Formandsberetning for (Generalforsamling )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandsberetning for (Generalforsamling )"

Transkript

1 Formandsberetning for (Generalforsamling ) Ved vores sidste generalforsamling den 18. marts 2017 kunne jeg fortælle, at det faktisk havde været vanskelig at få afsluttet sagen omkring etablering af vores drænprojekt, fordi vi ikke kunne blive enige omkring spørgsmål om økonomien. Den økonomiske side af sagen blev dog afsluttet lige op til julen Jeg fortalte også, at det havde været en både træls og tung opgave at komme igennem, og at det havde været et stort arbejde, og jeg stillede også spørgsmålet - Er vi så færdige? Svaret blev, nej desværre ikke, fordi Orbicon ikke havde formået at færdiggøre de tegninger, der skal vise hvor vores ledninger og brønde faktisk ligger placeret. Siden sidste år har vi modtaget i hvert fald fem sæt tegninger, alle sammen forkerte ufuldstændige og ubrugelige. Vi har virkelig været oppe og markere, at det der er leveret, er helt utroligt ringe og ikke acceptabelt. Senest er Orbicons salgschef så personligt gået ind i sagen, og vi har afholdt møder med ham og en repræsentant for Lemvig Vand og Spildevand, der i øvrigt har bakket os fuldt og helt op i vores kritik af Orbicon. Vi troede at vi ved et møde i Lemvig den 10. jan skulle have afsluttet det hele. Men nej - også til dette møde var der forkerte tegninger. Det blev så aftalt, at der i løbet af 1 2 uger ville være foretaget berigtigelser, så tegningerne var rigtige. Den 20. marts fik jeg så en ny mail, der oplyste at der var fundet flere fejl, og at man fra Orbicon forventede, at nye tegninger burde være klar et par uger efter påske. Det har jeg så ikke set endnu!!! Til gengæld har jeg i denne uge fået oplyst, at salgschef Per Ørskov nu er sygemeldt på ubestemt tid. Vi kender nu langt størstedelen af højdekoter på vores ledninger og brønde. I forbindelse med fremtidige spulinger af ledninger og brønde, kan vi måske få de sidste koter indmålt. Det er dog ikke forhold der har betydning for den almindelige fremtidige drift. Vi mangler endnu også at få udskilt arealer til pumpestationer i Geodatastyrelsen (det tidligere Kortog Matrikelstyrelsen), så arealerne fremover samlet tilhører Vrist Pumpelag. Tilsvarende mangler vi en samlet oversigt over de drænledninger, der er placeret og tinglyst på private arealer. Det er et arbejde som landinspektørerne arbejder med. Så helt færdige er vi desværre ikke.

2 Spuling af drænledninger og brønde. Næsten alle drænledninger og brønde er i efteråret 2017 blevet spulet. Arbejdet blev overdraget til Vejlby Kloakservice, der også har lavet drænene. Firmaet antog det samme firma til opgaven, som også havde foretaget spulingen ultimo Det var en klar fordel, for ham der betjente maskineriet, kunne huske rigtig meget om hvor der tidligere var konstateret ret meget okker i ledningerne. I alt er der spulet meter ledning og et hav af brønde er renset for sand og okker. Udgifter til spuling m.m. har andraget i alt kr. inkl. moms. Harboøre Pumpelag. Inden vi kom i gang med at skulle spule vores ledninger, havde vi dog den 27. juni 2017 møde med Lemvig Kommune og repræsentanter for Harboøre Pumpelag. Vi afleder jo vores drænvand til en afløbskanal der vedligeholdes af Harboøre Pumpelag. Baggrunden for mødet var, at Harboøre Pumpelag havde fremsat klager over, at vi afledte for store mængder okker. Konkret var der således klaget over - aflejringer i grøften som har nødvendiggjort ekstra vedligeholdelse - skader på dyrelivet (padder angives at være forsvundet) Vi fik drøftet dette og vendte forskellige forslag til hvorledes vi kunne begrænse udledningen af okker bl.a. i forbindelse med en forestående spuling af drænene. Vi drøftede også lidt om hvorledes vi måske fremover kunne begrænse udledningen af okker. Konkret resulterede det i, at der ved spulingen af ledninger blev opstillet en container med halmballer og sand, lige som der blev monteret en ekstra pumpe, som pumpede vandet fra pumpestationen op i containeren før udledningen til afløbskanalen. På den måde blev der tilbageholdt en del okker. Jeg havde dog også indgået aftale med formanden for Harboøre Pumpelag om, at grødeskæringen og oprensning skulle foretages oppe fra vores udledning og nedstrøms. Det skete dog desværre ikke. Men slamsugeren der foretog spulingen tilbageholdt store mængder okker, der blev kørt til afvanding på arealer som Vejlby Kloakservice kunne anvise. Men på trods af disse tiltag, er der naturligvis udledt noget okker fra vores anlæg. Ifølge den tilladelse vi har til at aflede drænvand, skal vi betale 7 % af de samlede årlige udgifter som Harboøre Pumpelag har til at vedligeholde diverse kanaler og grøfter, samt udgifter til vedligeholdelse af pumper og strømudgifter. Vi har for 2017 betalt i alt kr. inkl. moms til Harboøre Pumpelag. Af Harboøre Pumpelags regnskab fremgår, at der var bestilt arbejder, der skulle have været udført i 2017, men ikke kunne udføres pga. meget nedbør. Det betyder nok, at vi får større udgifter næste år, når regning for de bestilte arbejder fremkommer.

3 Harboøre Pumpelag har dog fundet, at vi desuden skulle betale yderligere kr. inkl. moms, idet man oplyste, at der var brugt ekstra 7 maskintimer til oprensning og 7 timer til oprensning af okker. Jeg bad om dokumentation for dette, men modtog ikke noget. I stedet har jeg gået langs afløbskanalen og flere andre strækninger og dokumenteret oprensningen med en lang række fotos. Jeg har ikke fundet belæg for, at vi skulle betale for en ekstra oprensning, og har derfor afvist at ville betale. Efterfølgende har vi modtaget yderligere bemærkninger fra formanden for Harboøre Pumpelag, bl.a. om at de opretholder kravet til betaling, samt en oplysning om, at der kan komme yderligere udgifter af forskellig slags. Så sent som i denne uge har jeg modtaget en rykker, som dog også er blevet afvist. Lemvig Kommune har derfor også været involveret. Vi har således den fået en mail fra Lemvig Kommune hvori der oplyses: 1. alle er enige om, at der er et okkerproblem 2. problemet skal løses hurtigst muligt 3. lagene skal orientere hinanden og samarbejde, hvis der skal laves noget, som involverer interesser for begge lag Samtidigt har kommunen oplyst, at der ville blive foretaget en inspektion af de relevante afløbskanaler. Det er sket den hvor to personer fra teknisk forvaltning har foretaget en besigtigelse af mange afløbskanaler, og den oprensning der er foretaget. Vi har efterfølgende modtaget en kopi af den rapport der er udarbejdet i den forbindelse. I rapporten oplyses der om de forhold der er konstateret, men rapporten tager ikke stilling til spørgsmålet, om der er foretaget ekstra oprensning, som Vrist Pumpelag burde betale for eller ej. Til gengæld har kommunen bestilt udtaget vandprøver til analyse ved fire punkter i afløbssystemet. Prøverne viser et forholdsvis højt indhold af salt på grund af opblanding med havvand, at vandet er rimeligt neutral med en ph værdi lige omkring 7, at indhold af opløst jern og total jern, varierer fra vores udløb til kanalen og frem til pumpestationen ved Sandholm (renseanlægget). Jo længere man kommer væk fra vores udløb, jo mindre er indholdet af opløst jern, hvilket sikkert skyldes, at den opløste jern iltes og udfældes. Ved Sandholm hvor vandet pumpes ud over diget, viste den aktuelle prøve også et mindre indhold af jern, hvilket sikkert også skyldes, at jernet / okkeren er udfældet undervejs.

4 Okkerproblematikken fortsat: Problemet med udledning af okker, var også et spørgsmål der blev vendt allerede ved generalforsamlingen i 2016, hvor Bestyrelsen fik bemyndigelse til at foretage køb af areal til okkerudfældningsanlæg, samt bemyndigelse til at indgå aftaler om eventuelt projekt og udførelse heraf, hvis det bliver nødvendigt. Det skyldtes blandt andet, at vi primo 2016 kunne se, at der var en voldsom okkerudfældning i afvandingskanalen. Ingen havde vist tænkt på, at dette sikkert skyldtes, at der var foretaget spuling af alle dræn, og at udledning var sket direkte til kanalen! Men vi kan jo se, at der afledes okker i et eller andet omfang, og vi har jo gennem Lemvig Kommune fået klager over dette, og vi har som nævnt også modtaget et krav om betaling for ekstra oprensning af okker fra Harboøre Pumpelag, lige som vi har afholdt udgifter til særlige foranstaltninger i forbindelse med spuling af drænledninger og brønde. Bestyrelsen har derfor drøftet, hvorledes vi fremadrettet skal forholde os til problemet, som ikke bare sådan lige går væk af sig selv. Vi har derfor indledt drøftelser med de to grundejere der ejer jord, der grænser op til afløbskanalen øst for Strandvejen hvor vores pumpeledning slutter. Umiddelbart har ingen af grundejerne særlig lyst til at skulle afgive jord til et okkerbassin. Vi har derfor spurgt Lemvig Kommune om der i givet fald ville kunne eksproprieres til formålet, og det har kommunen bekræftet, at der kan. Desuden har vi spurgt, om der eventuelt ville kunne tillades etableret en okkersø eller lignende, på noget af landbrugsjorden, der ligger mellem Strandvejen og banen. Det har vi ikke kunnet få tilladelse til, idet dette område er udlagt til fremtidigt sommerhusområde. Vi har således positivt arbejdet videre med forsøg på køb af jord, så vi kunne arbejde videre med mere konkrete planer for at lave en okkersø eller lignende. I forbindelse med drøftelserne med Peter Abildtrup omkring eventuelt køb af jord fra hans ejendom, er vi dog blevet noget klogere på, hvorledes forholdene med okker i området gennem mange år har været, og for den sags skyld fortsat er. Peter Abildtrup har som ejer af firmaet Vejlby Entreprenør Forretning gennem mange år foretaget grødeskæring, oprensning af sand og okker i mange af afløbskanalerne, og Elga og Peter Abildtrup har gennem de seneste år selv drevet den landbrugsejendom der grænser til flere afløbskanaler, herunder den kanal vi afleder til. Desuden har han hjulpet den tidligere ejer af ejendommen med at passe denne siden Der er vel derfor næppe nogen, der kender forholdene meget bedre end ham.

5 Blandt andet på grund af hans oplysninger, har jeg så foretaget flere besigtigelser og taget en lang række fotografier, der viser hvorledes okkerforholdene er mange andre steder, end lige hvor vi udleder vores drænvand. Jeg har desuden prøvet at grave tidligere undersøgelser m.m. frem, og jeg har set, at der fra ingeniørfirmaet Grontmij (tidligere Carl Bro) faktisk var oplyst, at afledningen af grundvand under kloakeringen måtte forudses at give store problemer, både med hensyn til de vandmængder skulle fjernes, og tilsvarende med okkerudledningen. Der var af firmaet Grontmij foretaget en lang række undersøgelser og prøveboringer, analyseret grundvandsprøver m.m., og i den større rapport som Lemvig Vand og Spildevand altså selv havde bestilt og betalt for, anførte man i en sammenfatning bl.a.: Derimod er der et betydeligt potentiale for okkerudledning. Det anbefales derfor, at det oppumpede grundvand iltes med efterfølgende udfældning af okker, inden det udledes til recipient. Der blev imidlertid intet som helst foretaget for at begrænse okkerudledningen under hele anlægsarbejdet der strakte sig over 3 år.! På grund af vores nuværende viden og den kendsgerning, at Lemvig Vand og Spildevand ikke fulgte de anbefalinger der var fremkommet, og at Lemvig Kommune tilsyneladende heller ikke har stillet krav om begrænsning af okkkerudledningen under anlægsarbejdet, eller for den sags skyld førte tilsyn med dette, har vi her i denne uge fremsendt et brev til kommunen, hvor vi beder om et møde, for nærmere at drøfte hele problematikken omkring okkerudledningen, men ikke kun fra vores udledning. Vi blev faktisk overhalet indenom, idet vi dagen forinden fik en mail fra kommunen, hvor vi blev indbudt til et dialogmøde den 9. maj Vi har blandt andet skrevet sådan til kommunen: Det er Vrist Pumpelags opfattelse, at der inden der tages stilling til, om, og i hvilket omfang, Vrist Pumpelag i givet fald skal iværksætte tiltag, for at begrænse okkerudledningen fra udløbet som en punktkilde, samtidigt bør tages stilling til hvorledes andre punktkilder skal håndteres. Vrist Pumpelag deltager gerne i et samarbejde om at få løst reelle okkerproblemer på en hensigtsmæssig og økonomisk forsvarlig måde, men man ønsker ikke, at der stilles særlige vilkår gældende alene for Vrist Pumpelag, såfremt man samtidigt kan konstatere, at der ikke stilles tilsvarende vilkår for andre udledninger af okkerholdigt vand til afløbskanaler, der i sidste ende har afløb til Limfjorden. Det er vores umiddelbare opfattelse, at Harboøre Pumpelag i den grad er blevet fokuseret på okkerudledningen på grund af den store udledning, der er sket under anlægsarbejdet og ved

6 afslutningen af dette, hvor der blev foretaget en spuling af alle ledninger med direkte afledning til afløbskanalen. Man kan med rimelighed spørge, om der nu er et større okkerproblem med afledningen fra Vrist Pumpelag, end der var fra den gamle drænkloak, eller der er fra andre afledningskanaler? Selv om der i Vrist Pumpelags udledningstillade står anført, at der ikke må udledes forurenende stoffer og sedimenter, kan man spørge, om Harboøre Pumpelag har større udgifter til oprensning af okker på grund af udledning fra Vrist Pumpelag, end man har i andre afløbskanaler? Som jeg har været inde på, har vi ind til for nylig arbejdet positivt for at skulle anlægge et eller andet for at begrænse okkerudledningen. Men nu vil vi det mindste godt nærmere drøfte sagen med kommunen, og forholde dem de oplysninger vi nu har, og de fotos der er optaget forskellige steder. Det er muligt, vi bliver nød til at gøre noget, men vi vil ikke uden videre bruge store summer på noget, der måske kun i meget ringe grad, ændrer på de nuværende problemer med okker, i afløbskanaler som vi afvander til, sammenholdt med okkerproblemerne i stort set alle afløbskanaler som vedligeholdes af Harboøre Pumpelag. Det samme gælder selvfølgelig, hvis der faktisk ikke udledes væsentligt mere okker, end tilfældet var, før Vrist Pumpelag blev etableret. Vores udgangspunkt er lige nu, at der IKKE skal etableres et anlæg til okkerfældning på nuværende tidspunkt, og slet ikke for vores udledning alene. Den holdning skal ses i relation til, at bl.a. Lemvig Vand og Spildevand (mere eller mindre med kommunens samtykke) - har foretaget enorme udledninger af okkerholdigt vand i en periode på 3 år uden at foretage noget til at begrænse okkerudledningen, lige som man tilsvarende har foretaget en spuling af hele drænsystemet, uden at søge okkerudledningen begrænset på nogen som helst måde. Dette kan også sammenholdes med, at Vrist Pumpelag hidtil kun har foretaget udledning af en noget mindre vandmængde, og kun over en periode på ca. 1 år! Som I alle kan se af dagsordenen, havde vi lagt op til beslutninger omkring bemyndigelse til bestyrelsen, så man kunne arbejde konstruktivt videre. Vi vil gerne fortsat arbejde konstruktivt videre, og vi vil fortsat gerne have en bemyndigelse hertil, og det vender jeg tilbage til lidt længere fremme i dagsordenen. Driftsaftale med Lemvig Vand og Spildevand. Vores aftale med Lemvig Vand og Spildevand har virket efter aftalen. Der har kun været begrænsede udgifter. Det bliver nok lidt mere i de kommende år.

7 Folkene på renseanlægget er altid flinke til at sende oplysninger om driften af pumper. På det seneste har alt dog ikke virket helt som ønsket, men det skyldes, at der er foretaget udskiftning af elmålere, helt som det er sket i alle sommerhusene. Det er måske forhold, vi skal have en installatør til at se nærmere på. Den fremtidige drift af pumperne. Vi har haft indstillet pumpedriften i en i del af sommerperioden i Det har heller ikke givet problemer. På det seneste er vi dog blevet anbefalet, at pumperne bør startes op med mellemrum, måske en gang om ugen, blot for at motionere dem. Men vi skal nok have kigget endnu en gang på indstillingerne for den almindelige drift, for at sikre den bedst mulige afvanding når behovet for det er størst. Vi har også 2017 flere gange set vand på terræn, specielt i områder langs diget mod vest, helt ude i det man populært kalder digegraven, men også på andre meget lavtliggende arealer. Det er sikkert forhold vi også fremover vil opleve, ikke mindst i forbindelse med kraftig vestenvind og storm. Vi kan fortsat se, at der er stor forskel på hvor hurtigt grundvandet stiger i vores område, sammenholdt med hvor hurtigt det stiger i området ved Vejlby. Det er forhold der med stor sandsynlighed kan tilskrives forskelle i undergrunden de to steder. Den tidligere nævnte rapport fra Grontmij, dokumenterer faktisk også dette. Vores samlede økonomi. Vores samlede økonomi ser ud til at have det rimeligt godt. Vi har nu afholdt udgifter til afdrag af lån til Kommunekredit, udgifter el, spuling af dræn, bidrag til Harboøre Pumpelag, servicering og reparation af pumper, og vi kan se, at vores budget hænger pænt sammen. Vi kan måske nok forvente, at vi skal reservere et større beløb til årlig vedligeholdelse af pumper, lige som vi måske også skal afholde lidt flere udgifter til el. En tilbagevendende større post, bliver også udgifter til spuling af et eller andet antal meter dræn. Hvor meget vil vise sig, når vi får lidt bedre kendskab til, hvor meget okker der afledes fra forskellige dele af det samlede drænsystem. Det ser ud til, at der er noget forskel fra et delområde til et andet. Det er i hvert fald hvad vi har fået oplyst i forbindelse med spulingen.

8 Spørgsmål om yderligere anlægsarbejder og omkostninger hertil, vil jeg vente med at kommentere, til vi senere skal drøfte vores forslag til langtidsbudget. Projekt Coast2Coast CC Indsejlingen til Thyborøn, Klimatorium i Lemvig og meget mere. C2C CC står for Coast to Coast Climate Challenge. Der er tale om et 6-årigt klimatilpasningsprojekt, der forløber i perioden 1. januar 2017 til 31. december Projektet støttes med ca. 52 mio. kr. og har et samlet budget på ca. 90 mio.kr. Dertil kommer alle anlægsomkostningerne i forbindelse med realisering af de mange løsninger, som udvikles under projektforløbet. Projektet ledes af Region Midtjylland, der i tæt samarbejde med de øvrige 30 partnere vil arbejde for at skabe en klimarobust region ved: at formulere en fælles langsigtet strategi blandt de lokale aktører, og ved at implementere de kommunale klimatilpasningsplaner målrettet, idet de nødvendige analyser og aktiviteter koordineres, og ved at identificere og forbedre ressourcer og kapaciteter blandt borgere, kommuner, forsyningsselskaber og virksomheder i vandbranchen. Et de projekter som omfattes af Coast2Coast vedrører spørgsmål om indsnævring af Thyborøn Kanal og forholdene i den vestlige Limfjord. Syv kommuner og forsyningsselskaber i området omkring den vestlige Limfjord er netop nu i gang med et projekt, som handler om at sikre mod stormflod i området. Konkret vil man udbygge høfden ved den vestlige indsejling til Limfjorden, så vandstanden ved stormflod bliver sænket inde i fjorden. Repræsentanter for bestyrelsen i Vrist Pumpelag har den 13. nov deltaget i en workshop omkring dette emne. Er der nogen der er ekstra interesserede i dette store projekt, vil jeg henvise til vores seneste nyhedsmail, hvor der bl.a. er et link til projektets hjemmeside. Vesterhav Nord - vil jeg ikke bruge tid på her, men blot konstatere, at der efter min helt personlige opfattelse, jo desværre nu kommer store vindmøller til vores område - 21 stk. - 8,3 megawatt møller altså forholdsvis få, men meget store møller. Nogle få synes det er rigtig godt, men mange flere var helst foruden. Jeg forventer, at vi sender et nyhedsbrev ud efter generalforsamlingen, og efter generalforsamlingen i grundejerforeningen Sletten, idet der til denne generalforsamling kommer en repræsentant for Vattenfall og giver en orientering om det der forestår omkring Vesterhav Nord. På denne måde kan vi orienter lidt om dette projekt.

9 Men man kan vist roligt konstatere, at møllerne kommer, og de placeres som Vattenfall hele tiden har planlagt. Det har mødet mellem Vattenfall og to ministre åbenbart ikke kunnet ændre på. Tak til bestyrelseskolleger og revisor. Som afslutningen på formandsberetningen, vil jeg gerne takke mine bestyrelseskolleger for godt samarbejde i årets løb. Tilsvarende vil jeg også sige tak til vores revisor Mikael Mikkelsen, for revision af regnskabet. Det er dejligt at konstatere, at der foretages en tilbundsgående revision, og at der kommer konstruktive kommentarer. Jeg vil dog godt rette en helt særlig tak til Svend Aage Larsen for din indsats. Du har deltaget i alle opstartsmøder med kommunen i forbindelse med spildevandsplanlægningen og opstarten på Masterplan for Harboøreland, opstartsmøder med Lemvig Vand og Spildevand og Orbicon i forbindelse med projekteringen, og du har deltaget i næsten alle byggemøder i de år hvor drænanlægget blev udført, og du har ikke mindst kritisk gennemgået regningsopgørelser og tegninger. Du har også været ham der fik udarbejdet lister over medlemmerne og udsendt nyhedsmails for mig. Et mere flittigt og samvittighedsfuldt bestyrelsesmedlem skal man lede længe efter. Så en stor tak til dig. Som påskønnelse har den øvrige bestyrelse valgt at finde en helt særlig vingave til dig og Else en flaske bobler og så Prins Henriks sidste overraskelse til Dronning Margrethe. Så nyd den ved en passende lejlighed. Bendt Bjergaard Formand for Vrist Pumpelag

Nyhedsmail nr dec. 2017

Nyhedsmail nr dec. 2017 Nyhedsmail nr. 30 8. dec. 2017 Så er det atter tid til en julehilsen og lidt nyheder fra Vrist Pumpelag. Der er gennem længere tid ikke sket så meget, men lidt nyt kan vi da berette. Selv om det nu er

Læs mere

TIL LEMVIG KOMMUNE Vedr.: Forhold omkring udledning af okkerholdigt vand Fra Vrist Pumpelag og i Harboøreland i øvrigt.

TIL LEMVIG KOMMUNE Vedr.: Forhold omkring udledning af okkerholdigt vand Fra Vrist Pumpelag og i Harboøreland i øvrigt. TIL LEMVIG KOMMUNE 19.04.2018 Vedr.: Forhold omkring udledning af okkerholdigt vand Fra Vrist Pumpelag og i Harboøreland i øvrigt. Lidt forhistorie. I forbindelse med en lang række tiltag omhandlende blandt

Læs mere

Tilsvarende er udgifter til grundvandssænkning blevet voldsomt meget dyrere, faktisk dobbelt så dyrt som forventet ved udbuddet.

Tilsvarende er udgifter til grundvandssænkning blevet voldsomt meget dyrere, faktisk dobbelt så dyrt som forventet ved udbuddet. Beretning for Vrist Pumpelag 2013-2014. Velkommen til generalforsamling. Det er rart, at der igen i år er stor tilslutning til generalforsamlingen. I 2013 kom det fysiske arbejde med etablering af pumpelaget

Læs mere

Så det der ved indgangen til 2016 så ud til at skulle blive en hurtig overstået opgave, har desværre vist sig at fylde endda temmelig meget.

Så det der ved indgangen til 2016 så ud til at skulle blive en hurtig overstået opgave, har desværre vist sig at fylde endda temmelig meget. Formandsberetning for 2016-2017. I 2016 fik vi endelig afsluttet vores ganske store anlægsprojekt. Selve arbejdet med etablering af drænledninger blev jo afsluttet i 2015, men regnskabet skulle gøres op,

Læs mere

Med årets sidste nyhedsmail, ønsker bestyrelsen i Vrist Pumpelag alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Med årets sidste nyhedsmail, ønsker bestyrelsen i Vrist Pumpelag alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Nyhedsmail nr. 28 22. dec. 2016 Med årets sidste nyhedsmail, ønsker bestyrelsen i Vrist Pumpelag alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Så er det endelig igen tid til lidt nyheder fra Vrist Pumpelag.

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2018 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 11

Læs mere

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013. Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Velkommen til årets sidste nyhedsmail fra Vrist Pumpelag Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Læs mere

Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan.

Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan. Formandsberetning for Vrist Pumpelag - 2014. Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan. Faktisk var

Læs mere

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg.

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af møde om Dræning i Vejlby den 31. maj 2012 Til : Vrist Pumpelag: formand Bendt Bjergaard. Vejlby

Læs mere

Kloak- og drænprojekt.

Kloak- og drænprojekt. Kloak- og drænprojekt. Nu foreligger der et færdigt projekt omfattende både den fremtidige kloakering og pumpelagets fremtidige drænsystem. Hele projektet udsendes til 5 entreprenørfirmaer, og der afholdes

Læs mere

Fælles information udsendes i april måned 2012 til alle implicerede sommerhuse i Vejlby Klit og Vrist. JP laver oplæg.

Fælles information udsendes i april måned 2012 til alle implicerede sommerhuse i Vejlby Klit og Vrist. JP laver oplæg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af opstartsmøde den 26. marts 2012 Til : Vrist Pumpelag formand Bendt Bjergaard, Vejlby Pumpelag

Læs mere

Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015. Sidste frist for tilmelding til frokost er fredag den 20. marts kl. 20

Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015. Sidste frist for tilmelding til frokost er fredag den 20. marts kl. 20 Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015 Så er det igen tid til lidt nyheder fra Vrist Pumpelag. Først en rettelse. Jeg har desværre i indvarslingen til generalforsamlingen anført, at bestyrelsen stiller forslag

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

Formandsberetning for 2015 2016 i Vrist Pumpelag Jeg kan næsten som sædvanligt sige, at det sidste år også har været et ganske travlt år.

Formandsberetning for 2015 2016 i Vrist Pumpelag Jeg kan næsten som sædvanligt sige, at det sidste år også har været et ganske travlt år. Formandsberetning for 2015 2016 i Vrist Pumpelag Jeg kan næsten som sædvanligt sige, at det sidste år også har været et ganske travlt år. Den sidste raket var næppe skudt af nytårsaften 2015, før den første

Læs mere

Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde

Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde Partnere: Vrist Pumpelag af 2011 CVR nr. 34151989 Lemvig Vand & Spildevand CVR nr. 32832296 Formål Denne aftale er indgået mellem Lemvig Vand &

Læs mere

Jeg vil gerne indlede beretningen med at takke for, at så mange er mødt frem til vores første ordinære generalforsamling.

Jeg vil gerne indlede beretningen med at takke for, at så mange er mødt frem til vores første ordinære generalforsamling. Beretning for Vrist Pumpelag, perioden nov. 2011 april 2012. Jeg vil gerne indlede beretningen med at takke for, at så mange er mødt frem til vores første ordinære generalforsamling. Vi har i år valgt

Læs mere

Velkommen til generalforsamling 2013. Det er dejligt at så mange har fundet vej til Harboøre, for nu begynder der jo at ske rigtig meget.

Velkommen til generalforsamling 2013. Det er dejligt at så mange har fundet vej til Harboøre, for nu begynder der jo at ske rigtig meget. Beretning for Vrist Pumpelag april 2012 april 2013. Velkommen til generalforsamling 2013. Det er dejligt at så mange har fundet vej til Harboøre, for nu begynder der jo at ske rigtig meget. Nogle glæder

Læs mere

Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms.

Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms. Forudsætninger til foreløbigt langtidsbudget januar 2015 Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 11. maj 2013 kl. 14.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011

Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 Dato : Fredag d.19 april 2013, Harboøre Centeret. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Godkendelse

Læs mere

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 I Harboøre Centeret d. 26.04.2019 kl. 19.00 Formanden bød velkommen og meddelte at Aksel Nielsen havde meldt afbud til generalforsamlingen

Læs mere

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning NOTAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Forudsætningsnotat dræning Til : Lemvig Vand og Spildevand A/S Fra : Flemming Berg Projektleder

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2017 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk Referat af Ejerlaget Sletten s Generalforsamlingen den 7. maj. 2011 HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside www.ejerlagetsletten.dk Forud for generalforsamlingen orienterede Natur- og Miljøchef Claus Borg,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 9. juni 2012 kl. 14.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2016 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

Området der blev ramt af den høje vandsstand, er nærmere betegnet området ved Sylphidevej, Slettevej, Articvej og Fourmivej i Vrist.

Området der blev ramt af den høje vandsstand, er nærmere betegnet området ved Sylphidevej, Slettevej, Articvej og Fourmivej i Vrist. NOTAT Projekt Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering Projektnummer 2231200004 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Vrist pumpelag Svar på skrivelse fra pumpelaget af xxxx Vrist Pumpelag

Læs mere

HARBOØRE DIGELAG AF 2015 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING

HARBOØRE DIGELAG AF 2015 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING HARBOØRE DIGELAG AF 2015 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING HARBOØRE DIGELAG AF 2015 DAGSORDEN VALG AF DIRIGENT VALG AF REFERENT VALG AF STEMMETÆLLER FORMANDENS BERETNING - OG AFSTEMNING OM SAMME AFLÆGGELSE

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2013 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

Ansøgning om fritagelse for betaling af garantiprovision ved optagelse af kommunegaranteret lån.

Ansøgning om fritagelse for betaling af garantiprovision ved optagelse af kommunegaranteret lån. Lemvig Kommune Kommunalbestyrelsen Rådhusgade 2 7620 Lemvig Ansøgning om fritagelse for betaling af garantiprovision ved optagelse af kommunegaranteret lån. Vejlby og Vrist Pumpelag er etableret i henhold

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten Lørdag den 1. juni 2019 kl. 14 i Harboøre Hotel, Stationsvej 5, 7673 Harboøre Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Bo Christensen 1 12 MAJ 2016 Disposition: 1 Udfordringerne 2 Løsningsmuligheder i de 3 områder 3 December 2015-hændelsen 4 Økonomi 5 Spørgsmål 2 Problem 1: Stigende

Læs mere

1 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten. Vejvedligeholdelse og reetablering af vej og stier efter spildevand- og dræn-projektet

1 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten. Vejvedligeholdelse og reetablering af vej og stier efter spildevand- og dræn-projektet 1 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 14. juni 2014 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

V/Simon Grünfeld

V/Simon Grünfeld Afvanding af sommerhusområde ved Hov Vig 14.06 2014 V/Simon Grünfeld Afvandingsprojekt -Baggrund I mange år har der været store problemer med vand på terræn ved Hov Vig sommerhusområdet. Årsag er nedbør,

Læs mere

Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område

Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område Grundejerforeningen Thorup Strand Øst 25-02-2009 Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område Baggrund På grundejerforeningens generalforsamling lørdag den 22. marts 2008 blev

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 6 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 4. april 2015 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen, og derefter var der egen præsentation af deltagerne.

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO Torsdag den 5. oktober 2017 kl. 10.50 samledes overtaksationskommissionen ud for Strandvejen 149 og 151, 7673 Harboøre.

Læs mere

Bestyrelsesmøder Grundejerforeningen Krogen

Bestyrelsesmøder Grundejerforeningen Krogen Møde nummer 4 Dette bestyrelsesmøde afholdtes den 13. april 2019. Det foregik hos Claus Larsen. Tilstede Referat af mødet Ad 1 a. Vandurerne er alle blevet skiftet og dermed skulle problemet med utætte,

Læs mere

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde Møde Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde 2. Tid 24-11-2011, kl. 15 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg

Læs mere

Besigtigelse

Besigtigelse Besigtigelse 13-03 2018 I anledning af gentagne klager over okkerforurening af kanaler under Harboøre Pumpelag har Lemvig Kommune (LK) ved Kristina Brochmann (KB) og Poul Aagaard (PA) foretaget en besigtigelse

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Generalforsamling 2011 Sted: Klim Bjerg Dato: 23. april 2011 Efter at formanden havde budt velkommen gik man straks over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Til dirigent blev valgt Jørgen Pedersen, som

Læs mere

Når grundejerforeningen er færdig med renoveringen, skal der foretages en tv-inspektion af rørene som en del af afleveringsforretningen.

Når grundejerforeningen er færdig med renoveringen, skal der foretages en tv-inspektion af rørene som en del af afleveringsforretningen. From:Poul Sig Vadsholt To:'Leif Høy (leifhoey@stofanet.dk)';ole.hoy@gjensidige.dk;'finn Vallebæk Christensen (fvc@mail.tele.dk)' Subject:Referat fra møde mellem Houstrup Grundejerforening og Varde Kommune

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune. Møde tirsdag den 8. marts 2016

Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune. Møde tirsdag den 8. marts 2016 Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune Møde tirsdag den 8. marts 2016 Introduktion https://vimeo.com/153414171 http://kort.skanderborg.dk/spat ialmap?&profile=klima Klimaforandringer og oversvømmelser

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Hotel Stationsvej 5, 7673 Harboøre Lørdag den 5. maj 2018 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Dagsorden til borgermøde om Afvandingsprojekt Hovvig

Dagsorden til borgermøde om Afvandingsprojekt Hovvig Dagsorden til borgermøde om Afvandingsprojekt Hovvig Emne Velkommen Hvad er en VVM Projektbeskrivelse VVM-resultat Vandløbsregulering Bidragsfordeling Spørgsmål Aktør Michael Kappendrup Bay Rasmus Kruse

Læs mere

Forslag. Projekt Beskrivelse. Supplerende Afvandingsprojekt 18-05-2014. Sommerkolonien ABC, Afd. C

Forslag. Projekt Beskrivelse. Supplerende Afvandingsprojekt 18-05-2014. Sommerkolonien ABC, Afd. C Forslag 18-05-2014 Projekt Beskrivelse Supplerende Afvandingsprojekt Sommerkolonien ABC, Afd. C Projekt Beskrivelse Supplerende Afvandingsprojekt Indledning Medlemmerne i Sommerkolonien ABC, Afd. C har

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 2 Fremtidige

Læs mere

Spildevandskloakering i Hals-Hou sommerhusområde - Sammenfatning af løsninger på overfladevandsproblemer i pilotområdet.

Spildevandskloakering i Hals-Hou sommerhusområde - Sammenfatning af løsninger på overfladevandsproblemer i pilotområdet. Til Kopi til Fra Styregruppen Arbejdsgruppens medlemmer og Michael Eilertsen Arbejdsgruppen 17.september 2010 Sags nr.: 2010-21489 Init.: THP Spildevandskloakering i Hals-Hou sommerhusområde - Sammenfatning

Læs mere

Kloaksystemets opbygning og funktion

Kloaksystemets opbygning og funktion Kloaksystemets opbygning og funktion Kommunens afløbssystem, eller i daglig tale kloaksystemet, kan være opbygget på to helt forskellige måder: enten som fællessystem eller som separatsystem. I Spildevandsplanen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 30. maj 2015 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Plantekongres 2019 onsdag den Dræning af vanskelige arealer

Plantekongres 2019 onsdag den Dræning af vanskelige arealer Plantekongres 2019 onsdag den 16-01-2019. Dræning af vanskelige arealer Kjeld Morel Vi er en rådgivende konsulentvirksomhed med statsautorisation til at arbejde med dræn, vandløb, pumpestationer o.m.a.

