Selskabets forsikringer er gennemgået og dækningssummer er opdateret i Der gennemføres en tilbudsrunde på selskabets forsikringer i 2018.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Selskabets forsikringer er gennemgået og dækningssummer er opdateret i Der gennemføres en tilbudsrunde på selskabets forsikringer i 2018."

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde den 14. december 2017 kl Meddelelser På mødet orienteres om status i embedsmandsgruppens arbejde vedrørende bestyrelsens fremsatte ønske om vedtægtsændringer i TVIS. Der er udarbejdet og fremsendt projektforslag til Fredericia Kommune med henblik på myndighedsgodkendelse af tilslutning af AGA for levering af overskudsvarme til TVIS. Projektforslaget er fremsendt i høring af kommunen. Behandling af projektforslaget afventer sagsbehandling af om plangrundlaget som pågår for hele AGA projektet/anlægget i Taulov. Energitilsynet har fremsendt en vejledende udtalelse i sagen om tilslutning af Fredericia Shipping og denne er kommenteret af advokat Jørgen Holst. Den vejledende udtalelsen fra Energitilsynet konstaterer, at Varmeforsyningsloven ikke er til hinder for den valgte finansieringsmodel. Formandskabet, Leif Skov og direktøren har afholdt møde med Gårslev Gartneri den 23. oktober med en drøftelse af varmepriser ved varmeleverance til gartneriet og herunder ønsket fra gartneriet om rabataftaler for proceskunder tilsluttet TVIS. Selskabets forsikringer er gennemgået og dækningssummer er opdateret i Der gennemføres en tilbudsrunde på selskabets forsikringer i Der indkaldes til det konstituerende møde i bestyrelsen onsdag den 10. januar 2018 kl Forslag til bestyrelsens mødeplan for 2018 fremlægges på januar mødet. 1. Indstilling. Paradigme for overskudsvarmeaftaler Bestyrelsen traf i 2014 beslutninger om overskudsvarme kort fortalt, at TVIS indkøber al varmeproduktion ekskl. affaldsvarme i Kolding og VE/overskudsvarme over 250 kwh. Endvidere at TVIS undersøger mulighederne for fastlæggelse af principper for organisering og afregning af overskudsvarme til TVIS systemet samt gennemfører en kortlægning af overskudsvarmen. Kommuner og varmeselskaber inddrages i relevant omfang. Bestyrelsen traf d. 9 maj 2017 beslutning vedrørende principper for organisering og afregning af overskudsvarme til TVIS systemet som gengives her efter: 4 Indstilling til beslutning. Paradigme for Overskudsvarmeaftale. Tilslutning til distributionsnet Indstillingen fremgår af vedlagte Notat Indstilling Paradigme Overskudsvarmeaftale Tilslutning til distributionsnet af 2. maj Notatet præsenterer et paradigme for aftale om overskudsvarme med en effekt op til 1,5 MW tilsluttet distributionsnet og behandler principper for organisering og afregning af overskudsvarme til TVIS systemet.

2 Indstilling til beslutning. På grundlag af vedlagte notat med bilag besluttes paradigmet for overskudsvarmeaftale tilsluttet distributionsnettet, herunder særligt 1. at aftaler om overskudsvarme tilsluttet distributionsnettet er med overskudsvarmeleverandøren og TVIS som aftaleparter. Distributionsselskaberne har vetoret som medunderskriver. 2. TVIS sikrer at summen af ny VE og overskudsvarme til TVIS forsyningsområde ikke overstiger årligt 500 TJ. Der er ingen aftage eller leveringspligt på overskudsvarme til TVIS systemet 3. at Varmeprisen håndteres som beskrevet i paradigmet 4. at TVIS kan tilbyde at finansiere distributionsselskabets udgifter til fjernvarmetilslutning på grundlag af formandskabets vurdering 5. at alle varmeselskaber orienteres på møder og paradigmets aftaleforhold afprøves på 2 aktuelle overskudsvarmeleverancer. 6. at endeligt paradigme herefter forelægges bestyrelsen til godkendelse Godkendt som indstillet. Efter aftale med varmeselskaberne er paradigmet prøvet på to leverandører Fredericia Spildevand og Middelfart Bycenter. Paradigmet med kommentarer fra TREFOR og Middelfart Fjernvarme er udleveret til alle selskaber og behandlet på teknikermødet i juni. Alle øvrige selskaber er hver især tilbudt et møde for yderligere kommentering. Endelig afslutning på sagen er sket på møde ifm. teknikermødet i september under titlen vedr. godkendelse for paradigme for aftale om overskudsvarme v/ Advokat Kristian Larsen fra Bech Bruun. Samarbejdet med varmselskaberne om paradigmet har været frugtbart. Der er foretaget aftalte tekniske tilpasninger mens håndteringen af prissætningen ikke er ændret. Indstilling til beslutning: På grundlag af bestyrelsens beslutning den 9. maj og nærværende indstilling besluttes tiltrædelse af vedlagte bilag Paradigmet Overskudsvarmeaftale Tilslutning på distributionsnet, idet særligt gælder for indgåelse af aftaler: 1. at direktøren i samråd med formandskabet bemyndiges til, at forhandle aftale med overskudsvarmeleverandører efter præmisserne i indstillingen for bestyrelsens beslutning den 9. maj at formandskabet og direktøren kan indgå aftaler og træffe anlægsbeslutning for leverancer på op til 30 TJ pr. år samt dermed træffe anlægsbeslutning og om nødvendigt at søge ejerkommuners accept til TVIS optagelse af lån for finansiering af distributionssidens tilslutningsledning. Bestyrelsen orienteres ved aftaler med nye overskudsvarmeleverancer. Godkendt som indstillet.

3 2. Til Efterretning. Levering af procesvarme til MR station på Skærbækværkets blok 3. MR (forkortelse af Måle og Regulér) stationen er ejet af ØRSTED og med denne station opvarmes naturgas til brug for Skærbækværkets blok 3. I forbindelse med indgåelse af ny Aftale om levering af varme fra Skærbækværket er aftalt, at MR stationen ikke er omfattet af denne aftale. ØRSTED har nu udtrykt ønske om, at TVIS leverer varme til MR stationen. Det er TVIS vurdering, at ØRSTED`s køb af varme er nødvendigt og er evt. midlertidig, indtil ØRSTED opretter en levering fra eget anlæg. TVIS har med brev af 2. oktober givet et betinget tilsagn om leverancen til ØRSTED s MR station. ØRSTED har i brev af 26 oktober tiltrådt tilsagnet om, at indgå i et leveranceforhold af varme til MRstationen, som beskrevet i TVIS brev. Leverancen forventes i 2018 at omfatte 2 MW og en årsleverance på 0,5 TJ. TVIS og ØRSTED s breve er vedlagt dagsordenen. Til efterretning. 3. Orientering. SKAT s praksis for beskatning af overskudsvarme underkendt Et bindende svar fra Skatterådet i november fastslår, at overskudsvarmeafgiften for varme, der leveres til et fjernvarmeselskab, skal beregnes på baggrund af nettovederlaget. Hidtil har afgiften været beregnet af bruttovederlaget. I praksis medfører det bindende svar, at afgiften falder med 8 procentpoint. Skatterådets afgørelse giver ligeledes anledning til tilbagebetalingskrav på overskudsvarmeafgiften. TVIS følger op på den ændrede praksis og anmoder SKAT via BDO revision om et forhåndstilsagn på en mindre afgiftsbetaling på selskabets aktuelle overskudsvarmeaftaler. Det vurderes at kunne medføre en mindre afgiftsbetaling for overskudsvarmen i 2018 og frem på ca. 2,2 mio. kr. årligt. Ligeledes tages kontakt til advokat Robert Mikelsons vedrørende TVIS mulige tilbagebetalingskrav for hele perioden hvor TVIS jf. afgørelsen i Landsskatteretten har betalt overskudsvarmeafgift. Hans Bjørn orienterer om status i sagen og herunder status på eventuelle tilbagebetalingskrav på indbetalte afgifter i perioden fra

4 4. Orientering. Garantiprovision til ejerkommunerne ved optagelse af TVIS lån I forbindelse med den aktuelle sag om lånoptagelse til AGA leverancen har kommunerne oplyst os, at de ved alle fremtidige garantistillelser for varmeforsyningsselskaber er forpligtet til at opkræve en provision, der er prissat på markedsvilkår for sådanne garantier. I den aktuelle sag forventes opkrævet en provision på 0,6% p.a. TVIS rekvirerer en udtalelse/undersøgelse hos advokat om garantiprovision ved lånoptagelse. 5. Orientering om status og aftaler på ombygningen, test og idriftsættelse af Skærbækværket Der gives en orientering om status og aftaler med ØRSTED i forbindelse med anlægsprojektet for ombygning af Skærbækværket til biomasse. Desuden orienteres om biomasseanlæggets test og idriftsættelse. 6. Orientering. Overgang til ny varmeaftale på biomasse og skift fra månedsafregning til timeafregning. Før overgangen til den nye varmeaftale mellem ØRSTED og TVIS skal det nye biomasseanlæg bestå en 30 dages samlet testperiode hvor anlæggets samlet kan præstere en rådighed på over 90% af efterspørgslen fra TVIS. Denne 30 dages testperiode pågår og tæller fra den 11. november. Betingelserne for eftervisningen af bl.a. 90% rådighed i perioden foreligger i en underskrevet samarbejdsaftale med ØRSTED. Anders Jepsen orienterer om forløbet af testen og drøftelserne i forbindelse med overgangen til den nye varmeaftale. Aftalen mellem Ørsted og TVIS om levering af biomassevarme fra Skærbækværket træder i kraft pr 14. november Orientering. Status på kampagnen om 95% CO2 neutral fjernvarme i Trekantområdet Sagen er tidligere behandlet i bestyrelsen, senest på møde den 9. maj TVIS og de tilsluttede varmeselskaber driver lige nu kampagnen - der giver besked til nuværende og nye fjernvarmeforbrugere i området: at TVIS har investeret 80 % af omkostningerne til ombygning af Skærbækværket til levering af varme de næste 20 år der er baseret på bæredygtig biomasse. Fjernvarmen i Trekantområdet er nu både billigere, grønnere og fortsat sikker.

5 Kampagnen om 95% CO2 neutral fjernvarme løber fra oktober til Varmens dag den 4. februar næste år. På mødet gives en orientering om status for kampagnen. 8. Orientering om Varmens Dag og åbent hus på Skærbækværket den 4. februar 2018 I et samarbejde med ØRSTED koordineres aktiviteterne ifm. Varmens dag hvor der afholdes et åbent hus på Skærbækværket i februar næste år. Baseret på erfaringer fra tilsvarende begivenheder forventes 4000 gæster fra Trekantområdet. Tilbuddet til gæsterne er dels fordelt på en rundvisning og en messe/udstilling. Varmeselskaberne tilsluttet TVIS og ejerkommunerne er inddraget i koordineringen og vil være repræsenteret på udstillingsstande. Dagens program og aktiviteterne på værket præsenteres på mødet. 9. Orientering om økonomi og driftsforhold. Idet test og idriftsættelsen af biomasseanlægget er forløbet som planlagt i 2. halvår 2017 udbetaler TVIS til kommunerne/varmeselskaberne den 8. januar 2018 resterende indestående på 5,0 mio. kr. modtaget fra SKAT jf. beslutning på bestyrelsens møde den 22. september. Hans Bjørn orienterer om økonomi, driftstal og perioderegnskab ultimo november Eventuelt. Lars Schmidt Henning Due Lorentzen Bente Ankersen Finn Muus Charlotte Uhrskov Asger Christensen Leif Skov Henning Lindved Jensen Afbud: Steen Dahlstrøm /Hans Bjørn

Til orientering. Der fremsendes via TVIS advokat rykkerbrev til SKAT ledelse.

Til orientering. Der fremsendes via TVIS advokat rykkerbrev til SKAT ledelse. Referat fra bestyrelsesmøde den 29. marts 2017 kl. 12.00 14.30 Meddelelser På mødet orienteres om status i embedsmandsgruppens arbejde vedrørende bestyrelsens fremsatte ønske om vedtægtsændringer i TVIS.

Læs mere

1. Indstilling. Tilslutning af nyt forsyningsområde hvor varmekøber finansierer TVIS anlægsomkostning aktuelt Fredericia Havn

1. Indstilling. Tilslutning af nyt forsyningsområde hvor varmekøber finansierer TVIS anlægsomkostning aktuelt Fredericia Havn Referat fra bestyrelsesmøde i TVIS den 15. august 2017 kl. 11.00 13.00 Meddelelser På mødet orienteres om status i embedsmandsgruppens arbejde vedrørende bestyrelsens fremsatte ønske om vedtægtsændringer

Læs mere

TILLÆG TIL VARMEPLAN TVIS

TILLÆG TIL VARMEPLAN TVIS TILLÆG TIL VARMEPLAN TVIS KORTLÆGNING AF MULIGHEDERNE FOR TVIS LEVERANCER TIL NYE FORSYNINGSOMRÅDER September 2015 TVIS er ejet af Kolding Kommune Fredericia Kommune Vejle Kommune Middelfart Kommune Nærværende

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700 Medlemmer Fravær Underskrift René Nordin Bloch - (formand) Carsten Scheibye - (næstformand) Bjarne Westerdahl Carsten

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann, Lars Fischer, Peter Frederiksen, Jens Møller

Læs mere

REFERAT 09-12-2013 BE13/4 J. nr. 200204/67059 Bestyrelsesmøde

REFERAT 09-12-2013 BE13/4 J. nr. 200204/67059 Bestyrelsesmøde Centralkommunernes Transmissionsselskab REFERAT 09-12-2013 BE13/4 J. nr. 200204/67059 Emne Bestyrelsesmøde Mødedato 4. december 2013 kl. 09.30 Sted Deltagere Referent Afbud Københavns Rådhus Ayfer Baykal

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI Læs om: TVIS INVESTERER I BIOMASSE FORSØG MED LAVTEMPERATUR ER EN SUCCES FJERNVARMESELSKABER SLÅR SIG SAMMEN

NYHEDSBREV JUNI Læs om: TVIS INVESTERER I BIOMASSE FORSØG MED LAVTEMPERATUR ER EN SUCCES FJERNVARMESELSKABER SLÅR SIG SAMMEN NYHEDSBREV JUNI 2014 Læs om: Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S TVIS INVESTERER I BIOMASSE Side 2 FJERNVARMESELSKABER SLÅR SIG SAMMEN Side 5 FORSØG MED LAVTEMPERATUR ER EN SUCCES Side 4 VENTILER

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 3. december 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 3. december 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 3. december 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

Fjernvarmeindustriens årsmøde 15. september 2016

Fjernvarmeindustriens årsmøde 15. september 2016 Fjernvarmeindustriens årsmøde 15. september 2016 Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S Årsmødets tema: Nye grænsebrydende samarbejder Program Om TVIS og samarbejdet med kommuner, varmeselskaber,

Læs mere

Tillæg til Varmeplan TVIS

Tillæg til Varmeplan TVIS Tillæg til Varmeplan TVIS Forudsætninger for projektforslag Januar 2015 TVIS er ejet af Kolding Kommune Fredericia Kommune Vejle Kommune Middelfart Kommune 2 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann Lars Fischer,

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9. 17. januar 2012 1600 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning.

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 158988 NOTAT 1. INDLEDNING Hvidovre Fjernvarmeselskab A.m.b.A. ("Selskabet") har anmodet Hvidovre Kommune ("Kommunen")

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6-2011/12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl. 19 00-21 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Lars Fischer og Peter Frederiksen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 28. januar 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 28. januar 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 28. januar 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsyning A/S 19.11.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 41 Den 19.nov 2014 kl.12.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne Medlemmer: Per Ole Petersen - (Formand) Lotte Helms Linda Kofoed Persson

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Samfundsøkonomiske forudsætninger

Samfundsøkonomiske forudsætninger 1 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG 22. november 2018 I det følgende opstilles samfunds- og selskabsøkonomiske forudsætninger for fjernvarmeselskabernes udarbejdelse og kommunernes

Læs mere

08.02 Orientering og beslutning - Siden sidst v/direktøren

08.02 Orientering og beslutning - Siden sidst v/direktøren Vedr. : Ordinært møde Referat den 8. møde 2019 Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Tirsdag den 14. maj 2019 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Kristian Brøns Nielsen KBN Ole Anders Petersen

Læs mere

Referat den 04. møde 2016 DAGSORDEN. Pkt. Emne: Beslutning:

Referat den 04. møde 2016 DAGSORDEN. Pkt. Emne: Beslutning: Referat den 04. møde 2016 Vedr. : Ordinært møde Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Torsdag den 20. april 2017 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Helle Henningsen

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

J.nr. 021384-0019 ano/jhp BILAG 1 TEKNISKE FORHOLD Maj 2012 1. Ejergrænser 1.1 Den samlede struktur af fjernvarmesystemet med tilhørende ejergrænser, herunder den nærmere afgrænsning mellem Energi Viborg

Læs mere

Organisationsbestyrelsen:

Organisationsbestyrelsen: Referat Organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 14. december 2011, kl. 19.00 i, Store Hus, selskabslokalerne, Sadelmagerporten 2, kælderen, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Næstformand Jan Lemser, Bitten

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Morten Kabell oplyste, at 2. behandlingen af samarbejdsaftale SVAF blev godkendt med 7 stemmer for og 1 stemme imod.

Bestyrelsesmøde. Morten Kabell oplyste, at 2. behandlingen af samarbejdsaftale SVAF blev godkendt med 7 stemmer for og 1 stemme imod. Centralkommunernes Transmissionsselskab REFERAT 10-10-2017 BE2017/3 J. nr. 200204/91973 Emne Bestyrelsesmøde Mødedato 4. oktober 2017 kl. 08.00 Sted CTR, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 F. Deltagere Referent

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud:

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud: Mødeindkaldelse 22. maj 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00 Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Deltagere: VIAs bestyrelse Afbud: Referent: Gitte Juul Johansen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl På Central Åderupvej 22-24

Referat fra bestyrelsesmøde nr /15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl På Central Åderupvej 22-24 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 10-2014/15 Tirsdag den 19. maj 2015 kl. 18 00 På Central Åderupvej 22-24 Tilstede: Afbud: Mødeleder: Referent: Øvrige tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen,

Læs mere

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS PUNKT 4 TILSYNSMØDE DEN 27. SEPTEMBER 2016 PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS 29. september 2016 Varme 13/03846 bgor/rvn 1.

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Referat. Løgstør Fjernvarmes bestyrelsesmøde nr. 01/2013 Den 26. februar 2013 kl. 17.00. 21. februar 2013

Referat. Løgstør Fjernvarmes bestyrelsesmøde nr. 01/2013 Den 26. februar 2013 kl. 17.00. 21. februar 2013 Referat Løgstør Fjernvarmes bestyrelsesmøde nr. 01/2013 Den 26. februar 2013 kl. 17.00 21. februar 2013 Sted: Løgstør Fjernvarme Herefter spisning på Hotel du Nord. Deltagere: Formand Uffe Bro, bestyrelsesmedlemmerne:

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. TVIS Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S

Stillings- og personprofil. Direktør. TVIS Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S Stillings- og personprofil Direktør TVIS Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S April 2018 Opdragsgiver Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S Adresse TVIS Tonne Kjærsvej 11 7000 Fredericia

Læs mere

13.04 Godkendelse af budget og takstblad for 2020 v/direktøren

13.04 Godkendelse af budget og takstblad for 2020 v/direktøren Vedr. : Ordinært møde Referat den 13. møde 2019 Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Tirsdag den 24. september 2019 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Kristian Brøns Nielsen KBN Ole Anders

Læs mere

THISTED SPILDEVAND A/S

THISTED SPILDEVAND A/S THISTED SPILDEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Benny B. Christensen, Elin Vangsgaard, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 8. april 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 8. april 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 8. april 2014 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree Administrativ

Læs mere

REFERAT BE2017/1 J. nr / Bestyrelsesmøde. Emne. Mødedato 29. marts 2017 kl Sted CTR, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 F.

REFERAT BE2017/1 J. nr / Bestyrelsesmøde. Emne. Mødedato 29. marts 2017 kl Sted CTR, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 F. Centralkommunernes Transmissionsselskab REFERAT 18-04-2017 BE2017/1 J. nr. 200204/90131 Emne Bestyrelsesmøde Mødedato 29. marts 2017 kl. 08.00 Sted CTR, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 F. Deltagere Referent

Læs mere

Professionshøjskolen i Region Midtjylland

Professionshøjskolen i Region Midtjylland Møde i den midlertidige bestyrelse for Professionshøjskolen i Region Midtjylland Møde 2007-2 Mødet afholdes mandag, den 27. august, kl. 16-19, hos Vitus Bering Danmark, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 9. februar 2016 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 9. februar 2016 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 9. februar 2016 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

12.05 Status Energi Viborg Kraftvarmes projektgruppemøder Orientering

12.05 Status Energi Viborg Kraftvarmes projektgruppemøder Orientering Vedr. : Ordinært møde Referat af 12. møde 2019 Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Tirsdag den 27. august 2019 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Kristian Brøns Nielsen KBN Ole Anders

Læs mere

Opsigelse af overenskomst med Aarhus Kommune

Opsigelse af overenskomst med Aarhus Kommune Aarhus 19. december 2014 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 019047-0038 ano/jhp Opsigelse af overenskomst med Aarhus Kommune 1. Indledning og sammenfatning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

TILLÆG TIL VARMEPLAN TVIS

TILLÆG TIL VARMEPLAN TVIS TILLÆG TIL VARMEPLAN TVIS VARMEGRUNDLAG OG VARMEBEHOVSPROGNOSE Juli 2017 TVIS er ejet af Kolding Kommune Fredericia Kommune Vejle Kommune Middelfart Kommune Nærværende tillæg til Varmeplan TVIS er udarbejdet

Læs mere

Nyt stort fjernvarmesystem i Køge

Nyt stort fjernvarmesystem i Køge Nyt stort fjernvarmesystem i Køge TRANSFORM konference den 21. november 2012 Lars Gullev Direktør, VEKS Fjernvarme i Hovedstaden VEKS Interessentskab Interessentskab mellem mellem 12 12 kommuner kommuner

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 17. januar 2012 kl. 16:09. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 17. januar 2012 kl. 16:09. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 17. januar 2012 kl. 16:09 I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

ODENSE KOMMUNES FORETRÆDE FOR ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAUDVALGET

ODENSE KOMMUNES FORETRÆDE FOR ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAUDVALGET Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 (Omtryk - 31-10-2018 - Rettelse i slide nr. 9) EFK Alm.del Bilag 43 Offentligt ODENSE KOMMUNES FORETRÆDE FOR ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAUDVALGET 1. november

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling onsdag den 29. juni 2016. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 56 ens 20ende

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret Scandic, Malmø 1. Formanden orienterer 2. Byggeudvalget orienterer 3. Administrationen orienterer 4. J.nr.

Læs mere

4. Odense Kraftvarmeværk A/S klage fra Fjernvarme Fyn A/S over prisen på affaldsvarme fra kraftvarmeværket.

4. Odense Kraftvarmeværk A/S klage fra Fjernvarme Fyn A/S over prisen på affaldsvarme fra kraftvarmeværket. Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 121. 2. Meddelelser fra formanden. 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra vicedirektøren. Sager til beslutning 4. Odense Kraftvarmeværk

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

05.02 Orientering - Siden sidst v/direktøren:

05.02 Orientering - Siden sidst v/direktøren: Referat 05. møde 2016 Vedr. : Ordinært møde Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Torsdag den 26. maj 2016 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Helle Henningsen HH Mikael

Læs mere

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 7. juli Kl Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Niels Christian Henneberg.

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 7. juli Kl Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Niels Christian Henneberg. Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 7. juli 2017. Kl. 10.00 Mødested: Christiansvej 6 Afbud fra Niels Christian Henneberg. Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2 Godkendelse af referat

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 13. juni 2017 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Afbud: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

5. september Er afgifter en barriere ved vurdering af om man skal levere/anvende overskudsvarme?

5. september Er afgifter en barriere ved vurdering af om man skal levere/anvende overskudsvarme? 5. september 2017 Er afgifter en barriere ved vurdering af om man skal levere/anvende overskudsvarme? Emner I dag: Lov og praksis indtil nu Praksis fremover Afgifts- og tilskudsanalysen Hvad er overskudsvarme?

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Referat Kommunalbestyrels

Referat Kommunalbestyrels en. Referat Kommunalbestyrels Mødedato: 14. juni 2011 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødesalen i Ringe Indkaldelse Hans Jørgensen Bo Andersen Anne-Merete Mikkelsen Jane Heitmann Jakob Holm

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 16. juni 2015 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 16. juni 2015 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 16. juni 2015 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott (referent)

Læs mere

BOLIGKONTORET FREDERICIA

BOLIGKONTORET FREDERICIA BOLIGKONTORET FREDERICIA Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 5. august 2015, kl. 17.00 i Administrationen Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Lis Gregersen, Flemming Lorenzen Verner

Læs mere

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard Herning, den 20.08.2010 Referat af bestyrelsesmøde i Herning Vand A/S Dato: 16.08.2010 Start: 9.00 Slut: 11.00 Sted: Østre Vandværk, Engdahlsvej 11b Til stede: Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen,

Læs mere

Ved økonomiforhandlingerne mellem Regeringen og KL vil beredskabet indgå som fokusområde.

Ved økonomiforhandlingerne mellem Regeringen og KL vil beredskabet indgå som fokusområde. Østjyllands Brandvæsen Referat Bestyrelsen 26-04-2017 10:00 26-04-2017 12:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 26. april 2017 10:00-12:00 AffaldVarme Aarhus, Varmehuset, Bautavej 1, 8210 Aarhus V, lokale

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

[...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning

[...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet tariferingen af Billund Lufthavn i forbindelse med fjernvarmetilslutning til Billund Varmeværk. Nævnsformand, cand.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Viborg Fjernvarme

Forretningsorden for bestyrelsen på Viborg Fjernvarme Forretningsorden for bestyrelsen på Viborg Fjernvarme 1. Konstituerende møde Efter den årlige generalforsamling træder bestyrelsen sammen til konstituerende møde. Mødet indkaldes og ledes af det medlem,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 18. juni 2013 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Konsulent Erik Sørensen, DFP deltager under

Læs mere

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS Referat Emne/udvalg Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 Mødedato 25. januar 2017 Mødetidspunkt Kl. 11.00 12.00 Bemærkninger

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Referat Energitilsynsmøde den 24. februar 2015 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 160 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager til

Læs mere

Bestyrelsen. Østjyllands Brandvæsen. Referat

Bestyrelsen. Østjyllands Brandvæsen. Referat Østjyllands Brandvæsen Referat Bestyrelsen 28-09-2017 09:30 28-09-2017 16:45 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 28. september 2017 09:30-16:45 Samsø Rådhus, Søtoften 10, Mødelokale 2 Rådmand Kristian Würtz

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 6. oktober 2010 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Byråd tiltrådte den 16. december 2009 indstilling om overtagelsesbalance

Læs mere

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH)

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH) Referat: Bestyrelsesmøde den 24-03-2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Jens Jørgen Nygaard

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 20. december 2018 Mødested: Industrivej 40 Mødenummer: 9 Fraværende:

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 20. december 2018 Mødested: Industrivej 40 Mødenummer: 9 Fraværende: Mødedo: Mødested: Industrivej 40 Mødenummer: 9 Fraværende: SAG NR. DAGSORDEN SIDE 36. Forlængelse af kassekredit i Energi Viborg Kraftvarme A/S 102 37. Orienteringssag vedrørende rapport om den fremtidige

Læs mere

Til: bestyrelsen og suppleanter i HMN Naturgas I/S. Protokoller fra møder den 26. september 2014

Til: bestyrelsen og suppleanter i HMN Naturgas I/S. Protokoller fra møder den 26. september 2014 Til: bestyrelsen og suppleanter i HMN Naturgas I/S 23. oktober 2014 Sagsnr.: 2014090022 Tlf. direkte: 62259111 Fax: 3955 7801 hmndirektion@naturgas.dk Protokoller fra møder den 26. september 2014 Vedlagt

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering Bestyrelsesmøde nr. 3. 2015/2016 Dato 10. februar 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor Punkt 1: Referat fra seneste møde Referat fra møde nr. 2 2015/2016 blev underskrevet. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Læs mere

Modtagestation Syddanmark I/S

Modtagestation Syddanmark I/S Side nr.: 1 Mødedato: Den 20 september 2012 Mødetidspunkt: Kl. 11.30 Sluttidspunkt Ca. 13.00 Mødelokale: Motas, Vejlbyvej 21, 7000 Fredericia Afbud: DAGSORDEN SIDE PKT. 1: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDEN....

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Gribskov Kommune. Formål

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Afbud: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

Carsten Lawets, CLA, Ida Thyssen, IT, Bent Hansen, BH, Henning Juul, HJ, Gitte Becher, GB og Niels Grønbæk, NG.

Carsten Lawets, CLA, Ida Thyssen, IT, Bent Hansen, BH, Henning Juul, HJ, Gitte Becher, GB og Niels Grønbæk, NG. REFERAT (Protokol) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2013 i Langhårsklubben Fredag den 26. juni 2013 kl.: 18:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Jens Jensen, JJ Leif Hansen, LH

Læs mere

Eventuelle afbud bedes meddelt til Holger Skott, tlf. 22 16 25 69, eller på mail: post@brande-fjernvarme.dk.

Eventuelle afbud bedes meddelt til Holger Skott, tlf. 22 16 25 69, eller på mail: post@brande-fjernvarme.dk. REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 4. december 2012 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Administrativ medarbejder Holger Skott

Læs mere

Referat. rent vand. Bestyrelsesmøde, nr. 03/2019. Dagsorden. 1 Vi sørger for. Mødedato: Onsdag den 8. maj 2019, kl. 13. Mødested: AquaDjurs.

Referat. rent vand. Bestyrelsesmøde, nr. 03/2019. Dagsorden. 1 Vi sørger for. Mødedato: Onsdag den 8. maj 2019, kl. 13. Mødested: AquaDjurs. Referat Bestyrelsesmøde, nr. 03/2019 Mødedato: Onsdag den 8. maj 2019, kl. 13. Mødested: AquaDjurs. Mødedeltagere: Bestyrelse - Bente Hedegaard (formand) - Benny Hammer (næstformand) - Kasper Bjerregaard

Læs mere

Overskudsvarme. Kortlægning af udnyttet overskudsvarme i fjernvarmen. John Tang

Overskudsvarme. Kortlægning af udnyttet overskudsvarme i fjernvarmen. John Tang Overskudsvarme Kortlægning af udnyttet overskudsvarme i fjernvarmen John Tang Grøn Energi er fjernvarmens tænketank. Vi omsætter innovation og analyser til konkret handling til gavn for den grønne omstilling,

Læs mere

01 Godkendelse af dagsorden

01 Godkendelse af dagsorden Politisk dokument uden resume Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen Beslutningsprotokol for bestyrelsesmødet den 24. oktober 2012 klokken 9.30. Åben dagsorden Til stede var: Finn Aaberg, Knud Larsen,

Læs mere

2. Forretningsorden for bestyrelsen i Rebild Vand & Spildevand A/S

2. Forretningsorden for bestyrelsen i Rebild Vand & Spildevand A/S Referat Dato 13. februar 2018 Ansvarlig Johnny Kristensen Reference D4843-18/1.0 Bestyrelsesmøde nr. 42 Mødedato: 13-02-2018 Mødested: Rebild Vand & Spildevand A/S, Sverriggårdsvej 3, Skørping Referent:

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

MERE SPILDVARME FRA TAS KAN BLIVE RESSOURCE

MERE SPILDVARME FRA TAS KAN BLIVE RESSOURCE NYHEDSBREV 2014 DECEMBER GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR TVIS kan se tilbage på et år, hvor forhandlingerne om en ny varmeaftale har fyldt meget i hverdagen. Vi har vendt et vigtigt kapitel i historien om den

Læs mere

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 28. oktober 2014. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby. Afbud fra Jørgen Hansen.

Referat for: Middelfart Provstiudvalg. PU møde 28. oktober 2014. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby. Afbud fra Jørgen Hansen. Referat for: Middelfart Provstiudvalg PU møde 28. oktober 2014. Kl. 16.00 Mødested: Industrivænget 9, 5580 Nørre Aaby Afbud fra Jørgen Hansen. Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden PU medlemmerne ser gerne

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Fremtidens Energisystem

Fremtidens Energisystem Fremtidens Energisystem PlanEnergi, Skørping. 35 år. Fredag d. 30. november 2018. Formand Frede Hansen,. Forsyningsstrategi Der blev igangsat et strategiarbejde omkring fremtidig forsyning i 2013-14. 597

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Et fremtidigt solvarmeanlæg ved Høng Varmeværk vil minde om dette trickfoto (set fra Møllegårdsvejens forlængelse)

Et fremtidigt solvarmeanlæg ved Høng Varmeværk vil minde om dette trickfoto (set fra Møllegårdsvejens forlængelse) Et fremtidigt solvarmeanlæg ved Høng Varmeværk vil minde om dette trickfoto (set fra Møllegårdsvejens forlængelse) Bestyrelsen for Høng Varmeværk anbefaler, at varmeværket investerer ca. DKK 30 mio. i

Læs mere

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆRT BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 11. december 2009 kl. 14.00. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11.

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆRT BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 11. december 2009 kl. 14.00. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. REFERAT FRA EKSTRAORDINÆRT BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 11. december 2009 kl. 14.00 I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Dagsordenen blev udleveret

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra Thomas Storm deltog ikke i behandlingen af punkterne 10, 11 og 12. INDHOLD Sagsnr. Side

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 20. august 2013 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 20. august 2013 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen 12 Fraværende: Peter Sejersen Dagsorden 22.0 Meddelelser fra formanden Intet 23.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet 24.1 Siden sidst Vand Spildevand drift - Nye boringer til Skovparkens Vandværk - Ledningsrenovering

Læs mere