LANDBRUG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:12 1. juli Husdyrtætheden i landbruget Indledning. 2. Husdyrtætheden. Se på

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LANDBRUG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:12 1. juli Husdyrtætheden i landbruget Indledning. 2. Husdyrtætheden. Se på"

Transkript

1 STATISTISKE EFTERRETNINGER LANDBRUG 2009:12 1. juli 2009 Husdyrtætheden i landbruget 2008 Se på Resumé: Husdyrtætheden på landbrugsne var 0,82 DE pr. ha i 2008, hvilket er et fald på 6 pct. i forhold til 2007, hvor den var 0,87 DE pr. ha. Såfremt opgørelsen kun omfatter husdyrne, var husdyrtætheden hhv. 1,16 og 1,21 DE pr. ha i 2008 og Andelen af ikke-harmoniske var ud af , hvilket svarer til 11 pct. Kort om statistikken: Statistikken belyser husdyrtætheden på landbrugsne på mindst 5,0 ha i dyrket areal eller mindst en produktion svarende hertil. Husdyrtætheden er et mål for antallet af husdyr omregnet til dyreenheder (DE) i forhold til det gødningsegnede landbrugsareal. Tallene er opgjort på grundlag af de aktuelle års gældende regler. 1. Indledning Husdyrgødningsbekendtgørelsen og miljøregulering Balance mellem gødningsmængde og areal I lovreguleringen af landbruget er der fokus på mængden af plantenæringsstoffer og påvirkningen af vandmiljøet. Kvælstof- og fosforudvaskningen er derfor søgt begrænset, idet afstrømningen til vandløb, søer og havet kan medføre forøget algevækst og derved iltsvind og fiskedød. Reglerne for opbevaring og udbringning af gødning bekendtgørelsen om husdyrgødning er en væsentlig del af indsatsen til begrænsning af landbrugets miljøpåvirkning. Formålet med kravene til anvendelse af husdyrgødning er at sikre balance mellem den producerede mængde gødning og det tilhørende areal på de enkelte, hvor gødningen må spredes. Såfremt der er overskudsproduktion af gødning i forhold til normen, defineres bedriften som ikke-harmonisk. I disse tilfælde skal den overskydende gødning overføres til andre eller afsættes på anden vis. 2. Husdyrtætheden Husdyrtæthed på 0,82 DE pr. ha Mindre husdyrtæthed, hvis planteavlerne inkluderes Størst husdyrtæthed i Vestdanmark Husdyrtætheden for samtlige, inklusive planteavlere uden dyr, var 0,82 DE pr. ha i 2008, hvilket er et fald på 6 pct. i forhold til året før, hvor den var på 0,87 DE pr. ha. Hvis opgørelsen kun omfatter husdyrne, var husdyrtætheden hhv. 1,16 og 1,21 DE pr. ha i 2008 og 2007, dvs. et fald på 4 pct. Husdyrtætheden bliver 0,34 DE pr. ha lavere når de uden dyr inkluderes i opgørelsen. Forskellen skyldes, at uden dyr har et areal på ha. Hvis dette inddrages i opgørelsen bliver arealet som gødningen fra husdyrene kan anvendes på større. Husdyrtætheden er generelt større i Vestdanmark end i Østdanmark. Vestjylland havde den største koncentration af husdyr, idet husdyrtætheden var på 1,03 DE pr. ha, mens København, Københavns omegn samt Nordsjælland havde den mindste koncentration af husdyr med 0,26 DE pr. ha. Den geografiske variation i husdyrtætheden skyldes, at plante uden husdyr primært er lokaliseret på Sjælland, mens husdyrholdet er koncentreret i Jylland.

2 2 2009:12 Figur 1. Husdyrtæthed for alle landbrugs fordelt på landsdele DE/ha alle 0-0,4 0,4-0,7 0,7-0,8 0,8-1,0 1,0-1,2 Kort- og Matrikelstyrelsen (G.5-00) Kvæg og svin udgør størstedelen af dyreenhederne Figur 2. Langt størstedelen af gødningen stammer fra kvæg og svin, idet de to husdyrkategoriers andel var på hhv og DE i Kvæg og svin udgør 95 pct. af samtlige dyreenheder. I den seneste tiårsperiode er antallet af dyreenheder fra kvæg faldet jævnt. Antallet af dyreenheder fra svin steg til og med I 2003 faldt dyreenhederne fra svin markant pga. lovændringer, og niveauet har været stabilt indtil 2008, hvor der ses et fald. Husdyrkategoriernes andel af den samlede husdyrtæthed 1,20 1,00 DE/ha Kvæg i alt Svin i alt Fjerkræ Andre 0,80 0,60 0,40 0,20 0, Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Store besætninger havde størst husdyrtæthed Husdyrtætheden var større for med dyrehold på mere end 150 DE i forhold til med mindre husdyrhold. Husdyrtætheden for de to kategorier var på hhv. 1,74 for med mere end 150 DE og 0,58 DE pr. ha for under 150 DE. En væsentlig årsag til dette er, at planteavls med dyr er relativt ringe repræsenteret blandt store husdyrhold.

3 2009:12 3 Oversigtstabel 1. Antal, dyreenheder, areal og husdyrtæthed Dyreenheder Areal Husdyrtæthed antal DE ha DE/ha I alt, alle ,82 uden dyr I alt, husdyr , DE ,58 Svine ,15 Kvæg ,13 Fjerkræ ,57 Andre husdyr ,91 Planteavls med dyr , DE ,74 Svine ,87 Kvæg ,60 Fjerkræ ,39 Andre husdyr ,53 Planteavls med dyr ,45 Store svine med mange dyreenheder og stor husdyrtæthed Koncentration af DE på kvæg Få store fjerkræ med stor husdyrtæthed Der var svine med mere end 150 DE svarende til 59 pct. af samtlige svine. 86 pct. af dyreenhederne på svinebrug befandt sig på de større, hvilket medfører, at husdyrtætheden for denne gruppe var 1,87 DE pr. ha. Antallet af kvæg med et husdyrhold over 150 DE var på 2.586, hvilket er 29 pct. af samtlige kvæg, mens antallet af dyreenhederne fra kvæg her udgjorde 71 pct. Fjerkræne med mere end 150 DE havde den største husdyrtæthed på 3,39 DE pr. ha, men udgjorde kun 148. De bidrog med 84 pct. af det samlede antal dyreenheder for fjerkræbrug. 3. Harmoniforhold Hver niende bedrift havde overskydende gødning Større andel af ikke-harmoniske husdyr Størst andel af ikkeharmoniske i Vest- og Sydjylland I 2008 havde ud af overskydende gødning i forhold til eget areal, hvor det kunne anvendes. Det svarer til 11 pct. Hvis opgørelsen udelukkende omfatter husdyrne, havde 18 pct. overskydende gødning i forhold til eget areal. Antallet af landbrugs med husdyr, er reduceret fra til i perioden fra 1998 til Andelen af ikke-harmoniske med overskydende gødning i forhold til eget disponibelt areal - har været stigende til midt i perioden og derefter faldende således at andelen er tilbage på samme niveau som i I Vestjylland og Sydjylland var der procentuelt flest ikke-harmoniske med en andel på 14 pct., mens København, Københavns omegn samt Nordsjælland med 3 pct. havde den mindste andel. Årsagerne til den større andel af ikke-harmoniske i Vestdanmark er dels, at de fleste landbrug med dyr findes der, og dels at husdyrtætheden generelt er højere.

4 4 2009:12 Figur 3. Landbrugs fordelt efter harmoniforhold Planteavls uden dyr Planteavls med dyr Harmoniske husdyr Uharmoniske husdyr Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Arealoverskuddet er en god indikator for harmoniforhold Overskud af jord i alle landsdele Figur 4. Andelen af ikke-harmoniske brug i de forskellige landsdele er dog kun én ud af flere indikatorer for balancen mellem gødningsproduktion og areal. Arealoverskuddet i de enkelte landsdele er en god alternativ indikator, da ne varierer i arealstørrelse og grad af harmoni eller ikke-harmoni. Arealoverskuddet er størrelsen af det faktiske areal fratrukket et beregnet areal, som bedriften mindst skal have til rådighed efter reglerne ved et givent husdyrhold. Sammenholdes arealunderskuddet på de ikke-harmoniske brug med arealoverskuddet på de harmoniske brug, var der overskud af jord i alle landsdele. Derfor var der inden for hver landsdel mulighed for at afsætte overskydende gødning ved at indgå naboaftaler. På landsplan var nettoarealoverskuddet på ha svarende til 46 pct. af det totale gødningsegnede areal. Såfremt der alene ses på husdyrne var nettoarealoverskuddet på ha. Andel af ikke-harmoniske med overskydende gødning Pct Kort- og Matrikelstyrelsen (G.5-00)

5 2009:12 5 Forskel på andelene af ikke-harmoniske mellem bedriftstyper Stort arealunderskud på svinene Betydeligt arealoverskud på planteavlsne Oversigtstabel 2. Der er markant forskel på andelene af ikke-harmoniske landbrug mellem bedriftstyper. For svinene var ud af (55 pct.) ikke-harmoniske, mens det for kvægne var ud af (22 pct.). Det skyldes, at kvægne i modsætning til svinene i høj grad har tilknyttet arealkrævende grovfoderproduktion. Andelen af dyreenheder, som var tilknyttet de ikke-harmoniske svine, udgjorde 69 pct., mens den tilsvarende andel for kvægne var 39 pct. Blandt andet derfor havde gruppen af svine et arealunderskud på ha. Planteavlsne med og uden dyr er pr. definition harmoniske. I 2008 udgjorde de i alt Da husdyrholdet er relativt begrænset, var arealoverskuddet på de to typer for planteavl tilsammen ha. Landbrugs fordelt efter harmoniforhold Harmoniske Ikke-harmoniske I alt antal I alt, alle uden dyr I alt, husdyr Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavls med dyr dyreenheder, DE I alt, alle uden dyr I alt, husdyr Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavls med dyr areal, ha I alt, alle uden dyr I alt, husdyr Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavls med dyr arealoverskud, ha I alt, alle uden dyr I alt, husdyr Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavls med dyr

6 6 2009:12 4. Husdyrtætheden på husdyr med mere end 250 DE Strukturudviklingen medfører flere store husdyr Svinene udgjorde størstedelen Figur 5. I 2008 var der med mere end 250 DE. Der har været en jævn stigning i antallet af store husdyr i den seneste tiårsperiode, bortset fra i 2003, hvor der var en markant reduktion. Årsagen er, at de lavere omregningsfaktorer for smågrise og slagtesvin i regelsættet fra 2002 medførte færre dyreenheder fra svin, og dermed færre med mere end 250 DE. Størstedelen af de store husdyr er svine. Andelen af disse udgjorde over halvdelen af samtlige store husdyr i med mere end 250 DE fordelt på bedriftstype Svin Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Husdyrtæthed på 1,9 DE pr. ha for de store husdyr Oversigtstabel 3. Fra 2007 til 2008 blev de store husdyrs samlede antal dyreenheder forøget med 8 pct., mens stigningen i det samlede areal steg med 13 pct. Husdyrtætheden lå på 1,9 DE pr. ha. i 2008, hvilket er et svagt fald fra 2,0 DE pr. ha. i En gennemsnitlig bedrift var på 217 ha og havde 418 DE i Dette er en stigning i forhold til 2007, hvor de tilsvarende tal var hhv. 203 ha. og 409 DE., dyreenheder, areal og husdyrtæthed for med mere end 250 DE Dyreenheder Areal Husdyrtæthed Pr. bedrift I alt Pr. bedrift I alt antal DE ha DE/ha I alt ,0 I alt ,9 Bedriftstype Kvægbedrift ,7 Svinebedrift ,0 Fjerkræbedrift ,1 Andre ,5 Landsdele Vest for Storebælt ,9 Øst for Storebælt ,0 Størrelsesgrupper DE , DE ,3 Flest store husdyr i Vestdanmark ud af de store husdyr lå vest for Storebælt i Arealtilliggendet på disse udgjorde i gennemsnit 219 ha, mens antallet af dyreenheder i gennemsnit var 420. Derved var husdyrtætheden vest for Storebælt på 1,9 DE pr. ha. Til

7 2009:12 7 sammenligning lå 426 af de store husdyr øst for Storebælt. De havde et gennemsnitligt arealtilliggende på 211 ha og et gennemsnitligt antal dyreenheder på 411. Husdyrtætheden for svinene var på 2,0 DE pr. ha Husdyrhold med mere end 500 DE havde størst husdyrtæthed Svinesektoren er den største blandt de store husdyr. Svinene havde således 61 pct. af det totale antal dyreenheder og 58 pct. af det samlede gødningsegnede areal. Husdyrtætheden var på 2,0 DE pr. ha, tæt på gennemsnittet for samtlige, idet de mange svine i høj grad indvirker på gennemsnittet. ne med et husdyrhold på mere end 500 DE havde en gennemsnitlig husdyrtæthed på 2,3 DE pr. ha, hvilket er væsentligt mere end ne med husdyrhold på mellem 250 og 500 DE. Disse havde en husdyrtæthed på 1,8 DE pr. ha. Den primære årsag til dette er, at svine- og fjerkræne med stor husdyrtæthed er relativt overrepræsenteret blandt de største, mens kvægne overvejende har et husdyrhold på mindre end 500 DE. 5. Harmoniforhold på husdyr med mere end 250 DE 68 pct. af de store husdyr var ikke-harmoniske Oversigtstabel 4. Antallet af ikke-harmoniske store husdyr var ud af i 2008, hvilket svarer til 68 pct. Den relativt store andel af ikke-harmoniske medfører, i modsætning til opgørelsen for alle, at der er et samlet nettoarealunderskud på ha svarende til 30 pct. af det totale gødningsegnede areal for denne gruppe husdyr., dyreenheder, areal og arealoverskud for med over 250 DE Dyreenheder Areal Arealoverskud antal DE ha I alt Harmoniske Kvæg Svine Fjerkræ Andre husdyr Ikke-harmoniske Kvæg Svine Fjerkræ Andre husdyr Stor svinesektor med overvejende ikkeharmoniske og en kvægsektor med mindre andel af ikkeharmoniske I svinesektoren, der forårsager størstedelen af gødningsproduktionen, var 76 pct. af ne ikke-harmoniske. Nettoarealunderskuddet udgjorde ha. Det svarer til 87 pct. af det totale nettoarealunderskud for alle store husdyr. 54 pct. af kvægne var ikke-harmoniske, men da de kun udgjorde 491 ud af samtlige store husdyr, var betydningen i forhold til gødningsproduktionen fra svinene begrænset. 100 ud af 110 fjerkræ var ikkeharmoniske, og nettoarealunderskuddet på ha. 6. Indikatorer for struktur- og harmoniforhold Fald i antal dyreenheder og lidt større areal Det totale antal dyreenheder har været relativt konstant fra 90 erne og frem til I 2003 blev antallet betydeligt reduceret pga. revisionen af omregningsfaktorerne i bekendtgørelsen om husdyrgødning fra Antallet af dyreenheder var hhv og DE i 1998 og Arealet for alle blev i samme periode svagt forøget. Da antallet af dyreenheder faldt, blev husdyrtætheden formindsket fra 0,98 til 0,82 DE pr. ha. i perioden.

8 8 2009:12 Figur 6. Dyreenheder og areal DE og ha Dyreenheder Areal Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Færre dyreenheder fra kvæg og svin Figur 7. Antallet af dyreenheder fra svin var i 2008 på DE, hvilket er en reduktion på 17 pct. i forhold til Antallet af dyreenheder fra kvæg er ligeledes faldet fra DE i 1998 til DE i et fald på 13 pct. Dyreenheder fordelt efter husdyrkategori DE Kvæg Svin Fjerkræ Andre Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Strukturudviklingen er en konsekvens af faldende bytteforhold Strukturudviklingen i retning af færre og større fremgår af figur 8. Såfremt der skal opretholdes en rimelig indtjening på ne sammenlignet med indkomsten i andre erhverv, må der løbende udvides til større produktionsenheder. Det skyldes, at bytteforholdet mellem prisen på landbrugets salgsprodukter og produktionsfaktorer er faldende. Dette opvejes af større med højere produktivitet.

9 2009:12 9 Figur 8. fordelt efter husdyrholdets størrelse DE 0,1-250 DE DE Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Husdyrtætheden faldt mest på de store Figur 9. Husdyrtætheden har været relativt konstant både for over og under 250 DE fra midten af 90 erne og indtil På de under 250 DE faldt husdyrtætheden fra 0,85 DE pr. ha. i 1998 til 0,53 DE pr. ha i 2008, mens den faldt mere markant på over 250 DE fra 2,61 til 1,93 DE pr. ha i samme periode. Husdyrtætheden fordelt efter husdyrholdets størrelse 3,0 2,5 DE pr. ha DE DE 2,0 1,5 1,0 0,5 0, Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Større andel af ikke-harmoniske husdyr Andelen af ikke-harmoniske var 11 pct. i 1998, hvorefter den steg til 16 pct. i 2003 og 2004, og nu er tilbage til 11 pct. i I samme periode er andelen af de ikke-harmoniske s antal dyreenheder steget fra 39 pct. i 1998 til 64 pct. i 2005, for så at falde til 53 pct. i 2008.

10 :12 Figur 10. Ikke-harmoniske fordelt på bedriftstyper Pct. Svin Kvæg Fjer Andre Anm.: Der er databrud pga. regelændringer i årene 1999, 2003, 2005 og Baggrundsoplysninger Mere information Seneste offentliggørelse Næste offentliggørelse Henvendelse Husdyrtætheden i landbruget 2007 udkom 4. juli 2008 i serien Landbrug 2008:12 (Statistiske Efterretninger). Husdyrtætheden i landbruget 2009 forventes at udkomme juli 2010 i serien Landbrug (Statistiske Efterretninger). Bettina Svanum, tlf , bsn@dst.dk Lene Riberholdt, tlf , lri@dst.dk 8. Kilder og metoder Varedeklaration Kilder Bedriften Definition af en dyreenhed Bekendtgørelse nr af 19. december 2006 På er der en mere omfattende beskrivelse af metode og definitioner. Beregningerne er primært baseret på Danmarks Statistiks landbrugs- og gartneritælling og produktionsdata fra slagterierne m.v. Landbrugs- og gartneritællingen omfatter med mindst 5 ha dyrket areal samt med under 5 ha, der har et standarddækningsbidrag på minimum euro målt i 1995-priser. Tællingen er en skemabaseret stikprøveopgørelse på mellem en fjerdedel og halvdelen af det totale antal. En bedrift er en sammenhørende teknisk-økonomisk enhed. Forpagtede arealer medregnes til bedriften, hvorimod bortforpagtede arealer ikke hører med. I bekendtgørelse nr. 604 af 15. juli 2002 med virkning fra den 1. august 2002 er omregningsfaktorerne for alle husdyrkategorier fastsat således, at en dyreenhed svarer til 100 kg kvælstof i gødningen. Danmarks Statistiks omregning fra antal husdyr i de eksisterende husdyrkategorier til dyreenheder foretages på baggrund af omregningsfaktorerne angivet i bekendtgørelse nr af 19. december 2006.

11 2009:12 11 ne klassificeret i 6 kategorier efter type af husdyrhold Gødningsegnet areal er eksklusive brak Definition af husdyrgødning Variation i bestandsstørrelse medfører usikkerhed Pelsdyr er ikke medregnet i opgørelserne Husdyrne er klassificeret i 6 kategorier: Kvæg, svine, fjerkræ, andre husdyr, planteavls med dyr samt planteavls uden dyr. Svine- kvæg- og fjerkræ defineres som, hvor mindst 2/3 af dyreenhederne kommer fra henholdsvis svin, kvæg og fjerkræ. Andre husdyr kan enten være med andet end kvæg, svin eller fjerkræ; fx heste eller får, eller det kan være blandede besætninger med kvæg, svin og/eller fjerkræ, hvor ingen af disse husdyrkategorier hver for sig udgør mere end 2/3 af det samlede antal dyreenheder. Uanset ovenstående definition klassificeres med dyr, men med mindre end 0,5 DE pr. ha, som planteavls med dyr. I husdyr med mere end 250 DE, er der kun tale om 4 kategorier, idet plante med og uden dyr ikke forekommer. I bekendtgørelsen om husdyrgødning opgøres husdyrbedriftens areal med korrektion for arealet uden gødningsbehov, eller hvor der normalt ikke anvendes husdyrgødning. Braklagte arealer i henhold til braklægningsordningen er ikke medregnet, idet disse ikke må gødes. Dog medtages arealer med non-food afgrøder, idet disse gødes på normal vis. Husdyrgødning omfatter fast gødning, ajle, gylle og møddingsaft fra husdyr. Fast gødning er faste ekskrementer og strøelse. Ved flydende gødning forstås ajle, gylle og møddingsaft samt enhver sammenblanding af fast gødning med ajle, gylle og møddingsaft. Ajle er urin, der er separeret fra den faste gødning. Gylle er en blanding af faste ekskrementer og urin samt eventuel strøelse. Møddingsaft er den væske, der løber fra fast gødning under opbevaringen på møddingen samt det regnvand, der falder på møddingpladsen. Antallet af husdyr angivet som årsdyr, og dermed antallet af dyreenheder, afspejler husdyrbestanden på tællingsdatoen. Såfremt der er stor variation i bestanden i løbet af året, vil opgørelserne ikke være helt retvisende. Der er dog delvist taget højde for dette problem ved omlægning til brug af producerede dyr i stedet for årsdyr. Da en stor del af pelsdyrne ikke indgår i landbrugs- og gartneritællingen, er denne husdyrkategori ikke indregnet i opgørelserne i denne statistik. Det må antages, at pelsdyrne ville kunne påvirke resultaterne i visse af statistikkens grupperinger.

12 :12 Tabel 1. Dyreenheder,, areal og husdyrtæthed Dyreenheder Areal Husdyrtæthed Alle Husdyr Alle Husdyr Alle Husdyr DE antal ha DE pr. ha ,98 1, ,01 1, ,01 1, ,02 1, ,02 1, ,93 1, ,93 1, ,87 1, ,86 1, ,87 1, ,82 1,16 Tabel 2. Dyreenheder fordelt på husdyrkategorier Kvæg Svin Fjerkræ Andre I alt DE pct.

13 2009:12 13 Tabel 3. Dyreenheder,, areal og husdyrtæthed Dyreenheder Areal Husdyrtæthed Alle Husdyr Alle Husdyr Alle Husdyr DE antal ha DE pr. ha I alt ,82 1,16 København, Københavns omegn, Nordsjælland ,26 0,46 Bornholm ,90 1,18 Sjælland ,36 0,72 Fyn ,70 1,06 Sydjylland ,02 1,29 Østjylland ,79 1,11 Vestjylland ,03 1,33 Nordjylland ,00 1,29 Bedriftstyper Svine ,72 1,72 Kvæg ,43 1,43 Fjerkræ ,86 2,86 Andre husdyr ,20 1,20 Planteavls ,07 0,17 Størrelsesgrupper 0-75 DE ,17 0, DE ,14 1, DE ,46 1, DE ,93 1,93 Husdyrtæthedsgrupper 0,0-0,5 DE/ha ,07 0,17 0,5-1,0 DE/ha ,76 0,76 1,0-1,5 DE/ha ,26 1,26 1,5-2,0 DE/ha ,72 1,72 2,0-2,5 DE/ha ,21 2,21 2,5-3,0 DE/ha ,72 2,72 3,0-3,0 DE/ha ,99 8,99

14 :12 Tabel 4. fordelt efter bedriftstype og landsdele Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavlere med dyr I alt, husdyr uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland

15 2009:12 15 Tabel 5. Dyreenheder fordelt efter bedriftstype og landsdele Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavlere med dyr I alt, husdyr uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland DE pct.

16 :12 Tabel 6. Areal fordelt efter bedriftstype og landsdele Svine Kvæg Fjerkræ Andre husdyr Planteavlere med dyr I alt, husdyr uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland ha i pct. af alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland

17 2009:12 17 Tabel 7. og dyreenheder fordelt efter graden af harmoni/ikke-harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav >0-50 Harmonisk Ikke-harmonisk I alt, husdyr- >50 >75 I alt >100 >125 >150 I alt uden dyr I alt, alle antal pct. DE pct.

18 :12 Tabel 8. Areal og arealoverskud fordelt efter graden af harmoni/ikke-harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav >0-50 Harmonisk Ikke-harmonisk I alt, husdyr- >50 >75 I alt >100 >125 >150 I alt uden dyr I alt, alle areal, ha pct. arealoverskud, ha pct.

19 2009:12 19 Tabel 9. fordelt efter graden af harmoni/ikke-harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav >0-50 Harmonisk Ikke-harmonisk I alt, husdyr- >50 >75 I alt >100 >125 >150 I alt uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE pct.

20 :12 Tabel 10. Dyreenheder fordelt efter graden af harmoni/ikke-harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav >0-50 Harmonisk Ikke-harmonisk I alt, husdyr- >50 >75 I alt >100 >125 >150 I alt uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE DE pct.

21 2009:12 21 Tabel 11. Areal fordelt efter graden af harmoni/ikke-harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav >0-50 Harmonisk Ikke-harmonisk I alt, husdyr- >50 >75 I alt >100 >125 >150 I alt uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE ha pct.

22 :12 Tabel 12. Arealunderskud fordelt efter graden af ikke-harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav > > >150 I alt I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE ha pct.

23 2009:12 23 Tabel 13. Arealoverskud fordelt efter graden af harmoni Husdyrtætheden i pct. af harmonikrav >0-50 >50-75 > I alt, husdyr uden dyr I alt, alle I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland Størrelsesgrupper 0-75 DE DE DE DE ha pct.

24 :12 Tabel 14. og dyreenheder fordelt efter opbevaringskapacitet Kvæg Andre i alt Kvæg Andre DE Dyreenheder i alt Møddingpladser i alt måneder måneder måneder måneder Ajlebeholder i alt måneder måneder måneder måneder Gyllebeholdere i alt måneder måneder måneder måneder Anden opbevaring i alt måneder måneder måneder måneder Tabel 15., der har møddingplads, ajlebeholder, gyllebeholder, anden opbevaring eller er uden anlæg fordelt på landsdele Møddingplads Ajlebeholder Gyllebeholder Anden opbevaring Uden anlæg Husdyr antal I alt I alt København, Københavns omegn, Nordsjælland Bornholm Sjælland Fyn Sydjylland Østjylland Vestjylland Nordjylland

Indledning Landbrugsareal Størrelse af landbrugsbedrifter Fordeling af landbrugsarealer på bedriftsstørrelser...

Indledning Landbrugsareal Størrelse af landbrugsbedrifter Fordeling af landbrugsarealer på bedriftsstørrelser... Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Landbrugsareal... 1 Størrelse af landbrugsbedrifter... 1 Fordeling af landbrugsarealer på bedriftsstørrelser... 1 Størrelse af landbrugsbedrifter i sogne 2010-2016...

Læs mere

for smågriseproducenterne

for smågriseproducenterne Smågriseproducenterne > > Morten Sindberg og Brian Oster Hansen, Videncenter for Svineproduktion Driftsresultaterrne for smågriseproducenterne er forbedret i 21 bl.a. på grund af stigende dækningsbidrag.

Læs mere

Landbrugets udvikling - status og udvikling

Landbrugets udvikling - status og udvikling Landbrugets udvikling - status og udvikling Handlingsplan for Limfjorden Rapporten er lavet i et samarbejde mellem Nordjyllands Amt, Ringkøbing Amt, Viborg Amt og Århus Amt 26 Landbrugsdata status og udvikling

Læs mere

Grønne regnskaber 2003

Grønne regnskaber 2003 Grønne regnskaber 2 Grønne regnskaber 23 Næringsstofbalancer i Landovervågningen Som led i overvågningsprogrammet NOVA 23 er der siden 1999 hvert år blevet udarbejdet næringsstofregnskaber (grønt regnskab)

Læs mere

LANDBRUG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2007:21 7. november Priser på landbrugsjord Resultater af undersøgelsen

LANDBRUG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2007:21 7. november Priser på landbrugsjord Resultater af undersøgelsen STATISTISKE EFTERRETNINGER LANDBRUG 2007:2 7. november 2007 Priser på landbrugsjord 2006 Resumé: Prisen på køb af ekstra landbrugsjord er for 2006 opgjort til 70.000 kr. pr. hektar, med udsving fra 56.000

Læs mere

kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. Analyse af jordbrugserhvervene 2009 Læsø Kommune

kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. Analyse af jordbrugserhvervene 2009 Læsø Kommune 6 9940 Analyse af jordbrugserhvervene for kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. 1 Analyse af jordbrugserhvervene 2009 6.1 Ejendomsforhold Ejendomsstørrelse

Læs mere

Jordbruget i tal og kort Faaborg-Midtfyn Kommune

Jordbruget i tal og kort Faaborg-Midtfyn Kommune 2012 Jordbruget i tal og kort Faaborg-Midtfyn Kommune Indhold Indholdfortegnelse s. 3 Landbrugsejendomme s.4 Bedrifter s.5 Husdyrbrug s.7 Planteavl s.8 Frugt og grøntsager s.9 Skovbrug og natur s.10 Beskæftigelse

Læs mere

B.1.3. Ejendomme 1998

B.1.3. Ejendomme 1998 B.1.3. Ejendomme 1998 Forpagtning I forbindelse med ansøgning om hektarstøtte angiver landmanden, hvilke arealer der indgår i bedriften. Det oplyses, hvor stort et areal fra hver ejendom, der er ejet eller

Læs mere

LANDBRUGETS STRUKTURUDVIKLING

LANDBRUGETS STRUKTURUDVIKLING Kommunernes Landsforening 9. oktober 215 v/ Klaus Kaiser Erhvervsøkonomisk Chef, SEGES LANDBRUGETS STRUKTURUDVIKLING 214-222 14 12 1 8 6 4 2 LANDBRUGETS STRUKTURUDVIKLING Landbrugsbedrifters antal og størrelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE 2018:12 14. december 2018 Regionale regnskaber 2017 Resumé: En større del af Danmarks BNP skabes nu i København sammenlignet med for ti år

Læs mere

DANSK LANDBRUGS DRIVHUSGASUDLEDNING OG PRODUKTION

DANSK LANDBRUGS DRIVHUSGASUDLEDNING OG PRODUKTION DANSK LANDBRUGS DRIVHUSGASUDLEDNING OG PRODUKTION Hvilke landbrugsprodukter er årsag til drivhusgasudledningen i landbruget? Klimarådet 8. december 2016 Konklusion del 1: Hovedparten af drivhusgasudledningerne

Læs mere

Fosforregulering i ny husdyrregulering Teknisk gennemgang Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 2. februar 2017

Fosforregulering i ny husdyrregulering Teknisk gennemgang Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 2. februar 2017 Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 L 114 Bilag 5 Offentligt Fosforregulering i ny husdyrregulering Teknisk gennemgang Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 2. februar 2017 Indhold 1. Det miljøfaglige grundlag

Læs mere

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen Jens B Larsen Komosevej 15 862 Kjellerup Den 3. marts 216 CVR-nr. 8124519 Kode til GHI: 84581 Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab Planperiode

Læs mere

Februar 2009. dog med store regionale forskelle. Visse jyske byer som Randers, Aalborg og Århus adskiller sig fra den generelle nedadgående tendens.

Februar 2009. dog med store regionale forskelle. Visse jyske byer som Randers, Aalborg og Århus adskiller sig fra den generelle nedadgående tendens. Februar 2009 Boligudbuddet steg svagt i februar Efter 3 måneder med fald steg boligudbuddet svagt gennem februar. En stigning i udbuddet af parcel- og rækkehuse var årsag til dette, idet udbuddet af ejerlejligheder

Læs mere

Analyse af jordbrugserhvervene 2009. 1 Region Sjælland

Analyse af jordbrugserhvervene 2009. 1 Region Sjælland 4200 4100 4700 5600 8300 4400 4000 4900 5450 5750 4690 4990 4970 4180 4800 4780 4300 8305 4930 4640 4840 4760 5471 5953 3400 4230 5400 4720 5672 5900 4050 5620 3630 4660 4250 4750 4440 4450 5853 5800 4160

Læs mere

Vækst og produktivitet på tværs af Danmark

Vækst og produktivitet på tværs af Danmark Vækst og produktivitet på tværs af Danmark Af Jonas Dan Petersen, JDPE@kl.dk Formålet med dette analysenotat er belyse den økonomiske vækst og produktivitet på tværs af landet i perioden 1995-2015 med

Læs mere

Social arv i de sociale klasser

Social arv i de sociale klasser Det danske klassesamfund Denne analyse er en del af baggrundsanalyserne til bogen Det danske klassesamfund et socialt Danmarksportræt. I denne analyse undersøges det, om der er en sammenhæng mellem den

Læs mere

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2018 NOTAT. J.nr Ref. tobfel Den 29. maj 2018

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2018 NOTAT. J.nr Ref. tobfel Den 29. maj 2018 NOTAT J.nr. 18-22120-000105 Ref. tobfel Den 29. maj 2018 Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2018 Dette notat indeholder en række data, der beskriver udviklingen i ordningerne på den direkte

Læs mere

Analyse 3. februar 2014

Analyse 3. februar 2014 3. februar 2014 Hvor bor de økonomisk fattige? Af Kristian Thor Jakobsen I 2013 fremlagde et ekspertudvalg deres bud på en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. I dette notat ses på, hvordan fattige personer

Læs mere

Store dele af landet indhenter ikke de tabte job fra krisen

Store dele af landet indhenter ikke de tabte job fra krisen Store dele af landet indhenter ikke de tabte job fra krisen AE s jobprognose viser, at der i år og næste år vil komme op mod 48.000 flere personer i beskæftigelse. Beskæftigelsen forventes at stige over

Læs mere

Notat. Personer med begrænset økonomisk gevinst ved at være i beskæftigelse er især koncentreret i provinsen. 29. oktober 2017

Notat. Personer med begrænset økonomisk gevinst ved at være i beskæftigelse er især koncentreret i provinsen. 29. oktober 2017 Under 2. 2.-3. 3.-6. 6.-9. 9.-12. 12.-15. 15.-18. 18..21. 21.-24. Over 24. Notat 29. oktober 217 Personer med begrænset økonomisk gevinst ved at være i beskæftigelse er især koncentreret i provinsen For

Læs mere

INSTITUT FOR JORDBRUGSPRODUKTION OG MILJØ DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR JORDBRUGSPRODUKTION OG MILJØ DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR JORDBRUGSPRODUKTION OG MILJØ DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET Plantedirektoratet Vedrørende indregning af randzoner i harmoniarealet Seniorforsker Finn Pilgaard Vinther Dato: 14-06-2010

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. Analyse af jordbrugserhvervene 2009 Tårnby Kommune

kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. Analyse af jordbrugserhvervene 2009 Tårnby Kommune 2200 1432 2000 1560 1436 17501705 1422 2450 2300 18 650 2770 2791 Analyse af jordbrugserhvervene for kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. 1 Analyse af jordbrugserhvervene

Læs mere

Smågriseproducenterne

Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne 2008 blev et katastrofeår for smågriseproducenterne som følge af en kombination af kraftigt stigende kapacitetsomkostninger, stigende afskrivninger og en næsten fordobling af finansieringsomkostningerne.

Læs mere

Totale kvælstofbalancer på landsplan

Totale kvælstofbalancer på landsplan Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Baggrundsnotat til Vandmiljøplan II slutevaluering Totale kvælstofbalancer på landsplan Arne Kyllingsbæk Danmarks JordbrugsForskning

Læs mere

Næringsstofbalancer og næringsstofoverskud i landbruget (2010) Kvælstof Fosfor Kalium. Finn P. Vinther & Preben Olsen,

Næringsstofbalancer og næringsstofoverskud i landbruget (2010) Kvælstof Fosfor Kalium. Finn P. Vinther & Preben Olsen, Intern rapport Næringsstofbalancer og næringsstofoverskud i landbruget 1989-29 (21) Kvælstof Fosfor Kalium Finn P. Vinther & Preben Olsen, Institut for Jordbrugsproduktion og Miljø DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE

Læs mere

August 2010. Få nedtagne boliger Der blev i august 2010 nedtaget 6.687 boliger fra internettet. Det er 2,1 pct. færre end i august 2009.

August 2010. Få nedtagne boliger Der blev i august 2010 nedtaget 6.687 boliger fra internettet. Det er 2,1 pct. færre end i august 2009. August 2010 Boligudbuddet stadigt større end sidste år 61.767 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af august 2010. Udbuddet fordelte sig med 40.978 parcel- og rækkehuse, 10.061

Læs mere

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2017:7 12. december Fritidssejlerturisme 2017

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2017:7 12. december Fritidssejlerturisme 2017 STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2017:7 12. december 2017 1 pct. færre både lagde til i de danske havne Fritidssejlerturisme 2017 Resumé: I maj-september 2017 var der 426.400 gæstebådsovernatninger

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 1. kvartal 2009 21. april 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Version 8.5- august 2014

Version 8.5- august 2014 1 of 7 Beregning af antal dyreenheder og harmoniareal - beregnet på baggrund af: Husdyrgødningsbekendtgørelsen Så vidt angår harmonireglerne fra den 1. august 2014 Version 8.5- august 2014 Dette program

Læs mere

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab I/S Egevang v/frits Dan Kruse og Knud Frits Kruse Dæmningen 36 Kolindsund 856 Kolind Den 2. november 216 CVR-nr. 32946 Kode til GHI: 27383 Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab Planperiode 1. august

Læs mere

Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen

Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen 1. maj 2013 Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen Danskerne kræver mere og mere plads i boligen til sig selv. Det skal ses i lyset af, at vi er blevet rigere over tid, og dermed har råd til flere

Læs mere

Landbrugets syn på. Konsekvenser af vandområdeplaner 2015-2021. Viborg Kommune. Skive Kommune

Landbrugets syn på. Konsekvenser af vandområdeplaner 2015-2021. Viborg Kommune. Skive Kommune Landbrugets syn på Konsekvenser af vandområdeplaner 2015-2021 Viborg Kommune Skive Kommune Vandområdeplan 2015-2021 for Vandområdedistrikt Jylland og Fyn foreslår virkemidler, der skal reducere udvaskningen

Læs mere

Smågriseproducenterne

Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne oplevede i 2007 det økonomisk værste år i meget lang tid. Det dårlige resultat er en kombination af lavere indtægter, højere omkostninger og faldende besætningsværdier.

Læs mere

Januar 2010. Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var i januar 2010 ca. 2.130.000 kr.

Januar 2010. Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var i januar 2010 ca. 2.130.000 kr. Januar 2010 Boligudbuddet falder fortsat 53.932 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af januar 2010. Udbuddet fordelte sig med 36.740 parcel- og rækkehuse, 8.703 ejerlejligheder

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 3.. kvartal 2009 22. oktober 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse

Læs mere

kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. Analyse af jordbrugserhvervene 2009 Sønderborg Kommune

kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. Analyse af jordbrugserhvervene 2009 Sønderborg Kommune 17 5600 6430 6200 6440 6400 330 6300 6320 6470 6340 6310 Analyse af jordbrugserhvervene for kommunen er hovedsagligt udarbejdet på baggrund af data fra de viste postdistrikter. 1 Analyse af jordbrugserhvervene

Læs mere

INSTITUT FOR JORDBRUGSPRODUKTION OG MILJØ DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR JORDBRUGSPRODUKTION OG MILJØ DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR JORDBRUGSPRODUKTION OG MILJØ DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET Natur- og miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 Købnehavn NV Spørgsmål til Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet til kortet

Læs mere

December 2009. I forhold til november 2009 er udbudspriserne for parcelog rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse stort set uændrede.

December 2009. I forhold til november 2009 er udbudspriserne for parcelog rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse stort set uændrede. December 2009 Boligudbuddet falder fortsat 54.371 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af 2009. Udbuddet fordelte sig med 36.982 parcel- og rækkehuse, 8.851 ejerlejligheder og

Læs mere

Forventet effekt på drivhusgasemissionen ved ændring af tilladt mængde udbragt husdyrgødning fra 1,4 til 1,7 dyreenheder

Forventet effekt på drivhusgasemissionen ved ændring af tilladt mængde udbragt husdyrgødning fra 1,4 til 1,7 dyreenheder Forventet effekt på drivhusgasemissionen ved ændring af tilladt mængde udbragt husdyrgødning fra 1,4 til 1,7 dyreenheder (Harmonikravene) Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 26.

Læs mere

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2017 NOTAT. Direkte Betalinger J.nr Ref. tobfel Den 1.

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2017 NOTAT. Direkte Betalinger J.nr Ref. tobfel Den 1. NOTAT Direkte Betalinger J.nr. 17-22120-000022 Ref. tobfel Den 1. august 2017 Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 2017 Dette notat indeholder en række data, der beskriver udviklingen i ordningerne

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 4. kvartal 2008 27. januar 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Det samlede antal dyreenheder Samlet for alle bedrifter giver beregningen af dyreenheder følgende tal.

Det samlede antal dyreenheder Samlet for alle bedrifter giver beregningen af dyreenheder følgende tal. Sammenligning af i CHR og gødningsregnskab i 2002 Inge T. Kristensen - Danmarks JordbrugsForskning - 23. februar 2004. Det samlede antal dyreenheder--------------------------------------------------------------------2

Læs mere

Pelsdyrfarme - svar på udvalgte

Pelsdyrfarme - svar på udvalgte Side 1 af 5 Pelsdyrfarme - svar på udvalgte spørgsmål Landbrug For pelsdyrfarme gælder særlige bestemmelser, der fastsætter regler for placering og godkendelse samt for indretning og drift af farmens stalde

Læs mere

Sammenligning af økologisk og konventionel landbrugsproduktion Andersen, Johnny Michael

Sammenligning af økologisk og konventionel landbrugsproduktion Andersen, Johnny Michael university of copenhagen Københavns Universitet Sammenligning af økologisk og konventionel landbrugsproduktion Andersen, Johnny Michael Publication date: 2010 Document Version Også kaldet Forlagets PDF

Læs mere

Udvikling i aktivitetsdata og emission

Udvikling i aktivitetsdata og emission Udvikling i aktivitetsdata og emission Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 17. marts 2019 Rikke Albrektsen, & Mette Hjorth Mikkelsen Institut for Miljøvidenskab Rekvirent: Miljøstyrelsen

Læs mere

Integrerede producenter

Integrerede producenter Integrerede producenter De integrerede producenter havde i gennemsnit et driftsresultat på knap en halv mio. kr. > > Niels Vejby Kristensen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien for integrerede

Læs mere

Arealanvendelse, husdyrproduktion og økologisk areal i 2003 til brug ved slutevaluering

Arealanvendelse, husdyrproduktion og økologisk areal i 2003 til brug ved slutevaluering Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevareøkonomisk Institut Baggrundsnotat til Vandmiljøplan II slutevaluering Arealanvendelse, husdyrproduktion og økologisk areal i 2003 til brug ved slutevaluering

Læs mere

Nationalregnskab Marts-version

Nationalregnskab Marts-version Nationalregnskab 216. Marts-version April 217 Danmark Statistik Sejrøgade 11 21 København Ø Nationalregnskab 216. Marts-version Danmarks Statistik April 217 Udarbejdet af: Bo Siemsen, bsm@dst.dk 2/1 Nationalregnskab

Læs mere

En statusopgørelse og beskrivelse af nutidens landbrug samt de emissioner, der er knyttet til de nuværende landbrugssystemer i Danmark

En statusopgørelse og beskrivelse af nutidens landbrug samt de emissioner, der er knyttet til de nuværende landbrugssystemer i Danmark En statusopgørelse og beskrivelse af nutidens landbrug samt de emissioner, der er knyttet til de nuværende landbrugssystemer i Danmark Workshop 25-3- 2014 En kort beskrivelse af landbruget nu og 30 år

Læs mere

Slagtesvineproducenterne

Slagtesvineproducenterne Slagtesvineproducenterne Driftsresultaterne var for slagtesvineproducenterne i 2008 i frit fald bl.a. som følge af kraftige stigninger i foderomkostninger og negative konjunkturer. >> Anders B. Hummelmose,

Læs mere

December lavere end i august 2006, hvor udbudsprisen for ejerlejligheder

December lavere end i august 2006, hvor udbudsprisen for ejerlejligheder December 2008 Fortsat stigende boligudbud 62.621 boliger var til salg på internettet ved udgangen af december 2008, hvilket var 15 pct. flere end på samme tidspunkt sidste år. Udbuddet fordelte sig med

Læs mere

Jylland og Fyn trækker det halve af joblokomotivet de kommende år

Jylland og Fyn trækker det halve af joblokomotivet de kommende år Jylland og Fyn trækker det halve af joblokomotivet de kommende år Frem mod 219 forventer AE, at beskæftigelsen stiger med ca. 68. personer. Geografisk er det især København og Østjylland, der driver joblokomotivet,

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

DÆKNINGSBIDRAG MARK OPDELT PÅ BEDRIFTSTYPE OG JORDTYPE

DÆKNINGSBIDRAG MARK OPDELT PÅ BEDRIFTSTYPE OG JORDTYPE FOTO: COLOURBOX Produktionsøkonomi Planteavl 2016 Produktionsøkonomi udgives én gang årligt af SEGES for faggrenene Planter, Kvæg og Svin. Udgivelserne findes som artikelsamlinger i trykt og digital form

Læs mere

Forpagtning af nød og lyst

Forpagtning af nød og lyst Juni 2017 Forpagtning af nød og lyst Baggrund Landbruget har siden starten af 80 erne oplevet en støt stigning i arealet af forpagtet jord. Notatet gengiver den hidtidige udvikling, den forventede udvikling

Læs mere

Landbrugets behov og muligheder for finansiering set i lyset af erhvervets aktuelle indtjening og gæld Hansen, Jens

Landbrugets behov og muligheder for finansiering set i lyset af erhvervets aktuelle indtjening og gæld Hansen, Jens university of copenhagen Landbrugets behov og muligheder for finansiering set i lyset af erhvervets aktuelle indtjening og gæld Hansen, Jens Publication date: 2011 Document version Også kaldet Forlagets

Læs mere

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte Direkte Betalinger Den 15. juni 2016

Indhold. Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte Direkte Betalinger Den 15. juni 2016 Direkte Betalinger Den 15. juni 216 Udvikling i ordningerne på direkte arealstøtte 216 Dette notat indeholder en række data, der beskriver udviklingen i ordningerne på den direkte arealstøtte 216 - grundbetaling,

Læs mere

Danmarks salg af handelsgødning 2012/2013

Danmarks salg af handelsgødning 2012/2013 Danmarks salg af handelsgødning 2012/2013 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon Danmarks salg af handelsgødning 2012/2013 Denne statistik er udarbejdet af Ministeriet

Læs mere

August Udbudsprisen for fritidshuse er steget med 3,7 pct. siden august 2006.

August Udbudsprisen for fritidshuse er steget med 3,7 pct. siden august 2006. August 2007 Fortsat stort boligudbud Der var udbudt 30.235 parcel- og rækkehuse, 15.289 ejerlejligheder og 8.437 fritidshuse til salg på internettet ved udgangen af august. Med i alt 53.961 boliger til

Læs mere

Maj Liggetiden er det antal dage, som de nedtagne boliger har været til salg på internettet.

Maj Liggetiden er det antal dage, som de nedtagne boliger har været til salg på internettet. Maj 2015 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af maj 2015 var der på landsplan 58.894 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 39.341 parcel- og rækkehuse, 6.704 ejerlejligheder

Læs mere

Sværest at finde praktikplads på Sjælland

Sværest at finde praktikplads på Sjælland Sværest at finde praktikplads på Sjælland I oktober manglede mere end. elever en praktikplads i en virksomhed. Lidt over halvdelen af de unge er dog i skolepraktik, hvilket betyder at de kan fortsætte

Læs mere

Ny husdyrregulering: Fra miljøgodkendelse af arealerne til generelle regler

Ny husdyrregulering: Fra miljøgodkendelse af arealerne til generelle regler Ny husdyrregulering: Fra miljøgodkendelse af arealerne til generelle regler vvm+habitatdirektiv brug af afskæringskriterier fastholde beskyttelsesniveau neutralisere merudvaskning/påvirkning fra husdyrgødning.

Læs mere

Bilag 2 - Betingelser for anvendelse af regler om 2,3 DE/ha jf. 28 stk. 4

Bilag 2 - Betingelser for anvendelse af regler om 2,3 DE/ha jf. 28 stk. 4 Side 1 af 6 Bilag 2 - Betingelser for anvendelse af regler om 2,3 DE/ha jf. 28 stk. 4 Landbrug Afklarende spørgsmål: 1. Revideret notat i forbindelse med bekendtgørelses- ændringen 1/8 2002 2. Hvordan

Læs mere

Februar Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var ca kr. i februar 2010.

Februar Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var ca kr. i februar 2010. Februar 2010 Lille stigning i boligudbuddet i februar 54.286 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af februar 2010. Udbuddet fordelte sig med 37.064 parcel- og rækkehuse, 8.747

Læs mere

Salg af handelsgødning i Danmark 2013/2014

Salg af handelsgødning i Danmark 2013/2014 Salg af handelsgødning i Danmark 2013/2014 Juni 2015 SALG AF HANDELSGØDNING I DANMARK 2013/2014 Kolofon Salg af handelsgødning i Danmark 2013/2014 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

Landbrugets muligheder for at finansiere de kommende års investeringer Hansen, Jens

Landbrugets muligheder for at finansiere de kommende års investeringer Hansen, Jens university of copenhagen Københavns Universitet Landbrugets muligheder for at finansiere de kommende års investeringer Hansen, Jens Publication date: 2009 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

som er positive, fordi kornbeholdningerne steg mere i værdi, end slagtesvinene faldt i værdi.

som er positive, fordi kornbeholdningerne steg mere i værdi, end slagtesvinene faldt i værdi. Slagtesvineproducenterne Slagtesvineproducenterne fik i 2007 det dårligste driftsresultat siden 2003. >> Lene Korsager Bruun og >> Sisse Villumsen Schlægelberger, Dansk Svineproduktion Totaløkonomi for

Læs mere

Analyse 27. juni 2014

Analyse 27. juni 2014 27. juni 214 Stigende andel af børn med ikke-vestlig baggrund går på privatskole Af Kristian Thor Jakobsen Personer fra ikke-vestlige lande har i de seneste 2 år udgjort en større og større del af den

Læs mere

Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne

Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne P R E S S E M E D D E L E L S E Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne I 77 kommuner er antallet af handler steget i 3. kvartal 2015 sammenlignet med samme periode sidste år. I to kommuner

Læs mere

April parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter udbydes således til knap kr.

April parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter udbydes således til knap kr. April 2009 Boligudbuddet øget i april Udbuddet af ejerboliger til salg på internettet fortsatte i april stigningen gennem de seneste måneder. Parcel- og rækkehuse og fritidsboliger trækker fortsat stigningen,

Læs mere

Fakta om Advokatbranchen

Fakta om Advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.600 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Marts Fordelt på boligtyper blev der i marts 2011 nedtaget parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og 713 fritidshuse.

Marts Fordelt på boligtyper blev der i marts 2011 nedtaget parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og 713 fritidshuse. Marts 2011 Stadig større boligudbud end sidste år 61.946 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af marts 2011. Udbuddet er fordelt på 41.666 parcel- og rækkehuse, 9.783 ejerlejligheder

Læs mere

STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED

STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED 2019:2 10. april 2019 Offentligt forsørgede 16-64-årige 2018 Resumé: I løbet af 2018 var der i gennemsnit 702.600 fuldtidspersoner på 16-64 år, på offentlig forsørgelse,

Læs mere

Jordbrugsanalyse for Syddjurs Kommune

Jordbrugsanalyse for Syddjurs Kommune Bilag H Jordbrugsanalyse for Syddjurs Kommune Staten sætter igennem Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2013 krav om, at kommunerne benytter en jordbrugsanalyse som grundlag for planlægning

Læs mere

August Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå på samme niveau som på samme tid sidste. år.

August Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå på samme niveau som på samme tid sidste. år. August 2008 Fortsat stigende boligudbud 64.697 boliger var til salg på internettet ved udgangen af august 2008, hvilket var ca. 20 procent flere end på samme tidspunkt sidste år. Udbuddet fordelte sig

Læs mere

November Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

November Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. November 2014 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af november 2014 var der på landsplan 58.774 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 40.175 parcel- og rækkehuse, 7.017 ejerlejligheder

Læs mere

BOLIGPRISFALD SPREDER SIG REGIONALT

BOLIGPRISFALD SPREDER SIG REGIONALT 31. oktober 28 Jeppe Druedahl og Frederik I. Pedersen (33 55 77 12) Resumé: BOLIGPRISFALD SPREDER SIG REGIONALT De seneste tal fra Realkreditrådet viser et fortsat fald i boligpriserne på landsplan. Udviklingen

Læs mere

Stilhed før stormen. De næste 8 sider rives ud! STRUKTURUDVIKLING PÅ DET DANSKE SMÅGRISEMARKED

Stilhed før stormen. De næste 8 sider rives ud! STRUKTURUDVIKLING PÅ DET DANSKE SMÅGRISEMARKED STRUKTURUDVIKLING PÅ DET DANSKE SMÅGRISEMARKED Stilhed før stormen Otte måneder inden EU-reglen om løsgående drægtige søer træder i kraft, står knap en tredjedel af alle danske søer stadig i stalde, der

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG. Befolkningsfremskrivninger Landsfremskrivningen. Landsfremskrivningen foretages særskilt for fem befolkningsgrupper:

BEFOLKNING OG VALG. Befolkningsfremskrivninger Landsfremskrivningen. Landsfremskrivningen foretages særskilt for fem befolkningsgrupper: STATISTISKE EFTERRETNINGER BEFOLKNING OG VALG 2009:10 26. maj 2009 Befolkningsfremskrivninger 2009 Se på www.dst.dk/se100 Resume: I denne artikel offentliggøres en række hovedresultater fra Danmarks Statistiks

Læs mere

Februar 2016 Færre boliger til salg end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Færre nedtagne boliger end sidste år

Februar 2016 Færre boliger til salg end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Færre nedtagne boliger end sidste år Februar 2016 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af februar 2016 var der på landsplan 53.978 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 36.084 parcel- og rækkehuse, 6.659 ejerlejligheder

Læs mere

Personer med ikke-vestlig baggrund bor i højere grad end tidligere i ejerboliger

Personer med ikke-vestlig baggrund bor i højere grad end tidligere i ejerboliger . maj 214 Personer med ikke-vestlig baggrund bor i højere grad end tidligere i ejerboliger Af Kristian Thor Jakobsen Personer fra ikke-vestlige lande har i de seneste 2 år udgjort en større og større del

Læs mere

Priserne på ejerboliger falder fortsat

Priserne på ejerboliger falder fortsat Pressemeddelelse 23. oktober 2008 Priserne på ejerboliger falder fortsat Den nye opgørelse af ejendomspriser fra Realkreditrådet viser, at priserne på ejerboliger fortsat falder. På landsplan er priserne

Læs mere

Marts Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå 4 pct. lavere end i samme måned sidste år.

Marts Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå 4 pct. lavere end i samme måned sidste år. Marts 2009 Boligudbuddet fortsætter svag stigning i marts Efter et fald i boligudbuddet igennem vintermånederne steg antallet af boliger til salg på internettet i marts for anden måned i træk. Det er fortsat

Læs mere

Faktaark: Iværksætternes fortrop

Faktaark: Iværksætternes fortrop Juni 2014 Faktaark: Iværksætternes fortrop Faktaarket bygger på analyser udarbejdet i samarbejde mellem Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Djøf. Dette faktaark undersøger, hvem der bliver iværksættere,

Læs mere

Over 5 gange flere arbejdspladser nedlagt på Fyn end i København

Over 5 gange flere arbejdspladser nedlagt på Fyn end i København Over 5 gange flere arbejdspladser nedlagt på Fyn end i København Siden krisens udbrud er den private lønmodtagerbeskæftigelse faldet med ca. 150.000 personer. Det svarer til på landsplan, at omkring hver

Læs mere

Oktober Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Oktober Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Oktober 2014 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af oktober 2014 var der på landsplan 59.896 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 40.793 parcel- og rækkehuse, 7.126 ejerlejligheder

Læs mere

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig

Læs mere

Standardbestemmelser Aftale om overførsel af husdyrgødning (1-årig aftale)

Standardbestemmelser Aftale om overførsel af husdyrgødning (1-årig aftale) Standardbestemmelser Aftale om overførsel af husdyrgødning (1-årig aftale) Såfremt andet ikke skriftligt er aftalt gælder følgende: 1. Regler om udbringning af husdyrgødning ændres I tilfælde, hvor reglerne

Læs mere

slagtesvineproducenterne,

slagtesvineproducenterne, Slagtesvineproducenterne 1. kr 285 29 blev igen et dårligt år for slagtesvineproducenterne, hvor driftsresultatet blev på minus 624. kr. 2-2 - 4-6 117 16-624 Vejning Resultaterne for 29 er ikke vejede.

Læs mere

December 2016 D107617

December 2016 D107617 December 2016 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af december 2016 var der på landsplan 53.432 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 35.613 parcel- og rækkehuse, 6.700 ejerlejligheder

Læs mere

I mange udkantskommuner er hver sjette på førtidspension

I mange udkantskommuner er hver sjette på førtidspension I mange udkantskommuner er hver sjette på førtidspension I Danmark er der i dag ca. 237.000 personer, der modtager førtidspension. Målt i forhold til befolkningen er der flest førtidspensionister på Fyn

Læs mere

Gennemsnitsprisen på fritidshuse var kr. pr. kvadratmeter, og her ligger prisen nu 8,1 pct. lavere end samme tidspunkt året forinden.

Gennemsnitsprisen på fritidshuse var kr. pr. kvadratmeter, og her ligger prisen nu 8,1 pct. lavere end samme tidspunkt året forinden. Ejendomspriser 4.. kvartal 2009 21. januar 2010 Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse var 12.038 kr. i 4. kvartal 2009. Prisen ligger dermed 7,5 pct. lavere end på samme tidspunkt

Læs mere

Bornholm øen med et stort landbrugspotentiale.

Bornholm øen med et stort landbrugspotentiale. Bornholm øen med et stort landbrugspotentiale. april 2012 Forfatter: cand. oecon. Bjarne Brønserud Indledning: For alle landsdele af Danmark er der i disse år stort fokus på jobskabelse. I mange landsdele

Læs mere

Analyse 15. juli 2014

Analyse 15. juli 2014 15. juli 14 Kvinder er mere veluddannede end deres partner, men tjener mindre Af Kristian Thor Jakobsen og Katrine Marie Tofthøj Gennem de senere årtier er der sket et markant løft i kvinders sniveau i

Læs mere

Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater

Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater 2011-2012 Juni 2011 Side 1 af 11 INDHOLD Sammendrag... 3 Tendens... 4 Smågriseproducenter... 5 Slagtesvineproducenter... 6 Integreret svineproduktion...

Læs mere

Erfaringer med indførelsen af den generelle fosforregulering

Erfaringer med indførelsen af den generelle fosforregulering Erfaringer med indførelsen af den generelle fosforregulering Lars Paulsen, Landbrugsstyrelsen, Jordbrugskontrol Plantekongres 2019, Session 59, 16. januar 2019 Emner Fosforregulering og erfaringsgrundlag

Læs mere

Januar 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

Januar 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Januar 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af januar 2017 var der på landsplan 52.346 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 34.944 parcel- og rækkehuse, 6.577 ejerlejligheder

Læs mere