Læs mere

Eng-Lynggårdens Grundejerforening 18/ Kontingent for 2015: kr. bedes indbetalt inden 1. juli 2016

Eng-Lynggårdens Grundejerforening 18/ Kontingent for 2015: kr. bedes indbetalt inden 1. juli 2016 Eng-Lynggårdens Grundejerforening 18/8 1963 Kontingent for 2015: 2.300 kr. bedes indbetalt inden 1. juli 2016 Til: Danske Bank Reg.nr. 1551 konto.nr. 8336709 Husk, at skrive sommerhusadressen på indbetalingen

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou. Punkt 12. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou. 2011-18446. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at forslag om ændring af kommunens spildevandsplan offentliggøres

Læs mere

Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl i Harboøre Centeret

Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl i Harboøre Centeret Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl. 10.00 i Harboøre Centeret Indlæg omkring kloakering og drænprojektet i Vejlby strands område. Jesper Primdahl fra Lemvig Vand og Spildevand Kloakering

Læs mere

Midlertidig udledningstilladelse

Midlertidig udledningstilladelse Midlertidig udledningstilladelse Udledning af oppumpet grundvand til eksisterende vandløb/drænledning ved etablering af Bassin før U303 og 6 storparceller i Vinge By, Deltakvarteret. Tilladelse meddelt

Læs mere

Tilladelse til grundvandssænkning og bortledning af vand til pumpekanaler

Tilladelse til grundvandssænkning og bortledning af vand til pumpekanaler Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J 26. november 2015 Tilladelse til grundvandssænkning og bortledning af vand til pumpekanaler Orbicon A/S har på vegne af Lemvig Vand og Spildevand A/S den 1. oktober

Læs mere

Side 1/5. pumpelagets navn og hjemsted, en beskrivelse af pumpelagets anlæg,

Side 1/5. pumpelagets navn og hjemsted, en beskrivelse af pumpelagets anlæg, Lovkrav Forslag af 15.04.2010 Fra Grundejerforeningen Vejlby Strand Grundejerforeningen Vejlby Klitplantage Grundejerforeningen Vejlby Klit Ejerlaget Sletten med blåt pumpelagets navn og hjemsted, 1. Lagets

Læs mere

Drænkloak. Masterplan for Harboøreland Spildevandsplanlæging

Drænkloak. Masterplan for Harboøreland Spildevandsplanlæging Drænkloak Masterplan for Harboøreland Spildevandsplanlæging Grundejerforeningen Vejlby Klit Grundejerforeningen Vejlby Klitplantage Grundejerforeningen Vejlby Strand Grundejerforeningen Sletten Uddrag

Læs mere

Grundejerforeningen Hyrdeengen

Grundejerforeningen Hyrdeengen Grundejerforeningen Hyrdeengen Referat af generalforsamlingen den 11.marts 2009 på Pilehaveskolen. Formanden Michael Egvang bød velkommen. Valg af dirigent: Per Andersen nr. 81 blev valgt. Godkendelse

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 15. juni 2010 blev der i sag 107-2009 KK mod ejendomsmægler PP og ejendomsmægler GG og Ejendomsmæglervirksomheden DD afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 2. november 2009 har KK indbragt ejendomsmægler

Læs mere

Tilslutningstilladelse for Jægerspris Kraftvarme, Håndværkervej 9 3630 Jægerspris

Tilslutningstilladelse for Jægerspris Kraftvarme, Håndværkervej 9 3630 Jægerspris Captia: 022969-2014 Tilslutningstilladelse for Jægerspris Kraftvarme, Håndværkervej 9 3630 Jægerspris Tilslutningstilladelse for afledning af grundvand i forbindelse med renpumpning af to nye boringer

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0092 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Ole S. Jensen Munkholmvej 151 4300 Holbæk

Klagerne. J.nr. 2012-0092 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler Ole S. Jensen Munkholmvej 151 4300 Holbæk 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler Ole S. Jensen Munkholmvej 151 4300 Holbæk Nævnet har modtaget klagen den 9. maj 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune.

1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG. Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til Lemvig Kommunalbestyrelses beslutning

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan Lejre Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan 2016-2023 Kloakering af Trællerupvej 4a - 8 Nyt spildevandskloakeret opland, oplandsnummer TR02 F O R S L A G 1 1 Baggrund Tillægget

Læs mere

Å "'!.?;53J +SS+s. For meget regnvand i dit som merh usom råde? I - I. luli zoos. Kend dine rettigheder og pligter

Å '!.?;53J +SS+s. For meget regnvand i dit som merh usom råde? I - I. luli zoos. Kend dine rettigheder og pligter Å "'!.?;53J +SS+s For meget regnvand i dit som merh usom råde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og

Læs mere

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Generelt om notat: Nedennævnte notat er fremkommet efter dialog og undersøgelser gennemført af bestyrelsen og ingeniørfirmaet Gaihede

Læs mere

Referat fra 1. maj 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Harboøre Centret

Referat fra 1. maj 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Harboøre Centret Referat fra 1. maj 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Harboøre Centret Tilstede var grundejerne af 84 parceller. Bestyrelsen var repræsenteret ved Carsten Johansen, Per Dybdahl, Marlene Gemmer og Inger-Grethe

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I TEGLHØJ GRUNDEJERFORENING LØRDAG DEN 24.MAJ 2014, AFHOLDT I SFO BIKUBEN, BØGHSVEJ 2 I

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I TEGLHØJ GRUNDEJERFORENING LØRDAG DEN 24.MAJ 2014, AFHOLDT I SFO BIKUBEN, BØGHSVEJ 2 I REFERAT AF GENERALFORSAMLING I TEGLHØJ GRUNDEJERFORENING LØRDAG DEN 24.MAJ 2014, AFHOLDT I SFO BIKUBEN, BØGHSVEJ 2 I HORNBÆK. 17 deltagere: Jimmy og Kirsten, Hindb.7; Martin Hindb.8; Inger, Tran.13; Merle,

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00984 Ref. LOPED / ANAJE Dato: 16. juli 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00984 Ref. LOPED / ANAJE Dato: 16. juli 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00984 Ref. LOPED / ANAJE Dato: 16. juli 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 32651798 Virksomhedstype

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Bestyrelsesmøde 6/3-2016 hos Jeppe Deltagere: Hans, Jeppe, Niels Jørgen, H.P., Jørgen, Peter Dagsorden: Dagsorden: 1. Bemærkninger til sidste referat 2. Økonomi, herunder forslag til kontingent for 2017

Læs mere

De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret.

De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret. Velkomst ved Sabine Schulze Lorenzen Der blev talt 130 fremmødte på Skovby Kro. De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret. Det blev endvidere fastslået, at man ved dagens møde ville

Læs mere

Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune.

Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG - som vedtaget med diverse ændringer ved generalforsamlingen den 21.04.2012 og endelig godkendt ved den ekstraordinære generalforsamling den 5. juni 2012. Laget. 1 Lagets navn

Læs mere

Spildevandskloakering og dræning Vrist. Informationsmøde

Spildevandskloakering og dræning Vrist. Informationsmøde Spildevandskloakering og dræning Vrist Informationsmøde Dagsorden - februar 2013 Velkommen præsentation Bygherreorientering Jesper Primdahl Rådgiverorientering Mikael Huber Baggrund for renoveringsarbejder

Læs mere

Baseret på disse forslag lod kommunen et skitseprojekt udfærdige af Orbicon.

Baseret på disse forslag lod kommunen et skitseprojekt udfærdige af Orbicon. Formandens beretning til generalforsamling 19. marts 2015: Gennemgående temaer a) Stormflodssikring b) Vejene, herunder vand ved Råmosegrøften Stormflodsikring/klimasikring/kystsikring Sammen med de 9

Læs mere

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 14-09-2015 J. nr. 14/2866 Ref: liem NOTAT om afslag

Læs mere

Præsentation af kloakeringsprojektet 2. etape. 29. april 2010

Præsentation af kloakeringsprojektet 2. etape. 29. april 2010 Orientering om kloakering af SANDET Præsentation af kloakeringsprojektet 2. etape 29. april 2010 # 1 Hvorfor kloakering af SANDET? Fordi: - Nedsivning ikke er mulig - Spildevandet forurener Arresø - Risiko

Læs mere

Fredag d. 20.04.2012 i Harboøre Centeret kl. 17.30

Fredag d. 20.04.2012 i Harboøre Centeret kl. 17.30 Fredag d. 20.04.2012 i Harboøre Centeret kl. 17.30 Dagsordenen ifølge vedtægternes 8. Stk. 1. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned. Stk. 2. Dagsordenen til ordinær

Læs mere

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år. Grundejerforeningen Mikkelhøj Beretning for året 2016 / 17 Generalforsamling afholdt d. 16.nov. 2017 kl.19.00 på Restaurant Ban Chang Thai Karrebæksminde. Grundejerforeningen Mikkelhøj blev stiftet d.

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Ejendomme og sommerhuse i det åbne land, som ikke er tilsluttet offentlig kloak, skal have en lovlig og godkendt spildevandsløsning. Kan du svare ja til et eller flere

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er vi Thisted Vand:

Læs mere

VEDTÆGTER GRUNDEJERFORENINGEN WEGENERSMINDE

VEDTÆGTER GRUNDEJERFORENINGEN WEGENERSMINDE VEDTÆGTER GRUNDEJERFORENINGEN WEGENERSMINDE Navn og hjemsted: 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Wegenersminde. Foreningens hjemsted er Holbæk Kommune. Foreningens formål: Stk. 1: 2 Grundejerforeningens

Læs mere

Ca. 60 lodsejere/medejere, som repræsenterede 42 ejendomme ud af de aktuelle 60 ejendomme i projektet

Ca. 60 lodsejere/medejere, som repræsenterede 42 ejendomme ud af de aktuelle 60 ejendomme i projektet Bonnerup Consult ApS Fynsvej 56 5500 Middelfart Email: info@bonnerup.net Tlf. 64 40 08 10 www.bonnerup.net Mødereferat Møde vedr.: Orienteringsmøde for lodsejerne i forbindelse med kloakering i det åbne

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Bilag 8. Resume af indkomne bemærkninger og Byrådets vurdering

Bilag 8. Resume af indkomne bemærkninger og Byrådets vurdering Bilag 8 Resume af indkomne bemærkninger og Resume af indkomne bemærkninger til forslag til kommuneplantillæg 05 til Kommuneplan 2013, klimatilpasningsplan samt udkast til af disse I forbindelse med den

Læs mere

Generalforsamling 2019

Generalforsamling 2019 Generalforsamling 2019 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i GF Sølodden. TID: Onsdag d. 24. april 2019 kl. 19.00 STED: Kulturhus Måløv (biblioteket) lokale: Salen. Måløv Hovedgade 60 Forslag som

Læs mere

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år. Grundejerforeningen Mikkelhøj Beretning for året 2016 / 17 Generalforsamling afholdt d. 16.nov. 2017 kl.19.00 på Restaurant Ban Chang Thai Karrebæksminde. Grundejerforeningen Mikkelhøj blev stiftet d.

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG (3.udgave - 2014)

VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG (3.udgave - 2014) VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG (3.udgave - 2014) Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til Lemvig Kommunalbestyrelses

Læs mere

Nyhedsmail nr maj 2015

Nyhedsmail nr maj 2015 Nyhedsmail nr. 22 8. maj 2015 Generalforsamlingen den 28. april 2015 blev afviklet med ca. 140 deltagere. Bestyrelsens forslag om opkrævning af 2.000 kr. pr. ejendom i 2016 blev godkendt. Der var genvalg

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2016 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere