Folkeskoler. Bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Folkeskoler. Bemærkninger:"

Transkript

1 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes med den bemærkning, at det er rationalet, som viser sig i den udmeldte aftale. Ikke et fast beløb på 10 mio. kr. Dagtilbud Åbningstiden i daginstitutionerne fastsættes lokalt, dog således at åbningstiderne koordineres centralt, så åbningstidens placering ikke er ens i alle institutioner (opmærksomheden henledes på forældre med børn i flere institutioner). Lukkedage i daginstitutionerne besluttes lokalt, dog således at lukkedage i daginstitutionerne koordineres centralt, så ikke alle institutioner har lukket samtidig Folkeskoler Der er 18 kommunale folkeskoler. På 4 folkeskoler er etableret specialklasserækker. Specialklasserne er placeret på Firhøjskolen, Hvidebækskolen, Høng Skole og Rynkevangskolen. Visitationen foregår via fælles, centralt visitationsudvalg. Kommunalbestyrelsen har i foråret 2007 godkendt en økonomifordelingsmodel for skolerne. 3 skoler, Røsnæs Skole, Sejerø Skole og Svallerup Skole, tildeles uændrede ressourcer i forhold til tidligere. Modellen tildeler de øvrige skoler en økonomisk ramme baseret på folkeskolelovens vejledende undervisningstimetal og en række nøgletal. Nøgletallene fremgår af bilag 1. Tildelingen for 2008 er baseret på følgende elevtal: Børnehavekl. 6. kl elever klasse elever Specialklasser 208 elever Tosprogede elever i almene klasser Modtageklasse 352 elever 7 elever I alt elever, heraf 359 tosprogede. Som følge af gennemførelse af harmonisering/centralisering af skolernes serverdrift og ensretning af skolernes egne decentrale IKT-servermiljøer med Koncept Skole-IT er der indregnet besparelser på i alt kr. i budgettet.

2 Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen Kommunalbestyrelsen har sendt forslag til ændring af skolestrukturen til høring. Forslaget indebærer bl.a., at antallet af skoler reduceres til 12. Den forventede besparelse på 4,0 mio. kr. i 2008 og 10 mio. kr. i 2009 og fremover er indregnet under fællesudgifterne. Når Kommunalbestyrelsen har taget endelig stilling til skolestrukturen, vil den opnåede besparelse blive indregnet i skolernes budgetter. Herudover omfatter fællesudgifterne: Pulje til regulering af skolernes budgetter pr. 1. august 2008 som følge af et stigende elevtal. På baggrund af kommunens elev- og klassetalsprognose er regnet med en forøgelse på 3 klasser og 65 elever. Udgiften er for 5 måneder i 2008 beregnet til kr. Beløb på kr. til udmøntning af fritidstilbud til elever på klassetrin. Beløbet, der blev afsat i budget 2007, er endnu ikke udmøntet. Der er nedsat en arbejdsgruppe, som forventes at fremkomme med forslag til struktur på området. Udviklingsarbejde i folkeskolen. Beløbet på kr. er til disposition for Den faglige enhed Undervisning. I beløbet indgår udgift på kr. vedr. anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i arbejdet med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen. Betaling for elevers undervisning i anden kommune. Der er forudsat en indtægt på netto kr. Øvrige fællesudgifter er samlet i en pulje på kr. Puljen fordeles senere af Den faglige enhed Undervisning, når der er større overblik over udgifterne på området Syge og hjemmeundervisning Dækker særligt bevilget syge- og hjemmeundervisning Skolefritidsordninger Kommunalbestyrelsen har vedtaget at harmonisere skolefritidsordningerne pr. 1. august Ordningerne dækker børnehaveklasse 3. klasse. Normeringen er fastsat til 1 fuldtidsstilling pr. 15 børn. Forslag til harmonisering af området er sendt til høring. Når Kommunalbestyrelsen har truffet endelig beslutning om strukturen, vil budgetterne blive tilrettet.

3 Befordring af elever i grundskolen Omfatter al befordring af undervisningspligtige elever i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse af 10. januar Ifølge bekendtgørelsen skal kommunen sørge for befordring mellem hjem og skole efter følgende kriterier: Afstand Trafikfarlige veje. Udgifterne omfatter desuden befordring af elever til specialundervisning i regionale tilbud Specialundervisning i regionale tilbud Omfatter undervisning af børn med vidtgående handicap. Opgaven er i forbindelse med kommunalreformen overgået fra det tidligere Vestsjællands Amt til Kalundborg Kommune. Visitation foregår via fælles, centralt visitationsudvalg Kommunale specialskoler Omfatter undervisning for børn og unge med særlige behov. Undervisningen finder sted på: Heldagsklasserne på Vesterbjerggård Kathøjskolen Sprogklasserne på Tømmerup Skole Sigrid Undset Skolen Tejbjerg Yggdrasil A-klasserne på Gørlev Skole. Visitation foregår via fælles, centralt visitationsudvalg. Som følge af ensretning af skolernes egne decentrale IKTservermiljøer med Koncept Skole-IT er der indregnet besparelse på Sigrid Undset Skolen på kr. I 2009 indgår desuden besparelser på Kathøjskolen og Tejbjerg hver med kr Bidrag til statslige og private skoler Omfatter de direkte kommunale udgifter til elever i frie grundskoler og private gymnasiers grundskoleafdelinger. Staten yder et tilskud til de frie grundskoler på 75 % af den gennemsnitlige udgift pr. folkeskoleelev, hvoraf kommunerne

4 147 betaler 85 % af tilskuddet. For 2008 er bidraget beregnet til kr. pr. elev i børnehaveklasse 10. klasse og kr. pr. elev i skolefritidsordning. Der er budgetlagt med elever i børnehaveklasse 10. klasse og 471 elever i skolefritidsordning Bidrag til efter- og ungdomskostskoler Kommunen betaler bidrag til staten for elever under 18 år, som pr. 5. september året før var tilmeldt en efterskole. Desuden betales bidrag for elever på husholdnings- og håndarbejdsskoler, såfremt betingelserne for at opnå statslig støtte til ophold på en efterskole ville kunne opfyldes. Bidraget er for 2008 beregnet til kr. pr. elev på efterskoler og kr. pr. elev på husholdnings- og håndarbejdsskoler. Budgettet er beregnet på baggrund af 271 elever i efterskole og 5 elever på husholdnings- og håndarbejdsskoler Ungdommens Uddannelsesvejledning Dækker udgifter til skole- og ungdomsvejledning via det fælleskommunale samarbejde UU-Nordvestsjælland. Holbæk Kommune er administrationskommune. Pr. 1/ omfatter vejledningsordningen også de frie grundskoler. I 2008 er afsat et budget svarende til 82,72 kr. pr. indbygger Specialpædagogisk bistand til voksne Lov om specialundervisning for voksne pålægger kommunen at sørge for, at personer med fysiske eller psykiske handicap efter undervisningspligtens ophør kan få specialundervisning og specialpædagogisk bistand, der tager sigte på at afhjælpe eller begrænse virkningerne af disse handicap. Budgettet dækker tilbud til 3 personer Ungdomsuddannelser Dækker den kommunale andel af udgifterne til drift af produktionsskoler i henhold til gældende lovgivning. Bidraget udgør kr. for elever under 18 år og kr. for elever på 18 år og derover. Der er budgetlagt med 21,268 elever under 18 år og 28,342 elever på 18 år og derover.

5 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Udgiften omfatter undervisning i henhold til lov nr. 564 af 6. juni 2007 om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Loven giver kommunerne ansvaret for en ny 3-årig individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge under 25 år, som ikke er i stand til at følge en ordinær ungdomsuddannelse med specialpædagogisk støtte. Uddannelsen skal understøtte, at flere unge får en ungdomsuddannelse Ungdomsskolevirksomhed Dækker udgifter til ungdomsskolevirksomhed, herunder bl.a. ungdomsklubber og juniorklubber, samt cafétilbud. Kommunalbestyrelsen har besluttet at harmonisere ungdomsskolen pr. 1/8 2007, organiseret med én leder + afdelingsledere. Som følge af ensretning af skolernes egne decentrale IKTservermiljøer med Koncept Skole-IT er der indregnet besparelse på kr Tilskud til statsligt finansierede selvejende institutioner Dækker diverse udgifter til folkehøjskoler, landbrugsskoler og husholdningsskoler. Der er afsat kr. til befordring af midlertidigt syge til ungdomsuddannelser (gymnasier, VUC, social- og sundhedsskoler mv.) Fælles formål (dagtilbud til børn og unge) Dækker udgiften til søskendetilskud til forældre med børn i dagtilbud for børn og unge Børnehaver Dækker udgifter til Røsnæs Børnehave og Sejerø Børnehave. De to børnehaver hører ledelsesmæssigt under skolelederen. Der er 22 pladser i hver af institutionerne.

6 Integrerede daginstitutioner Dækker udgifter til Odinsborgen i Høng, som omfatter 20 børnehavepladser og 40 fritidshjemspladser Fritidshjem Dækker udgifterne til fritidshjem i Høng. Fritidshjemmene omdannes til skolefritidsordninger pr. 1. januar 2008 eller snarest muligt derefter. Der søges etableret et samlet fritidstilbud til klasse samt klubtilbud til 7. klasse 18 år. Dækker endvidere udgiften til specialfritidshjemmet Tulla, som servicerer børn fra Sigrid Undset Skolen Klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud Dækker udgifter til fritidsklubben Laden og Juniorklubben (begge i Høng) Administrationen Med baggrund i organisationsændringer blev der i forbindelse med budgetlægningen drøftet muligheden for at samle det administrative personale i en ny enhed. Dette er dog ikke sket helt endnu idet udgifterne til uddannelse, transport, møder og rejser m.v. er overført til Sundhed. Herefter står alle lønsummen til de administrative personale tilbage på området. Der er en samlet normering på 7 stillinger svarende til en lønsum på 3,0 mio. kr.

7 150 BILAG 1 Tildeling af undervisningstid efter elevtal mv. (timer pr. elev pr. år): Børnehaveklasse 10. klasse inkl. specialklasser 4,90 Tosprogede elever 28,00 Specialklasseelever 150,00 Elever i modtageklasse 70,00 Øvrig undervisning 3,86 Undervisningspct. 42,80 Tildeling til ledelse (timer pr. år): Grundtildeling, skoler under 150 elever 1.000,00 Grundtildeling, skoler 150 elever og derover 1.100,00 Ledelsestid, pr. elev 5,50 Tildeling til administrativt arbejde (timer pr. år): Grundtildeling 520,00 Faktor pr. elev: Børnehaveklasse 6. klasse 4, klasse inkl. special- og modtageklasser 6,40 Øvrige tildelinger vedr. personale: Teknisk personale (timer pr. m2) 0,50 Vikarer, pct. af lønsum 3,53 Uddannelse, pct. af lønsum 1,08 Personaleudgifter pr. stilling 2.324,00 kr. Øvrige tildelinger vedr. elever mv.: Rammebevilling (pr. elev): Almen elev Elever med særlige behov Tolkebistand pr. tosproget elev 1.676,00 kr ,00 kr. 188,00 kr. Administration, pr. elev Rengøringsartikler, pr. m2 Rengøringsselskab, pr. time Skolebestyrelse, pr. medlem IT-anskaffelser, pr. elev 104,00 kr. 10,23 kr. 197,00 kr ,00 kr. 256,00 kr.

8 151 Inventar, pr. elev Indvendig vedligeholdelse, pr. m2 Vedligeholdelse af udenomsarealer, pr. m2 156,00 kr. 20,62 kr. 0,52 kr. Herudover tildeles: Løve-Ørslev Skole Tillæg for placering på 2 matrikler Skolen på Herredsåsen Tillæg for tosprogede i børnehaveklasse kr kr.

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

BØRN OG FAMILIEUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. ekskl. moms: Budget Korrigeret budget Oprindeligt budget 2013

BØRN OG FAMILIEUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, kr. ekskl. moms: Budget Korrigeret budget Oprindeligt budget 2013 BØRN OG FAMILIEUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. ekskl. moms: U/I Regnskab 2012 Oprindeligt budget 2013 Korrigeret budget 2013 Budget 2014 014 Fagcenter for Børn og Familie U 178.053 175.606

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Skoler mv. Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Ændret skolestruktur pr. 1. august 2013 Provenu ved ny skolestruktur (opgjort

Læs mere

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Lov om folkeskolen... 2 Lov om friskoler og private grundskoler mv.... 6 Lov om efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler)...

Læs mere

3 Undervisning og kultur

3 Undervisning og kultur Budget- og regnskabssystem 3.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 3 Undervisning og kultur FOLKESKOLEN M.M. (22) 3.22.01 Folkeskoler 004 Tilskud vedrørende skolelån 3.22.02 Fællesudgifter

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Lov om folkeskolen... 2 Lov om friskoler og private grundskoler mv.... 6 Lov om efterskoler og frie fagskoler... 6 Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø...

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Regnskabsrapporter 2018

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Regnskabsrapporter 2018 srapporter Profitcenterniveau Bilag b - Funktionsniveau Udgifter - i alt U 533.164 533.385 2.732-2.953 539.173-6.009 101 Indtægter - i alt I -62.564-61.956-732 124-64.927 2.363 102 Netto - i alt N 470.599

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

UDDANNELSESPOLITIK Drift, serviceudgifter

UDDANNELSESPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Uddannelsesudvalget og omfatter folkeskoler, skolefritidsordninger, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), skolebibliotekerne, Pædagogisk Center, specialcentre og

Læs mere

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud... 166.811.000 39.853.000-126.958.

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud... 166.811.000 39.853.000-126.958. 5 20 Børne- og familieudvalg 01 Dagtilbud Hele kroner 20 Børne- og familieudvalg............................ 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud.............................................

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

17. Folkeskolen - Sektor 3

17. Folkeskolen - Sektor 3 17. Folkeskolen - Sektor 3 Folkeskolens opgaver Sektor 3 består af kommunens fire folkeskoler, PPR, specialundervisning, specialskoler, efterskoler, ungdomsskoler, produktionsskoler og befordring af elever.

Læs mere

Område Budget Anvendelse Folkeskolen 01Fælles skoleudgifter IT-koordinator

Område Budget Anvendelse Folkeskolen 01Fælles skoleudgifter IT-koordinator Område Budget Anvendelse Folkeskolen 01Fælles skoleudgifter IT-koordinator Skolebibliotekskoordinator Folkeskoler - budget overslagsår DER MÅ IKKE KONTERES Projekter med kommunal finansiering Personale

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning -29-29 -29-29 25 Faste ejendomme 1.856-307 1.856-307 1.856-307 1.856-307 28 Fritidsområder 3.324-26 3.324-26

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.163,2-234,0 1.929,2 2.164,8-218,0 1.946,8-17,6

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud... 163.657.000 36.477.000-127.180.

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud... 163.657.000 36.477.000-127.180. 5 20 Børne- og familieudvalg 01 Dagtilbud Hele kroner 20 Børne- og familieudvalg............................ 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud.............................................

Læs mere

Hvidovre Kommune Budgetbehandling 26.05.2011 Skoleudvalget Bilag 1 B. FORSLAG TIL BEMÆRKNINGER TIL BUDGETRAPPORT

Hvidovre Kommune Budgetbehandling 26.05.2011 Skoleudvalget Bilag 1 B. FORSLAG TIL BEMÆRKNINGER TIL BUDGETRAPPORT Hvidovre Kommune Budgetbehandling 26.05.2011 Skoleudvalget Bilag 1 B. FORSLAG TIL BEMÆRKNINGER TIL BUDGETRAPPORT BUDGET 2012-2015 Funktion 03.22 Udgifter: 359.533.000 kr. Aktivitet Folkeskolen m.m. (ekskl.

Læs mere

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019 BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI Maj 2019 LÆSEVEJLEDNING Denne præsentation indeholder et overblik over budgettet på skoleområdet i Randers Kommune for 2019. Præsentationen skal

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for skole og ungdomsuddannelse UDVALG FOR SKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSE

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for skole og ungdomsuddannelse UDVALG FOR SKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSE UDVALG FOR SKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSE 1 U dvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalgets ansvarsområde omfatter: Undervisningsmæssige opgaver vedrørende folkeskolen, specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner Hovedoversigt til budget 28 Regnskab 2006 Budget 2007 Budget 2008 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) miljøforanstaltninger......................... 13.459

Læs mere

Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler

Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler ØKONOMI, PERSONALE O G BORGERSERVICE Perspektivnotat Dato: 19. februar 2013 Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Faktaoplysninger Center

Læs mere

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2013 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 4043 4414 5206 3730 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

S T Y R E L S E S V E D T Æ G T B I L A G

S T Y R E L S E S V E D T Æ G T B I L A G S T Y R E L S E S V E D T Æ G T + B I L A G for Kalundborg Kommunes Skolevæsen Vedtægter og bilag er godkendt af Kalundborg kommunalbestyrelse den 28. april 2010 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1. Skolebestyrelsen...5

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Bevilling 13 Undervisning

Bevilling 13 Undervisning Bevilling 13 Undervisning Beskrivelse Bevilling Undervisning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter normal- og specialundervisning, modtageundervisning, skolefritidsordninger og ungdomsskole

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion)

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) Sammendrag I hele 1.000 kr. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger Jordforsyning -11-299 -310 Faste ejendomme 6.637-5.474

Læs mere

Notat. 1. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 28. februar. Dato: 3. marts 2015 Sagsnr.: 2015-002615-1

Notat. 1. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 28. februar. Dato: 3. marts 2015 Sagsnr.: 2015-002615-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 3. marts 2015 Sagsnr.: 2015-002615-1 Morten.AastrupLaustsen@middelfart.dk

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen.

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 30.30 Folkeskolen Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lov om kommunale internationale grundskoler

Lov om kommunale internationale grundskoler LOV nr 609 af 06/05/2015 Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 025.88S.541 Senere ændringer til forskriften LBK nr 1534 af 11/12/2015

Læs mere

Mængdekorrektioner Budget

Mængdekorrektioner Budget Mængdekorrektioner Budget 2017-2020 1 Mængder -2020 Udvalg Nr. Tekst 2017 2018 2019 2020 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi 3,201 4,210 4,212 4,167 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Uddannelsesudvalget. Drift. Uddannelse i alt Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Uddannelsesudvalget. Drift. Uddannelse i alt Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Afvigelse

Læs mere

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring Specifikation budget 2018 - Udvalget for Børn og Læring Udgifter markeret kan der ikke umiddelbart reduceres på Godkendt Bemærkninger Budget 2018 Skoleområdet: 516.741.390 Folkeskolen m.m: 487.207.270

Læs mere

BEVILLINGSOVERSIGT - OPDELT PÅ POLITIKOMRÅDER BUDGET 2010 BEVILLING 2010 Beløb i 1.000 kr. Udgifter Indtægter Udgifter Indtægter 5.

BEVILLINGSOVERSIGT - OPDELT PÅ POLITIKOMRÅDER BUDGET 2010 BEVILLING 2010 Beløb i 1.000 kr. Udgifter Indtægter Udgifter Indtægter 5. 15 Undervisning 785.339-50.395 785.339-50.395 1 Drift 752.579-50.395 752.579-50.395 01 Folkeskoler - fælles 22.730-1.231 01 Folkeskoler 1 Egne 22.730-1.231 301000 Fælles formål 22.730-1.231 00 Fælles Formål

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

BØRN OG FAMILIEUDVALGET

BØRN OG FAMILIEUDVALGET BØRN OG FAMILIEUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. ekskl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt Korrigeret Budget 2015 Børn og Familie U 178.638 170.784 172.901 176.048 I -20.495-16.642-16.642-17.206

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Virksomhedsrapport Skoleudvalget

Virksomhedsrapport Skoleudvalget Virksomhedsrapport Skoleudvalget Økonomisk ledelsesinformation Pr. 3. april 217 Indholdsfortegnelse: Sektor Skoler Side 2 Funktion 3.22.1 - Folkeskoler Side 3 Funktion 3.22.4 - PPR Side 4 Funktion 3.22.5

Læs mere

Tillægsbevillinger. Funktion - Hovedfunk U/I DKK DKK DKK DKK DKK

Tillægsbevillinger. Funktion - Hovedfunk U/I DKK DKK DKK DKK DKK Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 30.04. - Børne- og Kulturudvalget. Drift Udgiftsbaseret s % Funktion - Hovedfunk U/I 1.000 DKK 1.000 DKK 1.000 DKK 1.000 DKK 1.000 DKK 0322 Folkeskolen m.m. U 30.485

Læs mere

Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 4 Skoler, som omfatter aktiviteter i relation til folkeskoleloven og ungdomsskoleloven.

Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 4 Skoler, som omfatter aktiviteter i relation til folkeskoleloven og ungdomsskoleloven. Udvalget for Børn Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 4 Skoler, som omfatter aktiviteter i relation til folkeskoleloven og ungdomsskoleloven. Politikområde 5 Almene dagtilbud,

Læs mere

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007

Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune. HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 Forslag til fremtidig skolestruktur i Kalundborg Kommune HØRINGSOPLÆG Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 28. august 2007 INDHOLD Indledning side 3 Beskrivelse af processen vedrørende ny skolestruktur side

Læs mere

Aftaleholder Thyholm Skole 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.910. Thyholm Skole 1520040001 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.

Aftaleholder Thyholm Skole 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.910. Thyholm Skole 1520040001 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681. Børne- og Uddannelsesudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 334.982.387 332.989.296 331.599.019 331.599.019 32201 Folkeskoler 144.153.655 143.539.151 143.527.886 143.527.886

Læs mere

Det nye bevillingsområde Dagtilbud vil gøre det muligt at lave en samlet opfølgning i forhold til forvaltningens forskellige dagpasningstilbud.

Det nye bevillingsområde Dagtilbud vil gøre det muligt at lave en samlet opfølgning i forhold til forvaltningens forskellige dagpasningstilbud. Bilag 1 Bevillingsstruktur Dagtilbud Det nye bevillingsområde Dagtilbud vil gøre det muligt at lave en samlet opfølgning i forhold til forvaltningens forskellige dagpasningstilbud. Dagtilbud 0510 Fælles

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov LBK nr 1031 af 23/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 002.66R.351 Senere ændringer til forskriften LOV nr

Læs mere

Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr årig

Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr årig BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2014 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 3875 4785 5123 3770 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor.

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor. Politikområde Undervisning - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet undervisning består af følgende delområder: Inden for selvforvaltningen 1. Skoler - almen undervisning (391 mio. kr.) - specialundervisning,

Læs mere

Virksomhedsrapport Skoleudvalget

Virksomhedsrapport Skoleudvalget Virksomhedsrapport Skoleudvalget Økonomisk ledelsesinformation Pr. 31. maj 217 Indholdsfortegnelse: Sektor Skoler Side 2 Funktion 3.22.1 - Folkeskoler Side 3 Funktion 3.22.4 - PPR Side 4 Funktion 3.22.5

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.207,6-241,5 1.966,1 2.208,8-226,8 1.982,0-15,9

Læs mere

C. RENTER ( )

C. RENTER ( ) Hovedoversigt Hele 1.000 kr. Budget 2007 Udgifter Indtægter Netto A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger 45.074-8.964 36.110 Heraf refusion -211-211 1. Forsyningsvirksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale internationale grundskoler

Bekendtgørelse af lov om kommunale internationale grundskoler LBK nr 159 af 08/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 17/01175 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge

Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge Den fulde tekst Lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget

Læs mere

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Morten.AastrupLaustsen@middelfart.dk

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og Uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter

Læs mere

UDKAST. Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde

UDKAST. Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde UDKAST Bekendtgørelse om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I medfør af 3, stk. 5, 4, stk. 5, 6, stk. 4, 9, stk. 3 og 10, stk. 2, i lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 300 Skoler 431.716

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag Budgetsammendrag 2015-18 Budgetsammendrag 2015 2016 2017 2018 0022 Jordforsyning 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 0025 Faste ejendomme 15.388-10.911 16.138-10.911 16.147-10.911 16.147-10.911

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge

Bekendtgørelse af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge LBK nr 144 af 03/02/2017 Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 17/01175 Senere ændringer til forskriften LOV nr 745 af 08/06/2018 LBK

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 102 Opvækst og Uddannelsesudvalget samlet bevilling 877.991 10 Skole og klubområdet 434.250 03 Undervisning og kultur 394.175 22 Folkeskolen m.m. 377.679 01 Folkeskoler

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Undervisning. Fællesudgifter. Budget 2009

Undervisning. Fællesudgifter. Budget 2009 Folkeskoler inklusive kommunale specialpædagogiske undervisningstilbud, skolefritidsordninger m tilhørende klubber, socialpædagogiske klubber, ungdomsskole og musikskole Fællesudgifter Fællesudgifter omfatter

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Bilag 3: Skolestruktur

Bilag 3: Skolestruktur Bilag 3: Skolestruktur Bilag 3: Skolestruktur Rebild kommunes skolevæsen består pr. 1. august 2017 af 8 folkeskoler og en specialskole. Skolens navn Klassetrin SFO, Samdrift ml. skole og børnehave Specialklasser

Læs mere

BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET BESKÆFTIGELSES-, UDDANNELSES-, SOCIAL-, KULTUR- OG ERHVERVSUDVALGET Uddannelse incl. SFO 135.148 90.210 132.577-2.571 1.315 Musik- og ungdomsskole 5.436 3.341 5.086-350 -350 Børn og unge 96.689 63.714

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 198-29 198-29 198-29 198-29 25 Faste ejendomme 2.307-267 2.555-267 2.159-267 2.159-267 28 Fritidsområder

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre

Læs mere

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget 2017-2020. Version 1

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget 2017-2020. Version 1 Børne- og kulturudvalget Bemærkninger til Budget 2017-2020 Version 1 1 Driftskonti Hovedkonto 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 28 Fritidsområder Det afsatte budgetbeløb dækker de årlige

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.32

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.32 Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter i tilknytning til den almindelige folkeskoledrift

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 974 af 19/07/2007

retsinformation.dk - BEK nr 974 af 19/07/2007 Side 1 af 5 BEK nr 974 af 19/07/2007 Gældende Offentliggørelsesdato: 27-07-2007 Undervisningsministeriet Udskriv dokument Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Notat. 4. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. september. Dato: 4. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-010830-1

Notat. 4. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. september. Dato: 4. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-010830-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 4. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-010830-1

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag 2018-21 Budgetsammendrag 0022 Jordforsyning 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 0025 Faste ejendomme 20.240-27.862 20.240-27.871 20.240-27.871 20.240-27.871 0028 Fritidsområder 5.503-912 5.503-912

Læs mere

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Budgettal på skoleområdet Budget 2014-2017 Budget 2014 (i 1.000 kr.) Drift Anlæg Skoler 2.043.124 58.500 Administration 34.193 0 I alt 2.077.317 58.500 Budget 2014 2017

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 776.335.822 010 Skole- og klubområdet 464.958.697 03 Undervisning og kultur 445.347.634 22 Folkeskolen m.m. 428.748.442 01 260.629.003 001780 FORSIKRINGER

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Folkeskolen side 1. Indhold

Folkeskolen side 1. Indhold Folkeskolen side 1 Indhold 3.01 Folkeskoler... 2 3. Specialundervisningscenter Struer SUS-midler... 5 3.02 Serviceudgifter... 6 3.03 Syge- og hjemmeundervisning... 7 3.06 Befordring af elever i grundskolen...

Læs mere

Specielle bemærkninger til Budget 2015-2018

Specielle bemærkninger til Budget 2015-2018 Specielle bemærkninger til Budget 215-218 Politikområde 1: Dagtilbud Områdets organisering Børnepasningsområdet er organiseret i en række forskellige institutionstyper for derigennem at kunne tilgodese

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Folkeskolen side 1. Indhold

Folkeskolen side 1. Indhold Folkeskolen side 1 Indhold 3.01 Folkeskoler... 2 3. Specialundervisningscenter Struer SUS-midler... 4 3.02 Serviceudgifter... 5 3.03 Syge- og hjemmeundervisning... 6 3.06 Befordring af elever i grundskolen...

Læs mere

Udvalget for Børn og Unge

Udvalget for Børn og Unge Udvalget for Børn og Unge Udvalget varetager forvaltningen af kommunale opgaver for børn og unge op til 18 år (samt efterværn op til det 23. år), herunder betalingsspørgsmål vedrørende: dagtilbud klubtilbud

Læs mere