsmetoder Undervisningsmidler

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere