Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet"

Transkript

1 Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet Sagsnummer 14/34637 Åbent punkt Resume På baggrund af nye muligheder/ændringer i Folkeskoleloven i forhold til samdrift mellem dagtilbud og skole, henvendelse fra borgerrepræsentanter i Hylke samt Fagsekretariatets løbende bestræbelser på at optimere de strukturelle og organisatoriske rammer, skal Undervisnings- og Børneudvalget træffe beslutning i forhold til forslag til ændrede strukturelle og organisatoriske rammer på dagtilbudsområdet. Det foreslås, at dagtilbud Stilling/Virring nedlægges, at Fredensgård overgår til Dagtilbud Højvangen, og at der etableres en landsbyordning bestående af Bakkehuset, Tusindfryd og Virring Skole. Sagen blev behandlet før sommerferien og sendt i høring. Høringssvar foreligger nu, jf. den supplerende sagsfremstilling. Sagsfremstilling De foreslåede ændringer omfatter følgende: Nedlæggelse af dagtilbud Stilling/Virring Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen Etablering af landsbyordning Virring bestående af Virring Skole, Bakkehuset og Tusindfryd Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen Dagtilbud Stilling/Virring bestod oprindeligt af følgende børnehuse: Naturbørnehaven Bakkely, Stilling Fredensgård, Stilling/Højvangen Bakkehuset, Virring Tusindfryd, Hylke Pr. august 2013 lukkede Skanderborg Kommune Naturbørnehaven Bakkely i Stilling som kommunal institution. Dermed er der ikke længere en naturlig geografisk sammenhæng mellem Fredensgård og dagtilbuddets to øvrige børnehuse i skoledistrikt Virring. Geografisk er Børnehuset Fredensgård en naturlig del af dagtilbud Højvangens lokalområde og modtager hovedparten af børnene herfra. Aktuelt fordeler indskrivningerne fra distrikterne sig således i Fredensgård: Skanderborg by Stilling Højvangen 15 børn 16 børn 40 børn Derfor vil det være naturligt for sammenhængen og helheden i området, at Børnehuset Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen. Etablering af landsbyordning Virring bestående af Virring Skole (inkl. afdelingen Hylke Skole), Bakkehuset og Tusindfryd Landsbyordning Virring etableres således: Hylke Skole (afdeling af Virring Skole) og Tusindfryd. SFO en på Hylke Skole omdannes, jf. Folkeskoleloven 3, til en udvidet SFO, hvilket betyder at børn fra 3 år kan indskrives i SFO.

2 Tusindfryd og Hylke Skoles SFO udgør herefter en samlet enhed med en fælles daglig leder og med skolelederen som kontraktholder. Hylke Skole og Tusindfryd er naboer og har i forvejen et udvidet samarbejde, f.eks. i forhold morgenåbning og lokaler. Ovenstående model anvendes på Voerladegård skole, Ejer Bavnehøj Skolen og på Knudsøskolen. I forhold til ovenstående kan oplyses, at Fagsekretariatet Børn og Unge, fra Hylke Landsbyråd, Hylkes repræsentanter i skolebestyrelse og dagtilbudsbestyrelse og Hylke Skoles Støtteforening, har modtaget anmodning om samdrift mellem Børnehaven Tusindfryd, Hylke og Hylke Skole. Bakkehuset og Virring Skole indgår i landsbyordningen efter et af to nedenstående scenarier: Scenarie 1 Samdrift mellem Virring Skole og Bakkehuset - jf. Folkeskoleloven 24a og 55. Jf. Folkeskoleloven kan Byrådet, efter udtalelse fra skolebestyrelse og dagtilbudsbestyrelse, beslutte samdrift mellem skoler med op til 300 elever og dagtilbud. I Virring Skole er der indskrevet ca. 400 elever og derfor forudsætter samdriften en dispensation fra Undervisningsministeriet. Daglig ledelse i Bakkehuset varetages af den daglige leder og med skolelederen som kontraktholder. Scenarie 2 (såfremt der ikke kan opnås dispensation) Samme model som scenarie 1, dog uden lovgivningsmæssig samdrift efter Folkeskoleloven, hvilket betyder at Bakkehuset har egen bestyrelse og skolelederen har dermed såvel en skolebestyrelse (jf. Folkeskoleloven) som en dagtilbudsbestyrelse (jf. Dagtilbudsloven). Daglig ledelse i Bakkehuset varetages af den daglig leder og med skolelederen som kontraktholder. Ikrafttræden 1. oktober 2014 eller snarest herefter. Økonomi Mindre-/mer-udgift Nedlæggelse af dagtilbud Stilling/Virring Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen 0 Etablering af landsbyordning Virring (forhøjet afd. takst) Mindreudgift i alt Mistet forældrebetaling Nettovirkning mindreudgift i alt = mindre udgift, - = merudgift Indstilling Børne- og ungechefen indstiller, at de forslåede organisatoriske og strukturelle ændringer sendes i høring/til udtalelse i bestyrelser og LokalMed i Dagtilbud Stilling/Virring, Dagtilbud Højvangen og Virring Skole i perioden 16. juni 30. juni 2014 at sagen herefter genoptages i august 2014.

3 Beslutning i Undervisnings- og Børneudvalget den Undervisnings- og Børneudvalget vedtog at de forslåede organisatoriske og strukturelle ændringer sendes i høring/til udtalelse i bestyrelser og LokalMed i Dagtilbud Stilling/Virring, Dagtilbud Højvangen og Virring Skole i perioden 16. juni 30. juni 2014 at sagen herefter genoptages i august Sagsfremstilling til De forslåede organisatoriske og strukturelle ændringer på dagtilbudsområdet har været i høring i bestyrelser og LMU i dagtilbud Stilling/Virring, dagtilbud Højvangen og Virring Skole. Der er modtaget høringssvar fra alle bestyrelser og LMU (vedhæftet som bilag til sagen). I det følgende opsummes høringssvarene Dagtilbud Stilling/Virring - bestyrelsen: positiv i forhold til de organisatoriske og strukturelle ændringer bekymring i forhold til om endnu en omstrukturering vil påvirke personalets trivsel og dermed den pædagogiske kvalitet separate bestyrelser (scenarie 2) besparelsen ved ændringerne skal forblive i de berørte institutioner således at der ikke reduceres i børnetimer forsikring om at 3 6 års området i den udvidede SFO i Hylke drives efter Dagtilbudslovens forskrifter. Dagtilbud Stilling/Virring - LMU: positiv i forhold til de organisatoriske og strukturelle ændringer bekymret for endnu en omstillingsproces i de tre børnehuse (Fredensgård, Bakkehuset, Tusindfryd), en proces der vil tage tid fra kerneopgaven tydelighed i forhold til de ansattes ansættelsesforhold tydelighed i forhold til de daglige lederes opgaver og kompetencer skolens bestyrelse langt væk fra Bakkehuset og Tusindfryd bekymring i forhold til muligheden for at bevare Fredensgårds særpræg (udeliv) økonomisk kompensation i en overgangsfase Dagtilbud Højvangen bestyrelsen Dagtilbud Højvangen byder Fredensgård velkommen og ser frem til et godt samarbejde det er afgørende, at dagtilbuddet ikke pålægges ekstraordinære udgifter i forbindelse med sammenlægning og derfor ønskes der afsat et engangsbeløb på kr. Dagtilbud Højvangen LMU byder Fredensgård velkommen i Dagtilbud Højvangen Virring Skole bestyrelsen mange fordele ved de foreslåede organisatoriske og strukturelle ændringer timingen er en udfordring (samtidig med skolereformen), og der skal afsættes ressourcer til samkøringsprocessen

4 betænkelig, såfremt forudsætningerne ikke er tilstrækkelige, ved at starte med én bestyrelse, men dette er slutmålet Virring Skole LMU positiv i forhold til de organisatoriske og strukturelle ændringer anbefaler en model med to separate bestyrelser (scenarie 2) prøveperiode på 2 år bekymring for om ledelsen bliver mindre synlig. Konklusion og Fagsekretariatets bemærkninger Såvel bestyrelser som LMU er positive i forhold til de foreslåede organisatoriske og strukturelle ændringer. Ledelsesmæssigt skal der være fokus på og tages hånd om de bekymringstemaer, som er nævnt i høringssvarene. En børnehaveafdeling i en udvidet SFO drives i Skanderborg Kommune efter Dagtilbudslovens forskrifter. Dette forhold ændres der - med de forslåede organisatoriske og strukturelle ændringer - ikke på. De økonomiske tildelinger følger gældende tildelingsprincipper. Det betyder, at de økonomiske ressourcer, der er til rådighed pr. indskrevet barn, er uændrede. Afdelingstaksten for børnehuse, der har samdrift med skoler, er højere end den nuværende afdelingstakst. Således vil Bakkehuset og Tusindfryd tilsammen få kr. mere i afdelingstakst end i dag. Det er i høringssvar fra bestyrelsen i dagtilbud Stilling/Virring ønsket, at den kommunale besparelse, der opstår ved reduktion af en dagtilbudslederstilling, forbliver i institutionerne. Dette vil ikke være foreneligt med gældende tildelingsprincipper, og vil i givet fald være en forfordeling i forhold til det øvrige område. Der er ligeledes i flere høringssvar fremsat ønske om, at der afsættes et engangsbeløb til samkøringsprocesserne. Såfremt der tildeles et engangsbeløb vil første års besparelse/kommunal mindreudgift i givet fald reduceres tilsvarende. Det skal bemærkes, at der ved tidligere sammenlægningsprocesser, ikke er bevilliget ekstraordinære økonomiske ressourcer. Fagsekretariatet har ansøgt Undervisningsministeriet om godkendelse til udvidet SFO på Hylke Skole samt om dispensation til samdrift mellem Virring Skole og Bakkehuset. Der er endnu ikke modtaget svar på ansøgningen. Af høringssvarene fremgår det, at bestyrelsen i dagtilbud Stilling/Virring og LMU på Virring Skole anbefaler scenarie 2 (to separate bestyrelser en for Virring Skole og en for Bakkehuset). Fagsekretariatets anbefaling er, at såfremt der opnås godkendelse og dispensation fra Undervisningsministeriet, etableres landsbyordningen/samdriften med en fælles bestyrelse ud fra følgende overvejelser: øvrige landsbyordninger er organiseret med én fælles bestyrelse vil afspejle den ledelsesmæssige organisering sikre størst mulig lokal sammenhæng mellem dagtilbud og skole på såvel ledelses- som bestyrelsesniveau. Kun hvis der ikke opnås godkendelse og dispensation etableres landsbyordningen med to separate bestyrelser en skolebestyrelse og en forældrebestyrelse.

5 Indstilling til Børne- og ungechefen indstiller, at dagtilbud Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen pr. 1. oktober 2014, at der, under forudsætning af ministeriets godkendelse, etableres samdrift mellem Virring Skole og Børnehuset Bakkehuset jf. Folkeskoleloven 55 og 24a, og at der etableres udvidet SFO på Hylke Skole jf. Folkeskoleloven 3 stk. 7 - med virkning fra 1. oktober Alternativt, såfremt der ikke opnås godkendelse fra ministeriet, etableres én kontraktenhed med skolelederen som kontraktholder og én skolebestyrelse og én forældrebestyrelse. at der tages stilling til eventuel afsættelse af engangsbeløb til samkøringsprocessen Sagen fremsendes til Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Undervisnings- og Børneudvalget den Undervisnings- og Børneudvalget vedtog at indstille at dagtilbud Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen pr. 1. oktober 2014, at der, under forudsætning af ministeriets godkendelse, etableres samdrift mellem Virring Skole og Børnehuset Bakkehuset jf. Folkeskoleloven 55 og 24a, og at der etableres udvidet SFO på Hylke Skole jf. Folkeskoleloven 3 stk. 7 - med virkning fra 1. oktober Alternativt, såfremt der ikke opnås godkendelse fra ministeriet, etableres én kontraktenhed med skolelederen som kontraktholder og én skolebestyrelse og én forældrebestyrelse. Sagen fremsendes til Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Økonomiudvalget den Økonomiudvalget vedtog at tiltræde indstillingen fra Undervisnings- og Børneudvalget. Beslutning i Byrådet den Byrådet vedtog, at dagtilbud Fredensgård overgår til dagtilbud Højvangen pr. 1. oktober 2014 at der, under forudsætning af ministeriets godkendelse, etableres samdrift mellem Virring Skole og Børnehuset Bakkehuset jf. Folkeskoleloven 55 og 24a, og at der etableres udvidet SFO på Hylke Skole jf. Folkeskoleloven 3 stk. 7 - med virkning fra 1. oktober 2014 at der såfremt der ikke opnås godkendelse fra ministeriet - etableres én kontraktenhed med skolelederen som kontraktholder og én skolebestyrelse og én forældrebestyrelse. Bilag: Anmodning om samdrift Hylke Skole og Tusindfryd (lbnr./år: /14) Høringssvar LMU Virring Skole (lbnr./år: /14) Høringssvar bestyrelsen Virring Skole (lbnr./år: /14) Høringssvar bestyrelsen dagtilbud Højvangen (lbnr./år: /14)

6 Høringssvar fra bestyrelsen dagtilbud Stilling/Virring (lbnr./år: /14) Høringssvar fra LMU dagtilbud Stilling/Virring (lbnr./år: /14) Høringssvar fra LMU Højvangen (lbnr./år: /14)

Referat. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen, Rådhuset, Skanderborg 1/53

Referat. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen, Rådhuset, Skanderborg 1/53 Referat Dato: 27-08-2014 16:00:00 Udvalg: Økonomiudvalget Sted: Konferencesalen, Rådhuset, Skanderborg 1/53 Indholdsbetegnelse Referat Indholdsbetegnelse 168 Godkendelse af dagsordenen 169 Halvårsregnskab

Læs mere

Referat. Dato: :00:00. Sted: Kulturhuset, Skanderborg 1/54

Referat. Dato: :00:00. Sted: Kulturhuset, Skanderborg 1/54 Referat Dato: 03-09-2014 17:00:00 Udvalg: Byrådet Sted: Kulturhuset, Skanderborg 1/54 Indholdsbetegnelse Referat Indholdsbetegnelse 130 Godkendelse af dagsordenen 131 Halvårsregnskab og forventet regnskab

Læs mere

Fagsekretariatet Børn Og Unge. Analyse af kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet April 2017

Fagsekretariatet Børn Og Unge. Analyse af kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet April 2017 Fagsekretariatet Børn Og Unge Analyse af kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet April 2017 Indledning. Det er analysens formål at give et overblik og en aktuel status i forhold til kapacitet

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 10. marts 2015 Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Charlottehøj Dagtilbud indstilles sammenlagt med Dagtilbud Hasle og Dagtilbuddet

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale Høring om Landsbyordninger Baggrundsmateriale August 2016 1 1. Indledning Byrådet har på møde 23. august 2016 godkendt Masterplanen for Dagtilbud 2016-2020. Som en del af Masterplanen skal der etableres

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Landsbyordninger. Fagsekretariaterne Dagtilbud-Børn og Undervisning. December 2012

Landsbyordninger. Fagsekretariaterne Dagtilbud-Børn og Undervisning. December 2012 Landsbyordninger Fagsekretariaterne Dagtilbud-Børn og Undervisning. December 2012 1 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM FAGSEKRETARIATERNE

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Med vedtagelsen af budgettet for 2007, blev det besluttet at indføre

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Opsamling af høringssvar

Opsamling af høringssvar Den 21. april 2016 Opsamling af høringssvar Generelt om høringen Høringsmaterialet blev udsendt til de otte siddende dagtilbudsbestyrelser. I tre af de fire kommende distrikter har bestyrelserne valgt

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Analyse af kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet. April 2016

Analyse af kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet. April 2016 Analyse af kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet April 216 Indledning. Det er analysens formål, at give et overblik og en aktuel status i forhold til kapacitet og kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet.

Læs mere

Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose September Dagtilbud. 3 6 år

Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose September Dagtilbud. 3 6 år Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose 2013-2024 September 2013 Dagtilbud 3 6 år Indledning. Det er analysens formål at give et overblik og en aktuel status i forhold til kapacitet

Læs mere

Høringssvar - Landsbyordning

Høringssvar - Landsbyordning Lolland-Falsters Lærerforening Skolelederforeningen FOA Idestrup privatskole Sydfalster skole, skolebestyrelse og Idestrup Børnehus, Personale og ledelse Erkende nødvendigheden af forskellige fagligheder

Læs mere

Folkeskoleloven 24a. Notat Landsbyordning i Struer Kommune

Folkeskoleloven 24a. Notat Landsbyordning i Struer Kommune Folkeskoleloven 24a Notat Landsbyordning i Struer Kommune Oktober 2016 Baggrund Landsbyordning er den populære betegnelse for Folkeskolelovens 24a, som åbner mulighed for at etablere fælles ledelse og

Læs mere

Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen

Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. juni 2016 Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen Bedre sammenhæng og kortere skoleveje 1. Resume I skolestrukturforliget

Læs mere

Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose November Dagtilbud. 0 6 år

Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose November Dagtilbud. 0 6 år Analyse kapacitet og kapacitetsbehov jf. befolkningsprognose 214-226 November 214 Dagtilbud 6 år Indledning. Det er analysens formål at give et overblik og en aktuel status i forhold til kapacitet og kapacitetsbehov

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Business Case for Landsbyordning efter 24A i Folkeskoleloven for Svanninge Skole og BørneBakkeHus Høringsmateriale. Version 03, den

Business Case for Landsbyordning efter 24A i Folkeskoleloven for Svanninge Skole og BørneBakkeHus Høringsmateriale. Version 03, den Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case for Landsbyordning efter 24A i Folkeskoleloven for Svanninge Skole og BørneBakkeHus Høringsmateriale Version 03, den 04.10. 2011 Samlet

Læs mere

Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet

Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet 1. Indledning Notatet indeholder en række oversigter over demografi og aktivitet på Børn- og Ungeområdet til orientering for det politiske og administrative

Læs mere

DAGTILBUD ALS SYD. Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. REFERAT ekstraordinært møde. Augustenborg hallen(glasburet) Stadionvej 19

DAGTILBUD ALS SYD. Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. REFERAT ekstraordinært møde. Augustenborg hallen(glasburet) Stadionvej 19 Den fælles forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd den 18. maj 2016 DAGTILBUD ALS SYD Dagplejen, Fynshav Børnehave, Tandslet Naturbørnehave, Bygadens Børnegård, Børnehuset Tangsmose, Kløverlykke Børnehus,

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Beslutningsreferat fra Byrådets behandling

Beslutningsreferat fra Byrådets behandling Beslutningsreferat fra Byrådets behandling Nr. 8 : Ny organisering på skolerne Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/2766 Byrådet Notat om høringssvar Alle høringssvar vedr. skolestruktur og specialundervisning.pdf

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende:

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende: Høringssvar fra Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget ved, vedr. rapport om analyse af særlige tilbud indenfor dagtilbudsområdet DATO 8. oktober 2012 SAGSNR. Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen

Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen dvalg: ndervisnings- og Børneudvalget Politikområde: Skoler og pædagogiske fritidstilbud Projektnavn / 2017 2018 2019 2020 Renovering af ventilationsanlæg

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole - 2. behandling.

Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole - 2. behandling. Punkt 7. Mål og principper for den gode overgang fra dagtilbud til skole - 2. behandling. 2011-63361. Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender Mål og principper for den gode overgang i

Læs mere

Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen

Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen Sagen har været i høring i perioden fra den 19. februar til den 15. april 2015. Der er modtaget høringssvar fra: Egebækskolens skolebestyrelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune 21. april 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune Læring og trivsel 21. april 2016 Læring og trivsel Indhold: Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for folkeskolerne... 5 Skolebestyrelsens

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Håndbog for forældrebestyrelser

Håndbog for forældrebestyrelser Håndbog for forældrebestyrelser - i dagtilbud og klubber Forord Denne lille folder er til dig, der har valgt at gøre en indsats for andre via bestyrelsesarbejde. Vel at mærke over for en meget vigtig målgruppe

Læs mere

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur.

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. HOLBÆK KOMMUNE FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. januar 2018 Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Business Case for Landsbyordning efter 55 eller 24a i Folkeskoleloven for Allested/Vejle skole og Broholm børnehave Høringsmateriale

Business Case for Landsbyordning efter 55 eller 24a i Folkeskoleloven for Allested/Vejle skole og Broholm børnehave Høringsmateriale Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case for Landsbyordning efter 55 eller 24a i Folkeskoleloven for Allested/Vejle skole og Broholm børnehave Høringsmateriale Version 03,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET

AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET 1. INDLEDNING Notatet indeholder en række oversigter over demografi og aktivitet på Børn- og ungeområdet til orientering

Læs mere

Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet

Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet 1. Indledning Notatet indeholder en række oversigter over demografi og aktivitet på Børn- og Ungeområdet til orientering for det politiske og administrative

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering 18/21661 Beslutningstema Fremlæggelse af analyse af mulighed for etablering af forårssfo og beslutning om etablering af forårssfo som det pædagogiske

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1.

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og arbejdstid (side 7)

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Konstitueret børne- og ungechef orienterde om ansættelsesproceduren som kontraktholder for Bjedstrup Skole.

Konstitueret børne- og ungechef orienterde om ansættelsesproceduren som kontraktholder for Bjedstrup Skole. Dagsorden Dato: 05-01-2017 15:00:00 Udvalg: Undervisnings- og Børneudvalget Sted: Mødelokale 1.S.04, Fælleden 1 Godkendelse af dagsorden 05-01-2017 Sagsnr.: 00.01.00-A00-32-15 Dagsordenen blev godkendt.

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune Bilag 2 - Oversigt over er i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne Alternative modeller indstilling 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og

Læs mere

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation.

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation. Notat Sagsnr.: 2015/0005047 Dato: 6. juli 2015 Titel: Gennemgang af høringssvar til styrelsesvedtægten Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser,

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Børn og Unge December 2015 Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Notatets opbygning: 1. Formål og indledning 2. Beskrivelse af de nuværende forhold a. Den kommunale

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar Notat Emne Til Kopi til Bilag 3. Notat om høringssvar vedrørende høring af Byrådsindstilling Udkast til Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen

Læs mere

Dagsorden. 42 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: A Fraværende: Frands Fischer og Rasmus Ingemann. 43 Meddelelser til mødet

Dagsorden. 42 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: A Fraværende: Frands Fischer og Rasmus Ingemann. 43 Meddelelser til mødet Dagsorden Dato: 07-04-2016 15:00:00 Udvalg: Undervisnings- og Børneudvalget Sted: Mødelokale 8, Rådhuset, Skanderborg 42 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 00.01.00-A00-32-15 Beslutning Fraværende: Frands

Læs mere

Skolereform baggrundsbilag

Skolereform baggrundsbilag Skolereform baggrundsbilag Bemærk! Nedenstående indstillinger er udarbejdet ud fra 1. behandling af lovforslaget omkring ny skolereform. Skolereformens intention Det fremgår af udspillet, at regeringen

Læs mere

Referat. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen, Rådhuset 1/39

Referat. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen, Rådhuset 1/39 Referat Dato: 03-09-2015 15:00:00 Udvalg: Undervisnings- og Børneudvalget Sted: Konferencesalen, Rådhuset 1/39 Referat Indholdsbetegnelse Indholdsbetegnelse 108 Godkendelse af dagsorden 3. september 2015

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET

AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET AKTIVITET OG ØKONOMI PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET 1. INDLEDNING Notatet indeholder en række oversigter over demografi og aktivitet på Børn- og ungeområdet til orientering

Læs mere

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015 Til Næstved Kommune, Center for Dagtilbud, cda@naestved.dk Den 2. juli 2014 Høringssvar fra forældrebestyrelsen for Manøhytten vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

Læs mere

Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet

Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet Aktivitet og økonomi på Børn- og Ungeområdet 1. Indledning Notatet indeholder en række oversigter over demografi og aktivitet på Børn- og Ungeområdet til orientering for det politiske og administrative

Læs mere

Ny struktur for skoler og dagtilbud

Ny struktur for skoler og dagtilbud FAQ's om: Ny struktur for skoler og dagtilbud Børne- og Kulturforvaltningen d. 4. november 2010 Nu er halvdelen af høringsperioden gået og med denne orientering ønsker forvaltningen at samle op på de spørgsmål,

Læs mere

Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune Udkast udsendes i høring fra d. 31.marts 15, april 2016 Læring og trivsel Indholdsfortegnelse Indhold Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Nr. 2019 2020 2021 2022 Investering LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder -0,10-0,10-0,10-0,10 0,00 Skoler 0.-9. klasse LAER 6 LAER 7 Ændring af aldersgrupper for opkrævning

Læs mere

Indstilling Pilotprojekt med kompetencebaseret aldersintegreret Århus Kommune rullende skolestart 1. Resume

Indstilling Pilotprojekt med kompetencebaseret aldersintegreret Århus Kommune rullende skolestart 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 11. december 2007 Pilotprojekt med kompetencebaseret aldersintegreret rullende skolestart 1. Resume Kompetencebaseret aldersintegreret rullende indskoling

Læs mere

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag Opsamling på hovedtræk i strukturforslag BILAG TIL TEMADRØFTELSEN 27/9 2016 Arbejdsgruppernes opgave Strukturarbejdsgrupperne har haft til opgave, at foreslå et strukturscenarium der skaber besparelse

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Skole og daginstitutioner mødes på ledelsesniveau i oktober måned, for at evaluere sidste overlevering, udvikling af vores samarbejde, vores kommunikation,

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes:

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes: 11.11.2009 Øster Hornum Børneunivers. Bestyrelserne ved Øster Hornum Børnehave og skole anmoder hermed om lov til at samle daginstitution og skole i Øster Hornum med hjemmel i Bekendtgørelse om fælles

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I KOMMUNALE DAGTILBUD UNDER DAGTILBUDSLOVEN. Gældende fra 1. januar 2012

STYRELSESVEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I KOMMUNALE DAGTILBUD UNDER DAGTILBUDSLOVEN. Gældende fra 1. januar 2012 STYRELSESVEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I KOMMUNALE DAGTILBUD UNDER DAGTILBUDSLOVEN. Gældende fra 1. januar 2012 Vedtaget af Skanderborg Byråd d. 30.november 2011 1. Formål I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Høring af forslag til fremtidig organisering af dagplejen i område Oddervej. BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune

Høring af forslag til fremtidig organisering af dagplejen i område Oddervej. BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune Høring af forslag til fremtidig organisering af dagplejen i område Oddervej Side 1 af 8 Høringsparter er dagtilbudsbestyrelser og lokale MED-udvalg i Beder, Malling, Mårslet og Solbjerg. Dagplejen i område

Læs mere

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Dagsordenpunkt Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Sagsbehandler: Dr16610 Sags-ID: EMN-2015-01327 Resume Den 11 april 2016 er der tiltrådt en bred politisk aftale om den fremtidige

Læs mere

Bilag 6.3. Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området. 0.

Bilag 6.3. Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området. 0. Bilag 6.3 Den 23. august 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Analyse af ½ behandlingsmæssigt fripladstilskud med henblik på vurdering af de økonomiske styringsmuligheder på området 0. Resume MBA-Budget

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme Att.: Christina Faber Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 30.05.2018 Høringsvar vedr. driftsmodel

Læs mere

OVERSIGT OVER KONTRAKTHOLDERE I SKANDERBORG KOMMUNE

OVERSIGT OVER KONTRAKTHOLDERE I SKANDERBORG KOMMUNE OVERSIGT OVER KONTRAKTHOLDERE I SKANDERBORG KOMMUNE Marts 2016. I Skanderborg Kommune er der i alt 57 kontraktholdere, hvoraf de 9 er selvejende. Der er i alt ca. 4.236 ansatte hos kontraktholderne, heraf

Læs mere

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Dagsorden. Mødedato: 4. marts 2014. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende:

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Dagsorden. Mødedato: 4. marts 2014. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende: Mødedo: 4. marts 2014 Mødelokale: Lokale 121, Tønder Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 4. marts 2014 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Sager til orientering 3 2 Skolereform

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE.

SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. SAGSFREMSTILLING OG INDSTILLING TIL BYRÅDET VEDRØRENDE. Gennem foråret 2015 er der i et samarbejde mellem Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg kommuner forberedt en gennemførelse af den aftalte strukturreform

Læs mere

Høringssvar fra bestyrelsen i dagtilbudsdistrikt Isefjord

Høringssvar fra bestyrelsen i dagtilbudsdistrikt Isefjord Høringssvar fra bestyrelsen i dagtilbudsdistrikt Isefjord Generelt Bestyrelsen undrer sig over hvordan Holbæk Kommune er kommet i den nuværende økonomiske situation. Bestyrelsen har svært ved at se, hvad

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser 1 Sammensætning af skolebestyrelser Stk. 1. Alle skoler skal oprette en skolebestyrelse. Skolebestyrelsen sammensættes forskelligt alt efter skolens type. I Jammerbugt

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget deltog i Børn og Unge Topmødet 2016 d. 19. og 20. januar. Topmødet er arrangeret af KL.

Undervisnings- og Børneudvalget deltog i Børn og Unge Topmødet 2016 d. 19. og 20. januar. Topmødet er arrangeret af KL. Dagsorden Dato: 04-02-2016 15:00:00 Udvalg: Undervisnings- og Børneudvalget Sted: Mødelokale 8, Rådhuset, Skanderborg 14 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 00.01.00-A00-32-15 Godkendelse af dagsorden Dagsordenen

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.:

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Overgangsordning ved ændring fra 4 til 3 skoledistrikter Til: Byrådet Dato: 25. august 2011 Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: 10-22281 Overgangsordning

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Indledning Motivation og hovedbudskab Læring og trivsel hos børn og unge Hovedbudskabet med omstillingen er: Alle unge skal have forudsætninger for at få uddannelse Vores børn skal trives, og de skal lære

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Indledning Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 30. marts 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til dagtilbudsområdet

Læs mere