Vejen til jobbet 2017 Magistrenes A-kasse Maj 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejen til jobbet 2017 Magistrenes A-kasse Maj 2018"

Transkript

1 Vejen til jobbet 2017 Maj 2018 Hilde van Arkens

2 Vejen til jobbet 2017, side 2 Indledning I løbet af 2017 er ledige medlemmer af MA blevet afmeldt jobnet.dk med jobkode. Løbende over perioden er et spørgeskema udsendt til disse medlemmer om, hvor og hvordan de er gået i job medlemmer, der er gået i job, har besvaret spørgeskemaet. Det giver en svarprocent på 37. Repræsentativitet Undersøgelsen er undersøgt for repræsentativitet på flg. områder: region, køn, alder samt de 14 største fag (populationen fordeler sig på mere end 80 forskellige fag). Resultatet er repræsentativt for alle områderne, bortset fra køn, hvor der er en lille overvægt af kvinder, der har besvaret spørgeskemaet. For nærmere, se sidste side. Statistisk usikkerhed I denne undersøgelse er den statistiske usikkerhed for resultater målt på hele svarpopulationen maksimalt 2,2 pct.point ved et konfidensniveau på 95 %. Handler resultatet om en delmængde af svarpopulationen (fx alle humanister), er usikkerheden som udgangspunkt på maks. 3 pct.point i tilfælde hvor den er større, gøres der opmærksom på dette. Konklusioner Flere ansættes i den private sektor Samlet er 43 % af de af MA s medlemmer, der gik i job i 2017, blevet ansat i den private sektor. Andelen af privatansættelser er stigende over hele landet. I Region Hovedstaden blev næsten hver anden humanist, der fik job i 2017, privatansat. Undervisning fortsat største jobområde projektarbejde stærkt på vej frem Ser man på brancher er universitetsverdenen den største aftager af MA s medlemmer, skarpt efterfulgt af kommunerne/regionerne og lidt længere nede gymnasieskolen. I forhold til jobfunktioner er undervisning lige som sidste år størst med 18 %, mens projektarbejde har taget et ordentligt hop opad fra 10 % til 16 %. Forskning ligger fortsat stabilt på 12 %. Fire ud af fem får job med akademisk indhold Lægger man grupperne Akademisk arbejde, En kombination af akademisk og ikke-akademisk arbejde samt Ledelse sammen, har 83 % samlet fået job med akademisk indhold. Halvdelen får job ved at søge en opslået stilling Halvdelen (51 %) af MA s medlemmer, der er gået i job i 2017, har søgt et opslået job. Knap hver tredje (29 %) får job via netværk. Inden for den private sektor giver det dog i lidt højere grad pote at søge utraditionelt, her har seks ud af ti fået job ved at bruge netværk, uopfordret jobsøgning og andet. Fagrelevant studiejob er befordrende for dimittenders jobmuligheder Dimittender, der har haft fagrelevant studiejob, går i højere grad ud i akademiske job, end andre dimittender og de vurderer samtidig i langt højere grad end de øvrige, at studiejobbet havde betydning for, at de fik deres nuværende job.

3 Vejen til jobbet 2017, side 3 Hvem er de medlemmerne, der er gået i job i 2017? Uddannelse og uddannelsesniveau Primære uddannelsesretning, uddannelsesniveau, alder og dimittendstatus (om man modtog dimittendsats umiddelbart op til, man gik i job) fordelte sig på denne måde: Som det fremgår af ovenstående, har hver 12. en ph.d.-grad. Der er dog stor forskel på de forskellige uddannelsesretninger. Den naturvidenskabeligt uddannede gruppe topper 30 % af dem, der er gået i job i 2017, har en ph.d.-grad (statistisk usikkerhed for denne gruppe: 6 pct.point). Blandt de øvrige grupper ligger andelen på 4-8 %. Godt halvdelen er dimittender dvs., at de modtog dimittendsats umiddelbart op til, de gik i job. På det tidspunkt, de blev afmeldt som ledige, var de i gennemsnit 29,6 år.

4 Vejen til jobbet 2017, side 4 Hvor går medlemmerne i job og hvad laver de? Offentligt-privat Der sker en tydelig bevægelse hen mod den private sektor. I 2016 gik 62 % i job i en offentlig virksomhed, mens 38 % fik job inden for den private sektor. I 2017 er andelen, der er gået i job i den private sektor steget til 43 %. Det er en statistisk signifikant forskel. Det er især medlemmer bosat i Region Hovedstaden, der bliver ansat i den private sektor. I 2017 var andelen af privatansættelser samlet på 46 %. De øvrige regioner har en lidt lavere andel af private ansættelser til gengæld har de set den største stigning fra 2015/16 til For Region Midtjylland er andelen i privat ansættelse steget fra 31 % til 39 %. For Region Syddanmark fra 30 % til 39 %. Begge disse stigninger er statistisk signifikante. I Region Nordjylland er andelen af privatansatte steget fra 29 % til 37 %, her er dog ikke statistisk signifikans, da gruppen er meget lille. Men det tyder på, at der er grøde på det private marked over hele landet. Særligt om privatansatte humanister Humanister bosat i Region Hovedstaden har den største andel af privatansættelser, 48 % i 2017 (statistisk usikkerhed: 4 pct.point), og andelen har ligget stabilt på % i hele perioden I Region Midtjylland blev 39 % af humanisterne privatansat i 2017, i 2015 lå andelen på 34 %, denne stigning ligger dog inden for den statistiske usikkerhed, og kan dermed være tilfældig. I Region Syddanmark var andelen af privatansatte humanister i 2017 på 39 %, mens den i 2015 var på 28 %. Her ligger selve stigningen udenfor den statistiske usikkerhed, men den kan være større eller mindre, da usikkerheden er på 9 pct.point. Antager vi, at svarene fordeler sig på samme måde for den samlede gruppe, som for svargruppen, og herefter ekstrapolerer tallene, får vi følgende (beregnede tal, hele landet): I 2016 fik ca humanister job i den private sektor, mens tallet for 2017 er ca personer. Det er en relativ stigning på mere end 20 %. Hvordan fik du jobbet? Efter to otte-ugers virksomhedspraktikker, imens jeg var ledig i otte måneder efter min dimission, fik jeg en midlertidig stilling, der virkelig bare var smør-påbrødet, og jeg talte dagene, til jeg kunne gå på barsel og ikke komme tilbage. Men stillingen var med til at åbne døren til mit nuværende job, som er lige det, jeg drømte om - og jeg blev valgt blandt 130 ansøgere, selvom jeg kom lige fra barsel. Så der er håb forude for dimittender! Kvinde, 29 år, arbejdsmiljøkonsulent Jeg er flyttet 110 km efter jobbet og har været åben overfor et bredt geografisk område. Kvinde, 38 år, lektor

5 Vejen til jobbet 2017, side 5 Fast eller tidsbegrænset ansættelse Ligesom i 2016 er der i 2017 en overvægt af tidsbegrænsede ansættelser. Andelen for de to år er nøjagtig ens, nemlig henholdsvis 57 % tidsbegrænsede ansættelser og 43 % faste ansættelser. Grafen til højre viser ekstrapolerede tal for begge år. Da der i årene 2016 og 2017 både blev udsendt omtrent lige mange spørgeskemaer, og der indkom omtrent lige mange svar, er tallene meget tæt på ens. Det skal dog bemærkes, at der er en vis usikkerhed forbundet med disse tal. Hvis et medlem fx har haft flere tidsbegrænsede job i løbet af 2017, vil vedkommende kunne tælle med flere gange i optællingen af antal midlertidige job, mens et medlem, der er gået i fast job, i sagens natur som udgangspunkt kun tæller med én gang. Dette kan give et skævt billede også hen over årene. Det er fx ikke ualmindeligt at starte sin karriere med et eller flere midlertidige job inden fastansættelse. Ovenstående skal derfor primært ses som en strømpil. Hvordan fik du jobbet? Jeg er ansat på projektmidler, hvorfor stillingen som udgangspunkt er tidsbegrænset. Forlængelse af stillingen er betinget af forlængelse af projektmidlerne. Da den ene af mine arbejdsfunktioner er under et forskningscenter, vil der typisk opstå nye stillinger gennem de løbende etablerede forskningsprojekter. Kvinde, 29 år, projektkoordinator Jeg lavede en jobsøgningsstrategi om at skabe kontakter i virksomheder inden for mine interesseområder, og en af de kontakter endte med at give pote. Faktisk to af dem for nu, hvor barselsvikariatet er ved at være løbet ud, er jeg allerede på vej i et nyt vikariat hos en af mine andre kontakter i en lignende organisation. Kvinde, 26 år, kommunikationsrådgiver Siden jeg blev færdiguddannet, har jeg i flere omgange været ansat midlertidigt i forskellige stillinger på den arbejdsplads, hvor jeg havde studiejob. Mand, 29 år, museumsinspektør

6 Vejen til jobbet 2017, side 6 Arbejdstype 57 % oplyser, at de har fået akademisk arbejde. Ud fra de opgivne jobtitler kan vi dog se, at nogle af dem, der har angivet, at deres nye job er en Kombination af akademisk og ikke-akademisk eller på Mellem/kortuddannelsesniveau reelt må være ansat i akademiske job eller på akademiske vilkår (eks. gymnasielærer ). Andelen er dog næppe stor nok til at ændre væsentligt på billedet. Samlet får otte ud af ti et job med akademisk indhold ( Ledelse + Akademisk arbejde + Kombination akademisk/ikke-akademisk = 83 %). 13 % har fået job på mellem-/kortuddannelsesniveau, mens 5 % har fået ufaglært arbejde. Det er ikke muligt at sammenligne med resultatet fra sidste år, da kategorierne er udformet lidt forskelligt. Visse uddannelser giver højere chance for at få et akademisk arbejde. Ser vi udelukkende på den kategori, der hedder Akademisk arbejde og fordeler den på uddannelsesretning, viser det sig, at medlemmer med en naturvidenskabelig eller en samfundsvidenskabelig baggrund i højere grad får akademisk arbejde end gennemsnittet. Modsat ligger cand.pæd.erne under gennemsnittet (mange cand.pæd.er tager erfaringsmæssigt job inden for deres oprindelige fag i en overgangsperiode). På grafen til højre viser den røde streg gennemsnittet, mens det blå felt betegner den statistiske usikkerhed inden for de enkelte uddannelsesretninger (min.- maks.). Forskellen i intervalstørrelse skyldes forskel i antal medlemmer inden for den enkelte gruppe. Kategorien Akademisk arbejde vil blive behandlet specifikt i afsnittet om jobfunktioner. Kategorien En kombination af akademisk/ikke-akademisk arbejde dækker over jobtitler som fx projektmedarbejder, beskæftigelseskonsulent, uddannelseskoordinator, redaktionsassistent, underviser i dansk som andetsprog, vejleder, ungekonsulent. Næsten halvdelen (44 %) af dem, der ansættes inden for job, der karakteriseres som Mellem/kortuddannelsesniveau, bliver ansat som undervisere inden for folkeskoler, sprogskoler og tilsvarende. Andre jobtitler inden for kategorien er fx pædagog, bioanalytiker og administrativ medarbejder. I gruppen af job, der karakteriseres som Ufaglært arbejde, ligger jobtitler som fx pædagogmedhjælper, salgsassistent, cafémedarbejder, kundeservicemedarbejder og guide.

7 Vejen til jobbet 2017, side 7 Brancher De største brancher for de af MA s medlemmer, der er gået i akademiske job i 2017, ligger fortsat inden for den offentlige sektorer. Der er sket forholdsvis små forskydninger i brancherne fra 2016 til 2017, og forskellene ligger inden for den statistiske usikkerhed. Humaniora og naturvidenskab brancher Der er naturligvis forskel på, hvilke brancher uddannede fra henholdsvis naturvidenskab og humaniora får job i (statistisk usikkerhed på naturvidenskab-gruppen=4 pct.point, og på humaniora-gruppen=2 pct.point).

8 Vejen til jobbet 2017, side 8 Som det fremgår af ovenstående grafer, koncentrerer de naturvidenskabeligt uddannede sig om færre brancher. Alene universiteterne og pharma-branchen aftager en tredjedel af alle de naturvidenskabeligt uddannede medlemmer. Inddrages også kommuner/regioner samt de gymnasiale uddannelser er næsten seks ud af ti afsat. Medlemmer, der er uddannet fra humaniora, fordeler sig mere jævnt over mange brancher. Andet-kategorien topper listen som symbol på humanisternes meget brede arbejdsfelt, der ikke lader sig begrænse af forudbestemte branchekategorier. Eksempler på Andet er turisme, delebilsbranchen, byggebranchen, vindindustrien, lydproduktion, e-commerce. Jobfunktioner Medlemmer, der gik i akademisk job i 2017, fordeler sig gennemsnitligt sådan i forhold til jobfunktioner i deres nye job: Rent teknisk er det beregnet på den måde, at alle med akademiske job har fordelt egne jobfunktioner ud på 100 %, og der er herefter beregnet et gennemsnit. Jeg er ansat i et IT kontor, hvor næsten alle kolleger er IT-medarbejdere, testere, databaseanalytiker med mere. De har brug for mine analytiske og menneskelige (humaniora-)kompetencer. Arbejder en del sammen med fagkontorer, hvor de ikke kan forstå, hvad nørderne siger. Kvinde, 29 år, fuldmægtig

9 Vejen til jobbet 2017, side 9 Der er sket nogle forskydninger i den gennemsnitlige fordeling af jobfunktioner fra 2016 til MA s medlemmer bruger mere tid på projektarbejde det er steget fra at udgøre 10,5 % i 2016 til at udgøre 16,5 % i Også andelen af jobfunktionerne Forvaltning/administration samt Kommunikation er steget. Derimod er jobfunktionerne Vejledning, Kvalitetssikring/GMP, Socialt arbejde/psykologi samt Ledelsesbetjening faldet. Se graf nedenfor. Jobfunktion og uddannelsesretning Det er ikke overraskende, at uddannelsesretning er bestemmende for, hvilke jobfunktioner man kommer til at udføre. Fx udgør humanisterne 58 % af svarpopulationen, men udfører hele 98 % af al kulturformidling og kun 10 % af kvalitetssikringen/gmp (udføres hovedsageligt af naturvidenskabeligt uddannede medlemmer). Andre jobfunktioner kunne man forvente, ville være nogenlunde jævnt fordelt på uddannelsesgrupperne, det gælder fx forskning og projektarbejde. Nedenstående graf viser humanioras andel af udvalgte jobfunktioner. Jobfunktionen Forskning udføres for en stor del af naturvidenskabeligt uddannede. I 2017 udgjorde de naturvidenskabeligt uddannede 17 % af svarpopulationen, men udførte 43 % af jobfunktionen forskning. Som

10 Vejen til jobbet 2017, side 10 tidligere nævnt har næsten hver tredje naturvidenskabeligt uddannede medlem i svarpopulationen (30 %) en ph.d.-grad, det samme gælder kun for hver 12. af de humanistisk uddannede medlemmer (8 %). Neden for følger figurer over fordelingen af jobfunktioner på de forskellige uddannelsesretninger, bortset fra it, som er for lille. Tallet i parentes efter overskriften angiver den statistiske usikkerhed. Jobfunktion og køn Man kan også se på fordelingen af jobfunktioner på køn. I nedenstående graf er hvert køns samlede jobfunktioner fordelt inden for gruppen. Der er signifikant forskel på nedenstående jobfunktioner. Som man kan se af grafen, er det især mændene, der trækker gennemsnittet op ift. undervisning, produktudvikling/rd og IT, mens kvinderne trækker op ift. projektarbejde, kommunikation og socialt arbejde. For de øvrige jobfunktioner er der ikke signifikant forskel.

11 Vejen til jobbet 2017, side 11 Søgemetoder Som man kan se af grafen her neden for har lidt over halvdelen af MA s medlemmer fået deres nye job efter at have søgt et opslået job. En tredjedel får job via netværk og de sidste ved at søge uopfordret eller Andet. Blandt dem, der har svaret Andet har omkring en tredjedel fået job, fordi de kendte arbejdspladsen i forvejen. En anden tredjedel har fået job via enten virksomhedspraktik eller løntilskud. Privat og offentlig sektor Billedet forrykker sig dog, hvis man deler op på den offentlig og den private sektor. Inden for det offentlige slås langt de fleste job op (sådan som de efter lovgivningen skal, medmindre det drejer sig om midlertidige job af mindre end et års varighed). Traditionelt bruges netværk dog meget inden for både arkæologi og universitetsverdenen. Omkring halvdelen af dem, der har fået job i universitetsverdenen oplyser, at deres primære søgemetode var netværk eller andet. Indenfor arkæologi er det to ud af tre. Inden for den private sektor giver det også i højere grad givet pote at bruge netværk og andre søgemetoder. Disse tal har ikke forandret sig nævneværdigt i de år ( ), vi har målt på dem.

12 Vejen til jobbet 2017, side 12 Der går desuden et skel mellem tidsbegrænsede job og faste ansættelser. Blandt dem, der er blevet fastansat i det offentlig, har hele 84 % søgt et opslået job. Kun 40 % af gruppen har brugt deres netværk i processen, så hovedgruppen er kommet i betragtning udelukkende på baggrund af en skriftlig ansøgning. For de medlemmer, der har fået tidsbegrænsede stillinger, er alternative søgemetoder de mest almindelige, 60 % har fået jobbet på anden vis end ved at søge en opslået stilling. Hvordan fik du jobbet? Jeg var i praktik og skabte i den forbindelse en stilling til mig selv. Kvinde, 30 år, akademisk medarbejder Jeg søgte et opslag om virksomhedspraktik, som førte til et løntilskudsjob, og som nu har ført til en tidsbegrænset stilling. Kvinde, 29 år, projektmedarbejder Jeg søgte et opslået job, men kom ikke til samtale. Jeg havde dog, inden jeg sendte ansøgningen, ringet og talt med lederen. Han kunne huske mig, og ringede til mig, da der kort tid efter blev et vikariat. Fra han ringede, til jeg startede, gik der kun en uge! De var helt klart på udkig efter en, der hurtigt kunne træde til - og det kunne jeg jo, fordi jeg var ledig! Eller dvs., det var jeg egentlig ikke, jeg var i virksomhedspraktik i en anden virksomhed og var netop blevet tilbudt ansættelse dér for nogle måneder. Det sagde jeg så nej til, men den mulige ansættelse hjalp mig i lønforhandlingen :-) Kvinde, 34 år, AC-studie- og karrierevejleder

13 Vejen til jobbet 2017, side 13 Særligt om dimittender og studiejob Godt halvdelen (51%) af respondenterne modtog dimittendsats frem mod det tidspunkt, hvor de gik i job. De af disse medlemmer, der er blevet kandidater, er blevet spurgt, om de har haft studiejob, og hvilken type. 58 % af kandidaterne har haft et fagrelevant studiejob, 28 % har haft et ikke-fagrelevant studiejob, mens 15 % ikke har haft studiejob. Som man kan se af grafen her neden for, vurderer tre ud af fire (75 %), der har haft fagrelevant studiejob, selv, at det har haft stor eller nogen betydning for, at de efterfølgende fik det job, de fik. Blandt de medlemmer, der har haft et ikke-fagrelevant studiejob, vurderer kun 35 %, at studiejobbet havde betydning for, at de fik deres nuværende job. Men studiejobbet har også betydning for, hvilket job man får efter endt uddannelse, som det ses af nedenstående figur. To ud af tre, der har haft fagrelevant studiejob får efterfølgende et akademisk job. Det gælder kun for omkring halvdelen af dem, der har haft et ikke-fagrelevant eller slet intet studiejob. Uddannelsesbaggrund og jobtype Endnu større betydning har måske uddannelsesbaggrund. MA har nu i tre år indsamlet data, og materialet er nu tilstrækkelig stort til, at vi kan se på dimittendernes uddannelsesbaggrund og tendens til at få akademisk

14 Vejen til jobbet 2017, side 14 arbejde. Der er dog en lidt større statistisk usikkerhed i nogle af grupperne for humaniora ligger den statistiske usikkerhed på 3 pct.point, for naturvidenskab på 5 pct.point og for samfundsvidenskab samt cand.pæd.-gruppen på 6 pct.point. Størst chance for at lande et akademisk arbejde efter endt uddannelse har man, hvis man har en naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund. Selv hvis man tager højde for den statistiske usikkerhed, vil det være 8-9 ud af ti nyuddannede med naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund, der får et akademisk arbejde efter endt uddannelse. For samfundsvidenskab er det 7-8 ud af ti, og for humaniora 6-7 ud af ti. Lavest ligger cand.pæd.erne, hvor kun omkring halvdelen får akademisk arbejde umiddelbart efter endt uddannelse. Erfaringsmæssigt ved vi, at mange cand.pæd.er vælger at tage job inden for deres tidligere fagområde, hvis de ikke får et akademisk arbejde forholdsvis hurtigt.

15 Vejen til jobbet 2017, side 15 Repræsentativitet Respondenterne er undersøgt for repræsentativitet i forhold til områderne fag, region, køn og alder. Respondenterne er repræsentative for den samlede gruppe på disse områder, bortset fra køn. Der er lidt flere kvinder blandt svarpopulationen, end blandt den samlede gruppe. Forskellen er dog ikke stor, sådan som det ses af figuren neden for. Havde blot tre mænd flere besvaret spørgeskemaet, ville repræsentativitet på køn have ligget inden for den statistiske usikkerhed.

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF august 2010 Indhold 1 Indledning... 2 1.1 Resume... 2 1.2 Metode... 2 2 Færdiguddannede kandidaters erfaring med

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år.

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i produktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Udarbejdet af Kvalitetsmedarbejder Ulrik Pontoppidan, Erhvervsakademi Aarhus, marts 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Aarhus, April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte Mobning på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte September 2018 Mobning på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology, Engineering & Math) var der

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 18. September Sammensling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi, og Indledning Som led i arbejdet med at kvalitetssikre og -udvikle

Læs mere

Dimittendanalyse 2017

Dimittendanalyse 2017 Dimittendanalyse 2017 IDA analyse af de seneste års dimittenders vilkår, erfaringer og vurderinger af bl.a. Første job Vejen til først job og jobsøgningspraksis Uddannelsens relevans ift. første job Januar

Læs mere

Dimittendundersøgelsen (2015)

Dimittendundersøgelsen (2015) Dimittendundersøgelsen (2015) Innovation and Business 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

Negot.ernes job og karriere

Negot.ernes job og karriere Negot.ernes job og karriere Marts 2009 1 Indhold 1. Om undersøgelsen...3 3. Hvem er negot.erne?...6 4. Negot.ernes jobmarked...9 5. Vurdering af udannelsen... 14 6. Ledigheden blandt cand.negot.erne...

Læs mere

Nyuddannede djøferes kompetencer

Nyuddannede djøferes kompetencer Nyuddannede djøferes kompetencer Indhold Ref. KAB/- 04.07.2014 Om undersøgelsen...1 Erhvervserfaring og anden praktisk erfaring inden det første job...2 Det første job...3 Forberedelsen til arbejdsmarkedet...4

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse University College Syddanmark Dimittender januar 2014 og juni Studenter Fokus August 2015

Beskæftigelsesundersøgelse University College Syddanmark Dimittender januar 2014 og juni Studenter Fokus August 2015 Beskæftigelsesundersøgelse University College Syddanmark Dimittender januar 2014 og juni 2014 Studenter Fokus August 2015 Beskæftigelsesundersøgelsen 2015 Metode... 3 Svarprocent... 4 Undersøgelsernes

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Kandidatuddannelsen i kemi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Indhold Indledning... 2 Lidt om dimittenderne... 2 Beskæftigelsessituation... 3 Dimittender i ansættelsesforhold... 3 Selvstændige/iværksætter...

Læs mere

Hurtigt i job som dimittend

Hurtigt i job som dimittend Side 1 af 11 Hurtigt i job som dimittend DIMITTENDUNDERSØGELSEN 2018 OKTOBER 2018 Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Dimittendernes karakteristika... 3 1.1. Flertal i job inden seks måneder... 3 1.2.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2018

Dimittendundersøgelse 2018 Det Tekniske Fakultet Dimittendundersøgelse 2018 (dækkende årgangene 2015-2017) Civilingeniøruddannelsen i Velfærdsteknologi TEK Uddannelse Juli 2018 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, juli 2018.

Læs mere

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Rapport for IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Idræt og Idrætsteknologi 2013 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet i samarbejde med School of Medicine

Læs mere

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv Side 1 af 9 Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv UNDERSØGELSE AF SENIORARBEJDSLIVET NOVEMBER 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Hvad har betydning for at blive på arbejdsmarkedet efter

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 06-08 pr. 1. august 0 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, Oktober 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning...

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 Diplomingeniøruddannelsen i Kemiteknik

Dimittendundersøgelse 2013 Diplomingeniøruddannelsen i Kemiteknik Indledning Det Tekniske Fakultet udarbejder fra 2012 uddannelsesspecifikke dimittendundersøgelser på alle uddannelsesretninger. Undersøgelserne vil omfatte de seneste tre årgange, der er dimitteret fra

Læs mere

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Rapport for IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Idræt og Idrætsteknologi 2014 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet i samarbejde med School of Medicine

Læs mere

Side 1 af 7. Indkomsttryghed TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET

Side 1 af 7. Indkomsttryghed TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET Side 1 af 7 Indkomsttryghed TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET JANUAR 2019 Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Om undersøgelsen af tryghed på arbejdsmarkedet... 3 2. Indkomsttryghed... 4 2.1. er mere utrygge end

Læs mere

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold April 2016 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder Indhold Opsummering...2 Metode...2 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder...3 Ansættelse af studerende... 10 Tilskudsordninger... 11

Læs mere

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 36 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Jens Bonke København 1 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Arbejdspapir 36 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

Opsamling på kandidatundersøgelsen for Kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab

Opsamling på kandidatundersøgelsen for Kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab School of Medicine and Health LMJ 21. september Opsamling på kandidatundersøgelsen for Kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab Indledning Som led i arbejdet med at kvalitetssikre og -udvikle uddannelser

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Seksuel chikane på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Juni 2018 Seksuel chikane på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology,

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) - 2012, 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) - 2012, 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 15. september Sammensling af kandidatundersøgelser for Kandidatuddannelsen i Medicin med Industriel specialisering (MedIS) -,, og Indledning Som led i arbejdet med at

Læs mere

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet Hver. kvinde udsat for chikane på jobbet 1 pct. af lønmodtagere har været udsat for chikane på jobbet indenfor de seneste 1 måneder. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. De

Læs mere

Karrierebarometer 2016

Karrierebarometer 2016 Karrierebarometer 2016 Denne survey er lavet i februar 2016 blandt 3.460 CA-medlemmer - dimittender og lønmodtagere - som er kommet i job i løbet af 2015. Af disse har 1.012 deltaget i undersøgelsen, hvilket

Læs mere

Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt jobsøgere. Brugerundersøgelse 2009

Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt jobsøgere. Brugerundersøgelse 2009 Executive Summary Evaluering af Jobnet blandt jobsøgere Brugerundersøgelse 2009 Executive Summary Brugerundersøgelse 2009 Af Jeppe Krag Indhold 1 Undersøgelsens resultater...1 1.1 Undersøgelsens gennemførelse...1

Læs mere

De studerendes studiekultur

De studerendes studiekultur Side 1 af 9 De studerendes studiekultur STUDIESTARTUNDERSØGELSEN 2018 AUGUST 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Kun hver tredje glæder sig stort set altid til at komme på deres studie... 3 2. Ni ud

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse

Beskæftigelsesundersøgelse Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Respondenter er dimittender fra januar 2015 og juni 2015 August 2016 Beskæftigelsesundersøgelsen 2016 Metode... 3 Svarprocent... 4 Undersøgelsernes resultater... 4 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1. Bestyrelsen

Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1. Bestyrelsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 87B d. 13. marts 2017 Punkt 5b. Bilag 1 Bestyrelsen S A G S N O T A T 23. FEBRUAR 2017 Vedr. Forsknings- og Uddannelsesstyrelsens undersøgelser

Læs mere

De fleste kommer hurtigt i gang

De fleste kommer hurtigt i gang De fleste kommer hurtigt i gang skrevet af redaktionschef Anne Guldager - 22.09.2015 Ledigheden blandt nyuddannede er stigende, men en ny undersøgelse viser, at langt de fleste trods alt kommer hurtigt

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2013

Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Beskæftigelsesundersøgelse 2013 Opsummering af årets resultater Marts 2014 For 2013 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Sammenfatning af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelse om akademiske socialrådgivere

Sammenfatning af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelse om akademiske socialrådgivere Dansk Socialrådgiverforening 2009 Sekretariatet Pma Sammenfatning af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelse om akademiske socialrådgivere Om undersøgelsen I slutningen af 2008 gennemførte DS en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

- Knap halvdelen af befolkningen er helt eller overvejende enige i, at vikarer har lav status blandt de fastansatte.

- Knap halvdelen af befolkningen er helt eller overvejende enige i, at vikarer har lav status blandt de fastansatte. Analysenotat Befolkningsundersøgelse om vikarbureauer Til: Fra: Dansk Erhverv/LBU Capacent har på vegne af Dansk Erhverv gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt befolkningen på 18 år eller derover.

Læs mere

Akademikere beskæftiget i den private sektor

Akademikere beskæftiget i den private sektor Uddannelses- og Forskningsudvalget 2016-17 UFU Alm.del Bilag 86 t TIL FOLKETINGETS UDVALG FOR FORSKNING OG UDDANNELSE 20. april 2017 MZ Akademikere beskæftiget i den private sektor Indledning Der er udsigt

Læs mere

Løn på det private område

Løn på det private område Løn på det private område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Opsummering af årets resultater Februar 2017 For 2016 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge Ledelsesforventninger blandt unge Ledernes Hovedorganisation Juni 2001 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ambitionen om at blive leder... 3 Fordele ved en karriere som leder... 5 Barrierer... 6 Undervisning

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 13-14 Første del En undersøgelse af elevers oplevede pres i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 4 5 DEL 1: Profil på alle respondenter

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2014

Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Rapport for kandidatdimittender Maj 2015 For 2014 findes også rapport for ph.d.-dimittender samt et notat med en opsummering af årets resultater. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Om undersøgelsen...1. Hovedresultater...2. Jobtilfredshed...3. Stress...3. Psykisk arbejdsmiljø...6. Motivation og fleksibilitet...

Om undersøgelsen...1. Hovedresultater...2. Jobtilfredshed...3. Stress...3. Psykisk arbejdsmiljø...6. Motivation og fleksibilitet... Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2017 Ref. THP/- 03.01.2017 Om undersøgelsen...1 Hovedresultater...2 Jobtilfredshed...3 Stress...3 Psykisk arbejdsmiljø...6 Motivation og fleksibilitet...7

Læs mere

Side 1 af 6. Ansættelsestryghed TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET

Side 1 af 6. Ansættelsestryghed TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET Side 1 af 6 Ansættelsestryghed TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET JANUAR 2019 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Om undersøgelsen af tryghed på arbejdsmarkedet... 3 2. Ansættelsestryghed... 4 2.1. Kvinder er lidt

Læs mere

Beskæftigelsestryghed blandt studerende

Beskæftigelsestryghed blandt studerende Side 1 af 6 Beskæftigelsestryghed blandt studerende TRYGHED PÅ ARBEJDSMARKEDET JANUAR 2019 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Om undersøgelsen af tryghed på arbejdsmarkedet... 3 2. Beskæftigelsestryghed...

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2016

Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Beskæftigelsesundersøgelse 2016 Rapport for kandidatdimittender Februar 2017 For 2016 findes også rapport for ph.d.-dimittender samt et notat med en opsummering af årets resultater. Aarhus Universitets

Læs mere

Danske lærebøger på universiteterne

Danske lærebøger på universiteterne Danske lærebøger på universiteterne Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN) og Forlæggerforeningen har gennemført en undersøgelse blandt studielederne på landets otte universiteter om danske lærebøger

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 2006-2008 pr. 1. januar 2009 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, april 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1.

Læs mere

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer 8. december 2015 Arbejdstid blandt FOAs medlemmer Hvert fjerde medlem af FOA ønsker en anden arbejdstid end de har i dag. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt sine medlemmer.

Læs mere

Sådan fik de jobbet 2016

Sådan fik de jobbet 2016 Ref. MBH/- 26.07.2016 Sådan fik de jobbet 2016 Indhold 1 Indledning...4 2 Metode...4 3 Hovedresultater...6 3.1 Hvilken baggrund kommer dimittenderne med? (Hvad er afgørende for at få første job hurtigt?)...6

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9 Stress og selvledelse... 10 Balance

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2012 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik

Dimittendundersøgelse 2012 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik Indledning Det Tekniske Fakultet udarbejder fra 2012 uddannelsesspecifikke dimittendundersøgelser på alle uddannelsesretninger. Undersøgelserne vil omfatte de seneste tre årgange, der er dimitteret fra

Læs mere

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser Ref. SOL/KNP 02.10.2014 2014 Djøf undersøgelser Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Hovedresultater... 3 Metode... 5 Repræsentativitet... 5 Den typiske selvstændige... 6 Karakteristika... 6 Erfaring

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2014

Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Beskæftigelsesundersøgelse 2014 Opsummering af årets resultater Maj 2015 For 2014 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. Aarhus Universitets beskæftigelsesundersøgelse

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet December 2016 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet Indhold Hovedresultater... 1 Forventet tilbagetrækningsalder... 2 Fastholdelse på arbejdsmarkedet... 4 Bekymringer på arbejdspladsen... 6 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

K A N D I D ATundersøgelsen

K A N D I D ATundersøgelsen K A N D I D ATundersøgelsen 2007 FRANSK ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Kandidaternes første job...3 2. Kandidaternes fortsatte karriere...6 3. Kandidaternes vej til første job...10 4. Kandidaternes studietid...15

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016 Markedsanalyse 15. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne er stadig storforbrugere af naturen Hvad er danskernes holdning til

Læs mere

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018 Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 18 Lederne September 18 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Hvor mange respondenter der er jobsøgende eller overvejer at skifte job Deres motiver

Læs mere

Analyse af dagpengesystemet

Analyse af dagpengesystemet Analyse af dagpengesystemet Udarbejdet september/oktober 2011 BD272 Indhold Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Dataindsamling fra... 2 Dataindsamling fra den øvrige befolkning... 2 Forventninger

Læs mere

Offentligt ansattes frokostpause

Offentligt ansattes frokostpause Offentligt ansattes frokostpause IDA har undersøgt de offentligt ansatte medlemmers frokostpause herunder: Om de holder pause i hele frokostpausen Om de oplever, at arbejdsgiveren forventer, at de står

Læs mere

3. DATA OG METODE. arbejdsmarkedet er forløbet afhængig af den enkeltes uddannelsesbaggrund.

3. DATA OG METODE. arbejdsmarkedet er forløbet afhængig af den enkeltes uddannelsesbaggrund. 3. DATA OG METODE I dette afsnit beskrives, hvordan populationen er afgrænset og hvilket datagrundlag, der ligger til grund for de følgende analyser. Herudover præsenteres den statistiske metode, som er

Læs mere

Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration

Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration Rapporten er udarbejdet af Analyse Danmark A/S 2015 1. Indhold 1. Indhold... 2 2. Figurliste... 3 3. Indledning... 4 4. Dataindsamling og

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2012

Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Beskæftigelsesundersøgelse 2012 Opsummering af årets resultater Maj 2013 Version 6. maj 2013 For 2012 findes separate rapporter for kandidatdimittender og ph.d.-dimittender. AU Beskæftigelsesundersøgelsen

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovebeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovebeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Akutpakkeindsatsen. Oktober Socialpædagogernes Landsforbund

Akutpakkeindsatsen. Oktober Socialpædagogernes Landsforbund Akutpakkeindsatsen Oktober 2013 Socialpædagogernes Landsforbund 2 Indledning... 3 Undersøgelsens hovedresultater... 3 Kommentarer... 4 Jobmæssig situation... 5 Akutjob... 9 A-kassen og jobcenterets indsats...

Læs mere

De to grupper har dog omtrent samme chance (63-

De to grupper har dog omtrent samme chance (63- oktober 216 Nyt fra rff Optagelse på den foretrukne lange videregående uddannelse har ingen betydning for, hvilket uddannelsesniveau man opnår, eller hvor meget man tjener efter endt uddannelse D e afviste

Læs mere

Effekter af studiejob, udveksling og projektorienterede forløb

Effekter af studiejob, udveksling og projektorienterede forløb Effekter af studiejob, udveksling og projektorienterede forløb En effektanalyse af kandidatstuderendes tilvalg på universiteterne Blandt danske universitetsstuderende er det en udbredt praksis at supplere

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 2015 [UDGAVE NOVEMBER 2015] Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution af

Læs mere

Analyse af forsikrede ledige

Analyse af forsikrede ledige Analyse af forsikrede ledige 24 Indhold Indledning... 2 Metode og datagrundlag... 2 Hovedkonklusioner... 2 Sammensætning af gruppen inden for køn, alder og ydelse:... 4 Fordeling af ledige i forhold til

Læs mere

24 respondenter (89%) er mænd, 3 er kvinder og de har en gennemsnitsalder på knap 29 år.

24 respondenter (89%) er mænd, 3 er kvinder og de har en gennemsnitsalder på knap 29 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Faktaark: Iværksættere og jobvækst

Faktaark: Iværksættere og jobvækst December 2014 Faktaark: Iværksættere og jobvækst Faktaarket bygger på analyser udarbejdet i samarbejde mellem Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Djøf. Dette faktaark undersøger, hvor mange jobs der er

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer Indholdsfortegnelse Forside... 1 Selvledelse... 1 Selvledelse blandt bibliotekarer... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9

Læs mere

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Uafhængighed af andre og frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde er de stærkeste drivkræfter for et flertal af Danmarks selvstændige erhvervdrivende. For

Læs mere

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode... Tabelrapport: Sådan fik de jobbet 2014 Indhold 1.0 Indledning:...3 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...5 2.0

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014 BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014 BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER SLOTSHOLM A/S KØBMAGERGADE 28 1150 KØBENHAVN K WWW.SLOTSHOLM.DK UDARBEJDET FOR KL

Læs mere

3. Profil af studerende under åben uddannelse

3. Profil af studerende under åben uddannelse 3. Profil af studerende under åben uddannelse I det følgende afsnit beskriver vi de studerende under åben uddannelse på baggrund af deres tilknytning til arbejdsmarkedet, deres arbejdsområder og deres

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 2013-14 Andel del En undersøgelse af det fysiske undervisningsmiljø i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2400 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 3 4 AFSNIT 1: Profil på

Læs mere

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Capacent Epinion for Arbejdsmarkedsstyrelsen November 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning og formål... 4 1.1 Rapportens opbygning... 4 1.2 Respondentgrundlag...

Læs mere

Kønsbestemt lønforskel på det private arbejdsmarked

Kønsbestemt lønforskel på det private arbejdsmarked Kønsbestemt lønforskel på det private arbejdsmarked LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

KANDIDATUNDERSØGELSEN 2014

KANDIDATUNDERSØGELSEN 2014 Rapport for MEDICIN MED INDUSTRIEL SPECIALISERING (MEDIS) Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Medicin med Industriel Specialisering 2014 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2014

Dimittendundersøgelse 2014 Dimittendundersøgelse 2014 Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus Maj 2014 Indhold 1. Om undersøgelsen... 1 2. Dataindsamlingen... 1 3. Spørgeskemaet... 1 4. Dimittendernes beskæftigelsessituation... 2 5. Dimittendernes

Læs mere

Sådan fik de jobbet 2018

Sådan fik de jobbet 2018 Ref. KEB/- 20.06.2018 Sådan fik de jobbet 2018 Undersøgelsen afdækker nyuddannedes erfaringer med jobsøgning og med deres første job efter endt uddannelse. Formålet med undersøgelsen er at identificere,

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer November 2008 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 2005-2007 pr. 1. august 2008 Udarbejdet af: Gitte Damgaard, Erhvervsakademiet, Århus Købmandsskole Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 2013-14 Tredje del En undersøgelse af brugerbetaling i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2400 København NV Indhold Indledning Om Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Datagrundlag

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018

VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018 VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018 AFRAPPORTERING AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT YDERNUMMERPSYKOLGER Indhold Indledning... 2 Indsamling og distribution... 2 Overordnede konklusioner... 3 1. Henvisningskategori

Læs mere