Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden"

Transkript

1 Notat Til: Børn, Unge og uddannelsesudvalget Kopi til: Esben Krægpøth Fra: Trine Wittrup på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden I budget vedtog Byrådet 2 handlingsscenarier for investeringer i Ungeenheden: Handlescenarie 1: I det første scenarie er der stort fokus på at vende så mange unge så hurtigt som muligt i døren samt fastholde de unge i uddannelse, når de starter. Handlescenarie 2: I det andet scenarie er der samtidig øget fokus på at antallet af unge, som har modtaget ydelse i mere end hhv. 27 og 52 uger, reduceres ved en målrette indsats mod uddannelse og beskæftigelse. Formålet med handlingsscenarierne er, at øge afgangen fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse og uddannelse via en skærpet indsats for specifikke målgrupper i en 3-årig periode. Baggrunden herfor er, at afbøde de økonomiske konsekvenser ved refusionsomlægningen på offentlige forsørgelsesydelser. Omlægningen medfører, at Assens kommune skal afholde en større del af udgifterne til offentlige forsørgelsesydelser. Refusionsomlægningen trådte i kraft januar 2016, men med fuld økonomisk virkning fra januar A) De nye unge fra 0 26 uger Omdrejningspunktet i dette handlingsscenarie er et øget uddannelsesrettet fokus ved henvendelse om uddannelseshjælp. Som en aktiv og handlingsorienterede forlængelse af en sammenhængende uddannelsesvejledningsstrategi består indsatsen Blik for uddannelse af: Hurtig afklaring af uddannelsesmål og plan Uddannelsespålæg som aktivt redskab i indsatsen Hurtigt fokus på de konkrete indsatser på vej mod uddannelsesstart Tæt og hyppig opfølgning af vejen til uddannelse Tæt opfølgning på egen aktiv deltagelse, sanktioner, nytteindsats og jobsøgning frem til uddannelsesstart Alle unge, som henvender sig og søger om uddannelseshjælp, hvor det ved en umiddelbar screening vurderes, at den unge er enten åbenlys uddannelsesparat eller uddannelsesparat. De tilførte ressourcer medfører en forventning om en afgang fra offentlig forsørgelse, svarende til en reducering i 45 helårspersoner eller årsværk offentlig forsørgelsesydelse (fx 45 borgere kommer i uddannelse/beskæftigelse i 1 år eller 23 borgere kommer i job i 2 år etc.).

2 Primo 2016 blev der ansat 1 ny medarbejder i Ungeenheden i projektet Blik for uddannelse. Dele af opgaven er dog delt ude på flere medarbejdere i Visitation og Team 1, for at sikre videndeling og faglig sparring. Projektet blev startet i januar Medio januar blev de første borgere tilknyttet projektet. pr 20. okt 2016 Afsluttet til arbejde/uddannelse Antal af borgere i projektet 336 Antal borgere afsluttet i projektet 235 Heraf antal borgere afsluttet til arbejde 24 Heraf antal borgere afsluttet til uddannelse 57 Antal afsluttet til arbejde/uddannelse 81 Antal uger i arbejder eller uddannelse i alt 1554 Selvforsørgelse i årsværk (Jf. måltal 45) 29,88 Projektet har været i gang i 9 måneder, dvs. knap 1/4 af hele projektets levetid. De 81 borgere, der indtil videre er kommet i selvforsørgelse med start i uddannelse/arbejde er alle afmeldt uddannelseshjælp. Såfremt denne gruppe, evt. ved hjælp af en tæt efterværnsindsats (scenarie 1B), forbliver i selvforsørgelse i 1 år vil måltallet på 45 årsværk sparede offentlig forsørgelse være tæt på at blive opnået. Det vurderes, således, at projektet er rigtigt godt på vej til at opfylde måltallet på 45 årsværk sparede offentlige forsørgelsesydelser. Det ses at der er langt flere der er afsluttet i projektet af øvrige afslutningsårsager kan nævnes en afslutningsårsag, som hedder andet. For nye ansøgere af uddannelseshjælp vil en sådan afslutningsårsag ofte dækker over unge, som er vendt i døren med et aktivt valg om uddannelse, produktionsskole, jobsøgning eller unge der har trukket deres ansøgning m.v. Derfor kan en del af disse afsluttede sager også vedrører projektet, men det er med det nuværende datamateriale ikke muligt at synliggøre yderligere. pr 20. okt 2016 Afsluttet andre årsager Antal af borgere i projektet 336 Antal borgere afsluttet i projektet 235 Heraf antal borgere afsluttet til Andet* 114 Heraf antal borgere afvist tilbud, manglende medvirken, 3 manglende rådighed Heraf antal borgere fraflyttet kommunen 26 Heraf antal borgere overgået til anden sagstype(kontanthjælp, 6 Revalidering, Ressourceforløb, pension Heraf antal borgere afsluttet til fængsel 4 Heraf antal borgere udvandret 1 Antal borgere med andre afslutningsårsager 154 Antal uger andre afslutningsårsager i alt 2995 Selvforsørgelse i årsværk (Jf. måltal 45) 57,60 Samlet ses en meget positiv status i projektet og det forventes, at denne udvikling fastholdes i tæt samspil med indsatsen for de unge, som starter uddannelse scenarie 1B.

3 1B) De unge som starter uddannelse I dette scenarie er omdrejningspunktet, at det skal være muligt at etablere en opfølgningsperiode i opstartsfasen på uddannelse for unge med særligt behov for støtte i overgangen. Opfølgningen skal have fokus på at understøtte såvel praktisk som mentalt. Indsatsen er målrettet den enkelte unge og udføres af overgangsmentorer, som har specifik erfaring i opfølgning/vejledning i uddannelsesmiljøer og mulighed for at agere hurtigt, smidigt og gerne på uddannelsesinstitutionen. Alle unge der starter i uddannelse, hvor der vurderes særligt behov for støtte med fokus på fastholdelse i uddannelsen, som unge fra Assens typisk starter på (VUC, GF2 Det Blå Gymnasium, SDE, Cold, Tietgen, SOSU m.fl). Der forventes et behov for at opfølgnings-/overgangsordning for unge ved uddannelsesstarter samt løbende fastholdelsesfunktion. Målet med den særlige indsats er, at øge antallet af unge som starter på uddannelse fra uddannelseshjælp, gennemfører sin uddannelse og som minimum forbliver uden for offentlig forsørgelse i 1 år. Denne investering forventes at medføre, at 40 helårspersoner afslutter uddannelse, eller fastholdes i uddannelse i minimum 1 år. Der er med virkning fra uddannelsesstart august 2016 indgået aftale med UUO om 1)Etablering uddannelsesmentorer med fokus på særligt sårbare unges overgang til uddannelse. 2) Samarbejde med Fokuseret Indsats på uddannelsesinstitutioner i Odense og lokalt i Assens (Glamsbjerg). Investeringen får således først helårsvirkning fra Der er ved opgørelse af resultatmål kun set på antal personer og der er endnu ikke sket bearbejdning af data til antal uger med selvforsørgelse og selvforsørgelse i årsværk. Dette vil ske ved den løbende status på scenariet. 1)Uddannelsesmentorer pr ultimo okt Antal af borgere i projektet 12 Heraf afsluttet mentor forløb 3 Heraf afsluttet mentorforløb fastholdt i uddannelse 1 Heraf afsluttet uddannelse 1 Fortsat mentor forløb ( 5 KUU, 1 EGU, 1 HF,1 STX, 1 EUD, 1 VUC) 9 Afbrudt uddannelse -Tilbage på forsørgelse 1 Antal borgere afsluttet/fastholdt i uddannelse 11 2)Fokuseret indsats pr Antal af borgere i projektet ( 14 VUC/AVU, 6 VUC/HF, 2 EUX, 6 29 HHX, 1 EUD) Antal samtaler i perioden 46 Heraf fastholdt/fortsat i uddannelse 24 Heraf plan B for overførsel til anden uddannelse, 4 produktionsskole m.v Afbrudt uddannelse 1 Antal borgere fastholdt i uddannelse 24

4 I dette handlescenarie har projektet været i gang i 3 måneder og dermed kun en lille del af projekt perioden. Alle unge der starter uddannelse afsluttes på offentlig forsørgelse. Det forventes at de 35 unge der indtil videre er fastholdt i uddannelse og dermed selvforsørgelse, ved hjælp af denne efterværnsindsats fortsat forbliver i uddannelse og afslutter uddannelse. Ved uddannelsesstart i feb. og aug forventes yderligere unge i projektet. Såfremt tilsvarende måltal kan nås for disse unge og de forbliver i selvforsørgelse i 1 år vil måltallet på 40 årsværk sparede offentlig forsørgelse være tæt på indfrielse. Det vurderes, således, at projektet er godt på vej til at opfylde måltallet på 40 årsværk sparede offentlige forsørgelsesydelser. 2C) De unge med længere varighed fra 27 uger Indsatsen i dette projekt har flere elementer og en stor del er en ændret opgaveløsning og organisering i Ungeenheden. Denne nuværende prioritering og fokus på alle unges aktive uddannelsesvalg fastholdes 1A) og 1B). Derfor nødvendiggør denne del af indsatsen ikke yderligere investeringer i medarbejderressourcer. Den anden del af indsatsen i form af korte intensive træningsforløb på en arbejdsplads eller uddannelsesinstitution, indeholder: Etablering af partnerskaber om erhvervs- og uddannelsestræning Rette match mellem arbejdsplads og den unge Fastholdelse af uddannelsesmålet gennem afklaring/træning Tæt, hyppig og kontinuerlig opfølgning Fokus på deltids- og fritidsjob herunder jobrådgivning og formidling, som alternativ til uddannelseshjælp Denne indsats skal udvikles i samarbejde med Virksomhedsservice og forankres i Ungeenheden. Derfor nødvendiggør denne del af indsatsen ikke yderligere investeringer i medarbejderressourcer. Alle unge, som har en varighed på over 27 uger den 1. januar n består af uddannelsesparate og aktivitetsparate unge. Målet med den særlige indsats er, at øge antallet af unge med længere varighed, som gennem en konkret uddannelsesplan afslutter en uddannelse. Samtidigt reduceres den periode de modtager uddannelseshjælp. Denne investering forventes at medføre, at 40 helårspersoner flyttes fra uddannelseshjælp til uddannelse og/eller beskæftigelse indtil uddannelsesstart. Der er fokus på indsatser for målgruppen i form af praktikker, tæt opfølgning, partnerskaber om træningsforløb bl.a i form af Virksomhedsstafetten m.v. På grund af implementering af nyt fagsystem har, det ved overgangen mellem de to fagsystemer, ikke for nuværende været muligt at sikre datagrundlag for denne indsats for en afgrænset projektmålgruppe. Det forventes, at der kan skabes overblik over indsatsen i løbet af 1. kvartal Indsatsen kan ses i en sammenhæng med 1A) og 1B).

5 Projektet udvikles yderligere i sammenhæng med ansættelse af Flowkoordinator pr. januar Det forventes ikke at være problematisk at opnår resultatmål på 40 årsværk sparede offentlige forsørgelsesydelser i den resterende del af projektperioden 2D) De unge, som har en varighed på over 52 uger Dette projekt handler om den del af de unge med en varighed ud over 52 uger, hvor uddannelsesperspektivet ikke er afskrevet, og hvor der er et udviklingspotentiale. Det kræver dog en tværgående indsats, hvor mange parter spiller sammen og hvor samtidigheden og fælles mål har stor betydning for om den unge lykkes med uddannelsesvalg og start. Jo tættere den unge er på 25 jo større vil uddannelsesperspektivet være. Jobperspektivet vil være større jo tættere den unge er på 30 år. Det er processer, som i praksis er meget svære at igangsætte og koordinere sideløbende med myndighedsopgaver og daglig drift. Unge i denne gruppe har ofte problemstillinger, der ligger udover beskæftigelsesområdet. For at få det optimale udbytte ud af de uddannelses- og beskæftigelsesrettede indsatser er det derfor nødvendigt at håndtere de sociale, sundhedsmæssige, psykiske eller andre udfordringer den unge måtte have samtidig med de uddannelses-og beskæftigelsesrettede indsatser. Udsatte unge som har svært ved at etablere en permanent tilknytning til uddannelsessystemet men med en faglig vurdering af, at de med netop denne indsats vil være i stand til at starte uddannelse/beskæftigelse indenfor 2 år. Pr. 1. april 2015 betyder disse kriterier, at knap 133 borgere vil indgå i bruttomålgruppen. Derudover vægtes følgende kriterier: Deltagerne skal have været ledige i min. 52 uger Deltagerne skal være mellem 25 og 29 år med særligt fokus på den ældste gruppe Deltagerne kan være forsørger Målet med den særlige indsats er, at øge antallet af unge - som har modtaget forsørgelsesydelse i mere end 52 uger som starter på uddannelse fra uddannelseshjælp, gennemfører sin uddannelse og som minimum forbliver uden for offentlig forsørgelse i 1 år inden de bliver 30 år. Alternativt kan kortere faglige kurser sammen med C), som grundlag for selvforsørgelse i beskæftigelse i min. 1 år. Det forventes, at denne investering medfører, at 22 helårspersoner flyttes fra uddannelseshjælp til uddannelse/ beskæftigelse. En væsentlig del af dette projekt er forankring af metodeudvikling i sagsbehandlergruppen, så projektet arbejdsmetoder med denne målgruppe implementeres i Ungeenhedens myndigheds arbejde for og med målgruppen. Derfor har der været anvendt ressourcer til projektudvikling i første ½ af projektbeskrivelse, planlægning og opstart af projektet, samt udsøgning af potentielle borgere til at indgå i projektet. Der har ligeledes været afholdt innovations workshop med Annemette Digmann mhp udvikling af borgerdreven innovation i projektet. Pr 1. oktober er ansat projektmedarbejder og det forventes at der etableres de første forløb i dec med 2 sideløbende forløb á 8-12 borgere afhængig af borgernes kompleksitet. På grund af implementering af nyt fagsystem har det, ved overgangen mellem de to fagsystemer, ikke været muligt at sikre fuldstændig datafangst for hele målgruppen. Nærværende status er kun opgørelsen af effekten af denne indsats for den del af målgruppen, der var eller er blevet 25 år i løbet af Det forventes, at der kan skabes overblik over den samlede målgruppe i løbet af 1. kvartal 2017.

6 Der har fra januar 2016 været særligt fokus på målgruppen i forbindelse med sagsbehandlings - samtaler, planlægning af forløb/indsats, tæt opfølgning m.v. Nedenstående er kun opgørelsen af effekten af denne indsats for den del af målgruppen, der var eller er blevet 25 år i løbet af Der mangler for nuværende data på hele målgruppen år. Der er identificeres 36 borgere i målgruppen 25 år og indsatsen fra januar 2016 har for denne del af målgruppen resulteret i følgende resultater. pr 20. okt 2016 Borgere 25 år i 2015/2016 Antal af borgere i projektet 36 Antal borgere afsluttet i projektet 13 Heraf antal borgere afsluttet til arbejde 2 Heraf antal borgere afsluttet til uddannelse 5 Heraf antal borgere overgået til Ressourceforløb 2 Heraf antal borgere afsluttet til Andet 1 Heraf antal borgere fraflyttet kommunen 2 Heraf antal borgere afsluttet til fængsel 1 Antal uger med selvforsørgelse 228 Selvforsørgelse i årsværk 4,38 Alene for afsluttet til arbejde/uddannelse er det opnået en selvforsørgelse på 2,65 årsværk, hvilket indtil videre svarer til ca. 12% af måltallet på 22 årsværk. Ved en lineær fremskrivning or resten af 2016 svarer dette til 16 % af måltallet. Der er i denne del af målgruppen opnået en samlet selvforsørgelse/anden forsørgelse/stop af ydelse, svarende til 228 uger pr. ultimo oktober. Dette svarer ca. til 19 % af måltallet om en besparelse på 22 årsværk offentlig forsørgelsesydelse. Fremskrives dette lineært til udgangen af året vil knap 26 % af måltallet være opnået efter det første år. n for dette projekt er de borgere som umiddelbart er længere fra arbejde/uddannelse. Der vil derfor løbende ske evaluering af indsatsen i forhold til målopfyldelsen. Det forventes, at indsatsen i en stor del af projektperioden i høj grad handler om, at klæde borgerne på til at kunne komme i ordinær uddannelse/arbejde. Set i det lys må de hidtidige resultater vurderes, at være fornuftige. Det forventes yderligere et løft i indsatsen for borgerne med opstart af særligt tilrettelagte projekt forløb fra dec

Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden pr

Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden pr Notat Til: Børn, Unge og uddannelsesudvalget Kopi til: Esben Krægpøth Fra: Trine Wittrup marts 2018 Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden pr. 31.12.2017 I forbindelse med Refusionsomlægningen,

Læs mere

Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden pr

Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden pr Notat Til: Esben Krægpøth Kopi til: Fra: Trine Wittrup 19. marts 2019 Status på Handlingsscenarie 1 og 2 i Ungeenheden pr. 31.12.2018 I forbindelse med Refusionsomlægningen, som trådte i kraft januar 2016,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /6273 Jobreform...1

1. Godkendelse af dagsorden /6273 Jobreform...1 Referat Børne- og Uddannelsesudvalget Tid Mandag den 28. november 2016 - kl. 14:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 16/6273 Jobreform...1 3. 16/27006

Læs mere

Ungeenheden. Leder Trine Wittrup

Ungeenheden. Leder Trine Wittrup Ungeenheden Leder Trine Wittrup 1 Ungeenheden - historien Hvis jeg skal starte der, hvor Kenneth slap så har Ungeenheden god erfaring i at arbejde med: Mindset ændring af kultur Fælles forståelse af opgaven

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /6273 Jobreform...1

1. Godkendelse af dagsorden /6273 Jobreform...1 Referat Børne- og Uddannelsesudvalget Tid Mandag den 28. november 2016 - kl. 14:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 16/6273 Jobreform...1 3. 16/27006

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Flere Ledige i Job og Uddannelse i Assens Kommune. Handlingsscenarier for beskæftigelsesindsatsen i budgetårene 2016-2019

Flere Ledige i Job og Uddannelse i Assens Kommune. Handlingsscenarier for beskæftigelsesindsatsen i budgetårene 2016-2019 Flere Ledige i Job og Uddannelse i Assens Kommune Handlingsscenarier for beskæftigelsesindsatsen i budgetårene 2016-2019 Assens Kommune 05-06-2015 Indhold Indledning og baggrund... 3 3 handlingsscenarier...

Læs mere

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold til informationsniveau

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold til informationsniveau Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold til informationsniveau Som udgangspunkt følges udviklingen i antallet af helårspersoner på uddannelseshjælp samt udviklingen

Læs mere

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Som udgangspunkt følges udviklingen i antallet af helårspersoner på uddannelseshjælp samt udviklingen inden

Læs mere

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune RAR Nordjylland 18. januar 2018 Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune Sundheds og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen Opfølgning på RAR møde den 16. september 2016 Hvad gjorde vi i september 2016? Møder de

Læs mere

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Som udgangspunkt følges udviklingen i antallet af helårspersoner på uddannelseshjælp samt udviklingen inden

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om uddannelseshjælp,

Læs mere

Notat. Status på ungeindsatsen 3. kvartal 2013

Notat. Status på ungeindsatsen 3. kvartal 2013 Notat Status på ungeindsatsen 3. kvartal 203 I budget 203-6 blev der afsat en innovationsblok på kr.,5 mio. årligt til en styrket indsats overfor unge ledige. Dette forventes at medføre en besparelse på

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Baggrund I foråret 2013 nedsatte Viborg Byråd en særlig Task Force, som skulle identificere områder med mulighed for forbedring

Læs mere

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013 Notat Status - ungeindsatsen 2. kvartal 213 I budget 213-16 blev der afsat en innovationsblok på 1,5 mio. kr. årligt til en styrket indsats over for unge. Dette forventes, at medføre en besparelse på 1

Læs mere

Oversigt over indsatser i Jobcenter Varde for unge uden erhvervskompetencegivende uddannelse

Oversigt over indsatser i Jobcenter Varde for unge uden erhvervskompetencegivende uddannelse Oversigt over indsatser i Jobcenter Varde for unge uden erhvervskompetencegivende uddannelse Nedenstående er en oversigt over de indsatser, som Jobcenter Varde har til unge uden erhvervskompetencegivende

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ressourceforløb med jobperspektiv Ansøger

Læs mere

Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg

Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg Ungekontakten 8. februar 2018 Afdelingsleder Keziban Bilal Aydin Baggrund for Ungekontakten I Frederikssund Kommune er der politisk, ledelsesmæssigt og blandt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Andel årige på off. forsørgelse. 1.kvt kvt. 2018

Andel årige på off. forsørgelse. 1.kvt kvt. 2018 Andel 18-29-årige på off. forsørgelse. 1.kvt. 2008-1.kvt. 2018 16,0% 15,0% 14,0% 13,0% 13,1% 12,0% 11,0% 11,6% 10,7% 10,0% 9,0% 8,0% 7,0% 6,0% 2008K1 2009K1 2010K1 2011K1 2012K1 2013K1 2014K1 2015K1 2016K1

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for

Læs mere

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for unge

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Udgangspunktet i KL-analysen

Udgangspunktet i KL-analysen Udgangspunktet i KL-analysen Pct. 25 20 15 10 5 0 17,9 13,3 13,5 13,8 14,6 15,0 15,2 15,5 15,7 15,8 15,9 3,9 2,9 3,5 2,7 3,1 3,2 2,7 3,4 3,0 3,7 3,3 1,1 1,3 1,2 1,1 1,7 1,3 1,3 1,2 4,7 5,3 5,8 5,9 6,1

Læs mere

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Hvem er de? Og hvor mange? Uddannelsesparate unge Aktivitetsparate unge Kort om lovgivning

Læs mere

INVESTERINGS OG EFFEKTIVISERINGS PROJEKTER - BUDGET 2013

INVESTERINGS OG EFFEKTIVISERINGS PROJEKTER - BUDGET 2013 INVESTERINGS OG EFFEKTIVISERINGS PROJEKTER - BUDGET 2013 Projekt: Straksaktivering af jobklare kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Punkt 6 Overordnet præsentation til beskæftigelsesområdet. Sagsnr. 2014-2531

Punkt 6 Overordnet præsentation til beskæftigelsesområdet. Sagsnr. 2014-2531 Punkt 6 Overordnet præsentation til beskæftigelsesområdet Sagsnr. 2014-2531 Tema: Beskæftigelsesområdet overordnet Indhold Vi kommer kort rundt om: Formål, lovgivning og reformer på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Ungeindsatsen i Jobcenter Varde

Ungeindsatsen i Jobcenter Varde Ungeindsatsen i Jobcenter Varde Nærværende notat skitserer indsatsen for unge under 30 år i Jobcenter Varde gennem en beskrivelse af den organisatoriske opbygning bag indsatsen samt skildring af tilbud,

Læs mere

Notat. Status på Beskæftigelsesplan

Notat. Status på Beskæftigelsesplan Notat 19. marts 2019 Status på Beskæftigelsesplan 2019-2022. Beskæftigelsesplan 2019-2022 blev iværksat pr. 1. januar 2019 efter godkendelse i Byrådet i december 2018. Beskæftigelsesplanen er kommet godt

Læs mere

Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn

Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn Hvad hørte I sidst? Organisering Økonomi, politiske investeringer og statistik Mål: At understøtte virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Forslag: Strategi for implementering af kontanthjælpsreformen i Vordingborg Kommune

Forslag: Strategi for implementering af kontanthjælpsreformen i Vordingborg Kommune Forslag: Strategi for implementering af kontanthjælpsreformen i Vordingborg Kommune Borger og Arbejdsmarked foreslår, at Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender principper for Vordingborg Kommunes

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

2. Øvrige uddannelsesparate, hvor vurderingen er, at pågældende kan påbegynde uddannelse inden et år

2. Øvrige uddannelsesparate, hvor vurderingen er, at pågældende kan påbegynde uddannelse inden et år Notat Til Beskæftigelsesudvalget Side 1 af 6 Implementering af kontanthjælpsreformen I forbindelse med byrådsbehandling af indstilling om implementering af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommune, blev

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet ARBEJDSMARKED Dato: 01-06-15 Kontaktperson: E-mail: NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet De senere år har budt på en række reformer af beskæftigelsesindsatsen: førtids- og fleksjobreform

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og

For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og fjerne denne tekst. BORGERE PÅ KANTEN AF ARBEJDSMARKEDET

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Som udgangspunkt følges udviklingen i antallet af helårspersoner på uddannelseshjælp samt udviklingen inden

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Udsatte Unge Hvem er de og hvad gør vi?

Udsatte Unge Hvem er de og hvad gør vi? Udsatte Unge Hvem er de og hvad gør vi? Oplæg RAR 15.09.16 Ungeenheden i Jammerbugt Etableret januar 2015 Oprindeligt bestod enheden af rådgivere, UU vejledere, 1 administrativ medarbejder og 1 afdelingsleder

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 2017

Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 2017 Vedrørende Erhvervs- og beskæftigelsesudvalgsmøde Dato: 23.11.217 Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 217 et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper fordelt på følgende

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Temamøde om uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015

Temamøde om uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015 Temamøde om uddannelseshjælp Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015 Ungeenheden Rebild Ungeenheden varetager følgende opgaver: Uddannelsesindsats for unge uden uddannelse under 30 år (7 ungerådgivere)

Læs mere

Bilag 2: Analysens resultater

Bilag 2: Analysens resultater Bilag 2: Analysens resultater Stamdata Køn: Kvinder: 38 Mænd: 38 Alder: 18-20 år: 0 21-25 år: 40 26-30 år: 36 Har de unge modtaget forsørgelse i hele undersøgelsesperioden (jan. 2016 - maj 2017) Ja: 46

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Allonge til delkontrakt vedrørende beskæftigelse og uddannelse

Allonge til delkontrakt vedrørende beskæftigelse og uddannelse Allonge til delkontrakt 2013-2016 vedrørende beskæftigelse og uddannelse Mellem Fonden Grantoftegaard (herefter fonden) Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup og Ballerup Kommune (herefter kommunen) Hold an Vej

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde BSU/EBU februar 2018 www.ballerup.dk Ballerup Kommunes 0-25 års strategi Sammenhængen i udviklingen 0-25 år Forpligtende samarbejder Fællesskab for Alle Alle i Fællesskab

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

Redegørelse for udvikling i jobcentrets målgrupper 1. kvartal 2017

Redegørelse for udvikling i jobcentrets målgrupper 1. kvartal 2017 Vedrørende Erhvervs- og beskæftigelsesudvalgsmøde Dato: 1.6. Redegørelse for udvikling i jobcentrets målgrupper 1. kvartal et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper fordelt på følgende områder: Sygedagpenge/jobafklaringsforløb

Læs mere

Ydelser + typiske forløb. Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, den 6. marts 2018

Ydelser + typiske forløb. Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, den 6. marts 2018 Ydelser + typiske forløb Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, den 6. marts 2018 Overblik ydelsesniveauer Gns. omkostning (HÅP) Satser (Mdr.) A-dagpenge 219.000 18.645 Kontanthjælp 139.000 3.509-14.993

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik

Kvartalsrapport 3. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 efterskole engagement erhvervsuddannelse ung lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle udvikling på beskæftigelsesområdet

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

Unge og kontanthjælp Beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2017

Unge og kontanthjælp Beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2017 Sekretariatet Jobcentret Dato:06.03. Unge og kontanthjælp Beskæftigelsespolitiske fokusområder i Beskæftigelsesudvalget har d. 21. februar besluttet, at der i følges tæt op på de konkrete initiativer,

Læs mere

Status på kontanthjælpsreformen fokus på langtidsledige

Status på kontanthjælpsreformen fokus på langtidsledige Status på kontanthjælpsreformen fokus på langtidsledige Af Kim Madsen Copyright 2016 analyze! Om analyze! analyze! er et privat konsulentfirma, der beskæftiger sig med praksisnær dokumentation og evaluering

Læs mere

Job- og Arbejdsmarkedsudvalg

Job- og Arbejdsmarkedsudvalg Job- og Arbejdsmarkedsudvalget Blok nr. I1 Fagudvalg: Politikområde: Innovationsblok Forventet budgetmæssige ændringer. Job- og Arbejdsmarkedsudvalg Arbejdsmarkedspolitik Forstærket uddannelsesindsats

Læs mere

Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge?

Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge? Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge? Temadag for KKR og RBR 24. juni 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Hvad vil jeg komme ind på? Hvad kendetegner

Læs mere

4,2 4,0 4,1 4,1 4,3 4,3 4,4 4,2 4,1 4,0 3,8 3,9 3,9 3,9 3,9

4,2 4,0 4,1 4,1 4,3 4,3 4,4 4,2 4,1 4,0 3,8 3,9 3,9 3,9 3,9 1. Udviklingen i bruttoledigheden 5,5 5,0 5,1 4,9 4,9 4,9 5,0 4,7 4,7 4,7 4,8 4,5 4,6 4,5 4,3 4,1 4,0 4,1 4,1 4,3 4,3 4,4 4,0 4,1 4,0 3,8 3,9 3,9 3,9 3,9 3,8 3,7 3,7 3,5 3,6 3,4 3,5 3,3 3,0 3,0 2,5 2,0

Læs mere

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V)

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) ungeaftale sådan får vi FLEST UNGE I UDDANNELSE April 2015 Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) 2015 UNGEAFTALE

Læs mere

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål for Budget 2016 / Opfølgning 2016 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål Unge Unge under 25 år skal være i uddannelse eller arbejde Ledigheden for unge under 25 år skal ned på landsgennemsnittet 12,0

Læs mere

uden uddannelse Per Rasmussen, Job- og Vækstcenter Middelfart

uden uddannelse Per Rasmussen, Job- og Vækstcenter Middelfart Kontanthjælpsreformen og de unge uden uddannelse Per Rasmussen, Job- og Vækstcenter Middelfart Disposition Baggrunden for reformen Intentionen med reformen Indholdet i reformen Baggrund Udfordring 1: Flere

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Projekt: En offensiv uddannelsesindsats.

Projekt: En offensiv uddannelsesindsats. 22. maj 2014/CSTE Projekt: En offensiv uddannelsesindsats. Projektbeskrivelse Projektets hovedformål er At forbedre uddannelsesgraden i Vordingborg Kommune At opkvalificere arbejdskraft til virksomhedernes

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen for unge uden uddannelse. Af Marianne Sumborg Arbejdsmarkedsdirektør i AMK Øst

Beskæftigelsesindsatsen for unge uden uddannelse. Af Marianne Sumborg Arbejdsmarkedsdirektør i AMK Øst Beskæftigelsesindsatsen for unge uden uddannelse Af Marianne Sumborg Arbejdsmarkedsdirektør i AMK Øst 7 ud af 10 unge er på uddannelseshjælp = uden uddannelse Ydelsesmodtagere under 30 år i København A-dagpenge

Læs mere

Business case Efterværn

Business case Efterværn Business case Efterværn Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Det går den rigtige vej med at få udsatte ledige til at rykke sig i retning mod arbejdsmarkedet og uddannelse. Opgørelser viser

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere