Unge i FDF et overblik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Unge i FDF et overblik"

Transkript

1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.5 Ansvarlig: BSK LG: FU: HB: X Baggrund Unge i FDF et overblik På HBs studietur til Belgien maj 2015 fik hovedbestyrelsen indblik i den belgiske ungdomsorganisation: Chiro. Det er en organisation med fokus på unge hele vejen igennem organisationsstrukturen. Unge leder i høj grad lokalforeninger. De har målsætning om at det er unge under 30 år, der styrer og leder foreningen lokalt og nationalt. I sommeren 2015 arbejdede HB med, hvordan FDF kan involvere flere unge og starten var en workshop på Midtvejsdebatten i november 2015 om Unge og demokrati. Det gav også anledning til at afprøve om Unge skulle være et udviklingsmål. I foråret 2016 blev der afholdt 2 ungehøringer i henholdsvis Århus og København med 30 unge om ungeinddragelse, hvor der blev inviteret åbent ind til at komme med ideer til HB omkring unge, demokrati og inddragelse i FDFs arbejde. I august 2016 blev der i forlængelse af ungehøringer afholdt temadebat om Unge på hovedbestyrelsesmødet på Rysensteen. Ca. 50 deltog i alt til debatten. Debatten koncentrerede sig om udvidelse af ungerettigheder, et unge HB eller et fast unge mandat, en aktiv rolle og plads i landsdelsledelserne, oplevelse af at blive overset som unge og UR egen usikkerhed omkring det at repræsentere andre unge. Der blev ikke afgivet løfter i forlængelse af HB møderne i maj 2016 og august Sideløbende med temadebatten med og om unge blev der besluttet udviklingsmål. Unge var en af de 9 punkter til drøftelse, men blev ikke valgt til som udviklingsmål. Til gengæld valgte landsmødet i 2016 at vedtage 15-årsvalgret og dette tog en del af opmærksomheden op til landsmødet Igennem forløbet og samtalerne om unge har landsforbundet og Landsdelsledelserne fulgt op på indsatserne i forskelligt omfang, og det er nu tid til at stoppe op og danne overblik for at kunne kvalificere senere beslutninger om, hvilke indsatser, der vil være gode at satse på at udvikle og holde fast i. Indstilling Ideen Der indstilles til, at HB spørger ind til afklaringer og tager bilaget til efterretning. Nedenstående overbliksark er udarbejdet for at give overblik over unge indsatser i FDF på forskellige niveauer og sammenhænge. FDF har pr 10/ seniorvæbnermedlemmer (årgang ) FDF har pr 10/ seniorer (årgang ) FDF har pr. 10/ medlemmer mellem 18 og 30 år (årgang ) svarende til 12,9 % af indberettede medlemmer i januar FDF har pr. 10/ medlemmer mellem 15 og 30 år (årgang ) svarende til 14,8 % af indberettede medlemmer i januar 2017.

2 Hovedbestyrelsen arbejde Temadebat med HB # Midtvejsdebat # Landsmøde # Nationale kurser Dannelse af Ungdomsrepræsentanter # Arbejdsgruppe mellem Landsdelsledelser - Overblik over UR forløb - Fælles idekatalog Internationale kurser Delegationer Folkemødet # Ungdommens Folkemøde # DUF Delegation # Lokale indsatser 7-8 klasseskursus * Seniorvæbnerkursus * Seniorkursus # Instruktørudd. # FDF lederkursus Intro til Arenaen for sidstegangsdeltagere på SKS Euro Course Ung1 # Easter Course Ung2 # Minglabar Myanmar Andreas sva Ung3 # Nye ledere # Mesterlære Kredslederuddannelse 15 års valgret Unge - specifikke arrangementer Initiativer Væbnermesterskabet * # Seniorfestival * # Jagten # Unge grupper: år * år # år Hovedbestyrelsen arbejde Med afsæt i to høringer om unge blandt 25 unge i maj 2016 afholdtes Temadebat om unge i FDF af Hovedbestyrelsen i august 2016 med deltagelse af landsdelsledelser og fremmødte unge. Midtvejsdebatten afholdes hver andet år i november forskudt af Landsmødet. I 2015 deltog 110 hvoraf 42 var unge mellem 18 og 30 år dengang. Landsmøde afholdes hvert andet år i november for alle delegerede. Blandt de 450 delegerede deltog 183 unge mellem 16 og 30 år. Dannelse af Ungdomsrepræsentanter Ungdomsrepræsentanternes forløb er mangeartede på tværs af landsdele og lokale traditioner. De er som minimum deltagere på et Landsmøde, og der har tidligere været arrangeret fællesweekend med besøg på HB møde. Hver landsdel vælger 2 repræsentanter og 2 suppleanter Der drøftes i forlængelse af Landsdelsledelserne tid sammen omkring Hovedbestyrelsesmøde i marts 2017, hvad der gøres på tværs af landsdele, og hvad der forstås ved, at UR skal dannes demokratisk op til landsmødet jf. vedtægterne. En frivillig arbejdsgruppe udarbejder et overblik over valg, valgform, valgdeltagelse og de nuværende ungdomsrepræsentanter forløb frem mod landsmødet Arbejdsgruppen har ligeledes forpligtet sig på at udarbejde et idekatalog frem til marts 2018.

3 Delegationer Folkemøde delegationen bestod 2017 af 11 mellem 18 og 30 år og havde følgende formål: a) At danne og uddanne en flok unge FDFere til at tage del i debatten og være samfundsengageret b) At profilere FDF eksternt især med fokus på #mereleg c) At netværke med eksisterende og nye mulige samarbejdspartnere d) At forsøge at være deltagere i eksisterende debatter og selv arrangere debat om FDF og leg Ungdommens Folkemøde delegationen bestod sidst af 16 unge ml. 17 og 25 år og havde følgende formål: a) At være en synlig, deltagende og medskabende del af Ungdommens Folkemøde b) At aktivere ambitionens pinde i praksis i mødet med omverdenen c) At danne unge FDFére til at være ambassadører på forskelligvis i forlængelse af ambition - Give unge en oplevelse af sammen at repræsentere FDF i mødet med andre jævnaldrende unge - at være vært og besvare spørgsmål om FDF i standen - at være aktive medfortællere for FDF - at udvikle og afholde en workshop om FDF indgangsvinkel til samfundsengagement og frivillighed DUF delegationen bestod sidst af 6 unge mellem 18 og 30 år og havde følgende formål: a) At introducere til FDF interesser og varetagelse af disse i DUF sammenhæng - At give mulighed for at tale FDF sager fra talerstolen og mobilisere opbakning - At koordinere med foreningerne i samrådet Nationale kurser 7-8 klasseskursus Årligt afholdelses to 7-8 klasseskursus i foråret og efteråret med i alt ca. 200 deltagere i alderen 13 til 15 år. Kurset er kendetegnet ved en del læring om FDF, vores historie og hvordan vi er forbundet i dag jf. ambitionen. Der opfordres til at aldersgruppen deltager her som første gang før andre FDF-kurser. Seniorvæbnerkursus Årligt afholdes 3 seniorvæbnerkurser i landet på henholdsvis Kongeådalens Efterskole, Hardsyssel Efterskole og Midtsjællands Efterskole for seniorvæbnere med deltagelse af 330 i alderen 13 til 15 år. Seniorkursus Seniorkursus Vork og Seniorkursus Sletten afholdes 2 gange årligt og har igennem en årrække hver påske og efterårsferien haft cirka 500 deltagere i alderen 15 til 19 år. Instruktøruddannelse Instruktøruddannelsen afholdes hvert forår og efterår på Silkeborg Højskole for unge i alderen 18 til 30 år hvor cirka 25 instruktør udklækkes. FDF lederkursus FDF lederkurset afholdes en gang årlig for alle ledere over 18 år. I det nye koncept i 2017 deltog 171 eksklusiv instruktører og udvalg. Af 171 deltog var 98 mellem 18 og 30 år.

4 Intro til arenaen og udvalgslivet i FDF På Seniorkursus Vork og Sletten introduceres sidstegangsdeltagere bredere for alle dele af arenaen. Udvalgene inviteres til at komme og give indsigt, og det tidligere fokus på FDF oplevelser(rejseoplevelser til internationalt projekt, jagten, instruktøruddannelse, Folkemøde og elev på Silkeborg Højskole) fra de tilstedeværende instruktører suppleres med en bredere forståelse for og gennemsigtighed omkring udvalgsfdf og filosofien omkring FDF som en attraktiv legeplads, når nu de unge afgår fra Seniorkurserne. Internationale kurser Minglabar Myanmar I 2017 har 42 medlemmer af FDF og KFUM&K været på Dialog Course og Task Force besøg hos vores partnere i Myanmar. Easter Course er et påskekursus i ramme af European Fellowship for unge mellem 17 og 25 år. I 2017 deltog 5. Euro Course er et internationalt lederkursus for ledere fra 18 til 26 år i ramme af Fimcap. I 2017 deltog 0 Lokal Lederuddannelse i kreds og landsdele Der udarbejdes særskilt et lederuddannelsesoverblik op til HB mødet i Januar Ung1 # Ung2 # Ung3 # Nye ledere # Mesterlære # Kredslederuddannelse # Lokal Lederuddannelse - landsdele Det vides med sikkerhed at Landsdelene mindst har følgende tilbud, der matcher unge mellem år. LD 1 Landsdelens uddannelsesaften(lua) afholdes to gange om året fra 18 årige og op med 60 deltagere i snit, hvoraf halvdelen er mellem 18 og 30 år. Landsdelens Lederskole er for seniorer, der skal til at bliver ledere og afholdes en weekend to gange årligt med cirka 30 deltagere Et ungdomsudvalg under landsdelsledelsen har taget et initiativ til seniorarrangementer på tværs af landsdelen med opstart november Kredslederne i Sydvendsyssel netværket har de unge med i bilen til fælles seniormøde i den kreds, der er vært for kredslederenes netværksmøde. Landsdelen afholder Aktiv lejr med 250 deltagende væbnere, seniorvæbnere og seniorer hvert år i september. Saga løbet afvikles til gavn for 250 væbnere, seniorvæbnere og seniorer.

5 Vendialøbet afvikles til gavn for 80 seniorvæbnere og ledere. LD 2 Landsdelsdøgn er et lederuddanelsesdøgn for alle over 16 år. LUDO s Aktiv lejr er for unge årige og fungere som lederuddannelse med inspiration fra kernekurser og ung3. Landsdelen har et seniorudvalg, der laver arrangementer for seniorer cirka 4 gange årligt. Ranger Challenge udbyder en oplevelse i Reepark for unge i senioralderen. LD 3 Lederskolen på Hardsyssel er en lederuddannelsesweekend med forskellige moduler fra 15 år og op med cirka 120 deltager årligt. Landsdelsledelsen arbejde strategisk med et fokus på unge: - Blå dag i Haunstrup Dyrepark, hvor en flok unge er med i arrangørgruppen. - 2 netværk i landsdelen arbejder med årige i regi af seniornetværk med henblik på fastholdelse og gøre (FDF) verdenen større. JMV er en hike i ramme af patruljer for seniorer og seniorvæbnere og afholdes en gang årligt. LD 4 Kredsleder- og lederaften er for alle over 18 år og udbydes 2 gange årligt på Silkeborg Højskole med deltagelse af ca. 55. Forbundssekretærer vurderer, at der cirka 60 % af kursisterne, der er unge mellem 18 og 30 år. Landsdelens ungdomsudvalg afholder Ungdomsweekend med moduler og events for 180 væbnere, seniorvæbnere og seniorer 1 gang årligt. Seniordøgn er et seniorkursus i miniformat der introduceres i februar Lederuddannelsesudvalget i landsdelen introducerer i februar 2018 Ung3 kursus for landsdelens unge i alderen år LD 5 Der udbydes 3 uddannelsesaftener i landsdelen årligt for alle over 15 år. Der deltager ca. 30 per gang, hvoraf en 25 % af kursisterne er unge mellem 15 og 30 år. En FDF kreds med 11 seniorer har et fælles seniorarrangement i støbeskeen for hele landsdelen. Landsdelsledelsen arbejder strategisk på at klæde Ungdomsrepræsentanterne på til at nå ud til og i højere grad at repræsentere de unge i en geografisk stor landsdel. LD 6 Lederskolen er for alle over 18 år og udbydes en gang årligt med deltagelse af ca Forbundssekretæren vurderer, at der cirka 33 % af kursisterne er unge mellem 18 og 30 år. LD7 Lederuddannelse Blå Port er for de årige og udbydes 2 gange årligt med Out in October (OIO) deltog 750 væbnere, seniorvæbnere, seniorer og ledere, hvor der både var uddannelse og oplevelser hele weekenden.

6 LD8 Lederskolen er for de 13 til 16 årige og udbydes over to weekender i foråret med deltagelse af ca. 100 i 2017 Out in October (OIO) deltog 750 væbnere, seniorvæbnere, seniorer og ledere, hvor der både var uddannelse og oplevelser hele weekenden. CH2C løbet er en patruljetur med 250 deltagere og afholdes hvert år i oktober med 75% deltagende unge mellem 13 og 30 år. Rysensteen initierer et ungemiljø med Eat n Meet og faglige indspark til Kom Omkring arrangementer med et varieret deltagerantal på års valgret Konsekvenserne af Landsmødets vedtagelse af 15 års valgret afventer juridisk udredning hos DUF i forhold til tipsmidlerne. Hvilken betydning vedtagelsen afføder for sammensætningen af den enkelte kredsbestyrelse er stadig uafklaret. Unge specifikke arrangementer i landsforbundet. Væbnermesterskabet afholdes hvert år, landslejrår undtaget, og havde i deltagere fra 13 år og op. Seniorfestival afholdes hvert andet år og havde I deltagere i alderen 13 år og op. Jagten blev i 2017 taget op igen med 110 deltagere i alderen år. Initiativer En underskov af uddannelsestilbud og oplevelser, der gør en indsats for unge på forskelligvis. Kanokurser Førstehjælpskurser Klatringskurser Efterårskurset for orkestre De danske årsmøder i Slesvig Bandweekend Kongeådalens Efterskole Sing IN i landsdelene Lederfighten Tidsplan i.a.b. Kommunikation i.a.b. Økonomi i.a.b. Bilag I.a.b.

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse STILLINGSOPSLAG FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse Vi søger en dygtig leder, der kan være en central kulturbærer i en værdistærk organisation. Du kommer til

Læs mere

Evaluering af strategikoncept

Evaluering af strategikoncept Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Brug af ansatte ressourcer

Brug af ansatte ressourcer SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.10 Ansvarlig: MS Brug af

Læs mere

Opslagsværk. Kredslederhåndbogen 75

Opslagsværk. Kredslederhåndbogen 75 Opslagsværk 55 nord Virksomheden 55 nord er ejet af FDF og KFUM-spejderne. 55 nord er primært en online webshop, som blandt andet sælger FDFs varer, eksempelvis forbundsskjorten. Alle kan handle i webshoppen

Læs mere

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (V) X X NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Idekatalog for landsdelsledelser

Idekatalog for landsdelsledelser Idekatalog for landsdelsledelser Veje til et demokratisk dannende forløb for Ungdomsrepræsentanterne LANDSDELSLEDELSERNES ARBEJDGRUPPE 2017-2018 2. marts 2018 Idekatalog for landsdelsledelser Veje til

Læs mere

Præsentation af kandidater til landsdelsledelsen

Præsentation af kandidater til landsdelsledelsen Præsentation af kandidater til landsdelsledelsen Brian Albrektsen, FDF Frederiks Katrine Gørup Benée, FDF Langå Leif Laursen, FDF Randers 2 Nette Christensen, FDF Viborg 1 Sasia Donskov, FDF Aars Søren

Læs mere

Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1, 28. februar 2017

Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1, 28. februar 2017 Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1, 28. februar 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere 4. Godkendelse af dagsorden 5. Landsdelens beretning, Bilag 1 6. Regnskab 2015-2016,

Læs mere

Landsdelsledelsens skriftlige beretning til Landsdelsmødet

Landsdelsledelsens skriftlige beretning til Landsdelsmødet Landsdelsledelsens skriftlige beretning til Landsdelsmødet 2017-2019 Landsdelsledelsen På Landsdelsmødet i 2017 blev følgende personer valgt ind i Landsdelsledelsen: Flemming Würtz, FDF Harridslev Katrine

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole Så er det med at komme afsted til landsdelsmødet tag bare flere ledere fra kredsen med Landsdelsmøde : Landsdelsmødet er det forum, hvor vi i landsdelen lægger planerne for fremtiden i vores landsdel og

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.15 Ansvarlig: BSK Overskrift

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF Udviklingsmål 2016 2018 Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF FOTO BO LUDVIGSEN, RIEKE POPPE, THOMAS HEIE NIELSEN Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 3.-4. marts 2017 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Anne Katrine Sylvest Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Mødetid: Lørdag kl samt søndag

Mødetid: Lørdag kl samt søndag side 1/ 7 Møde for: Mødedato: 11. november 12. november Vært: TH Mødetid: Lørdag kl 19.00-20.15. samt søndag 09.00-16.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lørdag: AK Søndag: CSB Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

HBs ÅRSHJUL 2015-2016

HBs ÅRSHJUL 2015-2016 HBs ÅRSHJUL 2015-2016 Bilaget fremstilles på alle mæder og angiver større sager og processer som HB følger. Listen med status over opgaver som LM har pålagt HB vedligeholdes løbende i ledelsesrapporten

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: 04.03.2010 Side: 1 af 5 Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger...1 2. Status

Læs mere

Godkendelse af budget, driftsplan, vedligeholdelsesplan samt udlejningspriser for FDF Lejrcenter Vork

Godkendelse af budget, driftsplan, vedligeholdelsesplan samt udlejningspriser for FDF Lejrcenter Vork SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) X HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.14 Ansvarlig: PJ LG: FU:

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2 Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE INDLEDNING Ung 2 er en opfølgende samtale på Ung 1 og henvender sig til samme målgruppe henholdsvis seniorvæbnere eller seniorer

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 30.-september 1. oktober Vært: Troels Henrik Mødetid: Fredag kl. 19.00 - lørdag kl. 21.00 Referent: Andagt: Deltagere: Christina

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

Dagsorden og bilag til landsdelsmøde i landsdel 8

Dagsorden og bilag til landsdelsmøde i landsdel 8 ! Dagsorden og bilag til landsdelsmøde i landsdel 8 Torsdag d. 26. Februar 2015 kl. 19-21:30 på Rysensteen Tilmelding: senest d. 19. februar HER Dagsorden 1. Valg af dirigent og ordstyrer 2. Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden

Forretningsorden Forretningsorden 2019-2020 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 19. januar 2019 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Strategikoncept FDF har fire vigtige styringsredskaber for at sikre landsforbundets daglige drift samt sikre en ordentlig implementering af landsforbundets ambition og udviklingsmål. Disse styringsredskaber

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest Møde for: FFs hovedbestyrelse Mødedato: 3.-4. marts 2017 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Anne Katrine Sylvest eltagere: HVEESTYRELSEN

Læs mere

Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Børnepolitiske initiativer om konventionen samt kontakten til Børneambassadørerne

Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Børnepolitiske initiativer om konventionen samt kontakten til Børneambassadørerne Referat af 22. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 29. april 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Nyhedsbrev FDF Landsdel 3

Nyhedsbrev FDF Landsdel 3 Solen begynder at gløde. Mørket i verden har tabt. Lad os gå ud for at møde lyset Gud lige har skabt. Første vers af en smuk morgensalme, men måske også et udtryk for at vi går mod den lyse tid, vintermørket

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen.

Udviklingsmål Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen. Udviklingsmål 2018 2020 Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen. Kære kredsleder På landsmødet 2018 vedtog FDFs kredse tre nye udviklingsmål under overskrifterne

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKE Fællesledelser

Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKE Fællesledelser Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKE Fællesledelser Læsevejledning: Ønskes en tekst slettet, er den markeret således: Tekst der ønskes slettet. Forslag til ny tekst, står således: Tekst

Læs mere

Bilagsnummer: 2.08 Ansvarlig: JHK/BSK LG: FU: HB: X. Vejledning til kredsstart med kredsstartspakke fra medlemspuljen

Bilagsnummer: 2.08 Ansvarlig: JHK/BSK LG: FU: HB: X. Vejledning til kredsstart med kredsstartspakke fra medlemspuljen SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.08 Ansvarlig: JHK/BSK

Læs mere

AMBITIONEN VI DELER. Kredsen det lokale ståsted

AMBITIONEN VI DELER. Kredsen det lokale ståsted Denne øvelsesvejledning har til hensigt at hjælpe kredslederen på ledermødet til at oversætte og omsætte ambitionen, så kredsen forholder sig til ambitionen om at være det lokale ståsted. Af Lasse Nybo,

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering HB-møde: Januar 2014 Initialer: PJ/PB/MH Bilags.nr.: 2.1.4 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den januar 2019

Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den januar 2019 Type FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den 18.-19. januar 2019 Til stede Hovedbestyrelsen: Ansatte: Referat: Jonas Kolby Laub Kristiansen (JKK), Emil Gaarde (EG), Iben

Læs mere

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Overordnet målsætning med handlingsplanen Klog på livet I FDF tror vi på, at mennesker udvikler sig i samspil med andre mennesker. Derfor giver vi børn og unge

Læs mere

Strategi for fællesskab og relationer i FDF

Strategi for fællesskab og relationer i FDF Strategi for fællesskab og relationer i FDF Strategi for fællesskab og relationer i FDF FDF øger fokus på fællesskab og relationer mellem børn, unge og voksne. FDFs landsmøde 2014 har vedtaget to udviklingsmål.

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ Møde for: Mødedato: 4.-. marts 2016 Vært: Simon Fauerskov Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 18.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Allan Frank Walther Deltagere: HVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5 NOV Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen Christina Gro Hansen Christian Dias HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby

Læs mere

FDF og skolereformen. et positionspapir 2013. Skolereformen er startet. Dét giver FDF en fornyet position.

FDF og skolereformen. et positionspapir 2013. Skolereformen er startet. Dét giver FDF en fornyet position. HB-møde: November 2013 Initialer: BSK Bilags.nr.: 2.5.2 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (V) X x LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat af 1. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 8. maj 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 (Spisepause 18.00-18.30) STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #7, 214 Vært: Referent: Deltagere: Bitten Schjødt Kjær Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk),

Læs mere

Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKEs lokalafdelinger

Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKEs lokalafdelinger Forslag til vedtægtsændringer for DUI-LEG og VIRKE lokalafdelinger 2018-2020 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKEs lokalafdelinger Læsevejledning:

Læs mere

Strategi for FDF i samarbejde

Strategi for FDF i samarbejde Strategi for FDF i samarbejde 1 Strategi for FDF i samarbejde FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner. FDFs landsmøde 2014 har vedtaget to udviklingsmål. Dette er strategien

Læs mere

Referat af Landsdelsmødet lørdag d. 17. marts 2007

Referat af Landsdelsmødet lørdag d. 17. marts 2007 Referat af Landsdelsmødet lørdag d. 17. marts 2007 Fremmødte Himmerland Nord: FDF Ellidshøj, FDF Romdrup-Klarup, FDF Storvorde-Sejlflod og FDF Sønderholm-Frejlev Limfjorden netværk: FDF Kærby, FDF Nørre

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 4, august 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Simon Fauerskov Christina Gro Hansen Allan Frank Walther HOVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: 4.-. marts 2016 Vært: Simon Fauerskov Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 18.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Allan Frank Walther Deltagere: HVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

Mediestrategi Medierne i FDF har en fælles målsætning, formuleret af mediekoordineringsudvalget i 2010:

Mediestrategi Medierne i FDF har en fælles målsætning, formuleret af mediekoordineringsudvalget i 2010: HB mødebilag side 1/ 5 Punkt: 2.4 Initialer: JD HB møde nr.: 1-2012 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag Debat- og temabilag Beslutningsbilag Medierne i dag FDFs nuværende medieudbud tager afsæt i den opdeling

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 26.-27. august 2016 Vært: Anna Vistesen Mødetid: Fredag kl. 19.00 - lørdag kl. 15.00 Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Landsdelsledelsesmøde 7023

Landsdelsledelsesmøde 7023 Landsdelsledelsesmøde 7023 Dato: 25. maj 2011 Klokkeslæt: 18:00 Sted: Morten Larsen, Bondesager 9, 4220 Korsør Mødetype Ordinært Landsdelsledelsesmøde Møde indkaldt af Morten Larsen Mødeleder Morten Larsen

Læs mere

Udvalg Øvrige oplysninger Links

Udvalg Øvrige oplysninger Links 2013 Udvalg Øvrige oplysninger Links August 14. Sæsonopstart med oprykning Ole, Katrine, Thomas Thomas spørger Christian 19. Netværksmøde Viborg Netværk Indbydelse følger Grill og sejlads for alle ledere

Læs mere

Forretningsorden Vedtaget af hovedbestyrelsen den 4. marts 2017 med ikrafttrædelse samme dato.

Forretningsorden Vedtaget af hovedbestyrelsen den 4. marts 2017 med ikrafttrædelse samme dato. Forretningsorden 2017-2018 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 4. marts 2017 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

Værktøj for FDF i samarbejde

Værktøj for FDF i samarbejde Værktøj for Værktøj til at komme godt i gang med samarbejde i kredsen med tre inspirationsfilm, valgseddel og illustreret handlingsplan. FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner

Læs mere

Velkommen tilbage fra sommerferie, og sommerlejre. Vi håber de har været sjove, inspirerende og lærerige.

Velkommen tilbage fra sommerferie, og sommerlejre. Vi håber de har været sjove, inspirerende og lærerige. Michelle Dahl Fra: Sendt: 2. september 2013 13:52 Til: Michelle Dahl Emne: Nyhedsbrev - Landsdel 1 - september 2013 Kære alle FDF'ere i Landsdel 1 Velkommen tilbage fra sommerferie, og sommerlejre. Vi

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: mandag den 28. august 2017 Vært: Troels-Henrik alslev Krag Mødetid: 17.00-21.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Christian Skovsgaard jerre Deltagere: HVEDESTYRELSEN

Læs mere

Beretning FDF landsdel 2013 2014

Beretning FDF landsdel 2013 2014 To år er gået, siden vi sidst gjorde status og så tilbage, nu er det er så blevet tiden igen og denne gang, er det mig, der for første gang får lov at skrive beretning. I vil opdage at formen er anderledes

Læs mere

Velkommen i FDF. Tak fordi du vil påtage dig opgaven som leder en rolle, der er afgørende for arbejdet i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF.

Velkommen i FDF. Tak fordi du vil påtage dig opgaven som leder en rolle, der er afgørende for arbejdet i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Til nye ledere Velkommen i FDF Tak fordi du vil påtage dig opgaven som leder en rolle, der er afgørende for arbejdet i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Som leder i FDF vil du både opleve udfordringer

Læs mere

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Indkaldelse og dagsorden til 10. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 19. marts 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

Dagsorden. Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1 Skalborg Kirke Onsdag d. 18. marts 2015

Dagsorden. Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1 Skalborg Kirke Onsdag d. 18. marts 2015 Dagsorden 1. Valg af ordstyrer 2. Valg af referant 3. Valg af stemmetællere 4. Godkendelse af dagsorden 5. Landsdelens beretning, Bilag 1 6. Oprettelse af pulje til særlige formål, Bilag 2 7. Handlingsplan

Læs mere

Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009.

Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009. 2009 Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009. KL s Konsulentvirksomhed, Køge Kommune og DUF Dansk Ungdoms Fællesråd indledte i efteråret

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. # 1 JAN 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Anna Vistesen Christina Gro Hansen Lars Pedersen HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub

Læs mere

Velkommen som ny leder i FDF.

Velkommen som ny leder i FDF. Velkommen som ny leder i FDF. Mulighederne er således : A - discount-udgaven. Du læser bare dette materiale igennem. B - mini-udgaven. Du læser materialet og mailer om at få tilsendt en sæsonplan, der

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 7 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

DAGSORDEN. Navn. Kreds

DAGSORDEN. Navn. Kreds DAGSORDEN Navn Kreds 1 Kære Landsmødedeltager Hermed har vi fornøjelsen at udsende dagsorden til Landsmødet på Hotel Nyborg Strand den 14. til den 16. november 2008. I dette hæfte finder du dagsorden for

Læs mere

Eksternt organisationscirkulære nr. 6

Eksternt organisationscirkulære nr. 6 Eksternt organisationscirkulære nr. 6 1/6 Familieplejernes organisering Baggrund og formål Organiseringen Familieplejerne i Socialpædagogerne har som primært formål at samle alle familieplejere i Socialpædagogerne

Læs mere

Kompendie. Seniorvæbnergruppen, 2012. Tak for 2 dejlige weekender. Hilsen Sara, Simone, Jens og Randi

Kompendie. Seniorvæbnergruppen, 2012. Tak for 2 dejlige weekender. Hilsen Sara, Simone, Jens og Randi Kompendie Seniorvæbnergruppen, 2012 Tak for 2 dejlige weekender Hilsen Sara, Simone, Jens og Randi Indholdsfortegnelse Spørgsmål til Speed dating... 3 Teambuilding-aktivitet... 4 Bytte ting aktivitet Randi...

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 1) Søren Rottbøll er valgt til dirigent Der er rettidigt indkaldt til landsdelsmødet 4 uger før. Ændringer til dagsorden: Under pkt. 8a ændres 12 til 11. Under pkt.

Læs mere

Den 7. - 9. november Fortrinsvis for den nordlige del af landsdel 5. landsdel 6

Den 7. - 9. november Fortrinsvis for den nordlige del af landsdel 5. landsdel 6 Den 7. - 9. november Fortrinsvis for den nordlige del af landsdel 5 Den 30. januar - 1. februar Fortrinsvis for den sydlige del af landsdel 5, samt for landsdel 6 Tilmelding Tilmeldingsfristen er sat til

Læs mere

RETNINGSLINIER VEDR ØKONOMI I FDF

RETNINGSLINIER VEDR ØKONOMI I FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017

Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017 Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017 Denne beretning for perioden fra Landsmødet i 2016 til Landsmødet i 2017 har til formål at tegne et billede af arbejdet i organisationen i perioden. Beretningen

Læs mere

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Demokratisk samtale På Landsmødet 2017 blev det besluttet at igangsætte en evaluering af, hvordan vi i Alternativet udvikler politik. Hovedbestyrelsen

Læs mere

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Denne projektbeskrivelse dækker udelukkende de aktiviteter, der foregår på skolerne i hverdagene i uge 35 til uge 40. Arrangementer i weekender er ikke

Læs mere

Time Out fritidsklubber for 10-15 årige

Time Out fritidsklubber for 10-15 årige Time Out fritidsklubber for 10-15 årige Projektplan Side 1 af 7 Baggrund FDF oplever følgende væsentlige udfordringer: Der mangler fritidstilbud til børn fra 10 år, når de ikke længere kan komme i SFO.

Læs mere

Hovedbestyrelsens forslag til toårsmål

Hovedbestyrelsens forslag til toårsmål PUNKT 4.1 Hovedbestyrelsens forslag til toårsmål 2018-20 PUNKT 4.1 Landsmødeguide del 2 KFUM OG KFUK i DAnmark 16 Lokale aktivitetsmiljøer Frivillighed Sammenhængskraft TOÅRSMÅL 2018-20 BAGGRUND Landsmødet

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020

UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020 UDVIKLINGSPLAN FREM MOD 2020 Det skal gøre indtryk at være og gå til spejder, og spejdere skal gøre indtryk, hvor end de går og kommer. S pejderoplevelser skal være udtryk for det, der er fedt, sjovt,

Læs mere

1. halvår Hvilke seminarer, uddannelser og netværksdage skal du med til i foråret? Få et overblik her, og læs mere eller tilmeld dig på duf.dk.

1. halvår Hvilke seminarer, uddannelser og netværksdage skal du med til i foråret? Få et overblik her, og læs mere eller tilmeld dig på duf.dk. DUFs kurser 1. halvår 2019 Hvilke seminarer, uddannelser og netværksdage skal du med til i foråret? Få et overblik her, og læs mere eller tilmeld dig på duf.dk. Seminarer og fyraftensmøder Workshopturné

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 2012 9. 11. november 2012 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 2012 9. 11. november 2012 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 2012 9. 11. november 2012 på Hotel Nyborg Strand Om referatet Referatet er et beslutningsreferat. Referatet afspejler ikke nødvendigvis den rækkefølge,

Læs mere

FDF udvikler sin kernefortælling

FDF udvikler sin kernefortælling Sommermøder 2018 FDF udvikler sin kernefortælling 2018 2012 2014 Ambition Udviklingsmål:1 2016 Værdier Udviklingsmål:2 Profil og udtryk Udviklingsmål:3 Organisation Vedtægter Tid 2 Det unikke ved FDF Formålet

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 22.-23. januar Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Start fredag 20.00 Slut lørdag 20.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Deltagere:

Læs mere

Den mundtlige beretning

Den mundtlige beretning Den mundtlige beretning Planer for det fremtidige arbejde i 2012 Vi havde i april 2010 et fællesmøde, hvor regionsledelsen havde inviteret træningskoordinatorerne, udvalgsmedlemmerne og andre, der har

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 28.-29. september 2018 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Fredag kl. 20.00 22.00 Lørdag kl. 09.30 22.00 Referent: Christina Gro

Læs mere

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde.

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Referat af 20. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 11. februar 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Vedtægter for den selvejende undervisningsinstitution Kongeådalens Efterskole.

Vedtægter for den selvejende undervisningsinstitution Kongeådalens Efterskole. Vedtægter for den selvejende undervisningsinstitution Kongeådalens Efterskole. 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag. Stk 1. Kongeådalens Efterskole er en uafhængig selvejende undervisningsinstitution.

Læs mere