Så det der ved indgangen til 2016 så ud til at skulle blive en hurtig overstået opgave, har desværre vist sig at fylde endda temmelig meget.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så det der ved indgangen til 2016 så ud til at skulle blive en hurtig overstået opgave, har desværre vist sig at fylde endda temmelig meget."

Transkript

1 Formandsberetning for I 2016 fik vi endelig afsluttet vores ganske store anlægsprojekt. Selve arbejdet med etablering af drænledninger blev jo afsluttet i 2015, men regnskabet skulle gøres op, og der skulle udarbejdes tegninger over det faktisk udførte arbejde. Umiddelbart skulle man tro, at det var en forholdsvis enkel sag. Men det viste sig, at det ikke var helt så enkelt at komme i mål som forventet. Lemvig Vand og Spildevand havde antaget en landinspektør til at foretage opmålinger af det udførte arbejde. Han fik dog ikke lavet det han skulle, og slet ikke til tiden. Vi har i den forbindelse og også tidligere foreslået dem at fyre vedkommende. Det skete så endelig, og derefter fik de Vejlby Kloakservice til at foretage en række opmålinger, så Orbicon som rådgivende ingeniørfirma kunne komme videre med tegningsmaterialet. Vi har selvfølgelig også ønsket, at vores økonomiske mellemværende med Lemvig Vand og Spildevand fandt sin afslutning, da vores indestående i banken, faktisk i år har kostet os penge. Men vi har dog også gjort det klart, at der skulle foreligge tegninger over det udførte arbejde, så vi havde disse som grundlag for en kontrol af, hvad vi skulle betale. Så det der ved indgangen til 2016 så ud til at skulle blive en hurtig overstået opgave, har desværre vist sig at fylde endda temmelig meget. Vi fik lidt materiale omkring opgørelser vedrørende økonomien omkring den 26. marts 2016, og jeg tror vi den 26. juli fra Orbicon fik tilsendt det første egentlige udkast til en slutopgørelse. Det var desværre en opgørelse, der på rigtig mange punkter var fyldt med fejl, og vel at mærke fejl der efter vores opfattelse, var helt åbenlyse og slet ikke burde forekomme. Det resulterede i at vi fra pumpelagets side fremsendte en længere redegørelse og påpegede fejl og mangler, og hvor vi samtidigt kunne henvise til og dokumentere, hvilke aftaler der f.eks. tidligere var indgået, samt redegøre for vores opfattelse af hvorledes forskellige forhold skulle fortolkes og opgøres. Ved et efterfølgende møde blev synspunkterne trukket op, og der blev indgået aftaler om en lang række forhold, så det var klart for alle, hvad vi var enige om, og hvad vi absolut var uenige om. Tilbage stod så, at vi skulle modtage tegninger der viste og dokumenterede det udførte arbejde, så vi kunne sammenholde disse oplysninger med det oprindeligt afgivne tilbud på de mange enkelte poster, og den økonomiske opgørelse som vi havde modtaget fra Orbicon. Vi fik tilsendt tegningsmateriale, som imidlertid også viste sig at være behæftet med en lang række fejl. Det har så naturligt medført, at vi har måttet stille rigtig mange spørgsmål, for at få afklaret en lang række detaljer. Det har været påkrævet for dels at få tegningerne rettet til noget der faktisk passer med virkeligheden, dels for at kunne kommentere og kunne korrigere den økonomiske opgørelse.

2 Efterfølgende er der afholdt flere møder og telefonsamtaler med Lemvig vand og Spildevand, for at forsøge at nå frem til et resultat, som både Lemvig Vand og Spildevand og Vrist Pumpelag kunne anse for både rimeligt og dækkende. Lemvig Vand og Spildevand har jo afholdt alle pumpelagets udgifter fra start til slut, hvorfor der er tale om en anseelig stor post, der skulle gøres op. Begge parter ville gerne søge sagen afsluttet i 2016 og få sagen lukket helt ned. Parterne var ikke enige om en ret betydeligt difference, mellem det vi mente at skulle betale, og det beløb Lemvig Vand og Spildevand skulle have dækket, en difference der efter vores opfattelse alene bundede i, at der ikke forelå skriftlige aftaler omkring spørgsmål om en række ændringer, der var foretaget undervejs i projektet. Det var fejl, som vi mente, skyldtes manglende opfølgning fra Orbicons side, og vi henviste i den forbindelse til bl.a. udbudsmaterialet og beskrivelser heri. Så vi har været nød til at tygge hele projektet og beskrivelser heri, rigtig grundig igennem. Det har heller ikke gjort det lettere, at der i forløbet har været rigtig mange personer involveret fra Lemvig Vand og Spildevand og to forskellige ingeniører fra Orbicon. Vi var kommet meget langt med Lemvig Vand og Spildevand omkring indgåelse af en endelig aftale, og skulle sagen afsluttes nu, og uden en eventuel retssag, skulle Orbicon nødvendigvis også få aftalt noget omkring økonomien med Lemvig Vand og Spildevand. Det endte med, at jeg den 21. dec. 2016, efter aftale med Lemvig Vand og Spildevand, telefonisk kontaktede direktøren for Orbicons anlægsafdeling. Her oplyste jeg, at såfremt de ikke økonomisk ville bidrage med et større beløb til at få sagen lukket, og dermed medvirkede til at sagen blev endelig afsluttet samme dag, så var der ingen aftale fra vores side. Jeg pegede i den forbindelse på en lang række forhold, som vi mente, at de som firma ikke havde haft helt styr på, og at vi derfor i givet fald måtte starte helt for fra med at opgøre sagen. Aftalen blev, at han ville kontakte Lemvig Vand og Spildevand og oplyse, om de ville bidrage økonomisk til at afslutte sagen eller ej. Heldigvis ringede ledningschef Albert Jensen fra Lemvig Vand og Spildevand senere samme dag tilbage og oplyste, at direktøren for Orbicon havde talt med direktøren for Lemvig Vand og Spildevand, og at han havde tiltrådt at betale et større beløb til sagens afslutning, hvorfor den aftale vi havde med Lemvig Vand og Spildevand, nu var endelig og godkendt. Det er derfor rart at kunne oplyse, at det rent faktisk lykkedes, idet der så sent som den 21. dec blev indgået en endelig aftale men altså absolut ikke uden sværdslag, og det har så taget hele 5 måneder fra vi modtag det første udkast til aftale, til at nå frem til en endelig aftale, og det endda kun fordi der virkelig blev sat hårdt mod hårdt. Så det var en rigtig træls periode at komme igennem for alle.

3 Der er indgået en aftale om at vi betaler ,20 kr. inkl. moms til fuld og endelig afgørelse. Det betyder efter vores opfattelse også, at der nu skulle være sat et endeligt økonomisk punktum for selve drænarbejdet. Fra dette beløb skal vi trække ,20 kr. inkl. moms, som udgør det tilskud Lemvig Vand og Spildevand har bidraget med. Desuden skal der fratrækkes et beløb for private drænbrønde, som er betalt af de enkelte grundejere, i alt kr. Den samlede regning til Vrist Pumpelag er derfor i alt kr. til fordeling på 463 ejendomme = kr. pr. ejendom i egentlig anlægsudgift. Kan vi så være tilfredse med den afregning?? Ja vi mener helt bestemt, at vi med den endelige aftale har fået en fin afslutning i samarbejde med Lemvig Vand og Spildevand. Tingene har trukket alt, alt for langt ud, men rent økonomisk mener vi ikke at kunne klage. Der har været ekstra udgifter for os på en række punkter, men det er helt naturligt i et sådant projekt, og det har der også hele tiden været reserveret et beløb til i vores budget. Omvendt har vi også haft mindre udgifter end påregnet for nogle poster, f.eks. er ikke alle ledninger TV-inspiceret, da de hele tiden har været fyldte med vand, hvorfor en TV-inspektion ikke har været mulig. Sammenholder vi den endelige opgørelse med det langtidsbudget vi fremlagde ved generalforsamlingen sidste år, har vi også samlet set en mindre udgift end det der var reserveret til anlægsudgifter til drænledninger m.m. Så alt i alt er den samlede bestyrelse bestemt tilfreds med den økonomiske slutopgørelse, og vi håber selvfølgelig, at medlemmerne og generalforsamlingen på tilsvarende måde er tilfredse med vores håndtering af sagen. Men det har virkelig været en både træls og tung afslutning at komme igennem, og det har forudsat et meget stort arbejde med både at gennemgå mange oplysninger, foretage en masse beregninger og udarbejde korrektioner til Orbicons opgørelser, forhold vi bestemt ikke havde troet vi skulle igennem. Er vi så endelig færdig? Nej desværre ikke. Orbicon har endnu ikke formået at færdiggøre de tegninger, der skal vise præcis hvor vores ledninger ligger, hvor dybt de ligger, og hvorledes de enkelte strækninger er forbundet gennem de forskellige brønde, der er lavet. Vi har derfor endnu ikke fra Orbicon modtaget korrigerede tegninger, der konkret beskriver, hvad der er udført.

4 Jeg håber, at Lemvig Vand og Spildevand har tilbageholdt et passende stort beløb, der måske kan anspore Orbicon til at færdiggøre materialet vi venter i hvert fald spændt på at se, hvad der kommer!! Der er dog indgået en aftale med Lemvig Vand og Spildevand om, at de senere når vi selv har flere oplysninger til det samlede arbejde, vil ajourføre tegningsmaterialet uden udgift for os. Det drejer sig om helt konkrete oplysninger vedrørende koter i brøndene, som vi får flere oplysninger på, når ledningerne skal spules. Vi mangler endnu også at få udskilt arealer til pumpestationer i Geodatastyrelsen (det tidligere Kort- og Matrikelstyrelsen), så arealerne fremover samlet tilhører Vrist Pumpelag. Tilsvarende mangler vi en samlet oversigt over de drænledninger, der er placeret og tinglyst på private arealer. Det er et arbejde som landinspektørerne arbejder med. Så helt færdige er vi desværre ikke. Grundvandsovervågning. Vi har gerne villet vide mere om hvorledes grundvandsstanden i vores område varierer. Det drejer sig både om variationer over året, og i forbindelse med højvande under storm m.m. Der er derfor etableret en målestation som løbende sender data til SRO-anlægget på Harboøre Renseanlæg. Herfra får vi fremover data tilsendt hver 14. dag, så vi kan se niveauet for grundvandet, som det ser ud på Slettevej, tæt på havet. Vi håber, at vi med oplysninger herfra bedre kan træffe relevante beslutninger, om hvornår det er forsvarligt at slukke for pumperne i sommerperioden, hvor der helt bestemt ikke er behov for at pumperne kører. Pumperne var slukket i en periode i sommeren Vi håber også, at oplysningerne kan medvirke til at sikre, at pumpedriften bliver optimal for at fjerne vand i efterårs- og vinterperioden, så vand på terræn optræder så sjældent som overhovedet muligt, og at vi samtidigt søger sikret en rimelig driftsøkonomi. Vi prøver nu at sammenholde data fra grundvandsovervågningen med data fra DMI om vandstanden i både Thyborøn og i Lemvig havn. Vi kan se, at grundvandet stiger meget hurtigt i vores område under storm fra vest / nordvest. Vi kan også se, at der er en noget meget konstant grundvandsstand i området ved Vejlby end her, idet de i Vejlby Pumpelag også har fået etableret en grundvandsovervågning. Samtidigt mener vi også, i hvert fald foreløbigt, at kunne se, at grundvandet i vores område falder forholdsvis langsomt efter at det har stået højt, sammenlignet med hvor hurtigt vandet falder i Limfjorden efter storm.

5 Driftsaftale med Lemvig Vand og Spildevand. Vi har nu også indgået en skriftlig aftale med Lemvig Vand og Spildevand om drift og servicering af vores pumpestationer, herunder vedligeholdelse af pumperne, renholdelse af arealer ved pumpestationerne m.m. Vi er tilmeldt deres vagtordning, og det er betryggende for alle, at der sendes en alarm fra pumpestationerne hvis noget er galt. Aftalen indebærer også, at vi får tilsendt data fra SRO-anlægget hver 14. dag, så vi løbende kan følge driften. Det har desværre ikke rigtigt fungeret i 2016, hvorfor vi selv har måttet foretage en lang række aflæsninger. Det ser umiddelbart ud til, at der så sent som i denne uge er sket det lykkelige, at der nu skulle være fundet løsninger der sikrer, at vi får korrekte data hver 14. dag. Vi ved der arbejdes hårdt for det, og venter nu spændt på de første tilbagemeldinger. Den fremtidige drift af anlægget. Vi skal nu forsøge at sikre den bedst mulige drift, og i princippet til den lavest mulige udgift. Vi har lige haft besøg af en rådgiver fra pumpeleverandøren, og der er nu foretaget nye indstillinger, der gerne skulle sikre den bedst mulige afledning af vand, når der er brug for det, f.eks. med høj grundvandsstand og storm fra vest / nordvest. Vi skal have overvejet, om der skal spules ledninger og hvor hyppigt. Det skal sikres, at ledningerne er fri for sand og okker, så afledning af vand ikke bliver begrænset heraf. Det er forhold vi skal have afklaret inden efteråret. Vi vil undersøge det nærmere og søge afklaret, om det er noget vi eventuelt skal have udbudt i licitation eventuelt over flere år og eventuelt i et samarbejde med andre. Vores driftsudgifter har for 2016 været forholdsvis begrænsede, herunder udgifter til el. Det er næppe en typisk situation, og der må forventes noget større udgifter i De tidligere anslåede driftsudgifter som reelt set er et gæt opretholdes derfor i vores forslag langtidsbudget. Harboøre Pumpelag. Vrist Pumpelag skal jo i henhold til Lemvig Kommunens beslutning betale 7 % af Harboøre Pumpelags driftsudgifter, da de modtager vandet fra Vrist Pumpelag, og skal pumpe det videre til Limfjorden. Vi har sidst på året fået oplyst dette pumpelags forventede regnskab for driftsudgifter for 2016 og de forventede driftsudgifter for årene fremover.

6 I 2015 betalte Lemvig Vand og Spildevand vores udgift, da det var en del af aftalen med os. I 2016 har Harboøre Pumpelag afholdt ekstraordinære udgifter til bl.a. oprensning af kanaler m.m. Det har så naturligt betydet, at vores bidrag til pumpelaget også er noget større end forudsat. Tilsvarende forventer de, at der også fremover skal afholdes lidt større udgifter end oprindelig forudsat. Det er forhold vi ikke kan påvirke, men vi har i det nye langtidsbudget, indregnet udgifter der svarer til det af Harboøre Pumpelag oplyste. Vores samlede økonomi. Vores samlede økonomi, som der nu efter afslutning på anlægsarbejdet er bedre styr på, er ganske fornuftig. Vi har betalt for anlægsarbejdet og udgift til grundvandsovervågning, afholdt de forholdsvis beskedne driftsudgifter og er begyndt at afdrage på vores lån fra Kommunekredit, alt sammen som tidligere forudsat. Når vi har bedre styr på de fremtidige driftsudgifter, kan vi i de kommende år tage stilling til hvilke bidrag vi skal opkræve årligt, afvikling af gæld m.m., lige som der skal besluttes spørgsmål om afskrivninger. Foreløbig foreslås der ikke foretaget afskrivninger, da der er indbetalt forholdsvis store årlige bidrag, så anlægget i løbet af kort tid vil være gældfri. Med de nuværende forudsætninger er pumpelaget gældfrie om kun 4 år. Storm og oversvømmede arealer. Vi har igen haft kraftig vind fra vest i perioder, og vi havde regulær storm med vindstød af orkanstyrke omkring jul. Det gav desværre igen problemer med oversvømmede arealer, og igen er det selvfølgelig de samme steder der rammes hårdest, herunder ikke mindst arealer der er beliggende i den såkaldte digegrav. Jeg tvivler på at det bliver meget anderledes fremover. Vi kan se, at grundvandet stiger både voldsomt og hurtigt når vi har storm fra vest / nordvest. Der er vist intet, der kan klare en så hurtig grundvandstigning. Der er tale om ganske enorme vandmængder der meget hurtigt strømmer til vores område, og helt anderledes end det tilsyneladende er tilfældet i Vejlby. Hvad der er årsag til dette, kan vi vist kun gisne om. Vi konstaterede under anlægsarbejdet, at der nogle steder i området ligger meget store sten i undergrunden. Det betød meget hurtig tilledning af store vandmængder som skulle bortledes. Det kan muligvis være sådanne forhold der gør, at grundvandsstanden stiger meget hurtigt, når der er storm.

7 Med en anden drift af pumperne håber vi, at vi i det mindste kan forsøge at modvirke, at der fremover sker hyppige oversvømmelser under storm, og at vandet bortledes hurtigst muligt, hvis eller måske snarere når der kommer sådanne oversvømmelser. Jeg tror desværre ikke at vi undgår flere oversvømmelser af de lavest liggende arealer. Kan vi blot undgå, at der sker skader på bygninger, er meget jo nået. Okkerproblematikken. Vi kan se, at der forsat udledes okker i et eller andet omfang. Om det fortsætter eller ej, kan vi kun gisne om. Sidste år fik vi det råd fra Orbicon, at vi skulle se tiden an, inden der skulle gøres mere. Med en ændret drift af pumperne, kan der også ske ændringer i indholdet af det vand der udledes. Det kan også være, at vi skal have en nærmere drøftelse med Harboøre Pumpelag omkring oprensningen i afløbskanalen. Foretages der ikke så hyppig oprensning af siv og anden vegetation, vil plantevæksten rent faktisk kunne virke lidt som et okkerfældningsbassin, hvorved okker ikke udledes til Limfjorden i så store mængder som det ellers ville være tilfældet. Men vi kan risikere at skulle foretage yderligere investeringer på lidt længere sigt. EU støtter region Midtjylland med 52 mill. kr. til midtjysk klimaprojekt. Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand er ledende partnere i 3 delprojekter: - Thyborøn Kanal og Vestlige Limfjord - Thyborøn By og Havn - Klimatoriet i Lemvig Specielt punktet - Thyborøn Kanal og Vestlige Limfjord, kan være interessant for medlemmerne af Vrist Pumpelag. Af dagsordenen til byrådsmødet den 25. jan i Lemvig fremgik bl.a.: Delprojektet Thyborøn Kanal og Vestlige Limfjord arbejder med de store udfordringer i den vestlige del af Limfjorden. Havvandsstigningen kombineret med ændringer i Thyborøn Kanal vil i løbet af de næste 50 år medføre stigninger i stormflodvandstande på 60 cm. Sådanne stormflodsvandstande vil have næsten uoverskuelige konsekvenser både teknisk og økonomisk. Partnerne i delprojektet er 7 kommuner og 7 forsyningsselskaber i den vestlige Limfjord. Lemvig Kommune er ledende partner i projektet, mens Lemvig Vand og Spildevand koordinerer forsyningsselskabernes rolle i projektet.

8 Målet er at finde en helhedsorienteret løsning for hele vestlige Limfjord, da alternativet vil være uoverstigelige udgifter til klimasikring langs kommunernes fjordkyster. En af de ting der tidligere har været peget på for at sikre den vestlige del af Limfjorden bedre, er en indsnævring af Thyborøn kanal. Så det er meget spændende at se hvad der kommer ud af projektet. Projektet - Coast to Coast Climate Challenge - betyder bl.a. at kommuner, forsyningsselskaber, universiteter, VIA (professionshøjskole 40 videregående uddannelser), interesse- og brancheorganisationer samt styrelser og rådgivere, får mulighed for at angribe klimaudfordringerne tværfagligt og helhedsorienteret. I Lemvig skal etableres et Klimatorie, som har fokus på saltvand. I den forbindelse skal der laves en udstillingspavillion eller lignende. Jeg mener ikke, at der tidligere har været etableret et så bredt samarbejde omkring klimasikringsspørgsmål, så det bliver interessant at se, hvad der kommer ud af dette store projekt. Vindmøller - Vesterhav Nord vindmøllepark, vil jeg ikke sige noget om nu, men ved slutningen af generalforsamlingen, vil Svend Aage Larsen, give en kort orientering om hvad der kom ud af mødet med Vattenfall ved det offentlige møde i her i Harboøre Centret tidligere på året. Tak til bestyrelseskolleger og revisor. Som afslutningen på formandsberetningen, vil jeg gerne takke mine bestyrelseskolleger for godt samarbejde i årets løb. Tilsvarende en tak til vores revisor Mikael Mikkelsen, for revision af regnskabet. Bendt Bjergaard Nielsen Formand for Vrist Pumpelag

Med årets sidste nyhedsmail, ønsker bestyrelsen i Vrist Pumpelag alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Med årets sidste nyhedsmail, ønsker bestyrelsen i Vrist Pumpelag alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Nyhedsmail nr. 28 22. dec. 2016 Med årets sidste nyhedsmail, ønsker bestyrelsen i Vrist Pumpelag alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Så er det endelig igen tid til lidt nyheder fra Vrist Pumpelag.

Læs mere

Nyhedsmail nr dec. 2017

Nyhedsmail nr dec. 2017 Nyhedsmail nr. 30 8. dec. 2017 Så er det atter tid til en julehilsen og lidt nyheder fra Vrist Pumpelag. Der er gennem længere tid ikke sket så meget, men lidt nyt kan vi da berette. Selv om det nu er

Læs mere

Tilsvarende er udgifter til grundvandssænkning blevet voldsomt meget dyrere, faktisk dobbelt så dyrt som forventet ved udbuddet.

Tilsvarende er udgifter til grundvandssænkning blevet voldsomt meget dyrere, faktisk dobbelt så dyrt som forventet ved udbuddet. Beretning for Vrist Pumpelag 2013-2014. Velkommen til generalforsamling. Det er rart, at der igen i år er stor tilslutning til generalforsamlingen. I 2013 kom det fysiske arbejde med etablering af pumpelaget

Læs mere

Formandsberetning for (Generalforsamling )

Formandsberetning for (Generalforsamling ) Formandsberetning for 2017. (Generalforsamling 21.04.2018) Ved vores sidste generalforsamling den 18. marts 2017 kunne jeg fortælle, at det faktisk havde været vanskelig at få afsluttet sagen omkring etablering

Læs mere

Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms.

Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms. Forudsætninger til foreløbigt langtidsbudget januar 2015 Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms.

Læs mere

Formandsberetning for 2015 2016 i Vrist Pumpelag Jeg kan næsten som sædvanligt sige, at det sidste år også har været et ganske travlt år.

Formandsberetning for 2015 2016 i Vrist Pumpelag Jeg kan næsten som sædvanligt sige, at det sidste år også har været et ganske travlt år. Formandsberetning for 2015 2016 i Vrist Pumpelag Jeg kan næsten som sædvanligt sige, at det sidste år også har været et ganske travlt år. Den sidste raket var næppe skudt af nytårsaften 2015, før den første

Læs mere

Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde

Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde Partnere: Vrist Pumpelag af 2011 CVR nr. 34151989 Lemvig Vand & Spildevand CVR nr. 32832296 Formål Denne aftale er indgået mellem Lemvig Vand &

Læs mere

Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan.

Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan. Formandsberetning for Vrist Pumpelag - 2014. Året 2014 startede egentlig med, at arbejdet med etape 5 blot fortsatte, idet denne etape var en del forsinket i forhold til oprindelige tidsplan. Faktisk var

Læs mere

Velkommen til generalforsamling 2013. Det er dejligt at så mange har fundet vej til Harboøre, for nu begynder der jo at ske rigtig meget.

Velkommen til generalforsamling 2013. Det er dejligt at så mange har fundet vej til Harboøre, for nu begynder der jo at ske rigtig meget. Beretning for Vrist Pumpelag april 2012 april 2013. Velkommen til generalforsamling 2013. Det er dejligt at så mange har fundet vej til Harboøre, for nu begynder der jo at ske rigtig meget. Nogle glæder

Læs mere

Kloak- og drænprojekt.

Kloak- og drænprojekt. Kloak- og drænprojekt. Nu foreligger der et færdigt projekt omfattende både den fremtidige kloakering og pumpelagets fremtidige drænsystem. Hele projektet udsendes til 5 entreprenørfirmaer, og der afholdes

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2018 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 11

Læs mere

Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015. Sidste frist for tilmelding til frokost er fredag den 20. marts kl. 20

Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015. Sidste frist for tilmelding til frokost er fredag den 20. marts kl. 20 Nyhedsmail nr. 20 27. feb. 2015 Så er det igen tid til lidt nyheder fra Vrist Pumpelag. Først en rettelse. Jeg har desværre i indvarslingen til generalforsamlingen anført, at bestyrelsen stiller forslag

Læs mere

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013. Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Velkommen til årets sidste nyhedsmail fra Vrist Pumpelag Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2016 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

Fælles information udsendes i april måned 2012 til alle implicerede sommerhuse i Vejlby Klit og Vrist. JP laver oplæg.

Fælles information udsendes i april måned 2012 til alle implicerede sommerhuse i Vejlby Klit og Vrist. JP laver oplæg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af opstartsmøde den 26. marts 2012 Til : Vrist Pumpelag formand Bendt Bjergaard, Vejlby Pumpelag

Læs mere

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg.

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af møde om Dræning i Vejlby den 31. maj 2012 Til : Vrist Pumpelag: formand Bendt Bjergaard. Vejlby

Læs mere

Området der blev ramt af den høje vandsstand, er nærmere betegnet området ved Sylphidevej, Slettevej, Articvej og Fourmivej i Vrist.

Området der blev ramt af den høje vandsstand, er nærmere betegnet området ved Sylphidevej, Slettevej, Articvej og Fourmivej i Vrist. NOTAT Projekt Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering Projektnummer 2231200004 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Vrist pumpelag Svar på skrivelse fra pumpelaget af xxxx Vrist Pumpelag

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2017 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

Jeg vil gerne indlede beretningen med at takke for, at så mange er mødt frem til vores første ordinære generalforsamling.

Jeg vil gerne indlede beretningen med at takke for, at så mange er mødt frem til vores første ordinære generalforsamling. Beretning for Vrist Pumpelag, perioden nov. 2011 april 2012. Jeg vil gerne indlede beretningen med at takke for, at så mange er mødt frem til vores første ordinære generalforsamling. Vi har i år valgt

Læs mere

HARBOØRE DIGELAG AF 2015 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING

HARBOØRE DIGELAG AF 2015 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING HARBOØRE DIGELAG AF 2015 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING HARBOØRE DIGELAG AF 2015 DAGSORDEN VALG AF DIRIGENT VALG AF REFERENT VALG AF STEMMETÆLLER FORMANDENS BERETNING - OG AFSTEMNING OM SAMME AFLÆGGELSE

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 9. juni 2012 kl. 14.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011

Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 Dato : Fredag d.19 april 2013, Harboøre Centeret. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Godkendelse

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 11. maj 2013 kl. 14.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 I Harboøre Centeret d. 26.04.2019 kl. 19.00 Formanden bød velkommen og meddelte at Aksel Nielsen havde meldt afbud til generalforsamlingen

Læs mere

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning NOTAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Forudsætningsnotat dræning Til : Lemvig Vand og Spildevand A/S Fra : Flemming Berg Projektleder

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

1 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten. Vejvedligeholdelse og reetablering af vej og stier efter spildevand- og dræn-projektet

1 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten. Vejvedligeholdelse og reetablering af vej og stier efter spildevand- og dræn-projektet 1 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 14. juni 2014 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

TIL LEMVIG KOMMUNE Vedr.: Forhold omkring udledning af okkerholdigt vand Fra Vrist Pumpelag og i Harboøreland i øvrigt.

TIL LEMVIG KOMMUNE Vedr.: Forhold omkring udledning af okkerholdigt vand Fra Vrist Pumpelag og i Harboøreland i øvrigt. TIL LEMVIG KOMMUNE 19.04.2018 Vedr.: Forhold omkring udledning af okkerholdigt vand Fra Vrist Pumpelag og i Harboøreland i øvrigt. Lidt forhistorie. I forbindelse med en lang række tiltag omhandlende blandt

Læs mere

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab

VRIST PUMPELAG. Årsregnskab Årsregnskab 2013 1 Indhold Selskabsoplysninger... 3 Bestyrelsens & revisors påtegning... 4 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Bemærkninger og noter til årsregnskabet... 7 Balance... 9

Læs mere

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk Referat af Ejerlaget Sletten s Generalforsamlingen den 7. maj. 2011 HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside www.ejerlagetsletten.dk Forud for generalforsamlingen orienterede Natur- og Miljøchef Claus Borg,

Læs mere

Ansøgning om fritagelse for betaling af garantiprovision ved optagelse af kommunegaranteret lån.

Ansøgning om fritagelse for betaling af garantiprovision ved optagelse af kommunegaranteret lån. Lemvig Kommune Kommunalbestyrelsen Rådhusgade 2 7620 Lemvig Ansøgning om fritagelse for betaling af garantiprovision ved optagelse af kommunegaranteret lån. Vejlby og Vrist Pumpelag er etableret i henhold

Læs mere

Generalforsamling Hummingen Strand D Kjeld Morel Løjtøftvej 233 A 4900 Nakskov

Generalforsamling Hummingen Strand D Kjeld Morel Løjtøftvej 233 A 4900 Nakskov Generalforsamling Hummingen Strand D. 24.6.2012 Kjeld Morel Løjtøftvej 233 A 4900 Nakskov Tlf. : 54953846 Mobil. : 40258472 Mail : morel@morel.dk Egen virksomhed siden 1980 Afvandingsprojekt Hummingen

Læs mere

Fredag d. 20.04.2012 i Harboøre Centeret kl. 17.30

Fredag d. 20.04.2012 i Harboøre Centeret kl. 17.30 Fredag d. 20.04.2012 i Harboøre Centeret kl. 17.30 Dagsordenen ifølge vedtægternes 8. Stk. 1. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned. Stk. 2. Dagsordenen til ordinær

Læs mere

Side 1/5. pumpelagets navn og hjemsted, en beskrivelse af pumpelagets anlæg,

Side 1/5. pumpelagets navn og hjemsted, en beskrivelse af pumpelagets anlæg, Lovkrav Forslag af 15.04.2010 Fra Grundejerforeningen Vejlby Strand Grundejerforeningen Vejlby Klitplantage Grundejerforeningen Vejlby Klit Ejerlaget Sletten med blåt pumpelagets navn og hjemsted, 1. Lagets

Læs mere

1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune.

1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG. Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til Lemvig Kommunalbestyrelses beslutning

Læs mere

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2677 til 2719. Det er en tilgang på 42 mod sidste års 9. Der er i alt blevet pumpet 375.009

Læs mere

Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015

Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015 Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015 Hele Harboøreland skal i ét samlet digelag, men inden da har Harboøre Nordre Digelag lavet fem-årige aftaler, og det falder en sommerhusejer for brystet,

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling DDER s pildevand Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling Klimaet ændrer sig, og vi vil fremover opleve flere og kraftigere regnskyl. Der venter i de kommende år husejere, kommuner og forsyningsselskaber

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten Lørdag den 1. juni 2019 kl. 14 i Harboøre Hotel, Stationsvej 5, 7673 Harboøre Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2014 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2653 til 2658. En mindre tilgang på fem hvor tilgangen i 2012/13 var på 14 nye kunder. Der

Læs mere

Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune.

Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG - som vedtaget med diverse ændringer ved generalforsamlingen den 21.04.2012 og endelig godkendt ved den ekstraordinære generalforsamling den 5. juni 2012. Laget. 1 Lagets navn

Læs mere

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Havnebestyrelsen Vallensbæk Havn Referat 336-1/2007 Møde nr. : Dato: Tilstede: Fraværende m. afbud: Referent: 336-1/2007 Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Steen Hansen, formand, Ulrik Klausen,

Læs mere

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen?

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? 1 9. maj 2017 REGIONAL UDVIKLING Schweitz og Danmark er de lande i Europa, hvor tabene som følge af klimaforandringerne er størst I følge det Europæiske Miljøagentur

Læs mere

Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder d. 20. og 22. april 2017

Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder d. 20. og 22. april 2017 Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.00.05-P20-2-16 20.04.2017 Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Borgerrådgiverfunktion styrker borgernes retssikkerhed Manglende vejledning kan koste både borger og kommune dyrt Vellykket Målrettet Indsats

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

10-11-2011 Side 1 af 5

10-11-2011 Side 1 af 5 Side 1 af 5 Låstrup - Nr. Rind Vandværk har holdt ordinær generalforsamling torsdag den 22.februar kl. 19 00 2007 i Nr. Rind Forsamlingshus. Tilstede: Der var mødt 12 forbrugere op, formanden bød velkommen.

Læs mere

DRAGSMUR VANDFORSYNING I/S

DRAGSMUR VANDFORSYNING I/S DRAGSMUR VANDFORSYNING I/S Generalforsamling lørdag den 18. juni, 2011, kl. 10.00 Fuglsø Centret, Dragsmurvej, Knebel Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 4. Budget 5. Indkomne

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2012 fra Retten i (bynavn).

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2012 fra Retten i (bynavn). København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2012-2998/3KR/AKC/LOV 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X firma v/y klaget over indklagede advokatfirma. Sagens tema: X firma v/y har

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 15. juni 2010 blev der i sag 107-2009 KK mod ejendomsmægler PP og ejendomsmægler GG og Ejendomsmæglervirksomheden DD afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 2. november 2009 har KK indbragt ejendomsmægler

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR ÅRHUS OG HOLSTEBRO Torsdag den 5. oktober 2017 kl. 10.50 samledes overtaksationskommissionen ud for Strandvejen 149 og 151, 7673 Harboøre.

Læs mere

VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG (3.udgave - 2014)

VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG (3.udgave - 2014) VEDTÆGT FOR VRIST PUMPELAG (3.udgave - 2014) Laget. 1 Lagets navn er Vrist Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til Lemvig Kommunalbestyrelses

Læs mere

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e :

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e : 932/14 Den 3. februar 2014 blev i sag nr. 84.463: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx mod Privatsikring Gl. Kongevej 60 1790 København V afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har husforsikring i

Læs mere

Svar på spørgsmål i notatet "Prøvelse af byrådsbeslutning 22. juni 2015"

Svar på spørgsmål i notatet Prøvelse af byrådsbeslutning 22. juni 2015 31. august 2015 Svar på spørgsmål i notatet "Prøvelse af byrådsbeslutning 22. juni 2015" Nr. SPØRGSMÅL SVAR SPØRGSMÅL TIL BORGMESTER STEEN VINDUM 1. Det fremgår af citatet af borgmesterens udtalelse på

Læs mere

Morsø Forsyning. - En mindre forsynings vision om fremtiden. v/direktør Gitte Guldberg.

Morsø Forsyning. - En mindre forsynings vision om fremtiden. v/direktør Gitte Guldberg. Morsø Forsyning - En mindre forsynings vision om fremtiden v/direktør Gitte Guldberg www.morsoeforsyning.dk gg@morsoeforsyning.dk Morsø Forsyning koncern Bestyrelsen består af 7 medlemmer: 5 politisk valgte

Læs mere

Mødereferat BESTYRELSESMØDE tirsdag den 12/5 2015 - hos Bjarne.

Mødereferat BESTYRELSESMØDE tirsdag den 12/5 2015 - hos Bjarne. 1 Mødereferat BESTYRELSESMØDE tirsdag den 12/5 2015 - hos Bjarne. Deltagere: Dan Nielsen + Uffe Hansen + Paul Ridings + Bjarne Klinkby. Fraværende: Ingen. 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Bestyrelsesmøder Grundejerforeningen Krogen

Bestyrelsesmøder Grundejerforeningen Krogen Møde nummer 4 Dette bestyrelsesmøde afholdtes den 13. april 2019. Det foregik hos Claus Larsen. Tilstede Referat af mødet Ad 1 a. Vandurerne er alle blevet skiftet og dermed skulle problemet med utætte,

Læs mere

KLIMATILPASNING AF THYBORØN

KLIMATILPASNING AF THYBORØN ET EKSEMPEL PÅ GEVINSTER VED SAMARBEJDE MELLEM FORSKERVERDENEN, KOMMUNE, FORSYNING OG RÅDGIVER THOMAS DAMGAARD, LEDER AF NATUR & MILJØ, LEMVIG KOMMUNE LARS NØRGÅRD HOLMEGAARD, ADM. DIREKTØR, LEMVIG VAND

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [selskab 1] klaget over advokat Torben Stenius, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [selskab 1] klaget over advokat Torben Stenius, København K. København, den 29. april 2019 Sagsnr. 2018-2993/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [selskab 1] klaget over advokat Torben Stenius, København K. Klagens

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Hotel Stationsvej 5, 7673 Harboøre Lørdag den 5. maj 2018 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 1997-1998

Bestyrelsens beretning for året 1997-1998 29. april 1998 Bestyrelsens beretning for året 1997-1998 Når vi tænker tilbage på året der gik er der ting vi altid vil huske dette år for. Den engelske dronning satte mere end nogen anden ord på dette

Læs mere

Laget 1 Lagets navn er Harboøre Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune.

Laget 1 Lagets navn er Harboøre Pumpelag, herefter benævnt laget. Laget har hjemsted i Lemvig Kommune. Vedtægt for Harboøre Pumpelag Baggrunden for oprettelsen af et nyt stort pumpelag er behovet for at sikre, at de arealer, som er omfattet af pumpelaget, fremover kan benyttes til de formål, som de bruges

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00.

Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00. Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. juni 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 12. juni 2012 Mødedato / sted: 12. juni 2012 / Helsinge Renseanlæg, Skovgaardsvej 1, Helsinge kl. 16-19:00. Mødedeltagere:

Læs mere

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand Notat Oprettelsesdato: 8. november 2012 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: [Journalnr.] Budget 2013 Middelfart Spildevand Budget 2013 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Generalforsamling 2011 Sted: Klim Bjerg Dato: 23. april 2011 Efter at formanden havde budt velkommen gik man straks over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Til dirigent blev valgt Jørgen Pedersen, som

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Indklagede tog samtidigt telefonisk kontakt til klager, fordi indklagede vurderede, at klagen snarere handlede om forbruget end om afregningen.

Indklagede tog samtidigt telefonisk kontakt til klager, fordi indklagede vurderede, at klagen snarere handlede om forbruget end om afregningen. 2 4/1920-0101-0122 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 2002 og frem. Påklaget beløb: 20.570,21 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 9. juli 2004. Energiselskabet truffet afgørelse

Læs mere

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen?

KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? Coast to Coast C2C Climate Challenge KLIMATILPASNING Hvilken rolle har regionen? Regional Udvikling Schweiz og Danmark er de lande i Europa, hvor tabene som følge af klimaforandringerne er størst. I følge

Læs mere

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 14-09-2015 J. nr. 14/2866 Ref: liem NOTAT om afslag

Læs mere

Pixiudgave Regnskab 2016

Pixiudgave Regnskab 2016 Pixiudgave Regnskab 2016 Regnskab 2016- Pixiudgave Indhold Regnskabt 2016 3 - De 3 økonomiske målsætninger - Gennemsnitslikviditet Driftsregnskab 4-5 - Driftsudgifter fordelt på udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Til stede: Orla Zinck ( OZ ), Carsten Lebrecht (CL), Jeanette Møltov Jepsen (JMJ), Max Engelberth ( ME ) Dagsorden: 1. Siden sidst opfølgning på

Læs mere

Formandsberetning 2013. Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre

Formandsberetning 2013. Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre 1 Formandsberetning 2013 Jeg sagde sidste år, at 2012 havde været et travlt år. Så kan jeg oplyse, at 2013 ikke har været et mindre travlt år; men vi har prøvet at løse opgaverne på bedste måde for vandværket.

Læs mere

De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret.

De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret. Velkomst ved Sabine Schulze Lorenzen Der blev talt 130 fremmødte på Skovby Kro. De 10 personer, som har stået bag mødet, blev kort præsenteret. Det blev endvidere fastslået, at man ved dagens møde ville

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 25. maj 2012 (J.nr. 2011-0026098) Afgift som følge

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 6. december 2016 blev der i sag 364 2016-4936 Klagenævnet for Ejendomsformidling mod Ejendomsmægler Søren Bregnhøj [adresse] [by] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 6. juni 2016 har Klagenævnet

Læs mere

Notat. Nettorenteindtægterne har beløbet sig til 5,4 mio. kr., hvilket er hvad der var forventet ifølge den seneste budgetopfølgning.

Notat. Nettorenteindtægterne har beløbet sig til 5,4 mio. kr., hvilket er hvad der var forventet ifølge den seneste budgetopfølgning. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 1 Dato: 14. januar 2013 Tlf. dir.: 4477 2210 E-mail: msu@balk.dk Kontakt: Mette Schou Sagsnr: 2012-375 Dok.nr: 2012-3893 Notat Udviklingen i kommunens likviditet i

Læs mere

ØkonomiNyt nr. 16-2010

ØkonomiNyt nr. 16-2010 ØkonomiNyt nr. 16-2010 - Presset økonomi i landbruget - Er produktionen OK / kan det gøres bedre - Rente- og valutamarkedet Presset økonomi i landbruget Grundlaget for en fornuftig økonomi i landbrugsbedrifterne

Læs mere

Nyhedsmail nr maj 2015

Nyhedsmail nr maj 2015 Nyhedsmail nr. 22 8. maj 2015 Generalforsamlingen den 28. april 2015 blev afviklet med ca. 140 deltagere. Bestyrelsens forslag om opkrævning af 2.000 kr. pr. ejendom i 2016 blev godkendt. Der var genvalg

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 30. maj 2015 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Kritik af utilstrækkelig vejledning i Socialforvaltningen Håndtering og fordeling af post på beskæftigelsesområdet Digital Post fra borger

Læs mere

DJ Kommunikation inviterer til ekstraordinær generalforsamling 5. marts kl. 16.30.

DJ Kommunikation inviterer til ekstraordinær generalforsamling 5. marts kl. 16.30. DJ Kommunikation inviterer til ekstraordinær generalforsamling 5. marts kl. 16.30. Årsagen er, at bestyrelsen ved sidste ordinære generalforsamling ikke kunne fremlægge et regnskab for 2012, der var korrekt.

Læs mere

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift.

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift. Hørsholm Vand ApS Prisloft 2011 Der foreligger på nuværende tidspunkt afgørelse af prisloft for vand for 2011 og udkast til afgørelse om prisloft for spildevand for 2011. Udkastene har resulteret i kommentarer

Læs mere

Eng-Lynggårdens Grundejerforening 18/ Kontingent for 2015: kr. bedes indbetalt inden 1. juli 2016

Eng-Lynggårdens Grundejerforening 18/ Kontingent for 2015: kr. bedes indbetalt inden 1. juli 2016 Eng-Lynggårdens Grundejerforening 18/8 1963 Kontingent for 2015: 2.300 kr. bedes indbetalt inden 1. juli 2016 Til: Danske Bank Reg.nr. 1551 konto.nr. 8336709 Husk, at skrive sommerhusadressen på indbetalingen

Læs mere

Solrød Vandværk a.m.b.a.

Solrød Vandværk a.m.b.a. Solrød Vandværk a.m.b.a. Årsrapport for året 2008 Påtegninger Ledelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for 2008 for Solrød Vandværk a.m.b.a. Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

administration - Siesbye Kapsch

administration - Siesbye Kapsch administration - Fra: Sendt: 18. januar 2017 16:26 Til: administration - Cc: Phillip Siesbye Emne: SV: 113215 Toldbodgade 5, 2., 1253 København K - Supplerende spørgsmål Opfølgningsflag:

Læs mere

Referat fra 1. maj 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Harboøre Centret

Referat fra 1. maj 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Harboøre Centret Referat fra 1. maj 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Harboøre Centret Tilstede var grundejerne af 84 parceller. Bestyrelsen var repræsenteret ved Carsten Johansen, Per Dybdahl, Marlene Gemmer og Inger-Grethe

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Faaborg By s Antenneforening

Faaborg By s Antenneforening ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FAARBORG BYS ANTENNEFORENING MANDAG DEN 22. APRIL 2013 KL.1900 på Hotel Faaborg Fjord Svendborgvej 175 5600 Faaborg Bestyrelsens beretning for året 2012 I henhold til foreningens

Læs mere

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Årsberetning for Aulum Fritidscenter 2005 Indledning Jeg afsluttede sidste års beretning med at fortælle lidt om, hvad den nærmeste fremtid ville byde på, og helt

Læs mere

Andelsboligforening - overskydende ejendomsskat - nedsættelse af boligafgift

Andelsboligforening - overskydende ejendomsskat - nedsættelse af boligafgift - 1 Skat temæssige konsekvenser, når en andelsboligforening anvender overskydende ejendomsskatter til nedsættelse af boligafgiften Andelsboligforening - overskydende ejendomsskat - nedsættelse af boligafgift

Læs mere

Om en landinspektørs forslag til skelafsætning som klager ikke ville godkende

Om en landinspektørs forslag til skelafsætning som klager ikke ville godkende Om en landinspektørs forslag til skelafsætning som klager ikke ville godkende Det er i klagen anført, at landinspektørfirmaet var fremkommet med et forslag til skelafsætning mellem klagers ejendom og naboejendommen,

Læs mere

Vand i kælderen. nye veje for vandet

Vand i kælderen. nye veje for vandet Vand i kælderen 1 nye veje for vandet HVORFOR DENNE PJECE? INDHOLD 2 3 Du er måske en af de mange grundejere i Herning Kommune, som SPILDEVAND har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan

Læs mere